EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μέχρι την Παρασκευή οι ενστάσεις για προσωπικό που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα

Στις 8 Αυγούστου 2014 λήγει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων, για το προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και φορέων που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 13/2014 Ανακοίνωση.

Όπως ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ, για το ανωτέρω προσωπικό, ότι έχει καταρτίσει:

α)προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας,

β) προσωρινούς πίνακες διάθεσης,

γ) πίνακα υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους και

δ) πίνακα απορριπτέων λόγω έλλειψης τυπικού προσόντος, οι οποίοι επίσης παραμένουν σε διαθεσιμότητα.

Σημειώνει δε ότι η καταχώρηση αυτών που παραμένουν σε διαθεσιμότητα και αυτών που περιλαμβάνονται στον πίνακα απορριπτέων γίνεται με τον Α.Δ.Τ. ή Α.Μ.Κ.Α. των υπαλλήλων, κατ” εφαρμογή της 62/2004 Απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τέλος, επισημαίνει ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών πινάκων βασίζονται αποκλειστικά στους πίνακες συνδρομής κριτηρίων που απεστάλησαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

K. Μαρκόπουλος : Άλλος ένας που «κοιμότανε»..ψήφισε.. και ανακάλυψε ότι είναι απαράδεκτος ο ΕΝΦΙΑ !!

Kαι αφού ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ…
ξαφνικά ξύπνησε και ανακάλυψε ότι είναι απαράδεκτος…
για την Εύβοια…βεβαίως βεβαίως
Ρε δεν κόβετε την πλάκα….
Σας πήραμε χαμπάρι…

Πηγή: Hellasforce


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποια είναι τα 9 «νέα» μέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο

«Μάχη» με το χρόνο δίνει η κυβέρνηση για να κατατεθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ

«Μάχη» με το χρόνο για να προλάβει να κατατεθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, ώστε να ψηφιστεί πριν τις 8 Αυγούστου δίνουν στην κυβέρνηση.

Και μέσα στο Σαββατοκύριακο ακόμα εργάζονταν στο υπουγείο Οικονομικών για να κάνουν αλλαγές σε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις τελυταίες πληροφορίες, πάντως, το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα περιλαμβάνει τα εξής 9 μέτρα:

-Καταργείται από φέτος η υποχρέωση υποβολής της ετήσιας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ για 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

-Προβλέπεται νέα διαδικασία απενεργοποίησης του ΑΦΜ για όσους έχουν χρεή στην εφορία ή εμφανίζουν μηδενική δραστηριότητα.

-Προστίθενται 400 οργανικές θέσεις υπαλλήλων  στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με τόσο να ενταθούν οι έλεγχοι και να λειτουργήσει η φορολογική διοίκηση.

-Αλλάζει το πλαίσιο για το «πόθεν έσχες». Προβλέπεται η συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων προσώπων, η οποία αποτελείται πλέον από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και ενός υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

-Παράλληλα, θεσπίζεται η υποβολή δήλωσης οικονομικών συμφερόντων, προβλέπεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» μέσω ίντερνετ ενώ και καθιερώνεται και η χρήση μεθόδων ανάλυσης επικινδυνότητας στους ελέγχους.

-Καθορίζεται «δια νόμου» πως μέσα στον επόμενο ενάμισι χρόνο θα πρέπει να γίνει χάραξη του αιγιαλού στο σύνολο της χώρας (σήμερα υπάρχει μόνο στο 8% της επικράτειας). Αποσύρονται όμως όλες οι διατάξεις που αφορούσαν τρόπου αξιοποίησης του αιγιαλού.

-Εντάσσονται στο ΕΤΕΑ οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (T.E.A.Π.Ι.Ε.Ν.)

-Αλλάζει πλήρως το σύστημα δημοσίων συμβάσεων, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρώπη, απλοποιώντας και επιταχύνοντας τις διαδικασίες.

-Μειώνονται τα διοικητικά βάρη σε τουλάχιστον 10 τομείς της οικονομίας, με στόχο την ελάφρυνση των πολιτών και την ενίσχυση των κλάδων της οικονομίας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΗΠΑ: Επιστήμονες κατασκεύασαν οπτικές ίνες από… «κοπανιστό» αέρα!

Καλώδια οπτικών ινών από σκέτο αέρα κατόρθωσαν να κατασκευάσουν Αμερικανοί επιστήμονες, κάνοντας έτσι δυνατή την επικοινωνία σε δυσπρόσιτες περιοχές, ακόμα και στο Διάστημα…

Ένα μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα Αμερικανών επιστημόνων έρχεται να δώσει λύση στην επικοινωνία σε δυσπρόσιτες περιοχές και να ανοίξει νέους δρόμους στην επιστημονική έρευνα σε Γη και Διάστημα!

Ειδικότερα, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ κατόρθωσαν να κατασκευάσουν καλώδια οπτικών ινών από σκέτο αέρα ή ορθότερα, κατασκεύασαν απομίμηση καλωδίου οπτικής ίνας στον αέρα με την βοήθεια «οδηγών κύματος», (διάταξη μετάδοσης ηχητικών η ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων), στην ουσία δηλαδή οι Αμερικανοί ερευνητές κατόρθωσαν να κάνουν τον αέρα να συμπεριφέρεται σαν οπτική ίνα!

