EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τέλος στο νταβατζιλίκι δεκαετιών – Ποιοι φόροι υπέρ τρίτων καταργούνται

Η συζήτηση κρατάει εδώ και δεκαετίες και αφορά στο στρεβλό μοντέλο όπου οι πολίτες, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, χρηματοδοτούν τα επικουρικά ταμεία συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων με τους φόρους υπέρ τρίτων. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος ήταν οι εργαζόμενοι της Βουλής καθώς είχε αποκαλυφθεί ότι έφταναν να παίρνουν εφάπαξ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πολλαπλάσιο από όλους τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους.

Παρ' όλο το αυταπόδεικτο της στρέβλωσης που δημιουργεί στην αγορά, μετακυλίοντας το κόστος στον τελικό καταναλωτή, χρειάστηκε επιπλέον συζήτηση πολλών μηνών και η επιμονή των δανειστών για να αποφασίσει η κυβέρνηση να κάνει το... μεγάλο βήμα.

Το έκαναν προαπαιτούμενο

Τα ψέμματα τελείωσαν. Η Βουλή θα κληθεί εντός των προσεχών ημερών να ψηφίσει νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο από την 1η Ιανουαρίου του 2105 θα καταργηθούν δεκάδες φόροι που δεν έχουν κανένα ανταποδοτικό όφελος για τον πολίτη, παρά μόνον για αυτούς που τους εισπράττουν.

Το ξήλωμα ξεκίνησε με σχετικές υπουργικές αποφάσεις, συνεχίζεται με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για φόρους υπέρ τρίτων που αποτελούν έσοδα επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων και θα κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο με την επικαιροποιημένη λίστα των φόρων που ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για να τη θέσουν υπόψη της Τρόικας.

Κοινή συνισταμένη και των τριών αυτών κινήσεων είναι, ότι τα τέλη υπέρ τρίτων καταργούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2015, χωρίς άλλη παράταση.

Αναλυτικά, μεταξύ άλλων, πρόκειται να καταργηθούν οι ακόλουθοι κοινωνικοί πόροι:
  • Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Έσοδα του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) από συμμετοχή του ΟΤΕ σε ποσοστό 2/5 για παροχή συντάξεων του Ειδικού Λογαριασμού Πρόνοιας Φυματικού Προσωπικού.
  • ΕΤΑΑ - Τομέας Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών. Ποινικά έσοδα. Το 0,85% από τα ποσά των επιβαλλόμενων σε χρήμα ποινών, καθώς και τα ποσά που προκύπτουν από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών.
  • ΕΤΑΑ - Τομέας Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών. Σε οποιαδήποτε δημοσίευση τροποποίηση καταστατικού εταιρείας καταβάλλεται εισφορά υπέρ του τομέα
  • ΕΤΕΑ και το ΤΑΠΙΤ - Τομέας Πρόνοιας Προσωπικού Εταιρειών Τσιμέντου. Η εισφορά 2% στην τιμή πώλησης τσιμέντου.
  • ΕΤΕΑ - Τομέας Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων. Η κράτηση 2% στα ενοίκια δήμων και δημοτικών ιδρυμάτων και σε έργα.
  • Τομέας Πρόνοιας των Κληρικών. Τα έσοδα από κρατήσεις για άδειες γάμου, πιστοποιητικά, εισφορά 4% σε αποδείξεις δαπανών και η εισφορά στα κεριά.
  • ΕΤΕΑ - ΕΤΕΑΜ. Το 0,5% από τα ετήσια έσοδα των ταμείων.
  • ΟΑΕΕ - Κλάδος πρόνοιας προσωπικού Ιπποδρομιών. Το 10% από τα ανεξαργύρωτα δελτία στοιχημάτων και το 0,5% των ακκαθάριστων εισπράξεων από τα στοιχήματα.
  • Τομέας Πρόνοιας των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Το 1% από κάθε λογαριασμό και το 1% από κάθε προμήθεια της ΕΥΔΑΠ.
  • ΕΤΕΑ - Επικουρικό των Χημικών. Εισφορές 0.01% ευρώ επί των παραγόμενων ποσοτήτων τσιμέντου, οινοπνεύματος, ζύμης, αρτοποιίας.
  • ΕΤΕΑ - ΤΕΑΔΥ. Το 2% από τα ετήσια έσοδα από τις ιατρικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών.
  • Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών. Το 0,5% επί της αξίας στρατιωτικών έργων.
  • Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Τα έσοδα από τις κρατήσεις 1,5% - 3% επί των δημοσίων πληρωμών λειτουργικών δαπανών, ενοικίων, προμηθειών, εκτελούμενων έργων.
  • ΤΕΑ (ΤΣΑΥ). Οι εισφορές 0,29-0,44 ευρώ για κάθε κρεβάτι ιδιωτικής κλινικής.
    Επικουρικό Ταμείο των Αρτοποιών. Εισφορά 0,40 ευρώ για κάθε 25 χιλιόγραμμα αλεύρων και το 2,9% του ποσού που αποδίδεται στην Ομοσπονδία Αρτοποιών.
  •  Επικουρικό Ταμείο των Εργαζομένων στις Εταιρείες Πετρελαιοειδών. Εισφορά ένα τις χιλίοις επί του ετήσιου κύκλου εργασιών τους.
    Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης των εργαζομένων στις Ασφαλιστικές Εταιρείες. Ποσοστό 1% έως 5% σε διάφορα συμβόλαια ασφάλισης.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συντριβή αεροσκάφους της TransAsia Air στην Ταϊβάν – 47 νεκροί

