EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ύποπτο κρούσμα Έμπολα στη Ρουμανία – ελπίδες για το «αντίδοτο»

Ένας Ρουμάνος ο οποίος επέστρεψε στη χώρα του από τη Νιγηρία και παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα μπήκε σήμερα σε καραντίνα σε νοσοκομείο λοιμωδών νόσων στο Βουκουρέστι, όπως ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή. Ο άνδρας αυτός είναι 51 ετών κι επέστρεψε από τη Νιγηρία στις 25 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, το πειραματικό φάρμακο ZMapp θα χορηγηθεί στον 75χρονο ισπανό ιεραπόστολο Μιγκουέλ Παζάρες, ο οποίος μολύνθηκε με τον ιό στη Λιβερία και νοσηλεύεται στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί ζήτησαν την κατ΄ εξαίρεση εισαγωγή του φαρμάκου από τη Γενεύη, το οποίο έχει δοκιμαστεί μόνο σε μαϊμούδες.

Η υγεία των δύο Αμερικανών ασθενών που έχουν μολυνθεί από Έμπολα βελτιώθηκε μετά τη χορήγηση του ZMapp.Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν αυτό οφείλεται στο φάρμακο ή σε άλλη θεραπεία που επίσης τους χορηγήθηκε.Επίσης είναι άγνωστο αν το ZMapp έχει μακροπρόθεσμες παρενέργειες.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παιδόφιλοι και βιαστές αφήνονται ελεύθεροι γιατί… ζητούν συγνώμη!

Παιδόφιλοι, απαγωγείς και πάσης φύσεως ανώμαλοι που συνελήφθησαν με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας αφέθηκαν ελεύθεροι από τις βρετανικές αρχές γιατί ζήτησαν… ταπεινά συγνώμη!

Όσο απίστευτη και αν ακούγεται η είδηση, σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ της DailyMail, πρόκειται για εκατοντάδες συλληφθέντες που γλίτωσαν τις δικαστικές αίθουσες και τις ποινές που προβλέπονται.

Το ζήτημα έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα σε κυβερνητικό επίπεδο για τη χρήση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει «αμνηστεία» για όσους μετανοήσουν, με στελέχη της να αναρωτιούνται «Πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο;»

Η χρήση του επίμαχου νομοθετικού «παραθύρου» έχει αποτελέσει διέξοδο διαφυγής που έχει επιλεχθεί σε περισσότερες από 255.000 υποθέσεις τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

Ενδεικτικό του νομοθετικού «κενού» που έχει δημιουργηθεί, είναι το γεγονός ότι σε 30 υποθέσεις βιασμών, από τις οποίες στις 21 εμπλέκονται ανήλικα παιδιά, έγινε χρήση του σχετικού νόμου και οι δράστες, πολλοί από τους οποίους είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω έφυγαν σαν… κύριοι από το κρατητήριο. Παρόμοια τύχη είχαν και 256 σεξουαλικές επιθέσεις στο Λονδίνο καθώς και ο βιασμός ηλικιωμένου ατόμου με νοητική υστέρηση στο WestMidlands!

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι δεν μάθαμε για τις νέες τιμές των φαρμάκων.

Του Βασίλη Βενιζέλου
Δεν τόλμησε τελικώς (την περασμένη Τρίτη, 5 Αυγούστου) η επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στις 250 «διορθώσεις»-αυξήσεις τιμών φαρμακευτικών σκευασμάτων, τις οποίες σχεδίαζε αρχικώς, και περιορίσθηκε μόνο σε 45.

Για να δώσουμε μία καθαρή εικόνα στους αναγνώστες μας, η επιτροπή προχώρησε κανονικά σε μια σειρά άλλων μέτρων, τα οποία έχουν πολύ μεγάλη σημασία τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, αλλά έχουν μείνει περιέργως εκτός των προβολέων της
δημοσιότητας...

Η επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, λοιπόν:

- Δεν προχώρησε σε καμία μείωση τιμής για τα 83 φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία ετέθησαν στα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα (και μη αποζημιούμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία) φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), με αποτέλεσμα, έτσι, να μεταφέρει ολόκληρη τη δαπάνη των 30 εκατ. ευρώ κατ' έτος στις τσέπες των ασφαλισμένων...

