EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αιφνιδιαστικά η Ελλάδα μπήκε σε πρόγραμμα ανάπτυξης προηγμένων όπλων αέρος-εδάφους

Μία ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε η τελευταία συνάντηση κορυφής των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, πέρα από τις γνωστές πομφόλυγες των μεγάλων χωρών κατά της Ρωσίας και τις υστερίες της Πολωνίας και των βαλτικών κρατιδίων που περίπου ζητούσαν να κηρυχθεί πόλεμος στη Ρωσία: Εξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα αποφάσισαν την απο κοινού χρηματοδότηση και ανάπτυξη μιας οικογένειας όπλων αέρος-εδάφους stand-off υψηλής ακρίβείας και χαμηλού κόστους (υπολογίζεται ότι η τιμή ανά μονάδα δεν θα ξεπερνά τα 250.000 ευρώ).

Συγκεκριμένα οι έξι χώρες είναι η Ελλάδα, η Δανία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Νορβηγία και η Τσεχία. Η Δανία θεωρείται ως η χώρα που έλαβε την πρωτοβουλία.

Το μέγιστο βεληνεκές πιθανόν να κυμαίνεται στην περιοχή μεταξύ 40-60 χιλιομέτρων αναλόγως του ύψους αφέσεως και από την περιγραφή ουσιαστικά περιγράφεραι ένα όπλο κατηγορίας JDAM ή SPICE 1000.

Το όλο πρόγραμμα θυμίζει λίγο το προγραμμα MSOW (Modular Stand-Off Weapon) του ΝΑΤΟ της δεκαετίας του «80. Πολλές αξιόλογες προτάσεις αλλά καμία δεν μπήκε σε παραγωγή γιατι ο καθένας ήθελε να προωθήσει το δικό του project.

Πιθανότατα κορμός του νέου όπλου θα είναι οι βόμβες της οικογένειας Mk80 η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και θα περιορίσει κατά πολύ την δαπάνη ανάπτυξης του νέου όπλου.

Εκτός και αν υπάρξει μια ολοκληρωτικά νέα σχεδίαση με βελτιωμένα χαρακτηριστικά φονικότητας και μειωμένης collateral damage κάτι σαν την κατηγορία των βομβών SDB που ανέπτυξε η USAF με εντυπωσιακα αποτελέσματα σε ότι αφορά την αύξηση του φορτίου και της φονικότητας του όπλου.
Στην κοινή αναφορά μη-δεσμευτικής πρόθεσης LOI (Letter of Intent) αναφέρεται ρητά πως επιθυμία των χωρών μελών είναι να αποκτηθεί/αναπτυχθεί ένα όπλο το οποίο θα έχει μικρή επίδραση στον άμαχο πληθυσμό.

Ο Δανός αντιπτέραρχος Per Pugholm Olsen ανέφερε σχετκά ότι: “Οι εμπειρίες από την συμμετοχή της Δανίας στις αεροπορικές επιχειρήσεις στη Λιβύη το 2011 μας έδειξαν ότι τα διαθέσιμα μέσα στο οπλοστάσιο μας δεν είναι πάντα αποδοτικά σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων…και δεν μπορούν να εξοπλιστούν έγκαιρα τα αεροσκάφη μας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το οποίο απαιτείται για την εκτέλεση των επιχειρήσεων. Για τον σκοπό αυτό απαιτείται να υιοθετηθούν καινοτόμες και ευέλικτες λύσεις για τον αποτελεσματικό εφοδιασμό με πυρομαχικά ακρίβειας των Πολεμικών μας Αεροποριών”.
Αυτή η περιγραφή δείχνει πυρομαχικά κατηγορίας SDB.

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ ανέφερε πως παρόλο που δεν παίρνουν μέρος στο όλο πρόγραμμα θα παρέχουν κάθε δυνατή υποστήριξη σε αυτό.

Πώς και «ξύπνησαν» οι σύμμαχοι; Με την κρίση στην Ουκρανία, τα ανοιχτά μέτωπα σε Ιράκ, Λιβύη, Συρία και την παγερή σταθερότητα σε Αίγυπτο και Τουρκία κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την σταθερότητα στην περιοχή.

