EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κίνδυνος παγκόσμιας εργασιακής κρίσης

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου για την παγκόσμια αγορά εργασίας, χτυπούν οι Financial Times με άρθρο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση. Η αύξηση των θέσεων εργασίας αποτελεί πρόκληση για τις χώρες, αναφέρει η εφημερίδα ενώ προειδοποιούν ότι η απραξία δημιουργεί κίνδυνο πολυετούς αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης και ενός φαύλου κύκλου που θα αποδειχθεί πολύ δύσκολο να σπάσει.

Η έλλειψη απασχόλησης και η στασιμότητα των μισθών ενισχύουν την ανισότητα και κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τις καταναλωτικές δαπάνες και κατά συνέπεια την ανάπτυξη στις προηγμένες οικονομίες

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία παγκόσμια εργασιακή κρίση» δήλωσε ο Nigel Twose, ανώτατο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας για θέματα απασχόλησης και συμπλήρωσε: «Υπάρχει έλλειψη θέσεων εργασίας και ειδικότερα θέσεων ποιότητας».

Η έλλειψη απασχόλησης και η στασιμότητα των μισθών ενισχύουν την ανισότητα και κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τις καταναλωτικές δαπάνες και κατά συνέπεια την ανάπτυξη στις προηγμένες οικονομίες, αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ILO. Με αυτά τα δεδομένα, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο για την G20 να πετύχει τον στόχο ενίσχυσης του παγκόσμιου ΑΕΠ περισσότερο από 2% μέχρι το 2018.

«Πραγματικά δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Ο μεγαλύτερος αριθμός θέσεων εργασίας με καλύτερους μισθούς συνεισφέρει στα εισοδήματα των νοικοκυριών και στη συνέχεια στην ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης. Όταν οι επιχειρήσεις βλέπουν ενίσχυση της ζήτησης αυξάνουν τις επενδύσεις και έτσι δημιουργείται ένας χρηστός κύκλος» δήλωσε και η Sandra Polanski, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια πολιτικής του ILO.

Η έκθεση επισημαίνει τις σημαντικές δομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις της G20. Η ανεργία των νέων στις προηγμένες οικονομίες παραμένει σε ιστορικά υψηλά. Μέχρι και το 2012, οι μακροχρόνια άνεργοι αντιστοιχούσαν στο ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των ανέργων στις πλούσιες οικονομίες της G20. Πριν την χρηματοοικονομική κρίση το αντίστοιχο ποσοστό περιοριζόταν στο ένα πέμπτο. Αυτή η σημαντική άνοδος αυξάνει τις πιθανότητες να πληγεί ανεπανόρθωτα η αγορά εργασίας.

Παρά τη σημαντική μείωση της φτώχειας που καταγράφηκε τις τελευταίες δεκαετίες, υπάρχουν επίσης σαφή στοιχεία που δείχνουν ότι υπερβολικά μεγάλος αριθμός εργαζομένων στις αναδυόμενες οικονομίες ανήκει στη νέα τάξη των εργαζόμενων φτωχών αντί να περνούν στη μεσαία τάξη.

To 2013, 400 εκατ. άνθρωποι παρέμεναν κάτω από την γραμμή των 2 δολ/ημερησίως που έχει χαράξει η Παγκόσμια Τράπεζα για την «μέτρια φτώχεια» στις αναδυόμενες οικονομίες της G20. Ο αριθμός έχει μειωθεί κατά το ήμισυ από το 1991. Εάν όμως, δει κανείς μία ευρύτερη μέτρηση, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του εργατικού δυναμικού των εν λόγω χωρών – 837 εκατ. άνθρωποι- ζούσαν πέρσι κάτω ή στα όρια της γραμμής της φτώχειας σύμφωνα με την έκθεση.

«Είναι ο υπερβολικός ο αριθμός των ανθρώπων στις αναδυόμενες οικονομίες που ανήκουν στην τάξη των εργαζόμενων φτωχών» δήλωσε ο κ. Twose επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα παραμένει σημαντικό και εκτεταμένο» για χώρες όπως η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία και η Νότιος Αφρική.

Η έκθεση αναφέρει ότι τα μέλη της G20 έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα και πως ξεκίνησαν ειδικά προγράμματα απασχόλησης. Τα σχέδια αυτά όμως, χρειάζεται να υλοποιηθούν συντονισμένα ώστε να δοθεί στην παγκόσμια οικονομία η ώθηση που απαιτείται για να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος αριθμός θέσεων εργασίας. Η τρέχουσα ανάκαμψη παρουσιάζει κάποιες ενδείξεις ενίσχυσης, αλλά «παραμένει αδύναμη και εύθραυστη», προειδοποιούν οι συντάκτες της έκθεσης, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν.

«Η υφιστάμενη τροχιά ανάπτυξης, εάν δεν αλλάξει, δεν θα δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο να παραμείνει σημαντικό το κενό απασχόλησης, να ενισχυθεί η υποαπασχόληση και η άτυπη απασχόληση και να συνεχιστούν οι πτωτικές πιέσεις στην κατανάλωση, το βιοτικό επίπεδο και την παγκόσμια ζήτηση από τους χαμηλούς μισθούς» αναφέρουν .

