EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Να οργανώσει το MEGA συναυλία στήριξης του μνημονίου

Λοιπόν, τώρα που κατακάθησε η σκόνη και ο κουρνιαχτός της Σοφίας, του Άδωνι και των λοιπών υγιών δυνάμεων, έχω να κάνω μια πρόταση.

Μια πρόταση που θα βάλει στη γωνία τα κόκκινα ραδιόφωνα και τα κόκκινα γάντια. Προτείνω λοιπόν κάποιο σοβαρό ΜΜΕ να αναλάβει την πρωτοβουλία για την διοργάνωση μιας συναυλίας στήριξης και υποστήριξης του κυβερνητικού έργου.

Να ξαμοληθούν στην καλλιτεχνική πιάτσα τα σαΐνια της Συγγρού μαζί με μερικούς δημοσιογράφους και αρχισυντάκτες του ΔΟΛ και να βρουν μια ομάδα τραγουδιστών για μια μεγάλη συναυλία. Να βρουν όλους αυτούς που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί με θετικά λόγια υπέρ των Μνημονίων. Να επιστρατεύσουν και τους καλλιτέχνες που ανακάλυψαν εν μέσω κρίσης τα σωρευμένα προβλήματα που καιρός ήρθε να τα αντιμετωπίσουμε και να ενώσουν όλοι μαζί τις φωνές τους σε με μεγαλειώδη συναυλία υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο, υπέρ των μέτρων της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας, υπέρ του χαρατσιού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, υπέρ της απελευθέρωσης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, υπέρ του θεάρεστου έργου του ΤΑΙΠΕΔ, υπέρ της μείωσης των συντάξεων, υπέρ των συνεχών ανακεφαλαιοποίησεων των τραπεζών, υπέρ, υπέρ, υπέρ.

Και αν οι διοργανωτές κρίνουν πως η πλατεία Συντάγματος είναι μικρή για να χωρέσει το πλήθος του κόσμου που θα συρρεύσει για να τραγουδήσει μαζί με τους καλλιτέχνες το μνημονιακό ρεπερτόριο της κρίσης, υπάρχει και η λύση της Μυκόνου. Εκεί που το τελευταίο διάστημα συχνάζουν πολλοί χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες και υπό τους ήχους του μπουζουκιού πνίγουν τον καημό τους σε σαμπάνιες των τριών χιλιάδων ευρώ.

Έναντι συμβολικού εισιτηρίου η μεγάλη συναυλία στήριξης της κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει το πολιτικό και συνάμα το κοσμικό γεγονός του καλοκαιριού. Συνδυάζοντας δε το τερπνόν μετά του ωφελίμου μέρος των εσόδων θα μπορέσουν να διατεθούν για τη στήριξη ευπαθών ομάδων αναδεικνύοντας έτσι και το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Είναι απορίας άξιο πώς τόσες ημέρες δεν βρέθηκε ούτε ένας εύστροφος σύμβουλος του πρωθυπουργού να του προτείνει μια δυναμική και καλλιτεχνική απάντηση της κυβέρνησης στον λαϊκισμό των «κόκκινων γαντιών». Και αν δεν μπορούν τελικά μόνοι τους να το οργανώσουν, ας το αναθέσουν σε έναν Νίκο Μαστοράκη, βρε αδερφέ, που ξέρει και από παραγωγές.

πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

#skouries: Πώς να φτιάξετε ένα παράνομο εργοστάσιο

TΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

Η Ελληνικός Χρυσός δεν μπορεί να πάρει άδεια δόμησης κατά την κείμενη νομοθεσία για το κτίριο του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές που περιλαμβάνεται στην ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων 201745/2011. Η συμβατότητα του θηριώδους (επιφάνειας περίπου 100.000 τ.μ.) κτιρίου που σχεδίασε...
η Ελληνικός Χρυσός με την νομοθεσία για την εκτός σχεδίου δόμηση (Π.Δ. 24-5-1985 ΦΕΚ Δ” 270 άρθρο 4 “Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις”) θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί πριν δοθεί έγκριση από τη Διοίκηση. Αυτό δεν έγινε και εδώ και πάνω από ένα χρόνο η αρμόδια Πολεοδομία και η ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας αρνούνται να εκδώσουν έγκριση και άδεια δόμησης για ένα παράνομο κτίριο.
   
