EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απάτη με πιστοποιητικά ασφαλιστικής ενημερότητας του ΙΚΑ

Υπόθεση παράνομων εκδόσεων πιστοποιητικών ασφαλιστικής ενημερότητας, εντόπισαν οι υπηρεσίες του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), στο κατάστημα του Κεραμικού.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργήθηκαν με την αξιοποίηση των δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.), εντοπίστηκαν 500 περιπτώσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας σε ασφαλισμένους που δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στον ασφαλιστικό φορέα (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), καταδικάζει «τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, από ελάχιστους υπαλλήλους που σπιλώνουν και διαβάλουν τη μεγάλη πλειοψηφία των εντίμων υπαλλήλων του ΙΚΑ, ενώ ζητά «την πλήρη αξιοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η βεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και σε χρήμα από το ΙΚΑ.

Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Οικονομική Αστυνομία. Από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να διαπιστωθεί η έκταση της απάτης και το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί οι υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ.

πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση (Ντοκιμαντέρ)

Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση (La Educacion Prohibida) είναι ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 2012.

Περιγράφει ποικίλες εναλλακτικές πρακτικές εκπαίδευσης και αντισυμβατικά σχολεία στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις όπως η λαϊκή επιμόρφωση, το σύστημα Μοντεσσόρι, η προοδευτική εκπαίδευση, η εκπαίδευση Βάλντορφ, η κατ οίκον διδασκαλία.

Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 10 θεματικά επεισόδια, που το καθένα παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχολείου και έξω από αυτό. Τα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία του σχολικού συστήματος, την εξουσία και δύναμη στα σχολεία, την αξιολόγηση και το διαχωρισμό των μαθητών, την κοινωνική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των οικογενειών.

Η ταινία περιέχει σχεδόν 30 λεπτά κινουμένων σχεδίων και μια φανταστική δραματοποιημένη ιστορία που συνδέει τα επεισόδια. Είναι η πρώτη Ισπανική ταινία που χρηματοδοτήθηκε μέσω της μεθόδου πληθοχρηματοδότησης και προβλήθηκε ταυτόχρονα σε 130 πόλεις, σε 13 χώρες, με συνολικό αριθμό 18.000 θεατών μέσα σε μια μέρα.

       

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από σήμερα σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα η νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, σε περιπτώσεις παραβάσεων για ανασφάλιστα οχήματα, θα επιστρέφονται πλέον τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια ικανότητας οδήγησης, άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας), πριν την παρέλευση της προβλεπόμενης χρονικής περιόδου αφαίρεσης (από έξι μήνες έως δύο χρόνια), με την προϋπόθεση της καταβολής του διοικητικού προστίμου και προσκόμισης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Με τη ρύθμιση αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα, ιδίως επαγγελματιών οδηγών, ιδιοκτητών επαγγελματικών οχημάτων, αγροτών αλλά και λοιπών ιδιωτών, που χρησιμοποιούν τα οχήματά τους ως αναγκαίο μέσο εξυπηρέτησης των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα μέτρα από ενδεχόμενη αποτυχία του ΕΝΦΙΑ

Αντιμέτωποι με νέα μέτρα θα βρεθούν οι φορολογούμενοι στην περίπτωση που ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) δεν αποδώσει εισπρακτικά τα αναμενόμενα έσοδα. Και η σχετική δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά να λάβει πρόσθετα μέτρα στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει τα 2,7 δισ. ευρώ εσόδων του ΕΝΦΙΑ δεν είναι νέα δέσμευση, αλλά αναλήφθηκε και συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ προ 14 μηνών.

Συγκεκριμένα στην επικαιροποίηση του Μνημονίου Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Πολιτικών της 16ης Ιουλίου 2013 αναφερόταν πως ως «διαρθρωτικό ορόσημο» για τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, θα έπρεπε η κυβέρνηση να υιοθετήσει νομοθεσία για το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας για το 2014 σύμφωνα με το συμφωνηθέν πλαίσιο, όπου θα επιτρέπει τη φορολόγηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας σε μεταβατική βάση μέχρι τα τέλη του 2014.

