EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το MEGA έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ

To MEGA κάνει ρευματοκλοπή.  Αυτό αποκαλύπτει έγγραφο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) το οποίο αποκαλύπτει το koutipandoras.gr και το οποίο αναφέρει ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος στον μετρητή της εταιρίας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ/MEGA και διαπιστώθηκε ότι ήταν κομμένο του καλώδιο έντασης προς τον μετρητή, ο οποίος κατέγραφε κατανάλωση 12KW ενώ η πραγματική κατανάλωση έφθανε τις 58KW. Στο έγγραφο αυτό δεν διευκρινίζεται ούτε το διάστημα κατά το οποίο το MEGA προέβαινε σε ρευματοκλοπή, ούτε το ποσό που η εταιρία οφείλει στη ΔΕΗ εξαιτίας της κλοπής ρεύματος, είναι επομένως άγνωστό ποιο ακριβώς μπορεί να ήταν το κέρδος του καναλιού.

Για το ζήτημα αυτό κατέθεσε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, σχετική ερώτηση στη Βουλή η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, επισυνάπτοντας στοιχεία που είχαν αποσταλεί στο πολιτικό της γραφείο στην Αθήνα και τα οποία αποδείκνυαν ότι ο πελάτης ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ/MEGA έκλεβε τη ΔΕΗ. Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι τα στοιχεία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Η ΔΕΗ επικαλείται πάλι προσωπικά δεδομένα

Σε απάντησή της μέσω του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος η ΔΕΗ δηλώνει αναρμόδια να απαντήσει και  επικαλείται προσωπικά δεδομένα. Είναι η ίδια τακτική που ακολούθησε και στην περίπτωση του χρέους μισού εκατομμυρίου της ΝΔ για το οποίο τελικά υποχρεώθηκε να απαντήσει όταν πιέστηκε έπειτα από τα επαναλαμβανόμενα ρεπορτάζ του Hot Doc και του koutipandoras.gr και τις συνεχείς ερωτήσεις της ίδιας βουλευτή, και τελικά να παραδεχθεί ότι το κυβερνών κόμμα έχει οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ.

Παρά ταύτα, χωρίς βέβαια να απαντά συγκεκριμένα, η ΔΕΗ αναφέρει ότι «μετά από ελέγχους που έκαναν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε μετρητικές διατάξεις παρόχων που ηλεκτροδοτούν κεραίες στο πάρκο Υμηττού και τη διαπίστωση αυθαίρετης επέμβασης σε ορισμένες εξ αυτών, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας, αλλά ποσοστό αυτής, οι υπηρεσίες της ΔΕΗ προέβησαν αμέσως στον υπολογισμό της απολεσθείσας αξίας και τις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλομένων».

Ο ΔΕΔΔΗΕ αντιθέτως σε δική του απάντηση μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος επιβεβαιώνει πλήρως τα στοιχεία και συγκεκριμένα αναφέρει: «σας ενημερώνουμε ότι από τους ελέγχους που διενήργησαν στις 12 Δεκεμβρίου 2012 συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε μετρητικές διατάξεις παρόχων που ηλεκτροδοτούν κεραίες στο πάρκο Υμηττού, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες διατάξεις, μεταξύ των οποίων και η αναφερόμενη στη σχετική ερώτηση παροχή, είχαν παραβιαστεί, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας αλλά ποσοστό αυτής».

Για την υπόθεση της ρευματοκλοπής από το MEGA ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καταθέσει, όπως ο ίδιος διευκρινίζει στην απάντησή του, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Πρωτοφανής κάλυψη στον Μπόμπολα 

Πολλά ερωτηματικά αναφορικά με την ίδια υπόθεση εγείρει η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πράγματι το υπουργείο αυτό δεν είναι αρμόδιο να απαντήσει στην ουσία της ερώτησης αφού δεν μπορεί να γνωρίζει αν κάποια επιχείρηση κάνει ρευματοκλοπή ή έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, πράγμα το οποίο διευκρινίζεται και στην απάντησή του. Είναι όμως αρμόδιο να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με την δικαστική πορεία της υπόθεσης, πράγμα το οποίο αρνείται να κάνει.

