EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κλείνει ένα στα τρία Αστυνομικά Τμήματα

Σε τελική ευθεία βρίσκεται σχέδιο συνενώσεων για «λουκέτο» σε ένα στα τρία Αστυνομικά Τμήματα, το οποίο θυμίζει τον «Καλλικράτη» που εφαρμόστηκε σε δήμους και κοινότητες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, οι προτάσεις που βρίσκονται στα συρτάρια των επιτελών του υπουργείου Δημοσίας Τάξης προβλέπουν ότι ο τελικός αριθμός των τμημάτων μετά τις συνενώσεις θα είναι μειωμένος τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο σε σχέση με τον σημερινό και θα προσεγγίζει τον αριθμό των καλλικρατικών δήμων.

Στόχος είναι η αποδέσμευση αστυνομικών που αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε γραφεία και η έξοδος τους στους δρόμους.

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» της Κατεχάκη είναι οι αναμενόμενες αντιδράσεις από αιρετούς που θα δουν τμήματα στις περιοχές τους να καταργούνται.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τελικό: Ολες οι αλλαγές Χαρδούβελη στον ΕΝΦΙΑ

Αφήνοντας ανοικτό το παράθυρο μελλοντικών παρεμβάσεων με στόχο να ελαφρυνθούν συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων όπως τα μη ηλεκτροδοτούμενα κενά διαμερίσματα, ο υπουργός Οικονομικών με γραπτή δήλωσή του ανακοίνωσε και επίσημα τις αλλαγές που επέρχονται με νομοθετική ρύθμιση στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Χαρδούβελης, αναφέρει ότι τελικός στόχος είναι ο ΕΝΦΙΑ να γίνει το βασικό έσοδο των δήμων ενώ καθιστά σαφές ότι το ζητούμενο για το υπουργείο Οικονομικών είναι να διευρύνεται συνεχώς η φορολογική βάση ώστε περισσότεροι να πληρώνουν λιγότερα. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει και επίσημα ότι προχωρά στις ακόλουθες αλλαγές:

1. Για οικόπεδα εντός οικισμών αλλά εκτός Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του φόρου, τόσο του κυρίου όσο και του συμπληρωματικού, η ευνοϊκότερη αξία για το φορολογούμενο, μεταξύ της αξίας που ίσχυε για τον υπολογισμό του ΦΑΠ και αυτής που χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπολογιστεί φόρος με μεγαλύτερη αξία σε σχέση με το προηγούμενο φορολογικό έτος αλλά στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα, όπως αυτές ορισμένων οικισμών, η αξία που θα ληφθεί υπόψη θα είναι η ευνοϊκότερη για το φορολογούμενο.

2. Παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του φόρου σε έξι δόσεις, με την πρώτη να είναι καταβλητέα την 30η Σεπτεμβρίου 2014 και την τελευταία στο τέλος του μηνός Φεβρουαρίου 2015.

3. Βελτιώνεται και ηλεκτρονικοποιείται το πλαίσιο για τη χορήγηση εκπτώσεων και απαλλαγών σε όσους τις δικαιούνται. Συγκεκριμένα:

3.1. Καταργείται ως προϋπόθεση για τη χορήγηση απαλλαγής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα η ύπαρξη ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

3.2. Ηλεκτρονικοποιείται και απλοποιείται η διαδικασία για τη χορήγηση απαλλαγής σε αναπήρους για τη διευκόλυνσή τους.

4. Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για το 2014, πέραν των σεισμοπλήκτων ακινήτων, το σύνολο των ακινήτων της Κεφαλονιάς.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα εκδώσει απλό και χρηστικό οδηγό ορθής συμπλήρωσης του Ε9, επισημαίνοντας στους φορολογούμενους συνήθη σφάλματα τα οποία έχουν διαπιστωθεί. Σε περίπτωση διαπίστωσης αστοχιών του συστήματος, αυτές θα διορθωθούν πριν την έκτη και τελευταία δόση.