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος της εταιρείας TransAsia Air συνετρίβη καθώς προσπαθούσε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στην Ταϊβάν, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNA.

Σύμφωνα με το Central News Asia και άλλα μέσα ενημέρωσης της χώρας το αεροσκάφος, τα οποίο εκτελούσε την πτήση εσωτερικού GE222 στην Ταϊβάν, συνετρίβη σε ένα από τα νησιά Πένγκχου, στα ανοικτά της χώρας, η οποία έχει πληγεί από τυφώνα τις τελευταίες ημέρες. Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο όπου προσπαθούσε να προσγειωθεί, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ στη νότια Ταϊβάν με προορισμό το αεροδρόμιο Μαγκόνγκ των νησιών Πένγκχου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιε Κουάνγκ-σι, 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 σώθηκαν αλλά έχουν υποστεί τραυματισμούς. Νωρίτερα, η Τζιν Σεν, διευθύντρια της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Ταϊβάν, είχε δηλώσει πως «επικρατεί χάος στο σημείο» όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεωνΡόιτερς. «Η πυροσβεστική υπηρεσία προσπαθεί να κατασβέσει τις φλόγες. Θα μας αναφέρουν τον (οριστικό) απολογισμό των θυμάτων πολύ σύντομα», πρόσθεσε.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 54 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος. Δεν είναι ξεκάθαρα τα αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιλότοι αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Έμπλεξε» με τον Λαυρεντιάδη και την Proton Bank ο Προβόπουλος

Σε ανωμοτί κατάθεση για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος, καλούνται σε λίγες ημέρες ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και επτά στελέχη της, σχετικά με την έγκριση που έδωσαν το 2010 στη μεταβίβαση ποσοστού της Proton Bank στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο πρώην επικεφαλής και τα στελέχη της ΤτΕ, μέλη της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών θεμάτων που ενέκρινε την υπό έρευνα αγοραπωλησία, καλούνται την ερχόμενη εβδομάδα από τους οικονομικούς εισαγγελείς, Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη, σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης του αδικήματος της συνέργειας σε απιστία σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Η υπόθεση ερευνάται από τους οικονομικούς εισαγγελείς έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης.

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, είχε καταθέσει την αναφορά υπό την μορφή συμπληρωματικού υπομνήματος τον Σεπτέμβριο του 2013 στην ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση της Proton Bank, ζητώντας να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες των αρμοδίων της ΤτΕ. Σκεπτικό του επιχειρηματία είναι ότι ο ίδιος κατηγορείται για παράνομες δανειοδοτήσεις, μέσω των οποίων έγινε και η επίμαχη εξαγορά, ενώ δεν καταλογίζονται ευθύνες στους αρμόδιους των εποπτικών οργάνων που ενέκριναν τη μεταβίβαση, αν και προέκυπτε ότι έγινε με δανεικά κεφάλαια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εμφιαλωμένα νερά αποσύρει ο ΕΦΕΤ – Βρήκαν ολόκληρη αποικία εντεροκόκκων

