EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το ΥΔΜΗΔ απαντά γιατί γίνονται έλεγχοι στις μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο

Το ΥΔΜΗΔ απαντά γιατί γίνονται έλεγχοι στις μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο Απαντήσεις σε ερωτήματα της «κοινής γνώμης» σχετικά με τον έλεγχο των μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Σύμφωνα με ενημερωτικό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που απέστειλε στο τύπο του, με βάση το Π.Δ. 164/2004 – με το οποίο συμμορφώθηκε η χώρα μας με κοινοτική οδηγία - μονιμοποιήθηκαν συνολικά 35.200 συμβασιούχοι από τους 75.000 που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση.

Η πλειοψηφία αυτών πληρούσε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη μονιμοποίηση. Αρκετοί, όμως, συμβασιούχοι, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία αυτή με δόλιο τρόπο, για να διοριστούν μόνιμα στο Δημόσιο, παρότι δεν το δικαιούνταν.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4250/2014, έχει ξεκινήσει τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, με αποκλειστικό σκοπό την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της δημόσιας διοίκησης και των δημοσίων υπαλλήλων.

1. Με ποια νομική βάση γίνεται ο επανέλεγχος; Με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν. 4250/2014 (ψηφίστηκε το Μάρτιο στην Ολομέλεια της Βουλής) θεσμοθετήθηκε ο επανέλεγχος από το ΑΣΕΠ της νομιμότητας των μετατροπών συμβάσεων εργασίας ή έργου σε αορίστου χρόνου, στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

2. Για ποιο λόγο γίνεται ο επανέλεγχος; Ο επανέλεγχος γίνεται για να εντοπιστούν και να αποκατασταθούν παραβιάσεις της νομιμότητας κατά τη μονιμοποίηση συμβασιούχων, με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για μετατροπές που έγιναν με χρήση πλαστών δικαιολογητικών.

3. Βάσει ποιων κριτηρίων γίνεται ο επανέλεγχος; Με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που προέβλεπε το Προεδρικό Διάταγμα. Η νομιμότητα της μετατροπής ελέγχεται αποκλειστικά και μόνο με βάση τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονταν από τις εκάστοτε διατάξεις και σε καμία περίπτωση με βάση νέα κριτήρια. Είναι δε απόλυτα σαφές ότι το Προεδρικό Διάταγμα δεν τίθεται σε αμφισβήτηση.

4. Γιατί ο επανέλεγχος ξεκίνησε από δέκα δήμους; Πρόκειται για τους δήμους με το μεγαλύτερο αριθμό μονιμοποιήσεων συμβασιούχων. Συγκεκριμένα, τα κλιμάκια ελέγχου έλαβαν στο τέλος Ιουνίου εντολή διενέργειας ελέγχου σε δέκα δήμους. Για την επιλογή τους ελήφθη υπόψη ο συνολικός αριθμός των μονιμοποιήσεων μέσω μετατροπών, με βάση τα στοιχεία που χορήγησε το ΑΣΕΠ. Η διαδικασία ελέγχου θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλους φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου.

5. Ποια είναι η συνέπεια για τον ελεγχόμενο; Αν η μετατροπή της σύμβασης έγινε με την τήρηση όλων των νόμιμων προϋποθέσεων, που προβλέπονταν από τις διατάξεις βάσει των οποίων πραγματοποιήθηκε η μετατροπή, τότε προφανώς ο ελεγχόμενος δεν υφίσταται καμία απολύτως συνέπεια. Αν, όμως, με υπαιτιότητά του, η μετατροπή πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συνδρομή των κατά περίπτωση νομίμων προϋποθέσεων, η υπαλληλική σχέση λύεται αυτοδίκαια.

6. Ποιος αποφασίζει για το αν η μετατροπή ήταν παράνομη και αν ο υπάλληλος προκάλεσε την παράνομη μετατροπή; Αρμόδιο όργανο να αποφανθεί για τη συνδρομή των, κατά περίπτωση, νομίμων προϋποθέσεων είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

7. Ποιο όργανο πρότεινε τη συγκεκριμένη διαδικασία επανελέγχου; Η διαδικασία επανελέγχου, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, βασίζεται σε ομόφωνη πρόταση της Ολομελείας του ΑΣΕΠ, προκειμένου η Πολιτεία να εκπληρώσει τη θεμελιώδη υποχρέωσή της που απορρέει από τις επιταγές του άρθρου 103 του Συντάγματος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τη ρητή απαγόρευση της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

8. Για ποιες παράνομες μετατροπές προβλέπεται η αυτοδίκαιη λύση της σχέσης εργασίας; Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η μη συνδρομή των νομίμων προϋποθέσεων, ερευνάται η τυχόν υπαιτιότητα του υπαλλήλου για την παράνομη μετατροπή, όπως η τυχόν χρήση πλαστών δικαιολογητικών, η υποβολή από τον υπάλληλο αναληθών ή ανακριβών στοιχείων, η παρασιώπηση ή απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων, καθώς και κάθε άλλη μη νόμιμη ενέργεια εκ μέρους του υπαλλήλου αναφορικά με τη συνδρομή των κατά περίπτωση νόμιμων προϋποθέσεων για τη μετατροπή της σύμβασης.

9. Ποιος διενεργεί τον επανέλεγχο; Η έρευνα διενεργείται από κλιμάκια ελέγχου που αποτελούνται από δύο τουλάχιστον έμπειρα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Ο ένας τουλάχιστον είναι επιθεωρητής ή βοηθός επιθεωρητής ελεγκτικού οργάνου του Δημοσίου και το δεύτερο μέλος μπορεί να είναι υπάλληλος του δημόσιου τομέα κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

10. Ζητούνται οι απόψεις των ελεγχομένων υπαλλήλων στο στάδιο του επανελέγχου; Το κλιμάκιο ελέγχου υποχρεούται, πριν υποβάλει τη σχετική έκθεσή του, να καλέσει τον υπάλληλο για τυχόν πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

11. Που υποβάλλεται το πόρισμα των ελεγκτών; Η έκθεση του κλιμακίου υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ και πρέπει να είναι εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη. Διαφορετικά, το ΑΣΕΠ μπορεί να την επιστρέψει στο κλιμάκιο για περαιτέρω τεκμηρίωση.

12. Ποια διαδικασία ακολουθεί το ΑΣΕΠ; Το ΑΣΕΠ, πριν την έκδοση της σχετικής απόφασης, υποχρεούται να καλέσει τον υπάλληλο για ακρόαση. Η απόφαση του ΑΣΕΠ διαβιβάζεται στον αρμόδιο φορέα και κοινοποιείται στο θιγόμενο υπάλληλο. Σε περίπτωση απόφασης του ΑΣΕΠ, με την οποία διακριβώνεται αιτιολογημένα η μη συνδρομή των κατά περίπτωση νόμιμων προϋποθέσεων για τη μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου με υπαιτιότητα του υπαλλήλου, το αρμόδιο για το διορισμό όργανο του φορέα οφείλει να εκδώσει αμελλητί πράξη, με την οποία διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής σχέσης και η κατάργηση της θέσης.

13. Το ΑΣΕΠ διαθέτει τα ατομικά μητρώα των υπαλλήλων; Το ΑΣΕΠ, κατά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Π.Δ. 164/2004, λάμβανε μόνο τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων που βεβαίωναν ότι συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις, καθώς επίσης και το απογραφικό έντυπο 910, το οποίο συνέτασσε και βεβαίωνε για την εγκυρότητα των δηλωθέντων ο οικείος φορέας. Ο φυσικός φάκελος δεν μεταφερόταν στο ΑΣΕΠ. Συνεπώς, για τη διενέργεια του ελέγχου απαιτείται η πρόσβαση στο ατομικό μητρώο του υπαλλήλου προκειμένου να ελεγχθεί αν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις, σύμφωνα με πραγματικά στοιχεία και δεδομένα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολες οι φοροελαφρύνσεις για τη διετία 2015-2016

Μείωση τεκμηρίων με αναδρομική ισχύ, μείωση προσαυξήσεων έως και 100% και αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή… των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών στο 20% από 26% που είναι σήμερα, σταδιακή μείωση του φόρου πολυτελείας και της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση της φορολογίας στα ακίνητα, καθώς και νέο λογιστικό δίκαιο για τις επιχειρήσεις, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο της κυβέρνησης για το 2015. Ταυτόχρονα με τις ανωτέρω εξαγγελίες που θα δημοσιοποιηθούν με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα ανακοινωθούν και τα σχέδια για το 2016, που περιλαμβάνουν μείωση των συντελεστών φορολόγησης για τα φυσικά πρόσωπα, καθώς και περαιτέρω μειώσεις των συντελεστών για τις επιχειρήσεις και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ηδη το σχέδιο του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη έχει κοστολογηθεί από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα. Μάλιστα, για ορισμένες διατάξεις που θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) έχουν ξεκινήσει τη διαμόρφωση των διατάξεων προκειμένου αυτές να προωθηθούν στη Βουλή για ψήφιση. Συγκεκριμένα, το πακέτο μέτρων που έχει εγκριθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά προς το παρόν δεν έχει λάβει το «πράσινο φως» από την τρόικα, περιλαμβάνει:

1. Επιχειρήσεις και επιτηδευματίες. Μείωση των συντελεστών φορολόγησης στο 20% από 26% που είναι σήμερα. Οι μειώσεις θα αφορούν στα κέρδη-εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2015.

2. Τεκμήρια. α) Αναδρομική μείωση των τεκμηρίων για τα αυτοκίνητα που αφορούν στα εισοδήματα του 2014 κατά 30%. Η μείωση των τεκμηρίων αναμένεται να ανακουφίσει πολλούς φορολογουμένους, οι οποίοι τελευταία χρόνια πιάνονταν στην «παγίδα» των τεκμηρίων και δεν φορολογούνταν για τα εισοδήματα που πραγματικά αποκτούσαν, αλλά για μεγαλύτερα ποσά τα οποία προκύπτουν με την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης. β) Κατάργηση των τεκμηρίων από το 2015 με την προϋπόθεση ότι η ΓΓΔΕ θα έχει έτοιμο το περιουσιολόγιο. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημειώνει ότι «έχει όλα τα στοιχεία των φορολογουμένων (καταθέσεις, στοιχεία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων κ.λπ.), ωστόσο θα πρέπει να μας ενημερώσει εάν είναι σε θέση να τα αξιοποιήσει». Σε διαφορετική περίπτωση, τα τεκμήρια το 2015 θα είναι μειωμένα κατά 50%.

