EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αυτή είναι η πρωτότυπη σύνθεση της πρόσοψης του Ταφικού Μνημείου… [photo]

 Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες από την ΚΗ” Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών… Αρχαιοτήτων στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη, με την αφαίρεση των λιθόπλινθων από τον τοίχο σφράγισης και αποκαλύφθηκε σχεδόν ολόκληρη η πρόσοψη του ταφικού μνημείου, που αποτελεί μία εξαιρετικά πρωτότυπη σύνθεση για την αντίστοιχη αρχιτεκτονική του τύπου του Μακεδονικού τάφου, του τελευταίου τετάρτου του 4 π.Χ. αιώνα. 

Η πρόσοψη έχει διάκοσμο, που δεν διαφέρει από τους πλευρικούς τοίχους, με νωπογραφία που μιμείται τον ευρύτερο μαρμάρινο περίβολο.

Το μέγιστο άνοιγμα ανάμεσα στις παραστάδες ανέρχεται στο 1,67 μ.

Η τυπολογία υποδεικνύει ότι δεν υπήρξαν θυρόφυλλα, αλλά πρόκειται για απλό άνοιγμα εισόδου.

          Αυτή είναι η πρωτότυπη σύνθεση της πρόσοψης του Ταφικού Μνημείου... [photo]

Επίσης, με την συνέχιση της αφαίρεσης των χωμάτων, στο εσωτερικό του προθαλάμου, εμφανίστηκε κάτω από το μαρμάρινο ιωνικό επιστύλιο, ένθετη μαρμάρινη επένδυση, από ορθοστάτες, καθ” όλο το μήκος των πλευρικών τοίχων.

          Αυτή είναι η πρωτότυπη σύνθεση της πρόσοψης του Ταφικού Μνημείου... [photo]

          Αυτή είναι η πρωτότυπη σύνθεση της πρόσοψης του Ταφικού Μνημείου... [photo]

Σε απόσταση 6μ. από το άνοιγμα της εισόδου αποκαλύφθηκε το άνω μέρος μαρμάρινου διαφραγματικού τοίχου, ελλειπούς κατά τμήμα του αριστερού μέρους του.

           Αυτή είναι η πρωτότυπη σύνθεση της πρόσοψης του Ταφικού Μνημείου... [photo]

Πίσω από αυτόν διακρίνονται δύο ακόμη χώροι.

Επί του διαφραγματικού τοίχου αποκαλύπτεται, επίσης, μαρμάρινο επιστύλιο με γείσο, όμοιο του αντίστοιχου του ιδίου περιβόλου.

Φέρει διάκοσμο με οκτάφυλλους ανάγλυφους ρόδακες, στο ύψος του επιστυλίου των πλευρικών τοίχων.

            Αυτή είναι η πρωτότυπη σύνθεση της πρόσοψης του Ταφικού Μνημείου... [photo]

Επί του διαφραγματικού τοίχου αναμένεται να υπάρχει δεύτερη είσοδος, που οδηγεί στο εσωτερικό του μνημείου.

Τα χώματα του χώρου που δημιουργείται όπισθεν της θύρας, θα αφαιρεθούν στις επόμενες μέρες, εφόσον το επιτρέψουν οι εργασίες στερέωσης και συντήρησης στα σημεία, που έχουν αποκαλυφθεί.
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι λέει ο Ηλίας Μόσιαλος που του κατάσχεσαν τα χρήματα:

Την Τετάρτη έφτασε στο σπίτι του επιστολή από την τράπεζα που τον ενημέρωνε ότι ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌΣ του έχει δεσμευθεί έπειτα από εντολή κατάσχεσης που εξέδωσε το ΙΚΑ για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς τους εργαζομένους του ΙΣΤΑΜΕ ύψους περίπου 170.000 ευρώ. O κ. Μόσιαλος δεν είναι πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ από τον Απρίλιο του 2012, οπότε έληξε η θητεία του και επειδή δεν αντικαθίστατο υπέβαλε και επιστολή παραίτησης!
Παράλληλα με τον κ. Μόσιαλο είχαν δηλώσει παραίτηση και επτά μέλη του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ, με αποτέλεσμα το όργανο αυτό να μην έχει νόμιμη σύνθεση.

Τι είπε ο κ. Μόσιαλος στην Ειρήνη Νικολοπούλου: «Είναι πρωτοφανές και σουρεαλιστικό αυτό που μου συνέβη, ασύλληπτο αν σκεφθεί κανείς ότι ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, διοικεί το ΙΚΑ και ταυτόχρονα είναι Πρόεδρος της προσωπικής του επιχείρησης!

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος έδωσε εντολή για κατάσχεση των λογαριασμών μου! Όταν μάλιστα του είπαν από το ΠΑΣΟΚ ότι είναι πολύ σοβαρό αυτό που έγινε απάντησε ότι είναι εντελώς τυπικό. Αν δηλαδή είχαν κάνει κατάσχεση στον δικό του λογαριασμό, τότε τι θα έλεγε; Ότι είναι τυπικό; θα ήθελα να γνωρίζω» σχολιάζει με φανερή δυσαρέσκεια ο κ Μόσιαλος.

Όλοι στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν ότι έχω παραιτηθεί από το 2012, ενημέρωσα τον κο Σαλαγιάννη, ενημέρωσα τον νέο Πρόεδρο τον κο Δερβένη, έστειλα επιστολή παραίτησης, τι άλλο ήθελε δηλαδή
το ΠΑΣΟΚ;
 
                     Τι λέει ο Ηλίας Μόσιαλος που του κατάσχεσαν τα χρήματα:
Ε.Ν : κύριε Μόσιαλε μιλήσατε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ; Τι σας είπε γι’αυτό που σας συνέβη;

Η. Μόσιαλος: Μου είπε γιατί δεν τον πήρα τον ίδιο προσωπικά και θα το φροντίσει άμεσα. Μα είχα μιλήσει με Σαλαγιάννη και νόμιζα ότι θα το έλυναν το θέμα στο ΠΑΣΟΚ αφού είχαν τοποθετήσει νέο Πρόεδρο στο ΙΣΤΑΜΕ . Δεν πήρα τον Βενιζέλο γιατί τον στήριξα στις εκλογές και δεν ήθελα να νομίσει ότι κάνω συναλλαγές. Στήριξα τον Βενιζέλο γιατί στήριξα την επιλογή να μην πέσει η χώρα έξω δεν το “κανα γιά να έχω απευθείας επαφή με Βενιζέλο Δεν είναι του ύφους μου αυτή η συμπεριφορά.