Την άμεση απόσυρση του εμφιαλωμένου νερού «Σέλι» από την ελληνική αγορά απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς, έπειτα από δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων, ανιχνεύτηκε αποικία εντεροκόκκων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και, ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος επισήμου ελέγχου για τα εμφιαλωμένα νερά του έτους 2014, προέβη σε δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων του φυσικού μεταλλικού νερού, με την εμπορική επωνυμία «Σέλι», εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, με ημερομηνία λήξης 07/2014, αριθμό παρτίδας L 183141431, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.», Πηγή Βερμίου.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τη χημική υπηρεσία Σερρών του Γ.Χ.Κ. και αφορούσαν σε σειρά μικροβιολογικών παραμέτρων (κολοβακτηριοειδή, E.coli, εντερόκοκκοι, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium perfrigens), ανιχνεύτηκε μία αποικία εντεροκόκκων/ 250ml νερού, αντί απουσίας.
Το δείγμα χαρακτηρίστηκε ως «μη κανονικό και μη ασφαλές».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση/απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το καταφέραμε κι αυτό: Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος κατά 13,5% σε ένα χρόνο

Επειδή το success story δεν μπορεί να μείνει κρυφό το καταφέραμε κι αυτό.

Είμαστε σε τόσο καλό δρόμο που το δημόσιο χρέος της χώρας μας εκτινάχθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2014 στο 174,1% αυξημένο κατά 13,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013 σύμφωνα με τα στοιχεί που δημοσιοποίησε η Eurostat.

Σε απόλυτους αριθμούς, το ελληνικό χρέος υποχώρησε στα 314,8 δισ. ευρώ, από 318,7 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

Επειδή εδώ θα στηριχθεί το success story τόσο του υπουργείου Οικονομικών όσο και της κυβέρνησης ότι δηλαδή μειώθηκε το ποσό του δημόσιου χρέους και από 318 δισ. ευρώ χρωστάμε μόνο 314 δισ. ευρώ, ο σημαντικός δείκτης είναι το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Αφού έτσι μπορείς να αποδείξεις ότι μπορείς να το αποπληρώσεις.

Με δημόσιο χρέος στο 174% είναι αδύνατον να το αποπληρώσεις ποτέ.

Και σημειώστε, όταν μπήκαμε στην κρίση το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο εξωφρενικό τότε ύψος του 129,7%
xreos 1
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπ. Εργασίας: Τώρα το κατάλαβαν ότι οργιάζει η μαύρη εργασία στις τουριστικές περιοχές

Τώρα το κατάλαβαν στο υπουργείο Εργασίας ότι οργιάζει η μαύρη εργασία στις τουριστικές περιοχές.

Έτσι μετά από τη διαπίστωση αδικαιολόγητων αρνητικών ροών στο ισοζύγιο απασχόλησης σε τουριστικές περιοχές ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης έδωσε εντολή για έκτακτους ελέγχους κατά της αδήλωτης εργασίας.

Ειδικότερα, καθώς η αποτύπωση του ισοζυγίου προσλήψεων – απολύσεων για τη χθεσινή ημέρα ήταν αρνητική στο σύνολο της χώρας (κατά 915 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 506 σε επιχειρήσεις εστίασης) εξετάστηκε η γεωγραφική και κλαδική κατανομή των απολύσεων και εντοπίστηκαν περιοχές όπου αυξημένες απολύσεις δεν δικαιολογούνται από την αυξημένη τουριστική κίνηση.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η στοχευμένη διενέργεια έκτακτων ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) σε επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας, της Ανατολικής Αττικής, του Πειραιά, της Κω, της Αχαΐας και του Λασιθίου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε τέτοια καταχρηστική πρακτική από ασυνείδητους εργοδότες με τον πλέον αυστηρό και αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, τονίζοντας ότι καμία παραβατική συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή πλέον στην αγορά εργασίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

40.000 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

Σαράντα χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός δομών παιδικής φροντίδας τη σχολική χρονιά 2014-2015, δήλωσε ο… πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ, Σ. Δανιηλίδης, κατά το σημερινό ΔΣ. Συγχρόνως, τόνισε ότι 2.500-3.000 εργαζόμενοι στις δομές κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους.

