EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει…

Φτώχεια, λιτότητα, ανεργία. Λέξεις τις οποίες ακούμε καθημερινά τόσο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και από τους ίδιους τους συμπολίτες μας. Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα αλλά να αφανίσουν τους Έλληνες, έλεγαν ορισμένοι «αντιμνημονιακοί» τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Τους κορόιδευαν τότε. Σήμερα δικαιώνονται…

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

«Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σα λαός. Κάναμε τον κύκλο μας. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια… ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα και πεθαίνουμε. Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα. Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ, και κάνει πολύ θόρυβο.», είχε πει ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγοςστην ταινία, Το Βλέμμα του Οδυσσέα. Τα λόγια του ίσως μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.
 
Από μικρό παιδί άκουγα για το σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Μου φαινόταν περίεργο το γεγονός πως όσο μεγαλώνω ο πληθυσμός της χώρας μου θα μειώνεται και θα μειώνεται. «Μα γιατί δεν γεννάμε οι Έλληνες;» σκεφτόμουν. Μεγαλώνοντας όμως κατάλαβα. Πώς να κάνεις παιδί; Πώς να το μεγαλώσεις; Τι έχεις να του προσφέρεις; Με τα 400 και τα 500 ευρώ που μπορεί να έχει για μισθό (εάν είναι τυχερός και δουλεύει) ένας νέος Έλληνας σήμερα, δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε τον εαυτό του.
 
«Σε πέντε ώρες μεταναστεύω, πάω στην Σαουδική Αραβία γιατί εκεί βρήκα δουλειά. Αγαπώ την Ελλάδα, στενοχωριέμαι που φεύγω, όμως εδώ είμαι αναλώσιμος δεν μπορώ να προσφέρω». Αυτά ήταν τα λόγια ενός νεαρού που φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη. Τι έχουν να του πουν οι μεγαλύτεροι; Τίποτα. Μόνο να σκύψουν το κεφάλι πρέπει.
 
Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνει από κάθε άποψη.
 
Πεθαίνει από τους αστέγους οι οποίοι αυξάνονται.
Πεθαίνει από αυτούς που παρακαλάνε για μία σακούλα πορτοκάλια.
Πεθαίνει από τους συνταξιούχους οι οποίοι πρέπει να ζήσουν κάθε μέρα και με λιγότερα.
Πεθαίνει από τους καρκινοπαθείς που δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους.
Πεθαίνει από τους ανέργους που αδυνατούν τα συντηρήσουν τις οικογένειές τους.
Πεθαίνει από τα μικρά παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στο σχολείο.
Πεθαίνει από τις επιχειρήσεις (μικρές και μεγάλες) που κλείνουν γιατί δεν μπορούν να αντέξουν την εξαντλητική φορολόγηση αλλά και την κυριολεκτικά πεθαμένη αγορά.
 
Ο κατάλογος της εξαθλίωσης είναι μεγάλος, ίσως πιο μεγάλος απ’ όσο μπορούμε να φανταστούμε. Και θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Το Έθνος μας συρρικνώνεται. Οι Έλληνες εντός Ελλάδος λιγοστεύουν. Και εμείς τι κάνουμε για αυτό; Βλέπουμε την νέα γενιά να εγκαταλείπει την πατρίδα.
 
Για πρώτη φορά στην Ιστορία μας, η Ελλάδα διαθέτει την πιο καταρτισμένη και μορφωμένη νέα γενιά που είχε ποτέ. Αντί να την εκμεταλλευτεί και να την χρησιμοποιήσει για να πετύχει την εθνική ανάταση, την διώχνει. Την στέλνει σε μέρη μακρινά, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα πετύχουν, με την πατρίδα ωστόσο να «αποστραγγίζεται».
 
Στην Μεταπολίτευση η μόρφωση έγινε πιο προσιτή από κάθε άλλη εποχή. Όμως δεν σκεφτήκαμε κάτι σοβαρό. Πώς θα αξιοποιηθούν όλοι αυτοί οι επιστήμονες. Το: «ε δεν μπορούν να έχουν όλοι πτυχία, ας γίνει και κανένας υδραυλικός» δεν είναι απάντηση, ούτε επιχείρημα στην ανικανότητα των υπευθύνων να αξιοποιήσουν τους καταρτισμένους που ήδη έχουν βγάλει στην αγορά εργασίας.
 
Η Ελλάδα κινδυνεύει, κινδυνεύει ίσως περισσότερο και από το να βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση. Οι νέοι λιγοστεύουν, οι γηραιοί αυξάνονται και οι μετανάστες κατακλύζουν την χώρα μας. Μέσα σε λίγα χρόνια ο κοινωνικός ιστός θα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που ξέρουμε. Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Το θέμα όμως δεν είναι οι μετανάστες που έρχονται, αλλά αυτοί που φεύγουν.Οι Έλληνες εγκαταλείπουν την πατρίδα τους γιατί αυτή είναι  ανίκανη να τους αξιοποιήσει…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαταγή της αστυνομίας για 24ωρη φύλαξη των Τρέμη, Κοσσιώνη και Παπαδημητρίου

Διαταγή για την 24ωρη φύλαξη των δημοσιογράφων Όλγας Τρέμη, Σίας Κοσσιώνη και Μπάμπη Παπαδημητρίου, εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη διαταγή συμπεριλαμβάνεται η προστασία των δημοσιογραφικών οργανισμών που εργάζονται οι παραπάνω δημοσιογράφοι, όπως επίσης και των κεντρικών γραφείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έτσι τακτοποιούνται τα «θαλασσοδάνεια» των εφοπλιστών

Οι Έλληνες πληρώνουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι επιτήδειοι ρυθμίζουν τα κόκκινα επιχειρηματικά τους δάνεια – Τα σκάνδαλα της Proton, της Omega, η κυρία Φράγκου και ο ρόλος Προβόπουλου.

Τελικά σε αυτή τη ζωή κανείς δεν χάνεται. Άμα έχεις καλούς φίλους, όλες οι πόρτες είναι ανοικτές. Επίσης επειδή η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου νομίζει ότι τα κόκκινα δάνεια δεν ρυθμίζονται και εδώ πρέπει να κάνουμε μια διόρθωση και να σημειώσουμε ότι ρυθμίζονται αρκεί να πρόκειται για δάνεια δυσθεώρητων ποσών.

Αυτό που λέει ο σοφός λαός:«Άμα χρωστάς λίγα είσαι φοροφυγάς, άμα χρωστάς πολλά είσαι επιχειρηματίας»

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η εφοπλίστρια κυρία Φράγκου η οποία ασχολείται και με τα τραπεζικά, είχε προσλάβει στις επιχειρήσεις της τον υιό Προβόπουλο!

Τον είχε στα γραφεία της στον Πειραιά και έπειτα τον έστειλε στη Ν. Υόρκη. Τώρα ως ακούγεται, έχει κάνει πρόταση και στον ίδιο τον κ. Προβόπουλο, αν και οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά. Μέχρι εδώ, τίποτα το μεμπτό.

Όμως μια «μικρή» λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει τα πάντα και να εξηγήσει τον διακαή πόθο της επιτυχημένης εφοπλίστριας να πάρει κοντά της την οικογένεια Προβόπουλου. Κίνηση που μόνο ερωτήματα μπορεί να προκαλέσει αφού η κυρία Φράγκου μέσω της offshore εταιρείας της IRF είχε εμπλακεί με την Proton κατά την περίοδο που απορρόφησε την Omega bank του Παπανδρέου – Μπακατσέλου και έπειτα την πούλησε υπό την προεδρεία Προβόπουλου.

Όταν την πούλησε, η τράπεζα είχε 1,2 δις δάνεια, ενώ μολις 45 εκ. ήταν στεγαστικά. Τα άλλα δηλαδή ήταν επιχειρηματικά. Σύμπωση, η Proton χρειάστηκε ακριβώς το ίδιο ποσό για ανακεφαλαιοποίηση (1,2 δις). Bέβαια το όνομα της διακεκριμένης εφοπλίστριας ουδέποτε ακούστηκε ούτε στο σκάνδαλο της Proton, ούτε στην υπόθεση με την περίφημη τράπεζα Omega στο Δ.Σ. της οποίας φιγούραρε ο αδερφός του ΓΑΠ Νίκος Παπανδρέου.

Προφανώς και είναι τυχαίο ότι τον έλεγχο αυτών των υποθέσεων τον πραγματοποίησε η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, δηλαδή ο κ. Προβόπουλος.

Και αν βεβαίως τα παραπάνω σας φαίνονται φυσιολογικά τότε πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η offshore εταιρεία της κυρίας Φράγκου ήταν και μεγαλομέτοχος στην Μαρφιν του Βγενόπουλου, έχοντας δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων με εγγύηση τις μετοχές!

Στα ντοκουμέντα που παρατίθενται, φαίνεται ότι η εφοπλίστρια έκανε αναδιάρθρωση των δανείων της σε Ελλάδα και Κύπρο, την ώρα που ο Προβόπουλος ανακεφαλαιοποιούσε τις τράπεζες με λεφτά του Ελληνικού λαού! Δηλαδή ο Έλληνας πλήρωνε τις διευκολύνσεις στην εφοπλίστρια.

Το ίδιο έγινε με τα δάνεια που είχε στην Λαϊκή Κύπρου. Ο κυπριακός λαός φεσώθηκε, τα υποκαταστήματα της τράπεζας μεταφέρθηκαν σε άλλη τράπεζα και στη συνέχεια έγιναν οι απαραίτητες διευκολύνσεις και αναδιαρθώσεις των δανείων.