Ε.Ν. Θα κινηθείτε νομικά σε βάρος του πρώην κόμματος σας ;

Η. Μόσιαλος: Θα περιμένω πρώτα μια εβδομάδα και θα δω. Είπα μέχρι σήμερα να περιμένω να δώ πως θα κινηθούν αλλά η εικόνα που έχω είναι ότι ακόμη δεν έχουν κάνει το απλό δηλαδή να βγάλουν το όνομα μου από το ΙΣΤΑΜΕ

Ήμουν ο μόνος Πρόεδρος που επί των ημερών μου μειώθηκαν οι δαπάνες κατά 40% στο Ίδρυμα .. Το αποτέλεσμα ήταν να μου πάρουν τα λεφτά μου;
******************

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Το Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρει ότι υπήρξε δέσμευση των λογαριασμών του κ. Μόσιαλου για οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ προς το ΙΚΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Είναι προφανές ότι ο κ. Η. Μόσιαλος δεν έχει καμία ευθύνη για οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ προς το ΙΚΑ, οι οποίες οφειλές βρίσκονται σε διαδικασία ρύθμισης.

Το ΠΑΣΟΚ ευχαριστεί τον κ. Μόσιαλο για την προσφορά του στο ΙΣΤΑΜΕ, κατά την διάρκεια της θητείας του σε αυτό».
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΟΥΜΕ….

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το παραπάνω αποτελεί μέρος δήλωσης του κ. Σαμαρά, σε συνάντηση Βουλευτών της ΝΔ την 21 Φεβ 2013 σε ταβέρνα (φαίνεται ότι οι μεγάλες δηλώσεις πρωθυπουργών γίνονται σε ταβέρνες!!!) «Αν βγάλουμε τον Ιούνιο, τα περάσαμε τα δύσκολα. Από το Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε». είπε, ενώ έδειξε πως αποτελεί κομβικό σημείο ο Ιούνιος, διότι εκτιμά ότι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ θα βοηθήσει την οικονομία.

Δυστυχώς για τον υπεραισιόδοξο κ. Σαμαρά, φθάσαμε ήδη στον Σεπτέμβριο του 2014 και βολοδέρνουμε ακόμα στον τροχόδρομο χωρίς να απογειωθούμε. Παρότι ανακοινώθηκε ότι το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 18.000.000 τουρίστες και σύμφωνα με τους ιθύνοντες οι εισπράξεις ανήλθαν σε δις ευρώ και όταν σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «ο τουρισμός αποτελεί το 15% της ελληνικής οικονομίας με 7% άμεση και 8% έμμεση συνεισφορά στο ΑΕΠ», πως γίνεται το ΑΕΠ του 2013 να είναι μειωμένο σε σχέση με το ΑΕΠ του 2012 κατά 5,8% (182,1 δισ., έναντι 193,3 δισ. ευρώ το 2012);

Μπορεί να κάνουμε ρεκόρ Guinness στις αφίξεις τουριστών αλλά το ζήτημα είναι τι απομένει τελικά στην ελληνική οικονομία και στον ελληνικό λαό από αυτή την «κοσμογονία» του τουρισμού που γίνεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «Το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ. Το 2014 θα σπάσουμε αυτό το ρεκόρ, η κοσμογονία έχει αρχίσει» και απευθυνόμενος στους ανθρώπους του τουρισμού, είπε: «Ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε περισσότερους από 20 εκατομμύρια τουρίστες»(Μ.Μουσικής 30 Απρ 2014).

Πως βοήθησαν οι 18.000.000 τουρίστες του 2013 την ελληνική οικονομία και πως θα την βοηθήσουν το 2014; και γίνομαι πιο συγκεκριμένος, όταν λέει ο κ. Σαμαράς ότι : «Ο τουρισμός μπορεί να δώσει 16,5 δισ. πρόσθετα και 225.000 θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη επταετία ( Μ. Μπενάκη 20 Μαΐου 2014), πως γίνεται η ανεργία να μην έχει μειωθεί έστω και λίγο τους μήνες της τουριστικής περιόδου ούτε το 2013 ούτε το 2014;

Πως εξυπηρετήθηκαν τα 18.000.000 τουρίστες του 2013 και τα 20.000.000 του 2014; Είναι απλό, με την εισαγωγή σπουδαστών τουριστικών επαγγελμάτων από όμορες χώρες για απόκτηση εμπειρίας!!!!! Νόμιμος τρόπος εργασίας, χαμηλά αμειβόμενος, έτσι ο Έλληνας άνεργος παραμένει άνεργος.

Πως γίνεται με τα 18.000.000 τουρίστες του 2013 και τα 20.000.000 του 2014 να μην αυξάνεται η αγροτική και η κτηνοτροφική μας παραγωγή και να μην μπορούμε να διαθέσουμε τα φρούτα μας (αυτά πχ που μας επέστρεψε η Ρωσία) τι τρώνε οι τουρίστες? Μένουν νηστικοί? Όχι βέβαια, αλλά επειδή οι ξενοδόχοι θέλουν να μειώσουν το κόστος κάνουν εισαγωγές φτηνών προϊόντων, αμφιβόλου ίσως ποιότητας από το εξωτερικό.

Διαφημίζονται πολύ τα ξενοδοχεία με τις all inclusive παροχές. Όταν ένα ξενοδοχείο με εξευτελιστικές τιμές φιλοξενεί έναν τουρίστα και του τα παρέχει όλα, ο τουρίστας αυτός δεν προσφέρει τίποτα στην τοπική οικονομία γιατί δεν τρώει τοπικά προϊόντα, και τον αποτρέπει από το να βγει έξω από αυτό, ώστε να δουλέψουν εστιατόρια, ταβέρνες και τα λοιπά καταστήματα.

