EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΟΧΙ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ

«Η αστυνομία είναι άχρηστη. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να τους πληρώνουμε»

Αυτή η άποψη εκφράστηκε από έναν πολίτη στη Payette αφότου η οικογένειά του έχασε αντικείμενα αξίας $ 20.000 από μια διάρρηξη. Το έγκλημα εξιχνιάστηκε πριν από την παρέμβαση της αστυνομίας: Μερικά από τα κλεμμένα ήταν ακόμα στην κατοχή των υπόπτων, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι δεν τους ανήκαν. Η ίδια μαζί με την κόρη της έδρασαν με δική τους πρωτοβουλία, όταν εντόπισαν πολλά από τα προσωπικά τους αντικείμενα που βρίσκονταν προς πώληση.

Ένα τηλεφώνημα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα οδήγησε σε μια επίσκεψη από έναν αξιωματικό ο οποίος ήταν ευγενικός, επαγγελματίας, που ωστόσο δεν παρείχε καμία πρακτική βοήθεια οποιουδήποτε είδους. Είχε συλλάβει έναν ύποπτο, έναν διανοητικά καθυστερημένο άνθρωπο για την ακρίβεια, που παραδέχτηκε αμέσως στον αξιωματικό ότι είχε κλέψει την ιδιοκτησία.

Ούτε ο αξιωματικός βοήθησε , ούτε ο συνάδελφος του που ανέλαβε την υπόθεση, όταν ο πρώτος πήγε για διακοπές, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια για τον εντοπισμό των δραστών ή των συνεργών τους . Η υπόθεση έκλεισε με τη σύλληψη ενός μοναχά που «έδειχνε κάπως αναστατωμένος επειδή ήταν ο μόνος που κατηγορήθηκε για τις κλοπές που σημειώθηκαν», όπως συνοψίζεται στην αναφορά.

«Η αστυνομία δεν θα έμπαινε στον κόπο να δει τα δακτυλικά αποτυπώματα στα κλοπιμαία», λέει η Elizabeth Puckett, η ιδιοκτήτρια του ακινήτου. Όταν ρώτησα το γιατί, μου είπε ότι ο αξιωματικός, ισχυρίστηκε «Λοιπόν, δεν είμαστε η CSI». Δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι το αστυνομικό τμήμα της Payette αδιαφορεί διαρκώς σχετικά με τη συλλογή αποδεικτικού υλικού. Πριν από μερικά χρόνια είχε μια επίσκεψη από το έναν αξιωματικό μετά από μια αναφορά που έγινε στο τμήμα ότι είχε στην κατοχή της ένα σκυλί που έμοιαζε με πίτμπουλ.

Ένα διάταγμα που θεσπίστηκε πριν από μερικά χρόνια απαγόρευσε στους κατοίκους είτε να έχουν στην κατοχή τους είτε να αγοράσουν ή να πουλήσουν πίτμπουλ ή άλλου είδους επικίνδυνα σκυλιά που εμφανίζουν χαρακτηριστικά παρόμοια με τα πίτμπουλ. Όσοι κατείχαν τέτοια σκυλιά πριν από την ψήφιση της απαγόρευσης, όφειλαν να το δηλώσουν στην αστυνομία (για να εξαιρεθούν από το διάταγμα, φυσικά), δίνοντας $ 1.000.000 ασφάλιση αστικής ευθύνης, τοποθετώντας ένα αναγνωριστικό μικροτσίπ στο σκύλο και πληρώντας ένα ετήσιο ποσό υπό την μορφή τελών. Τα σκυλιά που ανήκουν σε ανθρώπους που δεν συμμορφώνονται με το διάταγμα υπόκεινται σε κατάσχεση.

«Ο αξιωματικός μας είπε ότι αν επρόκειτο να το κρατήσουμε θα πρέπει να γίνει μια εξέταση αίματος. Έτσι έπρεπε να πληρώσω $ 100 για μια εξέταση αίματος, με τον κίνδυνο να χάσω το σκυλί αν εμφάνιζε το λάθος` χαρακτηριστικά. Έτσι, το μόνο που έκανα ήταν απλά να αφήσω το σκυλί να φύγει.»

Το ίδιο Αστυνομικό Τμήμα, που δεν μπορούσε να βοηθήσει την Elizabeth να πάρει πίσω τα κλοπιμαία της ήταν επιμελές σε άλλα θέματα. Αυτό συμβαίνει επειδή το Αστυνομικό Τμήμα της Payette, όπως και κάθε άλλη υπηρεσία αυτού του είδους, ενδιαφέρεται πιο πολύ για την τυφλή επιβολή του νόμου, παρά τη προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους. Καθορίζει το ρόλο της όσον αφορά το «τι μπορεί της επιτελείο της να κάνει στους ανθρώπους, και όχι αυτό που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν για τους ανθρώπους.

Όχι, η Αστυνομία δεν δουλεύει για σας

Όταν ένας αηδιασμένος πολίτης λέει ότι εμείς πληρώνουμε το μισθό των υπαλλήλων της αστυνομίας , το θύμα διαπράττει τεράστιο λάθος . Εμείς που αποτελούμε τον παραγωγικό τομέα δεν πληρώνουμε την αστυνομία; Βέβαια αυτοί πληρώνονται από τους ανθρώπους που λεηλατούν την περιουσία μας υπό την απειλή όπλου. Από τη στιγμή που γίνεται αντιληπτό ότι η αστυνομία εκτελεί τα καθήκοντα της με πράξεις βίας , δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η αστυνομία δεν έχει την «τιμή της» προκειμένου να προστατέψει και να καλύψει εγκληματικές ενέργειες. Η αστυνομία ουσιαστικά λειτουργεί ως «έμπορος» βίας.

Η επιβολή του νόμου είναι ένα «προϊόν» που είμαστε αναγκασμένοι να αγοράσουμε, και μάλιστα να τιμωρηθούμε αν αρνηθούμε . Η επιβολή του νόμου λειτουργεί ως ένα μονοπώλιο, και όχι μέσω της αγοράς, αφού δεν υπάρχει νόμιμος μηχανισμός τιμολόγησης για την ορθολογική κατανομή των πόρων, ούτε υπάρχει τρόπος να μετρηθεί η ικανοποίηση των «πελατών» της – παρόλο που η χρήση του όρου «πελάτης» σε αυτό το πλαίσιο είναι σαν τη χρησιμοποίηση του όρου «φίλη» για να περιγράψουμε ένα θύμα βιασμού.

Πράγματι, η απάντηση στη δημόσια δυσαρέσκεια είναι η ολοενα και αυξανομενη «αυστηρή επιβολή του νόμου» προς αντιμετώπιση της κατάκρισης που δέχεται και της δημόσιας κατακραυγής . Μάρτυρας των πρόσφατων εξελίξεων στην Albuquerque, μιλάει για τη δημιουργία ένος οργανωμένου κινήματος διαμαρτυρίας μετά από τις βιαιοπραγίες που συνέβησαν από την σειριακή αστυνομία συμπεριλαμβανομένης και της δολοφονίας James Boyd που ήταν απλά ένας άστεγος.

Όταν οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν την επόμενη δημόσια συγκέντρωση ως μια ειρηνική διαδήλωση για τον Chief Eden, η συγκέντρωση ήταν γεμάτη από μυστικούς αστυνομικούς, συμπεριλαμβανομένου ενός ντετέκτιβ που είχε πυροβολήσει ένα 20-χρωνο στο στομάχι το 2010 .Δεδομένου ότι η δημόσια απογοήτευση και δυσαρέσκεια ολοένα και αυξανόταν στην Albuquerque, η αστυνομία αποφάσισε να απαντήσει στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια των «πελατών» της ξοδεύοντας $ 350,000 για να αγοράσει 350 AR-15 τουφέκια , το ίδιο είδος που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Boyd μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Albuquerque, όπως και δεκάδες άλλα σε εθνικό επίπεδο, χρησιμοποιεί υπερβολική βία προκειμένου να επιβάλει το οτιδήποτε . Αν ήταν μια ιδιωτική εταιρεία, θα είχε γίνει στόχος αγωγών και, κατά πάσα πιθανότητα, ποινικών διώξεων. Σε αντίθεση με ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ωστόσο, ένα αστυνομικό τμήμα προστατεύεται από τη φαντασία της «ασυλίας», και οι εργαζόμενοι του απαλλάσσονται από κάθε προσωπική ευθύνη.»

Αν και τα εξαιρετικά διεφθαρμένα αστυνομικά τμήματα περιστασιακά διαλύονται , την θέση τους παίρνουν γρήγορα άλλοι φορείς που θα παρέχουν την ίδια μορφή αστυνόμευσης , η οποία διακρίνεται από καταχρηστικές και εγκληματικές συμπεριφορές.