Όλα αυτά, χωρίς ο Προβόπουλος να καταλάβει κάτι… Δεν είχε αντιληφθεί απολύτως τίποτα, όπως και για δεκάδες άλλες υποθέσεις που απασχολούν την δικαιοσύνη και έχουν να κάνουν με ξέπλυμα χρήματος και θολές δραστηριότητες επιχειρηματιών που ζάλιζαν το χρήμα…

Το ότι την ίδια στιγμή η κυρία Φράγκου απασχολούσε τον γιό του Προβόπουλου , είναι προφανώς σύμπτωση. Το ότι τώρα φέρεται να προσλαμβάνει και τον ίδιο τον Προβόπουλο, είναι προφανώς διότι εκτίμησε τις ελεγκτικές του ικανότητες…

Capture_1


Έτσι τακτοποιούνται τα «θαλασσοδάνεια» των εφοπλιστών

Έτσι τακτοποιούνται τα «θαλασσοδάνεια» των εφοπλιστών
ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΦΑΚΕΛΟΣ-ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η συναλλαγή δεν ήταν παίξε-γέλασε αλλά ήταν ύψους 2 δισ. ευρώ και αφορούσε πώληση προς την Ελλάδα των διαβόητων LEOPARD-2, καθώς και πώληση όλμων

Ο Β. Μεϊμαράκης είναι ο δεύτερος πολιτικός που υπηρέτησε στη μεταχουντική εποχή στο υπουργείο Αμυνας και προτείνεται για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Την πρόταση έκανε δημόσια από το ΜΕΓΚΑ ο βουλευτής Ανδρέας ΨυχάρηςΤο έγγραφο-βόμβα που αναφέρεται σε απώλεια απόρρητου φακέλου, ο οποίος σχετίζεται με σοβαρά εξοπλιστικά προγράμματα, φέρει στη δημοσιότητα σήμερα η «Κ.Ε.». Το έγγραφο, που υπογράφει ο τότε γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Βαγγέλης Βασιλάκος, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της «Κ.Ε.» είναι η κατάληξη ενός άγριου παρασκηνίου, στο οποίο είχαν εμπλακεί κορυφαία πρόσωπα της τότε κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ.Ε.», οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους σοβαρότατα στοιχεία που εμπλέκουν στελέχη τα οποία υπηρέτησαν κοντά σε δυο μεγαλοπολιτικούς κατά το «πέρασμά» τους από το υπουργείο Αμυνας…

Τα στοιχεία αναφέρονται ευθέως σε χρηματισμό και ξέπλυμα χρήματος που προήλθε από τις συναλλαγές του υπουργείου Αμυνας.

Στις συναλλαγές αυτές συμμετείχε τουλάχιστον μια πολύ γνωστή γερμανική εταιρεία και τα στοιχεία προήλθαν από τη «συνεργασία» που είχε με τις Αρχές πρώην αξιωματούχος, ο οποίος είχε πιαστεί στα «πράσα» με προσωπικό λογαριασμό στην Ελβετία.

Συνεργαζόμενος με τις Αρχές, έδωσε στοιχεία και μετά την καλοκαιρινή έρευνα εκείνες έφτασαν στα δύο στελέχη τα οποία υπηρέτησαν στο υπουργείο Αμυνας σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και μάλιστα σε δυο πολιτικά πρόσωπα, που μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχουν εμπλακεί.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, στο παρασκήνιο ασκούνται σοβαρότατες πιέσεις και σε μάρτυρες και σε εμπλεκομένους και πρόσφατα σημαντικός μάρτυρας δέχθηκε «νουθεσίες» με επιχείρημα ότι «αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και σύντομα οι περισσότεροι κατηγορούμενοι, με εξαίρεση τον Ακη, θα ξεμπλέξουν και θα βγουν από τη φυλακή, όπως ο Σωτήρης Εμμανουήλ».

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους κατηγορουμένους, ο οποίος είχε ζητήσει να αποφυλακιστεί με βάση την κατά… λάθος διάταξη που είχε παρεισφρήσει σε νομοσχέδιο την περασμένη άνοιξη.

12-13-1--2-thumb-medium

Αν και συνήθως οι δικαστές δεν καθυστερούν να απαντούν σε τέτοιες αιτήσεις για τον Εμμανουήλ, ο οποίος είχε ζητήσει αποφυλάκιση τον περασμένο Μάιο, η απόφαση βγήκε όταν όλοι είχαν πάει για διακοπές.

Τον… Αύγουστο! Και τον αποφυλάκισαν με ένα ψιλοποσό (για τα μέτρα του Εμμανουήλ) ως εγγύηση, ώστε να απολαμβάνει την πολυτελή βίλα που απέκτησε από τις «μπίζνες» στην Ελλάδα…

Η αποφυλάκιση του Εμμανουήλ στηρίχθηκε σε συγκεκριμένη επιχειρηματολογία περί ασθενείας κ.λπ., αλλά διαθέτουμε και εμείς και πλείστοι όσοι στοιχεία για ανθρώπους που είναι προφυλακισμένοι με αναπηρία άνω του 80%% και αφού μάλιστα διέκοψαν χημειοθεραπεία για σοβαρότατο καρκινικό στάδιο και οι αιτήσεις του έπεσαν στο κενό…

Ο Εμμανουήλ κατηγορείται για τα Ναυπηγεία, για την υπόθεση των οποίων είχε συνταχθεί πόρισμα από το ΣΔΟΕ, το οποίο εμπλέκει κορυφαία πρόσωπα και συνδικαλιστές, που ακόμα δεν ερευνήθηκαν και φυσικά δεν εκλήθησαν στη Δικαιοσύνη.

Η αποφυλάκιση του Εμμανουήλ, είτε το θέλουν είτε όχι οι δικαστές, θα λειτουργήσει ως φίμωτρο σε εκείνους που θα ήθελαν να μιλήσουν…

Και αν αυτά θεωρηθούν «εικασίες» και γνώμες, η «Κ.Ε.» αποκαλύπτει σήμερα και ένα γεγονός που οδηγεί κατ” αποτέλεσμα στο μπλοκάρισμα των ερευνών. Πρόκειται για την απώλεια απόρρητου και κρίσιμου φακέλου, ο οποίος είχε παραδοθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 στο γραφείο του τότε υπουργού Αμυνας. Ο φάκελος, όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύουμε σήμερα, χάθηκε και αν και πέρασαν από τότε 5 χρόνια δεν βρέθηκε ποτέ!

Η απώλεια απόρρητου φακέλου τέτοιας εμβέλειας στο υπουργείο Αμυνας όχι μόνο δεν είναι κάτι σύνηθες αλλά είναι κάτι σπάνιο και η λογικότερη ερμηνεία της εξαφάνισης είναι, προφανώς, το μπλοκάρισμα κάποιων διαδικασιών που κρίθηκαν σοβαρές…

Με τη σύνταξη τέτοιου εγγράφου η μόνη νόμιμη οδός θα ήταν η διεξαγωγή επίσημης έρευνας, αφού το έγγραφο παραπέμπει και εμπλέκει ευθέως τον τότε υπουργό Αμυνας. Εγινε τέτοια έρευνα και αν ναι, ποιο το αποτέλεσμα; Αν δεν έγινε ή αν έγινε και δεν κατέληξε πουθενά, δεν είναι λογικό να οδηγηθεί κανείς στο συμπέρασμα ότι έγινε συγκάλυψη σε κάτι πολύ σοβαρό;

Την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη είχαν γίνει και κρίσιμες θηριώδεις παραγγελίες, αλλά, όπως απέδειξε με την έμπρακτη συνεργασία του ο απόστρατος ταξίαρχος Κάντας, υπεύθυνος Εξοπλισμών, οι παραγγελίες έγιναν μέσα από ένα πάρτι με μίζες.

Ολες οι παραγγελίες υλοποιήθηκαν είτε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, είτε επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, που έχει στη διάθεσή της η «Κ.Ε.», η κύρια μέθοδος υλοποίησης των παραγγελιών ήταν το γρηγορόσημο.

Για την περίοδο Σημίτη αυτή η μέθοδος έχει αποδειχθεί σε μεγάλο μέρος, αλλά φυσικά όχι το μεγαλύτερο.



Η περίοδος μετά το 2004 ερευνάται και κρίσιμο θέμα θα είναι για τη Δικαιοσύνη να βρεθεί και ο χαμένος φάκελος, ο οποίος θα δώσει απαντήσεις σε σοβαρότατα θέματα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες

«Καυτό» θέμα που σχετίζεται με τους εξοπλισμούς είναι και το ζήτημα των Ολυμπιακών Αγώνων, ιδιαίτερα στο σύστημα ασφαλείας, για το οποίο υπήρξε βαρύτατη καταγγελία αμοιβής ύψους 10 εκατ. δολλαρίων (υπό το πρόσχημα συμβουλών) σε οφ σορ εταιρεία. Η καταγγελία είχε υπογραφή συμβούλου υπουργού Αμυνας…

Στα πολύ περίεργα εκείνης της υπόθεσης είναι και το παράπονο του τότε ταξίαρχου Τζώνη.

«Αφού ετοίμασα τα πάντα εντελώς ξαφνικά με έδιωξαν», μας είπε πριν από λίγες μέρες με ένα ύφος που εξηγούσε το γιατί…

Πρώτος υπουργός Αμυνας στις κυβερνήσεις Καραμανλή μετά το 2004 ήταν ο πρώην υπασπιστής της Προεδρίας της Δημοκρατίας (επί Κ. Καραμανλή) Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.


13--3-thumb-medium

Ο φάκελος, όπως φαίνεται στο παραπάνω έγγραφο χάθηκε και αν και πέρασαν από τότε 5 χρόνια δεν βρέθηκε ποτέ. Με τη σύνταξη τέτοιου εγγράφου η μόνη νόμιμη οδός θα ήταν η διεξαγωγή επίσημης έρευνας, αφού το έγγραφο παραπέμπει και εμπλέκει ευθέως τον τότε υπουργό Αμυνας. Εγινε τέτοια έρευνα και αν ναι, ποιο το αποτέλεσμα;Ο ίδιος μας είπε ότι άσκησε με απόλυτη εντιμότητα τα καθήκοντά του, αλλά γεγονός είναι ότι και την πολιτική σκηνή εγκατέλειψε νωρίς -και χωρίς αιτία-, και δεν προτάθηκε και για την προεδρία της Δημοκρατίας έως σήμερα.

Δεύτερος υπουργός Αμυνας στις κυβερνήσεις Καραμανλή έγινε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Παρέμεινε στην πολιτική σκηνή και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες μπήκε στα χνάρια του Κάρολου Παπούλια…

Είναι ο δεύτερος πολιτικός που υπηρέτησε στη μεταχουντική εποχή στο υπουργείο Αμυνας και προτείνεται για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Την πρόταση έκανε δημόσια από το ΜΕΓΚΑ ο βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης.