3. Μείωση του φόρου πολυτελείας. Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει ότι φόρο πολυτελείας θα καταβάλουν όσοι έχουν Ι.Χ. άνω των 2.500 κ.ε. ή 3.000 κ.ε. Παράλληλα θα μειωθούν και τα ποσά που καταβάλλονται σήμερα. Παράδειγμα: για ένα αυτοκίνητο τριετίας 2.600 κ.ε. ο φόρος ανέρχεται σήμερα στα 1.420 ευρώ και εξετάζεται να μειωθεί στα επίπεδα των 1.000 ευρώ.

4. Εισφορά αλληλεγγύης. Μείωση της εισφοράς κατά 30% από το 2015 και για το σύνολο του έτους σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το όφελος για τους φορολογουμένους θα είναι:

– Από 39 έως 60 ευρώ για όσους εμφανίζουν εισοδήματα από 13.000 έως και 20.000 ευρώ.

– Από 138 έως και 300 ευρώ για όσους εμφανίζουν εισοδήματα πάνω από 20.001 και μέχρι 50.000 ευρώ.

– Από 495 έως και 900 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 50.001 και μέχρι 100.000 ευρώ.

– Από 1.440 ευρώ και πάνω για όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.

5. ΕΝΦΙΑ. Οσοι το 2015 έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα έχουν έκπτωση 50% από τον φόρο που προκύπτει σήμερα. Επίσης, σχεδιάζεται μικρή μείωση των συντελεστών για τα αστικά ακίνητα.

6. Πετρέλαιο θέρμανσης. Από τις 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται 10-12 λεπτά μειωμένο σε σχέση με την περυσινή χειμερινή περίοδο. Η μείωση κατά 30%του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης θα οδηγήσει στη μείωση της λιανικής τιμής πώλησης σε 1,15 ευρώ από 1,27 ευρώ που είναι σήμερα.

7. Νέο Λογιστικό Δίκαιο για τις επιχειρήσεις. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο νέος Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών.

8. Εστίαση. Διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στην εστίαση.
Ωστόσο, οι φοροελαφρύνσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος και συγκεκριμένα για το 2016 σχεδιάζεται:

– Η περαιτέρω μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

– Η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα. Στόχος είναι σε βάθος χρόνου να μειωθούν οι συντελεστές κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

– Η περαιτέρω μείωση των συντελεστών των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα στο 15% από 20% που θα είναι το 2015.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μεγάλη επέκταση του Μετρό στο Πέρθ της Αυστραλίας

Η μεγάλη επέκταση του Μετρό στο Πέρθ της Αυστραλίας 

 

         

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το "τέλος του Μνημονίου" η μεγαλύτερη σαμαρική φούσκα: ΔΝΤ - Τα λεφτά (επιπλέον 65 δις ως το 2020) cash, αλλιώς δεν πάμε πουθενά!

Γιατί η τρόικα και το ΔΝΤ δεν θα φύγουν ποτέ – Πού θα βρίσκει η χώρα μας 9 με 10 δισ. ευρώ το χρόνο για να αποπληρώνει τους τόκους; - Πάνε φουλ για τρίτο δάνειο
Μια από τις μεγαλύτερες «φούσκες» των τελευταίων ημερών είναι οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού ότι δήθεν «θα διώξουμε το ΔΝΤ και δεν έχουμε ανάγκη νέα δάνεια και νέα μνημόνια».
Δυστυχώς οι αριθμοί διαψεύδουν την κυβέρνηση, εκτός βεβαίως από την κατηγορηματική διάψευση του ίδιου του ταμείου ότι η χώρα μας δεν έχει κάνει κανένα αίτημα για να φύγει νωρίτερα το ΔΝΤ. Άλλωστε όπως εκτιμούν οικονομικοί παράγοντες, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό και οι διαπραγματεύσεις, πιο εύκολο είναι να… φύγει η κυβέρνηση παρά η τρόικα και τα μνημόνια.
Για να βγει η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης η τρόικα θέτει ως προϋπόθεση να υπάρχει ένα μαξιλάρι 60-65 δισ. ευρώ ως το 2020 προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή του χρέους. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι παράλληλα η χώρα μας αναζητεί 34ΔΙΣ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 στις αγορές με τσουχτερά επιτόκια.

Το ταμείο πάντως λέει ευθέως πως «αν θέλετε να μας διώξετε, φτιάξτε έναν ειδικό κουμπαρά αποπληρωμής του χρέους και μετά εμείς φεύγουμε». Με απλά λόγια αν δεν διασφαλίσουν ότι θα παίρνουν τα λεφτά τους on time και cash δεν πάνε πουθενά!!! 


Όλα αυτά βέβαια είναι αποτελέσματα των προηγούμενων μνημονιακών δεσμεύσεων που ψήφιζε η κυβέρνηση ευρισκόμενη στο καναβάτσο. Τώρα που (δήθεν) οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος σήκωσαν μπαϊράκι είναι μάλλον αργά. Και τούτο διότι αν φύγει το ΔΝΤ και δεν στηριχθούμε από κάποιο μηχανισμό θα πρέπει η χώρα, σε ετήσια βάση να βρίσκει 9 με 10 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύπτει τις δανειακές ανάγκες. Το ποσό αυτό είναι δυσθεώρητο για μια χώρα που δεν μπορεί να βγάλει ούτε καν ένα αξιόλογο πλεόνασμα.

Για να περισσεύουν 9 με 10 δισ. το χρόνο πρέπει η χώρα να τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 4% και να υπάρξει οργασμός επενδύσεων και θέσεων εργασίας, σενάριο που προς το παρόν ξεπερνά τα όρια της επιστημονικής φαντασίας
Σύμφωνα με το μνημόνιο του 2010 η αποταμίευση θα διαρκέσει μέχρι το 2020 και το «μαξιλάρι» των εσόδων που θα πρέπει να δημιουργήσει η Ελλάδα στη διάρκεια της εξαετίας θα είναι τουλάχιστον 60-65 δισ. ευρώ. Έτσι θα διασφαλιστεί η συνέχεια της ιδιωτικής χρηματοδότησης με αποδεκτούς όρους, και η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να ξαναπεράσει τον «εφιάλτη» των spreads που έζησε πριν καταφύγει στο πρόγραμμα στήριξης.

Όλα για το τρίτο δάνειο
Όλες οι πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση γίνονται για τη σύναψη και τρίτου δανείου. Για αυτό το λόγο έχουν αρχίσει να παίζουν το παιχνίδι των κινδύνων που συνεπάγονται για την Αθήνα εφόσον κλοτσήσει τα δανεικά κεφάλαια των 15,6 δισ. ευρώ που της απομένουν για να πάρει από το πρόγραμμα. Οι δανειστές θα ισχυριστούν ότι αν η Ελλάδα διακόψει το μνημόνιο θα πρέπει πάση θυσία να βρει, εκτός από τα 15,6 δισ. ευρώ της χρηματοδότησης, και άλλα 9 δισ. ευρώ που θα πληρώσει μόνο μέσα στο 2015 και στο ΔΝΤ για την αποπληρωμή παλιών μνημονιακών χρεών και τόκων.
Αυτό σημαίνει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας έως το τέλος του επόμενου χρόνου φτάνουν τουλάχιστον στα 25 δισ. ευρώ ή στα 34 δισ. ευρώ μαζί με το «μαξιλάρι» του «κουμπαρά», χωρίς να υπολογίζονται τυχόν άλλες ανάγκες, όπως για παράδειγμα ομόλογα που λήγουν εκείνη την περίοδο. Μέρος από αυτά τα κεφάλαια θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να τα βρει από τις αγορές, πληρώνοντας… αλμυρά επιτόκια στους «λύκους» των κεφαλαιαγορών, που με τη σειρά τους θα εντείνουν το κλίμα ασφυξίας στον προϋπολογισμό, ο οποίος πιέζεται από την κάλυψη των εσωτερικών του αναγκών. (...)
Παράλληλα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετά το πράσινο φως της τρόικας σκοπεύει να «ρουφήξει» όλα τα αποθεματικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, σκοπεύει να δανειστεί ενδοκυβερνητικά ποσό τουλάχιστον 5-6 δισ. ευρώ από τις καταθέσεις των φορέων προκειμένου να καλύψει χρηματοδοτικά κενά.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η τρόικα θα επικεντρώσει στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του 2015 και ειδικά στο δημοσιονομικό κενό του 2015, το οποίο τοποθετεί στα 2 δισ. ευρώ έναντι 900 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά και στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά, στο νέο μισθολόγιο και τις απολύσεις στο Δημόσιο, στις ρυθμίσεις για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και στα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών.
Με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΤΗΣ HOECHTIEF! Φέρτε τα 600 εκ που κλέψατε!

Φως στο έγκλημα Σημίτη, Παπακωνσταντίνου και Χατζηδάκη με απόφαση των τριών ηρωϊκών λειτουργών του διοικητικού εφετείου:
 

Η Πρόεδρος Εφετών Μαρίνα Πιπεράκη-Πρέκα
Ο εφέτης εισηγητής Νικόλαος Παπαμιχαλόπουλος
Η εφέτης, Ελένη Ιατρού.
 

Στις 24 Οκτωβρίου λοιπόν, το Ολυμπία αποκάλυψε το έγγραφο των φορολογικών αρχών που τεκμηρίωνε την φοροκλοπή των Γερμανών της Χόχτιφ για το αεροδρόμιο των Σπάτων:
ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ: ΝΑΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!
 

Οι Γερμανοί με τις πλάτες Παπακωνσταντίνου και μετέπειτα Στουρνάρα – Χατζηδάκη, προσέφυγαν βάσει της λεοντείου συμβάσεως που τους είχε εκχωρήσει η συμπαιγνία Μητσοτάκη – Σημίτη, στα Βρετανικά δικαστήρια. Όπου φυσικά δικαιώθηκαν αφού η συγκυβέρνηση των υποτακτικών για άλλη μια φορά εγκατέλειψε τα δίκαια του κράτους έναντι των Γερμανών φοροφυγάδων. Οι παμπόνηροι γερμανοί λοιπόν, είχαν προλάβει να πουλήσουν το μερίδιο τους σε Καναδικό fund χρησιμοποιώντας την απόφαση του Βρετανικού δικαστηρίου ως άλλοθι για να κρύψουν το κολοσσιαίο χρέος έναντι του Ελληνικού δημοσίου.
 

Η απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης όμως, όχι μόνον αναγνωρίζει το έγκλημα της γερμανικής εταιρείας, αλλά νομιμοποιεί και τα πρόστιμα που θα επιβάλλουν οι φορολογικές αρχές πέραν του χρέους των 600 εκ. Ευρώ. Ένα προσδοκώμενο έσοδο που θα φτάσει τις αναμενόμενες εισπράξεις από την φοροεπιδρομή στον Έλληνα πολίτη μέσω του ΕΝΦΙΑ!
 