Η τότε επικαιροποίηση του Μνημονίου ανέφερε πως το νέο καθεστώς φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2014 θα διαμετρηθεί για την είσπραξη των προγραμματισμένων εσόδων 2,7 δισ. ευρώ μετά την αφαίρεση των απαλλαγών, για να αντικαταστήσει το ΦΑΠ και το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Ωστόσο, το Μνημόνιο σημείωνε πως δεδομένου ότι η εφαρμογή ενός νέου φόρου ακινήτων σε ένα τόσο σύντομο χρονικό πλαίσιο είναι ένα πολύ φιλόδοξο εγχείρημα, εάν η εφαρμογή του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας αποδειχτεί ότι είναι αδύνατο με μεγάλη βεβαιότητα να επιτύχει τα προγραμματισμένα έσοδα το 2014, η κυβέρνηση θα πρέπει από κοινού με την τρόικα να κάνει «όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να το αντισταθμίσει.

Πιο απλά, εάν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2015 δεν επιτευχτεί ο στόχος για είσπραξη 2,7 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ -κάτι πολύ πιθανό δεδομένων των προβλημάτων της φορολογικής διοίκησης και της φοροδοτικής ανικανότητας των πολιτών – τότε η κυβέρνηση θα λάβει πρόσθετα μέτρα που θα αντισταθμίσουν την εισοδηματική απώλεια από τις μειωμένες εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιδού η ανάπτυξη Σαμαρά και ο τουρισμός Κεφαλογιάννη… Αποκλεισμένη Σάμος και Ικαρία ακτοπλοϊκά από 22 Σεπ. 2014.

Όποιος βρίσκεται στο πανέμορφο νησί της Ικαρίας ή Σάμου για διακοπές ή για δουλειά ή ακόμα και οι γονείς που πήγαν να εγγράψουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο Αιγαίου ..και θέλει να επιστρέψει, ακτοπλοϊκά σπίτι του μετά τις 22 Σεπ. 2014..

Ατύχησε ή απλά την πάτησε…

Θα πρέπει να παραμείνει εγκωβισμένος στο νησί και να επστρέψει, ένας θεός και ο υπουργός ναυτιλίας ξέρει πότε ..χάρη στους απίστευτους και ερασιτεχνισμούς χειρισμούς της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων..

Σύσκεψη για το θέμα αναγκάστηκε να συγκαλέσει σήμερα το πρωί στο Γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος για την απόφαση του Υπουργού και που με την οποία καταδικάζει τα Νησιά μας στην απομόνωση, στον κοινωνικό αποκλεισμό & οικονομικό μαρασμό.

Δείτε τι αντιμετωπίζει και την έκπληξη κάποιου που προσπαθεί να κλείσει εισητήριο απο Σάμο για Πειραιά..


samo6  

 samos1  

 samos3

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, την επόμενη εβδομάδα η NEL ίσως αποχωρήσει  από το δρομολόγιο κορμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΑΜΟΣ – -ΠΕΙΡΑΙΑΣ και εάν έως τότε δεν έχει βρεθεί εναλλακτική λύση, σύμφωνα με τα έως σήμερα στοιχεία,  η Σάμος κινδυνεύει να μείνει  με ένα πλοίο  την εβδομάδα, ενώ η Ικαρία και οι Φούρνοι θα
έχουν ανταπόκριση μέσω Σάμου.


Και αναφερόμαστε στο ένα δρομολόγιο αυτό της Hellenic Sea Ways (HSW) από Πειραιά προς Βόρειο Ελλάδα, που έχει έως σήμερα κλειδώσει.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι,  ενώ έως χθες δεν υπήρξε καμία πρόταση ενδιαφέροντος για τη γραμμή κορμού Πειραιάς – Σάμος – Πειραιάς, σήμερα η εταιρία  HSW εμφανίστηκε και κατέθεσε πρόταση ενδιαφέροντος πακέτο, στη ελεύθερη γραμμή κορμού χωρίς επιδότηση, με το πλοίο της «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ», μαζί με την  πρόταση για δύο δρομολόγια, με επιδότηση, για τη Βόρειο Ελλάδα με το πλοίο της «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ».Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας με απόφασή του έχει κηρύξει έκπτωτη τη ΝΕΛ από δύο άγονες γραμμές του βορείου Αιγαίου με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων.