Ο κ. Ψυχάρης είναι γιος του γνωστού εκδότη -επιχειρηματία Σταύρου Ψυχάρη, αλλά δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη δημοσιογραφία.

Υπηρέτησε στο Δημόσιο σε σοβαρές θέσεις προξένου, όπως είναι οι θέσεις του Ελληνα προξένου στις ΗΠΑ και του Ελληνα προξένου στη Γερμανία.

Ετσι, ο βουλευτής κ. Ψυχάρης δεν είχε καμία ενασχόληση και προφανώς και γνώση υποθέσεων όπως οι δικαστικές κόντρες του «Βήματος» με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (Βαρβιτσιώτης-Σταθόπουλος) για θέματα σχετιζόμενα με αμερικανική εταιρεία οπλικών συστημάτων(ΛΙΤΟΝ), ούτε με τις κόντρες του πατέρα του Στ. Ψυχάρη με την αείμνηστη Αριστέα Μπουγάτσου (τότε στον Σκάι) σχετιζόμενες με τη γερμανικών (κυρίως) χρωμάτων υπόθεση των «Γιουροφάιτερ».

Η πρώτη δίκη είχε νικήτρια την αείμνηστη Αριστέα.

Μετά τον θάνατό της έγινε νέα δίκη στο Εφετείο, την οποία κέρδισε ο κ. Ψυχάρης.

Πολύτιμη για τη μετά θάνατον της Αριστέας νίκη του κ. Ψυχάρη ήταν η κατάθεση που έδωσε υπέρ του κ. Ψυχάρη ο κ. Μεϊμαράκης…

Η κατάθεση αυτή δεν σχετίζεται φυσικά με την πρόταση του Ανδρέα Ψυχάρη να διοριστεί από 180 βουλευτές πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης, διότι ο κ. Ψυχάρης (υιός) δεν εμπλέκεται σε τέτοια θέματα, αλλά και η κατάθεση είχε προηγηθεί χρονικά κατά ένα χρόνο και πλέον…

Οπότε «περσινά ξινά σταφύλια», όπως θα έλεγε χαριτολογώντας και ο κ. Ψυχάρης, ο οποίος ως πρόξενος στο Μόναχο είχε γίνει γνωστός για το καλό γούστο του. Ιδιαίτερα στη διαρρύθμιση του γραφείου του Μονάχου, αλλά και στην επιλογή μιας χαρισματικής γερμανικής Μερσεντές, με την οποία κυκλοφορούσε ως πρόξενος και βελτίωνε την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία, η οποία μας το ανταποδίδει τώρα με τις γνωστές δηλώσεις Σόιμπλε για το ελληνικό success story.

Επανερχόμενοι στο -διαφορετικό και άσχετο με την αμέσως προηγούμενη αναφορά στους κ.κ. Μεϊμαράκη – Ψυχάρη- θέμα των εξοπλιστικών, σημειώνουμε -και θα φανεί στη συνέχεια- ότι στοιχεία για τις μίζες Ελλήνων πολιτικών κατέχουν από χρόνια και Γερμανοί και Αμερικανοί για έναν απλό λόγο.

Γερμανοί, Αμερικανοί… ξέρουν

Διότι αμερικανικές, γερμανικές πρωτίστως και δευτερευόντως γαλλικές είναι οι εταιρείες που πούλησαν στην Ελλάδα οπλικά συστήματα και άρα αυτές έδωσαν τις μίζες και μέρος από τις μίζες πήραν και μέλη των εταιρειών που πούλησαν.

Την Ελλάδα όμως καίει αυτή η υπόθεση γιατί οι Γερμανοί και άλλοι ξένοι αξιωματούχοι δεν πήραν μίζες από γερμανικά ταμεία, αλλά το συνολικό ποσό της μίζας «φορτώθηκε» στην τιμή.

Στοιχεία υπάρχουν πολλά και τους τελευταίους μήνες οι Ελληνες δικαστικοί λειτουργοί βρίσκονται σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές του Μονάχου στη Γερμανία, γιατί το Μόναχο και σύμφωνα με γερμανικές εφημερίδες είναι ο κύριος τόπος βρόμικων συναλλαγών.

Ιδιαίτερα ερευνώνται τους τελευταίους μήνες οι περιπτώσεις δύο βουλευτών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας. Οι βουλευτές είχαν συστήσει μια εταιρεία «συμβούλων» σαν κι αυτή που έδωσε συμβουλές στα συστήματα ασφαλείας του 2004 και μέσω αυτής της εταιρείας πήραν μίζα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Γερμανικές πηγές έκαναν γνωστό ότι οι δύο βουλευτές, εκ των οποίων ο ένας ήταν και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας, είχαν δραστηριοποιηθεί στις μίζες κατά την περίοδο 2000-2005 και οι γερμανικές αρχές έφτασαν σ” αυτούς αξιοποιώντας στοιχεία που έδωσαν ο ταξίαρχος Κάντας και ένας ακόμα απόστρατος αξιωματικός που είχε υπηρετήσει σε καίρια θέση στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Κατά τη γερμανική πλευρά, οι δύο Γερμανοί βουλευτές πήραν το μερίδιό τους στην υπόθεση της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei -Wegmann.

Η συναλλαγή δεν ήταν παίξε-γέλασε αλλά ήταν ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και αφορούσε πώληση προς την Ελλάδα των διαβόητων LEOPARD-2, καθώς και πώληση όλμων.

Η Γερμανία σε συνεργασία με τη διαβόητη αμερικανική εταιρεία «Γκόλντμαν Σακς» ακριβώς εκείνη την περίοδο είχε φροντίσει να βάλει την Ελλάδα στο ευρώ με το γνωστό τρικ απόκρυψης χρέους, για το οποίο εκβιάζεται η χώρα μας στη συνέχεια και γίνονται τώρα τα περίφημα παιχνίδια της ΕΛΣΤΑΤ.

Τότε πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης και ο αδελφός του ήταν σημαίνον στέλεχος της γερμανικής κρατικής μηχανής…

Αμέσως μετά την παράνομη ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ (χωρίς να ληφθούν πρόνοιες και δικλίδες ασφαλείας…), η Γερμανία και πήρε τη μερίδα του λέοντος με τέτοιες λεόντειες υπέρ της συμβάσεις πώλησης όπλων αλλά και έδεσε οικονομική θηλιά στην Ελλάδα, ώστε να δεσμεύεται και ο επόμενος πρωθυπουργός…

Τα στοιχεία έφτασαν στις γερμανικές αρχές την άνοιξη του 2014 και με αυτά ευχαρίστως η καγκελάριος Μέρκελ έδεσε μια θηλιά στο λαιμό του κύριου αντιπάλου της, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, το οποίο και κρατάει δίπλα της στην κυβέρνηση ως πειθήνιο σκυλάκι.

Την ίδια μέθοδο οι κατέχοντες τα στοιχεία χρησιμοποιούν και προς την Ελλάδα και αναμένεται να την χρησιμοποιήσουν πιο έντονα στις παρασκηνιακές διεργασίες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας…

Ιδιαίτερη αναφορά στη βρόμικη αλυσσίδα που συνδέει το Μόναχο της Γερμανίας με την Ελλάδα έκαναν με διάφορους τρόπους και έγκυρα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στην Αθήνα, αντί να γίνεται αγώνας για την ανακάλυψη των βρόμικων χρημάτων και των βρόμικων περιουσιών που απέκτησαν οι εμπλεκόμενοι και σε τέτοια και άλλα κυκλώματα, το παρασκήνιο απεργάζεται σχέδια παραγραφής των αδικημάτων με βασική επιλογή να λέει «ναι» σε όλα στα Μνημόνια και τις εγκληματικές απαιτήσεις της τρόικας, ώστε να μην ερεθιστεί η γερμανική κυβέρνηση και αρχίσουν νέες διαρροές βρόμικων λογαριασμών για τους Ελληνες…

Υπενθυμίζουμε ότι πριν πιαστεί ο Ακης γερμανικά ΜΜΕ (Σπίγκελ) τον είχαν παρουσιάσει δημόσια ως μιζαδόρο. Ο Ακης ανακοίνωσε τότε προσφυγή στα δικαστήρια της Γερμανίας και στη συνέχεια ότι «δικαιώθηκε και το «Σπίγκελ» αναγνώρισε τη συκοφαντία».

Τώρα ο Ακης είναι φυλακή και επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του στις μίζες.
Περιέργως το «Σπίγκελ» δεν ζήτησε τη δική του ρεβάνς-επιβεβαίωση.

Οι γνωρίζοντες το εύρος των παράνομων συναλλαγών υποστηρίζουν ότι στοιχεία υπάρχουν και για άλλα πολύ ηχηρά ονόματα και ο Ακης ήταν μόνο ένα από τα κλαδιά του βρόμικου δέντρου…

Εξελίξεις και μάλιστα σοβαρές αναμένονται σύντομα…

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κοροϊδία με τις φοροελαφρύνσεις

Μετά την επικοινωνιακή φιέστα της ΔΕΘ και τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού, ήρθε η ώρα να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα λοιπόν λέει πως η μοναδική περίπτωση να δεχθούν ελαφρύνσεις οι δανειστές είναι μόνον αν η κυβέρνηση έχει να προτείνει ισοδύναμα.
Ισοδύναμα μέτρα που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 2 δις ευρώ! Αυτό θα ζητήσουν οι δανειστές από το οικονομικό επιτελεία, ως αντιστάθμισμα στις φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση.

Όσο η Αθήνα επιμένει για μειώσεις φόρων, η τρόικα ζητά τη λήψη άλλων μέτρων που θα καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν στον προϋπολογισμό.

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ όλα γίνονται με γνώμονα τη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Δηλαδή, και πάλι ο κόσμος θα πρέπει να πληρώσει για να έχουμε πρωτογενές αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου πηγαίνει στους δανειστές και ενα μικρό κομμάτι δίνεται ως «δώρο» στον κόσμο.

