EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Διοικητική ενοποίηση όλων των ταμείων και 7 ανατροπές σε συντάξεις και ασφάλιση

Έκθεση φωτιά που θα φέρει τα πάνω κάτω στα ασφαλιστικά ταμεία έχει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) με την οποία η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί άμεσα με την τρόικα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία και με την σχετική έκθεση οδηγό η κυβέρνηση φέρεται να υιοθετεί τις παρακάτω 7 ανατροπές που είναι οι εξής:

1. Δημιουργία ενός Tαμείου (ΙΚΑ). Εναλλακτικά προτείνει τρία Tαμεία: ΙΚΑ (μισθωτών), OΓA, ΟΑΕΕ (αυτοαπασχολουμένων), στο οποίο θα υπαχθεί το ΕΤΑΑ και μέρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. 

2. Οι εισφορές θα καταβάλλονται κάθε μήνα. 

3. Διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης και ανταποδοτικότητα εισφορών. 

4. Ενιαίος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων- ίδια όρια ηλικίας. 

5. Το «μάρμαρο» θα πληρώσουν όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, αλλά δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα. 

6. Kατάργηση μεταξύ κλάδων και επαγγελμάτων του δικαιώματος αναγνώρισης πλασματικών ετών συνταξιοδότησης (μέχρι και 7 χρόνια). 

7. Διασύνδεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Oφειλών (ΚΕΑΟ) με το ΤΑΧΙS, προκειμένου τα Tαμεία να έχουν πρόσβαση στην περιουσία φυσικών προσώπων που οφείλουν εισφορές. 

Tο KEΠE ωστόσο προτείνει να μη θιγούν τα ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημόσιο: μισθοί πολλών ταχυτήτων – Ποιοι θα πάρουν μικρή αύξηση, ποιοι θα χάσουν χρήματα

- Αλλάζουν όλα με νέο μισθολόγιο που έρχεται τον Σεπτέμβριο
- Σε τουλάχιστον τρεις κατηγορίες θα χωρίζονται οι υπάλληλοι
- Ανάλογα με την εκπαίδευση και την αξιολόγηση ο μισθό στο Δημόσιο
- Δείτε πως θα υπολογίζεται ο μισθός των υπαλλήλων και από πότε θα ισχύσουν οι αλλαγές

Το κύριο μέλημα του υπουργείου αυτή τη στιγμή είναι να ρίξει το μισθολογικό κόστος. Αυτό θα γίνει με διάφορους τρόπου. Ο εύκολος είναι οι περικοπές και οι καταργήσεις των παροχών.

Οι πρώτες που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι τα επιδόματα κατασκηνώσεων, παιδικού σταθμού, οι μεταφορές αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις η σίτιση, για όσους τη δικαιούνται.

Το μεγάλο μαχαίρι όμως έρχεται με το νέο μισθολόγιο που θα αρχίσει να ισχύει από τις αρχές του νέου έτους, ένα μισθολόγιο που ήδη διαμορφώνεται και θα αρχίσει να παρουσιάζεται το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να έχει πλήρως διαμορφωθεί μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα.

Περίπου 300.000 υπάλληλοι θα δουν μειώσεις στους μισθούς τους
 
Με βάση το νέο μισθολόγιο οι υπάλληλοι θα χωρίζονται σε κατηγορίες. Οι κατηγορίες αυτές θα είναι συνδεδεμένες τόσο με την εκπαίδευση όσο και με τον βαθμό που παίρνουν στην αξιολόγηση.

Κάπως έτσι θα υπάρξουν αυξήσεις μισθού, έστω και μικρές, σε όσους έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ αντίστοιχα θα υπάρξουν μειώσεις, άγνωστο πόσο και πως σε όσους δεν διαθέτουν πτυχίο.

Παράλληλα όσοι δεν έχουν πτυχίο θα δουν και έμμεσες μειώσεις μέσω πιο αργής μισθολογικής ανέλιξης. Για παράδειγμα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι για τους υπαλλήλους μέσης και υποχρεωτικής εκπαίδευσης η αλλαγή βαθμίδας θα γίνεται ανά τουλάχιστον δύο χρόνια και όχι ανά ένα όπως θα συνεχίσει να ισχύει για τους κατόχους πτυχίων.

