EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας θα γίνονται οι πλειστηριασμοί

Η Διαφοροποιείται η κυβέρνησης από το σχέδιο της Τρόικας για τους πλειστηριασμούς ακινήτων αν και η προωθούμενη ρύθμιση συνεχίζει να είναι επαχθέστερη από τα σήμερα ισχύοντα για τους οφειλετες.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ το υπουργείο Οικονομικων προσανατολίζεται σε μια διάταξη που θα προβλέπει ότι τα ακίνητα θα μπορούν να βγαίνουν σε πλειστηριασμό στα 2/3 της αντικειμενικής τους αξίας παρά τις πιέσεις των δανειστών που ζητούσαν ξεπούλημα των ακινήτων σε τιμή όχι κατώτερη από από το ένα τρίτο της αντικειμενι κής τους αξίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια η αντικειμενική αξία αποτελούσε το χαμηλότερο δυνατό τίμημα σε έναν πλειστηριασμό.

Το επιχείρημα της Τρόικας είναι ότι με τις αντικειμενικές αξίες στα ύψη ποιος θα «χτυπήσει» ακινητο; Η αλλαγή των αξιών αυτών σχεδιάζεται να γίνει το 2017.

Οι αλλαγές αυτές αναμένεται, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, να περιληφθούν στον νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσων στις Ένοπλες Δυνάμεις – Τι θα ερευνά

Την λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είχε προαναγγείλει ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις αρχές του χρόνου.

Η υπηρεσία θα στελεχωθεί από στρατιωτικό προσωπικό και θα λειτουργήσει σε γενικές γραμμές στα πρότυπα που λειτουργεί η υπηρεία της ΕΛΑΣ. Ασφαλώς στις ΕΔ υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες.
Τι θα ερευνά η “χακί υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων”;

Οι “αδιάφθοροι” θα διερευνούν όποιες καταγγελίες υπάρχουν και oποιες υποψιες δημιουργούνται σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Για παράδειγμα θα μπορούν να επεμβαίνουν και να διερευνούν αν συγκεκριμένοι αξιωματικοι τοποθετούνται ξανά και ξανα σε επιτροπές αξιολόγησης οπλικών συστημάτων.

Μπορεί να χρειαζόταν μια τέτοια υπηρεσία αλλά από την άλλη είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι το πρόβλημα της διαφθοράς στους εξοπλισμούς δεν μπορεί να εντοπίζεται μόνο σ΄ όσους φορούν στολή. Αυτούς με τον ένα ή τον άλλο τροπο τους έχουν εντοπίσει εδώ και καιρό οι δικαστικές αρχές.
Το χρήμα δεν κρύβεται.

Το πρόβλημα είναι στους αλλους με τα …κοστούμια . Εκεί η επιχείρηση κάθαρση δεν έχει προχωρήσει όπως αναμενόταν.

Μακάρι η δημιουργία αυτής της υπηρεσίας να λειτουργήσει ευεργετικά κυρίως σ΄ ότι έχει να κάνει με την “φοβία υπογραφής” που πλήττει πολλά από τα στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτά είναι τα κριτήρια για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Στα 400 ευρώ τον μήνα για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα, που δεν έχει άλλα εισοδήματα καθορίζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Τα χρήματα αυτά είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα, ενώ οι δικαιούχοι θα έχουν προσβασή και σε μία σειρά άλλων παροχών (π.χ επίδομα θέρμανσης, κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης).

Στην απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου, καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ύψος του καταβαλλόμενου ποσού αλλά και η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα.

Τον Σεπτέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 δήμους, ένα σε κάθε περιφέρεια. Από το 2015 θα επεκταθεί στο σύνολο της χώρας, με στόχο να καλυφθεί το 7% του πληθυσμού.

Δείτε τα κριτήρια:

          Αυτά είναι τα κριτήρια για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Πηγή: ΕΘΝΟΣ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο λαός εξαθλιώνεται, μια χούφτα καπιταλιστικά παράσιτα αυγατίζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς την περιουσία τους.