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκάλυψη – βόμβα! Μπλόκαραν τον έλεγχο σε 6230 offshore με κυβερνητική εντολή

Τρομερές αποκαλύψεις από την εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής» που γεννούν μείζων πολιτικό ζήτημα.

Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προβαίνει σήμερα η συνήθως έγκυρη εφημερίδα «Το Παρόν» καθώς υποστηρίζει ότι τον περασμένο Μάρτιο δόθηκε προφορική εντολή από …πολύ ψηλά να σταματήσουν οι έλεγχοι που γίνονταν σε offsore εταιρείες από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν προχωρούν οι έλεγχοι στις offshore εταιρείες, οι οποίες κρύβουν στα σπλάχνα τους ένα θυσαυρό για τα δημόσια ταμεία. Το θέμα έχει φθάσει και στη βουλή, αλλά από τους αρμόδιους υπουργούς ,η απάντηση ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Και μόνο αυτό το γεγονός, σύμφωνα με την εφημερίδα, επιβεβαιώνει τη διάχυτη αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει απλώσει δίχτυ προστασίας πάνω από τις 6230 offshore τις οποίες κατέχουν ως επί το πλείστων μεγαλοεπιχειρηματίες , μεταξύ αυτών και επιφανή ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας. 

Μάλιστα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι σε έλεγχο που είχαν προλάβει να κάνουν εφοριακοί σε 3 μόνο offshore , ο φόρος που προέκυπτε ήταν μεταξύ 5 και 6 εκ. ευρώ !!!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διευθυντικών στελεχών εφοριών , που επικαλείται «Το Παρόν» ο φόρος που θα προέκυπτε αν γινόταν κανονικός έλεγχος στις offshore θα έφθανε συνολικά για τις 6230 τέτοιες εταιρείες στο ύψος των 3δις. ευρώ. 

Μάλιστα το πύρινο άρθρο της εφημερίδας καταλήγει με ερωτήματα που οφείλουν οι αρμόδιοι άμεσα να απαντήσουν αν θελήσουν να διαψεύσουν το ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα:

-Σε πόσες από τις 6230 offshore έχει γίνει έλεγχος;

-Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

-Τι ποσό καταλόγισε ο έλεγχος;

-Στα δύο χρόνια που κυβερνά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εισπράχθηκε έστω και ένα ευρώ;

Ιδιαίτερη σημασία στο θέμα έχει να τονίσουμε ότι η εφημερίδα «Το Παρόν» συνήθως δικαιώνεται για τις αποκαλύψεις που έχει κάνει κατά καιρούς και δεν βγάζει θέματα χωρίς λόγο.

Σίγουρα η κυβέρνηση οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις, τη στιγμή που έχει εξαπολύσει φοροεπιδρομή και άγριο κυνηγητό στην ιδιωτική οικονομία, σε εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.


logiastarata  και εδω


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άρχισε το ξεπούλημα και του ΣΕΦ!

Την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση, για την αξιοποίηση τμημάτων του ακινήτου στην περιοχή του «Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας», ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η ήπια ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης του ακινήτου γύρω από το στάδιο, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας τον κοινωνικό και αθλητικό της χαρακτήρα.

Το σχέδιο αξιοποίησης, που περιλαμβάνει μια έκταση περίπου 220 στρεμμάτων και την μαρίνα Αθηνών, στοχεύει στην αναβάθμιση και ανάδειξη του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της περιοχής.

Επίσης, προκήρυξε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση 2 ακινήτων εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης, στην περιοχή Γούρνες Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης με σκοπό την ανάπτυξη μικτών χρήσεων.

Το προς αξιοποίηση ακίνητο περιλαμβάνει (α) μια έκταση 30.000 τμ περίπου, όπου προβλέπονται ήπιες ψυχαγωγικές και εμπορικές χρήσεις, καθώς και (β) μια παραθαλάσσια έκταση 316.000 τμ περίπου, όπου προβλέπεται να αναπτυχθεί τουριστικό παραθεριστικό χωριό και, δυνητικά, γήπεδο γκολφ εννέα οπών.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο αξιοποίησης, για το οποίο έχει προηγηθεί διάλογος με τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές, δεν περιλαμβάνει τις λειτουργούσες εγκαταστάσεις που έχουν ήδη παραχωρηθεί στην Περιφέρεια, τον Δήμο και το ΕΛΚΕΘΕ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΣΠΕΛ: Δεν ήξερες, δεν ρώταγες κύριε Δένδια;

Εκτεθειμένα στον κίνδυνο της διαφθοράς και των κακοτεχνιών αφήνει η κυβέρνηση τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα, «παγώνοντας» κάθε επίσημο έλεγχο στην ορθή υλοποίηση των συμβάσεων, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, και της ποιοτικής κατασκευής των έργων.

Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει προχωρήσει ακόμη ως όφειλε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τον νέο εντεταλμένο ανεξάρτητο μηχανισμό ελέγχου των δημόσιων έργων, τον γνωστό ΕΣΠΕΛ (Εξειδικευμένος Σύμβουλος Ποιοτικού Ελέγχου).

