EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πριν αλέκτωρ λαλήσει… Ο ίδιος ψεύτης, ο ίδιος πανηγυρτζής… Ρεσιτάλ υποκρισίας έδωσε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Παίζει τον ρόλο του Πρωθυπουργού παίζοντας παντού την ίδια κασέτα… Το περιεχόμενο της οποίας είναι εκτός πραγματικότητας της ελληνικής κοινωνίας… Όμως εξυπηρετεί τα «μεγάλα αφεντικά» και τα πρόβατα που ακολουθούν ακόμα αυτόν τον πολιτικάντη…

Στη φετινή ΔΕΘ, παρά τις προαναγγελίες για το αντίθετο (αγαπημένο φαινόμενο κοροϊδίας), ο Σαμαράς διαφήμισε τον εαυτό του και την κυβέρνηση ως μοναδικούς σωτήρες της χώρας, ενώ εξήγγειλε και ρυθμίσεις οικονομικής ελάφρυνσης… Μα πόσο ακόμα αυτός ο άνθρωπος θα κοροϊδεύει τον κόσμο και τον ίδιο του τον εαυτό… Τον πρώτο για πολύ ακόμα αφού δυστυχώς υπάρχει ανοχή… Τον εαυτό του όχι για πολύ αφού ότι κάνει, γίνεται σκόπιμα και δόλια… Κρίμα για την Ελλάδα, αυτή την ευλογημένη γωνιά της γης, που πολιτικάντηδες σαν τον Σαμαρά την ξεπουλούν και την καταστρέφουν προδοτικά…

Μερικές από τις ατάκες (γνωστές πλέον…) του Πρωθυπουργού… Άντε γεια…

Οταν ανέλαβα την πρωθυπουργία με αντιμετώπιζαν ως τον πρωθυπουργό μίας χώρας έτοιμης να καταρρεύσει, σήμερα με σέβονται και με αντιμετωπίζουν ως τον πρωθυπουργό μίας αξιόπιστης χώρας

Πολιτική αυτοκτονία νέες εκλογές μαζί με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά ως λαός να ζητάμε λεφτά για να βγάλουμε τον μήνα

Μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει μείωση πολλών φόρων

Μέσα στους επόμενους μήνες ολοκληρώνεται οριστικά η ανακεφαλαίωση τραπεζών

Για ΣΥΡΙΖΑ: Είναι μία σκιά από όσα ζήσαμε στο παρελθόν και δεν θέλουμε να μας ξαναγυρίσουν στο χθες

Και το καλύτερο και πάνω από όλα πιο αληθινό κομμάτι των δηλώσεων!!!
“Τελειώνει η εποχή των μνημονίων, η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά στο αύριο στη νέα Ελλάδα.

Περνάμε από την κατρακύλα στην διαρκή άνοδο με ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια η οικονομία στο τρίτο τρίμηνο θα έχει θετικό πρόσημο. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της. Βάζουμε τα θεμέλια της νέας Ελλάδας τον οδικό χάρτη από εδώ και μπρος.

Επιλέξαμε να διορθώσουμε σε ελάχιστο χρόνο τα λάθη και τις παραλείψεις δεκαετιών. Όταν πριν ένα χρόνο κάτι φάνηκε να αλλάζει κάποιοι ενοχλήθηκαν για να ειρωνευτούν την ελληνική επιτυχία για την οποία μιλά όλος ο κόσμος. Όσοι πόνταραν σε σενάρια καταστροφής διαψεύστηκαν”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

-θα υπάρξει μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% και θα διατηρηθούν τα επιδόματα θέρμανσης

-περισσότερες δόσεις για τα χρέη πρός το δημόσιο και μείωση της εισφοράς αλληλεγύης που θα παρουσιαστούν στο προσχέδιο του προυπολογισμού

-στον ΕΝΦΙΑ “έγιναν λάθη που προκάλεσαν δικαιολογημένο θόρυβο. Τα διορθώσαμε και αυτοί που το έκαναν θα δώσουν λόγο. Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και στα μη ηλεκτροδοτούμενα. Τώρα υπάρχει ενιαία βάση δεδομένων για τα ακίνητα. Η επιβάρυνση θα μειωθεί σταδιακά και σε μερικά χρόνια ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ανταποδοτικό τέλος για έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”

Για τους ένστολους ο πρωθυπουργός είπε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμοστεί χωρίς να ανατρέψει τα μεγέθη του προυπολογισμού και όσο το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά. “Θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή αποκατάστασή τους. Δεν μπορούμε μεμιας να αποκαταστήσουμε τους μισθούς του 2012. Οι αυξήσεις όμως θα δοθούν άμεσα”.

