EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το πόθεν έσχες διαψεύδει τη Βούλτεψη …

Συνέχεια στον «πόλεμο» με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, δίνει η εφημερίδα «Αυγή», η οποία έψαξε το πόθεν έσχες της και όπως αναφέρει, μόνο ακτήμων δεν είναι, κάτι που ισχυρίστηκε η ίδια μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες που έχει καταθέσει στη Βουλή η κ. Βούλτεψη διαθέτει:

- Διαμέρισμα στη Γλυφάδα 239 τ.μ. που «συμπληρώνεται» από 130 τ.μ. βοηθητικών χώρων. Το οικόπεδο συνολικά είναι 402 τ.μ. Το διαμέρισμα αγοράστηκε το 1985 και είναι κατά 100% στην πλήρη κυριότητα της κ. Βούλτεψη.

- Οικία στην Αγία Μαρίνα (Λαγονήσι). Προφανώς πρόκειται για το εξοχικό της υπουργού. Είναι οικόπεδο 516 τ.μ. επί του οποίου βρίσκεται οικία 71,36 τ.μ. και ανήκει κατά 50% στην πλήρη κυριότητα της κ. Βούλτεψη.

- Πάνω από 2000 τ.μ. στο Ντράφι (μαζί με τον σύζυγό της Θανάση Αγγελόπουλο). Ουσιαστικά πρόκειται για δύο οικόπεδα μέσα σε δάσος (όπως δηλώνει η ίδια στο πόθεν έσχες της) συνολικής έκτασης 2.019,16 τ.μ. Η κ. Βούλτεψη και ο σύζυγός της διαθέτουν έκαστος εξ αδιαιρέτου το 0,0825% της δασικής έκτασης, που συνολικά φτάνει τα 1.224.000 τ.μ.

- Αγροτεμάχιο 750 τ.μ. στην Αγία Αικατερίνη στη Μάνδρα. Το οικόπεδο ανήκει κατά 75% στην πλήρη κυριότητα της κ. Βούλτεψη, ενώ, όπως διευκρινίζει, «δεν υπάρχει συμβόλαιο», καθώς είναι κληρονομιά από τον πατέρα της.

Εκτός των παραπάνω, όπως αναφέρει η «Αυγή», ύπήρξε καταγγελία από την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ότι η κ. Βούλτεψη έχει ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ανεξάρτητη Δημοσιογραφική Ενημέρωση» και από το 2012 ορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος με πενταετή θητεία, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το πόθεν έσχες της. 

Όπως τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη: «Σύμφωνα με το άρθρο 81 του Συντάγματος κανένας υπουργός ή υφυπουργός δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του. Γιατί δεν δημοσιεύθηκε πουθενά εδώ και 3 μήνες που είναι υφυπουργός, η παραίτηση της κατά τα άλλα ειλικρινούς Σ. Βούλτεψη από την παραπάνω θέση;».

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα 7.599 ευρώ οι μηνιαίες αποδοχές του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ

Στα ίδια επίπεδα με τον μισθό που λάμβανε ο προκάτοχος της θέσης του ανέρχεται ο καθαρός μισθός του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο από την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος, στο οποίο υπενθυμίζεται ότι οι αποδοχές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καθορίζονται με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της, σύμφωνα με το άρθρο 29 του έχοντος ισχύ νόμου Καταστατικού της και επισημαίνεται ότι «ο νέος διοικητής Γιάννης Στουρνάρας ακολουθεί την περιοριστική πολιτική του προκατόχου κ. Προβόπουλου, ο οποίος οικειοθελώς είχε παραιτηθεί από τη λήψη ποσοστού αρχικά 20% και ακολούθως 30% των αποδοχών του, με αποτέλεσμα ο καθαρός μισθός του να είχε διαμορφωθεί προ της αποχωρήσεως του σε 7.342 ευρώ μηνιαίως».

Στο έγγραφο διευκρινίζεται επίσης ότι «ο διοικητής της ΤτΕ λαμβάνει εκ παραλήλου την πάγια αποζημίωση των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του οργάνου, η οποία ανέρχεται σε μηνιαία βάση σε 257 ευρώ καθαρά, ενώ οι υπηρεσιακές δαπάνες καλύπτονται απολογιστικά βάσει παραστατικών».

Στοιχεία για το μισθό του κ. Στουρνάρα είχε ζητήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος, με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ζητούσε να ενημερωθεί αν ο κ. Στουρνάρας θα λάβει μισθό που θα ξεπεράσει τα 15.000 ευρώ και αν τελικά θα αποδεχθεί τη μείωση που είχε επιβάλει ο κ. Προβόπουλος. Ο βουλευτής ζητούσε επίσης στοιχεία για τα bonus, τα έξοδα παραστάσεων και δημοσίων σχέσεων αλλά και τους αστυνομικούς που θα διατεθούν για την ασφάλεια του.

Ως προς το τελευταίο αυτό ερώτημα, η Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώνει το βουλευτή ότι «για τα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του διοικητή, η ΤτΕ ακολουθεί τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών ασφαλείας».

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλάδα έχασε τη γεωπολιτική της ισχύ

Άφωνη η Αθήνα μπροστά στη σύγκρουση Ρωσίας με ΗΠΑ και ΕΕ- Έρμαιο στις ορέξεις Αμερικανών και Γερμανών- Μάς σέρνουν σε διάλογο για Αιγαίο και νέο Σχέδιο Ανάν- Πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια αναλαμβάνει η Αθήνα.

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΣΙΔΕΡΗ

Την προβληματική διαχείριση των διαφορών με την Αλβανία και τη στασιμότητα, που σταδιακά μετατρέπεται σε αρνητικό κλίμα, με την Τουρκία, επιβεβαίωσαν οι επαφές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους ηγέτες των δύο χωρών, κυρίους Έντι Ράμα και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αίσθηση προκαλεί η εμπλοκή των Τιράνων στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, γεγονός που προοιωνίζεται μια πιο πολύπλοκη κατάσταση στα Βαλκάνια. Παράλληλα, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς ίχνος ιεράρχησης των προτεραιοτήτων της, ουσιαστικά χαμένη στην αντιπαράθεση μεταξύ της «παλιάς» και της «νέας» Ευρώπης, εμφανίστηκε η ελληνική κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, με τους Σαμαρά και Βενιζέλο, να υπογράφουν ωστόσο τη στρατηγική έντασης, θέτοντας τη χώρα στη διάθεση των ΗΠΑ και των βαλτικών χωρών στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία.

Στο κεφάλαιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων υπήρξε μια δύσθυμη, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, συμφωνία για την πραγματοποίηση εντός του προσεχούς Νοεμβρίου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, κάτι που πιεστικά ζήτησε ο Ερντογάν. Η Τουρκία είχε ζητήσει την πραγματοποίηση του Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014, αλλά η Αθήνα αρνήθηκε. Η Άγκυρα είχε επανέλθει παρασκηνιακά και υπήρξε μια, κατ’ αρχάς, άτυπη συμφωνία για την πραγματοποίηση του Συμβουλίου στις αρχές του 2015. Ωστόσο ο Ερντογάν, αλλά και ο Νταβούτογλου, μάλλον για εσωτερικούς λόγους, καθώς η Τουρκία έχει ανοιχτά μέτωπα, έθεσε το θέμα στον Έλληνα πρωθυπουργό στην Ουαλία, πρότεινε τον Νοέμβριο και η ελληνική αντιπροσωπεία δέχθηκε. Όπως παρατηρούν διπλωματικές πηγές, η Τουρκία, ενώ φαινομενικά θέλει να επισπευστεί η εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί από τις δύο πλευρές στο προηγούμενο Συμβούλιο, στην ουσία θέλει να προχωρήσει στα μεγάλα θέματα του Αιγαίου. Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι, κατά την Άγκυρα, είναι «φυσιολογικό» οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών να φθάσουν σε αυτό το σημείο, κάτι όμως που η Αθήνα ούτε να ακούει δεν θέλει…