Στην απάντηση που υπογράφει ο Χαράλαμπος Αθανασίου επισημαίνεται ότι: «οι δικαστικές αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση των πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους». Ο κ. Αθανασίου όμως λέει κάτι ακόμη: ότι «η ερωτώσα βουλευτή» δηλαδή η Ραχήλ Μακρή «μπορεί να θέσει υπόψη του αρμοδίου εισαγγελέα στοιχεία που αφορούν την τέλεση αξιόποινων πράξεων, ο οποίος θα κρίνει αν συντρέχει λόγος για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης».

Είναι γεγονός ότι κάθε πολίτης ή βουλευτής έχει δικαίωμα να θέσει στοιχεία που έχει στην κατοχή του στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών προκειμένου αυτά να διερευνηθούν. Το μείζον ερώτημα όμως στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι αυτό, αλλά το γιατί ενώ το ζήτημα της ρευματοκλοπής από το MEGA που ήδη χρωστάει πολλά εκατομμύρια στο ελληνικό κράτος και λαμβάνει υπέρογκα δάνεια για να συνεχίζει να επιτελεί το φιλοκυβερνητικό έργο του, είναι γνωστό στους αρμοδίους, δεν απαντούν για τη δικαστική πορεία της υπόθεσης μετά τη μήνυση του ίδιου του ΔΕΔΔΗΕ. Είναι προφανές ότι οι αρμόδιοι έχουν μπερδέψει τους ρόλους. Διαφορετικά, κάνουν για μια ακόμη φορά τα στραβά μάτια απέναντι στην οικογένεια του μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα και το κανάλι του που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Δείτε το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ για τη ρευματοκλοπή του MEGA

deddie_eggrafo_1_0.jpg

Δείτε την απάντηση της ΔΕΗ

apantisi_dei.jpg


Δείτε την απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ


deddie_apantisi.png
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάνω από 30 εκατομμύρια μοίρασε ο Σγουρός πριν αφήσει την Περιφέρεια

Κατά την προεκλογική περίοδο του ο Γιάννης Σγουρός, περιφερειάρχης Αττικής, επέμεινε πολύ στο πλεόνασμα της Περιφέρειας. Φαίνεται όμως ότι λίγο πριν παραδώσει το κλειδί στην Ρένα Δούρου φρόντισε να ελαφρύνει τους λογαριασμούς της.

Εξετάσαμε μόνο τις αποφάσεις που εκδόθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου και ανακαλύψαμε ότι εκδόθηκαν περισσότερες από 200 αποφάσεις. Μόνο αυτές τις δύο ημέρες τα ποσά που εγκρίθηκαν ή πιστώθηκαν για διάφορα έργα ξεπερνάνε τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γιάννης Σγουρός θέλησε είτε να κλείσει ανοιχτές υποθέσεις πριν αφήσει την καρέκλα του είτε να δεσμεύσει το νέο περιφερειακό συμβούλιο. Αποφάσεις π.χ. όπως αυτή για την κατασκευή πεζογεφυρών για τον κλασικό Μαραθώνιο (δαπάνη 36.900€) θα μπορούσαν να υπογραφούν μια εβδομάδα αργότερα αφού το αθλητικό γεγονός είναι προγραμματισμένο για το Νοέμβριο.

Οι αποφάσεις όμως δεν περιορίζονται σε ποσά όπως το παραπάνω. Για παράδειγμα μόνο η απόφαση για την κατασκευή αγωγού ύδρευσης στους οικισμούς Καρατζά - Αγ. Ελένης - Άνω Φανουρίου είναι της τάξης των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης δεν μπορούσε φαίνεται να περιμένει -όπως συνηθίζεται- τη νέα Περιφερειάρχη, όπως άλλωστε και η έγκριση των πρακτικών για την πίστωση 7.7 εκατομμυρίων ευρώ που θα κοστίσει σε όλη τη χώρα η μεταφορά των μαθητών ανά περιφέρεια.

