EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Hochtief οφειλές ΦΠΑ καί άλλες ιστορίες φορολογικής ρεμούλας

Ο Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασ.Αλεβιζόπουλος καταγγέλει την κυβέρνηση,τούς υπουργούς οικονομικών καί όσους εμπλέκονται στό σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας Hochtief 

Τήν ώρα που χιλιάδες επιτηδευματίες ματώνουν λόγω της φοροεισπρακτικής πολιτικής της κυβέρνησης στην χειρότερη δέ των περιπτώσεων συλλαμβάνονται,η εταιρεία Hochtief στό απυρόβλητο.

Μπορεί να θεωρηθεί και το σκάνδαλο της δεκαετίας ο μεγαλύτερος φοροκλέφτης ,φοροφυγάς αυτή την στιγμή είναι η Hochtief η οποία χρωστά στό ελληνικό δημόσιο περί τά 600.000.000 ευρώ μέ τα πρόστιμα τό χρέος ανέρχεται στο 1 δις ευρώ.

Την ώρα πού φυλακίζονται Έλληνες επαγγελματίες γιά 5-10 χιλιάδες Euro.

Αυτή είναι Διοικητική ευθύνη ως πρός την ποινική ευθυνη ποιός την έχει,μια και οι Γερμανοί πούλησαν σε Καναδούς επενδυτές το Ελ.Βενιζέλο;

Για να γίνη αγοραπωλησία χρειάζεται φορολογική ενημερότητα ποιός την χορήγησε αφού εκκρεμούσε δικαστική διαμάχη εδώ και 10-12 χρόνια.

Ο Βασ.Αλεβιζόπουλος έδωσε μια μεγάλη άνιση μάχη με μηνύσεις στούς εισαγγελείς Πεπονη-Μουζακιτη εναντίον 5 Υπουργών γιά παράβαση καθήκοντος,συνεντεύξεις σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σαν Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ 

Η απόφαση δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Δευτέρα και θεωρείται άμεσα εκτελεστή ενώ μόλις την παραλάβει η αρμόδια ΔΟΥ καλείται να βεβαιώσει για είσπραξη σε βάρος της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε., ποσό που εκτιμάται πως θα ανέλθει ή και θα ξεπεράσει τα 500 εκ. ευρώ για τον ΦΠΑ και τα πρόστιμα που η εταιρεία όφειλε αλλά αρνούνταν να καταβάλει.

Η εφορία δεν έχει υπολογίσει ακόμη τις χρήσεις μέχρι το 2013 και η είσπραξη μπορεί να γίνει μέσω ρύθμισης από μελλοντικά κέρδη του αεροδρομίου. Προς το παρόν το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ασκήσει μέτρα είσπραξης και κατασχέσεις ούτε έχει έλθει σε συμφωνία με την εταιρεία για συμψηφισμό χρεών

Σήμερα το βράδυ στην εκπομπή " ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ" του Μάκη Κουρή στο Kontra Channel

Αναμένομε τίς εξελίξεις επί του θέματος απόψε το βράδυ λοιπόν ,τό μόνο σίγουρο είναι πώς δέν θά το αφήσουμε τό θέμα να περάσει απαρατήρητο.
ML

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά

Την τελική φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν για τις ανάγκες κατασκευής του Σταθμού «Πειραιάς», ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής 3 Οκτωβρίου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του Σταθμού «Πειραιάς».

Συγκεκριμένα:
Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς το κέντρο του Πειραιά παραμείνει ως έχει.
  1. Αντίστοιχα, το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς τον Άγιο Διονύσιο, μετατοπίζεται παράλληλα, προς την πλευρά της θάλασσας από την οδό Καποδιστρίου μέχρι τη διασταύρωση των οδών Αγίου Διονυσίου και Βλαχάκου.
  2. Η υπέργεια πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ παραμένει εκτός λειτουργίας.
  3. Η οδός Λουδοβίκου μετατρέπεται σε αδιέξοδο.
  4. Η οδός Καποδιστρίου αντιδρομείται από την Ακτή Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) μέχρι την οδό Ναυαρίνου.
  5. Η οδός Λεωχάρους αντιδρομείται από την οδό Ναυαρίνου μέχρι την Ακτή Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος).
Σημειώνεται ότι, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σε συνεργασία με την ανάδοχο κοινοπραξία λαμβάνει καθημερινά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των παρακείμενων επιχειρήσεων, αλλά και για την ελαχιστοποίηση της όχλησης που αναπόφευκτα δημιουργείται από τις κατασκευαστικές εργασίες για τον Σταθμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ».
Η Αττικό Μετρό ΑΕ ευχαριστεί για τη συνεργασία και ζητεί την κατανόηση των πολιτών για την προσωρινή όχληση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eurostat: Πρώτη στην ανεργία η Ελλάδα, με ποσοστό 27%

Τα πανευρωπαϊκά πρωτεία στην ανεργία συνεχίζει να κατέχει η Ελλάδα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας φθάνει το ποσοστό 27%, σημειώνοντας ελάχιστη υποχώρηση από το 27,1% που ήταν τον Μάιο.

Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα τον Ιούνιο έφτασε τα 1,3 εκατομμύρια. Πιο αναλύτικά, το ποσοστό στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,8%, στις γυναίκες στο 31,1% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 51,5%

Μετά την Ελλάδα, δεύτερη ακολουθεί η Ισπανία με ποσοστό ανεργίας που αγγίζει το 24,4%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Αυστρία και στη Γερμανία, με 4,7% και 4,9% αντίστοιχα.
 
Εξάλλου, αμετάβλητη στο 11,5% παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, ενώ στην ΕΕ μειώθηκε από 10,2% σε 10,1%. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα το Ιούλιο και τον Αύγουστο.
 
Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 24,6 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 18,3 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο «δώρο» στους Έλληνες εφοπλιστές

Η κυβέρνηση Σαμαρά απέδειξε για μία ακόμα φορά τη δέσμευσή της στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, καταργώντας τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της έκτακτης εισφοράς των εφοπλιστών, που είχε νομοθετηθεί στα τέλη του 2013, επειδή η οικειοθελής προσέλευση των πάμπλουτων «αρωγών της πατρίδας» αποδείχτηκε ιδιαιτέρως φτωχή.

Η κατάθεση της εκπρόθεσμης τροπολογίας, που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδο, Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση στη Βουλή, για να μην αναγκαστεί να απαντήσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση των Ελλήνων εφοπλιστών.

Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα κωλυσιεργούσε να δώσει, επικαλούμενη απίθανες δικαιολογίες, όπως «τεχνικές δυσκολίες», για τη μη είσπραξη των χρηματικών ποσών που υποχρεούνταν να καταβάλουν οι εφοπλιστές. Η ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ δε, από τον περασμένο Απρίλιο, παρέμενε αναπάντητη ως προς το σκέλος του ποσού που κατέβαλαν οι ναυτιλιακές εταιρείες με βάση το συνυποσχετικό οικειοθελούς φορολόγησης των εφοπλιστών, καθώς και τα φορολογικά έσοδα από τις ναυτιλιακές off-shore εταιρείες στην Ελλάδα από το 2009 έως το 2013.

Την κατάργηση της υποχρεωτικής έκτακτης φορολόγησης των Ελλήνων εφοπλιστών είχε προαναγγείλει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τον Ιούλιο, με το επιχείρημα ότι «καθιστά το ελληνικό πλοίο ασύμφορο»!

Πίσω από τις δικαιολογίες του υπουργού Ναυτιλίας, βρίσκονται οι έντονες πιέσεις των Ελλήνων εφοπλιστών, που ασκούσαν από τον Ιανουάριο, για να αποσυρθεί η προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση. Οι «απειλές» περί φυγής πλοίων από το εθνικό νηολόγιο διατυπώθηκαν από τα πλέον επίσημα χείλη, όπως τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρο Βενιάμη. Βέβαια, η «υποστολή» της ελληνικής σημαίας από τα πλοία τους, αποτελεί πάγια τακτική Ελλήνων εφοπλιστών, η οποία εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Το δε τελεσίγραφο «δεν πληρώνω» προς την κυβέρνηση, πλαισίωναν επίσης με κορώνες περί αντισυνταγματικότητας.

Με τη νέα τροπολογία, αποκτά ισχύ νόμου το συνυποσχετικό που είχε υπογραφεί μεταξύ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, το καλοκαίρι το 2013.

Τα συμφωνηθέντα 420 εκατ. ευρώ προβλέπεται πλέον να κατανεμηθούν, αντί σε τρία, σε τέσσερα χρόνια (2014, 2015, 2016 και 2017), κατά το ποσό των 105 εκατ. ευρώ ετησίως, έναντι των 140 εκατ. ανά χρόνο που προβλέπονταν στον ορίζοντα της τριετίας. Επίσης, το ποσό που αναλογεί στο 2017 προβλέπεται να καταβληθεί έως τον Φεβρουάριο του εν λόγω έτους, ώστε να προσμετρηθεί στα κρατικά έσοδα του 2016.

