EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μη σας κοροϊδεύουν.Δείτε πόσο πρέπει να πληρώνετε τα προϊόντα στις παραλίες ,βάση του νόμου

Νέο όριο τιμών επιβάλλεται σε πλήθος προϊόντων που πωλούν τα κυλικεία σε οργανωμένες πλαζ, βάσει πρόσφατης σχετικής απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης, με στόχο την προστασία των καταναλωτών από την αισχροκέρδεια. Ουσιαστικά πρόκειται για  επέκταση του ήδη υπάρχοντος μέτρου που ισχύει σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, κινηματογράφους, θέατρα κλπ.

Η λίστα με τα προϊόντα σε διατίμηση

• Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία 500ml – 0,35 ευρώ
• Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία 700ml – 0,50 ευρώ
• Τοστ με ζαμπόν και τυρί – 1,35 ευρώ
• Σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί – 1,35 ευρώ
• Τοστ με τυρί – 1,15 ευρώ
• Σάντουιτς με τυρί – 1,15 ευρώ
• Καφές ελληνικός μονός – 1,20 ευρώ
• Καφές γαλλικός φίλτρου μονός – 1,20 ευρώ
• Καφές εσπρέσο μονός (ζεστός ή κρύος) – 1,35 ευρώ
• Καφές στιγμιαίος (νες καφέ ή φραπέ) μονός – 1,20 ευρώ
• Τσάι (ζεστό ή κρύο) – 1,20 ευρώ.

Οι νέοι κανόνες προβλέπουν κυρώσεις και τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες. Ειδικότερα, δύναται να τους επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για έλλειψη τιμοκαταλόγου, 500 ευρώ για υπέρβαση ανά είδος και 500 ευρώ για έλλειψη ανά είδος. Σε περίπτωση υποτροπής, τα πρόστιμα διπλασιάζονται.

Τιμές-φωτιά

Την ίδια ώρα, η Ένωση Καταναλωτών – Ποιότητα Ζωής έχει καταρτίσει κατάλογο σχετικά με το κόστος ημερήσιας παραμονής σε παραλίες για ζευγάρια και οικογένειες.

Το κόστος, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, είναι ιδιαίτερα υψηλό και σε ορισμένες περιπτώσεις οργανωμένων παραλιών της Αττικής τουλάχιστον… απαγορευτικό. Για παράδειγμα, τετραμελής οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά θα χρειαστεί να καταβάλει 76 ευρώ (!) για ένα μπάνιο στον Αστέρα Βουλιαγμένης και σχεδόν 50 ευρώ στην παραλία Grand Beach στο Λαγονήσι!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΚΠΟΙΖΩ, ο μέσος όρος του κόστους ημερήσιας παραμονής σε παραλία της Αττικής ανέρχεται στα 22,75 ευρώ για ένα ζευγάρι και στα 37,60 για τετραμελή οικογένεια.


Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:



ΠΑΡΑΛΙΑ
ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ
(ανά ενήλικα)
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
Με ξαπλώστρες και ομπρέλα
Σαββατοκύριακο 1 ζευγάρι
1 τετραμελής οικογένεια**
Ακτή του Ήλιου, Άλιμος 6 € (+2 €)* 16 € 26 €
South Coast, Βούλα 5 € (+2,5 €) 15 € 30 €
Αττική Ακτή, Βουλιαγμένη 4 € 8 € 16 €
Grand Beach, Λαγονήσι 17 € 34 € 48 €
Αστέρια, Γλυφάδα 8 € 16 € 24 €
Thalassea, Βούλα 6,50 € (+4 €) 21 € 42 €
Αστέρας, Βουλιαγμένη 25 € 50 € 76 €
Υabanaki, Βάρκιζα 6€ (+5 €) 22 € 39 €
Μέσος Όρος 22,75 € 37,60 €

* Σε παρένθεση είναι η επιπλέον χρέωση ανά ξαπλώστρα.

** Στο κόστος έχει υπολογιστεί χρέωση για 2 ενήλικες και 2 παιδιά 6-12 ετών, με την αντίστοιχη έκπτωση.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Success story: Ο Σταϊκούρας παραδέχεται ότι δεν εξοικονομήθηκε ούτε ευρώ από το σχέδιο «Αθηνά»!

Χωρίς λόγο φαίνεται να δημιουργήθηκε όλος ο ντόρος από πλευράς της κυβέρνησης για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου «Αθήνα» καθώς όπως από τα στοιχεία, η «φασαρία» έγινε... τσάμπα.

Σύμφωνα με το "Βήμα", στην πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός φέρεται να δήλωσε πως το κράτος δεν εξοικονόμησε ούτε ένα ευρώ.