Η σύμβαση του μέχρι πρότινος παρόχου των υπηρεσιών αυτών έχει λήξει εδώ και καιρό και έχει «κολλήσει» η σχετική προκήρυξη για τη σύμβαση της νέας περιόδου, χωρίς να φαίνεται καμία πρόθεση από τη πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης να «τρέξει» τις διαδικασίες.

Η προηγούμενη φορά που η χώρα έμεινε χωρίς έλεγχο στα δημόσια έργα ήταν η περίοδος 2006-2008 με τραγικά αποτελέσματα σε καθυστερήσεις, κακοτεχνίες και «σκοτεινές» υπερκοστολογήσεις. Η νέα «χαλάρωση» ελέγχων, ενδεχομένως να οδηγήσει και τώρα σε απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ και σε παράδοση κακής ποιότητας έργων.

Για τους μη μυημένους στα τεχνικά έργα και τις κατασκευές, ο Ε.Σ.Π.ΕΛ. διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους επαλήθευσης της ποιότητας στα δηµόσια έργα που εκτελούνται από όλους τους φορείς του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα και συγχρηματοδοτούνται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται έργα υποδοµών, που εντάσσονται και χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Κ.Π.Σ., του Ταµείου Συνοχής και των Κοινοτικών Πρωτοβουλιών.

Με απλά λόγια δηλαδή ελέγχει κατασκευαστές και εργολάβους για την ποιότητα των έργων που εκτελούν και για την εφαρμογή των όρων της σύµβασης κατασκευής. Μια σειρά κακοτεχνιών και σπατάλης δημοσίου χρήματος οδήγησε στην ύπαρξη του ΕΣΠΕΛ από τα τέλη της δεκαετίας του 90, σε μια προσπάθεια να διαπιστώνονται τυχόν αστοχίες και ελαττώματα ώστε να καταλογίζονται και οι ευθύνες που αναλογούν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, αρμόδιος για το θέμα αυτό, ενδεχομένως να μην έχει ακόμη ενημερωθεί επαρκώς -αν και όφειλε- για τον ΕΣΠΕΛ στους δύο μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του υπουργείου.

Σίγουρα όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ Γ. Γιαννούση, ο οποίος μετράει μέρες στο πόστο αυτό και γνωρίζει καλά τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος και όφειλε να έχει δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί με αποτέλεσμα να προκληθούν στους διαδρόμους του υπουργείου, φήμες και ψίθυροι ότι η σύμβαση για τον ΕΣΠΕΛ παραμένει «παγωμένη» προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα εργολάβων ή διεκδικητών του έργου.

Αν δεν συμβαίνει τίποτε από αυτά, τότε απλά ο κ. Γιαννούσης επειδή θα φύγει δεν ασχολείται και πετάει το μπαλάκι στον διάδοχό του, που κατά πληροφορίες θα είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές, Σεραφείμ Τσόκας. Ούτε αυτή η μικροπολιτική αντίληψη όμως τιμάει το Υπουργείο που υποτίθεται πως θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη και ο Νίκος Δένδιας πρέπει να δει προσωπικά το ζήτημα. Οι καιροί δεν προσφέρονται ούτε για χαμένα κονδύλια, ούτε για «σκιές» διαπλοκής πάνω από τα δημόσια έργα.

Αναμένουμε να δούμε τα πολιτικά αντανακλαστικά του Υπουργού και θα επανέλθουμε…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέος κεντρικός σταθμός για τα ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα!

Στην υλοποίηση της μελέτης η οποία είχε εκπονηθεί πριν από δέκα χρόνια από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την μετεγκατάσταση των δύο σταθμών του ΚΤΕΛ -Λιοσίων και Κηφισού- στον Ελαιώνα προχωρά το υπουργείο Υποδομών…

Σύμφωνα με πληροφορίες «ξεπαγώνει» η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή των σύγχρονων εγκαταστάσεων και η εταιρεία Αττικό Μετρό θα αναλάβει να «τρέξει» τον διαγωνισμό και στη συνέχεια θα έχει τον ρόλο του τεχνικού συντονιστή των μελετών και της κατασκευής του έργου.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», η χρηματοδότηση του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 90 εκατ. ευρώ, θα γίνει μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, και το μερίδιο του ιδιώτη -σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις- φαίνεται ότι θα αναλάβει ο παραχωρησιούχος μαζί με τα ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο σταθμός θα δημιουργηθεί σε έκταση 90 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, εκ των οποίων τα 45 στρέμματα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των υπεραστικών λεωφορείων. Από τα 45 στρέμματα, τα 23 στρέμματα θα φιλοξενήσουν τον σταθμό των ΚΤΕΛ και τα υπόλοιπα 22 θα αξιοποιηθούν για εμπορικές χρήσεις, τη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας και στάθμευσης, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι και η ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή.

