EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αποπληθωρισμός σε Ελλάδα, Εσθονία, Ιταλία και Σλοβακία

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,4% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 1,3%.

Αρνητικός πληθωρισμό -0,2% εμφάνισε η Ελλάδα τον Αύγουστο, ποσοστό το οποίο είναι το τρίτο χαμηλότερο στην ΕΕ, μετά τη Βουλγαρία (-1%) και την Ισπανία (-0,5%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,4% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 1,3%.

Στην ΕΕ ο πληθωρισμός παρέμεινε επίσης αμετάβλητος στο 0,5%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,5%.

Αποπληθωρισμό -0,2% εκτός από την Ελλάδα είχαν ακόμη η Εσθονία, η Ιταλία και η Σλοβακία, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Αυστρία και τη Μεγάλη Βρετανία (από 1,5%).

Σε σχέση με τον Ιούλιο ο πληθωρισμός μειώθηκε σε 17 κράτη- μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε δύο και αυξήθηκε σε εννέα κράτη.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι θα πάρουν επιστροφή χρημάτων απο την ΔΕΗ (όλες οι περιοχές)

Περίπου 13 εκατ ευρώ θα επιστρέψει η ΔΕΗ στους καταναλωτές που κατοικούν στις 272 περιοχές που έχουν εγκατασταθεί αιολικά πάρκα σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΚΑ Σχετικά ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε: «Για πρώτη φορά στην Ιστορία της ΔΕΗ αντί να χρεώνονται, θα πιστώνονται οι οικιακοί καταναλωτές των 272 χωριών της χώρας όπου έχουν εγκατασταθεί αιολικά πάρκα. Θα κατανεμηθεί ένα συνολικό ποσό άνω των 13 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελεί την αθροιστική αξία των ετών 2011, 2012, 2013.

Με την επιστροφή αυτή ανταποδίδεται σε κάθε νοικοκυριό ένα ποσό που να συμβολίζει την ανταπόκριση της κοινωνίας και του εθνικού ηλεκτρικού συστήματος στην όποια επιβάρυνση έχει υποστεί. Σχεδόν διπλάσιο ποσό αποδίδεται επιπροσθέτως και στους δήμους όπου ανήκουν οι δημοτικές αυτές ενότητες.

Με την ευκαιρία αυτή, κάνω έκκληση προς τους δημάρχους, υλοποιώντας την πραγματική βούληση του νομοθέτη, να αξιοποιούν τα ποσά αυτά που τους αποδίδονται σε παρεμβάσεις αποκλειστικά στις ίδιες τις δημοτικές ενότητες που φιλοξενούν τις ΑΠΕ για λόγους στοιχειώδους δικαιοσύνης.

Τα συνολικά 35 εκατ. ευρώ για τα τρία τελευταία έτη αποδίδονται στους κατοίκους των 272 αυτών χωριών και μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση, αλλά ταυτόχρονα και μια καλή ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών».
 
www.dikaiologitika.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κομπίνες δεκαετιών με μαϊμού συντάξεις!

Να βάλει τέλος στους μαϊμού και πεθαμένους συνταξιούχους του δημοσίου επιχειρεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των συνταξιούχων, ανακοίνωσε πως έχουν ανακτηθεί 42 εκατ. ευρώ αχρεωστήτως καταβληθέντων συντάξεων και αναζητούνται ακόμα 22,2 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μέσα από τα στοιχεία της απογραφής, αποκάλυψε τις κομπίνες με τις οποίες κάποιοι κατάφερναν να παίρνουν επί δεκαετίες και μετά τον θάνατο συγγενούς τους, συντάξεις.

Συγκεκριμένα, η απογραφή αποκάλυψε πως συντάξεις ύψους 64,4 εκατ. ευρώ καταβάλλονταν σε 3.423 συνταξιούχους του δημοσίου, μετά θάνατον.

Από την ολοκλήρωση της απογραφής διαπιστώθηκαν 3.423 θάνατοι συνταξιούχων για τους οποίους συνέχισε να καταβάλλεται κανονικά σύνταξη.

Στις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις περιλαμβάνονται οι εξής:

- καταβολής σύνταξης στην Καρδίτσα για το διάστημα από το 2000 έως τον Ιούλιο του 2012 ύψους 167.189 ευρώ. Ο πραγματικά δικαιούχος συνταξιούχος είχε πεθάνει από τον Σεπτέμβριο του 2000.

- κόρη δικαστικού, που πέθανε πριν πέντε χρόνια με τη μηναία σύνταξη να φτάνει τα 4.000 ευρώ, ελάμβανε κανονικότατα τη σύνταξη με το ποσό που κατατέθηκε στο λογαριασμό μετά το θάνατο να φτάνει τις 300.000 ευρώ. Η κόρη είχε παραποιήσει το επώνυμο (αλλαγή συμφώνου) προκειμένου να καταγράφεται ο θάνατος. Μάλιστα η κόρη είχε πάρει στεγαστικό δάνειο το οποίο αποπληρωνόταν απευθείας από το λογαριασμό που έμπαινε η σύνταξη.

- συνταξιούχος ιερέας που πέθανε το 1999 και από τότε οι συντάξεις συνέχισαν να καταβάλλονται στο λογαριασμό του. Από τα 147.000 ευρώ που είχαν καταβληθεί και το ΓΛΚ προσπάθησε να ανακτήσει στο λογαριασμό του ιερέα όπου συνδικαιούχος ήταν ο γιος του βρέθηκαν μόλις… 11 ευρώ.

-συνταξιούχο του Δημοσίου ο οποίος είχε πεθάνει από το 1991, η κόρη του εισέπραττε από το 1991 έως το 1998 τη σύνταξη μέσω ΕΛΤΑ. Από το 1998, εξαπατώντας την τράπεζα (παρουσίαση τρίτου προσώπου ως του δικαιούχου συνταξιούχου), άνοιξε λογαριασμό με συνδικαιούχο την ίδια.
 
-δικαιούχος πολιτικής σύνταξης,που είχε διατελέσει βουλευτής ο οποίος πέθανε το 1988, εμφανιζόταν να κάνει φορολογική δήλωση έως το 2010.
 
-χήρα από 1969 η οποία παντρεύτηκε ξανά το 1972, δεν δήλωσε τον γάμο της για να μην χάσει τη σύνταξη.
 
-δικαιούχος στρατιωτικής σύνταξης, στη ληξιαρχική πράξη θανάτου του οποίου αναφέρεται ως αιτία θανάτου ο στραγγαλισμός μετά από εγκληματική ενέργεια, αλλά στον τραπεζικό του λογαριασμό όπου έμπαινε βρέθηκαν μόνο 5 ευρώ.

Στους ελέγχους που διεξήγαγε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανακαλύφθηκε ότι τρεις υπάλληλοι του εμπλέκονταν σε κύκλωμα στο οποίο «νεκρανάστηνε» πεθαμένους συνταξιούχους και στη συνέχεια διοχέτευαν τα χρήματα σε δικούς τους λογαριασμούς.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα μεγάλα βρετανικά συνδικάτα αλληλέγγυα των 595 καθαριστριών

Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα πληθαίνουν οι απαντήσεις στο «Κάλεσμα για μια διεθνή μέρα αλληλεγγύης στις 595 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας», που ήδη κυκλοφορεί σε 9 γλώσσες. Κάνοντας ένα μεγάλο άλμα στην παρουσίαση αυτής της διεθνούς καμπάνιας, που εγκαινιάσαμε χτες με την Καταλονία, περνάμε σήμερα στη Βρετανία όπου η κινητοποίηση είναι ήδη σημαντική και χρωστάει πολλά στη δράση της Greek Solidarity Campaign, αντιπροσωπεία της οποίας – στην οποία θα μετέχει και εκπρόσωπος του λονδρέζικου συνδικάτου καθαριστών – θα επισκεφτεί τις επόμενες βδομάδες την Αθήνα και θα έχει επαφές με τις 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες.

Εδώ τα πράγματα είναι προ πολλού ξεκάθαρα και η αφίσα που καλεί στη διαδήλωση στις 20 Σεπτεμβρίου μπροστά στο Hellenic Centre στο κέντρο του Λονδίνου, κυκλοφορεί εδώ και πολλές μέρες. Όπως θα συμβεί και αλλού, έτσι και στη διαδήλωση του Λονδίνου, οι διαδηλωτές καλούνται να φορούν τα κόκκινα γάντια των καθαριστριών και να κραδαίνουν τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό!

london_affiche_femme_de_menage

Αυτό που ξεχωρίζει όμως, στη βρετανική κινητοποίηση αλληλεγγύης είναι η συμμετοχή του οργανωμένου εργατικού κινήματος, των μεγάλων βρετανικών συνδικάτων. Έτσι, πέρα από την υπόσχεση της Γενικής Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Εργατών TUC Frances O’Brady να στηρίξει τον αγώνα των Ελληνίδων καθαριστριών, και ενώ συνδικάτα από όλη τη χώρα, ακόμα και από τη Βόρεια Ιρλανδία όπως συμβαίνει με το συνδικάτο CWU των εργαζομένων στις επικοινωνίες, στέλνουν μηνύματα αλληλεγγύης και υπόσχονται δράσεις υποστήριξης στις επόμενες μέρες, αξίζει να σταθούμε λίγο στη «διακήρυξη αλληλεγγύης» του συνδικάτου UNITE που υπογράφει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του Λιν Μακ Κλάσκι.