Κάπως έτσι δημιουργούνται εμμέσως πλην σαφώς υπάλληλοι διαφόρων ταχυτήτων. Οι διάφορες ταχύτητες μάλιστα θα αυξάνονται και από την αξιολόγηση με βάση την οποία ένα ποσοστό 15% θα αντιμετωπίζει πρόβλημα όπως πάγωμα μισθού κλπ.

Το πτυχίο και η αξιολόγηση θα καθορίχουν τον μισθό
 
Ουσιαστικά από το νέο μισθολόγιο περίπου 250.000 υπάλληλοι θα έχουν κάποιο όφελος, καθώς είναι οι υπάλληλοι που είναι κάτοχοι πτυχίων, ενώ περίπου 300.000 υπάλληλοι που δεν έχουν πτυχίο θα βρεθούν με μισθούς μειωμένους και θα είναι αντιμέτωποι με πάγωμα μισθού για χρόνια.

newsit.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν τη μαύρη τρύπα στα φάρμακα

Μαύρη τρύπα στη φαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων προκαλεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος κλείδωσε για φέτος και για το 2015 στα 2 δισ. ευρώ κατ” έτος. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται για πρώτη φορά και η κάλυψη των ανασφάλιστων, για την οποία έχει οριστεί οροφή 340 εκατ. ευρώ.

Το κονδύλι για τα φάρμακα των ασφαλισμένων συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο, καθώς σε σχετική Υπουργική Απόφαση αναφέρεται ότι τα εμβόλια, οι οροί και τα παράγωγα αίματος όπως και ο ΦΠΑ περιλαμβάνονται στο ποσό των 2 δισ. Σημειώνεται ότι πέρυσι και ενώ δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη για τους ανασφάλιστους, η δαπάνη κατέληξε στα 2,37 δισ. ευρώ.

Μοιραία η προσπάθεια περιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης θα έχει ως αποτέλεσμα τις έξτρα επιβαρύνσεις των ασφαλισμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους ακόμη και αν επιλέξουν γενόσημο σκεύασμα και εκείνοι οι ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και άρα έχουν (στα… χαρτιά) μηδενική συμμετοχή.

Το παράδειγμα της δραστικής ουσίας κουετιαπίνη για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ και της άνοιας είναι ενδεικτικό. Για το πρωτότυπο σκεύασμα ο ασφαλισμένος καλείται να καταβάλει στον φαρμακοποιό 13,59 ευρώ και για το γενόσημο 8,67 ευρώ, συν ένα ευρώ «συνταγόσημο».

Είναι ενδεικτικό ότι προ κρίσης η συμμετοχή των Ελλήνων για την αγορά φαρμάκων δεν ξεπερνούσε το 10%, σήμερα ωστόσο έχει διαμορφωθεί σε 25% – 30%.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας επικαλούνται το (αντι)παράδειγμα της Ευρώπης, όπου ο μέσος όρος συμμετοχής των ασφαλισμένων διαμορφώνεται σε 40%. Μάλιστα, λένε ότι στην Πορτογαλία η επιβάρυνση των πολιτών για τα φάρμακα έχει εκτιναχτεί στο 45%, ενώ στις σκανδιναβικές χώρες αγγίζει το 50% – 60%.

Πηγή: Τα Νέα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συντάξεις: Έξοδος με 25ετία για 120.000 ασφαλισμένους

Σύνταξη με 25ετία δικαιούνται 120.000 ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, στα ταμεία των ΔΕΚΟ και στους φορείς των τραπεζών. Κερδισμένοι είναι όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, καθώς υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις όσον αφορά στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως στο Δημόσιο αρκεί η συμπλήρωση της 25ετίας για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος μπορεί να παραμείνει στην εργασία και να αποχωρήσει όποτε πιάσει το κατά περίπτωση όριο ηλικίας, χωρίς να επηρεάζεται από τυχόν αλλαγές.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:





Πηγή: Έθνος και εδω


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινά η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος – Πόσους δήμους θα αφορά – Τι θα ισχύσει

Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος εντός των επόμενων δέκα ημερών, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, με θέμα «Εργασία, Ασφάλιση και Κοινωνική Πολιτική».

Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 13 δήμους, δηλαδή σε ένα δήμο κάθε Περιφέρειας. Όπως διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, η επιλογή των δήμων θα γίνει αξιοκρατικά για να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα με την εφαρμογή του προγράμματος.