Οι φορολογικές αρχές θα πρέπει τώρα να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης, όπως θα έκαναν για κάθε Έλληνα πολίτη και κατασχετήρια έναντι της Χόχτιφ που εξακολουθεί να παίρνει δουλειές από το δημόσιο.
 

Εύγε στους δικαστές, αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες του κρατικού μηχανισμού. Όποιος κωλυσιεργήσει, θα είναι συνεργός σε ένα οικονομικό έγκλημα κατά της πατρίδας.
 

Όπως επίσης και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να διεκδικήσουν την εισφοροδιαφυγή της εταιρείας που δεν κατέβαλλε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά την κατασκευή του έργου. Ζημία άνω του 1 δις για τα ασφαλιστικά ταμεία που ψάχνουν εναγωνίως λεφτά.
 

Με πληροφορίες από το newmoney.
 

olympia.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως η εξουσία οδηγεί στην υποκρισία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας δεν ακολουθούν τους ηθικούς κανόνες που πρεσβεύουν; Την απάντηση δίνει μια νέα μελέτη που δείχνει ότι η εξουσία κατά κανόνα κάνει όσους την αποκτούν να είναι αυστηροί με τους άλλους, αλλά «ελαστικοί» με τον εαυτό τους!

«Σύμφωνα με την μελέτη μας, η απόκτηση εξουσίας και επιρροής πάνω στους άλλους, δημιουργεί σοβαρή διαταραχή της κριτικής ικανότητας, οδηγώντας σε μια σοβαρή ανακολουθία: οι ισχυροί είναι πολύ πιο αυστηροί όταν κρίνουν τους άλλους και πολύ πιο ελαστικοί όταν αξιολογούν τις δικές τους πράξεις και συμπεριφορές», λέει ο δρ Άνταμ Γκαλίνσκυ, καθηγητής Ηθικής & Αποφάσεων στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Northwestern.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, ο δρ Γκαλίνσκυ και οι συνεργάτες του εξομοίωσαν τις ηθικές επιλογές που πρέπει να κάνουν οι ισχυροί άνθρωποι, ζητώντας από ομάδα εθελοντών να υποδυθούν διαφορετικούς ρόλους: άλλοι ήταν «πρωθυπουργοί» και άλλοι «δημόσιοι υπάλληλοι».

Στη συνέχεια, οι ερευνητές τους ζήτησαν να αντιμετωπίσουν ηθικά διλήμματα που σχετίζονταν με θέματα όπως οι κανόνες της οδικής κυκλοφορίας, η φορολογία και η κλοπή ιδιοκτησίας.
Αλλεπάλληλα πειράματα έδειξαν πως κάθε φορά που οι εθελοντές είχαν μεγαλύτερη εξουσία τόσο πιο υποκριτικοί ήταν στην δική τους συμπεριφορά και τόσο πιο ανάλγητοι όταν έκριναν τους «κατώτερους».

Υπήρχαν, πάντως, και μερικοί (λίγοι) εθελοντές οι οποίοι ένιωθαν πως δεν τους άξιζε η «εξουσία» που τους είχε δοθεί, με συνέπεια να είναι πολύ πιο σκληροί με τον εαυτό τους απ’ ό,τι με τους άλλους – μία τάση που οι ειδικοί αποκαλούν «υπερκρισία».

Υποκρισία ή υπερκρισία, γεγονός παραμένει ότι τελικά η συμπεριφορά των «πρωθυπουργών» οδήγησε σε κοινωνική ανισότητα. «Οι “ισχυροί” έθεταν κανόνες και περιορισμούς για τους άλλους που όμως δεν ίσχυαν για τον εαυτό τους, ενώ οι “αδύναμοι” συναινούσαν στην κοινωνική ανισότητα επειδή δεν αισθάνονταν ότι έχουν τη δύναμη να την αλλάξουν», εξήγησε ο δρ Γκαλίνσκυ.

Η νέα μελέτη πρόκειται να δημοσιευθεί σε επικείμενο τεύχος της επιθεωρήσεως «PsychologicalScience».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Επιταγές» εισόδου στην αγορά εργασίας» χωρίς… αντίκρισμα

 «Τα vouchers δεν είναι επιλογή, είναι κατάντια»: Οι «επιταγές εισόδου στην αγορά εργασίας» είναι χωρίς… αντίκρισμα, δηλώνουν στην «Εφ.Συν.» τα μέλη της πρωτοβουλίας «V for Voucher-ades», καθώς -όπως εξηγούν- στο νέο εργασιακό μοντέλο, που σταδιακά οικοδομείται, ο εργαζόμενος αντικαθίσταται από τον ωφελούμενο, τον άνθρωπο χωρίς δικαιώματα. 

«Ζητείται ωφελούμενος, κάτοχος voucher». Αν είσαι νέος ώς 29 ετών και ψάχνεις για δουλειά, το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις σε μια αγγελία όπως κι αυτή. Τη λέξη «εργαζόμενος» καλύτερα να την ξεχάσεις. Αντικαταστάθηκε από τον «απασχολήσιμο», τον «ευέλικτο», τον «καταρτιζόμενο» και πλέον τον «ωφελούμενο». Το νέο υβρίδιο εργαζομένου-ανέργου, χωρίς ασφάλιση, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς καν τον βασικό μισθό και πάνω απ’ όλα χωρίς μέλλον.
 
Πάνω από 30.000 άνεργοι, νέοι και νέες 18-24 ετών, εκτιμάται ότι έκαναν αίτηση για τα περίφημα vouchers ή αλλιώς «επιταγές εισόδου στην αγορά εργασίας». Το τελευταίο πακέτο με τα κουπόνια που καλούνται να μειώσουν, έστω προσωρινά, τους ιλιγγιώδεις δείκτες νεανικής ανεργίας επιδοτεί 12.000 νέους ανέργους με λιγότερο από 400 ευρώ τον μήνα για 80 ώρες κατάρτισης σε ΚΕΚ και έξι μήνες «πρακτικής άσκησης» σε ιδιωτική επιχείρηση. Αντίστοιχα, για τις 30.000 θέσεις του προγράμματος voucher για ανέργους 25-29 ετών κατατέθηκαν 60.000 αιτήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του υπουργείου Εργασίας.

«Ανακύκλωση της ανεργίας» χαρακτηρίζουν τα προγράμματα voucher οι ίδιοι οι άνεργοι, που οργανώνονται διεκδικώντας αξιοπρέπεια και εργασιακά δικαιώματα. Η πρωτοβουλία «V for Voucher-ades» στήθηκε αυθόρμητα πέρυσι τον Νοέμβριο και στους 10 μήνες δράσης της λειτουργεί ως κόμβος πληροφόρησης και συνέλευση ανέργων και εργαζομένων. Η Κωνσταντίνα, ο Νίκος και η Μαρία είναι μόλις τρεις από τους χιλιάδες άνεργους νέους και νέες που από «ανάγκη και όχι επιλογή» κατέληξαν στα vouchers.

Μαρτυρίες

*Κωνσταντίνα, 24 ετών. Αδιόριστη εκπαιδευτικός. Δούλεψε πέρυσι σε πρόγραμμα voucher σε θέση γραμματειακής υποστήριξης: «Δεν θεωρούμαστε καν εργαζόμενοι, αλλά ωφελούμενοι. Είναι ένας νεόκοπος όρος, για να μην μπορούμε να έχουμε εργασιακά δικαιώματα, αναρρωτικές άδειες, το δικαίωμα στην απεργία. Τα vouchers απλώς διαχειρίζονται περιστασιακά την ανεργία. Στο τέλος πάλι άνεργοι καταλήγουμε οι περισσότεροι».

 Η Κωνσταντίνα παρακολούθησε πέρυσι πρόγραμμα κατάρτισης για «διοικητικά στελέχη»: «Οι περισσότεροι δουλέψαμε σε άσχετες θέσεις, από σεκιούριτι και αποθήκες, μέχρι ιδιωτικά σχολεία. Η κατάρτιση ήταν προσχηματική, απλώς περιμέναμε να περάσουν οι 80 ώρες». Πληρώθηκε την εξόφληση του προγράμματος πέντε μήνες μετά την ολοκλήρωσή του: «Σύνολο 2.000 ευρώ καθαρά, χωρίς συντάξιμα ένσημα και παρακράτηση φόρου 23%. Μεικτά ήταν γύρω στα 2.700 ευρώ. Από ολόκληρη την τάξη επιμόρφωσης στη δουλειά έμεινε μόνον ένα άτομο».

*Νίκος, 28 ετών. Απόφοιτος ΤΕΙ Λογιστικής, έκανε φέτος αίτηση: «Δεν ήταν πρώτη μου επιλογή αλλά λύση ανάγκης. Δεν υπάρχει προοπτική μόνιμης εργασίας μέσω voucher, γίνεται ανακύκλωση ανέργων. Ημουν δύο χρόνια άνεργος και έκανα φέτος αίτηση γιατί δεν έβρισκα τίποτα. Οι περισσότερες αγγελίες γράφουν “ζητείται ωφελούμενος κάτοχος voucher”. Τα ΚΕΚ έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια. Ακολουθούν πολύ επιθετικό μάρκετινγκ. Από τον Απρίλιο, πριν καν ανακοινωθεί το πρόγραμμα, μου τηλεφωνούσαν δεκάδες ΚΕΚ για “ενημέρωση”, πιέζοντάς με. Εχω πετύχει έξω από τον ΟΑΕΔ Γλυφάδας τραπεζάκι των ΚΕΚ, που ψαρεύουν ανέργους-πελάτες».

 *Μαρία, 26 ετών. Απόφοιτη Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων. Συμμετείχε στο περσινό πρόγραμμα, εργάστηκε σε εταιρεία τροφίμων: «Στο πρόγραμμα κατάρτισης που παρακολούθησα υπήρχαν από νοσηλευτές ως θεολόγοι και μηχανικοί. Τα σεμινάρια ήταν κοινά για όλους χωρίς εξειδίκευση. Χάρη στις πιέσεις που ασκήσαμε ως πρωτοβουλία καταφέραμε να πληρωθούμε σχετικά νωρίς. Το κάθε ΚΕΚ παίρνει 1.080 ευρώ το κεφάλι για 80 ώρες “κατάρτισης” -που μόνο κατάρτιση δεν το λες- και φορολογείται με 8%. Εχει επιπλέον και μπόνους 300 ευρώ αν ο “ωφελούμενος” παραμείνει έξι μήνες στην επιχείρηση. Εμείς δουλεύουμε συνολικά έξι μήνες και φορολογούμαστε με τριπλάσιο συντελεστή, ενώ φέτος το ποσό είναι ακόμα μικρότερο, με χειρότερους όρους».

