EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Φάκελος ΕΛΣΤΑΤ-Τι ζητούν Γεωργαντά και Λογοθέτης από τον Χαρδούβελη

Διαβάστε το άρθρο-παρέμβαση των δύο πρώην στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ, κ.κ. Ζωής Γεωργαντά και Νικολάου Λογοθέτη καθώς και τι ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη:
«Σε συνέχεια των «αποκαλύψεων» του κ. Γεωργίου, ιδού μία πρόταση που θα δείξει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ότι το Υπουργείο Οικονομικών διαφέρει από ένα σαράι του Καραγκιόζη:

Το Υπουργείο Οικονομικών με την απόφαση 2/66793/0004, 1 Σεπτεμβρίου 2014, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, συνέστησε 17-μελή ομάδα υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την επεξεργασία των στοιχείων του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της περιόδου 1995-2013. Θέλουμε η σύσταση της ομάδας αυτής να αποσκοπεί στην διερεύνηση των στοιχείων με επιστημονική και δικονομική εντιμότητα και ευχόμαστε ο Υπουργός Οικονομικών με τον Αναπληρωτή του να μην επιδιώκουν απλά την σύσταση 17-μελούς βιτρίνας συγκάλυψης εγκληματιών.

Σε μια τέτοια περίπτωση ειλικρινών επιστημονικών προθέσεων, και ως Έλληνες πολίτες με ειδική εμπειρία και γνώση προβαίνουμε στην παρακάτω Πρόταση-Πρόκληση προς το Υπουργείο Οικονομικών:

Η 17-μελής ομάδα θα πρέπει να διευρυνθεί: πρώτον, με τους τρεις εμπειρογνώμονες στατιστικούς επιστήμονες που έχουμε εκφράσει δημόσια τις απόψεις μας για την επιστημονική και σύμφωνα με το Ενωσιακό Δίκαιο μεθοδολογία υπολογισμού του χρέους και του ελλείμματος, δηλαδή με τους γράφοντες αυτή την πρόταση-πρόκληση, καθώς και τον Δρα Νικόλαο Στρόμπλο, καθαιρεθέντα από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και επί πολλά έτη Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών και κατ’ εξοχήν καθ’ ύλη αρμόδιο• δεύτερον, με τεχνοκράτες επιστήμονες που να εκπροσωπούν τα κόμματα της Βουλής.

Επίσης, οι διαδικασίες της ομάδας θα πρέπει να είναι διαφανείς με την έννοια ότι οι απόψεις δημοσιοποιούνται, και επί πλέον οι διαδικασίες της ομάδας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν πρόσχημα για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης σχετικά με όλα τα ζητήματα που αφορούν τους κατηγορούμενους της ΕΛΣΤΑΤ.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την παραπάνω αναφερόμενη Υπουργική Απόφαση, η σύσταση της 17-μελούς ομάδας ξεκίνησε από την πρωτοβουλία του κατηγορούμενου από την Δικαιοσύνη ως καταχραστή του Δημοσίου, κ. Α. Γεωργίου, που ακόμα βρίσκεται στην θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, αποδεδειγμένα παράνομα και κατά παράβαση της Αρχής της ισότητας όλων των πολιτών απέναντι στον νόμο. Και η πρωτοβουλία του κ. Γεωργίου προέκυψε μόλις 5 ημέρες μετά την ανακοίνωση του όχι ευνοϊκού γι’ αυτόν βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, και μετά την υβριστική επιστολή του κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Διερωτώμαστε με τί επιχειρήματα τεκμηρίωσε ο κ. Γεωργίου προς τον κ. Χαρδούβελη την ανάγκη σύστασης μιας τέτοιας ομάδας και για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, 1995-2013; Η στατιστική ρύθμιση και προσαρμογή του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος) και του χρέους-ελλείμματος για τα έτη αυτά έπρεπε να έχει γίνει πριν αυτός προβεί στις ψευδείς βεβαιώσεις του ελλείμματος 2009. Η πρωτοβουλία του αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν εξετέλεσε το έργο αυτό πιστοποιώντας τον Νοέμβριο 2010 ψευδή στοιχεία για το 2009 αφού είχε παράνομα εξουδετερώσει το ΔΣ και υιοθετήσει αυθαίρετα τα σχετικά νούμερα, 15,4% έλλειμμα κλπ, που του έδωσαν η Eurostat και η Κομισιόν.

Γιατί δεν έχει δημοσιευθεί, σύμφωνα με τον νόμο για την διαύγεια, η υπ” αριθμ.ΓΠ-510/15.07.2014 επιστολή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ προς τον κ. Χαρδούβελη καθώς και όλη η σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία που προηγήθηκε της Απόφασης για την 17-μελή ομάδα του κ. Σταϊκούρα;

Πολύ φοβόμαστε ότι η 17-μελής ομάδα είναι ένα ακόμα προπέτασμα καπνού για μία άλλου είδους «ομάδα» μνημονιακών Νομικών με στόχο την δικαστική απαλλαγή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Κύριε Χαρδούβελη, ζητούμε μετ’ επιτάσεως να ανταποκριθείτε θετικά στην δημόσια αυτή πρόταση-πρόκλησή μας: για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για την κατ’ εξαίρεση άδικη και εγκληματική αντιμετώπιση της χώρας μας από την Κομισιόν και τον Γενικό Διευθυντή της Eurostat, κ. Βάλτερ Ράντερμάχερ, που έχει δηλώσει ότι η αλήθεια δεν τον ενδιαφέρει (New York Times, 6 Απριλίου 2012).

Περιμένουμε την θετική απάντηση σας κ. Χαρδούβελη! Και αυτό βέβαια αν δεν θέλετε να σκεφθούν όλοι ότι θα έχουμε και πάλι μια επανάληψη των αλχημειών αλά Γεωργίου – και για το οποίο θα κατηγορείστε πλέον εσείς ως συνένοχος μαζί με όλη την παρούσα Κυβέρνηση και όχι μόνο ο Γεωργίου!»
ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξέπλυμα χρημάτων με κερδισμένα δελτία

Αντιμέτωποι με έλεγχο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος βρίσκονται 386 φορολογούμενοι που εμφανίζονται με εκατοντάδες κερδισμένα δελτία παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Ο Οργανισμός τους χορήγησε το 2013 βεβαιώσεις για κερδισμένα δελτία συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ. Η κάθε μια βεβαίωση κερδών περιείχε πάνω από 300 κερδισμένα δελτία με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.

Δηλαδή, ο φορολογούμενος που ζήτησε βεβαίωση κερδών για 8.700 δελτία θα πρέπει να έπαιζε περίπου 24 δελτία την ημέρα, επί 365 ημέρες και ήταν τόσο τυχερός που όλα τα δελτία είχαν κερδίσει κάποιο ποσό. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τυχερών δελτίων ο ίδιος παίχτης εμφανίζεται να έχει παίξει την ίδια μέρα ακόμη και την ίδια ώρα κάποιο από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από έρευνα της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) με την ΟΠΑΠ Α.Ε. για τους κινδύνους νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μέσω της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων. Από την έρευνα προέκυψαν τα εξής:

Το έτος 2013 ζητήθηκαν από την ΟΠΑΠ Α.Ε. βεβαιώσεις κερδών συνολικού ύψους 347 εκατομμυρίων ευρώ περίπου  386 βεβαιώσεις, συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων περίπου, περιείχαν άνω των 300 κερδισμένων δελτίων η κάθε μία, με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.

Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν σε ασφαλείς ψηφιακούς δίσκους (κλειδωμένα CD) στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και στο ΣΔΟΕ, για έλεγχο. Η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται και για τα προηγούμενα έτη ώστε αυτά να διαβιβαστούν επίσης στις αρμόδιες Αρχές.έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Η ανακοίνωση της ΕΕΕΠ

Μετά από πολύμηνη συνεργασία της ΕΕΕΠ με την ΟΠΑΠ Α.Ε., ολοκληρώθηκε η διερεύνηση των κινδύνων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μέσω της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων.

Με την ολοκλήρωση της διερεύνησης και κατά τις οδηγίες της ΕΕΕΠ, η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. υπέβαλε μία σειρά στοιχείων και εκτιμήσεων σχετικά με τις βεβαιώσεις κερδών που χορηγεί σε φυσικά πρόσωπα, με βάση το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο και οι οποίες χρησιμοποιούνται ώστε να δικαιολογηθεί η προέλευση εισοδήματος στις φορολογικές αρχές.

Από την αξιολόγηση του υλικού προκύπτει ότι, με το σημερινό καθεστώς χορήγησης των βεβαιώσεων, είναι δυνατή, μετά την είσπραξη του δελτίου, η μεταβίβαση της ανώνυμης απόδειξης ή/και εντολής πληρωμής σε τρίτο, ο οποίος μπορεί να εμφανισθεί και να ζητήσει την έκδοση βεβαίωσης κερδών, χωρίς να είναι κατ” ανάγκη ο ίδιος παίκτης.

Ωστόσο, με βάση το γεγονός ότι αυτός που ζητάει τη βεβαίωση χορηγεί τα στοιχεία του και το γεγονός ότι από τα τηρούμενα στοιχεία που υπέβαλλε η ΟΠΑΠ προκύπτει, επιπλέον, ο τόπος, ο χρόνος και η αξία κατάθεσης και κέρδους κάθε δελτίου, οι αρμόδιες αρχές μπορούν να διαπιστώσουν, σε κατασταλτικό επίπεδο, ενδεχόμενα κρούσματα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, η ΕΕΕΠ ζήτησε από τη διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. να διαβιβάσει σε ασφαλείς ψηφιακούς δίσκους (κλειδωμένα cd), για το έτος 2013, τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Τα πλήρη στοιχεία όσων έχουν ζητήσει βεβαιώσεις κερδών, με αναγραφή του ποσού κάθε βεβαίωσης (ποσό που παίχτηκε και ποσό που κερδήθηκε) και την ημερομηνία έκδοσής της.

2. Τα κερδισμένα δελτία που περιλήφθηκαν σε κάθε βεβαίωση, ανά δελτίο με το ποσό του.

3. Τον χρόνο, τον τόπο και το πρακτορείο που παίχτηκαν και που εξαργυρώθηκαν τα δελτία, ανά δελτίο με το ποσό του.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. διαβίβασε σήμερα στην ΕΕΕΠ τα πλήρη παραπάνω στοιχεία, τα οποία η ΕΕΕΠ απέστειλε αμέσως στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και στο Σ.Δ.Ο.Ε., για τις κατά την κρίση τους και αρμοδιότητά τους ενέργειες.

Συνοπτικά, από τη γενική εικόνα των στοιχείων προκύπτει ότι, το έτος 2013 ζητήθηκαν από την ΟΠΑΠ Α.Ε. βεβαιώσεις κερδών συνολικού ύψους 347 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Από αυτές, 386 βεβαιώσεις, συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων περίπου, περιείχαν άνω των 300 κερδισμένων δελτίων η κάθε μία, με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.

Η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται και για τα προηγούμενα έτη ώστε αυτά να διαβιβαστούν επίσης στις αρμόδιες Αρχές.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και σύμφωνα με το σχέδιο της νέας Οδηγίας της Ε.Ε. για αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη γενικότερη ευρωπαϊκή εμπειρία, η ΕΕΕΠ ολοκληρώνει το νέο κανονιστικό πλαίσιο προληπτικής αντιμετώπισης του φαινομένου, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2014.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινική δίωξη στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για μη τήρηση όρων ασφαλείας κατά τη μεταφορά επικίνδυνων υλικών …σε βαθμό ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΣ!

Ακόμα κι αν η «παράλειψη» δεν είναι καθόλου επουσιώδης, αλλά θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, τους εργαζόμενους, το περιβάλλον κ.λ.π. Δεν είναι τυχαίο που βιομήχανοι, εργολάβοι, κατασκευαστές και λοιποί έχουν αποθρασυνθεί αφού, αν δεν συμβεί κάτι πραγματικά σοβαρό, οι συνέπειες της μη τήρησης των νόμων είναι κυριολεκτικά ασήμαντες. Πταίσματα!

«Αρχείο και πταίσμα οι δικογραφίες για την EΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» μας πληροφόρησε λοιπόν πριν από
μέρες η voria.gr, με δημοσίευμά της που με χαρά αναδημοσίευσε το ιστολόγιο των υπαλλήλων της εταιρείας με το όνομα «Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη». Διερωτώμαστε, είναι τόσο ανόητοι που δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό για την εταιρεία τους; Έστω και καθυστερημένα αξίζει να αναφερθούμε σε αυτές τις υποθέσεις, διότι οι υπάλληλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότιδεν είναι σοβαρό θέμα οι κανόνες ασφαλείας, αλλά και ότι τα μεταφερόμενα φορτίαδεν είναι τελικά «τοξικά και επικίνδυνα» όπως λέμε εμείς «οι κακοί antigold»…


Ας θυμηθούμε αρχικά τι είναι αυτές οι δικογραφίες:

fortigo-eldorado

Επαναλαμβανόμενα ατυχήματα

  1. Πριν από ένα ακριβώς χρόνο, στις 12/9/2013, από φορτηγό που μετέφερε φορτίο συμπυκνώματος αρσενοπυρίτη της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ από την Ολυμπιάδα στη Θεσσαλονίκη διέρρευσε ποσότητα του τοξικού και επικίνδυνου υλικού (για την ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗ επικινδυνότητα του αρσενοπυρίτη θα αναφερθούμε στη συνέχεια) στην περιοχή της Ρεντίνας. Κατά σύμπτωση, την ίδια κιόλας μέρα το «Παρατηρητήριο» είχε καταγγείλει εγγράφως στις αρμόδιες αρχές ότι τα επικίνδυνα συμπυκνώματα μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη δια μέσου κατοικημένων περιοχών, με ακατάλληλα φορτηγά χωρίς σήμανση για επικίνδυνα φορτία και χωρίς να λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια,ένα πιο σοβαρό ατύχημα, με πλήρη ανατροπή του φορτηγού, είχε συμβεί και το Φεβρουάριο του 2013 στην περιοχή του χωριού Στίβος, όμως αποσιωπήθηκε πλήρως.
  2. Δεύτερη (ή μάλλον τρίτη) διαρροή επικίνδυνου υλικού σημειώθηκε στις 11-10-2013, κατά τη φόρτωση κοντέινερ με συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη σε καράβι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Και γι’αυτήν την υπόθεση διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα.
  3. Τρίτο ατύχημα μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες συνέβη στις 22-11-2013, πάλι στην περιοχή της Ρεντίνας, όταν πήραν φωτιά τα λάστιχα φορτηγού που μετέφερε θειούχο μόλυβδο, προϊόν των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων Στρατωνίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Σταυρού, το φορτηγό ήδη κάπνιζε όταν πέρασε μέσα από την πόλη τους! Κι άλλη εισαγγελική έρευνα.
  4. Τέταρτη διαρροή τοξικού υλικού της Ελληνικός Χρυσός έγινε στις 11-12-2014, στο λιμάνι του Πειραιά αυτή τη φορά. Δε γνωρίζουμε αν έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.