Η κοινωνική μέριμνα του πρώην περιφερειακού συμβουλίου όμως δεν σταματάει στη μεταφορά των μαθητών. Σύμφωνα με την απόφαση 7Θ6Α7Λ7-ΕΛ5 η περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του Χατζηκυριάκειου ορφανοτροφείου με μια δαπάνη 17.3 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον στις αποφάσεις των δύο τελευταίων ημερών βρίσκουμε μια συγκεντρωτική απόφαση πίστωσης του λογαριασμού της περιφέρειας με 4.2 εκατομμύρια ευρώ σε 13 IBAN λογαριασμούς για διάφορα έργα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι παραπάνω αποφάσεις επιλέχτηκαν κυρίως εξαιτίας των ποσών τους, αλλά δεν είναι οι μοναδικές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ανάμεσα στις πολλές διοικητικές πράξεις που βλέπουμε να γίνονται υπέρ του Δήμου Πειραιά ξεχωρίσαμε τις 500.000€ για την σήμανση και τον καθαρισμό του οδικού δικτύου αλλά κυρίως τις 560.000€ για μια μελέτη δικτύου ομβρίων υδάτων στο Πέραμα και τις ακόμα 300.000€ για τη μελέτη του αντίστοιχου δικτύου της Νίκαιας. Στις μέρες μας η μελέτες είναι πολύ ακριβές καθώς φαίνεται.

Ο Γιάννης Σγουρός, όπως έλεγαν και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του, ήταν πολύ σίγουρος ότι θα κερδίσει μια ακόμα θητεία στην Περιφέρεια Αττικής. Φαίνεται λοιπόν ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση των πολιτών και τώρα προσπαθεί να κλείσει όχι μόνο τις τρύπες του παρελθόντος αλλά να δεσμεύσει και τις πολιτικές του μέλλοντος. Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί άλλωστε και τη δαπάνη των 36.000€ σε φιλανθρωπίες για το επόμενο τρίμηνο, στο οποίο ήξερε ότι δεν θα βρίσκεται στο τιμόνι της περιφέρειας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νικαράγουα: 27 εργάτες παγιδεύτηκαν σε ορυχείο χρυσού

Στρατιώτες και σωστικά συνεργεία συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης των παγιδευμένων -Τα σωστικά συνεργεία έχουν επαφή με 20 παγιδευμένους ενώ άλλοι επτά αγνοούνται
Τουλάχιστον 27 εργαζόμενοι σε ένα ορυχείο χρυσού της Νικαράγουας παγιδεύτηκαν μετά από κατάρρευση που σημειώθηκε στις στοές του, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Δύο εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν σώοι από το ορυχείο χρυσού στην περιοχή Μπονάνζα, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια-ανατολικά της πρωτεύουσας Μανάγκουα.

Στρατιώτες και σωστικά συνεργεία συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης των παγιδευμένων, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ροσάριο Μουρίλο, η οποία διευκρίνισε ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν επαφή με 20 παγιδευμένους ενώ άλλοι επτά αγνοούνται.

«Είκοσι από αυτούς είναι σε ένα ασφαλές μέρος και έχουν ζητήσει τρόφιμα και νερό,» είπε η Μουρίλο. Η προσπάθεια των διασωστών όμως να στείλουν τρόφιμα και νερό στους παγιδευμένους είναι δύσκολη καθώς οι εργαζόμενοι στο ορυχείο είναι παγιδευμένοι σε βάθος 500 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους.

Το ορυχείο χρυσού είναι συμφερόντων κολομβιανής εταιρείας και λειτουργεί από το 1995 ενώ παράγει περίπου 37.300 ουγκιές χρυσού ετησίως. Το ορυχείο στα βορειοανατολικά της Μανάγκουα, ήταν κλειστό περίπου πριν από τέσσερα χρόνια, αφού θεωρήθηκε επικίνδυνο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα...

