EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αποχαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων με διαδικασίες - εξπρές

Με ταχείες διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό μιας έκτασης ως δασικής ή μη καθιερώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς σε διάστημα μόλις 10 ημερών θα κρίνεται αν μια έκταση είναι δασική ή όχι, ενώ η απόφαση του δασάρχη θα αναρτάται online. Οι πολίτες θα μπορούν να την δουν με ένα κλικ στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ.

Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να χτυπηθεί η διαφθορά και η λειτουργία παραμάγαζων μέσα στα δασαρχεία,ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, εκδίδονται γύρω στις 20.000 πράξεις χαρακτηρισμού τον χρόνο και για να για να βγει η κάθε μια χρειάζεται πάνω από ένας χρόνος.
Σε περίπτωση δε, που υπάρξει διαφωνία και η υπόθεση οδηγηθεί στα δικαστήρια μπορεί να χρειαστεί έως και μια δεκαετία. Στο ΥΠΕΚΑ υποστηρίζουν ότι η κατάσταση που επικρατεί μοιάζει με κουβάρι: πολύπλοκη νομοθεσία και διαφορετικές υπηρεσίες υπεύθυνες για την ίδια περιοχή, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Ετσι, δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους να χρησιμοποιούν αλχημείες για να πετύχουν τους στόχους τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να δημοσιεύονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη διαδικτυακή πύλη του ΥΠΕΚΑ όλες οι πράξεις χαρακτηρισμού μαζί με τα τοπογραφικά διαγράμματα και τυχόν άλλες αποφάσεις ανώτερων οργάνων προκειμένου να γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τον χαρακτήρα μιας έκτασης. Θα ακολουθεί η δημοσιοποίηση πάλι online, καθώς και των όποιων αντιρρήσεων σε διάστημα ενός μήνα.

Σημειωτέον ότι στις αναρτήσεις θα αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία των ενδιαφερομένων με δεδομένα από το Taxisnet. Μελλοντικός στόχος είναι όλες οι πληροφορίες να αξιοποιούνται από το υπουργείο Οικονομικών. Οι πράξεις χαρακτηρισμού θα εξακολουθούν να γίνονται μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες από το Κτηματολόγιο έως το 2020.

Το ισχύον καθεστώς για τις αναδασώσεις

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, πλέον σε τρεις μήνες εκδίδεται απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης για άρση/ανάκληση της απόφασης κήρυξης μιας έκτασης ως αναδασωτέας. Αν μια δασική έκταση έχει αλλάξει νόμιμα χρήση δεν κηρύσσεται πλέον αναδασωτέα. Υπάρχει και πρόβλεψη για ανάκληση όλων των σχετικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα. Τέλος, για όσες επεμβάσεις επιτρέπεται πλέον να γίνονται σε αναδασωτέες εκτάσεις δεν απαιτείται απόφαση για άρση της αναδάσωσης.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η παγκόσμια οικονομική φούσκα είναι έτοιμη να σκάσει..

H παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε δυσχερέστατο σημείο, προειδοποιούν επενδυτές που γνωρίζουν πολύ καλά τι θα επακολουθήσει.

Αν και οι δείκτες της Wall Street, δηλαδή οι S&P 500 και ο Dow Jones, σημείωσαν την περασμένη Πέμπτη κέρδη-ρεκόρ, ο Ελβετός επενδυτής Marc Faber δεν σταματά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Όλοι οι τομείς της οικονομίας αποτελούν μια φούσκα», δήλωσε την Παρασκευή o Faber προς το ειδησεογραφικό δίκτυο κάλυψης οικονομικών θεμάτων CNBC. O Faber ισχυρίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι οι μαζικές αγορές επενδυτικών αγαθών από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α (σ.σ. pentapostagma.gr – Federal Reserve) και τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια έχουν οδηγήσει σε πληθωριστικές τιμές μετοχών.

Ο καταλύτης για την κατάρρευση των αγορών, όπως προβλέπει ο Ελβετός επενδυτής, μπορεί να αποτελέσει μία «αύξηση των επιτοκίων, που δεν θα έχει πραγματοποιηθεί από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α», αναφερόμενος στην αύξηση της απόδοσης των ομολόγων.

Ο Faber εξέφρασε επίσης ανησυχίες και για τους Αμερικανούς καταναλωτές: «Το κόστος διαβίωσης τους έχει αυξηθεί περισσότερο από την αύξηση των μισθών τους, και έτσι συμπιέζονται. Αυτός είναι και ο λόγος που το εμπόριο δεν πηγαίνει τόσο καλά».

Η παγκόσμια ύφεση θα οδηγήσει σε ένα νέο σοκ τις αγορές, προειδοποιεί ο Faber: «Η μεγάλη έκπληξη θα είναι ότι η παγκόσμια οικονομία θα επιβραδυνθεί και θα οδηγηθεί σε ύφεση. Αυτό θα αποτελέσει ένα σοκ για τις αγορές»..

Η ισχυροποίηση του δολαρίου τους δύο τελευταίους μήνες, και η πρόβλεψη του Ελβετού επενδυτή για την παγιοποίηση αυτής της κατάστασης, σημαίνει ουσιαστικά ότι περιορίζεται η διεθνής ρευστότητα (σ.σ. pentapostagma.gr – international liquidity is tightening).