«Πρόθεσή μας είναι την επόμενη χρονιά αυτό να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη παρέμβαση ως την «μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα».

«Για τη δημιουργία του μηχανισμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αντλήσαμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και έτσι διαμορφώσαμε τον πιο σύγχρονο και εξελιγμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας στην Ευρώπη» ανέφερε ο υπουργός.

Ακόμη ο υπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα για την επέκταση των ελέγχων σε όλη τη χώρα – και το μήνα που διανύουμε, αλλά και το Σεπτέμβριο.

«Το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών θα βρίσκονται συνεχώς στην Περιφέρεια και θα συνεχίζουν τους ελέγχους και αυτό να το καταλάβουν αρκετά καλά ορισμένοι, που θεωρούν ότι σ” αυτή τη χώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει δημοσιεύματα που έχουν σχέση με τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων, αν και διαπίστωσε πως «πρόκειται για ένα μόνιμο διάλογο γύρω απ” αυτό το θέμα. Από τα στοιχεία που υπάρχουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περικοπές στο εφάπαξ έως 50% απειλούν 40.000 δικαιούχους – Ποιους αφορά

Κίνδυνος μπλοκαρίσματος άλλα και μείωσης 50% των εφάπαξ που περιμένουν πάνω από 40.000 συνταξιούχοι ελοχεύει λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, η εφαρμογή του νέου συντελεστή βιωσιμότητας, που ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Εργασίας, από 1.1.2015, θα επηρεάσει όλες τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και μετά, με κίνδυνο να προκύψουν σημαντικές μειώσεις.

Ήδη το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), έχει αφήσει σε εκκρεμότητα περίπου 38.200 αιτήσεις, ενώ ακόμα δεν έχουν εκκαθαριστεί όλες οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί το 2012. Oι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Ταμείου προσπαθούν να βρουν ποιο θα είναι το τελικό ύψος της μείωσης που θα προκύψει από την 1.1.2015 και μετά, ημερομηνία κατά την οποία τίθεται σε εφαρμογή ο συγκεκριμένος συντελεστής. Ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων που θα υποβληθούν έως τότε οι περικοπές μπορεί να κυμανθούν από 20% έως 50%. Yπάρχουν επίσης, πάνω από 5.000 εφάπαξ που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν προκύψει από αιτήσεις που υπέβαλαν εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, τα οποία επίσης, καθυστερούν να εκδοθούν.

Το μέγεθος του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει το ΤΠΔΥ, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Τα έσοδα του Ταμείου δεν υπερβαίνουν τα 400.000.000 ευρώ ετησίως, όταν για να καταβληθεί το εφάπαξ σε όλους όσοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις απονομής του εν λόγω βοηθήματος, χρειάζονται περισσότερα από 1 δισ. ευρώ.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή του εφάπαξ, που ξεπερνάει τη διετία σε αρκετές περιπτώσεις. Ας σημειωθεί ότι το εφάπαξ έχει ήδη υποστεί δύο μειώσεις από το 2010 και μετά, με αποτέλεσμα το ύψος του, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), να κυμαίνεται από τα 18.715 ευρώ για περιπτώσεις συνταξιοδότησης με 25ετία στο δημόσιο, έως τα 39.926 ευρώ για περιπτώσεις συνταξιοδότησης με 35αετία στο δημόσιο, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στο υπουργείο Εργασίας αδυνατούν να κάνουν εκτίμηση για το που θα φτάσει ο τελικός αριθμός των αιτήσεων έως το τέλος του έτους.

Οι πρόσφατες αλλαγές που ψηφίστηκαν από τη Βουλή και αφορούν τους Τομείς Πρόνοιας για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, αναμένεται να αυξήσουν ακόμα περισσότερες τις αιτήσεις απονομής εφάπαξ. Επίσης, οι κυοφορούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, που αναμένεται να οριστικοποιηθούν στις διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου με την τρόικα, είναι πιθανό ότι θα οδηγήσουν μαζικά εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, να υποβάλλουν αίτηση για να συνταξιοδοτηθούν, άρα και για να λάβουν το εφάπαξ που τους αναλογεί.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται κατεδαφίσεις για 1.800 κτήρια στο κέντρο της Αθήνας

Μπουλντόζες στο κέντρο της Αθήνας ετοιμάζονται να κατεβάσουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων και ερειπωμένων κτιρίων της πρωτεύουσας που απειλούν τη δημόσια υγεία αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων.