Η σημασία αυτής της διακήρυξης έγκειται καταρχήν στο ότι προέρχεται από ένα συνδικάτο, που δραστηριοποιείται στη Βρετανία, στην Ιρλανδία, στις ΗΠΑ και στη Καραϊβική, και που έχει πάνω από 3 εκατομμύρια μέλη. Είναι όμως, το περιεχόμενο της που εντυπωσιάζει καθώς δεν περιορίζεται σε κάποιες καθιερωμένες φράσεις συμπάθειας και υποστήριξης. Αφού περιγράφει με στοιχεία τα δεινά που έχουν επιφέρει στον ελληνικό λαό οι «πολιτικές λιτότητας της Τρόικας και της κυβέρνησης Σαμαρά», καταγγέλλει «τις απειλές και την εκφοβιστική κυβερνητική προπαγάνδα…καθώς και την αστυνομική βία που αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτές οι γυναίκες».

Και η διακήρυξη καταλήγει: «Το UNITE χαιρετίζει τις δράσεις των αδελφών μας στην Ελλάδα που αρνούνται να το βάλουν κάτω και συνεχίζουν τον δημόσιο καθημερινό αγώνα τους, και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των κοινωνικών κινημάτων και συνδικάτων σε όλη την Ευρώπη ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τη δικαστική απόφαση που επαναφέρει αυτές τις γυναίκες στις εργασίες τους».

Κλείνουμε το σημερινό μας σημείωμα θυμίζοντας τις αυριανές κινητοποιήσεις. Η πρώτη θα γίνει αύριο το πρωί μπροστά στην ελληνική πρεσβεία στη Βιέννη και οργανώνεται από την αυστριακή «Επιτροπή αλληλεγγύης με την αντίσταση στην Ελλάδα». Η δεύτερη είναι η συνέντευξη τύπου που οργανώνει με τη συμμετοχή Γάλλων αλλά και Ελλήνων και Βέλγων συνδικαλιστών και ακτιβιστών στο δημαρχείο της Λιλ, μητρόπολης του γαλλικού βορρά, το «Δίκτυο Ελλάς – Γαλλία Αλληλεγγύη».


london_affiche_femme_de_menage2

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό το Δίκτυο συσπειρώνει ένα ευρύτατο φάσμα κινημάτων, κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων καθώς και ότι η διαδήλωση αλληλεγγύης στις 595 καθαρίστριες θα γίνει στη μεγάλη κεντρική πλατεία της Λιλ στις 20 Σεπτεμβρίου. Όμως, για αυτήν και για πολλά άλλα θα σας πληροφορήσουμε στις επόμενες μέρες…

Αλληλεγγύη στις Ελληνίδες καθαρίστριες

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την επίσπευση των σιδηροδρομικών έργων από την Αθήνα προς την Πάτρα αποφάσισε το υπουργείο Μεταφορών


Η επίσπευση των σιδηροδρομικών έργων του δικτύου από την Αθήνα προς την Πάτρα, αποφασίστηκε την Τετάρτη στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης υπό την προεδρία του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και με την συμμετοχή του υφυπουργού, Μιχάλη Παπαδόπουλου και των προέδρων της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο Ψαθόπυργος - Μποζαΐτικα με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους, να προχωρήσει η μελέτη για τη διέλευση της Πάτρας και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση όλων των έργων μετά την υπογραφή της σύμβασης Κιάτο - Ροδοδάφνη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή, το κόστος των έργων και κυρίως αυτών που είναι προς δημοπράτηση, «να είναι απολύτως τεκμηριωμένο και με την μέγιστη δυνατή οικονομία, χωρίς βεβαίως να θίγεται η πληρότητα, η ποιότητα και η ταχύτητα ολοκλήρωσης».​


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H φυγή κεφαλαίων από την Ευρώπη κι εμείς

Είναι πλέον πασιφανές ότι μέσα στο καλοκαίρι «εξατμίστηκε» η αισιοδοξία η Ευρωζώνη βαδίζει προς την ανάκαμψη των ρυθμών ανάπτυξης και των κερδών. «Ξαφνικά» ύστερα από τον Ιούλιο, τα δεδομένα και οι προβλέψεις για τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη επιδεινώθηκαν, ενώ η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ διαψεύδει τις ελπίδες για άμεση επανάκαμψη των θετικών προοπτικών. Ο διεθνής Οργανισμός αναθεωρεί προς τα κάτω τις προηγούμενες προβλέψεις του του Μαΐου για όλες τις μεγάλες οικονομίες πλην Ινδίας, ενώ ιδιαίτερα για την Ευρωζώνη «βλέπει» ασθενική ανάπτυξη 0,8% το 2014 και 1,1% το 2015, αναθεωρώντας έτσι επί τα χείρω τις προβλέψεις του για ανάπτυξη 1,2% το 2014 και 1,7% το 2015. Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι προβλέψεις για την Ιταλία, για την οποία προβλέπει ύφεση 0,4% το 2014 έναντι πρόβλεψης του Μαΐου για ανάπτυξη 0,5%.  

Η επιδείνωση των προσδοκιών για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη έρχεται να προστεθεί στη «νευρικότητα» που προκαλεί στους επενδυτές η επερχόμενη έναρξη του νέου αυξητικού κύκλου για τα αμερικανικά επιτόκια. Ο συνδυσμός τους προκαλεί διαρκή διολίσθηση της ισοτιμίας του ευρώ, που έχει χάσει πάνω από 7% έναντι του δολαρίου από τα υψηλά του Μαΐου.

Είναι το σύνολο αυτών των παραγόντων που έχει ενεργοποιήσει μια διαδικασία μαζικής φυγής κεφαλαίων από τα ευρωπαϊκά ομόλογα και μετοχές, καθώς διαψεύδονται οι προεξοφλημένες θετικές προσδοκίες σε όλους τους τομείς (ανάπτυξη, εταιρικά κέρδη κ.λπ.), ενώ η προσδοκία της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων κάνει ελκυστική και πιο ασφαλή τη φυγή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τα αποτελέσματα έρευνας της Bank of America Merrill Lynch για τον Αύγουστο, στην οποία συμμετείχαν 224 επαγγελματίες των αγορών με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 675 δισ. δολ., ήταν εντυπωσιακά: το καθαρό ποσοστό των θεσμικών χαρτοφυλακίων που διατηρούν «overweight» θέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαμορφώθηκε στο 13%, πέφτοντας κατά 22 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιούλιο.

Επίσης, σύμφωνα με ανάλυση της EPFR που έγινε για λογαριασμό των Financial Times, τα επενδυτικά ταμεία που τοποθετούνται σε χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης κατέγραψαν εκροές στις 9 από τις τελευταίες 10 εβδομάδες, περιλαμβανομένης της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου. Τέλος, οι εκροές από τα funds που τοποθετούνται στη βρετανική χρηματιστηριακή αγορά αυξήθηκαν σημαντικά την τελευταία εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο οι Σκωτσέζοι να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας τους στο δημοψήφισμα της Πέμπτης. Οι εισροές στα μετοχικά αμοιβαία της ευρωζώνης ανέκαμψαν προσωρινά λίγο πριν από τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την προηγούμενη βδομάδα, αλλά σύντομα άρχισαν και πάλι να μειώνονται.
Όλα αυτά συνιστούν πλήρη αντιστροφή της εικόνας, καθώς από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014 τα υπό διαχείριση κεφάλαια των μετοχικών αμοιβαίων που παρακολουθούνται από την EPFR αυξήθηκαν 50%, ξεπερνώντας το 1,2 τρισ. δολ., σε μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις από τότε που άρχισαν να τηρούνται στοιχεία, το 1998.

Τούτων δοθέντων, ποιες είναι οι προοπτικές; Αν τα οικονομικά δεδομένα της Ευρωζώνης για το τρίτο τρίμηνο του 2014 επιβεβαιώσουν τους φόβους των επενδυτών για τη συνεχιζόμενη καχεξία και αν, πριν απ” αυτό, στο δημοψήφισμα στη Σκωτία υπερισχύσει το «Ναι» στην αυτοδιάθεση, ή αν υπάρξει μια νέα επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία ή τη Μ. Ανατολή, τότε ο κίνδυνος μιας ακόμη μαζικότερης φυγής κεφαλαίων από την Ευρωζώνη είναι ορατός.

