EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του Έμπολα

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, τοποθετούνται για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της επιδημίας του Έμπολα.

«Η ανακήρυξη της επιδημίας του Έμπολα ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διεθνή παγκόσμια δημόσια υγεία, δείχνει πόσο σοβαρά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λαμβάνει την τρέχουσα επιδημία. Ωστόσο, από μόνες τους οι δηλώσεις δεν θα σώσουν ζωές» λέει ο Μπαρτ Γιάσσεν, γιατρός και Διευθυντής Αποστολών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διαθέτουν σήμερα 676 άτομα διεθνές ντόπιο προσωπικό, ανταποκρινόμενοι στην κρίση και στις τρεις πληγείσες χώρες. Όλοι οι ειδικοί της οργάνωσης στον Έμπολα έχουν κινητοποιηθεί και πολύ απλά δεν είμαστε σε θέση πλέον να κάνουμε κάτι επιπλέον.

Οι χώρες που διαθέτουν τις αναγκαίες δυνατότητες πρέπει να αποστείλουν στις πληγείσες περιοχές άμεσα ειδικούς λοιμωξιολόγους και υποστηρικτικό υλικό. Είναι σαφές ότι η επιδημία δεν θα περιοριστεί χωρίς τη μαζική ανταπόκριση από αυτά τα κράτη.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα ακόλουθα θα πρέπει να ενισχυθούν ριζικά: η ιατρική περίθαλψη, η εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού, ο έλεγχος των λοιμώξεων, η αναζήτηση των νέων κρουσμάτων, η επιδημιολογική επιτήρηση, τα συστήματα εγρήγορσης και παραπομπής, η κινητοποίηση και η εκπαίδευση της τοπικής κοινότητας.

Τώρα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι αυτή η δήλωση να μεταφραστεί σε άμεση δράση. Για εβδομάδες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επαναλαμβάνουν ότι μια μαζική ιατρική, επιδημιολογική και με όρους δημόσιας υγείας αντίδραση είναι απολύτως απαραίτητη για να σωθούν ζωές και να αντιστραφεί η πορεία της επιδημίας. Ζωές χάνονται επειδή η ανταπόκριση είναι πάρα πολύ αργή».

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με ελονοσία και όχι Έμπολα οι Έλληνες ασθενείς

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο Έλληνες που επέστρεψαν στη χώρα μας από τη Νιγηρία εμφάνισαν συμπτώματα του θανατηφόρου ιού Έμπολα που έχει εξελιχθεί σε επιδημία στις χώρες της Αφρικής.

Αμέσως μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας μας που διαθέτουν ειδικό θάλαμο νοσηλείας για τέτοια κρούσματα. Ειδικότερα ο ένας μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ο άλλος στο «Σωτηρία».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και οι δυο υποβλήθηκαν σε εξετάξεις και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ελονοσία και όχι Έμπολα.

Ωστόσο οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε ύποπτο κρούσμα.

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΝΦΙΑ - 1000 χρόνια μετά το Μεσαίωνα

Ο αυτοκράτορας Τσιμισκής (925 – 976), λόγω των πολέμων, επέβαλε το φόρο «των καπνοδόχων». Σώμα εφοριακών είχε αποστολή να καταγράφει τον αριθμό των καπνοδόχων κάθε σπιτιού, ώστε να καθοριστεί ο αναλογών φόρος σε κάθε ιδιοκτήτη.
 

1000 χρόνια μετά το Μεσαίωνα, θα είχε ενδιαφέρον να παρουσίαζε η λαλίστατη κ. Βούλτεψη ένα επιχείρημα που να δικαιολογεί τον ΕΝΦΙΑ.

Εάν στην περίπτωση των εχόντων λειτουργεί ως τεκμήριο, στη περίπτωση των λαϊκών οικογενειών πως δικαιολογείται η φορολόγηση ενός περιουσιακού στοιχείου που αποκτήθηκε χωρίς καμία αρωγή από το κράτος;

Το 2014 η Eurostat υπολογίζει ότι στο σύνολο της χώρας:

-σε ιδιόκτητα χωρίς δάνειο ή υποθήκες ακίνητα κατοικεί το 61% του πληθυσμού
-σε ιδιόκτητα με στεγαστικό δάνειο ακίνητα κατοικεί το 15%
-σε νοικιασμένα ακίνητα κατοικεί το 24% του πληθυσμού της χώρας.


Μετά τον ΕΝΦΙΑ, τα ποσοστά θα τροποποιηθούν. Ουσιαστικά, εκατοντάδες χιλιάδες θα πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος. Στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες η ιδιοκατοίκηση είναι 95%, ο μέσος όρος της Ε.Ε. 64%, στη Γερμανία 43,8%. Άλλη μια επιβεβαίωση ότι οι "κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια"...

ΛΑΪΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ - ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ

Ο Φ. Ένγκελς, ήδη από το 1872, θα αναφερθεί στο ζήτημα της στέγασης της εργατικής τάξης, η οποία από τότε συνδεόταν με το δανεισμό, τους τόκους και τις δόσεις. Τα «30 χρυσά χρόνια» μετά τον πόλεμο, το μοντέλο της ιδιόκτητης μονοκατοικίας στα προάστια, με κήπο και γκαράζ, έγινε, στη Δύση, η απεικόνιση του αμερικάνικου ονείρου, στα μεσαία στρώματα ή σε ανώτερα τμήματα της εργατικής τάξης.

