EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ -ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εταιρεια με τρία χιλιάρικα τζίρο, “βρήκε” 110 εκ σε μια νύχτα! Μαντέψτε ποιος πληρώνει…

ΣΕΙΡΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ – Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ.
Σε εταιρεια χωρις εργαζόμενους έδωσαν νύχτα το “Ερρικος Ντυναν”!
Μόλις τρία χιλιάρικα τζίρο δήλωσε το 2013!
 

Την μετονομασαν σε μια νύχτα για να “χαθούν τα ίχνη” της.
Δεν εχει προηγούμενο το σκανδαλο με την μεταβίβαση του Ερρικος Ντυναν. 

Όσα σκάνδαλα και αν έχουν γίνει στην Ελλαδα εώς σημερα, αφορούσαν τουλάχιστον υπαρκτές εταιρειες. Siemens, Λατσης, Thyssenkrupp, Μπομπολες κλπ.
 

Αυτο που συμβαίνει όμως με το Ερρικος Ντυναν, οπως αποκαλυπτει το Ολυμπία, ειναι πραγματικα αδιανόητο. Απο την πρώτη στιγμή βέβαια μιλήσαμε για εταιρεια “αχυρο” δεν φανταζόμασταν όμως το “μέγεθος”.
 

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε οτι η ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. που δεν βρίσκαμε πουθενά, θα ηταν η μετονομασία μιας εταιρειας – φάντασμα, στα χαλκεια της τραπεζικής διαπλοκής.



Μιλάμε για μια εταιρεια που δεν διαθέτει ουτε εναν εργαζόμενο!
Μιλάμε για μια εταιρεια που ενώ δήλωσε τζίρο μόλις 3.000 ευρώ για το 2013, βρίσκεται ξαφνικά με “ζεστά” 110 εκατομμυρια Ευρώ για να χτυπήσει πλειστηριασμό εταιρειας με υποχρεώσεις 300 εκατομμυρίων!

Θα επαναλάβουμε οτι αυτο το σκανδαλώδες εγχείρημα εαν δεν ανατραπεί, θα αποτελέσει ταφόπλακα για ολόκληρη την Ελληνική οικονομία. Οτι εχει απομείνει δηλαδη.

Ειδικά εαν αποδειχθεί οτι θα καταλήξει σε εταιρεια συμφεροντων Βγενοπουλου…



πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σαμαράς: Πανικός …Απόσυρσης!!!

Όπως έχουμε αναλύσει σε παλιότερα κείμενά μας, η βλακεία των πολιτικών δεν είναι «προσωπική ιδιότητα», αλλά «πολιτική ιδιότητα». Προέρχεται από την ΑΝΤΙΦΑΣΗ της πολιτικής τους με την κοινωνική πραγματικότητα, τα αιχμηρά αιτήματα της εποχής και τις διαθέσεις της λαϊκής βούλησης.
Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ Λόγων και Πράξεων αποτυπώνει ακριβώς αυτή τη διάσταση της Πολιτικής με την Πραγματικότητα και την απόπειρα κάλυψης αυτής της διάστασης:
«Πολιτική μωρία»…


Όσο πιο χαώδης και εκρηκτική είναι αυτή η ΔΙΑΣΤΑΣΗ τόσο και πιο βροντερή και απαστράπτουσα είναι και η ηλιθιότητα των πολιτικών: Στο Σαμαρά, πλέον, σε τυφλώνει και σε κουφαίνει…

Ο άνθρωπος έχει χάσει κάθε αίσθηση της πραγματικότητας, κάθε αίσθηση του αβυσσαλέου ψεύδους του, κάθε αίσθηση του χλευασμού και εμπαιγμού της νοημοσύνης μας…

Αυτά είναι γνωστά, ακόμα και στους τυφλούς οπαδούς του (μόνο ο Σαμαράς ζει αλλού…) και έχουν συχνά αναλυθεί.


Στην τελευταία του ομιλία για τα 40 χρόνια της ΝΔ, στη Χαλκιδική, ο Σαμαράς ανακύκλωσε την αυθάδεια του ψεύδους του και την κακοήθεια του εμπαιγμού μας…

Ωστόσο, υπήρχε και ένα νέο στοιχείο απαστράπτον: Ο ΠΑΝΙΚΟΣ του…

Ήταν από τις πλέον αξιοθρήνητες παρουσίες του. Ο πανικός του από την κατάρρευσή του (εδώ το ένστικτο της αυτοσυντήρησης …ένιωσε την παγερή πνοή του θανάτου) χρωμάτιζε ακόμα πιο αποκρουστικά τα στοιχεία του ψεύδους του και του κυνικού αμοραλισμού του (την κακοήθεια του εμπαιγμού μας)…

Το σχήμα της βλακείας του: Η αβυσσαλέα ΔΙΑΣΤΑΣΗ ανάμεσα σ’ αυτά που έλεγε και σ’ αυτά που ζει ο ελληνικό λαός…

Πρέπει, πράγματι, να έχεις καταληφθεί από αμόκ μωρίας, για να εμφανίζεις μια Ελλάδα προ των πυλών της αναπτυξιακής απογείωσης, όταν την έχεις αποτεφρώσει ολοκληρωτικά, όταν δεν έχεις αφήσει τίποτα όρθιο, όταν δολοφονείς καθημερινά και ανελέητα τον ελληνικό λαό, όταν πάνω από έξι εκατομμύρια ζουν σε συνθήκες γενοκτονίας ή στα όρια της φτώχειας, όταν….

Αν άκουγε κανείς (από άλλον πλανήτη) το Σαμαρά θα νόμιζε ότι εδώ στην Ελλάδα ανοίγει ο επίγειος Παράδεισος…

Ένα συνακόλουθο σχήμα της σαμαρικής μωρίας ήταν και τούτο: Για όλα τα κακά έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ, το «νεφέλωμα» αυτό που δεν έχει ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ!!!

Ο πανικός, όμως, από την πτώση του και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ …εκτοξεύουν σε μεγάλα ύψη την πολιτική ηλιθιότητα του Σαμαρά, συνακόλουθα και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ…

Ήταν τέτοιος πανικός του Σαμαρά που εναγωνίως επιχείρησε να αντλήσει οφέλη από τα «εθνικά θέματα», τα «εθνικά» και «θρησκευτικά σύμβολα».

Η πατριδοκαπηλία και το εμπόριο των εθνικών και θρησκευτικών αισθημάτων αποτελούσαν πάντα το προνομιούχο «όπλο» της δεξιάς και ακροδεξιάς προπαγάνδας.

Μόνο που ο Σαμαράς έχασε και εδώ την …πυξίδα. Διότι να κατηγορείς το ΣΥΡΙΖΑ για πράγματα που εσύ ως κυβέρνηση ή τα συνεταιράκια σου (ΠΑΣΟΚ) έχουν προωθήσει, τότε δεν γίνεσαι απλώς καταγέλαστος, αλλά και διαφημιστής του αντιπάλου σου…

Οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που κυβέρνησε και άλωσε την εθνική υπόσταση της Ελλάδας, που προώθησε κυβερνητικά την αποδόμηση της εθνικής μας ιστορίας και την κατάργηση των εθνικών και θρησκευτικών παραδόσεων και συμβόλων: Ήταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!!!

Να θυμίσουμε στο φτηνό πατριδοκάπηλο Σαμαρά, ότι επί ΝΔ και Μαριέττας Γιαννάκου, προωθήθηκαν τα «ιστορικά» συγγράμματα του Σόρος και οι δικτυώσεις των «προοδευτικών», τύπου Ρεπούση, Λιάκου, Δραγώνα και CIA;;;

Και συνέχισαν επί ΠΑΣΟΚ και με Αννούλες…

Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε τον «αριστερό ψάλτη» και το «αριστερό» άλλοθι για αυτά που υλοποιούσαν κυβερνητικά οι δύο κεντρικοί πυλώνες του δωσιλογισμού και της εθνικής, ιστορικής και πολιτισμικής μας ισοπέδωσης: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ…

Ο Σαμαράς βρίσκεται σε τέτοιο κράτος πανικού που τον «αριστερό ψάλτη» τον κατηγορεί για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που εκτέλεσαν και εκτελούν τα κόμματα της κυβερνητικής συμμορίας: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ…

Τέτοια κοάζουσα ηλιθιότητα, δύσκολα συναντάς…

Ο Σαμαράς, αντιλαμβάνεται πλέον ότι οι «νταβάδες» έχουν στήσει την …αγχόνη: Αυτό τον πανικοβάλλει ακόμα περισσότερο, ανακυκλώνει και διευρύνει τη βλακεία του, συνακόλουθα επισπεύδει και την «ΑΠΟΦΑΣΗ» (των «νταβάδων») για την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του…


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απέρριψε το ΣτΕ τις προσφυγές καθηγητών επαγγελματικής εκπαίδευσης κατά της διαθεσιμότητας

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέρριψε τις προσφυγές που είχαν καταθέσει καθηγητές δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η κατάργηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων και κλάδων, η οποία και οδήγησε πολλούς εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα.

Η απόφαση, ελήφθη με μειοψηφία 8 δικαστών. Η πλειοψηφία δέχτηκε πως οι αποφάσεις της διοίκησης στηρίζονται σε κριτήρια συνδεόμενα με τις λειτουργικές και οργανικές ανάγκες της διοικήσεως και ως εκ τούτου δεν παραβιάζουν τις διατάξεις του άρθρου 103 του συντάγματος περί μονιμότητας. Αντίθετα η μειοψηφία θεωρεί πως οι διατάξεις του υπό κρίση ν.4172/13 αντίκεινται στις συνταγματικές διατάξεις καθώς δεν τεκμηριώνονται επαρκώς τα μέτρα της διοίκησης.