Η δήλωση του κ. Χαρδούβελη έχει ως εξής:

Με την καθιέρωση του ΕΝΦΙΑ, γίνεται ένα πρώτο σημαντικό βήμα προκειμένου να δημιουργηθεί ενιαία βάση για την Ακίνητη Περιουσία, με στοιχεία που συμπληρώνονται και διορθώνονται συνεχώς.

Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά κοστολογήθηκε ηλεκτρονικά η φορολογία παρ΄ ότι δεν υπάρχει συλλογική – τόσο για τους πολίτες όσο και για το Δημόσιο - εμπειρία μιας τέτοιας διαδικασίας.
Αυτός είναι ο τρόπος που εφαρμόζεται και διεθνώς για να περιοριστούν οι πιθανότητες φοροδιαφυγής και να αποδυναμωθεί η αδιαμεσολάβητη σχέση φορολογούμενου - έφορου που πολλές φορές οδηγούσε σε στρεβλώσεις.
Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων περιουσίας εφαρμόζεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Η χώρα μας παρουσιάζει πολύ υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης, αλλά παράλληλα δεν είχε Κτηματολόγιο, στερείτο  οργανωμένης σύγχρονης κτηματαγοράς και κυρίως δεν υπήρχε φορολογική βάση για τα ακίνητα αφού όσα στοιχεία υπήρχαν ήταν αποσπασματικά και ελλιπή, αφού άλλα καταγράφονταν στα στοιχεία της Φορολογικής Διοίκησης (Ε9 και Ε2) και άλλα από τους ΟΤΑ και τη ΔΕΗ.
Μέσα σε σύντομο χρόνο έγιναν πολλά. Υπήρξαν, όμως, αστοχίες στην εφαρμογή του νόμου. Το πρώτο σφάλμα που εντόπισα, επιχείρησα να το βελτιώσω άμεσα. Η παρέμβαση που έγινε τον Ιούνιο αφορούσε περίπου 2.000.000 φορολογούμενους πολίτες. Εντοπίστηκαν όμως και άλλα λάθη στη συνέχεια για τα οποία – με τη νομοθετική παρέμβαση που θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών - προχωρούμε στη βελτίωση και τον εξορθολογισμό τους. Στο μέλλον θα υπάρξουν νέες βελτιώσεις όσο η βάση γίνεται πληρέστερη και αντιπροσωπευτικότερη, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των μη ηλεκτροδοτούμενων ανοίκιαστων κτισμάτων.
Βασική δέσμευση της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διεύρυνση της φορολογικής βάσης ως προϋπόθεση σωστής και δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών καθώς και η διόρθωση λαθών και αδικιών που μπορεί να προέκυψαν κατά την εφαρμογή του νόμου. Στόχος είναι οι επιβαρύνσεις να μειώνονται σταδιακά και ο ΕΝΦΙΑ να γίνει πλήρως ανταποδοτικός, δηλαδή να αποτελεί το βασικό έσοδο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να διορθώσει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να προβούν και εκείνοι με τη σειρά τους στις απαραίτητες διορθώσεις και παράλληλα να εξασφαλίσει το δημοσιονομικό στόχο με διευρυμένη ,όμως, φορολογική βάση. Περισσότεροι υπόχρεοι να πληρώσουν λιγότερα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λέσβος: Επέκταση σχεδίου πόλεως με καταργημένο νόμο!

Παρἀνομη είναι  η έγκριση πολεοδομικής μελέτης  για την ένταξη-επέκταση του σχεδίου πόλεως στις περιοχές  Βαρεία – Ακρωτήρι, Βίγλα και Ταξιάρχες του Δήμου Λέσβου. Στηρίχθηκε σε λάθος (καταργημένο) νομοθετικό πλαίσιο.

 Με αυτό το σκεπτικό το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε μη νόμιμη την εν λόγω έγκριση πολεοδομικής άδειας.