Είπε ακόμη: -”Προχωρούμε σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εφαρμόζουμε το δικό μας ταμείο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.

-”Νομοθετήσαμε έμμεσους τρόπους όπως ο συμψηφισμός του ΦΠΑ”

-”Προχωρούμε σε μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τις ενεργοβόρες επειχειρήσεις”.

-”Διερευνούμε την δυνατότητα δημιουργίας ειδικών οικονομικών ζωνών”
Εξαπέλυσε παράλληλα εκτεταμένη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. “Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν ότι μπορούν για να μην αλλάξει τίποτε και να μην βγούμε ποτέ από την κρίση. Προσπαθούν να εμποδίσουν την χώρα λίγο πριν την απογείωσή της. Αφού δεν κατάφεραν να ρίξουν την κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο προσπαθούν να την ρίξουν με την τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά δεν τους βγαίνει γιατί όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση και μπαίνει σε περίοδο ανάπτυξης. Πριν από λίγους μήνες έλεγαν ότι η κυβέρνηση θα έχανε την δεδηλωμένη τώρα κανείς δεν το αμφισβητεί. Θέλουν να μπουμε σε νέο κύκλο πρόωρων εκλογών και αστάθειας και προστριβών με τους εταίρους. Είναι επικίνδυνοι εκείνοι που θέλουν να μας ρίξουν σε τέτοια περιπέτεια. Δεν ήθελαν να μειωθούν οι δαπάνες στην Υγεία και στα φάρμακα. Αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση που έχει γίνει παντού στον κόσμο, απειλούν τους επενδυτές, δεν ήθελαν την αξιολόγηση στο δημόσιο, τρομοκρατούν τους υπαλλήλους και λένε ψέματα ότι κινδυνεύουν με μαζικές απολύσεις. Κόμμα δημοκρατικής ευθύνης είναι εκείνο που περιφρουρεί τη νομιμότητα και όχι εκείνο που καλύπτει τρομοκράτες. Ζητούν να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και λένε ότι θα κάνουν ότι μπορούν να το διαλύσουν, τώρα που πολλές χώρες κάνουν ότι μπορούν να μπουν στο ΝΑΤΟ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να βγούμε από το ΝΑΤΟ.

Αν δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ ποιός θα απαντούσε στον κ. Ερντογάν χθες ότι υπάρχει μία Κύπρος. Πόσο απομονωμένοι και ευάλωτοι θα είμασταν σαν λαός αν δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ την ώρα που αυξάνεται ο θρησκευτικός ισλαμικός φανατισμός παντού στον κόσμο”.

Για την κρίση ευθύνονται όλοι, ευθύνες έχουν εκείνοι που κυβέρνησαν αλλά και εκείνοι που δεν κυβέρνησαν και σκόρπιζαν το δηλητήριο του λαικισμού. Υπάρχουν οι αθεράπευτα αδιόρθωτοι του λαικισμού που στηρίζουν ασύδοτες συντεχνίες. Ο θεός να το κάνει πρόγραμμα αυτό που ανακοίνωσαν. Υποσχέθηκαν πέντε δις για την ανεργία, γιατί δεν βάλλατε κάτι παραπάνω, αφού δεν μας είπατε από που θα τα βρείτε; Τα πέντε δις είναι το μέτρο της ανευθυνότητάς τους. Παίζουν τα ρέστα τους στην τελευταία τους ευκαιρία να εμποδίσουν την χώρα να βγει από την κρίση.

Μίλησε για τα επόμενα βήματα ξεκινώντας από το δημόσιο χρέος:

-Η Ελλάδα θα λάβει επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος της είναι βιώσιμο μέσα στους επόμενους μήνες. Για πρώτη φορά έστω και οριακά το χρέος μειώνεται σε απόλυτο αριθμό και σύντομα που θα φανεί η άνοδος του ΑΕΠ θα μειωθεί και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Τα επιτόκια δανεισμού είναι τα πιο χαμηλά που υπάρχουν. Υπήρξε επ αυτού όργιο μαύρης προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Σήμερα πληρώνουμε για τόκους πολύ λιγότερα από ότι προ κρίσης. Η καλύτερη απόδειξη είναι ότι βγήκαμε στις αγορές ενάμισι χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο ενώ τα επιτόκια έχουν μειωθεί περαιτέρω.