ΠΤΑΙΣΜΑ η βεβαίωμένη παράβαση όρων ασφαλείας…

Για το πρώτο ατύχημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Βόρειας», «η δικογραφία διαβιβάστηκε σε δημόσιο κατήγορο έτσι ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για πταίσμα, που αφορά την τήρηση των όρων ασφαλείας για την μεταφορά μεταλλευμάτων». Η δεύτερη μπήκε στο αρχείο διότι «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση ποινικών αδικημάτων». Βεβαίως αν κάποιος κάτοικος είχε επιχειρήσει να σταματήσει τη διέλευση μπροστά από το σπίτι του ενός τέτοιου φορτηγού με επικίνδυνο φορτίο που δεν τηρούσε τη νομοθεσία, η δίωξη θα ήταν οπωσδήποτε σε βαθμό πλημμελήματος… Περιττό επίσης να σχολιαστεί η μεροληψία της εφημερίδαςπου αφιερώνει τα δυο τρίτα του άρθρου της στο περιστατικό που τέθηκε στο αρχείο και μόνο την τελευταία παραγραφο, χωρίς λεπτομέρειες, στην υπόθεση για την οποία προκειται να ασκηθεί ποινική δίωξη…
Άλλο είναι αυτό που μας ενδιαφέρει. Με το ατύχημα στη Ρεντίνα η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ πιάστηκε στα πράσα όχι μόνο να παρανομεί, αλλά και εγκληματικά να προσπαθεί να παραπλανήσει τις αρχές και το κοινό, αποκρύπτοντας την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου υλικού (συμπυκνώματος αρσενοπυρίτη). Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το ατύχημα και την έναρξη της δικαστικής έρευνας, τα συμπυκνώματα άρχισαν να μεταφέρονται όχι πλέον χύδην στις σκουριασμένες καρότσες φορτηγών χωρίς ειδική σήμανση, αλλά σε σφραγισμένα κοντέινερς πάνω σε φορτηγά που έφεραν την απαραίτητη σήμανση για επικίνδυνο φορτίο. Σαφέστατη ομολογία παρανομίας.
Η σήμανση βεβαίως δεν απέτρεψε το τρίτο ατύχημα, με το φορτηγό που πήρε φωτιά ενώ διερχόταν μέσα από κατοικημένη περιοχή. Για καλή τύχη όλων, το φορτίο ήταν συμπύκνωμα γαληνίτη (θειούχος μόλυβδος) που είναι επίσης τοξικό και επικίνδυνο, αλλά όχι εύφλεκτο όπως το συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη. Υπερφόρτωση; Ελλιπής συντήρηση; Τυχαία παίρνουν φωτιά τα λάστιχα; Η δικαστική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης εκκρεμεί.

Επικίνδυνα φορτία

Ένα ζευγάρι εισαγωγικών πρόσθεσαν οι «Πολίτες» ή «Πωλητές» Αριστοτέλη κατά την αναδημοσίευση του άρθρου της «Βόρειας»: ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΤΑΙΣΜΑ ΟΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΟΡΤΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. «Επικίνδυνα φορτία» σα να λέμε ότι ΔΕΝ είναι επικίνδυνα τα φορτία; Πολύ θα ήθελαν οι υπάλληλοι της εταιρείας να ήταν αυτό το πόρισμα της εισαγγελίας. Πράγματι, εδώ και ένα χρόνο παρακολουθούμε τηνσυχνά κωμική προσπάθεια των υπαλλήλων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ να πείσουν ότι ο αρσενοπυρίτης είναι αθώος και αβλαβής (και ότι ο γάιδαρος πετάει..). Σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (14/12/2013), «η εταιρεία στη γραπτή ενημέρωσή της προς την αστυνομία ανέφερε ότι το φορτίο δεν είναι τοξικό και δεν εγκυμονεί κινδύνους«. Τα ίδια δήλωνε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια.
Να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι γιατί παρατράβηξε;
  • Από το 2006 τα απόβλητα των μεταλλείων χαρακτηριζονται σύμφωνα με την οδηγία 2006/21/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 15ης Μαρτίου 2006 για τη διαχείριση των αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας, η οποία ενσωματώθηκε στη ελληνικη νομοθεσία με την ΚΥΑ 39624/2209/Ε103/2009. Αυτή η ταξινόμηση βασίζεται στην προσέγγιση που ορίζεται στο παράρτημα ΙΙ της οδηγίας 2006/21/ΕΚ και την απόφαση 2009/360/ΕΚ για την ολοκλήρωση των τεχνικών απαιτήσεων για το χαρακτηρισμό αποβλήτων. Όλες οι αποφάσεις που αφορούν τα εξορυκτικά απόβλητα και  απορρέουν από την 2006/21/ΕΚ βρίσκονται συγκεντρωμένες εδώ.
  • Με την ίδια διαδικασία χαρακτηρίζονται και τα μεταλλευτικά προϊόντα που είναι όλα εν δυνάμει απόβλητα μέχρι να βρεθεί αποδέκτης να τα χρησιμοποιήσει.Διαφορετική διαδικασία χαρακτηρισμού των εμπορεύσιμων προϊόντων δεν υφίσταται και όποιος πιστεύει ότι υφίσταται ας την καταθέσει. Σύμφωνα λοιπόν με την Απόφαση 2009/360/ΕΚ που καθορίζει τη διαδικασία χαρακτηρισμού των μη αδρανών (σε συνδυασμό με την 2000/532/ΕΚ), ο αρσενοπυρίτης ταξινομείται ως: «01 03 04* οξεοπαραγωγά υπολείμματα από την επεξεργασία θειούχου μεταλλεύματος» και χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνος διότι «περιέχει μία ή περισσότερες ουσίες που ταξινομούνται ως τοξικές σε ολική συγκέντρωση ≥3%». Την γελοιότητα τίτλων όπως «ΤΕΛΙΚΑ Ο ΧΡΥΣΟΦΟΡΟΣ ΠΥΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΞΙΚΟΣ..» την παραδίδουμε στην κρίση των αναγνωστών.
  • Η τοξικότητα και επικινδυνότητα του συμπυκνώματος αρσενοπυρίτη την οποία τώρα αρνείται η εταιρεία, προκύπτει σαφώς από την ίδια της τη μελέτη  με τίτλο ”ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΕΛΜΑΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ” που εγκρίθηκε με την ΚΥΑ 201745/2011. Σύμφωνα με αυτήν, το χρυσοφόρο συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη περιέχει 8% αρσενικό και 40% θείο (αν και έχουν κόψει κάτι από το αρσενικό…).
  • Το Γενικό Χημείο του Κράτους που ανέλυσε το υλικό της διαρροής στη Ρεντίνα το χαρακτήρισε «επικίνδυνο» και «τοξικό», προσδιορίζοντας ότι περιέχει πληθώρα βαρέων μετάλλων και τοξικών στοιχείων, με 11,5% περιεκτικότητα σε αρσενικό,  1,6% μόλυβδο, 0,15% κάδμιο κ.λ.π. (δημοσίευμα της «Μακεδονίας»).
  • Παρόμοια είναι τα αποτέλεσματα του διαπιστευμένου εργαστηρίου που ανέλυσε τα δείγματα του υλικού που συνέλεξαν κάτοικοι της Ιερισσού και τα οποία παραθέτουμε πιο κάτω: 10,25% αρσενικό, 1,37% μόλυβδο, 1,65% ψευδάργυρο και διάφορα άλλα «καλούδια» (σημείωση: ο περιεχόμενος χρυσός δεν είναι 0, είναι περίπου 25 γρ/τόνο, όμως η μέθοδος ICP δεν είναι κατάλληλη για τον προσδιορισμό του χρυσού).
ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΣΕΝΟΠΥΡΙΤΗ (dragged)ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΣΕΝΟΠΥΡΙΤΗ (dragged) 1

