EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Θάνατος για αγρότες και εξαγωγείς από το εμπάργκο - Έκλεισαν τα ρωσικά σύνορα - Επιστρέφουν οι νταλίκες και σαπίζουν τα προϊόντα

Οι παραγωγοί προκρίνουν ως μοναδική λύση τη βιολογική καταστροφή όλων των αποθηκευμένων  προϊόντων στα ψυγεία, αλλά και των ροδάκινων που παραμένουν στα αζήτητα στα χωράφια τους, αλλά σημειώνουν πως το κόστος και τις αποζημιώσεις θα πρέπει να τις αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Για το ενδεχόμενο να γίνουν χυμοί εμφανίζονται και πάλι αρνητικοί, αφού θα έδιναν τα ροδάκινα με 5 λεπτά το κιλό, ενώ το κόστος της παραγωγής τους είναι πολλαπλάσιο. 

Οι αγρότες που βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση ζητούν επίσης από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες, προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα, ενώ έχουν ζητήσει την Τρίτη ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Καρασμάνη. 

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, διευκρίνισε: "Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση ν΄ ανοίξει άμεσα δύο χωματερές, σε Ημαθία και Πέλλα, ώστε να απογραφούν και να καταστραφούν οι αδιάθετες ποσότητες. Επίσης, ζητούμε από την κυβέρνηση να αποζημιώσει τους πληγέντες και στη συνέχεια να διεκδικήσει αυτές τις αποζημιώσεις από τις Βρυξέλλες".

Ενδεικτικό της ζημιάς που έχουν υποστεί οι παραγωγοί ειναι το γεγονός πως μόνο για το νομό Ημαθίας οι αδιάθετες ποσότητες ροδάκινων ξεπερνά τους 9.000 τόνους. 

Παράλληλα, οι παραγωγοί αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινού μετώπου με ομάδες παραγωγών της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, οι οποίες συμμετέχουν στην Περιφερειακή Ένωση Διακινητών Φρούτων και Λαχανικών (AREFEL), ώστε να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση και διεκδίκηση στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε η πραγματοποίηση συσκέψεων για το θέμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το επιμελητήριο Ημαθίας, την Τρίτη και τη Δευτέρα αντίστοιχα. 

newsit
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κόμματα: Θυγατρικές Ανώνυμες Εταιρείες…

Η κυβέρνηση αυτή έρχεται να εκτελέσει ένα από τα βασικά, ίσως και από τα τελευταία, «Συμβόλαια» των πολυεθνικών μαφιών του χρήματος: Τη θεσμοθετημένη μετατροπή των κομμάτων σε θυγατρικές επιχειρήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Το νομοσχέδιο που προωθεί για το πολιτικό χρήμα ουσιαστικά θεσμοθετεί την ιδιωτικοποίηση των κομμάτων: Τη μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρείες, θυγατρικές των μεγάλων «νταβάδων» (ξένων και εγχώριων).


Πολλοί εκπλήσσονται με αυτό το μέτρο της κυβερνητικής συμμορίας…

Καμία έκπληξη. Τα μίσθαρνα όργανα της μαφιόζικης τοκογλυφίας εκτελούν τις εντολές των αφεντικών τους σε όλα τα ζητήματα: Οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, εθνικά, πολιτιστικά κ.λπ…

Έξω, όμως, από αυτή τη δωσίλογη υπαλληλία της κυβερνητικής συμμορίας, το μέτρο της ιδιωτικοποίησης των κομμάτων και της πολιτικής, αποκαθιστά τη «νομιμότητα» της ΠΡΑΞΗΣ: Εναρμονίζει και κωδικοποιεί νομικά, καθιστά ΘΕΣΜΟ, αυτό που συντελείται στην οικονομική και πολιτική πράξη.

Τα κόμματα έχουν μετατραπεί, προ πολλού, σε άμεσα όργανα του κεφαλαίου, σε θυγατρικές επιχειρήσεις των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων).

Τα κόμματα λειτουργούν στην πράξη σαν ανώνυμες εταιρείες των χρηματοδοτών τους: Του μεγάλου κεφαλαίου…

Τα κόμματα έχουν απολέσει προ πολλού τον ΕΜΕΣΟ χαρακτήρα της ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ του κεφαλαίου. Αποτελούν υπαλληλικό προσωπικό του ΑΜΕΣΟΥ χαρακτήρα της εξουσίας του χρήματος.

Αυτό, λοιπόν, που υπάρχει και λειτουργεί στην πολιτική ΠΡΑΞΗ κωδικοποιεί και νομιμοποιεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Αυτό που γινόταν υπόγεια και «παράνομα», τώρα γίνεται «νόμιμα» και ΘΕΣΜΟΣ…

Αντί η Siemens, π.χ. να έχει Χριστοφοράκους, για να «ψάχνει» και να χρηματοδοτεί, υπογείως, Τσουκάτους και Μαντέληδες, τώρα αυτό αποκτά τη «νομιμότητα» της «διαφάνειας»: Θεσμό του καθεστώτος!!!