- Αύξησε κατά 4,01% τη δαπάνη για τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) του νόμου 3816 στις ιδιωτικές πωλήσεις, παρά την επίσημη κυβερνητική πολιτική περί διαρκών μειώσεων...

- Επιβάρυνε τα νοσοκομεία του ΕΣΥ με 40 εκατ. ευρώ κατ' έτος, παρά την επίσημη κυβερνητική πολιτική περί διαρκών μειώσεων των δαπανών και των διαρκώς περιοριζομένων προϋπολογισμών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ...

Σύμφωνα μάλιστα με πολύ καλά πληροφορημένες δημοσιογραφικές πηγές ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ήταν εκείνος ο οποίος απαγόρευσε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) να προχωρήσει σε διασταλτική και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ερμηνεία του νόμου περί τιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές όλων των γενοσήμων (αντιγράφων) φαρμακευτικών σκευασμάτων στο 65% των τιμών των πρωτοτύπων τους, όταν τα τελευταία έχουν χάσει την πατέντα τους (off - patent)...

Για να καταστεί πολύ καθαρό τι συμβαίνει με τα γενόσημα, πρέπει να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή τους στο σύνολο της συνταγογράφησης παραμένει ακόμη στο 15% (!) και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο και οι φαρμακευτικές εταιρείες επιθυμούν να διατηρούνται αξιοσημείωτα ψηλά οι τιμές τους προκειμένου να «αντισταθμίζουν» έτσι τους σχετικά χαμηλούς όγκους πωλήσεων, αλλά και το υπουργείο Υγείας να διατηρεί με κάθε τρόπο τις τιμές των γενοσήμων στα ύψη, όπως αναγνωρίζει ανοιχτά η πρόσφατη έκθεση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Κι όλα αυτά, παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, καθώς και για συντονισμένη προσπάθεια για δραστική αύξηση της χρήσης των γενοσήμων...

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ενας στους οκτώ ανέργους λαμβάνει επίδομα από τον ΟΑΕΔ

Περίπου ένας στους οκτώ ανέργους λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των εγγεγραμμένων στα μητρώα του Οργανισμού είτε δεν έχουν τις προϋποθέσεις επιδότησης, είτε είναι μακροχρόνια ανέργοι και έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, που επικαλείται τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, για τον Μάιο του 2014 το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας ανήλθε σε 814.693 άτομα έναντι 828.299 τον Απρίλιο του 2014.

Αντιθέτως το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον Μάιο του 2014 ανέρχεται σε 94.242 άτομα, από τα οποία οι 88.925 είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 5.317 είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Βόμβα» 10 δισ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές οδηγεί σε κραχ τα ασφαλιστικά ταμεία

Μια μαύρη τρύπα μέσα στην οποία έχουν πέσει 10 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές, αναμένεται να οδηγήσει το ασφαλιστικό σύστημα σε πλήρη ασφυξία, έως ολική κατάρρευση.

Πλέον το υπουργείο Εργασίας έχει στην κατοχή του το εύρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, και να μπορεί να υπολογίσει την έκταση του προβλήματος.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, αυτές οι οφειλές δεν προέρχονται μόνο από τα χρόνια της κρίσης, αλλά έρχονται ως βάρος από την εποχή των παχιών αγελάδων και μάλιστα στην πλειοψηφία τους, ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 83% των ληξιπρόθεσμων οφειλών από απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν διαβιβαστεί από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑΑ στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών κι αφορούν εργοδότες κι ασφαλισμένους που είχαν ήδη ξεκινήσει να δημιουργούν χρέη μέχρι το 2009.

Αυτό σε απλούς αριθμούς σημαίνει 9 δισεκατομμύρια ευρώ από το τεράστιο ποσό των 10 και πλέον δισ. που βαρύνει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης κι έχει περάσει στο ΚΕΑΟ τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του. Αντίθετα οι υπόλοιποι που ήταν συνεπείς μέχρι το 2009, ευθύνονται για το 17% του χρέους.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα, μέχρι τις 31 Ιουλίου στο ΚΕΑΟ είχαν ενταχθεί χρέη 213.234 εργοδοτών/ ασφαλισμένων ύψους 10.472 δισ. από 4 ταμεία: ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑΑ.

Μεγάλος ασθενής είναι το ΙΚΑ με 7,87 δισ. φέσια από χρωστούμενες εισφορές, αν και ο ΟΑΕΕ διεκδικεί την πρωτιά σε πλήθος οφειλετών (99.140 έναντι 87.647 του ΙΚΑ) που συνολικά όμως χρωστούν λιγότερα (2,34 δισ).