Για φέτος, η καταβολή της οικειοθελούς παροχής ορίζεται να γίνει έως το τέλος Οκτωβρίου. Αν στο τέλος της περιόδου το ποσό που συγκεντρωθεί είναι χαμηλότερο των 420 εκατ. ευρώ, η εφοπλιστική κοινότητα έχει την υποχρέωση να προτείνει τρόπους κάλυψης της διαφοράς. Στην αντίθετη περίπτωση, το ποσό που υπερβαίνει τα 420 εκατ. θα διατεθεί υπέρ του «ειδικού σκοπού του Κεφαλαίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης». Σημειώνεται ότι το ζήτημα της Ναυτικής Εκπαίδευσης και της ίδρυσης ιδιωτικών ναυτικών σχολών αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ εφοπλιστών-κυβέρνησης και ναυτεργατικών σωματείων. Οι ναυτεργάτες καταγγέλλουν ότι σε περίπτωση ίδρυσης ναυτικών σχολών από εφοπλιστές, καθώς οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αφήνονται στην υποβάθμιση, θα δεχτούν νέο χτύπημα τα εργασιακά τους δικαιώματα, εισάγοντας όρους «γαλέρας» για τους Έλληνες ναυτικούς.

Επιστρέφοντας στην επίμαχη τροπολογία, σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» σημειώνεται επιπλέον ότι η εθελοντική συνεισφορά δίνει τη δυνατότητα στους εφοπλιστές να δηλώνουν όποιες από τις εταιρείες τους επιθυμούν, έχοντας τη δυνατότητα να αποκρύψουν μεγάλα ποσά.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική φοροασυλία των Ελλήνων εφοπλιστών, παρά τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί προστατευτισμού που εναντιώνεται στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού. Φαίνεται όμως ότι οι απαιτήσεις των Βρυξελλών αποτελούν «μονόδρομο», μόνο όταν δεν πλήττονται τα συμφέροντα ισχυρών συμμάχων της κυβέρνησης, όπως οι «ιερές αγελάδες» της χώρας.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεκρή φύση σε νευρική κρίση

Ολα τα καυτά θέματα έθεσε στο τραπέζι με την Τρόικα ο κ. Χαρδούβελης! πήγε να τους φτιάξει καφέ και κάηκε.
Του έσκασε το γκαζάκι στα χέρια. Ενώ αν έψηνε τον καφέ πάνω σε χειροβομβίδα δεν θα έσκαγε - χειροβομβίδες Σαμαρά! απασφαλίζουν μόνον αν τις αγριοκοιτάξει ο κ. Μπαλτάκος.

Πλην όμως, έτσι δεν πάμε πουθενά - με μια κυβέρνηση σε νευρική κρίση και τον κ. Βορίδη να της κόβει τα χάπια της, λογικό το μπάχαλο Παπαμιμίκου εναντίον Τζιτζικώστα, Ντινόπουλου εναντίον Μητσοτάκη, όλων εναντίον όλων, πρέπει να επιληφθεί ασμένως ο κ. Γιακουμάτος - μόνον αυτός, ο «έφεδρος συνταγματάρχης πεζικού, διατάξτε» μπορεί να κάνει τις χειροβομβίδες αρνάκια
και να κάνουν και γάλα! Γάλα αρνάδας, γάλα γαϊδούρας, γάλα χειροβομβίδας, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει αυτή η κυβέρνηση και πρώτα απ’ όλα, όσα λέει. Στην αρχή η κυβέρνηση «εξόρισε» την Τρόικα στο Παρίσι με αποτέλεσμα να την χορέψει η τελευταία ταγκό στο ταψί
με βούτυρο Αρδεννών. Κατόπιν αυτών των ηρωικών, η Τρόικα θα ερχόταν στην Αθήνα - κόκκινος συναγερμός (όπως λέμε κόκκινες γραμμές) και η κυβέρνηση Βενιζέλου - Σαμαρά - Μέρκελ παρέταξε στα διόδια της Μαλακάσας τη Μεραρχία Αδωνις Γεωργιάδης υπό τας διαταγάς του «έφεδρου συνταγματάρχη, διατάξτε» Γεράσιμου Γιακουμάτου, προκειμένου να σταματήσουν την είσοδο της Τρόικας στα περίχωρα Αθηνών κι είτα στο κλεινόν άστυ. Δυστυχώς
η Τρόικα υπερφαλάγγισε την ηρωική μας άμυνα στη γραμμή Μαλακάσα - Μαλακάσα και κατέφθασε αεροπορικώς στο «Ελ. Βενιζέλος» (μελλοντικώς Ευάγγελος Βενιζέλος) - πρώην Χόχτιφ (που χρωστάει στο ελληνικό -το ποιο;- Δημόσιο περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ
από φοροδιαφυγή και μη αποδοθέντα ΦΠΑ). Με το αεροδρόμιο στα χέρια τους, οι Τροϊκανοί (καθώς και όλα τα άλλα αεροδρόμια που θα τους πουλήσουμε) αποβιβάσθηκαν από τα Στούκας τους
κι επιβιβάσθηκαν σε έναν στόλο Μερσεντές, Μπεμβέ και Οπελ (που επίσης χρωστούν στο ελληνικό -το ποιο;- Δημόσιο άλλα 400 εκατομμύρια από φοροδιαφυγή) - (να το το δισεκατομμυριάκι!) κι έφθασαν στο Υπουργείο Οικονομίας.
Εκεί ο κ. Σαμαράς, ο σύντροφος του κ. Κουβέλη Μπενύτο, και η Πασιονάρια Βούλτεψη είχαν οργανώσει μια τελευταία γραμμή άμυνας, ένα ταν ή επί τας και πρόσεχε πού πατάς, ένα πίσω, κουφάλες με τις κουτάλες για να υπερασπισθούν
όλες τις μεγάλες κουβέντες που έλεγαν εν όψει ερχομού της Τρόικας. Συγκινήθηκα. Ολη αυτή η τελευταία μολών λαβέ μπριγάδα του έθνους πυροβολούσε με τα δίκαννα τις μεγάλες κουβέντες που έλεγε ως τώρα σαν μπεκάτσες, ώστε να χαμηλώσουν οι τόνοι. Εθαύμασα! Κάθε κραυγή που πυροβολούσαν γινόταν ψίθυρος, κάθε μπαρούφα που είχαν ξεστομίσει γινόταν λαγός - μεγαλείο! ούτε ο Μεγαλέξανδρος μπροστά στον Φουμαντσού τέτοια άμυνα! (Με την ευκαιρία,
είκοσι τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ. ζήτησαν να στηθεί ουρανομεγαλομήκης ανδριάντας του Μεγαλέξανδρου στο σημείο των διαπραγματεύσεων.)
Θυμίζει όλη αυτή η (επαναλαμβανόμενη) όπερα μπούφα που ανεβάζει η κυβέρνηση εν όψει των ερχομών της Τρόικας, μια μικρή ιστορία απ’ την εποχή του Ναπολέοντα. Εφημερίδα των Παρισίων προσκείμενη στους Βουρβώνους, όταν ο Ναπολέων απέδρασε απ’ την εξορία του κι αποβιβάσθηκε στη Μασσαλία, έγραψε: «Το τέρας σε γαλλικό έδαφος». Την επομένη, όταν τα βασιλικά στρατεύματα που στάλθηκαν εναντίον του προσχώρησαν στον Ναπολέοντα, η εφημερίδα έγραφε: «Ο Σφετεριστής προελαύνει προς τη Λυόν». Την επομένη η εφημερίδα διαπίστωνε: «Ο πρώην Αυτοκράτορας καθ’ οδόν προς το Παρίσι». Κι όταν ο Ναπολέων έφθανε στις Βερσαλλίες, η εφημερίδα ανέκραζε: «Η Αυτού Μεγαλειότης ο Αυτοκράτωρ εισέρχεται εις Παρισίους».
Ετσι και η κυβέρνηση! κάθε φορά υπόσχεται ότι θα τρίξει τα δόντια στην Τρόικα και μετά πηγαίνει στον οδοντίατρο για εμφυτεύματα (τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, πάλι εμείς πληρώνουμε, έτσι για να μη χάσουμε τη συνήθεια να πληρώνουμε).
Ομως, το ίδιο σύνδρομο που παρουσίαζε η εφημερίδα με τον Ναπολέοντα και παρουσιάζει η κυβέρνηση με την Τρόικα, αρχίζουν να παρουσιάζουν και ορισμένα δημοσιογραφικά φερέφωνα, ου μην και παπαγαλάκια, με τον ΣΥΡΙΖΑ! Και επ’ αυτού θα
ήθελα να προειδοποιήσω την κυρία Βούλτεψη, διότι η προδοσία σφυρίζει γύρω της από παντού. Αν προσέξετε, αγαπητή μου Σοφία, τη σημειολογία στα πάνελ τελευταίως, θα παρατηρήσετε ότι πολλά απ’ τα εξωνημένα κι αργυρώνητα αυτά πτηνά φέρονται σαν ο ΣΥΡΙΖΑ να ’χει φθάσει στη Λυόν και να προελαύνει προς το Παρίσι. Αντί να βάζουν στη μέση τους ΣΥΡΙΖαίους, να τους διακόπτουν και να τους προβοκάρουν, την πέφτουν σε χαροκαμένους Νεοδημοκράτες και αλαφιασμένους Πασόκιους. Πού πάμε, αγαπητή μου Σοφία; σε λίγο ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης από «τέρας» θα γίνει η Παναγιά της Λούρδης.
Χρήσιμη και η Παναγιά της Λούρδης, θα μου πείτε, διότι μόνον αυτή (αν διαθέτει και το αλάθητο του Πάπα) μπορεί να διακρίνει τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στα δισ. που μας ζητάνε, τα δισ. που τους χρωστάμε, τα δισ. που τους πληρώνουμε και τα δισ. που μας παίρνουν...