Αντί οι Κοκκαλέοι, οι Βαρδινογιάννηδες, οι Τράπεζες, οι διεθνείς μαφιόζοι του χρήματος και κάθε «νταβάς», να συναλλάσσονται, κάτω από το τραπέζι, με τα κόμματα και να διαπλέκονται εμμέσως ΚΑΙ με διαδικασίες περίπλοκες, ΤΩΡΑ αυτό θα γίνεται ΑΜΕΣΑ και ΘΕΣΜΙΚΑ…

Καμία έκπληξη λοιπόν. Οι δωσίλογοι υπάλληλοι του χρήματος επιλύουν μια «δυσαρμονία»: Περιεχομένου και Μορφής, Έμμεσης «δημοκρατίας» και Άμεσης «δημοκρατίας» του κεφαλαίου…

Με πιο απλά λόγια: Αυτό το νομοσχέδιο ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ τον τελεσίδικο ΘΑΝΑΤΟ της έμμεσης αντιπροσώπευσης…

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ, δηλαδή, αυτό που πλέον γίνεται στην κοινοβουλευτική ΠΡΑΞΗ: Την ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑ του κεφαλαίου, και τη θεσμοθετημένη μετατροπή των κομμάτων και του κοινοβουλίου, σε διακοσμητικά ντεκόρ…

Τα καθεστωτικά κόμματα, ως πολιτικές οντότητες κοινωνικών συμφερόντων και αντιθέσεων, έχουν ΠΕΘΑΝΕΙ. Το ίδιο και η αστική δημοκρατία που τα γέννησε…

Τα κόμματα πλέον είναι θυγατρικές επιχειρήσεις των μεγάλων Ανώνυμων Εταιρειών: Πολυεθνικών και ποικίλων μαφιόζων του χρήματος…

Και αυτή η θεσμοθέτηση διατυμπανίζεται σαν «διαφάνεια»: Η υποκρισία σε μορφές παράκρουσης…

Η «αριστερά» και εδώ δηλώνει ΑΠΩΝ…

Τι όμως και να πει; Ότι είναι και αυτή μια θυγατρική επιχείρηση του καθεστώτος με «αριστερό» εμπόρευμα;;;


πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Δεμένο» στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο European Express λόγω επίσχεσης

Στο λιμάνι της Καβάλας παρέμενε μέχρι νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «European Express», που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 12.00 το μεσημέρι για Λήμνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, «NEL Lines», η καθυστέρηση οφείλεται σε επίσχεση εργασίας 12 μελών του πληρώματος του πλοίου. «Καταβάλλονται προσπάθειες από τη διοίκηση της εταιρείας για επίλυση του ανωτέρω θέματος, ούτως ώστε το πλοίο να αναχωρήσει προς Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Βαθύ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση τις επόμενες ώρες


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Με απόφαση - νόμο των Βρυξελλών η Ε.Ε. έχει δικαίωμα εισβολής και καταστολής, σε περίπτωση που διαπιστώσει η ίδια (δηλαδή το "διευθυντήριο" των ανωνύμων συμφερόντων πολυεθνικών) πως απειλούνται τα συμφέροντά της.

Πού θα εισβάλει η Ε.Ε. στρατιωτικά και θα καταστέλλει κινητοποιήσεις πολιτών; Μα, στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των οποίων τη γνώμη δεν θα λαμβάνει υπόψιν, αφού θα έχει τη δυνατότητα εισβολής και επιβολής στρατιωτικών μέσων (δηλαδή πολέμου και θανάτου πολιτών) χωρίς να αιτηθεί κάτι τέτοιο η κυβέρνηση της χώρας που "αποσταθεροποιείται"...! (ενδεχομένως η συγκεκριμένη απόφαση να είναι και η κύρια αιτία ασκήσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για μάχες πόλεων και καταστολή εξεγέρσεων πολιτών...).


Η Δημοκρατία μέσα στην Ευρώπη έχασε και την έσχατη άμυνά της και το προσωπείο της ευρωχούντας με νόμο των Βρυξελλών αποφασίζει και διατάσσει...

Στο σημείο αυτό, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο συμπτωματική μπορεί να είναι η βούληση του Βερολίνου να λειτουργεί ο γερμανικός στρατός και πέραν των ορίων της Γερμανίας, αλλά και πέραν των ορίων δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ...


Με Ευρωπαϊκό νομοθέτημα, λοιπόν, οι Βρυξέλλες μπορούν από τώρα και στο εξής να δώσουν το δικαίωμα σε χώρες μέλη, εφόσον μια κυβέρνηση τρίτης χώρας οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της Ευρώπης από τις 24.6.2014 και μετά...