Του Γ. Γ.

Στα χρόνια των κυβερνήσεων κοινωνικής καταστροφής, κατεδάφισης κάθε κοινωνικού κράτους με επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα και ξεπουλήματος της όποιας δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει, μια δράκα πλουτοκρατών βλέπουν τα ήδη παρασκουφωμένα θησαυροφυλάκια τους να ξεχειλίζουν.

Αυτή είναι η εικόνα της ταξικής-μνημονικής δικτατορίας. Απ’ την μια ένας λαός των εργατικών στρωμάτων που στελεχώνει καθημερινά ατέλειωτες στρατιές ανέργων και οδηγείται στην εξαθλίωση, και από την άλλη, μια χούφτα καπιταλιστικά παράσιτα που αυγατίζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς την περιουσία του.

Και αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν κρύβεται. Αναγκάζονται να την ομολογήσουν και οι αστικές φυλλάδες. Το Κυριακάτικο Βήμα μας γράφει ότι 559 έλληνες καπιταλιστές  έχουν περιουσία αξίας 76 δις δολαρίων. Πιθανόν αυτή είναι η φανερή περιουσία τους αφού σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα υπάρχουν «58, 9 τρις (!!!!) κρυμμένα σε offshore» εταιρείες χωρίς να γνωρίζουμε τι ποσά απ’ αυτά κατέχουν έλληνες καπιταλιστές.


Για να δώσουμε μια εικόνα για τι ύψους ποσά μιλάμε, αρκεί να αναφέρουμε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσδοκά για φέτος να εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ από τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ που επέβαλε σε εκατομμύρια πολίτες ενώ  ο προϋπολογισμός για το επτάμηνο Γενάρης-Ιούλης  2014, μετά τόση φοροεπιδρομή, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και ξεπουλήματος «φιλέτων» κρατικής περιουσίαςεμφανίζει πλεόνασμα –πλασματικό κι αυτό- ύψους 2,3 δισ. ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παρακάτω δημοσίευμα του in.gr το οποίο επικαλείτε το άρθρο του Βήματος που αναφέραμε και ο σωστός τίτλος του θα ήταν “Ετσι λειτουργεί ο καπιταλισμός”
 
 Σε φορολογικούς παραδείσους 8,9 τρισ. δολάρια
 
Μόλις το 0,7% του πληθυσμού ελέγχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου

Οι δραματικές ανισότητες στην κατανομή του πλούτου παραμένουν το κύριο χαρακτηριστικό του πλανήτη. Σύμφωνα με μελέτη της Boston Consulting Group, την οποία παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής, οι σούπερ πλούσιοι, που αποτελούν μόλις το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, ελέγχουν πλέον το 41% του πλούτου.

Αν σε αυτούς προστεθεί και το 7,7% των απλώς πλουσίων, το 8,3% του πληθυσμού ελέγχει το 83,3% του παγκόσμιου πλούτου. 

Από την άλλη, το 68, 7% των απλώς οικονομικά αδύναμων ελέγχει μόλις το 3% του παγκόσμιου πλούτου. 

Μάλιστα, οι πλούσιοι έχουν κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους κεφάλαια αξίας 8,9 τρισ. δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο μισό του ΑΕΠ των ΗΠΑ και στο 14% της παγκόσμιας οικονομίας.

Από την κρίση και τη μεγάλη ύφεση του 2008, οι οικονομικές ελίτ κατάφεραν να υπερδιπλασιάσουν την περιουσία τους, ενώ και στην Ελλάδα της εξαετούς ύφεσης περίπου 16.000 οικογένειες φέρεται να διαθέτουν πάνω από ένα εκατ. ευρώ. Επίσης, υπάρχουν 559 Έλληνες που έχουν πάνω από 30 εκατ. δολάρια.
 
πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε πώς και με πόσους τρόπους μπορεί κάποιος να μπει στο ebanking σας μέσω του κινητού σας

Ακόμα και με την χρήση δωρεάν Wi-Fi σε ένα αεροδρόμιο, μπορεί κάποιος χάκερ να βρει την ευκαιρία και να αποκτήσει πρόσβαση στο laptop ή το smartphone σας.