Έκπληξη προκάλεσε τέλος στην ελληνική αντιπροσωπεία η στάση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα κατά τη ΝΑΤΟϊκή σύνοδο, υπέρ της άσκησης πιέσεων προς την ΠΓΔΜ για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας. Νωρίτερα, στη συνάντηση Σαμαρά-Ράμα, ο Αλβανός πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των Τσάμηδων και της άρσης της εμπόλεμης κατάστασης, ενώ απέρριψε την ένσταση του κ. Σαμαρά για τον αλβανικό «Καποδίστρια» που προκαλεί προβλήματα στην ελληνική μειονότητα. Ο Ράμα επίσης ζήτησε νέα διαπραγμάτευση για τη χάραξη των θαλασσίων ζωνών και ο κ. Σαμαράς, όπως τουλάχιστον μεταδόθηκε και δεν διαψεύστηκε, είπε ότι η λύση πρέπει να δοθεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

epikaira

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζουν μόνο τις λέξεις ! Αυτή θα είναι η νέα επιτήρηση της Ελλάδας

Με ανοιχτά  τα λεξικά ξημερωβραδιάζονται στην κυβέρνηση, αναζητώντας τις λέξεις που θα αντικαταστήσουν κάποιες από τις «απαγορευμένες» στα ματιά του κόσμου.

Στόχος του Μαξίμου ειναι να εξαφανίσει σταδιακά από το λεξιλόγιο των Ελλήνων λέξεις όπως «μνημόνιο», «ΔΝΤ» και «τρόικα». Εννοείται πως δεν θα μπορέσει να αποφύγει κάποιες άλλες όπως «δανειστές», «χρέος» και «επιτήρηση».

Το παιχνίδι με την ψυχολογία της μάζας έχει ήδη ξεκινήσει, μιλώντας για «οδικό χάρτη για την οικονομία», ή αναφορές όπως αυτή του πρωθυπουργού : «σκίζω κάθε μέρα τα μνημόνια και τα σκίζω σελίδα – σελίδα τα τελευταία τρία χρόνια».

Η προσπάθεια να μας πείσουν οτι όλα αυτά τελειώνουν, οτι η τρόικα τελειώνει μαζι με τα μνημόνια, πέφτουν στο κενό μέρα με τη μέρα. Κι αυτό φάνηκε ακόμα και στην εξ αποστάσεως συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι που κατάλαβαν όλοι οτι οι δανειστές μας έβαλαν «χέρι». Γι” αυτό οι προσδοκίες για εξαγγελίες φοροελαφρύνσεων από τον πρωθυπουργό έγιναν αόριστες αναφορές ή η διευθέτηση του χρέους ενώ έγινε ..σημαία της κυβέρνησης για ενα διάστημα, ξαφνικά πριν το καλοκαίρι εξαφανίστηκε από το λεξιλόγιο των υπουργών και των βουλευτών.

Το γεγονός οτι άλλαξε ο εκπρόσωπος της τρόικα από την ΕΕ ή το ΔΝΤ και το οτι δεν θα ξαναδούμε τον Πολ Τόμσεν δεν θα αλλάξει την μετέπειτα επιτήρηση της χώρας μας από τους δανειστές. Μπορεί να μην μας πιέζουν κάθε τρίμηνο με νέα μέτρα, αλλά η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και η επίτευξη στόχων θα είναι στη ζωή της κυβέρνησης για δεκαετίες. Κι αυτό για να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους οι δανειστές.

Το νέο μοντέλο επιτήρησης

Η τρόικα με τη μορφή που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα τελειώνει σύντομα. Αυτό δεν σημαίνει ομως οτι θα τελειώσουν οι επισκέψεις και οι υποδείξεις.

Οι κύριοι με τα βαλιτσάκια δεν θα μας επισκέπτονται κάθε τρεις μήνες κουνώντας μας επιδεικτικά το δάκτυλο. Ούτως ή άλλως στα περισσότερα Υπουργεία έχουν τοποθετηθεί ξένοι «επίτροποι» οι οποίοι ελέγχουν κάθε βήμα και απόφαση. Άρα, οι δανειστές γνωρίζουν ήδη από πρώτο χέρι το τι συμβαίνει σε κάθε σκέλος της κυβέρνησης.

Μπορεί το μνημόνιο να τελειώνει στο τέλος του 2014 για την ΕΕ και την ΕΚΤ, συνεχίζει ομως μέχρι τον Μάρτιο του 2016 για το ΔΝΤ, το οποίο και θα μας δώσει άλλα 8 δις μέχρι τότε (1,6 δις για 5 τρίμηνα).

Το σίγουρο ειναι οτι η Ελλάδα θα παραμείνει σε επιτήρηση μέχρι να αποπληρώσει το 75% του χρέους της, δηλαδή με τα μέχρι τώρα δεδομένα μετά το 2040! Η ίδια επιτήρηση μέρους ίδιους όρους θα ισχύει για κάθε υπερχρεωμένα χώρα της Ευρώπης.

Τι θα κρίνει τη νέα επιτήρηση

Οι Βρυξέλλες έβαλαν στο τραπέζι των συζητήσεων μέσω διαρροών ενα σενάριο που απασχολεί έντονα την κυβέρνηση: το τρίτο δάνειο. Ξέρουν καλά ομως, ότι ένα δάνειο από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης θα πρέπει να συνοδευτεί από ακόμα σκληρότερη επιτήρηση. Αυτό σημαίνει ότι όπως και να ονομάσουν τις νέες δεσμεύσεις, θα πρόκειται και πάλι για νεο μνημόνιο με άλλο όνομα!
Αν ομως αποφασιστεί οτι θα επεκταθεί μέχρι το Μάρτιο του 2016 και το πρόγραμμα της ΕΕ και της ΕΚΤ, παράλληλα με του ΔΝΤ, τότε τα μνημόνια που σκίζει καθημερινά ο πρωθυπουργός δεν είναι μάλλον τα ..φωτοαντίγραφα, γιατί τα αυθεντικά θα είναι σε πλήρη ισχύ.

Οι νέες λέξεις

Επειδή Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν καταλάβει ότι το σενάριο δεν βγαίνει, προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν παίζοντας με την «ψυχολογία της μάζας», όπως είχαμε γράψει και πάλι στο Newsbomb λίγο πριν τη ΔΕΘ.

Η οργή του κόσμου τόσο για τους ίδιους όσο και για τους τεχνοκράτες των Βρυξελών και του ΔΝΤ, ξεχειλίζει.

Έτσι:

1. Εξαφανίζονται από την καθημερινότητα οι λέξεις Τρόικα, ΔΝΤ και Μνημόνιο.

2. Η τρόικα όπως την ξέρουμε φεύγει, αλλά ο μηχανισμός παραμένει και μάλιστα ενισχυμένος. Οι τεχνοκράτες – υπάλληλοι των δανειστών που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε Υπουργείο θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα πάντα, δίνοντας αναφορά στους ξένους εργοδότες τους, μακριά από τις κάμερες, τους δημοσιογράφους και τους απλούς πολίτες.

3. Ο «κακός» της παρέας Πολ Τόμσεν ήδη αποχώρησε μιας και ανέλαβε ανώτερη θέση, από την οποία ομως θα ελέγχει καλύτερα την Ελλάδα! Η τρόικα μετονομάζεται σε «Διαρκή Συμβουλευτική Επιτροπή» ή κάτι ανάλογο, που δεν εχει συνδεθεί στο μυαλό του κόσμου με κάτι πιεστικό και αρνητικό.