Μετά τη δεκαετία του 1970, στη προσπάθεια ο καπιταλισμός να ξεπεράσει τη κρίση του και να βρει νέους δρόμους κερδοφορίας επεκτείνει το "αμερικάνικο όνειρο", ή την ευρωπαϊκή εκδοχή του, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Πώς; Με δανεισμό χωρίς έλεγχο, με ενυπόθηκα δάνεια, με νέες υποθήκες πάνω στις παλιές.

Το 2006,
ο τότε υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας, Σαρκοζί θα δηλώσει την επιθυμία του να κάνει την πατρίδα του «χώρα των ιδιοκτητών (pays de propriétaires)», καθώς «η ιδιοκτησία είναι ένα στοιχείο σταθερότητας της Δημοκρατίας και του Έθνους».

Στην πραγματικότητα, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η «ιδιόκτητη» κατοικία ήταν συνιδιοκτησία με τις Τράπεζες ή το κράτος (ή και τους δύο). Και όλη η εικόνα της ευμάρειας, ένα σαθρό οικοδόμημα.

Καθόλου τυχαίο το ότι παρ' όλο που σημείο έναρξης της σημερινής κρίσης θεωρείται η κατάρρευση της Lehmann Brothers το 2008, τα πρώτα σημάδια της είχαν εμφανιστεί δύο χρόνια πριν, στη κατάρρευση της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ. Η ταξικότητα της κατάρρευσης εντοπίστηκε κυρίως στη λεγόμενη Sun Belt, το νότιο τόξο της χώρας μεταξύ των δύο ωκεανών, μια περιοχή που χαρακτηρίζετε από την ύπαρξη διαφορετικών εθνοτήτων, την αύξηση της φτώχειας και των αστέγων, τις συνοικίες της εγκληματικότητας κτλ.

Στον καπιταλισμό, δεν μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της κατοικίας από τη στιγμή που η στέγη αποτελεί αντικείμενο κερδοφορίας. Είτε μέσω της πολιτικής των δανείων είτε (όταν η πολιτική αυτή καταρρεύσει) μέσω της υπερφορολόγησης, ενός συστήματος μεταβίβασης εισοδήματος από τις κυριαρχούμενες προς τις κυρίαρχες τάξεις, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ.

ΛΑΪΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΙΔΙΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Η παραπάνω εικόνα στην Ελλάδα διαφοροποιείται σημαντικά. Τα χρόνια του '50, του '60, του ΄70 και του ΄80, «το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι» δεν ήταν ούτε κεϋνσιανή κατάκτηση ούτε μικροαστικό όνειρο, αλλά η ανάγκη στέγασης ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων που «σπρώχτηκαν» στα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αθήνα. Από τα αυθαίρετα του Περάματος μέχρι την αντιπαροχή στο Κέντρο, η οικοδομή ήταν πολλά περισσότερα από μια βασική παραγωγική δραστηριότητα ή στοιχείο επίδειξης συγκεκριμένων κοινωνικών στρωμάτων.

Ήταν και ο εργαζόμενος που χωρίς ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό του ή τα παιδιά του, αποταμίευε για ένα «σπίτι για τα παιδιά» ή για να έχει ένα «αποκούμπι για τα γεράματα», λόγω της χαμηλής ή ανύπαρκτης κοινωνικής ασφάλειας.

Ήταν ο μετανάστης ή ο ναυτικός που έστελνε τα λεφτά «πίσω στη πατρίδα», ώστε να γυρίσει πίσω και να έχει ένα σταθερό σημείο επανεκκίνησης της ζωής του.

Ήταν ο κάτοικος της Αθήνας που, εγκλωβισμένος μέσα σε τόνους τσιμέντο, αναζητούσε μια σταγόνα ανθρώπινης διαβίωσης την Κυριακή, στα «οικόπεδα με θέα» και τα αυθαίρετα που σηκωνόταν σε ένα βράδυ.

Η λαϊκή στέγη στην Ελλάδα δεν στηρίχθηκε, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Δύσης, κυρίως σε κάποια χρηματοπιστωτική «φούσκα», αλλά στη προσωπική στέρηση και θυσία μιας ολόκληρης γενιάς. Ακόμη και η περίοδος των δανείων, που εγκαινιάζεται μετά τη Σημιτική περίοδο, δεν αλλάζει τη συνολική εικόνα.

Και αυτή η «ιδιαιτερότητα» είναι ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτικά.
 


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ...

Το θέμα της συνταξιοδότησης σχολικών φυλάκων, οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και κοντά στο όριο συνταξιοδότησης, ρυθμίζει, με τροπολογία  που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μαζί με τους συναρμόδιους, υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, όσοι από τους σχολικούς φύλακες είχαν εργαστεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) ενταγμένοι σε προγράμματα κατάρτισης θα μπορέσουν να συνυπολογίσουν αυτό το χρονικό διάστημα (έως και πέντε χρόνια) στο σύνολο του ασφαλιστικού χρόνου τους.

Επιπλέον, οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν σε αυτό το χρονικό διάστημα θα καταβληθούν από τους ΟΤΑ, οι οποίοι θα λάβουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζεται, ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση ήταν αίτημα των ίδιων των σχολικών φυλάκων οι οποίοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στους πίνακες κατάρτισης, δηλαδή, να απορροφηθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο, λόγω χαμηλής μοριοδότησης.