«Επιχειρησιακή ασφάλεια» αντί Λογοδοσίας

Ένα γεγονός που δεν γίνεται επαρκώς κατανοητό από το κοινό είναι ότι ακόμη και οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες δεν είναι υπόλογες σε τοπικό επίπεδο. Οι αρχηγοί της αστυνομίας δεν είναι εκλεγμένα όργανα; διορίζονται από την δημοτική αρχή που τους απασχολεί. Τα αστυνομικά τμήματα θεωρούν ότι δημόσιες υπηρεσίες με σκοπό την «ειδική ανοσία.» Ωστόσο, δεδομένου ότι η πρόσφατη έκθεση της ACLU για την αστυνομική στρατιωτικοποίηση αποκάλυψε, ένα αυξανόμενο αριθμό των αστυνομικών υπηρεσιών που ισχυρίζονται ότι είναι «ιδιωτικές εταιρείες» απαλλάσσεται από την διεύρυνση αυτή των νόμων.

Αυτή δεν είναι η μόνη τακτική που χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες της αστυνομίας προκειμένου να εμποδίσουν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία από το κοινό δήθεν που δήθεν «εξυπηρετούν».

Πρόσφατα μίλησα με το γραφείο του τοπικού σερίφη της Malheur σχετικά με το ζήτημα διάθεσης της τεράστιας ποσότητας μαριχουάνας που είχε κατασχεθεί από μία σπείρα ναρκωτικών. Ο Travis Johnson με πληροφόρησε ότι θα μπορούσε να δώσει «φωτογραφικά τεκμήρια». «Το κόστος για την παραγωγή των εν λόγω εγγραφών θα είναι μιας ώρα εργασία στα 48,11 δολάρια και ένα CD στα $ 10 για ένα σύνολο 58,11 δολάρια» .

Τόσο η «εργασία» όσο και τα υλικά έχουν ήδη πληρωθεί. Τα στοιχεία λογικά θα έπρεπε να είναι εύκολο να βρεθούν. Το μόνο που θα έπρεπε να γίνει είναι ένας αξιωματούχος να τα γράψει σε ένα CD. Ένα μόνο CD – αν υποτεθεί ότι Malheur County τα αγοράζει χύμα – θα κόστιζε λιγότερο από είκοσι λεπτά . Το επιτόκιο της αγοράς για μια ώρα εργασίας από «ειδικό έγγραφο» είναι λιγότερο από εννέα δολάρια . Το ποσό που ζητήθηκε από μένα από αντανακλά ένα μονοπώλιο, το οποίο σε αυτή την περίπτωση προσπαθεί να εμποδίσει τον δημόσιο έλεγχο των ενεργειών ,καθιστώντας ένα απαγορευτικό κόστος όταν ζητούνται δημόσια αρχεία.

Αυτού του είδους η τιμολόγηση είναι δύσκολα συμβατή με μια «δημόσια υπηρεσία». Είναι απολύτως συμβατή , ωστόσο, για μια οντότητα που βλέπει το κοινό ως εχθρό και ως εκ τούτου καθιστά την «λειτουργική του ασφάλεια» ως προτεραιότητα.

Ακόμη και όταν οι «τοπικές» αστυνομικές υπηρεσίες ήταν ουσιαστικά ελέγχονταν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση , πάλι ήταν παραστρατιωτικά όργανα που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν ως δυνάμεις κατοχής, και όχι ως μία προστατευτική υπηρεσία. Δημιουργώντας την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου , ο Robert Peel, υιοθέτησε την πολιτική που είχε εφαρμόσει ήδη για την «Ειρηνική Διατήρηση Δύναμης «, και περιελάμβανε μια εξειδικευμένη μονάδα 20.000 αντρών που ο Peel είχε προστάξει ως στρατιωτικός διοικητής της κατεχόμενης Ιρλανδίας.

Το μιλιταριστικό μοντέλο του Peel

Γράφοντας το Δεκέμβριο του 1961 στην Εφημερίδα της Νεότερης Ιστορίας, ο Galen Broekker παρατήρησε ότι όταν ο Peel διορίστηκε διοικητής το 1814, ο στόχος του ήταν να ελέγξει «τον απείθαρχο πληθυσμό» . «Αρκετά χρόνια, πριν από το διορισμό του Peel, αγροτές αντάρτες που λέγονταν «ληστές» ,πολεμούσαν μεταξύ τους και μερικές φορές επιτίθονταν στην Βρετανική φυλάκια. Πολύ μεγαλύτερη ανησυχία στις αρχές της κατοχής, ήταν η συμμετοχή των «τίμιων ανθρώπων» σε «εξεγερσιακές δραστηριότητες» πολιτικού χαρακτήρα».

Μετά από τον διορισμό του Peel, το ποσοστό της εγκληματικότητας στην Ιρλανδία δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό, έτσι μπόρεσε να αποκτήσει κύρος και δύναμη, εν αναμονή της αναπόφευκτης κρίσης που αναμένεται από τις αγγλικές αρχές οι οποίες έλαβαν δραστικά μέτρα για να εξάλειψη των αποσχιστικών τάσεων. Το μοντέλο που υιοθέτησε, το οποίο ήταν το πρότυπο για κάθε σύγχρονη αστυνομία ,δεν έχει σχεδιαστεί για την προστασία του πολίτη και της ιδιοκτησίας του από εγκληματική επιθετικότητα, αλλά για να προστατεύσει μια πολιτική ελίτ. Αυτός είναι ο λόγος που η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου και ο Peel αντιμετωπίστηκαν με εχθρότητα από τους συντηρητικούς στο βρετανικό Κοινοβούλιο και το ευρύ κοινό, οι οποίοι συχνά αναφέρονται στους αξιωματικούς ως «μπλε ακρίδες». Μέσα σε μια δεκαετία, ωστόσο, το μοντέλο Peel εδραιώθηκε στο Λονδίνο, και πέρα από τον Ατλαντικό στη Νέα Υόρκη.

Ως ευαγγελιστές του «Μανιφέστου της Δικαιοσύνης» άνοιξαν έναν αιματηρό δρόμο για αυτό το μοντέλο προς τον Ειρηνικό, όπου μια αμερικανοποίηση της έννοιας της αστυνομίας που ο Peel εισήγαγε ήταν ο κύριος τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επέβαλε «πολιτισμό». Ωστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η αστυνομίας εφάρμοσε αυστηρά αυτό το μοντέλο όταν η κυβέρνηση Νίξον κήρυξε «πόλεμο» κατά των ναρκωτικών. Αυτό οδήγησε στον πολλαπλασιασμό των SWAT ομάδων, οι οποίες συντάχθηκαν μετά από τις ομάδες που οργανώθηκαν από τη CIA στο πλαίσιο του Προγράμματος Phoenix στο Βιετνάμ.

Η μείωση του εγκλήματος και ο ρόλος της Αστυνομίας

Από την δεκαετία του 1970, ξεκίνησε επίσημα η προσπάθεια επιβολής του νόμου με «πολεμικό» χαρακτήρα . Έτσι τα περισσότερα μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα, τα βίαια εγκλήματα να μειωθούν τις τελευταίες πέντε δεκαετίες . Ο Joseph McNamara, πρώην Αναπληρωτής επιθεώρησης, επισημαίνει ότι το «έργο» που κάνει η αστυνομία είμαστε πολύ ασφαλέστεροι σήμερα από ό, τι πριν μισό αιώνα. Το επάγγελμα του αστυνομικού δεν βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα με τα «πιο επικίνδυνα επαγγέλματα» στο ετήσιο κατάλογο που έχει καταρτίσει το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας.

Ωστόσο η αστυνομία επιμένει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχουν μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη» ,σύμφωνα με τα λόγια του Michael Gayer της Ιντιάνα στην πόλη Pulaski . Αυτό είναι απολύτως αληθές – αλλά μόνο υπό την έννοια ότι η αστυνομία θεωρεί είναι σε πόλεμο με το κοινό, έχοντας μια νοοτροπία συμβατή με τον στρατό στην κατοχή.

Όπως ο Peel ,έτσι και οι Ελίτ έχουν εισάγει μια ιδεολογία κατά την οποία καλεί τις αστυνομικές αρχές να δουν το κοινό ως εχθρό .

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε, μια νέα τροπολογία για ένα στρατιωτικό νομοσχέδιο δαπανών που προτάθηκε από την Φλόριντα και τον Δημοκρατικό Εκπρόσωπο Alan Grayson που θα τοποθετούσε θεωρητικά όρια σχετικά με τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του στρατού στις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες . Αλλά το μέτρο αυτό ουσιαστικά δεν κλίνει τον δίαυλο επικοινωνίας του Πενταγώνου στην αστυνομία; ότι δηλαδή θα απαγορεύεται η μελλοντική μεταφορά των όπλων υψηλής χωρητικότητας, τεθωρακισμένα οχήματα, εκτοξευτήρες χειροβομβίδων, «τοξικολογικών παραγόντων’’, … κατευθυνόμενα βλήματα, βαλλιστικούς πυραύλους, ρουκέτες, τορπίλες, βόμβες, νάρκες, ή πυρηνικά όπλα.»