Η προνοητικότητα ορισμένων μικρών χωρών να αποκτήσουν τεχνολογικό πλεονέκτημα στις όποιες συρράξεις βρίσκει την Ελλάδα μέσα σε αυτήν την συμμαχία των προθύμων.

Και αν η περίπτωση να αντιπαραταχθούν οι ΕΕΔ με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι μηδενικές (δεν θα βρεθούν Ελληνες αξιωματικοί για να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας…) δεν ισχύει το ίδιο για τις λοιπές απειλές.

Για την ώρα το project προβλέπει κοινή διαχείριση και υποστήριξη των υπαρχόντων πυρομαχικών ακριβείας και διάθεση για χρήση σε συμμάχους μέσω προ-συμφωνημένων δανείων και όρων.
Πολύ πιθανόν οι συμμετέχουσες χώρες να προχωρήσουν σε μελλοντικές κοινές προμήθειες όπλων SDB καθώς και στην δημιουργία γραμμών συναρμολόγησης και αποθήκευσης με αυξημένα επίπεδα ασφαλείας.

Η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ με τον κατάλληλο σχεδιασμό μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα και να χτίσει συμμαχίες και κοινά συμφέροντα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες η ΠΑ στο μέλλον εκτός του ότι θα ανανεώσει πλήρως το οπλοστάσιο της σε όπλα αέρος εδάφους που διαθέτει, ταυτόχρονα θα ενδυναμώσει και την απεξάρτησή της από αμυντικές βιομηχανίες που άλλοτε υπερκοστολογούσαν και άλλοτε παρείχαν υποβαθμισμένες εκδόσεις οπλικών συστημάτων…

O υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος άφησε μία ακόμα παρακαταθήκη στην θητεία του που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έφτανεε στο σημείο μέχρι και να επανεκκινήσει την συμμετοχή της Ελλάδας σε ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα.

Το τελευταίο πρόγραμμα που συμμετείχε η Ελλάδα ήταν του πυραύλου IRIS-T και το αμέσως προηγούμενο του μεταφορικού αεροσκάφους A-400M από το οποίο αποχώρησε στα μέσα τηςπροπερασμέης δεκατίας.

Ας σκεφθούμε ότι έλυσε τον γόρδιο δεσμό των υποβρυχίων Type 214, το πρόβλημα παραλαβής των τορπιλακάτων κλάσης «Ρουσσέν», προχώρησε σε εγκρίσεις οπλικών συστημάτων ύψους 1,7 δισ. ευρώ, πραγματοποίησε την βολή των πυραύλων S-300PMU1 και υπέγραψε μέχρι και την FOD για το σύστημα και όλα αυτά μέσα σε ένα χρόνο, έ, όσοι τον επεκριναν αντιμετωπίζοντας με σκεπτικισμό την πιθανότητα να παράξει σοβαρό έργο στο ΥΠΕΘΑ, απλά έκαναν λάθος…

defencenet.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κονόμα» στις πλάτες των ανέργων

Εργασιακός σύμβουλος του ΟΑΕΔ φέρεται να έχει οικογενειακή επιχείρηση που... επιμορφώνει (με το αζημίωτο) ανέργους.
 
Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί στον ΟΑΕΔ και αφορά τα προγράμματα απασχόλησης, που όπως φαίνεται, με τη διαδικασία που θεσπίστηκε από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Θ. Αμπατζόγλου, υπάρχουν τεράστια παράθυρα προκειμένου «επιτήδειοι» να πλουτίζουν από τα κοινοτικά χρήματα, διενεργώντας επιπλέον και δη κατ’ εξακολούθηση πράξεις αθέμιτου ανταγωνισμού. Παράλληλα, αναδεικνύει και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου επιδιώκει να δώσει βορά στους ιδιώτες τα προγράμματα απασχόλησης, απαξιώνοντας τον ίδιο τον ΟΑΕΔ.