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς σύνταξη όσοι δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά

Βαρύτατες ποινές που προβλέπουν ακόμα και απώλεια σύνταξης για όσους χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά στο Δημόσιο προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α΄57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας 2013/37/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας, ρυθμίσεις θεμάτων Εισαγωγικού Διαγωνισμού ΕΣΔΔΑ και άλλες διατάξεις» σύμφωνα με την αναπληρωτή υπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ωστόσο, όπως εξήγησε οι διατάξεις δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ, δηλαδή δεν αφορούν όσους σήμερα λαμβάνουν σύνταξη αλλά εκείνους που μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα καταθέσουν τα χαρτιά για συνταξιοδότηση και θα «συλλαμβάνονται» για πλαστογραφία ακόμα και αν το «κάλπικο» πτυχίο είχε κατατεθεί προ 20ετίας.

«Οι διατάξεις μιλούν για έλεγχο γνησιότητας δικαιολογητικών. Αφορούν την γνησιότητα εγγράφων των νεοπροσλαμβανομένων, των μεταταχθέντων ή των προς συνταξιοδότηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Αναφορικά, δε με τις έντονες επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και αρκετών Δημάρχων που αρνούνται να ελέγξουν μετατροπές συμβάσεων εργασίας με Προεδρικά Διατάγματα, είπε « Η ρύθμιση που υπάρχει προβλέπει επιείκεια καθώς προβλέπει την ύπαρξη υπαιτιότητας δηλαδή τον δόλο.

Οι ρυθμίσεις του νόμου που ψηφίστηκαν προϋποθέτουν τον δόλο του υπαλλήλου. Μόνο όσοι εξαπάτησαν το Δημόσιο θα διώκονται και άρα οι περιπτώσεις που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν. Γιατί λοιπόν η κυρία Δούρου και οι λοιποί δήμαρχοι φοβούνται και έχουν κλειστή την πόρτα;».
Συνέχισε, με επίθεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας «Αν κάποιος πλαστογράφησε ή παρανόμησε με δική του υπαιτιότητα ή πλαστογράφησε δεν έχει θέση στο Δημόσιο. Η αντιπολίτευση μας λέει ότι έχει και πρέπει να τον προστατέψουμε και να του δώσουμε και σύνταξη. Έχω ακούσει τις τελευταίες ημέρες τα πάντα. Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και βουλευτές λένε ψεύδη και κάνουν προπαγάνδα… Λένε ότι το κράτος δικαίου δεν είναι δίκαιο κράτος».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος ξεκαθάρισε πως «Η Αριστερά και εγώ προσωπικά είμαστε υπέρ της ανεύρεσης και τιμωρίας όσων παραποίησαν τους φακέλους τους» πρόσθεσε όμως ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν με Προεδρικά Διατάγματα και με την ανοχή του κράτους. «Ούτε η Δούρου, ούτε ο Τσίπρας ούτε εγώ ο ίδιος δεν είπαμε να μην ανιχνευτούν οι συμβάσεις» σημείωσε για να προσθέσει «Δεν νοείται να υπάρχει δυσαναλογία παραπτώματος και τιμωρίας» χωρίς ωστόσο να καταθέσει την δική του πρόταση.

Αντιρρήσεις για τις προωθούμενες διατάξεις εξέφρασε και ο κ. Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ) υποστηρίζοντας ότι στόχος των διατάξεων είναι να «κρατάτε τους εργαζόμενους σε διαρκή ανασφάλεια».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ντοκουμέντο: Ιδού το κατηγορητήριο για το θαλασσοδάνειο στον κουνιάδο του Βενιζέλου, Δημήτρη Μπακατσέλο (έγγραφο)

Καταπέλτης ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης για δάνειο 1 εκατ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εγγυήσεις στην εταιρεία του Δημήτρη Μπακατσέλου

Την περασμένη Τρίτη ο  Lykavitos.gr  αποκάλυψε την είδηση για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης, που έχει να κάνει με την χορήγηση τραπεζικού δανείου ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ χωρίς επαρκείς Τραπεζικές εγγυήσεις στην εταιρεία του κουνιάδου του Ευάγγελου Βενιζέλου Δημήτρη Μπακατσέλου.

Το Σάββατο τα “Παραπολιτικά” αποκάλυψαν το κατηγορητήριο – καταπέλτη του Ανακριτή Διαφθοράς Γεώργιου Ανδρεάδη, από το οποίο προκύπτει πως η οικογενειακή επιχείρηση της συζύγου του Ευάγγελου Βενιζέλου Λήλας Μπακατσέλου έλαβε δάνειο 1 εκατομμυρίου ευρώ από το ΤΤ χωρίς καμία σοβαρή τραπεζική εγγύηση.

Όπως μάλιστα είχε γράψει και κατά το παρελθόν το “Hot Doc” η εταιρεία που έλαβε το δάνειο, «ΥΙΟΙ Δ. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ Α.Ε.», λίγους μήνες μετά τον δανεισμό της προσέφυγε στο Άρθρο 99, δήλωσε δηλαδή δημόσια πως βρίσκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση ζητώντας (δύο φορές) δικαστική προστασία από τους πιστωτές της.

Πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2012, η εταιρία τού κουνιάδου του Ευαγ. Βενιζέλου, προχώρησε σε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η οποία απορρίφθηκε, ενώ δύο μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο υπέβαλε και δεύτερο αίτημα, το οποίο απέσυρε στις 10/12/12. 

Επανερχόμαστε στο θέμα γιατί παρά την σοβαρότητα της αποκάλυψης, η είδηση γενικώς πέρασε στα ψιλά των Μέσων Ενημέρωσης, για λόγους που και εσείς μπορείτε να φανταστείτε.
Σε ότι έχει να κάνει με μας δηλώνουμε δημόσια, πως ούτε ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ούτε ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. 

Ειδικά από πολιτικά πτώματα, ο πολιτικός χρόνος των οποίων ήδη μετρά αντίστροφα…
Διαβάστε τώρα ολόκληρο το ρεπορτάζ των “Παραπολιτικών”:
Εν μέσω οικονομικής κρίσης και όταν οι τράπεζες αρνούνταν να δώσουν έστω και ένα ευρώ δάνειο οδηγώντας χιλιάδες επιχειρήσεις σε ασφυξία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μοίραζε εκατομμύρια σε ολίγους και εκλεκτούς επιχειρηματίες χωρίς αυτοί να πληρούν καμία προϋπόθεση με μόνο κριτήριο, όπως προκύπτει, το επώνυμό τους.

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αποκαλύπτουν σήμερα το κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης εις βάρος των μελών των επιτροπών του Ιδρύματος που χορήγησαν με διαδικασίες – εξπρές και χωρίς εγγυήσεις, 1 εκ. ευρώ σε συγγενικό πρόσωπο της συζύγου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.
Και μάλιστα, όπως σημειώνεται, χωρίς να ληφθεί υπόψη η κακή οικονομική κατάσταση της εταιρίας με αποτέλεσμα η ζημία του Τ.Τ από το εν λόγω δάνειο να υπολογίζεται στο ποσό του 1.100.901 ευρώ.

«Το Τ.Τ., κατόπιν σχετικού αιτήματος της εταιρίας με την επωνυμία «ΥΙΟΙ Δ. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ Α.Ε.», προέβη στις 22.12.2011 στη χρηματοδότηση της ως άνω εταιρίας με ομολογιακό δάνειο ποσού 1.000.000 ευρώ. Κατόπιν των από 14.12.2011 και 15.12.2011 θετικών εισηγήσεων της Επενδυτικής Υποεπιτροπής… η Εκτελεστική Επιτροπή του Τ.Τ… με την υπ’ αριθ. 88/22.12.2011 απόφαση της ενέκρινε τη χορήγηση του προαναφερόμενου δανείου. Όσον αφορά στη διαδικασία της ως άνω δανειοδότησης θα πρέπει να σημειωθούν τα εξής: Το δάνειο χορηγήθηκε στα τέλη του 2011, σε μια χρονική περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης, στην οποία είχε εισέλθει η χώρα και των προβλημάτων ρευστότητας, που αντιμετώπιζαν οι ελληνικές τράπεζες, οι τελευταίες ήταν φειδωλές στη χορήγηση νέων δανείων. Παρ’ όλα αυτά η τράπεζα ενέκρινε τη χορήγηση του δανείου, χωρίς να λάβει υπόψη τη γενικότερη δυσμενή οικονομική κατάσταση, καθώς και την κακή οικονομική κατάσταση της πιστούχου…».

ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ. Ειδικά, ως προς την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «οι πωλήσεις αυτής παρουσίαζαν στην τετραετία 2008-2011 μείωση κατά 57%, με συνέπεια την εμφάνιση ζημιών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των ιδίων κεφαλαίων και την επιδείνωση του δείκτη δανειακή επιβάρυνσης από 4,57 στις 31.12.2008 σε 11,67 στις 31.12.2011, ενώ τα ΙΚ της εταιρίας μετατρέπονται σε αρνητικά. Η εταιρία είχε ζημίες 730.000 ευρώ το 2008, 2.239.000 ευρώ το 2009, 2.932.000 ευρώ το 2010 και 1.474.703 ευρώ το 2011. Η μείωση των πωλήσεων συνεχίσθηκε και κατά τη διετία 2011-2013» με αποτέλεσμα η εταιρία να συνεχίσει να εμφανίζει ζημίες και αρνητικά ΙΚ.