Εν τω μεταξύ, η αρμόδια για τις τεχνικές εγκρίσεις υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ έχει ήδη εγκρίνει την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, της “οικοσκευής” δηλαδή αυτού του κτιρίου που δεν είναι σύμφωνο με τη νομοθεσία. Η έγκριση αυτή βασίστηκε στην ΨΕΥΔΗ βεβαίωση κάποιου μηχανικού ότι “κατά την εκπόνηση της στατικής μελέτης των έργων έδρασης… τηρήθηκαν οι όροι δόμησης της περιοχής του έργου». Όροι δόμησης όμως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κατόπιν καταγγελιών από τους κατοίκους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του συγκεκριμένου μηχανικού, ωστόσο η έγκριση που βασίστηκε στην ψευδή του βεβαίωση ισχύει…
 
Εδώ και μήνες λοιπόν, με το πρόσχημα της κατασκευής “βάσεων έδρασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού” η Ελληνικός Χρυσός εκτελεί παράνομες εργασίες δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού
Αν αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία, που έχει ύψος περίπου 25 μέτρων και συνεχίζει να υψώνεται, είναι “βάση έδρασης” ,θα θέλαμε πολύ να δούμε τι είδους “εξοπλισμός” θα εγκατασταθεί εκεί πάνω… (φωτογραφία του iosifsk)

Η ΛΥΣΗ: ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ!

Ας μην κάνει κανείς την αφελή σκέψη ότι θα μπορούσε να τροποποιηθεί η εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ώστε το κτίριο να “συμφωνήσει” με το νόμο. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε νέα διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και θα άνοιγαν κυριολεκτικά οι ασκοί του Αιόλου γιατί η ΜΠΕ και η ΚΥΑ ΑΕΠΟ “μπάζουν” από παντού. Εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο δεν υπάρχει, η μέθοδος μεταλλουργίας που είναι ο βασικός κορμός της “επένδυσης” είναι μια απάτη, τα τερατώδη φράγματα στα ρέματα Καρατζά και Λοτσάνικου τεχνικά δεν μπορούν να κατασκευαστούν ώστε να είναι ασφαλή, το δε μπάζωμα των ρεμάτων με απόβλητα είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα νερά. Με βάση τα όσα σήμερα γνωρίζουμε, δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό το έκτρωμα να έπαιρνε ξανά έγκριση. Τα “θαύματα” δεν επαναλαμβάνονται και αυτό εταιρεία και κυβέρνηση το γνωρίζουν καλά.
   
Έτσι επελέγη η εύκολη λύση: Αλλάζουμε το νόμο για να “συμφωνήσει” με το κτίριο! Και με την ευκαιρία, αφαιρούμε κάθε σχετική αρμοδιότητα από τις πολεοδομικές υπηρεσίες και τις μεταβιβάζουμε στις – κατά κανόνα ελεγχόμενες – υπηρεσίες ορυκτού πλούτου του ΥΠΕΚΑ. Η “λύση” παίρνει τη μορφή τροπολογίας στο δασικό νομοσχέδιο (τροπολογία 1634/222 29.7.2014, πατήστε εδώ) από την οποία η σελίδα που μας ενδιαφέρει είναι η εξής (κάντε κλικ για μεγέθυνση):
   