Το 83% των χρεών έχουν δημιουργηθεί από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν χρέη για πρώτη φορά από το 2009 και παλιότερα. Αυτοί χρωστούν σήμερα 9 δισ. ευρώ ενώ μέχρι και το 2009 χρωστούσαν ήδη 6,4 ευρώ.

Αντίστοιχα, οι οφειλέτες που δημιούργησαν χρέη προς τα Ταμεία για πρώτη φορά από το 2009 και μετά χρωστούν σήμερα 1.86 δισ. δηλαδή το 17% των συνολικών χρεών.

Αυτοί που είναι συνεπείς

Αυτοί που ξεκίνησαν να χρωστούν το 2010 οφείλουν σήμερα 740 εκατ. ευρώ, αυτοί που ήταν συνεπείς μέχρι το 2011 οφείλουν σήμερα 632 εκατ., ενώ λιγότερα χρέη έχουν όσοι ξεκίνησαν να οφείλουν από το 2012 και εξής. Αξίζει να σημειωθεί πως οι παλιοί οφειλέτες της ευημερίας πρωταγωνιστούν και στις οφειλές της κρίσης, καθώς αύξησαν τα χρέη τους κατά 2,6 δισ. την τελευταία 5ετία, καλύπτοντας έτσι το 58% από τα χρέη που φορτώθηκαν τα Ταμεία στα χρόνια της λιτότητας.

Από το ΚΕΑΟ, το οποίο συντονίζεται από την κα Βέρα Χατζηευσταθιάδου, έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση το πρώτο αυτό διάστημα 586,6 εκατ, ποσό που αφορά σε 16.084 αποφάσεις. Επίσης, ελήφθησαν αναγκαστικά μέτρα για οφειλές που συνολικά ξεπερνούν τα 1,4 δισ, ενώ οι συνολικε΄ς εισπράξεις μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο ξεπέρασαν τα 177 εκατ.

Εξ αυτών ένα αξιοσημείωτο ποσό (49,3 εκατ) εισπράχθηκε εκτός ρύθμισης, από "έναντι" καταβολές οφειλετών που προφανώς ανταποκρίθηκαν και στο κάλεσμα του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση.

Λίγοι τα πιο πολλά

Μπορεί η πλειοψηφία, δηλαδή το 65, 90%, να χρωστούν μέχρι 20.000 ευρώ, αλλά υπάρχουν 833 μεγαλοοφειλέτες με χρέη άνω του ενός εκατ. ευρώ ο καθένας. Αυτοί αν και αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,4% των οφειλετών συγκεντρώνουν στο "χαρτοφυλάκιό" τους το 26, 46% των συνολικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, δηλαδή 2,8 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, 139.359 οφειλέτες χρωστούν μέχρι 20.000 ευρώ, ενώ 21.688 εργοδότες-ασφαλισμένοι χρωστούν 20.000-40.000. Ακολουθούν όσοι χρωστούν 60.000-80.000 ευρώ που φτάνουν τους 14. 952 κι έπονται όσοι ανήκουν στις κατηγορίες με χρέη 40.000-60.000 και 100.000-200.000 ευρώ. Ωστόσο, αν κοιτάξει κανείς όχι το πλήθος των οφειλετών αλλά τα χρήματα που τελικά αυτοί χρωστάνε τότε θα διαπιστώσει πως η μεγαλύτερη ζημιά ε΄χει προκληθεί από τα φέσια της ισχνότερης σε πλήθος ομάδας οφειλετών (833 άτομα) που όμως χρωστούν πάνω από ένα εκατ. ευρώ ο καθένας.

Οι περιοχές με τα χρέη

Στις περιοχές με τα περισσότερα χρέη αυτές θα πρέπει να αναζητηθούν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας- Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο-αλλά και σε πόλεις όπως Γιάννενα, Λάρισα, Ρόδος, Τρίπολη, Ελευσίνα, Χανιά, Καβάλα κ.ά.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εντοπίζονται οι 101.902 από τους 211.451 οφειλέτες (μέχρι 4/8) και τα 6,72 δισ. από τα 10, 92 των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπεγράφη η απόφαση για 24 δόσεις για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σε 24 δόσεις θα μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, οι φορολογούμενοι, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.
 