Του Τζώρτζη Ρούσσου
Ο «λαβύρινθος» των μεσαζόντων
Ο τρόπος που έχει επιλεγεί για τα προγράμματά του κατευθύνει τουλάχιστον το 40% των πόρων στον «λαβύρινθο» των μεσαζόντων. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθεί και ένα 10%, που προκύπτει από το λειτουργικό κόστος της γραφειοκρατίας των υπουργείων και του ΟΑΕΔ, που διαχειρίζονται αυτά τα προγράμματα. Μάλιστα, στο έργο τους φαίνεται να υποβοηθούνται, όχι μόνο από την καθυστέρηση της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει παραγγελθεί, αλλά και από αυτή καθ’ αυτήν την παράταση για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».
Ετσι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΟΑΕΔ, έχει παραταθεί μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 23.59 μ.μ. η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού των ενδιαφερομένων να υποβάλουν αιτήσεις για τη συμμετοχή τους στο παραπάνω πρόγραμμα.

Οπως προκύπτει, λοιπόν, εργασιακός σύμβουλος του ΟΑΕΔ έχει ως οικογενειακή επιχείρηση Κέντρο Διά Βίου Μάθησης που λαμβάνει μέρος και εισπράττει τις επιταγές ανέργων (άρα λαμβάνει αμοιβές). Το θέμα είναι γνωστό στη διοίκηση, ενώ έχει προκηρυχθεί ΕΔΕ, που αργεί ωστόσο χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο άνεργος για να εισέλθει στο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσει υποχρεωτικά το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχει συμφωνηθεί Ατομικό Σχέδιο Δράσης του ανέργου σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. Από εκεί και πέρα αρχίζει η περιπέτεια της επιταγής, αφού οι ιδιώτες περιμένουν σαν τα κοράκια να πάρουν την επιταγή αυτή, ώστε να επιμορφώσουν τον άνεργο.
Εδώ λοιπόν εισέρχεται το βορβορώδες περιβάλλον στον ΟΑΕΔ, όπου κάποιοι ελάχιστοι μεν, αλλά που τους ανέχεται η Διοίκηση Αμπατζόγλου δε, στήνουν τη δουλειά ώστε οι άνεργοι να κατεθυνθούν σ’ αυτούς και να επιλέξουν να δώσουν την επιταγή στους ίδιους. Καταγγελίες αναδεικνύουν το νέο πεδίο δραστηριοποίησης κάποιων (επιμένουμε λίγων) υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι δημιουργούν φορείς κατάρτισης και κατευθύνουν -μέσα από τη θέση εργασίας που κατέχουν- τους ανέργους σε οικογενειακές επιχειρήσεις.

Κερδοσκοπία
Δεν φθάνει που ως χώρα έχουμε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους, κάποιοι επιτήδειοι κερδοσκοπούν εις βάρος τους αξιοποιώντας ακόμη και τα προσωπικά δεδομένα που κατέχουν λόγω της θέσης τους. Το θέμα το γνωρίζουν τόσο ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θ. Αμπατζόγλου, όσο και ο αρμόδιος υπουργός Γ. Βρούτσης. Στις συζητήσεις, μάλιστα, έχει πέσει η ιδέα να δημιουργηθεί ένα όργανο που θα ελέγχει περιπτώσεις παρόχων κατάρτισης που στο πλαίσιο της δράσης ακολουθούν επιθετικές παρελκυστικές πρακτικές για την προσέλκυση ωφελουμένων.

Ουδείς γνωρίζει, πάντως, αν και κατά πόσο έχει δημιουργηθεί αυτό το όργανο και αν ποτέ έχει συγκληθεί ή έχει συνεδριάσει…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται 3. 070 προσλήψεις στο δημόσιο

Έφτα διαφορετικοί διαγωνισμοί με 3070 προσλήψεις σε ΔΕΚΟ και υπηρεσίες του Δημοσίου θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του έτους. Ο ένας εξ αυτών θα είναι κλειστός και θα αφορά σε επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα γίνουν:

-500 προσλήψεις ειδικών φρουρών σε δικαστήρια και φυλακές

-600 προσλήψεις τεχνικών και μηχανικών στη ΔΕΗ

-400 προσλήψεις εφοριακών

-260 προσλήψεις λιμενοφυλάκων

-450 προσλήψεις οδηγών και τεχνικών στις Οδικές Συγκοινωνίες

-70 προσλήψεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Όσον αφορά στον κλειστό διαγωνισμό, θα γίνει για 790 επιτυχόντες παλαιότερων προκηρύξεων του ΑΣΕΠ για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ μηχανικών και διοικητικών.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με πλαστά πτυχία επιστήμονες από γνωστές οικογένειες