Στις Η.Π.Α. αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο επικρατεί ένα οικονομικό σύστημα «διττής οικονομίας»: οι πλούσιοι συνεχίζουν γίνονται πλουσιότεροι και όλοι οι υπόλοιποι παλεύουν: «Όμως οι πλούσιοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον φόρο πλούτου σύντομα, ειδικότερα στην Ευρώπη»..

O Faber πιστεύει, δίχως να ξεφεύγει από τη νεοφιλελεύθερη οικονομική θεώρηση, ότι ο καλύτερος τρόπος για να επανακάμψουν οι οικονομίες του κόσμου είναι να μειωθεί το μέγεθος της κυβέρνησης, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από τα δεδομένα των τελευταίων ετών.

Εντούτοις, οι προβλέψεις και οι προειδοποιήσεις του είναι σωστές καθώς είναι βέβαιο ότι η παγκόσμια οικονομία αποτελεί μία τεράστια φούσκα, σε όλους της τους τομείς, που είναι έτοιμη να «σκάσει»..


 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαντικά, τομάτα κονσέρβας, ποπ κορν μικροκυμάτων: Οι 6 καρκινογόνες τροφές που υπάρχουν σε κάθε σπίτι!

Δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο. Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, η διατροφή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εμφάνιση του καρκίνου.

Δείτε ποιες είναι οι 6 τροφές που έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί ότι περιέχουν καρκινογόνα. Πόσες από αυτές βρίσκονται στη δική σας κουζίνα;

1. Ποπ-κορν μικροκυμάτων



Η συσκευασία περιέχει επικίνδυνα χημικά που συνδέονται με τον καρκίνο του ήπατος και τον καρκίνο στο πάγκρεας, καθώς και με την υπογονιμότητα.

Το ίδιο το συσκευασμένο καλαμπόκι περιέχει διακετύλιο, γνωστό καρκινογόνο που μπορεί παράλληλα να προκαλέσει βλάβες στους πνεύμονες.




2. Φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας



Τα φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας μολύνονται από τα παρασιτοκτόνα και πολλές φορές από μη εγκεκριμένα λιπάσματα.

Τα υπολείμματα δεν αφαιρούνται κατά 100% με το πλύσιμο.




  
3. Τομάτα κονσέρβα


Η κονσέρβα περιέχει ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α). Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και αρκετές άλλες ασθένειες.

Λόγω της οξύτητάς τους, οι τομάτες απορροφούν το ΒΡΑ ευκολότερα από άλλες τροφές.




4. Αλλαντικά



Τα λουκάνικα, το μπέικον και η μορταδέλα είναι μερικά από τα επικίνδυνα αλλαντικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.

Σχεδόν κάθε τύπος επεξεργασμένου κρέατος περιέχει βλαβερές χημικές ουσίες και συντηρητικά όπως το νιτρικό νάτριο.



5. Σολομός ιχθυοτροφείου


Ο σολομός είναι ένα πεντανόστιμο και υγιεινό ψάρι, όμως πρέπει να προσέχουμε την προέλευσή του.

Τα χημικά, τα αντιβιοτικά και τα παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε πολλά ιχθυοτροφεία αλλοιώνουν σημαντικά την ποιότητα του θρεπτικού ψαριού.



6. Πατατάκια


Εκτός από τα απαγορευμένα λιπαρά τρανς και το υπερβολικό αλάτι, τα πατατάκια είναι φορτωμένα με πρόσθετα γεύσης, συντηρητικά και χρωστικές.

Τα πατατάκια παρασκευάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να είναι τραγανά, η διαδικασία όμως αυτή οδηγεί στο σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών (ακρυλαμίδια).



Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε. Αναζητήστε προϊόντα από πιστοποιημένους παραγωγούς ώστε να προστατεύσετε την υγεία σας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΦΑΓΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΜΑΖΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Έγκυροι κύκλοι που παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα τόνιζαν ότι στόχος τρόικας και κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι να περάσουν ταχύτατα οι τράπεζες στα χέρια των ξένων funds…

Μέσω των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου που θα χρειαστούν για να καλύψουν μέρος ή και το σύνολο των ποσών που θα αναδείξουν τα stress tests και τα οποία θα συνιστούν όχι μόνο λογιστικό αλλά και πολιτικό εργαλείο.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι μετά το πέρασμα των τραπεζών σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια θα ακολουθήσει μια μεγάλη επιχείρηση συρρίκνωσης των τραπεζικών καταστημάτων και δραστικής μείωσης του κόστους λειτουργίας των τραπεζών, που θα συμπεριλάβει όχι μόνο χιλιάδες «εθελούσιες» εξόδους με χείριστους όρους αλλά και χιλιάδες απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων, μαζί με τη ριζική εκθεμελίωση των υπαρχουσών σκληρών εργασιακών σχέσεων.