Πάντως ενδιαφέρον για το έργο, εκτός από τα ΚΤΕΛ, έχουν επιδείξει και οι συγκοινωνιακοί φορείς, που εκτιμούν ότι η μετεγκατάσταση των δύο υφιστάμενων κεντρικών σταθμών στον Ελαιώνα θα φέρει μεγάλη ανάσα στην πρωτεύουσα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΟΜΒΑ! ΤΕΛΟΣ τα ταξί από την Αθήνα; Ποια είναι η UBER που αποτελεί τον εφιάλτη των ταξιτζήδων σε όλο τον πλανήτη και πότε έρχεται στη χώρα μας;

Ποια είναι η UBER που αποτελεί τον εφιάλτη των ταξιτζήδων σε όλο τον πλανήτη, και που έκανε τον Θ. Λυμπερόπουλο του ΣΑΤΑ να δηλώσει στο WE ότι θα σπάσει αν δει αυτοκίνητο της στην Αθήνα;

Αν η οικονομική κρίση έπληξε τη λειτουργία των ταξί στην Αθήνα μειώνοντας δραματικά την κίνηση και τους τζίρους…το τελειωτικό χτύπημα το δίνει η τεχνολογία και ειδικότερα η UBER.

taxi2

Μετά τις εφαρμογές taxibeat και taxiplon που αντικατέστησαν με επιτυχία τα ραδιο-ταξί έρχεται και η εφαρμογή Uber για να αντικαταστήσει….τα ίδια τα ταξί.

Ταυτόχρονα, έρχονται και άλλες μοντέρνες επιλογές μετακίνησης όπως το Athens Welcome Pickups για τους τουρίστες και το Cartogo.gr για την πόλη μια ολοκαίνουργια εφαρμογή που διαθέτει αυτοκίνητα προς ενοικίαση με το λεπτό μόνο για το κέντρο της πόλης.
Η UBER που ξεσηκώνει αντιδράσεις

Tα κοινωνικά δίκτυα με δύο αγγελίες που ανήρτησε η εταιρεία UBER στην ιστοσελίδα επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn, για δύο θέσεις εργασίας για το γραφείο της εταιρείας στην πόλη, « μαρτύρησαν» πρώτα τον ερχομό της στην Αθήνα. Οι αγγελίες αναζητούσαν τον γενικό υπεύθυνο λειτουργίας της εταιρείας (general manager) και τον υπεύθυνο μάρκετινγκ και διαχείρισης της δημόσιας παρουσίας της υπηρεσίας (community manager) για την πόλη της Αθήνας.

taxi3

Το Uber επισήμως δεν έχει απαντήσει σε ερωτήματα σε σχέση με το πότε ξεκινάει στην Αθήνα, ωστόσο όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Πόγκα στο Startupper.gr «έχουν ήδη κλείσει οι αγγελίες εργασίας για την Αθήνα και φαίνεται πως οι υπεύθυνοι προσλήψεων για την αγορά της Αθήνας, έχουν καταλήξει ήδη στην τελική λίστα των υποψήφιων στελεχών και ολοκληρώνουν τους τελικούς γύρους συνεντεύξεων πριν την τελική επιλογή».

Αν και οι εφαρμογές κλήσης ή εύρεσης κοντινού ταξί είναι πολύ διαδεδομένες ανά τον κόσμο, με αρκετούς τοπικούς «παίκτες» σε κάθε πόλη, το διαφορετικό μοντέλο του Uber επιτρέπει σε ιδιώτες κατόχους οχημάτων μέσα από την υπηρεσία UberX να μετατραπούν σε οδηγούς προς ενοικίαση, μοιράζοντας το αυτοκίνητό τους με τους χρήστες της εφαρμογής και κερδίζοντας χρήματα από τις διαδρομές αυτές.

H διαδικασία είναι απλή και ξεκινάει με την καταχώρηση της πόλης ενδιαφέροντος και ενός email στο site της εταιρείας , όπως διαβάζουμε στο news247. Οταν η εταιρεία επιλέξει να έρθει στη συγκεκριμένη πόλη αναζητά το στόλο από τα συνεργαζόμενα ΙΧ. Η πληρωμή των πελατών της UBER γίνεται απευθείας στην εταιρεία μέσω πιστωτικής κάρτας, και ακολούθως εκείνη πληρώνει με μέρος της αμοιβής τα συνεργαζόμενα αυτοκίνητα.

Η Uber ιδρύθηκε το 2009 στις ΗΠΑ και πρωτολανσαρίστηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 2010 κινούμενη αρχικά στον τομέα των ιδιωτικών (πολυτελών) μετακινήσεων (υπηρεσία UberBlack) και στην συνέχεια στον τομέα της «διαμοιρασμένης οικονομίας» (sharing economy) και συγκεκριμένα στον κλάδο των «διαμοιρασμένων διαδρομών» (ride sharing) μεταξύ χρηστών, «διασπώντας» την αγορά των παραδοσιακών μετακινήσεων.

H UBER λειτουργεί σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο προκαλώντας έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών του χώρου, όπου εμφανιστεί. Γιατί απλά προσφέρει τις υπηρεσίες μετακίνησης με ένα στόλο ιδιωτικών ΙΧ και όχι μέσω των ταξί (όπως οι εφαρμογές (Taxibeat και Taxiplon).
Νομικά προβλήματα

Ο διαμοιρασμός διαδρομών είναι μία σχετικά διαδεδομένη πρακτική, την οποία διευκολύνουν και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες. Ωστόσο η δημοφιλία και η μαζικότητα του Uber και κυρίως το γεγονός ότι δεν ήταν αφιλοκερδής ο διαμοιρασμός της διαδρομής δημιούργησε και τα πρώτα προβλήματα για το Uber, ακόμα και στις ΗΠΑ.