Επίσης, τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (δείκτης EBITDA) διαμορφώνονταν συνεχώς σε αρνητικά επίπεδα (-211.000 ευρώ το 2008, -1.476.000 ευρώ το 2009 και -944·000 ευρώ το 2010).

Οι δανειακές υποχρεώσεις της πιστούχου ήταν υψηλές και είχαν διαμορφωθεί στα τέλη του 2011 στο ποσό των 7.540.000 ευρώ περίπου. Μάλιστα, σκοπός του επίμαχου δανείου ήταν και η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού, γεγονός που δείχνει ότι υπήρχε πρόβλημα ρευστότητας στην πιστούχο και αδυναμία αντιμετώπισης των δανειακών υποχρεώσεων της, ενώ προβληματισμό δημιουργεί γιατί η πιστούχος δεν στράφηκε στις ήδη δανείστριες τράπεζες της αιτούμενη αναδιάρθρωση των υφιστάμενων δανείων.

Δεν δόθηκε καμία εξασφάλιση από την πιστούχο κατά τη χορήγηση του δανείου, με τη δικαιολογία ότι όλα τα προγενέστερα τραπεζικά δάνεια είχαν χορηγηθεί άνευ εξασφαλίσεων, πλην όμως στην προκειμένη περίπτωση, το Τ.Τ. θα μπορούσε να ζητήσει και να πάρει επαρκείς εξασφαλίσεις, επικαλούμενο τον αυξημένο τραπεζικό δανεισμό και την ταμειακή αδυναμία της εταιρίας, που αν συνεχιζόταν θα συμπαρέσυρε και το δάνειο του Τ.Τ.

Το δάνειο χορηγήθηκε παρά την πιστοληπτική αξιολόγηση της πιστούχου στη βαθμίδα Ε, όταν η πιστοδοτική πολιτική του Τ.Τ. προέβλεπε τη χορήγηση Ομολογιακού Δανείου «με γνώμονα κυρίως την υψηλή πιστοληπτική ικανότητα και διαβάθμισή του, τις λαμβανόμενες εξασφαλίσεις ή εγγυήσεις, τη δέσμευση μετρητών και εν γένει τη δημιουργία όσο το δυνατόν μειωμένης κεφαλαιακής απαίτησης με βάση την πιστοληπτική τους αξιολόγηση…», στόχος δε της τράπεζας για τη χορήγηση επιχειρηματικών δανείων ήταν «η χρηματοδότηση επιχειρήσεων που κατατάσσονται σε βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας της ICAP από ΑΑ έως C».
 
Δεν ελήφθη υπόψη η πτωτική κίνηση του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται η πιστούχος, αποτέλεσμα της δυσχερούς οικονομικής περιόδου…».

daneio_mpakatselou

Ανορθόδοξη αξιολόγηση και ζημιά

Βάση των παραπάνω, τα μέλη των αρμόδιων επιτροπών κατηγορούνται ότι με τις ενέργειές τους ζημίωσαν εν γνώσει τους την περιουσία του Τ.Τ., προβαίνοντας σε χρηματοδότηση της εταιρίας «ΥΙΟΙ Δ. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ ΑΕ» υπό όρους «που καταφανώς δεν πληρούσαν του συνήθεις όρους τραπεζικού δανεισμού, αφού δεν ελήφθη καμία απολύτως εξασφάλιση των απαιτήσεων της Τράπεζας», χωρίς να προβούν «σε ορθή και αντικειμενική αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων της πιστούχου, της πιστοληπτικής ικανότητας της και των δεδομένων του κλάδου δραστηριότητας αυτής», κατά κατάχρηση της αντιπροσωπευτικής και διαχειριστικής εξουσίας τους και κατά παράβαση των σχετικών κανόνων… «ζημιώνοντας έτσι την περιουσία του ως άνω Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος, κατά το συνολικό ποσό των 1.100.901,98 ευρώ (ποσό στο οποίο είχε ανέλθει η οφειλή της πιστούχου στις 30.3.2014).».

Όπως δε σημειώνεται στο κατηγορητήριο, «τον Μάιο του 2013 το Τ.Τ., μαζί με τις τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Κύπρου, Marfin, Eurobank, συμμετείχε στην έκδοση ΚΟΔ ποσού 8.037.000 ευρώ, με το οποίο «εξοφλήθηκε» το ως άνω δάνειο των 1.000.000 ευρώ, καθώς και τα λοιπά δάνεια της πιστούχου προς άλλες τράπεζες. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή του Τ.Τ. στο ΚΟΔ ανήλθε στο ποσό των 1.067.000 ευρώ, ήτοι ποσοστό 13,3%. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί, όμως, την περιουσιακή βλάβη της τράπεζας και αντίστοιχα την ποινική ευθύνη των υπαλλήλων αυτής, καθόσον το αρχικό δάνειο εξακολουθεί να παραμένει ανεξόφλητο, οι δε εξασφαλίσεις που ελήφθησαν στα πλαίσια του ΚΟΔ δεν μπορούν να καλύψουν το σύνολο των απαιτήσεων των συμμετεχουσών σ’ αυτό τραπεζών…».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αργεντινή: Nέο επεισόδιο στην κόντρα για τα funds

Xοντραίνει ακόμα περισσότερο η κόντρα της κυβέρνησης της Αργεντινής με τον αμερικανό δικαστή που δικαίωσε τα κερδοσκοπικά funds. Λίγο πριν την 30ή Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η χώρα οφείλει να καταβάλει μία ακόμα δόση στους (ήδη απλήρωτους) κατόχους «κουρεμένων» ομολόγων, ο 84χρονος Τομάς Γκριέσα έβαλε την Αργεντινή σε καθεστώς απείθειας.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τους νομικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης του Μπουένος Άιρες και ενός από τα funds, που κέρδισε το δικαίωμα να πληρωθεί για τα ομόλογα που κατέχει χωρίς το «κούρεμα» που αποδέχθηκε σχεδόν το 93% των υπόλοιπων πιστωτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστής δεν δικαίωσε απλώς τα funds στη μακρά νομική τους διαμάχη με τη χώρα της Νοτίου Αμερικής, αλλά απαγόρευσε στην Bank of New York Mellon να πληρώσει οποιονδήποτε άλλον ομολογιούχο, εάν προηγουμένως η Αργεντινή δεν εξοφλήσει το περίπου 1,3 δισ δολάρια στα funds. Η χώρα αρνείται να πληρώσει αυτό το ποσό και καλεί και αυτούς τους ομολογιούχους να αποδεχθούν το κούρεμα που δέχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των πιστωτών.

Επιπλέον, η κυβέρνηση βρίσκεται σε έναν διπλωματικό μαραθώνιο, προκειμένου να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα, ώστε να μην επιτρέπεται σε μικρές ομάδες (κερδοσκόπων, κυρίως) επενδυτών να μπλοκάρουν τις προσπάθειες χωρών να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους.

Σε κάθε περίπτωση, στις 30 Ιουλίου έμειναν απλήρωτοι οι κάτοχοι των κουρεμένων ομολόγων και η χώρα κηρύχθηκε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας. Δεν είναι ότι δεν είχε να τους πληρώσει, αλλά η δικαστική απόφαση δεν επέτρεπε στην τράπεζα της Νέας Υόρκης να ανοίξει το συρτάρι της.

Ο δικαστής είχε από τότε προειδοποιήσει την Αργεντινή ότι θα την κηρύξει σε καθεστώς απείθειας, ωστόσο, τήρησε στάση αναμονής, δεδομένου ότι γίνονταν κάποιες διαπραγματεύσεις για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός. Αποτέλεσμα όμως δεν υπήρξε.

Η κυβέρνηση στο Μπουένος Άιρες συνέχισε να κατηγορεί τον δικαστή ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μίας πλευράς και τελικά επιχείρησε να τον παρακάμψει. Πέρασε νόμο από το Κογκρέσο, καλώντας τους κατόχους των κουρεμένων ομολόγων να εισπράξουν τις επόμενες δόσεις τους από την Banco de la Nacion Argentina με έδρα το Μπουένος Αϊρες και όχι από την τράπεζα της Νέας Υόρκης. Εναλλακτικά, τούς έδωσε το δικαίωμα να απευθυνθούν σε τράπεζα της Γαλλίας, χώρας με αυστηρή νομοθεσία όσον αφορά τη δράση των κερδοσκοπικών funds.Ήδη το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε ότι η δόση της 30ής Σεπτεμβρίου (περίπου 200 εκατ. δολάρια) είναι διαθέσιμη στην αργεντινή τράπεζα.

Η κίνηση αυτή προφανώς εξόργισε τον αμερικανό δικαστή, ο οποίος υλοποίησε την απόφασή του. Για τον 84χρονο Τομάς Γκριέσα η Αργεντινή είναι μια χώρα που περιφρονεί το δίκαιο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Ο ίδιος θα μπορούσε να επιβάλει -όπως επιθυμούν οι εκπρόσωποι των funds- και πρόστιμο 50.000 δολαρίων/ημερησίως, ωστόσο, για την ώρα δεν προχώρησε και σε αυτή την κίνηση.

