EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συνεχίζονται τα εφοπλιστικά "θαύματα"

 «Τα ιλιγγιώδη ποσά που επενδύουν οι Ελληνες εφοπλιστές σε ναυπηγήσεις πλοίων έχουν αφήσει άναυδους τους ανταγωνιστές τους», διαβάζαμε πριν καιρό σε οικονομική εφημερίδα.

Χτες πάλι απ’ την Realnws μαθαίνουμε για άλλο ένα «κατόρθωμα» των ελλήνων εφοπλιστών.

«Στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου φέτος πραγματοποίησαν διπλάσιες σε αξία επενδύσεις στη δευτερογενή αγορά μεταχειρισμένων πλοίων, διαβλέποντας σημαντικές ευκαιρίες», γράφει το ρεπορτάζ αναφέροντας ότι πρόσφατα αγόρασαν άλλα 23 πλοία χωρητικότητας 1,4 εκατ. τόνων η αξία των οποίων ανήλθε σε 467,2 εκατ. δολάρια.

Η «εφοπλιστική οικογένεια» είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία. Χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο

Εχουμε γράψει τόσο πολλά γ’ αυτή την κάστα των κεφαλαιοκρατών και για τις σχέσεις τους με το πολιτικό αστικό προσωπικό που θα ήταν πλεονασμός να επανέλθουμε

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μελέτες: Η θερμοκρασία θα χτυπήσει «κόκκινο» μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια

Η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή αναφέρει ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει πιθανότητα αύξησης της θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα.
Οι τρέχουσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αυξάνονται με τόσο γρήγορο ρυθμό ώστε η Γη αναμένεται να ξεπεράσει το κρίσιμο επίπεδο θερμοκρασίας μέσα σε περίπου 30 χρόνια, εάν και εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός όπως αναφέρουν διαδοχικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν χθες Κυριακή. 

Οι εκθέσεις που παρουσιάστηκαν στά περιοδικά Nature, δημοσιοποιήθηκαν δυο ήμερες πριν τη Διάσκεψη για το κλίμα στον ΟΗΕ- είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη- όπου ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν θα υπογραμμίσει την επείγουσα ανάγκη για μια νέα παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα. 

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την καύση ορυκτών καυσίμων αλλά και την παραγωγή τσιμέντου αυξήθηκαν κατά 2,3% το 2013 φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ στο ετήσιο υψηλό των 36 δισεκατομμυρίων τόνων, σύμφωνα με την ετήσια ανάλυση των τάσεων από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ανθρακα. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος βαδίζει ολοταχώς για να εξαντλήσει την ποσόστωση του 1,2 δισεκατομμυρίων τόνων για τις εκπομπές «σε περίπου 30 χρόνια» ή σε μια γενιά, σύμφωνα με το κέντρο Ερευνών για το Περιβάλλον και το Κλίμα. 

Σε περίπτωση υπέρβασης της ποσόστωσης εκπομπών, είναι πιθανό η θερμοκρασία της Γης να αυξηθεί περισσότερο από 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις θερμοκρασίες της προ-βιομηχανικής εποχής. Σε αυτή την περίπτωση, η Γη αντιμετωπίζει δραματικούς κινδύνους από την αύξηση του επίπεδου των θαλασσών αλλά και από θανατηφόρες ξηρασίες όπως επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες για το παγκόσμιο κλίμα.

Αύξηση τεσσάρων βαθμών Κελσίου 

Η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή αναφέρει ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει πιθανότητα αύξησης της θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα, εάν δεν αναληφθεί κάποια προληπτική δράση. 

Η Κίνα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, με 27,7% το 2013, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με 14,4% σύμφωνα με το άρθρο στο περιοδικό Nature Geoscience. Επόμενη στη σειρά είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, στο σύνολο των 28 κρατών μελών της με 9,6% και ακολουθεί η βιομηχανικά αναδυόμενη Ινδία με 6,6%. Η Ευρωπαϊκή Ενωση πάντως ήταν ένα από τα λίγα σημεία του κόσμου όπου οι εκπομπές αερίων στην πραγματικότητα μειώθηκαν το 2013, κατά 1,8% και αυτό λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως αναφέρουν οι μελετητές. 