Τέλος, επισημαίνεται από το υπουργείο ότι με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, αυτοί οι σχολικοί φύλακες (που είναι άνω των 50 ετών) αντί να οδηγηθούν στην ανεργία θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

AYTEΣ ΕΙΝΑΙ οι ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑΪΖΑΝ ΑΛΟΓΟ και ΜΟΥΛΑΡΙ! - Δείτε «καμπάνες» που έφαγαν...

Τη λίστα με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο που τους προηγούμενους μήνες συγκλόνισε και τη χώρα μας, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ.


Πρόκειται για εταιρείες,σύμφωνα με το fress.gr, σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε και κρέας από… μουλάρι και που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν να έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παράβαση. Εντός του Νοεμβρίου οριστικοποιήθηκαν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν».
Τα συνολικά πρόστιμα στις 23 εταιρίες ανήλθαν σε 228.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα επιβλήθηκε:

1.Πρόστιμο € 7.000 στην επιχείρηση παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε. στη Θέρμη διότι διαπιστώθηκαν :
– Δυσχέρανση του ελέγχου.
– Η επιχείρηση χρησιμοποίησε, τουλάχιστον σε μία περίπτωση, κρέας αλόγου για την παρασκευή έτοιμων φαγητών.

2. Πρόστιμο € 8.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ Α.Β.Ε.Ε. στις Αχαρνές διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος «κεμπάπ κατεψυγμένο» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

3. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος ΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε. στο Αιγάλεω διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος «καβουρμάς» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

4. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής τυροπιτών – πίτσας ΝΕΤΙΜ Α.ΜΕΧΜΕΤ στο δήμο Μαρωνειας – Σαπων διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «σαλάμι βοδινό» και «λουκάνικο πέταλο» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

5. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Ι. ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ε.Π.Ε. – NOSTIMA στην Αλεξανδρούπολη διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος «λουκάνικο χωριάτικο» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

6. Πρόστιμο € 10.000 στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. στην Ορεστιάδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγμα του προϊόντος «σουτζουκάκι» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
– Διακίνηση δεσμευμένων τροφίμων κατά παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα.

7. Πρόστιμο € 14.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγμα του προϊόντος «σουτζουκάκι» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.

8. Πρόστιμο € 5.000 στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης Αλεξανδρούπολης Α.ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο» και «μπιφτέκι» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.

9. Πρόστιμο € 8.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο» και «μπιφτέκι» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.

10. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. – ΑΛΣΟΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ στην Κομοτηνή διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγμα του προϊόντος «σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.

11. Πρόστιμο € 6.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγμα του προϊόντος «σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.

12. Πρόστιμο € 15.000 στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. στην Κομοτηνή διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «μπιφτέκι», «σουτζουκάκι» και «κοτομπουκίτσες» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.

13. Πρόστιμο € 25.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «μπιφτέκι», «σουτζουκάκι» και «κοτομπουκίτσες» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.

14. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση ΑΦΟΙ ΜΠΑΤΑΝΙΑΝ Α.Β.Ε.Ε. στο Κορωπί διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος «κεμπάπ τύπου αρμένικο» σστο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

15. Πρόστιμο € 17.000 στη βιομηχανία κρέατος – αλλαντικών ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στο δήμο Παύλου Μελά διότι διαπιστώθηκαν :
– Δυσχέρανση του ελέγχου.
– Ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
– Η επιχείρηση χρησιμοποίησε επανειλημμένα κρέας αλόγου για την παρασκευή προϊόντων.

16. Πρόστιμο € 7.000 στην επιχείρηση Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη διότι διαπιστώθηκαν :
– Δυσχέρανση του ελέγχου.
– Η επιχείρηση κατείχε και διέθεσε προϊόντα τα οποία βρέθηκαν θετικά στην παρουσία κρέατος αλόγου και ημιόνου.

17. Πρόστιμο € 15.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δυσχέρανση του ελέγχου.
– Η επιχείρηση χρησιμοποίησε κρέας αλόγου για την παραγωγή τροφίμων.

18. Πρόστιμο € 10.000 στη βιομηχανία αλλαντικών ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στην Κηφισιά διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος «μπιφτέκια έτοιμα ψημένα» το οποίο βρέθηκε θετικό σε DNA αλόγου. Στη συνέχεια, κλιμάκιο της υπηρεσίας προέβη σε έλεγχο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Αττική. Από την επιθεώρηση προέκυψε ότι, ενώ είχε αλλαχθεί η συνταγή του εν λόγω προϊόντος, δεν είχε αλλαχθεί η επισήμανσή του. Συνεπώς, το προϊόν ήταν μη κανονικό ως προς την επισήμανση. Στο προιόν «μπιφτεκι προψημένο» χρησιμοποιήθηκε μόνο βοδινό κρέας ενώ η ετικέτα ανέφερε και χοιρινό κρεας.