Η υπόθεση προφανώς έχει και πολιτική προέκταση, δεδομένου ότι η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες, δείχνει καθαρά προς την πλευρά του Λευκού Οίκου για το γεγονός ότι αφήνει τα funds να δρουν ανενόχλητα. Λίγες ώρες προτού ο δικαστής ανακοινώσει την απόφασή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής είχε απευθυνθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και προσωπικά στον Τζον Κέρι, λέγοντας ότι αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα αποτελεί ανάμειξη στα εσωτερικά μιας χώρας.

Μετά την ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών υπήρξε ακόμα πιο σκληρό. Κατηγόρησε τον δικαστή ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών. «Ο δικαστής κατέχει το θλιβερό ρεκόρ να είναι ο πρώτος που κηρύσσει σε απείθεια μια κυριάρχη χώρα, επειδή πληρώνει το χρέος της, αφού απέτυχε στην προσπάθειά του να εμποδίσει την αναδιάρθρωση του χρέους» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Στην Αργεντινή ο Τύπος και οι οικονομικοί αναλυτές επιχειρούν να προβλέψουν τις συνέπειες της νέας εξέλιξης. Αρκετοί εκτιμούν ότι η εικόνα της χώρας στο διεθνές οικονομικό σκηνικό πέφτει ακόμα πιο χαμηλά, έστω και αν η Αργεντινή δεν έχει επαφή με τις διεθνείς αγορές εδώ και πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις που ενδεχομένως θα αναζητήσουν κεφάλαια από το εξωτερικό, τώρα θα δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τις επόμενες αποφάσεις του 84χρονου δικαστή και κυρίως, τι είδους κυρώσεις θα επιβάλει για την «απείθεια»; Θα αρκεστεί στο πρόστιμο των 50.000 δολαρίων ή θα απευθυνθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ώστε αυτό πλέον να κληθεί να λάβει πιο σοβαρές αποφάσεις για τις διμερείς σχέσεις;

Οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Μπουένος Άιρες δεν βρίσκονται σε ιδιαίτερα καλό επίπεδο και η εξέλιξη αυτή θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρόδος: Ζητά από τράπεζα 200.000 ευρώ για ψυχική οδύνη

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε 51χρονη από τη Ρόδο, ζητώντας να αποζημιωθεί για την ταλαιπωρία που υπέστη από τράπεζα, η οποία της ζητούσε να εξοφλήσει δάνειο ύψους άνω των 300.000 ευρώ που ποτέ δεν είχε πάρει!
 
Η 51χρονη κατέθεσε αγωγή, δια του δικηγόρου της, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την οποία στρέφεται κατά της τράπεζας  κατά του εκκαθαριστή της, αλλά και κατά στελέχους της τράπεζας, διεκδικώντας το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Η περιπέτεια της γυναίκας ξεκίνησε στο τέλος Ιανουαρίου 2014, όταν έλαβε εξώδικο από την τράπεζα. Το εξώδικο κοινοποιούνταν στον νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας της οποίας -σύμφωνα με την τράπεζα- ήταν ομόρρυθμο μέλος και στην 51χρονη ως μέλος αυτής.

Με το έγγραφο αυτό ο εκκαθαριστής της τράπεζας πληροφορούσε την 51χρονη για το δάνειο που έλαβε, και το οποίο παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους δεν έχει εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις του και δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τον νόμο, ανέφερε το εξώδικο, η μεταξύ τους σύμβαση καταγγέλθηκε και το ανεξόφλητο ποσό κηρύχθηκε ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.

Έτσι η 51χρονη καλούνταν να καταβάλλει το ποσό των 301.897,19 ευρώ!

Μάλιστα το ίδιο έγγραφο κατέληγε πως τα χρήματα θα έπρεπε να καταβληθούν εντός τριών ημερών από την ημέρα που θα ελάμβανε το εξώδικο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση «και δίχως άλλη ειδοποίηση επρόκειτο να προβούν σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια προς προστασία των συμφερόντων τους και ρευστοποίηση της απαίτησής τους».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επιστολή αυτή προκάλεσε σοκ στην 51χρονη δημόσια υπάλληλο, η οποία ουδέποτε ασχολήθηκε με επιχειρήσεις, ουδέποτε υπήρξε έμπορος, μέλος ή μη εταιρείας ή ελεύθερος επαγγελματίας, ουδέποτε ασχολήθηκε με χρηματοδοτήσεις, ουδέποτε είχε συνάψει συμβάσεις δανείων ή είχε συνεργαστεί για τον οποιοδήποτε λόγο με την συγκεκριμένη τράπεζα!

Ωστόσο όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε ακόμη και προβλήματα υγείας στην 51χρονη η οποία προσπάθησε να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία το όλο θέμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έτσι προσέφυγε στον δικηγόρο της, μέσω του οποίου αρχικά επικοινώνησε με τους υπευθύνους της εταιρείας στην οποία φέρεται να είναι ομόρρυθμο μέλος, και οι οποίοι και αποδέχτηκαν ότι πράγματι έχουν πάρει δάνειο το 2010 ωστόσο ουδεμία σχέση με αυτό έχει η 51χρονη.

Στη συνέχεια η δημόσια υπάλληλος «απάντησε» με εξώδικο στους εκκαθαριστές της τράπεζας για να λάβει νέο έγγραφο (ανάκληση εξώδικου- απάντηση – δήλωση) από τους υπευθύνους της τράπεζας, οι οποίοι  αναγνώρισαν το λάθος τους και το απέδωσαν «στην λανθασμένη μηχανογραφική καταχώρηση στα ηλεκτρονικά αρχεία» τονίζοντας πως ανακαλούν την εξώδικη καταγγελία και δήλωσή τους, ενώ δεν έχουν από την γυναίκα καμία απολύτως αξίωση.

Ωστόσο όλη αυτή η κατάσταση και η ψυχική ταλαιπωρία που υπέστη η 51χρονη της δημιούργησαν προβλήματα και στην καθημερινότητα της, καθώς όπως αναφέρει και στην αγωγή της «προσβλήθηκε άμεσα η πίστη, η καλή φήμη ως αξιοπρεπούς, έντιμου και σοβαρού ανθρώπου στη μικρή κοινωνία που ζει,  και  βεβαίως η επαγγελματική της υπόληψη.

Πέραν των ανωτέρω υπέστη μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία και πόνο καθόλη τη διάρκεια των προσπαθειών της να πείσει τους εναγόμενους να φανούν αρωγοί στην προσπάθεια της να αποδείξει ότι κανένα δάνειο δεν είχε συναφθεί από την ίδια και να καταρρίψει τα εναντίον της στοιχεία».

Για τους λόγους αυτούς και η 51χρονη με την αγωγή της ζητάει να της καταβάλλει η τράπεζα, ο εκκαθαριστής αυτής και ένα στέλεχος της που υπέγραψε το πρώτο εξώδικο που είχε λάβει, από κοινού το ποσό των 200.000 ευρώ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεχωριστό σώμα ελεγκτών για τους... πλούσιους φορολογούμενους

Αυτοτελές τμήμα ελέγχου στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου συστήνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να ελέγχονται οι φορολογούμενοι για τους οποίους ασκείται παραγγελία ελέγχου από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.
Το ειδικό αυτό σώμα στήνεται μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματέως Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με την απόφαση σκοπός του νέου αυτοτελούς τμήματος ελέγχου θα είναι:

- Η διενέργεια φορολογικού ελέγχου φυσικών προσώπων όλης της Επικράτειας, κατόπιν παραγγελιών του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί.

- Η αποτελεσματική και αποδοτική διενέργεια όλων των τύπων ελέγχου, με την ορθή και ποιοτική εφαρμογή των διαδικασιών ελέγχου, σύμφωνα με τα προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί από την Διεύθυνση Ελέγχων.

- Η τήρηση των ελεγκτικών προτύπων, που έχουν εκπονηθεί από την Διεύθυνση Ελέγχων και η εφαρμογή σύγχρονων βέλτιστων πρακτικών ελέγχου, καθώς και των διαδικασιών, των κανόνων και των οδηγιών που έχουν τεθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα 38 επαγγέλματα με τους περισσότερους ανέργους στην Ελλάδα

Η ανεργία ήταν και συνεχίζει να είναι μια κοινωνική πληγή στην Ελλάδα, έξι χρόνια μετά την ύφεση στην οποία περιέπεσε η ελληνική οικονομία. Οι αριθμοί για το πόσοι πραγματικά είναι οι άνεργοι στη χώρα μας μπορεί να ποικίλουν από έρευνα σε έρευνα, όλες όμως κατατείνουν στο ίδιο συμπέρασμα.

Η αύξηση της ανεργίας είναι δραματική και έχει πλήξει σχεδόν όλο το φάσμα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Σχεδόν ελάχιστοι είναι οι κλάδοι που έχουν μείνει ανέπαφοι ή που έστω έχουν υποστεί μικρές ζημιές από την οικονομική κρίση.

