EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανακοινωση Ο.ΣΥ ΑΕ - Τρόπος καταβολής μισθοδοσίας για το μήνα Οκτωβρίου

Τρόπος καταβολής  μισθοδοσίας για το μήνα Οκτωβρίου. 

Με δεδομένο ότι από το μήνα Οκτώβριο η καταβολή της μισθοδοσίας θα γίνεται μέσω της Ε.Α.Π. , για τι σύνολο του προσωπικού , η ημερομηνίες πληρωμής προσαρμόζονται ως εξής:



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπόκλιση στις μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρία

Ένα εκπληκτικό βίντεο! Το μεγάλωμα ενός παιδιού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι μόνο όταν γίνεις η ίδια μαμά. Πόσες φορές δεν έχετε θυμηθεί τα λόγια των μαμάδων σας, όταν σας έλεγαν «κάποτε θα γίνεις κι εσύ μαμά και θα με καταλάβεις». Ναι, τώρα που έχετε δικά σας παιδιά τις καταλαβαίνετε και αναγνωρίζετε όλα όσα έκαναν, για να σας μεγαλώσουν.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιες μητέρες, που έχουν να αντιμετωπίσουν περισσότερες δυσκολίες. Μητέρες, που τα παιδιά τους έχουν κινητικά, διανοητικά ή ψυχολογικά προβλήματα. Μητέρες, που δεν έχουν ακούσει ούτε μια φορά τη λέξη «μαμά» από τα χείλη των παιδιών τους και ενδεχομένως να μην την ακούσουν ποτέ. Μητέρες, που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με απεριόριστη αγάπη και αξιοπρέπεια σε μια χώρα που, ας μη γελιόμαστε, δεν στέκεται καθόλου στο πλευρό τους.

Το βίντεο που δημιουργήθηκε από την P&G με το μήνυμα «Οι πιο δυνατές μαμάδες του κόσμου, μεγαλώνουν τα πιο δυνατά παιδιά», δείχνει την υποστήριξη που έχει ένας αθλητής με αναπηρία σε όλη του τη ζωή από τη μητέρα του.

Σε αυτές τις μαμάδες αξίζει όλοι μας να υποκλινόμαστε ! 
     

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καμίνης: Υπέρ του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων για τους εργαζόμενους


Υπέρ του επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων  τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων στο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι «το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κάθε πελατειακή σχέση».

Ο Γιώργος Καμίνης ενημέρωσε ότι ο δήμος είχε ήδη αρχίσει από πέρσι τον έλεγχο γνησιότητας με δική του πρωτοβουλία και ήδη έχει ελεγχθεί το 90% των 5.000 υπαλλήλων.

Έως σήμερα έχουν επισημανθεί 63 περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών και όπως είπε ηρθησαν αυτομάτως οι πράξεις διορισμού 35 υπαλλήλων, των οποίων ο διορισμός ήταν σε συνάρτηση με το πτυχίο τους και οι υπόλοιπες 28 περιπτώσεις βρίσκονται σε διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων τόνισαν το βασικό ζήτημα είναι αυτό του επανελέγχου των συμβάσεων και όχι η πλαστότητα ως προς την οποία η θέση όλων είναι κοινή: Να διωχθούν όσοι έχουν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών.

Ο εκπρόσωπος της «Ανοιχτής Πόλης» Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατέθεσε ψήφισμα κατά της αξιολόγησης (και του επανελέγχου των συμβάσεων που αποτελεί τμήμα της αξιολόγησης). Ο δήμαρχος Αθηναίων απέρριψε το ψήφισμα και η παράταξή του καταψήφισε την πρόταση να τεθεί ως θέμα ψηφοφορίας η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος.

Εξίσου επικριτικός ήταν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός, που τόνισε ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια να παρουσιασθεί το άσπρο μαύρο. Να ταυτιστούν τα πλαστά δικαιολογητικά με τις συμβάσεις που ανανεώθηκαν με βάση το νόμο Παυλόπουλου». Επίσης επέκρινε τα ΜΜΕ «που μιλούν για πέντε καλούς και πέντε κακούς δημάρχους».

Ο κ. Καμίνης στη δευτερολογία του ξεκαθάρισε ότι στο δήμο Αθηναίων θα ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος που έχει ήδη ξεκινήσει. Κι αυτό, όπως είπε, διότι ο έλεγχος που είχε γίνει από το ΑΣΕΠ αφορούσε απλά την ύπαρξη των πιστοποιητικών που επικαλούνταν οι εργαζόμενοι και όχι τον ενδελεχή έλεγχό τους.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναδρομική μείωση του τεκμηρίου ΙΧ

Μια ακόμη φοροαπαλλαγή έχει βάλει στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών. Είναι η μείωση του τεκμηρίου των ΙΧ και μάλιστα αναδρομικά, δηλαδή από τη χρήση 2014. Από το συνολικό πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αυτοκίνητα και στο στόχαστρο έχουν μπει τα τεκμήριά τους που «ενοχλούν» εκατομμύρια φορολογούμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν κρύβουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα και έκαναν το «λάθος» θα αγοράσουν κάποια στιγμή ένα όχημα μεγάλου κυβισμού.

«Αυτό που έγινε με τα τεκμήρια των αυτοκινήτων το 2010 ήταν μια υπερβολή», λέει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που έχει επεξεργαστεί το σχέδιο μείωσης των τεκμηρίων. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στη μείωση των τεκμηρίων όχι μόνο για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, αλλά και για τα μεσαία. Ακόμη και ένα 1.600άρι έχει τσουχτερό τεκμήριο».

Το τεκμήριο για ένα όχημα 1.600 κυβικών εκατοστών είναι 6.400 ευρώ εφόσον είναι ηλικίας έως πέντε ετών και μειώνεται κατά 30% εφόσον είναι ηλικίας από πέντε έως δέκα ετών. Για ηλικία μεγαλύτερη των δέκα ετών το τεκμήριο μειώνεται κατά 50%. Ωστόσο, αν σε αυτό το τεκμήριο προστεθεί και η τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης που είναι 3.000 ευρώ για τον άγαμο και 5.000 ευρώ για τον έγγαμο γίνεται κατανοητό ότι ακόμη και η κατοχή εντός μεσαίου κυβισμού οχήματος μπορεί να οδηγήσει σε υπερφορολόγηση.

Η αλλαγή που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών και έχει παραδοθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση για το χρόνο υλοποίησής του, προβλέπει τη μείωση του τεκμηρίου των ΙΧ κατά 30% έως 40%. Και αυτό θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι φορολογούμενοι θα δουν το όφελος από το επόμενο εκκαθαριστικό της εφορίας. Και ποιο θα είναι το όφελος. Για πολλούς θα είναι διπλό.