Με την τροπολογία αυτή τροποποιείται το άρθρο 161 του ν.δ. 210/1973 (Μεταλλευτικός Κώδικας) το οποίο σαφέστατα ορίζει ότι οι εγκρίσεις και αδειες δόμησης εκδίδονται από τις πολεοδομικές υπηρεσίες, χωρίς την εμπλοκή καμίας άλλης υπηρεσίας.
Άρθρο 161
«1. Αι κατά τας κειμένας διατάξεις απαιτούμεναι άδειαι ανεγέρσεως κατοικιών, γραφείων, αποθηκών και κτισμάτων εργοστασίων εξυπηρετούντων την εκμετάλλευσιν και επεξεργασίαν των μεταλλευμάτων, χορηγούνται υπό των αρμοδίων πολεοδομικών γραφείων, μη απαιτουμένης προς τούτο ετέρας αδείας ή εγκρίσεως οιασδήποτε άλλης δημοσίας αρχής.
2. Αι κατά την προηγουμένην παράγραφον άδειαι δύνανται να χορηγώνται και κατά παρέκκλισιν των διατάξεων του Γενικού Οικονομικού Κανονισμού, εφ’όσον χορηγούνται δια περιοχάς κειμένας εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων».
   
Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την πολεοδομική νομοθεσία (νόμος 4030/2011):
  
α) ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ είναι η πιστοποίηση του δικαιώματος δόμησης σύμφωνα με τους όρους δόμησης, που επιτρέπει την έκδοση της άδειας δόμησης,
  
β) ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ: η άδεια που επιτρέπει την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών που περιγράφονται σε αυτήν και στις μελέτες που τη συνοδεύουν, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Από τα δυο αυτά διακριτά στάδια αδειοδότησης οποιασδήποτε κατασκευής, το σημαντικότερο είναι το πρώτο: η έγκριση δόμησης.  Με την επίμαχη τροποποίηση:
  1. Η αρμοδιότητα που μέχρι σήμερα έχουν τα οικεία πολεοδομικά γραφεία για την έγκριση δόμησης των κτισμάτων που εξυπηρετούν την εκμετάλλευση ανατίθεται στη Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών (ΔΜΒΟ) της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικού Πλούτου του ΥΠΕΚΑ. Η Διεύθυνση αυτή, που ο ρόλος της είναι να εγκρίνει μελέτες αποκλειστικά σύμφωνα με τη μεταλλευτική νομοθεσία, μπαίνει τώρα στα ξένα χωράφια της πολεοδομικής νομοθεσίας και αντικαθιστά συνολικά τις από το νόμο αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες.
  2. Η εντελώς άσχετη με τα πολεοδομικά αυτή υπηρεσία αποκτά επίσης το δικαίωμα να χορηγεί παρεκκλίσεις από το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό και από το Π.Δ. για την εκτός σχεδίου δόμηση.
  3. Η ΔΜΒΟ “θεωρεί” την αρχιτεκτονική μελέτη, τη μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς και την υπεύθυνη δήλωση του μελετητή μηχανικού στην οποία βεβαιώνεται ότι οι μελέτες είναι πλήρεις και τα στοιχεία τους συμφωνούν “με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς που ισχύουν”. Οι «προδιαγραφές» αυτές δεν είναι πλέον αυτές που θέτει η πολεοδομική νομοθεσία, αλλά αυτές που κατά παρέκκλιση έχει εγκρίνει η ίδια η ΔΜΒΟ!
  4. Οι Πολεοδομίες περιορίζονται στον καθαρά διακοσμητικό ρόλο της έκδοσης αδειών δόμησης κατά τις παραγγελίες της ΔΜΒΟ.  Οι αρχιτεκτονικές, στατικές και λοιπές μελέτες για τα κτίρια των εργοστασίων κατ’ουσίαν καθίστανται άχρηστες αφού Πολεοδομία δεν έχει πλεον το δικαίωμα ούτε να απορρίψει ούτε να τροποποιήσει.
  5. Κατά την παρ.3 του άρθρου 7 του ΚΜΛΕ: “Στους μεταλλευτικούς χώρους και σε κατάλληλους χώρους που εγκρίνονται με την Τεχνική Μελέτη πρέπει να υπάρχουν … αποδυτήρια, εστιατόρια, γραφεία, αποχωρητήρια, χώροι ανάπαυσης και φυλάκια. Στα μικρά ή μικρής διάρκειας έργα και στα εργοτάξια ερευνων, αντί για τα παραπάνω κτίσματα μπορεί να υπάρχουν πρόχειρα ή κινητά καταλύμματα”.
    Το πρόγραμμα “Σκουριές” δεν είναι οπωσδήποτε ούτε μικρό ούτε μικρής διάρκειας έργο. Η διάταξη αυτή επιχειρεί να νομιμοποιήσει τα παράνομα διόρωφα συγκροτήματα προκατασκευασμένων οικίσκων που έχουν “ξεφυτρώσει” σε διάφορα σημεία του πρώην δάσους (φωτογραφία κάτω). Τα κτίσματα αυτά δεν έχουν χωροθετηθεί στην εγκεκριμένη τεχνική μελέτη και φυσικά, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, απαιτούν έγκριση και άδεια δόμησης. Μετά την τροποποίηση δεν θα απαιτείται τίποτα πέραν μιας υπεύθυνσης δήλωσης μηχανικού για τη στατική επάρκειά τους!
«ΓΗΠΕΔΟ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΕΙ
  