Με αυτή, φορολογούμενοι που για παράδειγμα έχουν καταβάλει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά θέλουν να κάνουν ρύθμιση για τις υπόλοιπες, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γκισέ της εφορίας με τα δικαιολογητικά και όχι ηλεκτρονικά, καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμα η εφαρμογή, παρά την διαβεβαίωση του ΥΠΟΙΚ.

Με τη ρύθμιση, η καταβολή θα γίνεται σε 12 ή 24 δόσεις, για εφάπαξ φόρους όπως αυτοί των γονικών παροχών, με ελάχιστη δόση 15 ευρώ και μηνιαίο επιτόκιο 0,68%, ενώ για δόσεις που θα πληρώνονται εκπρόθεσμα προβλέπεται προσαύξηση 15%.

Σε αυτή μπορούν να υπαχθούν και όσοι είχαν χάσει άλλη ρύθμιση.

Η καταβολή της πρώτης δόσης πρέπει να γίνεται εντός 3 ημερών από την αίτηση και βασική προϋπόθεση υπαγωγής είναι να έχει υποβάλει ο ενδιαφερόμενος όλες τις φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας 5ετίας, σύμφωνα με το «Εθνος».

Η αίτηση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων (κινητή- ακίνητη περιουσία), ενώ για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, απαιτούνται δικαιολογητικά για τη βιωσιμότητα του διακανονισμού (άνω των 150.000 ευρώ: εμπράγματες ασφάλειες).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανακαλύψτε τον πιο γρήγορο & αποτελεσματικό τρόπο για αδυνάτισμα

Το Belaz 75710 κάνει τη γη να τρέμει στο πέρασμά του!
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του «κτήνους» από τη Λευκορωσία δεν είναι απλώς εντυπωσιακά, είναι πραγματικά απίστευτα.


Οι δύο θεόρατοι 16βάλβιδοι turbodiesel κινητήρες του των 65 λίτρων (συνολικά 130.000 κ.εκ. δηλαδή!) παράγουν συνολικά 4.600 άλογα, με τη ροπή των 18.616 Nm να αποδίδεται μόλις από τις 1.500 σ.α.λ.

Η Belaz, με έδρα τη Λευκορωσία, έκανε πάλι το θαύμα της και όταν θα είναι έτοιμο για παράδοση το 2015, θα είναι πράγματι το μεγαλύτερο και πιο αποδοτικό ανατρεπόμενο φορτηγό του πλανήτη!
Το πελώριο όχημα (κι όταν λέμε πελώριο το εννοούμε: ύψος 8,16 μέτρα, πλάτος 9,87 μέτρα, μεταξόνιο 8 μέτρα και μικτό βάρος 893 τόνων!) μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 64 χλμ/ώρα πλήρως φορτωμένο. Κι αν αυτό δεν ακούγεται εντυπωσιακό, είναι γιατί ακόμα δεν γνωρίζετε τι εννοούμε «πλήρως φορτωμένο»! Το Belaz 75710 μεταφέρει άνετα 450 μετρικούς τόνους (496 τόνους), κάνοντας το προηγούμενο «θωρηκτό» της Belaz των 360 τόνων απλή οδοντόπαστα!


Το μεγαλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του κόσμου (1)

Το μεγαλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του κόσμου (2)

Πέρα από μεγαλύτερη χωρητικότητα δηλαδή κατά 25%, το Belaz 75710 καταναλώνει και σαφώς λιγότερη ενέργεια, χάρη στην υβριδική του τεχνολογία: τα 4 ηλεκτρικά μοτέρ σε κάθε τροχό…

Το μεγαλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του κόσμου (3)

Όσο για τους ίδιους τους τροχούς του, φορά ζάντες 63”, ενώ η διάμετρος του τροχού αγγίζει σχεδόν τα 4 μέτρα…

Το μεγαλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του κόσμου (4)

Όσο για τον στάνταρ εξοπλισμό του, περιλαμβάνεται σύστημα ελέγχου της πίεσης των τροχών, βιντεο-εντοπισμός, σύστημα κλιματισμού και ηχομόνωση στην καμπίνα για να κρατούνται τα επίπεδα θορύβου κάτω από τα 80 dB.