Τα νέα προγράμματα που ανακαλύπτουν οι χάκερ είναι πάρα πολλά, καθώς σχεδόν κάθε μέρα υπάρχει και κάτι νέο. Έτσι εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πως κανείς πια δεν πρέπει να νοιώθει ασφαλής στο διαδίκτυο.

Τα εργαστήρια ερευνών της Kaspersky (εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο ασφαλείας στο διαδίκτυο), αναφέρουν πως υπάρχει το απίστευτο ποσοστό του 20% στην αύξηση των κλοπών οικονομικών δεδομένων από κινητές συσκευές.

Έτσι όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν και καταλαβαίνουν πόσο εύκολο είναι να πέσουν θύματα χάκινγ.

Σύμφωνα με τον Jurica Dujmovic του Marketwatch υπάρχουν κάποιοι τρόποι κλοπής προσωπικών δεδομένων και χρημάτων που δεν είναι γνωστοί.

Αν και μέχρι πριν από λίγο καιρό έμοιαζε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σήμερα έχει γίνει πραγματικότητα η κλοπή των δεδομένων από το κινητό ενός χρήστη, μόνο με την χρήση μίας εφαρμογής η οποία στρέφεται μέσω του κινητού του δράστη προς το θύμα.

Πρόκειται για την εφαρμογή NFCProxy, η οποία παρουσιάστηκε στην Defcon hacker conference στο Λας Βέγκας το 2012. Η εφαρμογή NFCProxy έχει τη δυνατότητα να διαβάζει και να μεταφέρει δεδομένα από πιστωτικές κάρτες, χωρίς να χρειάζεται καν να τις ακουμπήσει.

Έτσι κάρτες όπως οι PayPass, Zip, payWave αλλά και οι ExpressPay της Visa, MasterCard, Discover και American Express μπορούν να διαβαστούν από την εφαρμογή.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να στραφεί το κινητό του δράστη προς το θύμα και χωρίς καν να έχουμε επαφή ο RFID reader θα κάνει τα υπόλοιπα.

Έτσι με τα κλεμμένα στοιχεία δίνεται οι δυνατότητα σε επιτήδειους να κάνουν  εύκολα και γρήγορα, και βασικά χωρίς να τους έχει καταλάβει κανείς, τις ηλεκτρονικές τους αγορές.

Υπάρχει και η εφαρμογή NFC που από απόσταση μπορεί να πάρει τον έλεγχο ολόκληρου του κινητού ενός θύματος.

Προγραμματιστές της Georgia Tech ανακάλυψαν έναν τρόπο ώστε να κάνουν ένα iPhone "κατάσκοπο" που παρακολουθεί και απομνημονεύει με επιτυχία 80% τους κωδικούς που χρησιμοποιεί κάποιος στο κινητό του (ακόμα και το ebanking) μαντεύοντας τι πλήκτρο πατάει κάθε φορά ο χρήστης του κινητού.

Η εφαρμογή keylogger έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει να βρίσκεται κοντά στο πληκτρολόγιο που χρησιμοποιεί το θύμα για να “μαντέψει” ποιο πλήκτρο πατάει την κάθε φορά.

Ο ιός του Wi-Fi δεν απευθύνεται αποκλειστικά στα smartphone αλλά επηρεάζει όλους τους χρήστες που συνδέονται ασύρματα στο διαδίκτυο.

Στην περίπτωση αυτή, το κακόβουλο λογισμικό εμφανίζεται όχι στην συσκευή που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε χρήστης - θύμα, αλλά στον ρούτερ όπου και συλλέγει τα στοιχεία που αποστέλλονται.

Ο χάκερ στην περίπτωση αυτή μετά την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού, έχει πρόσβαση σε όλους του κωδικούς που έχει χρησιμοποιήσει το θύμα και όσοι έχουν συνδεθεί με το συγκεκριμενο ρούτερ..