-Ολοκληρώνεται οριστικά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έτσι θα αποκατασταθεί η ρευστότητα η έλλειψη της οποίας επιδείνωσε την ύφεση

-Σύντομα θα ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης για την μείωση της φορολογίας που αφορούν τα φυσικά πρόσωπα στο 32% και τις επιχειρήσεις στο 15%. Χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο τα πλεονάσματα.

Όποια χώρα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δεν αφήνει τα ελλειμματα να διογκώνονται.

-Μέσα στο επόμενο τετράμηνο θα προωθηθούν μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις για την γραφειοκρατία, προσέλκυση καταθέσεων, μεγάλες επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς για την αξιοποίηση των στρατηγικής σημασίας υποδομών. Αυτά θα αποτελούν το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δεν θα επιβάλλεται απ έξω.

Πηγή: Hellasforce
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτές είναι οι φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο Σαμαράς

«Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της, πληγωμένη, αλλά σηκώνεται, δεν κοιτάει πια πίσω στο χθες, που τόσο μας πλήγωσε, κοιτάει στο αύριο, στη νέα Ελλάδα, από τη διαρκή κατρακύλα στη διαρκή άνοδο» τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι για πρώτη φορά το πρόσημο της οικονομίας θα είναι θετικό, το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ύστερα από 34 τρίμηνα, και παρουσίασε έναν «οδικό χάρτη» για την πορεία της χώρας, με «μόνο όπλο την αλήθεια» όπως υπογράμμισε.

Στράφηκε, δε, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι είχε επενδύσει στην καταστροφή της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε ότι έγιναν «λάθη» με τον ΕΝΦΙΑ, τα «οποία όμως διορθώνονται» και εξήγγειλε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 θα υπάρξει πρόβλεψη για μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου θέρμανσης, αλλά και για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ προανήγγειλε πρόβλεψη και για τις δόσεις εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σημείωσε ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση των συντάξεων, ώστε αυτή να επιτυγχάνεται «με το πάτημα ενός κουμπιού», ενώ δεσμεύτηκε για άμεση αποκατάσταση των ενστόλων, με σημαντικές αυξήσεις, όσο επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος είναι βιώσιμο, θα πάρει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ.
«Παρά το γεγονός ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το χρέος έχει αρχίσει να μειώνεται οριακά σε απόλυτο αριθμό και αυτή η μείωση θα φανεί το επόμενο διάστημα και σε επίπεδο ποσοστού του ΑΕΠ» είπε ο Πρωθυπουργός.

Όλο και περισσότεροι θεωρούν ως δεδομένο ότι αυτή η Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκραατίας, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και άσκησε κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα.

Τάχθηκε κατά της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί, όπως είπε, η χώρα θα μπει σε «περιπέτεια» και θα «τιναχθούν όλα στον αέρα».
Χαρακτήρισε «επικίνδυνους» όσους θέλουν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές και εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον χαρακτήρισε «σκιά από το παρελθόν», είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «παίζουν τα ρέστα τους» και προέβλεψε ότι θα χάσουν και αυτό το στοίχημα. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «δημαγωγία» και «λαϊκισμό», ότι δεν έχει πρόγραμμα και ότι θέλει την Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι», τονίζοντας παράλληλα: «Τους έχει καταλάβει πια ο λαός».

Έκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του στο θέμα της τρομοκρατίας, λέγοντας ότι υπερασπίζονται τρομοκράτες και αντιδρούν στη δημιουργία φυλακών υψηλής ασφάλειας. Αναφέρθηκε και στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ και αναρωτήθηκε: «Αν δεν υπήρχε το ΝΑΤΟ, πώς θα έλεγα στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν ότι η Κύπρος είναι μία;».

Για την Αμφίπολη

«Οι ανασκαφές στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, προχωρούν με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα» τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα των εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ.