Επί της ουσίας, οι φοροελαφρύνσεις θα αποδειχθούν στην πράξη μια ακόμα κοροϊδία, αφού οι μειώσεις φόρων θα ελαφρύνουν μεν την τσέπη, αλλά θα βγουν από την άλλη για να καλύψουμε τις νέες τρύπες είτε με αλλαγή ονόματος σε φόρους είτε με αυξημένες πληρωμές σε υφισταμένους.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για μείωσή του, ωστόσο όλοι γνωρίζουν οτι κανονικά έληγε φέτος. Οι δανειστές πιέζουν για διατήρησή του και το 2015 και μάλιστα στο 100%, όπως γίνεται μέχρι τώρα. Τη διάφορα θα πρέπει να την καλύψει η κυβέρνηση με άλλα μέτρα.

Από την άλλη, πρέπει να βρεθούν τα χρήματα για να αποκατασταθούν οι ένστολοι.

Η σκέψη του οικονομικού επιτελείου είναι απλή: μειώνουμε τους φόρους στην κατανάλωση, όπως πετρέλαιο θέρμανσης, ΦΠΑ στο 13%, αλλά όχι στο εισόδημα. Αν έφερναν μειώσεις στο εισόδημα η τρόικα θα απαιτούσε ξεκάθαρα νέα μέτρα, αφού φοβάται οτι τα έσοδα θα είναι λιγότερα.

Εννοείται πως είτε αρχήν πρώτη περίπτωση είτε στη δεύτερη οι δανειστές φοβούνται οτι δεν θα αυξηθεί η κατανάλωση. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που επιμένουν για ισοδύναμα μετρα κάθε φορά που πέφτει στο τραπέζι μείωση φόρων. Ακόμα και αν τα πάρουν από τους πολίτες με κατασχέσεις!

Το μήνυμα που έχει στείλει η τρόικα, έχει χρονοδιάγραμμα: το τέλος Σεπτεβρίου. Τότε θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη του φόρου εισοδήματος.

Αν τα έσοδα «πατώσουν» θεωρείται βέβαιο το αίτημα της τρόικα για μετρα. Και ο χρόνος αντίδρασης για την κυβέρνηση θα ειναι ελάχιστος, καθώς ο προϋπολογισμός του 2015 θα πρέπει να έχει κατατεθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μα αφού το είπαν: «Καμιά νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις» – Πάρε να έχεις Έλληνα – Νέο σοκ: Κάτω από τα 360 ευρώ η βασική σύνταξη

Θέμα μείωσης της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ – που θα χορηγείται σταδιακά από την 1/1/2015 ως «συμπλήρωμα» της αναλογικής, με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές – θέτουν στην 
ηγεσία  του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στελέχη των Ταμείων ενόψει της εφαρμογής του ν. 3863/10 και του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από το επόμενο έτος.

Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης που συμμετέχουν στις συσκέψεις για την προετοιμασία εφαρμογής του νέου νόμου, θεωρούν αναπόφευκτη τη μείωση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ, αν ισχύσουν «ως έχουν» τα άρθρα 3 και 11 του σχετικού νόμου, τα οποία προβλέπουν τη βασική σύνταξη στα 360 ευρώ για το έτος 2010 και την ετήσια «αναπροσαρμογή» της στη βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους.

Αν εφαρμοστεί ο παραπάνω μαθηματικός τύπος, σωρευτικά από το 2010 έως το 2014, η βασική σύνταξη υπολογίζεται ότι το 2015 λόγω των συνεχών μειώσεων στο ΑΕΠ θα πρέπει να οριστεί περί τα 330 ευρώ, ενώ αν γίνει ο υπολογισμός μόνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος (το 2014), η βασική σύνταξη δεν θα διαφοροποιηθεί αισθητά, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ΑΕΠ στο +0,60% και ΔΤΚ στο -0,50% (προκύπτει οριακή αύξηση 0,05%). Ο καθορισμός του ύψους της βασικής σύνταξης αναμένεται να γίνει σε κάθε περίπτωση έως τα τέλη του χρόνου, ενώ για την κυβέρνηση «δεν τίθεται θέμα μείωσης των κατώτατων συντάξεων», όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο διαψεύδοντας ότι η τρόικα ζήτησε να γίνουν μειώσεις.

Να σημειωθεί ότι στο επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα περιλαμβάνεται σύσταση για την «ενίσχυση της ανταποδοτικότητας μεταξύ των εισφορών και των χορηγούμενων κύριων συντάξεων», έως ότου «ωριμάσει» το νέο σύστημα της βασικής + αναλογικής σύνταξης. Και κατά συνέπεια της κατάργησης του μη ανταποδοτικού που, όπως έχει αποκαλύψει η «Η», είναι 30% στις κατώτατες συντάξεις και περί το 36% στο πρώην ΤΕΒΕ, χωρίς να υπολογίζεται το (επίσης προνοιακό) ΕΚΑΣ.imerisia

hellasforce


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζεται η πρώτη Ειδική Οικονομική Ζώνη

Τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), οι επιχειρήσεις των οποίων θα απολαμβάνουν χαμηλής φορολόγησης και ευνοϊκού μισθολογικού καθεστώτος, εξετάζει η κυβέρνηση.

Την σχετική εξαγγελία έκανε από την 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δηλώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Διερευνούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα δημιουργίας ειδικών οικονομικών ζωνών, με πρώτη εδώ στη Θεσσαλονίκη, ώστε να έχουμε ακόμα ένα όπλο κατά της επιχειρηματικής μετανάστευσης».

Σύμφωνα με την Καθημερινή τα βασικά χαρακτηριστικά των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών θα είναι η λιγότερη γραφειοκρατία, η σύνδεση αμοιβών με την παραγωγικότητα, αλλά κυρίως ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τα κέρδη των επιχειρήσεων. Βάσει των σχεδίων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση:

– Οι επιχειρήσεις των ΕΟΖ θα έχουν φορολογικό συντελεστή μεταξύ 15% και 17% (από 26% σήμερα).
– Οι ΕΟΖ θα προσδιορίζονται γεωγραφικά με τη Θεσσαλονίκη να λαμβάνει προτεραιότητα και να ακολουθούν οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου και Πελοποννήσου.
– Στις ΕΟΖ θα εφαρμόζονται πλήρως απλουστευμένες διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
– Στις ΕΟΖ θα προβλέπονται αυξημένες αποδοχές για τους εργαζόμενους μέσω πριμ συνδεδεμένα με την παραγωγικότητα.

Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) οι εργαζόμενοι των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εμφανίζονται να πληρώνονται καλύτερα από τους εργαζομένους εκτός των ζωνών, ωστόσο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εργάζονται περισσότερο. Συγκεκριμένα, δουλεύουν 10 ώρες καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες.

Πολλές επιχειρήσεις εντός των ΕΟΖ μετέρχονται σύστημα ημερήσιων ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής, ήτοι για να αμειφθεί ο εργαζόμενος πρέπει να πετύχει το πλάνο παραγωγής. Αυτό οδηγεί του απασχολούμενος των ΕΟΖ να δουλεύουν πέραν της κανονικής βάρδιας χωρίς υπερωρίες απλά για να μη χάσουν το «πριμ».

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σαμαράς: Το ...φτυάρι του ψεύδους και του ανελέητου εμπαιγμού μας

Έχουμε αναπτύξει και υπογραμμίσει πολλές φορές τούτο:
«Στο Σαμαρά συμπυκνώνονται και αποτυπώνονται, πιο αλαζονικά και μοχθηρά, ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά των ανδρείκελων-πρωθυπουργών: Το ασύστολο ψεύδος, οι λεονταρισμοί, η πραξικοπηματική αυθάδεια, οι συχνότατες θεατρικές παλινωδίες (κωλοτούμπες), η αβυσσαλέα υποκρισία και οι «βρυχηθμοί» κάθε είδους…».


Ένα συνθετικό «πορτρέτο» του Σαμαρά το φιλοτεχνούμε, μέσα από πολλά αποσπάσματα, στο άρθρο:


Το κείμενο γράφτηκε στην περσινή θεατρική παράσταση, ΨΕΥΔΟΥΣ και ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ, του Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Οφείλουμε, βεβαίως, να ομολογήσουμε, ότι σε κάποια ζητήματα, ο ρέκορντμαν του ψεύδους …διορθώθηκε!

Π.Χ: Στην περσινή του ομιλία η λέξη «ΘΑ» ειπώθηκε 137 φορές. Φέτος τη …διόρθωσε σε 94 φορές…

Πέρυσι έπαιξε με το «πρωταρχικό πλεόνασμα»: Ακούστηκε 19 φορές…

Φέτος με τις …φόρο - ελαφρύνσεις…

Ένας άλλος καμβάς του σαμαρικού ψεύδους και της απάτης το 2013 ήταν η «νέα» και «αναγεννημένη» Ελλάδα: Ειπώθηκε 70 φορές…

Αυτός η μύθος έπαιξε και φέτος χωρίς την περσινή του κατάχρηση…

Φυσικά φέτος ο Σαμαράς εμπλούτισε το ρεπερτόριο του ψεύδους του και με άλλα της συγκυρίας. 