Η οδηγία/νόμος δίνει πλέον και έμπρακτα το δικαίωμα σε χώρες της Ε.Ε. να καταστείλουν με δικές τους δυνάμεις αναταραχές στο εσωτερικό τρίτων χωρών, ακόμα και αν δεν το αιτηθεί η τοπική ηγεσία αν θεωρηθεί από Βρυξέλλες πως έχει χάσει τον έλεγχο και μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα συνοχής της ΕΕ.
Οι αντιδράσεις, όπως ήταν φυσικά, είναι εντονότατες και δεκάδες βουλευτές όλων των κρατών μελών δηλώνουν πως δεν θα το αφήσουν να περάσει. Δυστυχώς, οι διαμαρτυρόμενοι ευρωβουλευτές ανήκουν σε "φατρίες" (ομάδες της ευρωβουλής) και ελέγχονται κατά πολύ στις αποφάσεις τους.


Έτσι, δεν αναμένεται καμία ουσιαστική αντίδραση, όπως δεν αναμένεται να δοθεί καμία απολύτως έκταση στο συγκεκριμένο θέμα από τα μεγάλα ΜΜΕ της Ευρώπης (τα οποία ελέγχονται είτε άμεσα - ιδιοκτησιακά από μεγάλες πολυεθνικές, είτε οικονομικά από τράπεζες, λόγω των χρεών τους).

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι η απαρχή της διάλυσης κάθε δημοκρατικού ιδεώδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία -ως γνωστόν- κυριαρχεί η Γερμανία. Η "απομάκρυνση" αυτή από τις δημοκρατικές διαδικασίες και το δικαίωμα της ανεξαρτησίας των κρατών - μελών της ΕΕ (το οποίο προστατεύεται από το Διεθνές Δίκαιο), είναι η πρώτη επίσημη είσοδος του Δ' Ράιχ, το οποίο δεν διστάζει πλέον να απειλεί ευθέως με μέτρα τα οποία δεν θα είναι αποκλειστικά οικονομικά και φυσικά καμία απολύτως σχέση δεν θα έχουν με την αυτοπροστασία των κρατών - μελών της Ε.Ε. από αποφάσεις του ευρω-διευθυντηρίου.

Η απόφαση αυτή ενδεχομένως θα αποτελέσει την απαρχή διαδικασιών από κράτη - μέλη της Ε.Ε., που θα οδηγήσουν σε κρίση το οικονομικό οικοδόμημα που απειλεί να μετατραπεί σε φασιστικό - ναζιστικό έκτρωμα...

Μένει να αναρωτηθούμε τι θα συμβεί στην Ελλάδα εάν θελήσει να απαγκιστρωθεί από την ευρωπαϊκή αγχόνη; Προφανώς όχι πλέον. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι πόσο σύντομα η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα εφαρμόσει (και επίσημα) αυτού του είδους την πρακτική στο εσωτερικό της Ελλάδας...

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΝΦΙΑ: Σε ένα μήνα η νέα εκκαθάριση και πληρωμή στις 30 Σεπτεμβρίου

Παράταση για όλους μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου σχεδιάζει να ανακοινώσει, επισήμως, η κυβέρνηση, μετά τις χθεσινές, πρώτες ανακοινώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μετά τις 26 Αυγούστου αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ισχύσουν και επισήμως οι νέοι όροι για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, καθώς τότε ξανανοίγει η Βουλή.

Με τα δεδομένα αυτά, έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, στις περιπτώσεις όπου είχαν διαπιστωθεί τραγικά λάθη υπολογισμού των τιμών της εφορίας.
Αμέσως μόλις διορθώσει η κυβέρνηση τα λάθη της για τους 4.000 οικισμούς της χώρας, θα ανοίξει και η εφαρμογή στο Taxisnet για διορθωτικές δηλώσεις στο Ε9.

Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στο Γ’ Θερινό τμήμα της Βουλής μετά τις 26 Αυγούστου, με την οποία θα προβλέπεται η διόρθωση των εξωφρενικών λαθών σε φορολογουμένους που έχουν ακίνητα σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος.

Ο νέος υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ επιδιώκεται να γίνει με τις αξίες του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2013, ενώ στόχος είναι οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ να μην πέσουν κάτω από τα 3,2 δισ. ευρώ (σ.σ.: η Τρόικα είχε δεχτεί ότι οι βεβαιώσεις πρέπει να φτάσουν τα 3,54 δισ. ευρώ, ώστε να εισπραχθούν τα 3,2 δισ. ευρώ).

Η πρώτη δόση εξόφλησης του φόρου θα είναι τέλος Σεπτεμβρίου (χρονικό διάστημα ιδιαίτερα ασφυκτικό σε σχέση με την έκδοση του νέου εκκαθαριστικού) και η τελευταία τέλος Ιανουαρίου.