Περιττό να πούμε ότι μια τέτοια αντεργατική τομή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των τραπεζών θα συνεπιφέρει τον εξανδραποδισμό και του υπερχρεωμένου ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και τον πλήρη δουλικό έλεγχο από διεθνή επιχειρηματικά κέντρα της εναπομείνασας οικονομικής βάσης της χώρας. Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι της ΡΟΗΣ ΧΑΪΚΟΥ

Κλείσιμο εκατοντάδων καταστημάτων και απομάκρυνση έως και 8.000 εργαζόμενων θα πραγματοποιηθούν την επόμενη 2ετία από όλα τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα. Αυτή είναι η εκτίμηση κορυφαίων τραπεζικών στελεχών και εντάσσεται στο πλαίσιο μείωσης του λειτουργικού κόστους, κάτι για το οποίο πιέζει η τρόικα. Χθες (σ.σ. Δευτέρα 15/9), ήταν σειρά της Alpha Bank να ανακοινώσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποχωρήσουν έως και 2.000 εργαζόμενοι.


Η Alpha είναι η τελευταία από τις συστημικές που ανακοίνωσε εθελουσία, καθώς ΕΤΕ, Πειραιώς και Eurobank «έτρεξαν» αντίστοιχα μεγάλα προγράμματα μέσα στο 2013 και αρχές του 2014.

Στόχος των τραπεζών είναι έως και το 2017 – οπότε ολοκληρώνονται τα σχέδια αναδιάρθρωσης όπως έχουν εγκριθεί από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιστροπής (DGComp)- να έχει αποχωρήσει ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, sabbatical αλλά και των αναμενόμενων συνταξιοδοτήσεων από τις μητρικές. Αυτός ο αριθμός εκτιμάται σε περίπου 8.000 τραπεζοϋπαλλήλους.

Ενδεικτικά, η Alpha Bank έχει δεσμευτεί έναντι της DGComp να συνεχίσει τις ενέργειες εξορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών ώστε ως ποσοστό επί των εσόδων να μειωθούν σε περίπου 40%. Η μείωση στις λειτουργικές δαπάνες θα επιτευχθεί κατά 54% από τη συνταξιοδότηση και οικειοθελή αποχώρηση προσωπικού στην Ελλάδα, κατά 23% από τη μείωση άλλων δαπανών εκτός μισθοδοσίας στην Ελλάδα ( κόστος μηχανοργάνωσης, κόστος μίσθωσης καταστημάτων και κτηρίων) και κατά το υπόλοιπο 23% από τη βελτιστοποίηση δραστηριοτήτων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Επιπλέον, στα σχέδια αναδιάρθρωσης οι συστημικές προβλέπουν πωλήσεις στοιχείων του ενεργητικού τους. Δηλαδή, θυγατρικές που δεν δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα (πχ ασφαλιστικός τομέας), θυγατρικές στο εξωτερικό, κλπ. Στο πλαίσιο αυτό θα μειώνονται οι εργαζόμενοι σε επίπεδο ομίλου.

Ωστόσο, οι επόμενες εθελουσίες – πιθανότατα λιγότερο μαζικές – θα είναι στοχευμένες, όπως σχολίαζαν παράγοντες της αγοράς στην FMVoice.gr. Όσον αφορά τις συνταξιοδοτήσεις, οι τράπεζες εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να καλύψουν τις θέσεις εσωτερικά και μόνο στην περίπτωση που κρίνουν ότι με μία τέτοια κίνηση θα μειωθεί η ποιότητα των αποφάσεων και των εργασιών θα καλύπτουν από την αγορά τη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 62.000 τραπεζοϋπαλλήλων που δούλευαν στις τράπεζες προ κρίσης (2008), ήδη έχουν μειωθεί κατά 10.000 χωρίς εντάσεις ή/και ανατροπές.

Η εκτίμηση που υπάρχει για τον Δεκέμβριο του 2016 ή τις αρχές του 2017 είναι ότι το σύνολο των εργαζομένων στις τράπεζες δεν θα ξεπερνά τις 44.000.

 ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Στο σφυρί» τα πρώτα ακίνητα μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Δεν πρόλαβε να «ανοίξει» η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μέσω της οποίας θα βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακίνητα οφειλετών και τα πρώτα τρία ακίνητα που έχουν κατασχεθεί από τη Δημόσιο αναρτήθηκαν για να βρεθούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

Ωστόσο από μία πρώτη ματιά προκύπτει ότι σε ένα από αυτά η αξία του προς πλειστηριασμό ακινήτου είναι πολύ υψηλότερη από την 1η τιμή προσφοράς που πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής για να το αποκτήσει.

Συγκεκριμένα πλειστηριάζεται αγροτεμάχιο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο 2.391,50 τ.μ., με αναγραφόμενη αξία 7.500 ευρώ, αλλά με πρώτη προσφορά τις 38.000 ευρώ. Είναι προφανές ότι πρόκειται για λάθος και να διορθωθεί άμεσα όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς. Διαφορετικά θα πρέπει το υπουργείο να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Όπως και το δεύτερο ακίνητο που πλειστηριάζεται εμφανίζει μεγάλη διαφορά η αξία του από την 1η προσφορά. Ειδικότερα, αγροτεμάχιο με κτίριο 41 στρέμματα στο Βαθύ Χαλκίδος έχει αξία σύμφωνα με την εφορία 3,75 εκατ. ευρώ, αλλά ως πρώτη προσφορά εμφανίζεται το ποσό των 6,.26 εκατ ευρώ.