 
Με το από 9-7-3013 έγγραφό της η ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας απέρριψε το αίτημα χορήγησης παρέκκλισης για την κατασκευή βιομηχανικών εγκαταστάσεων από την Ελληνικός Χρυσός διότι:
   
Σύμφωνα με την παρ. 2 του αρθρου 12 του Ν. 4067/2012 (ΝΟΚ): «Γήπεδο είναι η συνεχόμενη έκταση γης που αποτελεί αυτοτελές και ενιαίο ακίνητο και ανήκει σε έναν ή περισσότερους κυρίους εξ’αδιαιρέτου σε περιοχή εκτός εγκεκριμένου σχεδίου». Επιπλέον σύμφωνα με την παρ. 1 του Π.Δ. 24-5-1985 ΦΕΚ Δ” 270 για την εκτός σχεδίου δόμηση: «απαιτείται πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο 25 μέτρα».
   
Το γήπεδο των 126.000 τ.μ. που παραχωρήθηκε στην εταιρεία με την απόφαση 7633/29.3.2012 ούτε πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο έχει ούτε αυτοτελές και ενιαίο είναι διότι περιλαμβάνει ξένες ιδιοκτησίες, γεγονός που αναφέρεται και στην απόφαση παραχώρησης. Άρα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορεί να οικοδομηθεί.
   
Το πρώτο από αυτά τα νομικά «ελαττώματα» τακτοποιήθηκε σε δυο σειρές του παρόντος Σχεδίου Νόμου: “Στις περιπτώσεις επιτρεπτών επεμβάσεων του παρόντος νόμου για την έγκριση δόμησης και την άδεια δόμησης, τυχόν κτιριακών εγκαταστάσεων που ανεγείρονται κατά τις κείμενες διατάξεις, δεν απαιτείται η ύπαρξη “προσώπου γηπέδου”, όπως αυτή ορίζεται κάθε φορά από τις ειδικές ή γενικές διατάξεις της πολεοδομικής νομοθεσίας.”
   
Σύμφωνα λοιπόν με την «τροπολογία» η Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών του ΥΠΕΚΑ θεσπίζεται ως μια Υπερπολεοδομική Αρχή που χορηγεί εγκρίσεις και άδειες δόμησης κατά παρέκκλιση του ΝΟΚ και των διατάξεων για την εκτός σχεδίου δόμηση. Σύμφωνα φυσικά με τις επιθυμίες της εκμεταλλεύτριας εταιρείας ELDORADO GOLD / AKTΩΡ που στην ουσία είναι αυτή που νομοθετεί.
   
Έτσι μεταξύ των κάθε λογής «επενδυτών» που θα διεκδικήσουν να φάνε κομμάτια από τα δάση μας βάσει του σχεδίου νόμου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση- Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών–Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας» που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο 1 Αυγούστου, η ΕLDORADO και οι λοιποί μεταλλευτικοί «επενδυτές» θα έχουν ειδική μεταχείριση: θα είναι οι μόνοι που θα μπορούν να χτίσουν ότι θέλουν, όπου θέλουν, χωρίς να μπλέξουν καθόλου με τις πολεοδομικές αρχές και την πολεοδομική νομοθεσία που είναι «βραχνάς» για όλους τους άλλους.
  