Ποιοι είναι

 Οι «V for Voucher-ades», που επικοινωνούν κυρίως διαδικτυακά, παραδέχονται τη δυσκολία οργάνωσης των ανέργων. Επιμένουν ωστόσο στη συλλογική δράση: «Μόνον αν στηρίξουμε ο ένας τον άλλον θα καταφέρουμε κάτι». Το «κάτι» μεταφράζεται κατ’ αρχάς σε διεκδίκηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων: μηνιαία πληρωμή, αύξηση του μισθού στο ύψος του βασικού, πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Κυρίως όμως απαιτούν να αναγνωριστούν ως εργαζόμενοι: «Υπήρξαν περιστατικά βιαιότητας και σεξουαλικής παρενόχλησης από εργοδότη, που όμως δεν μπορούσε ο “ωφελούμενος” να καταγγείλει στην Επιθεώρηση Εργασίας. Υπήρχε ώς και μάθημα ιδιωτικού δικαίου στα ΚΕΚ, που το πρώτο που μας είπαν ήταν ότι “δεν έχετε δικαιώματα”. Μέσω νομικής βοήθειας από το Δίκτυο Επισφαλών Εργαζομένων και Ανέργων, βοηθήσαμε συναδέλφους, όταν το χρειάστηκαν».

Εχοντας μακροπρόθεσμο στόχο τη «μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», παραδέχονται ότι «με 60% ανεργία στους νέους, τα vouchers αποτελούν έσχατη λύση. Αρκεί τα χρήματα να πηγαίνουν σε μας και όχι στους μεσάζοντες. Στηρίζουμε το αίτημα των εργαζομένων του ΟΑΕΔ να αναλάβει ο Οργανισμός τα προγράμματα, παρακάμπτοντας τα ΚΕΚ που θησαυρίζουν».

 *Πληροφορίες: vforvoucherades.blogspot.gr, www.facebook.com/vfor.voucherades

 «Τα ΚΕΚ είναι ένα σύστημα παραοικονομίας»


Σταθερή θέση ενάντια στη μεσιτεία των ΚΕΚ έχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, που εκπροσωπεί περίπου 2.000 εργαζομένους στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ έχουν επανειλημμένα καταγγείλει αθέμιτες πρακτικές των ΚΕΚ για προσέλκυση ανέργων, μιλώντας για «εμπόριο ελπίδας» και κερδοσκοπία.

 Ωστόσο το πρόσφατο κρούσμα διαφθοράς στον ίδιο τον ΟΑΕΔ, με εργασιακό σύμβουλο που κατηύθυνε ανέργους σε Κέντρο Διά Βίου Μάθησης της συζύγου του (βλ. «Εφ.Συν.» 22/9, «Κονόμα» στις πλάτες των ανέργων), φέρνει τους εργαζομένους σε αμηχανία: «Είναι ένα κρούσμα διαφθοράς ανάμεσα σε χιλιάδες υπαλλήλους. Καταγγέλλουμε τέτοια φαινόμενα, αλλά γνωρίζουμε ότι ο ίδιος ο θεσμός της μεσιτείας γεννά τη διαφθορά», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, Γιώργος Μακράκης.

 «Τα ΚΕΚ στη χώρα μας -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- είναι πεδίο παραοικονομίας και παραπολιτικής. Στηρίζουν και στηρίζονται από πολιτικά συμφέροντα. Θεωρητικά, σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι η δημιουργία σταθερών θέσεων απασχόλησης. Το υπουργείο αρνείται να δώσει επίσημα στοιχεία και ισχυρίζεται ότι η απορρόφηση φτάνει το 20%. Ομως τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι μόλις το 5% επαναπροσλαμβάνεται. Εξω από τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης επικρατούν τριτοκοσμικές καταστάσεις. Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι των ΚΕΚ “ψαρεύουν” ανέργους με ψεύτικες υποσχέσεις.

 »Γνωστή εφημερίδα αγγελιών χρησιμοποιεί ανασφάλιστους, για να προσελκύουν ανέργους έξω από το ΚΠΑ Αθήνας. Αντίστοιχες καταγγελίες έρχονται και από το Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί μάλιστα έχει καταγγελθεί το φαινόμενο ιδιοκτήτες ΚΕΚ να καταθέτουν ομαδικές αιτήσεις για λογαριασμό σπουδαστών τους, εν αγνοία τους μάλιστα, ενώ δεν δικαιούνται καν κάρτα ανέργου! Κυκλοφορούν διαφημιστικά φυλλάδια από τα ΚΕΚ με το σήμα του ΟΑΕΔ, γράφοντας “Πρόγραμμα voucher μέχρι 7.000 ευρώ”, κάτι εμφανώς ψευδές. Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη».

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελλάδα: “Η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη”!

Νίκος Μπογιόπουλος

Στοιχείο πρώτο: Σύμφωνα με τα στοιχεία-σοκ που ανακοίνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οι Έλληνες που ζουν σε συνθήκες ένδειας, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχονται στα 6,3 εκατομμύρια!
     
Στοιχείο δεύτερο: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μόνο μέσα σε ένα χρόνο, από το 2012 στο 2013, τα νοικοκυριά που είχαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν θέρμανση για τα σπίτια τους μειώθηκαν κατά 31,3%…
  
 Στοιχείο τρίτο: Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ το ποσοστό ανεργίας των νέων ανήλθε μεσοσταθμικά το 2013 στο 58,3%…
     
Τα προηγούμενα δεδομένα αξίζει να συγκριθούν με ένα ακόμα στοιχείο. Προέρχεται από την έρευνα της εταιρείας «Wealth-Χ» με έδρα τη Σιγκαπούρη και της ελβετικής τράπεζας UBS. Η έρευνα αφορά στην καταγραφή των υπερδισεκατομμυριούχων ανά τον κόσμο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
     
Στοιχείο τέταρτο: Στην Ελλάδα το 2014 είχαμε 11 τον αριθμό Έλληνες κροίσους από 9 που είχαν καταγραφεί το 2013, οι οποίοι αύξησαν την περιουσία τους από τα 16 δισ. δολάρια στα 18 δισ. δολάρια (14,2 δισ. ευρώ). Σύμφωνα με την ίδια έρευνα επιβεβαιώνεται η τάση που είχε καταγραφεί από πέρσι στην αντίστοιχη έκθεση της «Wealth-Χ» στην οποία τονιζόταν ότι όσον αφορά τα άτομα με περιουσία μεγαλύτερη των 30 εκατ. δολαρίων η Ελλάδα έχει αναδειχτεί «η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη» (A. Γιαννίκος, http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=447986) …
    
Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής:
   
Συμπέρασμα πρώτο: Η Ελλάδα έχει μετατραπεί παγκοσμίως σε ένα ανελέητο πειραματικό εργαστήριο του πιο αδυσώπητου καπιταλισμού. Στο όνομα της κρίσης και της τάχα μου «αντιμετώπισής της» ο μοναδικός νόμος που βασιλεύει είναι ο κεφαλαιοκρατικός νόμος της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου στα χέρια των πολυεθνικών και των μονοπωλίων. Παίρνουν από τους πολλούς τα πάντα και τα δίνουν όλα στους λίγους!
  
 Στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, τα 6,3 εκατομμύρια έχουν περιπέσει στην ένδεια, αλλά την ίδια ώρα τα θησαυροφυλάκια της ολιγαρχίας μεγεθύνονται κατά ρυθμό ευθέως ανάλογο των κοινωνικών ερειπίων. Στην Ελλάδα των 6,3 εκατομμυρίων φτωχών, μόλις 11 άνθρωποι, ποσοστό 0,00011% του πληθυσμού, κατέχει πλούτο που αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας! Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «υπόδειγμα» χώρας που  οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι.
  
 Συμπέρασμα δεύτερο: Αυτοί που κυβέρνησαν, που επί δεκαετίες διαχειρίστηκαν τα κοινά για λογαριασμό βιομηχάνων, τραπεζιτών, εργολάβων, «νταβατζήδων», τοκογλύφων και κερδοσκόπων, είναι εκείνοι που χρεοκόπησαν, που ξεφτίλισαν και κατάντησαν τον ελληνικό λαό εδώ που τον κατάντησαν. Αλλά είναι οι ίδιοι που παριστάνουν τους «σωτήρες». Και ενώ καμώνονται τους «σωτήρες» το αποτέλεσμα της «σωτηρίας» είναι η αποθέωση των αβυσσαλέων κοινωνικών ανισοτήτων ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού και σε μια απειροελάχιστη «κάστα» εκπροσώπων της χρηματιστικής ολιγαρχίας.
    
Συνεπώς: Αν οι «σωτήρες» μας αν γνώριζαν τι σημαίνει πολιτική τσίπα και πολιτικό φιλότιμο (στα οποία συχνά αναφέρονται), θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο επιλογές:
     
α) Ή θα έβαζαν μια πέτρα στο λαιμό τους και θα εκλιπαρούσαν γονατιστοί να ανοίξει η γη και η θάλασσα για να τους καταπιεί ή β) θα εμφανίζονταν ενώπιον των εκατομμυρίων μισθοσυντήρητων, χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων, πτωχευμένων, και θα τους έλεγαν ένα και μόνο πράγμα:
«Ελληνίδες και Έλληνες, σας ζητάμε συγνώμη, αλλά ξέρουμε ότι με το κακό που σας προκαλέσαμε είναι αδύνατο να μας συγχωρήσετε. Γι” αυτό ως ελάχιστη ένδειξη ντροπής και ανάληψης των ευθυνών μας, σας δηλώνουμε ότι εξαφανιζόμαστε από προσώπου Γης και ότι το μόνο πια που σας ζητάμε είναι, αν μπορείτε, να μας ξεχάσετε».
    
Αυτό θα έκαναν!
    
Φυσικά, δεν μας διαφεύγει ότι μια τέτοια προσέγγιση ακούγεται πολύ… «λαϊκιστική» στα ευερέθιστα αυτάκια των δυναστών του λαού. Όπως, επίσης, δεν μας διαφεύγει το κυριότερο: Ότι η πολιτική, ως έκφραση συμφερόντων, ταξικών συμφερόντων, δεν διεξάγεται ούτε με όρους τσίπας, ούτε με όρους φιλότιμου, ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για εκείνη την πολιτική που υπηρετεί τους λίγους, βασανίζοντας τους πολλούς.
     