Το τρίτο ακίνητο που βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό είναι ένα ξενοδοχείο 14.623 τ.μ. στις Ρίζες Ζακύνθου με επτά τριώροφα κτίρια συνολική αξίας 55 εκατομμύρια ευρώ και 1ης προσφορά 44 εκατ. ευρώ.

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (www.publicrevenue), μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, προβλέπεται πλέον η δυνατότητα δημοσίευσης των περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων και μέσω Διαδικτύου. Η απόφαση αφορά περιουσιακά στοιχεία μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ.

Με την ανάρτηση των στοιχείων από τις 24/9/2014 στον ιστότοπο της Γ.Γ.Δ.Ε. εκτός από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που ορίζει ο νόμος - θα εξαλειφθούν σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών παθογένειες και δυσλειτουργίες ετών που λειτουργούσαν εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, καθώς και των κατόχων των ακινήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα επισκέπτονται τον ιστότοπο, θα έχουν στη διάθεσή τους όλες τις χρηστικές πληροφορίες όπως: το είδος του περιουσιακού στοιχείου (περιγραφή κλπ), τον αρμόδιο υπάλληλο του πλειστηριασμού, την τιμή της πρώτης προσφοράς, καθώς και τυχόν διαθέσιμες φωτογραφίες.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Της «Νέας Ελλάδας» τα καμώματα… Το «κόλπο» Μητσοτάκη για χιλιάδες απολύσεις… Μα άλλα δεν μας είπε ο Πρωθυπουργός

Είπε τίποτα χθες ο Αντώνης Σαμαράς για απολύσεις στο Δημόσιο μετά το πέρας της συνάντησης του με την Άνγκελα Μέρκελ. Για ανάπτυξη μίλησε, για τέλος της κρίσης και των προβλημάτων μίλησε… Ο Μητσοτάκης όμως φαίνεται δεν άκουσε καλά ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο…

Στους παροικούντες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και γενικότερα το Δημόσιο είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου αναζητούν εναγωνίως όσο το δυνατόν πιο «ανώδυνες» δεξαμενές απολύσεων, προκειμένου, ενόψει και εκλογών, οι 5.500 που απομένουν έως το τέλος του έτους να προκαλέσουν τις λιγότερες αντιδράσεις. «Ανώδυνες» δεξαμενές δεν είναι, βεβαίως, οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ούτε, οπωσδήποτε, οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό, με βάση την ΚΥΑ που υπογράφουν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ξεκίνησε τον Ιούνιο μέσω του ΣΕΕΔ που, όπως έγραψε η aftodioikisi, έχει κλατάρει, καθώς δεν κάνει τίποτε άλλο, να ελέγχει, κυρίως, με ποιον τρόπο οι συμβάσεις μετατράπηκαν, κυρίως, με το γνωστό ΠΔ Παυλόπουλου του 2004 σε αορίστου χρόνου, βάζοντας στο στόχαστρο τους δήμους όπου και υπηρετούσε το μεγάλο τμήμα αυτών των συμβασιούχων. Να σημειωθεί ότι έλεγχος των πλαστών είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο από τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και των δήμων από τον Ιανουάριο του 2014.

Με αυτό τον τρόπο και με βάση τα όσα προβλέπει η ΚΥΑ και ο νόμος (4250/2014) στον οποίο βασίζεται (σ.σ. «υποβολής εκ μέρους του υπαλλήλου, με την αίτησή του ή κατ’ άλλον τρόπο, αναληθών ή ανακριβών στοιχείων»), οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χριστοφιλοπούλου έβαλαν στο στόχαστρο χιλιάδες συμβασιούχους που σύμφωνα με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίου «κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Κι αυτό γιατί ναι μεν με το ΠΔ Παυλόπουλου χρειαζόταν μόνον απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ή δημάρχου, που να βεβαιώνει ότι ο υπάλληλος κάλυπτε πάγιες ανάγκες συνεχώς στον δήμο, για να μετατραπεί η σύμβασή του σε αορίστου χρόνου αλλά αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επιβεβαιώνεται από τα ένσημα, καθώς προ του ΠΔ Παυλοπουλου, για να μην αναγκάζονται οι φορείς να προσλαμβάνουν τους υπαλλήλους τους ανάγκαζαν να σταματούν (σ.σ. φαινομενικά, καθώς στην πραγματικότητα στις περισσότερες περιπτώσεις συνέχιζαν να εργάζονται χωρίς μισθό και ένσημα προκειμένου να μην χάσουν τη θέση τους) την εργασία τους για δύο με τρεις μήνες το χρόνο.

