EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!! To Κινήμα Δεν Πληρώνω, κατηγορείται για ζημία των Κρατικοδίαιτων Διαπλεκομένων Εργολάβων !

Οι μεγαλοεργολάβοι και τα πολιτικά τσιράκια τους δεν σταμάτησαν μέσα στο καλοκαίρι να χαλκεύουν κατηγορίες ενάντια στους κατοίκους που αντιστέκονται για να υπερασπίσουν τα συνταγματικά δικαιώματα μας και που σαν αιχμή του δόρατος έχουν το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο ήρθε ΚΛΉΣΗ προς απολογία και στον πρόεδρο του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Βασίλη Παπαδόπουλο, ενώ είχαν προηγηθεί κλητεύσεις και σε δύο άλλα ηγετικά στελέχη του Κινήματος μας , τη Σούλα Γαλάνη και τον Απόστολο Αυλακιώτη, από τον Μώλο Φθιώτιδας.
Διαβάστε παρακάτω το «απολογητικό» υπόμνημα του Βασίλη Παπαδόπουλου σχετικά με την υπόθεση:

Προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Βασιλείου Παπαδόπουλου του Λεωνίδα,

Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 5 παρ. 4) απαγορεύεται οποιοσδήποτε περιορισμός της ελευθερίας μετακίνησης εντός της χώρας.

Οι εκάστοτε επιλογές της πολιτείας για τον τρόπο χρηματοδότησης της κατασκευής και συντήρησης των εθνικών οδών όφειλαν και οφείλουν να εξασφαλίζουν την ισότιμη άσκηση του παραπάνω συνταγματικού δικαιώματος, από οποιονδήποτε πολίτη…

Εύλογα, η εξάρτηση οιουδήποτε δικαιώματος ή ελευθερίας από χρηματικό ή άλλο αντάλλαγμα, αυτομάτως το καταργεί ως τέτοιο (δικαίωμα ή ελευθερία) μετατρέποντάς το σε εμπόρευμα, το οποίο ασκούν/αγοράζουν οι πολίτες ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα, άρα όχι ισότιμα ούτε και ελεύθερα.

Κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, η πολιτεία, επέλεξε, εκτός της άμεσης και έμμεσης φορολογίας των πολιτών, την θέσπιση διοδίων για την συντήρηση των εθνικών οδών.

Προκειμένου να εξασφαλίζεται η προαναφερθείσα συνταγματική ελευθερία, παρέμειναν ελεύθερες (χωρίς διόδια) για όλους, παράπλευρες οδοί, ενώ σε μια προφανή προσπάθεια στάθμισης των εννόμων αγαθών, οι σταθμοί των διοδίων ήταν λιγοστοί και το απαιτούμενο αντίτιμο σχετικά χαμηλό, γεγονότα που συνέβαλαν στην σιωπηρή συναίνεση των πολιτών στον σχετικό περιορισμό του συνταγματικού τους δικαιώματος.

Σήμερα, οι παράπλευρες οδοί είτε έχουν καταργηθεί λόγω επέκτασης του οικιστικού ιστού, είτε έχουν αποσαρθρωθεί και έχουν καταστεί επικίνδυνοι, λόγω έλλειψης συντήρησης. Πρόσφατα σκοτώθηκε στο παράδρομο , δίπλα στα διόδια της Αγίας Τριάδας , στον ασυντήρητο και επικίνδυνο παράδρομο, 19χρονος συμπολίτης μας.

Επιπλέον, οι πρόσφατες συμβάσεις της πολιτείας με την εταιρία, δεν ρύθμισαν ούτε τον επιτρεπόμενο αριθμό των σταθμών διοδίων, ούτε χρηματικό αντίτιμο τέτοιο που να μην καταργείται εν τοις πράγμασι η συνταγματική ελευθερία της ελεύθερης μετακίνησης, με αποτέλεσμα: Σήμερα, η εγκαλούσα εταιρία να δρά με μόνο γνώμονα το ασύδοτο κέρδος, ενάντια στο κοινό όφελος – στο οποίο υποτίθεται πως σκοπεύει – και να καταργεί η ίδια το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη μετακίνηση.

Οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής, βιώνουμε κατά τις καθημερινές μας μετακινήσεις μια απαράδεκτη κατάσταση.