Από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις για την καταβολή οικογενειακού επιδόματος, ενώ, οι οικογένειες με ένα παιδί θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την  1η Οκτωβρίου.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά οικογενειακού επιδόματος που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας κατάθεσης αίτησης οικογενειακού επιδόματος έτους 2014 ορίζεται η 31-01-2015.

Προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι, κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος:

- η πραγματοποίηση τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας
- τουλάχιστον δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας
- τουλάχιστον δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία
- τουλάχιστον δίμηνη αποχή από την εργασία λόγω άδειας κυοφορίας-λοχείας.

Τονίζεται ότι ως πλασματικός χρόνος ασφάλισης δεν μπορεί να θεωρηθεί ο χρόνος χορηγηθείσας από τον ΟΑΕΔ Ειδικής Παροχής Προστασίας της Μητρότητας, διότι δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη.

Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται οικογενειακό επίδομα πρέπει:

- να έχουν ηλικία μέχρι 18 ετών ή μέχρι 22 ετών, αν σπουδάζουν
- αν είναι ανίκανα για εργασία, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα
- να είναι άγαμα
- να διαμένουν στην Ελλάδα ή σε χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπερήφανοι, ως έλληνες!..

Κάποτε λέγαμε ''υπερήφανοι ως έλληνες''!
     Τώρα πρέπει πιά να το αλλάξουμε, και με την ευκαιρία, ας αλλάξουμε και την σημαία,
     ..σε κάτι πιό αντιπροσωπευτικό της κατάστασής μας!

     Ας λέμε λοιπόν: υπερήφανοι ως χιμπατζήδες!
     Ταιριάζει τέλεια.

     Απαγόρευσε η τρόϊκα τις 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη(;) προς την εφορία:
     ''48 το πολύ! Κι άμα θέλετε!''.  Μας είπαν.
     Και η κυβέρνηση των χιμπατζήδων άρπαξε την μπανάνα που της πέταξαν και πανηγύρισε: ''Τί λέτε τώρα! 48 δόσεις είναι καλύτερα απ' τις 12 που είχαμε ως σήμερα!''
     Το ίδιο έγινε με τις δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ:
     Δέκα θέλαμε εμείς, έξι μας επέτρεψαν τ' αφεντικά, ''Ζήτω! Καλύτερα απ' τις τρείς!'' οι χιμπατζήδες.

     Τα κατασχεμένα όμως ακίνητα για (δόλια) χρέη προς το δημόσιο, θα δημοπρατούνται στα δύο τρίτα της αξίας τους!
     Της πραγματικής αξίας τους. Αυτής που ορίζει η τρέχουσα αγορά ακινήτων,  
     ..και όχι της αντικειμενικής, που είναι σημαντικά ψηλότερη πιά της πραγματικής, και με βάση την οποία (αντικειμενική, που είναι ψηλότερη) φορολογούμαστε,
     ..ώστε να μην έχουμε να πληρώσουμε, ώστε να μας τα κατάσχουνε για χρέη(!!!), ώστε να τ' αρπάξουν στα δύο τρίτα της πραγματικής (χαμηλότερης) αξίας!
     Τί ακριβώς δεν καταλαβαίνουμε;

     Αυτό βέβαια το τελευταίο οι κυβερνητικοί χιμπατζήδες το παρουσίασαν σαν επιτυχία, διότι λέει, η τρόϊκα ήθελε πλειστηριασμούς στο ένα τρίτο της πραγματικής αξίας!
      Γι αυτόν όμως που χάνει την περιουσία του με την ελεεινή μαφιόζικη μεθόδευση της κυβέρνησης,
      ..μικρή σημασία έχει αν θα του αρπάξουν το σπίτι για τριάντα, ή πενήντα αργύρια!
      Έτσι κι αλλοιώς για κλοπή πρόκειται!

     Κάθε μέρα από εδώ κι εμπρός, θα αποκαλύπτονται λίγο-λίγο όλες οι κρυφές συμφωνίες και δεσμεύσεις που έχουν κάνει τα ανδρείκελα της τρόϊκας εις βάρος του ελληνικού λαού.