Ο ελληνικός λαός ούτε άκουσε, ούτε ασχολήθηκε με την ομιλία του Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη…

Δεν ήθελε να υποστεί, για άλλη μια φορά, το μαρτύριο μιας φιέστας ωκεάνιας υποκρισίας και γλοιώδους ψεύδους…

Δεν ήθελε ένα νέο, σαδιστικό αυτό-μαστίγωμα:
Το μαστίγωμα του βάναυσου και ανελέητου εμπαιγμού της νοημοσύνης του…


Ζει καθημερινά την κτηνωδία της δωσίλογης κυβέρνησης, κτηνωδία που έχει καταργήσει κάθε ΣΥΝΘΗΚΗ της ΖΩΗΣ του, αλλά ζει και καθημερινά το μακάβριο εμπαιγμό του: Την αυθάδεια της κοροϊδίας, του ψεύδους και της προσβολής της νοημοσύνης του…

Τι καινούργιο να ακούσει σε τελετουργικές φιέστες σαν αυτές της ΔΕΘ;


Όταν αυτή η κυβέρνηση την κτηνώδη λεηλασία του ελληνικού λαού, τη διαρκή και καθημερινή σφαγή του, τη ΦΡΙΚΗ που έχει σπείρει ΠΑΝΤΟΥ τα εμφανίζει σαν «σωτηρία», τότε τι ν’ ακούσει ο ελληνικός λαός από τον πρωθυπουργό της ΦΡΙΚΗΣ δίχως τέλος, στον τελετουργικό άμβωνα της Θεσσαλονίκης;

Όταν αυτά τα δωσίλογα απανθρωπάρια
εμφανίζουν ακόμα και τα Μνημόνια σαν «δώρο» των δημίων και τους δήμιους σαν «σωτήρες», τότε τι να ακούσει ο ελληνικός λαός από το πρωθυπουργικό ανδρείκελο;

Μόνο όποιος διαθέτει φρενοβλαβή μαζοχισμό θα μπορούσε να υποστεί τη δοκιμασία του εμπαιγμού του από την παραληρηματική ψευδολογία του Σαμαρά…

Ή όποιος θα ήθελε,
έστω για ελάχιστα λεπτά, να ταξιδέψει (ονειρικά) σε άλλον πλανήτη. Γιατί Ο Σαμαράς, ακολουθώντας τα προγενέστερα ανδρείκελα, μιλάει σαν να βρίσκεται σε άλλη χώρα και σε άλλον πλανήτη: Η γνωστή συνταγή του πωρωμένου δωσιλογισμού…

Ο Σαμαράς την εφαρμόζει πιστά και συνειδητά, ξεπερνώντας σε μοχθηρία κυνισμού και ψεύδους και αυτόν τον ΓΑΠ…

Ύφανε, λοιπόν, και στη Θεσσαλονίκη όλο το γνωστό υφαντό του ψεύδους και των παραμυθιών για μωρά παιδιά.

Διαβάσαμε μεταξύ άλλων (δεν διαθέτουμε πλέον τον ανάλογο μαζοχισμό για να ακούσουμε τους επαγγελματίες ψεύτες του δωσιλογισμού) ότι ο Σαμαράς, χωρίς αιδώ, ανακύκλωσε τα γνωστά κλισέ των ανδρείκελων παραμυθάδων: Ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, η οικονομία ξαναγίνεται ανταγωνιστική, ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης, ότι βγαίνουμε από τη μνημονιακή εποχή και λοιπά φαιδρολογήματα…

ΟΛΑ αυτά τα στήριξε στον άξονα της νέας μυθολογίας: Του «πρωτογενούς πλεονάσματος».

Τέτοια είναι η αυθάδεια του εμπαιγμού μας από τον δωσίλογο εντολοδόχο των μαφιών του χρήματος και εμείς συνεχίζουμε να την υπομένουμε: Μας έχει, φαίνεται, γίνει συνήθεια…


Συνήθεια μας έχει γίνει και η ελεεινή στάση της «αριστερής» Αντιπολίτευσης: Αυτή αρκείται σε διπλωματικές ανακοινώσεις, σε «ωραία σχόλια»…

ΕΔΩ μας ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ αγρίως και από πάνω μας ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ και η «αριστερά» αναλώνεται σε εκλογικά σχόλια, στη διπλωματία της ΑΠΑΤΗΣ: Διπλωματία που νομιμοποιεί τους δολοφόνους, τους χλευαστές μας, τα κατοχικά ανδρείκελα…

Καιρός να αποβάλλουμε όλες αυτές τις θανατηφόρες «συνήθειες». Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να κατεδαφιστεί πριν μας θάψει ζωντανούς…

Οι σπινθήρες για την ανάφλεξη της λαϊκής ΟΡΓΗΣ έρχονται σαν νεροποντές…

Στις επάλξεις λοιπόν…
 


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όμως, δεν γίνεται, δεν μας «πρέπει» να ξεκινήσει και αυτό το Φθινόπωρο μέσα στη σιωπή ..

Της Αλέκας Ζορμπαλά

• Όταν έκοψαν τα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς , κανείς δεν μίλησε (πλην των συνήθων υπόπτων).
Έλα μωρέ, αφού αφορά μια μικρή κατηγορία ανθρώπων, σιγά τώρα…

• Όταν έκοψαν τα φάρμακα των οροθετικών, κανείς δεν μίλησε (πλην των συνήθων υπόπτων).
Έλα μωρέ, αφού αφορά μια ελάχιστη ομάδα ανθρώπων, και μάλιστα κοινωνικά φορτισμένων και απαξιωμένων, αυτό δα έλειπε τώρα…

• Από σήμερα όμως κόβουν το σύνολο των προληπτικών διαγνωστικών, αλλά και άλλων εξετάσεων, που θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, για σύμπασα την κοινωνία!

Τεστ ΠΑΠ, Μαστογραφίες, Τεστ Προστάτη, Μαγνητικές για καρκινοπαθείς και όχι μόνο, και άλλες εξετάσεις, ων ουκ έστι αριθμός… κόβονται με το «Τσεκούρι», στο βωμό του «νοικοκυρέματος» στο χώρο της Υγείας, όπως δηλώνει και ο αρμόδιος Υπουργός με το Τσεκούρι…

Και το δικαιολογεί και με απίστευτο θράσος, ότι κόβονται μόνο οι προληπτικές εξετάσεις …

Δεν ξέρει ότι σύγχρονη ιατρική σημαίνει κατά βάση Πρόληψη;

Προφανώς και το ξέρει, αλλά είναι υπουργός μιας στυγνά νεοφιλελεύθερης μνημονιακής κυβέρνησης, που σαν λαίλαπα διαλύει τα πάντα και στο χώρο της υγείας, αδιαφορώντας για τον πόνο, για την αρρώστια, για τους ανθρώπους…

Οι άνθρωποι όμως, η κοινωνία αυτή, και αυτό άραγε θα το καταπιεί και θα σιωπήσει; 

Γιατί, όσο θα περιμένει τη λύση από τον ουρανό ή από θεσμικές μόνο και εκλογικές αναδιατάξεις και αναδιανομές, θα βλέπει και θα βλέπουμε το προσδόκιμο ζωής στον 21ο αιώνα να κατρακυλά σε επίπεδα προηγούμενων εποχών, θα βλέπουμε και θα ζούμε τον πόνο και τη φρίκη της αρρώστιας όλο και εντονότερα, όλο και συχνότερα, μέσα σε όλα μας τα σπίτια.

Γιατί έτσι δεν “ξορκίζεται”τίποτα!

Όμως, δεν γίνεται, δεν μας «πρέπει» να ξεκινήσει και αυτό το Φθινόπωρα μέσα στη σιωπή ..

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξάνουν στα 20 χρόνια το όριο θεμελίωσης σύνταξης - Μας θέλουν δούλους μια ζωή

Μαχαίρι» στις πρόωρες συντάξεις θέλει να βάλει η τρόικα για να κόψει το κύμα συνταξιοδοτήσεων και να μην αυξηθεί η αναλογία συνταξιούχων/εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που αφορά σε όλα τα Ταμεία αφορά στον ελάχιστο χρόνο εργασίας για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης που είναι σήμερα στα 15 έτη.

Το όριο αυξάνεται στα 20 έτη και κάπως έτσι μιλάμε για μια μίνιμουμ αύξηση της τάξης των πέντε ετών για κάθε ασφαλισμένο.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή έρχεται στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με το ΙΚΑ να αυξάνει τις απαιτήσεις του από τα 4.500 ένσημα στα 6.000 ένσημα, ενώ παράλληλα έρχεται γενναία αύξηση σε ό,τι αφορά στην ελάχιστη ασφάλιση των γυναικών που είναι μητέρες ανήλικων παιδιών.
Και σε αυτή την περίπτωση το ελάχιστο όριο αυξάνεται από τα 5.500 ένσημα στα 7.000 ένσημα.

Σε ό,τι αφορά στα όρια συνταξιοδότησης αυτά επί της ουσίας δεν αλλάζουν. Οι αυξήσεις που φτάνουν ως και τα 12 έτη είναι... εσωτερικές υπό την έννοια ότι περικόπτεται το δικαίωμα στην πρόωρη και μειωμένη σύνταξη.
Τα όρια για πρόωρη συνταξιοδότηση λοιπόν καθορίζονται στα 62 έτη και για πλήρη στα 67 έτη.


πηγη 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς επηρεάζουν την τσέπη μας οι εξαγγελίες Σαμαρά

Σταγόνα στον ωκεανό οι φοροελαφρύνσεις

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να επιδόθηκε σε ένα επικοινωνιακό κρεσέντο φοροελαφρύνσεων με έντονο προεκλογικό άρωμα, ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική. 


Οι φοροελαφρύνσεις αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, καθώς τα όποια οφέλη θα αντισταθμιστούν από τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ που ζητούν οι δανειστές.

Συγκεκριμένα, η μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μικρά μόνο οφέλη θα έχει για την τσέπη μας, καθώς το 2012 ο ΕΦΚ αυξήθηκε κατά 450%.

Επίσης σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης η μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης κατά 30%, στην τσέπη του καταναλωτή ισοδυναμεί με 10-12 λεπτά λιγότερα στο λίτρο ή περίπου 180-200 ευρώ κατά τη χειμερινή περίοδο. Ωστόσο επαγγελματίες της αγοράς επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης.

Πρακτικά αν η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινούσε σήμερα, η λιανική τιμή με τον μειωμένο ΕΦΚ θα διαμορφώνονταν στα 1,15 έως 1,17 ευρώ το λίτρο από 1,25-1,27 ευρώ τον χειμώνα του 2013.

Ένας καταναλωτής που αγοράζει 2.000 λίτρα πετρελαίου θα ξοδέψει φέτος 2.300 ευρώ αντί για 2.500 ευρώ πέρυσι, όταν τον χειμώνα του 2012 και προ της αύξησης του ΕΦΚ κατά 450%, χρειάζονταν 1.600 ευρώ.

Σε ότι αφορά το επίδομα θέρμανσης, η συνέχιση χορήγησής του με με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αναμένεται να οδηγήσει σε ανάλογο όφελος για τους δικαιούχους.

Ειδικότερα, εάν παραμείνει στα 0,35 ευρώ/λίτρο όπως και πέρυσι, ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 2.000 λίτρων θα πληρώσει λιανική τιμή περίπου 0,8 ευρώ το λίτρο ή 1.600 ευρώ αντί 1.800 ευρώ πέρυσι.