Βεβαία δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιος αποκλεισμός των Νησιών του Β.Α Αιγαίου, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί των εμπλεκόμενων υπουργών..
Έχουν το θράσος και μας μιλάνε οι Σαμαροβενιζέλοι και η Κεφαλογιάννη για ανάπτυξη και τουρισμό…

Σαν δεν ντρέπονται…

Πηγή: Hellasforce

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε πως οι αρχαίοι έκαναν απροσπέλαστο στους τυμβορύχους το μεγαλοπρεπή τύμβο της Αμφίπολης

«Ακόμη και να μπήκαν οι τυμβωρύχοι στα αρχαία χρόνια, στα ρωμαϊκά χρόνια, κάπου θα βρω τα κοκαλάκια τους, δεν περνάει τίποτα. Στα ρωμαϊκά χρόνια που έγιναν οι καταστροφές, δεν ξέρουμε», πρόσθεσε η αρχαιολόγος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι με την ομάδα της κοσκινίζουν προσεκτικά κάθε χούφτα χώμα που βγαίνει από τον τύμβο Καστά.

Ποιες δυσκολίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρχαιολόγοι
Με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανασκαφείς σε ό,τι αφορά στην είσοδο στον τρίτο θάλαμο, πλέον αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο να μπουν σε αυτό.

Μετά από τη σχολαστική αυτοψία, οι τεχνικοί έκριναν ότι είναι επιβεβλημένο, σύμφωνα με τις μετρήσεις που διεξάγονται με ειδικά όργανα, να αναθεωρηθεί ο τρόπος της εισόδου στον τρίτο θάλαμο. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο καθώς η πρόσβαση είναι αδύνατη, καθώς δεν αναλαμβάνει κανείς την αποχωμάτωση του θυρώματος.

Πλέον οι ανασκαφείς θα στραφούν στον τοίχο απέναντι από τις Καρυάτιδες με την αφαίρεση δύο ακόμη δόμων από τον τοίχο σφράγισης. Ταυτόχρονα θα αφαιρεθεί και η άμμος από τις εξαιρετικής τέχνης Καρυάτιδες, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν πλήρως, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η υποστύλωση στον πρώτο και τον δεύτερο θάλαμο, με ισοδύναμα μέτρα αποχωμάτωσης και υποστύλωσης.

Επίσης ξεκίνησαν οι διεργασίες αποχωμάτωσης ανατολικά και δυτικά των επιμέρους αρχαιολογικών ανασκαφών προκειμένου να απομακρυνθούν τα χώματα που καλύπτουν 14 περίπου μέτρα πάνω από τον τύμβο. Στην ομάδα πλέον εντάχθηκε, από την Πέμπτη και γεωολόγος- σπηλαιολόγος του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να προσέλθει και ο Διευθυντής αναστήλωσης της αρχαιολογικής υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Μοναδικό… ταφικό μνημείο

«Οι θάλαμοι είναι γεμισμένοι και έχουμε τα σφραγίσματα. Ολα αυτά δηλώνουν ότι έγινε ένας τεράστιος αγώνας για να μην μπορέσει να μπει άνθρωπος μέσα», είπε η κ. Περιστέρη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης.
Η Κατερίνα Περιστέρη δείχνει πεπεισμένη ότι πιθανότατα ισχύει το αισιόδοξο σενάριο, ότι δηλαδή ο τάφος δεν έχει συληθεί, καθώς είχε γίνει τεράστιος αγώνας κατά την αρχαιότητα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα μπουν σε αυτόν τυμβωρύχοι, σύμφωνα με την Προϊσταμένη της ΚΗ” Εφορίας προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Σε μια δήλωση η οποία ανατρέπει τις εικασίες περί συλήσεως του τάφου προχώρησε η υπεύθυνη της ανασκαφής αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.
Από τα όσα έχει δει έως τώρα, η κ. Περιστέρη επισήμανε ότι ο τύμβος Καστά δεν είναι ένας συνηθισμένος, αλλά πρόκειται για ένα μοναδικό τάφο.