     Μόνο που δεν θα πρόκειται πιά για τον ελληνικό λαό,
     ..αλλά για τους χιμπατζήδες της Μπανανίας!..

πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανακαλούνται 2.344 αυτοκίνητα Smart – Μάθε ποια!

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Smart.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 2.344 οχήματα, παραγωγής από Σεπτέμβριο 2010 έως Μάιο 2014, στα οποία ενδέχεται λόγω φθοράς να προκληθούν πιθανά βραχυκυκλώματα στην ηλεκτρονική βαλβίδα φραγής καλοριφέρ. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί η υπερθέρμανση της βαλβίδας φραγής καλοριφέρ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα σχετικό περιστατικό, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Smart, προκειμένου να γίνει έλεγχος της βαλβίδας φραγής καλοριφέρ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στο τηλέφωνο 800 11 76000.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο και πέθανε

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο Λα Σο-ντε-Φον της βορειοδυτικής Ελβετίας.
Όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές του Νεσατέλ, ένα μωρό 16 μηνών πέθανε όταν ένας από τους γονείς του το ξέχασε για πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του σε ένα πάρκινγκ.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο γονιός «πήγε στη δουλειά του ξεχνώντας να αφήσει το μωρό» στον βρεφονηπιακό σταθμό όπου το πήγαινε συνήθως, εξήγησε ο εισαγγελέας Μαρκ Ρεμί.
«Αφού τελείωσε τη δουλειά του και ενώ ετοιμαζόταν να πάει να παραλάβει το παιδί από τον σταθμό, συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί», πρόσθεσε.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, όμως δεν πρόκειται να κάνει καμία άλλη ανακοίνωση για την υπόθεση αυτή.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσσαλονίκη: Αλλαγές στα αστικά λεωφορεία

 Από τις 5 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινά το χειμερινό πρόγραμμα των δρομολογίων του Οργανισμού.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, αυτό αποφασίστηκε, «στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αλλά και την ορθολογικότερη αξιοποίηση του υφιστάμενου στόλου, ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής». Η λειτουργία της νυκτερινής γραμμής 78Ν Κ.Τ.Ε.Λ. «Μακεδονία» – Αεροδρόμιο παραμένει ως έχει.

Για τις λεπτομέρειες του νέου χειμερινού προγράμματος δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών, το οποίο θα ισχύσει μέχρι και την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται: Από το Πληροφοριακό Κέντρο του ΟΑΣΘ, στους αριθμούς τηλεφώνου: 11085 και 2310 981100, από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.oasth.gr και τη διεύθυνση m.οasth.gr, μέσω κινητού τηλεφώνου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μπουλούκι..

Ο περιοδεύων θίασος Ψευταρά για λίγες παραστάσεις στο Παρίσι!

     Μην φανταστείτε όμως τίποτα κανονικές παραστάσεις.
     Δοκιμαστικά θα κάνουν!
     Εξετάσεις.
     Θα τους δούνε οι εξεταστές της τρόϊκας και θα τους πούνε ποιά απ' τα νούμερά τους είναι καλά και ποιά θέλουν κόψιμο!

     Επίσης ο θιασάρχης  θα υποβάλλει για έλεγχο και έγκριση την προσεχή του ομιλία στην ΔΕΘ.
     Εκεί θα του πούνε ποιά απ' τα αστεία του πρέπει να παρουσιάσει,
     ..και ποιές απ' τις κωλοτούμπες του είναι πιό ''πιασάρικες'' για το κοινό των χαχόλων.

     Μετά απ' αυτήν την απαραίτητη διαδικασία, το μπουλούκι θα επιστρέψει στην Ελλάδα,
     ..όπου και θ' αρχίσει τις κανονικές παραστάσεις με τίτλους όπως: ''Σας σώσαμε!''''Ω, ρε τί σας φέρνουμε!''''Πω, πω, ποιοί είμαστε εμείς!'',  και άλλες τέτοιες φαιδρότητες!