Αντίθετα, στον πραγματικό κόσμο, εδώ που η «αυτοκριτική» είναι το συγχωροχάρτι για τις νέες αγιοαμαρτίες, έχουμε την πολιτική κάστα των δήθεν «σωτήρων», όλους αυτούς που οι Ηρόστρατοι και οι Γουλιμήδες δεν πιάνουν μπροστά τους χαρτωσιά, οι οποίοι διαθέτουν από πάνω και το απερίγραπτο θράσος να ποζάρουν σαν «σοφοί», σαν «Μεσσίες»!
  
 Θα ’λεγε κανείς ότι είναι πραγματικά απίθανο να παριστάνουν τους «σωτήρες» οι Ηρόστρατοι. Το πιο απίθανο, όμως, είναι ότι ο ελληνικός λαός τους ανέχεται – ακόμα – να δίνουν τέτοιου είδους παραστάσεις και να βαφτίζουν «μονόδρομο» την παραμονή του κόσμου της εργασίας σε ένα πολιτικό και οικονομικό καθεστώς που τον εξανδραποδίζει…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οχι άλλο πλεόνασμα!

Θαυμάσια νέα! Εχουμε πλεόνασμα! Κι άλλο πλεόνασμα! Μεγάλο πλεόνασμα! Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέσα στο οκτάμηνο Ιανουάριος-Αύγουστος 2014 επέτυχε πλεόνασμα ύψους 1,9 δισ. ευρώ. Λαμπρά...

Δείτε τώρα πώς επετεύχθη και αυτό το πλεόνασμα:
 
Από το ΙΚΑ, μέσα στο συγκεκριμένο οκτάμηνο και συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό, κόπηκαν επιχορηγήσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ. 
 
Από τον ΟΑΕΕ κόπηκαν 300 εκατ. ευρώ. Από τον ΟΓΑ κόπηκαν 420 εκατ. ευρώ. Από τον ΕΟΠΥΥ κόπηκαν 220 εκατ. ευρώ. Από το ΝΑΤ κόπηκαν 107 εκατ. ευρώ. 

Από τον ΟΑΕΔ κόπηκαν 78 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, στο πλαίσιο της πολιτικής των «ματωμένων» πλεονασμάτων, η κυβέρνηση περιέκοψε από τα ήδη διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία επιχορηγήσεις...
ύψους 1,355 δισ. ευρώ. Και ό,τι κόβει από εκεί, μετά το εμφανίζει ως... δημοσιονομική πρόοδο.

Δίπλα, όμως, σε εκείνα που «υπεξαιρέθηκαν» από τα ταμεία έχουμε και εκείνα τα εκατομμύρια που αφαιρέθη-καν απευθείας από τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών. Συγκεκριμένα, οι φόροι που εισπράχτηκαν από την κυβέρνηση μέσα στο οκτάμηνο είναι αυξημένοι σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα κατά 550 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση αυτή συνιστά αποτύπωση της φορολεηλασίας που έχουν υποστεί -πέραν μισθωτών και συνταξιούχων-οι αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι έχουν πλέον ενταχθεί στο καθεστώς της φορολόγησης νομικών προσώπων. Εξ ου και η εκτίναξη του συγκεκριμένου κονδυλίου φέτος κατά 787 εκατ. ευρώ!

Αυτό είναι το πλεόνασμα για το οποίο θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε κιόλας...

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

37 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ:O ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ

H αμερικανική δικαιοσύνη απέδειξε ότι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί υπεύθυνοι για την κρίση των bonus γνώριζαν για την επερχόμενη καταστροφή αλλά δεν έκαναν τίποτα για να κλείσουν τις κάνουλες.Αυτός ο 75χρονος κύριος καλείται Angelo Mozilo.Είναι ηλιοκαμμένος κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τ΄άσπρα μαλλιά του και φέρει πάντοτε ριγέ κοστούμια και φαρδιές χρωματιστές γραβάτες. Η κρίση των subprimes, αυτών των καταχρηστικών και τοξικών δανείων που βύθισαν εκατομύρια αμερικανούς και ένα σημαντικό μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι αυτοπροσώπως αυτός και το θησαυροφυλάκιό του Countrywide Financial που μετέπειτα το αγόρασε η Bank of America.

Ο ίδιος έγινε το σύμβολο του κυνισμού και της απληστίας που επιβάλει στα μεσαία νοικοκυριά και τα υπερχρεωμένα να χρεωκοπήσουν ακόμη περισσότερο για ν΄αγοράσουν το σπίτι τους ώσπου το σύστημα κατέρρευσε το 2008. Το SEC (η αστυνομία του αμερικάνικου χρηματιστηρίου) τον καταδίκασε σε ένα πρόστιμο της τάξης των 67,5 εκατομυρίων δολαρίων . Η αμερικανική δικαιοσύνη τότε είχε αρνηθεί να τον διώξει. Λόγω της κλιμάκωσης των διαμαρτυριών η διοίκηση Obama δημιούργησε έπειτα μια ομάδα έρευνας.Ακολούθησαν αλυσιδωτές αποκαλύψεις και τα πρόστιμα άρχισαν να πέφτουν βροχή στις τράπεζες.Ο Mozilo τελικά όφειλε ν΄απολογηθεί σύντομα για τις πράξεις του ενώπιον των δικαστών. Η αμερικανική δικαιοσύνη είχε επιβάλει ήδη 37 δις δολάρια σε πρόστιμα τιμωρώντας τράπεζες και άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Η τελευταία τράπεζα που στοχοποιήθηκε ήταν η Bank of America. Οφείλουμε να πούμε ότι αυτή η τελευταία είχε αγοράσει το 2009 τους 2 αρχικούς παράγοντες στην κρίση των bonus, Countrywide και Merrill Lynch.Αυτό θα της κοστίσει 16 δις σε πρόστιμα.…

Αυτοί οι κύριοι του Countrywide ήξεραν όλους τους πιθανούς κινδύνους αλλά άφησαν το κακό να συμβεί για να βάλουν περισσότερα στην τσέπη τους.Αυτά αποκαλύπτουν τα στοιχεία που ανακάλυψαν οι ερευνητές σύμφωνα με το New York Times . Εmails όπως κάποιο που απευθύνει τον Αύγουστο του 2005- 3 χρόνια πριν από την κρίση- ο Angelo Mozilo σ΄έναν από τους συζητητές του αποδεικνύουν ότι η αγορά των κατοικιών σε Las Vegas και σε Floride κινδύνευε με κατάρρευση όσο επικεντρωνόταν από χρηματοπιστωτική κερδοσκοπία σε πιστωτικά τοξικά δάνεια . Το Countrywide είναι πολύ πιθανό να βρεθεί απέναντι« σε μια καταστροφή χρηματοπιστωτική », έγραφε αυτός ο κύριος χωρίς να κάνει την παραμικρή σκέψη πως να σταματήσει την κολασμιαία μηχανή. Το Countrywide είναι ένα παράδειγμα σε χιλιάδες άλλα που τελικά επαναχρηματοδοτήθηκε με μια εγγύηση από το κράτος με ένα δάνειο των 156 000 δολαρίων για την αγορά ενός ακινήτου αλλά ο δανειολήπτης είχε ήδη σταματήσει να ικανοποιεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του την στιγμή που το Countrywide δέχθηκε την αναχρηματοδότησή του. Ενάντια σε κάθε λογική ο κακοπληρωτής ευνοήθηκε από την ανακεφαλαίωση.…

Η έρευνα της επιτροπής καταδεικνύει επίσης ότι οι έλεγχοι του κράτους ήταν σε μηδενική βάση καθώς οι τραπεζίτες μακιγιάριζαν την “σύζυγο” για να την εξωραίσουν. Ένας από τους υπαλλήλους της Bank of America περιγράφει σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των New York Times, πως τα ντοσιέ των δανείων διακινούνταν πριν να υποβληθούν στην ομοσπονδιακή διοίκηση (τη Federal Housing Administration ή FHA) επιβαρυμένη να διασφαλίσει τα υποθηκευτικά δάνεια. Καθώς ένα δάνειο που το είχαν αρνηθεί η τράπεζα το τροποποιούσε μέχρι που να γίνει αποδεκτό.Σε μια περίπτωση τουλάχιστον υποβλήθηκε 40 φορές για να αποκτήσει το πράσινο ομοσπονδιακό φως και έτσι να αποκτήσει μια εγγύηση κρατική σ΄ενα ντοσιέ ολοκληρωτικά τοξικό. Να πως η δομή του ίδιου του κράτους μολύνθηκε από την κρίση και ο κίνδυνος μεταφέρθηκε όντως από τις ιδιωτικές εταιρείες στις δημόσιες υπηρεσίες .

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την δικαιοσύνη δεν θα επιτρέψουν στους δεκάδες χιλιάδες των στραγγαλισμένων από τα χρέη μικροιδιοκτητών να επανακτήσουν τα αγαθά τους που τους κατασχέθηκαν από τότε που σταμάτησαν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους. …Το 2006 το Countrywide έδωσε τουλάχιστον 461 δολάρια για υποθηκευτικά δάνεια. Μια απόλυτη τρέλα της οποίας το τίμημα πληρώνει ως και σήμερα όλος ο πλανήτης. …

(Laurent Léger, έρευνα στο Charlie Hebdo n°1159 du 3 .09. 2014-στο site του 26.09.14)

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς μας «κλέβουν» με τις αντικειμενικές αξίες

Αγοραστές καλούνται να δικαιολογήσουν υψηλότερο τίμημα από αυτό που κατέβαλαν. Ιδιοκτήτες κατατάσσονται σε ανώτερο κλιμάκιο πληρώνοντας περισσότερο ΕΝΦΙΑ.