4. Τα μνημόνια φεύγουν, αλλά έρχεται η σκληρή επιτήρηση. Εφευρίσκουν έναν άλλο όρο πχ «Σχέδιο για την Ανάπτυξη της οικονομίας» και ξεμπερδεύουμε και από εκεί. Η λέξη ανάπτυξη ούτως ή άλλως δείχνει ..προοπτικές! Αν ομως πάρουμε και τρίτο πακέτο, νέα δανεικά δηλαδή, υπογράφουμε νέα μνημόνια αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο!

Έτσι με τους παραπάνω τρόπους σκοτώνουμε τον «δράκο» του παραμυθιού (την τρόικα) και πηγαίνουμε ολοταχώς (με το σχέδιο για την ανάπτυξη) για τον επόμενο ..άθλο!
Δυστυχώς γι” αυτούς ο κόσμος σταμάτησε να τρώει κουτόχορτο και όσο πλησιάζει ο καιρός για να πληρώσει διπλούς και τριπλούν φόρους, τίποτα δεν θα είναι ικανό να σώσει την κατάσταση.

ΠΗΓΗ
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρήκαν χρήματα του ALTER σε offshore Γιαννίκου και Αθανασούλη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά των πρώην μετοχων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, Κωστα Γιαννίκου και Θ. Αθανασούλη. Η δίωξη αφορά σε εικονικές συναλλαγές ύψους 8 εκατομμυρίων του τηλεοπτικού σταθμού με εξωχώριες εταιρείες, χρήματα που όπως φαίνεται να προέκυψε από δικαστική έρευνα κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων.


Η πολυετής προκαταρκτική έρευνα, για τα πεπραγμένα στον τηλεοπτικό σταθμό κατέληξε στην άσκηση ποινική δίωξης, με παραγγελία για διενέργεια κύριας ανάκρισης, για τις εξής πράξεις : (α) της απάτης από την οποία η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση,τελεσθείσα από υπαίτιους οι οποίοι διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και (β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η υπόθεση αφορά σε εικονικές συναλλαγές συνολικού ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας τηλεοπτικών θεαμάτων ALTER και εξωχώριων εταιρειών, ελεγχόμενων από μετόχους της πρώτης εταιρείας. Μέσα από τις συναλλαγές οι εισαγγελείς φέρονται να εντόπισαν σειρά παράνομων πράξεων.

Από την επεξεργασία στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέσω δικαστικής συνδρομής διαπιστώθηκε ότι μέρος των πιο πάνω χρημάτων κατέληξε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στενού κύκλου των κατηγορουμένων.

Από την πολυετή έρευνα της εισαγγελέως για όλο το χρονικό διάστημα που λειτούργησε ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER αποδεικνύεται ότι όλες οι ύποπτες συναλλαγές εντοπίστηκαν μεταξύ εταιρειών των κύκλων Γιαννίκου και Αθανασούλη που διοικούσαν την εταιρεία, ενώ για μία ακόμη φορά σε κανένα σημείο, δεν υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή της οικογένειας Κουρή, η οποία ούτε γνώριζε το τι είχε συμβεί στην εταιρεία αλλά και επανειλημμένα είχε καταγγείλει ατασθαλίες και είχε ζητήσει έλεγχο και από τις φορολογικές και από τις δικαστικές Αρχές.

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλαδα στο στοχαστρο τον ξενων Μυστικών Υπηρεσιών… Ερχονται καταιγιστικες εξελιξεις στην Χωρα μας

Προβληματισμος εχει ξεσπασει στην Ελληνικη Κυβερνηση ,αλλα χωρις να θελουν να το δείξουν, απο τις διεθνείς εξελίξεις, και κυριως απο τις πολεμικες συγκρουσεις στην Συρια,Λιβυη,Ιρακ, οπου η Ελλαδα αρχιζει να αισθανεται περικυκλωμενη απο πολλα θερμα μετωπα ,που μπορουν αμεσα και να μας επηρεάσουν.

Ομως η Συγκυβέρνηση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, τρεμει κυριολεκτικα,και εχουν χασει τον υπνο τους απο το φλεγον Ουκρανικο προβλημα ,αφου με την αστοχη και σχεδον εχθρικη εξωτερικη πολιτικη μας προς την Ρωσια, καταφεραμε να στοχοποιηθούμε απο την Ρωσια.

Η ΕΥΠ εχει προειδοποιηση την Ελληνικη Κυβερνηση οτι η Χώρα μας εχει γινει κεντρο απο πολλες ξενες Μυστικες Υπηρεσιες,και δεν μας παρακολουθουν μονο! Η Χωρες αυτες ειναι, ΗΠΑ, Μεγαλη Βρετανια, ΙΣΡΑΗΛ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, Αλβανια, Σκοπια, Ιραν, και μετα απο αρκετα χρονια σχεδον απο το 1989-90 οι Μυστικες Υπηρεσιες της Ρωσιας μας εχουν σε στενη παρακολουθήση, με ενα καλο και οργανωμενο σχεδιο, που εχει σαν σκοπο να πληξουν την Συγκυβέρνηση, και να φερουν μια πολιτικη ασταθεια στην χώρα μας, οπου θα φερει αλυσιδωτες αντιδρασεις, και σε δυσμενή θέση και τις χωρες της ΕΕ. Ως γνωστόν η Ελλαδα κρεμεται σε μια κλωστη λογω της δυσμενης οικονομικης κρισης που εχει φερει την Χωρα μας στα προθυρα της χρεοκοπιας!

Το σχεδιο τον Ρωσων ειναι απλο,Ελλαδα και Βουλγαρία ειναι αυτην την στιγμη ο πιο αδυναμος οικονομικος κρικος στις Χωρες της ΕΕ, και μια κοινωνικη αναταραχή, αλλα και πολιτικη ασταθεια ,θα κλονίσει και τα γερα οικονομικα θεμελια των Χωρών του βορρα! Δεν ειναι τυχαιο οτι το εμπαργκο της Ρωσιας στα αγροτικα προιοντα που προερχονται απο τις Χωρες της ΕΕ, θα επλιτε περισσοτερο την Ελλαδα! Και πολυ φοβαμαι οτι τα χειροτερα ερχονται,δεν ειναι τυχαιο οτι μεγαλα Ρωσικα τουριστικα γραφεια χρεοκοπούν στην μεση του καλοκαιριου, πλήτ τοντας τον Ελληνικο τουρισμο! Το οργανωμενο σχεδιο τον Ρωσων στην Βουλγαρια θα ελεγα οτι παει πολυ καλα.

Η βουλγαρια ειναι μια χωρα που ιστορικα συνδέεται γεωπολιτικα με την Ρωσια παρα με την Χωρες της Δυσης, η Βουλγαρία ειναι μελος της ΕΕ, αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει οφεληθεί οικονομικα, και οι ρυθμοι της αναπτυξης της ειναι χειροτεροι και απο την Αλβανια. Η Βουλγαρικη κοινωνια βραζει απο την συνεχιζομενη εξαθλίωση,φτωχεια,ανεργια. Στο πολιτικο επιπεδο η κυβερνηση ειναι αδυναμη, και μετα απο την ομη παρεμβαση τον Βρυξελων για την ακύρωση του αγωγού South Stream με την Ρωσια, τα κομματα της αντιπολιτευσης συγκρούονται σφόδρα με την κυβερνηση, γιατι εχουν καταλαβει οτι εχουν μπει στη μεση της αντιπαραθεσεις της ΕΕ και ΗΠΑ με την Ρωσια, βαζοντας σε κινδυνο τα εθνικά τους συμφέροντα!