Η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης κατά 50% δεν θα πρέπει να υπολογισθεί δεδομένου ότι το μέτρο θα έπρεπε ήδη να καταργηθεί από το νέο έτος με βάση τις αρχικές εξαγγελίες.

Καμιά ελάφρυνση δεν προκύπτει ούτε για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά το Τέλος Επιτηδεύματος των 650 ευρώ τον χρόνο.

Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται από το 2010 με συντελεστές 1%-4% και αφορά στο σύνολο των αποδοχών των φυσικών προσώπων όταν αυτές ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ το χρόνο.

Στους μισθωτούς η εισφορά αλληλεγγύης παρακρατείται σε μηνιαία βάση, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και τα «μπλοκάκια» την καταβάλλουν με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

Στο θέμα του ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση επιχειρεί να διορθώσει τα λάθη της, ενώ για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ουδείς γνωρίζει σε ποιο ύψος θα είναι η έκπτωση (30% εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια).

Αόριστες είναι και οι εξαγγελίες για μείωση των φορολογικών συντελεστών. Η αποκλιμάκωση θα είναι σταδιακή, με στόχο σε βάθος χρόνου ο ανώτερος φορολογικός συντελεστής στα φυσικά πρόσωπα να υποχωρήσει στο 32% από 42% σήμερα, ενώ στις επιχειρήσεις η φορολογία να μειωθεί στο 15% από 25% σήμερα.

Όσον αφορά στο ΦΠΑ, η εξαγγελία για μείωση του φόρου και σε άλλους κλάδους πέραν της εστίασης, σκοντάφτει στους δανειστές όπως άλλωστε και η αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο (εφορίες, ταμεία) οι οποίες ξεπέρασαν συνολικά τα 83 δισ. ευρώ.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μέγα πλιάτσικο τραπεζιτών και νταβατζήδων: Τα κόκκινα δάνεια που ανακεφαλαιοποιεί ο λαός, φτερούγισαν στο εξωτερικό!

Πως είναι δυνατόν, ο πάμπλουτος Μπόμπολας να ηγείται μιας καταχρεωμένης επιχείρησης;
Πως είναι δυνατόν, ο πάμπλουτος Ψυχάρης να διευθύνει μια επιχείρηση που βουλιάζει στις ζημιές και όμως τα δάνεια να μην έχουν γίνει “κόκκινα”;
Πως είναι δυνατόν ο πάμπλουτος Λάτσης να εγκαταλείπει μία κατεστραμμένη τράπεζα και να την γλιτώνει ο …Ελληνικός λαός;

Πως είναι δυνατόν οι ανωτέρω να δανείζουν, οι χρεωμένοι να υμνούν τους δανειστές και όλα αυτά να τα πληρώνει η Ελλάδα μέσω της εκποίησης δημοσίας και ιδιωτικής περιουσίας;

Πως είναι δυνατόν να γίνονται όλα αυτά και όμως οι Προβόπουλοι και οι Στουρνάρες να μην είναι φυλακή;
…μα πολύ απλά, όσο θα ψηφίζονται αυτοί που προωθούνται από τους νταβατζήδες, έμμεσα ή άμεσα, η πατρίδα θα πτωχεύει και τα εγγόνια μας θα γεννιούνται χρεωμένα για να γεμίζει ο υπεράκτιος λογαριασμός του κάθε ανήθικου, βουλιμικού κτήνους.
Ολυμπία.
Τωρα “καταλαβαν” οι Τραπεζες πώς καποια “κόκκινα δάνεια” επιχειρήσεων έγιναν καταθέσεις πλούσιων επιχειρηματιών στο εξωτερικό!

 
Ναι τωρα αφου τα φραγκα πεταξαν στο εξωτερικο απο τους αετονυχιδες που αποτελουν μεγαλο μερος των “κοκκινων δανειων”.Τωρα που ο λαος εχει πληρωσει δις σε επαχθη μετρα για την ενισχυση των τραπεζων,τωρα εκφραζονται υπονοιες απο τους τραπεζιτες για αυτο που ξερει ολος ο κοσμος.Περα απο διαρροες αν εισαι σοβαρο κρατος θα ειχες τις διευθυσεις ολων αυτων και θα τους μαζευες με την εξης απειλη ‘Ή φερνετε πισω στην Ελλαδα τα φραγκα που σηκωσατε και πληρωνετε τις δοσεις των δανειων σας ή πατε ολοι στη μπουζου”.Αλλα δυστυχως η Ελλαδα δε διαθετει σοβαρο και δικαιο κρατος.
Johny F.
 

Αναλυτικα το ρεπορταζ:



Ισχυρές υπόνοιες ότι τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων έγιναν καταθέσεις σε προσωπικούς λογαριασμούς  επιχειρηματιών στο εξωτερικό έχουν οι διοικήσεις των τραπεζών καθώς πληθαίνει το παράδοξο φαινόμενο πλούσιοι επιχειρηματίες να ηγούνται υπερχρεωμένων επιχειρήσεων…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” οι τράπεζες προσπαθούν να εντοπίσουν τέτοιες περιπτώσεις συγκεντρώνοντας και ανταλλάσσοντας στοιχεία προκειμένου να καταφέρουν να ανακτήσουν έστω μέρος των οφειλών.

Ωστόσο τραπεζικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα τονίζουν πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά σύνθετο καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιχειρηματίες έχουν κινηθεί με τρόπο ώστε να μην αφήνουν ευδιάκριτα ίχνη.

Στελέχη τραπεζών επισημαίνουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύμπτωση: ότι τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται είναι αντίστοιχα της μείωσης των καταθέσεων. Τον Δεκέμβριο του 2013 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είχαν διαμορφωθεί στα περίπου 70 δισ. ευρώ ενώ οι καταθέσεις από τα επίπεδα των 230 δισ. ευρώ το 2009 συρρικνώθηκαν στο επίπεδο των 160 δισ. ευρώ στο τέλος του 2013, δηλαδή είναι μειωμένες κατά 70 δισ. ευρώ! Οπως τονίζουν, αυτό δεν σημαίνει ότι τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται έχουν μετατραπεί σε καταθέσεις, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι εμφανίζονται ισχυρές ενδείξεις ότι υπάρχει συσχέτιση, ειδικά στα επιχειρηματικά δάνεια, μεταξύ των δανείων που δεν εξυπηρετούνται και καταθέσεων που έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό.

Οπως εκτιμούν στελέχη τραπεζών, περίπου 20 δισ. ευρώ από τη μείωση των καταθέσεων αφορά χρήματα που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα, στο τέλος του 2013 τα επιχειρηματικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνταν έφταναν τα 30 δισ. ευρώ. Οι ίδιες πηγές θεωρούν πιθανό ποσό κοντά στα 10 δισ. ευρώ να αφορά «αρπακτική στρατηγική», δηλαδή επιχειρηματίες που υπερχρέωσαν τις επιχειρήσεις τους και μετέφεραν μεγάλο μέρος των δανείων που έλαβαν σε προσωπικούς λογαριασμούς. Πρόκειται για ανθρώπους που το 2011 – 2012, διαβλέποντας ότι υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, επέλεξαν στρατηγικά να σταματήσουν την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους και να μεταφέρουν όλη τη ρευστότητά τους σε ξένες τράπεζες σε προσωπικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πλούσιοι ιδιοκτήτες εταιρειών περιμένουν από το κράτος να λύσει το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που οι ίδιοι δημιούργησαν ελπίζοντας σε κάποιου είδους «κούρεμα» υποχρεώσεων. Παράλληλα, αρνούνται να κάνουν αυξήσεις κεφαλαίου στις εταιρείες τους και επιθυμούν να διατηρήσουν τον πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η αναντιστοιχία μεταξύ πλούσιων κυρίων μετόχων και χρεοκοπημένων εταιρειών αποτελεί την καρδιά του προβλήματος, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τράπεζες εξακολουθούν να κάνουν ρυθμίσεις και να διευκολύνουν επιχειρηματίες που έχουν επιλέξει ως στρατηγική να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Newmoney – project antisystem

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σε εξέλιξη πόλεμος δεκάδων εκατομμυρίων για τα 167 νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.

Εδώ και  καιρό έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ αλλά όπως αποκαλύπτουν αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr υπάρχει πολύ έντονο παρασκήνιο.

Η υπόθεση έχει περάσει από πολλές φάσεις και υπάρχουν έντονες συγκρούσεις σε διάφορα επίπεδα, ακόμη και εντός του ΕΚΑΒ σε ανώτερο επίπεδο. Πόλεμος εξελίσσεται και σε επιχειρηματικό επίπεδο μεταξύ των ενδιαφερομένων εταιρειών. Μια πτυχή σημαντική ως προς αυτό είναι ότι τα ασθενοφόρα πρέπει να μετασκευαστούν κατάλληλα για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ΕΚΑΒ κι αυτό ανεβάζει πολύ το κόστος...

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες καθώς πλησιάζει το στάδιο για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και όπως φαίνεται πρόκειται όχι για μια απλή αλλά για γιγαντιαία προμήθεια, σε επίπεδο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αφού αφορά 167 ασθενοφόρα!

Όπως καταλαβαίνει κανείς, τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα κι από αυτή την άποψη έχει ενδιαφέρον ότι το θέμα δεν απασχολεί (καθόλου...) την επικαιρότητα.
 

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο Μισθολόγιο: Ποια είναι η «χρυσή τομή» που αναζητά η κυβέρνηση και ποιες οι ανησυχίες των υπαλλήλων

Στην τελική ευθεία κατάρτισης του νέου ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να βρίσκεται η αρμόδια ομάδα εργασίας των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το πλαίσιο που θα αφορά το μέγεθος των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου και να τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το ΥΔΜΗΔ, προς το παρόν η αρμόδια ομάδα έχει ολοκληρώσει την «χαρτογράφηση» του συνόλου των αποδοχών που λαμβάνει μέχρι σήμερα το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Το επόμενο στάδιο, που αφορά και το πιο δύσκολο σκέλος της κατάρτισης του νέου μισθολογίου, είναι η σύνδεση τριών σημείων με τις αποδοχές που θα λαμβάνει από εδώ και στο εξής ο κάθε δημόσιος λειτουργός. Αυτά είναι:

- Η θέση ευθύνης
- Τα προσόντα
- Η απόδοση του υπαλλήλου

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτή η «χρυσή τομή» επιδιώκεται να βρεθεί προκειμένου να καταρτιστεί ένα δίκαιο πλαίσιο γύρω από τις αποδοχές που λαμβάνει κάθε δημόσιος υπάλληλος. Από την πλευρά τους όμως οι εργαζόμενοι δεν ενστερνίζονται τα κυβερνητικά προτάγματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνουν λόγο για «πετσόκομμα μισθών στο δημόσιο τομέα».

Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες κάνουν λόγο για άνοιγμα της «ψαλίδας» στις αποδοχές μεταξύ υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και των συναδέλφων τους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο απαξιώνονται οι υπάλληλοι ΔΕ και ΥΕ, οι οποίοι σε ορισμένα υπουργεία και δημόσιους φορείς, είναι αυτοί που «σηκώνουν» το μεγαλύτερο όγκο εργασίας.

Οι ανησυχίες των δημοσίων υπαλλήλων ότι το νέο μισθολόγιο μόνο αξιοκρατικό και δίκαιο δεν θα είναι, αποτυπώνονται όλο και πιο έντονα με την πάροδο του χρόνου. Χαρακτηριστική είναι πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία επικαλούνταν «ασφαλείς πληροφορίες πως θα αρχίσουν να «ξεπηδούν» κάποιους ειδικά μισθολόγια αποδεικνύοντας πως η εκάστοτε εξουσία έχει πάντα την λογική του «Διαίρει και Βασίλευε» και ποτέ να δημιουργεί προϋποθέσεις ισονομίας μεταξύ των εργαζομένων».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το καλάθι της... νοικοκυράς... απολαυστε τον Γιακουμάτο... τι λέει ο άνθρωπος;!!

O Kαμπουράκης είχε την ιδέα, να φέρει ενα καλάθι σούπερ μάρκετ γεμάτο από είδη πρώτης ανάγκης, και ο Γιακουμάτος -σαν καλή..../νοικοκυρά- δεν έχασε την ευκαιρία,  να  σχολιάσει τη διακύμανση των τιμών σε βασικά προϊόντα.

«Όταν πάει η κ. Καμπουράκη και έχει το κεφάλι της εκεί πάνω σαν το παγώνι θα πληρώσει ακριβά. Όταν η κ. Καμπουράκη σκύψει το κεφάλι της και δει μακαρόνι επώνυμο, με ιδιωτική ετικέτα, θα καταλάβει ποια είναι η διαφορά. Άμα θες να πάρεις μακαρόνι από την Καλιφόρνια ή από τον Άρη, πλήρωσε το», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Δείτε το βίντεο:

       

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΙΣ:«Τραγικές οι ελλείψεις σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία»

Για σοβαρές ελλείψεις σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία οποίες χρονίζουν και πρέπει άμεσα να καλυφθούν, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η ΠΟΕΔΗΝ.

Για «βασικές ελλείψεις σε παιδιάτρους, καρδιολόγους και άλλες βασικές ιατρικές ειδικότητες, που πρέπει άμεσα να καλυφθούν», έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. 

Με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου του, στις υγειονομικές μονάδες της Κω, ο ΠΙΣ, τόνισε ότι επίγει η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών όλων των νησιών στα Δωδεκάνησα, καθώς είναι εμφανής η αποδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκεί, μετά την αποχώρηση των περισσοτέρων γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ.

Το κλιμάκιο του ΠΙΣ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Μιχάλη Βλασταράκο, ανέφερε ότι ιδιόκτητα κτίρια, τα οποία αποτελούν μεγάλες επενδύσεις για την Υγεία, μαραζώνουν από έλλειψη προσωπικού, και οι κάτοικοι αγωνιούν για την υγεία τους. «Επείγοντα περιστατικά διακομίζονται διαρκώς στο κέντρο ή/και στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα ανασφάλειας για τους κατοίκους, αλλά και δυσφήμισης και προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τραγικές ελλείψεις σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία καταγγέλλει όμως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού στις 30 Αυγούστου, στην απογευματινή βάρδια μεταφέρθηκε 18χρονη με σοβαρό τραύμα από τροχαίο και δεν υπήρχε γιατρός, παρά μόνο νοσηλεύτρια, ενώ στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπως σημειώνει, 39χρονος ασθενής έπαθε ανακοπή στα επείγοντα και διακομίστηκε στην Πάτρα, καθώς δεν υπήρχε καρδιολόγος.

«Αυτή η μέρα, δυστυχώς, δεν θα είναι η εξαίρεση από εδώ και πέρα αλλά ο κανόνας, όσο οι ανάγκες υγείας αντιμετωπίζονται όπως σήμερα από τους κυβερνώντες και τους "αρμοδίους" παράγοντες» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απόφαση- πιλότος για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στα ΚΤΕΛ

Απόφαση του Αρείου Πάγου ανοίγει τον δρόμο για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων στα ΚΤΕΛ.

Tα ΚΤΕΛ δεν ανήκουν στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Nόμιμη η μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΚΤΕΛ (Κοινά Ταμεία Εισπράξεως Λεωφορείων) .

Αυτό έκρινε με απόφαση του το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, μεταστρέφοντας την μέχρι τώρα νομολογία του. Ανοίγει έτσι  ο δρόμος για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των ΚΤΕΛ όλων των νομών της χώρας.

Εσικότερα, σ ' αυτή  την απόφαση προχώρησε το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζοντας την περίπτωση συμβασιούχου, τον οποίο και δικαίωσε τελικά.

 Ο εν λόγω συμβασιούχος είχε απολυθεί  χωρίς να του καταβληθεί αποζημίωση παρ' ότι κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΚΤΕΛ.

Στην πολύ σημαντική τους απόφαση για μεγάλη μερίδα εργαζομένων οι   Αρεοπαγίτες υπογραμμίζουν ότι τα ΚΤΕΛ ιδρύθηκαν με τη μορφή Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και αποτελούν ιδιότυπες συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που λειτουργούν υπό τη μορφή οργανισμών.

Τα ΚΤΕΛ αποτελούν Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και λειτουργούν υπό τη μορφή Ανωνύμων Εταιρειών, επί των οποίων έχουν εφαρμογή οι γενικές περί ΝΠΙΔ νομοθετικές διατάξεις, προσθέτουν οι αρεοπαγίτες.

Εξάλλου, επισημαίνουν οι δικαστές, τα ΚΤΕΛ δεν φέρουν χαρακτηριστικά τέτοια, ώστε να μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και συνεπώς δεν έχουν εφαρμογή επ' αυτών οι περιοριστικές διατάξεις του άρθρου 103 του Συντάγματος (απαγόρευση μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου) και της ισχύουσας νομοθεσίας.

Και δεν μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο, αφού:

  1) οι μέτοχοι είναι φυσικά πρόσωπα ή ΝΠΙΔ, 2) το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση των ΚΤΕΛ συγκροτούνται αποκλειστικά από μετόχους του, και 3) το Δημόσιο ή άλλο νομικό πρόσωπο του δημοσίου τομέα δεν επιδοτεί ετησίως τα ΚΤΕΛ με ποσά που υπερβαίνουν το 50% των δαπανών τους.

Στην  απόφαση τους οι δικαστές  επικαλούνται κατάλογο του Σεπτεμβρίου 2013 στον οποίον περιλαμβάνονται τα ΝΠΔΔ και τα ΝΠΙΔ που ανήκουν στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και στον οποίο τα ΚΤΕΛ δεν περιλαμβάνονται.

Στην αρεοπαγιτική απόφαση αναφέρεται ακόμα ότι:

 * Το έκτακτο προσωπικό των ΚΤΕΛ προσλαμβάνεται σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού των ΚΤΕΛ, για ορισμένο χρόνο, που δεν μπορεί να υπερβεί τους έξι μήνες.Η εξάμηνη αυτή πρόσληψη ορισμένου χρόνου μπορεί να επαναλαμβάνεται εφόσον υπάρχουν έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες, αλλά δεν επιτρέπεται -σύμφωνα με τον κανονισμό- η πρόσληψη του έκτακτου αυτού προσωπικού για αόριστο χρόνο.

* Οι διατάξεις αυτές -τονίζουν οι αρεοπαγίτες -δεν εμποδίζουν τον χαρακτηρισμό της σύμβασης ως εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, εάν «από την αποδεικτική διαδικασία προκύπτει πράγματι ότι τα μέρη απέβλεψαν στην ουσία στην κατάρτιση μιας τέτοιας σύμβασης, ο δε μισθωτός εξυπηρετούσε στην πραγματικότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοδότη».

Στην προκειμένη περίπτωση ο εργαζόμενος προσελήφθη το 2004 με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, ως εκδότης εισιτηρίων σε αφετηρία των λεωφορειακών γραμμών του ΚΤΕΛ.

Η αρχική σύμβαση ανανεώθηκε στη συνέχεια με διαδοχικές συμβάσεις εξάμηνης διάρκειας η κάθε μία, χωρίς διακοπή μεταξύ τους, έως το Νοέμβριο του 2006, οπότε και απολύθηκε χωρίς να του καταβληθεί αποζημίωση.

Οι αρεοπαγίτες αναφέρουν ότι, όπως σαφώς προκύπτει από τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης,  ότι ο προσφεύγων  συμβασιούχος δεν προσελήφθη  για εκτέλεση εποχικής ή έκτακτης και απρόβλεπτης εργασίας, λόγω αυξημένης κίνησης ή ασθένειας υπαλλήλου, αλλά προσελήφθη όταν ο εκδότης εισιτηρίων που υπήρχε μετακινήθηκε σε άλλη θέση οδηγού και δημιουργήθηκε εργασιακό κενό.

Αντίθετα, ο απολυθείς, σύμφωνα με την  απόφαση, κάλυπτε πάγιες και διαρκείς λειτουργικές ανάγκες του ΚΤΕΛ, ειδικά μάλιστα μετά τη συνταξιοδότηση του δεύτερου εκδότη εισιτηρίων που υπήρχε στο συγκεκριμένο ΚΤΕΛ. Δηλαδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, «δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν δύο βάρδιες από ένα και μόνο άτομο».