Το μεγαλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του κόσμου (5)

Πραγματικά απίστευτο όσο και κτηνώδες…

Το μεγαλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του κόσμου (6)

Το μεγαλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του κόσμου (8)

Το μεγαλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του κόσμου (9)

Το μεγαλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του κόσμου (10)

Το μεγαλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του κόσμου (11)

Το μεγαλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του κόσμου (12)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναδιάρθρωση του δικτύου των συγκοινωνιών από Σεπτέμβριο

Σε πλήρη αναδιάρθρωση του δικτύου του σκοπεύει να προχωρήσει ο ΟΑΣΑ, κυρίως σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία, από το φθινόπωρο, παράλληλα με την εφαρμογή του νέου μειωμένου εισιτηρίου από τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το Σάββατο, «ραχοκοκκαλιά» του νέου δικτύου θα αποτελεί το μετρό, αλλά και οι γραμμές κορμού των λεοφωρείων που θα διατρέχουν τους βασικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας χωρίς να εισέρχονται στα προάστια.

Τέσσερις είναι οι βασικές αλλαγές τις οποίες επεξεργάζεται αυτή την περίοδο η διοίκηση του ΟΑΣΑ:

Η μείωση του μήκους της διαδρομής αρκετών λεωφορειακών γραμμών, ώστε αυτές να μετατραπούν σε τρφοδοτικές γραμμές του μετρό αλλά και των γραμμών κορμού των λεωφορείων.

Η ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από το μετρό

Η αλλαγή στις συχνότητες διέλευσης των λεωφορείων, ώστε σε περιοχές όπου η επιβατική κίνηση είναι μεγάλη να αυξηθούν και σε περιοχές που δεν υπάρχει ζήτηση να μειωθούν.

Η αλλαγή στον τρόπο που θα διανέμονται οι επιχορηγήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα αεροπορική τραγωδία: Συνετρίβη επιβατικό αεροσκάφος στην Τεχεράνη

Μία ακόμη αεροπορική τραγωδία συνέβη στην Τεχεράνη. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είχε μόλις απογειωθεί από το αεροδρόμιο, με προορισμό το Ταμπάς, στο νότιο Ιράν, όταν συνετρίβη 5 χλμ. δυτικά της Τεχεράνης.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους στο τέλος του αεροδιαδρόμου και παρότι σηκώθηκε τελικά το αεροπλάνο, συνετρίβη μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Οι πληροφορίες για τους επιβαίνοντες είναι συγκεχυμένες, αλλά γίνεται αναφορά για τουλάχιστον 40 άτομα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έως τα μέσα Σεπτεμβρίου τα νέα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί απ’ όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, ενώ τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αυτό που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα είναι αν η δόση του Σεπτεμβρίου θα είναι διπλή (δηλαδή αν θα συμπεριλαμβάνει και τη δόση του Αυγούστου), καθώς και ο αριθμός των δόσεων.

 Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι στόχος είναι τον Σεπτέμβριο να πληρωθεί απ’ όλους τους υπόχρεους μόνο η πρώτη δόση και συνολικά οι δόσεις να ανέλθουν σε 6 (τελευταία δόση τον Φεβρουάριο).

Προς το παρόν, το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος θα πρέπει να υπολογίσει εάν θα υπάρξουν ταμειακά προβλήματα τους επόμενους μήνες στην περίπτωση που επεκταθούν οι δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο.

Όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει ελέγξουν την αξία των ακινήτων τους. Αυτό μπορούν να το πράξουν συγκρίνοντας στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου τις αξίες που είχαν υπολογιστεί το 2013.
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, μετά τις 26 Αυγούστου θα κατατεθεί στο τρίτο θερινό τμήματα τη Βουλής νομοθετική διάταξη με την οποία θα διορθώνονται τα τεράστια λάθη που έγιναν στα οικόπεδα εκτός αντικειμενικού συστήματος.

Αμέσως μετά, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση μόνο για τα προβληματικά εκκαθαριστικά σημειώματα και συγκεκριμένα γι’ αυτά τα οποία ευθύνεται η φορολογική διοίκηση. Η νέα εκκαθάριση θα οδηγεί σε μειώσεις σε σχέση με τα υπέρογκα ποσά που αρχικώς είχαν καταλογιστεί.