Πηγή: efsyn.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί πετάμε τόσο φαγητό;

Για πολλά χρόνια η εξέταση του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων εστίαζε κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου συναντάται και πιο έντονα το φαινόμενο της πείνας και του υποσιτισμού. Σε αυτές τις χώρες το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στην αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση, με παράδειγμα την Ινδία, που χάνει ετησίως περίπου 21 εκατ. τόνους σιτηρών, εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων υποδομών, ενώ παράλληλα η ίδια χώρα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών κάτω από το όριο της φτώχειας.
Εδώ και δύο δεκαετίες, όμως, το ενδιαφέρον στρέφεται στις ανεπτυγμένες χώρες, όπου το πρόβλημα εστιάζεται στους τελευταίους κρίκους της διατροφικής αλυσίδας και κυρίως στον καταναλωτή.  Στην ΕΕ ετησίως καταλήγουν στα σκουπίδια 89 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων (χωρίς σε αυτή την ποσότητα να περιλαμβάνονται τα τρόφιμα που απορρίπτονται στην αγροτική παραγωγή και διαλογή), την ώρα που η ετήσια σπατάλη τροφίμων στις ΗΠΑ είναι 40 εκατ. τόνοι, δηλαδή τροφή επαρκής για να λυθεί το επισιτιστικό πρόβλημα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, η σπατάλη έχει μειωθεί λόγω κρίσης - αλλά μόνο έμμεσα - δηλαδή εξαιτίας της μειωμένης κατανάλωσης.
Η απαξίωση της τροφής, μέσω της απαράδεκτα μεγάλης σπατάλης της, προσεγγίζεται τόσο από την ανθρωπιστική σκοπιά του προβλήματος, όσο και από την σκοπιά των δραματικών συνεπειών της για το περιβάλλον, που είναι μάλλον και περισσότερο άγνωστες.
Από τη μία δηλαδή, βρίσκεται η αντίφαση της σπατάλης τόνων τροφίμων, όταν πολλοί άνθρωποι δίπλα μας υποφέρουν από διατροφική ανασφάλεια, και από την άλλη, η αντίφαση της σπατάλης φυσικών πόρων για την παραγωγή τροφής που πετιέται.
Τα σχετικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ενδεικτικά: τα 89 εκ. τόνοι τροφίμων που πετιούνται ετησίως στην ΕΕ συντελούν στην έκλυση 170 εκ. τόνων CO2 και ευθύνονται για την κατανάλωση του 50% του νερού άρδευσης. Επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως για την παραγωγή ενός μόλις κιλού βοδινού κρέατος, απαιτείται κατανάλωση 5-10 τόνων νερού, ενώ έχει υπολογιστεί ότι ένας τόνος οργανικών απορριμμάτων απελευθερώνει ένα τόνο μεθανίου, που είναι 72 φορές πιο επιβλαβές από το διοξείδιο του άνθρακα όσον αφορά την υπερθέρμανση της γης.

     
  To αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την τεράστια σπατάλη τροφίμων, "Taste The Waste"

Τι κάνουμε λάθος


Η βασικότερη αιτία σπατάλης στον Δυτικό Κόσμο δεν είναι άλλη από τη διάρθρωση του συστήματος διανομής και εμπορίας τροφίμων στη λογική της μεγιστοποίησης των κερδών εμπόρου/ καταναλωτή. Σημαντικοί επιβαρυντικοί παράγοντες σχετίζονται με τον βιομηχανικό σχεδιασμό (προβλήματα συσκευασίας, μεταφοράς και αποθήκευσης), την ίδια ώρα, ωστόσο, δικές μας καταναλωτικές και διατροφικές συνήθεις ευθύνονται για την σπατάλη χιλιάδων κιλών τροφής:
 
  • Περισσότερο από το ένα τρίτο της αγροτικής παραγωγής απορρίπτεται ήδη από το στάδιο της συγκομιδής, γιατί δεν ανταποκρίνεται στα «πρότυπα ομορφιάς» που θέτουν οι αλυσίδες τροφίμων, αλλά στην πράξη και οι ίδιοι οι καταναλωτές. Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ποιοτικό και προτιμητέο το προϊόν εκείνο που «δείχνει» καλύτερο, αδιαφορώντας στην ουσία για τη θρεπτική του αξία: Αποφεύγουμε για παράδειγμα τα περίεργα σχήματα και χρώματα σε φρούτα και λαχανικά, ακόμη και αν γνωρίζουμε πως η «τελειότητα» είναι αποτέλεσμα της τυποποίησης. Σαν αποτέλεσμα, ολόκληρες σοδειές συχνά πετιούνται, ή δεν συλλέγονται καν, αφού δεν πρόκειται να πωληθούν. Για παράδειγμα, το 30% των λαχανικών στη Μ. Βρετανία δεν συλλέγεται ποτέ για αυτόν ακριβώς το λόγο.

  • Σε όλους μας αρέσει η ποικιλία, οι εκπτώσεις και τα extra φρέσκα προϊόντα: Οι καταναλωτές επιλέγουν καταστήματα που τους προσφέρουν μεγάλη ποικιλία, προτρέποντας στην πράξη τις αλυσίδες τροφίμων να προμηθεύονται πληθώρα προϊόντων, που συχνά φτάνουν στην ημερομηνία λήξης ή προτεινόμενης κατανάλωσης προτού πωληθούν. Παράλληλα, οι εκπτώσεις και οι προσφορές ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να αγοράζουν περισσότερα από όσα μπορούν να καταναλώσουν, απλά και μόνο για να εξασφαλίσουν καλύτερη τιμή ανά τεμάχιο. Από την άλλη, σχεδόν κανένας καταναλωτής δεν επιλέγει ένα προϊόν με κοντινή ημερομηνία λήξης (ακόμη και αν σκοπεύει να το καταναλώσει άμεσα), εκτιμώντας πως όσο πιο φρέσκο τόσο το καλύτερο. Κανείς, για παράδειγμα, δεν θα διαλέξει γάλα ή αβγά με κοντινή ημερομηνία λήξης ή ακόμη και μία πιο ώριμη μπανάνα, με αποτέλεσμα καθημερινά τα super markets να πετούν στα σκουπίδια εκατοντάδες κιλά κατάλληλων τροφών, που όμως πρόκειται να μείνουν αδιάθετα.

  • Σύμφωνα με στοιχεία της FAO (2011), κατά μέσο όρο, το 30-50% των τροφίμων που έχουν πωληθεί απορρίπτεται από τους καταναλωτές άθικτο. Σε αυτό συντελεί σημαντικά, μεταξύ άλλων, η σύγχυση που επικρατεί στους καταναλωτές αναφορικά με τις ενδείξεις «ανάλωση κατά προτίμηση» και «ημερομηνία λήξης». Αξίζει να σημειωθεί πως οι σχετικές ενδείξεις δεν είναι αποτέλεσμα ανεξάρτητης έρευνας, ούτε καθορίζονται από τις εθνικές κυβερνήσεις ή κάποια υπερεθνικά όργανα, αλλά αντίθετα από την ίδια τη βιομηχανία τροφίμων. Αυτό σημαίνει ότι η ίδια η βιομηχανία θέτει τα όρια για την ασφάλεια των προϊόντων της, με αποτέλεσμα συχνά να «υπερβάλλει» για χάρη του κέρδους. Η διάκριση μεταξύ προϊόντων με ημερομηνία λήξης και ένδειξη προτεινόμενης κατανάλωσης είναι ουσιώδης και πρέπει να αποσαφηνιστεί: Στην πρώτη περίπτωση, το προϊόν έπειτα από την αναγραφόμενη ημερομηνία αλλοιώνεται και καθίσταται επικίνδυνο, στη δεύτερη, πάλι, παραμένει ακίνδυνο και πλήρως κατάλληλο για κατανάλωση. Το μόνο που ισχύει στην «κατανάλωση κατά προτίμηση» είναι η εγγύηση της εταιρείας πως μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία το προϊόν φέρει στο ακέραιο όλα τα αναγραφόμενα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

  •  Ένας ακόμη παράγοντας, που θα είχε ενδιαφέρον να αναφέρουμε, είναι οι αλλαγές στη κοινωνική δομή των τελευταίων δεκαετιών στις αναπτυγμένες χώρες, με σημαντικότερη την αύξηση των ατομικών νοικοκυριών. Πρόκειται για μια τάση, που μπορεί να παρατηρηθεί και στην ελληνική κοινωνία (αν και η κρίση «έκλεισε» τελευταία πολλά τέτοια νοικοκυριά) και η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην σπατάλη τροφίμων.



Τι μπορούμε να αλλάξουμε
 

  • Προγραμματίστε και ψωνίστε έξυπνα – Προγραμματίστε τα γεύματα σας από πριν, χρησιμοποιήστε λίστες για τα ψώνια, και αποφεύγετε να αγοράζετε προϊόντα από παρόρμηση. Μην υποκύπτετε σε προωθητικές ενέργειες μάρκετινγκ, που σας οδηγούν στο να αγοράσετε περισσότερα τρόφιμα από ότι χρειάζεστε, ιδιαίτερα για τα ευπαθή ειδή. Παρόλο που μπορεί να είναι πιο φθηνά ανά γραμμάριο, συνολικά θα είναι πιο ακριβά αν τελικά πετάξετε μεγάλη ποσότητα από αυτό το τρόφιμο. Μην πηγαίνετε πεινασμένοι για ψώνια, γιατί παρατηρείται μια τάση υπερβολής.

  • Ελέγξτε τις ημερομηνίες – Ψωνίστε με κριτήριο το πότε θα καταναλώσετε το κάθε τρόφιμο. Τηρείστε στο ακέραιο τις οδηγίες κατανάλωσης, ιδιαίτερα αν πρόκειται για ευάλωτα προϊόντα, όπως το κρέας και το ψάρι.

  • Χρησιμοποιήστε την κατάψυξη σας – Τα κατεψυγμένα φαγητά παραμένουν ασφαλή για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Βάλτε έγκαιρα φρέσκα προϊόντα, ψωμί και περισσευούμενο φαγητό στην κατάψυξη, αν βλέπετε πως δεν θα μπορέσετε να καταναλώσετε.