Η Uber διαθέτει δυο διαφορετικές υπηρεσίες προς τους πελάτες της την υπηρεσία UberBLACK ( σε συνεργασία με κατόχους πολυτελών οχημάτων, στρεφόμενο σε ένα πιο «premium» μοντέλο, απευθυνόμενο κυρίως στο τουριστικό ρεύμα προς την Αθήνα που γνωρίζει το brand της εταιρείας και σε υψηλόβαθμες συνεργασίες με εκδήλωσεις) και την υπηρεσία UberPOP (το «λαϊκό» μοντέλο, άμεσα ανταγωνιστικό προς τα ταξί, για φθηνότερες μετακινήσεις σε μία χώρα που διέρχεται οικονομικής κρίσης).

Πρόσφατα οι δικαστικές αρχές της Φρανκφούρτης, μετά από προσφυγή της ένωσης αυτοκινητιστών ταξί στη Γερμανία (Taxi Deutschland), αποφάσισαν τη λήψη προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων σε όλη τη χώρα. Εάν η Uber συνεχίσει να παρέχει τη λειτουργία UberPoP, αγνοώντας τα μέτρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ ανά διαδρομή. H έλευση της σε Λονδίνο και Παρίσι έκανε τους ταξιτζήδες στις δύο μητροπόλεις να κλείσουν τους δρόμους δημιουργώντας κομφούζιο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνελήφθη ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) Χρήστος Στεφανίδης συνελήφθη για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό, η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες από αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Το παραπάνω ποσό αφορά εισφορές του Οργανισμού προς το Δημόσιο. Ο 71 ετών Πρόεδρος του ΟΑΣΘ οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
  Πηγή: radio1d.gr
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκπτωση 50% στα πρόστιμα για τα αυθαίρετα Πηγή: www.lifo.gr

Μειωμένο έως και 50% θα είναι το ειδικό πρόστιμο των αυθαιρέτων για όσους ιδιοκτήτες προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση ή και στατική ενίσχυση του ακινήτου τους.

Η εφαρμογή της απόφασης που υπογράφηκε χθες θα αρχίσει σε δύο εβδομάδες μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα που διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο συμψηφισμός του ειδικού προστίμου αφορά όλες τις κατασκευές που έχουν υπαχθεί στους νόμους της τακτοποίησης και έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2003, όπως επίσης λιθόκτιστα κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν από την 28η/7/2011 (σε ό,τι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση).

Στην έκπτωση δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσό του ειδικού παραβόλου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, η ευνοϊκή ρύθμιση του συμψηφισμού αφορά περίπου 125 - 150.000 αυθαίρετα από τα 500.000 που έχουν ήδη υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου περί αυθαιρέτων.

Για περιπτώσεις χαμηλών προστίμων, μέχρι 1.000 ευρώ, η νέα ρύθμιση δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα για τον πολίτη. 

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ναυάγιο πλοίου με 111 επιβάτες στις Φιλιππίνες

Ένα πλοίο που μετέφερε τουλάχιστον 111 επιβάτες και πλήρωμα ναυάγησε αργά το βράδυ του Σαββάτου στις Φιλιππίνες.

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, τουλάχιστον 108 άνθρωποι διεσώθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής από σωστικά συνεργεία.

Το φέρι Μαχαρλίκα ΙΙ ανατράπηκε εξαιτίας μεγάλων κυμάτων, περίπου 700 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μανίλα.

«Οι επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί επειδή ορισμένα άτομα δεν ήταν στη λίστα των επιβατών του πλοίου», δήλωσε ο επαρχιακός κυβερνήτης Ρότζερ Μερκάντο σε τηλεοπτικό σταθμό της Μανίλα. «Είμαστε ακόμα σε επιφυλακή σε περίπτωση που βρούμε κάποιον αγνοούμενο».

Ο κ. Μερκάντο δήλωσε επίσης ότι το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου όταν το πηδάλιο έσπασε, ακινητοποιώντας το καράβι ενώ το χτυπούσαν μεγάλα κύματα.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από την πόλη Λιλοάν προς την πόλη Σουρίγκαο.


        

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κυβέρνηση της ξεφτίλας… Επαναφέρει το επίδομα για παιδόφιλους και ανώμαλους…

Πάει πιο κάτω… Και πιο κάτω… Αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά το σχέδιο καταστροφής και παράδοσης της Ελλάδας, όπως έχει διαταχθεί από τα «μεγάλα αφεντικά», και   δεν βάζει φρένο πουθενά… Ακόμα και στις πιο αρρωστημένες επιθυμίες των δανειστών… Άλλωστε οι Σαμαροβενιζέλοι (και ο Τσίπρας που αναμένεται να τους διαδεχθεί) ενστερνίζονται απόλυτα το δόγμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων που θέλει την «Ελλάδα καμμένη για χάρη της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης»… Αυτοί λοιπόν οι πολιτικάντηδες που «μάχονται» καθημερινά για τη «σωτηρία» της χώρας όπως αναφέρουν μόνοι τους (και μόνοι τους το ακούνε), είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος τους την κάθε λογής ανωμαλία…