Είμαστε υποχρεωμένοι για να κινηθούμε ακόμη και στις μικρότερες απαραίτητες καθημερινές αποστάσεις (από το σπίτι στην εργασία, στο σχολείο των παιδιών μας, στη Δ.Ο.Υ., στα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής, στις δημόσιες υπηρεσίες ) είτε να πληρώνουμε πανάκριβα διόδια που ολοένα αυξάνονται είτε να διακινδυνεύουμε την ζωή μας και να χάνουμε πολύτιμο χρόνο σε ημιτελείς «παράδρομους» που διακόπτονται από ιδιοκτησίες, εντελώς ακατάλληλους ως προς τη χάραξη, το πλάτος, τις κλίσεις, την ποιότητα του οδοστρώματος, τη σήμανση, το φωτισμό κλπ.

Σημειώνουμε επίσης ότι σε αυτούς τους παράδρομους έχουμε πλέον πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και με πολλά μεγάλα οχήματα που προσπαθούν να αποφύγουν τα ακριβά και πυκνά διόδια.

Σε αυτή την κατάσταση οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι αντιδρούν. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια μεταβήκαμε στα διόδια της Αγίας Τριάδας για μια μαζική και συμβολική διαμαρτυρία.

Πάντα στις διαμαρτυρίες αυτές, τηρούνται τα πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Υπάρχουν ειδικά φωσφορίζοντα γιλέκα με ανακλαστικές λωρίδες που τα φορούν όλοι οι συμμετέχοντες, κίτρινες σημαίες που διακρίνονται από μακριά, τοποθετούνται κώνοι ασφαλείας, οι δε διαμαρτυρόμενοι πολίτες βρίσκονται στα τσιμεντένια διαζώματα και μοιράζουν το οποιοδήποτε υλικό, εφόσον υπάρχει, γνωστοποίησης της διαμαρτυρίας τους.

Εξ άλλου πριν από κάθε σταθμό διοδίων υπάρχουν μεγάλες πινακίδες, τοποθετημένες από την παραχωρησιούχο εταιρία, που συνιστούν την επιβράδυνση των οχημάτων διότι υπάρχει σταθμός είσπραξης διοδίων. Αυτές και μόνο οι πινακίδες καθώς και η θέα των κουβουκλίων κάνουν το όχημα να έχει, ούτως ή άλλως, σχεδόν μηδενική ταχύτητα κατά την προσέγγιση του στα διόδια.

Ουδέποτε, στα 3 χρόνια που έχει ξεκινήσει το κίνημα διαμαρτυρίας των κατοίκων και των πολιτών, έχει συμβεί το παραμικρό ατύχημα κατά την διάρκεια αυτών των κινητοποιήσεων.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν δημιουργείται μποτιλιάρισμα, μιας και σκοπός μας δεν είναι να ταλαιπωρηθούν οι ταξιδιώτες αλλά αντίθετα να είναι σύμμαχοι στον αγώνα μας.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι καθολικές επευφημίες και οι ενθαρρυντικοί πανηγυρισμοί των οδηγών και των επιβατών σε κάθε ανάλογη διαμαρτυρία στα διόδια, δείγμα της μεγάλης αποδοχής των πολιτών.

Εάν κάποιος οδηγός επιθυμούσε να πληρώσει το αντίτιμο, τον στἐλναμε στα γραφεία της εταιρείας να πληρώσει.

Η πράξη μας αυτή είναι πολιτική και δε μπορεί ο δρόμος που είναι δημόσιο αγαθό να βρίσκεται στα χέρια μεγαλοεργολάβων πληρώνοντας κατασκευή και διόδια, ο ίδιος ο λαός.

Απορίας άξιον είναι γιατί ότι όταν τα μεγάλα πολιτικά κόμματα , αλλά και ιδιωτικές εμπορικές εταιρίες, ακόμη και εφημερίδες, μοιράζουν το διαφημιστικό τους υλικό στα διόδια ουδέποτε ασκήθηκε εναντίον τους η παραμικρή δίωξη.

Το κίνημα μας ενοχλεί ακριβώς γιατί έρχεται σε αντιπαράθεση με τα μεγάλα συμφέροντα των εργολάβων που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση των εθνικών μας δρόμων. Κάθε φωνή διαμαρτυρίας πρέπει να πνιγεί στο βωμό του κέρδους των ολίγων.

Για όλους του παραπάνω λόγους δεν αποδεχόμαστε καμία κατηγορία και ζητάμε να σταματήσει κάθε δίωξη τόσο εναντίον μου όσο και εναντίον του συνολικού κινήματος.

Βασίλης Παπαδόπουλος

Πηγή: Hellasforce



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρίτο δάνειο, νέα καταιγίδα μέτρων, 450 ευρώ ο ανώτατος μισθός ! Δηλαδή νέα κόλαση.

ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Πήγαν ως το Παρίσι για να μας πουν ότι χρειαζόμαστε νέο δάνειο και νέα δημοσιονομικά μέτρα.
Δηλαδή νέα κόλαση.