  • Aξίζει να αναγνωστεί και η ανακοίνωση που εξέδωσε το CISD (μη κυβερνητική οργάνωση, πρόεδρος της οποίας είναι η πρώην Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαργαρίτα Καραβασίλη): «Eξαιρετικά επικίνδυνο για το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο το συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη», λέει τοCISD…
Τι σημαίνει 11,5% αρσενικό; Oι ευρωπαϊκοί κανονισμοί χαρακτηρίζουν το αρσενικό και τις ενώσεις του «πολύ τοξικό σε περίπτωση εισπνοής», «πολύ τοξικό σε περίπτωση κατάποσης», «πολύ τοξικό για τους υδρόβιους οργανισμούς με μακροχρόνιες συνέπειες», «καρκινογόνο κατηγορίας 1″ κ.λ.π. Για τις ψευδείς δηλώσεις προς τις αρχές ότι αυτό το υλικό «δεν είναι τοξικό και δεν εγκυμονεί κινδύνους» και για την εγκληματική παραπλάνηση του κοινού που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, θα λογοδοτήσει ποτέ κανείς;

Σωρεία παρανομιών

Παραθέτουμε επίσης το έγγραφο που λάβαμε από το Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Δ/σης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ως απάντηση στην καταγγελία μας που είχε κατατεθεί πριν το ατύχημα:

ScanScan 1

Η υπηρεσία είναι σαφέστατη στις παρατηρήσεις της:
  • Στην Απόφαση “Εγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της αποθήκης της εταιρείας BALKAN LOGISTICS Ε.Π.Ε. όπου αποθηκεύονταν προσωρινά τα συμπυκνώματα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ πριν την εξαγωγή τους από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δηλώνεται σαφώς ότι τα εν λόγω συμπυκνώματα είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. Ως εκ τούτου και λόγω της αποθηκευτικής της δυναμικότητας, η αποθήκη της BALKAN LOGISTICS σαφώς και εμπίπτει στις διατάξεις της Οδηγίας SEVESO II (ΚΥΑ 12044/613/2007 ).
  • Το Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας του συμπυκνώματος αρσενοπυρίτη που είχε καταθέσει η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ήταν μη έγκυρο, καθώς οι % περιεκτικότητες των επικινδύνων στοιχείων δεν συμφωνούσαν με τις χημικές αναλύσεις των δειγμάτων που έλαβε η υπηρεσία μέσα από την αποθήκη. Με άλλα λόγια, η εταιρεία απέκρυπτε την επικινδυνότητα των συμπυκνωμάτων που μετέφερε χύμα, με ακατάλληλα φορτηγά, χωρίς σήμανση, μέσα από χωριά και δίπλα από παραλίες…
  • Η μεταφορά των επικινδύνων ορυκτών υλών προς την αποθήκη  γινόταν κατά παράβαση της «Ευρωπαϊκής Συμφωνίας σχετικά με τις μεταφορές Επικινδύνων Εμπορευμάτων που πραγματοποιούνται οδικώς» (ADR 2011 – KYA 52167/4683/2012).
  • Δευτερεύουσας σημασίας ζήτημα είναι ότι ακόμα και η αποθήκη της BALKAN LOGISTICS όπου αποθηκεύονταν τα συμπυκνώματα λειτουργούσε παράνομακαθώς, σύμφωνα με το έγγραφο, είχε έγκριση περιβαλλοντικών όρων αλλά όχι άδεια λειτουργίας. Δευτερεύον μεν, ενδεικτικό όμως του σεβασμού της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για τη νομιμότητα…

Η «αξιοπιστία» της εταιρείας…

Σε εισαγωγικά η «αξιοπιστία» γιατί δεν έχει μείνει και πολύ μετά από τα παραπάνω.Όποτε νομίζει ότι ο κόσμος δεν κοιτάει, η εταιρεία με μεγάλη ευκολία καταπατά νόμους και διατάξεις, αδιαφορώντας πλήρως για περιβάλλον, κατοίκους, εργαζομένους. Όταν δεν είναι δυνατόν να μην τηρήσει τους νόμους και οι νόμοι δεν «βολεύουν», ως δια μαγείας γίνονται για χάρη της νέοι νόμοι. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι όλα αυτά τα ατυχήματα και όλες οι άλλες παρανομίες της εταιρείας αποκαλύφθηκαν αποκλειστικά χάρη στην κινητοποίηση των πολιτών για να προστατεύσουν τον τόπο τους, αφού ελεγκτικές αρχές δεν υπάρχουν.

Αυτή η ίδια εταιρεία έχει αδειοδοτηθεί για να υλοποιήσει ένα κολοσσιαίο και σύνθετο έργο που περιλαμβάνει:
- ένα μεταλλείο επιφανειακό/υπόγειο πάνω στο πολύτιμο βουνό και το νερό μας
- ένα άλλο υπόγειο μεταλλείο που θα φτάσει μέχρι 630 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας
- μια υπόγεια στοά μήκους 8,5 χιλιομέτρων κάτω από προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000, που θα χρησιμεύσει και ως πλατφόρμα υπόγειας εξόρυξης
- τρεις χώρους απόθεσης δεκάδων εκατομμυρίων τόνων τοξικών μεταλλευτικών αποβλήτων, με φράγματα ύψους 150 μέτρων (από αυτά που σπάνε κάθε τρεις και λίγο)
- νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού, εργοστάσιο μεταλλουργίας, εργοστάσιο θειϊκού οξέος
- έρευνα και μελλοντική εξόρυξη πληθώρας άλλων μεταλλευτικών στόχων

Υπάρχει κανείς που πιστεύει ακόμα ότι όλα αυτά θα γίνουν «με σεβασμό στον τόπο»;;;

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΠΟ «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ OFFSHORE?

ΠΡΟΚΑΛΩ τον Σταύρο Θεοδωράκη να ζητήσει από όλα τα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (με ότι ποινικές συνέπειες σημαίνει η ψευδή δήλωση) περί της μη εμπλοκής τους από το 2000 έως πρόσφατα σε επενδύσεις κεφαλαίων, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τις Παρθένες Νήσους με εμπλεκόμενους έλληνες «επενδυτές».
 
Είναι σίγουρος ότι μπορεί να μαζέψει 85 υπεύθυνες δηλώσεις; Ας αρχίσει με βεβαιότητα από το 84 και μετά. Αφού θέλει εκκαθάριση του πολιτικού τοπίου ας αρχίσει από το σπίτι του.
Γιώργος Φλωράς
 
Ακολουθεί η λίστα με την Επιτροπή Διαλόγου που έχει συστήσει ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (προφανώς ένας είναι ο αναφερόμενος, ειδικός στις offshore, ας βγει να το δηλώσει για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση).
Η Επιτροπή Διαλόγου