Εξετάζεται να υπάρξει και 6η δόση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαγράφονται τα χρέη προς το ΙΚΑ για τα αυθαίρετα που τακτοποιούνται: Ποια η διαδικασία

Διαγράφονται τα ανεξόφλητα χρέη προς το ΙΚΑ από χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που μπήκαν στη διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων με το νόμο 4178/2013 ή προτίθενται να το κάνουν στο μέλλον.

Με εγκύκλιό του Ίδρυμα αναφέρει ότι με μια αίτηση, διαγράφονται χρέη προς το ΙΚΑ που αντιστοιχούν σε ανεξόφλητα «οικοδομικά ένσημα» καθώς και πρόστιμα και προσαυξήσεις για χιλιάδες αυθαίρετα που νομιμοποιήθηκαν με το νόμο του 2013, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα για τις πολεοδομικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο του ΙΚΑ, όσοι έχουν υπαχθεί ή πρόκειται να υπαχθούν στις διατάξεις του νόμου 4178/2013 και οφείλουν εισφορές στο ΙΚΑ από την ανέγερση των αυθαίρετων κτισμάτων ή την αλλαγή χρήσης που έκαναν μέχρι τις 28/7/2011 σε υφιστάμενα κτίσματα, μπορούν να πετύχουν την ολοσχερή διαγραφή των ανεξόφλητων ποσών που έχουν βεβαιωθεί εις βάρος τους, αρκεί να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο υποκατάστημα της περιοχής τους.

Για την διαδικασία αυτή απαιτείται:

• Αίτηση ενδιαφερόμενου. Στοιχεία υπαγωγής στους προαναφερόμενους νόμους.

• Να έχουν τεθεί σε αναστολή βεβαιωμένες και ανεξόφλητες εισφορές υπέρ αγνώστων.

• Να έχει συνταχθεί έκθεση αρμοδίου υπαλλήλου από την οποία να προκύπτει ότι οι βεβαιωμένες οφειλές αφορούν το ίδιο έργο.

• Να υπάρχουν στοιχεία οριστικής εξόφλησης του ειδικού προστίμου της πολεοδομίας.

• Να εκδοθεί απόφαση Διευθυντή για διαγραφή ανεξόφλητων ποσών

Επισημαίνεται επίσης ότι με την προσκόμιση της άδειας νομιμοποίησης ή την αποστολή αυτής από την πολεοδομία, η κάθε μια υπόθεση θα παραμείνει σε εκκρεμότητα.

Το ΙΚΑ δεν προχωράει σε διαγραφή εισφορών που είχαν καταλογιστεί και έχουν εξοφληθεί ούτε σε επιστροφή εισφορών σε εργοδότη από την αιτία αυτή.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο: Με το Γενικό Έγγραφο Ε41/82/25-04-2014 γνωστοποιήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 7, 21παρ.2, 23, 24παρ.1,7και 8 καθώς και του άρθρου 25παρ.5του. Ν. 4178/2013 (ΦΕΚ.174/τ.Α ́/08-08-2013) και παρασχέθηκαν οδηγίες για την εφαρμογή τους, είχε δε διατηρηθεί επιφύλαξη για συμπλήρωση ή τροποποίηση των οδηγιών αυτών όταν παρασχεθούν διευκρινίσεις από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην οποία εκκρεμούσε ερώτημά μας.

Δια του παρόντος κοινοποιείται η σχετική απάντηση της Γ.Γ.Κ.Α. και των συν/νων σε αυτή και παρέχονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις:

1. Διευκρινίσεις για την παρ. 3.1 του Γενικού Εγγράφου Ε41/82/25-04-2014.
Με την παραγράφου 3.1 του Γενικού Εγγράφου Ε41/82/25-04-2014 παρέχονται οδηγίες για τις περιπτώσεις αυθαιρέτων τα οποία , υπήχθησαν στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4014/2011 ή του άρθρου 24 παρ. 1, 7 και 8 του νόμου 4178/2013, γίνεται αναφορά για την «μη βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών υπέρ αγνώστων», για τις περιπτώσεις αυτές σήμερα, ενώ για τις περιπτώσεις αυθαιρέτων που έχουν υπαχθεί στις εν λόγω διατάξεις και έχουν από τις υπηρεσίες μας βεβαιωθεί εισφορές υπέρ αγνώστων, ορίζεται η διαδικασία για την αναστολή είσπραξης των ανεξόφλητων ποσών.

Στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου αυτής αναφέρεται ότι: «Θα ενημερώνεται το ειδικό βιβλίο για τα αυθαίρετα και δεν θα αποστέλλονται καταστάσεις διαγραφής οφειλών για το υπόλοιπο ποσό οφειλής (προσαυξήσεις και αυτοτελή πρόστιμα) στις ταμειακές υπηρεσίες, ακόμη και όταν έχουμε οριστική εξόφληση (οριστική υποβολή και εξόφληση του ειδικού προστίμου της πολεοδομίας) μέχρι να σας δοθούν νέες οδηγίες και αφού παρασχεθούν σχετικές διευκρινίσεις από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην οποία εκκρεμεί ερώτημά μας»…

Δια του παρόντος τροποποιούνται οι οδηγίες του εδαφίου αυτού και γνωστοποιείται ότι, για τις περιπτώσεις που προσκομίζονται στοιχεία εξόφλησης του ειδικού προστίμου της πολεοδομίας και στοιχεία για την οριστική υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4014/2011 ή του άρθρου 24 του νόμου 4178/2013, εφόσον παραμένει ανεξόφλητο ποσό συγκεκριμένης Π.Ε.Ε, Π.Ε.Π.Ε.Ε., Π.Ε.Π.Τ. ή Π.Ε.ΑΠ που έχει τεθεί σε αναστολή με την διαδικασία που περιγράφεται στο Ε41/82/24- 05-2014 Γενικό Έγγραφο, εκδίδεται απόφαση Διευθυντού περί διαγραφής ανεξόφλητου ποσού και αποστέλλεται στις ταμειακές υπηρεσίες κατάσταση διαγραφών, αφού βεβαίως από την καρτέλα οφειλέτη προσδιοριστεί το ακριβές υπόλοιπο ποσό κυρίων εισφορών της Π.Ε.Ε , Π.Ε.Π.Ε.Ε, κ.λ.π.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιος είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Greece Debt Free» που σβήνει το χρέος της Ελλάδας

Στα 2,3 εκατ. ευρώ ανέρχεται συνολικά το χρέος που έχει διαγραφεί χάρη στις δωρεές ομολόγων τού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Greece Debt Free, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων που απέκτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός και προχωρά στην ακύρωσή τους, διαγράφοντάς τα από το σύνολο του δημοσίου χρέους.


Πρόκειται για τη διαγραφή δημοσίου χρέους ονομαστικής αξίας 230.000 ευρώ. Συνολικά, η διαγραφή χρέους, προσθέτοντας και αντίστοιχη της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «εκ μέρους της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ευχαριστεί το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Greece Debt Free για την ισχυρού συμβολισμού πρωτοβουλία που επανέλαβε. Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη διαχρονική δύναμη του Ελληνισμού» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Ποιος είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Greece Debt Free

Αυτό, όμως, που έχει αξία είναι να δούμε ποιος είναι αυτός ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ποιοι είναι οι υποστηρικτές του, πώς διαγράφουν το χρέος και τι σκοπό έχουν.

Το GDF είναι δύο οργανισμοί, αλλά ένα κίνημα. Το GREECE DEBT FREE Inc. (ΗΠΑ) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός 501(c)(3) και το GREECE DEBT FREE – ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ είναι ένας ελληνικός μη-κερδοσκοπικός φορέας.


Και οι δύο φορείς του GDF είναι μη-κερδοσκοπικοί, μη-κυβερνητικοί και μη-πολιτικοί οργανισμοί, οι οποίοι προτρέπουν πολίτες και εταιρείες να αναλάβουν δράση με σκοπό τη μείωση του Ελληνικού εθνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα. Το GDF είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στον καθένα να αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα και να τα ακυρώσει, βοηθώντας έτσι στη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους και στην ανακούφιση των δυσκολιών για τον Ελληνικό λαό.

Για πρώτη φορά, κάθε Έλληνας, κάθε άτομο από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, μπορεί να έχει πρόσβαση στην αγορά των ομολόγων έμμεσα μέσω του GDF χωρίς να διαθέτει χρηματιστηριακό λογαριασμό και να εκμεταλλευθεί την τρέχουσα έκπτωση με την οποία συναλλάσσονται τα ομόλογα, με σκοπό να βοηθήσει στη μείωση του χρέους.

Πώς λειτουργεί

             


Το GDF δέχεται δωρεές από ιδιώτες και επιχειρήσεις, αγοράζει ελληνικά κρατικά ομόλογα στη χαμηλότερη δυνατή τιμή από τη δευτερογενή αγορά και έπειτα τα ακυρώνει πριν από τη λήξη τους. Αν γίνει πληρωμή σε τόκους, το GDF θα χρησιμοποιήσει τους τόκους για να αγοράσει περισσότερα ομόλογα προς ακύρωση.