Όσον αφορά την κρουαζιέρα βλέπουμε τους τουρίστες, σε κάθε λιμάνι να βγαίνουν για μια βιαστική βόλτα στην κοντινή πόλη και μετά γυρίζουν στο πλοίο για φαγητό (έχουν πλήρη διατροφή). Αλήθεια τα κρουαζιερόπλοια πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού;

Να συνεχίσω με τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα? Έρχονται φορτωμένα με όλα τα είδη διατροφής παρκάρουν ασύδοτα στις ελεύθερες παραλίες μας χρησιμοποιούν το κοινόχρηστο νερό για ντους και όταν θέλουν να ψωνίσουν πάνε σε καταστήματα τύπου Lidl και αγοράζουν εισαγόμενα προϊόντα άρα μηδέν εις το πηλίκον για την οικονομία από την παραμονή τους στη χώρα μας.

Θέλω με τα παραπάνω να πω ότι, μπορεί να καταγράφονται εκατομμύρια αφίξεις αλλά στην ουσία το κέρδος για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να μην είναι το προσδοκώμενο.

Αν η ανάπτυξη του τουρισμού δεν σημάνει μείωση της ανεργίας και αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής, τυποποίησης και μεταποίησης δεν λέει κάτι. Τα χρήματα απλά θα μπαίνουν για λίγο στην Ελλάδα και μετά θα ξαναβγαίνουν για να πληρώσουν εισαγόμενα προϊόντα, αμοιβές αλλοδαπών εργαζομένων και δικαιώματα των τουριστικών πρακτορείων.

Ο τουρισμός πρέπει να αναπτυχθεί σε άλλη βάση, να μην είναι φετίχ οι αφίξεις αλλά το αποτέλεσμα, το τι αφήνει στην οικονομία μας. Χρειαζόμαστε ποιοτικό τουρισμό όπου τα ξενοδοχεία ή τα τουριστικά καταλύματα, θα συνεργάζονται με την τοπική κοινωνία και την τοπική αγορά ώστε οι ωφέλειες να είναι πολλαπλές.

Η Ελλάδα με τα εκατοντάδες νησιά, τις χιλιάδες χιλιόμετρα εκπληκτικές παραλίες, τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς, τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, πρέπει να έχει δική της τουριστική πολιτική ώστε να γίνει τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο και να μην εξαρτάται άμεσα από τις διαθέσεις των μεγάλων διεθνών τουριστικών οργανισμών. Η διατήρηση και η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών του ΕΟΤ πρέπει να επιτευχθεί γι αυτόν τον σκοπό

Η Ελλάδα διαθέτει την δυναμική για την ανάπτυξη όλων των ειδών Τουρισμού και την ανάδειξη της ως τουριστικού προορισμού. Ιδιαίτερα του Πολιτισμικού – Αρχαιολογικού- Ιστορικού τουρισμού, διεθνούς εμβέλειας. Η ενοποίηση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων σε θεματικές πολιτισμικές διαδρομές, για την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε συνάρτηση με την τουριστική ανάπτυξη, πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα.

Για να γίνει ο τουρισμός η «ατμομηχανή», όπως λέει ο κ. Σαμαράς και να τραβήξει την οικονομία θέλει πολύ δουλειά και όχι κορώνες που ο ίδιος συνηθίζει να πετάει όπου βρεθεί και όπου σταθεί, προσπαθώντας να κοροϊδέψει άλλη μια φορά τον ταλαίπωρο λαό ότι όλα πάνε καλά. Οι επενδύσεις που θα γίνουν δεν πρέπει να αφορούν μόνο την κατασκευή ξενοδοχείων αλλά και κατασκευή υποδομών στην τοπική κοινωνία ώστε όλοι να συμμετέχουν στην εξυπηρέτηση του τουριστικού προϊόντος.

Χρειάζεται δουλειά, πρόγραμμα για να δημιουργήσεις ένα αναπτυξιακό μοντέλο, παραγωγικό, εξωστρεφές ανταγωνιστικό, που θα υποστηριχθεί από φιλικές προς την επιχειρηματικότητα δομές συμπεριλαμβάνοντας και το τουριστικό μοντέλο της χώρας. Σοβαρότητα, δουλειά και αισιοδοξία η υπεραισιοδοξία δεν έκανε ποτέ καλό.

Διαφορετικά θα γίνουμε ένας φτηνός τουριστικός προορισμός τύπου Τζαμάικας Φιλιππινών και Κούβας, με υπερπολυτελή ξενοδοχεία, ευτυχισμένους τουρίστες και «υπερήφανους» σερβιτόρους (εμάς) με τους μισθούς πείνας. Αν μη τι άλλο θα έχουμε πετύχει να γίνουμε οι σερβιτόροι της Ευρώπης ή όπως έγραψε ειρωνικά η εφημερίδα BILD «Οι Έλληνες μπορούν να μειώσουν το χρέος τους με σεξ και ναρκωτικά».

Πηγή: Hellasforce


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

10 μύθοι για τα αεροπλάνα που πρέπει να ξέρετε πριν πετάξετε (βίντεο)

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές κατά την απογείωση και προσγείωση των πτήσεων.Ιδού η… απομυθοποίηση του μύθου που αναφέρει ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές παρεμβαίνουν στον εξοπλισμό πλοήγησης

Για χρόνια, οι επιβάτες των αεροπλάνων είχαν την εντολή να απενεργοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης, επειδή τα τηλέφωνα,οι ταμπλέτες και οι υπολογιστές τους, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον εξοπλισμό πλοήγησης του αεροσκάφους.

Αλλά από αυτό το απόγευμα,η Qantas και Virgin Australia θα επιτρέψει στους επιβάτες να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές κατά τη διάρκεια των πτήσεων, βάζοντας τέλος έτσι στο μύθο ότι οι συσκευές αυτές παρεμβαίνουν στο σύστημα πλοήγησης.
Δεδομένου ότι αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί,δείτε τους top 10 μύθους γύρω από τα αεροπορικά ταξίδια.