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου και αφού έχουν αναρτηθεί όλα τα εκκαθαριστικά σημειώματα, θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet προκειμένου όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν ξεχάσει να συμπληρώσουν κάποια στοιχεία στο Ε9 να τα διορθώσουν. Γι’ αυτούς θα γίνει νέα εκκαθάριση μέχρι το τέλος καταβολής των δόσεων προκειμένου να γίνει συμψηφισμός. Δηλαδή θα ξεκινήσουν να πληρώνουν κανονικά και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχει γίνει νέα εκκαθάριση και η διαφορά του φόρου θα συμψηφιστεί με επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ του 2014.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να γνωρίζουν:

1. Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Εξετάζεται η τελευταία δόση να πληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή ο φόρος θα κατανεμηθεί σε έξι δόσεις.

2. Θα γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τις περιπτώσεις εκείνες που η αξία των ακινήτων πολλαπλασιάστηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σε κάθε περίπτωση, οι νέες τιμές θα είναι προς όφελος του ιδιοκτήτη ακινήτων. Για παράδειγμα, οικόπεδο με κτίσμα 706 τ.μ. στην Κεφαλλονιά είχε υπολογιστεί το 2013 στα 59.408 ευρώ. Με την εκκαθάριση του 2014 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, η αξία του πολλαπλασιάστηκε και έφθασε τα 144.834,4 ευρώ. Με το νέο σύστημα η αξία που θα χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ θα είναι αυτή του 2013, δηλαδή τα 59.408 ευρώ. Αντίθετα, σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής για οικόπεδο 300 τ.μ. το 2013 είχε υπολογιστεί αξία 115.000 ευρώ, ενώ το 2014 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, όπου χρησιμοποιήθηκαν οι χαμηλότερες τιμές ζώνης του δήμου, η αξία μειώθηκε στα 35.000 ευρώ. Για τις περιπτώσεις αυτές θα χρησιμοποιηθεί το χαμηλότερο ποσό, δηλαδή των 35.000 ευρώ, που αναφέρεται στο ανωτέρω παράδειγμα για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Τα νέα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στις 15 Σεπτεμβρίου στο Διαδίκτυο.

3. Αυτό που θα πρέπει να πράξουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι να ελέγξουν την αξία των ακινήτων τους. Αυτό μπορούν να το πράξουν συγκρίνοντας στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου τις αξίες που είχαν υπολογιστεί το 2013 και αυτές που υπολογίστηκαν φέτος από το υπουργείο Οικονομικών. Για τα οικόπεδα, τους βοηθητικούς χώρους και τα διαμερίσματα υπάρχουν οι αξίες που μπορούν να συγκριθούν, ωστόσο δεν υπάρχουν αξίες για τα αγροτεμάχια. Πάντως, οι περιπτώσεις λαθών από τη φορολογική διοίκηση στα αγροτεμάχια είναι λίγες.

4. Πολλά λάθη όμως έχουν γίνει και από τους ίδιους τους φορολογουμένους κατά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9. Για παράδειγμα, έχουν δηλωθεί ως οικόπεδα αγροτεμάχια, ενώ λάθη έχουν γίνει στις προσόψεις στους ορόφους που δεν έχουν δηλωθεί και στα ημιτελή κτίσματα. Συγκεκριμένα, αρκετοί ιδιοκτήτες ημιτελών κτισμάτων, αν και δήλωσαν τον κωδικό 99 του Ε9 (για τα ημιτελή κτίσματα), δεν δήλωσαν στη στήλη 32 τον κωδικό 8. Η παράλειψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην αναγνωριστεί η έκπτωση 60% για τα κτίσματα αυτά.

5. Οι ανωτέρω φορολογούμενοι και γενικότερα όσοι υπέπεσαν σε λάθη στο έντυπο Ε9 θα πρέπει, μόλις ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή (μετά τις 15 Σεπτεμβρίου) και το αργότερο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση χωρίς πρόστιμα και να διορθώσουν τα λάθη. Αμέσως μετά θα γίνει νέα επανεκκαθάριση. Η διαφορά του φόρου θα συμψηφιστεί με επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ του 2014.

6. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, για την αποκατάσταση ενδεχόμενων τυπικών λαθών και ελλείψεων σε στοιχεία ακινήτων των δηλώσεων στοιχείων ακίνητων ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται σε βάρος των φορολογουμένων, οι οποίοι θα πρέπει, όπως προαναφέρθηκε, να διορθώσουν τα λάθη αυτά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Ειδικότερα:

Σε περίπτωση μη αναγραφής ή αναγραφής λανθασμένου είδους εμπράγματου δικαιώματος, το ακίνητο θεωρείται ότι ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στον φορολογούμενο, εφόσον το έτος γέννησης επικαρπωτή για το συγκεκριμένο δικαίωμα είναι κενό.