Η τροπολογία απορρίφθηκε με ψήφους 355 προς 62 , πράγμα που σημαίνει ότι 355 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κλάδος της ομοσπονδιακής νομοθετικής εξουσίας δήθεν υπόλογοι προς το λαό, αρνείται να αποκλείσει τη μεταφορά πυρηνικών όπλων από το στρατό στα γραφεία της «τοπικής» αστυνομίας . Μερικοί από τους πιο ειλικρινείς επικριτές της τροπολογίας Grayson καταδικάζουν αυτή τη συνεχιζόμενη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας.

«Είναι απολύτως γελοίο να πιστεύουμε ότι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται από τις αστυνομικές αρχές χρησιμοποιείται για οποιοδήποτε άλλο λόγο εκτός από το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας, κάτι που σαφώς συμβαίνει σε αυτή τη χώρα ,κάθε μέρα, με υπεύθυνο τρόπο», δήλωσε ο Δημοκρατικός Εκπρόσωπος Rich Nugent από την Φλόριντα. Ο Nugent έχει δίκιο σε ένα πράγμα: «ποιοτικό στρατιωτικό υλικό και τακτικές πολέμου που χρησιμοποιούνται από την αστυνομία «κάθε μέρα»» : Κατά μέσο όρο, υπάρχουν 124 SWAT κάθε μέρα, που σχεδόν όλες τους πραγματοποιούνται σε επιδρομές ναρκωτικών ή να για να επιβάλουν μια έρευνα ρουτίνας. Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι, από αυτές τις επιδρομές πραγματοποιούνται νύχτα.

Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο ,που οι πολίτες της είναι πιο πιθανό να βιώσουν το «μεταμεσονύχτιο χτύπημα» από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει ασφαλώς τα συμφέροντα εκείνων που θέλουν να μονοπωλήσουν στην εξουσία, παρά τη ζήτηση της αγοράς για την «ασφάλεια».

Κεϋνσιανοί Αστυνομικοί

Ως μέρος του πακέτου της κυβέρνησης Ομπάμα για το 2009, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αυξάνει τις δαπάνες για επιχορηγήσεις των προγραμμάτων Byrne και COPS , κατά $ 4 δισεκατομμύρια . Την ίδια στιγμή, το Πεντάγωνο επέκτεινε το πρόγραμμα 1033 , μέσω του οποίου στρατιωτικό υλικό και οχήματα παρέχονται, με μειωμένους όρους, στην τοπική αστυνομία. Ο αντίκτυπος αυτού του παραδείγματος της κρατικής αστυνομίας κεϋνσιανισμού ήταν μια δραματική αύξηση της αστυνομικής βίας προς το δημόσιο. Αλλά αυτά δημιουργούν στρεβλώσεις στην «ασφάλεια» της αγοράς και άλλες, λιγότερο ορατές επιβαρύνσεις για το κοινό.

Το αστυνομικό τμήμα στη Nampa του Idaho, μια πόλη περίπου 80.000 κατοίκων με ποσοστό εγκληματικότητας αρκετά κάτω από τον εθνικό μέσο όρο, ήταν μια από τις 400 πόλεις που θα λάμβανε το όχημα, Mine-Resistant Ambush Protected-(MRAP) μέσω του προγράμματος του Πενταγώνου 1033 . Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η αστυνομικές αρχές της Nampa αγόρασαν επίσης ένα νέο στόλο περιπολικών οχημάτων Ford Taurus Police Interceptor. Ωστόσο, τον Ιούνιο ο Διευθύνων Craig Kingsbury πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ζητήσει χρηματοδότηση για να αγοράσει επιπλέον οχήματα SUV περιπολικά λόγω του ότι τα προηγούμενα ήταν άβολα για μεγάλες περιπολίες,» όπως ανέφερε το Idaho Press-Tribune .

Στη σκέψη του κοινού ,η «άνεση των αξιωματικών» βρίσκεται προφανώς πολύ κοντά στην «ασφάλεια των αξιωματικών»! Αντί να απαιτείται από τους υφισταμένους του να προσαρμοστούν στα οχήματά τους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι «πελάτες» τους καλύτερα, ο Kingsbury επιμένει να πάρει το ποσό των $ 441,000 για να εξυπηρετήσει την άνεση των αξιωματικών!

Ερώτηση: Αν η ανάγκη για νέα περιπολικά οχήματα είναι τόσο μεγάλη, γιατί δεν πωλούν το MRAP , το οποίο έχει αντικειμενική αξία περίπου $ 500,000; Όπως και εκατοντάδες άλλα τμήματα, έτσι και το αστυνομικό τμήμα της Nampa πήρε το MRAP όχι λόγω της πραγματικής ανάγκης, αλλά επειδή το Πεντάγωνο ήταν πρόθυμο να το δώσει σε αυτούς με σχεδόν καμία επιβάρυνση. Αν υποτεθεί ότι τα περιπολικά οχήματα SUV είναι μια «αναγκαιότητα», το MRAP θα πρέπει να θεωρείται ως μια πολυτέλεια. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για κάθε επιχείρηση που βασίζεται στην αγορά περιουσιακών στοιχείων, σε κάθε περίπτωση.

Ωστόσο, η αγορά των MRAP γίνεται από τα αστυνομικά τμήματα επειδή παρέχονται από το Πεντάγωνο σε αμελητέο κόστος. Ακόμα κι αν οι άνθρωποι που διευθύνουν αυτό το αστυνομικό τμήμα ήταν αρκετά ορθολογικοί και ώριμοι ώστε να πουλήσουν αυτό το επικίνδυνο νέο παιχνίδι τους, δεν θα μπορούσαν να βρουν αγοραστή διότι πρόκειται για ένα όχημα που δεν έχει καμία νοητή χρήση εκτός από την παροχή «ενδυνάμη προστασίας «κατά τη διάρκεια των επιδρομών SWAT.

Θήρευση, όχι προστασία

Όπως και οι περισσότερες άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, η αστυνομική υπηρεσία της Nampa καταβροχθίζει περίπου το ήμισυ του δημοτικού προϋπολογισμού, και πολλά από αυτά τα κόστη καλύπτονται από τους μισθούς των πολιτών. Το 2010, επτά στις δέκα υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις δημοτικών στη Nampa καλύφθηκαν από τη «δημόσια ασφάλεια» των υπαλλήλων , μόνο ένας εκ των οποίων – πυραγός Karl Malott – δεν ήταν αστυνομικός. Ερχόμενοι στο νούμερο τέσσερα στον κατάλογο αυτό ήταν ο δεκανέας (σήμερα λοχίας) Jason Cantrell, ο οποίος έλαβε $ 104.173 υπο την μορφή αποζημίωσης – σχεδόν όσο τότε αρχηγού Bill Augsburger. Η Chadrick Shepard, τερμάτισε στην ένατη θέση του πίνακα με ετήσιο εισόδημα $ 93.559.

Ο μέσος μισθός για έναν υπάλληλο στη Nampa είναι 50,214 δολάρια – περίπου $ 4.000 περισσότερα από το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών του Idaho’, και περίπου 14.000 δολάρια . πάνω από το τυπικό εισόδημα των νοικοκυριών στην πόλη που δήθεν «εξυπηρετείται» από το εν λόγω αστυνομικό τμήμα . Σε αντίθεση με τα τα 13,5 δολάρια την ώρα οι «αξιωματικός ασφάλειας» που χρησιμοποιούνται από στη γειτονική Boise, για να παρέχουν προστασία στην ιδιωτική και εμπορική ιδιοκτησία πληρώνονται με 10,00 δολάρια την ώρα .
Αυτά όμως δεν είναι προϊόν των φυσικών δυνάμεων της αγοράς, διότι η αστυνομία και οι αξιωματικοί ιδιωτικής ασφάλειας δεν εξυπηρετούν την ίδια αγορά. Ακόμα και στην εποχή που όλα συμπεριλαμβάνονταν στην κρατικών ασφάλειας, ο ιδιωτικός τομέας απασχολούσε περισσότερους αστυνομικούς από ότι το κράτος ,σε αναλογία 3 προς 1 .

Αν οι κυβερνητικών υπηρεσιών προωθούν το μοτίβο «προστασία και εξυπηρέτηση» όσον αφορά την ιδιοκτησίας των πολιτών, δεν θα είναι απαραίτητο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν για τις δικές τους υπηρεσίες ασφαλείας. Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες (συγκεκριμένα, από την μελέτη της Αστυνομίας σχετικά με τον αντίκτυπο των «προληπτικών περιπολιών» στα ποσοστά εγκληματικότητας στις αρχές του 1970) ότι οι περιπολίες της αστυνομίας δεν κάνουν τίποτα για να μειώσουν ή να αποτρέψουν εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, όπως διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων, ληστείες, ή βανδαλισμούς . Οι «Ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλειας ωστόσο παρέχουν πολύ καλύτερη προστασία ,όπως έχει παραδεχθεί ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντιτρόιτ ,James Craig .