«Αυτός ο τάφος κάθε μέρα μας εκπλήσσει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είναι ο τύπος ο παραδοσιακός του μακεδονικού τάφου που έχουμε για παράδειγμα στη Βεργίνα. Αυτός ο τάφος είναι μοναδικός και έχει τους διαφραγματικούς τοίχους που κάθε φορά λέμε τι βγαίνει, είναι ένας θαυμασμός για όλους μας. Οσον αφορά το κύριο μέρος του τάφου είναι κάτι που το ψάχνουμε, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας προχωρούμε με βήματα σταθερά και παίρνουμε τις απαντήσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε διανύσει τα 23 μέτρα που ξέρουμε. Αυτή είναι η μαγεία της αρχαιολογίας. Όταν βγαίνει ένα μνημείο είναι το καλύτερο βιβλίο για να σου δώσει την ιστορία της εποχής εκείνης».

Βεβαιότητα για ευρήματα από τα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ.

Παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις συναδέλφων της, η κ. Περιστέρη υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι η περίβολος του ταφικού μνημείου και τα αρχαιολογικά ευρήματα ανήκουν στα τέλη του τετάρτου αιώνα π.Χ., ενώ επεξήγησε την απόλυτη σχέση του Λέοντα της Αμφίπολης με τον ταφικό μνημείο τονίζοντας ότι «στην κορυφή του τάφου υπάρχει το θεμέλιο της βάσης του Λέοντα, ενώ κομμάτια από τη χαίτη βρέθηκαν και μέσα στο ταφικό χώρο».

Οπως σημείωσε η υπεύθυνη αρχαιολόγος, τα γλυπτά και οι αρχιτεκτονικές του μνημείου είναι της ίδιας τεχνοτροπίας και είναι από θασίτικο μάρμαρο. «Τα πλαϊνά του τάφου είναι μικρογραφία του περιβόλου και πάνω στις Καρυάτιδες έχουμε γείσο και καταπληκτική ορθομαρμάρωση που είναι και αυτή μικρογραφία του περιβόλου. Ολα αυτά ανήκουν στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα και μάλιστα μπορούμε να πούμε πως όπως είναι του Δεινοκράτη η περίβολος, είναι και σχεδιαστικά και ο τάφος του Δεινοκράτη».

Η αρχαιολόγος δεν έκρυψε τη συγκίνηση που ένιωσε η ίδια και η ομάδα της σε κάθε σημαντικό βήμα στις ανασκαφές. «Ημασταν βουρκωμένοι, όχι μόνο εγώ αλλά και οι εργάτες, όλοι όσοι δουλεύουμε εκεί, όταν βλέπαμε σιγά-σιγά να βγαίνουν τα κεφαλάκια μας έπιασαν τα κλάματα, ήταν επόμενο», παραδέχθηκε.

Ακόμη, κ. Περιστέρη υπεραμύνθηκε της επιλογής να έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες από την πορεία των ανασκαφών, δηλώνοντας ότι δεν συμφωνεί να γίνονται αυτές υπό μυστικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Ο πολιτισμός δεν είναι για λίγους, είναι για όλους».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτη ομολογία της Κομισιόν – «Δεν ισχύει το Δίκαιο της Ε.Ε. στην Ελλάδα του μνημονίου»

-Απίστευτη ομολογία της Κομισιόν ότι δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα -Απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών 

Η «μνημονιακές» ελληνικές κυβερνήσεις μας έδεσαν χειροπόδαρα. Εκτός από την εθνική μας ανεξαρτησία και την ελευθερία επιλογών σε κυβερνητικό επίπεδο απωλέσαμε και την λεγόμενη κοινοτική αλληλεγγύη.