Συνήθως τα κινητά μας τηλέφωνα βρίσκουν μόνα και ενεργοποιούν την σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi, όμως οι χάκερ ανακαλύπτουν ονόματα που μοιάζουν με κάποιο γνωστό όνομα που παρέχει δωρεάν ίντερνετ όπως π.χ “Starbucks” ή “attwifi,”, μπερδεύοντας το κινητό που συνδέεται σ' αυτά τα δίκτυα. Οι χάκερ αποκτούν αμέσως πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και μόλις τα πάρουν, αποσυνδέονται, χωρίς ο χρήστης να καταλάβει τίποτα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φωτογραφίες από τις ζημιές των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Ο ισχυρός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε την πόλη Νάπα της βόρειας Καλιφόρνιας προκάλεσε ζημιές σε αρκετά κτήρια και δεκάδες τραυματίες.

Τέσσερα προκατασκευασμένα σπίτια καταστράφηκαν στο βόρειο τμήμα της πόλης, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Οι αρχές της πόλης έκαναν γνωστό πως έχουν καταγραφεί 50 διαρροές στο δίκτυο του φυσικού αερίου, 30 διαρροές στο δίκτυο υδροδότησης και ζημιές σε ιστορικά κτίρια, όπως το κτίριο των δικαστηρίων και η βιβλιοθήκη της Νάπα, καθώς και σε ιδιοκτησίες.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, δήλωσε ο Μπάρι Μάρτιν υπεύθυνος ενημέρωσης του δήμου της Νάπα, προσθέτοντας ότι δεν έχει λεπτομέρειες για τα τραύματα των δύο που τραυματίσθηκαν σοβαρά από το σεισμό.
Φωτογραφίες από τις ζημιές των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Φωτογραφίες από τις ζημιές των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Φωτογραφίες από τις ζημιές των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Φωτογραφίες από τις ζημιές των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Φωτογραφίες από τις ζημιές των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Φωτογραφίες από τις ζημιές των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Φωτογραφίες από τις ζημιές των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Φωτογραφίες από τις ζημιές των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Φωτογραφίες από τις ζημιές των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Φωτογραφίες από τις ζημιές των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Φωτογραφίες από τις ζημιές των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια


ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βίντεο-σοκ: Αυτοκίνητο περνάει πάνω από έναν 6χρονο αλλά…

Ένας απαράδεκτος οδηγός, πέρασε με το τζιπ του πάνω από έναν 6χρονο που έπαιζε σε δρομάκι στην επαρχία Shandong της Κίνας.

Το αγόρι έπαιζε όταν το αυτοκίνητο πλησίασε και ο οδηγός δίχως να δει το παιδί που ήταν μπροστά του, πέρασε από πάνω του!

Ως εκ θαύματος όμως το παιδί τραυματίστηκε ελαφριά, καθώς φαίνεται ότι σχεδόν χώρεσε κάτω από το όχημα.

Ο οδηγός συνέχισε να οδηγάει, σαν να μην συνέβη τίποτα.

Ο παππούς του μικρού που είδε το βίντεο, έβαλε τα κλάματα από το σοκ του, είπε στο BBC.

Δείτε το βίντεο:


       

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

559 Έλληνες κροίσοι με περιουσία 76 δισ. δολαρίων – 140 δισ. έχουν Έλληνες στο εξωτερικό

Οι ανισότητες στην κατανομή του πλούτου παραμένουν, με τους σούπερ πλούσιους του πλανήτη, που αποτελούν μόλις το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, να ελέγχουν πλέον το 41% του πλούτου.

Οι πλούσιοι  του κόσμου έχουν κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους κεφάλαια αξίας 8,9 τρισ. Δολαρίων, με τα 2,3 τρισ. να είναι τοποθετημένα στην Ελβετία, αναφέρει μελέτη της Boston Consulting Group, που παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως εκτιμά το Wealth-X Institute οι δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως, από 2.170 το 2013 θα φτάσουν τους 3.873 το 2020.