Το αέρινο «καλώδιο» διαρκεί απειροελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου, αλλά ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για να σταλεί ένα σήμα. Αν το ίδιο σήμα στελνόταν απλώς μέσω του αέρα -και όχι μέσω της «αέρινης οπτικής ίνας»- τότε το φως θα διασκορπιζόταν και το σήμα θα εξασθενούσε.

Έτσι, ενώ οι συμβατικές οπτικές ίνες κατασκευάζονται από δύο διαφανή υλικά που παγιδεύουν και επιβραδύνουν το φως που μεταφέρει δεδομένα, όταν αυτό περνάει διαμέσου τους, κατευθύνοντάς το έτσι σε συγκεκριμένα σημεία, οι επιστήμονες από το Μέριλαντ δημιούργησαν με τη βοήθεια τεσσάρων ισχυρών δεσμών λέιζερ, έναν «δακτύλιο» αέρα χαμηλής πυκνότητας γύρω από έναν πυρήνα πιο πυκνού αέρα. Το φως κινείται γύρω από αυτό τον πυκνό αέρινο πυρήνα, σαν να βρίσκεται περιορισμένο από αόρατα αέρινα τοιχώματα μέσα σε μια οπτική ίνα.

Οι «αέρινες οπτικές ίνες» έχουν προς το παρόν δοκιμαστεί με επιτυχία μόνο σε ακτίνα απόστασης ενός μέτρου και το σήμα που έχουν μεταδώσει είναι κατά 50% ισχυρότερο από το σήμα που θα μεταδιδόταν χωρίς την βοήθεια του αέρινου καλωδίου. Το στοίχημα για τους επιστήμονες είναι να κατορθώσουν να μεταδίδουν σήματα με «αέρινες οπτικές ίνες» σε μεγαλύτερες αποστάσεις, τότε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ανακάλυψή τους σε μεγάλη γκάμα επιστημονικών εφαρμογών.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι ερευνητές, όχι μόνο κατόρθωσαν να στείλουν σήμα μέσω του πρωτοποριακού αέρινου καλωδίου, αλλά και να λάβουν ένα αντίστοιχο σήμα. Έτσι, φιλοδοξούν ότι θα μπορούν να κάνουν χρήση της ανακάλυψής τους σε επικοινωνίες λέιζερ μεγάλων αποστάσεων,  για να ανιχνεύουν την ρύπανση στην ατμόσφαιρα και για την δημιουργία υψηλής ανάλυσης τοπογραφικών χαρτών μέσω LIDAR (ένα είδος ραντάρ που χρησιμοποιεί λέιζερ αντί για ραδιοκύματα), ή ακόμα και για νέου τύπου όπλα λέιζερ.

Πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ευρείας κατανάλωσης επειδή περιέχουν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ OYΣΙΑ (ΛΙΣΤΑ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αποσύρονται ευρείας κατανάλωσης αλλαντικά από την αγορά επειδή περιέχουν μια επικίνδυνη ουσία.

Πρόκειται για την ουσία Ε120 η οποία είναι χρωστική προσδίδει ένα έντονο κόκκινο χρώμα στα προϊόντα και όπως είπε στο newpost ο πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Νίκος Κατσαρός είναι απαγορευμένη στα αλλαντικά καθώς σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες που περιέχουν τα αλλαντικά, όπως ζαμπόν, γαλοπούλα, χοιρινή ωμοπλάτη, μπέικον, μπορεί να γίνει άκρως επικίνδυνη.

«Η χρωστική αυτή παράγεται από σκαθάρια που αν και φυσικό προϊόν δεν είναι αθώο εάν χρησιμοποιηθεί στα αλλαντικά», λέει ο κ. Κατσαρός ο οποίος επισημαίνει πως μπορούν να προκαλέσουν βλάβες «στο συκώτι, το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και στο κεντρικό νευρικό σύστημα».

Οι εταιρίες λέει ο κ. Κατσαρός επιλέγουν να προσθέτουν την ουσία αυτή «μόνο και μόνο για να είναι πιο ελκυστικά τα προϊόντα στο μάτι του καταναλωτή ενώ δεν προσδίδουν καμία διατροφική αξία ούτε καν γεύση στο προϊόν».

Χθες ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε,σύμφωνα με το defencenet.gr, πως ανακαλεί συγκεκριμένα προϊόντα αλλαντικών καθώς ανιχνεύθηκε η χρωστική Ε120 και ζήτησε την άμεση ανάκλησή τους από τα ψυγεία των σούπερ μαρκετ και την μή κατανάλωσή τους από το κοινό.

Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

1. «Χοιρινή ωμοπλάτη για πίτσα σε φέτες» Aro, βάρους περίπου 1kg το οποίο παράγεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΠΑΝΤΕΡΗ Ο.Ε.» για λογαριασμό της επιχείρησης «ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ» με αριθμό παρτίδας και ανάλωση:

. lot 040713 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 14.10.2013,

. lot 040613 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 04.09.2013,

. lot 070613 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 11.09.2013,

. lot 180613 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 18.09.2013,

. lot 270613 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 06.10.2013,

. lot 020713 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 09.10.2013,

. lot 020713 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 10.10.2013

2. «Μπέικον Catering φέτες Snack», Creta Farm, βάρους 1,5 kg, L01318502
«Μπέικον φιλικό», Creta Farm, βάρους 100 gr, L01320006 με ανάλωση μέχρι 16.12.2013
«Μπριζόλα καπνιστή», Creta Farm, βάρους 160 gr, (2?), L01317606 με ανάλωση μέχρι 23.09.2013
«Ζαμπόν μπούτι», Creta Farm, βάρους 160 gr, (2?) GR, L01316328 με ανάλωση μέχρι 10.09.2013
«Μπέικον ρολό σε φέτες», Creta Farm, βάρους 160 gr, L01317406, με ανάλωση μέχρι 21.09.2013
«Μπριζόλα Καπνιστή», Creta Farm, βάρους 160gr, L01318406, L01319106, L01317006, L0131760 τα οποία παράγονται από την εταιρεία CRETA FARM A.E..

3. «Γαλοπούλα Βραστή» ΠΑΣΣΙΑΣ, βάρους 180 gr, L77288, L77667, L77316
«Γαλοπούλα Καπνιστή», ΠΑΣΣΙΑΣ,, βάρους 180 gr, L77386, L77516, L77459, τα οποία παράγονται από την εταιρεία ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΌΧΙ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι απευθύνονται στα Κέντρα Δηλητηριάσεων ζητώντας πρώτες βοήθειες για λάθη που έχουν γίνει με τα φάρμακα.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των τηλεφωνημάτων γίνονται από γονείς παιδιών ηλικίας κάτω των 12 ετών, οι οποίοι συχνά μπερδεύουν τα μιλιγκράμ (mg), τα εμέλ (ml), τα κουταλάκια (του γλυκού) και τις κουταλιές (της σούπας) από τα σιρόπια που πρέπει να τους δώσουν, γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Το πρόβλημα είναι τόσο εκτεταμένο, ώστε προσφάτως πολλές αμερικανικές ιατρικές ενώσεις, μεταξύ των οποίων η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), άρχισαν να συζητούν μήπως πρέπει να καταργηθούν όλες οι άλλες μονάδες μέτρησης και να ισχύσει για όλα τα σιρόπια μία: αυτή των ml.

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε προ ημερών στην επιθεώρηση «Pediatrics» υποστηρίζει αυτή την κίνηση, καθώς έδειξε πως οι γονείς που χορηγούν τα σιρόπια μετρώντας τα σε ml έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να κάνουν λάθος απ’ ό,τι όσοι τα μετρούν με κουταλάκια του καφέ ή κουταλιές της σούπας.

Ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τη δρα Σόνα Γιν, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), πήραν συνεντεύξεις από 287 γονείς αμέσως μόλις χορήγησαν στα παιδιά τους τα σιρόπια που είχαν συστήσει οι γιατροί για διάφορα νοσήματα, ζητώντας τους μεταξύ άλλων να τους δείξουν πώς μέτρησαν τα φάρμακα.

Οπως ανακάλυψαν, περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα δεν είχαν μετρήσει σωστά τα σιρόπια, ενώ ένας στους έξι είχε καταφύγει σε δόσεις στο περίπου χρησιμοποιώντας ακατάλληλα οικιακά είδη, όπως τα κουτάλια της κουζίνας.

Ομως οι γονείς αυτοί είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν χορηγήσει στα παιδιά τους λάθος δόση σε σύγκριση με εκείνους που τα είχαν μετρήσει σε ml, αφού αυτοί μοιραία χρησιμοποίησαν σύριγγες ή τους δοσομετρητές των σιροπιών (λ.χ. ιατρικά κουτάλια, καπάκια κ.λπ.) για να βρουν τα σωστά ml.

Η μελέτη, πάντως, αποκάλυψε ακόμα ότι στο 25% των περιπτώσεων τα σιρόπια δεν περιείχαν δοσομετρητές – και οι γονείς που τα αγόρασαν ήταν εκείνοι που είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να σπεύσουν στα... συρτάρια της κουζίνας τους, αν και το ίδιο έκαναν και κάποιοι απ’ όσους πήραν φάρμακα με δοσομετρητές.

«Το κουτάλι της κουζίνας μπορεί να έχει διάφορα μεγέθη και σχήματα, οπότε ουδείς μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια την ποσότητα του φαρμάκου που χωράει» λέει ο δρ Ιαν Μ. Πολ, καθηγητής Παιδιατρικής στο Κολέγιο Ιατρικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη. «Πολύ εύκολα, λοιπόν, μπορεί ένα παιδί να πάρει πολύ μεγάλη δόση».

Εξίσου σημαντικό λάθος είναι να μπερδεύει ένας γονιός την κουταλιά της σούπας με αυτήν του καφέ: ακόμα και αν πρόκειται για το ιατρικό, διπλό πλαστικό κουταλάκι που πολλά σιρόπια έχουν στη συσκευασία, το μεγάλο κουτάλι παρέχει τριπλάσια δόση του φαρμάκου απ’ ό,τι το μικρό, συνεπώς πάλι ελλοχεύει κίνδυνος υπερδοσολογίας.