Αθερίδης Θοδωρής Ηθοποιός – σκηνοθέτης – συγγραφέας
Αλεξανδρίδης Αθανάσιος Ψυχίατρος – ψυχαναλυτής
Αναστασάκος Γιάννης Αρθρογράφος – πρώην Διευθυντής AGB
Αποστολίδης Τάσος Συγγραφέας – Αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών θεμάτων Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Αποστολίδης Χρήστος – Πρόεδρος Ελληνικής MENSA
Αχμέτ Ιλχάν Δικηγόρος – πρώην βουλευτής
Βαγιανός Δημήτρης- καθηγητής χρηματοοικονομικών στο London School of Economics
Βαλλιάνος Περικλής -Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Βερέμης Θάνος- Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Γεωργάτος Γεράσιμος- φιλόλογος
Γκορίτσας Σωτήρης- σκηνοθέτης
Γκουρτσογιάννη Μελίττα -ιδρυτικό μέλος του Κόμματος “ΕΥΡΩΠΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ” -
Γραβάνης Αχιλλέας- καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης – ερευνητής ΙΤΕ
Δανέλλης Σπύρος -πρώην Ευρωβουλευτής
Δεληβορριάς Άγγελος – διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη
Δήμου Νίκος Συγγραφέας – σχολιαστής – φωτογράφος
Δοξιάδης Απόστολος -συγγραφέας
Δοξιάδης Αρίστος – οικονομολόγος
Καζαμιάκης Κώστας -αρχιτέκτων – ιστορικός τέχνης
Κακλέας Γιάννης- σκηνοθέτης
Κακλίκης Γεώργιος- πρέσβης επί τιμή
Καλαβρέζου Ιόλη – έδρα Dumbarton oaks για βυζαντινή τέχνη και πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Χαρβάντ
Καρίπογλου Αντύπας – τέως Πρόεδρος ΔΡΑΣΗ
Καρκατσούλης Παναγιώτης – ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών
Κασπίρης Γιάννης- σκηνοθέτης
Κατώπης Κωνσταντίνος- μηχανολόγος μηχανικός
Καφετζόπουλος Αντώνης – ηθοποιός
Κιτσόπουλος Φίλιππος- επιχειρηματίας στον τομέα του Τουρισμού
Κοκκινόπουλος Πάνος- σκηνοθέτης
Κοκόσης Αντώνης-καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ
Κοτρώτσος Σεραφείμ- σύμβουλος επιχειρήσεων
Κουμάνταρος Δημήτρης- δημοσιογράφος
Κουτούζης Μανώλης – αναπληρωτής καθηγητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Κούτρας Ανδρέας -οικονομικός Αναλυτής
Κούτρας Μιχάλης-νευρολόγος
Λάζος Γ. Χρήστος- συγγραφέας μεταφραστής (ευρωπαϊκά-παιδεία νομικά, πολιτικές επιστήμες φιλοσοφία)
Λάλας Δημήτρης -μηχανικός Περιβάλλοντος
Λιαρόπουλος Λυκούργος – ομότιμος καθηγητής οικονομίας και οργάνωση της υγείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Λούλης Χρήστος- ηθοποιός
Λυμπεράκη Αντιγόνη- καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λύτρα Φρόσω – σκηνοθέτης – ηθοποιός
Μαλλιάς Αλέξανδρος -Πρέσβης επί τιμή
Μάρδας Δημήτρης- καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Μαρκουλάκης Κωνσταντίνος – ηθοποιός
Ματσαγγάνης Μάνος- αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Mεταξάς Παναγιώτης καθηγητής πληροφορικής στο Wellesley και μέλος του κέντρου έρευνας πληροφορικής και κοινωνίας στο Harvard
Μοάβια Αχμέτ – συντονιστής Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών
Μούγερ Στρατής- επιχειρηματίας
Μπαράν Μπουρχάν-ψυχίατρος
Μπέζος Γιάννης Ηθοποιός – σκηνοθέτης
Μπιτζάνης Κωστής -Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνόπολις
Νασιούλας Γιάννης – Επιστημονικός Διευθυντής Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας
Ξενόπουλος Αλέξης- Διευθυντής Έρευνας στην εταιρεία Merck Millipore στην Βοστώνη.
Ξυδάκης Νίκος -συνθέτης
Οικονόμου Μπάμπης-αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής υγείας στο Τμήμα κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ορφανός Νίκος -ηθοποιός
Παναγιωτάκης Γιώργος- Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών
Παπαγιαννάκης Λευτέρης – νομικός – δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων
Παπαγρηγοράκης Μανώλης – ορθοδοντικός – Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Παπαζήσης Αλέξανδρος – εκδότης
Παπαλιός Γιώργος – παραγωγός κινηματογράφου
Παπανικολάου Γιάννης- οικονομολόγος – οικονομικός σύμβουλος
Παπαρίζος Αντώνης – καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου – Τμήμα Κοινωνιολογίας
Παπούλιας Μάκης- επιχειρηματίας ιδρυτής πρότυπης αγροτουριστικής μονάδας
Παρασκευοπούλου Ελένη Καθηγήτρια μέσης Εκπαίδευσης
Παυλάκης Γιώργος ΜD, PhD γιατρός ερευνητής Maryland , USA
Παυλίδου Νιόβη- καθηγήτρια Δικτύων Τηλεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Πέγκας Σπύρος- ε πιχειρηματίας – εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης
Περράκης Αναστάσης- διευθυντής Ερευνών στο Ολλανδικό Ινστιστούτο για τον Καρκίνο
Πολίτης Ν. Γιώργος- επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ποταμιάνος Δημήτρης- ομότιμος καθηγητής Επικοινωνίας Παντείου – συγγραφέας
Σιώτος Δημήτρης -εκπαιδευτικός
Σουγιουλτζή Μαρίνα- πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς
Τατσόπουλος Πέτρος – βουλευτής
Τήνιος Πλάτων- οικονομολόγος, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς
Τσακυράκης Σταύρος – καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τσακύρης Μανώλης- συγγραφέας γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας
Τσούκας Χαρίδημος – καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Φραγκούλης Τάκης- Πολιτικός Επιστήμονας – εκδότης
Xαραλαμπίδης Ηρακλής-είναι καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιοErasmus της Ολλανδίας, πρόεδρος της Λιμενικής Αρχής τουΜπρίντιζι και μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Χατζηανδρέου Εύη -διδάκτωρ Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Harvard
Χατζημπίρος Κίμων -καθηγητής σε ζητήματα περιβάλλοντος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Χρυσόγελος Νίκος- πρώην Ευρωβουλευτής Πρασίνων
Ψαλιδόπουλος Μιχάλης καθηγητής ιστορίας οικονομικών θεωριών στο τμήμα οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ψαριανός Γρηγόρης- βουλευτής

olympia.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Αντιμνημονιακά» παπαγαλάκια έγιναν ως δια μαγείας μνημονιακά!!!

Πολλοί δυστυχισμένοι από το μνημόνιο πολίτες, που δεν αντιλαμβάνονται ότι τα ΜΜΕ είναι μέρος του καθεστώτος, ότι δηλαδή στην  πραγματικότητα είναι η τέταρτη εξουσία, ο τέταρτος βραχίωνας του πολιτικού συστήματος, εμπιστεύονταν την ενημέρωσή τους σε κάποια παπαγαλάκια των ΜΜΕ που το έπαιζαν αντιμνημονιακοί.

Το έπαιζαν φυσικά αντιμνημονιακοί για να κρατούν αιχμάλωτους τους δυστυχισμένους πολίτες, σε μορφή κατευθυνόμενης αγέλης, εκμεταλλευόμενοι ψυχολογικά τη δυστυχία τους. Ήταν η εφεδρεία του συστήματος για τη χειραγώγηση των διαφωνούντων πολιτών, παριστάνοντας τους αντίπαλους της εξουσίας, ώστε να τους ξαναφέρουν στο μαντρί όταν χρειαστεί αυτούς τους ψήφους αυτών των δύστυχων πολιτών το σύστημα.