«Στόχος μας είναι με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας να προχωρήσουμε στην ανάπλαση περιοχών ή δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής της απόσυρσης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων να δημιουργήσουμε κοινόχρηστους και ελεύθερους χώρους, ώστε να αντιμετωπίσουμε εστίες  μόλυνσης και εγκατάλειψης», δήλωσε στο «Έθνος» ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν μπει γύρω σα 1.800 κτίρια του κέντρου της Αθήνας, τα περισσότερα από τα οποία είναι μαζεμένα στην περιοχή Μεταξουργείου-Κεραμικού-Ψυρρή και Κουμουνδούρου, ενώ αρκετά βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως Πατήσια, Άγιος Παντελεήμονας, Κολωνός, Εξάρχεια κ.λ.π.

Στο ΥΠΕΚΑ εκτιμούν ότι οι κατεδαφίσεις (ή αποσύρσεις κτιρίων, όπως τις χαρακτηρίζουν) μπορεί να είναι εκτεταμένες, καθώς η πλειονότητα των ακινήτων δεν φαίνεται βιώσιμη. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου εκτίμησε στο «Έθνος» ότι ενδέχεται να μπορέσουν να σωθούν περί τα 500 κτίρια, «σημαντικό νούμερο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.




 
Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέτρο Αθήνας: Κλείδωσε στο νέο ΕΣΠΑ το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4

Το «πράσινο φως» έδωσε το υπουργείο Υποδομών για την επέκταση της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας. Η συγκεκριμένη γραμμή θα διέρχεται από συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο κέντρο της Αθήνας και σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στο μετρό, εξυπηρετώντας μ' αυτόν τον τρόπο δεκάδες χιλιάδες επιβάτες.

Μέσα στο φθινόπωρο κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα έρθει στην Ελλάδα να δει τις προδιαγραφές του έργου και τον φάκελο που θα καταθέσει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει δανειοδότηση.

Το πρώτο κομμάτι της γραμμής 4 έχει ενταχθεί στο ΣΕΣ 2014-2020 και μπορεί να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια, ενώ μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα χρονοδιαγράμματα του έργου. Η Γραμμή 4 του Μετρό θα εκτείνεται από το Άλσος Βεΐκου έως και τον Ευαγγελισμό και προβλέπει τη δημιουργία 9 σταθμών, συνολικής έκτασης 8,9 χλμ. Το συνολικό κόστος αναμένεται να φτάσει το 1 δισ. ευρώ.

Θα ξεκινά από το Άλσος Βείκου, διασχίζοντας τους σταθμούς: Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι, καταλήγοντας στο σημερινό σταθμό του Ευαγγελισμού. Ωστόσο, η πλήρης ανάπτυξη της Γραμμής 4 περιλαμβάνει 29 σταθμούς, συνολικής έκτασης 33 χλμ., με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς της Αττικό Μετρό οι επεκτάσεις που αναμένεται να προωθηθούν μετά την κατασκευή του τμήματος Άλσος Βεΐκου – Ευαγγελισμός είναι οι εξής:

- Ευαγγελισμός – Μαρούσι: Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο τμήμα της γραμμής 4 καθώς περιλαμβάνει 10 σταθμούς και 10 χιλιόμετρα υπόγειας γραμμής. Θεωρητικά θα δημοπρατηθεί μετά το 2015.

- Άλσος Βεΐκου – Περισσός: Είναι μία σημαντική επέκταση πιθανότατα με 2 σταθμούς που θα ενώσει την Γραμμή 4 με την Γραμμή 1 του Μετρό στο σταθμό Περισσός δίνοντας πολλαπλές δυνατότητες μετακίνησης στους επιβάτες.