Πρόβλημα μπορεί να προκληθεί και από τη χορήγηση μικρότερης δόσης από την επιθυμητή λένε οι ειδικοί. Εάν, λ.χ., πάρει το παιδί μικρότερη ποσότητα του αντιβιοτικού για μια στρεπτοκοκκική λοίμωξη στον λαιμό, το αντιβιοτικό μπορεί να μην το «πιάσει» και να παραταθεί η λοίμωξη ή να δημιουργηθούν επιπλοκές.

Η μελέτη εντόπισε λάθη ακόμα και στην ερμηνεία της συνταγής του γιατρού, καθώς πολλοί γονείς είχαν ξεχάσει τι τους είχε πει στο ιατρείο και όταν διάβασαν τη συνταγή παρερμήνευσαν όσα έγραφε είπε ο επιβλέπων ερευνητής της νέας μελέτης δρ Αλαν Λ. Μέντελσον, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής στο NYU. Αρκετοί γονείς, εξάλλου, παρότι διάβασαν σωστά τη συνταγή, έδωσαν στα παιδιά τους τα σιρόπια με κουτάλια «επειδή έτσι έχουν συνηθίσει» πρόσθεσε.

«Είναι διάχυτη η αντίληψη ότι είναι πιο εύκολο να μετράς τα φάρμακα με κουτάλια απ’ ό,τι σε ml, αλλά αυτό είναι λάθος από ιατρικής πλευράς» σχολίασε ο δρ Ντάνιελ Μπάντνιτζ, διευθυντής του Προγράμματος Ασφαλείας των Φαρμάκων στα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ. Και πρόσθεσε ότι για να είναι ακριβής η θεραπεία, πρέπει να καταργηθούν σταδιακά οι συνταγές με «κουταλάκια» και «κουταλιές» και να χορηγούνται τα σιρόπια σε ml, τα οποία θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι γονείς να μετρούν με τους δοσομετρητές των φαρμάκων ή με σύριγγες.

Πηγή TA NEA
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα πληρωθούν, όσοι δουλέψουν το 15αύγουστο

Κλειστές θα μείνουν οι επιχειρήσεις αυτό τον Δεκαπενταύγουστο, παρά το γεγονός ότι συμπίπτει με εργάσιμη ημέρα.

Από την αργία εξαιρούνται επιχειρήσεις και εργαζόμε­νοι που λει­τουργούν και εργάζονται νόμιμα κατά τις Κυ­ριακές σύμ­φωνα με το Β.Δ. 748/1966 (εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλι­νικές, συγκοινωνίες κ.λπ.).

Σύμφωνα με το protothema.gr, στους εργαζόμενους που αμείβονται με ημε­ρο­μί­σθιο, που δεν θα απασχοληθούν κατά την ημέ­ρα αυτή θα κα­τα­βληθεί το καταβαλλόμενο ημερο­μίσθιό τους.
Σε όσους εργαζόμενους αμείβονται με μηνιαίο μι­σθό, δεν οφείλεται επιπλέον ημερο­μίσθιο αλλά θα κατα­βληθεί πλήρης ο μισθός του μηνός Αυ­γούστου παρότι δεν θα απασχοληθούν την ημέρα αυτή.

Στους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν κατά την ημέρα αυτή νόμιμα ή παρά­νομα, θα κα­ταβληθεί:

α) σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, το ημε­ρο­μίσθιό τους προσαυξημένο κατά 75%, και

β) σε όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό, θα κα­τα­βληθεί μόνο η προσαύξηση του 75% επί του νο­μίμου 1/25ου του μηνιαίου μισθού τους.

Όσοι εργαζόμενοι στην περίοδο αυτή βρίσκο­νται σε κα­νονική άδεια η ημέρα αυτή δεν θα υ­πολογισθεί ως άδεια και θα πάρουν μια μέρα επι­πλέον ημέρα άδειας στο τέλος της αδείας τους.

Στους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερο­μί­σθιο και βρίσκονται σε άδεια, οφείλε­ται το ημερο­μί­σθιο της ημέρας αυτής παρότι βρίσκονται σε άδεια. Στους εργαζόμενους που εργάζονται νόμιμα την πε­ρίο­δο αυτή και απουσιάζουν αυθαίρετα προ και με­τά την 15η Αυγούστου δεν οφείλεται το ημερομίσθιο της ημέρας αυ­τής. Αν απουσιάσουν προ μόνο ή μετά μόνο οφείλεται το ημερομίσθιο.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιδρύονται οκτώ νέα δημόσια ΙΕΚ για τουριστικά επαγγέλματα

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Τουρισμού που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως ιδρύονται  8 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού, στην Ανάβυσσο Αττικής, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ρόδο, στη Θεσσαλονίκη, στο Άργος Πελοποννήσου, στο Γαλαξίδι, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κέρκυρα, με ειδικότητες της Ομάδας Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
 
Η φοίτηση στα ΙΕΚ, διάρκειας πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερίζεται σε .έσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ανά ειδικότητα, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης συνολικής διάρκειας 960 ωρών. Η κλίμακα βαθμολογίας όλων των μαθημάτων κατάρτισης, θεωρητικών και εργαστηριακών, ορίζεται από 01 έως 10.