 Από antigoldgr  και εδω


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΛΛΗΝΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟ; (Ο Βενιζελος χρεοκόπησε την Αργεντινή!)

 

 Selective default δηλαδη η Αργεντινή. Πανηγυρίζει η συγκυβέρνηση που “δεν γίναμε Αργεντινή”. Ή μήπως γίναμε; Δειτε με ΠΡΟΣΟΧΗ το βιντεο…

             

…όντως δεν γίναμε Αργεντινή. Ξέρετε γιατί; Μα γιατί το selective default στην Αργεντινή σήμαινε “ουτε ευρώ στα κοράκια”. Ενώ στην Ελλαδα το selective default σήμαινε “Ολα τα λεφτα των Ελλήνων, για να πλουτίσουν τα κοράκια”.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετά τις καθαρίστριες μίλησαν και τα σκουπίδια

Hσυναυλία συμπαράστασης της Χαρούλας Αλεξίου για τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. και οι χιλιάδες κόσμου που έδωσαν το παρών στο Σύνταγμα ήταν ασφαλώς ένα ηχηρό επικοινωνιακό χαστούκι στην κυβέρνηση Σαμαρά. Γι αυτό και την άλλη μέρα ένα μέρος της γραφικής συνιστώσας της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασε δημοσίως -οι υπόλοιποι, σαφώς πιο έξυπνοι, κράτησαν τα προσχήματα και έβραζαν...

μόνο σιωπηλά.

Η πανάξια κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη -πανάξια, γιατί αντανακλά με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο όλη τη σοβαρότητα που εκπέμπει αυτή η κωμική αλλά επικίνδυνη παρέα που εδώ αποκαλούν «κυβερνητική σύνθεση»- θεώρησε, καθισμένη στα παράθυρα, «ύβρη και προσβολή να ασχολούμαστε όλη μέρα με τις καθαρίστριες, ενώ έχουμε ενάμισυ εκατομμύριο ανέργους». Διότι η κ. Βούλτεψη, που, επαναλαμβάνουμε, εκπροσωπεί την κυβέρνηση Σαμαρά, πονάει για όλους τους άνεργους και δεν το αντέχει ψυχικά να βλέπει εκδηλώσεις μόνο για τις καθαρίστριες.

Τα ίδια πάνω-κάτω είπε από παραθύρων και το άλλο πανάξιο (για τους ίδιους λόγους) στέλεχος, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο οποίος δέχεται, είπε, ότι είναι φοβερό το να μένει κάποιος άνεργος, «αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύει μόνο για τις συγκεκριμένες καθαρίστριες, που τις κάνει συναυλία η κα Αλεξίου, αλλά και για την καθαρίστρια του MEGA που μπορεί να μείνει χωρίς δουλειά». Ενώ λίγο αργότερα, γεμάτος οργή και αγωνία, αναρωτήθηκε «εάν η καθαρίστρια του MEGA είναι κατώτερη από την καθαρίστρια του ΥΠ.ΟΙΚ. και εάν η κα Αλεξίου θα κάνει συναυλία και για την καθαρίστρια του MEGA» και συμπλήρωσε αγανακτισμένος «για να τελειώνουμε με το λαϊκισμό στη χώρα».
 
Γιατί και ο κ. Γεωργιάδης, όπως ακριβώς και η κ. Βούλτεψη, επίσης πονάει όλους τους άνεργους και δεν αντέχει να τους βλέπει χωρίς συναυλία συμπαράστασης.  «Πονάμε για την ανεργία απ' όπου κι αν προέρχεται», θα μπορούσε να είναι το νέο σλόγκαν της κυβέρνησης και των μιντιακών παπαγάλων. Θέλουν εν ολίγοις να βλέπουν πανομοιότυπα δυναμικό αγώνα από κάθε κλάδο απολυμένων θυμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά.