Σε αυτή την περίπτωση, οι συνέπειες για την Ευρώπη θα είναι σημαντικές, αφού θα εισέλθει σε φαύλο κύκλο: η οικονομική καχεξία οδηγεί σε φυγή κεφαλαίων και αυτή με τη σειρά της εντείνει την οικονομική καχεξία…

Σε ό,τι αφορά δε «ημάς τους πληβείους», δηλαδή την Ελλάδα, θα πρέπει να ξεχάσουμε νέες «γαλαντομίες» των ξένων επενδυτών, που το προηγούμενο κρίσιμο διάστημα κάλυψαν με τις τοποθετήσεις τους τις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών ή την πρώτη ελληνική έξοδο στις αγορές. Εξάλλου, η αποτυχημένη δεύτερη απόπειρα για έξοδο στις αγορές ήταν ακριβώς ένα προμήνυμα αυτών των συνεπειών, καθώς συνέπεσε με την έναρξη της διαδικασίας φυγής των κεφαλαίων από την Ευρωζώνη…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

AYTOI είναι οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που πήραν ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ- ΔΕΙΤΕ τη ΛΙΣΤΑ με τα Ονόματα

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον τα αιτήματα βουλευτών και πρώην βουλευτών για δανειοδότηση από το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας» της Βουλής. Περισσότεροι από 100 έχουν ήδη λάβει ποσά της τάξης των 10.000 και σε ορισμένες περιπτώσεις ως 15.000 ευρώ που τα εξοφλούν συνήθως σε διάστημα τεσσάρων ετών και μάλιστα… άτοκα!

Σε ρεπορτάζ  σε εβδομαδιαία εφημερίδα, προκύπτει ότι από τους βουλευτές που εξελέγησαν τον περσινό Ιούνιο, περίπου 60 έχουν σπεύσει να αξιοποιήσουν τους ευνοϊκούς όρους που ισχύουν γι αυτούς ενώ περισσότεροι από 40 είναι οι πρώην βουλευτές που έχουν κάνει χρήση του συγκεκριμένου προνομίου.

Το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας βουλευτών και ευρωβουλευτών» συστήθηκε το 2000 με την δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού στον οποίο κάθε μήνα μπαίνουν χρήματα από την παρακράτηση που γίνεται στο μισθό όλων. Συγκεκριμένα και οι 300 βουλευτές ανεξάρτητα από το αν κάνουν χρήση της δυνατότητας να πάρουν δάνειο συνεισφέρουν με 50 ευρώ μηνιαίως ενώ το αντίστοιχο ποσό για τους ευρωβουλευτές είναι 75 ευρώ. Επίσης, άπαντες με την εκλογή τους καταθέτουν εφάπαξ το ποσό των 200 ευρώ (βουλευτές) και των 300 ευρώ (ευρωβουλευτές). Τα έσοδα του Ταμείου πάντως συμπληρώνονται και από τον Προϋπολογισμό της Βουλής. Μόνο για το τρέχον έτος η επιχορήγηση φτάνει τα 199.000 ευρώ.

Η χορήγηση του δανείου είναι εξαιρετικά απλή διαδικασία αφού προβλέπει την υποβολή μιας αίτησης στην Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής ενώ ή έγκριση γίνεται από την λεγόμενη Διάσκεψη των Προέδρων. Ο βουλευτής επικαλείται ,σύμφωνα με το fpress.gr,«έκτακτες οικονομικές ανάγκες» τις οποίες δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει και το δάνειο εκταμιεύεται άμεσα καθώς ο χρόνος αναμονής δεν ξεπερνάει την μία εβδομάδα.

Ανάλογα είναι και όσα προβλέπονται για τους πρώην βουλευτές αν και -θεωρητικά μόνο- τα ποσά που μπορούν να ζητήσουν κυμαίνονται μέχρι 5-6.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και οι πρώην βουλευτές λαμβάνουν ποσά που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι της τάξεως των 10.000 ευρώ ενώ μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να φτάσουν και τις 15.000. Φυσικά και γι’ αυτούς ισχύει η άτοκη δανειοδότηση και η δυνατότητα εξόφλησης σε 48 μηνιαίες δόσεις.

Η είσπραξη του ποσού γίνεται από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στο κτίριο της Βουλής ή από το Λογιστήριο της Εθνικής Αντιπροσωπείας χωρίς ταλαιπωρία για τους ενδιαφερόμενους. Η παρακράτηση της μηνιαίας δόσης γίνεται από την βουλευτική αποζημίωση για τους εν ενεργεία βουλευτές ενώ οι υπόλοιποι κάνουν την εξόφληση μέσω τραπεζικών τους λογαριασμών ή καταβάλλοντας κάθε μήνα τα χρήματα, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους … κοινούς θνητούς οι οποίοι οφείλουν στις τράπεζες.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των βουλευτών είναι πώς μπορούν εφόσον έχουν εξοφλήσει ένα μέρους του δανείου τους να αναδανειοδοτηθούν μέχρι το ποσό που δικαιούνται. Υπάρχει μάλιστα περίπτωση πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος εκλεγόταν σε νομό της Θράκης που πήρε… τέσσερα διαφορετικά δάνεια. Βεβαίως κάθε φορά εξοφλούσε το προηγούμενο προκειμένου να πάρει το επόμενο.

Οι περισσότεροι απ’ όσους καταφεύγουν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας είναι βουλευτές από την επαρχία οι οποίοι συνήθως δεν εξασκούν το επάγγελμα τους και δεν έχουν άλλα έσοδα πλην της βουλευτικής αποζημίωσης. Κάποιοι άλλοι -κυρίως πρώην βουλευτές- αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις ορισμένων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως τα αιτήματα για δάνεια είναι διακομματικά με την εξαίρεση βουλευτών από δύο κόμματα, την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ που κανένας βουλευτής τους δεν έχει αξιοποιήσει το συγκεκριμένο προνόμιο.

Ένας στους πέντε πέρασε από το λογιστήριο

Από τους τριακόσιους της Βουλής η οποία προέκυψε στις εκλογές του Ιουνίου 2012, ένας στους πέντε έχει πάρει ήδη δάνειο που κυμαίνεται από 6.000 ως 15.000 ευρώ με την συντριπτική πλειοψηφία να έχει εισπράξει από 10.000 ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που δανειοδοτήθηκε είναι 61 από τους οποίους η μεγάλη πλειοψηφία προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία ( 34 βουλευτές) ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (11 βουλευτές), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (6 βουλευτές), το ΠΑΣΟΚ (4 βουλευτές), η ΔΗΜΑΡ (2 βουλευτές) καθώς και 4 οι οποίοι ανήκουν στην ομάδα των Ανεξάρτητων.

Μόλις ένας βουλευτής, ο Θεόδωρος Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκεστεί στο ποσό των 6.000 ευρώ ενώ άλλος ένας, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Μπούρας έχει εισπράξει το ποσό των 8.000 ευρώ. Από 10.000 ευρώ έχουν πάρει συνολικά 53 βουλευτές ενώ ο κ. Γεώργιος Καρασμάνης για απροσδιόριστους λόγους, ζήτησε και έλαβε… 9.444 ευρώ.

Υπάρχουν όμως και ορισμένες περιπτώσεις πιο «προνομιούχων» όπως ο Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ), ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ), ο Στάθης Κωνσταντινίδης (ΝΔ) και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος (ΝΔ) που έχουν λάβει δάνεια ύψους 15.000 ευρώ.

Μεταξύ των δανειοδοτηθέντων με υψηλότερο από το μέσο όρο ποσό είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος έχει λάβει συνολικά 14.166 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι πως ειδικά για τον κ. Στάθη Κωνσταντινίδη της ΝΔ εκτός από τα 15.000 ευρώ που ζήτησε, πήρε κι επιπλέον 1500 ευρώ για την… επισκευή του αυτοκίνητου του, όπως έγραψε στο σχετικό αίτημα.

Στον κατάλογο των νυν βουλευτών οι οποίοι προφανώς αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα μόνο με την βουλευτική αποζημίωση που κυμαίνεται από 5.500 ως 6.5000 ευρώ καθαρά βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος έχει εισπράξει πρόσφατα από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας 10.000 ευρώ τα οποία θα αποπληρώσει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Βρίσκονται επίσης βουλευτές με πολυετή παρουσία στα κοινοβουλευτικά έδρανα όπως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης οπ οποίος πάντως πήρε το δάνειο το 2011 αλλά και ο υφυπουργός Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης ο οποίος δανειοδοτήθηκε πριν από ένα χρόνο

Δάνειο ύψους 10.000 ευρώ πήρε και η προερχόμενη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια- Τσαρούχα.

Για τα δάνεια των 15.000 ευρώ η μηνιαία δόση που παρακρατείται από τους βουλευτές είναι λίγο παραπάνω από 300 ευρώ. Οι συνάδελφοι τους οι οποίοι πήραν 10.000 ευρώ καταβάλουν κάτι περισσότερο από 200 ευρώ το μήνα.