Σε περίπτωση μη αναγραφής ή αναγραφής λανθασμένου ποσοστού συνιδιοκτησίας, λαμβάνεται ποσοστό συνιδιοκτησίας 100%.

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του αριθμού ορόφου ή συμπλήρωσης ορόφου ακινήτου ως δώμα, για τον υπολογισμό του φόρου λαμβάνεται ο συντελεστής που αντιστοιχεί στον 6ο όροφο.

Σε περίπτωση κατά την οποία το έτος γέννησης επικαρπωτή έχει συμπληρωθεί με διψήφιο αριθμό, αυτός θεωρείται ως η ηλικία του επικαρπωτή κατά το έτος υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων. Σε περίπτωση μη αναγραφής ή αναγραφής λανθασμένου έτους γέννησης επικαρπωτή, με εξαίρεση την προηγούμενη περίπτωση, λαμβάνεται το δυσμενέστερο για τον φορολογούμενο έτος.
Σε περίπτωση εμπράγματου δικαιώματος με επικαρπωτή νομικό πρόσωπο, θα αποδίδεται η σταθερή τιμή 0,80 για επικαρπία, ανεξάρτητα από το δηλωθέν έτος γέννησης επικαρπωτή στη δήλωση στοιχείων ακινήτων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μεγάλη καταστροφή από μεταλλείο χρυσού στον Καναδά δεν είναι είδηση για τα ελληνικά ΜΜΕ. Γιατί άραγε;…