Όπως σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης, με τα 160 εκατ. ευρώ που εξασφαλίσθηκαν, θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν μόλις 60.000 παιδιά. Παράλληλα, η απόφαση να χρηματοδοτηθούν οι δομές κατά 70%, επισήμανε, συνεπάγεται ότι περίπου το 30% του προσωπικού των δομών κινδυνεύει με απόλυση. Κι αυτό, όπως διευκρίνισε, διότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, των οποίων η συνέχιση πιστοποιείται από τη συγχρηματοδότηση των δομών.

Ο κ. Δανιηλίδης επανέλαβε την ανάγκη να διασφαλισθούν 250 εκατ. ευρώ για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών παιδικής φροντίδας και υπενθύμισε την πρότασή του για λήψη 40-50 εκατ. ευρώ από το Κοινωνικό Μέρισμα και αξιοποίηση των αναπορρόφητων κονδυλίων από τα τομεακά προγράμματα Δια Βίου Μάθηση, Ψηφιακή Σύγκλιση, Διοικητική Μεταρρύθμιση και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, όπου, όπως τόνισε, παραμένουν αναπορρόφητα 1,5 δισ. ευρώ, από τα οποία μπορεί να μεταφερθεί ένα τμήμα με τη χρήση της ρήτρας ευελιξίας.

Σε ό,τι αφορά τα 10 εκατ. ευρώ, που ενδιαφέρθηκε να εξοικονομήσει η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σημείωσε, δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί, λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σχέδιο για το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»

Το Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι μηνιαίο και θα διαμορφώνεται σε 200 ευρώ για τον άγαμο, ενώ στην περίπτωση των έγγαμων θα προστίθενται 100 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας πέραν του συζύγου και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα αφορά περί τις 700.000 οικογένειες.


Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα βάσει οικογενειακής κατάστασης

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Οικογενειακή κατάσταση Μηνιαίο Ετήσιο
Αγαμος χωρίς παιδιά 200 € 2.400 €
Ζευγάρι χωρίς παιδιά 300 € 3.600 €
Ζευγάρι με 1 ανήλικο παιδί 350 € 4.200 €
Ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά 400 € 4.800 €
Ζευγάρι με 3 ανήλικα παιδιά 450 € 5.400 €
Ζευγάρι με 4 ανήλικα παιδιά 500 € 6.000 €
Ζευγάρι με 1 ενήλικο παιδί 400 € 4.800 €
Ζευγάρι με 1 ανήλικο και 1 ενήλικο παιδί 450 € 5.400 €
Ζευγάρι με 2 ενήλικα παιδιά 500 € 6.000 €
Ζευγάρι με 2 ανήλικα και 1 ενήλικο παιδί 500 € 6.000 €
Μονογονεϊκή οικογένεια με 1 ανήλικο παιδί 250 € 3.000 €
Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά 300 € 3.600 €
Μονογονεϊκή οικογένεια με 1 ενήλικο παιδί 300 € 3.600 €
Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ενήλικα παιδιά 400 € 4.800 €

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε αργία εκπαιδευτικός για συνδικαλιστική δράση

Αιρετή εκπαιδευτικός στη Λακωνία τίθεται σε αργία επειδή προέβη σε αποκαλύψεις για την κατάσταση της εκπαίδευσης. Εντός ημερών η οριστική απόφαση που μπορεί να οδηγήσει σε απόλυσή της. 

Τι αναφέρεται σε ψήφισμα συμπαράστασης από ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ τοπικές ΕΛΜΕ καθώς και αλληλέγγυα σωματεία:

Καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική απόφαση του Yπουργείου Παιδείας να θέσει σε αργία την συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετή Εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων «Γ. Ρίτσος».

Όλα άρχισαν όταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας άσκησε δίωξη σε βάρος της με βάση τον «νέο» πειθαρχικό κώδικα για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας», μια αναχρονιστική, ασαφή και γενικόλογη κατηγορία, μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι προς κατηγορία!

Η συναδέλφισσα διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).

Η απόφαση να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία τώρα, ενώ έχουν περάσει 5 μήνες από την παραπομπή της στο πειθαρχικό και λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού, είναι πολιτική πράξη αυταρχισμού που επιδιώκει να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να δημιουργήσει κλίμα φόβου!
Η δίωξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε εργαζόμενο που τολμά να αντιδράσει στις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής. Ουσιαστικά βαπτίζεται παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται νέα τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης

Επιστήμονες στη Βρετανία -μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες- χρησιμοποίησαν με επιτυχία μια νέα ασφαλέστερη μέθοδο για να διεγείρουν ορμονικά τις ωοθήκες των γυναικών, που είχαν καταφύγει σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, και να προκαλέσουν έτσι ωορρηξία, δηλαδή την απελευθέρωση ώριμων ωαρίων.