«Κανείς δεν μπορεί να πει τι κρύβει ο τάφος, αλλά ένας μακεδονικός τάφος με αυτές τις διαστάσεις είναι κάτι μεγάλο και ακόμα μια επιβεβαίωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» είπε και άσκησε κριτική στους «μίζερους» που προσπάθησαν να μειώσουν τη σημασία του. Πρόσθεσε ότι αναγκάστηκαν να σιγήσουν, ύστερα από τη διεθνή συγκίνηση, που προκάλεσε.

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις «προσπάθειες των Σκοπιανών, που χτίζουν αρχαία αγάλματα – καρικατούρες» για να οικειοποιηθούν τη Μακεδονία και σημείωσε πως αποδεικνύεται ότι «τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Η ΤΡΟΪΚΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΩΝ !!

Αυτή είναι η προκλητική επιστολή του ΥΠΟΙΚ, με την οποία ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ καλεί τους ΔΙΚΑΣΤΕΣ να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της ΤΡΟΪΚΑ !!!


ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΣΤΩ Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ !!!
ΑΛΛΟΙΩΣ, ΑΣ ΣΩΠΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!!
kinima-ypervasi.blogspot.gr

” Κατά συνέπεια, μετά από την οριστικοποίηση της δημοσιονομικής αποτίμησης όλων των πτυχών των εκδοθεισών δικαστικών αποφάσεων θα πρέπει το εν λόγω ζήτημα να συμπεριληφθεί μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν σε διαβούλευση κατά τη διάρκεια των συνεχών διαπραγματεύσεων, μεταξύ
της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικα, …… προκειμένου να διασφαλισθεί η σύμφωνη γνώμη των εταίρων ….”
Ποια συμφωνη γνωμη ρε παλιο ρεμαλια;
Τι ειμαστε ;
Ζωα στο μαντρι προς σουβλισμα ;
Εισαστε στα καλα σας επιτελους ;

Ενημερωνετε το ΣτΕ και το Νομικο Συμβουλιο του Κρατους για να συμπλευσουν με την τροικα ; πατε καλα ;

Κανονικα το ΣτΕ και το ΝΣΚ θα πρεπει να επιστρεψουν την επιστολη ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ! Εαν την κρατησουν χωρις απαντητικο…..ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!

Θα πατε πολλα πολλα χρονια φυλακη…..με την συμφωνη γνωμη του Ελληνικου λαου τον οποιο και δολοφονειτε και αυτοαθωωνεστε με “τη βοηθεια κοινου” της τροικα.

ΑΙΣΧΟΣ

Δημητρης Καμμενος
ΠΠ

                     

                     

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φοβηθήκαμε…

Φοβηθήκαμε…και χεστήκαμε............
















Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γκίκα, χάσαμε … Μηδέν από μηδέν, μηδέν!

Μηδέν από μηδέν, μηδέν! Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της φθινοπωρινής συνάντησης των Παρισίων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους εκπροσώπους των δανειστών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι διαφωνούν σχεδόν σε όλα τα μεγάλα θέματα και μετέθεσαν τις αποφάσεις για το τέλος του Σεπτεμβρίου, όταν η τρόικα θα επανέλθει στην Αθήνα, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο.

Στο θέμα των φοροελαφρύνσεων δεν πήραμε απάντηση, στο θέμα των κόκκινων δανείων δεν υπήρξε συμφωνία, η παράταση της άρσης των πλειστηριασμών δεν έπεσε καν στο τραπέζι, αντίθετα η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε για επιτάχυνση της διαδικασίας στα δικαστήρια. Η πλευρά της τρόικας εμφανίστηκε κάθετη σε αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και συμφώνησαν να περιμένουν την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας για να επανέλθουν στο θέμα. Το θέμα του χρέους ούτε καν συζητήθηκε, παρά μόνο στους διαδρόμους. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε από το ΔΝΤ, θα υπάρξει συνάντηση αργά τον Νοέμβριο.

Βέβαια, η ελληνική πλευρά πιστεύει ότι πέτυχε τον σκοπό που είχε η επίσκεψη στο Παρίσι και ήταν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της έκτης κατά σειράν αξιολόγησης, ώστε και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της προηγούμενης επίσκεψης, που ουσιαστικά κράτησε 11 μήνες. Το ότι η ελληνική αποστολή εμφανίζει ως επιτυχία ότι η τρόικα αποδέχτηκε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει το 50% των 542 δράσεων που έχει αναλάβει δεν συνιστά κατόρθωμα, καθώς απομένει το άλλο μισό των δράσεων!