Τι κι αν είναι αντίθετη με τα ήθη, τις παραδόσεις και τα δίκαια της Ελλάδας… Η «Νέα Ελλάδα» πρέπει να είναι απελευθερωμένη… Να σέβεται την διαφορετικότητα… Τώρα αν αυτή η διαφορετικότητα υποστηρίζει παιδόφιλους, επιδειξιομανείς, τζογαδόρους, κλεπτομανείς, πυρομανείς δεν ενοχλεί κανέναν από αυτούς που κατέχουν την εξουσία… Για τέτοια «μάχη» μιλούν οι Σαμαροβενίζελοι… Των συμφερόντων του σάπιου και διεφθαρμένου ντόπιου και ξένου συστήματος….

Γυρνάμε λίγο τον χρόνο πίσω και πάμε στο 2012

Στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 2611 υπήρχε η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη, για ρύθμιση η οποία θα καθόριζε τα ποσοστά αναπηρίας με βάση κάποια πάθηση (σωματική ή ψυχική).

Στον κανονισμό συμπεριλαμβάνεται πίνακας με κατηγορίες ατόμων, υπό τον γενικό τίτλο «Τυχόν μόνιμες βλάβες της προσωπικότητας μετά από εμπειρίες ή ψυχική πάθηση, οι διαταραχές έξεων και παρορμήσεων, οι διαταραχές του ψυχοκοινωνικού φύλλου και οι διαταραχές σεξουαλικής προτίμησης – διαστροφές», οι οποίες «πριμοδοτούνται» με ποσοστά αναπηρίας από 20% έως 35%.

Παρατίθεται ο σχετικός πίνακας:
- Παθολογική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια ΠΑ: 20-35%
- Πυρομανία ΠΑ: 20-35%
- Κλεπτομανία ΠΑ: 20-35%
- Φετιχισμός ΠΑ: 20-30%
- Παρενδυτικός φετιχισμός ΠΑ: 20-30%
- Επιδειξιομανία ΠΑ: 20-30%
- Hδονοβλεψία ΠΑ: 20-30%
- Παιδοφιλία ΠΑ: 20-30%
- Σαδομαζοχισμός ΠΑ: 20-30%


Οι αντιδράσεις ήταν εντονότατες και φυσικά ανάγκασαν τον υπουργό κ. Κουτρουμάνη, να πάρει πίσω την πρωτοφανή ρύθμιση.

Τώρα, δύο μόλις χρονιά μετά και με τον αντιρατσιστικό νόμο προ των πυλών, η συγκεκριμένη τροπολογία ετοιμάζεται να επιστρέψει… Το 2012, έπειτα από τη «θύελλα» αντιδράσεων, ο Κουτρουμάνης αποφάσισε τη σύσταση νέας Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, με αντικείμενο την αναπροσαρμογή του κανονισμού.Τώρα, οι της κυβέρνησης, τον επαναφέρουν χωρίς φυσικά να έχει υπάρξει καμιά αναπροσαρμογή…

Τι κι αν η ανεργία στην Ελλάδα δεν μειώνεται με κανέναν τρόπο… Τι κι αν σχεδόν όλοι οι άνεργοι δεν έχουν δικαίωμα επιδόματος… Η κυβέρνηση στηρίζει τους κάθε λογής ανώμαλους… Γιατί αυτό επιτάσσει η Ευρώπη των Εθνών… Ξεφτίλες ολκής….

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρευνα του ΣΔΟΕ για τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα ΠαπαμιΜίΚΟ

Τον εκλεκτό του Αντώνη Σαμαρά και Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας που διενεργείται για τις χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το έγγραφο του ΣΔΟΕ που δημοσιεύει πιο κάτω ο ημεροδρόμος η έρευνα που διενεργείται για τον Γραμματέα της ΝΔ έχει σχέση με τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ», πρώην «Δίκτυο Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια»

Γράφει o Δημητρης Μηλακας (ενώ το σύνολο των ΜΜΕ σιωπούν)

Η έρευνα που ζήτησε η εισαγγελία και έχει αναλάβει ο ΣΔΟΕ αφορά τη διακρίβωση της τυχόν τέλεσης αδικημάτων, τα οποία διώκονται σε βαθμό κακουργήματος

Συγκεκριμένα:
υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου

κατ’ εξακολούθηση, απάτης σε βάρος του Δημοσίου

νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

και έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων.
Σ αυτό το πλαίσιο ο ΣΔΟΕ ζήτησε από την ν Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωση για το «αν υπάρχει στα αρχεία της υπηρεσίας σας ΜΚΟ αστική εταιρεία με το όνομα Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στα Νότια και Δυτικά Βαλκάνια και αν η απάντηση είναι θετική παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν οι παρακάτω είναι μέλη της ανωτέρω (ή και κάποιας άλλης) ΜΚΟ »

                

Οι «παρακάτω» για τους οποίους κάνει λόγο το έγγραφο του ΣΔΟΕ είναι:
Ανδρέας Παπαμίκος του Ιωάννη