20 «επιστήμονες» από γνωστές οικογένειες βρίσκονται μεταξύ των πολλαπλάσιων «πτυχιούχων» που εντοπίστηκαν τα τελευταία δυο χρόνια να έχουν καταλάβει διάφορες θέσεις, μετά από διασταυρώσεις πτυχίων που εκτελεί ο ΔΟΑΤΑΠ (Διαπανεπιστημιακός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), υλοποιώντας αιτήματα ελεγκτών του Δημοσίου για εντοπισμό επίορκων υπαλλήλων.

Οι πτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί τίτλοι, σύμφωνα με «Το Βήμα», αφορούν γιατρούς, οικονομολόγους, καθηγητές, ψυχολόγους κλπ ειδικότητες. Η προέλευση των πλαστών πτυχίων είναι από πανεπιστήμια τόσο της Δυτικής, όσο και της Ανατολικής Ευρώπης, της Αγγλίας, της Ιταλίας , όπως και από ανύπαρκτα ιδρύματα (π.χ. πανεπιστήμιο Αριζόνα).

Πλαστά πτυχία εντοπίζονται παντού: υπουργεία (2), την τοπική αυτοδιοίκηση (5), νοσοκομεία (5), πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα (4), διευθύνσεις εκπαίδευσης (3) κλπ. Υπάρχουν και πλαστογράφοι που πήραν το πτυχίο κάποιου άλλου και άλλαξαν τα ονόματα.

Για τις περιπτώσεις αυτές πρόκειται να ενημερωθούν άμεσα τα ενδιαφερόμενα υπουργεία, αλλά και ο εισαγγελέας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος στις εξαιρέσεις παροχής εφάπαξ στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Την ασφαλιστική κάλυψη για την παροχή του εφάπαξ βοηθήματος στους εργαζομένους των ξενοδοχείων όλης της χώρας, υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης Μπέζας. Με την απόφαση αυτή εγκρίνεται η επέκταση της ασφάλισης του Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑ.Π.Ι.Τ. (Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα) σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση επεκτείνεται μετά από δεκαετίες εξαιρέσεων, η ασφαλιστική κάλυψη για την παροχή του εφάπαξ βοηθήματος στους εργαζομένους των ξενοδοχείων όλης της χώρας, καθώς μέχρι σήμερα η κάλυψη αυτή υπήρχε σε ορισμένες μόνο περιοχές, πόλεις και νομούς.

Ειδικότερα, θα παρέχεται πλέον ασφαλιστική κάλυψη για τη παροχή του εφάπαξ βοηθήματος και στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία των νομών Λακωνίας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας (εκτός του Δήμου Ναυπακτίας και Βόνιτσας που υπήρχε η συγκεκριμένη δυνατότητα ασφάλισης), Άρτας, Λέσβου, Κεφαλληνίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, Ξάνθης, Ροδόπης και Δωδεκανήσων (εκτός των νήσων Ρόδου και Κω που επίσης υπήρχε η συγκεκριμένη δυνατότητα ασφάλισης).

Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΤΑ.Π.Ι.Τ., με την υπουργική απόφαση αποκαθίσταται η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και η ίση μεταχείριση σε περίπου 13.000 εργαζόμενους, οι οποίοι λόγω της εποχικότητας στη λειτουργία των ξενοδοχείων αναγκάζονται να μετακινούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας δήλωσε:
«Σήμερα αποκαθιστούμε μια πολυετή αδικία και ανισότητα σε βάρος εργαζόμενων σε ξενοδοχεία πολλών νομών της χώρας στηρίζοντας παράλληλα τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί την πιο σημαντική παραγωγική μας δραστηριότητα. Δίνουμε πλέον δικαίωμα στο εφάπαξ σε χιλιάδες συμπολίτες μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα έσοδα του ταμείου. Η προσπάθεια για τη στήριξη των ταμείων και των ασφαλισμένων τους είναι διαρκής και αφορά σε όλο και περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!