Είναι άκρως αποκαλυπτικά τα ευρήματα της απογραφής του πληθυσμού για την αγορά εργασίας που διενεργήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ το Νοέμβριο του 2011 και που η τελευταία επεξεργασία της ολοκληρώθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Όπως αναφέρει και το Capital.gr, σ' αυτά τα ευρήματα φαίνεται ανάγλυφα η κρίση του «παραγωγικού» μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, η οποία κάθε άλλο παρά έχει ξεπεραστεί λόγω της αναχαίτισης του αλματώδους ρυθμού αύξησης της ανεργίας που σημειώνεται φέτος για πρώτη φορά μετά το 2010.

Ενδεικτικό είναι πως στις πρώτες δέκα θέσεις των κατηγοριών εργαζομένων με την υψηλότερη ανεργία βρίσκονται επαγγέλματα με χαμηλή έως μηδαμινή ειδίκευση.

Σε σύνολο 859.003 ανέργων που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ, πριν τρία περίπου χρόνια οι 38 κατηγορίες των εργαζομένων (επί συνόλου 105) με την υψηλότερη ανεργία ανά επαγγελματική ομάδα είναι οι ακόλουθες:

1. Πωλητές σε καταστήματα: 59.644
2. Κτίστες και ασκούντες συναφή επαγγέλματα :47.777
3. Σερβιτόροι και μπαρμεν : 29.153
4. Καθαριστές και βοηθοί οικιών, ξενοδοχείων και γραφείων : 26.300
5. Καλλιεργητές κηπευτικών και φυτωρίων : 17.147
6. Οδηγοί αυτοκινήτων, μικρών φορτηγών και μοτοσικλετών : 14.859
7. Γραμματείς γενικών καθηκόντων: 12.942
8. Χειριστές σταθερών βιομηχανικών εγκαταστάσεων, μηχανημάτων και εξοπλισμού : 12.909
9. Ανειδίκευτοι εργάτες μεταποίησης : 11.189
10. Άλλοι ανειδίκευτοι εργάτες: 11.106
11. Απασχολούμενοι στην παροχή υπηρεσιών προστασίας : 10.918
12. Υπάλληλοι πληροφόρησης πελατών :10.580
13. Εγκαταστάτες και επισκευαστές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού : 9.735
14. Ανειδίκευτοι εργάτες γεωργίας, δασοκομίας και αλιείας : 9.601
15. Βοηθοί επαγγελματιών του χρηματοοικονοομικού και μαθηματικού κλάδου : 8.733
16. Τεχνίτες ειδών ένδυσης κλπ. : 8.309
17. Χύτες μετάλλων, συγκολλητές, ελασματουργοί, τεχνίτες μεταλλικών δομικών κατασκευών, σιδηρουργοί κλπ. : 8218
18. Υπάλληλοι καταγραφής υλικών και υπηρεσιών μεταφορών: 6.897
19. Βοηθοί παρασκευής φαγητών : 6.727
20. Διευθυντές επιχειρήσεων λιανικού και χονδρικού εμπορίου : 6.587
21. Απασχολούμενοι στην παροχή ατομικής φροντίδας στον τομέα των υπηρεσιών υγείας: 4.198
22. Καλλιτέχνες εν γένει : 5.148
23. Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα: 4.912
24. Καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: 4.367
25. Άλλοι υπάλληλοι γραφείου : 4.110
26. Τεχνικοί επιστημών φυσικής και μηχανικής : 3.942
27. Διευθυντές επιχειρήσεων μεταποίησης, εξόρυξης, κατασκευών και διανομής: 3.889
28. Τυπογράφοι κλπ. : 2.479
29. Βοηθοί επαγγελματιών καλλιτεχνικού και πολιτιστικού τομέα και μαγειρικής : 2.397
30. Τεχνικοί λειτουργιών και υποστήριξης χρηστών τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας: 2.250
31. Ιατροί : 2.113
32. Μηχανικοί (εξαιρουμένων των ηλεκτρολόγων τεχνολόγων) : 1.932
33. Συναρμολογητές (μανταδόροι): 1.633
34. Βοηθοί επαγγελματιών νοσηλευτικής και μαιευτικής : 1.557
35. Διευθυντές πωλήσεων και μάρκετινγκ: 933
36. Αλιείς, κυνηγοί και παγηδευτές θηραμάτων :894
37. Πρόσωπα που παράσχουν μικροϋπηρεσίες στο δρόμο κλπ.: 641
38. Διευθύνοντες σύμβουλοι και γενικοί διευθυντές : 556



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ερευνα (με στοιχεία ΠΡΟ χαρατσίου - ΕΝΦΙΑ): Η Ελλάδα έχει τους βαρύτερους φόρους ακινήτων στον δυτικό κόσμο

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται απ' τους βαρύτερους φόρος κατοχής στον ανεπτυγμένο κόσμο. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα ειδικής μελέτης της εταιρείας συμβούλων ακινήτων GLP Values η οποία χρησιμοποιεί στοιχεία του 2011, δηλαδή πριν ακόμη οι φόροι αυξηθούν ακόμη περισσότερο και σε περιβάλλον προϊούσης ύφεσης).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ως το βάρος των φόρων κατοχής στην Ελλάδα είναι, απλά, εξωπραγματικό.

 Το βάρος μεγαλώνει κι άλλο αν σκεφθούμε πως, σε αντίθεση με τις άλλες ανεπτυγμένες χώρες, οι φόροι αυτοί στην Ελλάδα δεν είναι ανταποδοτικοί.
Η έρευνα λαμβάνει υπόψιν της και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών στην Ελλάδα αλλά και το ποσοστό των φόρων συνολικά επί του ΑΕΠ και όπως προκύπτει:
Πρώτη προσέγγιση: Φόροι ως % του ΑΕΠ το 2011.

Σε σχέση με την Ελλάδα, κάποιες χώρες (π.χ., ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς) έχουν μικρότερο % συνολικών φόρων στο ΑΕΠ, μα μεγαλύτερο % φόρων ακινήτων, ειδικά δε, φόρων κατοχής (δηλ. επαναλαμβανομένων φόρων) ακινήτων στο ΑΕΠ.
Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι προφανές πως το πραγματικό φορολογικό βάρος φόρων ακινήτων και δη κατοχής ακινήτων επί των νοικοκυριών (για ίδιο επίπεδο παραοικονομίας και ιδία κατανομή ακίνητης περιουσίας σε σχέση με την κατανομή εισοδήματος) είναι μικρότερο απ' ό,τι στην Ελλάδα, παρ' ότι αυτές οι χώρες έχουν σημαντικά μεγαλύτερο % φόρων ακινήτων (κατοχής ιδίως) στο ΑΕΠ απ' ότι έχει η Ελλάδα. Επειδή μάλιστα αυτές οι χώρες έχουν λιγότερη παραοικονομία απ' ότι η Ελλάδα, αλλά και (μάλλον) μια κατανομή ακίνητης περιουσίας πιο κοντά στην κατανομή εισοδήματος απ' ότι η Ελλάδα, το φορολογικό βάρος των φόρων ακινήτων και δη κατοχής ακινήτων πρέπει να είναι ακόμη μικρότερο σε αυτές.
· Κάποιες χώρες (π.χ., Σουηδία) έχουν σημαντικά μεγαλύτερο % συνολικών φόρων στο ΑΕΠ, μα μικρότερο % φόρων ακινήτων και κατοχής ακινήτων.

· Κάποιες χώρες (π.χ., Γερμανία, Πορτογαλία) έχουν κατά τι μεγαλύτερο % συνολικών φόρων στο ΑΕΠ, μα μικρότερο ως σημαντικά μικρότερο % φόρων ακινήτων και κατοχής ακινήτων.
· Κάποιες (π.χ., Ισπανία) έχουν παρόμοιο % συνολικών φόρων στο ΑΕΠ και παρόμοιο % φόρων ακινήτων και κατοχής ακινήτων.

Δεύτερη προσέγγιση: Διαθέσιμο εισόδημα νοικοκυριών (δηλ. μετά την αφαίρεση όλων των προσωπικών φόρων, άρα και φόρων κατοχής), σε US$ και σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης το 2011.
Σε σχέση με τις χώρες του ΟΟΣΑ, ειδικότερα με τις ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Καναδά, Γαλλία, Σουηδία, Ην. Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, η Ελλάδα έχει το προτελευταίο διαθέσιμο εισόδημα, ανώτερο μόνο της Πορτογαλίας. Συγκεκριμένα, ΟΟΣΑ = 23,938, Ελλάδα = 19,095, Πορτογαλία = 18,806. Ομως την ίδια στιγμή τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν τα λιγότερα χρηματοοικονομικά διαθέσιμα: ΟΟΣΑ = 42,903. Ελλάδα = 14,004, Πορτογαλία = 29,640! Συνεπώς, οι φόροι κατοχής έχουν μεγαλύτερο βάρος στην Ελλάδα διότι συνδυάζονται με μικρότερο διαθέσιμο εισόδημα και με μικρότερα χρηματοοικονομικά διαθέσιμα, συνυπολογιζομένου του τι αγοράζουν τα ανωτέρω στην κάθε χώρα.