Τώρα όμως που η μνημονιακή κυβέρνηση κινδυνεύει και το σύστημα δεν έχει καταφέρει να ελέγξει ακόμα πλήρως τη νέα κατάσταση, κάποια από αυτά τα παπαγαλάκια (όχι όλα ακόμα) αποκαλύφθηκαν και τα δίνουν όλα, ακόμα και τρομοκρατία προσφέρουν, για να στηρίξουν το μνημόνιο και τα συμφέροντα της συστημικής ολιγαρχίας, μέχρι η τελευταία να βρει τις νέες ισορροπίες της. Χθεσινοί πολέμιοι της τρόϊκας και των Γερμανών, τώρα ξαφνικά τους βρίσκουν απαραίτητους για την Ελλάδα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕ

Και το σύνθημα για τους «μυημένους» στη συμμορίτικη χορογραφία, δόθηκε στην κακοστημένη παράσταση της ΔΕΘ.
 
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
Για σένα που επιμένεις να παραμυθιάζεσαι πως σ αυτή την ακριβοπληρωμένη παρέλαση των προθύμων, υπήρξε μια σύγκρουση διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων από πολιτικούς που νοιάζονται για το μέλλον του τόπου τους, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, και σύντομα θα βρεθείς αντιμέτωπος με πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.
 
Το σκηνικό της αντιπαράθεσης που στήθηκε στη ΔΕΘ, και παραδόθηκε στα ΜΜΕ για περαιτέρω διαχειριστική «φροντίδα», είναι χάρτινο και κατευθυνόμενα αποπροσανατολιστικό.
 
Επιχειρούν να σε πείσουν ότι η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που τσάκισε τη ζωή και την πατρίδα σου, συγκρούστηκε με μια προοδευτική των πραγμάτων αντίληψη, που θα ανακόψει την πορεία προς την καταστροφή και θα βάλει τον τόπο σε μια άλλη πορεία.
 
Πρόκειται για ψέμα, κατευθυνόμενο, καραμπινάτο, επικοινωνιακά ελεγχόμενο και στρατηγικά χορογραφημένο, μέσα από το οποίο επιχειρείται να φυλακιστεί η ελπίδα σου με δόλωμα διαχειριστικές υποσχέσεις, που θα εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, προετοιμάζοντας το έδαφος για το τελειωτικό χτύπημα των συμμοριών, και με απώτερο στόχο τον καθολικό αφανισμό της χώρας.
 
Η βιομηχανία της επικοινωνίας, επιχειρεί να περιχαρακώσει την προσοχή σου σ αυτά που ειπώθηκαν, γιατί το κλειδί των εξελίξεων βρίσκεται σε τρία πράγματα που δεν ειπώθηκαν  ούτε από τον  προσκυνημένο Σαμαρά, ούτε από τον απόλυτα χειραγωγούμενο Τσίπρα στη φιέστα της ντροπής. Και αυτά ακριβώς οφείλουμε να αναδείξουμε.
 
Το πρώτο πράγμα το οποίο δεν ειπώθηκε, είναι η ανάγκη να πάψει η ατιμωρησία και το ακαταδίωκτο αυτών που έφεραν τον τόπο σ αυτή την κατάσταση, και η ανάγκη να πληρώσουν βαρύτατο τίμημα για την εγκληματική διαχείριση που άσκησαν στις υποθέσεις του τόπου.
 
Ο Σαμαράς, δια της σιωπής επιβεβαίωσε πως εγκατέλειψε οριστικά τη «μια και μόνη εξεταστική», αφού προηγουμένως φρόντισε να εξασφαλίσει πολιτική και ηθική ασυλία στον εθνικό ολετήρα και να συγκαλύψει προκλητικά τον  επικίνδυνο πολιτικό του συνεταίρο και πρωτεργάτη του προδοτικού PSI, της σκανδαλώδους τραγωδίας των ναυπηγείων, τον προκλητικό βιαστή του εθνικού Συντάγματος, και διατηρεί στη θέση του τον εθνικά επικίνδυνο για την εξωτερική πολιτική της χώρας, αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό εξωτερικών.
 
Ο Τσίπρας, όχι μόνο δεν διεύρυνε το εύρος των εθνικά υπόλογων για εγκλήματα κατά της χώρας σε ολόκληρο το φάσμα του πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης, αλλά ουσιαστικά συνηγόρησε στο δρόμο που χάραξε ο Σαμαράς, συνυπογράφοντας την ατιμωρησία των ολετήρων του μνημονίου.
 
Και για τους δυο, το «ό γέγονε… γέγονε» τηρήθηκε ευλαβικά. Και για τους δυο το «σημείο μηδέν» δεν ξεκινά από τις ευθύνες των διαχειριστών που διέπραξαν εθνικά εγκλήματα, αλλά από το αποτέλεσμα του εγκλήματος αποδεχόμενοι ως δεδομένο πως το ολέθριο τίμημα οφείλει να το πληρώσει η κοινωνία και η πατρίδα.
 
Το δεύτερο πράγμα το οποίο δεν ειπώθηκε, είναι πως το εμφανιζόμενο ως δημόσιο χρέος, δεν είναι καθόλου δημόσιο, αλλά αποτελεί προϊόν συμμοριακής συναλλαγής διεφθαρμένων και εθνικά ανεύθυνων και εγκληματικών πολιτικών ανδρεικέλων, με τις συμμορίες του χρήματος σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Η λογική της «διαπραγμάτευσης» σημαίνει αποδοχή του εγκλήματος. Και βεβαίως προδιαθέτει για νέες «διαπραγματευτικές» παραχωρήσεις,  με βαρύτατο εθνικό και κοινωνικό τίμημα.
 
Και οι δυο λοιπόν συγκαλύπτουν σκόπιμα την αλήθεια, και ο λόγος είναι γιατί η εντολή που έχουν είναι να τροφοδοτήσουν τη φάκα με τυρί για να τσιμπήσει το πόπολο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί αποτελεσματικότερα το εφιαλτικό σχέδιο σε βάρος της χώρας. Και η αλήθεια που αποκρύπτουν, είναι πως:
  • Αυτό χρέος δεν είναι δημόσιο, γιατί από τις συναλλαγές της βρωμιάς που το διαμόρφωσαν, οι πολίτες αυτής της χώρας δεν καρπώθηκαν ωφελήματα, και επομένως δεν επιβαρύνονται και με καμία θεμιτή υποχρέωση αποπληρωμής του.
  • Αυτό το χρέος είναι προϊόν λαμογιάς και συναλλαγών αθλιότητας του πολιτικού προσωπικού με τους υποτιθέμενους δανειστές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να πεταχτούν έξω και δια παντός από τη χώρα.
  • Αυτό το χρέος αποτυπώθηκε λογιστικά προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο απροκάλυπτης κατοχής, και να νομιμοποιήσει ως βολικό άλλοθι την παρουσία τους αλλά και πολιτικές πλιάτσικου σε βάρος της χώρας.
  • Αυτό το χρέος ανακυκλώνεται με θύματα τους υπερχρεωμένους πολίτες απέναντι στο ίδιο το κράτος, που μπαίνουν στην κρεατομηχανή της κατοχής, σε ένα φαύλο κύκλο οργίων που βγάζουν στο σφυρί την ίδια τη χώρα.
Επομένως, αυτό το χρέος δε το διαπραγματεύεσαι γιατί κάθε διαπραγμάτευση συνιστά εθνική ήττα. Αυτό το χρέος δε το διαπραγματεύεσαι, γιατί κάθε διαπραγμάτευση οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερο κατέβασμα στα παντελόνια των ταπεινωμένων και των πρόθυμων, ενώ κάθε υποτιθέμενο «κέρδος» από τη διαπραγμάτευση, θα σημαίνει αποκλειστικά και μόνο, όχι μόνο ανεξέλεγκτη κατοχική υποταγή και καθολική θεσμική αποδόμηση, αλλά θα σημαίνει επίσης και νέο πλιάτσικο στον εθνικό πλούτο και στην εναπομείνασα εθνική και προσωπική περιουσία των πολιτών.
 