- Μαρούσι – Εθνική Οδός: Η επέκταση εντάσσεται μάλλον στην Γ` φάση των επεκτάσεων καθώς για να ξεκινήσει πρέπει να έχει -έστω- ξεκινήσει η κατασκευή της γραμμής μέχρι το Μαρούσι. Η επέκταση αυτή θα περιλαμβάνει 3 σταθμούς ενώ θα φτάσει στην Εθνική Οδό περνώντας από τις περιοχές Πεύκης και Λυκόβρυσης.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τραμ Αθήνας: Το πρώτο υπόγειο τμήμα του δικτύου στην επέκταση προς Κερατσίνι

Η Αθήνα μπορεί να μην έχει μεγάλο δίκτυο Τραμ αλλά το τελευταίο διάστημα γίνεται συστηματική προσπάθεια για να αποκτήσουν ορισμένες περιοχές πρόσβαση στο δίκτυο του Τραμ της πόλης. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μελλοντικές επεκτάσεις είναι αυτή προς το Κερατσίνι (και μελλοντικά προς Πέραμα). Αυτό σημαίνει πως το Τραμ θα οδεύσει σε πυκνοκατοικημένες περιοχές που έχουν περισσότερους από 150.000 κατοίκους. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει το τραμ είναι από την Πλατεία Καραϊσκάκη στο λιμάνι (που θα τερματίζει η επέκταση προς Πειραιά), περιμετρικά μέχρι την Δραπετσώνα και από εκεί θα ακολουθήσει σε γενικές γραμμές την πορεία που είχε το παλιό τραμ ενώ θα φτάσει στο Πέραμα μέσω της Λεωφόρου Δημοκρατίας.

Είναι μία μεγάλη επέκταση καθώς το σύνολο της εκτιμάται σε περίπου 9 χιλιόμετρα με την απόσταση από την Πλατεία Καραϊσκάκη μέχρι την Λεωφόρο Δημοκρατίας να είναι 4 χιλιόμετρα και από εκεί μέχρι το πορθμείο του Περάματος ακόμη 5 χιλιόμετρα περίπου. Η πρώτη επέκταση που αυτή τη στιγμή είναι σε μελέτες από την Αττικό Μετρό είναι μέχρι το Κερατσίνι μήκους και συγκεκριμένα μέχρι την Αμφιάλη, κοντά στην συμβολή των οδών Σαλαμίνας και Δημοκρατίας.

Το σημαντικότερο στοιχείο σε αυτή την επέκταση είναι πως σε ένα μήκος περίπου 3,5χλμ  (από τον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά μέχρι την Λ.Δημοκρατίας) η χάραξη και οι σταθμοί που περιλαμβάνονται σε αυτή είναι υπόγεια. Θα είναι το πρώτο υπόγειο τμήμα του δικτύου Τραμ στην Αθήνα και υπολογίζεται τα 3,5 χιλιόμετρα θα διανύονται σε λιγότερο από 8 λεπτά καθώς οι συρμοί θα μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητες ανάλογες με εκείνες του Μετρό.

Η  διαδρομή από τον Πειραιά μέχρι την Ιχθυόσκαλα θα καλύπτεται σε περίπου 10  λεπτά ενώ σε αυτό το τμήμα το Τραμ θα μετατρέπεται σε ελαφρύ Μετρό καθώς δεν θα υπάρχουν φυσικά εμπόδια (διασταυρώσεις, φανάρια κλπ). Το κόστος δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί το βάθος του υπόγειου τμήματος, σε ποιες θέσεις θα κατασκευαστούν οι σταθμοί και πόσες συνολικά θα είναι οι στάσεις. Η αναβάθμιση που θα επιφέρει η επέκταση του Τραμ σε συνδυασμό με εκτεταμένες αναπλάσεις θα αλλάξει το πρόσωπο της περιοχής του Κερατσινίου που σήμερα είναι πυκνοδομημένο χωρίς καθόλου σχεδόν ελεύθερους ή πράσινους χώρους.

Τις τοπογραφικές μελέτες, θα ακολουθήσει η οριστική μελέτη και η  χρηματοδότηση που αναμένεται να αναζητηθεί από το ΣΕΣ 2014-2020 και με αρκετές πιθανότητες υλοποίησης. Με την επέκταση προς Κερατσίνι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την επόμενη και τελική επέκταση προς Πέραμα, ένα αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής εδώ και δεκαετίες.

 ypodomes.com

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιος θα κηρύξει τον ΕΝΦΙΑ αντισυνταγματικό, ώστε να μην τον πληρώσουμε; Posted by Εξουσία στο Αυγούστου 22, 2014

Όλοι πλέον οι δικηγόροι της χώρας με πρώτο τον Πρόεδρο των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Αλεξανδρή, όλοι σχεδόν οι καθηγητές νομικών του Πανεπιστημίου, πολλοί βουλευτές, αλλά και οι ίδιοι οι εφοριακοί δηλώνουν δημόσια ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός.