  • Διατηρείστε το ψυγείο σας σε καλή κατάσταση – Ελέγξτε της στεγανότητα και τη θερμοκρασία του ψυγείου σας. Για την καλύτερη διατήρησή τους, τα τρόφιμα απαιτούν θερμοκρασία 1-5 βαθμών Κελσίου. 

  • Πάρτε μαζί σας το περισσευούμενο φαγητό σας από εστιατόρια – Ζητήστε από το εστιατόριο να βάλουν σε συσκευασία ό,τι παραγγείλατε και δεν φάγατε. Αν δεν θέλετε να το φάτε αμέσως, αποθηκεύστε το στην κατάψυξη σας. Δυστυχώς, σε αντίθεση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες, ελάχιστοι Έλληνες παίρνουν μαζί τους το περισσευούμενο φαγητό τους από τα εστιατόρια (Αντίθετα στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 50%).

  • Μαγειρέψτε με τα απομεινάρια της προηγούμενης ημέρας – Προσπαθήστε να μην αγοράζετε περισσότερα προϊόντα, πριν καταναλώσετε αυτά που ήδη έχετε στο ψυγείο σας. Παράλληλα, μισοφαγωμένες μερίδες και υπολείμματα μπορούν να αξιοποιηθούν σε πλήθος συνταγών με πολύ καλά αποτελέσματα. Μερικές ιδέες μπορείτε να βρείτε εδώ.

  • Αγοράστε «περίεργα φρούτα» – Πολλά φρούτα και λαχανικά πετιούνται επειδή δεν έχουν το «σωστό» μέγεθος, σχήμα ή χρώμα. Αγοράζοντας αυτά τα απολύτως καλά «περίεργα φρούτα» στην λαϊκή ή κάπου αλλού, διασφαλίζουμε πως αυτά τα τρόφιμα, που αλλιώς καταλήγουν στα σκουπίδια, θα καταναλωθούν.

  • Κάντε τις τροφές λίπασμα (για τους πιο μυημένους) – Υπολείμματα τροφών, όπως φλούδες από φρούτα και λαχανικά, μπορούν να γίνουν ένα εξαιρετικό λίπασμα για τα φυτά σας, αν παραμείνουν για λίγους μήνες σε ειδικούς κάδους λιπασματοποίησης. Για τα υπολείμματα μαγειρεμένης τροφής, η καλύτερη λύση είναι ο κομποστοποιητής κουζίνας.

  • Δωρίστε – Τρόφιμα που δεν τα έχετε αγγίξει, και ειδικά αυτά που δεν αλλοιώνονται, μπορείτε να τα δωρίσετε σε ιδρύματα, συσσίτια και κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής σας, που μπορείτε να βρείτε στον χάρτη του www.boroume.gr . Εδώ , μπορείτε να δείτε τις ανάγκες συσσιτίων Ιδρυμάτων και Δήμων και εδώ τον κατάλογο των κοινωνικών παντοπωλείων, που λειτουργούν πανελλαδικά. 
{Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012, ενώ ως πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Μάιο του 2011.}

Ακόμη και αν δεν έχετε να προσφέρετε παρά μια μερίδα φαγητού, ένα φρούτο, λίγες πατάτες ή καρότα που φαίνεται πως δεν θα προλάβετε να καταναλώσετε, κάντε τον κόπο και κοιτάξτε λίγο γύρω σας. Δυστυχώς, θα βρείτε εύκολα  κάποιον που θα μπορούσαν να του φανούν εξαιρετικά χρήσιμα. Και μόνο αφήνοντας μια καθαρή σακούλα με λίγα τρόφιμα, έξω από το σπίτι σας, (ιδιαίτερα εσείς που μένετε στα αστικά  κέντρα) μπορείτε να είστε σίγουροι πως δεν θα πάνε χαμένα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γόνος γνωστής πολιτικής οικογένειας μονιμοποιήθηκε στον Δήμο Ξάνθης με πλαστά πιστοποιητικά

Στην Εισαγγελία Ξάνθης έφτασε την περασμένη εβδομάδα ο φάκελος δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών που έχει χρησιμοποιήσει για τη μονιμοποίησή του, είχε στην κατοχή του πιστοποιητικά, η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται καθώς και ψευδείς βεβαιώσεις.
Πρόκειται για επί σειρά ετών εργαζόμενο του Δήμου Ξάνθης, που μάλιστα προέρχεται από πολιτική οικογένεια της περιοχής. 

Η υπόθεση ήρθε στο φως κατά τον έλεγχο όλων των πιστοποιητικών όλων των υπαλλήλων του Δήμου, που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες κατ' εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών και ήδη έχει αποδώσει καρπούς, καθώς εντοπίστηκαν τρία συνολικά περιστατικά υπαλλήλων με πλαστά πτυχία, όπως αποκάλυψε η Εφ. Ακρίτας και το ThrakiToday.com.

Ωστόσο η εν λόγω υπόθεση απασχόλησε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους ελεγκτές ενώ τα αποτελέσματα του ελέγχου έχουν γίνει γνωστά στους αρμόδιους ήδη από το καλοκαίρι και όταν στο τιμόνι του Δήμου βρισκόταν ακόμη ο πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης.

Στη συνέχεια όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του "Ακ" και του ThrakiToday.com ο φάκελος διαβιβάστηκε και στην Εισαγγελία, όπως άλλωστε προβλέπεται σχετικώς, ενώ αναμένεται η πειθαρχική ποινή από πλευράς του Δήμου, η οποία σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία είναι η απόλυση.

Υπενθυμίζεται πως στις τρεις περιπτώσεις υπαλλήλων που εντοπίστηκαν με πλαστά πτυχία, λυκείου και δημοτικού, επιβλήθηκε η ποινή της απόλυσης και οι ίδιοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ήδη από την περασμένη άνοιξη.

πηγή: thrakitoday



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτη περιουσία: Πάνω από 40 δισ. κρύβονται στο υπέδαφος της Ελλάδας

Κάτω από τα πόδια μας δεν υπάρχουν μόνο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως αυτά που έρχονται στο φως, μέρα-μέρα, στην Αμφίπολη, αλλά και άκρως προσοδοφόρα μέταλλα.

Μπορούν να λύσουν, άραγε, το πρόβλημα της Ελλάδας; Σίγουρα, μπορούν να το ελαφρύνουν αν κρίνει κανείς από τις πρώτες ενδείξεις των σπάνιων γαιών που έχουν βρεθεί στο υπέδαφος της χώρας. Τα μέταλλα φαίνεται σε πρώτη φάση μπορούν να κινητοποιήσουν αρκετούς επενδυτές και να αποφέρουν ουσιαστικά έσοδα.

Οπως αναφέρει το Εθνος, ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, που ξεπερνά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα 40 δισ. έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Κίνας, η οποία σήμερα κατέχει πάνω από το 90% των παγκόσμιων αποθεμάτων σπάνιων γαιών και έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία στην έρευνα και εξόρυξή τους.

Οι πρώτες επαφές

Σε πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη με μέλη κινεζικής αντιπροσωπείας που βρέθηκαν στην Ελλάδα αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχουν ενδείξεις για την εξόρυξη σπάνιων γαιών. Το θέμα επανέφερε μόλις προχθές η ιταλική εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano» κάνοντας λόγο για διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των αξιωματούχων της κινεζικής κυβέρνησης με την ελληνική.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και γι' αυτό έχει προσελκύσει και το μεγάλο κινεζικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο θέμα να βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της ασιατικής χώρας.

Σε ό,τι αφορά στις έρευνες, αυτό που διαφαίνεται και μένει να αποδειχθεί είναι ότι η Ελλάδα είναι «προικισμένη» στον τομέα των σπάνιων γαιών, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Οι περιοχές

Τα σημαντικότερα αποθέματα σπάνιων γαιών, σύμφωνα με το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Βορειοανατολικής Ελλάδας μεταξύ της χερσονήσου της Χαλκιδικής και της Καβάλας και εκτείνονται 240 χιλιόμετρα κατά μήκος των ακτών αλλά και στην κεντρική Ελλάδα, στη Φωκίδα και στην περιοχή της Λοκρίδας.

Εφαρμογές

Οι σπάνιες γαίες (Rare Earth Elements - REE) θεωρούνται «στρατηγικά μέταλλα», καθώς πρακτικά δεν υπάρχει βιομηχανική εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας που να μην τις περιλαμβάνει. Προϊόντα από τις σπάνιες γαίες υπάρχουν σε ευρύτατη γκάμα βιομηχανικών υλικών: σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, σε τηλεοράσεις, tablets, «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, πυκνωτές, επεξεργαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταλλουργικές εφαρμογές, φωτοβολταϊκά συστήματα ακόμα και στη διαστημική τεχνολογία.

Λόγω της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης, αλλά και της περιορισμένης διάθεσής τους, η Ε.Ε. έχει συμπεριλάβει τις REE στην ομάδα των 14 κρίσιμων ορυκτών, με βιομηχανικές ανάγκες, τις οποίες αδυνατεί να καλύψει σήμερα ο μεταποιητικός κλάδος της Ευρώπης. Υπολογίζεται ότι η ζήτηση παγκοσμίως για σπάνιες γαίες θα ανέλθει σε 200.000 τόνους το έτος 2015, από 130.000 που ήταν το 2010.

Ποιες είναι οι σπάνιες γαίες

Ο όρος σπάνιες γαίες αφορά σε συγκεκριμένα μέταλλα (χημικά στοιχεία) και η ονομασία τους έχει δοθεί λόγω της γαιώδους μορφής που εμφανίζουν τα οξείδιά τους αλλά και της εξαιρετικής σπανιότητάς τους. Αυτά τα μέταλλα λέγονται και λανθανίδες. Στην ομάδα των σπάνιων γαιών ανήκουν 17 μεταλλικά στοιχεία με παρόμοιες χημικές ιδιότητες, η ζήτηση των οποίων αυξάνεται συνεχώς. Χαρακτηριστικό τους είναι η βιομηχανική τους μοναδικότητα σε εφαρμογές και χρήσεις προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και στις λεγόμενες «πράσινες» τεχνολογίες.