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε την Τετάρτη 6 Αυγούστου η Περιφέρεια Καριμπού της Βρετανικής Κολομβίας στην περιοχή που επλήγη από την καταστροφική κατάρρευση του φράγματος αποβλήτων στο μεταλλείο χαλκού-χρυσού Mount Polley.
Η διάρρηξη του φράγματος τα ξημερώματα της Δευτέρας 4 Αυγούστου απελευθέρωσε 10 δισεκατομμύρια λίτρα νερού και 4,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τελμάτων εμπλουτισμού, προκαλώντας ρύπανση σε αρκετά ρέματα, ποτάμια και λίμνες της περιοχής.  Σε ισχύ παραμένει η απόλυτη απαγόρευση χρήσης νερου από τις λίμνες και τα ποτάμια. Η ανησυχία είναι μεγάλη για τις επιπτώσεις της ρύπανσης, όχι μόνο στην υγεία του (λιγοστού) πληθυσμού αλλά και στα υδατικά οικοσυστήματα της περιοχής που είναι σημαντικοί τόποι αναπαραγωγής του σολωμού. To Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε εντολή προς την εταιρεία να αποκαταστήσει τη ρύπανση. Διαδοχικές αποκαλύψεις που έρχονται στο φως αποδεικνύουν ότι η επικινδυνότητα του φράγματος κάθε άλλο παρά άγνωστη ήταν στην εταιρεία, στην οποία είχε γίνει σειρά συστάσεων από τις αρμόδιες αρχές της Βρετανικής Κολομβίας.
Και οι «μετασεισμοί» από το ατύχημα συνεχίζονται, ενώ πολλοί προειδοποιούν ότι θα είναι πλήγμα για το σύνολο της μεταλλευτικής βιομηχανίας. Αξίζει να παρακολουθήσετε το hashtag #MountPolley στο Twitter όπου χιλιάδες άνθρωποι γράφουν εξοργισμένοι με αυτό που συνέβη στη χώρα που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο περηφανεύεται για τη μεταλλευτική της βιομηχανία. Αμέτρητα άρθρα σε ιστοχώρους και εφημερίδες που ζητούν «να πέσουν κεφάλια» αυτών που ευθύνονται. Άλλα άρθρα διερωτώνται αν η εταιρεία Imperial Metals έχει τα χρήματα να αποκαταστήσει τη ζημία ή αν το πανάκριβο μάρμαρο θα πληρώσουν για μια ακόμα φορά οι φορολοογύμενοι πολίτες. Ομοβροντία πυρών από το σύνολο του τύπου δέχεται η περιφερειακή κυβέρνηση για την ανεπάρκεια των κρατικών ελέγχων στο μεταλλείο και την αδυναμία της να επιβάλει στην εταιρεία να συμμορφωθεί. Επαναλαμβάνουμε ότι μιλάμε για τον Καναδά, όχι για την Ελλάδα!
Στον Καναδά, πέντε ολόκληρες μέρες μετά τη διάρρηξη του φράγματος, το θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης της χώρας να φιλοξενούν καθημερινά εκτενή σχετικά ρεπορτάζ. Μεγάλη έκταση έχει πάρει το θέμα και σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας έντονη ανησυχία ιδιαίτερα στις χώρες που έχουν ή που προγραμματίζουν να έχουν τέτοιου είδους μεταλλεία, όπως οι Η.Π.Α. Μια αναζήτηση με τον όρο «Mount Polley» στο Google News δίνει 30.800 αποτελέσματα!
Και στην Ελλάδα, από όσο είδαμε, δεν έχει γράψει κανείς μία γραμμή… Κανείς, πέρα από τα ιστολόγια που αναπαρήγαγαν το δικό μας άρθρο: Περιβαλλοντικός εφιάλτης στον Καναδά από διαρροή αποβλήτων μεταλλείου παρόμοιου με τις Σκουριές. Το θέμα δεν πέρασε απλά «στα ψιλά», πέρασε στην απόλυτη ανυπαρξία. Κανένα από τα  Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης δεν μετέφρασε έστω δυο γραμμές κάποιου από  τα σχετικά άρθρα του πρακτορείου Reuters. Δεν τα είδαν; Βρήκαν ασήμαντο ένα περιβαλλοντικό ατύχημα που οι Καναδικές ειδησεογραφικές σελίδες λένε ότι είναι «ένα από τα χειρότερα στον κόσμο»; Θεώρησαν ότι δεν μας αφορά το θέμα γιατί δεν έχει σχέση με τίποτα που συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα; H  φράση «μεταλλείο χαλκού-χρυσού» δεν χτύπησε κάποιο καμπανάκι; Ή μήπως χτύπησε;
Είναι ολοφάνερη η σύνδεση της καταστροφής στον Καναδά με την καταστροφική «επένδυση» που ετοιμάζει η Καναδική εταιρεία μαζί με τον εθνικό εργολάβο – καναλάρχη – μεγαλοεκδότη στη Χαλκιδική. Δεν είναι τυχαία η εκκωφαντική σιωπή των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Ξέρουν ότι αυτή είναι μια είδηση που δεν πρέπει να φτάσει στα αυτιά του Ελληνικού κοινού, γιατί θα χαλάσει τη ρόδινη εικόνα που έχει δημιουργήσει η προπαγάνδα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ / ELDORADO GOLD. Θα καταστρέψει το παραμύθι της «ανάπτυξης», με τους δήθεν αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους που δήθεν θα τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια από την εξαιρετική Καναδική εταιρεία ενώ οι κρατικές υπηρεσίες με άγρυπνο μάτι θα ελέγχουν… Και μετά ξυπνήσαμε, όπως ξυπνήσαν και οι Καναδοί. Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι οι Ελληνικές κρατικές υπηρεσίες, που δεν «βλέπουν» τις παρανομίες της εταιρείας όταν τις βάζεις μπροστά στα μάτια τους, θα καταφέρουν εκεί που απέτυχαν οι αντίστοιχες Καναδικές υπηρεσίες;
Είναι γνωστό το αυτό το παραμύθι και πριν από εμάς το άκουσαν και οι Καναδοί.  Η καταστροφή είναι κάτι μακρινό και αόριστο, κάτι «που δεν μπορεί να συμβεί». Μέχρι που συμβαίνει. Και συμβαίνει πάντα, με μαθηματική ακρίβεια.
Εμείς θα γράψουμε για όλες τις πτυχές αυτού του «ατυχήματος» – που μόνο απρόσμενο δεν ήταν – όπως ακριβώς τις μεταδίδουν τα Καναδικά και διεθνή μέσα. Ζητάμε τη βοήθεια των φίλων ιστολόγων και των μέσων ενημέρωσης που γνωρίζουμε ότι στηρίζουν τον αγώνα για τη σωτηρία της Χαλκιδικής, να βοηθήσουν να αναδειχθεί όσο γίνεται το θέμα.
Πηγή: antigoldgr.org


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!