H Πρακτική Άσκηση υλοποιείται σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 16802/667/27-8-2010 απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πολιτισμού και Τουρισμού «Όροι και προϋποθέσεις πρακτικής άσκησης ημεδαπών και αλλοδαπών σπουδαστών/μαθητών Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (ΦΕΚ 1345/Β΄).

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eργατικό ατύχημα σε ορυχείο της ΔΕΗ

Με πολλαπλά κατάγματα νοσηλεύεται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας  χειριστής φορτηγού της ΔΕΗ, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια ατυχήματος που σημειώθηκε σε χώρο του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου της επιχείρησης στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρουν στο ΑΜΠΕ θεράποντες ιατροί, φέρει κατάγματα στο χέρι και στο πόδι, ενώ γίνονται εξετάσεις για τυχόν βλάβη σε εσωτερικό όργανο του σώματός του. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για νεαρής ηλικίας άντρα που εργάζεται στη ΔΕΗ, με καθεστώς 8μηνης σύμβασης.

Το ατύχημα συνέβη, χθες το πρωί, την ώρα που επιχειρούσε να αδειάσει φορτίο στην απόθεση, όταν, κατά πληροφορίες, αποκολλήθηκε χωμάτινο τμήμα πίσω από το φορτηγό που οδηγούσε, με αποτέλεσμα το όχημα να παρασυρθεί. Ο οδηγός τραυματίστηκε στην προσπάθεια να εγκαταλείψει το φορτηγό.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας 43χρονος εργαζόμενος είχε χάσει τη ζωή του στο ίδιο σημείο, ενώ συνδικαλιστές έχουν κατ' επανάληψη καταγγείλει τις ελλείψεις προσωπικού και μέτρων ασφαλείας στους χώρους των ορυχείων.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο Χαμόγελο του παιδιού άφησε το ξενοδοχείο «Τιτάνια» ο ιδιοκτήτης του

Το πλειοψηφικό πακέτο του ξενοδοχείου «Τιτάνια», το οποίο και κατείχε, άφησε στην κληρονομιά του, στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Κωνσταντίνος Μαλάμος, ο οποίος είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο σύλλογος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», ο 70χρονος, απόγονος της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, άφησε την τελευταία του πνοή πριν από δύο μήνες.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να αφήνει στη διαθήκη του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κεντρικού ξενοδοχείου επί της οδού Πανεπιστημίου στον σύλλογο με τον ρητό όρο να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του και τα έσοδα από την ξενοδοχειακή επιχείρηση να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών.

Με δηλώσεις στην εφημερίδα ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε τη δωρεά, τονίζοντας ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε στο «Χαμόγελο» η είδηση και πως ακόμη η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φεύγουν άρον άρον οι γιατροί: Περισσότεροι από 7.000 εγκατέλειψαν την Ελλάδα την τελευταία 6ετία

Περισσότεροι από 7.340 ιατροί έχουν εγκαταλείψει την χώρα μας μέσα στα έξι τελευταία χρόνια, με βάση τα στοιχεία του ΙΣΑ που δεν είναι άλλα από τα πιστοποιητικά που έχει εκδώσει ο ίδιος ο Ιατρικός Σύλλογος.
Από αυτούς, οι 5.406 γιατροί μετανάστευσαν αναζητώντας εργασία από το 2011 και μετά.

Μέχρι και το 2009 η αλλαγή χώρας για τους γιατρούς αφορούσε κυρίως στους αποφοίτους των ιατρικών σχολών που ολοκλήρωναν το αγροτικό τους και στη συνέχεια αναζητούσαν στο εξωτερικό νοσοκομείο για ειδικότητα.

Έφυγαν, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 500 γιατροί κατ’ έτος, 300 ανειδίκευτοι και 200 ειδικευμένοι.

Αυτό ως το 2009, γιατί το 2010 η κατάσταση αλλάζει. Αφενός ο αριθμός των γιατρών που φεύγουν από την Ελλάδα εκτινάσσεται, αφετέρου όμως εκτινάσσεται κυρίως ο αριθμός των ειδικευμένων γιατρών που έχοντας ολοκληρώσει την ειδικότητα έρχονταν αντιμέτωποι με την νέα ελληνική πραγματικότητα:

πληθωρισμός γιατρών, κλειστές πόρτες στο ΕΣΥ, στασιμότητα στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Το 2010 έφυγαν 218 ανειδίκευτοι γιατροί και 517 ειδικευμένοι.

Το 2011 έφυγαν 483 ανειδίκευτοι και 797 ειδικευμένοι.

Για να φτάσουμε στο 2012, όταν ο αριθμός των γιατρών που μετανάστευσε ξεπέρασε τις 1.000 αναχωρήσεις. Έφυγαν 642 ανειδίκευτοι και 1.166 ειδικευμένοι.

Το 2013 έφυγαν για ιατρική ειδικότητα 402 απόφοιτοι Ιατρικής και 1.086 ειδικευμένοι γιατροί για εργασία και το 2014, μέχρι και τον Ιούνιο, είχαν εγκαταλείψει την Ελλάδα 236 γιατροί για να κάνουν ειδικότητα σε άλλες χώρες και 594 ειδικευμένοι γιατροί για να βρουν μία θέση σε κάποιο νοσοκομείο.