Το ρεπορτάζ των δημοσιογράφν του Capital.gr και συγκεκριμένα ο Γιάννης Αγγέλης και η Δήμητρα Καδδάαποκαλύπτουν την ωμή αλήθεια: Το νέο τρίτο κατά σειρά δάνειο που θα χρειασθεί η Ελλάδα, είτε μείνει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ μέχρι την άνοιξη του 2016, είτε η Ευρώπη εξαγοράσει το υπόλοιπο του δανείου και το ΔΝΤ “βγει” από το ελληνικό πρόγραμμα, είναι μία δανεική πράξη η οποία δεν έχει ακόμα καθαρά χαρακτηριστικά, αφενός γιατί δεν έχει προσδιορισθεί το ποσό και οι όροι παροχής του και αφετέρου δεν έχει αποφασισθεί αν αυτό θα δοθεί μέσω του EFSF/ESM ή όχι.

Oπως όλα δείχνουν μέχρι το 2016 οι ανώτατοι μισθοί του Δημοσίου και ατυχώς και του Ιδιωτικού Τομέα θα είναι στα 450 ευρώ.

Οσο για τις συντάξεις ανώτατο όριο σ΄ αυτές θα είναι τα 200 ευρώ!

Μόνο μέσα από αυτόν τον αργό θάνατο θα μπορούσε να γίνει η αποπληρωμή μέρους του χρέους. Αλλά μ΄αυτούς τους μισθούς πως να αποπληρώσουν οι Έλληνες πολίτες τα 120 δις ευρώ στεγαστικά τους δάνεια;

Πως θα αποπληρώσουν τα 70 δις που χρωστάνε στην Εφορία;

Πως θα αποπληρώσουν τα 20 δις που χρωστάνε στο ασφαλιστικά ταμεία;

Πόσες γενιές θα χρειασθεί να ανακυκλωθούν ώστε να βγει ότι έχει απομείνει από την Ελλάδα από τον ίλιγγο του θανάτου;

“Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θα μαζέψουν, τι θα ξοδέψουν και πόσα ακόμα θα χρειασθούν στην Ελλάδα…”, αυτή είναι η καρδιά της συζήτησης στο Παρίσι, διευκρίνισε στο “Κ” αρμόδιο στέλεχος της τρόικα που παρακολουθεί με “απορία” τα όσα διαρρέουν από την πλευρά της κυβέρνησης στελέχη της που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν με πλήθος συμβούλων στο Παρίσι για την συνάντηση στις 2 με 4 Σεπτεμβρίου.

“Είναι παράδοξο που οι συναρμόδιοι υπουργοί ακολουθούν μία λογική τμηματικών προτεραιοτήτων (σ.σ. αιτήματα για επι μέρους θέματα) στα όσα λέγονται εν όψη της συνάντησής μας στο Παρίσι” εξηγούν από την πλευρά της Κομισιόν. Και επιμένουν ότι στις συζητήσεις που θα γίνουν στην έδρα του ΔΝΤ στην  γαλλική πρωτεύουσα το μείζον ζήτημα είναι να υπάρξει “κατανόηση για το που ακριβώς βρίσκεται συνολικά η κατάσταση με το ελληνικό πρόγραμμα” και να συμφωνήσουν κατ΄ αρχήν “το πως θα αντιμετωπίσουμε στην βάση των αποφάσεων του Eurogroup του Ιουνίου” την χρηματοδότηση της Ελλάδας από το 2015 και μετά…

Για τον λόγο αυτό όπως εξηγείται αρμοδίως από υπηρεσιακά στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εμπλέκονται στην παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος, θα πρέπει να εξετασθούν όλα τα ανοικτά θέματα τα οποία “έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο” και επηρεάζουν το μέγεθος της οικονομικής ανάγκης από 1/1/2015 που διαχωρίζεται ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από εκείνο του ΔΝΤ καθώς:

• Θα έχουν τελειώσει οι εκταμιεύσεις των δόσεων του δανείου από το EFSF και θα έχει ολοκληρωθεί η απόδοση του δανείου των 144,6 δισ. ευρώ.

• Θα εξακολουθεί η εκταμίευση των υπόλοιπων δόσεων από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα (μέχρι την άνοιξη του 2016), αλλά θα τρέχει ταυτόχρονα και η αποπληρωμή του δανείου από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ.