Η ομολογία ότι δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και το Δίκαιο της ΕΕ στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, έρχεται από την Κομισιόν μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσαν έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου  Κατάϊνεν είναι αφοπλιστική:
«Αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας, κατά την Κομισιόν, η τήρηση του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ».

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Κομισιόν μας λέει πως αφού «υπογράψατε» δανειακές συμβάσεις με δανειστές, τότε δεν ισχύει καμία Χάρτα Δικαιωμάτων, γεγονός που ούτως ή άλλως είναι εμφανές από το γεγονός ότι η Ε.Ε. δεν ενδιαφέρεται για τη διασφάλιση της επιβίωσης του ελληνικού λαού αλλά μόνον για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων.

Την ερώτηση στον Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Γ. Κατάϊνεν, κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος, Δ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα, Μ. Γλέζος, Κ. Χρυσόγονος και Σ. Σακοράφα.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, αφού μνημόνευαν έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ, Cephas Lumina, αναφορικά με τα “μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ”, ζητούσαν από την Κομισιόν τη θέση της, καθώς επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για την παύση της “παραβίασης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων”.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος, Γ. Κατάϊνεν, κάνει απόλυτα σαφές ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, δεν χωρούν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τονίζοντας ότι
 “Όσον αφορά…τα προγραμματικά έγγραφα (σ.σ. τα Μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της”, για να ρίξει στη συνέχεια το “μπαλάκι των ευθυνών” στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι “στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα”.

Καταλήγοντας στην απάντησή του ο ευρωπαίος Επίτροπος, αντί να κάνει αυτοκριτική για τα αποτελέσματα που έχουν οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα στους εργαζόμενους και την κοινωνία, δικαιολογεί τα μέτρα των Μνημονίων, λέγοντας ότι “κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων”.

Ακολουθούν η πλήρης ερώτηση και απάντηση:

Ερώτηση προς την Επιτροπή

Georgios Katrougalos (GUE/NGL), Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL), Kostadinka Kuneva (GUE/NGL), Emmanouil Glezos (GUE/NGL), Kostas Chrysogonos (GUE/NGL) και Sofia Sakorafa (GUE/NGL).

Θέμα: Έκθεση εμπειρογνώμονα των ΗΕ για την προσβολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα ως απόρροια της εφαρμογής μέτρων λιτότητας.

Πρόσφατη έκθεση του ειδικού εισηγητή των ΗΕ Cephas Lumina (Report on the effects of foreign debt and other related international financial obligations of States on the full enjoyment of all human rights, particularly economic, social and cultural rights, Addendum, Mission to Greece, UN A/HRC/25/50/Add.1) διαπιστώνει ότι τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Η Έκθεση συστήνει στους δανειστές (άρα και την ΕΕ), μεταξύ άλλων: α) να μην παρέχουν βοήθεια υπό όρους άσκησης παρεμβατικών και ταπεινωτικών πολιτικών που υπονομεύουν την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα· β) να συμπεριλάβουν τη μείωση της ανεργίας και της φτώχειας ως μετρήσιμους στόχους στο πρόγραμμα προσαρμογής· γ) να διασφαλίσουν τη διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται η Επιτροπή:

1.            Πώς σχολιάζει τις θέσεις της Έκθεσης ως προς την παραβίαση δικαιωμάτων και από όργανα της ΕΕ και τις ανωτέρω συστάσεις που απευθύνονται και σε αυτήν;

2.            Τι προτίθεται να πράξει για να παύσει η παραβίαση των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων;
Απάντηση του κ. Katainen εξ ονόματος της Επιτροπής
(17.9.2014)

Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί να εξασφαλίσει ότι, κατά την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ, θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Όσον αφορά, ωστόσο, τα προγραμματικά έγγραφα, δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της: υπό την έννοια αυτή δεν μπορεί να γίνει επίκληση του Χάρτη, ενώ στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αποφανθεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές, δεν παραβιάζουν τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Επιτροπή έχει πλήρη επίγνωση της δύσκολης κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση και τις κοινωνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος . Κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων. Το πρόγραμμα αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης, ενώ περιλαμβάνει πολιτικές που αποσκοπούν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας, τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των παροχών ανεργίας για τους μακροχρόνια άνεργους, καθώς και την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, δρομολογείται πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σε πιλοτική βάση. Το εν λόγω πρόγραμμα θα αρχίσει το 2015 και θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. Όσον αφορά την ανεργία, έχουν ήδη θεσπιστεί προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την πρόσληψη νέων και μακροχρόνια άνεργων.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λειτουργία Σταθμού ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ την 19.9.2014