Εδω στην Ελλαδα ο Υπουργος Αμυνας Αβραμοπουλος που ολο τυχαια θα γινει ο νεος επιτροπος της Χωρας μας στης Βρυξελες, αλλα οχι μονο αυτο, συμφωνα με διαφορα δημοσιευματα θελουν τον Αβραμοπουλο να τον προωθουν στην θεση του αντιπροεδρου της ΕΕ, γιατι αραγε? Μηπως της καλης και υπακοης διαγωγης που εδειξε η Συγκυβέρνηση στις εντολες τις Γερμανιας! Ο Υπουργος Αμυνας Αβραμοπουλος αυτες τις μερες βρισκεται εκτακτος στην Αμερικη, εχοντας συναντησει με τον Αμερικανο Υπουργο Αμυνας. Ο λογος αυτης της επισκεψης ειναι ο πανικος της Συγκυβερνησης με την συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανια, που μας εχει φερει σε άμεση αντιπαραθεση με την Ρωσια, και δευτερον, να παρακαλεσουμε σαν επαίτες την Αμερικη να μας παραδώσουν οτι αχρηστο οπλικο τους συστημα τους περισεύει, αφου λεφτα δεν υπαρχουν ουτε για αγορα πυρομαχικων στο Ελληνικο Στρατο!

Εντωμεταξύ η Ρωσια δεν εχει ξεχασει την περιοδο 2004-2009 οπου ήταν πρωθυπουργός ο Καραμανλης! Γιατι την περιοδο αυτην οι σχεσεις μας με την Ρωσια ηταν πολυ καλες, με μεγαλες οικονομικες συμφωνιες στον τομεα του τουρισμου,ενεργειας,εξαγωγων,και αγορα οπλικων συστηματων. Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι η φιλορωσικη σταση της τοτε Κυβερνησης Καραμανλη, εκνευρισε τοσο πολυ την ΗΠΑ,οπου πρακτορες της CIA παρακολουθούσαν το πρωθυπουργικο γραφειο, και διαφορους Υπουργους! Σε διαφορα δημοσιευματα γραφτηκαν οτι η Ρωσια προειδοποιησε την ΕΥΠ, και τον ιδιο τον πρωθυπουργο,οτι υπαρχει σχεδιο δολοφονιας του! Μαλιστα πολυ θα θυμομαστε οτι την περιοδο τον εκλογον 2008-9, ο Καραμανλης στις προεκλογικες ομιλιες του να δειλώνει οτι αν κερδισει η ΝΔ θα εφαρμοσει σφιχτη οικονομικη πολιτικη και λιτοτητα, αφηνοντας αφωνους και τους ιδιους τους συνεργατες του στην ΝΔ. Ολοι γνωριζουμε οτι σε προεκλογικη περιοδο αν θελεις να κερδισεις τις εκλογες,δεν τολμας να αναφερεις στην Ελλαδα τον ορο λιτότητα! Παρα κανεις το αντιθετο τασης στον λαο τα παντα,οπως πχ λεφτα υπαρχουν! Παπανδρεου! Και βγαινεις πρωθυπουργος!

Σιγουρα θα σας είχε παραξενέψει το οτι μας παρακολουθουν χωρες οπως το Ιραν, Αλβανια,Σκοπια! Ας τα παρουμε απο την αρχη. Η αλβανια εχει αρχισει δειλα δειλα να μας παρακολουθει μετα τον πολεμο στο Κοσοβο, οταν χαρης το ΝΑΤΟ καταφεραν να κανουν το Κοσσυφοπέδιο ανεξαρτητο κρατος! Τοτε τους μπηκε η ιδεα της Μεγαλης Αλβανιας και σε αυτο βοήθησαν η μαχητες του UCK οπου καποια στελεχη τους επανδρωσαν το Αλβανικο Στρατο, και τις μυστικες υπηρεσιες! Ξαφνικα η Αλβανια θετει θεμα για την δήθεν περιουσιες τον Τσαμιδον στην Ελλαδα, και εγείρει εδαφικες διεκδικησεις απο την Ελλαδα,απο την Ηπειρο μεχρη και τα Ιονια νησια! Φυσικα για ολα αυτα βοήθησαν τους Αλβανους και εβαλαν το χερακι τους ποιοι αλλοι?! η Τουρκια! Η Τουρκια τα τελευταια 10 χρονια Συνεργάζεται με τον Αλβανικό Στρατο ,μαλιστα η Αλβανια εχει παραχωρησει και ναυτικες βασεις στην Τουρκια απεναντι απο την Κερκυρα,και τωρα που σε αυτην την περιοχη βρεθηκε και μεγαλη φλεβα πετρελαιου, η Αλβανια εχει αρχισει να αμφισβητει και τα θαλασσια συνορα μας!

Τα Σκοπια μας παρακολουθούν κυρίως στην Μακεδονια και Θεσσαλονικη, προσπαθώντας να εγειρουν θεμα για δηθεν χαμενα εδαφη που τα εχει προσαρτησει η Ελλαδα, για δηθεν Μακεδονικη μειονοτητα, και προσπαθουν εδω και χρονια να κανουν με αποτυχια καποια προβοκατσια! Το Ιραν εχει αρχισει να μας παρακολουθει οταν ξεκινησαμε τα κοινα αεροναυτικα γυμνασια με το Ισραηλ στην Κρητη και Πελοποννησο. Ειχαν γραφτει διαφορα δημοσιευματα οτι το Ισραηλ μας ζητησει την βοηθεια μας,γιατι διαθετουμε αντιαεροπορικα ρωσικα ιδια με αυτα του Ιραν,οπως π χ τα Tor M1, και το εδαφος μας ταιριαζει με τις πυρηνικες βασεις που θελουν να χτυπήσουν στο Ιραν.

Η Γερμανια αρχισε να μας παρακολουθεί απο την εποχη της πρωθυπουργιας Σημιτη! Και κυριος τους ένοιαζε να κερδισουν κερδοφορα συμβολαια απο την Ελληνικη Κυβερνηση προς χαριν της Γερμανικης βιομηχανιας πχ siemens, και οταν τους πηραμε χαμπαρι,γερμανοί πράκτορες φυγαδευσαν αρον αρον τον Χριστοφορακο! Τωρα η δραση τον Γερμανον πρακτορον ειναι να παρακολουθουν την Ελλαδα γιατι ανησυχουν για κοινωνικη αναταραχη και εξεγερση του Λαου. Και δευτερον παρακολουθούν και τον Συριζα γιατι ανησυχουν οτι μαλλον θα ανεβει στην εξουσια συντομα.

Φυσικα στον Συριζα το γνωριζουν,οπως ξερουν οτι και η ΕΥΠ τους παρακολουθουν,αλλα και η CIA! Δυστυχως η πατριδα μας κινδυνευει και εχει γινει θυμα για τα ξενα συμφεροντα, και η εδω πολιτικη μας ,όπως π χ η Συγκυβερνηση μας προβάλλει την ανασκαφη στην αμφιπολη μπας και ανεβει η δημοσιοτητα του Σαμαρα!

Σπυρος Πριφτης

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Σεβόμαστε τη δικαιοσύνη, όμως η μάχη για τις Κυριακές δεν κρίθηκε»

Ένταση δημιουργεί η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία στέκεται αντίθετη ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές επικαλούμενη  «ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη» και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη» την οποία θα υποστούν οι καταστηματάρχες, οι έμποροι  και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Με κίνδυνο η κυβέρνηση να υποστεί μια ακόμη μεταρρυθμιστική ήττα και ενώ κατηγορείται από τους δανειστές αλλά και μεγάλο μέρος του εκλογικού της κοινού πως υποχωρεί διαρκώς από μια σειρά πολιτικές, η κυβέρνηση μελετά τρόπους αντίδρασης. 

Δεν είναι τυχαίες λοιπόν οι διαρροές στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο Πρώτο Θέμα που αναφέρουν πως «ναι μεν σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όμως η μάχη για τις Κυριακές δεν κρίθηκε». Οι ίδιοι παράγοντες υπογραμμίζουν πως η απόφαση του ΣτΕ δεν είναι οριστική και πως υπάρχει και άλλος βαθμός κρίσης.