Δεν το θέλουν βέβαια, γιατί αν συνέβαινε αυτό δεν θα ήξεραν που να κρυφτούν ή πιο ελικόπτερο να πρωτοπάρουν, αυτοί και ο Σαμαράς τους. Αυτό που θέλουν και πασχίζουν να επιτύχουν ξεστομίζοντας αυτές τις αρλούμπες είναι να στρέψουν τον ένα κλάδο απολυμένων εναντίον του άλλου και να βάλουν φρένο στη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μεταξύ των άνεργων που είναι σαφώς επικίνδυνη για την κυβέρνηση μιας και στρέφεται εναντίον της. Θέλουν οι υπόλοιποι απολυμένοι, κυρίως του ιδιωτικού τομέα, των επιχειρήσεων δηλαδή που η κυβέρνηση Σαμαρά κόσμησε με λουκέτα, να αναρωτηθούν «κι εμείς άνεργοι είμαστε, τι παραπάνω έχουν οι καθαρίστριες από εμάς για να τις στηρίξουμε;» και έτσι να επέλθει η διχόνοια και η διαίρεση στην εργατική τάξη και άρα η μακροβιότητα της βασιλείας Σαμαρά.
 
Δεν ήταν, όμως, μόνο από το στρατόπεδο της κυβέρνησης οι «συμπονετικοί για όλους τους άνεργους». Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος για το θέμα ξεπετάχτηκε και το ίσως πιο διάσημο λαμόγιο της Χούντας του Παπαδόπουλου:

Ο «δημοσιογράφος», μέσα σε πάρα πολλά εισαγωγικά, Νίκος Μαστοράκης, όταν εκτελούσε χρέη συνεργάτη της Χούντας είχε πείσει τους εξεγερμένους φοιτητές του Πολυτεχνείου να παρευρεθούν στην τηλεοπτική του εκπομπή και να μιλήσουν ελεύθερα για όσα συνέβησαν, υποσχόμενος ότι δεν θα τους συμβεί τίποτα. Μετά την εκπομπή, και αφού τους ανέκρινε κανονικότατα για λογαριασμό της Χούντας, οι φοιτητές συνελήφθησαν και βασανίζονταν επί μέρες στα κολαστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ. Όταν έπεσε η Χούντα εξαφανίστηκε για χρόνια στην Αμερική και, αφού τον ξέπλυνε ο χρόνος, επανήλθε αναλαμβάνοντας στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση εκπομπές που κάλυπταν ένα φάσμα μεταξύ μικροαστικής ψυχαγωγίας και απόλυτης σαχλαμάρας. Τώρα πια, με το καθεστώς Σαμαρά, είδε πάλι πεδίον δόξης λαμπρόν. Ξεθαρεύτηκε και άρχισε να εκφράζεται πολιτικά κατακρίνοντας τη Χαρούλα Αλεξίου επειδή εντάχθηκε στη «μηχανή προπαγάνδας» (ποιός μιλάει..) των απολυμένων καθαριστριών. Ενώ ο ίδιος παράλληλα, εμφανέστατα, έχει ενταχθεί στην υπαρκτή μηχανή προπαγάνδας της κυβέρνησης παπαγαλίζοντας επακριβώς όλα όσα είπαν επί του θέματος στα παράθυρα ο Γεωργιάδης και η Βούλτεψη. Δεν αποτελεί βέβαια και καμιά έκπληξη. Κάποιος που αποτέλεσε λαμόγιο της Χούντας, αν δεν αφυπνιστεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά, πότε θα αφυπνιστεί;
 

Από jungle-report
Το διαβάσαμε ΕΔΩ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιος είναι ο κερδοσκόπος που ευθύνεται για τη νέα πτώχευσης της Αργεντινής…

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει το φάσμα της νέας χρεωκοπίας μέσα στην τελευταία 15ετία μετά την αποτυχία των δραματικών διήμερων διαπραγματεύσεων μεταξύ του Μπουένος Άιρες και των «απρόθυμων» πιστωτών του, οι οποίοι είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν οικειοθελώς στα «κουρέματα» χρέους του 2005 και του 2010.