1ον) Οι πιλότοι ρίχνουν τα ανθρώπινα απόβλητα σε… χωματερές από τον αέρα! ΜΥΘΟΣ

Τα απόβλητα που δημιουργούνται στις τουαλέτες του αεροσκάφους, συγκεντρώνονται σε δεξαμενές μέχρι να προσγειωθεί. Η δεξαμενή μπορεί να αδειάσει μόνο χρησιμοποιώντας έναν εξωτερικό μοχλό, έτσι ώστε να είναι πρακτικώς αδύνατο για τον πιλότο να αδειάσει το ρεζερβουάρ, ενώ το αεροπλάνο βρίσκεται στον αέρα, σύμφωνα με δελτίο της FAA .

2ον) Μπορείτε να… κολλήσετε στην τουαλέτα του αεροσκάφους! ΜΥΘΟΣ

Μπορεί να κολλήσουμε σε μία τουαλέτα αν τα… οπίσθια μας ταιριάζουν απόλυτα με το μέγεθος του ανοίγματος. Αυτό είναι όμως απίθανο! Ακόμα και αν υπάρξει ισχυρή… αναρρόφηση, το καπάκι σπάει και απεγκλωβιζόμαστε!

3ον) Οι μάσκες οξυγόνου μας… «ανεβάζουν»! ΜΥΘΟΣ

Ο χαρακτήρας του Τάιλερ που ενσάρκωνε ο Μπραντ Πιτ στην ταινία «Fight Club», θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για τη συνέχιση αυτού του μύθου αφού ισχυρίστηκε ότι βάζουν μάσκες οξυγόνου στα αεροπλάνα,
προκειμένου να σας… ανεβάσουν!

Παρά τις θεωρίες συνωμοσίας, οι μάσκες οξυγόνου επιτρέπουν στους ανθρώπους να κρατήσουν την αναπνοή τους εάν το αεροπλάνο χάσει πίεση στο θάλαμο όταν βρίσκεται σε ύψη όπου ο αέρας είναι φτωχός σε οξυγόνο, επιτρέποντας στον χειριστή να φέρει το αεροπλάνο προς τα κάτω σε ένα υψόμετρο όπου ο αέρας είναι πλούσιος σε οξυγόνο και οι άνθρωποι μπορούν να αναπνεύσουν κανονικά.

4ον) Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πόσιμο νερό! ΑΛΗΘΕΙΑ

Μια αμερικανική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι το νερό σε ένα ανά επτά αεροπλάνα δεν πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας. Η παροχή νερού σε μερικά από τα αεροπλάνα είχε μολυνθεί από τον ιό E. coli, ο οποίος είναι η κύρια αιτία της τροφικής δηλητηρίασης. Το νερό σερβίρεται σε επιβάτες ως πόσιμο νερό. Επίσης, χρησιμοποιείται για να ετοιμάσουν τσάι και καφέ και όταν χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό, αυτό συχνά δεν φθάνει σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες για να σκοτώσει τα βακτήρια.

5ον) Ο αέρας στα αεροπλάνα είναι γεμάτα μικρόβια: ΜΥΘΟΣ

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο αέρας σε ένα αεροπλάνο είναι στάσιμος και γεμάτος μικρόβια. Στην πραγματικότητα, ο αέρας σε ένα αεροπλάνο είναι σε μεγάλο βαθμό διηθημένος και μεταφέρει λιγότερα μικρόβια από τον αέρα σε πιο πολυσύχναστες χώρους. Ενδοαδαπέδια φίλτρα χρησιμοποιούνται για να καθαρίσουν τον αέρα και φτάνουν ακόμα και την ποιότητα του αέρα ενός… νοσοκομείου!

10 μύθοι για τα αεροπλάνα που πρέπει να ξέρετε πριν πετάξετε (βίντεο)

6ον) Το τραπεζάκι σας είναι γεμάτο μικρόβια! ΑΛΗΘΕΙΑ

Μπορεί να μην αρρωστήσετε από τον αέρα που αναπνέετε σε ένα αεροπλάνο, αλλά θα μπορούσατε να αρρωστήσετε από οτιδήποτε άλλο.

Μια μελέτη του 2007, που μελέτησε περιστατικά του δυνητικά θανατηφόρου ιού που είναι ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη, του Staphylococcus Aureus (MRSA), διαπίστωσε ότι το 60 % όλων των πινάκων του δίσκου σε τρεις μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες είχαν ίχνη του ιού.
Υπήρχε μια υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης από τον MHRSA στα τραπεζάκια από αεροπλάνα από οπουδήποτε αλλού απ” όπου ελέγχθηκε, συμπεριλαμβανομένου του μετρό της Νέας Υόρκης.

7ον) Ανοίγοντας την πόρτα ενός αεροπλάνου την ώρα που βρίσκεται εν πτήσει, μπορεί όλοι να παρασυρθούν: ΜΥΘΟΣ

Επειδή η καμπίνα είναι τόσο πολύ υπό πίεση, εφόσον η θύρα κινδύνου ανοίξει, πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να «αναρροφηθούν» έξω. Αλλά επειδή η καμπίνα ακριβώς είναι τόσο πολύ υπό πίεση, όταν το αεροπλάνο βρίσκεται στο ύψος πλεύσης είναι σχεδόν αδύνατον να ανοιχτούν οι πόρτες.

10 μύθοι για τα αεροπλάνα που πρέπει να ξέρετε πριν πετάξετε (βίντεο)

8ον) Οι κεραυνοί μπορεί να προκαλέσουν αεροπορικά δυστυχήματα: ΜΥΘΟΣ

Ένας κεραυνός χτυπά ένα αεροπλάνο περίπου μία φορά το χρόνο αλλά κανένα αεροπλάνο δεν έχει πέσει από κεραυνό από το 1967. Όταν το αεροπλάνο δεχτεί χτύπημα από κεραυνό, το ρεύμα ρέει μέσα από το εξωτερικό του αεροπλάνου σε άλλο σημείο των άκρων.