«Η Κίνα εκπέμπει τώρα περισσότερο από ό,τι οι ΗΠΑ και η ΕΕ και στη χώρα αυτή οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα ανά άτομο είναι κατά 45% υψηλότερες από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ξεπερνώντας ακόμα και το μέσο όρο της ΕΕ» δήλωσε ο Ρόμπι Αντριου μέλος του κέντρου Ερευνών για το Περιβάλλον και το Κλίμα. 

Τέλος η παραγωγή του τσιμέντου, η οποία μαζί με την καύση των ορυκτών καυσίμων έχουν χαρακτηρισθεί οι μεγαλύτεροι «παραγωγοί» βλαβερών εκπομπών για το περιβάλλον, αντιπροσωπεύει περίπου το 5% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Γη του Πανεπιστημίου της Κολούμπια.
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καθαρίστριες: Ολονυχτία στον Άρειο Πάγο από απόψε το βράδυ - Το πρωί της Τρίτης το συλλαλητήριο συμπαράστασης

Εν μέσω όλο και μεγαλύτερης απήχησης του αγώνα τους παγκοσμίως, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες κλιμακώνουν τις δράσεις τους πριν από την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Κομβικός σταθμός στον αγώνα των καθαριστριών θα είναι η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών για αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που τις έχει δικαιώσει ορίζοντας την επαναπρόσληψή τους.

Από απόψε (Δευτέρα 22/9) το βράδυ οι καθαρίστριες διοργανώνουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τον Άρειο Πάγο, καλώντας πολίτες, φορείς και συνδικάτα σε συμπαράσταση.

24ωρη απεργία για την Τρίτη έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, και συγκέντρωση συμπαράστασης στις 595 καθαρίστριες, στις 9:30 το πρωί, έξω από τον Άρειο Πάγο.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, υπήρξαν πληροφορίες βάσει των οποίων ο αρμόδιος αρεοπαγίτης εισηγητής θα προτείνει να μην επαναπροσληφθούν οι 595 ηρωικές καθαρίστριες.
To κάλεσμα συμπαράστασης των αγωνιζόμενων καθαριστριών:

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στον Άρειο Πάγο δεν κρίνεται μόνο η δουλειά των 595 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών. Κρίνεται το απαράδεκτο μέτρο της διαθεσιμότητας συνολικά στο δημόσιο τομέα.

Έναν ολόκληρο χρόνο βρισκόμαστε στον δρόμο διεκδικώντας να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Έναν ολόκληρο χρόνο γνωρίσαμε την πρωτόγνωρη αλληλεγγύη της κοινωνίας. Αυτός ο αγώνας είχε δίπλα του τους άνεργους, τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Ο καθένας και η καθεμία πρόσφερε πολλά.

Αυτός ο αγώνας κατάφερε πολλά. Παρά τους τόνους λάσπης εναντίον μας. Παρά την άγρια καταστολή, που δεχθήκαμε.

Αυτός ο αγώνας κέρδισε μια πρωτόδικη απόφαση. Αυτή την απόφαση, που μας δικαιώνει και ορίζει την άμεση επιστροφή στη δουλειά μας, η κυβέρνηση ζητά να αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο.

Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε, ότι η Δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα παραμένει ανεξάρτητη και ισχυρή. Και κυρίως υπερασπίζεται τους αδύναμους.

Εμείς σηκώσαμε το γάντι.

Ζητάμε:
Την άρση της διαθεσιμότητας
Την εφαρμογή της υπ’ αρίθμ. 1584/2014 Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εργατικών Διαφορών), που κρίνει παράνομη τη διαθεσιμότητα και ορίζει την άμεση επιστροφή στις θέσεις εργασίας μας.

Διεκδικούμε δουλειά με αξιοπρέπεια για όλους και για όλες.

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε – Ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου – 9:30 π.μ. θα είμαστε όλοι και όλες στον Άρειο Πάγο.
 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξύπνησαν, πήραν πρωινό και στην συνέχεια πετάχθηκαν σε μια τράπεζα από την οποία έφυγαν με 17 εκατομμύρια δάνειο

ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΓΡΙΒΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ Κ@ΛΟΜΠΑΡΟ.

Aναρωτιέται κανείς πως μπορεί ένα ζευγάρι Ελλήνων να ξυπνάει ένα πρωί κι αφού πάρει πρωινό με κρουασάν και εσπρέσο να πηγαίνει σε μια τράπεζα και να φεύγει με 17 εκατομμύρια ευρώ δάνειο και μάλιστα χωρίς εγγυήσεις.