Στα τέλη του μήνα ( και στην Αθήνα) η κυρίως διαπραγμάτευση!

Αντί για  φως από την πόλη του φωτός, το τοπίο στην ομίχλη παραμένει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Και αυτό γιατί όλα τα «κόκκινα» σημεία μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης δεν λύθηκαν στο Παρίσι, αλλά θα επιστρέψουν μαζί με τους εκπροσώπους των δανειστών μας δριμύτερα στην Αθήνα. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση, έχοντας πάρει το μήνυμα, προσπάθησε όλες αυτές τις μέρες μεθοδικά να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών σε όλα τα επίπεδα, ακριβώς γιατί φοβόταν ότι θα περάσει κάτω από αυτόν. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που από το Μαξίμου τόνιζαν ότι «θεωρούμε ότι έχουμε κάνει περισσότερα, αλλά εκείνοι δεν μπορούν ακόμη να το πιστοποιήσουν.

Οταν έλθουν στην Αθήνα, επιδιώκουμε να έχουμε πάει σε υψηλότερο ποσοστό», προσθέτοντας ότι έχουν ήδη υλοποιηθεί περισσότερες από τις 542 μνημονιακές δράσεις, αλλά η τρόικα δέχεται ότι μόνο οι μισές έχουν ολοκληρωθεί. Παράλληλα, το Μαξίμου έκανε ένα κλικ πιο κάτω στον χαρακτηρισμό της συνάντησης του Παρισιού, χαρακτηρίζοντάς την προκαταρκτική (για να αποφευχθεί το κακό προηγούμενο της προηγούμενης αξιολόγησης που κράτησε 11 μήνες), και επισήμανε ότι πλέον την πολιτική διαπραγμάτευση θα την αναλάβει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, προαναγγέλλοντας στην ουσία συναντήσεις τόσο με την κυρία Μέρκελ όσο και με άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τις αποφάσεις της τρόικας.
Ο πρωθυπουργός, πάντως, ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τους «δικούς» του ανθρώπους που μετείχαν στις συναντήσεις, τους κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη και Σταύρο Παπασταύρου, μια και εκτός των άλλων έχουν χρεωθεί να του φτιάξουν τον «σκελετό» της ομιλίας του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με βάση τα σημεία «αντοχής και ανοχής», ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην ελληνική αξιολόγηση.

Βασικός στόχος του κ. Σαμαρά παραμένει το «πακέτο» αυτή τη φορά να μην είναι άδειο, αν και τα βασικά ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί -ούτε καν άνοιξαν-, όπως είναι το τι θα γίνει με το χρέος αλλά και με τη μαύρη τρύπα που έχει δημιουργηθεί από τις δικαστικές αποφάσεις, τόσο για τους δικαστικούς όσο και για τους στρατιωτικούς. Εν Αθήναις, λοιπόν, τα σπουδαία, με ενδιάμεσο σταθμό τη συμπρωτεύουσα…

Ν. Ελευθερόγλου
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η χούντα απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Mε απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, δεν επιτρέπονται από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου 06 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας 08 Ιουνίου 2014 οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις – συγκεντρώσεις ή πορείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η συγκεκριμένη περιοχή οριοθετείται από τις ακόλουθες οδούς: διασταύρωση οδών Βενιζέλου με Λ. Νίκης – Βενιζέλου – Αγίου Δημητρίου – Λαγκαδά – Αγ. Πάντων – Μοναστηρίου – Ιωάννου Κωλέττη – 26ης Οκτωβρίου – Ναυάρχου Κουντουριώτη – Λ. Νίκης μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς και στο πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη και Ε. Βενιζέλου.

Από την παραπάνω οριοθετούμενη περιοχή εξαιρείται ο χώρος έμπροσθεν της οδού Καζαντζάκη 4, μέχρι του σημείου που η εν λόγω οδός τέμνεται με την 26ης Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΟΜΩΣ … Στα επίπεδα του 1984 οι πραγματικοί μισθοί !