9ον) Μπορείτε να μεθύσετε γρηγορότερα μέσα σε αεροπλάνο: ΜΥΘΟΣ

Αυτός ο μύθος έχει δοκιμαστεί και δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικά για να υποστηρίξει την ιδέα ότι μπορεί να μεθύσουμε γρηγορότερα όταν είμαστε σε ένα υψόμετρο πλεύσης
 Ίσως αυτός ο μύθος έχει να κάνει περισσότερο με την παροχή δωρεάν ποτών…

10ον) Το κάπνισμα απαγορεύεται στις τουαλέτες, αλλά οι τουαλέτες είναι εξοπλισμένες με σταχτοδοχεία ούτως ή άλλως: ΑΛΗΘΕΙΑ

Παρά το γεγονός ότι το κάπνισμα στα αεροπλάνα έχει απαγορευτεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία, τα αεροσκάφη υποχρεούνται να παρέχουν τασάκια, έτσι ώστε αν ένας καπνιστής υποκύψει στον πειρασμό, να μπορεί να σβήσει το αποτσίγαρο του με ασφάλεια.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ: Υπερηχητικό υποβρύχιο θα φτάνει στις ΗΠΑ σε λιγότερο από 2 ώρες!

Το να ταξιδέψει κανείς από τη Σαγκάη στο Σαν Φρανσίσκο σε λιγότερο από δύο ώρες, μπορεί να ακούγεται σαν φαντασίωση, αλλά η Κίνα πιστεύει ότι έχει βρει τον τρόπο να σχεδιάσει ένα υποβρύχιο που μπορεί να κάνει την ιδέα αυτή πραγματικότητα.

Ακόμη πιο ανησυχητικό, όμως, είναι η ορατή (σίγουρη) πιθανότητα ότι η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ακόμη πιο επικίνδυνων όπλων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post (SCMP), η υπερ-ταχεία τεχνολογία αναπτύχθηκε από επιστήμονες στο Harbin Institute of Technology και θα επιτρέψει σε υποβρύχια, ή τορπίλες να υπερβούν την ισοδύναμη ταχύτητα του ήχου κάτω από το νερό – περίπου 3.600 μίλια ανά ώρα!

Η ιδέα αυτή βασίζεται στην παλιά Σοβιετική έννοια του supercavitation, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία μια μεγάλης φυσαλίδας αέρα γύρω από ένα αντικείμενο, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να αποφεύγει να αντιμετωπίζει πάρα πολύ τριβή και να ταξιδεύει μέσω του νερού γρήγορα.

Ο καθηγητής Li Fengchen είπε ότι όταν το σκάφος χτυπά το νερό, ένας από τους μηχανισμούς του ψεκάζει συνεχώς μια «ειδική υγρή μεμβράνη» σε όλη την επιφάνεια του αντικειμένου. Αυτή η μεμβράνη τελικά φεύγει, αλλά μέχρι τη στιγμή που το σκάφος να φτάσει τα 46 μίλια ανά ώρα, αυτό συμβαίνει αρκετά γρήγορα για φτάσει σε κατάσταση supercavitation και να δημιουργήσει μια φυσαλίδα αέρα ικανή να βοηθήσει στο να καλύψει προηγουμένως άγνωστες αποστάσεις.

«Η μέθοδός μας είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, όπως ο φορέας προώθησης», είπε ο Li στη SCMP. «Με το συνδυασμό τεχνολογίας υγρής μεμβράνης-supercavitation, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τις προκλήσεις της εκτόξευσης και να κάνουμε τον έλεγχο πλοήγησης ευκολότερο».

Στη θεωρία, αυτό σημαίνει ότι ένα ταξίδι πέρα από τον Ειρηνικό Ωκεανό, θα πάρει μόλις 100 λεπτά, ενώ ένα υπερατλαντικό ταξίδι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από μία ώρα.

Παρά τους ισχυρισμούς της προόδου, ο Λι πρόσθεσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά εμπόδια που οι επιστήμονες πρέπει να ξεπεράσουν, όπως η δημιουργία ακριβούς ελέγχου του συστήματος διεύθυνσης και ενός κινητήρα αρκετά ισχυρού για να τροφοδοτήσει ολόκληρο το εγχείρημα.

Πολλές λεπτομέρειες γύρω από την τεχνολογία παραμένουν άγνωστες, δεδομένου ότι το έργο εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως στρατιωτικό μυστικό. Το Supercavitation θα μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία γρήγορα κινούμενων τορπιλών και άλλα όπλα και οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γερμανία και το Ιράν όλοι εργάζονται στο ίδιο θέμα.

Επίσης, ο Li είπε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν τρόποι για να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογική επανάσταση για να επωφεληθούν κι άλλοι και όχι μόνο οι στρατιωτικοί σκοποί. Θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την ταχεία υποβρύχια μεταφορά, ή να συμβάλει στη δημιουργία μαγιό που επιτρέπουν την άνευ προηγουμένου κινητικότητα.

«Αν ένα μαγιό μπορεί να δημιουργήσει και να κρατήσει πολλές μικροσκοπικές φυσαλίδες στο νερό» είπε, «μπορεί να μειώσει σημαντικά την αντίσταση του νερού. Το κολύμπι στο νερό θα μπορούσε να είναι τόσο εύκολο, όσο το να πετάς στον ουρανό».