Με άλλα λόγια από 1/1/2015 θα πρέπει να έχει ξεκαθαριστεί το πως η Ευρωζώνη σύμφωνα με τις αποφάσεις του Νοέμβρη του 2012 και του Ιούνη του 2014, θα εξασφαλίσει την δυνατότητα της Ελλάδας να μπορεί να αποπληρώνει το ΔΝΤ μέχρι το 2016 και θα προχωρήσει στην συνέχεια στην μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Αυτό είναι το “κλειδί” των αποφάσεων από τούδε και στο εξής.

Και τα πρώτα συμπεράσματα για τις τελικές αποφάσεις που θα παρθούν με αριθμούς και ποσά μέχρι τον Νοέμβριο, θα πρέπει να αρχίσουν να συζητούνται στο Παρίσι, μία συνάντηση την οποία για διαφορετικούς λόγους (καθαρά πολιτικής σκοπιμότητας) ζήτησε και πέτυχε η ελληνική Κυβέρνηση.

Για να γίνει όμως με πραγματικούς όρους αυτή η συζήτηση στο Παρίσι πρέπει να παρουσιάσει η ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα οι τέσσερις υπουργοί που θα συμμετάσχουν στην συνάντηση, συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων που θα καλύπτει όχι μόνο τον υψηλό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος (1,5% του ΑΕΠ φέτος και 3% του ΑΕΠ το 2015), αλλά “θα απαντά με συγκεκριμένες δεσμεύσεις στην κάλυψη του δημοσιονομικού και του χρηματοδοτικού κενού σε συνδυασμό βέβαια με τα αποτελέσματα του stress test των τραπεζών…”.

Αυτά λένε από την Κομισιόν και επιμένουν ότι “η πρέπει να δείξει με ένα δικό της πρόγραμμα από 1/1/2015 πως θα εξασφαλίσει όσα δεσμευτεί ότι θα κάνει και έτσι να διαμορφωθεί το ποσό των χρημάτων που θα χρειασθεί επιπλέον ως στήριξη στο πρόγραμμα αυτό…”.

Η τρόικα είναι ενήμερη για το Πρόγραμμα που έχει αρχίσει να ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο του Πρωθυπουργού (Πτωχός, Λαζαρίδης, Παπασταύρου) σε συνεργασία με το Υπ. Οικονομικών (Χαρδούβελης, Αναστασάτος, Στεφανάδης), αλλά επισημαίνουν οτι μια τέτοια συμφωνία με την τρόικα “είναι ένας κύβος σταθερός, αλλά με πολλές πλευρές οι οποίες πρέπει να προσδιορισθούν επακριβώς μέσα στο δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου …”.

Τα εργαλεία χρηματοδότησης

Το νέο τρίτο κατά σειρά δάνειο που θα χρειασθεί η Ελλάδα, είτε μείνει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ μέχρι την άνοιξη του 2016, είτε η Ευρώπη εξαγοράσει το υπόλοιπο του δανείου και το ΔΝΤ “βγει” από το ελληνικό πρόγραμμα, είναι μία δανεική πράξη η οποία δεν έχει ακόμα καθαρά χαρακτηριστικά, αφενός γιατί δεν έχει προσδιορισθεί το ποσό και οι όροι παροχής του και αφετέρου δεν έχει αποφασισθεί αν αυτό θα δοθεί μέσω του EFSF/ESM ή όχι.

Τα εργαλεία που διαθέτει η Ευρωζώνη μέσω του EFSF είναι δύο, το Precautionary conditioned credit line (PCCL) και το Enhanced conditions credit line (ECCL). Και τα δύο έχουν δημιουργηθεί με βάση αντίστοιχα προγράμματα του ΔΝΤ, γι΄ αυτό συνοδεύονται από μνημονιακού τύπου όρους που αποτελούν καταστατική δέσμευση της διοίκησης του EFSF προκειμένου να τα παράσχει.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε μέχρι στιγμής κανείς δεν τα έχει χρησιμοποιήσει, ούτε και η Πορτογαλία στην οποία προτάθηκαν προκειμένου να στηριχθεί η πρώτη μετά το μνημόνιο χρονική περίοδος, αλλά αρνήθηκε να τα δεχθεί.

Οι σκέψεις που υπάρχουν προς το παρόν είναι να δημιουργηθεί ένα νέο ad hoc δανειακό εργαλείο, αν η Ελλάδα δεν δεχθεί να δανειοδοτηθεί με ανάλογους όρους. Αλλά σε κάθε περίπτωση το τρίτο δάνειο θα συνοδεύεται από ρήτρες διασφάλισης αποπληρωμής. Η συζήτηση για το θέμα αυτό παραμένει σε στενά τεχνικό επίπεδο προς το παρόν, αν και επ΄ αυτού φαίνεται να έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και των κ.κ. Ρέγκλιγκ (EFSF) και Γιουνκέρ (Κοσμιόν).