19. Πρόστιμο € 5.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος KRIVEK A.E. στη Χερσόνησο Ηρακλείου διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

20. Πρόστιμο € 10.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στον Άγιο Στέφανο διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «παριζάκι μοσχάρι» και «λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

21. Πρόστιμο € 16.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στον Άγιο Στέφανο διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «πάριζα με εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας», «παριζάκι από φρέσκο κρέας» και «πάριζα από φρέσκο χοιρινό κρέας» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

22. Πρόστιμο € 36.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στον Άγιο Στέφανο διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «παριζάκι από φρέσκο κρέας» και «πάριζα με εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας» στα οποία ανιχνεύτηκε φαινυλοβουταζόνη.
– Δείγμα του προϊόντος «παριζάκι με εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας Fe Zn VITB2 VITB6″ το οποίο βρέθηκε μη κανονικό ως προς την επισήμανση γιατί η ονομασία πώλησης οδηγεί σε σύγχυση τον καταναλωτή ως προς τη φύση του προϊόντος.
– Δείγμα του προϊόντος «πάριζα» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

23. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στον Άγιο Στέφανο διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος «πάριζα βραστή» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

Πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κέρκυρα: Συστάθηκε εταιρεία διαχείρισης υδατοδρομίων

Ο «Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ» και η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας διαχείρισης υδατοδρομίων με την επωνυμία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ», η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Κέρκυρας και στη μεταφορά των κατοίκων των Παξών.

Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που απαιτείται προς τα αρμόδια υπουργεία για τη χορηγία της άδειας λειτουργίας επ’ ονόματι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «ΟΛΚΕ ΑΕ», Σπύρος Ανδριώτης, στην τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε για την ίδρυση της εταιρείας, σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη προώθησης της αναπτυξιακής πορείας του «ΟΛΚΕ ΑΕ» και στο πλαίσιο αυτό αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ίδρυσης και λειτουργίας  υδατοδρομίων στην Κέρκυρα.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε προσωπικά τους πολιτικούς προϊσταμένους των συναρμόδιων υπουργείων, τον υπουργό Ναυτιλίας Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλο, καθώς και τους βουλευτές Κέρκυρας και μέλη της κυβέρνησης, Νίκο Δένδια και Άντζελα Γκερέκου για την αμέριστη στήριξη και βοήθεια που παρείχαν στον «ΟΛΚΕ ΑΕ».

Ευχαρίστησε ακόμα τον μέτοχο της εταιρείας «ΤΑΙΠΕΔ», ο οποίος συμφώνησε με την πρόταση του Οργανισμού και συνέβαλε ουσιαστικά στη σημερινή εξέλιξη.

Είπε επιπλέον πως η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας και θα επιλύσει χρόνια προβλήματα μεταφοράς καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου των κατοίκων των Παξών αλλά και των κατοίκων των Διαπόντιων νήσων.

Ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, υπογράμμισε: «Η σύσταση της εταιρείας «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ» δημιουργεί ένα πρωτοποριακό μοντέλο διοίκησης υδατοδρομίων».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η νέα εταιρεία θα λειτουργήσει με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι δύο της εταίροι -»ΟΛΚΕ ΑΕ» και «Ελληνικά Υδατοδρόμια»- διαθέτουν διακριτά πλεονεκτήματα η άθροιση των οποίων δημιουργεί σημαντική υπεραξία».

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ έχει ήδη προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία των υδατοδρομίων και την αδειοδότηση ενώ θα ακολουθήσει η αποστολή ενός υδροπλάνου στην Κέρκυρα χωρητικότητας 19 θέσεων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών που επέλεξαν να ταξιδέψουν με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά.

Νωρίς το πρωί την ώρα που είναι προγραμματισμένες πολλές αναχωρήσεις πλοίων άγνωστος τηλεφώνησε και απείλησε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Blue Star Δήλος.

Το πλοίο επρόκειτο να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 07:00 με προορισμό την Πάρο, τη Νάξο και τη Σαντορίνη.

Λιμενικοί και ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας ανέλαβε να ελέγξει το πλοίο το οποίο αναχώρησε με μεγάλη καθυστέρηση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζουν ξανά όλα στον ΕΝΦΙΑ

Μόνον… «ενιαίος» δεν είναι πλέον ο νέος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) καθώς, μετά το σοκ των εξωπραγματικά υψηλών εκκαθαριστικών, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει λύση «πολλαπλών ταχυτήτων», για να φέρει τον φόρο πιο κοντά «στα μέτρα» των φορολογουμένων.

Σήμερα αναμένεται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα ολοκληρώσει και θα ανακοινώσει μια δέσμη αποφάσεων, που θα κάνουν τον ΕΝΦΙΑ.. «αγνώριστο», αποδεικνύοντας στην πράξη ότι μετά τις τόσες συσκέψεις και αλλαγές εδώ και δύο χρόνια, ουδείς γνωρίζει πια τι προβλέπει ο νόμος και τι πληρώνει ο πολίτης, εκτός από τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή της ΓΓΠΣ που εκδίδει (και θα εκδώσει και πάλι σε λίγες μέρες) τα εκατομμύρια «ραβασάκια» πληρωμής του φόρου.