 Συγκεκριμένα οι  σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ΄  αριθμ.  219/2014 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος  έκριναν παράνομο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος  με το οποίο επιχειρήθηκε: 1) η έγκριση πολεοδομικής μελέτης (επέκταση του σχεδίου πόλεως) των τριών επίμαχων περιοχών, 2) ο καθορισμός των όρων και περιορισμών δόμησής τους και 3) ο καθορισμός των οριογραμμών των ρεμάτων Βαρειάς, Ταξιαρχών και Κουμκό.

 Το σχέδιο διατάγματος κρίθηκε μη νόμιμο καθώς τόσο οι τοπικές αρχές της Λέσβου, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ΠΕΚΑ κατά την διαδικασία σύνταξης της πολεοδομικής μελέτης, κ.λπ.  στηρίχθηκαν σε λάθος νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο είναι καταργημένο από το 1997 με το νόμο 2508/1997.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής 2014 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αύξηση των βάσεων κυρίως στα περιφερειακά Πανεπιστήμια, δείχνουν τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Χαρακτηριστικά, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής:
  • Στη Νομική Αθηνών οι βάση εισαγωγής αυξήθηκε κατά 143 μόρια, δηλαδή κατά 0,8% σε σχέση με πέρσι.
  • Στη Νομική Θεσσαλονίκης αύξηση 215 μορίων , ποσοστο 1,2 %
  • Στη Νομική Κομοτηνής αύξηση κατά 389 μόρια, ποσοστό 2,2 % 
  • Στους Μηχανολόγους Μηχανικούς Αθήνας οι βάσεις αυξήθηκαν κατά 767 επιπλέον μόρια, αύξηση 4,2%
Γενικά, παρατηρείται προοδευτική αύξηση ορίων από το κέντρο στην περιφέρεια.
«Ναυαρχίδα» των βάσεων εισαγωγής 2014, είναι η Ιατρική, οι βάσεις της οποίας παρουσιάζουν αύξηση παντού.

Ιατρική Αθηνών αύξηση 1,7%, 317 μόρια

Ιατρική Θεσσαλονίκης 2,4%, 442 μόρια

Ιατρική Λάρισας 3,2%, 583 μόρια

1. ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΑΝΕΛ.2014
2. ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΠΑΝΕΛ.2014
3. ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2012 ΠΑΝΕΛ.2014
4. ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2013 ΠΑΝΕΛ.2014
5. ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΑΝΕΛ.2014
6. ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΠΑΝΕΛ.2014
7. ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2012 ΠΑΝΕΛ.2014
8. ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2013 ΠΑΝΕΛ.2014

1. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2014-2013
2. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ 2014-2013



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες και ευρεία αναδιάταξη των λεωφορειακών γραμμών, που θα συνδυαστούν με το δίκτυο του μετρό φέρνει ο Σεπτέμβριος.

Ξεκινά απο σήμερα Πέμπτη η προπώληση των εισιτηρίων και των καρτών του ΟΑΣΑ με τις μειωμένες τιμές, που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες θα συνδυαστεί με ευρεία αναδιάταξη των λεωφορειακών γραμμών, ώστε να συνδυαστούν με το δίκτυο του μετρό, το οποίο γίνεται η ραχοκοκαλιά της μετακίνησης, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην αναδιάρθρωση των γραμμών υπεισέρχονται και κοινωνικά κριτήρια καθώς θα υπάρξει μέριμνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση νοσοκομείων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Καθιερώνονται επίσης κάρτες τριμηνιαίας ή εξαμηνιαίας διάρκειας.