Μάλιστα, το «κόλπο» Μητσοτάκη επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η αρχική διάταξη του άρθρου 42 του Ν 4250/2014 προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι απολύονται ακόμη κι αν δεν υπήρχε υπαιτιότητά τους, φράση που προστέθηκε μετά από έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, είναι πιθανόν ακόμη και η φράση αυτή («με υπαιτιότητα του υπαλλήλου») να μην καλύπτει τους συμβασιούχους που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, καθώς και οι ίδιοι γνώριζαν ότι οι συμβάσεις τους προ του ΠΔ Παυλόπουλου δεν ήταν τυπικά συνεχόμενες.

Έτσι, εφόσον το σχέδιο ευοδωθεί, το δίδυμο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει και τον σκύλο (τρόικα) χορτάτο προχωρώντας στις 5.500 (και όχι μόνο, καθώς πιθανότατα τέτοιες περιπτώσεις υπαλλήλων να είναι πολύ περισσότερες) απολύσεις αλλά και την πίτα (σ.σ. το πολιτικό προφίλ ενόψει μάλιστα και εκλογών) ολόκληρη, καθώς θα πουν (όπως ήδη λένε) στους πολίτες ότι απολύουν επίορκους που είχαν καταθέσει πλαστά πιστοποιητικά.

Aντίστοιχο σχέδιο έχουν Μητσοτάκης και Χριστοφιλοπούλου και με την αξιολόγηση (σ.σ. θέμα που συζητείται σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής) μέσω ποσοστών, βασιζόμενοι στον Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα για να προχωρήσουν σε χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Hellasforce


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πραγματική οικονομική κατάσταση της Τουρκίας

Μόνο δυο στους δέκα Τούρκους μπόρεσαν να κάνουν διακοπές μιας εβδομάδας, ο ένας στους δυο Τούρκους δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έκτακτα έξοδα και τα τρία τέταρτα του πληθυσμού αδυνατούν να αντικαταστήσουν φθαρμένα έπιπλα και χαλασμένα είδη οικιακής χρήσης.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχειά της οικονομικής κατάστασης του πληθυσμού και των συνθηκών διαβίωσης του που κατέδειξε έρευνα για την οικονομική κατάσταση των Τούρκων και των συνθηκών διαβίωσης τους την οποία ενήργησε το 2013 το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο και έδωσε στη δημοσιότητα την Δευτέρα.

Τα στοιχεία μαρτυρούν ότι η πραγματική οικονομική κατάσταση της Τουρκίας απέχει από την ωραιοποιημένη εικόνα που παρουσιάζει η Αγκυρα. Είναι όμως αναμφισβήτητη η εντυπωσιακή βελτίωση από το 2001 ως σήμερα, δηλαδή στα χρόνια της διακυβέρνησης Ερντογάν. Το ποσοστό των πλουσίων αυξήθηκε έντεκα φορές αλλά γενικά το ΑΕΠ σχεδόν τριπλασιάστηκε έκτοτε.

Σύμφωνα με την έρευνα το 15% του πληθυσμού ζει κάτω από το Όριο της φτώχειας και ένα ακόμη ποσοστό 13% ζει σε κατάσταση «μόνιμης ανέχειας» (το 2012 ήταν 16%). Το 40% περίπου δήλωσε ότι έχει προβλήματα με την κατοικία του (τρέχει η στέγη, υγρασία στους τοίχους, χαλασμένα παραθυρόφυλλα και φθαρμένα πατωματά) και δεν έχει την οικονομική άνεση να τα αντιμετωπίσει. Τέσσερα στα δέκα σπίτια δεν έχουν θέρμανση τον χειμώνα και οι δυο στους τρεις Τούρκους πληρώνουν χρεολύσια και δόσεις για δάνειο κατοικίας που έλαβαν από τράπεζα.

Παράλληλα όμως ο ένας στους πέντε Τούρκους (ποσοστό 20% του πληθυσμού) είναι 7.7 φορές πλουσιότερος από το 20% των Τούρκων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το μισό σχεδόν (48.3%) εισόδημα των Τούρκων προέρχεται από μισθό και το ένα πέμπτο (19.6%) από σύνταξη και άλλα βοηθήματα. Μόνο το ένα πέμπτο (19.6%) προέρχεται από επιχειρήσεις.

Ο ένας στους δυο Τούρκους δεν ήταν σε θέση το 2013 να πληρώσει το ενοίκιο ή το χρεολύσιο δάνειο για την κατοικία του, να έχει θέρμανση το χειμώνα, να τρώει κρέας έστω μια φορά την εβδομάδα ούτε έχει πλυντήριο ρούχων κλπ.

Υπάρχει όμως μια βελτίωση-το 2012 το ποσοστό των Τούρκων που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτά τα έξοδα ήταν κατά 10% μεγαλύτερο. Ταυτόχρονα όμως αυξήθηκε το «ψαλίδι» ανάμεσα στους πλουσίους και στη μεσοαστική τάξη.