Οι ομάδες

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται τα ακόλουθα χημικά στοιχεία, τα οποία χωρίζονται σε δύο κύριες ομάδες: Η πρώτη ομάδα αφορά τις ελαφριές σπάνιες γαίες (LRRE) και πιο συγκεκριμένα τα: Λανθάνιο (La), Δημήτριο (Ce), Πρασεοδύμιο (Pr), Νεοδύμιο (Nd), Προμήθειο (Pm), το Σαμάριο (Sm) και Ευρώπιο (Eu), ενώ η δεύτερη ομάδα που αφορά τις βαρείες HREE, οι οποίες είναι και πιο σπάνιες, είναι το Γαδολίνιο (Gd), το Τέρβιο (Tb), το Δυσπρόσιο (Dy), το Ολμιο (Ho), το Υτριο (Y), το Ερβιο (Er), το Θούλιο (Tm), το Υτέρβιο (Yb), το Λουτέτσιο (Lu) και το Σκάνδιο (Sc).

Αρχισε η έρευνα

Ο Γεωλόγος, Δ. Ηλιόπουλος, Προϊστ. Ανταγωνιστικού Εργου EURARE, της Δ/νσης Ορυκτών Φυσικών Πόρων ΕΚΒΑΑ/ΙΓΜΕΜ, τονίζει: Οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά αν δεν ολοκληρώσουμε την ποιοτική και ποσοτική έρευνα η οποία θα γίνει και σε χερσαίες και σε θαλάσσιες περιοχές κυρίως της Βορείου Ελλάδας, δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω εκτιμήσεις.

Θα πρέπει να διαπιστώσουμε ότι μπορούν τα μέταλλα να ανακτηθούν, αν το κόστος για τη διαδικασία είναι απαγορευτικό ή όχι αλλά και αν ο τρόπος είναι φιλικός προς το περιβάλλον. Δεν έχουμε ακόμα οριοθετήσει τον χώρο και επιπλέον δεν μπορούμε από τώρα να γνωρίζουμε αν βγάζοντας ένα μέταλλο καταστρέφεται κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μπορούμε να αναφερθούμε και σε πιο συγκεκριμένα και ουσιαστικά αποτελέσματα για τις σπάνιες γαίες. Βρισκόμαστε στον δεύτερο χρόνο της έρευνας και μέχρι το 2017 έχουμε ακόμα χρόνο για εκτιμήσεις...

Πού βρίσκουν εφαρμογή οι σπάνιες γαίες
Νεοδύμιο (Nd)

Χρησιμοποιείται σε υψηλής αντοχής μόνιμους μαγνήτες, οι οποίοι βρίσκουν εφαρμογή στις «πράσινες τεχνολογίες» όπως στα υβριδικά αυτοκίνητα και στις ανεμογεννήτριες
Πρασεοδύμιο (Pr)

Σε συνδυασμό με το νεοδύμιο (Nd) Χρησιμοποιούνται σε συσκευές ανάφλεξης
Υτριο (Y)

Είναι συστατικό για δύστηκτα κράματα (superalloys) τα οποία χρησιμοποιούνται σε υψηλής θερμοκρασίας, οξειδωτικά περιβάλλοντα όπως οι κινητήρες αεριοστροβίλων
Ευρώπιο (Eu)

Υτριο (Y), Τέρβιο (Τb), Θούλιο (Tm), Λανθάνιο (La) και Δημήτριο (Ce)Χρησιμοποιούνται σαν φωσφορίζουσες ουσίες οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή στις οθόνες τηλεόρασης και υπολογιστών
Ερβιο (Er)

Χρησιμοποιείται σε εφαρμογές laser και σε οπτικές ίνες
Δημήτριο (Ce)

Χρησιμοποιείται από τις βιομηχανίες γυαλιού και κεραμικών
Σαμάριο (Sm)

Χρησιμοποιείται στους πυκνωτές.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εξαερώνουν τους… μισθούς!

Σα να μην έφτανε το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων, ακόμη και αυτοί που εργάζονται στη χώρα μας βλέπουν τους μισθούς τους από μήνα σε μήνα να κατρακυλούν και να …εξαερώνονται. Αυτό είναι το περιβόητο “success story” της κυβέρνησης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των εξαγγελιών της για …επιστροφή στην ανάπτυξη και σταθεροποίηση της οικονομίας!

Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ για ακόμα ένα τρίμηνο (το β’ τρίμηνο του έτους) συνεχίστηκε η μείωση των μισθών στην Ελλάδα κατά 1,4%, με αποτέλεσμα η χώρα μας να είναι ένα από τα τρία κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης των «28», στα οποία οι μισθοί μειώθηκαν τόσο το α΄ όσο και το β΄ τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στην Ελλάδα, οι μισθοί (χωρίς εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών) μειώνονται τα τέσσερα τελευταία χρόνια (κατά 5,05% σε μέσα επίπεδα το 2011, κατά 7,4% το 2012, κατά 6,55% το 2013 και κατά 1,35% το α΄ εξάμηνο εφέτος), δηλαδή σωρευτικά πάνω από 20%.

Παράλληλα, με διόρθωση στις εργάσιμες ημέρες και χωρίς εποχική διόρθωση, οι μισθοί στην Ελλάδα ακολουθούν τελείως αντίθετη πορεία από αυτό που συμβαίνει στην Ε.Ε. των «28». Το β΄ τρίμηνο 2013 μειώθηκαν στη χώρα μας 7,5% και αυξήθηκαν 1,2% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε., το γ΄ τρίμηνο 2013 μειώθηκαν 2,2% στην Ελλάδα και αυξήθηκαν 1% στην Ε.Ε., το δ΄ τρίμηνο 2013 μειώθηκαν 2,9% στην Ελλάδα και αυξήθηκαν 1,4% στην Ε.Ε., το α΄ τρίμηνο 2014 μειώθηκαν 3,6% στην Ελλάδα και αυξήθηκαν 1,4% στην Ε.Ε., ενώ το β΄ τρίμηνο εφέτος μειώθηκαν 1,2% στη χώρα μας και αυξήθηκαν 1,2% στους «28».

Επιπρόσθετα (επίσης, με διόρθωση στις εργάσιμες ημέρες και χωρίς εποχική διόρθωση), στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, οι μισθοί μειώθηκαν τόσο το α΄ τρίμηνο όσο και το β΄ τρίμηνο εφέτος (-5,7% το α΄ τρίμηνο και -4,5% το β΄ τρίμηνο στην Κύπρο, -3,6% και -1,2% στην Ελλάδα και -0,4% και -0,1% στην Ιταλία). Στα άλλα κράτη, τα οποία είναι σε Πρόγραμμα των δανειστών, οι μισθοί αυξήθηκαν 0,6% το α΄ τρίμηνο και 1,2% το β΄ τρίμηνο εφέτος στην Ισπανία, μειώθηκαν 1,8% το α΄ τρίμηνο και αυξήθηκαν 2,6% το β΄ τρίμηνο στην Πορτογαλία, ενώ σημείωσαν μηδενική μεταβολή το α΄ τρίμηνο και μειώθηκαν 0,6% το β΄ τρίμηνο στην Ιρλανδία.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών καταγράφηκαν στην Εσθονία (7,7% το α΄ τρίμηνο και 7,4% το β΄ τρίμηνο), στη Λετονία (7,4% και 6,9%), στη Σλοβακία (3,5% και 6,1%), στη Ρουμανία (5,3% και 5%) και στην Ουγγαρία (3,1% και 4,9%). Στη Γερμανία, οι μισθοί αυξήθηκαν 1,3% το α΄ τρίμηνο και 1,6% το β΄ τρίμηνο εφέτος.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία, προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των μισθών στο σύνολο της οικονομίας (εξαιρούνται μόνον ο πρωτογενής τομέας, ήτοι η γεωργία και η κτηνοτροφία, καθώς και οι δραστηριότητες των νοικοκυριών).

Σύμφωνα, επίσης, με την έρευνα, ο δείκτης μισθών, χωρίς καμία προσαρμογή, μειώθηκε 1,4% το β΄ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο 2013, έναντι μείωσης 7,4% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012. Με εποχική προσαρμογή, ο δείκτης μισθών μειώθηκε 1% το β΄ τρίμηνο εφέτος προς το β΄ τρίμηνο 2013, έναντι μείωσης 9,1% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καλόν εστί το γλείφειν κώλοις

Αποκάλυψε σ΄ επιστολή του, Ο Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, δημοσιογράφος κ. Αντρέας Ζούλας, ότι:

«Η ΝΕΡΙΤ, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει μέσα ζωντανής κάλυψης, αρνήθηκε, με εντολή της υπουργού κυρίας Βούλτεψη, να καλύψει ζωντανά τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, κάλυπτε δυόμιση ώρες ζωντανά τις εκδηλώσεις τιμής για τον Παύλο Βαρδινογιάννη, που διοργάνωνε ο «Όμιλος βρακοφόρων Κρήτης».

Γράφει ο Αρης Σκιαδόπουλος
Εν πρώτοις έρχεται ο θυμός κι ακολουθεί το σύγχρονο χαρακτηριστικό τής Ρωμιοσύνης, η κατάθλιψη. Και ατάκα το ερώτημα:...
«Ποια η προσφορά του αειμνήστου Παύλου Βαρδινογιάννη προς το Έθνος, πέραν του ότι υπήρξε αδερφός των Βαρδή, Θεόδωρου, Νικόλαου, και Γεωργίου Βαρδινογιάννη και κουνιάδος της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως και ευεργέτιδος του Σωματείου «Η Ελπίς», ου μην και φίλης τού αοιδού Ρουβά;».