Ο ρόλος Γιουνκέρ στο ελληνικό πρόγραμμα

Διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες, σημειώνουν με έμφαση ότι η διαπραγμάτευση για το πως θα καταλήξει το ελληνικό πρόγραμμα θα εξαρτηθεί κατά προτεραιότητα από δύο παράγοντες:

• Την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, πρώτο βήμα της οποίας είναι η συνάντηση στο Παρίσι

• Την εγκατάσταση της νέας Επιτροπής υπό την κ. Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ και τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει στο θέμα αυτό.

Όσον αφορά τον πρώτο παράγοντα, η δύσκολη συζήτηση δεν θα γίνει στο Παρίσι αλλά στην Αθήνα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, στο οποίο η Κυβέρνηση θα πρέπει να προσέλθει με το προσχέδιο του Προγράμματος που έχει αρχίσει να ετοιμάζεται, αλλά κυρίως με αποτελέσματα και αυστηρές δεσμεύσεις για το 2015 – 2016.

Ο δεύτερος παράγοντας αν και θεσμικά δεν συνδέεται με το ελληνικό πρόγραμμα, εντούτοις θα παίξει καθοριστικό ρόλο καθώς η ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν από τον Γιουνκέρ θα δώσει ισχυρότερα πολιτικά χαρακτηριστικά στην αντιμετώπιση της ελληνικής εκκρεμότητας. Καλά ενημερωμένοι διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες επιμένουν ότι το “κρυφό χαρτί” Σαμαρά στις εξελίξεις από τον Νοέμβριο και μετά θα είναι η “βοήθεια” που θα έχει σε ευρωπαϊκό αλλά και ελληνικό επίπεδο από τον ισχυρό πολικό και οικονομικό ρόλο που αναλαμβάνει ως πρόεδρος της Κομισιόν ο Λουξεμβούργιος κ. Γιουνκέρ.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Κεφάλαιο» της 30ης Αυγούστου

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με τα χρήματα που μας κόστισε η διάσωση των τραπεζών, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι χώρα 100% tax free


ΣΕ 716 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥΣ !!!
Αντί να ενισχύσουμε τους κλάδους της εθνικής μας οικονομίας που συνεισφέρουν στα έσοδα με
διψήφια ποσοστά, εμείς ενισχύσαμε τις τράπεζες, των οποίων η συνεισφορά στον κρατικό κορβανά δεν φτάνει ούτε το 1% !!!

Με τα χρήματα που μας κόστισε η διάσωση των τραπεζών, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι χώρα 100% tax free, όπως το Dubai, για 5 ολόκληρα χρόνια, εξασφαλίζοντας έτσι διψήφια ποσοστά ετήσιας ανάπτυξης !!!

Την επόμενη φορά που θα σου πουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, μην το σκεφτείς καθόλου.

ΠΛΑΚΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ !!!

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Big Brother στις φορολογικές δηλώσεις

Πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών αποκτούν τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Το ΚΕΑΟ, θα βλέπει σε πραγματικό χρόνο τις φορολογικές δηλώσεις (Ε1, Ε2, Ε3, Ε9) όσων χρωστούν στα Ταμεία και θα μπορεί άμεσα να δεσμεύει καταθέσεις, ενοίκια και ακίνητα ανάλογα με το ύψος των χρεών που έχουν οι οφειλέτες.

Το νέο σύστημα είσπραξης χρεών αναμένεται να πει σε εφαρμογή πριν από το τέλος του έτος και θα είναι ανεξάρτητο από το αν υπάρξει νέα ρύθμιση σε περισσότερες δόσεις (72 ή και 100).

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η βασιλικότερη του βασιλέως προκαλεί και πάλι… Πιο δουλική δεν γίνεται…

«Κάθε μήνα η Ελλάδα πληρώνει 5 δισ. ευρώ σε συντάξεις και μισθούς του δημοσίου. Σε όλα τα κράτη πληρώνουν φόρους»

Για στρεβλό τρόπο ανάπτυξης των προηγούμενων χρόνων, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενώ μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν»

Αναφερόμενη στον ΕΝΦΙΑ, η Σ. Βούλτεψη αρνήθηκε ότι πληρώνει περισσότερα χρήματα ο κόσμος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. «Το να μην πληρώνει κανείς κανέναν φόρο δεν υπάρχει» ανέφερε στον ΣΚΑΪ κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ασάφεια. «Τι θα φορολογήσει, τον πλούτο; τη μικρή, τη μεγάλη την πολύ μεγάλη περιουσία;» διερωτήθηκε,

«Κάθε μήνα η Ελλάδα πληρώνει 5 δισ. ευρώ σε συντάξεις και μισθούς του δημοσίου. Σε όλα τα κράτη πληρώνουν φόρους» υπογράμμισε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε δε την ονοματολογία για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως παγίδα και ως λάθος συζήτηση. Εξήγησε ότι κάθε πρόσωπο που μπορεί να κρατήσει ενωμένο το έθνος είναι ικανό για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό θα τεθεί στο χρόνο του.