Αναλυτικότερα:

Καθιερώνεται ένας τύπος εισιτηρίου για όλα τα μέσα μεταφοράς με τιμή 1,20 ευρώ και διάρκεια 70 λεπτών. Αντικαθιστά το εισιτήριο για όλα τα μέσα που κοστίζει σήμερα 1,40 ευρώ και έχει διάρκεια 90 λεπτά όπως επίσης και το εισιτήριο μονής διαδρομής για λεωφορεία - τρόλεϊ - τραμ που κοστίζει 1,20 ευρώ.
• Καθιερώνεται κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα με μηνιαίο κόστος 30 ευρώ. Η κάρτα αυτή αντικαθιστά την ήδη υπάρχουσα για όλα τα μέσα ύψους 45 ευρώ καθώς και τη μηνιαία για λεωφορεία - τρόλεϊ - τραμ των 20 ευρώ.
• Εισάγονται τριμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών ύψους 85 ευρώ και εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών ύψους 165 ευρώ.
• Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών διαμορφώνεται στα 320 ευρώ.
• Καθιερώνεται πενθήμερο εισιτήριο ύψους 10 ευρώ και καταργείται το ισχύον σήμερα εισιτήριο των 7 ημερών αξίας 14 ευρώ.

Καταργήσεις

Παράλληλα, αναδιατάσσονται σταδιακά οι φορείς των συγκοινωνιών και καταργούνται οι τρεις εταιρείες. Προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας όμιλος με το όνομα Συγκοινωνίες Αθηνών, στη θέση του ΟΑΣΑ, της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες). Η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έχει δεσμευθεί πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις και, εάν περισσεύουν ειδικότητες, θα μετακινηθούν. Αντίθετα, προβλέπεται να γίνουν προσλήψεις ειδικά στους τομείς των οδηγών και των τεχνικών. Γίνεται λόγος συγκεκριμένα για 450 προσλήψεις στην ΟΣΥ και 200 στη ΣΤΑΣΥ, σύνολο 650 νέοι εργαζόμενοι.

Σήμερα 28/08/2014 θα επισκεφτεί το αμαξοστάσιο Ρουφ των τρόλεϊ ο Υπουργός Μεταφορών και ο Πρωθυπουργός.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς εξετάσεις οι καρκινοπαθείς! - Ποιες ειδικότητες γιατρών “μπλόκαρε” ο Βορίδης

Χωρίς δικαίωμα συνταγογράφησης ακόμη και απλών εξετάσεων έμειναν οι ακτινοθεραπευτές αλλά και άλλες ειδικότητες γιατρών όλης της χώρας μετά τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ που καθορίζει το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και τον τρόπο που θα συνταγογραφούνται. 

της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Απίστευτο κι όμως...ελληνικό: οι ακτινοθεραπευτές που περιθάλπουν τους καρκινοπαθείς π.χ. με ειδικές ακτινοβολίες δεν μπορούν στη συνέχεια να συνταγογραφήσουν ούτε μια απλή εξέταση αίματος για να διαπιστώσουν εάν ο ασθενής τους θεραπεύτηκε ή όχι.

Το νέο πρόσκομμα προκύπτει από την υπουργική απόφαση που έχει ήδη εκδοθεί σε ΦΕΚ στις 18 Αυγούστου και προσδιορίζει τον τρόπο που θα γίνονται οι διαγνωστικές εξετάσεις. 

Και κάπου εκεί, ανάμεσα στο κόψε -ράψε, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης για να κάνει τη δέουσα ...οικονομία που επιβάλει η τρόικα, ξέχασε να δώσει το δικαίωμα σε βασικές ειδικότητες γιατρών να μπορούν δίνουν παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις στους ασθενείς τους. 

Βέβαια μπορεί για τον κ.Βορίδη μια εξέταση να αποτελεί απλά έναν αριθμό στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, για τους ασθενείς όμως και ειδικά για τους καρκινοπαθείς, αποτελεί άλλο ένα δραματικό εμπόδιο για τη θεραπεία τους. 

“Πως θα διαπιστώσουμε εμείς οι ακτινοθεραπευτές-ογκολόγοι εάν μια ακτινοβολία σε καρκινοπαθή έχει επιπτώσεις ή αποτελέσματα; Ούτε μια απλή εξέταση αίματος δεν μπορούμε πλέον να χορηγήσουμε. Ούτε λόγος φυσικά για αξονική και μαγνητική. Αντίθετα δίνεται αυτό το δικαίωμα σε παθολόγους -ογκολόγους” σημειώνει στο iatropedia.gr o Διευθυντής Ακτινοθεραπείας ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου Παναγιώτης Παντελάκος.