Για άλλη μια φορά, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη : Η κυβερνητική αστυνομία δεν έχει υποχρέωση να προστατεύσει τα πρόσωπα και την περιουσία αυτών . Στην πραγματικότητα, οι πολίτες αναμένεται να προστατεύσουν την αστυνομία – και μερικοί έχουν ήδη κατηγορηθεί από αξιωματικούς, για την μη παροχή της προστασίας αυτής .

Η Νέα Υόρκη είχε σαν πρώτη αρμοδιότητα να υιοθετήσει το μοντέλο του Peel περί παραστρατιωτικής αστυνομίας. Πριν από τρία χρόνια, ο αξιωματικός Terrance Howell, που είχε σταλεί για να βρει έναν ψυχικά διαταραγμένο δολοφόνο που λεγόταν Maxim Gelman, ο οποίος είχε δολοφονηθεί τρία άτομα Παρακολουθώντας τον μέσα από το αυτοκίνητο του ένας δάσκαλος πολεμικών ,ο Joseph Lozito ακινητοποίησε τον ύποπτο. Ο Lozito, ζήτησε την βοήθεια του Howell καθώς ο δράστης αιμορραγούσε , αλλά εκείνος δεν έκανε τίποτα. Απλά του είπε «Μπορείτε να φύγετε τώρα.»

Ο Howell, ο «ήρωας μπάτσος» που φωτογραφήθηκε θριαμβευτικά συνοδεία με τον Gelman που φορούσε χειροπέδες, παραδέχθηκε σε ένα μέλος της επιτροπή που είχε κρυφτεί από τον ύποπτο από φόβο για την ασφάλειά του. Μετά ο Lozito άσκησε αγωγή αδικοπραξίας για αμέλεια, στο δικηγόρο David Santoro εξηγώντας ότι «Σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο, η αστυνομία δεν είναι υπεύθυνη για τέτοια περιστατικά» αφου ουσιαστικά δεν είναι υπεύθυνη να προστατεύει κάθε πολίτη ακόμα και αυτός που είναι κυριολεκτικά αιμόφυρτος.

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιους να αποκαλούν τους μπάτσους να διαμαρτύρονται για τις υπερωρίες και για τις συντάξεις τους, να σκεφτείτε τον Terrance Howell» .

Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό είναι μια πολύ καλή πρόταση. Αλλά υπάρχει και κάτι καλύτερο: Την επόμενη φορά που θα ακούσετε ότι η αστυνομία προστατεύει τους πολίτες, θυμήθηκε τον Lozito.

Η αστυνομία είναι κάτι παραπάνω από άχρηστη. Η δουλειά της είναι να επιβάλει τη θέληση των πραγμάτων που την ενδιαφέρουν, και γι “αυτό θα ήμασταν πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν.

WILLIAM N. GRIGG | PRO LIBERTATE
Μετάφραση – Απόδοση Αναστασία Καρδιανού
Αποκλειστικά για το HellasForce


Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αμερικανός καλλιτέχνης βγάζει στη σέντρα τον Ομπάμα «Μην είσαι μ@λ@κ@ς»! (φωτογραφίες)

Δεν έχω δει ποτέ την τηλεοπτική σειρά «Σκάνδαλο», αλλά προφανώς η δημιουργός της, Shonda Rhimes, φιλοξενεί μια εκδήλωση συγέντρωσης χρημάτων για τον Ομπάμα στο Λος Άντζελες, με 32.000 δολάρια το πιάτο. Τι σκοπό εξυπηρετεί αυτός ο έρανος, δεν μπορεί κανείς να ξέρει. Ίσως η κυβέρνησή του αισθάνεται ότι το ολογαρχικό πρόγραμμα εξυγίανσης δεν έχει ακόμη φτάσει στην πληρέστερη υλοποίησή του, καθιστώντας έτσι αναγκαία τα επιπλέον κεφάλαια. Είναι δύσκολο να πω.

Έτσι, για αντίδραση, ένας καλλιτέχνης από το LA αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα δικά του χέρια, καλωσορίζοντας τον πρόεδρο στην πόλη με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ισχυρό.


            Αμερικανός καλλιτέχνης βγάζει στη σέντρα τον Ομπάμα «Μην είσαι μ@λ@κ@ς»! (φωτογραφίες)

Μαθαίνουμε από το Truth Revolt ότι:

Καθώς ο Πρόεδρος Ομπάμα φτάνει στο Λος Άντζελες για τον έρανο των 32.000 δολαρίων ανά πιάτο, στο σπίτι της Shonda Rhimes αυτή την εβδομάδα, ένας τοπικός καλλιτέχνης του δρόμου τονίζει την ειρωνεία της παραγωγού της τηλεοπτικής εκπομπής «Σκάνδαλο», μια εκπομπή για μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων στην Washington που ειδικεύεται στη διαχείριση πολιτικών σκανδάλων, που φιλοξενεί τους παραγωγούς των εν λόγω πραγματικών σκανδάλων, όπως η συγκάλυψη γύρω από την επίθεση στη Βεγγάζη, οι χαμένοι σκληροί δίσκοι των υπαλλήλων της IRS που στόχευαν τους συντηρητικούς και σκηνικό οπλοκυνηγητού αλά Fast and Furious.


             Αμερικανός καλλιτέχνης βγάζει στη σέντρα τον Ομπάμα «Μην είσαι μ@λ@κ@ς»! (φωτογραφίες)


Οι αφίσες ανέβηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε όλο το Hollywood γύρω από το πάρκο Hancock όπου βρίσκεται το σπίτι της Rhimes, αλλά και στα Sunset Gower Studios, όπου γυρίζεται το «Σκάνδαλο».


               Αμερικανός καλλιτέχνης βγάζει στη σέντρα τον Ομπάμα «Μην είσαι μ@λ@κ@ς»! (φωτογραφίες)

Πηγή
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοίγουν στόματα: «Η Ελλάδα σώθηκε για να προστατευθούν οι τράπεζες που της δάνεισαν»

Η Ελλάδα «διασώθηκε» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή είχε δανειστεί από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας των σχέσεων εξουσίας εντός της ΕΕ.

«Η Ελλάδα σώθηκε, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίες ήταν εκτεθειμένες», δήλωσε ο κ. Ρέντσι, κατά τη διάρκεια εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Α35 στη βόρεια Ιταλία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Επανέλαβε δε, το αίτημα της κυβέρνησής του για περισσότερο χρόνο, προκειμένου να περιορίσει το έλλειμμά της: «Η Ιταλία δεν χρειάζεται να παρακαλέσει. Η χώρα απαιτεί περισσότερο χρόνο για τη μείωση του ελλείμματός της» αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε σε υψηλούς τόνους ότι η Ιταλία «δεν έχει να παρακαλέσει για τίποτα- θα κάνουμε χρήση της ευελιξίας, στην οποία έχουμε σαφές δικαίωμα».

Σύμφωνα πάντως με τον συντάκτη, οι δηλώσεις αυτές αποτελούν την αντίδραση του Ματέο Ρέντσι στην αποτυχία του να λάβει από τους εταίρους του μεγαλύτερα περιθώρια για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ιταλίας. «Η Ιταλία, η οποία θα έπρεπε ήδη από το 2013 να παρουσιάσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, κατάφερε να μετατεθεί η υποχρέωσή της αυτή για το 2015 και τώρα ο κ. Ρέντσι ζητά νέα παράταση έως το 2016» επισημαίνεται, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρεται συχνά στο γεγονός ότι το 2003 η Γερμανία ήταν η μόνη στην ΕΕ που είχε υπερβεί το όριο ελλείμματος του 3%, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό της ένα προνόμιο που δεν επιτρέπει σε άλλους.

Σε αυτό το πλαίσιο -αναφέρεται στο ρεπορτάζ- ο κ. Ρέντσι υπονοεί ότι και η χώρα του ήταν στο παρελθόν πολύ υποχωρητική στις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία της Νομισματικής Ένωσης και υποστηρίζει ότι οι σχετικές συνθήκες θα πρέπει να αλλάξουν. AΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Hellasforce
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μήπως έχεις λίγο θέαμα ρε φιλαράκι; (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Η ατελείωτη περιγραφή της σύλληψης Μαζιώτη, Ο κροκόδειλος της Κρήτης, η εθνική στο Μουντιάλ, τα ολοστρόγγυλα οπίσθια της Τζένιφερ Λόπες παρά την ηλικία της, είναι όλα η ίδια είδηση.
Η ίδια είδηση υπό την έννοια της κοινής στόχευσης αλλά με διαφορετικό περιτύλιγμα.
Θέματα τελείως αποκομμένα από την σφαίρα του δημόσιου συμφέροντος και του δημόσιου ενδιαφέροντος.


Αχρείαστες λεπτομέρειες στην καταγραφή της είδησης και υπερανάλυση χωρίς πραγματικό περιεχόμενο. Πούρα επίκληση στο συναίσθημα και προσπάθεια χειραγώγησης.