Από την άλλη πλευρά, κατανοούν στο Μέγαρο Μαξίμου πως μια νέα υποχώρηση της πολιτικής έναντι της δικαστικής εξουσίας μετά και την ήττα για τα χρήματα των ενστόλων θα δημιουργήσει προβληματική εικόνα στο εξωτερικό και στις τεταμένες εδώ και καιρό σχέσεις με την Τρόικα.»Θα είναι καταστροφικό να δείχνουμε πως άλλες αποφάσεις παίρνει η πολιτική ηγεσία κι άλλες η δικαστική. Είναι σαν η χώρα να έχει δύο κέντρα εξουσίας αλληλοσυγκρουόμενα» αναφέρει αρμόδια κυβερνητική πηγή.

Πάντως ήδη μερίδα του οργανωμένου εμπορίου στέκεται κριτικά στην απόφαση αυτή του ΣτΕ τονίζοντας πως «οι καταναλωτές επιβράβευσαν με τη συμμετοχή τους τη μεταρρύθμιση». Την ίδια στιγμή όμως εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ και των μικρομεσαίων εμπόρων αναφέρονται σε «δικαίωση των αγώνων τους καθώς η Δικαιοσύνη έκρινε παράνομη μια νομοθεσία που δεν λάμβανε υπόψιν τις ειδικές θρησκευτικές και κοινωνικές ανάγκες». Ταυτόχρονα όμως βουλευτές της ΝΔ που από υπουργικές θέσεις στήριξαν αυτή την αλλαγή δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αφήσουν αναπάντητη αυτή την πρόκληση. Πληροφορίες του αναφέρουν πως ο κ. Χατζηδάκης ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί υπερασπιζόμενος τον νόμο που ο ίδιος ως υπουργός προώθησε ενώ στην ίδια γραμμή κινείται και ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Προσωρινά, πάντως και μέχρι την εκπνοή του 2014 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έβαλε τέλος στο άνοιγμα των καταστημάτων κατά τις Κυριακές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χρυσοχοΐδης: Να απαγορευτεί η διέλευση φορτηγών από τοπικές οδούς στη Φθιώτιδα

Την παρέμβαση της αστυνομίας και του εισαγγελέα για την επιβολή της απαγόρευσης της παράνομης διέλευσης βαρέων οχημάτων από το τοπικό οδικό δίκτυο κατοικημένων περιοχών του νομού Φθιώτιδας, ζητά με επιστολή του ο υπουργός  Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην επιστολή του ο υπουργός Μεταφορών ζητά να υπάρξουν όλες οι επιβαλλόμενες από τον νόμο ενέργειες για την οριστική παύση του φαινομένου, που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «παραβιάζει κατάφωρα τη νομιμότητα, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών, υποβαθμίζει το περιβάλλον και φθείρει τις υποδομές, απαιτώντας στη συνέχεια υψηλά κόστη αποκατάστασης».

«Το υπουργείο Μεταφορών θα παρακολουθήσει στενά την εφαρμογή (νομιμότητας) και είναι έτοιμο να συνδράμει για την επιτυχία του αυτονόητου, που είναι το απαράδεκτο κοινωνικά και παράνομο φαινόμενο πολλά χρόνια υπό τα όμματα των αρμοδίων Αρχών» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Χρυσοχοΐδης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αλλάζει με τον νέο ΕΚΠΥ

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αλλά και οι πολίτες, μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους, στο email: ekpy@eopyy.gov.gr.

Οι παρατηρήσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου του ΕΚΠΥ, το οποίο μετά από την έγκριση του από το ΔΣ του Οργανισμού, θα υποβληθεί προς οριστική έγκριση στα συναρμόδια Υπουργεία.

Τι αλλάζει με τον νέο ΕΚΠΥ

Συμβάσεις με όλους τους παρόχους υγείας που είναι πιστοποιημένοι προμηθευτές ιατροτεχνολογικών υλικών.

Οδοντιατρική – στοματολογική περίθαλψη. Θα παρέχονται και θα αποζημιώνονται υπηρεσίες που θα περιλαμβάνουν προληπτικές ή θεραπευτικές δράσεις και προσθετικές αποκαταστάσεις.

Προτείνεται αύξηση στην αποζημίωση των «τεχνητών» μελών κάτω άκρων

Προτείνεται αύξηση της αποζημίωσης για κάθε συνεδρία φυσικοθεραπείας

Προτείνεται αύξηση στην αποζημίωση των τεχνητών οφθαλμών ειδικής κατασκευής, ακουστικών βαρηκοΐας και του αναπηρικού αμαξιδίου ελαφρού τύπου.

Απόδοση δαπάνης για συντήρηση εξαρτημάτων (service) για την ασφαλή λειτουργία των αναπνευστήρων όγκου / πίεσης

Προτείνεται ξεχωριστή τιμή για αγορά γυαλιών (κρύσταλλα και σκελετός)

Εντάσσεται στα αποζημιωμένα είδη 2 συσκευές για έγχυση γ΄ σφαιρίνης και χρόνου προθρομβίνης καθώς και βαλβίδα ομιλίας.

Αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων, στις δημόσιες δομές.

Οι ασφαλισμένοι δεν θα πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα υψηλού κόστους, που χορηγούνται κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κίνδυνος να μην πληρωθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου

Οι διοικήσεις των τριών μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) με κατεπείγουσες εκκλήσεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου και τα υπουργεία Οικονομικών και Ασφαλίσεων, τους προειδοποιούν ακόμα και για «στάση πληρωμών συντάξεων» τέλος Οκτωβρίου, γιατί τα αποθεματικά τους στα ταμεία έχουν εξαντληθεί.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Με λίγα λόγια, τα ταμεία δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τις συντάξεις του Οκτωβρίου.

Με δεδομένη την απαγόρευση της τρόικα να χρηματοδοτούνται πλέον τα ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι άγνωστο πώς θα βρεθούν τα 2,3 δισ. περίπου για να πληρωθούν οι συντάξεις στους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους των τριών μεγάλων ταμείων.

Με το εφάπαξ όσων βγαίνουν στη σύνταξη ουσιαστικά να έχει καταργηθεί (οι δικαιούχοι του το παίρνουν 3-4 χρόνια μετά την έξοδό τους στη σύνταξη) και με την απόδοση σύνταξης στους νεοεξερχόμενους από την εργασία να ξεπερνάει τους 8 με 10 μήνες, η κατάσταση στα ταμεία και στους ασφαλισμένους τους έχει πάρει δραματική μορφή.

Με τα άδεια ταμεία των Ταμείων, τώρα κινδυνεύουν ακόμα και αυτοί που παίρνουν μία πενιχρή σύνταξη, να βρουν άδειους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τέλη Οκτώβρη, γιατί δεν θα έχει κατατεθεί η σύνταξής τους.

Πάντως, για τη σύνταξη του Σεπτέμβρη, το ποσό με διάφορες αλχημείες θα καλυφθεί. Στο τέλος του Οκτώβρη, όμως, δεν υπάρχουν χρήματα.

Το αδιέξοδο είναι πλήρες και η μόνη λύση που εμφανίζεται εφικτή είναι ο νέος δανεισμός από ξένες τράπεζες για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.
ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ : ΕΤΣΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

Ετοιμάζεται πυρετωδώς από τα επιτελεία των Τραπεζών, νομοθετική ρύθμιση που θα βγάζει από το Νόμο Κατσέλη όσους κατά την κρίση τους έκαναν χρήση χωρίς να το δικαιούνται !!!
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΥΠΑΝ ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ !!!
Ευτυχώς που υπάρχει η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κατά των Τραπεζών !!! 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html
Μία ακόμη προσπάθεια να εντοπίσουν τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» (όπως ονομάζουν όσους έχουν αλλά δεν πληρώνουν) θέλουν να κάνουν οι τράπεζες προτείνοντας στην κυβέρνηση μία δέσμη μέτρων τόσο για την μορφοποίηση του νόμου Κατσέλη όσο και για το γενικότερο πλαίσιο των ρυθμίσεων των «κόκκινων» δανείων !!!