Ηλίας Κουσκουβέλης του Ιωάννη

Νίκος Βασιλειάδης του Αναστασίου
Στο έγγραφο του ΣΔΟΕ δίπλα στα ονόματα των υπό διερεύνηση ατόμων υπάρχει και το ΑΦΜ. Με βάση αυτό το στοιχείο και προκύπτει ότι ο αναφερόμενος ως Ανδρέας Παπαμίκος είναι ο ΓΓ της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ημεροδρόμου ο ΣΔΟΕ με δεύτερο έγγραφό του (4 Ιουνίου 2014) ζήτησε από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ συγκεκριμένα στοιχεία για τα επτά αναπτυξιακά προγράμματα με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ». Η εν λόγω ΜΚΟ κατά την περίοδο 2001-2010- έλαβε συνολικά από την ΥΔΑΣ 2,492,728.17ευρώ. Συγκεκριμένα:
176.082,17 ευρώ το 2001

225.000 ευρώ το 2003

360.000 ευρώ το 2004

350.000 ευρώ το 2005

88.280 ευρώ το 2006

839.616 ευρώ το 2007

165.000 ευρώ το 2008

144.750 ευρώ το 2009

144.750 ευρώ το 2010

144.000 ευρώ το 2011
Σύνολο: 2,492,728.17
Όπως διαβεβαιώνουν τον ημεροδρόμο στελέχη του ΥΠΕΞ τα προγράμματα, για το οποία η εν λόγω ΜΚΟ έλαβε κοντά στα 2,5 εκατομμύρια από την ΥΔΑΣ,ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ανεξάρτητη» ενημέρωση «πνιγμένη» στα χρέη

Ζημίες εκατομμυρίων και υπέρογκο δανεισμό εμφανίζουν «Τηλέτυπος» και «Πήγασος»

Πνιγμένοι στις ζημίες και τα «κόκκινα δάνεια» εμφανίζονται οι δύο μεγαλύτεροι όμιλοι ΜΜΕ της χώρας, στη διάσωση των οποίων συνέτρεξε η συγκυβέρνηση με τη σκανδαλώδη για πολλούς τροπολογία, που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι επιτρέποντας τις συμπράξεις επιχειρήσεων του κλάδου.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών ΜΜΕ, που δημοσίευσαν οι typologies.gr, ο Τηλέτυπος (Mega Channel) σημείωσε ζημίες...
το πρώτο εξάμηνο του 2014, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, αν και μειωμένες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 (9,8 εκατ. ευρώ). Ο δανεισμός της εταιρείας ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στα121 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση του Πήγασου καταγράφηκε αύξηση των δανείων του στα 152 εκατ. ευρώ το προηγούμενο εξάμηνο, έναντι 147 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ήταν 32 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο 1/5 των δανείων που έχει λάβει, ενώ οι ζημίες του υποχώρησαν στα 10 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα άλλων εταιρειών ΜΜΕ είναι: ο Όμιλος της Καθημερινής είχε δανεισμό στα 99 εκατ. ευρώ αλλά πέτυχε μείωση των ζημιών του από 9,7 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2013 σε 2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Οι Αττικές Εκδόσεις πέτυχαν κερδοφορία 454.000 ευρώ έναντι ζημιών 156.000 ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2013, με δανεισμό στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ η Ναυτεμπορική εμφανίζει ζημίες ύψους 1 εκατ. ευρώ, με τον δανεισμός της να ανέρχεται σε 3,3 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, στο επίκεντρο των εξελίξεων στο χώρο των ΜΜΕ βρίσκεται η προετοιμασία της συγχώνευσης των Μέσων Ενημέρωσης Ψυχάρη και Μπόμπολα, με το δίδυμο των λεγόμενων και «μεγαλοεργολάβων της ενημέρωσης» να φέρεται ως το ευνοούμενο από τη φωτογραφική τροπολογία που ψηφίστηκε στις 5 Αυγούστου. Και αυτό γιατί οι δύο υπερχρεωμένοι όμιλοι αποκτούν πλέον τη δυνατότητα, να συγχωνευτούν- κατ΄ εξαίρεση της υφιστάμενης νομοθεσίας- και να «κουρευτούν» τα δάνεια τους, να αξιοποιούν κοινό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ παρατείνεται προκλητικά επ' αόριστον το προσωρινό καθεστώς νομιμότητας των ιδιωτικών καναλιών.

Έτσι, γίνεται φανερό ότι η επιχείρηση διάσωσης είναι αμφίδρομη: η κυβέρνηση διασώζει τα πνιγμένα στα χρέη ΜΜΕ των Μπόμπολα και Ψυχάρη και αυτά «διασώζουν» την κυβέρνηση, δίνοντας στήριξη σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που νομοθετεί. Σχέση εξάρτησης σε μία κατά τα άλλα «ανεξάρτητη» ενημέρωση.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάνω απο 100 εκ. Ευρώ εξαφάνισε η συμμορία Παπανδρεου απο τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ!

“Παραστατικά φαντάσματα” και εξαφάνιση των βιβλίων για την περίοδο πριν το 2007, όταν δηλαδη κεντούσαν οι Τσουκατοι!