Το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ετοιμάζεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
–   Νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για 4.000 οικισμούς (χωριά και κωμοπόλεις) της περιφέρειας. Σε άλλες περιοχές θα ισχύει η φορολογητέα αξία όπως υπολογίζεται το 2014 και σε άλλες, όπως υπολογιζόταν το 2013. Έτσι αναμένεται να προκύψει μείωση έως 90% ή και 100% στην αξία και τον φόρο επί των ακινήτων, στις περιπτώσεις όπου αυτά είχαν εκτιναχθεί στα ύψη.
–  Στις περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, όπου οι ιδιοκτήτες οικοπέδων βρέθηκαν αντιμέτωποι με εξωφρενικές φορολογικές επιβαρύνσεις, η εκκαθάριση θα γίνει με βάση την περυσινή αποτίμηση των αξιών γης.
–  Αν συμβεί αυτό όμως, τότε θα υπάρχουν και ορισμένες περιοχές της Αττικής, για τις οποίες θα υπολογιστούν υψηλότερες τιμές από εκείνες που υιοθετήθηκαν για τον ΕΝΦΙΑ! Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνουν πως οι περυσινές τιμές θα επιστρατευθούν μόνο προς όφελος των φορολογουμένων (δηλαδή όπου είναι χαμηλότερες από αυτές που χρησιμοποιήθηκαν φέτος) και επομένως δεν θα προκύψουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων στο Λεκανοπέδιο.
–  Αναμένεται επίσης να αναβληθεί η καταβολή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ κατά ένα μήνα. Το πιθανότερο είναι να αυξηθούν σε 6 και οι μηνιαίες δόσεις πληρωμής του. Βάσει νόμου ο ΕΝΦΙΑ υπολογιζόταν εξ αρχής να πληρωνόταν σε 6 δόσεις, αλλά λόγω καθυστερήσεων, η πληρωμή της α΄δόσης 31ης Ιουλίου χάθηκε και έτσι οι δόσεις έγιναν 5, ενώ πλέον χάνεται και της 29ης Αυγούστου και απομένουν 4. Για να μπορέσουν να τις πληρώσουν οι πολίτες το ΠΑΣΟΚ πρότεινε να αυξηθούν σε 7, αλλά επειδή πρέπει τα έσοδα να εισπραχθούν μέχρι  τον Φεβρουάριο του 2015 φαίνεται πως τελικώς θα φτάσουν στις έξι.
– Άγνωστο παραμένει πώς, πότε και με τι θα συμψηφιστούν τυχόν πληρωμές που έγιναν με τους όρους που ισχύουν σήμερα, εφόσον προκύψει ανάγκη επιστροφής χρημάτων σε πολίτες μετά την νέα εκκαθάριση.
Έχασαν το λογαριασμό
Όποιες και αν είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν, αυτές θα εξειδικευτούν και θα αποτυπωθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις που αναμένεται να κατατεθούν με την έναρξη του Γ΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής στις 26 Αυγούστου. Ως τότε, κρίνεται σκόπιμο οι φορολογούμενοι να αναμένουν τις τελικές ρυθμίσεις, που θα καθορίζουν επακριβώς τι θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση. Αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν από τις αποσπασματικές και αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες, ερχόμενοι αντιμέτωποι με νέους αιφνιδιασμούς και δυσάρεστες καταστάσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν θα πρέπει να πληρωθούν ταυτόχρονα οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ αλλά και του φόρου εισοδήματος.

Απανωτά σοκ
Παρότι ο ΕΝΦΙΑ αλλάζει ενώ κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να τον πληρώνουν, οι εφορίες σχεδόν όλης της χώρας βομβαρδίζονται καθημερινά με τηλεφωνήματα αγανακτισμένων πολιτών που εντόπισαν ότι πληρώνουν τα 10πλάσια σε σχέση με τα περσινά εκκαθαριστικά ή εν συγκρίσει και με τι πληρώνουν φέτος άλλοι ιδιοκτήτες για όμορα ακίνητα.
Ενδεικτικές είναι περιπτώσεις σαν και αυτές:

–         Ιδιοκτήτης οικίας 75 τ.μ., παλαιότητας 60 ετών, σε χωράφι 6,5 στρεμμάτων στην Κεφαλονιά (εκ των οποίων τα 3,4 στρέμματα χρησιμοποιούνται από τη ΔΕΗ) και σε υψόμετρο 450 μέτρων έμεινε εμβρόντητος όταν διαπίστωσε ότι ο ΕΝΦΙΑ υπολογίστηκε με αξία οικοπέδου 902.000 ευρώ! Η τιμή ανά στρέμμα έφθασε, δηλαδή, τις 139.000 ευρώ περίπου, την ίδια ώρα που σε γειτονικό χωριό οι τιμές ξεκινούν από τις 14.000 ευρώ.

–         Ιδιοκτήτης στη Λιλαία Φωκίδας με ακίνητο του 1930 διαπίστωσε ότι η τιμή ζώνης εκτοξεύθηκε στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ από τα 205 ευρώ/τ.μ. στα 1.500 ευρώ/τ.μ.

–         Στο ορεινό χωριό Αμπάρι του δήμου Ολυμπίας για άγονη έκταση 9 στρεμμάτων ο ιδιοκτήτης κλήθηκε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 1.500 ευρώ, επειδή η αντικειμενική αξία εκτιμήθηκε στις 345.000 ευρώ.

–         Για οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο 18 στρεμμάτων εντός οικισμού στη Μυρτιά Ηλείας ο ιδιοκτήτης οφείλει ΕΝΦΙΑ 25.000 ευρώ.