«Το σχέδιο Αθηνά ξεκίνησε με σωστά βήματα, αλλά στην πορεία ελήφθησαν πολιτικές αποφάσεις που επηρέασαν το αποτέλεσμα», τόνισε ο πρόεδρος της Αρχής για την αξιολόγηση των ανώτατων ιδρυμάτων (ΑΔΙΠ), Ευάγγελος Κουφαδάκης και συμπλήρωσε ότι η Αρχή έθεσε κριτήρια για την αξιολόγηση των τμημάτων, αλλά αυτά ελήφθησαν υπόψη μόνο επιλεκτικά. «Τα ιδρύματα θα πρέπει να ξανασκεφτούν μόνα τους την πορεία και τους στόχους τους και τα ποια τμήματα θα πρέπει να λειτουργήσουν και ποια να κλείσουν» είπε ακόμα ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει σχέδιο Αθηνά νο 2.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι δήμοι θα πληρώσουν για την ψηφιακή τηλεόραση!

Το παραδέχθηκε τελικά το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών. Οι δήμοι θα αναλάβουν το κόστος εγκατάστασης πομπών και αναμεταδοτών στα σημεία της Πελοποννήσου που δεν καλύπτει η Digea. Μετά την παράδοση των ψηφιακών συχνοτήτων στην κοινή εταιρεία των καναλαρχών, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες δεν έχουν πρόβλημα να… βάλουν τις φωνές στους ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών. Κι ας τους υπόσχονταν άλλα πριν από τις εκλογές.

Τα 16 τηλεοπτικά κανάλια της Πελοποννήσου, που διαπίστωσαν μετά την ψηφιακή μετάβαση στην περιοχή πως το ενοίκιο της Digea είναι υψηλότερο από τα 2.500 ευρώ που τους είχε υποσχεθεί προφορικά πριν από την ψηφιακή μετάβαση, όπως και ότι δεν καλύπτονται όλες οι περιοχές της Πελοποννήσου, εξέφρασαν έντονα τις διαμαρτυρίες τους στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Μ. Δασκαλάκη και στον γενικό γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης Ι. Παναγιωτόπουλο.

Η σύσκεψη έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Ο Μ. Δασκαλάκης παρέπεμψε τα κανάλια στην Digea και στην ΕΕΤΤ, τους είπε πως πρέπει πλέον να πληρώνουν αν θέλουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και τους αποκάλυψε πως η Digea δεν είναι υποχρεωμένη να καλύπτει το 98% του πληθυσμού! Γι’ αυτό, όπως ακούστηκε στη σύσκεψη, θα πρέπει να πληρώσουν οι δήμοι, δηλαδή οι πολίτες. Για την Πελοπόννησο χρειάζονται 65 αναμεταδότες, ο καθένας από τους οποίους στοιχίζει 10.000-15.000 ευρώ. Αυτό που δεν τους είπε είναι πως οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να προσλάβουν την Digea για να εγκαταστήσει τους αναμεταδότες!

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζουν όλα σε προσλήψεις και αμοιβές στο Δημόσιο

Ριζικές αλλαγές στα μισθολογικά των Δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και στη γενικότερη φιλοσοφία του Δημοσίου ως εργοδότη, θα φέρει το ενιαίο μισθολόγιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η σχετική μελέτη είναι έτοιμη και ήδη έχει παρουσιαστεί στην τρόικα.

Την ίδια ώρα τα συναρμόδια υπουργία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επεξεργάζονται τις τελικές λεπτομέρειες του προσχέδιου του νέου μισθολογίου, το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.

Κυρίαρχη ιδέα των αλλαγών, η διεύρυνση των μισθολογικών διαφορών ανάμεσα στους υπαλλήλους πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, με εκείνων δευτεροβάθμιας ή υποχρεωτικής.

Επίσης στόχος των αλλαγών είναι η δημιουργία ενός νέου καθεστώτος στον τρόπο προσλήψεων υπαλλήλων και η σύνδεση αυτών (των προσλήψεων) με τη νέα μέθοδο αξιολόγησης τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι νέοι υπάλληλοι θα προσλαμβάνονται για μια περίοδο 12 μηνών με μισθό υπαλλήλου ιδιωτικού τομέα.

Μετά το πέρας αυτής της περιόδου, θα αξιολογούνται και αν κριθούν κατάλληλοι για τη θέση θα προσλαμβάνονται κανονικά, με μισθό Δημοσίου υπαλλήλου.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί τον Οκτώβριο και οι αλλαγές που θα επιφέρει να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Στις σχεδιαζόμενες αλλαγές, περιλαμβάνεται το ξεπάγωμα των μισθολογικών προαγωγών, ενώ ως σενάρια εξετάζονται η περικοπή μη μισθολογικών παροχών, καθώς και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, ως κίνητρο για όσους ιδιωτικούς υπαλλήλους θα ήθελαν να εργαστούν στο Δημόσιο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εθνικός εμπειρογνώμονας στην Ε.Ε. με… πλαστά πτυχία!