Η έρευνα έδειξε και το μεγάλο οικονομικό χάσμα ανάμεσα στις γεωγραφικές περιοχές της Τουρκίας. Το ευρωπαϊκό τμήμα της και η δυτική περιοχή είναι σημαντικά πιο πλούσιες από τις ανατολικές και τις νοτιοανατολικές περιοχές της όπου το ποσοστό φτώχειας είναι εντυπωσιακό.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατάσχει και τις αποζημιώσεις από ασφαλιστικές η εφορία σε όσους έχουν οφειλές

Κατασχέσεις ακόμη και σε ποσά αποζημιώσεων που καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων ή άλλων ζημιών επιστρατεύουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να διασφαλίσουν την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, πολλές Εφορίες, θεωρούν ως «απαιτήσεις εις χείρας τρίτων» τα ποσά των αποζημιώσεων που δικαιούνται να εισπράξουν οφειλέτες του Δημοσίου από ασφαλιστικές εταιρείες και προχωρούν σε κατασχέσεις των ποσών αυτών για να εισπράξουν άμεσα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Οι κατασχέσεις διενεργούνται ακόμη και σε περιπτώσεις που οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων – οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης οφειλών και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Στοιχεία από τις ασφαλιστικές

Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες καλούνται ανά διαστήματα απο την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών να υποβάλουν τα στοιχεία των πελατών τους και το ποσό των ασφαλίστρων που κατέβαλε καθένας. Αποκτούν ετσι και πληροφόρηση για τα ποσά που δίνονται για τυχόν αποζημιώσεις. Εφόσον οι πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών χρωστούν στο Δημόσιο, τα ποσά των αποζημιώσεων κατάσχονται. Ο εισπρακτικός μηχανισμός είναι αμείλικτος και δεσμεύει έναντι χρεών:
  • ποσά που προορίζονται για κάλυψη σωματική βλάβης και επίσης Ι.Χ σε περίπτωση ατυχήματος
  • αποζημιώσεις για ασφάλειες ζωής
  • χρήματα για την αποκατάσταση ακίνητων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές σεισμούς κ.α.
  • Αποζημιώσεις που προορίζονται για αγρότες που είχαν ασφαλίσει την παράγωγη τους
Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν οτι οι εφορίες μπορούν να κατάσχουν (έναντι οφειλών προ το Δημόσιο) έως και το 100% των πάσης φύσεως αποζημιώσεων από ασφαλιστικές εταιρείες. Τονίζουν δε οτι οι κατασχέσεις των παραπάνω ποσών επιτρέπεται να γίνονται πριν την καταβολή τους στους δικαιούχους-οφειλέτες του Δημοσίου, δηλαδή ενώ τα ποσά αυτά βρίσκονται ακόμη στα χέρια εκείνων που πρόκειται να τα καταβάλουν.

Πολλές φορές όμως οι Εφορίες απλά «μπλοκάρουν» του τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών και κατάσχουν αυτομάτως ό,τι χρήματα κατατίθενται χωρίς καν να κοιτούν από που προέρχονται τα χρήματα αυτά και για ποιο λόγο κατατέθηκαν!

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεξικό: Νέα τοξική καταστροφή, από το ίδιο μεταλλείο, μέσα σε ενάμιση μήνα!

Επαναλαμβανόμενο ατύχημα δεν είναι ατύχημα και όσο και να προσπαθήσει κανείς να τα αγνοήσει αυτά τα διαδοχικά περιστατικά, είναι αδύνατον. Ακούει κανείς στην Ελλάδα ή πιστεύουμε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στους άλλους; Έχουμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει καλύτερες υπηρεσίες ελέγχου από το Μεξικό ή τον Καναδά; Καλά θα κάνουμε να ξυπνήσουμε γιατί μόλις αδειοδοτήθηκε και η δική μας καταστροφή.

Τονίζουμε ξανά ότι η Grupo Mexico δεν είναι τυχαία εταιρεία αλλά μια «μεγάλη και σίγουρη» εταιρεία», η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός χαλκού στον κόσμο, το δε συγκεκριμένο μεταλλείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου! Τα μεγάλα μεταλλεία προκαλούν μεγάλες καταστροφές. Και όσοι συγκρίνουν επενδυτικά σχέδια σαν αυτό της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ με την παλιά, μικρή, υπόγεια εκμετάλλευση του Μαντέμ Λάκκου – Μαύρων Πετρών, ή είναι άσχετοι ή είναι πληρωμένοι!

Για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα, ο ποταμός Σονόρα στο Μεξικό βάφτηκε κόκκινος από τα τοξικά υγρά του ίδιου μεταλλείου χαλκού, του Buenavista, στο οποίο συνέβη και η προηγούμενη τοξική διαρροή στις 6 Αυγούστου. Για δεύτερη φορά οι τοπικές αρχές εξέδωσαν συναγερμό και απαγόρευση χρήσης του νερού για 25.000 κατοίκους. Για δεύτερη φορά, η εταιρεία είπε ακριβώς τα ίδια ψέμματα: ότι το ατύχημα ήταν αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων!