Πρώτον, οι φορολογούμενοι με μηδενικό ή χαμηλό πραγματικό εισόδημα θα κληθούν να πληρώσουν λιγότερο φόρο για το τεκμαρτό τους εισόδημα. Δεύτερον, οι φορολογούμενοι που έχουν οχήματα άνω των 1.929 κυβικών και ηλικίας έως δέκα ετών θα κληθούν να πληρώσουν μειωμένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το όχημά τους. Ο συγκεκριμένος φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί του τεκμηρίου για οχήματα έως 2.500 κυβικών και με συντελεστή 10% για οχήματα υψηλότερου κυβισμού.

Πηγή: capital.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και άλλο δωράκι στις τράπεζες! Υπερψηφίστηκε η μη καταβολή αναβαλλόμενου φόρου από τις τράπεζες

Με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε από το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η τροπολογία που κατατέθηκε, εκπροθέσμα από το υπουργείο Οικονομικών και αφορά το μέρος του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών. Η εκπρόθεσμη υποβολή της τροπολογίας, και μάλιστα μετά την επί της αρχής υπερψήφιση του νομοσχεδίου στο οποίο επισυναπτόταν, προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.

Προς το τέλος της συνεδρίασης, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας υπερασπίστηκε το συνάδελφό του επί των Οικονομικών, δηλώνοντας πως «εγώ, το υπουργείο Ανάπτυξης ζήτησε από τον κ. Χαρδούβελη να αντιμετωπιστεί το θέμα, διότι το εργαλείο αυτό είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση των "κόκκινων δανείων"».
Με την τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο ουσιαστικά δίνεται, λίγο πριν την ολοκλήρωση των stress test, κεφαλαιακή «ενίσχυση» περίπου 3 δισ. ευρώ στις τράπεζες, στις εταιρίες leasing και factoring. Συγκεκριμένα το δημόσιο εγγυάται ότι θα καταβάλλει τον αναβαλλόμενο φόρο στην περίπτωση που οι τράπεζες δεν παρουσιάσουν κέρδη τα επόμενα 30 χρόνια ώστε να συμψηφιστεί με τον φόρο.
«Είναι δέσμευση καθαρά θεωρητικού περιεχομένου, δεδομένου ότι είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα τόσο διάστημα χωρίς κέρδη», υποστήριξε ο Γκίκας Χαρδούβελης. «Αν όλα πάνε καλά με τα stress tests, θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες επίλυσης των "κόκκινων" δανείων», είπε ο υπουργός Οικονομιών, προσθέτοντας αν δεν ψηφιστεί ο αναβαλλόμενος φόρος τότε «ενδεχομένως θα αναζητηθούν κεφάλαια από το ΤΧΣ, κάτι που δεν το θέλει κανένας». Επίσης, ανέφερε ότι η επίμαχη τροπολογία «υπερασπίζεται πλήρως το δημόσιο συμφέρον».
«Πού ακριβώς εξυπηρετείται και κατοχυρώνεται το δημόσιο συμφέρον; Εκτός αν πούμε ότι τράπεζες και δημόσιο συμφέρον είναι ταυτόσημες έννοιες», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, σημειώνοντας πως «ο αναβαλλόμενος φόρος είναι φόρος που θα έπρεπε να καταβάλλουν οι τράπεζες και τους χαρίσθηκε γιατί υπήρξαν οι περικοπές του PSI. Όμως πέρα από τις περικοπές του PSI υπήρξε και η χρηματοδότησή τους με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι χρηματοδοτήσεις είναι μονόπαντες».
Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «σκάνδαλο» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να παραδώσει τις τράπεζες σε ξένα funds, ενώ ρώτησε ακόμη τον υπουργό Οικονομικών αν έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την συγκεκριμένη τροπολογία.
Συνέχεια στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τις καταθέσεις
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει την τροπολογία «που σταθεροποιεί το τραπεζικό σύστημα», την ίδια ώρα που διαμαρτύρεται ότι οι δηλώσεις του για απόσυρση καταθέσεων αν εκλεγεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποσταθεροποιούν το τραπεζικό σύστημα.
Όπως είπε, επικρίνεται από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη «της ISKRA, του Λαπαβίτσα και της επιστροφής στη δραχμή» και τον Δημήτρη Στρατούλη που «το 2012 προκάλεσε την μεγαλύτερη έξοδο καταθέσεων λέγοντας ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιούσε τα χρήματα των πολιτών για ανάπτυξη»
.
Ο Δ. Στρατούλης απάντησε ότι αυτά τα είπε το 2012 η «μονταζιέρα της Συγγρού» και ότι η έξοδος των καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έγινε την περίοδο του μνημονίου.

Ο Γ. Δραγασάκης παρενέβη λέγοντας «το Προεδρείο κάνει μία σύσταση: μη μιλάτε για καταθέσεις, ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Άλλωστε έχουν μείνει και λίγες».
«Προσυπογράφω. Αυτή η αντιπαράθεση δεν προσφέρει τίποτα», είπε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.
Για τις δηλώσεις του επέκρινε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση ζητώντας του να ανακαλέσει.
Σε παρέμβασή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε ότι ήταν λάθος του πρωθυπουργού που είπε στο εντευκτήριο της Βουλής ότι δεν θα μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καινοτόμα ιδέα:Διαφημιστική εκμετάλλευση των Αρχαιοτήτων

Γέμισε η Ελλάδα από καινοτόμους,κυρίως δαπάκια γιατί άμα δεν είσαι ΔΑΠ δεν είσαι και καινοτόμος όπως όλοι το ξέρουν.

Όμως και εμείς οι άπλυτοι έχουμε δικαίωμα στην καινοτομία έστω και αν μην έχουμε μέσο να πάρουμε καμιά επιχορήγηση από τον Μεσσήνιο.

Ως γνωστό στην Ελλάδα παρ όλες τις κλοπές και καταστροφές που υπέστησαν τα μνημεία της,από τους γνωστούς άγνωστους,έχουνε διασωθεί ακόμη πολλά,όπως πολλές είναι και οι παραλίες της που κάποιοι λένε ότι δεν έγινε και τίποτα αν πουλήσουμε μερικές.

Αυτά τα μνημεία προσφέρουν στον τουρισμό της όμως η Ελλάδα χρωστά τα μαλλιοκέφαλά της και πρέπει να βρεθούν κι άλλοι τρόποι εκτός του να στέκονται βουβά και άχρωμα.Εξάλλου πολυεθνικές εταιρείες θα έδιναν πολλά για να γίνουν σπόνσορες στην Ακρόπολη η στους Δελφούς.Τα στάδια θα μπορούσαν να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις της Μπάρτσα η της Μίλαν και τα θέατρα στούντιο του Χόλιγουντ.

Κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα και απλά είναι να ντύνουν τα αγάλματα μεγάλοι μόδιστροι,με το αζημίωτο βέβαια.Εκτός από τα έσοδα που θα έχουμε από τους μόδιστρους θα εκτοξευθούν και οι επισκέπτες των μουσείων.Φανταστείτε πόσοι θα σπεύσουν να δουν τον Ερμή του Πραξιτέλη ντυμένο Dolce & Gabbana.
Και αν νομίζετε ότι αυτά είναι ακραία και δεν γίνονται σκεφτείτε ότι υπουργό Πολιτισμού έχουμε μια Κεφαλογιάννη που θεωρεί την Γκαγκά διαφήμιση για την Ελλάδα...να μην αναφέρω και Υπουργούς Υγείας Άδωνι και Βορίδη.
Όλα γίνονται αρκεί να έχεις θέληση και φυσικά να είσαι καινοτόμος και δαπίτης.