Αφού λοιπόν ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός, τότε εμείς οι πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι (όχι απλά δικαιούμαστε) να μην πληρώσουμε τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ, εφαρμόζοντας σωστά το Σύνταγμα με βάση το άρθρο 120 του ίδιου του Συντάγματος, το οποίο αφήνει στη λαϊκή αντίσταση την τήρηση του Συντάγματος.

Όμως η κυβέρνηση θα αντιτείνει ότι μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που να κρίνει τον ΕΝΦΙΑ αμετάκλητα αντισυνταγματικό. Κάτι τέτοιο θα ίσχυε μόνο αν υπήρχε Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως έχουν όλα τα πολιτισμένα κράτη. Αλλά τέτοιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Δυστυχώς σε μας, το πολιτικό σύστημα δεν θέλει να υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο. Έτσι ο έλεγχος της συνταγματικότητας είναι διάχυτος, δηλαδή ουσιαστικά ανύπαρκτος. Επιτρέπει στην εκάστοτε κυβέρνηση να προβαίνει σε αντισυνταγματικές   ενέργειες και να θεσπίζει αντισυνταγματικούς νόμους και στη συνέχεια να κερδίζει όσο χρόνο θέλει και να μετέρχεται ένα σωρό νομικά τεχνάσματα, μέσα από μια δαιδαλώδη και χρονοβόρα διαδικασία, προκειμένου να ακυρώνει στην πράξη τον όποιο έλεγχο συνταγματικότητας.

Ποιος λοιπόν θα πει επίσημα στο λαό, ότι πρέπει να αντισταθεί στην παραβίαση του Συντάγματος, με την μη καταβολή του ΕΝΦΙΑ; Τα συστημικά κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε λέξη. Να πληρώσουμε ή να μην πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Βέβαια, όσες λαϊκές αντιστάσεις έγιναν στην ιστορία, δεν περίμεναν επίσημες θεσμικές πιστοποιήσεις.

Πέτρος Χασάπης
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέσω ΚΕΠ θα γίνεται πλέον η έκδοση των αδειών οδήγησης

Παρελθόν θα αποτελεί για τους πολίτες η ταλαιπωρία για να εκδώσουν άδειες οδήγησης, αφού σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι άδειες οδήγησης θα γίνονται πλέον μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, η νέα εξυπηρέτηση μέσω ΚΕΠ αφορά -μεταξύ άλλων- τις εξής κατηγορίες:
  • Αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης κατηγορίας ΑΜ, Α1, Α2, Α και επεκτάσεις αυτών.
  • Αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης κατηγορίας Β.
  • Επέκταση ισχύουσας άδειας οδήγησης κατηγορίας Β στις κατηγορίες C1 ή C ή D1 ή D με ή χωρίς πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας (ΠΕΙ).
  • Χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) αρχικής επιμόρφωσης.
Επιπλέον, μέσω των ΚΕΠ θα μπορεί να υπάρχει ανανέωση άδειας οδήγησης (κάθε κατηγορίας), ανταλλαγή άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από κράτος- μέλος της Ε.Ε. με ελληνική αντίστοιχης κατηγορίας, καθώς και μετατροπή ισχύουσας άδειας από μια άλλα κράτη (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ελβετία) σε αντίστοιχη ελληνική.

Επίσης, από τα ΚΕΠ θα γίνεται αντικατάσταση εντύπου άδειας οδήγησης, καθώς και χορήγηση αντιγράφου εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή κλοπής ή φθοράς ή αλλοίωσης. Ακόμα, θα αντιμετωπίζονται τα θέματα που έχουν να κάνουν με τους περιορισμούς στην άδεια οδήγησης για λόγους υγείας ή γήρατος.

Όσον αφορά τις ειδικές άδειες οδήγησης, θα υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης ή ανανέωσης ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) αυτοκινήτου, καθώς και άδειας άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων. Τα ΚΕΠ θα διεκπεραιώνουν και θέματα σχετικά με την έκδοση και τη μεταβίβαση αδειών κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, όπως και φορτηγών ιδιωτικής χρήσης μέχρι τεσσάρων τόνων, καθώς και για φορτηγά δημόσιας χρήσης.