Και τι σημαίνει αυτό στην πράξη για τους σοβαρά πάσχοντες; Ότι μετά τις εξειδικευμένες θεραπείες τους θα πρέπει να μπουν σε νέα ταλαιπωρία για ανεύρεση άλλου γιατρού διαφορετικής ειδικότητας για να τους δώσει παραπεμπτικό ακόμη και για μια απλή εξέταση. 

Αντίστοιχα με τους ακτινοθεραπευτές, με δεμένα τα χέρια είναι μετά τις αποφάσεις Βορίδη και οι νεφρολόγοι καθώς δεν μπορούν να παραπέμπουν ούτε για απλό σπινθηρογράφημα νεφρών. Κάτι βέβαια που μπορούν να κάνουν οι ουρολόγοι. 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγκρίθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα «κόκκινα» δάνεια

Τον Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μην εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών, όπως προβλέπεται από το Ν. 4224/2013, ενέκρινε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με τον Κώδικα Δεοντολογίας, που θα δημοσιευθεί εντός των ημερών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θεσπίζονται οι γενικές αρχές συμπεριφοράς τόσο για τις δανείστριες τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες, με στόχο την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων εξυπηρέτησης ή οριστικού διακανονισμού οφειλών σε καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε δανειολήπτη.

Όπως επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου κάθε πλευρά να είναι σε θέση να σταθμίσει τα οφέλη ή τις συνέπειες κάθε λύσης, πολύ σημαντική θεωρείται η εμπρόθεσμη ανταλλαγή όλης της απαιτούμενης πληροφόρησης.

Γι’ αυτό με τον Κώδικα προβλέπονται τα βήματα, οι προθεσμίες και το ελάχιστο περιεχόμενο ενημέρωσης που οφείλουν να παρέχουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες και αντίστροφα. Οι διαδικασίες αυτές είναι μάλιστα πιο απαιτητικές για τις περιπτώσεις δανειοληπτών, των οποίων ο αποχαρακτηρισμός ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει ως συνέπεια τον εκπλειστηριασμό της κατοικίας που οι ίδιοι διαμένουν.

Επίσης, καθιερώνονται η υποχρέωση κατάλληλης εκπαίδευσης του προσωπικού των τραπεζών και οργανωτικές απαιτήσεις, ώστε κάθε πιστωτικό ίδρυμα να μπορεί να διαχειριστεί ξεχωριστά κάθε δανειολήπτη με προβλήματα καθυστερήσεων.

Στον Κώδικα αξιοποιούνται οι έννοιες του «συνεργάσιμου» δανειολήπτη και των «εύλογων δαπανών διαβίωσης» για δανειολήπτες που είναι φυσικά πρόσωπα, όπως αυτές καθορίστηκαν με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου του παραπάνω νόμου.

Συνεπώς, όπως τονίζεται από πλευράς ΤτΕ, η πρόσφατα εκδοθείσα ΠΕΕ της ΤτΕ 42/30.05.2014 και ο υπό έκδοση Κώδικας Δεοντολογίας αποτελούν δυο διακριτές μεν, αλλά συμπληρωματικές, πρωτοβουλίες, με στόχο τη συντονισμένη αντιμετώπιση των οφειλών σε καθυστέρηση.

Στην πιο πάνω Πράξη και στον Κώδικα συστήνεται όπως, σε περιπτώσεις κοινών πιστωτών, τα ιδρύματα επιδιώκουν την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, με βάση τις βέλτιστες πρακτικές για τις περιπτώσεις αυτές (Παράρτημα 3).

Στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος σημειώνει ακόμη πως λεπτομερέστερες – δεσμευτικές – διαδικασίες επίλυσης χρέους μεταξύ πολλών πιστωτών δεν μπορεί εντούτοις να καθορίζονται με απόφαση της ΤτΕ, καθώς είναι δυνατόν να αφορούν και πιστωτές πέραν των τραπεζών (δημόσιο, ασφαλιστικά, ταμεία, προμηθευτές κλπ).

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, η Πολιτεία έχει εξαγγείλει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ στον Κώδικα προβλέπεται ήδη ότι ο δανειολήπτης θα έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιλέξει μεταξύ της διαδικασίας του Κώδικα ή των προβλεπόμενων στο νόμο εναλλακτικών διαδικασιών ρύθμισης, που ο ίδιος κρίνει ως καταλληλότερες γι αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώδικας είχε τεθεί σε διαβούλευση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και με ενώσεις καταναλωτών. Η ΤτΕ γνωστοποίησε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο του Ν. 4224/2013 όσες παρατηρήσεις απαιτούσαν νομοθετική ρύθμιση.

Ως αποτέλεσμα, το άρθρο 1 του Ν. 4224/2013 τροποποιήθηκε ήδη με το Ν. 4281/8.8.2014 (ΦΕΚ Α’ 160/8.8.2014), προβλέποντας ότι:

(α) οι οφειλέτες δεν επιβαρύνονται από τους δανειστές με οποιαδήποτε χρέωση σε σχέση με την εφαρμογή του Κώδικα,

(β) ο Κώδικας Δεοντολογίας θα εφαρμόζεται και από τα υποκαταστήματα αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων και από τα χρηματοδοτικά ιδρύματα

(γ) η Τράπεζα της Ελλάδος δεν θα επιλαμβάνεται μεν της επίλυσης των διαφορών που προκύπτουν μεταξύ δανειστών και οφειλετών από την εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας, θα παρακολουθεί όμως και θα ελέγχει τον τρόπο εφαρμογής του, απαιτώντας διορθωτικά μέτρα ή επιβάλλοντας κυρώσεις σε περίπτωση διαπίστωσης αδυναμιών στα συστήματα των τραπεζών και σε περίπτωση συστηματικής μη εφαρμογής του.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετά το «αντιρατσιστικό» ο νέος Ποινικός Κώδικας

Όταν ο ποινικός κώδικας γίνεται ρυθμιστής των κοινωνικών και πολιτικών μας πραγμάτων, τότε καταργείται η Πολιτική, μπαίνουν στο γύψο οι κοινωνικές διεργασίες, φιμώνεται η σκέψη, εντοιχίζεται η σύγκρουση των ιδεών, ρίχνονται στην πυρά η επιστημονική έρευνα, η θεωρητική εργασία, τα συγγράμματα και τα βιβλία…
 

Η κυβερνητική συμμορία η οποία εκτελεί τα «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας (με εντολές του 4ου Ράιχ), επιχειρεί να θωρακίσει παραπέρα το ετοιμόρροπο, εγκληματικό (οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά) και εξαχρειωμένο καθεστώς της «ελεύθερης αγοράς» με τρόμο-νόμους ποινικής αυθαιρεσίας.

Σαν συμπλήρωμα του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ της εναντίον του ελληνικού λαού («αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο), προωθεί το νέο Ποινικό Κώδικα: Ένα άλλο τρόμο-θέτημα ποινικής αυθάδειας και αυθαιρεσίας.


Ο νέος Ποινικός Κώδικας βάζει φίμωτρο σε κάθε φωνή και εικόνα εναντίον του Πολιτεύματος: Του κατοχικού...

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ποινικοποιεί κάθε Κριτική, Βούληση και Σκέψη (όχι μόνο δράση) εναντίον των νέων αποικιοκρατών, των μαφιών του χρήματος και των εγχώριων κυβερνητικών υπαλλήλων τους…

Διότι είναι γνωστό ότι για το καθεστώς του 4ου Ράιχ και των κυβερνητικών εκτελεστών του ισχύει, στο τετράγωνο, η ρήση του Λουδοβίκου ΙΔ: «Το κράτος είμαι εγώ»…

Η ρήση αυτή ανυψώνεται από τα ανδρείκελα στο τετράγωνο: ΟΧΙ μόνο το κράτος, αλλά το πολίτευμα γενικά, η Οικονομία και η Κοινωνία ολόκληρη «είμαι εγώ».
 