Σας πληροφορούμε ότι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.9.2014 καθ\' υπόδειξη της Αστυνομίας και για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ  θα παραμείνει κλειστός από ώρα 16:00 μέχρι νεωτέρας.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εαν δεν πεί ούτε τώρα ονόματα να παραιτηθεί ο Ρακιντζής

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Δασούλα τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τις  δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή προς τα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων περί τείχους ασυλίας επωνύμων που απαλλάσσονται με βουλεύματα, αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στον κ. Ρασούλα να ερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί εκ μέρους δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών ποινικά κολάσιμα αδικήματα, όπως είναι της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά το παρελθόν, όταν ο κ. Ρακιντζής είχε αναφερθεί και πάλι αορίστως σε παρόμοιες καταγγελίες, ο τότε εισαγγελεας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες είχε διατάξει προκαταρτική έρευνα, η οποία τέθηκε στο αρχείο καθώς ουδέποτε κατονομάστηκαν πρόσωπα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Είναι αυτός υπουργός Οικονομικών που μπορεί να διαπραγματευτεί για το μέλλον της χώρας;»

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή τη θέση που εξέφρασε ο κ. Χαρδούβελης στη γερμανική εφημερίδα «Ηandelsblatt» ερωτηθείς αν  πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Γαλλία για την τήρηση του ορίου του 3% του ελλείμματος.

«Μέχρι σήμερα κατηγορούσαμε την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται μόνο για το χρόνο εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου και όχι για την ουσία τους. Μαθαίνουμε όμως, έπειτα από τη συνέντευξη του υπ. Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ότι αυτό δεν ισχύει.

Στην ερώτηση αν πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Γαλλία για την τήρηση του ορίου του 3% του ελλείμματος, ο κ. Χαρδούβελης απαντά» αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος και συνεχίζει δίνοντας την απάντηση του υπουργού Οικονομικών: «Θα ήταν λάθος να αγνοήσει η Γαλλία τον κανόνα. Δε θα έπρεπε να επαναλάβουμε τα λάθη των ετών 2003 και 2004, όταν η Γερμανία και η Γαλλία αδιαφόρησαν για τους κανόνες του ελλείμματος – και μετά πολλοί έκαναν το ίδιο. Η Γαλλία θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το ίδιο με όλους τους άλλους. Αυτό είναι το δίκαιο».

Και σχολιάζει στη συνέχεια: «Τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη έχει ανοίξει η συζήτηση για τη χαλάρωση της ασκούμενης πολιτικής – όχι μόνο από την Αριστερά αλλά και από συστημικούς παράγοντες όπως ο Ρέντζι και ο Γιούνκερ – ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται ως υπέρμαχος της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Δίνει μάλιστα παραδείγματα για το 2003 σαν να μη συνέβη ποτέ η τεράστια κρίση στην Ευρώπη μετά το 2008.

Όταν μάλιστα τολμά να ψελλίσει κάτι για ευρωομόλογα και μηχανισμούς μεταφοράς πόρων και ο δημοσιογράφος του αναφέρει ότι αυτά δεν θα αρέσουν στον κ. Σόιμπλε, ο κ. Χαρδούβελης ξεκαθαρίζει ότι μιλά όχι για σήμερα – που τα έχουν ανάγκη οι χώρες του Νότου – αλλά για μετά από 20 χρόνια».

Και καταλήγει: «Είναι αυτός ένας υπουργός Οικονομικών που μπορεί να διαπραγματευτεί για το μέλλον της χώρας, χτίζοντας συμμαχίες με χώρες που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση; Η ερώτηση δίνει και την απάντηση».