«Φουσκωμένο» βιογραφικό με τίτλους που δεν διέθετε, είχε στην κατοχή του ένας υπάλληλος του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος» που υπηρετούσε ως εθνικός εμπειρογνώμονας στη Γενική Διεύθυνση Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο εν λόγω υπάλληλος είχε τρεις κατασκευασμένες και μία πλαστή πράξη αναγνώρισης τίτλων από το εξωτερικό. Και οι τέσσερις αφορούσαν αντίστοιχους τίτλους σπουδών από πανεπιστήμιο της Βρετανίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Ο υπάλληλος, που ήταν μηχανολόγος, «συνελήφθη» όταν ο «Δημόκριτος» έκανε έλεγχο των τίτλων σπουδών. Οπως προέκυψε από την έρευνα, πλαστογραφήθηκε μία υφιστάμενη πράξη προέδρου του ΔΙΚΑΤΣΑ, αναγνώρισης ισοτιμίας βασικού τίτλου σπουδών (Bachelor), που αφορούσε όμως άλλο πτυχιούχο, ενώ κατασκευάστηκαν μία πράξη του προέδρου του ΔΙΚΑΤΣΑ, αναγνώρισης ισοτιμίας Master και δύο πράξεις αναγνώρισης ισοτιμίας διδακτορικών τίτλων.

Επειτα από όλα αυτά, ο «Δημόκριτος» ζήτησε την ανάκληση της απόσπασης του υπαλλήλου στην ΕΕ- που επρόκειτο να ανανεωθεί- και ενημέρωσε τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών, διακόπτοντας τη μισθοδοσία του.

Μάλιστα, γίνεται έλεγχος ακόμη και για τη γνησιότητα του απολυτηρίου του από το στρατό.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαφήμιση σε Ολλανδική εφημεριδα: Γιατι να κανεις μονο διακοπες ενω μπορεις ν αγορασεις ολοκληρη την παραλια;;

Διαφημιση ΤΑΙΠΕΔ σε Ολλανδικη εφημεριδα. Μετα με λετε υπερβολικο, οταν βριζω ασυστολα, τα λαμογια που μας ξεφτιλιζουν αυτον τον Αγιοτοπο.

Στην καταχώρηση της ολλανδικής εφημερίδας μπορεί να δει κανείς την υπέροχη παραλία στο Καλαμίτσι (Σιθωνία, Χαλκιδική) έκτασης 15 χιλιάδων τμ η οποία έχει ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Καταχώρηση του ΤΑΙΠΕΔ σε ολλανδική εφημερίδα, διαφημίζει την πώληση της παραλίας στο Καλαμίτσι της Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο ΕΛΤΑ: Χλιδάτες διακοπές σε ξενοδοχεία 5 αστέρων

Σε πολυτελή ξενοδοχεία (all inclusive), με πισίνες, σπα και σάουνες πήγαιναν για διακοπές οι συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ. «Αll inclusive» ήταν όμως και οι αποζημιώσεις που έπαιρναν από τα ταμεία των ΕΛΤΑ, για τα ταξίδια που έκαναν στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που υπεβλήθη την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, είναι καταπέλτης για τους συνδικαλιστές. Οικονομικές ατασθαλίες στη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων σε μέλη της ΠΟΣΤ για ταξίδια που έχουν πραγματοποιήσει εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και παράνομες επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ διαπιστώνονται στον έλεγχο που έγινε για το χρονικό διάστημα 2007-  2010.

Το σκάνδαλο ακουμπά πέντε υψηλόβαθμα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και δύο πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», μέλη της Ομοσπονδίας φέρονται να πραγματοποίησαν 760 ταξίδια, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τους δράσης. Για περισσότερα από τα μισά ταξίδια, για τα οποία εκδόθηκαν εντολές πληρωμής, δεν υπήρχαν καθόλου παραστατικά.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν 463 εντολές πληρωμής για τις οποίες δεν είχαν κατατεθεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που να αποδείκνυαν ότι έγιναν όντως τα ταξίδια, αλλά και ότι κόστισαν όσο πληρώθηκαν. Μόνο γι΄ αυτά, η ΠΟΣΤ κατέβαλε σε μέλη της ποσό ύψους 228.115,59 ευρώ. Μάλιστα, πέραν του ποσού αυτού, κατεβλήθησαν παράτυπα επιπλέον αποζημιώσεις για ημερήσια διαμονή, δαπάνη, διανυθέντα χιλιόμετρα κλπ., συνολικού ύψους 23.264 ευρώ.

Πηγές αναφέρουν ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΟΣΤ αναδεικνύεται στον «πρωταθλητή» των ταξιδιών. Περίπου τέσσερις φορές τον μήνα φέρεται να ήταν στον… δρόμο με μια βαλίτσα. Ο θεσμικός ρόλος που φέρεται να κατείχε την τετραετία 2007-2010 δικαιολογεί τα πολλά ταξίδια, αλλά όπως αποδεικνύεται για τα περισσότερα δεν κατέθεσε παραστατικά και αποζημιώθηκε με περίπου 50.000 ευρώ. Φέρεται μάλιστα να εισέπραξε παρατύπως και ένα σεβαστό ποσό, ως επιπλέον αποζημίωση.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!