Να κάπως έτσι:






Και η Ακρόπολη φυσικά 


Ας μην ξεχνάμε ότι οι Ιταλοί το έχουν ήδη επιχειρήσει οπότε πρέπει να τους προλάβουμε.

 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είδες νοικοκυραίε που στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ψηφίζουμε πρόσωπα, αλλά πολιτικές

Του Σπύρου Γουδέβενου    
Λίγοι μήνες πέρασαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην χώρα. Και σε αυτές τις εκλογές, με εξαιρέσεις επικράτησε στο εκλογικό σώμα η λογική "Στις τοπικές εκλογές δεν ψηφίζουμε κόμματα και κεντρικές πολιτικές, αλλά πρόσωπα", όπως συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία 15 χρόνια περίπου. Μάταια τα επιχειρήματα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα βασικό πεδίο άσκησης των φονικών μνημονιακών πολιτικών, ότι δεν υπάρχουν "ανεξάρτητοι" Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, αλλά όλοι κουβαλάνε μία πολιτική γραμμή που είτε είναι σύμφωνη είτε όχι με τις ασκούμενες πολιτικές στην χώρα. Και η επιβεβαίωση έρχεται πριν κλείσει μήνας, από τότε που ανέλαβαν οι νέες περιφερειακές και δημοτικές αρχές.
Ήδη η κυβέρνηση σχεδιάζει να βρει τις 6500 απολύσεις από το Δημόσιο από τους δήμους της χώρας, και για αυτό το λόγο της θυμήθηκε να αξιολογήσει τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, δίνοντας "εντολή" να βρεθεί ένα 15% "κάτω από την βάση", και μετά αυτοί να πάνε σπίτια τους. Τα επιχειρήματα πέρι ανίκανων υπαλλήλων, που και αυτοί προσελήφθησαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, και ΝΔ, πέφτουν στο κενό, γιατί απολύσεις σημαίνει επιπλέον φτώχεια και εξαθλίωση. Και σε αυτή την άθλια πολιτική επιλογή, βρέθηκαν κάποιοι αιρετοί απέναντι τους...Και ποιοι ήταν αυτοί;;
ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ)
Σήκωσαν μπαϊράκι οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες της Αριστεράς, στη εθελόδουλη κυβέρνηση των Αθηνών, και έπραξαν άριστα! Αντίθετα οι "ανεξάρτητοι", αλλά ΝΔμοκράτες, ΠΑΣΟΚοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εξελέγησαν πειθάρχησαν στην κυβέρνηση της "καρδιάς" τους και προχωράνε στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει στις απολύσεις......
Οι Δήμαρχοι της Αριστεράς, όμως διακρίθηκαν από τις πρώτες μέρες της θητείας τους, όταν ασχολήθηκαν με τους ελεύθερους χώρους των περιοχών τους, σταμάτησαν χαράτσια και άνοιξαν επιπλέον θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, και άλλα που ακόμα δεν τα γνωρίζω ίσως και ίδιος!
Αντίθετα οι Δήμαρχοι της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζονται σε καμιά εκδήλωση, τρέχουν να βολέψουν τους εθνικούς εργολάβους με τους ΧΥΤΑ (διάβασα κάτι σχετικό σήμερα για τον δήμου Πύργου), και μάλιστα αποδεικνύονται μνημονιακότεροι των μνημονιακών, όπως ο Βλαχοδήμαρχος Πηνειού Ηλείας που προχωρά σε κατασχέσεις σπιτιών και τραπεζικών λογαριασμών συμπολιτών του που οφείλουν στον Δήμο μικροποσά!
Και βέβαια δεν φταίει ότι ο Δήμαρχος Πηνειου, Καστρινός είναι αναίσθητος μόνο, ενώ ο Ρούσης, ο Πελετίδης και άλλοι αριστεροί Δήμαρχοι είναι "καλοί άνθρωποι". Ο πρώτος, απλούστατα, εφαρμόζει τις οδηγίες Φούχτελ, και οι υπόλοιποι απλά εφαρμόζουν ως πρόγραμμα ότι "διατάζει" το προεκλογικό τους πρόγραμμα, και κυρίως τις αρχές, τις αξίες, και τον φιλολαϊκό προσανατολισμό των ιδίων και των αριστερών παρατάξεων που τους ανέδειξαν.
Να ευχηθώ περαστικά στους δημότες, όλων των Δήμων που επέλεξαν "πρόσωπο", και να τους θυμίσω ότι στην Αστική Δημοκρατία κανένα λάθος δεν αναγνωρίζετε μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη!

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

8 μήνες με αναστολή στον άντρα των ΜΑΤ που χτύπησε την φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη

Επί δικαίων και αδίκων χτυπούσαν τα ΜΑΤ το 2011, στις μαζικές διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Ανάμεσα στα «θύματά» τους και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη.
Σε μια από τις διαδηλώσεις, αστυνομικοί διμοιριών των ΜΑΤ που «επιχειρούσαν» στην επάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος επί της Αμαλίας και επί της οδού Οθωνος φρόντισαν να θυμήσουν στους δημοσιογράφους ότι είναι «ανεπιθύμητοι» όταν καταγράφουν περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και όχι μόνο - από τα πολλά που συνέβησαν και κατά το συλλαλητήριο αυτό.

Δύο ήταν τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά: Το ένα συνέβη στη διασταύρωση των οδών Αμαλίας και Οθωνος όταν αρκετοί άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν διαδηλωτή ο οποίος είχε πέσει στο έδαφος. Φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι επιχειρούσαν να καταγράψουν το περιστατικό και ξαφνικά οι αστυνομικοί γύρισαν προς το μέρος τους και με τη χρήση ασπίδων και γκλομπ επιχείρησαν να τους απομακρύνουν βίαια με αποτέλεσμα μια φωτορεπόρτερ που εργάζεται σε ξένο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να χάσει ένα δόντι...

Λίγο αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε μερικά μέτρα μακρύτερα. Αστυνομικοί των ΜΑΤ άρχισαν να απομακρύνουν με τις ασπίδες τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ και όταν εκείνοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν τους επιτρέπουν να κάνουν τη δουλειά τους, αστυνομικός χειροδίκησε εναντίον της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη με αποτέλεσμα να την τραυματίσει. Και παρά το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της αλλά και οι δημοσιογράφοι έκαναν διαρκώς γνωστή την ιδιότητά τους δείχνοντας τις επαγγελματικές ταυτότητες τους.