Αναδιφώντας στο βαθύ πηγάδι τής μνήμης, ανασύρω το σύντομο βιογραφικό του αειμνήστου.

Υπήρξε διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Σοφοκλή Βενιζέλου και στη συνέχεια βουλευτής Ρεθύμνου, στην Κυβέρνηση Παπανδρέου. Το 1963, ανέλαβε και υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου. Με το Μητσοτάκη, το 1978, ίδρυσαν το Κόμμα των Νεοφιλελεύθερων, με το οποίο εντάχθηκαν στη Νέα Δημοκρατία. Υπήρξε φίλος και του Καντάφι. Αυτά.

Αν τώρα όλα αυτά αποτελούν ιδιαίτερη συνεισφορά προς το Έθνος τότε αβίαστα προκύπτει ένα ασφαλές κριτήριο για την ποιότητα προσφοράς προς τον τόπο έτσι ώστε ο καθείς να εξασφαλίζει την υστεροφημία του. Και βέβαια, ένας επί πλέον λόγος εκτίμησης των κριτηρίων της υπουργού κυρίας Βούλτεψη να αρνηθεί την κάλυψη του Αρχηγού τής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επιλέγοντας να στείλει στο Ρέθυμνο τα συνεργεία τής ΝΕΡΙΤ.

Ωστόσο, ένα ερώτημα απασχολεί το γραφικό Καραγκιόζη, που ως συνήθως υποκαθιστά τον λαό στις λαϊκές παραστάσεις.

«Γιατί το STAR που ανήκει στην διαπρεπή φαμίλια της Μπανανίας δεν έστειλε συνεργείο να καλύψει ζωντανά τις εκδηλώσεις προς τιμήν του τεθνεώτος;».

Είναι ένα ερώτημα με το οποίο θα μπορούσαν να ασχοληθούν οι σημειολόγοι τού μέλλοντος. Και πιθανόν να απαντούσαν ότι, η κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ, πέραν του ότι πληρώνεται από τούς κατοίκους της Μπανανίας ενέχει κι έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Εκείνον που λέει ότι η γυναίκα του Καίσαρος δεν αρκεί να είναι τιμία αλλά και να το δείχνει. Κι εδώ, έχουμε τον απόλυτο σεβασμό της βουλήσεως των Αρχόντων τής Μπανανίας. Ηγουν: Δεν είμαστε μόνο ισχυροί αλλά και το δείχνουμε. (Βέβαια το ερώτημα είναι ρητορικό γιατί την απάντηση τη γνωρίζουν ακόμα και τα τούβλα).

Η συμβολική διάσταση τώρα του ζητήματος μας ξεκαθαρίζει, με απόλυτη ενάργεια, ποιοι είναι τα αφεντικά τού τόπου.

Ποιοι κανοναρχούν μια χώρα βιασμένη και ξεκατινιασμένη.

Ποιοι επιβάλλουν κοινοβουλευτικές πειθαρχίες, ποιοι νύκτωρ περνάνε τροπολογίες που καταργούν χρέη και πρόστιμα, ποιοι διαχειρίζονται Αρχές και Αξίες.

Ποιοι αδιατάραχτα νομοθετούν.

Και ποιοι επιβάλλουν σε μια νύχτα Κυβερνήσεις.

Δεν είναι απλά, καθημερινά ανθρωπάκια σαν κι εμάς. Δεν είναι ο διπλανός μας.

Είναι οι παρα-θεσμοί που έχουν μεγαλύτεροι ισχύ κι από τα πρόσωπα που εκπροσωπούν θεσμούς.

Έχουν ιδιωτικούς στρατούς, δικούς τους δημοσιογράφους, δικούς τους πάσης φύσεως νομικούς, δικά τους αστυνομικά τμήματα, δικούς τους υπουργούς.

Καθώς όμως, είμαστε ένα σύγχρονο Κωσταλέξι, που εμπεριέχεται στον Άτλαντα, περί εαυτόν περιφερόμενο, ανάλογη είναι και η ως προς την σωματοδομή, αλλά και γενικότερα την ενδυμασία και γλώσσα του σώματος, η συμπεριφορά μας.

Δηλαδή, άλλο αριστοκράτης εις τας Βερσαλίας, κι άλλο ακόλουθος του..Κοκού..στόν Ναυτικό Όμιλο Πειραιά.

Άλλο να ντύνεται με «Μπρουκς Μπράδερς» ο Ομπάμπα και ο Κλούνεϊ, κι άλλο ο υπερχειλίσας Κούβελος.

Άλλο η Δούκισσα του Εδιμβούργου, κι άλλο «σκάφη στο βαθύ μπλε » τής Ντόρας.

Είτε ακόμα, η Ζωή, ως απόφοιτος αναμορφωτηρίου ντυμένη, σε βαφτίσια, αλά μπρατσέτα με το Δόγη τού Τοπς, Αλέξανδρο.

Κι από πίσω, ο κληρονόμος τού ΔΟΛ, εμπιστοσύνης το πάλαι ποτέ του Αβέρωφ, που κατέστη πλέον ρυθμιστής των πάντων. Επιλήσμων του ευεργέτου του, ο οποίος ηγήθη του αντιμοναρχικού αγώνα στο δημοψήφισμα.

Ένας τέτοιος θλιβερός, κατά τα λοιπά, θίασος, εζήλωσεν ενδυμασία παλατιανού πρωτοκόλλου και υποψία αριστοκρατίας…Μπάκιγχαμ, για να τιμήσει ένα πρόσωπο, πού ο ελληνικός λαός έριξε στη χωματερή τής ιστορίας.

Υπέβαλαν τα σέβη τους σ΄ έναν έκπτωτο τής συνείδησης του Ελληνικού Λαού.

Θλίψη.

Ίσως και να τον θέλουν για εφεδρεία. Πάντα άλλωστε σ΄ αυτόν τον τόπο, ένα αντιτορπιλικό περίμενε με τις μηχανές στο ρελαντί για να φέρει σωτήρες στο Φάληρο.

Όλοι αυτοί όμως είναι που χειραγωγούν, μέσα από την ισχύ των μίντια που κατέχουν, αυτή την έρμη την Κοινή Γνώμη.

Και σπάνια, αυτός ο θλιβερός μα συνάμα τυραννικά αβάσταχτος θίασος, σχολιάζεται καθώς του πρέπει.

Γιατί ο νόμος της Ομερτά, που έχουν επιβάλλει, έχει ως προμετωπίδα το «καλόν εστι το γλείφειν κώλοις».

Κι όταν..γλείφουμε δεν μιλάμε!!

πηγη 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρέλαβαν χώρα, αφήνουν συντρίμμια

Σε απέραντο φτωχοκομείο έχουν μετατρέψει τη χώρα οι πολιτικές που επιβάλλονται από το Βερολίνο και εφαρμόζονται από την ελληνική κυβέρνηση. 

Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή αποκαλύπτει ότι η μισή Ελλάδα βρίσκεται στο όριο της φτώχειας. Στη γλώσσα των αριθμών αυτό μεταφράζεται σε 6,3 εκατ. πολίτες!

Η έκθεση, με βάση τα διαθέσιμα εισοδήματα και τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών, δείχνει ότι 2,5 εκατ. πολίτες βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο φτώχειας, ενώ άλλα 3,8 εκατ. αποτελούν τη μεγάλη ομάδα υψηλού κινδύνου, που οδηγείται στην ίδια κατάσταση λόγω των στερήσεων και της ανεργίας. Αλλά και με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη θέση στην Ε.Ε.-28 σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο φτώχειας.
Συγκαταλέγεται στην ομάδα χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια, ψηλότερα από την Ισπανία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επαίρεται για success story και πλεονάσματα στους προϋπολογισμούς. Αυτό είναι το τίμημα της σκληρής λιτότητας και της ασκούμενης πολιτικής, όταν παράλληλα δεν συνοδεύεται από δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Η απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης, που ζητεί εναγωνίως στήριξη από το Βερολίνο, έρχεται έπειτα από έξι χρόνια βαθιάς κρίσης και με τον κοινωνικό ιστό σε κατάσταση αποσύνθεσης. Προσβλέπει σε χαλάρωση, όταν την ίδια ώρα δίνει υποσχέσεις για συνέχιση επώδυνων μεταρρυθμίσεων, ακόμα και χωρίς Μνημόνιο.

Αυξάνονται διαρκώς τα θύματα της πολιτικής που ακολουθεί η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Το τίμημα των αιματηρών πλεονασμάτων πληρώνουν οι αδύναμοι, ενώ η άλλοτε μεσαία τάξη σταδιακά εξαφανίζεται. Το χειρότερο είναι ότι οι σκληρές θυσίες των πολιτών φαίνεται να μην έχουν αντίκρισμα. Ούτε φως φαίνεται στο τούνελ ούτε ελπίδα προβάλλει για ένα καλύτερο μέλλον.

Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να παραμείνουν στην εξουσία, αλλά ο πολιτικός χρόνος εξαντλείται. Οσο κι αν η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ βαίνει προς το τέλος της, το κρίσιμο πλέον είναι τι θα αφήσει στο πέρασμά της. Ανέλαβαν τη διακυβέρνηση με υποσχέσεις για αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και κατέληξαν να παζαρεύουν την παραμονή στην εξουσία. Παρέλαβαν χώρα και αφήνουν πίσω τους συντρίμμια.

Enet,gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη Αποκάλυψη – Πώς ο Ιός Έμπολα θα μεταμορφώσει αμετάκλητα την Αμερική

Στο προσκήνιο της επιδημίας Έμπολα, η κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμάζει το στρατό σε όλα τα συνοριακά σημεία εισόδου και στα αεροδρόμια με σκοπό τον καθορισμό ζωνών απομόνωσης για τους επιβάτες που θεωρούνται ύποπτοι για έκθεση στον ιό Έμπολα. Θα πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ σ” όλες τις πτήσεις προς και από την Αφρική.