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεσολόγγι- Πρώτη κατάσχεση για οφειλή σε τράπεζα

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να γίνει πράξη η κατάσχεση του σπιτιού εμπόρου από το Μεσολόγγι για οφειλές που έχει προς την τράπεζα είναι συνάδελφοί του από την Πάτρα και τον Πύργο οι οποίοι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του σημείου όπου θα γίνει η συγκεκριμένη πράξη.

Σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Γ. Ρώρος αποκάλυψε ότι η πρώτη κατάσχεση αναμένεται να επιχειρηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Πριν από ένα τρίμηνο είχε επιχειρηθεί να γίνουν άλλες δυο κατασχέσεις σε ακίνητα εμπόρων της περιοχής αλλά η διαδικασία διεκόπη μετά τις αντιδράσεις των επιτροπών αλληλεγγύης.

Πηγή: Patrastimes.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eισαγγελική έρευνα για υπερχρεώσεις ιδιωτικών κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν καταγγελίες στον Τύπο σχετικά με υπερχρεώσεις ιδιωτικών κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ, με βάση πόρισμα ιδιωτικών ελεγκτικών εταιριών που αμφισβητούν τα ποσά των απαιτήσεων προς το Δημόσιο για ιατρικές υπηρεσίες.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παν. Φάκου, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των καταγγελλόμενων υπερχρεώσεων ιδιωτικών κλινικών που φέρονται, μόνο για το 2013, να ανέρχονται σε περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ.

Βάσει της εντολής τής κ. Φάκου, εισαγγελέας θα αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση με σκοπό να διαπιστωθεί αν εκ μέρους των υπευθύνων των ιδιωτικών κλινικών έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απάτης στρεφόμενης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, με όφελος ή ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απάτη υπαλλήλου του υπουργείο Υγείας: Λάμβανε διπλό μισθό

Υπάλληλος με οργανωτική θέση στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» είχε καταφέρει να παίρνει επί 13 χρόνια διπλό μισθό.

Η αποκάλυψη γίνεται από τον ελεγκτικό μηχανισμό των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών και πληροφορίες θέλουν την υπάλληλο να έχει αποσπασθεί το 2001 στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου, από όπου ελάμβανε κανονικά τις αποδοχές της μέχρι τώρα.

Την ελεγκτική διαδικασία ενεργοποίησε η ηλεκτρονική υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών που εφαρμόστηκε φέτος για πρώτη φορά στις φορολογικές δηλώσεις των μισθωτών. Έτσι, όταν στο υπουργείο Οικονομικών εντόπισαν τη δημόσια υπάλληλο που είχε διπλές βεβαιώσεις αποδοχών ενημέρωσαν αμέσως το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, το οποίο ξετύλιξε και το κουβάρι της διπλής μισθοδοσίας της υπαλλήλου μέσω της απόσπασης.

Η υπάλληλος μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων, ενώ ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας – Θράκης κίνησε την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της και απέστειλε την υπόθεση για περαιτέρω διερεύνηση και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλή: Υπερψηφίστηκαν οι συμβάσεις για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Η Βουλή κύρωσε σήμερα κατά πλειοψηφία τις πρώτες τρεις συμβάσεις του Ελληνικού Δημοσίου με τους αναδόχους για τη διεξαγωγή ερευνών και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, τα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό Κόλπο (Δυτικά).