«Σαρώνουν» οι πρώην του ΠΑΣΟΚ

Ο κατάλογος με τους βουλευτές που απέτυχαν να εκλεγούν στην τελευταία αναμέτρηση αλλά έχουν ζητήσει κι έχουν πάρει δάνεια περιλαμβάνει περισσότερα από 40 άτομα. Η συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ (μεταξύ των οποίων αρκετοί έχουν αποχωρήσει από το κόμμα) και πρόκειται για πρώην βουλευτές που είτε είχαν δανειοδοτηθεί στην διάρκεια της προηγούμενης Βουλής είτε έκαναν αιτήματα τον τελευταίο χρόνο κι αυτά ικανοποιήθηκαν.
Άλλωστε το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών» όταν ιδρύθηκε πριν από 13 χρόνια είχε κυρίως στόχο του την ενίσχυση πρώην βουλευτών που δεν είχαν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για την συνταξιοδότηση τους.

Συνολικά 35 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει κι έχουν πάρει ποσά που ξεκινούν από 3.700 ευρώ (Δημήτρης Λιντζέρης) και φτάνουν ως και τις 14.583 ευρώ (Μιχάλης Τιμοσίδης ) και 13.750 ευρώ (Μαρία Θεοχάρη).

Ανάμεσα τους βρίσκεται και η πρώην Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής; Του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία δανείστηκε 6.000 ευρώ, ο νυν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Καρύδης (10.000 ευρώ), ο πρώην αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Άγγελος Τόλκας (10.000 ευρώ) και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Διαμαντίδης (10.000 ευρώ).

Οι δανειοδοτηθέντες πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι μόλις τέσσερις από τους οποίους ο πρώην υπουργός Μαργαρίτης Τζίμας εμφανίζεται να έχει λάβει δύο δάνεια των 15.000 ευρώ που τα εξυπηρετεί κανονικά και το υπόλοιπο τους είναι σήμερα περίπου 20.000 ευρώ

Ένα ποσό της τάξεως των… 8.888 ευρώ έχει πάρει ο Νεοδημοκράτης Μιχάλης Χαλκίδης το υπόλοιπο του οποίου είναι σήμερα4.444 ευρώ!

Μεταξύ των βουλευτών που δεν επανεξελέγησαν πέρσι τον Ιούνιο αλλά έχουν λάβει δάνεια που αποπληρώνουν είναι και δύο που προέρχονται από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό αλλά σήμερα είναι πολιτικά «άστεγοι». Πρόκειται για τον Αστέριο Ροντούλη (15.000 ευρώ) και τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο (12.000 ευρώ).

Πάντως η μεγάλη πλειοψηφία των πρώην βουλευτών έχει πάρει δάνεια της τάξης των 10.000 ευρώ, ορισμένοι από τους οποίους τα ζήτησαν και τα έλαβαν τους τελευταίους μήνες (Γ. Αρβανιτίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γ. Παπαμανώλης , Α. Τόλκας)

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παραπολιτικών» το Ταμείο
Αλληλοβοήθειας Βουλευτών είχε υπόλοιπο λογαριασμού τον περσινό Δεκέμβριο περί τα 180.000 ευρώ.

ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΝΔ
ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 15.000
ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 10.000
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ 10.000
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΒΛΑΧΒΕΗΣ 10.000
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ 10.000
ΘΕΟΔΩΡΟς ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ 9.444
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ 10.000
ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ 10.000
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ 10.000
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ 10.000
ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ 10.000
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ 15.000+ 1500
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ 10.000
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ 10.000
ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΜΑΝΗ 10.000
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 10.000
ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ 10.000
ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΤΣΑΡΑ 10.000
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ 10.000
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ 8.000
ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 10.000
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 15.000
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ 10.000
ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ 10.000
ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ 10.000
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ 10.000
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ 10.000
ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΜΗΛΟΣ 10.000
ΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ 10.000
ΛΑΖΑΡΟς ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ 10.000
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ 10.000
ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ 10.000
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ 10.000
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ 10.000
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ 10.000
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ 10.000
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ 10.000
ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ 10.000
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 10.ΟΟΟ
ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ 10.000
ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ 10.000
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ 10.000
ΑΝΕΛ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ 10.000
ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ 10.000
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 10.000
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ 10.000
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ 10.000
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ 10.000
ΔΗΜΑΡ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ 10.000
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 10.000
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ 14.166
ΠΑΡΙΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ 10.000
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ 10.000
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 10.000
ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΠΑΣΟΚ
ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ 10.000 (τώρα ΝΔ)
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ 10.000
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ 5.000 (τώρα ΔΗΜΑΡ)
ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ 10.000
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 10.000
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ 10.000
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΥΜΑΝΖΤΙΔΗΣ 10.000
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 10.000
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ 10.000
ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ 10.000
ΝΙΚΟΣ ΖΩΙΔΗΣ 10.000
ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ 10.000
ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΧΑΡΗ 13.750
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ 10.000
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ 10.000
ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ 10.000
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ 3.700
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ 10.000
ΣΟΥΛΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ 2900 (νέο δάνειο)
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ 10.000 (Τώρα Κοινωνική Συμφωνία)
ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ 10.000
ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ 10.000
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ 10.000
ΜΑ;ΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 6.000
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ 10.000
ΟΛΓΑ ΤΕΝΤΕ ΡΕΝΤΑΡΗ 10.000
ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ 10.000
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ 9700
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ 14.580
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ 7.777
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΛΚΑΣ 10.000
ΝΔ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ 15.000
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ 15.000+ 15.000
ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΣΠΕΝΤΖΑ 10.000
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ 10.000
ΛΑΟΣ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ 15.000
ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 12.000

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζητούν αύξηση σε 277 φάρμακα

Nα διορθωθούν οι τιμές σε 277 φάρμακα και να αυξηθούν το πλαφόν της δημοσίας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για το 2014 από τα 2 δισ. ευρώ στα 2,3 δισ. ευρώ, και της δημοσίας νοσοκομειακής δαπάνης από τα 550 εκατ. ευρώ στα 700 εκατ. ευρώ, ζήτησαν σήμερα εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

Ανέφεραν πως όταν ένα λάθος διαιωνίζεται, γίνεται στρατηγική και αυτό έχει ως αποτέλεσμα 277 φαρμακευτικά σκευάσματα να έχουν τιμολογηθεί με τιμές παρανόμως χαμηλότερα από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ευρώπης.

Ο υπεύθυνοι του ΣΦΕΕ άφησαν να εννοηθεί ότι είναι θέμα χρόνου η εμφάνιση ελλείψεων σε φάρμακα στην αγορά,


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χαράτσι-σοκ 40% στη διατροφή των διαζευγμένων

Εξωπραγματικά ποσά φόρων εισοδήματος καλούνται να πληρώσουν εφέτος χιλιάδες διαζευγμένες γυναίκες μόνο και μόνο επειδή κατά τη διάρκεια του 2013 εισέπραξαν από τους πρώην συζύγους τους ποσά διατροφής τα οποία υπερέβησαν τις 5.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των συγκεκριμένων γυναικών θεωρεί ότι τα ποσά της διατροφής που εισέπρατταν είναι εισοδήματα από «ελευθέρια επαγγέλματα» και τα φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ και με επιπλέον προκαταβολή φόρου 55%.

Συνέπεια όλων των παραπάνω, το ύψος του φόρου που καταλογίζεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις να φτάνει το 40,3% του συνολικού ποσού της εισπραχθείσας, κατά τη διάρκεια του 2013, διατροφής…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φορολόγηση της διατροφής ως εισόδημα από «ελευθέριο επάγγελμα» ισχύει μόνο εφόσον το συνολικό ποσό αυτής υπερβαίνει σε ετήσια βάση τις 5.000 ευρώ.
Αν η διατροφή δεν υπερβαίνει τις 5 χιλιάδες ευρώ, τότε δεν αντιμετωπίζεται φορολογικά ως εισόδημα από «ελεύθερο επάγγελμα», αλλά ως εισόδημα «από μισθωτές υπηρεσίες».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταγγελία Ρακιντζή: Βρίσκω εμπόδια στους ελέγχους επωνύμων -Τι είπε στη Βουλή

Λίγους μήνες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τα πεπραγμένα σε αυτή, ο Λέανδρος Ρακιτζής ενημερώνοντας σήμερα την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έκανε λόγο για ιδιότυπη «ασυλία» επωνύμων και μίλησε για εμπόδια που τίθενται στο έργο του όσον αφορά στον έλεγχο τους.

 Ωστόσο, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία και διευκρινίσεις και παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη. 

Το θέμα προέκυψε έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Δρίτσα ο οποίος έκανε λόγο για «μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων για επωνύμους». 

Απαντώντας ο κ. Ρακιτζής είπε χαρακτηριστικά: «Πρόσφατα βγήκε νόμος που λέει ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι αρμόδιος εγώ να το κρίνω. Υπάρχει τάση για εμπόδια, γραφειοκρατικά, κλπ. Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα; Βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα. Δεν μπορώ να κάνω έφεση στο βούλευμα. Δεν ελέγχω το ποινικό. Στην προσπάθεια που κάνω κατά των επωνύμων βρίσκω εμπόδια. Δεν μπορώ όμως να κατονομάσω υποθέσεις», κατέληξε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, απαντά στο ποιός εξαφάνισε τις καταθέσεις στην Ελλάδα.

ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΑΥΤΟΙ!

Επί κυβέρνησης Καραμανλή, το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, οι καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες υπολογίζοντο στα 211 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Επί εθνοσωτηρίου μνημονίου, σύμφωνα με την τελευταία αποτίμηση της ΕΚΤ, τον Σεπτέμβρη του 2013, οι καταθέσεις είχαν εξαϋλωθεί. Κατρακυλώντας στα 135 δις Ευρώ.

Υπάρχει κανείς που ακόμα δεν κατάλαβε ότι… Βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη ληστεία δημοσιου και ιδιωτικού πλούτου στη νεώτερη ιστορία. Στο 174,2% το ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ χρεος της χώρας!

Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα του Προβόπουλου τι νομίζετε ότι έδινε ως σύνολο καταθέσεων; 162 δις Ευρώ! Είπατε κάτι για greek statistics;

Τα στοιχεία:


Μειώθηκαν κατά ένα δισ. ευρώ οι καταθέσεις των νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκαν στα 135,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η μείωση αποδίδεται στις αυξημένες πληρωμές φόρων.
Τα στοιχεία της ΕΚΤ, που εμφανίζουν διαφοροποίηση σε σχέση με αυτά που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδος, καταδεικνύουν πως από το τέλος του 2008 έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2013, οι συνολικές απώλειες καταθέσεων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 75,3 δισ. ευρώ. Είναι αξιοσημείωτο ότι καμιά άλλη χώρα δεν έχει καταγράψει αντίστοιχη μείωση των καταθέσεών της για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έλα μωρέ… Κι αν κόψουν τον 13ο και τον 14ο μισθό και πάλι “ανάπτυξη” θα έχουμε…

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες για τις νέες απαιτήσεις των δανειστών, που στην ουσία δεν είναι και τόσο καινούργιες.

Μετά το Παρίσι, έφτασε η πληροφορία ότι η τρόικα ζητά κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα από το κομμάτι των εργασιακών και το νέο ασφαλιστικό που οδηγήσει σε νέες μειώσεις συντάξεων.


Μπορεί οι διαρροές για τους μισθούς να είναι το «τυράκι» για να χωνέψουμε τα υπόλοιπα και να μας πουν ότι και πάλι «διαπραγματεύθηκαν» σκληρά. Μπορεί αυτή τη φορά οι δανειστές να το εννοούν.

Τι περιμένουν μέχρι να «σκάσει» το παραμύθι; Την έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) για τα εργασιακά και την έκθεση για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Όλα αυτά, μέχρι τα μέσα προς τέλη Οκτωβρίου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έχετε μήνυμα από ..την εφορία!

Το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε επιστολή στους φορολογούμενους με την οποία τους προειδοποίηση να τακτοποιήσουν εντός 15 ημερών τις οφειλές τους προς την εφορία.

Όποιος δεν το πράξει, θα έρθει αντιμέτωπος με διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα.


Ολόκληρη η επιστολή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:

«Ελληνική Δημοκρατία

Υπουργείο Οικονομικών

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Σας υπενθυμίζουμε ότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών την 14/09/2014, εκκρεμούν οφειλές σας οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής.

Για την άμεση ενημέρωση σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη Δ.Ο.Υ. Στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» και στη συνέχεια «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» από την αρχική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ http://www.gsis.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση πατώντας εδώ.

Εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου θα πρέπει να προσκομίσετε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Όλα τα σχετικά έγγραφα μέσα στην παραπάνω προθεσμία. Τέλος σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, σας παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Προσοχή: Για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ., δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».

 

πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξέσπασμα Ν.Farage κατά ΕΕ: «Η πολιτική σας σε Ουκρανία και Συρία είναι καταστροφική»

Ο ηγέτης του βρετανικού κόμματος της Ανεξαρτησίας Nigel Farage χαρακτηρίζει την πολιτική της Ε.Ε. στο θέμα της Ουκρανίας ως μια από τις «μεγαλύτερες αποτυχίες της εξωτερικής πολιτικής» που εφαρμόζουν οι Βρυξέλλες.

Η καταστροφική αυτή πολιτική, όπως επισημαίνει ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον εξοπλισμό των ανταρτών της Συρίας προκειμένου να ανατραπεί ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Ο χειρισμός στην υπόθεση της Ουκρανίας είναι μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια, μαζί με τα σχέδια για να εξοπλιστούν οι αντάρτες της Συρίας», επισημαίνει ο Farage.

Βεβαίως αναφέρεται και στα σημερινά σχέδια, όπου Ευρωπαϊκές χώρες τάσσονται στο πλευρό των ΗΠΑ και «τρέχουν» να δώσουν όπλα ή να εκπαιδεύσουν τους Σύρους αντάρτες, οι οποίοι δεν διαφέρουν σε τίποτα με τους τζιχαντιστές που σφάζουν και σκορπούν τον τρόμο στη Συρία και στο Ιράκ.
Εμμέσως ο ηγέτης του Κόμματος της Ανεξαρτησίας «καρφώνει» την Ε.Ε. ότι συνδράμει τις ΗΠΑ σε ένα ύπουλο σχέδιο που με πρόσχημα της αντιμετώπιση του ISIS θέλει να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία για να ανατρέψει τον Άσαντ. Ότι δεν κατάφερε δηλαδή πριν περίπου ένα χρόνο.

Ο Farage καλεί τη Δύση να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο στην Ουκρανία και να ενώσει τις δυνάμεις της με τη Ρωσία στην καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία θεωρεί ως τη Νο1 απειλή αυτή τη στιγμή.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμμερίζεται τις ανησυχίες της Δύσης για την αντιμετώπιση της απειλής του ισλαμικού εξτρεμισμού», επισημαίνει ο Nigel Farage και καλεί τους Ευρωπαίους να συμμαχήσουν μαζί του για να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Τα σχέδια των ΗΠΑ και των υποτακτικών τους στην Ευρώπη ωστόσο φαίνεται πώς είναι άλλα. Να επέμβουν στρατιωτικά στη Συρία. Και εκεί δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή από τη Ρωσία…

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ερωτήματα για υπόθεση του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη

Σοβαρά ερωτήματα δημιουργεί η απαλλακτική δικαστική απόφαση του τριμελούς διοικητικού πρωτοδικείου Ηρακλείου η οποία στηρίχτηκε στο  μη έλεγχο της ΔΟΥ Σητείας  για την εταιρία Πλακιωτάκης A.Ε . Πρόκειται για την εταιρία στην οποία στο παρελθόν ήταν μέλος του Δ.Σ ο νυν υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης. 
Η υπόθεση ξεκίνησε να απασχολεί το ΣΔΟΕ μετά την σύλληψη του ιδιοκτήτη της εταιρίας Αιγόκερως Α.Ε  ο οποίος είχε στήσει μια «βιομηχανία» έκδοσης πλαστών εικονικών τιμολογίων τα οποία στη συνέχεια πωλούσε σε άλλες εταιρίες. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής «με το κόλπο των πλαστών τιμολογίων, καρπωνόταν ο ίδιος και οι πελάτες του τον ΦΠΑ και το κράτος δεν εισέπραττε δραχμή. Η ζημιά στο κράτος ξεπερνά  το 1,5 δισεκατομμύριο δρχ».
Μετά την έρευνα του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε ότι ένα από τα πλαστά τιμολόγια είχε εκδοθεί από την Αιγόκερως Α.Ε με λήπτη την εταιρεία Πλακιωτάκης Α.Ε ύψους 19. 411.000 δρχ για την διαχειριστική περίοδο του 1998 και στο οποίο εμφανίζεται ότι η εκδότρια εταιρία έχει πραγματοποιήσει για λογαριασμό της Πλακιωτάκης Α.Ε  ένα τεχνικό έργο. Μετά από τον έλεγχο  του ΣΔΟΕ στην εκδότρια εταιρία έδωσε εντολή ελέγχου για όλες τις εταιρίες που εμφανίζονταν ως λήπτες των εικονικών τιμολογίων.  Έτσι, η ΔΟΥ Σητείας επέβαλε στην εταιρία Πλακιωτάκης Α.Ε πρόστιμο ύψους 96.552 ευρώ ωστόσο η εταιρία προσέφυγε στα δικαστήρια με σκοπό να μην πληρώσει το πρόστιμο καθώς όπως υποστήριξε δεν έχει καμιά σχέση με την Αιγόκερως Α.Ε και δεν γνωρίζει τίποτα για το πλαστό τιμολόγιο.
Το παράδοξο είναι ότι σύμφωνα με την δικαστική απόφαση που έχει στην διάθεση του το koutipandoras.gr  η ΔΟΥ Σητείας ουδέποτε διενήργησε έλεγχο στα βιβλία και στα στοιχεία της εταιρίας ώστε να αποδειχθεί αν παρέλαβε ή όχι  το εν λόγω πλαστό τιμολόγιο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου «η αποδιδόμενη σε αυτή παράβαση στηρίχθηκε αποκλειστικά στη έρευση του ένδικου τιμολογίου στην έδρα της εκδότριας εταιρείας και όχι της προσφεύγουσας».
crop_2_0.jpg
Mε λίγα λόγια όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση η Πλακιωτάκης Α.Ε «στρέφεται κατά της ανωτέρω πράξεως και ζητάει την ακύρωση της υποστηρίζοντας ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί φορολογικός έλεγχος στα τηρούμενα από τα ίδια βιβλία και στοιχεία καθώς επίσης δεν αποδεικνύεται ότι η ίδια πράγματι δέχτηκε και έλαβε το εν λόγω εικονικό τιμολόγιο».
Το koutipandoras.gr  επικοινώνησε με τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Πλαιωτάκη και εκείνος είπε ότι «η συγκεκριμένη εταιρία είχε εκδόσει το 1998 ένα πλαστό τιμολόγιο και κοινοποιήθηκε στη ΔΟΥ το 2005 και μας είπε ότι ήρθε η επικύρωση ενός προστίμου. Εμάς στα στοιχεία δεν υπήρχε τέτοιο τιμολόγιο για αυτό κινήσαμε και μια διαδικασία δικαστική στην οποία έχουμε δικαιωθεί». Όπως αναφέρει ο νυν υφυπουργός Εργασίας για την εταιρία που στο παρελθόν ήταν μέλος του ΔΣ «η εταιρία έχει ελεγχθεί υπάρχουν φορολογικοί έλεγχοι στην συγκεκριμένη εταιρία». Άλλωστε, όπως εξηγεί «δεν γίνεται να βγουν δικαστικές αποφάσεις χωρίς έλεγχο».
Να σημειωθεί ότι έχει σταλεί και στην ΔΟΥ Αγίου Νικολάου αίτημα ώστε να απαντήσουν για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην εταιρία Πλακιωτακής Α.Ε ωστόσο δεν έχουμε πάρει καμιά απάντηση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρώτα μετέτρεψαν το χρέος σε διακρατικό και τώρα το μετακυλούν στους πολίτες.