Τι έγινε στη δίκη

Το δικαστήριο έκρινε τον 27χρονο αστυνομικό ένοχο για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της υποστήριξε ότι το χτύπημα σε βάρος της φωτορεπόρτερ δεν ήταν χτύπημα απώθησης, όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, αλλά για σκόπιμο και βίαιο χτύπημα στο πρόσωπο μιας γυναίκας εργαζόμενης.

Στην απολογία του ο αστυνομικός υποστήριξε ότι το θύμα τον προκάλεσε προσπαθώντας να του βγάλει το φίλτρο από το πρόσωπο, ωστόσο 5 αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν ανέφεραν ότι την στιγμή του χτυπήματος όλα ήταν ήσυχα, δεν έπεφταν χημικά, τα επεισόδια είχαν λήξει, ενώ χαρακτήρισαν αναίτια την επίθεση σε βάρος της συναδέλφου τους.

Μάλιστα επέδειξαν φωτογραφίες στο δικαστήριο από τη στιγμή της επίθεσης με μία φωτογραφία να δείχνει την Τατιάνα Μπόλαρη να τινάζεται στον αέρα.
Ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος κατέθεσε ότι για πρώτη φορά τιμωρείται ματατζής που χτυπά φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα και πως οι Έλληνες φωτορεπόρτερ έκαναν έκθεση στις Βρυξέλλες με θέμα τα χτυπήματα που έχουν δεχθεί από τα ΜΑΤ κατά την διάρκεια διαδηλώσεων και επεισοδίων και μένουν ατιμώρητοι.

Από τους μάρτυρες τονίστηκε ακόμη ότι η Τ. Μπόλαρη δεν έχει προκαλέσει ποτέ την αστυνομία και πως την ημέρα του περιστατικού είχαν καταγραφεί δύο τουλάχιστον κρούσματα βίας από τους άνδρες των ΜΑΤ σε φωτορεπόρτερ.
 




Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε τις δηλώσεις του τότε εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. που έγιναν στο πλαίσιο έρευνας των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα», με τις οποίες προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αντιδράσεις των αστυνομικών των ΜΑΤ όταν επιτίθενται σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Ο Αθ. Κοκκαλάκης είπε μεταξύ άλλων «όταν ένας αστυνομικός βλέπει έναν δημοσιογράφο μπροστά του, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί, αλλά μόνη η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης».

Με απόφαση δικαστηρίου επεβλήθη ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή στον άντρα των ΜΑΤ που χτύπησε την φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιες εταιρείες είχαν «φακελώσει» πολίτες -Ειχαν τα προσωπικά δεδομένα 5 εκατ. φορολογούμενων

Σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στο «φακέλωμα» πολιτών από εταιρείες διαχείρισης και συλλογής πληροφοριών η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέβαλε πρόστιμα.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ημερησία, η Αρχή, με απόφασή της (100/2014) επέβαλλε συνολικό πρόστιμο 100.000 ευρώ στην εταιρεία «ΡΑΝΝΕΡ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΠΕ», καθώς επίσης και πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ στην εταιρεία με την επωνυμία «ADD ΟΝΕ – Εμπορική – Εισαγωγική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε περισσότερους από 5 εκατ.Έλληνες φορολογουμένους.

Τι αναφέρει η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην σχετική απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στις δυο εταιρείες διενεργήθηκε διοικητικός έλεγχος κατόπιν καταγγελιών που είχαν υποβληθεί για αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (spam) καθώς για εμπορία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα αρχεία από τους υπολογιστές

Σκοπός της αποστολής των μηνυμάτων ήταν η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Αρχής, οι ελεγκτικές αρχές που κλήθηκαν να ερευνήσουν την υπόθεση παρακωλύθηκαν κατά τη διενέργεια του ελέγχου, καθώς μεταξύ άλλων διαπίστωσαν ότι τα επίμαχα αρχεία είχαν διαγραφεί από τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών.

Τελικώς, από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ΡΑΝΝΕΡ είχε στην κατοχή της και επεξεργάζονταν διάφορα αρχεία με προσωπικά δεδομένα πολιτών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Τι εντοπίστηκε από τις έρευνες

Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές βρέθηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία φόρου εισοδήματος που μπορεί να τηρεί μόνο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Τα δε συγκεκριμένα στοιχεία – όπως αναφέρεται στην απόφαση της Αρχής – αφορούν σε πάνω από 5.000.000 φορολογούμενους!

Επιπλέον, εντοπίστηκαν στοιχεία γεννήσεων από τη δεκαετία του 1990 σε τρία μεγάλα μαιευτήρια της χώρας που αφορούν πάνω από 110.000 γεννήσεις, στοιχεία συνδρομητών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, στοιχεία περίπου 200.000 κατόχων πιστωτικών καρτών από συγκεκριμένη τράπεζα, στοιχεία συνδρομητών του ΟΤΕ, αντίγραφα εκλογικών καταλόγων ακόμη και λίστα μελών της Τ.Ο Βούλας του ΠΑΣΟΚ και κινητά τηλέφωνα μελών του κόμματος, κ.ά.

Σύμφωνα με τη απόφαση της Αρχής, η πρώτη εταιρεία διατηρούσε τα αρχεία με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και τα χρησιμοποιούσε «χωρίς τη συγκατάθεση των υποκειμένων για να ανταποκρίνεται έναντι αμοιβής σε αιτήματα πελατών της για παροχή πληροφοριών». Συγκεκριμένα, τα προσωπικά δεδομένα διοχετεύονταν σε μεγάλες εταιρείες σε διάφορα σημεία του πλανήτη, ενώ σε μια περίπτωση προέκυψε ότι η εταιρεία «ΡΑΝΝΕΡ» είχε στείλει τα στοιχεία στην εκκλησία της Σαΐεντολογίας που εδρεύει στη Δανία.

Ακόμη από τους ελέγχους προέκυψε ότι στέλνονταν διαφημιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολύ μεγάλο αριθμό παραληπτών, οι οποίοι δεν είχαν καμία επαφή ούτε με την «ΡΑΝΝΕΡ» ούτε με την «ADD ONE».

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην απόφασή της η Αρχή

«Η ΡΑΝΝΕΡ τηρεί πολλά και διαφορετικά αρχεία με δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, για εξαιρετικά μεγάλο αριθμό φυσικών προσώπων (της τάξης των εκατομμυρίων φυσικών προσώπων σε πολλές περιπτώσεις) χωρίς συγκατάθεση τω υποκειμένων της επεξεργασίας, τα οποία δεν προέρχονται από δημόσια προσβάσιμες πηγές και τα οποία περιέχουν τόσο απλά όσο και ευαίσθητα δεδομένα, όπως αυτά που αφορούν στους κωδικούς της δήλωσης φορολογίας για την ιδιότητα του ΑΜΕΑ».

«Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου, τόσο η ΡΑΝΝΕΡ όσο και η ADD ONE πραγματοποιούσαν συλλογή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και περαιτέρω χρήση τους για τον σκοπό της απευθείας εμπορικής προώθησης και διαφήμισης μέσω αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Ακόμη η Αρχή Προστασίας με άλλη απόφασή της (105/2014) επέβαλλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στην εταιρεία «Red Dot Communications» για επεξεργασία προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεση των υποκειμένων. Όπως αναφέρεται στην απόφαση πρόκειται για στοιχεία που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα επωνύμων (παρουσιάστριες, δημοσιογράφοι, μοντέλα, κ.λπ) όπως για παράδειγμα διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου, πόλη που κατοικούν, κ.ά.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρήμαξαν τα σπίτια, ξεπουλάνε την υγεία, πόσο ακόμα θα «ματώσουν» την περήφανη Ελλάδα

Όπως φαίνεται από το 2010 όλοι αυτοί οι Έλληνες πολιτικοί που «μάχονται» για τη σωτηρία της χώρας πήραν τόσα μαθήματα από τους τοκογλύφους των Βρυξελλών που έγιναν καλύτεροι από τους δασκάλους τους.

Έγιναν πιο σκληροί, πιο τεχνοκράτες, πιο αδιάφοροι για τον ανθρώπινο πόνο και εν τέλει πιο «αιμοσταγείς».

Είναι οι πολιτικοί που γυρίζουν την πλάτη σε απελπισμένους πολίτες στα όρια της αυτοκτονίας, με την εξοργιστική και κατά τη γνώμη τους συμπονετική φράση «Το ξέρω, το ξέρω… ».

Αυτοί λοιπόν που δεν δίστασαν να πουλήσουν τα σπίτια των Ελλήνων, που δεν δίστασαν να βγάλουν την ιστορία της Ελλάδας στο σφυρί (βλέπε Θερμοπύλες) δεν είναι δυνατόν να διστάσουν στην προκλητική «δωρεά» ενός νοσοκομείου στους τραπεζίτες.

Είναι αυτοί που επέτρεψαν μια εταιρεία που από το 2005 δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως Κτηματική Τουριστική & Αναπτυξιακή να μετονομαστεί σε μια… νύχτα, αλλάζοντας το χαρακτήρα της σε Νοσηλευτική και να προχωρήσει στην εξαγορά, μέσω πλειστηριασμού, ενός ολόκληρου νοσοκομείου!!!

Είναι αυτοί που «φροντίζουν» ελάχιστες ημέρες πριν το «έγκλημα» να περάσουν τροπολογίες σε άσχετο νομοσχέδιο στρώνοντας το έδαφος για το «τελικό χτύπημα».

Η αλήθεια είναι μια και μοναδική: Το «σκάνδαλο Ντυνάν» αποτελεί πλέον μια υπόθεση-πιλότο για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα ακολουθήσουν και ως μόνο αποτέλεσμα θα έχει την πλειοψηφία των δημόσιων νοσοκομείων να περάσει στα χέρια ιδιωτών, ακριβώς όπως το… σχεδιάζουν εδώ και χρόνια οι Γερμανοί με τους εγχώριους συνεργάτες τους…

Άρα δάσκαλος και μαθητής υλοποιούν κατά γράμμα το σχέδιό τους…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tην ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη την ενοχλεί η ελευθερία του διαδικτύου και ζητεί «αλυσίδες» στα πληκτρολόγια…

Σαφή ταυτότητα blog και υπεύθυνο διαχειριστή κάθε διαδικτυακού ημερολογίου, προφανώς για να στοχοποιούνται καλύτερα, ζητεί από την  ελληνική κυβέρνηση (σίγουρα σε συνεννόηση με την κυβέρνηση…) η πρώην δημοσιογράφος και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη!

Πιο συγκεκριμένα, το αίτημα διατυπώθηκε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου με στόχο να ελεγχθούν τα ανώνυμα ενημερωτικά blogs. Παράλληλα η πρώην ρεπόρτερ του Mega, Μαρία Σπυράκη δεν κρύβει την άποψή της ότι «τα ελληνικά ΜΜΕ πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιδιωτικές επιχειρήσεις.Η νομοθεσία για την αδειοδότηση μπορεί να έχει καθυστερήσει, αλλά είναι σε σωστή κατεύθυνση, γιατί δεν μπορεί οποιοσδήποτε να ανοίγει ένα κανάλι ή ακόμη περισσότερο ένα blog και να μεταδίδει ειδήσεις».

Ξέχασε ότι η ταυτότητα του κάθε blogger είναι πολύ εύκολο να διακριβωθεί αν διαπράξει ποινικό αδίκημα, αλλά ο στόχος της δεν ειναι αυτός: Στόχος της είναι να επικρατήσει αυτολογοκρισία και να εμπεδωθεί κλίμα τρομοκρατίας στο διαδίκτυο κατά των ελεύθερων blogger που δεν ελέγχονται από το σύστημα και προκαλούν ζημιά στην κυβέρνηση…

Eκτός του ότι «κόβουν πελατεία» από τα πρώην (:) αφεντικά της αφού ο κόσμο αντί να αποχαυνωθεί από τούρκικα σίριαλ και τις «ειδήσεις» (ο Θεός να κάνει ειδήσεις αυτή την αναίσχυντη κυβερνητική προπαγάνδα) προτιμά τα ελεύθερα διαδικτυακά μέσα…

defencenet.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ουκρανία: «Πέταξαν» βουλευτές σε κάδους απορριμμάτων (vids)

Σε κάδους απορριμμάτων πέταξαν υποστηρικτές της «κάθαρσης» στην Ουκρανία, δύο μέλη του περιφερειακού Συμβουλίου του Cherkassy.

Εκπρόσωποι του κινήματος «Μαϊντάν» που διεκδικούν στενότερες σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την παραίτηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εμφανίστηκαν με κάδους σκουπιδιών στη συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου του Cherkassy της κεντρικής Ουκρανίας, προχωρώντας σε μία άκρως συμβολική κίνηση.

Θύματά τους οι Vladimir Vovchenko (πρώην βουλευτής του κόμματος Regionov) και Alexander Kharlamov (μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος της Ουκρανίας), οι οποίοι – σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα – ήταν υποστηρικτές του ρωσόφωνου κινήματος Party of Regions.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακτιβιστές στην Ουκρανία έχουν προχωρήσει επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό σε παρόμοιες επιθέσεις σε πολιτικούς και αξιωματούχους.

     

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με… δωρεά της κυβέρνησης

Συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή απάτη σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της, καθώς και των ασθενών, φέρεται να είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τεράστιες ευθύνες να βαρύνουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον νυν υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, αλλά και τον προκάτοχό του, Άδωνι Γεωργιάδη.

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκε ο πλειστηριασμός του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», με την εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» να εμφανίζεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και με προσφορά 115 εκατομμυρίων ευρώ να επικρατεί στον πλειστηριασμό.

Η «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» φέρεται να είναι εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί τον βασικό πιστωτή του νοσηλευτικού ιδρύματος, με δάνεια ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Αφού προχώρησε σε κατάσχεση του κτηρίου και προκάλεσε η ίδια τον πλειστηριασμό –σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκος Ντυνάν, Τράπεζας Πειραιώς και υπουργείου Υγείας- εξαγόρασε ολόκληρο το νοσοκομείο, με τίμημα-σκάνδαλο, απαλλαγμένο μάλιστα από χρέη!