Αντί της προστασίας της Αμερικής, αυτή η διοίκηση έχει αποστείλει 3.000 στρατιωτικούς, ανεκπαίδευτους για την αντιμετώπιση κρουσμάτων του ιού Έμπολα στην Αφρική,για λόγους που κανείς δεν μπορεί φαινομενικά να εντοπίσει!Γιατί; Συνεχίζουμε να αφήνουμε τα νότια σύνορα μας εντελώς ανοιχτά και ο ιός Έμπολα, με τη μορφή ενός όπλου βιο-τρομοκρατίας μπορεί και θα έρθει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και πάλι, θα ήθελα να ρωτήσω γιατί; Το CDC κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του ιού Ebola και κάθε στέλεχος του ιού μέχρι το 70% της διακύμανσης του από το αρχικό παθογόνο. Γιατί αυτό δεν έχει αναφερθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης;

Ο Crucell δοκίμασε ένα εμβόλιο Έμπολα το 2006 σε 32 ανθρώπους. Ωστόσο δεν έγινε καθόλου λόγος σχετικά με αυτό από τις έξι εταιρικούς ομίλους που κατέχουν το 95% των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Γιατί; Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ανεπτυγμένο απ’΄τον Crucell εμβόλιο. Επίσης, ο στρατός συμμετείχε στη δημιουργία του εμβολίου.

Γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν αναφέρουν κάτι τόσο εύκολα ανιχνεύσιμο στο δημόσιο τομέα; Και μπορείτε να στοιχηματίσετε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ότι τα εμβόλια θα είναι υποχρεωτικά προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους εν μέσω της πτώσης της Αμερικής.

Δεν βγάζουν όλα νόημα σχετικά με την μετάδοση του Έμπολα. Ωστόσο, μόλις η εξάπλωση του ιού ξεκινήσει εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα πολύ προβλέψιμο μοτίβο θα προκύψει. Ουσιαστικά θα είναι το ίδιο μοτίβο που οι κοινωνιολόγοι έχουν αναφέρει σχεδόν σε κάθε σενάριο καταστροφής, είτε πρόκειται για μια πανδημία είτε για μια επίθεση EMP. Οι ακόλουθες παράγραφοι αναφέρονται σε ορισμένα από τα θέματα και τα πρότυπα που θα προκύψουν όταν ο Έμπολα έρθει στην Αμερική.

Η Αρχή

Τι θα συμβεί όταν ο ιός Έμπολα έρθει στην Αμερική σε ένα σημαντικό αριθμό και με ανεξέλεγκτο τρόπο; Σχετικά με την παρούσα διοίκηση, όταν, όχι αν, ο ιός Έμπολα έρθει στις ΗΠΑ,θα μπορείτε να υπολογίζετε σε αυτή τη διοίκηση ότι δεν θα αφήσει καμιά καλή κρίση να πάει χαμένη. Και σε αυτή την περίπτωση, οι πρώτες μέρες της επιδημίας Έμπολα θα χρησιμοποιηθεί για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολιτικά διαφωνούντες υπό το Εκτελεστικό Διάταγμα 13295. Πολλοί διαφωνούντες θα έχουν πολλές αναπνευστικές παθήσεις, κρυώματα και άσθμα. Καμία από αυτές τις συνθήκες δεν θα σχετίζονται με τον ιό Έμπολα, αλλά δεν θα είναι αυτό το θέμα μας.

Το αναφερόμενο εκτελεστικό διάταγμα, με τίτλο : αναθεωρημένη Λίστα των Μεταδοτικών Ασθενειών σε επιφυλακή, τροποποιεί το Εκτελεστικό Διάταγμα 13295,το οποίο πέρασε από τον George W. Bush τον Απρίλιο του 2003 και επιτρέπει την «σύλληψη, κράτηση, ή υπό όρους αποφυλάκιση των ατόμων για την πρόληψη της εισαγωγής, μεταφοράς, ή εξάπλωσης των υπόπτων μεταδοτικών ασθενειών, «θα μπουν στο παιχνίδι με ένα σημαντικό τρόπο. Ο ΕΔ δεν σχετίζεται καθόλου με την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού Έμπολα, αλλά σχετίζεται με το να συλλαμβάνονται οι αντιφρονούντες που έχουν κρυολόγημα, άσθμα ή λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού. Ο σκοπός είναι να αφαιρεθεί η εντολή και ο έλεγχος όλων των πιθανών αντιτιθέμενων με το χειρισμό αυτής της κυβέρνησης για την επερχόμενη κρίση.

Θα επέλθει ο πανικός από την Τρίτη Ημέρα


20140927_5426647ddd0deΤο τμήμα πανικού αυτής της φάσης θα ξεκινήσει όταν άτομα σταματήσουν να εμφανίζονται στην εργασία τους,και οι την προσωπικές διακοπές και τα επαγγελματικά ταξίδια θα πρέπει να ακυρώνονται. Οι αγορές για επιβίωση και πλέον όλα, τα πυροβόλα όπλα και τα πυρομαχικά, θα ανέβουν στα ύψη μέχρι η κυβέρνηση να αναστείλει τις δραστηριότητες αυτές στο πλαίσιο ενός επικυρηγμένου στρατιωτικού νόμου. Τα μανάβικα θα είναι άδεια και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα και το εμφιαλωμένο νερό θα γίνει τόσο πολύτιμο όσο το χρυσό.

Πολύ γρήγορα, το “three thousand mile salad» θα γίνει παρελθόν, διότι όλες οι «Just in Time» (JIT) παραδόσεις, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας των καταναλωτών, θα εξαφανιστούν λόγω επιβαλλόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών και ενός αυξανόμενου φόβου για τον ιό Έμπολα εξαιτίας του οποίου πολλοί οδηγοί φορτηγών θα αρνηθούν να κάνουν παραδόσεις σε πληγείσες περιοχές.

Έχοντας σε καραντίνα τους υγιείς με τους αρρώστους 

 20140927_5426647df2622Σε περιοχές όπου ο ιός είναι παρών, η αποφυγή των θυμάτων δεν θα είναι εφικτή. Αντ “αυτού θα δούμε αυτό που συμβαίνει στη Λιβερία,ότι δηλαδή οι σε καραντίνα(πιθανοί φορείς) θα τοποθετηθούν σε χώρους μαζί με τους υγιείς. Οι υγιείς, φοβούμενοι τη μόλυνση, θα προσπαθήσουν να βγουν έξω από τις ζώνες περιορισμού, προκειμένου να αποφύγουν να παγιδευτούν από έναν εκτεθειμένο στον ιό Έμπολα. Η Αμερική έχει 150 εκατομμύρια ιδιοκτήτες όπλων, εφοδιασμένων με 300 εκατομμύρια πιστόλια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι το σημείο της εκτεταμένης βίας, όπως πρόσφατα δηλώσαν στρατεύματα στρατιωτικού νόμου,και υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών θα προσπαθήσουν να επιβάλουν ζώνες περιορισμού. Δεν θα υπάρξει καμία αμφιβολία ότι πολλοί Αμερικανοί θα προσπαθήσουν να παραμείνουν έξω από τη ζώνη περιστολής, προκειμένου να ξεφύγουν από τη βέβαιη έκθεση στον ιό.

Απ αυτήν την παρούσα χρονική στιγμή, η μόλυνση θα έχει διευρυνθεί , με το CDC ουσιαστικά να παραδέχεται ότι η περιφερειακή καραντίνα των πόλεων και των μεγάλων μητροπολιτικών περιοχών θα γίνει η κύρια μέθοδος περιορισμού. Όλοι μέσα από τις ζώνες συγκράτησης ενδεχομένως θα αποτελούν » νεκρούς περιφερόμενους ανθρώπους». Ήχοι θα περιπολούν τους ουρανούς πιθανότατα στις παρυφές των περιοχών περιορισμού και θα καταστρέφουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν.

Οικονομική Παρακμή


20140927_5426647e17291Το εμπόριο θα καταστραφεί και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά μας θα υποστούν λεύθερη πτώση. Οι άνθρωποι,που εργάζονται σε σε κρίσιμες υπηρεσίες θα αρχίσουν, από την τρίτη ημέρα, ναμην πηγαίνουν στην εργασία τους. Η συνεχής επαγρύπνιση θα γίνει ο βασικός κανόνας. Όπως συνέβη και στον απόηχο του τυφώνα Κατρίνα, η αστυνομία, η πυροσβεστική και το ιατρικό προσωπικό θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και τα καθήκοντά τους, την τρίτη ημέρα. Ένοπλες ομάδες πολιτών θα περιφέρονται στις περιοχές που είναι σε καραντίνα προς αναζήτηση των απαραίτητων πόρων που απαιτούνται για την επιβίωση. Δεν θα υπάρχει κανένας για να φωνάξει για βοήθεια. Αβοήθητα θύματα Έμπολα θα πεθαίνουν με τρόπο μαρτυρικό. Τελικά, μια περιοχή σε καραντίνα δεν θα διαθέτει τους πόρους, ακόμη και για να θάψουν τους νεκρούς της. Αυτό θα επιδεινώσει την εξάπλωση του ιού Έμπολα και την εμφάνιση των δευτερογενών ασθενειών (π.χ. χολέρα), η οποία θα σκοτώσει περισσότερους από τον ιό Έμπολα.

Η βία και η θυματοποίηση θα είναι σε τρομακτικά ποσοστά.Η κοινωνία, εντός των ζωνών απομόνωσης θα καταρρεύσει, οι πολέμαρχοι θα εμφανιστούν και θα λάβει χώρα ανοιχτός πόλεμος.

Οι υπάρχουσες δυνάμεις δεν θα παρέμβεουν όσο οι μάχες δεν απειλούν να σπάσουν τις ζώνες περιορισμού. Θα υπάρχουν, ωστόσο,οργανωμένες προσπάθειες για να ξεφύγουν απ” τον περιορισμό με στόχο την ασφάλεια. Στρατιωτική τεχνολογία θα αναλάβει να επιβάλει τον περιορισμό των περιοχών που πάσχουν από Έμπολα.