Τρίτη προσέγγιση: Συνυπολογισμός παραοικονομίας και κατανομών εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας.
Οσο μεγαλύτερη η παραοικονομία και όσο πιο άνιση η κατανομή εισοδημάτων σε σχέση με την κατανομή ακίνητης περιουσίας, τόσο μεγαλύτερο το βάρος των φόρων κατοχής (γι' αυτούς που δεν κρύβουν εισόδημα). Συνεπώς η Ελλάδα, με 24.3% παραοικονομία (τη μεγαλύτερη στο Δυτικό κόσμο) και μια ευρύτατη κατανομή ακίνητης περιουσίας (χωρίς αυτό να σημαίνει πως η κατανομή είναι ίση!), επιβαρύνεται ιδιαίτερα απ' τους φόρους κατοχής (αλλά κι απ' τους υπόλοιπους φόρους εν γένει, ακριβώς λόγω της παραοικονομίας).

Το συμπέρασμα και απ' τις τρεις προσεγγίσεις είναι πως το βάρος των φόρων κατοχής επί των ελληνικών νοικοκυριών είναι εξωπραγματικά μεγάλο, με αντίστοιχα μεγάλη συμβολή στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας (λόγω μείωσης των διαθέσιμων εισοδημάτων και της κατανάλωσης). Συνεπώς απαιτείται η δραστική μείωση αυτών των φόρων, σε συνδυασμό με πλήρη αναμόρφωση της φιλοσοφίας αυτών (π.χ. να χρηματοδοτούν την ΤΑ, να έχουν ανταποδοτικότητα).
Η μελέτη συμπεραίνει, επίσης, πως τα επιχειρήματα «κατά» της ύπαρξης φόρων κατοχής ακινήτων είναι πιο ισχυρά από τα επιχειρήματα «υπέρ» (τα οποία και συζητεί). Ειδικά οι φόροι κατοχής δικαιολογούνται – και μόνο με κατάλληλες προσαρμογές – μόνο εάν και εφ' όσον χαρακτηρίζονται από ανταποδοτικότητα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει, σε σημαντικό αλλ' όχι κατ' ανάγκην απόλυτο βαθμό, όταν αυτοί οι φόροι πηγαίνουν υπέρ ΤΑ.
Η μελέτη διαψεύδει επιχειρήματα πως είτε είναι μικρό το συνολικό φορολογικό βάρος των Ελλήνων σε σχέση με τις χώρες του ΟΟΣΑ είτε είναι μικρό ειδικά το βάρος των φόρων κατοχής. Αντιθέτως, είναι το μεγαλύτερο, ειδικά σε σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα και εν γένει τις οικονομικές δυνατότητες των νοικοκυριών. (Το βάρος, βεβαίως, των φόρων ακινήτων μπορεί να αξιολογηθεί και ως επίπτωση σε κτηματαγορά και οικοδομή, που έχουν υποστεί καθίζηση απ' το 2009 και μετά. Η μελέτη τονίζει σχετικά πως γι' αυτήν την καθίζηση πολύ μεγαλύτερο ρόλο, πέραν βεβαίως των αυξομειώσεων του ΑΕΠ, παίζουν οι φόροι κατοχής, των οποίων η επίπτωση εκδιπλώνεται σε βάθος χρόνου, παρά οι φόροι μεταβίβασης, των οποίων η επίδραση τείνει να λαμβάνει χώρα εφάπαξ, κατόπιν, δε, να απορροφάται απ' την κτηματαγορά.)



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτο: Ασφαλιστικό ταμείο δεν έκλεινε ισολογισμούς επί 27 χρόνια!

Οικονομική αδιαφάνεια, καθυστερήσεις, ανέλεγκτες οικονομικές χρήσεις και στο βάθος μια τεράστια τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία. Πώς μπορεί, άραγε, ένα συγκεκριμένο ασφαλιστικό ταμείο, επί 27 ολόκληρα χρόνια, να μην έχει κλείσει ούτε έναν ισολογισμό; Κι όμως, στην Ελλάδα συμβαίνει.
Το παράδειγμα του ασφαλιστικού ταμείου που από το 1987 (!) έχει να κλείσει ισολογισμούς, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και εντείνει την πίεση της κυβέρνησης προς τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να κλείσουν όλες τις εκκρεμείς οικονομικές χρήσεις των προηγούμενων ετών, μέχρι το τέλος του έτους.
Όπως σημειώνει η Καθημερινή, οι αδιανόητες καθυστερήσεις στον οικονομικό έλεγχο των ασφαλιστικών οργανισμών, η αδράνεια των διορισμένων διοικήσεων, η γραφειοκρατία, αλλά και η έλλειψη πολιτικής βούλησης είχαν ως αποτέλεσμα στους συνολικά 93 κλάδους των Ταμείων να εκκρεμούν 339 οικονομικές χρήσεις παρελθόντων ετών.
Ακόμη και οι ενοποιήσεις ασφαλιστικών οργανισμών δεν απέκλεισαν τη δυνατότητα... αυτενέργειας των ξεχωριστών κλάδων, με αποτέλεσμα στο ίδιο Ταμείο, διαφορετικοί κλάδοι να καθυστερούν αδικαιολόγητα στην έγκριση ισολογισμών, απολογισμών και οικονομικών καταστάσεων.
Οι μεγάλοι ασφαλιστικοί οργανισμοί
Είναι ενδεικτικό πως οι μεγάλοι ασφαλιστικοί οργανισμοί πρωταγωνιστούν στις εκκρεμείς χρήσεις της περιόδου 2008-2012. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο ΟΓΑ, το ΝΑΤ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, το ΕΤΑΑ, αλλά και το επικουρικό των μισθωτών ΕΤΕΑ. Με αυτά τα δεδομένα, οι απαιτήσεις των δανειστών αλλά και όλων των διεθνών οργανισμών τα ασφαλιστικά ταμεία να εφαρμόσουν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα ακούγονται εξωπραγματικές...
Περίπτωση ΙΚΑ
Μία ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση γραφειοκρατικής αδράνειας αφορά στο ΙΚΑ και συγκεκριμένα στην έγκριση διαγωνισμού για την πρόσληψη ορκωτών λογιστών προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας.
Επειτα από πολύμηνες διαδικασίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου ενέκρινε ένα έργο που για πρώτη φορά προβλέπεται στην Ελλάδα, είναι πρωτόγνωρο ακόμη και για εταιρείες και θα οδηγήσει όχι μόνο σε απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του Ιδρύματος, αλλά και σε γνώση των λαθών του παρελθόντος, προκειμένου να μην επαναληφθούν. Εδώ και έξι μήνες, η διοικητική έγκριση του διαγωνισμού για την πρόσληψη των ορκωτών λογιστών έχει κολλήσει σε κάποιο γραφείο στο υπουργείο Εργασίας.
Εντός των επομένων ημερών αναμένεται υπουργική απόφαση του Γ. Βρούτση, σύμφωνα με την οποία τα Ταμεία θα προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των αποτελεσμάτων της οικονομικής διαχείρισης του παρελθόντος, ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα των οικονομικών του κάθε Ταμείου. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζουν οι διοικήσεις αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τις απαιτήσεις από και προς κάθε δημόσιο οργανισμό, τα οικονομικά δεδομένα, τις οικονομικές συναλλαγές και τα αποτελέσματα της διαχείρισης των οικονομικών των Ταμείων.
Η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης έργου για τον έλεγχο των πόρων των Ταμείων, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και όλα τα Ταμεία θα υποχρεωθούν να καταχωρίσουν σε ειδική μηχανογραφική εφαρμογή τα χειρόγραφα παραστατικά λογιστικών γεγονότων και πράξεων, παράλληλα με την κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων που προβλέπονται από το Π.Δ. 80/199.

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγκαίνια για τον σταθμό του προαστιακού στον Ταύρο

Το νέο σταθμό του προαστιακού σιδηρόδρομου στον Ταύρο, ο οποίος και θα τεθεί σε λειτουργία , θα επισκεφθεί σημερα στις 10 το πρωί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Ταύρου, αποτελεί τμήμα του Προαστιακού σιδηρόδρομου μεταξύ Πειραιά - Αθηνών επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 2-4 & Κορυτσάς .

Εκτιμάται πως θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό επιβατών, δεδομένου ότι βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θρίαμβος της Παρί Σεν Ζερμέν

Η Παρί Σεν Ζερμέν έστω και χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, θριάμβευσε επί της Μπαρτσελόνα με 3-2 στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Ηταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις κι από τις δύο ομάδες. Το άλλο σημαντικό ματς της Τρίτης, μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρόμα, τέλειωσε ισόπαλο 1-1.

Αναλυτικά οι αγώνες:

5ος όμιλος:
Μάντσεστερ Σίτι-Ρόμα 1-1: Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι προηγήθηκε στο 4’ με πέναλτι του Αγουέρο. Ή Ρόμα είχε δοκάρι με τον Μαϊκόν δύο λεπτά αργότερα, αλλά η ισοφάριση ήρθε με πλασέ του Τότι στο 23’.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάγερν 0-1: Το γκολ με πέναλτι στο 22’ ο Τόμας Μίλερ.
Βαθμολογία: Μπάγερν 6, Ρόμα 4, Μάντσεστερ Σίτι 1, ΤΣΣΚΑ 0.

6ος όμιλος:
ΑΠΟΕΛ-Αγιαξ 1-1: Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Αντερσεν στο 27’. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μαντούκα ισοφάρισε με πέναλτι και στο 42’ ο ΑΠΟΕΛ έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Σέρινταν δεν κατάφερε να σκοράρει σε γύρισμα του Μαντούκα.