Τρόϊκα και κυβέρνηση, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο λαός δεν μπορεί να εξοφλήσει τους υπέρογκους και αντισυνταγματικούς φόρους που μας φορτώνουν. Ήδη τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ανέρχεται σε 68 δις με ρυθμό αύξησης 1 δις το μήνα. Οι δε οφειλέτες έφτασαν τα 2.500.000 Έλληνες. Τότε γιατί το κάνουν;
Εκτιμούμε (και παρακαλούμε να το κρατήσετε αυτό) πως εκείνο που επιδιώκουν, δεν είναι η άμεση είσπραξη τώρα
των επιβαλλόμενων «δίκην πολυβόλου» φόρων, αλλά να μετακυλήσουν το δημόσιο χρέος στις πλάτες των πολιτών, μέσω των δημιουργούμενων τεχνητά απαιτήσεων του κράτους προς του πολίτες. Έτσι το μεν κράτος να εμφανιστεί κάποια στιγμή (για τις δανειακές ανάγκες της ολιγαρχίας) αξιόχρεο και αναβαθμισμένο, οι δε πολίτες του καταχρεωμένοι.
Με το πρώτο τέχνασμα (PSI) κούρεψαν τις εσωτερικές υποχρεώσεις του κράτους, ενώ ταυτόχρονα μετέτρεψαν το υπόλοιπο δημόσιο χρέος προς ξένους ιδιώτες, σε διακρατικό χρέος.
Τώρα, με το δεύτερο τέχνασμα της υπέρογκης φορολόγησης, μετακυλούν το υπάρχον δημόσιο χρέος στις πλάτες των ιδιωτών ώστε το κράτος να εμφανίζεται ότι έχει ισοδύναμες απαιτήσεις προς τους εξαθλιωμένους και υποθηκευμένους υπηκόους του.   
  
Με λίγα λόγια, το μεν κράτος θα παίρνει αναβαθμίσεις του αξιόχρεου από τους γνωστούς οίκους, ο δε λαός θα είναι τεχνητά καταχρεωμένος και πραγματικά εξαθλιωμένος.
Τελικά το τρίτο τέχνασμα πιθανολογούμε πως θα είναι η μέσω τεχνητής τρομοκράτησης των Ελλήνων, μεταβίβαση των απαιτήσεων που θα έχει το κράτος προς τους πολίτες του, σε διεθνείς οικονομικούς γύπες. Θα εμφανιστούν δηλαδή κάποια στιγμή τα κράτη - δανειστές και θα αξιώσουν τη μεταβίβαση των απαιτήσεων του κράτους, προκειμένου να ανταλλάξουν το κούρεμα (ή την όποια διευθέτηση) του δημοσίου χρέους με την εκχώρηση των απαιτήσεων του κράτους. Έξυπνο δεν είναι; Όλα τα δεδομένα δείχνουν πως εκτυλίσσεται ένα πολύ έξυπνο σχέδιο σε βάθος χρόνου.
Πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι, με το να μην πληρώσουν τώρα τους αντισυνταγματικούς φόρους, θα γλιτώσουν. Μπορεί λοιπόν τώρα το πολιτικό σύστημα να κάνει τα στραβά μάτια, αλλά στο μέλλον οι διεθνείς γύπες θα κατασπαράξουν εμάς και τις περιουσίες μας. Η μόνη λύση για να διασωθεί ο λαός, είναι να ανατρέψει έγκαιρα αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα που τον ξεπουλάει.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλευτής στην φασιστική Ουκρανία... πετάχτηκε από εξαγρωμένους διαδηλωτές σε κάδο σκουπιδιών... Στην Ελλάδα...

Βουλευτής στην φασιστική Ουκρανία... πετάχτηκε από εξαγρωμένους διαδηλωτές σε κάδο σκουπιδιών... Στην Ελλάδα...

 

 

 

        

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η δυσκολία της ανοικοδόμησης μετά την καταστροφή.

Οταν μια κοινωνία υφίσταται απομύζηση εισοδήματος και πλούτου 700 δισ. μέσα σε 5 χρόνια, απλώς καταρρέει, διαλύεται. Αυτή την πρωτοφανή αφαίμαξη που υπέστη η Ελλάδα την απέδωσαν στην οικονομική κρίση. Μια κρίση που όμως παρόξυνε σε υπέρτατο βαθμό η εσκεμμένα εξοντωτική πολιτική της διαρκούς λιτότητας που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα με τα Μνημόνια η τρόικα και η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ που την εφαρμόζει.
Η σκοπιμότητα της λιτότητας βρίσκεται στην αξιοποίηση του μηχανισμού του χρέους για την εκποίηση των περιουσιών. Πολύ απλά, αν σου περικόψω το εισόδημα, ενώ βρίσκεσαι μέσα σε χρέη που δεν μπορείς πια να εξυπηρετήσεις, τότε θα αναγκαστείς να ξεπουλήσεις την κινητή κι ακίνητη περιουσία σου όσο όσο. Τάση που λόγω της κερδοσκοπικής ψυχολογίας της αγοράς γίνεται αυτοτροφοδοτούμενη. Ετσι εξηγείται γιατί η απώλεια εισοδημάτων 100 δισ. προκάλεσε πολλαπλάσιες απώλειες περιουσιών 600 δισ. ευρώ.
Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο το ότι οι Ελληνες απότομα φτώχυναν, αλλά το ότι από ελεύθεροι άνθρωποι κατάντησαν σκλάβοι των φόρων και των χρεών που τα τραπεζικά δάνεια των προηγούμενων χρόνων δημιούργησαν. Αυτό που αποκλήθηκε «αποφυγή χρεοκοπίας» και «διάσωση της χώρας» μέσω χορήγησης νέων δανείων από τους πιστωτές δεν ήταν τίποτα άλλο από τη συντήρηση του εθισμού της χώρας στο όπιο του δανεισμού. Για να μπορεί στο μεταξύ να γίνεται η τεράστια μεταφορά πλούτου από τα νοικοκυριά στις τράπεζες και τους ξένους πιστωτές.
Το πρόβλημα είναι πως μια κοινωνία-πρεζάκιας και παρίας, που μετά βίας στέκεται στα πόδια της, δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία οικονομία, δεν έχει καμία δυνατότητα να την αναπτύξει. Χρειάζεται αποτοξίνωση από τα χρέη και τονωτικές ενέσεις απασχόλησης για να αποκτήσει στοιχειώδη αυτοπεποίθηση και να ανακάμψει. Με τα ψίχουλα, ωστόσο, του 1 δισ. κοινωνικών επιδομάτων που επιχειρεί να προσφέρει ως αποζημίωση η σημερινή κυβέρνηση της συμφοράς, δεν ισορροπούνται ζημιές 700 δισ. Αυτά είναι απελπισμένες κινήσεις κυβερνήσεων σε απόγνωση μπροστά στο επικείμενο τέλος τους.
Από την άλλη, η διάδοχη λύση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ν' ανέβει ένα βουνό από συντρίμμια. Δεν έχει να παραλάβει μία «ξυρισμένη», επίπεδη επιφάνεια για να κτίσει από το μηδέν. Εχει να αντιμετωπίσει σωρούς αποκαΐδια και οφείλει να πορευτεί ανάμεσα σε κοινωνικά και οικονομικά ερείπια τα οποία καλείται να ανασυγκροτήσει. Εργο διπλά τιτάνιο λόγω της κυβερνητικής απειρίας και της προκατάληψης κι εχθρότητας δυνάμεων του κατεστημένου.
Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας, είναι πως η ελληνική κοινωνία πέρασε από την υπερθέρμανση της ευφορίας του 2007 σε ένα υποθερμικό σοκ διαρκείας. Αν δεν την ντύσει, τη ζεστάνει και την ταΐσει για να εργασθεί, καμία αναπτυξιακή πρόοδος δεν θα υπάρξει.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτυπωμένο αυτοκίνητο βγαίνει για την πρώτη βόλτα (βίντεο).