Δραματοποίηση της είδησης. Προσπάθεια αποχαύνωσης και ρεπορτάζ για γεγονότα με μηδενική-μηδαμινή επιρροή στις ζωές μας.

Για ποιο λόγο είναι θέμα στο κεντρικά δελτία των ΜΜΕ τα κοτόπουλα που βάζουν ως δόλωμα στον κροκόδειλο, ο τρόπος που θα τον εγκλωβίσουν, τα tweets-λογοπαίγνια βγαλμένα από τις πιο παγωμένες νύχτες στο Δελφινάριο;

Για ποιο λόγο είναι σχεδόν αποκλειστικό θέμα στα κεντρικά δελτία των ΜΜΕ οι άχρηστες πληροφορίες και οι εικασίες των δημοσιογραφίσκων για την σύλληψη Μαζιώτη, πχ. η διάμετρος της σφαίρας, το χρώμα της περούκας, η πιθανή τρομοκρατική ενέργεια που ίσως κάποια στιγμή επιχειρούσε;

Ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Για να κοιτάξεις αλλού –περίεργος ή τρομαγμένος- την ώρα που σου παίρνουν το φαγητό από το πιάτο. Το κόλπο είναι παλιό και πετυχημένο. Σκοπός του να ενεργοποίησει τα πιο ζωώδη ένστικτα του ανθρώπου, την περιέργεια, την εντροπεία, τον φόβο.

Όσο πιο λεπτομερής είναι η περιγραφή του τέρατος τόσο πιο ακριβής γίνεται η εικονοποίησή του. Όσο πιο ακριβής η εικονοποίηση τόσο πιο αληθοφανές είναι το τέρας. Όσο πιο αληθοφανές το τέρας, τόσο μεγαλύτερη η επιτυχία τρομοκράτησης. Όσο πιο επιτυχημένη η τρομοκράτηση τόσο ευκολότερη η διαχείρηση των συναισθημάτων μας, ο κατακερματισμός και η διαστρέβλωση της αλήθειας, η επιβολή μέτρων ‘’ασφαλείας’’ για το καλό μας.

Στην υπηρεσία της ανηλεώς επιλεκτικής και στρεψόδικης παρουσίασης μιας μυωπικής πραγματικότητας ή μιας εικονικής κανονικότητας τρόμος και θέαμα εναλλάσσονται αδιάλειπτα σημαδεύοντας το μυαλό μας.

Θα πει κάποιος,
‘’καλά πως κάνεις έτσι, παντού στον δυτικό κόσμο συμβαίνουν αυτά’’.

Ίσως, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό εξευτελιστικής προπαγάνδας και σίγουρα όχι χωρίς να υπάρχουν κάποιες σοβαρές εναλλακτικές έγκυρης ενημέρωσης, έστω κι αν είναι οι εξαιρέσεις. Εδώ σκάβουμε στα έγκατα του ίντερνετ και του φέισμπουκ για να μάθουμε τα σημαντικά που μας αφορούν και που συμβαίνουν δίπλα μας, την ώρα που τα κυρίαρχα ΜΜΕ αναλύουν την κυτταρίτιδα του Κωστόπουλου με σως από ‘’αρχιτρομοκρατία’’ ενός τύπου του κοινού ποινικού δικαίου (μαριονέτα στο κουκλοθέατρο του τρόμου).

Η Ελληνική κοινωνία του καταναλωτή-θεατή είναι ένα εύκολο θήραμα προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού. Κι αυτό διότι μιλάμε για μια κοινωνία αμετανόητων ιδιωτών, κατά πλειοψηφία. Για μια κοινωνία πρεζάκι του θεάματος Γ’ διαλογής. Πρέζα κροκοντίλ που τρώει τα ψυχικά και πνευματικά σωθικά. Μπουζούκια, κώλοι, τρομοκρατία, κροκόδειλοι, τατιάνες, τέλειες συνταγές, σκορδολιάγκες, περίεργα νέα, μεταγραφές θρύλου.

Ωραία Θωμά, καλή η γκρίνια, τώρα τι θέλεις για να είσαι χαρούμενος καλοκαιριάτικα;

Θέλω υπερανάλυση και δραματοποίηση για τον υπόδικο Μηλιώνη που παρτάρει και περνάει τέλεια στην Μύκονο με τα λεφτά απ’το χαράτσι μας.

Θέλω συζητήσεις επί συζητήσεων για το ηθικό ασυμβίβαστο ο Βορίδης, υπουργός της κυβέρνησης, να υπερασπίζεται τύπους που κλέβουν το κράτος.

Θέλω μεσημεριανά, δελτία ειδήσεων και εφημερίδες να τρώνε κόλλημα με τον ύποπτο για ξυλοδαρμό, απειλές, διαφθορά, κλπ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Θέλω Πρετεντέρηδες
να σκίζουν τα ιμάτιά τους με την καταδίκη 2 γενεών –τουλάχιστον- στην ανεργία και την μετανάστευση.

Θέλω ατελείωτα ρεπορτάζ για το πως θα σταματήσουν να πνίγονται και να δολοφονούνται μετανάστες στα νερά της Μεσογείου.

Θέλω εξηγήσεις για τα δάνεια και τα κουρέματα στα χρέη του Πήγασου, του ΔΟΛ, του Mega, του ANT1, την ώρα που η μικρή και μεσαία επιχείρηση στραγγαλίζεται.

Θα αλλάξει κάτι τώρα που θέλεις όλα αυτά? ΟΧΙ. Προβλέπω ότι η επόμενη μέρα μας επιφυλάσσει περισσότερη πιο-ερωτευμένη-από-ποτέ-Τσιμτσιλή, πιο αποκαλυπτική Ελεονόρα Μελέτη με μαγιό, κι άλλο αρχιτρομοκράτη-celebrity Ξηρό να υπονομεύει ηθελημένα ή μη τα συμφέροντα της κοινωνίας αλλά και lifestyle κάλυψη-πλυντήριο της Χρυσής Αυγής από Θέμο, Μάκη και λοιπά λούμπεν ζόμπις.

Tην ώρα που θα ξεπουλάνε αιγιαλούς, θα καταστρέφουν τον φυσικό πλούτο της χώρας, θα προστατεύουν και θα πριμοδοτούν τους Αλ Καπόνε υπόδικους κολλητούς τους και θα στραγγίζουν ότι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει μπορεί αυτή η κοινωνία-πρεζάκι του θεάματος και της ιδιωτείας να διαλέξει την αντίσταση της κινηματικής δράσης χωρίς να υπολογίζει το τίμημα;

Αν όχι, ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες; Ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες;


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας στις 28/7

Παναττική στάση εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τη Δευτέρα 28 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία εκδικάζεται η έφεσης της ΑΔΕΔΥ κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την απεργιακή κινητοποίηση κατά της αξιολόγησης.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει έως το τέλος της βάρδιας, με την ΑΔΕΔΥ να καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να έχουν ισχυρή παρουσία στο Εφετείο Αθηνών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κι άλλα ακίνητα στο σφυρί

Μεταξύ αυτών το χιονοδρομικό του Παρνασσού, ακίνητο στο Μανχάταν, οι αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, το ψυχιατρικό νοσοκομείο Κέρκυρας, όλα τα Ξενία στο Ναύπλιο, ο τουριστικός λιμένας Ζέας κ.ά.
 
Νέα απόφαση έλαβε η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων όσον αφορά στα ακίνητα που περιέρχονται στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ.

Η νέα απόφαση που ελήφθη κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ακυρώνει την προηγούμενη απόφαση που είχε ληφθεί στις 30/05 επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή καθώς δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ.

Στην απόφαση, περιλαμβάνονται πλήθος ακινήτων όπως το χιονοδρομικό του Παρνασσού, ακίνητο στο Μανχάταν, οι αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, το ψυχιατρικό νοσοκομείο Κέρκυρας, όλα τα Ξενία στο Ναύπλιο, ο τουριστικός λιμένας Ζέας κ.ά.
 
Αντίθετα, στην νέα απόφαση, δεν περιλαμβάνονται το Cape Sounio αλλά και δύο παραθαλάσσιες εκτάσεις στην περιοχή της Γλυφάδας που είχαν ενσωματωθεί στην προηγούμενη απόφαση.

Αναλυτικά η λίστα με τα προς πώληση ακίνητα

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνετρίβη αεροσκάφος της Air Algerie

Το αεροσκάφος της Air Algerie, που χάθηκε καθ΄ οδόν από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι συνετρίβη στην περιοχή Τιλέμσι του Μάλι, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος της αλγερινής αεροπορίας
 
«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως έχει συντριβεί», δήλωσε ο αξιωματούχος, αρνούμενος να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται το αεροπλάνο και το τι προκάλεσε τη συντριβή.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση AH5017. Οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος τύπου McDonnell Douglas MD-83 ήταν 116, συγκεκριμένα 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας, πάντως, έκανε λόγο για 119 επιβαίνοντες.
 