Η νέα τεχνική ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο υπερδιέγερσης των ωοθηκών και τις πιθανές -ακόμη και μοιραίες- επιπλοκές.

Ήδη δώδεκα μωρά γεννήθηκαν από μητέρες που, προκειμένου να ωριμάσουν τα ωάριά τους, είχαν κάνει ένεση της φυσικής ορμόνης κισπεπτίνης, αντί της συνήθως χρησιμοποιούμενης ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG), μιας άλλης ορμόνης που είναι πιθανότερο να προκαλέσει υπερδιέγερση των ωοθηκών.

Οι ερευνητές του τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Γουόλτζιτ Ντίλο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικών ερευνών «Journal of Clinical Investigation», σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», δοκίμασαν τη νέα μέθοδο σε 53 υγιείς εθελόντριες στο νοσοκομείο «Χάμερσμιθ» της βρετανικής πρωτεύουσας.

Μεταξύ των ερευνητών βρίσκονταν οι Αλέξανδρος Κομνηνός (Ιατρική Imperial) και Γεώργιος Χριστόπουλος (Μονάδα Εξωσωματικής Χάμερσμιθ).

Οι γυναίκες έκαναν μόνο μια ένεση κισπεπτίνης, η οποία επέφερε την ωρίμαση των ωαρίων σε 51 από τις 53 γυναίκες.

Στις 49 γυναίκες επιτεύχθηκε εξωσωματική γονιμοποίηση των ωαρίων, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην μήτρα, ώσπου τελικά 12 γυναίκες έμειναν έγκυες – ένα καλό ποσοστό σε σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι επιστήμονες θα συνεχίσουν με μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές, κατ” αρχήν μεταξύ γυναικών που πάσχουν από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και οι οποίες αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για να εμφανίσουν σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών (υπερδιογκώνονται αρκετές φορές περισσότερο από το φυσιολογικό μέγεθός τους).

Το σύνδρομο αυτό εμφανίζεται περίπου στο ένα τρίτο των γυναικών που καταφεύγουν σε ορμονοθεραπεία για συμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση, συνήθως με σχετικά ήπια συμπτώματα όπως ναυτία και εμετούς. Όμως, στο 5% έως 10% των περιπτώσεων μπορεί να εμφανιστούν και σοβαρότερες δυνητικά θανατηφόρες επιπτώσεις, όπως βλάβη στα νεφρά.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ όπως δήλωσε ο Γουόλτζιτ Ντίλο, «το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών είναι ένα μείζον ιατρικό πρόβλημα. Μπορεί να αποβεί μοιραίο σε σοβαρές περιπτώσεις και παρουσιάζεται σε γυναίκες που κάνουν θεραπεία για εξωσωματική και οι οποίες, κατά τα άλλα, είναι πολύ υγιείς.

Χρειαζόμαστε πραγματικά πιο αποτελεσματικούς και φυσικούς τρόπους για να ενεργοποιούμε την ωρίμαση των ωαρίων στη διάρκεια της θεραπείας για εξωσωματική και τα αποτελέσματα της δοκιμής με κισπεπτίνη είναι πολύ υποσχόμενα».

Η κισπεπτίνη, η οποία ανακαλύφθηκε επίσης από βρετανούς ερευνητές το 2003, είναι μια φυσική ορμόνη που ενεργοποιεί την παραγωγή άλλων αναπαραγωγικών ορμονών στο σώμα της γυναίκας.

Αντίθετα, με την χοριακή γοναδοτροπίνη, η οποία παραμένει στο αίμα για πολύ καιρό μετά την ένεση, η κισπεπτίνη διασπάται πιο γρήγορα, πράγμα που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο υπερδιέγερσης των ωοθηκών.

Στο μέλλον, οι νέες δοκιμές θα συγκρίνουν απευθείας την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της χρησιμοποίησης των δύο διαφορετικών ορμονών, της κισπεπτίνης και της χοριακής γοναδοτροπίνης.

«Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα έρευνα, που εντοπίζει ένα πρόσθετο νέο φάρμακο, το οποίο θα μπορούσε να κάνει ακόμη πιο ασφαλή την εξωσωματική γονιμοποίηση, που είναι ήδη μια ασφαλής διαδικασία», δήλωσε ο καθηγητής Ντέηβιντ Άνταμσον, εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Γονιμότητας.

«Κι άλλες αποτελεσματικές στρατηγικές για την αποφυγή του συνδρόμου υπερδιέγερσης των ωοθηκών ήδη δοκιμάζονται κλινικά και το νέο φάρμακο (σ.σ. η κισπεπτίνη) θα πρέπει να περάσει μέσα από μεγάλες κλινικές δοκιμές για να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ισοδυναμία του με άλλα φάρμακα που σήμερα χρησιμοποιούνται», πρόσθεσε.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μία ακόμη εξαγγελία της… ανάπλασης του Φαλήρου!

Η ανάπλαση του Φαλήρου είναι ένα έργο που αποδεικνύει ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κυβερνήσεις και η δημόσια διοίκηση της χώρας.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει εξαγγελθεί τουλάχιστον τρεις φορές από το 2010 αλλά παρόλο που είχε έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν ξεκίνησε ποτέ. Με αποτέλεσμα, τώρα να εξαγγέλλεται για μια ακόμη φορά κι αφού δυστυχώς χάθηκαν οι δεσμευμένοι πόροι απο το ΕΣΠΑ και οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν εργασία σε χιλιάδες εργαζομένους στον κατασκευαστικό τομέα, κατά την περίοδο της κρίσης, και θα άφηναν ελεύθερα τα κονδύλια του ΣΕΣ για να γίνουν άλλα χρήσιμα έργα.

Απαιτούνταν μόνο να συνταχθεί και να σταλεί στο ΣτΕ, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Αλλά αυτό καθυστέρησε τρεισήμισι χρόνια. Κι όταν επιτέλους ετοιμάστηκε, απαιτήθηκαν τουλάχιστον άλλοι έξι μήνες για να συγκεντρωθούν όλες οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. Ακόμα και τότε όμως, το έργο δεν μπόρεσε να μπει σε τροχιά δημοπράτησης αφού… έλειπε η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης. Κι αυτή εγκρίθηκε τελικώς απο τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μανιάτη, πριν λίγες ημέρες κι έτσι το έργο μπορεί τώρα να προκηρυχθεί. Ωστόσο κανείς ακόμη δεν ειναι σε θέση να πει επισήμως πότε θα γίνει αυτό.

Πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια απο τότε που ο διάσημος ιταλός αρχιτέκτονας Ρέτζο Πιάνο παρουσίαζε τα σχέδια του και ανακοινωνόταν απο τον τότε υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2015. Αυτό είπε κι ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στις αρχές του 2013 όταν παρουσίαζε το όραμα του για την Αθήνα και μιλούσε για το τρίπτυχο Πανεπιστημίου-Φάληρο-Ελληνικό. Απο τότε πάντως, η Πανεπιστημίου και το Φάληρο ακόμα αναμένεται να προκηρυχθούν.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα δύο επιδόματα του ΟΑΕΔ που οι περισσότεροι αγνοούν- Δείτε αν είστε δικαιούχοι

Σε γενικές γραμμές, στην Ελλάδα, οι νέοι δεν τυγχάνουν ειδικών και στοχευμένων πολιτικών καταπολέμησης της ανεργίας. Τα προβλεπόμενα επιδόματα ανεργίας έχουν οριζόντιο χαρακτήρα ανεξαρτήτου ηλικίας, ενώ και το τακτικό επίδομα ανεργίας μειώθηκε από 430,75 ευρώ (9/2008) σε 360 ευρώ (3/2012). Ποια είναι τα επιπρόσθετα επιδόματα ανεργίας που παρέχει ο ΟΑΕΔ εκτός από αυτό της τακτικής ανεργίας.

Μοναδικό πρόσθετο βοήθημα αποτελεί το επίδομα σε νέους 20-29 ετών (ή διαφορετικά επίδομα νεοεισερχόμενων, Απόφοιτοι ΑΕΙ) το οποίο δικαιούνται άνεργοι 20-29 ετών εφόσον παραμένουν άνεργοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο. Το επίδομα αυτό είναι 73,97 ευρώ το μήνα και χορηγείται για 5 μήνες.