Εαν η εισαγγελέας διατάξει διασταύρωση των στοιχείων με τις προμηθεύτριες εταιρειες, τότε η τρύπα θα εκτοξευθεί στα ύψη.

Περίεργες “τρίπλες” για την απόδοση ευθυνών. Η ευθύνη για την απιστία, βαρύνει τον εκάστοτε υπεύθυνο δια το νόμο. Κοινώς, τον Γιώργο Παπανδρεου. 

Τι γράφει η Α. Ξυνού στην σημερινή Ελευθεροτυπία:

Σε έναν ενδελεχή και άκρως λεπτομερειακό έλεγχο έχει επιδοθεί πλέον η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία από τα μέσα περίπου του καλοκαιριού έχει στα χέρια της αντίγραφο του πορίσματος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Το σχετικό αίτημα, προκειμένου η Εισαγγελεία Πρωτοδικών της Αθήνας να λάβει γνώση των ευρημάτων της εταιρείας Ορκωτών Λογιστών «ΣΟΛ Α.Ε.», είχε σταλεί προς την επίμαχη εταιρεία εδώ και μήνες, από την αρχή σχεδόν αυτής της προκαταρκτικής έρευνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΣΟΛ παρέπεμψε τις εισαγγελικές αρχές προς το ΠΑΣΟΚ, καθώς το κόμμα ήταν αυτό που έδωσε την εντολή για τη σύνταξη του επίμαχου πορίσματος.

Τελικά, το περιβόητο έγγραφο έφτασε στην Εισαγγελία κάποια στιγμή τον Αύγουστο, ενώ ακόμη ένα αντίγραφο διαβιβάστηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, προκειμένου να λάβει γνώση και η Βουλή.
 
Αυτή, όμως, η εξέλιξη προκάλεσε επιπρόσθετους… πονοκεφάλους, αφού έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το πόρισμα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό. Η εισαγγελική λειτουργός που εξετάζει κυρίως αν τελέστηκε το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης, θα πρέπει να πραγματοποιήσει περαιτέρω έρευνα για να καταλήξει σε επαρκή συμπεράσματα, αναφορικά ακόμη και με το εάν υπήρξε «τρύπα» στο λογιστήριο του ΠΑΣΟΚ και φυσικά ποιο είναι το ακριβές ποσό.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία ΣΟΛ έχει επί της ουσίας κάνει μία καταγραφή των παραστατικών και των εγγράφων που εντοπίστηκαν στο λογιστήριο του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να καταλήγει αν τα επίμαχα παραστατικά εκδόθηκαν ποτέ ή όχι. Ετσι -συνεχίζουν οι ίδιες πηγές-, για να μπορέσει η εισαγγελική λειτουργός να καταλήξει στο ενδεχόμενο ότι διαπράχθηκε κάποια αξιόποινη πράξη, θα πρέπει να επιχειρήσει -τουλάχιστον- τον εντοπισμό πιθανών παραστατικών από τις επιχειρήσεις, οι οποίες συνεργάστηκαν με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξαλειφεί η πιθανότατα κάποια τιμολόγια απλά να χάθηκαν ή να καταστράφηκαν.

Το έργο της εισαγγελέως προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ίδιες πηγές «το ΠΑΣΟΚ αποτελεί μία Ανώνυμη Εταιρεία και ως τέτοια θα ερευνηθεί». Πάντως, νομικοί κύκλοι που έχουν γνώση της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι ακόμη και σε περίπτωση που εντοπιστούν οικονομικές «ατασθαλίες», το να εντοπιστεί ο φυσικός ή ηθικός αυτουργός ενδεχόμενου εγκλήματος θα πάρει χρόνο: «Το πιθανότερο είναι -εφόσον υπάρξουν επαρκή στοιχεία- να ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά και πάλι δεν θα είναι προσωποιημένη, αλλά παντός υπευθύνου. Το ποιος ή ποιοι θα αποκτήσουν την ιδιότητα του κατηγορουμένου θα αποφασιστεί από τον ανακριτή, αφού σε ένα κόμμα πολλοί μπορεί να ήταν οι υπεύθυνοι των οικονομικών ή έστω να είχαν “κλειδί” του λογιστηρίου».

Μπορεί η Δικαιοσύνη να μην έχει καταλήξει ακόμη σε πιθανούς υπόπτους, πάντως στο ΠΑΣΟΚ η αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου. Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλος, με δημοσιεύματα του Τύπου να αναφέρονται σε διάφορα πορίσματα ορκωτών λογιστών -κυρίως για την περίοδο 2007-2011- κατά τα οποία η «μαύρη τρύπα» του κόμματος φέρεται να υπερβαίνει το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαριλάου Τρικούπη, προφανώς επιχειρώντας να κρατήσει και ισορροπίες για να μην υπάρξει αντίκτυπος στην εύθραυστη συγκυβέρνηση, έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι το πρόβλημα δεν είναι εσωκομματικό, καθώς η υπόθεση του ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρει με τις περιπτώσεις και άλλων κομμάτων, «που κουβαλάνε το βάρος ενός πολύ μεγάλου χρέους και δανεισμού», προσθέτοντας ότι «υπάρχει πλήρης διαφάνεια» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!