Η ανάγκη εφαρμογής ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού πλαισίου για την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων δανειοληπτών θεωρείται μείζονος σημασίας και σε αυτό συμφωνούν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.
 
Πόσω μάλλον, από τη στιγμή που αίρεται η απαγόρευση των πλειστηριασμών από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του Capital.gr, στην κυβέρνηση αναζητούν τη φόρμουλα που θα τους επιτρέψει να παρατείνουν την απαγόρευση, περιορίζοντας την προστατευτική “ομπρέλα” με στόχευση μόνο σε αυτούς που πραγματικά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Την ίδια ώρα και παράλληλα με τη σωστή λειτουργία του νόμου Κατσέλη, αναγκαία κρίνεται και η αποσυμφόρηση των ειρηνοδικείων που εξετάζουν τις αιτήσεις ένταξης στο νόμο.
Αρμόδια τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι σχεδόν το ένα τρίτο των “κόκκινων” δανείων ιδιωτών έχουν υπαχθεί στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Με δεδομένο ότι τα “κόκκινα” δάνεια ιδιωτών (στεγαστικά και καταναλωτικά) τοποθετούνται στα 35 δισ. ευρώ, τα δάνεια που δεν μπορούν να διαχειριστούν οι τράπεζες γιατί έχουν πάρει το δρόμο του νόμου Κατσέλη και «λιμνάζουν» σε αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης εκτιμώνται περί τα 10 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 100.000, ενώ στην Αθήνα τα ειρηνοδικεία ορίζουν δικάσιμο ακόμη και για το 2022.
 
Με τις αλλαγές που προτείνονται, οι τράπεζες επιθυμούν να τους δοθεί η δυνατότητα να μπορούν να κινηθούν πιο ενεργά στις περιπτώσεις που οι δανειολήπτες εκμεταλλεύονται το νόμο και τρενάρουν τη διευθέτηση των οφειλών τους.

Υπολογίζουν, μάλιστα, ότι αν ενισχυθούν τα εργαλεία για τον εντοπισμό όσων έχουν αλλά δεν πληρώνουν, ο τεράστιος όγκος των αιτήσεων για ένταξη στο νόμο Κατσέλη θα ελαφρύνει ταχύτατα έως και 30%, διευκολύνοντας τόσο το έργο των ειρηνοδικείων, όσο και τη ροή των ρυθμίσεων.

Κατά συνέπεια οι δανειολήπτες θα μπορούν πιο γρήγορα να γνωρίζουν τι είδους ρύθμιση μπορούν να επιτύχουν, ακόμη και «κούρεμα», αλλά και οι τράπεζες θα βρεθούν σε πλεονεκτική θέση έναντι των «στρατηγικών κακοπληρωτών».

Στο ίδιο πλαίσιο, οι τράπεζες φοβούνται ότι το θέμα του «ηθικού κινδύνου» έχει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και ότι με την πλήρη άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών ένα μεγάλο μέρος όσων προστατεύονταν για την α’ κατοικία θα προσφύγει αμέσως στο νόμο Κατσέλη και κατά συνέπεια όσοι «κρύβονται» πίσω από το νόμο θα συνεχίσουν να το κάνουν. Μόνο από την μερική ή ολική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών οι τράπεζες εκτιμούν ότι θα έχουν τη δυνατότητα να «αναβιώσουν» δάνεια που ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι η απαγόρευση των πλειστηριασμών, με τη σημερινή της μορφή, προστατεύει ακόμη λιγότερους – και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η νέα μεταβατική μορφή για το 2014 δεν έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης – οι περισσότεροι δανειολήπτες που δεν θα καλύπτονται από το 2015, θα έχουν δικαίωμα αίτησης υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, τα παραδείγματα δανειοληπτών που ενώ έχουν την οικονομική άνεση να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους και καταφεύγουν σε δικηγορικά γραφεία για να καθυστερήσουν όσο μπορούν τις πληρωμές δεν είναι πλειοψηφία, όμως είναι τρανταχτά. «Βλέπεις επαγγελματίες με εισοδήματα που στην εποχή της κρίσης θεωρούνται αστρονομικά να θέλουν με κάθε τρόπο να τρενάρουν την πληρωμή δανείων και καρτών», σημειώνει έμπειρος νομικός. «Ο νόμος απορρίπτει σε κάθε περίπτωση τέτοια αιτήματα, όμως υπάρχουν καθυστερήσεις».

Όταν τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η πληρωμή των δόσεων πάγωνε μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Αυτό όμως άλλαξε και ο δανειολήπτης υποχρεούται να καταβάλλει ένα ποσό που του ορίζει το δικαστήριο, με ελάχιστο τα 40 ευρώ. Σημειώνεται ότι πλέον το δικαστήριο ελέγχει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη και μπορεί να ορίσει δόση (μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης) μικρότερη ακόμη και από το 10% που είχε τεθεί ως ελάχιστο.

Πηγή:www.capital.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το «Ελληνικό» ….»τα πρόσωπα των ιδιωτικοποιήσεων» και οι σχέσεις με τον Γ. Παπαντωνίου, τις κυβερνήσεις Κ. Σημίτη, κλπ.


ΓΡΆΦΕΙ Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ»:
«Παλαιότερη η φωτογραφία, επίκαιρη όμως όσο  ποτέ.  Τόσο ο υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, όσο και ο Σπύρος Λάτσης αναδείχθηκαν στα πρόσωπα των ιδιωτικοποιήσεων…. O κ. Σπύρος Λάτσης, γιος του «καπετάν Γιάννη», ο πλουσιότερος Έλληνας και 101ος (τότε) κατά την διεθνή κατάταξη, προκάλεσε «σοκ» στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα…. και θα είναι στο μέλλον συχνός και ισχυρός συνομιλητής του κ. Παπαντωνίου και της κυβέρνησης.»
ΔΗΛΑΔΉ ΠΑΣΟΚΟ-ΙΣΤΟΡΊΑ ….»ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΗ» ΑΠΌ ΠΑΛΙΆ !!!!
[ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ :
Το Ελληνικό αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο με πολιτικές και ηθικές προεκτάσεις – Γιατί κάθε δουλειά του Λάτση προσκρούει στην δικαιοσύνη;

11/09/2014 
Η Ελλάδα του κώδικα αξιών έχει μετατραπεί χώρα των κολλητών συμφερόντων….

Αποτελεί παράδοξο, πως έχει καταφέρει ο επιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης σε κάθε διαγωνισμό ή δραστηριότητα να εμπλέκεται η δικαιοσύνη αποτελεί απορίας άξιο.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Σπύρος Λάτσης ζητάει ακραία πράγματα από το ελληνικό κράτος και η δικαιοσύνη παρεμβαίνει ή το ελληνικό κράτος στο άγχος του να εξυπηρετήσει τον επιχειρηματία Λάτση υποπίπτει σε ακραία λάθη που καταλήγουν σε σκάνδαλα.
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά και ας αποτιμήσετε όλοι εσείς που διαβάζετε το κείμενο αυτό τα γεγονότα.

Ο Σπύρος Λάτσης μέτοχος στην Eurobank με 44% αποφασίσει να ξεφορτωθεί την Eurobank όταν υποχρεώθηκε σε ανακεφαλαιοποίηση 5,8 δισεκ. ευρώ.