Ο Αργεντινός υπουργός Οικονομικών Άξελ Κούσιλοφ δήλωσε πως οι «απρόθυμοι» απέρριψαν κάθε συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής. Χαρακτήρισε εκ νέου τους «απρόθυμους» ως «όρνια» και σημείωσε πως η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί κανέναν «εκβιασμό».

Η Αργεντινή δεν μπορούσε να καταβάλει στους «απρόθυμους» την επιδικασμένη αποζημίωση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς αυτό θα έθετε ένα προηγούμενο που προκαλούσε κύμα προσφυγών από επενδυτές που δέχτηκαν τα «κουρεμένα» ομόλογα.

Ποια είναι όμως αυτά τα «όρνια»; Ή μάλλον, ποιος είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης της Αργεντινής;

Ο Μεγιστάνας των «απρόθυμων». Σε όποια χώρα πατάει το πόδι του, αμέσως μετά, αυτή… του χρωστάει

Επικεφαλής των «απρόθυμων» είναι τα κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια Elliott Management Corp., του δισεκατομμυριούχου Πολ Σίνγκερ, και Aurelius Capital Management.
Ο 69χρονος Σίνγκερ, χρηματοδότης των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ, άνοιξε μέτωπο με την πρόεδρο της Αργεντινής και οδήγησε τη χώρα στα άκρα.

Γόνος μιας μικρομεσαίας εβραϊκής οικογένειας του Νιου Τζέρσι, ο Πολ Έλιοτ Σίνγκερ σπούδασε Ψυχολογία και κατόπιν Νομικά στο Χάρβαρντ. Εργάστηκε αρχικά ως δικηγόρος στο τμήμα real estate της επενδυτικής τράπεζας Donaldson, Lufkin & Jenrette και το 1977 ίδρυσε το hedge fund Elliott Associates, με αρχικό κεφάλαιο 1,3 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσε από φίλους και συγγενείς. Ο όμιλος Elliott Management διαχειρίζεται πλέον στοιχεία ενεργητικού ύψους 21 δισ. δολαρίων.

Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα», η εταιρεία του NML που ανήκει στον όμιλο Elliott Management Corp., απέρριψε το κούρεμα των ομολόγων το 2005 και το 2010 και αποφάσισε να πάει την υπόθεση στα αμερικανικά δικαστήρια.

Βάσει της δικαστικής απόφασης, η NML διεκδικεί 225 εκατ. ευρώ. Με προσωπική περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια (σύμφωνα με το Forbes) ο Σίνγκερ δεν είχε καμία δυσκολία να αναμένει χρόνια για την απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Η ιστορική φρεγάτα

Ο ίδιος είχε ανοίξει και προσωπικό μέτωπο με την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες. Όπως σημειώνει η El Pais, σε κάθε επίσκεψή της στις ΗΠΑ τύπωνε φυλλάδια στα οποία κατακεραύνωνε την πολιτική της, ενώ στην ιστορία έμεινε η κατάσχεση αργεντινής φρεγάτας στο λιμάνι της Γκάνας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υπενθυμίσει στο Μπουένος Αϊρες ότι υπάρχει ένα χρέος.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη το 2012. Στο πλοίο είχε ολοκληρώσει η εκπαίδευση των ναυτών και κατευθυνόταν στο λιμάνι της Γκάνας ως ταξίδι ξεκούρασης του πληρώματος.


Μόλις έφτασαν στο λιμάνι, οι τοπικές Αρχές τούς ενημέρωσαν ότι το πλοίο κατάσχεται μετά από εντολή της NML για χρέη της κυβέρνησης.

Παρέμεινε στην αφρικανική χώρα για 70 μέρες (το πλήρωμα εν τω μεταξύ επέστρεψε) μέχρι που τα Ηνωμένα Έθνη δικαίωσαν την Αργεντινή, λέγοντας ότι το Δίκαιο της Θάλασσας δεν επιτρέπει μια τέτοια κίνηση.