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα 3-2: Καταπληκτικό παιχνίδι στο «Παρκ ντε Πρενς». Στο 10’ ο Νταβίντ Λουίζ άνοιξε το σκορ για την Παρί. Ένα λεπτό αργότερα ο Μέσι ισοφάρισε (1-1), αλλά στο 26’ οι γηπεδούχοι πήραν πάλι προβάδισμα με κεφαλιά του Βεράτι. Στο 54’ ο Ματουϊντί πέτυχε το 3-1 και δύο λεπτά αργότερα ο Νεϊμάρ μείωσε σε 3-2. Η Μπαρτσελόνα πίεσε στη συνέχεια για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 83' ο Μαρκίνιος έσωσε την εστία του Συρίγκου με προβολή στο σουτ του Ντάνι Αλβες, ενώ στο 85' το σουτ του Μουνίρ προσέκρουσε στο δοκάρι.

Βαθμολογία: Παρί Σεν Ζερμέν 4, Μπαρτσελόνα 3, Αγιαξ 2, ΑΠΟΕΛ 1.

7ος όμιλος:
Σπόρτινγκ Λισ.-Τσέλσι 0-1: Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο είχε τον έλεγχο του ματς από την αρχή, έχασε τρεις καλές ευκαιρίες και τελικά σκόραρε ο Μάτιτς στο 34’.

Σάλκε-Μάριμπορ 1-1: Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπόχαρ στο 37’ και η Σάλκε ισοφάρισε με τον Χούντελαρ στο 56’.

Βαθμολογία: Τσέλσι 4, Σάλκε 2, Μάριμπορ 2, Σπόρτιγκ Λισ, 1.

8ος όμιλος:
Μπάτε Μπορίσοφ- Μπιλμπάο 2-1: Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Πολιάκοφ (19’) και Κορνέτσκι (41’). Η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε μείωσε με τον Αντούριθ στο 45’.
 
Σαχτάρ-Πόρτο 2-2: Σπουδαίο παιχνίδι στην «Αρένα Λβιβ»  με θρίλερ στα τελευταία λεπτά. Η Πόρτο έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 34’ όταν ο Μπραχίμι εκτέλεσε πέναλτι αλλά απέκρουσε ο Πιατόφ. Η Σαχτάρ, άνοιξε το σκορ με τον Τεϊσέιρα στο 52’. Στη συνέχεια, η Πόρτο πίεσε για να ισοφαρίσει, αλλά γκολ πέτυχε η Σαχτάρ με τον Λουίς Αντριάνο (85').  Κι όμως η Πόρτο δεν παραδόθηκε. Πρωταγωνιστής ο Τζάκσον Μαρτίνες που μείωσε στο 89' με πέναλτι και ισοφάρισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων!  
 
Βαθμολογία: Πόρτο 4, Μπάτε Μπορίσοφ 3, Σαχτάρ 2. Μπιλμπάο 1.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Να γιατι κρατούν τον Γεωργίου στην θέση του: Κρύβει απο την ΕΕ τα στοιχεια για το έγκλημα Σημίτη με τα Swaps!

Ολοκληρωνει το έγκλημα της καταστροφής της Ελλάδας ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, αποφεύγοντας έντεχνα να δώσει τα στοιχεια για την μεθόδευση Goldman Sachs – ΣΗΜΙΤΗ στην ΕΕ!

Να υπενθυμίσουμε οτι το ιδιο ειχε κανει ο Παπακωνσταντινου ως ΥΠΟΙΚ ακριβως πριν το μνημονιο, επικαλούμενος “απεργία των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ”! Ετσι, για να καλύψουν τις ολέθριες επιπτώσεις απο τα παράνομα Swaps, εβαλαν την Ελλαδα στην κολαση του μνημονιου, με τον Γεωργίου – τοτε – να μαγειρεύει τα στοιχεία..

Γι’ αυτόν ακριβως τον λόγο ο υπόδικος Γεωργίου παραμένει στην θέση του εως σημερα! Για να βαλει οριστική ταφόπλακα στην έρευνα και τιμωρία των καθαρματων που με μαγειρεμένα στοιχεια εβαλαν την Ελλαδα στην ΟΝΕ, με όρους καταστροφικούς για την Ελληνική οικονομία.

Επισης κρύβουν την μίζα – μαμουθ που πληρώθηκε στην Goldman Sachs το 2009, όλως τυχαίως παλι απο τον Παπακωνσταντινου. Μίζα που συγκαλυφθηκε ενω άγγιζε τα 300 εκ. Ευρώ.

Εκτος απο το ισχυρο διαπραγματευτικό χαρτί που θα ειχε ΣΗΜΕΡΑ η Ελλαδα έναντι των δανειστών, με την αποκαλυψη αυτής της συμπαιγνιας Γερμανών – ΣΗΜΙΤΗ – Goldman Sachs, θα αποτυπωνόταν και επίσημα η επιβάρυνση της Ελλάδας που προκλήθηκε ακριβως απο αυτη την διαδικασία.

Δυστυχώς, στο Ολυμπία αποκαλύψαμε το θεμα απο τον Νοέμβρη του 2009. Τωρα που το γράφουν και οι Financial Times, ας μας ακούσει καποιος εισαγγελέας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετράει μέρες η κυβέρνηση – Καταρρέουν τα πάντα

ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΡΕΣ ο ετοιμόρροπος κυβερνητικός συνασπισμός των Σαμαρά-Βενιζέλου, μετά τη γενική κατάρρευση που παρουσιάζουν όλοι οι δείκτες της οικονομίας, που έχουν προκαλέσει συνθήκες εξαθλίωσης στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Οι συνταγές της τρόικας κατάφεραν να εκτοξεύσουν το ιδιωτικό χρέος στα 164 δισεκατομμύρια ευρώ, προκαλώντας ασφυξία στην αγορά και υπονομεύοντας κάθε οικονομική δραστηριότητα.

Η κατάρρευση της οικονομίας εξαφάνισε σχεδόν στο σύνολό της τη μεσαία τάξη, ενώ για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία της χώρας, δεν γίνεται ούτε μια νέα επένδυση.

Οι ξένοι τοκογλύφοι που επένδυσαν στη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, ετοιμάζονται να φύγουν νύχτα από την Ελλάδα.
 

Ακόμα και οι ξένοι κερδοσκόποι που έκαναν παιχνίδια στο χρηματιστήριο της Αθήνας, ξεπουλάνε τις μετοχές, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να βουλιάζει καθημερινά στην κυριολεξία.

Οι μνημονιακές πολιτικές έφεραν το απόλυτο χάος στην οικονομία και την κοινωνία με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Στην κυβέρνηση τρέμουν στην κυριολεξία το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης και γιαυτό βιάζονται να παραδώσουν την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ουσία ο Αλέξης Τσίπρας θα παραλάβει μια χρεοκοπημένη χώρα, με σμπαραλιασμένες δομές και με την κοινωνία να έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής.
 

Γιαυτό οι ευθύνες που αναλαμβάνει είναι τεράστιες και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτύξει να έχουν αμεσότητα και ριζοσπαστικό προσανατολισμό.

Στο Μαξίμου ετοιμάζονται πυρετωδώς για εκλογές τον Νοέμβριο, για να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά πιστεύουν ότι στην περίπτωση κατά την οποία η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία καθυστερήσει τρεις με τέσσερις μήνες, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα εξασφαλίσει την απόλυτη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα υποστεί συντριβή.
 

Ένας ακόμα παράγοντας που επισπεύδει τις εξελίξεις, έχει σχέση με τον αδύναμο κρίκο που λέγεται ΠΑΣΟΚ.

Η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να αμφισβητήσει ανοιχτά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και τάσσεται υπέρ ενός ιστορικού συμβιβασμού με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό σημαίνει ότι το σενάριο για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή καταντάει ανέκδοτο, με αποτέλεσμα να επιταχυνθούν οι πολιτικές εξελίξεις.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εναγώνια προσπάθειά του να κρατηθεί στην ηγεσία του κόμματος, θέτει πλέον ανοιχτά ζήτημα νέας προγραμματικής συμφωνίας με τον Αντώνη Σαμαρά.

Βέβαια κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, με δεδομένες τις απαιτήσεις της τρόικας για μια σειρά από μέτρα που θα προκαλέσουν θύελλα και θα αποδομήσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Η τρόικα που έρχεται αγριεμένη, απαιτεί απελευθέρωση των απολύσεων, την επαναφορά του Λοκ Αουτ, νέο ασφαλιστικό με αύξηση ορίων ηλικίας και δραματική περικοπή των συντάξεων, μείωση μισθών στο δημόσιο, καθώς και χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων.

Οι απαιτήσεις αυτές είναι σχεδόν αδύνατον να περάσουν από την παρούσα Βουλή, γιαυτό η κυβέρνηση αναζητάει πλέον σανίδα σωτηρίας στις εκλογές και την παράδοση.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραγραφούν και οι ευθύνες για το κατάντημα της χώρας.
 

Απαίτηση του λαού είναι να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται για τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας για την εξαθλίωση 6,3 εκατομμυρίων πολιτών, για τις 6.500 αυτοκτονίες για τα δύο εκατομμύρια των ανέργων και για την ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!