Ποιοι βρίσκονται από πίσω

To GDF είναι ένας οργανισμός που υποστηρίζεται από 8 εταιρείες, 3 παρόχους τεχνολογίας, 2 δικηγορικά γραφεία, 2 εταιρείες δημοσίων σχέσεων και 5 εθνικότητες (συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών) σε 4 διαφορετικές χώρες καθώς και περισσότερους από 70 εθελοντές. Από την Ελλάδα grand supporters είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η Volkan Beer από τη Σαντορίνη. Supporters είναι τα Εργαστήρια Klorane, η Ελληνογερμανική Αγωγή, ο οίκος Bonhams, η TÜV HELLAS, το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και κάμποσοι άλλοι.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οδηγίες και συστάσεις για τον ιό Έμπολα

Σε επικαιροποιημένες συστάσεις στους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες για τον ιό Εμπολα προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Υγείας μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα.

Σε αναλυτική ανακοίνωση που συντάχθηκε με τη βοήθεια του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει τι είναι ο ιός, πως μεταδίδεται, τι συστήνεται στους ταξιδιώτες και ποια μέτρα έχουν ληφθεί. Δόθηκε και στη δημοσιότητα και μια αφίσα που θα τοποθετηθεί στις πύλες εισόδου της χώρας με χρήσιμες πληροφορίες για τον ιό στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Τι είναι ο ιός Έμπολα

Ο αιμορραγικός πυρετός Ebola είναι μια ιογενής νόσος, η οποία εμφανίζεται σποραδικά ιδίως σε περιοχές της Κεντρικής Αφρικής. Πρόκειται κατά βάση για ζωονόσο και τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η δεξαμενή του ιού είναι διάφοροι τύποι νυχτερίδων της Αφρικής. Ο ιός από τις νυχτερίδες μεταφέρεται σε άγρια ζώα τα οποία στη συνέχεια μεταφέρουν τον ιό στον άνθρωπο.

Η εμφάνιση σποραδικών κρουσμάτων στην Αφρική, συνήθως, ακολουθείται από επιδημίες τόσο στην κοινότητα όσο και στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Η νοσοκομειακή εξάπλωση στις χώρες της Αφρικής σχετίζεται με την πολλαπλή χρήση μη αποστειρωμένων βελόνων όπως και με την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Πως μεταδίδεται

O ιός Εbola μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω επαφής με αίμα ή εκκρίσεις ασθενών (π.χ. σάλιο, ούρα κλπ). Η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο αυξάνει στα τελευταία στάδια της νόσου και κυρίως στο αιμορραγικό στάδιο, αλλά ακόμη και μεταθανάτια, λόγω της συνεχιζόμενης ιαιμίας.

Ο ιός, μετά από περίοδο επώασης περίπου μιας εβδομάδας (από 2 έως 21 ημέρες), προκαλεί αρχικά ένα σύνδρομο που μοιάζει με γριπώδη συνδρομή (πυρετός, μυαλγίες, πόνος στη μέση, αδυναμία), και προοδευτικά εμετούς και διάρροιες, νεφρική ανεπάρκεια, αιμορραγίες από βλεννογόνους και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Οι συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ

Συστήνεται να αποφεύγεται η επίσκεψη σε χώρες της Δυτικής Αφρικής όπως, Γουινέα, Λιβερία, 
Σιέρα Λεόνε, και Νιγηρία. Σε περίπτωση που θεωρηθεί ανέφικτη αυτή η επιλογή θα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προφύλαξης στη χώρα προορισμού για την αποφυγή μόλυνσης από τον ιό, βάσει των λεπτομερών υποδείξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Αποφυγή επαφής με οποιουδήποτε τύπου βιολογικό υλικό (αίμα, σπέρμα, σάλιο κλπ), και αντικείμενα που πιθανόν είναι μολυσμένα, προφυλαγμένη σεξουαλική επαφή, αποφυγή κατανάλωσης κρέατος αγρίων ζώων, κλπ.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Υγείας με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς (Γεν. Δ/νση Δημόσιας Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΚΕΠΥ) έχουν ήδη διασφαλίσει υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και έχουν προσαρμοστεί στις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό έχουν ήδη σταλεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ οδηγίες στους επαγγελματίες υγείας (www.keelpno.gr) (γενικές πληροφορίες σχετικά με τον αιμορραγικό πυρετό από ιούς Ebola, τους τρόπους μετάδοσης των ιογενών αιμορραγικών πυρετώv, τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης των ιογενών αιμορραγικών πυρετών, τις οδηγίες για τη διαχείριση πιθανού/ύποπτου για ιογενή αιμορραγικό πυρετό κρούσματος σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.)

Επίσης έχουν ήδη εκδοθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ οδηγίες για ταξιδιώτες (www.keelpno.gr) και έχουν καθοριστεί και τελούν σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Εργαστηριακού Ελέγχου για την διερεύνηση κλινικών δειγμάτων τα οποία είναι: Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και επικουρικά το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών).