Πηγή: Hellasforce

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μόδα του μπουγελώματος και της καταναλωτικής πορνείας…

Μία νέα καλοκαιριάτικη μόδα ξαπλώθηκε σαν επιδημία, για να σπάσει την …ανία και την …πλήξη της ΦΡΙΚΗΣ: Το μπουγέλωμα…
 

Είναι και αυτή η νόσος ένα από τα συμπτώματα της …ανίας και της …πλήξης της βαρβαρότητας: Είναι ένα από τα «ιδεώδη» της εποχής μας, της Νέας αυτής Εποχής…
 

Πιο άλλο προσφορότερο υπερθέαμα θα μπορούσε να εφευρεθεί από το μπουγέλωμα των σταρ και των ειδώλων αυτού του κόσμου της σήψης και των κοπράνων;
 
Ενός κόσμου όπου η σκέψη τον κουράζει, τα δυνατά πάθη τον αγανακτούν, που περιφρονεί τον αγώνα, που βλέπει τον συναισθηματικό κόσμο σαν άχρηστη πολυτέλεια, που δεν χρειάζεται παρά κάπου κάπου κάποιο ξώδερμο και επιπόλαιο ερεθισμό για να σκοτώνει την ανία και να του ξυπνάει τις ναρκωμένες ζωικές αισθήσεις…

Ποιο άλλο προσφορότερο δόλωμα θα μπορούσε να εφευρεθεί, σε μια τέτοια κτηνώδη εποχή όπου κυριαρχούν τα «τέρατα» της ανοησίας και της διαστροφής, από την τελετουργική λαγνεία των μπουγελωμάτων και του σκανδαλοθηρικού γυμνού των ποικίλων κοπράνων και πορνών του θεάματος;

Από τη μια μας δολοφονούν χωρίς ΕΛΕΟΣ, κατασπαράζουν, ακόμα και αφανίζουν, κοινωνίες και λαούς, ΚΑΙ από την άλλη μας σερβίρουν μπουγελώματα, τα κουτσομπολιά και τα γυμνά της τηλεοπτικής πορνείας: Των κοπράνων της τηλεθέασης…

Και σ’ αυτό το νοσηρό παιχνίδι της τηλεοπτικής κοπριάς έχουν μπει, με υπερβάλλοντα ζήλο, πολλά δημοσιογραφικά ιστολόγια: Το αναπαράγουν στο πολλαπλάσιο…

Ανοίξτε οποιοδήποτε δημοσιογραφικό ιστολόγιο και θα το διαπιστώσετε: ΟΛΑ είναι κατακλυσμένα από «τσόντες» της πορνογραφικής σκανδαλοθηρίας, από γυμνά και κουτσομπολιά της τηλεκοπριάς…

Ένας ανελέητος βομβαρδισμός από οφθαλμοπορνικές καθηλώσεις: Μια παραγωγή και κατανάλωση σκανδαλοθηρικών γυμνών (ιδιαίτερα γυναικείων), ένα ΚΑΘΟΛΙΚΟ στριπτίζ των κοπράνων του θεάματος, με τις ανάλογες «καυτές» λεζάντες…


Στην ίδια λογική κινούνται και τα θεάματα των μπουγελωμάτων: Στημένες διαφημιστικές σκηνοθεσίες των ειδώλων της σαπίλας και ταυτόχρονα καταναλωτική λαγνεία νάρκωσης…

Έτσι το μπουγέλωμα,
από ένα αθώο παιχνίδι της νεανικής ζωντάνιας και ανταρσίας, κατάντησε στοιχείο του χολιγουντιανού θεάματος και διαφήμισης των κοπράνων αυτού του θεάματος…

Ταυτόχρονα και συστατικό στοιχείο της καθεστωτικής «δημοσιογραφίας»: Στοιχείο υποκατάστασης και κάλυψης της ανούσιας θεματογραφίας και της κούφιας πεζολογίας της, όπως και οι πορνογραφικές εικόνες…

Να, γιατί αυτή η «δημοσιογραφία» αποτελεί το συστατικό στοιχείο της κανιβαλικής βιομηχανίας του θεάματος, μια χοάνη κι αυτή πολτοποίησης της Σκέψης, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της αισθητικής, με στόχο: Τη δηλητηρίαση, τη χειραγώγηση και την εξόντωση της Γλώσσας, και της Συνείδησης, του μυαλού και της καρδιάς…

Βρίσκεται κι αυτή μέσα στο «χορό» των νεοταξικών «τεράτων» που μας πολιορκούν, ξερνώντας όλες τις πολύμορφες και πολύχρωμες διαστροφές του νεοταξικού «πολιτισμού»: Ναρκωτικά, ψυχοφάρμακα, νοσηρή διασκέδαση κατανάλωσης ποτών, ήχων και φώτων, διαστροφικά θεάματα όλων των ποικιλιών και ακαθαρσιών, ένας πνιγηρός και καρκινώδης εμπορικός ιστός…


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημόσιο: Από πού θα φύγουν 6.500 υπάλληλοι έως το τέλος του έτους

Αποχωρήσεις 6.500 δημοσίων υπαλλήλων θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων που έχει τεθεί από κοινού με την τρόικα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη  στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κυβέρνησης εν όψει των συναντήσεων με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

Όσον αφορά στο 2015, στην κυβέρνηση επιμένουν πως δεν τίθεται ζήτημα προσδιορισμού ποσοτικού στόχου αποχωρήσεων από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος» οι δεξαμενές από τις οποίες θα εξευρεθούν οι 6.500 υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο είναι οι εξής τέσσερις:

-Υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

-Εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου

-Υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα

-Οσοι παραμένουν στις θέσεις τους βάσει προσωρινών δικαστικών διατάξεων.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατηγορούμενος για κακουργήματα ο γραμματέας της Ν.Δ., Παπαμιμίκος, μας παρουσιάζεται για μεγάλος “πολιτικός αναλυτής”

Θράσος χιλίων πιθήκων πρέπει να έχουν κάποια νεοδημοκρατικά στελέχη. Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στον γραμματέας της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο την φάτσα του οποίου είδαμε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Mega να μας κάνει «βαρύγδουπες δηλώσεις για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Λογικά αν είχε την παραμικρή τσίπα επάνω του, ο τύπος, θα είχε εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή, άσε που ο «προστάτης» του Σαμαράς θα τον είχε αποπέμψει από το κομματικό του πόστο. Κι όμως μας παρουσιάζεται σαν μεγάλος πολιτικός αναλυτής!