Πηγή: Καθημερινή
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καμπανάκι κινδύνου για ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Συναγερμός έχει χτυπήσει στα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, καθώς αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και η επιβίωση τους κρέμεται από μία κλωστή.

Την επερχόμενη ταμειακή ένδεια των δύο ασφαλιστικών φορέων αποκαλύπτει το γεγονός, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», ότι στο επτάμηνο Ιανουαρίου -Ιουλίου έχουν απορροφήσει ο ΟΑΕΕ το 81,3% της προβλεπόμενης ετήσιας κρατικής επιχορήγησης και το ΙΚΑ, αντίστοιχα, το 64%, χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι απώλειες εσόδων από τη μείωση κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες, από την 1η Ιουλίου, των συνεισπραττόμενων (από το ΙΚΑ για λογαριασμό του ΟΑΕΔ) ασφαλιστικών εισφορών.

Ο ΟΑΕΕ έχει υπολογίσει έλλειμμα 462,7 εκατομμύρια ευρώ στον κλάδο των συντάξεων που, όμως, εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 720 εκατομμύρια ευρώ, καθώς τα έσοδα από τις τρέχουσες εισφορές περιορίζονται γιατί μόνο ένας στους δύο πληρώνει, ενώ η ρύθμιση των οφειλών, οι οποίες έχουν εκτοξευτεί στα 9,1 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν αποδίδει.

Το ΙΚΑ έχει προϋπολογίσει έλλειμμα 807,9 εκατ. ευρώ λαμβάνοντας υπόψη τα μειωμένα (λόγω της ανεργίας και των μειώσεων των μισθών) έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές και τις δαπάνες για πληρωμές συντάξεων και άλλων παροχών.

Τα ελλείμματα των Ταμείων, αν δεν ληφθούν μέτρα έως το τέλος του χρόνου, θα πρέπει να «καλυφθούν» από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών που επιχορηγεί ελλειμματικά ταμεία, καθώς και και από την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης (μέσω του προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων).

Όπως προκύπτει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα αναλυτικά στοιχεία στο δελτίο εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού για το επτάμηνο Ιανουαρίου -Ιουλίου 2014:

-O OAEE είχε απορροφήσει 650 εκατ. ευρώ ή το 81,3% των ετήσιων πιστώσεων.

-Το ΙΚΑ είχε απορροφήσει 1,5 δισ. ή το 64% των ετήσιων πιστώσεων.

-Ο ΕΟΠΥΥ είχε απορροφήσει 452 εκατ. ευρώ ή το 58,3% των πιστώσεων.

-Ο ΟΓΑ είχε απορροφήσει 1,5 δισ. ευρώ ή το 61,4% των πιστώσεων.

-Ο ΟΑΕΔ είχε απορροφήσει 302 εκατ. ευρώ ή το 58,6% των πιστώσεων.

-Το ΝΑΤ είχε απορροφήσει 560 εκατ. ευρώ ή το 56% των πιστώσεων.

πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργία διαρκείας εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προκηρύξει απεργία – αποχή κατά της αξιολόγησης από τις 30 Αυγούστου ως την ικανοποίηση των αιτημάτων της, διαφορετικά η κινητοποίηση θα διαρκέσει ως την 1η Νοεμβρίου οπότε λήγει η διαδικασία.

Ακόμα, η απόφαση της ΑΔΕΔΥ προβλέπει αποχή από όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14.

Την ίδια στιγμή, η ΑΔΕΔΥ προχωρά ση διεύρυνση του διεκδικητικού πλαισίου «ενάντια στις σχεδιαζόμενες νέες αναδιαρθρώσεις του μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων που οδηγούν σε νέες μειώσεις μισθών και στις νέες περικοπές κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ιατροφαρμακευτικών παροχών».

Τέλος, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο της 6ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΙΝΤΕΟ-»Έφαγε» αυγά ο πρώην υπ. Οικονομικών της Αργεντινής

Στόχος διαδηλωτών έγινε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, Domingo Cavallo, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου δέχτηκε επίθεση με αυγά.






Δείτε το βίντεο από τον χρήστη Danilo Gonzalez

        

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!