Τελικά κρίθηκε ότι η απόλυσή του ήταν άκυρη, καθώς δεν τηρήθηκε η εργατική νομοθεσία και δεν καταβλήθηκε η νόμιμη αποζημίωση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σενάρια για την έκτακτη εισφορά- Κλείδωσε ο ΕΝΦΙΑ

Κλείδωσαν» οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Την Τρίτη στη Βουλή. Ολες οι αλλαγές. Σύσκεψη στο Μαξίμου και για την εισφορά αλληλεγγύης. Ποιά σενάρια παίζουν για μείωσή της.

Σε ευρεία σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γκίκα Χαρδούβελη και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη αλλά και της γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαίδου, κλείδωσε η νομοθετική ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ.

Η τροπολογία θα δοθεί την Τρίτη στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και θα κατατεθεί στη Βουλή. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η τροπολογία θα περιλαμβάνει και την έκπτωση στα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοίκιαστα ακίνητα, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, το ποσοστό της έκπτωσης θα είναι «στην περιοχή του 20%» όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στο theTOC.gr αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Η νομοθετική ρύθμιση περιλαμβάνει:

  •  Τη διεύρυνση του αριθμού των δόσεων από πέντε σε έξι έτσι ώστε η τελική αποπληρωμή του φόρου να γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου
  • Την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της αξίας των ακινήτων εκτός αντικειμενικού συστήματος έτσι ώστε η φορολογητέα αξία να προκύπτει με βάση τη χαμηλότερη τιμή, είτε αυτή προκύπτει με βάση τις τιμές που χρησιμοποιήθηκαν για τον ΦΑΠ του 2013 είτε αυτή προκύπτει με βάση τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.
  •  Την κατάργηση της ύπαρξης μηδενικών ή ρυθμισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ως προϋπόθεση για την χορήγηση έκπτωσης φόρου.
  • Τη χορήγηση έκπτωσης –πληροφορίες του theTOC αναφέρουν ότι θα είναι κοντά στο 15%- για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Η διάταξη θα προβλέπει ότι η έκπτωση θα δίδεται μόνο στα κενά ακίνητα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ 12 μήνες) κάτι που θα πρέπει να προκύπτει από τη δήλωση της φορολογίας εισοδήματος.
  •  Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, θα υπάρχει τελικώς στη διάταξη και κριτήριο περιουσίας για τη χορήγηση της έκπτωσης φόρου 50% επι του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν εισόδημα εως 9000 ευρώ και επιφάνεια κτισμάτων εως 150 τμ. ( Προβλέπεται και πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ  για έχοντες εισόδημα εως 12.000 ευρώ εφόσον είναι πολύτεκνοι η ανάπηροι) . Το όριο της περιουσίας αναμένεται να μπει στις 200.00 ευρώ για μια οικογένεια με δύο παιδιά. 

Στο τραπέζι μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης που θα έπρεπε να καταργηθεί!

Νωρίτερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της εισφοράς αλληλεγγύης. Η απόφαση η μείωση της εισφοράς να είναι σταδιακή, είναι δεδομένη καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ότι οι μειώσεις θα προχωρήσουν στο πλαίσιο των αντοχών του προϋπολογισμού.

Με δεδομένο ότι η εισφορά αποδίδει έσοδα άνω των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση, το τελικό ποσό της μείωσης που θα υπάρξει για το 2015, θα εξαρτηθεί από το κονδύλι που θα εξασφαλιστεί και θα εγγραφεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεσοσταθμική μείωση του φόρου για το 2015 δεν θα ξεπεράσει το 30%. Απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η εισφορά να εκλείψει μετά το 2016.

Ούτως ή άλλως, ο συγκεκριμένος φόρος είχε προσωρινό χαρακτήρα και κανονικά θα έπρεπε να επιβληθεί φέτος για τελευταία φορά. Ωστόσο, η ενσωμάτωση του μέτρου και στους προϋπολογισμούς των επόμενων δύο ετών (2015 και 2016) κρίθηκε αναγκαία για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της επόμενης διετίας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ !!! ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ : ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ... ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2 !!!

ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ !!! ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ : ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ... ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2 !!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.

Δυνατό συμβολισμό παρουσιάζει η καταγωγή του νέου Προέδρου της Ε.Ε. που αναλαμβάνει καθήκοντα από 1 Νοεμβρίου.  

Η εκλογή του είναι καθοριστική καθώς υποσχέθηκε να δράσει αποφασιστικά στο ουκρανικό ζήτημα. Επ’ ευκαιρία της εκλογής του ο υπουργός εξωτερικών της Ουκρανίας Pavlo Klimkin δήλωσε ότι ” η εκλογή αυτή είναι η μεγαλύτερη κύρωση της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας”.
 
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Donald Tusk, διαδέχεται  τον βέλγο   Hermann Van Rompuy στην Προεδρία του Ευρωπαικού Συμβουλίου . Εξελέγη από τους πρωθυπουργούς των     28 κρατών-μελών της Ε.Ε. στις 30/08/14.


Για την αποφαστιστικότητα δράσης επί του ουκρανικού του νέου επικεφαλή της Ε.Ε. ίσως ευθύνονται και κάποιοι κληρονομικοί λόγοι. Ο συνονόματος παππούς του, Donald Tusk ο πρεσβύτερος, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Χίτλερ και υπηρέτησε στα τάγματα των ναζιστικών SS.

Αυτή η πληροφορία μαζί με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία είχαν διαδοθεί στα media κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της Πολωνίας το 2005. Όταν τις εκλογές κέρδισε τελικά ο Lech Kaczynski ανασκεύασε τις κατηγορίες κατά του πολιτικού του αντιπάλου Tusk επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας Jacek Kursk .

Ωστόσο το θέμα είχε ήδη δημιουργήσει σκάνδαλο και είχε αποτελέσει το αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας η οποία είχε τότε επιβεβαιώσει τη στράτευση του Donald Tusk του πρεσβύτερου,  στα ναζιστικά τιμωρητικά τάγματα . Από αρχές Σεπτέμβρη, ρωσικά , ουκρανικά αλλά και τσεχικά μέσα επανέρχονται στο ζήτημα λόγω της εκλογής του Tusk στην προεδρία της Ε.Ε. (ridus/ukrnews κ.ά)

dimpenews.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για απόσυρση ελαστικών Continental για δίκυκλα ενημερώνει η ΓΓ Καναταλωτή

Εθελοντικό πρόγραμμα ανάκλησης ελαστικών Continental για δίκυκλα, με διαστάσεις 120/70ZR 17 και 120/70R 17 εκτελεί η εταιρεία «Μοτοδυναμική ΑΕΕ», επίσημη αποκλειστική διανομέας ελαστικών για δίκυκλα της κατασκευάστριας εταιρείας ελαστικών Continental σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον κατασκευαστή, ένας πολύ μικρός αριθμός από αυτά τα ελαστικά έχουν παρουσιάσει αποκόλληση στο πέλμα και στη ζώνη, που μπορεί να οδηγήσει σε διαχωρισμό και πιθανώς σε απώλεια της πίεσης του αέρα.

Η Continental δεν έχει λάβει κάποια αναφορά για ατυχήματα ή τραυματισμούς που να σχετίζονται με αυτήν την κατάσταση.

Ποια είναι τα ελλαστικά που αφορά η ανάκληση

Τα ελαστικά Continental 120/70 ZR 17 & 120/70 R 17, τα οποία καλύπτονται από το πρόγραμμα, αφορούν πρώτες τοποθετήσεις σε δίκυκλα ή αλλαγές μεταξύ των ετών 2007 και 2014.

Η εταιρεία διανομής καλεί όλους τους κατόχους να ενημερωθούν αναλυτικά και αν χρειάζεται, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ελαστικών της εταιρείας (Διεύθυνση: Θέση Κύριλλος, 19300 Ασπρόπυργος), τηλ 210-6293514, αρμόδια: Αν. Καρανίκα ή με το Τεχνικό Τμήμα, αρμόδιος Ν. Λάριος 210-62935951 στις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:00 - 17:00), προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.

Οι συγκεκριμένες αντικαταστάσεις ελαστικών υπάγονται στο καθεστώς εγγύησης και οι σχετικές δαπάνες καλύπτονται πλήρως από τη Continental, χωρίς επιβάρυνση των ιδιοκτητών εφόσον πραγματοποιηθούν έως τις 31.3.2015.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αστικές συγκοινωνίες: Παρατείνεται η διάθεση μηνιαίας κάρτας

Παρατείνεται έως και την Τετάρτη η διάθεση των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες, λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Την παράταση  αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας, καθώς μέσα στις πρώτες 12 μέρες της διανομής τους, η ζήτηση ήταν αυξημένη κατά 20% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η αγορά της μηνιαίας κάρτας «αποτελεί για το επιβατικό κοινό συμφέρουσα επιλογή και για το υπόλοιπο διάστημα του Σεπτεμβρίου», αναφέρει η διοίκηση των ΣΑ και προσθέτει: «Με δεδομένο ότι με την ολοκλήρωση της πώλησης των καρτών στις 10 Σεπτεμβρίου υπολείπονται ακόμα άλλες 20 μέρες, το κόστος της μηνιαίας κάρτας παραμένει σαφώς χαμηλότερο από αυτό του εισιτηρίου για τους συχνούς χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία , σε χρονικό διάστημα 11  ημερών, οι πωλήσεις καρτών απεριορίστων διαδρομών ανήλθαν σε 285.782, έναντι 237.824 τον περσινό Σεπτέμβριο.

Η αύξηση των φετινών πωλήσεων ξεπερνά το 20,17% σε σχέση με τις πωλήσεις των καρτών όλων των ημερών του περσινού Σεπτεμβρίου (διάστημα 15 ημερών). Επίσης και τα έσοδα παρουσιάζουν φέτος αύξηση 33,4%, καθώς μέχρι τώρα έχουν εισπραχθεί συνολικά 7,4 εκατ. ευρώ, έναντι 5,6 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2013.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!