Οι ολέθριες συνέπειες του προδοτικού PSI αλλά και όλα όσα έγιναν στην Κύπρο με τον εκεί ελληνόφωνο εθνικό ολετήρα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες σε κανέναν αφελή.
Το τρίτο πράγμα για το οποίο δε μίλησαν, είναι η γεωπολιτική φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Ευρασία, που αργοφουντώνει στα Βαλκάνια, και που εισβάλει απειλητικά στην ίδια μας τη χώρα, από την προκλητική και θρασύτατη τουρκική αλητεία.
 
Κανείς από τους δυο δε μίλησε, για το Αιγαίο, για τη Θράκη, για τη Κύπρο, για τα επικίνδυνα σχέδια που επιβάλλουν άρον – άρον κλείσιμο με τρόπο ταπεινωτικό για την Ελλάδα των κρίσιμων εθνικών μας θεμάτων.
 
Κανείς απ τους δυο δε μίλησε για την ανάγκη επανακαθορισμού του γεωστρατηγικού προσανατολισμού της χώρας. Και φυσικά κανείς δεν τόλμησε να ανακοινώσει (ο μεν) ή να απαιτήσει (ο δε) την άμεση αποκαθήλωση του επικίνδυνου εξουσιοπαράφρονα από το τιμόνι της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
 
Τι λέτε λοιπόν??? Γίναμε μάρτυρες μιας αντιπαράθεσης «σωτήρων» που θα ανακόψουν την πορεία της χώρας προς την καταστροφή??? Ή μήπως παρακολουθούμε άφωνοι έναν ανταγωνισμό ολετήρων, για το ποιος θα βάλει τη σφραγίδα του στη ληξιαρχική πράξη θανάτου της χώρας???
 
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η δίαιτα των Ινδιάνων Σενέκα… μια αποτοξινωτική δίαιτα

Αν συνδέουμε κάτι στο μυαλό μας ακούγωντας για Ινδιάνους αυτό είναι  τα χρωματιστά φτερά και η παραδοσιακή φορεσιά από δέρμα ζώου. Αυτό που σίγουρα όμως ξεχνάμε και ίσως δεν ξέρουμε είναι πως η ζωή των Ινδιάνων ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ιεροτελεστίες. Αποτελούσαν τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, που πριν από σημαντικές ιεροτελεστίες έπρεπε να πραγματοποιηθεί η κάθαρση του οργανισμού με την πρόσληψη αποτοξινωτικών τροφών, καθώς και η διατροφή έπαιζε το δικό της ρόλο σ’ αυτές. Χαρακτηριστική λοιπόν, ήταν η δίαιτα των 4 ημερών που εφάρμοζαν οι Ινδιάνοι Σενέκα.

Λίγα λόγια για την φυλή των Σενέκα…

Η φυλή των Ινδιάνων Σενέκα ζούσε στα νότια και ανατολικά της λίμνης Οντάριο. Από το 1570 ανήκει στην ένωση των πέντε εθνών που δημιουργήθηκε με σκοπό να σταματήσουν μεταξύ των φυλών κάθε είδους εχθροπραξίες. Οι Σενέκα ασχολούνταν με τη γεωργία, καλλιέργεια καλαμποκιού, φασολιού, αλλά και με το ψάρεμα στην λίμνη, καθώς και το κυνήγι. Οι γυναίκες από την άλλη ασχολούνταν με τις οικιακές υποθέσεις και τις αγροτικές εργασίες, όσο οι άνδρες κυνηγούσαν και λάμβαναν μέρος σε ένοπλες συγκρούσεις προκειμένου να αποκτήσουν αιχμαλώτους.

Η Δίαιτα των Σενέκα

Η δίαιτα πραγματοποιείται για τέσσερις μέρες.Η κάθε μέρα της δίαιτας αυτής έχει ξεχωριστή καθοριστική δράση για τον οργανισμό μας. Η πρώτη μέρα δρα στον καθαρισμό του εντέρου, η δεύτερη στην αποβολή τοξινών, περιττών αλάτων και ασβεστούχων αποθεμάτων του οργανισμού, η τρίτη για την πρόσληψη αδιάλυτων ινών και η τέταρτη και τελευταία για να ενδυναμώσουμε το λεμφικό και κυκλοφοριακό μας σύστημα.

Πρώτη μέρα
Φρούτα. Καταναλώστε μόνο φρούτα την πρώτη μέρα. Μήλα, αχλάδια, μούρα, ροδάκινα, πεπόνια, κεράσια, πορτοκάλια, μανταρίνια ή επιλεκτικά μόνο καρπούζι. Αν και το καλοκαίρι υπάρχει πανδαισία φρούτων, σε περίπτωση που την θέσετε σε εφαρμογή το χειμώνα περιοριστείτε στα φρούτα εποχής και ας μην υπάρχει μεγάλη ποικιλία.

Δεύτερη μέρα

Ροφήματα. Την δεύτερη μέρα καταναλώστε μόνο ροφήματα από βότανα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα κοκτέιλ από πράσινο τσάι, τσάι του βουνού, λουίζα, χαμομήλι, ξυλαράκια κανέλας. Κάντε φρέσκα αφεψήματα και πιείτε όσα θέλετε κατά τη διάρκεια της μέρας χωρίς περιορισμό.

Τρίτη μέρα

Λαχανικά. Η τρίτη μέρα είναι αφιερωμένη στα λαχανικά. Έχετε τη δυνατότητα να φάτε όσα λαχανικά θέλετε, καρότα, κολοκύθια, σπανάκι, μπρόκολο με όποιον τρόπο μαγειρέματος επιθυμείτε. Βραστά, ψητά, στον ατμό, ωμά ακόμα και σαν σούπα.

Τέταρτη μέρα

Και τελευταία, ζωμοί λαχανικών. Καταναλώστε ζωμούς από κουνουπίδι, άσπρο και κόκκινο λάχανο,ντομάτας. Μπορείτε να προσθέσετε και ανθό αλατιού καθώς και κύβους λαχανικών.
Αφού περάσουν οι τέσσερις μέρες, την πέμπτη μέρα καλό θα ήταν να φάτε ελαφρά με σκοπό να μπείτε ομαλά στην κανονική σας διατροφή μετά από αποχή τεσσάρων ημερών.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άμεσα εκτελεστές διαταγές πληρωμής και κατασχέσεις από ιδιώτες κατά του Δημοσίου

 Την δυνατότητα έκδοσης διαταγής πληρωμής από ιδιώτες προς το δημόσιο, δίνει νομοσχέδιο βόμβα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Έτσι όσοι στους οποίους χρωστάει το δημόσιο θα μπορούν, σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κυριακής να στραφούν εναντίων του Δημοσίου με άμεσα εκτελεστή διαταγή πληρωμής.

Μάλιστα, σε περίπτωση μη είσπραξης των οφειλομένων, δρομολογείται διαδικασία κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας, με στόχο να πληρώσει άμεσα το Δημόσιο τα τεράστια χρέη που έχει προς προμηθευτές και χιλιάδες επιχειρηματίες.