–         Στον Αγιο Γεώργιο Πύργου οικόπεδο 7 στρεμμάτων με οικία 180 τ.μ. 40ετίας υπολογίστηκε πέρυσι ότι έχει αντικειμενική αξία 128.221,04 ευρώ. Φέτος η αξία του εκτινάχθηκε αίφνις στις 872.986 ευρώ και ο ιδιοκτήτης χρεώθηκε με ΕΝΦΙΑ 4.007 ευρώ.

–          Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος κατήγγειλε ότι η αξία οικοπέδου στον πρώην δήμο Λευκασίου-Κλειτορίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και νυν Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων απογειώθηκε στο εξωπραγματικό ύψος των 112.000 ευρώ ανά στρέμμα στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ενώ τα έτη 2011, 2012 και 2013 για τον υπολογισμό του ΦΑΠ είχε ληφθεί υπόψη η τιμή των 12.000 ευρώ ανά στρέμμα.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συστάσεις σε πολίτες για τον ιό Έμπολα – Τι πρέπει να προσέχουμε

Η ετοιμότητα των ελληνικών υγειονομικών αρχών για τον ιό Έμπολα επιβεβαιώθηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή στελεχών από τη Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ. Οι επιστήμονες συζήτησαν όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση με εμφάνισης ύποπτου περιστατικού αιμορραγικού πυρετού από τον ιό Έμπολα, ενώ αναμένουν επικαιροποιημένες οδηγίες, ύστερα από έκτακτη τριήμερη σύσκεψη του ΠΟΥ, στη Γενεύη.

Πάντως, με βάση τις εκτιμήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, η χώρα μας εμφανίζει χαμηλό βαθμό επικινδυνότητας σε ότι αφορά τον κίνδυνο εισόδου του ιού, αλλά κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες προς τον γενικό πληθυσμό, να ενισχυθεί το επίπεδο ετοιμότητας στις πύλες εισόδου της χώρας, ειδικότερα σε ότι αφορά το μεταναστευτικό πληθυσμό και τέλος να επαναπροσδιορισθεί λεπτομερώς ο σχεδιασμός διαχείρισης ενδεχόμενου ύποπτου περιστατικού.

Οι επιστήμονες, μετά τη σύσκεψη κατέγραψαν τρεις συγκεκριμένες συστάσεις τις οποίες δημοσιοποιούν στους πολίτες και στους εμπλεκόμενους φορείς.

Σύμφωνα με αυτές:

Α) ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ Η΄ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Δ. ΑΦΡΙΚΗΣ, ΟΠΩΣ ΓΟΥΙΝΕΑ, ΛΙΒΕΡΙΑ, ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ και ΝΙΓΗΡΙΑ Ν΄ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ.

Σε περίπτωση που θεωρηθεί ανέφικτη αυτή η επιλογή, θα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προφύλαξης στη χώρα προορισμού για την αποφυγή μόλυνσης από τον ιό, βάσει των λεπτομερών υποδείξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Αποφυγή επαφής με οποιουδήποτε τύπου βιολογικό υλικό (ιστούς , αίμα, σπέρμα, σάλιο κλπ),και μολυσμένα αντικείμενα , προφυλαγμένη σεξουαλική επαφή, αποφυγή κατανάλωσης κρέατος αγρίων ζώων, κλπ.

Ο ιός είναι μολυσματικός μόνο από άτομα που έχουν εμφανίσει ήδη πυρετό, η επώαση διαρκεί από 2 έως 21 μέρες, και μπορεί να μεταδοθεί και από ιστούς νεκρών σωμάτων, όπως και από άγρια ζώα.

Β) Στις πύλες εισόδου της χώρας, ειδικότερα σε αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν τη χώρα μας με τις προαναφερόμενες ύποπτες χώρες επιδημίας, ειδικά μέτρα προφύλαξης (ενημέρωση ,παρακολούθηση, απομόνωση σε περίπτωση εμφάνισης πυρετού κλπ),θα πρέπει να ληφθούν από τα πληρώματα,(αεροπλάνων ή πλοίων), στη βάση των λεπτομερών υποδείξεων των εγκυκλίων των Υγειονομικών Αρχών (ΚΕΕΛΠΝΟ,ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΕΚΕΠΥ).

Σε ότι αφορά την ενημέρωση και διαχείριση ύποπτων περιστατικών επιβατών που μπορεί να εισέρχονται με πυρετό ή /και άλλα συμπτώματα στη χώρα έχει καταρτισθεί λεπτομερής σχεδιασμός, για τις οδηγίες ατομικών και συλλογικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού (ΚΕΕΛΠΝΟ) , μεταφοράς μέσω ΕΚΑΒ, παρακολούθησης και κλινικής αντιμετώπισης σε Νοσοκομειακές Μονάδες Ειδικών Προδιαγραφών (ΕΚΕΠΥ).