Η Υπηρεσία Πολιτικής προστασίας της Πολιτείας Σονόρα δήλωσε ότι «διακόπτει τις σχέσεις της» (!) με το μεταλλευτικό γίγαντα Grupo Mexico, γιατί συνεχίζει να απορρίπτει τοξικές ουσίες στο ποτάμι (πηγή). Ο διευθυντής της υπηρεσίας δήλωσε ότι η τελευταία διαρροή ήταν μια «πράξη διεθνούς εγκλήματος» (πηγή).  Είπε επίσης ότι μετά τη διαρροή του Αυγούστου η εταιρεία «απέκλεισε την είσοδο στους ερευνητές»και προειδοποίησε ότι αυτή τη φορά οι αρχές θα επιστρέψουν μαζί με δυνάμεις ασφαλείας (πηγή). «Θα ενεργήσουμε με όλο το βάρος του νόμου, επειδή αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» είπε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οριστικού κλεισίματος του μεταλλείου», ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Εν τω μεταξύ το Al Jazeera φιλοξενούσε την περασμένη εβδομάδα εκτενές ρεπορτάζ με συνεντεύξεις από κατοίκους που επλήγησαν από την προηγούμενη τοξική διαρροή και ακόμα αγωνίζονται να ξεπεράσουν τις συνέπειες, ενώ πολλοί έχουν καταστραφεί οικονομικά. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ:

Στους 22.000 ανθρώπους, σε επτά πόλεις κατά μήκος του ποταμού, που έμειναν χωρίς τρεχούμενο νερό από το προηγούμενο ατύχημα και τώρα εξαρτώνται από δωρεές εμφιαλωμένου νερού, ποιος θα απαντήσει;

Τους κτηνοτρόφους που πετάνε το γάλα που παράγουν γιατί «κανείς δεν αγοράζει πια γάλα από τη Σονόρα» ποιος θα  τους αποζημιώσει;

«Αυτό ξέφυγε από το να είναι ένα οικολογικό ζήτημα και τώρα είναι ένα οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα», λέει ο Υπουργός Εσωτερικών της Σονόρα. «Οι οικονομικές επιπτώσεις φτάνουν στο σημείο να χάσει η πολιτεία ολόκληρες σοδειές – και αυτό χωρίς να προσμετρηθούν οι ζημίες από την απουσία πωλήσεων γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων».

Οι αγρότες παρατήρησαν ότι δεν υπήρχε ζωή πια στο ποτάμι, ήταν όλα νεκρά, μεταξύ των οποίων ψάρια και ελάφια.

«Τι θα κάνω; Όλα μου τα όνειρα έχουν μείνει εκεί στη γη. Όχι μόνο τα δικά μας όνειρα, αλλά και των παππούδων μας».
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Πηγές:
Befouled Again: New Toxic Mine Spill Reported in Mexico’s Sonora River
Mine spill devastates Mexican farmers

πηγη

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξένοι ακαδημαϊκοί: «Ελληνισμός η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας»

Τεράστιες διαστάσεις φαίνεται ότι αποκτά η άποψή ότι η μόνη λύση για την ανθρωπότητα δεν είναι η παγκοσμιοποίηση, που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να επιβάλλουν οι παγκοσμιοποιητές της Δύσης, αλλά ο Ελληνισμός.

Δείτε την παρακάτω ομιλία, όπου η κ. Simone Le Baron (Γαλλίδα) καθηγήτρια γαλλικών, γλωσσολόγος, συγγραφέας, ο κ. Arsam Momeni (Ιρανός) διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής, συγγραφέας και ο κ. Sam Chekwas (Νιγηριανός) οδοντίατρος, εκδότης, συγγραφέας προσπαθούν να μας πείσουν να αγαπήσουμε τις ρίζες μας και να γίνουμε εφαλτήριο παγκόσμιας ανατροπής σε συνεργασία με τους απανταχού φιλέλληνες του πλανήτη.

Καταγγέλλουν το σκοταδιστικό «πολυπολιτισμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων» και τους «ανθέλληνες πολιτικούς» που επιδιώκουν να τον επιβάλλουν, δημιουργώντας «μία ράτσα χωρίς ρίζες και ιστορία για να σβήσουν την Ελλάδα». Ο Ελληνισμός είναι το αντίβαρο στην ανελευθερία. Κι άλλες φορές προσπάθησαν να τον σβήσουν και σε όλες απέτυχαν. Και να είστε σίγουροι ότι, άσχετα με τον ρου των γεγονότων, οι απανταχού Έλληνες όχι απλά θα ξαναδώσουν τα φώτα αλλά και θα τα αλλάξουν σε αυτούς που ταλανίζουν την οικουμένη. Αυτό, ακόμα και αν γελάσετε, κρατήστε το κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σας… Τα υπόλοιπα ακούστε τα από τους «ξένους», οι οποίοι, όπως δηλώνει ο Ιρανός καθηγητής, δεν προτείνουν τον Ελληνισμό χάριν κάποιων Ελλήνων φίλων, αλλά γιατί αποτελεί το οξυγόνο της ανθρωπότητας, ενώ ο Σαμ Τσέκουας μιλάει για Ελλάδα εκτός Ελλάδας με απούσα την Ελλάδα.

   

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H Σλοβακία απαγορεύει τη χρήση κυανίου στη μεταλλουργία χρυσού!

Η σχετική πρόταση νόμου έγινε με πρόταση βουλευτών του κόμματος SMER που ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού της Σλοβακίας και εγκρίθηκε από την κυβερνητική επιτροπή στις 8 Σεπτεμβρίου. 