Με πρόσχημα τις πιέσεις της Ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας μεταβιβάζει σε 9 μέλη της οικογένειας του το 44% της Eurobank και πλέον δεν εμφανίζεται η EFG Group ως μέτοχος.

Με τον τρόπο αυτό γλιτώνει να καταβάλλει τα 2,5 δισεκ. που οφείλει στο ελληνικό κράτος εις βάρος των ελλήνων φορολογουμένων πολιτών.

Ο Λάτσης συνδιαλέγεται με την κυβέρνηση, τους πείθει να προχωρήσουν το deal Εθνικής – Eurobank και στο τέλος….ακυρώνεται από την DGCom το deal και ο Λάτσης έχει μεταπηδήσει από την Eurobank που οφείλει 2,5 δισεκ. στην Εθνική επενδύοντας 110 εκατ και τοποθετώντας και 2 μέλη στο ΔΣ της Εθνικής.

Αυτό είναι ηθικό σκάνδαλο, αν είναι και οικονομικό σκάνδαλο θα το εξετάσει η επόμενη κυβέρνηση.
Ο Σπύρος Λάτσης μέσω της Lamda Development συμμετέχει με μια εξευτελιστική τιμή στον διαγωνισμό για το Ελληνικό, στον οποίο σημειωτέον…τελικώς μόνο το σχήμα στο οποίο συμμετείχε η εταιρία Lamda συμφερόντων Λάτση….υπέβαλλε προσφορά.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατέληξε ότι υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στον διαγωνισμό με προσαρμογές όρων φωτογραφικές υπέρ της Lamda.

Προσέξτε δεν το αναφέρει ένας σύλλογος που αντιδρά στην αξιοποίηση του Ελληνικού αλλά το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Είναι ξεκάθαρο σκάνδαλο και αν η Ελλάδα είναι σοβαρό κράτος θα πρέπει να ακυρώσει τον χαριστικό διαγωνισμό.

Αλλά και να μην το κάνει η κυβέρνηση ούσα όμηρος συμφερόντων, θα το πράξει η επόμενη κυβέρνηση.

Ο Σπύρος Λάτσης πάλι μέσω της Lamda εμπλέκεται στο Mall όπου το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το ακίνητο είναι παράνομο.

Δεν κινεί την περιέργεια ότι σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις εμπλέκεται η δικαιοσύνη;

Δυστυχώς για την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η κοινωνία βλέπει ότι είναι όμηρος συμφερόντων.

Τα λάθη του Καραμανλή που προστάτευε  υπουργούς φοροφυγάδες, τα επαναλαμβάνει και ο Σαμαράς νομίζοντας ότι η κοινωνία δεν καταλαβαίνει ότι εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια της σκάνδαλα που προσβάλουν την λογική και την ηθική.

Όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο παρεμβαίνουν, κανείς στην κυβέρνηση δεν συγκινείται;

Πρόκειται για προσβολή στην κοινωνία.

Η Ελλάδα του κώδικα αξιών έχει μετατραπεί χώρα των κολλητών συμφερόντων.

Ντροπή σας.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ … Κ.ΓΚΟΡΤΖΗΣ: ” “ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΦΕΡΤΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΟΥΤΗΞΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ”

Ο ναύαρχος Κωστής Γκορτζής, είναι ο δεύτερος ανώτατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος από τη θέση του έμπειρου απόστρατου ήρωα, ασκεί…δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση των εθνικών μειοδοτών, σηματοδοτώντας, σοβαρές εξελίξεις στους κόλπους των Ελλήνων πατριωτών που τίμησαν την στρατιωτική τους στολή. Πριν από μερικές μέρες o Εβρίτης Αντιστράτηγος Νικόλαος Ταμουρίδης, Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ, με πολύ σκληρή γλώσσα είχε επιτεθεί κατά των συγκυβερνώντων υποτακτικών της τρόικας στην Ελλάδα, περνώντας τους από γενεές δεκατέσσερις με πολύ επιθετικό ύφος που είχε συζητηθεί.”

“… Γκρεμίστε τα όλα! Αφανίστε κάθε τι το εθνικό, το ελληνικό, το καλό και αγαθό. Θυσιάστε τα όλα στο βωμό της παγκοσμιοποίησης και του ξένου συμφέροντος. Ώσπου να μας λυπηθεί της αγάπης ο Θεός ……Αλλά μη ξεχνάτε κάτι! Ο λαός είναι εδώ. Και για “μούντζα’ ο λαός (κατά τον Παλαμά) και για λιβάνι! Ο λαός είναι του εκδικητή το γιαταγάνι! Έρχεται η ώρα. Το νοιώθουμε ότι δεν πάει άλλο! Η λύση μια και μοναδική!”, είχε πει ο αντιστράτηγος με αποτέλεσμα να λουφάξουν οι πολιτικοί και να προσπαθήσουν να εξαφανίσουν το κείμενο από το διαδίκτυο και τα social media.

Αυτή τη φορά, γλώσσα πατριωτική που τσακίζει κόκκαλα, χρησιμοποιεί ο ναύαρχος του “Βέλους” που είχε πρωτοστατήσει στο αντιπραξικόπημα κατά των συνταγματαρχών, σηματοδοτώντας μια σειρά εξελίξεων στο στράτευμα που βράζει. Μ΄ ένα κείμενο “φωτιά” ο ναύαρχος Κωστής Γκορζής απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του ζητά ένα πράγμα: “Σταματήστε να μας παραμυθιάζετε”. Ο ναύαρχος Γκορτζής ,που συμμετείχε στην μεγάλη στιγμή του ΒΕΛΟΥΣ πλάϊ στον Νίκο Κουρή, δεν φοβάται να πει αλήθειες.

Το κείμενό του όπως το δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα klafsigelos.blogspot

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζω καλά τα αποστάγματα της λαϊκής σοφίας ως αυτό «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» επομένως και την τύχη της ανοικτής αυτής επιστολής εάν και όποτε οι παρατρεχάμενοί σας θέσουν το περιεχόμενό της υπ’ όψη σας…

Οφείλω όμως να καταθέσω δημόσια τις σκέψεις μου μήπως και αυτοί οι παρατρεχάμενοί σας έχουν καταφέρει να σας πείσουν ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες τρώμε κουτόχορτο ή καπνίζουμε άλλου είδους χόρτο ώστε να παρακολουθούμε αυτά που γίνονται σιωπηροί και αποχαυνωμένοι.
Και «αυτά που γίνονται» δεν είναι άλλο παρά η συνέχιση του παραμυθιάσματος της κοινωνίας με συνθήματα και παραμύθια που κρύβουν κάτω από το χαλί τις βρωμιές ενός πολιτικού συστήματος επί δεκαετίες.

Παραμυθιάζετε την κοινωνία όταν ισχυρίζεστε ότι έχετε την εξουσιοδότηση –μέσω των εκλογών- να κυβερνάτε. Το ίδιο και η δήθεν αντιπολίτευση… Στρογγυλοκάθεστε εναλλασσόμενοι στην εξουσία ψηφιζόμενοι από τη μειονότητα των εγγεγραμμένων εκλογέων, με καλομαγειρεμένους εκλογικούς Νόμους με τη διαχρονική πρόφαση «ανάγκης για σταθερότητα λόγω των κρίσιμων στιγμών που διανύει η Πατρίδα μας». Σταθερότητα ως προς τη διατήρηση της εξουσίας, βεβαίως, του υποταγμένου πολιτικού συστήματος σε αλλότριους πάτρωνες από καταβολής του νεοελληνικού κράτους.

Παραμυθιάζετε την κοινωνία ότι το «μεγάλο Δημόσιο» και η αναποτελεσματικότητά του επέφερε την πτώχευση του κράτους. Προσπαθείτε να συνενοχοποιήσετε τους πολίτες για να αποενοχοποιηθείτε των εγκλημάτων σας. Νομίζετε ότι μας πείσατε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις –μαζί ακόμα και με αυτές τις «μαϊμούδες»- έριξαν έξω τα Ταμεία.