Και επειδή κάποιοι έχουν την αίσθηση ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου κάτσε να παραθέσουμε την ανάρτηση του συντρόφου askordoulakoυ για να θυμηθούμε τις λαμογιές του Παπαμιμίκου τότε, αρχές Ιούλη, που ήρθαν στον αφρό. (Στις δικαστικές καλένδες είναι και ποιος ξέρει τι κατάληξη θα έχουν με δεδομένο ότι ο Παπαμιμίκος είναι κενρεικό στέλεχος της Ν.Δ και ¨προστατευμένο παιδί¨του Σαμαρά):

              

Και ξαφνικά, «έσκασε» το γνωστό θέμα Παπαμιμίκου. Ότι δηλαδή, έχει ξεκινήσει –κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημ/κων Αθήνας- έρευνα του ΣΔΟΕ για κάποιες…τραβηχτικές του εν λόγω ογκόλιθου της πολιτικής σκέψης, από τον κρατικό κορβανά μέσω MKO.
Γύρω στα 5.000.000 €!

Συγγνώμη, αλλά σ’ αυτό εδώ το blog έχει «μαλλιάσει η γλώσσα μας» να λέμε, ότι όλα αυτά τα ύποπτα κι απίθανα υποκείμενα, που στελεχώνουν τον κρατικό (και τον κάθε κομματικό) μηχανισμό τα τελευταία 4 χρόνια, αφενός έχουν στοχευμένα επιλεγεί με σκοπό να διεκπεραιώσουν την ξένη κατοχή στην Ελλάδα, αφετέρου ότι τη συγκεκριμένη «διεκπεραίωση» την πραγματοποιούν με το αζημίωτο. Είναι κάτι σαν το μπαξίσι και τα προνόμια, που δίνει το αφεντικό στους επιστάτες του, ή αν θέλετε, η προμήθεια, που παίρνει ο ασφαλιστής από την εταιρεία, όταν «κλείσει» κάποιο συμβόλαιο, όταν κάνει τη δουλειά. Και οι δοσίλογοι, την κάνουν καλά τη δουλειά στη γερμανοκρατούμενη αποικία του χρέους.

                 

Ο Παπαμιμίκος διετέλεσε Ιδιοκτήτης 5  ΜΚΟ! Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε (!)
 
2. ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
 
3. BALKAN A.I.D.
 
4. Πρωτοβουλία για την ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
 
5. Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
Για τη σύσταση της ΟΝΝΕΔ ΑΕ μάλιστα (της οποίας σκοπός ήταν η διεκδίκηση εργασιών και κονδυλίων από τον Δήμο και τη Nομαρχία Θεσσαλονίκης, από τη ΓΓ Nέας Γενιάς, τη ΓΓ Aθλητισμού κλπ), ο Παπαμιμίκος άκουσε πολλά από τους υπόλοιπους ΟΝΝΕΔίτες της Θεσσαλονίκης, γεγονός το οποίο τον ανάγκασε να παραιτηθεί (ή να τον παραιτήσουν) από τη θέση του  προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.  Η καριέρα του εν λόγω τύπου όμως δεν περιορίζεται στο μάσημα των κρατικών κονδυλίων μέσω ΜΚΟ.

Ως ορντινάντζα του πρώην υπουργού, Ε. Στυλιανίδη, τοποθετήθηκε απ’ αυτόν στο Δ.Σ. της ΕΥΑΘ, για τη θητεία του στο οποίο «τιμήθηκε» με πρωτόδικη ποινή φυλάκισης για παρασιώπηση εγκλημάτων! 

Κατόπιν και προφανώς λόγω της συγκλονιστικής προσωπικότητάς του και των πρωτοφανών ικανοτήτων του, τοποθετείται πάλι από το Στυλιανίδη στο Δ.Σ. της ΤΡΑΜ Α.Ε.

Η… ευδόκιμος θητεία του  Παπαμιμίκου στο Δ.Σ. της ΤΡΑΜ Α.Ε. αποτυπώνεται στο πόρισμα του (Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης) Ρακιντζή προς τον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθήνας . Το πόρισμα διατύπωσε «πληθώρα παρανομιών και παρατυπιών στην εταιρεία Τραμ Α.Ε. προκειμένου να γίνουν αδιαφανείς προσλήψεις» κι ως εκ τούτου, ο Ρακιντζής εισηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της διοίκησης της Τραμ Α.Ε. διότι μόλις την προηγούμενη ημέρα της προκήρυξης των εθνικών εκλογών εγκρίθηκε η πρόσληψη 62 ατόμων, ύστερα από ολιγόλεπτη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης και χωρίς να κρατηθούν πρακτικά!

Έτερος ευπατρίδης, φέρελπις νέος και φίλος του Παπαμιμίκου, είναι ο Δ. Παπαγγελόπουλος, εις εκ των πρωτοπαλλήκαρων της Ντόρας στην ΟΝΝΕΔ. Ο περί ου ο λόγος κύριος, είναι σήμερα πρόεδρος της ΜΚΟ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ».

Κάποιοι κομμουνισταί ισχυρίζονται ότι επί υπουργίας Ντόρας και υφυπουργίας Στυλιανίδη (2005-2007), η «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»… μάγγωσε κι αυτή 5.000.000 ευρωπουλάκια, κατά την Πάνιον ρήση. 

                  

Τέτοια «μπουμπούκια» επανδρώνουν επάξια (και με το αζημίωτο ξαναλέμε) το κατοχικό καθεστώς.  
Ως βοηθοί εκπλήρωσης των εκάστοτε αφεντικών, τα τεμπελόσκυλα αυτά, τα οποία  δεν έχουν αγωνιστεί και δεν έχουν ιδρώσει ποτέ και για τίποτα, έχουν μάθει να ζουν ανέντιμα, παίρνοντας από τα 100 της «δουλειάς» τα 10, με σκοπό τα υπόλοιπα 90 να πάνε στα μεγάλα αφεντικά, στους από πάνω, σ΄αυτούς- που βάσει της ιστορικής, οικονομικής και πολιτικής επιστήμης αποκαλούνται «καπιταλιστές», (στην political corebt ορολογία αποκαλούνται “επενδυτές”, “μεγιστάνες”, “μεγαλοεπιχειρηματίες” ¨Funds¨ κλπ). Αρκετοί απ’ αυτούς μάλιστα, λόγω των πλούσιων…ποινικών τους περγαμηνών, έχουν τοποθετηθεί σε κρατικές θέσεις για να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά», με αντάλλαγμα την ευνοική δικαστική τους μεταχείριση, ή ακόμα και το οριστικό τους «ξέπλυμα».