Οι χώρες στις οποίες στρέφουν τη ματιά τους οι Έλληνες ιατροί και κατ' επέκταση μεταναστεύουν μετά εκεί, είναι η Βρετανία, η Γερμανία και η Σουηδία, με τη Γηραιά Αλβιώνα να υποδέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό γιατρών, έως και τέσσερις φορές περισσότερο από τις άλλες χώρες.

Από τον Ιανουάριο του 2013, χρονιά που ξεκινά και γίνεται πλέον καταγραφή των γιατρών και ανά χώρα προορισμού, στη Βρετανία μετανάστευσαν 1.327 Έλληνες γιατροί, ειδικευμένοι και μη. Το ίδιο διάστημα στη Γερμανία πήγαν 290 γιατροί και στη Σουηδία άλλοι 137.

Μικρότερη αλλά σταθερή δυναμική έχει η αποχώρηση Ελλήνων γιατρών προς Ελβετία, ΗΠΑ, Γαλλία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ρουμανία, Δανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΧΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ! Σε νομοσχέδιο για ογκολογικό κέντρο, περνάνε ντροπολογία για το καρκίνωμα της δημοκρατίας… ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!

Κάνουν ακομα και τον αρχιερέα της διαπλοκής, Σημιτη, να μοιάζει παπαδάκι!
Σε νομοσχεδιο για ογκολογικό κέντρο οι άθλιοι, ντάλα Αύγουστο, χώνουν τροπολογία 22 σελίδων που τα δίνει ολα στους Βαρωνους των ΜΜ”Ε”! Τροπολογία που ισοδυναμεί με μετάσταση του καρκινωματος της δημοκρατιας, σε θέση απόλυτης εξουσίας!

Φωτογραφική τροπολογία για την συγχώνευση Ψυχαρη – Μπομπολα, με αλλαξοκωλιες προσωπικού, πόρων, ακομα και μηχανημάτων! Αρκεί να “συγχωνευθούν”! Οι δημοσιοκαφροι που σιωπούν τωρα, αυριο θα σκουζουν για τις μαζικές απολύσεις…
 

Η αντιπολίτευση μπορεί να ρεμβάζει με σαγιονάρα στις παραλίες και να μην πήρε είδηση. Τωρα όμως, αναμένουμε τον ανενδοτο. Εαν το βουλώσουν, ειναι ήδη προσκυνημένοι… Αντιγράφουμε απο τις Τυπολογιες και θα επανέλθουμε:

Με μια τροπολογία 22 σελίδων ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις των εκδοτικών συμφερόντων, αυτών που ονομάζουμε “διαπλοκή”. Μέσα σε 10 παραγράφους η 22σελιδη τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ δυο ογκολογικών νοσοκομείων(!), η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως σε ΔΟΛ και Πήγασο για τη μεταξύ τους συγχώνευση (…κατ’ εξαίρεση του νόμου περί ανταγωνισμού!) και λύνει τα χέρια των εκδοτών του Mega αλλά και των άλλων Μέσων να απολύουν χωρίς όριο.

Επίσης είναι πολύ πιθανό η ίδια διάταξη να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που ο ΟΤΕ εξαγοράσει τη Nova. Το προκλητικό είναι πως οι σταθμοί θα συνεχίσουν να εκπέμπουν άπαξ χωρίς άδεια.

Με την τροπολογία Αυγούστου αλλάζει τη νομοθεσία για τις:

-συγχωνεύσεις, κάθετες και οριζόντιες επιτρέποντας τις συνέργειες

– την χρησιμοποίηση προσωπικού από συνδεδεμένες επιχειρήσεις στους ομίλους ΜΜΕ και το συνυπολογισμό του ελάχιστου προσωπικού για όλες τις κοινές εταιρείες των ιδιοκτητών

-την κατάργηση ορίων δεσπόζουσας θέσης ενημερωτικών Μέσων αν το θελήσουν όπως και την απόκτηση μη ενημερωτικών Μέσων

-την κατάργηση των επιστροφών στη διαφήμιση με τους ομίλους να καθορίζουν όπως θέλουν την πολιτική αυτή

-την απαλλαγή από το αγγελιόσημο των διαφημίσεων για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

-Την παράταση του προσωρινού καθεστώτος λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης χωρίς όριο και των ραδιοφωνικών επίσης

-Την κατάργηση των ορίων στις χαρακτηριζόμενες ως διαφημίσεις αυτοπροβολής των ΜΜΕ

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι ράμπο του ΣΔΟΕ ψάχνουν ύποπτους λογαριασμούς: Εργολάβος με καταθέσεις 280.000.000 ευρώ

Οι ελεγκτικές αρχές έχουν στα χέρια του 1.215.000 κινήσεις λογαριασμών οι οποίες έγιναν από το 2000 και μέχρι το 2012 και παραδόθηκαν σε 65 CD από τις τράπεζες.
 
Όπως αναφέρουν οι αρχές, οι λογαριασμοί άνω των 100.000 ευρώ περιέχουν συνολικά 43 δισεκατομμύρια ευρώ και τα οποία θα ελεγχθούν αν έχουν δηλωθεί ή αν πρόκειται για μαύρο χρήμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, ο αριθμός αυτών των λογαριασμών υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες, ενώ πληροφορίες θέλουν τις καταθέσεις που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ να υπερβαίνουν τις 16.000.