Ο νέος Ποινικός κώδικας είναι κατά πολύ χειρότερος από τον διαβόητο 509!!!

Μετά το τέλος του Εμφυλίου (1947) οι καθεστωτικές δυνάμεις οχύρωσαν τον τρόμο τους, απέναντι στις επαναστατικές διεργασίες της εποχής, με το βάρβαρο ποινικό πλαίσιο του 509 που ποινικοποιούσε το φρόνημα και τις κομμουνιστικές ιδέες.

Ήταν η εποχή των άγριων διώξεων και εξοριών στη Μακρόνησο και αλλού…

Ο νέος Ποινικός Κώδικας είναι ο 509 στο τετράγωνο. ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ τα ΠΑΝΤΑ: Ανατρεπτικές Ιδέες, κάθε αντί-ιμπεριαλιστικό και αντί-νεοταξικό φρόνημα (το ίδιο το «εθνικό» φρόνημα, το οποίο εξορισμού είναι εναντίον του διεθνούς φασισμού), κάθε κριτική εναντίον των ληστών και δημίων, κάθε κριτική εναντίον των κυβερνητικών ανδρεικέλων, κάθε αγωνιστική Βούληση και Σκέψη…

Το «αντιρατσιστικό» και ο νέος Ποινικός Κώδικας είναι τα λέπια του σύγχρονου φασισμού: ο ΟΛΙΚΟΣ ΓΥΨΟΣ…

Είναι δύο αλληλοσυμπληρούμενοι ΤΡΟΜΟ-ΝΟΜΟΙ που επιχειρούν να θωρακίσουν παραπέρα το ετοιμόρροπο, εγκληματικό (οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά) και εξαχρειωμένο καθεστώς της «ελεύθερης αγοράς» και του πραξικοπηματικού δωσιλογισμού της κυβερνητικής εγκληματικής συμμορίας…

Και τα δύο αυτά τερατουργήματα της ποινικής αυθαιρεσίας που νομιμοποιούν το ΕΓΚΛΗΜΑ των ληστών κι δημίων μας και το ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟ της κυβερνητικής συμμορίας, δείχνουν καθαρά τούτο: ότι η κυβέρνηση έχει κηρύξει ολομέτωπο και λυσσασμένο ΠΟΛΕΜΟ εναντίον του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση έχει συνείδηση ότι βρισκόμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ: Τον έχει κηρύξει η ίδια και τον κλιμακώνει καθημερινά...

Η «αριστερά» δεν έχει αντιληφτεί απολύτως τίποτα και νομιμοποιεί με την αδράνειά της και τη συμμετοχή της στην κοινοβουλευτική ΑΠΑΤΗ τα μακάβρια, δικτατορικά όπλα της κυβερνητικής συμμορίας.

Για το «αντιρατσιστικό» πλειοδοτεί και πιέζει για την ταχεία εφαρμογή του και για το νέο Ποινικό Κώδικα σιωπά…

Βάζει πλάτη για ΟΛΑ τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ αυτής της κυβέρνησης: Είτε με την αγωνιστική της απραξία, είτε μα τη ΣΙΩΠΗ της, είτε με την ενεργητική στήριξή της («αντιρατσιστικό»), είτε με τις ρουτινιέρικες διπλωματικές ανακοινώσεις και τις κούφιες εκλογικές υποσχέσεις της: Παραισθησιογόνα ΑΠΑΤΗΣ…

Σωσίβιο της κυβερνητικής συμμορίας είναι αυτή η «αριστερά»…

Αλλά και τα σωσίβια πετιούνται όταν επιτελέσουν το έργο της διάσωσης…


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!