     Το υπεργελοίον του πράγματος δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνονται!
     Η υπερξεφτίλα δεν φαίνεται να τους απασχολεί!
     Και για ποιόν λόγο άραγε;
     Η ξεφτίλα τους τρέφει!
     Η καραγκιοζοποίηση είναι σκοπός τους!
     Αυτοί, άλλωστε, έχουν σοβαρότερα πράγματα να σκεφτούν!

     Όπως, ας πούμε, αν τους βγαίνουν τα 180 κουκιά για τον Πρόεδρο της (δήθεν)Δημοκρατίας, ώστε να συνεχίσουν να εξουσιάζουν και να τσεπώνουν!
     Ή, σε αντίθετη περίπτωση, αν θα χρειαστεί να κατεβάσουν τα τανκς και να κηρύξουν και επίσημα δικτατορία, προκειμένου να ''διαφύγει η χώρα τον κομμουνιστικόν κίνδυνον''!

     Όπως και νάχει όμως το πράγμα, ένα αποδεικνύεται: ότι πρόκειται πράγματι για θίασο, για τσίρκο, για μπουλούκι της κακιάς ώρας, 
     ..που δεν διστάζει να διασύρει το όνομα της Ελλάδας στα Παρίσια, σις Βρυξέλλες, και όπου αλλού τους διατάξουν τα αφεντικά και χρηματοδότες τους!
   
     Το επόμενο βήμα τους είναι να μετατρέψουν την χώρα σε ''εισηγμένη'' στα διεθνή χρηματιστήρια,
     ..ώστε να μπορούν να την διαπραγματεύονται και να την πουλούν και αγοράζουν πιό εύκολα!

     Είναι σίγουρο ότι κι αυτό δεν θα το διστάσουν,
     ..αν εμείς τους αφήσουμε!..
 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eχασε τη δικαστική μάχη με τους απεργούς η Coca-Cola

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εταιρεία Coca-Cola σε βάρος των απεργών εργατών του εργοστασίου της στην Θεσσαλονίκη με την οποία ζητούσε να τους απαγορευθεί να καλούν τους πολίτες σε μποϋκοτάζ του αναψυκτικού και άλλων προϊόντων της 3Ε.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εδώ και 335 ημέρες σε απεργία μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα κλείσει το εργοστάσιο, ενώ  με συνεχείς αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωναν τους πολίτες για τον αγώνα τους και τους καλούσαν να μποϋκοτάρουν τα προϊόντα της 3 Ε.

Η εταιρεία αντέδρασε στην κίνηση αυτή των απεργών  και κατέθεσε αίτηση  ασφαλιστικών μέτρων επικαλούμενη ότι θα υποστεί σημαντική οικονομική και ηθική βλάβη από τις επίμαχες ενέργειες  και συμπεριφορά των απεργών.

Το Πρωτοδικείο με την υπ΄ αριθμ. 8839/2014 απόφασή του έκρινε ότι η προσφυγή της
Coca Cola θα πρέπει «να απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη δεδομένου ότι το μποϋκοτάζ, το οποίο γίνεται για ιδεολογικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς λόγους, κείται εκτός του νόμου 146/1914 που αφορά τον αθέμιτο ανταγωνισμό, επειδή στερείται ανταγωνιστικού σκοπού και γίνεται από πρόσωπα που δεν μετέχουν στην ανταγωνιστική διαδικασία».

Μάλιστα, αναφέρει η δικαστική απόφαση ότι η  αντίδραση  αυτή των εργαζομένων στην εν λόγω εταιρεία θεωρείται «ως νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης (άρθρο 14 του Συντάγματος)».

Χαρακτηριστικά αναφέρει το Πρωτοδικείο ότι «το μποϋκοτάζ στο οποίο προτρέπουν το
καταναλωτικό κοινό, δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό, αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων, ήτοι αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι  στην Coca-Cola έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και κατά των απολύσεων στο εργοστάσιο της Θέρμης και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!