Το «πόθεν έσχες» με βάση την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία επιβάλλεται είτε επί του πραγματικού τιμήματος είτε επί της αντικειμενικής αξίας εφόσον αυτή είναι μεγαλύτερη από το πραγματικό τίμημα.
του Θάνου Τσίρου

Το πραγματικό κόστος για τον προϋπολογισμό σε περίπτωση που προχωρήσει νωρίτερα από το 2017 η μείωση των αντικειμενικών αξιών, θα είναι η συρρίκνωση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ

Ο νόμος φτιάχτηκε πριν από χρόνια όταν οι αντικειμενικές αξίες ήταν αισθητά χαμηλότερες σε σχέση με τις πραγματικές. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Ετσι, στις περισσότερες περιπτώσεις ο υποψήφιος αγοραστής κινδυνεύει να πληρώσει φόρους που αντιστοιχούν ακόμη και πάνω από το …50% της αξίας του ακινήτου που πρόκειται να αγοράσει. Τα ακόλουθα παραδείγματα είναι πραγματικά και ενδεικτικά:
Η εμπορική αξία οικοπέδου στη Νέα Κηφισιά, διαμορφώνεται πλέον γύρω στα 600-650 ευρώ το τετραγωνικό. Ωστόσο, η αντικειμενική αξία στην περιοχή διαμορφώνεται στα 1.200 ευρώ. Ο αγοραστής οικοπέδου 400 μέτρων, ακόμη και αν συμφωνήσει να αγοράσει το οικόπεδο έναντι 250.000 ευρώ, θα πρέπει να αποδείξει που βρήκε 480.000 ευρώ για να αποκτήσει το οικόπεδο άσχετα αν αυτό το τίμημα δεν υπήρξε ποτέ. Αν δεν το καλύψει (που είναι και το πιθανότερο), θα πρέπει να πληρώσει φόρους ύψους 220.800 ευρώ δηλαδή… άλλο ένα οικόπεδο.
Διαμέρισμα 40 ετών στου Γκύζη δεν «πιάνει περισσότερα από 650 ευρώ το τετραγωνικό. Κι όμως η τιμή ζώνης στην περιοχή είναι 1.750 ευρώ οπότε ακόμη και με την εφαρμογή του συντελεστή παλαιότητας, το συγκεκριμένο ακίνητο κοστίζει στα χαρτιά πάνω από 1.000 ευρώ το μέτρο.
Αντικειμενικές και ΕΝΦΙΑ αποθάρρυναν το αγοραστικό ενδιαφέρον

Οι υψηλές αντικειμενικές αξίες έχουν αποθαρρύνει το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον και λόγω ΕΝΦΙΑ. Σε διαμέρισμα 120 τετραγωνικών στα Πατήσια, ο ΕΝΦΙΑ φτάνει στα 500 ευρώ ακόμη και διαμέρισμα 35 ετών. Αυτό το ακίνητο, δεν πουλιέται πάνω από 50-60.000 ευρώ στην αγορά και ας είναι η αξία του 120.000 ευρώ στα χαρτιά. Με φόρο κατοχής ακινήτων κοντά στο 1% (και με δεδομένο ότι και το εισόδημα από ακίνητα φορολογείται με συντελεστή 11% ή 33%), η πραγματική απόδοση του συγκεκριμένου ακινήτου πέφτει κάτω από το 4% με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου ελκυστική παρά την καθίζηση των τιμών.

Το πραγματικό κόστος για τον προϋπολογισμό σε περίπτωση που προχωρήσει νωρίτερα από το 2017 η μείωση των αντικειμενικών αξιών, θα είναι η συρρίκνωση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ. Τα ακίνητα θα αλλάξουν κλιμάκιο, και κατά συνέπεια θα πληρώνουν λιγότερο φόρο ανά τετραγωνικό. Με δεδομένο ότι τα κτίσματα αποφέρουν πάνω από το 60-70% των συνολικών εσόδων του ΕΝΦΙΑ, η τρόικα πολύ δύσκολα θα εγκρίνει μια τέτοια κίνηση.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άνδρας έπεσε στις ράγες του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας

Νεαρός άνδρας αιφνίδια έπεσε στις ράγες του μετρό στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί τα δρομολόγια προς το Αεροδρόμιο. 

Κανονικά, αλλά με καθυστερήσεις εκτελούνται τα δρομολόγια στο τμήμα Αεροδρόμιο - Αγία Μαρίνα
Μέχρι στιγμής άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πτώσης, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Αληταράδες και οι Αναλυταράδες

Ασφαλώς, το θέμα της αξιολόγησης είναι εξαιρετικά σοβαρό, αλλά η "αξιολόγηση", όπως την εννοούν και την εφαρμόζουν οι απόγονοι του Μητσοτάκουλα και οι άλλοι ανεπάγγελτοι ολετήρες που μας κυβερνούν, είναι χειρότερη κι από κακόγουστο αστείο, αντάξιό τους. 

Να τα λέμε αυτά, ελπίζοντας ότι όταν και αν η αξιολόγηση τεθεί σε σωστές βάσεις, κανείς...
αιρετός με διαχειριστικές ευθύνες δεν θα έχει το θράσος να την αρνηθεί.

Πάντως, δεν έχω νοιώσει μέχρι σήμερα την ανάγκη να την αναθεωρήσω εκείνη την παλιότερη άποψη για τους Αληταράδες και τους Αναλυταράδες
OKTANA by Raskolnick


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρίξε κι άλλο κάρβουνο.

Υπάρχει το θάρρος της γνώμης και το θράσος της ηλιθιότητας. Αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Όπως και οι δηλώσεις του Σαμαρά, του Γεωργιάδη, της Βούλτεψη ή του Βενιζέλου δεν έχουν κάποια σχέση με το θάρρος της γνώμης. Η εκ του ασφαλούς και νομοθετημένη ατιμωρησία ουδέποτε είχε σχέση με θάρρος.

Θα επανέλθω σε αυτούς. Άλλο θέμα. Ο Σταμάτης Κραουνάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την τηλεόραση και το διαδίκτυο τα οποία «αν δεν υπήρχαν θα είχαμε βγει στο δρόμο με τα… ξύλα», για τη «θλίψη που επιφέρει η… απάθεια των ανθρώπων που υποφέρουν», για τα «βαμμένα νυχάκια, like, καλοκαιράκι κ.λ.π.», των νέων ανθρώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης….
Σε πρώτη ανάγνωση, λες «δίκιο έχει». Όμως, στην περίοδο της Χούντας υπήρχε άλλη τηλεόραση πλην της ΥΕΝΕΔ; Υπήρχε διαδίκτυο; Υπήρχαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Κι όμως, επί 7 χρόνια ελάχιστοι είχαν βγει στους δρόμους με τις πέτρες. Οι πολλοί έπιναν βερμούτ σε πάρτυ, κεντούσαν με το βελονάκι και πήγαιναν στις γυμναστικές επιδείξεις με σήμα το πουλί.

Βέβαια εκείνη την εποχή όλοι οι «καλοί και φιλήσυχοι πολίτες» είχαν ένα ή και περισσότερα κομμάτια ψωμί. Όλο το φιλοχουντικό σκυλολόι σε αυτό το επιχείρημα καταλήγει όταν υπερασπίζεται τη Χούντα. Στο ότι «είδαμε λεφτά στα χέρια μας». Α ναι, και στο «ότι κοιμόμασταν με ξεκλείδωτες πόρτες». Εκείνα τα 7 χρόνια στάθηκαν ικανά να αποδείξουν ότι χωρίς «τηλεόραση και μέσα κοινωνικής δικτύωσης», η πλειοψηφία κοιτούσε την πάρτη της και είχε χεσμένα όλα τα υπόλοιπα.
Έμεινε κι ένα ακόμη συμπέρασμα από τότε. Ότι μία δεκάδα αμόρφωτων και ηλίθιων στρατόκαυλων που μιλούσαν σπαστά την καθαρεύουσα επιβλήθηκαν σε ένα ολόκληρο λαό. Επανέρχομαι στην παρουσία του Σαμαρά, του Γεωργιάδη, της Βούλτεψη και του Βενιζέλου. Διαθέτουν λόγο γεμάτο εξωπραγματικές μπαρούφες, φτηνές σοφιστείες και άθλιας ποιότητας ψέματα με το κιλό.

Το ότι «δεν βγαίνουμε στο δρόμο με τα ξύλα» δεν οφείλεται ούτε στην τηλεόραση, ούτε στα social media. Οφείλεται στο ότι ακόμη παρτάκηδες είμαστε. Ούτε συλλογική συνείδηση αλληλεγγύης υπάρχει, ούτε ειλικρινές ενδιαφέρον για τα πέραν του κώλου μας. Εντάξει, στεναχωριόμαστε όταν απολυθεί ο συνάδελφος, ο φίλος, ο γείτονας, αλλά το λυτρωτικό «ουφ» που δεν έτυχε σε εμάς το κακό, υπερισχύει. Ακόμη και η απίστευτα μικρή συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ουσιαστικά οφείλεται στο να μη χαθεί το μεροκάματο.

Τα social media, που λέτε, όχι μόνο δεν έκαναν κακό, αλλά βοήθησαν στο να συνειδητοποιήσουμε κάτι ακόμη. Ότι μας αρέσει να είναι ηλίθιοι οι εξουσιαστές ώστε μπροστά τους να μπορούμε να φαινόμαστε έξυπνοι! Ατακαδόροι! Γνώστες! Μάγκες! Αλλά στην ουσία είμαστε τσου ρε Λάκη. Ανθρώπους που έχουν κυριευτεί από το θράσος της ηλιθιότητας και έτυχε να κατέχουν βουλευτικό ή άλλο αξίωμα, τρέχουμε στα social media να τους «την πούμε», να τους «κράξουμε», να τους «ξεφτιλίσουμε», να τους «κοντράρουμε».

Όμως στην πραγματικότητα μάγκες τους κάνουμε. Ναι, έχει μία διεστραμμένη γοητεία το να μπαίνει σε συζήτηση μαζί σου ο υπουργός ή το κάθε κυβερνολαμόγιο. Σε κάνεις να νομίζεις ότι η ατάκα σου είχε αυτό το «κάτι» που τον έκανε να σου απαντήσει ή να σε σχολιάσει. Και αυτό ακριβώς θέλει εκείνος, βέβαια. Να σε κρατήσει καθηλωμένο σε αυτή την εξ αποστάσεως επαφή. Και το πετυχαίνει μια χαρά με αντάλλαγμα μία ανούσια απάντηση σε κάποιο σχόλιό σου.

Τέλος, η τηλεόραση και τα ραδιόφωνα έκαναν επίσης καλό. Απέδειξαν τη νοσηρότητά μας. Όποιος πολιτικός ξεστομίσει την προκλητικότερη δήλωση που γέννησε το θράσος της ηλιθιότητάς του, την επόμενη ημέρα δεν προλαβαίνει να δέχεται προσκλήσεις για τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Είναι το κοινό που τους ζητάει. Για να τους βρίζει. Και αυτό ακριβώς θέλει εκείνος, βέβαια. Να σε κρατήσει καθηλωμένο σε αυτό το εξ αποστάσεως βρίσιμο. Και το πετυχαίνει μια χαρά. Παρτάκηδες, ιδανικά αφελείς και φυγόπονοι. Είμαστε. Γι’ αυτό και υπάρχουν ακόμη ο Σαμαράς, ο Γεωργιάδης, η Βούλτεψη και ο Βενιζέλος. Δίχως αυτούς ίσως να ανακαλύπταμε πως δεν είμαστε τόσο έξυπνοι όσο μας αρέσει να νομίζουμε. Και κάτι τέτοιο θα έβλαπτε τον εγωισμό μας.

( http://kartesios.com). και εδω

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο συνδικαλιστικός ξεπεσμός της ΑΔΕΔΥ

Σε ποσοστό 8,49% ανήλθε η συμμετοχή στην απεργία που πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης...