Στο μεταξύ, Γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δύο μαχητικά αεριωθούμενα της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν τη βάση τους στη Δυτική Αφρική, αναπτύχθηκαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την πτήση της Air Algerie.
 
Επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, το ραδιόφωνο ανέφερε ότι από τους επιβάτες του αεροσκάφους οι 51 ήταν Γάλλοι, 26 κατάγονταν από την Μπουρκίνα Φάσο και επτά ήταν Αλγερινοί.

Υπήρχαν επίσης πολλοί Λιβανέζοι, Καναδοί, Ουκρανοί, Ισπανοί και Λουξεμβούργιοι.
Σύμφωνα πάντως με το Γερμανικό Πρακτορείο οι Γάλλοι επιβάτες ήταν 50 και οι Αλγερινοί έξι. Τα έξι μέλη του πληρώματος του MD83, το οποίο είχε ναυλωθεί από την ιδιωτική ισπανική εταιρεία Swiftair και εκτελούσε την πτήση από την Ουαγκαντούγκου για το Αλγέρι, ήταν όλοι τους Ισπανοί. Από τη Βηρυτό, επίσημη πηγή ανέφερε ότι μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και 20 Λιβανέζοι, εκ των οποίων τρεις γυναίκες και 10 παιδιά.
 
Τουλάχιστον οι 22 από τους επιβάτες της πτήσης επρόκειτο να επιβιβαστούν σε άλλα αεροσκάφη για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από πηγές των γαλλικών αεροδρομίων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι ισχύει για τους «δανεικούς» εργαζόμενους

Δανεικοί εργαζόμενοι ή, πιο κομψά, «εργαζόμενοι με σύμβαση δανεισμού», είναι το νέο μοντέλο του ευέλικτου εργαζόμενου που προτιμάται από πολλές επιχειρήσεις. Πρόκειται για εργαζόμενους με συμβάσεις ενοικίασης, που, ενώ έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας με μια εταιρεία Α- άμεσο εργοδότη, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εταιρεία Β- έμμεσο εργοδότη. Το 2001 θεσπίστηκε στη χώρα μας και επίσημα (Ν.2956/2001) η λειτουργία εταιρειών προσωρινής απασχόλησης (ΕΠΑ) υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Ελέγχου Προσωρινής Απασχόλησης.

Η σύμβαση δανεισμού συνάπτεται μεταξύ εργοδότη και τρίτου. Σύμφωνα με αυτή, ο εργαζόμενος «παραχωρείται» – «δανείζεται»– στον τρίτο, δηλαδή θα πρέπει να παρέχει την εργασία του κατά τη διάρκεια του δανεισμού σε τρίτο.

Η σύμβαση δανεισμού συνάπτεται μεταξύ εργοδότη και τρίτου και έχει ως περιεχόμενο την «παραχώρηση» –«δανεισμό»– του εργαζομένου στον τρίτο, δηλαδή ο εργαζόμενος θα πρέπει να παρέχει την εργασία του κατά τη διάρκεια του δανεισμού σε τρίτο. Επειδή όμως η σχέση εργασίας είναι προσωπικής φύσης, δεν είναι δυνατόν ο εργαζόμενος να υποχρεωθεί να παρέχει την εργασία του σε τρίτο χωρίς τη συναίνεσή του.

Η σύμβαση δανεισμού μεταξύ εργοδότη και τρίτου δεν επηρεάζει καταρχήν τη σύμβαση εργασίας. Εργοδότης παραμένει ο αρχικός εργοδότης, ο οποίος και βαρύνεται με όλες τις υποχρεώσεις από τη σύμβαση εργασίας, όπως με την υποχρέωση καταβολής του μισθού, της άδειας, του επιδόματος αδείας, με την υποχρέωση παρακράτησης και απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών κ.ο.κ. Επίσης, καταγγελία της σύμβασης εργασίας μπορεί να γίνει μόνον από τον αρχικό εργοδότη.

Μόνο η εργασία παρέχεται στον τρίτο, ο οποίος ασκεί και το διευθυντικό δικαίωμα.

Ωστόσο, δικαιώματα και υποχρεώσεις που δεν απορρέουν από την αρχική σύμβαση εργασίας μεταξύ εργαζομένου και αρχικού εργοδότη, αλλά προκύπτουν κατά τη διάρκεια του δανεισμού, δεσμεύουν μόνο τον τρίτο (έμμεσο εργοδότη) και τον εργαζόμενο (π.χ. η αμοιβή για πρόσθετη εργασία, για υπερεργασία, υπερωρίες, εργασία Κυριακής κ.ά.), εκτός εάν υπάρχει αντίθετη συμφωνία.

Σε περίπτωση δανεισμού των υπηρεσιών των εργαζομένων, εφαρμόζεται η ευνοϊκότερη συλλογική ρύθμιση. Ειδικότερα, στην περίπτωση δανεισμού υπηρεσιών, ο εργαζόμενος δεν χάνει τα δικαιώματα και τα πλεονεκτήματά του από τη σύμβαση εργασίας του με τον αρχικό εργοδότη. Κατ’ αρχάς γίνεται δεκτό από τη νομολογία ότι εφαρμόζονται οι ΣΣΕ που διέπουν το προσωπικό του διάδοχου εργοδότη.

Αν όμως το μισθολογικό καθεστώς του αρχικού εργοδότη είναι ευνοϊκότερο, εφαρμόζεται αυτό ως ευνοϊκότερο. Μετά τα παραπάνω, είναι εύλογο ότι ο δανεισμός υπηρεσιών των εργαζομένων δεν θα πρέπει να αποτελεί νομιμοφανή μεθόδευση για την καταδολίευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Γνήσιος και μη γνήσιος δανεισμός 

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να επισημανθεί η διάκριση μεταξύ γνήσιου και μη γνήσιου δανεισμού.

Γνήσιος δανεισμός υπάρχει όταν ο εργαζόμενος, ενώ προσφέρει την εργασία του κανονικά στον αρχικό εργοδότη, παραχωρείται για κάποιο χρονικό διάστημα (συνήθως σύντομο) σε τρίτη επιχείρηση. Αυτό συμβαίνει συνήθως μεταξύ συνδεδεμένων επιχειρήσεων (όμιλος). Για παράδειγμα, η μια επιχείρηση του ομίλου παραχωρεί στελέχη της στην άλλη για ορισμένο χρονικό διάστημα. Η συχνότητα του δανεισμού εργαζομένων μεταξύ επιχειρήσεων του ίδιου ομίλου και η ανάγκη προστασίας των εργαζομένων προκάλεσαν την έκδοση της υπ’ αριθμόν 96/71/16.12.1996 Κοινοτικής Οδηγίας, η οποία έχει ενσωματωθεί στο εσωτερικό μας δίκαιο με το ΠΔ 219/2000.

Μη γνήσιος δανεισμός υπάρχει όταν η σύμβαση εργασίας μεταξύ εργαζομένου και αρχικού εργοδότη προβλέπει ότι ο εργαζόμενος δεν θα προσφέρει την εργασία του στον αρχικό εργοδότη αλλά σε τρίτο που θα υποδεικνύει ο αρχικός εργοδότης. Ο μη γνήσιος δανεισμός ονομάζεται και κατ’ επιχείρησιν δανεισμός, διότι ο αρχικός εργοδότης είναι επιχείρηση της οποίας το αντικείμενο εργασίας είναι ακριβώς να παραχωρεί εργαζομένους σε τρίτους.

Ο μη γνήσιος δανεισμός περικλείει κινδύνους για τους εργαζομένους, όπως τον κίνδυνο να υφίσταται ο εργαζόμενος άνιση μεταχείριση σε σύγκριση με τους συναδέλφους του ίδιου εργοδότη στον οποίο παραχωρείται, υποκατάσταση της τακτικής εργασίας με την ευκαιριακή κ.λπ.