Κι εφ΄ όσον συμβαίνει αυτό θα αποτελούσε παγκόσμιο ρεκόρ εάν αυτή η χώρα δεν χρεοκοπούσε.

Στο μεταξύ το ζευγάρι εξαφανίσθηκε για χρόνια και κάποια στιγμή αποφάσισε να επιστρέψει «οικειοθελώς» για να εξηγήσει στην Δικαιοσύνη πως τα δάνεια  ήταν καθόλα νόμιμα και εξασφαλισμένα, ενώ τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν κατέληξαν στους σκοπούς για τους οποίους προορίζονταν.

Ετσι δύο 24ωρα πριν ο Σαμαράς συναντηθεί με την Μέρκελ για να ζητιανέψει για μια ακόμη φορά χρόνο και χρήμα, το ζεύγος Γριβέα θα προσπαθήσει να εξηγήσει στην Δικαιοσύνη που πήγαν τα λεφτά.

Η πλάκα είναι ότι το ζεύγος Γριβέα δεν είναι καναλάρχες ή εκδότες ώστε να δικαιολογείται η δουλικότητα και η ευκολία με την οποία οι τράπεζες τούς έδωσαν τα δάνεια.
Ως γνωστόν στην διάρκεια της μεταπολίτευσης ακόμη κι ο τελευταίος τραχανοπλαγιάς εκδότης, καναλάρχης-εκβιαστής είχε άνετη πρόσβαση στον πακτωλό των θαλασσοδανείων.

Τόση που όμοιά της δεν είχαν ούτε οι μεγάλοι βιομήχανοι τής χώρας.

Τώρα για το ποιος πληρώνει όλα αυτά τα γαμοδάνεια ξύπνα μ@λάκα και κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Εσύ ο μ@λάκας τα πληρώνεις στις ουρές του Αουσβιτς της ΔΕΗ  για το χυδαίο χαράτσι του Βενιζέλου και τώρα για τον ΕΝΦΙΑ του Στουρνάρα.

Με τον ΕΝΦΙΑ εξοφλείς τα μαμησιάτικα μερικών χιλιάδων αρπακτικών που στην διάρκεια της μεταπολίτευσης είχαν τον τρόπο τους.

-Πλήρωνε μ@λάκα και στο μεταξύ τράβα και καμμιά μ@λ@κία με τις παρουσιάστριες του «Ε» να ξεχαρμανιάσεις.

Οσο για το παρασκήνιο της εμφάνισης του ζεύγους στην Αθήνα οι πληροφορίες θέλουν να έχει προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία με Ελληνα πολιτικό στην διάρκεια της οποίας οι Αρχές εντόπισαν το ζεύγος στην Αγγλία και στην συνέχεια ακολούθησε η »άφιξη» στο Ελ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Γιώργο Καψή, οι εντολείς του τού έχουν καταστήσει σαφή την πρόθεσή τους να ανοίξουν όλα τους τα χαρτιά, προκειμένου να αποδείξουν ότι τα δάνεια ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ που πήραν επί των ημερών του Άγγελου Φιλιππίδη από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν καθόλα νόμιμα και εξασφαλισμένα, ενώ τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν κατέληξαν στους σκοπούς για τους οποίους προορίζονταν.

Όπως τόνισε ο κ. Καψής, οι δύο επιχειρηματίες «επέστρεψαν στην Ελλάδα οικειοθελώς» και πρόσθεσε πως «αφού διευθέτησαν ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα, παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους στη Βρετανία και είναι πλέον στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε πριν από οκτώ μήνες, με δάνεια  ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε γνωστούς επιχειρηματίες επί θητείας του άλλοτε προέδρου του Άγγελου Φιλιππίδη να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Τα συγκεκριμένα δάνεια θεωρήθηκαν επισφαλή και μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, άνοιξε ο δρόμος της ποινικής δίωξης.

Η ογκώδης δικογραφία, που περιλαμβάνει σειρά κακουργημάτων, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε συνδυασμό με απιστία και συνέργεια και τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, ανατέθηκε στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη.