Βάσει των στοιχείων, που απεστάλησαν στο υπουργείο από τις διευθύνσεις διοικητικού - προσωπικού φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, η συμμετοχή έφτασε στα υπουργεία το 8,89%, στις αποκεντρωμένες διοικήσεις το 6,08%, στα ΝΠΔΔ των αποκεντρωμένων διοικήσεων το 3,52%, στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις το 5,27%, στους ΟΤΑ α' βαθμού το 8,76% και στις ανεξάρτητες αρχές το 9,37%.

Συνολικά, όπως ανακοινώθηκε, σε σύνολο 65.502 εργαζομένων στους παραπάνω φορείς, απέργησαν 5.564, δηλαδή ποσοστό 8,49%.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο φόβος λοιπόν…

Οι Ελληνες έχουν υποφέρει πολλά, τα τελευταία χρόνια.

Η πτώχευση, η οικονομική εξασθένηση των νοικοκυριών είναι ασφαλώς το πρώτο που έρχεται στον νου. Αλλά σταδιακά αντιλαμβανόμαστε ότι τα χειρότερα βάσανα ακολουθούν αυτήν τη διαρκή απειλή πενίας. 

Είναι η ανασφάλεια, η αδυναμία να προγραμματίσεις στοιχειωδώς τον βίο, η αδυναμία να προστατεύσεις τα ευπαθή άτομα του περιβάλλοντός σου, η αίσθηση ότι η αξιοπρέπεια συρρικνώνεται ή στην καλύτερη περίπτωση μετασχηματίζεται, ο φόβος για το μέλλον.

Ο φόβος είναι το χειρότερο μαρτύριο και ο χειρότερος σύμβουλος για...
ένα πλήθος ανθρώπων που υποφέρουν χωρίς να έχουν καταλάβει ακόμη πού έφταιξαν οι ίδιοι. Ο φόβος τρώει τα σωθικά των ανίσχυρων θυμάτων της κρίσης, παγώνει τον νου, τα βυθίζει στην απελπισία και την αυτοϋποτίμηση, τα βυθίζει στη μοιρολατρία· ο ίδιος φόβος παραλύει τις εναπομένουσες δυνάμεις, δεν τις αφήνει να εκδιπλωθούν για να ανασχέσουν και να ανασυγκροτήσουν. Ο φόβος λοιπόν. Αυτός πρέπει πρώτος να νικηθεί.
Είναι προφανές άρα ότι οι διασπορείς απειλών και προφητειών, οι σπορείς εκφοβισμού, πλήττουν ευθέως, ενσυνείδητα τους ήδη πληγωμένους και έμφοβους συμπολίτες τους, τρομοκρατούν την κοινωνία. Δεν μιλάμε για τον αναλυτή ή τον υπεύθυνο πολιτικό, που καταγράφουν τα πράγματι δυσμενή δεδομένα και εκτιμούν τις δυσκολίες· διότι η πραγματιστική ανάγνωση της δυσχερούς πραγματικότητας είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα για την λυσιτελή αντιμετώπισή της· οδηγεί σε αγώνα, όχι σε πανικό και παραίτηση.
Μιλάμε για τους ανεύθυνους δημαγωγούς, τους τηλευαγγελιστές, τυχάρπαστους λαϊκιστές, κατ’ επάγγελμα αρριβίστες και πρόθυμους για όλα, που απαντούν στην αγωνία των συνανθρώπων τους με τρομολάγνες προφητείες. Ας μην τους ακούμε τέτοιους κήρυκες, ας τους δούμε μόνο στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που αγωνίζεται να σταθεί όρθια, και θα τους δούμε τότε περιττούς και ανωφελείς, όπως και τον φόβο που εξαπολύουν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρώτο πιάτο, οι ομαδικές απολύσεις

Οριστικό τέλος στα σενάρια χαλάρωσης του Μνημονίου έβαλε, μέσω κύκλων των Βρυξελλών, η τρόικα. 
Οι δανειστές ξεκαθάρισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να επαναδιαπραγματευτούν τους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, ενώ τονίζουν ότι κατά την τρέχουσα αξιολόγηση θα δοθεί έμφαση στο θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Με τη συνήθη πρακτική των αξιωματούχων από τις Βρυξέλλες, οι οποίοι στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα προτιμώντας να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η Κομισιόν χάραξε τη γραμμή της τρόικας εν όψει της επικείμενης διαπραγμάτευσης βάζοντας τέλος στις κυβερνητικές προσδοκίες περί ελαφρύνσεων και χαλάρωσης του προγράμματος, ενώ παράλληλα δημιούργησαν κλίμα δύσκολης και μακράς διαπραγμάτευσης.

Υπενθύμιση

Οι Βρυξέλλες με πολύ απλό τρόπο υπενθύμισαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι τους στόχους και τις δεσμεύσεις τους τα έχουν συναποφασίσει πριν αποτυπωθούν στα μνημόνια αλλά και στις ενδιάμεσες εκθέσεις έπειτα από τις αξιολογήσεις της τρόικας.

Σε αυτό το πλαίσιο οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση από τις 30 Σεπτεμβρίου, θα επικεντρωθούν στα δημοσιονομικά και κυρίως στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014 και την κατάρτιση του προσχεδίου για το 2015, ώστε αυτός ο κύκλος επαφών να κλείσει έως την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου. Τότε αναμένεται ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά και οι επικεφαλής της τρόικας να μεταβούν στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (10-12 Οκτωβρίου). Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν ξανά μετά και τη σύνοδο του Eurogroup και του Ecofin στις Βρυξέλλες στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Δηλαδή από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά θα ξεκινήσει ο κύκλος της διαπραγμάτευσης, η οποία θα αφορά την πορεία των μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση του προγράμματος στο τέλος του χρόνου από τον ευρωπαϊκό βραχίονα της τρόικας.

Χωρίς συμβιβασμούς

Ωστόσο, το μήνυμα από τις Βρυξέλλες έκανε σαφές ότι οι δανειστές επιστρέφουν χωρίς διάθεση συμβιβασμών, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι το δημοσιονομικό κενό είναι τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ και το χρηματοδοτικό τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ. Με αυτά τα στοιχεία να επιβεβαιώνονται λίγες ημέρες πριν απ' την έναρξη της διαπραγμάτευσης, η τρόικα ξεκαθαρίζει ότι η αποφυγή ενός τρίτου προγράμματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, από τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμούν οι διαπραγματεύσεις και για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Αντίστοιχα, οι ίδιες κοινοτικές πηγές στέλνουν σαφές μήνυμα ότι η όποια ελάφρυνση του προγράμματος επιθυμεί η κυβέρνηση δεν θα αποτελέσει προϊόν πολιτικής διαπραγμάτευσης, αλλά απόφαση μετά την αξιολόγηση της πορείας των δημοσιονομικών στοιχείων. Για αυτό το λόγο και η τρόικα αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ώστε να διαπιστώσει εάν οι στόχοι είναι εντός προγράμματος.

«Συνήθεις πιέσεις»

Η κυβέρνηση απαντά στις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες χαρακτηρίζοντάς τες ως «τη συνήθη πρακτική πιέσεων που ασκούν οι δανειστές πριν την αξιολόγηση, ώστε να μην υπάρξει χαλάρωση από την ελληνική πλευρά».

Επιχειρώντας μάλιστα να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι όπως γίνεται συνήθως πριν απ' τις διαπραγματεύσεις η τρόικα δημιουργεί κλίμα υψηλών και πολλών απαιτήσεων με στόχο να αυξήσει τα μέτωπα, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης στη διαπραγμάτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν να εμφανίζονται αισιόδοξα σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, καθώς εκτιμούν ότι με την παρουσίαση των αναλυτικών στοιχείων, τόσο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού όσο και για την πορεία υλοποίησης των μνημονιακών δράσεων, θα αποδείξουν στους δανειστές ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται εντός των στόχων και μάλιστα σε ανοδική πορεία.

Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία που εκπέμπουν κυβερνητικές πηγές, όσο πλησιάζει η μέρα έναρξης της διαπραγμάτευσης αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ότι οι πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων, ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2015, αυξάνονται.

Οι δανειστές φαίνεται πως δεν έχουν πειστεί από τα όσα τους έχει παρουσιάσει ήδη το οικονομικό επιτελείο αναφορικά με το σχέδιο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού, καθώς εκτιμούν ότι μετά και τις εξελίξεις που υπάρχουν στα μισθολόγια των ενστόλων, την πορεία των εσόδων αλλά και την οριακή κατάσταση που υπάρχει στο μέτωπο των δαπανών, η διατήρηση για ακόμα ένα χρόνο της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης δεν αρκεί.

** Στο στόχαστρο μισθοί και συντάξεις του Δημοσίου

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη υπάρχει απαίτηση της τρόικας, η οποία θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, ότι εκτός του πολύ χαμηλότερου από το σημερινό εισαγωγικό μισθό (586 - 787 ευρώ), τη μείωση των μισθών από το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, πρέπει να καταργηθεί και ο φραγμός της «υπερβάλλουσας μείωσης» στο Δημόσιο, η οποία εκτιμάται ότι θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη μείωση σε όσους μισθούς είχαν προσωρινά «παγώσει».

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι προσώρας, τέτοιο αίτημα δεν έχει υπάρξει από την πλευρά των δανειστών, αλλά «δεν αποκλείεται να τεθεί κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης». Ωστόσο, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, τέτοιο αίτημα δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από την ελληνική πλευρά.

Αντίστοιχες πληροφορίες υπάρχουν και για το θέμα των συντάξεων του Δημοσίου, καθώς η τρόικα έχει δει τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού να αναδεικνύουν τεράστιο πρόβλημα στη χρηματοδότησή τους, η οποία στο 8μηνο του έτους έχει φτάσει στα όρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι δανειστές έχουν ανοίξει τη συζήτηση για νέες μειώσεις στις συντάξεις, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων χωρίς να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η «Μπουμπουλού» και η «κίτρινη συμμορία» στη δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ.

Απειλές, επιθέσεις και βίαια περιστατικά εναντίον οδηγών ταξί που δεν κατέβαλαν ποσοστά περιλαμβάνει το μενού της «κίτρινης συμμορίας».

Η «Μπουμπουλού», ο «Αγκαλίτσας», το «Περουκάκι», ο «Βαραβάς», ο «Αμερικάνος», ο «Ψηλός», είναι μερικά από τα ψευδώνυμα,οδηγών ταξί, που εμπεριέχονται σε δικογραφία αξιωματικών του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι εδώ και… δύο χρόνια έχουν διαπιστώσει οργανωμένη εγκληματική ομάδα που λυμαίνεται εκβιαστικά την πιάτσα τηςΑκτής Ξαβερίου.