Με τα CD στην κατοχή τους πλέον οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ μπορούν να συγκρίνουν άμεσα τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς, με τα δηλωμένα εισοδήματα και να εντοπίσουν αυτούς που τα έχουν αποκρύψει.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν πλέον στους υπολογιστές τους τις τραπεζικές καταθέσεις και συγκρίνοντάς τες με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να διαπιστώσουν αμέσως ποιοι υπέκρυψαν εισοδήματα.

Από τις πρώτες διασταυρώσεις έχουν προκύψει εντυπωσιακά αποτελέσματα:

Εργολάβος των Αθηνών με τραπεζικό λογαριασμό 280.000.000 ευρώ και δηλωθέν εισόδημα 72.000 ευρώ.

Συνταξιούχος 92 ετών με 192.000.000 ευρώ στους λογαριασμούς του και ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ. Όταν κλήθηκε στο ΣΔΟΕ έγινε αντιληπτό ότι ο εν λόγο κύριος ήταν «αντίκλητος τρίτων» και ο ίδιος δεν γνώρισε την ύπαρξη των λογαριασμών.

Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία του για να καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς –τους οποίους γνώριζαν μόνο αυτοί- και στη συνέχεια τα απέσυραν κατά το δοκούν χωρίς να έχει γνώση ο συνταξιούχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ζητήθηκε από τον εισαγγελέα κατά των οικονομικών εγκλημάτων κ. Π. Αθανασίου η δημιουργία ενός εξειδικευμένου επιτελείου ελεγκτών για να μπορέσει να φέρει εις πέρας το μεγάλο αυτό έργο, δηλαδή των αντιπαράθεση των τραπεζικών καταθέσεων με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι.

Αν και ακόμη δεν έχει πλήρως στελεχωθεί η υπηρεσία (έχουν ήδη αποσπασθεί 6 ελεγκτές – οι οποίοι εκπαιδεύονται – και αναμένεται να αποσπασθούν άλλοι 12) υπήρξαν τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων.

Πηγή: Ημερησία
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ντόμινο εξελίξεων προκαλεί το «κανόνι» (;) του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στον τουριστικό κλάδο μετά το «κανόνι» που βάρεσε το ρωσικό Tour operator Labirint.

Το συγκεκριμένο πρακτορείο δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και κυρίως σε Ρόδο, Κρήτη, Κω, Κέρκυρα και Σαντορίνη.

Οι Ρώσοι τουρίστες που το εμπιστεύτηκαν για το ταξίδι τους στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή έκθετοι και αναζητούν κάποιο αρμόδιο για να ξεκαθαρίσει ο τρόπος που θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους και κυρίως να μην πάνε χαμένα τα εισιτήρια της επιστροφής που είχαν εκδώσει.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για «εγκλωβισμένους Ρώσους που δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», ενώ στη Ρόδο σημειώθηκαν και μικροεντάσεις.

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στην Κρήτη, με τους Ρώσους τουρίστες να ρωτούν εναγωνίως για το μέλλον τους.

Όπως αναφέρει στο cretapost, η διευθύνουσα σύμβουλος της LeGrand, εταιρείας που εκπροσωπεί την Labirint στην Ελλάδα, δεν υπήρχε κανένα σημάδι για το «κανόνι» που βάρεσε το μεγάλο ρωσικό πρακτορείο. «Έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αυτή η είδηση. Εμείς την μάθαμε μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δεν είχαμε κανένα σημάδι και καμία ειδοποίηση. Μπορώ να σας πω ότι μέχρι και χθες το βράδυ εξυπηρετούσαμε αφίξεις της συγκεκριμένης εταιρίας», επεσήμανε η κ. Σαπουνάκη έδωσε και μία εικόνα για το τί θα γίνει από εδώ και πέρα με τους τουρίστες.

«Εμείς απλά πληροφορηθήκαμε ότι τρεις πτήσεις σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Σαντορίνη δεν θα πραγματοποιηθούν. Θορυβηθήκαμε κι αναρρωτιόμασταν πώς ήταν δυνατόν αυτή η μεγάλη εταιρία να πτωχεύσει. Παρ’ όλα αυτά οι πελάτες της Labirint που έχουν εξυπηρετηθεί από εμάς στην Ελλάδα – μέχρι την ημερομηνία της πτώχευσης – βρίσκονται όλοι στα ξενοδοχεία τους, τα οποία έχουν πληρωθεί από εμάς, ανεξάρτητα από το εάν έχουμε καλυφτεί από τη Labirint»

Από την πλευρά τους οι Έλληνες ξενοδόχοι βλέπουν μια τεράστια «τρύπα» να δημιουργείται στο ταμείο τους. Οι τοπικές αγορές των νησιών προσπαθούν να ανταποκριθούν στα γεγονότα, ενώ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το μέλλον.

Οι περισσότεροι επισημαίνουν τον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζουν οι Ρώσοι στον ελληνικό τουρισμό καθώς, θεωρούνται «καλοί τουρίστες που αφήνουν χρήμα στη χώρα».