«Εκτυπώστε το, θα περιμένω να το πάρω». Στο μέλλον, τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να παράγονται επιτόπου. Η αμερικανική εταιρεία Local Motors άνοιξε παράθυρο στο μέλλον παρουσιάζοντας το Strati, ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που κατασκευάστηκε σε 44 ώρες, ζωντανά μπροστά στα μάτια των θεατών μιας έκθεσης στο Σικάγο.

Η εκτύπωση

Στη διάρκεια του International Manufacturing Show, ένας γιγάντιος εκτυπωτής τριών διαστάσεων
παρήγαγε τα 40 βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου αποθέτοντας αλλεπάλληλα στρώματα πλαστικού ABS ενισχυμένου με ανθρακόνημα.

Ένα τυπικό αυτοκίνητο μπορεί να αποτελείται από 20.000 και πλέον εξαρτήματα, και η μείωσή τους στα μερικές δεκάδες θα μπορούσε να περιορίσει τα μηχανικά προβλήματα, υποστηρίζει η Local Motors.

Μόνο ο κινητήρας, η μπαταρία, τα φανάρια, τα κρύσταλλα και μερικά ακόμα εξαρτήματα προστέθηκαν αργότερα στο βασικό, τυπωμένο σκελετό. Το Strati δεν είναι το πρώτο εκτυπωμένο αυτοκίνητο, ωστόσο η νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Local Motors υπόσχεται να μειώσει δραστικά το χρόνο εκτύπωσης.

Οι προσπάθειες

Το 2013, ο μηχανικός Τζιμ Κορ παρουσίασε στις ΗΠΑ το εκτυπωμένο αυτοκίνητο Urbee 2, το οποίο είναι «γερό σαν ατσάλι» ενώ ζυγίζει «το μισό» από ένα συμβατικό όχημα. Χρειάστηκε όμως 2.500 ώρες εκτύπωσης για να ολοκληρωθεί.

Η Local Motors χρησιμοποιεί τώρα έναν νεότερο, ταχύτερο εκτυπωτή που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Cincinnati Inc σε συνεργασία με το Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ. Η μηχανή, με την ονομασία BAAM, λέγεται ότι μπορεί να αποθέτει έως και 20 κιλά πλαστικού την ώρα.

Με τον κινητήρα και τη μπαταρία που χρησιμοποίησε η εταιρεία για την παραγωγή του Stati σε ζωντανή παρουσίαση, το όχημα φτάνει τα 65 χιλιόμετρα την ώρα με αυτονομία έως 2 ώρες. Η Local Motors σχεδιάζει να το προσφέρει στην αγορά από το 2015 σε τιμή γύρω στα 18.000 δολάρια. Η ελπίδα είναι ότι το προϊόν θα τυπώνεται φρέσκο μπροστά στον πελάτη.

         

Βαγγέλης Πρατικάκης
πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη ληστεία δημοσιου και ιδιωτικού πλούτου στη νεώτερη ιστορία. Στο 174,2% το ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ χρεος της χώρας!

Απο το 109% ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ, διαχειρισιμου δηλαδη χρέους το 2009, φτάσαμε στο ιλιγγιωδες σημερινό, ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ με βρετανικό δίκαιο χρεος του 2014. Δεν ειναι όμως μονο αυτο.

Εχει μεσολαβήσει μια κολοσσιαία ληστεία δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αυτα τα 5 χρονια, ήτοι:

105 δις δημόσιου και ιδιωτικού χρήματος (μικροομολογιουχοι, ασφαλιστικά ταμεια, ΝΠΔΔ κλπ) ληστευθηκαν μέσω του PSI.

Το 2009, το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε 0,49 Ευρω. Σημερα κοστίζει 1,35.

Η βενζίνη απο 0,9 στο 1,65.

Οι φόροι ακίνητης περιουσίας αυξήθηκαν κατα 750%.

Οι μισθοί μειώθηκαν κατα 40%, ομοίως και οι συντάξεις.

Αυτοι οι αριθμοί οπως καταλαβαίνετε, μεταφράζονται σε χρήμα που “χάθηκε”.

Χάνεται όμως το χρήμα; Οχι βέβαια. Αλλάζει τσέπες.

Περί τα 210 δις λοιπόν, Ελληνικου χρήματος, έφυγαν και πήγαν σε “άγνωστες” κατευθύνσεις.

Το ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ του χρέους στην ουσία εκποιεί και κάθε μελλοντικό έσοδο της Ελλαδας απο διαχείριση πλούτου, πηγών, ορυκτών, γεωπολιτικής αξιοποίησης κλπ.

Μετα την ληστεία του χρηματιστηρίου λοιπόν, όπου 67 δις ευρώ ιδιωτικής περιουσίας και ασφαλιστικών ταμείων φτερουγισαν εκτος Ελλαδος, η ίδια συμμορία, αυτη του Σημιτη, επανήλθε.
Πραγματοποιώντας την μέγιστη ληστεία της σύγχρονης ιστορίας σε καιρό ειρήνης.

Η αδυναμία αποσυμπίεσης των δημοσίων οικονομικών (οι αστοχίες στον Προϋπολογισμό, οι υψηλοί στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα και φιλόδοξοι στόχοι για την ανάπτυξη, η αργή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η υστέρηση στις αποκρατικοποιήσεις, ο αποπληθωρισμός και τα υψηλά επιτόκια δανεισμού) σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα στο πολιτικό προσκήνιο, οδηγούν σε αναθεώρηση προς το χειρότερο των εκτιμήσεων του ΔΝΤ έως τη χρονιά-ορόσημο για το χρέος που είναι το 2020.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο του ΔΝΤ, το ελληνικό δημόσιο χρέος αναμένεται να κλείσει φέτος στο 174,5%, υποχωρώντας στο 128-129% το 2020 και στο 117-118% το 2022.

Η τρόικα στο βασικό της σενάριο εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 174,2% του ΑΕΠ φέτος, στο 171% του ΑΕΠ το 2015, στο 160,5% το 2016 και στο 152% το 2017.

Την ανάγκη πρόσθετων παρεμβάσεων ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος τονίζει και η Standard & Poor’s στις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία. Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως μακροπρόθεσμα η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τα επίπεδα του πληθωρισμού θα υπολείπονται των εκτιμήσεων της τρόικα, επομένως το δημόσιο χρέος θα μειώνεται με μικρότερη ταχύτητα της προσδοκώμενης. Η Standard & Poor’s εκτιμά ότι το χρέος θα ανέλθει στο 176,7% του ΑΕΠ φέτος, στο 173,2% το 2015, στο 168,1% το 2016 και στο 164,4% το 2017.

(Η απόκλιση μεταφράζεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, που αν τελικώς ισχύουν οι προβλέψεις του αμερικανικού οίκου, τότε η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις ώστε να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος για μείωση του δημοσίου χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022.)

Τέλος, η τρόικα εκτιμά ανάπτυξη 0,6% του ΑΕΠ το 2014, ανάπτυξη 2,9% το 2015 και ανάπτυξη κατά 3,7% το 2016, η δε Standard & Poor’s εκτιμά πως η Ελλάδα θα σημειώσει ύφεση κατά -0,2% το 2014, ανάπτυξη 1,9% το 2015, ανάπτυξη κατά 2,3% το 2016 και ανάπτυξη κατά 2,7% το 2017.
 
Η τιμωρία για τους υπαίτιους της εθνικης καταστροφής, πρεπει να ειναι μόνον μια.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΤΣΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΗΠΑ…ΤΩΡΑ…
θα ερθει κι εδω.. πως ?