Η «κίτρινη συμμορία» και τα τάγματα εφόδου

Στην «κίτρινη συμμορία», όπως τη χαρακτηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν χαρακτηριστικά «τάγματος εφόδου» και επαφές ενός τουλάχιστον εμπλεκόμενου με στελέχη της Χρυσής Αυγής. Η δράση της σπείρας, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, χρονολογείται από το 2004 και περιλαμβάνει απειλές, επιθέσεις και βίαια περιστατικά εναντίον οδηγών ταξί που δεν κατέβαλαν «εκβιαστικά κόμιστρα», εναντίον στελεχών της Τροχαίας, συνδικαλιστών του ΣΑΤΑ, εκφοβιστική μήνυση σε βάρος αστυνομικού και ύποπτη συμπεριφορά υπαλλήλου του ΟΛΠ που δεν τηρεί τη σειρά προτεραιότητας στην πιάτσα…

Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε μετά από εισαγγελική παραγγελία, και η δικογραφία ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2012, με 15 κατηγορουμένους, για τα αδικήματα της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας και εκβίαση, ενώ εμπεριέχονται δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων και θυμάτων εκβιασμού. Από τότε μέχρι σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζουν στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ότι δεν έχει υπάρξει καμία δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση, και δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης των εμπλεκομένων.
 
«Ζητούσαν 50% ποσοστό»

Οπως περιγράφεται στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μέλη της συγκεκριμένης ομάδας εκβίαζαν και απειλούσαν οδηγούς ταξί, ζητούσαν 50% ποσοστό από τα κόμιστρα συναδέλφων τους, τα οποία προέρχονταν από τις περιηγήσεις ξένων τουριστών στα αξιοθέατα της Αττικής. «Επαιρναν από το... χέρι τους τουρίστες και τους επιβίβαζαν σε ταξί, που οι οδηγοί τους είχαν υποκύψει στις απαιτήσεις τους για απόδοση ποσοστού από το κόμιστρο. Απείλησαν και μήνυσαν αστυνομικό για να τον εκφοβίσουν, προκειμένου να μην κάνει τη δουλειά του» αναφέρουν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Μέλη του Δ.Σ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικήςκατέθεσαν ότι τουλάχιστον τέσσερις από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, επιβίβαζαν ή κατηύθυναν, τουρίστες που αποβιβάζονταν από κρουαζερόπλοια, σε συγκεκριμένους οδηγούς ταξί, ενώ υπήρχαν έγγραφες καταγγελίες ότι απαιτούσαν χρήματα γι αυτή την επιλεκτική «επιβίβαση».

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής που εξετάστηκαν από συναδέλφους τους, κατέθεσαν ότι είχαν δεχθεί μεγάλο αριθμό προφορικών καταγγελιών, πως έξι από τους εμπλεκόμενους, απαιτούσαν χρήματα από οδηγούς ταξί. Κατέθεσαν επίσης, περιστατικό μήνυσης σε βάρος αστυνομικού της Τροχαίας, προκειμένου να τον εκφοβίσουν ώστε να μην «εκτελεί το έργο» του, την ύποπτη συμπεριφορά υπαλλήλου του ΟΛΠ, ο οποίος δεν τηρούσε της σειρά προτεραιότητας για συγκεκριμένους αυτοκινητιστές.

Ο ίδιος καταστηματάρχης καταθέτει ότι η ίδια ομάδα λαμβάνει «προμήθεια» ακόμη και από καταστήματα της Ακρόπολης, αλλά και από άλλες περιοχές, όταν σε αυτά πραγματοποιούνται αγορές από τουρίστες που μεταφέρονται από ταξί της εγκληματικής ομάδας

Υπάλληλοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κατέθεσαν ότι μία ομάδα 30-50 επαγγελματιών οδηγών, καταβάλει στο «στενό πυρήνα», χρήματα ως προμήθεια για την παραλαβή τουριστών από τα κρουαζερόπλοια, ενώ όσοι δεν το κάνουν απομακρύνονται με «ύβρεις, απειλές και κάποιες φορές και μεχειροδικίες».
 
«Αυξημένης σωματικής διάπλασης»

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προσέγγισαν άλλους αυτοκινητιστές που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην έγγραφη καταγγελία της δικογραφίας, και πήγαιναν στο λιμάνι του Πειραιά και στη θέση «Καρβουνιάρικα» της Ακτής Ξαβερίου για την επιβίβαση ξένων τουριστών. Τουλάχιστον επτά αυτοκινητιστές κατέθεσαν ότι οι εμπλεκόμενοι έχουν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία από το 2004 (καλοκαίρι Ολυμπιακών Αγώνων), εισέπραττε χρήματα από άλλους αυτοκινητιστές, προκειμένου να κατευθύνουν τους τουρίστες στα δικά τους οχήματα. Μερικοί καταθέτουν με λεπτομέρειες τη μεθοδολογία δράσης και την «πιεστική» χρησιμοποίηση έξι ατόμων αυξημένης σωματικής διάπλασης για την κάμψη των όποιων αντιστάσεων.

Θύματα της συγκεκριμένης ομάδας, καταθέτουν ότι κατέβαλλαν χρήματα, που σε μερικές περιπτώσεις έφθανε και το 50%. Το ποσοστό εξαρτώντας από το ύψος του κομίστρου και την χρονική περίοδο που ο αυτοκινητιστής περιηγούσε τους τουρίστες σε αξιοθέατα. Καταθέτουν επίσης, ότι πολλά από τα θύματα δεν καταγγέλλουν τους εκβιασμούς, είτε από φόβο, είτε επειδή και οι ίδιοι έχουν οικονομικά οφέλη στην παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας.

Οδηγός ταξί, καταθέτει ότι ο 66χρονος «αρχηγός» χρησιμοποιεί ως... σωματοφύλακες, έξι σωματώδης συναδέλφους του, ενώ κατά καιρούς ακόμη και μέλη της ομάδας του, του έχουν δώσει χρήματα. Ο ίδιος μάρτυρας περιγράφει στην κατάθεσή του βίαια περιστατικά σε βάρος του, επιβεβαιώνει την κατάθεση υπαστυνόμου σχετική με την ύποπτη συμπεριφορά υπαλλήλου του ΟΛΠ, υπεύθυνου για την τήρηση προτεραιότητας στην πιάτσα των ταξί. Αλλος αυτοκινητιστής καταθέτει ότι ο «Βαραβάς», ο «Αμερικάνος» και ένα ακόμη άτομο χρησιμοποιούνται από την «Μπουμπουλού» ως... μπράβοι προκειμένου ο τελευταίος να διώχνει του αυτοκινητιστές που θέλουν να παραλάβουν τουρίστες, εάν αυτοί δεν είναι «της αρέσκειάς του ή δεν του αποδίδουν την ανάλογη προμήθεια».

Ο ίδιος οδηγός καταθέτει ότι υπήρξε θύμα τους, δίνοντας χρήματα στην ομάδα από το 2004 έως το 2008. Ιδιοκτήτης καταστήματος Λαϊκής Τέχνης στην Ακρόπολη, αποδέκτης τουριστών που αποβιβάζονται από κρουαζερόπλοια στην Ακτή Ξαβερίου, καταθέτει ότι, από συζητήσεις με αυτοκινητιστές γνωρίζει ότι άτομο με το ψευδώνυμο «Μπουμπουλού» συντονίζει εκβιαστική ομάδα που παίρνει χρήματα από άλλους αυτοκινητιστές. Ο ίδιος καταστηματάρχης καταθέτει ότι η ίδια ομάδα λαμβάνει «προμήθεια» ακόμη και από καταστήματα της Ακρόπολης, αλλά και από άλλες περιοχές, όταν σε αυτά πραγματοποιούνται αγορές από τουρίστες που μεταφέρονται από ταξί της εγκληματικής ομάδας. Μάλιστα, αναφέρει ότι κατά το παρελθόν και ο ίδιος είχε απειληθεί από την «ομάδα» για να δώσει χρήματα.

Ο ΣΑΤΑ κατήγγειλε ότι «το νεοϊδρυθέν σωματείο του Πειραιά λειτουργεί ως ''λιμάνι παρανομίας'' για όσους εκδιώχθηκαν από το ΣΑΤΑ λόγω συνεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων».
 
Διεθνές αντίκτυπο

Στελέχη του ΟΛΠ, υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε, διότι στον Πειραιά κάποιοι αυτοκινητιστές που δημιούργησαν δικό τους σωματείο και αποσχίστηκαν από τον ΣΑΤΑ, αρνήθηκαν να μπουν στον χώρο αναμονής των ταξί που λειτουργούσε, ενώ ζήτησαν να μπουν δύο δικοί τους υπάλληλοι για τον έλεγχο της προτεραιότητας των αυτοκινητιστών, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας με παλιότερη επιστολή της προς τον ΟΛΠ έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση των ταξί στον επιβατηγό σταθμό Ξαβερίου κατά την παραλαβή τουριστών.

Ο ΣΑΤΑ κατήγγειλε ότι «το νεοϊδρυθέν σωματείο του Πειραιά λειτουργεί ως ''λιμάνι παρανομίας'' για όσους εκδιώχθηκαν από το ΣΑΤΑ λόγω συνεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων. Για όλα αυτά υπάρχουν και οι ανάλογες αποδείξεις. Πως λοιπόν ένα σωματείο θα υπηρετεί την νομιμότητα όταν οι διοικούντες είναι πρωταθλητές της παρανομίας; Όταν αποδεδειγμένα στο παρελθόν έχουν υποπέσει σε σωρεία παραβάσεων και έχουν τιμωρηθεί γι αυτές; Η δράση των ''παιδιών του λιμανιού'' έχει περάσει τα ελληνικά σύνορα, δείγμα ''της σωστής δουλειάς'' που γίνεται» επεσήμαινε ο ΣΑΤΑ. Η άλλη πλευρά έκανε λόγο για «διώξεις αυτοκινητιστών που είναι μέλη ή επιθυμούν να γίνουν μέλη στου ΣΙΤΑΠ», ενώ είχαν καταγγείλει το ΣΑΤΑ «για αλαζονική και μονοπωλιακή συμπεριφορά».

Το γερμανικό κανάλι ZDF, πριν από κάποιους μήνες, είχε εκτενέστατο ρεπορτάζ για τον τρόπο που οι Ελληνες ταξιτζήδες στο λιμάνι του Πειραιά υπερχρεώνουν τους πελάτες τους. Συνέστησε μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή στους Γερμανούς τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι οδηγοί ταξί χρησιμοποιούν και την τεχνολογία για να πετύχουν το σκοπό τους.

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!