Την ίδια ώρα παράγοντες του τουρισμού εκφράζουν φόβους ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην κρίση της Ουκρανίας θα επιφέρει ντόμινο εξελίξεων σε πολλούς κλάδους.

Εκτός από τον τουρισμό, αγρότες εκφράζουν έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο η δυσφορία της Μόσχας προς την Αθήνα να μεταφραστεί και σε κυρώσεις σε άλλους τομείς της οικονομίας. Ενδεχόμενο «εμπάργκο» από τη Ρωσία σε φρούτα και λαχανικά από την Ελλάδα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ελληνική γεωργία. Χιλιάδες τόνοι προϊόντων θα μείνουν αδιάθετοι, ενώ θα πρέπει να αναζητηθούν νέες αγορές οι οποίες φυσικά δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν τόσο μεγάλο μέρος της παραγωγής, όπως αυτό που απορροφά η Ρωσία.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης τηρείται απόλυτη σιγή και κανείς από τους αρμόδιους υπουργούς δεν έχει βγει μέχρι στιγμής να καθησυχάσει τους επαγγελματίες τους τουρισμού αλλά και τους άλλους κλάδους που έχουν σχέση με τις εξαγωγές.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι ιθύνοντες του Υπουργείου Τουρισμού βρίσκονται σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, το τουριστικό Επιμελητήριο της Ρωσίας, καθώς και με την πρεσβεία και το προξενείο της Ρωσίας, ώστε να διεξαχθεί ομαλά ο επαναπατρισμός των Ρώσων τουριστών.
ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τί είναι χρεοκοπία..

Χρεοκοπία δεν είναι να μην πληρώνεις 1,5 δις σε έναν διεθνή απατεώνα,
     ..όχι επειδή δεν έχεις,αλλά επειδή δεν θέλεις.

     Χρεοκοπία δεν είναι να σε καταδικάζει κάποιο δικαστήριο ξένης χώρας, παίρνοντας το μέρος των διεθνών λωποδυτών.

     Χρεοκοπία δεν είναι να μην έχεις ανάγκη δανεισμού λόγω επωφελών συμφωνιών που έχεις συνάψει.

     Χρεοκοπία δεν είναι να είναι ο λαός περήφανος για την ηγεσία του και να την στηρίζει κόντρα σε όποιες διεθνείς οικονομικές συνομωσίες.
  
     Χρεοκοπία δεν είναι όταν Ρωσία,Κίνα και άλλες δυνάμεις σε βοηθούν έμπρακτα να ξεπεράσεις τα προβλήματα που βρίσκεις στον αγώνα σου κόντρα στους ξένους τικογλύφους.

     Αντιθέτως:
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν κάθε μέρα αυτοκτονούν πολίτες από αδυναμία οικονομικής επιβίωσης.
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν η ανεργία στον γενικό πληθυσμό έχει φτάσει κοντά στο 30%, και στους νέους στο 65%, με αποτέλεσμα την μετανάστευση νέων επιστημόνων, δηλαδή φυγή του έμψυχου κεφαλαίου στο εξωτερικό.
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν οι πολίτες μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουν χάσει το 40-60% των εσόδων τους, χωρίς να θιχτούν καθόλου τα εργολαβικά-μηντιακά-προμηθευτικά κέρδη.
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν παρ' όλη την οικονομική καταστροφή το χρέος συνεχώς αυξάνει και χρειάζεται (που δεν θα χρειαζότανε αν είχαμε σταματήσει να πληρώνουμε στο ακέραιο, όπως έκανε η κυβέρνηση της Αργεντινής, τους λωποδύτες των funds, και τους τοκογλύφους του ΔΝΤ και της ευρωπαϊκής-λέγε με Γερμανία-ένωσης) συνεχής δανεισμός.

     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν ως κυβέρνηση δεν σέβεσαι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν κυβερνάς με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν κυβερνάς με διάφορους ημιπαράφρονες Μπουμπούκους, τσεκουροφόρους, εγκάθετους υπουργούς οικονομικών, υστερικές κυβερνητικές εκπροσώπους, Βρωμύλους, Γεράσιμους, και κάθε καρυδιάς καρύδι.
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν εξαρτάσαι από την στήριξη χυδαιότατων αρχηγών άλλων κομμάτων,
     ..όταν ακόμα και προκειμένου να κλ@σεις πρέπει να ρωτήσεις τους γκαουλάϊτερ της τρόϊκας,
     ..όταν ξυπνάς και κοιμάσαι με μόνη σου έννοια πώς θα κοροϊδέψεις τον ελληνικό λαό.

     Χρεοκοπία, τέλος, ΕΙΝΑΙ:
     Να κυβερνουν ακόμα οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ που μας έφεραν σε αυτή την κρίση και την καταστροφή.

     Σαν χώρα, σαν Ελλάδα, σαν λαός, έχουμε πράγματι χρεοκοπήσει!
     Η Αργεντινή έχει σωθεί,
     ..και μας δείχνει τον δρόμο!..


     Υ.Γ.   Τελικά χρεοκοπία είναι αυτό που βλέπουμε στην φωτογραφία..  

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!