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι σημείωσε ότι μονομερείς ενέργειες δεν υπάρχουν, καθώς δημιουργούν καταστάσεις τύπου Αργεντινής. «Δεν είναι συνετό να λες για κόκκινες γραμμές όταν πας σε μια συζήτηση υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται» δήλωσε επικαλούμενη τη γνωστή ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με Προεδρικό Διάταγμα Απολύσεις χωρίς αιτιολόγηση. Αυτό δεν προσβάλει τον Πρόεδρο ;

Με ένα Προεδρικό διάταγμα καταργείται ακόμη και η αιτιολόγηση των απολύσεων και πλέον ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη απελευθέρωσή τους. 

Το ξεκίνημα έγινε με το Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου απολύθηκε χωρίς αιτιολόγηση εργαζόμενος στο ΚΤΕΛ Καλαμάτας. Ο 55χρονος οδηγός απολύθηκε χωρίς της έως τώρα αιτιολόγηση από μέρους τους εργοδότη.

Ουσιαστικά δια της πλαγίας και μέσω του κανονισμού για το Προσωπικό των ΚΤΕΛ επιχειρείται έμμεση κατάργηση της αιτιολόγησης των απολύσεων και της ουσιαστικής απελευθέρωσής τους.
Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της κάνει λόγο για μεθοδεύσεις μέσα στον Αύγουστο που δεν θα περάσουν όμως.

πηγη
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η έκρηξη είναι προ των πυλών…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Οταν οι συζητήσεις και οι διεργασίες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας φτάνουν να διεξάγονται με όρους καφενείου, τότε οι δημοκρατικές διαδικασίες τραυματίζονται. Ας ελπίσουμε όχι ανεπανόρθωτα.

Η δημοσιοποίηση του ονόματος του Φώτη Κουβέλη ως υποψηφίου για να αντικαταστήσει τον Κάρολο Παπούλια, αν δεν έγινε για να «καεί», ώστε ο εν λόγω πολιτικός «να βγει από το κάδρο», δείχνει την απόγνωση του πολιτικού συστήματος και την υπερπροσπάθειά του να διασωθεί.

Διότι εάν ο κ. Κουβέλης είναι η επιλογή του κατεστημένου, τολμώ να υποστηρίξω ότι η ανακύκλωση προσώπων, που στιγμάτισαν τον τόπο για δεκαετίες, αποτελεί εμπαιγμό του ελληνικού λαού, ο οποίος ακόμα ελπίζει πως ο πολιτικός κόσμος θα πληρώσει για την οικονομική τραγωδία της Ελλάδας.

Ας μην επαναλάβω τα τετριμμένα και τις αβρότητες μεταξύ των πολιτικών, για την «εντιμότητα», τις «ικανότητες», την «καλοσύνη» τους και τον «πατριωτισμό» τους. Διότι, αν πραγματικά αναζητούμε τα παραπάνω, θα πρέπει να ψάξουμε με το φανάρι για να ανακαλύψουμε τους «άσπιλους και αμόλυντους». Το χειρότερο όλων που συμβαίνει είναι ότι πολιτικοί από διαφορετικούς -ακόμα και εχθρικούς- χώρους αναλώνονται σε «κομπλιμέντα» ο ένας για τον άλλον, ξεχνώντας ότι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας ευθύνονται μόνο οι ίδιοι. Και επειδή είναι χωμένοι μέσα στις ευθύνες, επιχειρούν να επιλύσουν μια κρίση που δημιούργησαν χωρίς να έχουν τις ικανότητες να το πράξουν.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει πολιτικός στην Ελλάδα που να επιθυμεί να κυβερνήσει τη χώρα, αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο. Ούτε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε στόχο να εκδιώξει την «κλίκα» του πρωθυπουργού και του Βενιζέλου. Είναι τεράστιο το φορτίο και οι πολιτικοί μας αποδεικνύονται… νάνοι.