Το νομικό πλαίσιο για τον κατ’ επάγγελμα δανεισμό εργαζομένων

Στη χώρα μας ισχύει ειδικό νομικό πλαίσιο για τον κατ’ επάγγελμα δανεισμό εργαζομένων (Ν. 2956/2001, όπως τροποποιήθηκε κατά τρόπο εκτεταμένο με το άρθρο 3 Ν. 3846/2010 και το άρθρο 7 Ν. 3899/2010), το οποίο χαρακτηρίζει προσωρινή απασχόληση την κατά δανεισμό εργασία και οριοθετεί τις προϋποθέσεις σύστασης Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας (Ν. 4093/2012), οι ΕΠΑ, που αποτελούν ανώνυμες εταιρείες, των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 176.083 ευρώ, και διέπονται γενικότερα από τις διατάξεις του Κώδικα περί Ανωνύμων Εταιρειών, πρέπει να έχουν αποκλειστικό αντικείμενο δραστηριότητας τη διάθεση προσωπικού σε άλλους (έμμεσους) εργοδότες, που προσλαμβάνουν οι ίδιες και με το οποίο συνδέονται με σύμβαση ή με σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Οι ΕΠΑ δεν επιτρέπεται να ασκούν άλλη δραστηριότητα πέραν αυτής με εξαίρεση:

α) τη μεσολάβηση για εξεύρεση θέσης εργασίας, για την οποία έχει γίνει αναγγελία έναρξής της στη Διεύθυνση Απασχόλησης και δεν έχει απαγορευτεί η άσκηση της εν λόγω δραστηριότητας,

β) την αξιολόγηση ή και κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

γ) τη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Επιχείρηση Προσωρινής Απασχόλησης μπορεί να συσταθεί από φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Η παραχώρηση μισθωτού σε έμμεσο εργοδότη επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένο λόγο που δικαιολογείται από έκτακτες, πρόσκαιρες ή εποχικές ανάγκες. Ειδικότερα, η απασχόληση μισθωτού σε έμμεσο εργοδότη με σύμβαση προσωρινής απασχόλησης δεν επιτρέπεται:

* όταν με αυτή αντικαθίστανται εργαζόμενοι που ασκούν το δικαίωμα της απεργίας

* όταν το προηγούμενο εξάμηνο ο έμμεσος εργοδότης είχε πραγματοποιήσει απολύσεις εργαζομένων της ίδιας ειδικότητας για οικονομικοτεχνικούς λόγους ή το προηγούμενο δωδεκάμηνο ομαδικές απολύσεις

* όταν ο έμμεσος εργοδότης υπάγεται στις διατάξεις που ορίζουν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

* όταν η εργασία λόγω της φύσης της εγκυμονεί ιδιαίτερους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, αν και η παραχώρηση μισθωτού σε έμμεσο εργοδότη επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένο λόγο που δικαιολογείται από έκτακτες, πρόσκαιρες ή εποχικές ανάγκες, θεσπίζεται ότι η διάρκεια της απασχόλησης του εργαζομένου στον έμμεσο εργοδότη, στην οποία περιλαμβάνονται και οι ενδεχόμενες ανανεώσεις που γίνονται εγγράφως, δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη από 36 μήνες (ουσιαστικά αναιρείται ο πρόσκαιρος χαρακτήρας της).

Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του χρονικού ορίου, επέρχεται αυτόματη μετατροπή αυτής της σύμβασης σε σύμβαση αορίστου χρόνου με τον έμμεσο εργοδότη. Αν συνεχίζεται η απασχόληση του μισθωτού από τον έμμεσο εργοδότη μετά τη λήξη της διάρκειας της αρχικής τοποθέτησης και των τυχόν νόμιμων ανανεώσεών της ακόμα και με νέα τοποθέτηση, χωρίς να μεσολαβεί διάστημα είκοσι τριών (23) ημερολογιακών ημερών, θεωρείται ότι πρόκειται για σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου μεταξύ του μισθωτού και του έμμεσου εργοδότη.

Συνοψίζοντας: 

* Η διάρκεια του χρόνου απασχόλησης στον έμμεσο εργοδότη μπορεί να οριστεί μέχρι 36 μήνες, συμπεριλαμβανομένων τυχόν ανανεώσεων.

* Οι όροι εργασίας των εργαζομένων με σύμβαση ή με σχέση εργασίας προσωρινής απασχόλησης, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι αποδοχές, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τους στον έμμεσο εργοδότη είναι τουλάχιστον αυτοί που θα εφαρμόζονταν αν οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί απευθείας από αυτό τον εργοδότη για την ίδια θέση.

Οι προσωρινά απασχολούμενοι εργαζόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται για τις κενές θέσεις εργασίας στον έμμεσο εργοδότη, προκειμένου να έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τους άλλους εργαζομένους της επιχείρησης να προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις εργασίας. Η ενημέρωση αυτή μπορεί να πραγματοποιείται με γενική ανακοίνωση σε εμφανές και προσιτό σημείο της επιχείρησης στην οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Επίσης, ο έμμεσος εργοδότης υποχρεούται, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων του, να παρέχει πληροφορίες για τον αριθμό των προσωρινά απασχολουμένων, το σχέδιο χρήσης των προσωρινά απασχολουμένων, καθώς και για τις προοπτικές πρόσληψής τους απευθείας από αυτόν.

Οι ΕΠΑ και ο έμμεσος εργοδότης είναι αλληλεγγύως και εις ολόκληρον έκαστος υπεύθυνοι έναντι του προσωρινά απασχολούμενου μισθωτού με σύμβαση ή με σχέση εργασίας για την ικανοποίηση των μισθολογικών του δικαιωμάτων και για την καταβολή των ασφαλιστικών του εισφορών.

Για την παροχή εργασίας με τη μορφή προσωρινής απασχόλησης απαιτείται έγγραφη σύμβαση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου, στην οποία θα αναφέρονται οι όροι εργασίας και η διάρκειά της. Αναφορικά με το ύψος των αποδοχών προβλέπεται ότι οι αποδοχές τού κατά δανεισμό εργαζομένου δεν μπορεί να είναι κατώτερες από τις προβλεπόμενες στις εκάστοτε ΕΓΣΣΕ.

Στην περίπτωση εργαζομένων που απασχολούνται σε μια επιχείρηση μέσω εταιρείας προσωρινής απασχόλησης, η επιχείρηση αυτή αποτελεί σύμφωνα με το νόμο τον έμμεσο εργοδότη τους.

Ο Ν. 2956/2001 στο άρθρο 22 παρ. 7 ορίζει ότι θεωρείται άκυρη οποιαδήποτε ρήτρα με την οποία άμεσα ή έμμεσα παρεμποδίζονται τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των μισθωτών της κατηγορίας αυτής. Παρά το γεγονός ότι άμεσος εργοδότης εδώ είναι η εταιρεία προσωρινής απασχόλησης, ωστόσο, με δεδομένο ότι ο εργαζόμενος απασχολείται στην επιχείρηση του έμμεσου εργοδότη, εκεί έχει κάθε συμφέρον να ασκήσει και το συνδικαλιστικό του δικαίωμα.

Επομένως και οι μισθωτοί που απασχολούνται μέσω εταιρειών προσωρινής απασχόλησης σε έμμεσους εργοδότες έχουν δικαίωμα να γίνονται μέλη των αντίστοιχων συνδικαλιστικών οργανώσεων, εφόσον πληρούν τους όρους του καταστατικού τους. Παρα το παραπάνω θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει τους εν λόγω εργαζομένους πολλές διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου καταστρατηγούνται.

Για παράδειγμα, ενώ το χρονικό όριο της ενοικίασης έχει οριστεί το 18μηνο (πέραν τούτου οι εργαζόμενοι εντάσσονται στο μόνιμο προσωπικό του έμμεσου εργοδότη), οι επιχειρήσεις τούς απολύουν πριν συμπληρώσουν το 18μηνο και τους επαναπροσλαμβάνουν μετά από λίγους μήνες, ώστε να μην κατοχυρώνουν δικαιώματα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι 133 φορείς των ΟΤΑ που δεν έχουν ακόμη απογραφεί.

Οι 133 φορείς των ΟΤΑ που δεν έχουν ακόμη απογραφεί Τις 133 δημοτικές εταιρείες και αναπτυξιακές εταιρείες που δεν έχουν ακόμη απογραφεί κοινοποίησε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 16 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) που αναμένεται να απογραφούν τις ερχόμενες ημέρες, 51 Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις και 66 λοιπές δημοτικές επιχειρήσεις.

Οι Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις αρνούνται να απογραφούν, με το επιχείρημα ότι δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ζουν και επιβιώνουν από προγράμματα της ΕΕ, με βάση τα οποία και διαμορφώνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει αίτημα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για ένταξή τους στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, διότι οι δήμοι κατέχουν άνω του 50% των μετοχών στις εταιρείες αυτές.

Αυτό θα έχει ενδεχομένως συνέπειες στις αμοιβές των απασχολουμένων, καθώς η ένταξη στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης είθισται να ακολουθείται από ένταξη στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο της αξιολόγησης και στελέχωσης δομών που επιδιώκει να προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών έως το τέλος του χρόνου, είναι απαραίτητο να γίνει πλήρης καταγραφή των εποπτευόμενων από τους ΟΤΑ φορέων.

Όπως σημείωσε, σήμερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, η αξιολόγηση κάθε μονάδας ξεχωριστά είναι απαραίτητη, προκειμένου να γίνει στη συνέχεια σοβαρή δουλειά στελέχωσης- με δεδομένο, μάλιστα, ότι στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, οπότε σημειώθηκαν μεγάλες αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό, φθάσαμε να έχουμε δομές με έναν μόνο απασχολούμενο, έναν διευθυντή ή έχουν καταργηθεί απαραίτητες υπηρεσίες λόγω κενών οργανικών θέσεων.