Μαζί κυρώθηκε και μια τέταρτη σύμβαση που αφορά στην τροποποίηση υφιστάμενης σύμβασης για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής και επανέλαβε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι δημόσιοι λειτουργοί που βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια αισθάνονται ότι άσκησαν ύψιστο πατριωτικό καθήκον. Ο κ. Μανιάτης ανέγνωσε ένα προς ένα τα ονόματα των 20 Ελλήνων πολιτών που αποτέλεσαν την Επιτροπή Διεξαγωγής των Συμβάσεων και κατέθεσαν ομόφωνες εισηγήσεις και έσπευσε να θυμίσει ότι για όλες τις συμβάσεις το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωμοδότησε πως τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που απαιτεί το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης ότι αμέσως μόλις κυρωθούν οι πρώτες τρεις συμβάσεις θα συγκροτηθεί το ΔΣ της ΕΔΕΥ και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο για πρώτη φορά προχωρά στη διαμόρφωση χωροταξικού σχεδίου για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Ως προς τις ανησυχίες που διατυπώνονται για την προστασία του περιβάλλοντος, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχει συγκροτηθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία θα διαμορφώσει το νέο αυστηρότερο, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, θεσμικό πλαίσιο για τις νέες εξέδρες και αμέσως μόλις γίνει αυτό θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα έχει υιοθετήσει την αντίστοιχη αυστηρή οδηγία της ΕΕ με τις αυστηρότερες προδιαγραφές όλης της Ευρώπης.


Ως προς τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, ο κ. Μανιάτης κάλεσε τα κόμματα να βρουν άλλον νόμο που η τοπική κοινωνία να παίρνει το 25% των εσόδων του δημοσίου σε οποιαδήποτε δράση, δημόσια ή ιδιωτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις τρεις συμβάσεις και δήλωσε «παρών» στην τέταρτη σύμβαση.
Ο εισηγητής Απόστολος Αλεξόπουλος σημείωσε ότι «οι συμβάσεις αυτές είναι προκλητικά ετεροβαρείς υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών στις οποίες κατοχυρώθηκε το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων», ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον υπουργό κάνοντας λόγο εγωκεντρικό, ψευδοπατριωτικό παραλήρημα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις. Η Ραχήλ Μακρή σημείωσε ότι υπάρχουν ζητήματα προχειρότητας, ενώ ειδικά για την σύμβαση για το Θρακικό Πέλαγος, αναφέρθηκε σε τροπολογία της κυβέρνησης η οποία «απαλλάσσει τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ του κ. Λάτση από τις υποχρεώσεις τους».

Αποικιοκρατικές χαρακτήρισε της συμβάσεις η Χρυσή Αυγή και τις καταψήφισε, ο δε Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε άλλο πλαίσιο για την εξόρυξη κοιτασμάτων και τις συμβάσεις μίσθωσης.

Η ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι ψηφίζει «παρών» με την Ασημίνα Ξηροτύρη να θέτει θέμα για το μίσθωμα και για τη φορολογία των εταιρειών και για την εποπτεία και παρακολούθηση από το ελληνικό δημόσιο.

Θετικά τοποθετήθηκαν οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, με το Γιώργο Κασαπίδη να δηλώνει πως οι ανεξάρτητοι δεν θέλουν να σταθούν απέναντι στην προσπάθεια που γίνεται στη χώρα αυτή τη στιγμή.

Η χώρα αλλάζει σελίδα στην αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου και δείχνει ότι μπορεί να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις δήλωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς από τη ΝΔ.
Από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Γκόκας έσπευσε να θυμίσει ότι το κόμμα του ήταν εκείνο που πρότεινε να θεσμοθετηθεί ο Εθνικός Λογαριασμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών στον οποίο θα κατευθύνεται το 75% των δημοσίων εσόδων από τα μισθώματα για τους υδρογονάνθρακες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσσαλονίκη: Πενθήμερες κινητοποιήσεις των γιατρών του Ιπποκράτειου

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους είναι οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις.

Καταγγέλλοντας την υποστελέχωση του νοσοκομείου και την μη καταβολή των εφημεριών τους ανακοινώνουν πενθήμερη στάση εργασίας για τους ειδικούς γιατρούς.

Η εφαρμογή της στάσης εργασίας γίνεται από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου, 8 με 12 το πρωί, οπότε και δεν θα καταβάλλονται τα 5 ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία, καθώς και συνέχιση της επίσχεσης εργασίας από τους ειδικευόμενους γιατρούς.

Μάλιστα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης ζητούν την παραίτηση του διοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καθώς και τη διοικητή της 4ης ΥΠΕ.
Στις 24 Σεπτεμβρίου, στις 10πμ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην ΥΠΕ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!