Έχει ήδη καθοριστεί και τελεί σε πλήρη ετοιμότητα ως Νοσοκομείο υποδοχής τυχόν περιστατικών, το Νοσοκομείο «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»

Σε ότι αφορά την ενημέρωση και διαχείριση τυχόν ύποπτων περιστατικών επιβατών που μπορεί να εισέρχονται με πυρετό ή /και άλλα συμπτώματα στη χώρα έχει καταρτισθεί λεπτομερής σχεδιασμός, για τις οδηγίες ατομικών και συλλογικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού (ΚΕΕΛΠΝΟ), μεταφοράς μέσω ΕΚΑΒ, παρακολούθησης και κλινικής αντιμετώπισης.


           keelpno-ebola


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοίγει ο δρόμος για «διαγραφές» μεγάλων οφειλών προς το Δημόσιο

Με ταχύτερες διαδικασίες θα μπορεί πλέον να «ξεκαθαρίσει» το δημόσιο ποιες οφειλές μπορεί να εισπράξει και ποιες είναι «ανεπίδεκτες είσπραξης» ώστε να σταματήσει να τις κυνηγάει.

Με απόφαση που υπέγραψε την 1η Αυγούστου η Γενική Γραμματέας Εσόδων κυρία Κ. Σαββαΐδου, η διάκριση μεταξύ των εισπράξιμων και των ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών, εφόσον πρόκειται για συνολική βασική οφειλή άνω των 300.000 ευρώ και έως 1.500.000 ευρώ, θα μπορεί να γίνεται χωρίς να περιλαμβάνει και την αιτιολογημένη γνώμη του αρμόδιου οικονομικού επιθεωρητή, η οποία προβλεπόταν σε παλαιότερη απόφαση.

Με τον τρόπο αυτό «χαλαρώνει» ο έλεγχος για το ποιοι μεγαλοφειλέτες θα απαλλαγούν, προσωρινά τουλάχιστον και αφού πρώτα το δημόσιο έχει εξαντλήσει το «κυνήγι».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την προβλεπόμενη ως τώρα διαδικασία διαγραφής οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης, από την ημερομηνία καταχώρισης της οφειλής στα βιβλία των ανεπίδεκτων είσπραξης και για χρονικό διάστημα δέκα ετών από τη λήξη του έτους μέσα στο οποίο έγινε η καταχώριση, επέρχονται οι ακόλουθες έννομες συνέπειες:

·αναστέλλεται αυτοδίκαια η παραγραφή της οφειλής

·δεν χορηγείται στον οφειλέτη και σε όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για οποιαδήποτε αιτία. Εφόσον πρόκειται για είσπραξη χρημάτων που θα διατεθούν για την ικανοποίηση του Δημοσίου ή για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, το προϊόν των οποίων θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό, χορηγείται βεβαίωση οφειλής.

·δεν χορηγείται στον οφειλέτη και σε όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα άλλο προβλεπόμενο από το νόμο πιστοποιητικό για μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, εκτός αν πρόκειται για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, το προϊόν των οποίων θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό. Οι αρμόδιες κατά τη χορήγηση των ανωτέρω πιστοποιητικών υπηρεσίες πρέπει να εξετάζουν αν η οφειλή έχει καταχωρισθεί στο ειδικό βιβλίο ανεπίδεκτων είσπραξης.

· δεσμεύονται στο σύνολό τους οι τραπεζικοί και επενδυτικοί λογαριασμοί των παραπάνω προσώπων


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στουρνάρας – Καραβίτης: Εγκλημα διαρκείας με διπλό ονοματεπώνυμο!

«Αν ζούσαμε σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, τότε οι κυβερνώντες όφειλαν να στείλουν τέτοιους υπουργούς με τέτοια λάθη σπίτι τους και όχι να τους διορίζουν σε υψηλόβαθμες θέσεις με πολλαπλάσιο μισθό. Η ιστορία όμως μένει και γράφει: Εμπορική Τράπεζα (τότε), ΕΝΦΙΑ (τώρα), αύριο τι; Τράπεζες; Λέτε να τριτώσει το κακό; »

Για να μην ξεχνιόμαστε, το κυβερνητικό αλαλούμ με τον φόρο ακινήτων, τον ΕΝΦΙΑ, έχει νονό και φέρει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Γιάννης Στουρνάρας και ήταν υπουργός των Οικονομικών έως πρόσφατα. Αυτός και ο φορολογικός του σύμβουλος Νίκος Καραβίτης (ο οποίος είχε χαρακτηριστεί από τη Νέα Δημοκρατία ως ο αρχιτέκτονας της «δημιουργικής λογιστικής» κρύβοντας ελλείμματα όταν ήταν γενικός διευθυντής στη Στατιστική Υπηρεσία στις αρχές του 2000) είναι οι εμπνευστές και σχεδιαστές του ΕΝΦΙΑ.