Η φρεγάτα Libertad επέστρεψε πανηγυρικά στην Αργεντινή με την πρόεδρο να εκφωνεί πύρινο λόγο κατά των κερδοσκοπικών funds για τις πρακτικές τους.
«Θα συνεχίσουμε τη μάχη, γιατί κανείς δεν θα πάρει τίποτε από την Αργεντινή με εκβιασμούς» είχε πει τότε η Φερνάντες.

Ο Πολ Σίνγκερ είναι από τους πιο γνωστούς χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων και πρόσωπο επιρροής στη Γουλ Στριτ.

Δεν συμφωνεί με όλες τις θέσεις των Ρεπουμπλικάνων, όπως για παράδειγμα με τη στάση τους απέναντι στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Σίνγκερ είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών, αφού ο γιος του είναι ήδη παντρεμένος με έναν άλλο άνδρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αργεντινή δεν είναι η μόνη χώρα από την οποία ο Σίνγκερ αποκόμισε τεράστια κέρδη.

Τη δεκαετία του 1990 πέτυχε πάλι με δικαστικές αποφάσεις να εισπράξει 43 εκατ. δολάρια για ομόλογα του Περού που είχε αγοράσει για 8 εκατ. δολάρια.

Η «Μέθοδος Σίνγκερ»

Η μέθοδος είναι απλή. Ο μεγιστάνας αγοράζει τους τίτλους πάμφθηνα από τρίτους και στη συνέχεια αρχίζει δικαστικό αγώνα συνήθως σε δικαστήρια της Νέας Υόρκης, του Χονγκ Κονγκ ή του Λονδίνου, όπου η νομοθεσία και οι δικαστές ευνοούν τους κερδοσκόπους.
Στόχος είναι να εξαναγκαστεί δικαστικά το κράτος με το οποίο συνδέεται οικονομικά να αποπληρώσει το σύνολο της ονομαστικής αξίας των τίτλων.

Η εμπλοκή του με το δημόσιο χρέος ξεκίνησε το 1996, όταν αγόρασε ομόλογα του χρεοκοπημένου Περού έναντι 11,4 εκατ. δολαρίων

Στο «ενεργητικό» του ο Σίνγκερ έχει αρκετές υποθέσεις «κρούσης» σε προβληματικές οικονομίες, όπως εκείνη κατά την οποία κατάφερε να βγάλει 500% κέρδος από την κυβέρνηση του Περού κάνοντάς της αλλεπάλληλες αγωγές.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έλαβε από το Περού 45 εκ. ευρώ για ένα χρέος που είχε πληρώσει μόλις 9 εκ. ευρώ. Κι όλα αυτά από ένα κράτος όπου το 38% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και ο παιδικός υποσιτισμός είναι στο 18,3%.

Η τακτική του καταγγέλθηκε δημόσια, από τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής, Έκτορ Τίμερμαν, με άρθρο του στο «Huffington Post» το 2012, όπου σημειωνόταν ότι ο Σίνγκερ απέκτησε έναντι 10 εκατ. δολαρίων ομόλογα της Δημοκρατίας του Κονγκό ονομαστικής αξίας 400 εκατ., για να καταλήξει να εισπράττει κατόπιν συμβιβασμού 127 εκατ., τα οποία «θα όφειλαν να διοχετευθούν στην κατασκευή δρόμων ή σχολείων και σε προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας».

Η μαραθώνια διαμάχη του Σίνγκερ με την Αργεντινή βρισκόταν ήδη τότε σε εξέλιξη. Ωστόσο, στις βολές του Μπουένος Άιρες περί «δικαστικής αποικιοκρατίας», ο Σίνγκερ απαντά επισημαίνοντας απλώς ότι ήταν η ίδια η Αργεντινή που δέχτηκε να εκδώσει το 1994 τα επίμαχα ομόλογα υπό το Αμερικανικό Δίκαιο.

(Με πληροφορίες από news247, «Τα Νέα«, Reuters)
 ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!