Στις λίστες του  Wealth-X Institute  συμπεριλαμβάνονται και 559 Έλληνες κροίσοι, με εισόδημα άνω των 30 εκατ. Δολαρίων, η συνολική περιουσία των οποίων εκτιμάται στα 76 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα της εξαετούς ύφεσης, περίπου 16.000 οικογένειες, σύμφωνα με κορυφαίους τραπεζίτες, διαθέτουν, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, πάνω από 1 εκατ ευρώ, αποκλειστικά για επενδύσεις σε διάφορα ενεργητικά.

Όπως αναφέρεται, στο Οffshore Βanking της Ελβετίας έχει βρει καταφύγιο το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών συμφερόντων κεφαλαίων (συμπεριλαμβανομένων και αυτών των εφοπλιστών) ύψους 140 δισ. ευρώ που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό σε διάφορα ενεργητικά, εκ των οποίων το 30%-40% αφορά σε βραχρυπρόθεσμα καταθετικά προϊόντα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κύκλωμα εμπορίας ενημεροτήτων με ταρίφα από 10.000 έως και 400.000 ευρώ!

Επιτήδειοι εργαζόμενοι σε εφορίες και ΙΚΑ έστησαν ολόκληρο κύκλωμα και προμηθεύουν με το αζημίωτο φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες.

«Κάνε την κρίση ευκαιρία» αναφέρουν πολύ συχνά οι γκουρού της οικονομίας. Να λοιπόν που επιτήδειοι εργαζόμενοι σε εφορίες ή στο ΙΚΑ, αξιοποιώντας την αδυναμία χιλιάδων συμπολιτών μας να εξασφαλίσουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες λόγω της κρίσης, έχουν στήσει επικερδή κυκλώματα εμπορίας αυτών των «μαγικών» χαρτιών. Είτε εκδίδοντας πλαστές ενημερότητες μέσω συμμετοχής τους σε σχετικά κυκλώματα, είτε αξιοποιώντας παραθυράκια του νόμου, επίορκοι κρατικοί λειτουργοί έχουν βρει έναν νέο τρόπο να κερδίσουν πρόσθετα χρήματα σε μια περίοδο περικοπών και γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας. Αυτό το επιτυγχάνουν εκμεταλλευόμενοι την τραγική κατάσταση πολλών ιδιωτών που, εξαντλημένοι λόγω των μέτρων, σκαρφίζονται κάθε είδους τέχνασμα για να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «business stories», σε γνώση της Γενικής Γραμματείας Δημο­σίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) αλλά και του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται δεκάδες περιπτώσεις όπου επιχειρηματίες με ύποπτες ενημερότητες επιδιώκουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που δημιούργησε η κρίση, έχοντας τις «πλάτες» στελεχών του κρατικού μηχανισμού. Την ίδια ώρα, όμως, έχει ξεκινήσει να υποστηρίζεται μια νέα μορφή ρουσφετιού και από υπουργικά γραφεία. Αφού λοιπόν οι διορισμοί έχουν τελειώσει, πολλοί είναι εκείνοι που επιδιώκουν να διευκολύνουν ψηφοφόρους τους ζητώντας από εφοριακούς και φίλα προσκείμενους στα κόμματά τους συνδικαλιστές στο ΙΚΑ να βρίσκουν παραθυράκια και να δίνουν ενημερότητες έστω και με το τρικ της «μιας ημέρας».

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντύπωση προκάλεσε στον τέως γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη πριν από λίγο καιρό η άμεση έκδοση ενημερότητας για το νοσοκομείο-πέτρα του σκανδάλου «Ερρίκος Ντυνάν». Παρά τις περιπέτειες του εν λόγω ιδρύματος και τις τεράστιες οφειλές του, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως υπήρξε πολιτική παρέμβαση ώστε η συγκεκριμένη μονάδα να εξυπηρετηθεί παρότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου. Υπό το πρόσχημα του κοινωνικού χαρακτήρα του νοσοκομείου και της σχέσης του με τον Ερυθρό Σταυρό, από πολιτικά κέντρα απαιτήθηκε και τελικά δόθηκε ενημερότητα, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη ΓΓΔΕ, ενώ το θέμα έφτασε μέχρι την τρόικα. Κι αυτό διότι υπήρχαν την ίδια περίοδο ποινικές και δικαστικές εξελίξεις εις βάρος του τέως προέδρου του νοσοκομείου Ανδρέα Μαρτίνη.