Οι εργαζόμενοι έχασαν περίπου 43 δισ. ευρώ τη πενταετία 2010-2014 σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΓΣΕΕ, ενώ η αγοραστική τους δύναμη καθώς και οι πραγματικοί τους μισθοί παρουσιάζουν κατακόρυφη πτώση και κυμαίνονται στα επίπεδα του 1984.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην έκθεση, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων παρουσιάζει καθίζηση και είναι χαμηλότερη από εκείνη του 1984, καθώς οι μειώσεις του μέσου πραγματικού μισθού και της απασχόλησης συρρίκνωσαν το διαθέσιμο πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών, μειώνοντας τις αποδοχές εργασίας μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων τη τετραετία 2010-2013 κατά περίπου 41 δισ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η μείωση θα αυξηθεί κατά 2 δισ. ευρώ, εκτιμά η ΓΣΕΕ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία τριετία οι αποδοχές μειώθηκαν από 10% έως 50%, κυρίως μέσω επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων.

Από τα στοιχεία της ΓΣΕΕ προκύπτει ότι από το 2010 έως το 2013 χάθηκαν 930.000 θέσεις εργασίας ή αλλιώς το 20% των θέσεων εργασίας, ενώ στο ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατακόρυφα (στο 31% από 25%) η ανασφάλιστη εργασία και μειώθηκε κατά 23,2% το ΑΕΠ της χώρας.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

Η συμφωνία, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, είναι επί της αρχής του σχεδίου διευθέτησης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων και επήλθε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με την τρόικα στο Παρίσι

«Έχουμε συμφωνία επί του αρχικού κειμένου εργασίας» ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, περιλαμβάνουν:

- Την αποστολή πρόσθετων στοιχείων που ζήτησε η τρόικα από τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας αναφορικά με τις οφειλές προς τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, δεδομένου ότι το σχέδιο θα καλύπτει το σύνολο των επιχειρηματικών οφειλών.

- Την κατάρτιση νομοσχεδίου το οποίο επίσης θα αποσταλεί στην τρόικα για παρατηρήσεις πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Το ίδιος στέλεχος, ανέφερε τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι στο Παρίσι δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων για οφειλές προς τις τράπεζες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το παρασκήνιο πίσω από τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος το Νοέμβριο

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει πίσω από την απόφαση για τη διενέργεια σύσκεψης με αντικείμενο τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, η οποία όπως έγινε γνωστό σήμερα από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου.

Αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν εκφράσει έντονους προβληματισμούς τον τελευταίο καιρό για το γεγονός ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2015 το ΔΝΤ θα είναι μόνο στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το Ταμείο εδώ και καιρό έχει τραβήξει διαφορετική «γραμμή» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γερμανία, τασσόμενο υπέρ ενός γενναίου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Πολλά μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου να θεωρούν πως η έκθεση του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη και ζητούν από την Ευρώπη μία καθαρή λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς και διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της προς το ταμείο μακροπρόθεσμα.

Ήδη η Ελλάδα έχει αντλήσει 20,22 δισ. ευρώ από το πρώτο πρόγραμμα στήριξης του ΔΝΤ (Μάιος 2010 – Μάρτιος 2012) και 11,79 δισ. ευρώ από το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης του ΔΝΤ, ενώ από το ίδιο πρόγραμμα υπολείπονται 15,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων αναμένεται εντός του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου να εκταμιευθούν ακόμη 3,5 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 12,2 δισ. ευρώ θα διατεθούν στο διάστημα Ιανουαρίου 2015–Φεβρουαρίου 2016.

Οι πιέσεις που ασκούνται από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι: Ο μηχανισμός στήριξης του ΔΝΤ προς την Ελλάδα προβλέπει την αποπληρωμή του δανείου των 27,4 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας, δηλαδή εάν η χώρα μας λάβει όλες τις προγραμματισμένες δόσεις από το Ταμείο θα πρέπει να τις εξοφλήσει έως το Φεβρουάριο του 2026. Και μπορεί μέχρι το 2020 η Ελλάδα έχει ένα ευνοϊκό πρόγραμμα εξόφλησης του χρέους της, όμως από το 2021 και μετά αυτό επιβαρύνεται, αφού μόνον για τη διετία 2022 -2023 η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ 8,8 δισ. ευρώ.

Αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αυτή η αποπληρωμή ενδεχομένως να μην είναι εφικτή, καθώς το 2022 εκπνέει η περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή των τόκων των δανείων που έχει λάβει από την Ευρωζώνη η χώρα μας. Το έτος εκείνο θα πρέπει μόνο για τόκους να πληρώσουμε στην Ευρωζώνη 22,5 δισ. ευρώ. Αν σε αυτά προστεθούν και τα δάνεια ύψους 6,2 δισ. ευρώ που ωριμάζουν εκείνη τη χρονιά, η Ελλάδα θα βρεθεί να πρέπει να αποπληρώσει συνολικές υποχρεώσεις ύψους 28,7 δισ. ευρώ.

Για το λόγο αυτό το ΔΝΤ ζητά να συγκληθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον σύσκεψη για το ελληνικό χρέος, με τη συμμετοχή της ΕΕ, της ΕΚΤ και της Ελλάδας, προκειμένου να καταγραφούν και να αποκρυσταλλωθούν οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις. Αν και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη ενημερωθεί επισήμως, αυτό αναμένεται να συμβεί στο επόμενο διάστημα.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της σύσκεψης, πάντως, το ΔΝΤ θα εξακολουθήσει να έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα, καθώς το ΔΝΤ δεν μπορεί από μόνο του να αποχωρήσει από μια χώρα, αλλά παραμένει στο πρόγραμμα έως ότου εξοφληθούν τα δάνεια που έχει χορηγήσει. Βάσει καταστατικού, εάν ένα κράτος που έχει προσφύγει στο ΔΝΤ δε συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις του, απλά δε λαμβάνει τις δόσεις του Ταμείου.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πότε θα κάνουν τις ομιλίες στη ΔΕΘ οι πολιτικοί αρχηγοί

Το παρών θα δώσουν στην 79η ΔΕΘ οι πολιτικοί αρχηγοί, με ομιλίες στις οποίες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα των κομμάτων τους.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εγκαινιάσει αύριο Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 10:30 τη ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» για τις βασικές κατευθύνσεις και επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία και τους άλλους τομείς, μετά και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τη διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ και στις 13:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσει και τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα Μνημόνια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου. Την πρώτη μέρα θα περιοδεύσει σε περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, το Σάββατο θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ και το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στις 7μ.μ. της Τρίτης 9/9 θα μιλήσει σε κλειστή σύσκεψη κομματικών στελεχών στην Α΄ Αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος. Την Τετάρτη 10/9, στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με τη διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ και στις 12 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 8.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου θα περιοδεύσει στη Νάουσα και το απόγευμα θα επισκεφθεί το ΚΘΒΕ. Την Τρίτη θα επισκεφθεί τον Λαγκαδά, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στις 6 μ.μ. θα συναντηθεί με εργαζόμενους στην ΕΡΤ 3 και θα δώσει συνέντευξη στην ERT OPEN, ενώ στις 7.30 μ.μ. Θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ. Την Τετάρτη 10/9 θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους στην Coca Cola (10.30π.μ.), θα επισκεφθεί την ΕΥΑΘ (11.30π.μ.) και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στις 5 αύριο το απόγευμα θα συναντηθεί με εργαζόμενους στο μετρό Θεσσαλονίκης και στις 6 θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους. Την Κυριακή 7/9 θα περιοδεύσει στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας και στις 7.30μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Νάουσας. Στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ, στις 11.30π.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 8 και στη 1.30μ.μ. θα συναντηθεί με την πρόεδρο, τον καλλιτεχνικό διευθυντή και εκπροσώπους των σωματείων του ΚΘΒΕ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σέρρες: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε 38χρονο

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Σερρών μετά την είδηση για τον τραγικό θάνατο ενός 38χρονου, ο οποίος παρασύρθηκε από εμπορική αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στο ύψος του Σιδηροχωρίου Σερρών. Νεκρός είναι ένας Αλβανός βοσκός, ηλικίας 38 ετών, ο οποίος προσπάθησε να απομακρύνει τα ζώα του από την σιδηροδρομική γραμμή την ώρα που περνούσε το τραίνο.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 56χρονος οδηγός της αμαξοστοιχίας, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ποροΐων Σερρών.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!