Από το νομοσχέδιο εξαιρούνται ρητώς οι απαιτήσεις που προέρχονται από φορολογικές υποχρεώσεις, όπως για παράδειγμα, επιστροφή φόρου ή καταβολή ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν ήδη στην Ε.Ε από το 2004 και έπρεπε να έχουν γίνει από χρόνια νόμος του κράτους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αμφίπολη: Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τον τρίτο θάλαμο


Αμφίπολη: Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τον τρίτο θάλαμο

Στην πρώτη πύλη δεσπόζουν οι δυο Σφίγγες. Στη δεύτερη οι εντυπωσιακές Καρυάτιδες. Τώρα νέα σενάρια κάνουν λόγο για νέα πύλη και το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τον τοίχο του τρίτου θαλάμου

Στα προβλήματα στατικότητας, που εντοπίζονται στον τρίτο θάλαμο του τύμβου Καστά, οφείλεται η καθυστέρηση των ανασκαφών και της δημοσίευσης νέων ευρημάτων.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού την Κυριακή πυροδότησαν νέα σενάρια αναφορικά με το τι κρύβεται πίσω από τον τοίχο του τρίτου θαλάμου.

Σε κάποιες από τις φωτογραφίες του τρίτου θαλάμου διακρίνεται μια ανάγλυφη κατασκευή σαν γείσο το οποίο ενδέχεται να είναι η τέταρτη πύλη που οδηγεί στο νεκρικό θάλαμο εφόσον έχει θυρόφυλλα.
Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, μπορεί να είναι και το γείσο μιας εσοχής στην οποία φιλοξενείται κάποιο σημαντικό γλυπτό.

Προς το παρόν τα ερωτήματα αυτά δεν μπορούν να απαντηθούν καθώς ο τρίτος θάλαμος του τάφου είναι καλυμμένος με χώμα, κάτι που οδηγεί τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν σκάλες που οδηγούν σε χαμηλότερο επίπεδο.

Με την απομάκρυνση του χώματος, το ένα σενάριο που εξετάζουν οι αρχαιολόγοι είναι να διαπιστώσουν ότι ο τρίτος θάλαμος αποτελεί τον προθάλαμο του νεκρικού, ενώ ένα δεύτερο σενάριο είναι ο προθάλαμος του νεκρικού και το γείσο που διακρίνεται να είναι μια μεγάλη σφραγισμένη πύλη. Εξίσου πιθανό είναι ο τρίτος θάλαμος να είναι ο προθάλαμος του νεκρικού και να υπάρχει σκάλα που οδηγεί ένα επίπεδο πιο κάτω στο νεκρικό θάλαμο ενώ το τελευταίο ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι ο τρίτος θάλαμος να είναι και ο νεκρικός.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΟΜΒΑ...ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΊΗΣΗ ΚΑΙ ΚΌΚΚΙΝΑ ΔΆΝΕΙΑ. ΑΣΚΉΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΉ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ και ξέπλυμα κατά των 4 Τραπεζών !

Οι τράπεζες έχουν αποζημιωθεί για τα κόκκινα δάνεια και δεν νομιμοποιούνται να τα ξαναζητάνε δεύτερη φορά...Ύμνος στην Δικαιοσύνη και Συγκινητική Δικαίωσή μας μετά από 2 χρόνια αγώνα
Καρφί Σταυρού για τους λογοκλέφτες και ανήθικους εκμεταλλευτές του αγώνα μας.

Οι δικαστικές συνέπειες τεράστιες.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταργούν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και δημιουργούν ενιαίο αριθμό

Στην ενοποίηση του AΦM και του AMKA όλων των πολιτών σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση για να διασφαλίσει τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων που, με βάση κεντρική πολιτική απόφαση, θα γίνονται ενιαία από τα μέσα του 2017.

Tην ενοποίηση του AΦM και του AMKA προβλέπει η Mελέτη του KEΠE για το Aσφαλιστικό, στο πλαίσιο της διαδικασίας είσπραξης των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης από τις φορολογικές αρχές.

Σύμφωνα με την Ημερησία η ενοποίηση του AΦM και του AMKA θεωρείται ότι θα διευκολύνει -και πριν από την τελική φάση της συγχώνευσης της είσπραξης των εισφορών και των φόρων- και άλλες διαδικασίες για την ενίσχυση των εσόδων των Tαμείων στην τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, όπως: Tις διασταυρώσεις με τα στοιχεία που διαθέτουν οι φορολογικές αρχές για το οικονομικό «προφίλ» των οφειλετών.

Tο KEΠE υπογραμμίζει σχετικά ότι «είναι αδιανόητο, με τη δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων, το κράτος να μην γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του». Kαι προτείνει τη συστηματική και αυτοματοποιημένη (και όχι κατά περίπτωση, όπως γίνεται σήμερα) διασύνδεση του Kέντρου Eίσπραξης Aσφαλιστικών Oφειλών και των Tαμείων με τις φορολογικές αρχές, λαμβάνοντας υπόψη το φορολογικό απόρρητο.

Tον αυτόματο συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών με επιστροφές φόρων (ΦΠA και ΦMY) ή πληρωμές επιδοτήσεων από τον OΠEKEΠE για τους ασφαλισμένους στον OAEE και τον OΓA. Tο μέτρο, νομοθετημένο από τον Aπρίλιο του 2014, άρχισε να εφαρμόζεται μέσω του KEAO και με τη συνδρομή της HΔIKA, αλλά όχι αυτοματοποιημένα.

Tην παρακολούθηση των τρεχουσών πληρωμών εργοδοτών για κάθε ασφαλισμένο, όπως και κάθε άλλου υπόχρεου, και τον άμεσο εντοπισμό διαφορών (εισφορο-αποφυγή) και καθυστερήσεων με στόχο την αποτροπή δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων.

Σε αυτή τη βάση, το KEΠE τονίζει τις σημαντικές αλλαγές που έχει κάνει το IKA στο συγκεκριμένο θέμα («μέσω των μηνιαίων στοιχείων μισθοδοσίας είναι πλέον εφικτός ο έλεγχος της ορθότητάς τους με τη διασταύρωση των διαθέσιμων πληροφοριών στο IKA-ETAM και στις φορολογικές αρχές, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων»).





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπ. Εργασίας: Επίδομα μητρότητας και στις ελεύθερες επαγγελματίες

Τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), προβλέπει υπουργική απόφαση, την οποία υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Αντώνης Μπέζας.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, θεσπίζεται για πρώτη φορά και για τις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες το επίδομα μητρότητας, όπως προβλέπεται για τις γυναίκες με μισθωτή απασχόληση. Επιπλέον, χορηγείται σε όλες τις γυναίκες ασφαλισμένες του ΕΤΑΑ, και όχι σε μια μικρή κατηγορία τους όπως είναι οι δικηγόροι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το ύψος του επιδόματος, το οποίο θα καταβάλλεται εφάπαξ, θα ανέρχεται σε 200 ευρώ μηνιαίως και θα χορηγείται, για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.

Η αίτηση για τη χορήγησή του θα υποβάλλεται από την ασφαλισμένη μέσα σε έξι μήνες από την ημερομηνία του τοκετού.

«Η στρατηγική μας για την οικοδόμηση από την αρχή ενός αποτελεσματικού και δίκαιου κοινωνικού κράτος, χωρίς τα κενά, τις παραλείψεις και τις αδικίες του παρελθόντος, είναι μια συνεχής προσπάθεια που προχωρά με σταθερά και αποφασιστικά βήματα, ακόμη και μέσα σε αυτό το δημοσιονομικό περιβάλλον», δήλωσε -με αφορμή την υπογραφή της υπουργικής απόφασης- ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και προσέθεσε ότι «η χορήγηση, για πρώτη φορά στη χώρα μας, επιδόματος μητρότητας στις γυναίκες ασφαλισμένες του ΕΤΑΑ αποτελεί ένα ακόμη τέτοιο παράδειγμα».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «η χορήγηση του επιδόματος, εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την εφαρμογή μέτρων και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, που στηρίζουν εργασιακές ομάδες συμπολιτών μας, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή». Πηγή: radio1d.gr

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!