EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ελβετία: Η δραματική διάσωση των επιβατών του τρένου που εκτροχιάστηκε (βίντεο)

Δραματικές ώρες πέρασαν οι επιβάτες του τρένου που εκτροχιάστηκε στην Ελβετία από κατολίσθηση που κατέστρεψε τις γραμμές.

Όπως είπαν οι επιβάτες την πρώτη στιγμή αμέσως μετά από τον εκτροχιασμό, πήγαν όλοι στο πίσω μέρος του τρένου για να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν αναφερθεί 11 τραυματίες εκ των οποίων οι 5 σοβαρά.

Το τρένο ταξίδευε από την περιοχή Τσουρ στο Σεν Μόριτζ, ενώ ο εκτροχιασμός σημειώθηκε στην Γκριζόν της Ελβετίας.

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών:

       

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτροχιασμός τρένου στην Ελβετία

Τμήμα ενός επιβατικού τρένου εκτροχιάσθηκε έπειτα από κατολίσθηση στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Ελβετίας, ανακοίνωσαν η σιδηροδρομική εταιρεία Rhaetische Bahn και η αστυνομία.

Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες από τον εκτροχιασμό τουλάχιστον τριών βαγονιών, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για νεκρούς, σημείωσε η τοπική αστυνομία, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RTS.

Περισσότεροι από 100 επιβάτες που δεν υπέστησαν κάποιον τραυματισμό απομακρύνθηκαν από το τρένο και βρίσκονται καθ’ οδόν.

Το τρένο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ Σεντ Μόριτς και της πόλης Σουρ με 200 επιβαίνοντες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το κινητήριο όχημα του τρένου έπεσε πάνω σε όγκο από χώμα και πέτρες που είχε καλύψει τις σιδηροδρομικές ράγες έπειτα από κατολίσθηση κοντά στην πόλη Τιεφενκάστελ στο καντόνι Γκρομπούεντεν, μετέδωσε το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων SDA, επικαλούμενο τη σιδηροδρομική εταιρεία.

«Ένα τμήμα του τρένου εκτροχιάστηκε, καθώς παρασύρθηκε από μία κατολίσθηση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Σίμον Ράγκεθ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με ελβετικά ΜΜΕ, πολλά βαγόνια έχουν πέσει και αναποδογυρίσει σε μία χαράδρα.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 13.45 ώρα Ελλάδας σε πλαγιά του βουνού και η πρόσβαση στην περιοχή δεν μπορεί να γίνει παρά πεζή.

Τέσσερα ελικόπτερα αεροδιακομιδής έστειλε στο σημείο η Rega, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μεγαλύτερη εταιρεία αεροδιακομιδών στην Ελβετία.

Επί τόπου βρίσκονται τουλάχιστον 100 μέλη των σωστικών συνεργείων, περιλαμβανομένων δυτών, καθώς και 24 ασθενοφόρα.

Οι πρώτες εικόνες που αναρτήθηκαν στον ελβετικό ιστότοπο 20minutes δείχνουν ένα βαγόνι να αιωρείται στο κενό και να κρέμεται από δέντρα, ενώ ένα άλλο παραμένει συνδεδεμένο με το κινητήριο όχημα και αιωρείται κατά το ήμισυ στο κενό.

Τα βαγόνια στο πίσω μέρος του τρένου δεν έχουν εκτροχιαστεί.

Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν πλήξει την περιοχή.

Εκτροχιασμός τρένου στην Ελβετία

Εκτροχιασμός τρένου στην Ελβετία

Εκτροχιασμός τρένου στην Ελβετία

Εκτροχιασμός τρένου στην Ελβετία

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απαλλαγή τέλους αδείας για τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο ή υγραέριο

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο απόφαση με την οποία απαλλάσσονται από την καταβολή τέλους αδείας τα αυτοκίνητα στα οποία τοποθετείται φυσικό αέριο ή υγραέριο.

Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, μετά την παρερμηνεία που είχε δημιουργηθεί, περί καταβολής τέλους αδείας στις περιπτώσεις αλλαγής κυρίων χαρακτηριστικών των αυτοκινήτων.

«Η τοποθέτηση φυσικού αερίου ή υγραερίου δεν αποτελεί αλλαγή καυσίμου, αλλά δυνατότητα κυκλοφορίας εναλλακτικά με δύο είδη καυσίμων (προσθήκη δεύτερου καυσίμου) και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία της αλλαγής κυρίων χαρακτηριστικών. Εκτός αυτού αποτελεί πρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών, οι οποίοι, με την τοποθέτηση των εναλλακτικών καυσίμων, εξοικονομούν χρήματα στις μετακινήσεις τους αφενός και αφετέρου δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον», ανέφερε ο υφυπουργός.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!