Χαμός σε ΠΑΕ, εμπόριο και λαϊκές αγορές

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι, όμως, η μόνη. Πρόκειται για την κορυφή ενός μεγαλύτερου παγόβουνου, καθώς ήδη η ΓΓΔΕ μελετά πληθώρα περιπτώσεων που σχετίζονται με επιχειρήσεις οι οποίες ενώ κανονικά δεν έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς ή να εισπράττουν χρήματα, βρίσκουν τα κατάλληλα παραθυράκια και παίρνουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Εγκυρη και καλά ενημερωμένη πηγή της γενικής γραμματείας ενημέρωσε το «b.s.» πως την τελευταία διετία έχει στηθεί ένα απίστευτο πάρτι στελεχών της δημόσιας διοίκησης τα οποία, βλέποντας το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην έκδοση ενημεροτήτων, έχουν στήσει κανονικά συνεργεία εξυπηρέτησης με αντίτυπο που πολλές φορές ξεπερνά κάθε φαντασία.

Ηδη ερευνώνται υποθέσεις όπου συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ εξέδιδαν πλαστές ενημερότητες σε συνεργασία με νυν υπάλληλους του φορέα σε εμπόρους που απεγνωσμένα επιδίωκαν να βρουν τρόπο για να εισπράξουν οφειλές προς αυτούς. Το ίδιο θέμα απασχολεί εσχάτως και τα υπουργεία Ανάπτυξης και Πολιτισμού σε ό,τι αφορά τις λαϊκές αγορές αλλά και τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, καθώς κι εκεί έχουν διαγνωστεί μεγάλα προβλήματα, ενώ αντίστοιχες περιπτώσεις εξετάζονται στην Ημαθία, στην Κρήτη και γενικώς στη Βόρεια Ελλάδα.

Οπως αναφέρει στην εφημερίδα μας ανώτερη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, «οι ταρίφες ανάλογα με την υπόθεση κυμαίνονται πλέον από 10.000 ευρώ έως και σε 400.000 ευρώ (μία περίπτωση) για μία ενημερότητα. Πρόκειται για κυκλώματα επίορκων υπαλλήλων που είτε δρουν αυτόνομα επιδιώκοντας να αποκομίσουν οφέλη είτε έχουν πολιτική κάλυψη».

Οι ενημερότητες της «μιας ημέρας» και η εξαφάνιση φακέλων

Η νέα μόδα που επικρατεί στην αγορά τέτοιων εγγράφων είναι η λεγόμενη «ενημερότητα μιας ημέρας». Εφοροι δηλαδή κάνοντας πλάτες σε «κοκκινισμένους» φορολογούμενους και με το πρόσχημα ότι πλήρωσαν κάποια χρήματα έναντι ή ότι τάχα έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις, εκδίδουν ενημερότητες για μία μόνο ημέρα, έτσι ώστε να κάνουν τις δουλειές τους και κατόπιν να επιστρέψουν στο προηγούμενο, δυσμενές καθεστώς. Παράλληλα, έγκυρες πηγές μας αναφέρουν πως σε παραρτήματα του ΙΚΑ (δύο στην Αττική, ένα στη Βόρεια Ελλάδα και στον Βόλο) γίνεται πραγματικό πλιάτσικο σε φακέλους επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, αλλά, ω του θαύματος, οι φάκελοί τους εξαφανίζονται για ικανά διαστήματα. Τόσο δηλαδή ώστε να κατορθώνουν να παίρνουν τα «μαγικά» χαρτάκια των ενημεροτήτων, να εισπράττουν χρήματα από δημόσια και άλλα Ταμεία και στη συνέχεια οι επίμαχοι φάκελοι ξαναεμφανίζονται.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!