Εάν το θέμα ήταν μόνο πολιτικό, θα είχαν σκαρφιστεί ήδη τον τρόπο και θα εξέρχονταν της κρίσης. Επειδή είναι πρώτιστα οικονομικό, δείχνουν τη γύμνια τους. Η συνάντηση των Παρισίων είναι κρίσιμη. Οι κυβερνώντες και οι δανειστές πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αντέχει ο λαός, ότι φτάσαμε στα άκρα μας. Οι πολίτες «δεν μπορούν άλλο». Το μόνο που μας απέμεινε είναι ένα ελάχιστο ίχνος αντοχής… Η «έκρηξη» είναι προ των πυλών…

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΟΔΟΤΕΣ…. ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ…

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΗΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…

-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον «Εθνάρχη» υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).

-Ο «Εθνάρχης» μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΪΚΟΙ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.

Σκοπός του «Τσοβόλα δώστα όλα» δεν είναι η φιλανθρωπία, όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:

Ø1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα
Ø2ον πρέπει να «δέσει» την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες
Ø3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το «TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.

- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις «χαρίσει» σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.

- ο Σημίτης (Ααρών Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.

Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.) Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.

       

Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;

Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα, άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ…

Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενίθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά «δεμένα» και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου, που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.

Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους…

Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενίθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα.

Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.
Ανακεφαλαίωση:

ØΟ Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).

ØTο 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.

ØΉταν καιρός για το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους), οι ανάγκες των μικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως απομηχανής θεός (Ιεχωβας) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων.

Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.

Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται «TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων

Έχουμε 3 δεδομένα:

ØMας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια

ØΥγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει, παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών, τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά

ØΟι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα.

Ήταν καιρός για το τελικό «TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων… ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:

Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα, που έκανε στην ζωή του, ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας – Αλεξανδρούπολης.

Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:

ØΘα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.

ØΠοιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;

ØΑν το παραμύθι «μπαμπούλας Τουρκία» κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς (στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.
Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν, που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τσαντ Παπανδρέας.

ØΣτον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, (σκεφτείτε τι απειλές δέχθηκε για να το κάνει αυτό), ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο μαλάκας λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.

ØΟ μαλάκας λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι…

ØΚαι ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε με δόλο.

ØΟ Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε…

ØΚατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμα για να κάνει την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ (σας είχα στείλει τότε λεπτομέρειες).

ØΜε το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το «λεφτά υπάρχουν», ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλά

ØΌπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial Times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του, που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

ØΠαράλληλα το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ- ΝΔ –ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).

ØΑς δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.

ØΑυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.

ØΑν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan,
Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;

ΟΜΠΑΜΑ και Δολάριο

Ο Ομπάμα τύπωσε στα δυο περίπου χρόνια που είναι στην εξουσία δολάρια όσα δεν είχε τυπώσει η Αμερική από τον Β/ Παγκόσμιο μέχρι την ημέρα που εξελέγη. Αυτό το πληθωριστικό δολάριο δεν έχει αξία και πρέπει να αποκτήσει. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει είναινα κλέψει αξία από κάποιο άλλο νόμισμα το οποίο έχει αξία, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;;;; φυσικά το Ευρώ.

Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τονΔρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; Μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.
http://e-dromos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=88:——goldman-sachs-&catid=22:2010-02-11-18-17-32&Itemid=51

Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ» και μέσα στο άρθρο λέει ότι «τοποθετήσανε» τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.
http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_ARCH_30J&objet_id=1116394

Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου, που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχός της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας…

Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bankέβγαλαν στην αγορά ένα «προϊόν», ζητώντας επενδυτές, ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεοκοπία της Ελλάδας.

Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα.

Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο «παπαγαλάκια» και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: Δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς…)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS (σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως)

Περιέργως τα funds του Σόρρος «προέβλεψαν» ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ…(εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)
ΔΝΤ

Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών- που είναι 280 ΔΙΣ)

Από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος, αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.

Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε…

Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που Ώ! Τι ειρωνεία, ήταν όσο και το έλλειμμά μας;;;;;;;

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπηπάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ, η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ,κτλ κτλ…

Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς…
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα,είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα, που φυσικά δεν έδωσε.

Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νέο Έλληνα Ρωμιού.

Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί, τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς, σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους, νομάρχες, εμείς θα εξαφανιζόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς τι έχει αν γίνει…

Μέχρι τότε θα παίξει «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.