Τους προηγούμενους μήνες ένας-ένας οι κατηγορούμενοι πέρασαν την πόρτα του ανακριτή, προκειμένου να δώσουν τις εξηγήσεις τους και να παραθέσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των δύο επιχειρηματιών εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι δύο κατηγορούμενοι, των οποίων είχε ζητηθεί η έκδοση τους από τις βρετανικές Αρχές, φέρονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους να έλαβαν δανειοδοτήσεις από το ΤΤ επί προεδρίας του κατηγορούμενου Αγγ. Φιλιππίδη, χωρίς, κατά την κρίση της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου, που ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων να εξασφαλίζεται η Τράπεζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την εισαγγελική έρευνα, το ζεύγος έλαβε το Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη εταιρεία C&C International Ανώνυμος 

Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών. Η εν λόγω εταιρεία είχε αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου.

Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς σύμφωνα με την εισαγγελέα, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, με δυσκολία ανέρχονταν στα 3 εκατ. ευρώ. Κατά τη δικογραφία, το μεγαλύτερο μέρος των δανείων (περίπου 15 εκατ. ευρώ) εκταμιεύθηκε από το ζεύγος και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρείας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η κυρία Παπανδρέου, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα, ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το ΤΤ ποσού 2,5 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, τα χρήματα του δανείου, μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α. φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο «ψαλίδισμα» στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real» το ενιαίο μισθολόγιο που η τρόικα επιθυμεί να ισχύσει από τις αρχές του έτους 2015 θα φέρει μισθούς δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο.

Οι νέες αυτές μειώσεις θα επηρεάσουν περίπου 200.000 δημοσίους υπαλλήλους ενώ μέχρι το 2018 αναμένεται να συνεχιστούν οι μειώσεις στα μισθολόγιά τους.

Στόχος είναι να διευρυνθεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και των υπολοίπων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεργάζονται το θέμα αυτό, επεξεργάζονται ένα σχέδιο που προβλέπει την πρόσληψη για ένα έτος των υπαλλήλων με αμοιβές ιδιωτικού τομέα (585 ευρώ τον μήνα μεικτά ο κατώτατος μισθός για άνω των 25 ετών και 510 ευρώ για κάτω των 25 ετών.

Μετά την πάροδο τους έτους θα αξιολογείται η απόδοσή τους και εφόσον κρίνονται κατάλληλοι για τη θέση θα γίνεται κανονική πρόσληψη.
ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μπλόκο» στη χορήγηση των εφάπαξ έως και 10 χρόνια

Μέχρι και 10 χρόνια θα περιμένουν στην ουρά οι 35.000 από τις 41.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Αιτία για αυτό η οικονομική κατάσταση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αλλά και της καθυστέρησης από μέρους της κυβέρνησης της παραμετρικής λύσης στον υπολογισμό τους από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013.

Με βάση τους σημερινούς ρυθμούς το Ταμείο Πρόνοιας χορηγεί περί τα 500 εφάπαξ κάθε μήνα με κεφάλαια που προέρχονται από τις υπάρχουσες εισπραττόμενες εισφορές. Εκτιμάται επίσης ότι με τα 200 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα επιχορηγήσει το «Ταμείο», από τον προϋπολογισμό θα «καθαρίσουν» περίπου 4.000 αιτήσεις που εκκρεμούν ακόμη κατατεθειμένες μέχρι την 31η Αυγούστου 2013. Δηλαδή, μέχρι την ημερομηνία όπου ισχύει η απόδοση με βάση τον παλιό τρόπο υπολογισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με τις αλλαγές που έχουν εισαχθεί από την 1/09/2013 το εφάπαξ αποτελεί συνάρτηση των εσόδων και των Ταμείων Πρόνοιας. Και όσο τα έσοδα μειώνονται εξαιτίας του παγώματος των προσλήψεων στο Δημόσιο, τόσο θα περιορίζονται οι εκροές για πληρωμή εφάπαξ.

Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση το εφάπαξ θα καθυστερεί μέχρι και 10 χρόνια για κάποιον που καταθέτει σήμερα αίτηση συνταξιοδότησης. Και αυτό γιατί από το τέλος του 2014 θα βρίσκονται 35.000 αιτήσεις σε εκκρεμότητα, χωρίς να υπολογίζεται το «κύμα» συνταξιοδότησης από το 2015 και μετά.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!