Μεταφράζουμε από το The Slovak Spectator,διατηρώντας επιφύλαξη ως προς τη διατύπωση του νόμου, διότι η απόδοση στα αγγλικά δε φαίνεται σωστή.

«Η χρήση της κυάνωσης για την παραγωγή χρυσού θα είναι δυνατή σε συγκεκριμένη τοποθεσία μόνον αφού οι κάτοικοι της πληττόμενης περιοχής δώσουν τη συγκατάθεσή τους για αυτή τη μέθοδο απόληψης χρυσού με δημοψήφισμα, σύμφωνα με μιατροποποίηση του μεταλλευτικού νόμου που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση στις 27 Αυγούστου.

Η τροποποίηση αυτή έρχεται ως απάντηση στα σχέδια για  εξόρυξη χρυσού με τη μέθοδο της εκχύλισης με κυάνιο στις τοποθεσίες Kremnica και Detva (περιφέρειαBanská Bystrica). Οι συντάκτες της νομοθετικής τροπολογίας, οι βουλευτές του Smer(σ.σ. του κυβερνώντος κόμματος) Jana Laššáková, Ján Senko, Emília Müllerová καιMichal Bagačka, υποστηρίζουν ότι με την προώθηση αυτής της διάταξηςανταποκρίνονται σε διάφορες πρωτοβουλίες εκ μέρους των περιβαλλοντικών οργανώσεων και του ευρύτερου κοινού κατά της εξόρυξης χρυσού, όπως αναφέρει τοπρακτορείο ειδήσεων TASR.

Επικαλούμενοι το σύνταγμα, οι νομοθέτες τόνισαν επιπλέον ότι όλοι οι άνθρωποι έχουντο δικαίωμα  σε ευνοϊκές περιβαλλοντικές συνθήκες και στην προστασία της υγείας.

«Κάθε επεξεργασία, τροποποίηση και καλλιέργεια ορυκτών με την τεχνολογία της εκχύλισης με κυάνιο, μαζί με τη δημιουργία των σωρών απόθεσης αποβλήτων, τωναποθεμάτων και λιμνών αποβλήτων, παράγει δραστηριότητες που συνεπάγονταισοβαρή παραβίαση του δικαιώματος σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον, με δυνατότητα να θέσει σε κίνδυνο ή να βλάψει … την υγεία του πληθυσμού» αναφέρει η πρόταση, σύμφωνα με το TASR.

Η τροπολογία, ως εκ τούτου, θα απαγορεύσει την εκχύλιση με κυάνιο κατά την επεξεργασία ορυκτών, καθώς και τη δημιουργία σωρών απόθεσης και λιμνώναποβλήτων όταν χρησιμοποιείται αυτή η τεχνολογία. αυτής της τεχνολογίας. Την ίδιαστιγμή, η πρόταση προβλέπει ότι η μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εάνληφθεί η συναίνεση των ανθρώπων που ζουν στην πληγείσα περιοχή, με έναδημοψήφισμα».

Πηγή: TASR
________________

Η απόφαση είναι μια μεγάλη νίκη για τους πολίτες και τη Δημοτική Αρχή της ιστορικής πόλης Κρεμνίτσα που αγωνίζονταν ενάντια σε ένα επιφανειακό μεταλλείο χρυσού και αργύρου (όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο). Διαβάστε το σχετικό άρθροOι Σκουριές της Σλοβακίας: Επιστολή Δημάρχου της Kremnica. Σε ανακοίνωσή της με ημερομηνία 16/9 (δείτε εδώ), η εταιρεία Ortac Resources, ιδιοκτήτρια του project της Κρεμνίτσα αναφέρει ότι «επεξεργάζεται εναλλακτικές μεθόδους επεξεργασίας μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Σλοβακίας την περασμένη εβδομάδα να απαγορεύσει τη χρήση της τεχνολογίας της εκχύλισης με κυάνιο κατά την επεξεργασία του χρυσού». Η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Η Οrtac είναι επίσης η εταιρεία που φιλοδοξεί να κάνει εξόρυξη χρυσού στη Μήλο. Διαβάστε το σχετικό Oι χρυσοθήρες πολιορκούν (ξανά) τη Μήλο.

Η απόφαση είναι επίσης μια εξαιρετικά καλή είδηση τώρα που ξεκινάει μια νέα κινητοποίηση για να εφαρμοστεί επιτέλους το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 5ης Μαΐου 2010 που ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να νομοθετήσει μια «γενική απαγόρευση της χρήσης κυανίου στις τεχνολογίες εξόρυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Το ψήφισμα έγινε δεκτό με συντριπτική πλειοψηφία 488 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά, αλλά ο τότε Επίτροπος Περιβάλλοντος τα έκανε πλακάκια με τη μεταλλευτική βιομηχανία και το αγνόησε… (δείτε εδώ).

Η απόφαση είναι τέλος μια τρανή απόδειξη ότι υπάρχει κι άλλη πολιτική εκτός από την «ανάπτυξη» που σπέρνει καρκίνο, μας κλέβει το νερό και τον αέρα, τρώει βουνά και τα μετατρέπει σε τοξικά απόβλητα.

SAVE SKOURIES!

πηγη
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!