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, είχε φροντίσει ελάχιστες ημέρες νωρίτερα να περάσει τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η οποία προέβλεπε ότι σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.

Έτσι, ο κ. Βορίδης φρόντισε ώστε η Τράπεζα Πειραιώς να βάλει στο χέρι εκτός από τα κτήρια και τον εξοπλισμό, και την άδεια λειτουργίας του νοσοκομείου.

Το «σκάνδαλο Ντυνάν» αποτελεί πλέον μια υπόθεση-πιλότο για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα ακολουθήσουν και ως μόνο αποτέλεσμα θα έχει την πλειοψηφία των δημόσιων νοσοκομείων να περάσει στα χέρια ιδιωτών, ακριβώς όπως το… σχεδιάζουν εδώ και χρόνια οι Γερμανοί με τους εγχώριους συνεργάτες τους.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολιορκημένο από ταξί το κέντρο του Λονδίνου

Θορυβώδη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στο κέντρο του Λονδίνου περίπου χίλιοι οδηγοί των παραδοσιακών μαύρων ταξί.

Προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος γύρω από την πλατεία Τραφάλγκαρ και το Ουεστμίνστερ για περισσότερες από δυο ώρες, διαδήλωσαν ενάντια στην απορρύθμιση του κλάδου τους, με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση των μισθωμένων ιδιωτικών αυτοκινήτων.

    

Οι οδηγοί καταγγέλουν αθέμιτο ανταγωνισμό, λόγω της ευρείας διάδοσης εφαρμογών για κινητά όπως η Uber, που δίνουν τη δυνατότητα μίσθωσης ιδιωτικών αυτοκινήτων από τους επιβάτες αντί για ταξί. Ζητούν τη λήψη μέτρων για την ρύθμιση της αγοράς των ταξί στην αγγλική πρωτεύουσα,.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ

Σήμερα στις 11 το πρωί το ΠΑΜΕ, επιτροπές ανέργων και λαϊκές επιτροπές θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΘ με αφορμή την απόφαση για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων. Κύρια αιτήματα είναι η μείωση κατά 50% των εισιτηρίων και η δωρεάν μετακίνηση με την κάρτα ανεργίας και το πάσο για μαθητές και φοιτητές.

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης όπου και θα παρουσιαστούν οι θέσεις του κόμματος για το θέμα του ΟΑΣΘ. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή την αύξηση του αντιτίμου κάνει λόγο για ένα μέτρο λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, ενώ τονίζει ότι “το διαρκές, διαχρονικό, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο λειτουργίας και επιδότησης του οργανισμού, συνεχίζεται”.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών, στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων στις 7 το απόγευμα ενώ το Σάββατο 27 Σεπτέμβρη στις 11:30 πμ καλείται συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου από την Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης, με κεντρικά αιτήματα "Όχι στο χαράτσι στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, Δεν έχουμε - Δεν πληρώνουμε".

Την Δευτέρα 29/9 το “Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων Θεσσαλονίκης" καλεί πολιτικούς φορείς, δημοτικές παρατάξεις, σωματεία, συλλογικότητες της πόλης, επιτροπές κατοίκων και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο σε συζήτηση στην ΕΡΤ3, στη Λ. Στρατού, για τον κοινό συντονισμό εναντίον της επικείμενης αύξησης των εισιτηρίων από τον ΟΑΣΘ, και της διεκδίκησης δωρεάν μετακινήσεων για ανέργους.

Τέλος, το Δίκτυο προγραμματίζει την, καθιερωμένη πλέον, παρέμβαση για την διαγραφή προστίμων ανέργων και τη διεκδίκηση δωρεάν μετακινήσεων, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στις 12 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Μπότσαρη & Παπαναστασίου).

Οι αυξήσεις στα εισιτήρια από 1η Οκτώβρη

Σήμερα, με βάση τον ορισμό που έχει κάνει η διοίκηση του ΟΑΣΘ, το… πραγματικό εισιτήριο κοστίζει 1,60 ευρώ, με τον επιβάτη να πληρώνει τα 80 λεπτά, και τα άλλα 80 λεπτά να προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με βάση τη νέα απόφαση της κυβέρνησης η κρατική επιδότηση θα μειωθεί κλιμακωτά από το 2014 μέχρι το 2017. Συγκεκριμένα η επιδότηση το 2013 «έκλεισε» μεσοσταθμικά στα 135 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2017 θα φτάσει μόλις τα 44,1 εκατομμύρια ευρώ, θα μειωθεί δηλαδή κατά 68%!

Από την 1η Οκτωβρίου:

-Το βασικό εισιτήριο μίας μετακίνησης από 0,80€ αυξάνεται στο 1€

-Το βασικό εισιτήριο 2 μετακινήσεων από 0,90€ αυξάνεται στο 1,20€. Παράλληλα η διάρκεια ισχύος του από 90 λεπτά της ώρας που είναι σήμερα, μειώνεται στα 70 λεπτά.

-Για να κάνει κανείς μετεπιβίβαση εντός 90 λεπτών πλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το νέο εισιτήριο 3 μετακινήσεων με κόστος 1,50€. Ενώ για 4 μετακινήσεις εντός 2 ωρών, θα πρέπει να πληρώσει εισιτήριο με κόστος 2 ευρώ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" είναι η ίδια η τρομοκρατία

Πώς οι ΗΠΑ βοήθησαν να δημιουργηθεί η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος
Αρθρογράφος: Garikai Chengu
Απόδοση - Μετάφραση: Παναγιώτης Κάτσικας

Όπως και η περίπτωση της Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος είναι και αυτό κατασκεύασμα της Αμερικής. Είναι ένα “όργανο του τρόμου” σχεδιασμένο για να διαιρέσει και να κατακτήσει την πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, Μέση Ανατολή, αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη επιρροή του Ιράν στην περιοχή.

Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν μία μακρά ιστορία στην υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων, θα εξέπληττε αυτούς που παρακολουθούν μόνο τις ειδήσεις και αγνοούν την ιστορία.

Η ίδια η CIA ευθυγραμμίστηκε με το εχτρεμιστικό Ισλάμ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Τότε, η Αμερική ανέλυσε τον κόσμο στο παραπάνω δίπολο: Από την μία πλευρά, η Σοβιετική Ένωση και τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα του Τρίτου Κόσμου, όπου η Αμερική τα θεωρούσε εργαλεία για την ΕΣΣΔ, και από την άλλη, οι δυτικές χώρες και το μαχητικό πολιτικό Ισλάμ, όπου οι ΗΠΑ το θεωρούσαν σύμμαχο στον αγώνα ενάντια της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας στην εποχή του R.Reagan, William Odom, πρόσφατα παρατήρησε: " Από κάθε πλευρά η Αμερική χρησιμοποιούσε για καιρό την τρομοκρατία. Το 1978-79 η Γερουσία προσπαθούσε να περάσει ένα νόμο ενάντια στην διεθνή τρομοκρατία - Οι δικηγόροι τότε είχαν αναφέρει πως όποια παραλλαγή τέτοιου νόμου και να φτιάξουν θα είναι κατά παράβαση"

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, η CIA χρησιμοποίησε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο τόσο για να αντικρούσει την σοβιετική επέκταση, όσοι και να εμποδίσει την εξάπλωση του Μαρξισμού ανάμεσα στις Αραβικές μάζες.