Τα χρονίως πάσχοντα άτομα, περίπου το 15-20% του έθνους, δεν θα είναι σε θέση να λάβουν σημαντικές ιατρικές υπηρεσίες και φάρμακα. Ο κλάδος της υγείας θα καταρρεύσει. Η οικονομία της χώρας θα αρχίσει να πέφτει σε πλήρη κατάρρευση, όπως τα ποσοστά των απόντων που είναι πάνω από το 60% λόγω ασθένειας και εθελοντικής απουσίας που θα κλείσει όχι μόνο το σύστημα μεταφοράς αλλά και θα αυξήσει την πίεση σε κάθε σύστημα που χρειάζεται για να διατηρηθεί μια κοινωνία.


20140927_5426647e2a19aΘα δημιουργηθούν στρατιωτικά νοσοκομεία και ΄χώροι απομόνωσης ή στρατόπεδα σε καραντίνα από τη FEMA για να διασφαλιστεί ότι οι μολυσμένοι ή όσοι είναι ύποπτοι για μόλυνσης δεν θα ταξιδεύουν σε όλη την περιοχή ή σε άλλα μέρη της χώρας ώστε να μην εξαπλωθεί η ασθένεια.

Αρχικά, κάποιες κοινότητες θα παρακολουθήσουν 50% τα ποσοστά μόλυνσης με το 80-90% όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να πεθαίνουν. Και τώρα που ξέρουμε ότι ο ιός Έμπολα μεταδίδεται μέσω του αέρα, δεν υπάρχει καμία ανάλογη περιγραφή για το πόσο γρήγορα θα εξαπλωθεί ο ιός Έμπολα. Ολόκληρες γειτονιές, δεν θα μπορούν να ξεφύγουν από πουθενά, θα εξουδετερωθούν από τον Έμπολα. Ποιος θα διατηρήσει τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης και ποιος θα πάρει τα σκουπίδια; Η εξάπλωση της ασθένειας θα είναι καταστροφική.

Καθώς ο ιός Έμπολα μεταδίδεται από πόλη σε πόλη

Δεδομένου ότι η οικονομία της χώρας καταρρέει, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να διατηρήσει μια μικρότερη, δευτερεύουσα οικονομία. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό ότι η κυβέρνηση θα μετακινήσει ανθρώπους σε ασφαλείς περιοχές και κανονικές υπηρεσίες θα ξεκινήσουν να λειτουργούν. Οι μη Μολυσμένοι ανθρώποι, με σημαντικές δεξιότητες, θα είναι οι πρώτοι που θα «κληθούν» και μια μικρή κοινωνία θα προκύψει στο πλαίσιο των κανονισμών της «Συνέχισης της κυβέρνησης» . Οι εργαζόμενοι, με τις απαραίτητες δεξιότητες, θα επιστρατεύονται για την παροχή υπηρεσιών που απαιτούνται από την αναδυόμενη κοινωνία.

Χωρίς την ΚΟΕ και την παγκόσμια οικονομία στο παιχνίδι, θα προκύψει μια τοπική παραγωγή. Είναι πιθανό ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για αυτό τώρα, δεδομένου ότι αναζητούν σ΄” όλα τα σχολεία για εργαζόμενους με βασικές δεξιότητες που σχετίζονται με την ανοικοδόμηση μιας κοινωνίας.Η FEMA έχει δημοσιεύσει ένα εγχειρίδιο κατάρτισης το οποίο χρησιμεύει ως το προσχέδιο για την ενεργοποίηση της ασφάλειας των σχολείων από όλες τις 50 εκδόσεις του υπουργείου παιδείας εξωτερικών, σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Ιδιαίτερη σημασία έχει ένα έγγραφο από το Τμήμα Παιδείας της Αριζόνα με τίτλο «Εξέταση δεξιοτήτων Προσωπικού και απογραφή», το οποίο βρίσκεται στη σελίδα 76 του εγχειριδίου ασφάλειας του σχολείου. Στο παράρτημα, έχω απαριθμήσει ένα αντίγραφο για την εξέταση των δεξιοτήτων που δίνεται σε κάθε εργαζόμενο δημόσιου σχολείου. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «στρατολογήσει» άτομα με δεξιότητες που θεωρούνται σημαντικές.

Εν τω μεταξύ, σε διεθνές επίπεδο, τα έθνη του κόσμου θα κλείσουν τα σύνορά τους για τους αλλοδαπούς σε μια μάταιη προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού Έμπολα. Χωρίς μια παγκόσμια οικονομία, το χρηματιστήριο θα καταρρεύσει, όπως και οι τράπεζες. Θα υπάρχει μικρό εμπόριο πέρα από την απλή ανταλλαγή, και την εμπορία.

Η ανακάλυψη του ιού Έμπολα στο εσωτερικό του πληθυσμού των χοίρων θα προκαλέσει τη μαζική εξόντωση του ζωντανού εφοδιασμού τροφίμων. Το τελικό αποτέλεσμα, αν ο Θεός μας βοηθήσει, θα μπορούσε να είναι η απαρχή του κανιβαλισμού. Οι αρχές, η δημόσια ασφάλεια και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όπως ισχύουν τώρα, θα γίνουν παρελθόν.

Η υποδούλωση του υγιούς πληθυσμού

Σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα 13603,ο αμερικανικός λαός, στις υγιείς ζώνες, θα επιστρατευτεί και για στρατιωτικά καθήκοντα αλλά και για πολιτικές εργασίες. Το νόμισμα θα είναι άχρηστο τη δεδομένη στιγμή, και αυτοί οι «σύμβουλοι» δεν θα πληρώνονται βάσει της παρούσας EO. Με άλλα λόγια, η δουλεία θα κάνει την επανεμφάνισή της στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ενότητα 601 του νόμου ορίζει, εν μέρει, κατά πόσο η κυβέρνηση έχει νόμιμα τη δαικαιοδοσία της λήψης σας ως σκλάβους τους.

Ενότητα 601. Ο Γραμματέας Εργασίας. (α) Ο Υπουργός Εργασίας, σε συντονισμό
με τον Γενικό Γραμματέα της Άμυνας και των επικεφαλής των άλλων φορέων, όπως κρίνεται
ενδεχομένως, από τον Γενικό Γραμματέα της εργασίας, θα πρέπει:

(1)να συλλέγει και να διατηρεί τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για να κάνουν μια συνεχή αξιολόγηση των αναγκών του προσωπικού του Έθνους για σκοπούς εθνικής άμυνας.

(2)κατόπιν αιτήματος του διευθυντή της Επιλεκτικής Υπηρεσίας, και σε συντονισμό
με τον Υπουργό Άμυνας,θα πρέπει να επικουρεί με τον διευθυντή της Επιλεκτικής Υπηρεσίας
στην ανάπτυξη των πολιτικών που ρυθμίζουν την επαγωγή και αναστολή των
ατόμων για τον φόρο στις ένοπλες δυνάμεις.

(3) κατόπιν αιτήματος από το πρόσωπο ενός οργανισμού με εξουσία κάτω από αυτή την προυπόθεση :
να διαβουλεύεται με την εν λόγω υπηρεσία σχετικά με: (i) την επίδραση της προβλεπόμενης
ενέργειας για τη ζήτηση εργατικού δυναμικού και της χρήσης του, (ii) η σχέση της
ζήτησης εργασίας με τα υλικά και τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις, και (iii) όπως σε άλλα
θέματα,να βοηθήσει στο να καταστεί η άσκηση της προτεραιότητας και η κατανομή
λειτουργειών να συνάδουν με την αποτελεσματική αξιοποίηση και κατανομή της εργασίας.

(4) κατόπιν αιτήματος από το πρόσωπο ενός οργανισμού με εξουσία κάτω από αυτό
τον ορισμό : (i) να διατυπώνει τα σχέδια, τα προγράμματα και τις πολιτικές για την αντιμετώπιση της εργασίας των απαιτούμενων δράσεων που πρέπει να ληφθούν για σκοπούς εθνικής άμυνας και
(ii) την εκτίμηση των αναγκών ώστε να βοηθήσει τη διεύθυνση εθνική άμυνας
και την προώθηση απαραίτητων και κατάλληλων προγραμμάτων εκπαίδευσης

Εάν το παραπάνω τμήμα απλώς πρόκειται για ένα στρατιωτικό σχέδιο, τότε ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται. Ωστόσο, όπως θα παρατηρήσετε στο «Γραμματέας Εργασίας, σε συντονισμό με τον Γενικό Γραμματέα της Άμυνας και των επικεφαλής των άλλων φορέων, όπως κρίνεται κατάλληλο από τον Γενικό Γραμματέα της εργασίας, θα πρέπει: … να βοηθήσει στην ανάπτυξη των πολιτικών που ρυθμίζουν την επαγωγή και αναστολή των ατόμων για τον φόρο στις ένοπλες δυνάμεις …να διατυπώσει τα σχέδια, τα προγράμματα και τις πολιτικές για την εκπλήρωση των απαιτήσεων της εργασίας των ενεργειών που πρέπει να ληφθούν για σκοπούς εθνικής άμυνας και (ii) την εκτίμηση των αναγκών ώστε να βοηθήσει τη διεύθυνση εθνική άμυνας
και την προώθηση απαραίτητων και κατάλληλων προγραμμάτων εκπαίδευσης … », ανατρέχουν πάλι πίσω στο τμήμα 502 των τμημάτων 710 (β) και (γ) του Νόμου, 50 USC App. 2160 (β), (γ). Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ο Γραμματέας του Εργατικού θα επιλέγει, προκειμένου «να απασχολούν άτομα με εξαιρετική εμπειρία και ικανότητα, χωρίς αποζημίωση και να τους χρησιμοποιούν ως εμπειρογνώμονες, συμβούλους, ή οργανισμούς».