Ούτε λέξη ψελλίζετε για τις ευθύνες των Τραπεζών στη διαχείριση των αποταμιεύσεων των πολιτών, ούτε λέξη για το αμαρτωλό Χρηματιστήριο που ξεπάτωσε τις οικονομίες των Ελλήνων, τσιμουδιά για τα εκατομμύρια που με παγκόσμιας πρωτοτυπίας Συμβάσεις χαρίζετε στους μεγαλοεργολάβους, τον σκασμό για τα εκατομμύρια που χαρίζετε στους «επιχειρηματίες» των ΠΑΕ, άκρα του τάφου σιωπή για το κόστος των έργων υποδομής των τελευταίων σαράντα χρόνων που δόθηκαν σε μειοδότες του 50% και κόστισαν 150%, ούτε λέξη για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων σας, για τα αφορολόγητα υπουργοβουλευτικά εισοδήματά σας, μούγκα για το εκατομμύριο του Τσουκάτου με τα όποια παρελκόμενά του…, ούτε λέξη για τις «επιδοτήσεις» του 30% των πολιτών ψηφοφόρων σας.
Όλα αυτά χρήματα των πολιτών ήταν… Και αφού εσείς και το οικονομικοπολιτικό κατεστημένο φάγατε του σκασμού από αυτά, μας «κουρεύετε» μισθούς, συντάξεις, αποθεματικά των ταμείων μας, ομόλογα, και στέλνετε στον καιάδα της ανεργίας και της μετανάστευσης μικρούς και μεγάλους.

Παραμυθιάζετε την κοινωνία με την «αγάπη» σας για τους «ένστολους» και τις υποσχέσεις σας για ιδιαίτερη φροντίδα (εκπηγάζουσας από το Σύνταγμα) ενώ τους βρήκατε εύκολα θύματα ληστείας εκ μέρους σας με τις άδικες και άνισες καταληστεύσεις των εισοδημάτων τους σε σχέση με άλλους Κλάδους που τους έχετε ανάγκη τόσο για να νομιμοποιούν τα εγκλήματά σας όσο και για να σας προστατεύουν από τις επιπτώσεις τους.
Εμείς οι στρατιωτικοί από τα μικράτα μας μάθαμε ότι δεν μπορούμε να απεργούμε, ούτε να «απέχουμε» από τα καθήκοντά μας για να εκβιάζουμε προνόμια ή βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Συναισθανόμαστε τις ευθύνες μας και υπακούουμε υπομένοντας.

Αυτό παρεξηγείται βεβαίως από αστράτευτους, παχύδερμους στο νου, στενούς συνεργάτες σας που αποδίδουν την υπομονή σε συγγενή «αυτισμό» των στρατιωτικών και φαίνεται ότι κι εσείς έχετε πεισθεί γι αυτό. Δεν δικαιολογείται αλλιώς η πολιτικάντικη προσπάθειά σας στην ΔΕΘ να «περιτυλίξετε» την παρανομία σας –τη μη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣΤΕ- με …φύκια αγάπης και …μεταξωτές κορδέλες φτιασιδώματος του νέου κουρέματος που μας επιφυλάσσετε. Οι δικαιολογίες σας δεν μας ακουμπούν πλέον. Φορολογείστε τα δικά σας εισοδήματα, βρέστε το …εκατομμύριο του Τσουκάτου και τα άλλα που «ψάχνετε» επί διετία στα σκοτάδια του πολιτικοοικονομικού σας συστήματος με φακούς χωρίς μπαταρίες… και θα βρείτε λεφτά για να μας επιστρέψετε τα παραπάνω κλεμμένα από αυτά που κλέψατε από τους άλλους πολίτες….

Η υπομονή των «αυτιστικών» έχει εξαντληθεί μαζί με την αξιοπρέπειά τους. Και πριν βιαστείτε να χαρακτηρίσετε τυχόν «αποχή» τους στο εγγύς μέλλον ως εθνική προδοσία, κοιταχθείτε στον καθρέφτη”.

www.makeleio.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολόσωμες οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης – Εντυπωσιακές εικόνες

Σήμερα, αφαιρέθηκε ο πρώτος δόμος του τοίχου σφράγισης μπροστά από τις καρυάτιδες και αποκαλύφθηκε η συνέχεια των χειριδωτών χιτώνων των δύο γλυπτών, με τους  χιτώνες φέρουν εξαιρετικής τέχνης πτυχώσεις.

Οι καρυάτιδες, από την εξωτερική πλευρά, φαίνεται ότι ανασηκώνουν ελαφρά τον χιτώνα τους, με το αντίστοιχο χέρι τους.Τμήματα του προσώπου και της πόλου της ανατολικής καρυάτιδας, εντοπίστηκαν κατά την ανασκαφή και αποδόθηκαν στο γλυπτό.


foto_2 (1)

Σήμερα τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας διαπίστωσαν ότι οι εσωτερικοί βραχίονες των καρυάτιδων δεν στήριζαν το επιστύλιο, καθώς δεν παρατηρούνται σύνδεσμοι μολυβδοχόησης, ούτε επεξεργασία της κάτω επιφάνειας του επιστυλίου, ώστε να δικαιολογείται η άποψη της στήριξης.

Ενώ παράλληλα, προχώρησαν οι εργασίες απομάκρυνσης των αμμωδών χωμάτων στον χώρο, μπροστά και πίσω από τον διαφραγματικό τοίχο με τις καρυάτιδες. Μέχρι την στάθμη της μαρμάρινης οροφής, οι δύο πλευρικοί τοίχοι του καλύπτονται από μαρμάρινους ορθοστάτες, οι οποίοι μιμούνται τον περίβολο.

foto_4 (1)

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τεχνικές εργασίες για την αντιστήριξη και την υποστήλωση του μνημείου, στο χώρο πίσω από τις καρυάτιδες:
  1. Ολοκληρώθηκε η αντιστήριξη της βόρειας πλευράς του δεύτερου διαφραγματικού τοίχου με τις καρυάτιδες και της νότιας πλευράς του τρίτου διαφραγματικού τοίχου.
  2. Ολοκληρώθηκε, η αντιστήριξη- υποστήλωση της θόλου στον χώρο, πίσω από τις καρυάτιδες.
  3. Ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα προστασίας της δυτικής Καρυάτιδας, με τοποθέτηση κατακόρυφης υποστήλωσης εκατέρωθεν αυτής. Η απαίτηση για πρόσθετη υποστήλωση, οφείλεται στη διαπίστωση επιπλέον κατακόρυφης ρωγμής στην κεφαλή, που οφείλεται στο αυξημένο θλιπτικό φορτίο, το οποίο προέρχεται κυρίως από την στήριξη της μαρμάρινης πλάκας της οροφής και από το δυτικό τμήμα του επιστυλίου.
  4. Ολοκληρώθηκε η ασφαλής υποστήλωση της μαρμάρινης πλάκας οροφής.
foto_3 (1)

Συνεχίστηκε η τοπογραφική αποτύπωση του τμήματος του περιβόλου, που αποκαλύφθηκε φέτος, δεξιά και αριστερά της εισόδου του ταφικού μνημείου, με δορυφορικές και επίγειες γεωδαιτικές μεθόδους (τρισδιάστατη ψηφιακή σάρωση). Επιπλέον, ξεκίνησαν οι εργασίες τοπογραφικής τεκμηρίωσης του περιβάλλοντος χώρου του μνημειακού συγκροτήματος .

Τέλος για την προστασία του μνημείου και των εργαζομένων τοποθετήθηκε αλεξικέραυνο στην κορυφή του λόφου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!