Η Αμερική επίσης στήριξε ανοιχτά το Sarekat Ισλάμ ενάντια στον Sukarno στην Ινδονησία και την τρομοκρατική ομάδα Jamaat-e-Islami- ενάντια στον Julfiqar Ali Bhutto στο Πακιστάν. Τελευταία περίπτωση αλλά όχι λιγότερο σημαντική είναι αυτή της Αλ Κάιντα.

Μήπως ξεχνάμε, πως η CIA δημιούργησε τον Οσάμ Μπιν Λάντεν, και τροφοδότησε την οργάνωσή του την δεκαετία του 1980. Ο πρώην Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ, ανέφερε στην Βουλή των κοινοτήτων, ότι η Αλ Κάιντα ήταν αναμφισβήτητα ένα προϊόν των δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο κ. Κούκ εξήγησε πως η AL Qaeda - η οποία το όνομα της είναι η συντομογραφία της λέξης "βάση δεδομένων" στα Αραβικά - ήταν στην αρχή η βάση δεδομένων χιλιάδων εξτρεμιστών Ισλαμιστών σε έναν υπολογιστή, οι οποίοι είχαν εκπαιδευτή από την Σία και χρηματοδοτούνταν από τους Σαουδάραβες, με σκοπό να νικήσουν τους Ρώσους στο Αφγανιστάν.

Η σχέση της Αμερικής με την Αλ Κάιντα ήταν πάντα μια σχέση αγάπης και μίσους. Εξαρτιόταν από το αν μια ομάδα της Αλ Κάιντα σε μία συγκεκριμένη περιοχή εξυπηρετεί ή όχι τα συμφέροντα της Αμερικής, τότε ανάλογα και το Στέιτ Ντεπάρτμεντ, είτε χρηματοδοτούσε, είτε στοχοποιούσε επιθετικά αυτές τις ομάδες. Ακόμα και αν οι διαμορφωτές της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής ισχυρίζονται ότι αντιτίθενται στον Μουσουλμανικό εξτρεμισμό, εν γνώση τους τον υποθάλπτουν , χρησιμοποιώντας τον ως όπλο για την αμερικάνικη εξωτερική πολιτική.

Το Ισλαμικό κράτος, είναι το νεότερο όπλο της Αμερικής, που μοιάζει με την Αλ Κάιντα, και αναμφίβολα εκρήγνυται πρόωρα. Το Ισλαμικό κράτος έκανε την εμφάνιση του πρόσφατα στο Διεθνές προσκήνιο αφότου αποκεφάλισαν τους Αμερικάνους δημοσιογράφους. Τώρα οι τρομοκράτες ελέγχουν μία περιοχή στο μέγεθος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για να μπορέσει κάποιος να καταλάβει γιατί το Ισλαμικό Κράτος μεγάλωσε τόσο γρήγορα, πρέπει να ρίξει μία ματιά στις ρίζες του όπου υπήρχε αμερικάνικη υποστήριξη. Το 2003 η Αμερικάνικη επέμβαση και κατοχή στο Ιράκ, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τις ακραίες Σουνίτικες ομάδες, όπως το Ισλαμικό Κράτος να αποκτήσουν ρίζες. Η Αμερική, μάλλον απερίσκεπτα κατέστρεψε τον κοσμικό κρατικό μηχανισμό που είχε συγκροτηθεί επί του Σαντάμ Χουσείν, και τον αντικατέστησε με την Σιίτικη διοίκηση.

Η αμερικάνικη κατοχή προκάλεσε τεράστια ανεργία στις Σουνίτικες περιοχές, απορρίπτοντας τον σοσιαλισμό και κλείνοντας εργοστάσια με την αφελή ελπίδα ότι το αόρατο χέρι της αγοράς θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Κάτω από το νέο Σιίτικο καθεστώς το οποίο υποστηριζόταν από τις ΗΠΑ, τα Σουνίτικα εργατικά στρώματα έχασαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σε αντίθεση με τους λευκούς Αφρικανούς (AFRIKANERS) της Νοτίου Αφρικής, που τους επιτράπηκε να διατηρήσουν τον πλούτο τους ύστερα από την αλλαγή καθεστώτος, στις ανώτερες Σουνίτικες τάξεις, αφαιρέθηκαν όλα τα προνόμια και χάθηκε η πολιτικής τους επιρροή. Αντί να προωθηθεί μια θρησκευτική ολοκλήρωση και ενότητα, η αμερικάνικη πολιτική στο Ιράκ όξυνε τις θρησκευτικές διαιρέσεις, δημιουργώντας γόνιμο έδαφος για την Σουνίτικη δυσαρέσκεια, με την βοήθεια της οποίας η Αλ Κάιντα ρίζωσε στο Ιρακ.

Το ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε, είχε άλλο όνομα: Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Μετά το 2010 μετονομάστηκε και έστρεψε τις προσπάθειες του στην Συρία.

Τρεις πόλεμοι διεξάγονται ουσιαστικά στη Συρία. Ένας μεταξύ της κυβέρνησης του Άσαντ και των ανταρτών, ένας άλλος μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, και ένας ακόμη μεταξύ της Αμερικής και της Ρωσίας.

Είναι αυτός ο τρίτος, νέος Ψυχρος Πόλεμος, όπου έκανε την Αμερική να αποφασίσει να εξοπλίσει τους Ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία, καθώς ο πρόεδρος Άσαντ, είναι βασικός σύμμαχος της Συρίας. Πολλοί από αυτούς τους σύριους αντάρτες, έχουν προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι ανοιχτά κραδαίνουν τα αμερικάνικα όπλα M-16.

Η πολιτική της Αμερικής στην Μέση Ανατολή περιστρέφεται γύρω από το πετρέλαιο και το Ισραήλ. Η επέμβαση στο Ιράκ, έχει ικανοποιήσει ένα μέρος της δίψας της Αμερικής για το πετρέλαιο.

Οι επικείμενες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και οι οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν όμως σχετίζονται με το Ισραήλ. Ο στόχος είναι να στερηθούν οι γειτονικοί εχθροί του Ισραήλ, δηλαδή η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, και η Χαμάς στην Παλαιστίνη, την ζωτικής σημασίας υποστήριξη της Συρίας και του Ιράν.

Το Ισλαμικό κράτος δεν είναι απλά ένα "όργανο τρομοκρατίας" το οποίο χρησιμοποιείται από την Αμερική για να ανατρέψει την κυβέρνηση της Συρίας. Χρησιμοποιείται επίσης για να προκαλέσει πίεση στο Ιράν.