Αυτό, Αμερικανοί συμπολίτες μου, είναι μια πολιτική επιστράτευσης και γι “αυτό υπεύθυνος είναι ο υπουργός Εργασίας και όχι ο επιλεγμένος επικεφαλής της Υπηρεσίας! Βάσει των διατάξεων αυτών, η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να σας στείλει οπουδήποτε, να εργαστείτε για οτιδήποτε της επιλογής τους. Αυτό είναι δουλεία!

Πρόκειται η κυβέρνηση Ομπάμα, ή κάποια μελλοντική διοίκηση, να σας στείλει σε ένα στρατόπεδο κράτησης για να δουλέψετε; Είναι προφανές ότι οι οικογένειες θα διαχωριστούν. Εάν οι γονείς έχουν χωριστεί σε διαφορετικές τοποθεσίες, τι θα συμβεί με τα παιδιά; Θα ανατρέφει η CPS τα παιδιά σας κατά την απουσία σας; Με τη νομοθεσία αυτή, όλα είναι πιθανά.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ένα προληπτικό εμβόλιο πέρα από την επιτυχημένη θεραπεία είναι τώρα σε εκτεταμένη παραγωγή και από κοινού με τον κόσμο. Το προληπτικό εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά κάποιοι αντιστέκονται υποψιαζόμενοι άλλα κίνητρα. Αυτές οι οικογένειες είναι σε καραντίνα στα σπίτια τους και υπόκεινται σε ποινική δίωξη από τα στρατιωτικά δικαστήρια, στο πλαίσιο της δήλωσης της Εθνική έκτακτης ανάγκης.

Συμπέρασμα

Πώς θα μοιάζει η Αμερική μετά την Αποκάλυψη; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό θα επικεντρωθεί σε αυτό που οι συνήγοροι της Ατζέντας 21 συνήγοροι προειδοποιούσαν. Πώς θα μοιάζει η Αμερική μετά την κατάρρευση θα αποτελέσει το αντικείμενο ενός μελλοντικού άρθρου.
Παράρτημα

Υπουργείο Παιδείας της Αριζόνα

ΈΡΕΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ & ΑΠΟΓΡΑΦΗ
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ______________________________
ΣΧΟΛΕΙΟ _______________________________
ΑΙΘΟΥΣΑ _______________________________

Κατά τη διάρκεια κάθε κατάστασης καταστροφής, είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να αντλήσουμε από όλους τους διαθέσιμους πόρους. Οι ειδικές δεξιότητες, η κατάρτιση και οι ικανότητες του προσωπικού θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών περιστατικών. Αυτά θα είναι υψίστης σημασίας κατά τη διάρκεια και ύστερα από μια μεγάλη καταστροφή. Ο σκοπός αυτής της έρευνας / απογραφής είναι να εντοπίζονται τα μέλη του προσωπικού με τον εξοπλισμό και τις ειδικές δεξιότητες που μπορεί να χρειαστούν. Παρακαλείστε να αναφέρετε τις ικανότητες που ισχύουν για σας και να επιστρέψετε αυτό το ερωτηματολόγιο στο διαχειριστή σας.

Παρακαλώ βάλτε τικ, κυκλώστε, ή προσθέστε την ειδικότητα ή κατάρτιση που μπορεί να έχετε.
Πρώτες Βοήθειες (ναι / όχι) τρέχουσα CPR κάρτα (ναι / όχι τρέχουσα)
Δυνατότητα κατασκευής καταφυγίου
Διαχείρισης Επειγουσων καταστάσεων
Τρέξιμο / Τζόγκινγκ
Πυροσβεστικές ικανότητες & Τεχνικές CB Radio
Επιβολή του Νόμου για Έρευνας & Διάσωση Προετοιμασίας Τροφίμων
Μηχανική Ικανότητα (ηλεκτρικά, υδραυλικά, ξυλουργικές εργασίες, κλπ) Οδηγός Λεωφορείου / φορτηγού (ναι / όχι, κατηγορίας 1 ή 2 άδειας,) Ψυχαγωγικές ικανότητες
Νοσοκόμα / Δημοσιογραφία Άλλα:
EMT ή Διασώστης Αποβλήτων
Λειτουργός ράδιο
Πολύγλωσσος (ναι / όχι, ποια-ες γλώσσα (ες)
Έχετε καμια προσωπική αποσκευή ανάγκης; _____________ Στο αυτοκίνητό σας; _______ Στο δωμάτιό σας; _______
ΕΧΕΤΕ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ;
(δηλαδή, αθλητικά, σαλιάρες, κώνοι κυκλοφορίας, χαλί) _________ Ναι Όχι _________
ΕΧΕΤΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ Ή ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ Ή ΣΤΟ SITE ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ; _________ ΝΑΙ ΟΧΙ _______
Παρακαλούμε να καταγράψετε τον εξοπλισμό και τα υλικά.
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
ΤΙ ΘΑ ΣΑΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΈΝΟΣ ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΞΈΣΠΑΓΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΕΝΩ ΕΊΣΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ;
______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΑΠΟΔΟΣΗ: ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΜΠΙΤΣΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ HELLASFORCE
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΔΩ

Πηγή: Hellasforce

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα σκάνδαλα «γκρεμίζουν» την κυβέρνηση Σαμαρά

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της τελευταίας δεκαετίας το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr, συγκλονίζει την κυβέρνηση Σαμαρά και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει και τη χαριστική βολή για την παρουσία της στη διακυβέρνηση της Ελλάδας.

Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε το «ξεπούλημα» μέσω πλειστηριασμού, του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας, φέροντας τροπολογία… δώρο στη Βουλή, υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, ήταν μόνο μια σταγόνα που όμως αρκεί για να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής.

Της οργής του ελληνικού λαού που από τους… σωτήρες του, τους «άρχοντες» της πολιτικής, έχει οδηγηθεί στην απόγνωση, την εξαθλίωση και την απόλυτη φτώχεια.

Στην φτώχεια ο λαός, με τα τελευταία επίσημα στοιχεία να καταγράφουν 6.5 εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών κάτω από τα όρια ή ακριβώς πάνω στα όρια αυτής, στη… χλιδή και τα υπερ-κέρδη οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεργολάβοι και οι μεγαλοεκδότες, με φωτογραφικές διατάξεις – δώρα να πέφτουν σαν βροχή στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ναι, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους Ελληνες…

Αυτή είναι η αναλγησία των κυβερνώντων που κόπτονται για τη σωτηρία του λαού, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν νομοθετήσει ούτε μια φορά υπέρ του. Σπεύδουν όμως με νομοθετικές πράξεις, τροπολογίες και νόμους να προασπίσουν τα συμφέροντα των ολιγαρχών που κυβερνούν «πραγματικά» αυτή τη χώρα, οδηγώντας την με σχέδιο στην χρεοκοπία.

Είναι αυτή η ίδια σκληρή πραγματικότητα που επιτρέπει στον «φιλέλληνα» Άδωνι Γεωργιάδη να… οργιάζει στα τηλεοπτικά παράθυρα και να τολμά να μιλά για αυτοκτονίες των Ελλήνων σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που μέχρι σήμερα επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά, χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν αυτοκτονήσει.

Και δεν ντρέπεται κανείς…

Δεν ζητά συγγνώμη κανείς…

Και το χειρότερο; Δεν δίνει λόγο κανείς… Θεωρούν, όσοι σήμερα κυβερνούν τον τόπο, πως έχουν το δικαίωμα να κάνουν όσα θέλουν, δίχως να λογοδοτούν, ούτε καν να απαντούν, έστω διαψεύδοντας, όσα με στοιχεία καταλογίζονται ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν». Το τελευταίο, το πιο νωπό και μεγαλυτερο σκάνδαλο που σίγουρα δεν ανέμεναν οι κυβερνώντας ότι θα αποτελούσε την «ταφόπλακα» της παρουσίας τους στην ηγεσία του τόπου. Προφανώς, πόνταραν και εκείνοι, πιθανότατα, στα εκατομμύρια των διαφημιστικών κονδυλίων που «επενδύονται» μηνιαίως στα Μ.Μ.Ε. από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Όμως, για μια ακόμη φορά, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Μάκης Βορίδης, ο Γκίκας Χαρδούβελης και όλοι όσοι εμπλέκονται καθ” οιονδήποτε τρόπο με το συγκεκριμένο σκάνδαλο, λογάριαζαν χωρίς τον ελληνικό λαό.
Λογάριαζαν και λογαριάζουν χωρίς την συνεχώς αυξανόμενη οργή των πολιτών που βλέπουν το χορό της διαπλοκής να μην έχει τελειωμό, την ώρα που εκείνοι δίνουν καθημερινά έναν απίστευτο αγώνα για να επιβιώσουν από τους φόρους, τα χαράτσια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Η ώρα όμως της λαϊκής εξέγερσης δεν αργεί…

Τα γκάλοπ, τα οποία πάντα καταγράφουν μόνο ένα μικρό μέρος της πραγματικής απήχησης, φέρνουν σήμερα τη Νέα Δημοκρατία μέχρι και 11% πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη διαδυκτιακή δημοσκόπηση του Newsbomb.gr που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται κάτω από το φράγμα του 10%.

Το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου πλησιάζει.

Ευχή όλων των Ελλήνων είναι αμέσως μετά, όποιος και αν αναλάβει τις τύχες αυτού του τόπου που έχει «καεί» από τους πολιτικούς του, να υπογράψει ένα πραγματικό «συμβόλαιο – τιμής», όχι όμως με τους «άρχοντες» της διαπλοκής, αλλά με αυτούς που θα τον οδηγήσουν στη διακυβέρνηση.

Με τον ελληνικό λαό που δεν αντέχει άλλα χαράτσια, που δεν μπορεί να ανεχτεί άλλα σκάνδαλα, που είναι αποφασισμένος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να μην επιτρέψει ποτέ ξανά σε κανέναν «ηγέτη» να αποφασίζει γι” αυτόν, χωρίς αυτόν…

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!