Γ) Επισημαίνουμε τέλος, ότι σε ότι αφορά τον μεταναστευτικό πληθυσμό, για τους μεν ήδη φιλοξενούμενους σε Κέντρα Υποδοχής η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, για τους παράνομα εισερχόμενους στη χώρα το ποσοστό αφίξεων από τις «ύποπτες» χώρες είναι από απειροελάχιστο έως μηδενικό, εφόσον το ΕΚΕΠΥ έχει καταγράψει μόνο 1 μετανάστη σε 6.500 πρόσφατες αφίξεις. Σε κάθε περίπτωση όμως οι αρμόδιες αρχές υποδοχής (Λιμενικό , Υγειονομικές Μονάδες, Τοπική Αυτοδιοίκηση κλπ), έχουν ήδη ενημερωθεί μέσω συστηματικών οδηγιών από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Υπουργείο Υγείας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

CERN: Υπάρχει ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η ανακοίνωση Ευρωπαίων φυσικών ότι εντόπισαν υποατομικά σωματίδια (νετρίνο) που φαίνεται να σπάνε το ρεκόρ ταχύτητας στο σύμπαν, ταξιδεύοντας ταχύτερα και από το φως.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί -προς το παρόν υπάρχουν επιφυλάξεις- τότε απειλείται όχι μόνο η θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά και όλο το οικοδόμημα της σύγχρονης Φυσικής, αν όχι ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο, ενώ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ταξίδια στον χρόνο, ακόμα και στο παρελθόν.

Η θεωρία της ειδικής σχετικότητας από το 1905 -ο ακρογωνιαίος λίθος της Φυσικής- απαγορεύει οτιδήποτε να κινηθεί πιο γρήγορα από την ταχύτητα των 299.792.458 μέτρων ανά δευτερόλεπτο του φωτός. Μέχρι τώρα καμία έρευνα δεν είχε βρει το παραμικρό μεγάλο σώμα ή μικροσκοπικό σωματίδιο να κινείται πιο γρήγορα από το φως.

Όμως, Ιταλοί φυσικοί του πειράματος «Opera», που πραγματοποιείται 1.400 μέτρα κάτω από το έδαφος, στο υπόγειο Εθνικό Εργαστήριο Γκραν Σάσο, σε συνεργασία με το Cern στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, από όπου στέλνονται στην Ιταλία ακτίνες νετρίνο, βρήκαν ενδείξεις ότι τα συγκεκριμένα σωματίδια ταξιδεύουν ταχύτερα και από το φως, σύμφωνα με το BBC, το «Nature», τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Τέλεγκραφ».

Τα νετρίνο είναι ηλεκτρικά ουδέτερα, σπανίως αλληλεπιδρούν με την κοινή ύλη (περνάνε μέσα από τοίχους και πλανήτες) κι έχουν πολύ μικρή μάζα, αλλά υπάρχουν ολόγυρά μας, καθώς αποτελούν υποπροϊόν των πυρηνικών αντιδράσεων στο εσωτερικό του ήλιου. Δισεκατομμύρια τέτοια υποατομικά σωματίδια περνάνε κάθε δευτερόλεπτο μπροστά από τα μάτια μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Ο τεράστιος ανιχνευτής του πειράματος «Opera» (βάρους 1.800 τόννων) εκτίμησε ότι τα νετρίνο που καταλήγουν σε αυτόν από το Cern, διανύοντας μια απόσταση περίπου 732 χιλιομέτρων, φθάνουν 60 νανοδευτερόλεπτα πιο γρήγορα από ό,τι θα επέτρεπε η ταχύτητα του φωτός (δηλαδή κινούνται με ταχύτητα περίπου 0,0025% ταχύτερη από το φως).

«Είμαστε σοκαρισμένοι», δήλωσε ο Αντόνιο Ερεντιτάτο, φυσικός του πανεπιστημίου της Βέρνης, επικεφαλής και εκπρόσωπος του «Opera». «Αν είναι αλήθεια, τότε είναι πραγματικά εντυπωσιακό», δήλωσε ο φυσικός Τζον Έλις, εκπρόσωπος του Cern, αλλά τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ανεξάρτητη επιβεβαίωση του γεγονότος.

Οι φυσικοί του «Opera» ανέφεραν ότι έχουν πλέον αρκετή εμπιστοσύνη στα στοιχεία τους για να τα δημοσιοποιήσουν, καθώς έχουν καταγράψει ίδια αποτελέσματα σε περίπου 16.000 μετρήσεις κατά την τελευταία διετία, συνεπώς δηλώνουν σίγουροι ότι δεν έχουν πέσει θύμα κάποιας πλάνης ή λάθους.

Είχε προηγηθεί ένα παρόμοιο πείραμα, το Minos στην Μινεσότα των ΗΠΑ, το 2007, όταν επίσης είχαν φανεί νετρίνο που κατέφθαναν από τον επιταχυντή Fermilab του Σικάγο, να κινούνται οριακά ταχύτερα από το φως, αλλά τότε υπήρχε μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τις μετρήσεις. Όμως, οι αμερικανοί φυσικοί, ετοιμάζουν νέα πειράματα που αναμένεται να έχουν ευρήματα σε ένα – δύο χρόνια. Αν το Minos όντως επιβεβαιώσει τις μετρήσεις του «Opera», οι συνέπειες για τη φυσική και την επιστήμη γενικότερα θα είναι κολοσσιαίες.

Ορισμένοι, όπως ο επίτιμος καθηγητής φυσικής του πανεπιστημίου της Μπολόνια Αντονίνο Ζιτσίτσι, πιθανολογούν ότι τα νετρίνο κινούνται μέσα από έξτρα διαστάσεις στο χώρο, όπως προβλέπει η θεωρία των χορδών, για αυτό κινούνται ταχύτερα από το φως. Ίδια ακριβώς άποψη εξέφρασε και ο αστρονόμος νετρίνο Τζον Λέρντ του πανεπιστημίου της Χαβάης.