Το τελικό «TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο (http://www.youtube.com/watch?v=1rKoxplF3jk &http://www.youtube.com/watch?v=ZliJC8wmrYI ,) και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα… greece-is-bleeding (άρθρο του 2010)

Πηγή: Hellasforce

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΠΑΠ



Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να επικοινωνήσουν με ένα από τα παρακάτω μελή του Δ.Σ. :

1.     Παναγιωτόπουλο  Θεόδωρο     Α.Μ. 10045
2.     Γκίνο Μιχάλη                           Α.Μ.   9121
3.     Δράκο Απόστολο                      Α.Μ.  9703
4.     Ζώγα Απόστολο                        Α.Μ.  9338

Ώστε να δώσουν τα πλήρη στοιχειά τους , προκειμένου το Σωματείο να προβεί σε δικαστικές διεκδικήσεις που αφορούν οικονομικές παροχές που  δεν έχουν υλοποιηθεί.


 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΘ 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΠΑΠ



Στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη θα διοργανωθεί το αγωνιστικό συλλαλητήριο των συνδικάτων και η πορεία με την ευκαιρία της παρουσίας της ΔΕΘ του Πρωθυπουργού και της εξαγγελίας της κυβέρνησης. 

Για την διευκόλυνση των συναδέλφων που θέλουν να δώσουν παρόν , έχει δρομολογηθεί τρένο που θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:22 π.μ. από σταθμό Λαρίσης.








Σε συνεργασία με το ΣΕΛΜΑ ( ΜΕΤΡΟ) για το σκοπό αυτό θα δρομολογηθεί πούλμαν για τη μεταφορά των συναδέλφων στη ΔΕΘ με διανυκτέρευση. 





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σιμόπουλος: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2018

Στο ζήτημα της πορείας των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο γενικός γραμματεάς Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Μetropolis. O κ. Σιμόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του έργου τονίζοντας :

«Τα τελευταία δύο χρόνια ένα έργο σταματημένο, το μεγαλύτερο της πόλης, έχει επανεκκινήσει και εκτός από τους δύο σταθμούς του κέντρου, οι εργασίες εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι είναι ένα έργο, που θα είναι έτοιμο το 2018. Σας θυμίζω ότι ο σταθμός Παπάφη τα τελευταία δύο χρόνια ξεκίνησε και εκτελούνται έργα. Το ίδιο και ο σταθμός στην Μαρτίου, το ίδιο στην Νέα Ελβετία. Ο μετροπόντικας θα πάει στην Νέα Ελβετία και θα κινηθεί αντίστροφα. Είναι ένα έργο που λειτουργεί».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις από πλευράς των αρχαιολόγων στο μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Σιμόπουλος τόνισε:

«Κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ το καταλαβαίνω. Αλλά, θα πρέπει και αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους να καταλάβουν ότι είναι ένα έργο, το οποίο χρειάζεται η πόλη και πρέπει να βρεθεί μέση λύση. Σε πολλά σημεία την έχουμε βρει».

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα εργοτάξια του μετρό, «προωθήσαμε και ήδη υπάρχει ένα Πρόγραμμα (…) για να επιδοτήσουμε τις εργοδοτικές εισφορές για όποιους έχουν καταστήματα κοντά στο μετρό», υπενθύμισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων.

Ερωτηθείς αναφορικά με την πορεία εκτέλεσης του έργου μετά και το πρόσφατο «άνοιγμα» του σταθμού «Πανεπιστήμιο» για το κοινό είπε πως «αυτό που μπορώ να πω είναι ότι 8 σταθμοί (από τους 13) του μετρό τους επόμενους μήνες θα είναι έτοιμοι με τα έργα πολιτικού μηχανικού και αυτό θα γίνει», επιμένοντας πως «το δύσκολο κομμάτι του έργου είναι πίσω μας».

«Λέω γενικότερα ότι όποιοι έχουν θέσεις ευθύνης σε αυτήν την πόλη, πρέπει να μην βλέπουν κόμματα, να μην βλέπουν χρώματα και να κάθονται και να βρίσκουν ένα σημείο ισορροπίας και συμφωνίας, για να προχωρούν τα έργα. Σας ενημερώνω ότι από τότε που ανέλαβα, δε σταμάτησα κανένα έργο και καμία δράση δρομολογημένη από τους προκατόχους μου. Δεν θέλω να βάλω τη σφραγίδα μου πουθενά. Ήθελα αυτά που ξεκίνησαν να ολοκληρωθούν. Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια», εξήγησε ο Στράτος Σιμόπουλος.

Ερωτώμενος, τέλος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δήλωσε, «το έχουμε διακηρύξει με κάθε τρόπο ότι η χώρα δε χρειάζεται εκλογές. Με αφορμή την Προεδρική εκλογή είναι λάθος να πάμε σε εκλογές. Ξεκινάμε τα πρώτα βήματα εξόδου από την κρίση. Δεν πρέπει να σταματήσουμε στην μέση. Αλλά, το έχω πει και παλιότερα, άποψη μου είναι ότι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, εκτός αν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!