Κατάλαβαν κάποιοι τώρα, για ποιο λόγο ουρλιάζουν και γελοιοποιούνται όλα αυτά τα υποκείμενα κάθε μέρα στα ΜΜΕ τους, υπερασπίζοντας με χυδαίο και πρόστυχο τρόπο,  ίσως το πιο βρώμικο πολιτικό και οικονομικό καθεστώς που είχε ποτέ η Ελλάδα;
Κατάλαβαν κάποιοι τώρα, γιατί οι Παπαμιμίκοι κι οι Μπάμπηδες, που έχουν μάθει ως μόνο τρόπο βιοπορισμού τις κομπίνες και τις «άκρες», αντιμετωπίζουν με τόσο μίσος και υπεροψία μια χούφτα ηρωικά αγωνιζομένων φτωχών καθαριστριών, αλλά και το σύνολο του λαού;

Κατάλαβαν κάποιοι τώρα, ποιοι και γιατί θεωρούν μονόδρομο το ευρώ και την τήρηση των υποχρεώσεων της Ελλάδας έναντι των δανειστών;

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι λένε οι Συγκοινωνιολόγοι για τη νέα τιμολογιακή πολιτική στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών

Ενστάσεις για τη νέα τιμολογιακή πολιτική των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, διατυπώνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Τα μέλη του χαρακτηρίζουν μεν θετική τη «μείωση των τιμών των εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών», πλην όμως «αρνητική» την κατάργηση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία και τρόλει.
 
Ειδικότερα, ο Σύλλογος επισημαίνει πως η μείωση των τιμών των εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών «είναι πολύ θετική για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Αττικής, ιδιαίτερα σε αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία» αλλά τονίζει πως «είναι αμφίβολο, αν η αναμενόμενη αύξηση στην επιβατική κίνηση θα αντισταθμίσει την απώλεια των εσόδων περίπου 10 εκ. ευρώ για τον ΟΑΣΑ (και τους εποπτευόμενους από αυτόν φορείς)». Ως εκ τούτου -προσθέτουν οι συγκοινωνιολόγοι- «αν αυτό δεν συμβεί, τότε η απώλεια αυτή θα πρέπει να επιδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τους φορολογούμενους».
 
Σύμφωνα με τους ίδιους, προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα των συγκοινωνιακών υπηρεσιών, όπως αναμόρφωση δρομολογίων, ευρύτερη κάλυψη περιοχών, καλύτερος συντονισμός μεταξύ των μέσων μαζικών μεταφορών κ.ά., ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η αύξηση στην επιβατική κίνηση.
 
Σε ό,τι αφορά τη μείωση του χρόνου ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου από 90 λεπτά που είναι σήμερα σε 70 λεπτά, οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα δημιουργήσει σύγχυση στους τακτικούς χρήστες των αστικών συγκοινωνιών και οικονομική επιβάρυνση. «Τα 90 λεπτά είναι ένας αποδεκτός χρόνος μετακίνησης για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν περισσότερα του ενός συγκοινωνιακά μέσα» αναφέρουν.
 
Επίσης, οι συγκοινωνιολόγοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικά για λεωφορεία και τρόλεϊ, σημειώνοντας πως, παρά το γεγονός ότι το μετρό είναι το πιο ποιοτικό μέσο μαζικής μεταφοράς στην Αττική, εν τούτοις το λεωφορείο κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην επιβατική κίνηση. «Οπότε οι πολίτες που χρησιμοποιούν κάρτα απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικά για το λεωφορείο (και το τρόλεϊ) θα έχουν οικονομική επιβάρυνση, καθώς καταργείται η κάρτα απεριορίστων διαδρομών μειωμένου κόστους για τα μέσα αυτά. Αυτό είναι αρνητικό, καθώς το μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του λεωφορείου έναντι του μετρό είναι η ευελιξία του στην προσβασιμότητα απομακρυσμένων περιοχών και η ευρεία γεωγραφική του κάλυψη» λένε. Σε ό,τι αφορά την είσοδο από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, όπως ίσχυε παλαιότερα στην Αθήνα και εφαρμόζεται σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις (π.χ. Λονδίνο και Στοκχόλμη), τονίζουν πως πρόκειται για ένα μέτρο που βοηθάει στη μείωση της λαθρεπιβίβασης, αλλά θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε αυτό να μην έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συμφόρηση και αναμονή για τους επιβάτες. Στην κατεύθυνση αυτή, μπορεί να βοηθήσει η αποδοτικότερη δρομολόγηση των λεωφορείων και τρόλεϊ κατά τις ώρες αιχμής (δηλ. αύξηση των δρομολογίων), ώστε να επιμεριστεί η επιβατική κίνηση και να αποσυμφορηθούν τα οχήματα τις περιόδους αυτές.
 
Για την αύξηση των σημείων πώλησης εισιτηρίων στα 5.000, επισημαίνουν, πως δεν θα διευκολύνει την πώληση των εισιτηρίων, αφού και σήμερα τα σημεία πώλησης εισιτηρίων στην Αττική είναι περισσότερα από 4.000, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι ανενεργά (δεν έχουν εισιτήρια). Οπότε, αποφαίνονται, ο στόχος θα πρέπει να είναι πρώτα να λειτουργήσουν τα υπάρχοντα.
 
Ο Σύλλογος Ελλήλων Συγκοινωνιολόγων τονίζει ακόμη ότι θα πρέπει να προχωρήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς η εφαρμογή της έξυπνης κάρτας. «Η σωστή εφαρμογή αυτού του μέτρου μπορεί να μειώσει δραστικά τα φαινόμενα λαθρεπιβίβασης, να αυξήσει τα έσοδα για τους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών και να εξυπηρετήσει πιο αποδοτικά το επιβατικό κοινό» λέει.
 
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη μετονομασία από ΟΑΣΑ σε «Συγκοινωνίες Αθηνών», οι συγκοινωνιολόγοι προτείνουν «Συγκοινωνίες Αττικής».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!