Άλλοι παραμένουν σκεπτικιστές και δεν βιάζονται να κάνουν τη νεκρολογία της θεωρίας του Αϊνστάιν, θεωρώντας ότι κάποιο πειραματικό λάθος έχει συμβεί. «Αν είναι αλήθεια, τότε πραγματικά δεν έχουμε καταλάβει τίποτε για τίποτε. Ακούγεται πολύ μεγάλο, για να είναι αληθινό», σχολίασε ο φυσικός Αλβάρο ντε Ρουχούλα του Cern.


Ο Ερεντιτάτο του «Opera» επιμένει πάντως ότι οι φυσικοί του πειράματος δεν έχουν μπορέσει να βρουν κάποια άλλη εξήγηση για τα απρόσμενα ευρήματά τους. Γι” αυτό κάλεσε την επιστημονική κοινότητα να εκφράσει τις δικές της απόψεις ανοιχτά.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στοπ στις επιστροφές μέχρι να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ

Υπό τον φόβο να αδειάσουν τα ταμεία το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην κατεύθυνση να μην πληρώσει τις επιστροφές φόρων μέχρι οι πολίτες να αρχίσουν να καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ.

Με βάση αυτή τη λογική το Υπουργείο Οικονομικών κρατά στα ταμεία του κράτους όσα περισσότερα χρήματα μπορεί, γνωρίζοντας ότι ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει τους τεράστιους φόρους. Φοβούνται ότι οι πολίτες προτιμούν να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες για την επιβίωσή τους από να πληρώνουν τα χαράτσια που τους έχουν φορτώσει.

Ο… παραλογισμός ξεκίνησε όταν φορολογούμενοι πήγαν στην εφορία για να ρωτήσουν τι γίνεται με την επιστροφή φόρου που είχαν από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι θα έπρεπε να πληρωθεί πρώτα ο ΕΝΦΙΑ και μετά να λάβουν την επιστροφή φόρου. Πρακτικά δηλαδή, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε μόνο του το τι θα κάνει με τα χρήματα που δικαιούνται οι πολίτες, βάζοντας τους σε ένα κυκεώνα παραλογισμού!

Πάμε να τα πάρουμε από την αρχή για να διαπιστώσετε κι εσείς τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων που έχουν στα χέρια τους τα οικονομικά αυτής της χώρας.

Όπως λένε στις ΔΟΥ, υπάρχει εγκύκλιος του οικονομικού επιτελείου που δεν τους επιτρέπει να δίνουν πίσω τις επιστροφές φόρου από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, μέχρι να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Έλα όμως, που η εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος έγινε πριν τον Ενιαίο φόρο ακινήτων και θα έπρεπε να είχε ήδη επιστραφεί. Το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε ότι μόνο έτσι να μπορέσει να κρατήσει χρήματα στα ταμεία, για να έχουμε να δείχνουμε και πρωτογενές πλεόνασμα.

Αν κάποιος πολίτης δηλώσει ότι θέλει να συμψηφίσει την επιστροφή φόρου με τον ΕΝΦΙΑ.
Η απάντηση από την εφορία είναι αρνητική! Θα πρέπει να πληρώσει πρώτα τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και μετά να πάρει πίσω την επιστροφή!

Αν κάποιος αποφασίσει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ κανονικά στις δόσεις που ορίζει η κυβέρνηση, η επιστροφή φόρου θα του έρθει με το… νέο έτος, λίγο πριν υποβάλει την επόμενη φορολογική του δήλωση.

Αν κάποιος άλλος, δηλώσει ότι θα πληρώσει εφάπαξ τον ΕΝΦΙΑ για να πάρει και την επιστροφή, τότε θα αντιληφθεί ότι δεν παρέχεται καμία έκπτωση!
Ακόμα δηλαδή και αυτοί οι ελάχιστοι που έχουν τα χρήματα cash, δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο από το κράτος…

Φανταστείτε ότι αυτοί που δικαιούνται επιστροφή φόρου, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, είναι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Άρα, οι πλέον «επικίνδυνοι» για το οικονομικό επιτελείο να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ για πρακτικούς λόγους: γιατί δεν έχουν λεφτά.
Εκεί που τελειώνει η λογική, μάλλον ξεκινά η εφορία…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος το ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ για όσους διαθέτουν Ι.Χ.;

Νέο σχέδιο καταβολής των επιδομάτων για χιλιάδες πολίτες εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από συζητήσεις με το κλιμάκιο της Τρόικα… Πλέον τα επιδόματα θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή θα λαμβάνονται υπ” όψιν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τα Ι.Χ. τα δίκυκλα, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά αντικείμενα μεγάλη αξίας που έχει στην κατοχή του.

Για τον προσδιορισμό της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, σύμφωνα με τη «Δημοκρατία» κάθε φορολογουμένου θα χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο», δηλαδή η βάση δεδομένων που δημιουργεί το υπουργείο Οικονομικών καταχωρίζοντας πληροφορίες για όλα τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία και τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων πολιτών.

Επιπλέον θα λαμβάνονται υπόψη και οι αποταμιεύσεις και οι πάσης φύσεως επενδύσεις των χρημάτων του, δηλαδή οι καταθέσεις του στις τράπεζες, τα ομόλογα, οι μετοχές, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και τυχόν άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και παράγωγα στα οποία έχει τοποθετήσει τα χρήματά του.

Πηγή
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!