«Δίκαιος»

Αυτοί οι κύριοι είχαν χαρακτηρίσει τον ΕΦΝΙΑ ως τον πιο.......φόρο. Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συγκυβέρνησης κατά την ψήφιση του σχετικού νόμου στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2013, ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε έκκληση ώστε οι βουλευτές «να μείνουν προσηλωμένοι στον μεγαλύτερο εθνικό στόχο από την εποχή της Μεταπολίτευσης».

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «ο ΕΝΦΙΑ σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαφρύνει φορολογικά τις κατοικίες, τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις που επιβαρύνονταν μέχρι τώρα, και να φορολογήσει με λογικό και αναλογικό τρόπο τα κτίρια και τη γη που δεν επιβαρύνονταν».
Αμ δε. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας ακόμα όχι απλά άδικος φόρος που επέβαλε ο ανάλγητος Στουρνάρας, αλλά ένας φόρος που φορολογεί περιουσιακά στοιχεία, τα οποία αφενός δεν έχουν σοβαρή αξία (χωράφια), αφετέρου δεν παράγουν εισόδημα και, τρίτον, επιβαρύνονται με φανταστικές αντικειμενικές αξίες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αν ζούσαμε σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, τότε οι κυβερνώντες όφειλαν να στείλουν τέτοιους υπουργούς με τέτοια λάθη σπίτι τους και όχι να τους διορίζουν σε υψηλόβαθμες θέσεις με πολλαπλάσιο μισθό. Η ιστορία όμως μένει και γράφει: Εμπορική Τράπεζα (τότε), ΕΝΦΙΑ (τώρα), αύριο τι; Τράπεζες; Λέτε να τριτώσει το κακό; 

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

100 εκατομμύρια ζημιά για τη Γερμανική Rheinmetall από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Το πρώτο σοβαρό πλήγμα στην γερμανική βιομηχανία όπλων (από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας) ήρθε για την μεγάλη εταιρία Rheinmetall, μετά από την απόσυρση της άδειας από τη γερμανική κυβέρνηση για την πώληση ενός εκπαιδευτικού κέντρου μάχης στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το κέντρο θα λειτουργούσε στο Mulino, 350 χλμ ανατολικά της Μόσχας και ήταν πολύτιμη είσοδος για την γερμανική εταιρία στη ρωσική αμυντική αγορά η οποία είναι ανερχόμενη αντίθετα με τις ευρωπαϊκές που συρρικνώνονται.

Η Rheinmetall θα προμήθευε το σύστημα προσομοίωσης μάχης (simulator). Το κέντρο θα ήταν παρόμοιο με το Gefechtsübungszentrum Heer (GÜZ) του γερμανικού Στρατού. Η εταιρία χάνει 100 εκατομμύρια ευρώ από αυτή την εξέλιξη, αλλά η μακροπρόθεσμη ζημιά είναι στην αξιοπιστία της όπως και της συνολικής γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας. Ένας πελάτης δεν μπορεί να έχει πια γερμανική εγγύηση ότι αυτό που θα επιλέξει από γερμανική εταιρία, θα το παραλάβει επίσης. 

Οι ΗΠΑ ουσιαστικά έχουν πλήξει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία (ίσως όχι ακόμη την γαλλική) διότι τώρα υπάρχει προηγούμενο ότι αν θέλουν μπορούν να υποχρεώσουν τις ευρωπαϊκές χώρες να μην τιμήσουν την υπογραφή τους και να μην παραδώσουν αυτά που δεσμεύθηκαν μετά από διαγωνισμό. Με το πρόσχημα των κυρώσεων.

Η γαλλική βιομηχανία φαίνεται ότι αυτό το έχει συνειδητοποιήσει και δεν υποχωρεί στην πώληση δύο ελικοπτεροφόρων αποβατικών σκαφών Mistral για προβολή ισχύος, με το πρώτο να παραδίδεται στη Ρωσία τον Οκτώβριο. Οι ΗΠΑ πια θα μπορούν να πείσουν τρίτες χώρες ότι αυτές μόνο μπορούν να εγγυηθούν παράδοση οπλικών συστημάτων γιατί «οι Ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν αν μπουν κυρώσεις».

Πάντως, οι Ρώσοι έχουν υπέροχο πεδίο αντίδρασης κατά της Γερμανίας (η οποία πάντοτε τους «πουλάει» υπέρ των ΗΠΑ), αρκεί να βρουν προβλήματα ασφαλείας σε γερμανικά αυτοκίνητα (Μερσεντές, κλπ, κλπ) και να απαγορεύσουν εισαγωγές γερμανικών αυτοκινήτων. Θα βουλιάξει η Γερμανία.


Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!