οι 133 φορείς
οι 133 φορείς

www.dikaiologitika.gr

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλή Υπερψήφιση τροπολογίας για απευθείας αναθέσεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες των «άγονων γραμμών»

Βουλή Υπερψήφιση τροπολογίας για απευθείας αναθέσεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες των «άγονων γραμμών» Με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και "παρών" εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, υπερψηφίστηκε στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με την οποία δίνεται στον αρμόδιο υπουργό η δυνατότητα της απευθείας ανάθεσης σύμβασης ακτοπλοϊκών συνδέσεων διάρκειας μέχρι τριών μηνών, σε περιπτώσεις αδυναμίας κάλυψης των δρομολογίων από τις εταιρείες που τα είχαν αναλάβει.

«Σήμερα, έχουμε στο Αιγαίο επτά συμβάσεις μακροχρόνιες σε δεκαπέντε δρομολογιακές γραμμές, κάποιες από τις οποίες δεν εξυπηρετούνται από την εταιρεία που τις έχει αναλάβει» ανέφερε ο υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Στη μία απ' τις συμβάσεις μάλιστα (Λαύριο-Ψαρά-Μεστά Χίου), το πλοίο δεν έχει δρομολογηθεί καθόλου - και δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε αυτή τη γραμμή με αντικατάσταση κάποιου άλλου πλοίου, γιατί απλά δεν υπάρχει κανένα προσφερόμενο. Όμως, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα Ψαρά χωρίς συγκοινωνιακή κάλυψη. 'Αρα, θα πρέπει να μπορούμε σε αυτό το διάστημα, μέχρι να επαναπροκηρύξουμε τη γραμμή και να την εντάξουμε σε ένα άλλο δρομολογιακό σκέλος, για περίπου τρεις μήνες να βρούμε μια λύση, να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα και να καλύψουμε τη ζωτική ανάγκη των νησιωτών...».

Δεύτερη παράγραφος της ίδιας τροπολογίας, με την οποία δινόταν η δυνατότητα σε αναδόχους με μακροχρόνιες μισθώσεις και πλοία υπό αντικατάσταση, να ζητήσουν αζημίως τη λύση της υφιστάμενης σύμβασής τους (υπό την επίκληση της αδυναμίας τραπεζικού δανεισμού για την αντικατάσταση του πλοίου, και άλλων παραγόντων), αποσύρθηκε από τον ίδιο τον υπουργό, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σύμφωνα και με την προειδοποίησή του, πως δεν θα εμείνει στην διάταξη αν δεν συναντήσει και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε ο αντικειμενικός στόχος να μπουν καινούρια πλοία στο Αιγαίο εξυπηρετείται, ούτε βεβαίως μπορούμε να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση των άγονων γραμμών, αν δεν λυθούν αυτές οι συμβάσεις» είχε αναφέρει ο υπουργός.

«Η διάταξη αποτελεί δώρο στους εφοπλιστές, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να αποσυρθούν από την γραμμή που έχουν αναλάβει να εξυπηρετούν πριν τη λήξη της σύμβασης, χωρίς καμιά οικονομική επίπτωση και χωρίς να καταπίπτει η εγγυητική επιστολή υπέρ του ελληνικού δημοσίου» κατήγγειλε από πλευράς ΚΚΕ, ο Χ. Κατσώτης. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Τριαντάφυλλος επαίνεσε τον Μ. Βαρβιτσιώτη για την απόσυρση της επίμαχης παραγράφου, δηλώνοντας πως το κόμμα του τάσσεται υπέρ του επανασχεδιασμού των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, αλλά όχι και της προσπάθειας μονομερούς επίλυσης του προβλήματος των πολυετών συμβάσεων.

Ο κος Τριαντάφυλλος ζήτησε την αύξηση των κονδυλίων για τις νησιωτικές συγκοινωνίες, προσκρούοντας στην άρνηση του υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος επικαλέστηκε τη στενότητα του προϋπολογισμού. «Την ώρα που η Ελλάδα με τα εκατοντάδες νησιά, δίνει για τις νησιωτικές συγκοινωνίες 75 εκ. ευρώ, δαπανά για τον ΟΑΣΘ 117 εκ. και για τον ΟΑΣΑ (που δεν έχει άγονες γραμμές) 143 εκ. .

Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε οι νησιώτες να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας» ανέφερε ο κος Τριαντάφυλλος. «Η λύση του προβλήματος είναι, είτε η αύξηση του προϋπολογισμού, είτε η πρότασή μας για δημιουργία δημοσίου κοινωνικού φορέα ακτοπλοΐας» δήλωσε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Συρμαλένιος. «Αν καταλαβαίνω καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να αυξήσουμε τους φόρους για να πληρώνουμε περισσότερα, να αυξήσουμε τον επίναυλο, να αυξήσουμε τη φορολογία των νησιωτών, να πληρώνουν περισσότερα» απάντησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Άλλον τρόπο δεν ξέρω για να αυξηθεί ο προϋπολογισμός».

Προβληματισμό για τις απευθείας προσωρινές αναθέσεις δρομολογίων, είχε εκφράσει ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Πολύβιος Ζησιμόπουλος: «Γιατί απευθείας ανάθεση, σε ποιους και με ποιες προϋποθέσεις; Μπορείτε αν θέλετε να διασφαλίσετε τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τα νησιά μας, χωρίς απ' ευθείας αναθέσεις, και να βρείτε τους τρόπους, ώστε και οι συμβάσεις να μην αθετούνται και τα νησιά μας να έχουν ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες» υποστήριξε.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζωντανεύει… το «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» στην οδό Νίκης

Αγρία επίθεση προς τους δικαστές και την δικαστική εξουσία με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις για τα μισθολόγια εξαπέλυσε ο Γκίκας Χαρδούβελης από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ!!!

Εδώ βέβαια που τα λέμε δεν είναι ο μόνος… εδώ και δεκαετίες όλοι οι υπουργοί Οικονομικών που πέρασαν από την Νίκης αυτό έκαναν… Αλλά το κακό έχει παραγίνει από το μνημόνιο και τούδε!!! Φτιάχνουν νόμους έξω από τους νόμους και το Σύνταγμα και τους ενεργοποιούν με τη δικαιολογία της έκτακτης ανάγκης για το κράτος!!!

Η μνήμη τους είναι τόσο κοντόφθαλμη ώστε  την επόμενη της κατάληψης του υπουργικού θώκου ξέχναγαν τους όρκους που είχαν δώσει να τηρούν το Σύνταγμα και ενεργούσαν κατά τον χαβά τους και όπως τους βόλευε!!!

Και έτσι φθάσαμε στο σήμερα με τον νέο υπουργό Οικονομίας ο οποίος μας ανάγκασε να θυμηθούμε με την ομιλία του στο ΣΕΒ τον τρόπο που ζούσαμε κατά την επταετία της Χουντας…όταν με απίστευτη άνεση τόνισε ότι οι πολιτικοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν για τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία!!! Με λίγα λόγια «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…

Και μετά από αυτή την κεραμίδα ήρθε και το νέο…»Δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων», μας είπε κατάμουτρα, πράγμα το οποίο πάντως έχει ξαναγίνει με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας. Πάντως τα δικά μας είναι ότι στα παλιά του τα υποδήματα γράφει τους νόμους ο νέος διορισμένος υπουργός Οικονομικών!!!

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και τώρα ο βασιλιάς της Ολλανδίας θα αισθάνεται ασφαλής στην παραλία μας…

Ο Ολλανδός βασιλιάς χτίζει βίλα στο Κρανίδι με «συνεταίρο» την ελληνική κυβέρνηση, η οποία με τις αποφάσεις της άναψε το «πράσινο φως» για να «αποκτήσει» εκτός από ένα «βασιλικό εξοχικό» επί ελληνικού εδάφους και μια ιδιωτική παραλία…

Πριν από λίγες ημέρες, την παράνομη εκχώρηση δημόσιας παραλίας στο Δορούφι Ερμιονίδας, προς όφελος ιδιωτικής βίλας του Ολλανδού Βασιλιά, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, κατήγγειλαν με ερώτησή τους στη Βουλή, 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση της κυβέρνησης  καταστρατηγεί το συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στην ελεύθερη  πρόσβαση στις ακτές και στη θάλασσα της χώρας τους και ο δημόσιος χώρος της παραλίας μετατρέπεται σε ιδιωτικός πριν την αποσκοπούμενη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις παραλίες, που τις παραδίδει για αποκλειστική χρήση σε ιδιώτες «επενδυτές», πρόδηλα καταπατώντας τη σχετική συνταγματική επιταγή.

Η απάντηση Κικίλια

Στο απαντητικό έγγραφό του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνει ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου, «εγκρίθηκε, για λόγους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας, η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στην περιοχή «Δορούφι» της δημοτικής ενότητας Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας και σε τμήμα όμορου ακινήτου αποκλειστικής χρήσης του ολλανδικού κράτους, καθώς και η λήψη μέτρων προστασίας θαλάσσιας πρόσβασης σε αυτά. Ο Βασίλης Κικίλιας υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ εκδόθηκε σύμφωνα με την παράγραφο 12 του άρθρου 51 του ν. 4178/2013 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης- Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!