Η τελευταία φορά που το Ιράν εισέβαλε σε άλλη χώρα ήταν το 1738. Από την ανεξαρτησία της το 1776, η Αμερική έχει εμπλακεί σε πάνω από 53 στρατιωτικές εισβολές και αποστολές. Παρά το ό,τι οι κραυγές πολέμου των Δυτικών μέσων ενημέρωσης θα ήθελαν να πιστέψετε, το Ιράν δεν είναι απειλή για την τοπική ασφάλεια, σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον.

Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε το 2012 και που εγκρίθηκε από 16 Αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών, επιβεβαιώνει ότι το Ιράν έχει τερματίσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων το 2003. Η αλήθεια είναι, πως η φιλοδοξία του Ιραν για τα πυρηνικά όπλα, υπαρκτή η φανταστική, είναι αποτέλεσμα της αμερικάνικης εχθρότητας προς το Ιράν, και όχι κάτι άλλο.

Η Αμερική χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για τρεις τρόπους: Με το να επιτεθεί στους εχθρούς της στην Μέση Ανατολή, με το να χρησιμεύσει ώς πρόσχημα για στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο εξωτερικό, και με το να υποθάλψει μία κατασκευασμένη εγχώρια απειλή, για να δικαιολογήσει την πρωτοφανή εσωτερική επιτήρηση.

Με το να αυξάνεται ραγδαία η παρακολούθηση της κυβέρνησης και με το να παρεμβαίνει πιο εύκολα σε ζητήματα απόρρητων προσωπικών δεδομένων, αυξάνει την δύναμη της στο να επιτηρεί τους πολίτες, ενώ μειώνει την δύναμη των πολιτών να επιτηρούν αυτήν. Η τρομοκρατία είναι μία δικαιολογία για την μαζική παρακολούθηση, στο φόντο μιας μαζικής εξέγερσης.

Ο λεγόμενος "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" πρέπει να κατανοηθεί σαν αυτό που πραγματικά είναι: 

Ένα πρόσχημα για την διατήρηση ενός τεράστιου αμερικάνικου στρατού. Οι δύο πιο ισχυρές ομάδες στην Αμερικάνικη εξωτερική πολιτική είναι το Λόμπι του Ισραήλ, το οποίο διευθύνει την πολιτική της Αμερικής για την Μέση Ανατολή, και το Στρατιωτικό - Βιομηχανικό συγκρότημα, που επωφελείται από την δράση της Ισραιλινής ομάδας.

Από τότε που ο Τζώρτζ Μπους κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία τον Οκτώβριο του 20011, κόστισε στον Αμερικάνο φορολογούμενο 6.6 τρισεκατομμύρια και χιλιάδες νεκρούς γιούς και κόρες, από την άλλη όμως οι πόλεμοι είναι γκανιότα δισεκατομμυρίων δολαρίων για την στρατιωτική ελίτ της Ουάσιγκτον

Στην πραγματικότητα, περισσότερες από 70 Αμερικάνικες εταιρείες και ξεχωριστά πρόσωπα έχουν κερδίσει μέχρι και 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια για εργασίες στο μεταπολεμικό Ιράκ και το Αφγανιστάν τα τελευταία τρία χρόνια σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτης από το Κέντρο της Δημόσιας ακεραιότητας.

Σύμφωνα με την μελέτη, περίπου το 75% των εταιρειών είχαν εργαζόμενους ή μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους, που εξυπηρετούσαν ή είχαν στενή σχέση με τους Ρεπουμλικάνικό και δημοκρατικό κόμμα, με τα μέλη του κονγκρέσου, ή με υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη

Το 1997, το Αμερικάνικο Υπουργείο Άμυνας δήλωσε στην έκθεσή του: "τα στοιχεία δείχνουν μία ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στις δραστηριοποίηση των ΗΠΑ στο εξωτερικό και στην αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων ενάντια στις ΗΠΑ. Η αλήθεια είναι, ότι ο μόνος τρόπος για να νικήσει η Αμερική στον "πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία" είναι να σταματήσει να δίνει το κίνητρο και τον εξοπλισμό στους τρομοκράτες για να τις επιτίθενται. Η τρομοκρατία είναι το σύμπτωμα.

Ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός στην Μέση Ανατολή είναι ο καρκίνο.Με απλά λόγια "ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία" είναι η ίδια η τρομοκρατία. Μόνο που αυτή διεξάγεται σε μεγαλύτερη κλίμακα με ανθρώπου που χρησιμοποιούν αεριοθούμενα αεροπλάνα και πυραύλους

Άρθρο του Garikai Chengu στο counterpunch.org
alfavita


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το επόμενο φθινόπωρο η γραμμή 4 του μετρό

Στην υλοποίηση του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του μετρό που θα συνδέει το Άλσος Βεΐκου με τον Ευαγγελισμό… αλλά και το Γουδί προχωρά το υπουργείο Υποδομών.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το έργο ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με περίπου 800 εκατ. ευρώ και από κοινοτικούς πόρους με 500 εκατ. ευρώ, πρόκειται να δημοπρατηθεί το φθινόπωρο του 2015.

Σημειώνεται ότι αρχικά η νέα αυτή γραμμή ήταν να φτάσει μέχρι τον Ευαγγελισμό.

Η νέα γραμμή του μετρό, μήκους 11,9 χλμ., θα έχει 14 σταθμούς οι οποίοι είναι:

Σταθμός Άλσος Βεΐκου, διασταύρωση οδών Βεΐκου και Τραλλέων,
Σταθμός Γαλάτσι, διασταύρωση οδών Γαλατσίου και Βεΐκου,
Σταθμός Κυψέλη, πλατεία Κυψέλης,
Σταθμός Δικαστήρια, διασταύρωση οδών Ευελπίδων κα Μουστοξύδη,
Σταθμός Αλεξάνδρας, διασταύρωση οδών Μουστοξύδη και Αλεξάνδρας,
Σταθμός Εξάρχεια, πλατεία Εξαρχείων,
Σταθμός Ακαδημία, διασταύρωση οδών Ακαδημίας και Σίνα,
Σταθμός Κολωνάκι, πλατεία Κολωνακίου,
Σταθμός Ευαγγελισμός, διασταύρωση οδών Βασιλίσσης Σοφίας, Ριζάρη, Βασιλέως Κωνσταντίνου,
Σταθμός Καισαριανή, διασταύρωση οδών Υμηττού και Εθν. Αντιστάσεως,
Σταθμός Νήαρ Ίστ, Λεωφόρος Εθν. Αντιστάσεως,
Σταθμός Ιλίσια, πλατεία Κύπρου,
Σταθμός Ζωγράφου, πλατεία Γαρδένια,
Σταθμός Γουδί, πλατεία Ελευθερίας

Εκτιμάται ότι η νέα γραμμή θα εξυπηρετεί ημερησίως 220 χιλ. επιβάτες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!