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ?
ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΕΔΩ… !!
ή ΠΑΡΤΕ ΤΑ…

Τι θα κανουν ?

Θα σας κανουν προταση, ως καταθετες, οτι με τους πολλους ειδικους συμβουλους επενδυσεων να σας συμβουλευσουν…που να τοποθετησετε τα χρηματα των καταθεσεων για να μην κουρευτουν / χρεωθουν εξοδα φυλαξης !
δλδ η που σας χαρατσωνουμε τους λογαριασμους για την φυλαξη των χρηματων…η που σας λεμε που να τα επενδυσετε για να μην τα χασετε !!! ( ΟΙ

ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΙΣΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥΣ !! )

= ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΝΤΡΑΓΚΙ ! = ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΗΠΑ !

= ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ !

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο τύμβος της π@υστιάς

Ανοίξτε τάφους μεγάλους για τα καμώματα των προδοτών. Βάλτε κομματόσκυλα να τους φυλάνε ως σφίγγες και ξέκ@λα ως Καρυάτιδες να προειδοποιούν όταν κάποιος πάει πιο βαθιά θα πεθάνει από τα αέρια αηδίας που τα σαπισμένα σαρκία των προσκυνηταριών αναδύουν όπως και όταν κυκλοφορούσαν στην επάνω ζωή. Βάλτε ως σήμα αντί λέοντα τα σύμβολα των κομμάτων που δημιούργησαν και υπηρέτησαν.

Φτιάξτε τάφους σε κάθε ραχούλα και νησί χωρίς μεγάλους αρχιτέκτονες να τους έχουν σχεδιάσει. Ας χρησιμοποιήσει ο καθένας την χρόνια αισθητική που πλασάρεται από την νεοελληνική πραγματικότητα που με την σέσουλα χρηματοδοτούσαν οι κυβερνήσεις της χώρας εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Να μείνει εις τους αιώνες η δόξα και τιμή που πρέπει σε δημοκράτες βασιλιάδες και στους πιστούς υπηκόους τους.

Να είναι μεγάλα τα ταφικά οικοδομήματα όσο μεγάλα ήταν και τα ονόματα όσων δημοκρατίσκων πέρασαν από την χώρα από την «απελευθέρωση» και μετά με αποκορύφωμα τους τάφους των «ανδρών» της τελευταίας 8ετίας. Σε λάρνακες από σαπιόξυλο να μπουν τα εκατομμύρια ωρών ηχογραφημένων ομιλιών και διαλόγων της Βουλής έτσι ώστε να μπορεί ο τουρίστας του μέλλοντος να θαυμάζει τον πολιτισμό των τελευταίων ημερών μιας χώρας που την έλεγαν Ελλάδα.

Αντί εγχάρακτων επιγραφών γράψτε με σπρέι στους ασβεστωμένους τοίχους τα συνθήματα που ξεσήκωναν τα εκατομμύρια λαού να μείνει στην αιωνιότητα η απόδειξη ότι ο λαός δεν θέλει πράξεις θέλει λέξεις. Κι όσο οι λέξεις είναι φθηνές και ψεύτικες τόσο μεγαλύτερη διάρκεια έχουν στο μουμιοποιημένο μυαλό του ψηφοφόρου.

Στους ενδιάμεσους θαλάμους με διαχωριστικό νοβοπάν να στοιβαχτούν οι εκατομμύρια ώρες γλειψίματος των ψηφοφόρων και τα χιλιάδες ρουσφέτια των πολιτικών που έγιναν τα θεμέλια αυτού του μοναδικού πολιτισμού που φέρει το όνομα «Ελληνική Δημοκρατία» και είχε διάρκεια 40 χρόνων έχοντας ως μόνο θύμα την ίδια την Δημοκρατία. Εκεί ψηλά στο γείσο βάλτε και την ημερομηνία ψήφισης του Αντιρατσιστικού Νομοσχεδίου, ημέρα που μπήκε η Αλήθεια στον τοίχο εκτέλεσης του Φόβου και του Φασισμού. Τα ονόματα δε, των βουλευτών με λαδομπογιά γραμμένα σαν την λαδομπογιά που σε έναν άλλον Τοίχο 70 χρόνια πριν έγραφε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Στον κεντρικό θάλαμο ανοίξτε λακκούβες και χώστε τους ήρωες, στρατηλάτες, εθνάρχες, ηγέτες, δεξιούς και σοσιαλιστές, αλλά και όσους με τον φερετζέ της αριστεράς τούς φύλαγαν τα νώτα τιμώντας τα έργα και τις ημέρες τους, τα ιδρωμένα μεροκάματά τους που ήταν η αιτία της μεγαλύτερης Αυτοκρατορίας που πέρασε από την χώρα: «Αυτοκρατορία της Π@υστιάς».

Πάρτε κιμωλία και στους σταυρούς τους πάνω χαράξτε τα θύματα της επέλασής τους, ανθρώπους, ιδανικά, αξίες και αξιοπρέπεια. Θα είναι μεγάλος ο σταυρός ανάλογα με τα θαυμαστά τους «έργα». Ως κτέρισμα να ακολουθεί τους αξιοσέβαστους νεκρούς, σε περίοπτη θέση όπως αυτή που της αρμόζει, μια κάλπη. Σαν αυτές τις χιλιάδες καλπών, που σε κάθε οικισμό της χώρας που κάποτε έλεγαν Ελλάδα, προσκυνούσαν ευλαβικά με σταυρωμένα ψηφοδέλτια οι πολίτες.

Σκεπάστε τον τάφο με ελενίτ γιατί είναι το μοναδικό που αντέχει την πίεση των χιλιάδων τόνων ρεμούλας, ψευτιάς και εθνοπροδοσίας.

Ως τελικό φινίρισμα και πριν κλείσετε τις πλαστικές κουρτίνες που θα δεσπόζουν αντί χρυσοποίκιλτων θυρών ή ως καθαροί πιστοί της π@υστιάς δακρύστε ή ως αμετανόητοι ελεύθεροι φτύστε.
πηγη
  
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κράτος… «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» επιστροφές φόρων λόγω ΕΝΦΙΑ

Στροφή ..180 μοιρών έκαναν οι επιστροφές φόρου που αναμένουν χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι, από τα εκκαθαριστικά των φορολογικών τους δηλώσεων.

Το σύστημα εκκαθάρισης και επιστροφής φόρου έπεσε και όπως φαίνεται οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν αρκετές εβδομάδες ίσως και μήνες μέχρι να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Πρόκειται για την ηλεκτρονική εφαρμογή που θα επέτρεπε στις εφορίες να κάνουν διασταυρώσεις με τα αρχεία των ασφαλιστικών ταμείων, για να βρουν αν ένας φορολογούμενος που δικαιούται επιστροφή φόρου, είχε ταυτόχρονα και ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις οποίες δεν είχε βάλει σε ρύθμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας λόγος που έπεσε το ηλεκτρονικό σύστημα, είναι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ! Δηλαδή, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «τρέχει» τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά για να προλάβει τις προθεσμίες. Σε αυτή την κινητικότητα οφείλεται εν μέρει η πτώση του συστήματος για την επιστροφή φόρου.

Τι κι αν έχουν περάσει κάτι λιγότερο από τρεις μήνες από τότε που ο κόσμος υπέβαλε τη φορολογική του δήλωση, το κράτος όμως προσπαθεί με κάθε τρόπο να καθυστερήσει τις διαδικασίες που θα έβγαζαν από τα ταμεία του τα χρήματα που δικαιούται ο κόσμος. Χρήματα που στην ουσία θα επέστρεφαν και πάλι στο κράτος, αφού με αυτά – στη συντριπτική τους πλειοψηφία – θα πληρωθούν οι φόροι που έρχονται!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια πρώτη προσπάθεια να ξεκινήσουν και πάλι οι διασταυρώσεις στοιχείων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ωστόσο και πάλι, θεωρείται αμφίβολο ότι θα προκύψουν και νέες καθυστερήσεις.

Ο παραλογισμός

Το οικονομικό επιτελείο είχε βάλει ως προϋπόθεση για την επιστροφή φόρου τη μη ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Οφειλές εκεί δεν μπορούν να έχουν για παράδειγμα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Οι μισθωτοί έχουν απευθείας κρατήσεις τις οποίες πληρώνουν οι εργοδότες τους.
Συνεπώς, τι φταίει ένας εργαζόμενος μισθωτός, αν ο εργοδότης του δεν έχει πληρώσει τα ασφαλιστικά ταμεία;

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Και μιλάμε για παραλογισμό, γιατί οι καθυστερήσεις σχεδόν τριών μηνών αφορούν όλους τους φορολογούμενους. Ακόμα και αυτούς που έχουν μια δουλίτσα, παίρνουν ένα χαμηλό μισθό και το εκκαθαριστικό τους έδειξε επιστροφή φόρου.

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!