Προϋπόθεση αποτελεί η συμπλήρωση του 20ου έτους ηλικίας ή η απόκτηση πτυχίου ή η απόλυση από το στρατό. Στην περίπτωση απόκτησης πτυχίου, για τη λήψη του επιδόματος προϋπόθεση αποτελεί η έκδοση κάρτας ανεργίας εντός 3 μηνών από τη λήψη του πτυχίου και η παραμονή σε ανεργία για ένα έτος. Στην περίπτωση επιδόματος μετά τη στράτευση, το επίδομα λαμβάνεται μετά από παραμονή σε ανεργία για ένα έτος.

Ενδεικτικά, το έτος 2013 έλαβαν το συγκεκριμένο επίδομα μόνο 4.800 άτομα (ΟΑΕΔ). Επιπλέον, μέτρο επικουρικού χαρακτήρα ως προς την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, αποτέλεσε η ηλικιακή διεύρυνση κατά το έτος 2013 του επιδόματος ενίσχυσης των μακροχρόνια ανέργων, το οποίο χορηγείται πλέον σε ανέργους από 20-66 ετών (ενώ πριν ήταν 45-65 ετών) και αφορά 200 ευρώ για 12 μήνες. Επίσης το εισοδηματικό κριτήριο διαμορφώθηκε σε 10.000 ευρώ (ανώτερο οικογενειακό εισόδημα) από 5.000 που ίσχυε πριν.

Το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων χορηγήθηκε από τον ΟΑΕΔ, μόλις σε 6.691 δικαιούχους εντός του 2014. Αν σε αυτούς προστεθούν και άλλοι 1.125 μακροχρόνια άνεργοι που λαμβάνουν το ίδιο επίδομα, από το 2013, τότε ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ που βρίσκονται χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών και λαμβάνουν ένα πρόσθετο βοήθημα, ανέρχεται στα 7816 άτομα.

Τα κριτήρια επιλογής είναι εκείνα που βγάζουν εκτός, χιλιάδες πιθανούς δικαιούχους. Όπως έχουν εντοπίσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την ύπαρξη χρονικού ορίου 60 ημερών, μετά τη λήξη της τακτικής ανεργίας για την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση αυτού του πρόσθετου επιδόματος. Οι περισσότεροι άνεργοι, αγνοούν αυτή την τόσο καθοριστική λεπτομέρεια, με αποτέλεσμα όταν υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, να έχει παρέλθει το όριο των 60 ημερών και να έχουν χάσει το επίδομα.

Επισημαίνεται ότι πριν εφαρμοστούν οι αλλαγές στη χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος, αρκούσε ο δικαιούχος να έχει κάρτα ανεργίας.

Επίσης, πρόσθετο πρόβλημα έχει δημιουργήσει η υποχρεωτική υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους, όταν δηλαδή ο νυν άνεργος εργαζόταν ακόμα. Συνήθως από τις φορολογικές δηλώσεις αυτές προκύπτουν εισοδήματα υψηλότερα των 12.000 ευρώ, που είναι το ανώτατο όριο για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος, με αποτέλεσμα να το χάνουν αρκετοί δικαιούχοι. Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr τα επιδόματα είναι:

Επίδομα μακροχρόνια ανέργων
 
Τα κριτήρια

Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.

Προϋποθέσεις

1. Ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών. Ως ημερομηνία αφετηρίας για τη συμπλήρωση του 20ου και 66ου έτους, λογίζεται η ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης των ορίων ηλικίας είναι ο χρόνος υποβολής της αίτησης.

2. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας. Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις), και υποβάλλουν την αίτηση εντός αποσβεστικής προθεσμίας δυο (2) μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης.

Οι τακτικά επιδοτούμενοι λόγω συνέχισης με βάση το άρθρο 20 του ν.δ. 2961/54, που κατά τη λήξη του υπολοίπου της 12μηνης επιδότησης δεν έχουν συμπληρώσει χρόνο παραμονής αδιαλείπτως επί 12μηνο στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δύνανται να υποβάλλουν τη σχετική με το επίδομα μακροχρονίως ανέργων αίτηση, μέσα σε αποσβεστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της αδιάλειπτης 12μηνης παραμονής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών .

3. Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

4. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ΕΥΡΩ. Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 586,08 ΕΥΡΩ για κάθε ανήλικο τέκνο. Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Έτσι π.χ. για το δικαιούχο που έχει 2 ανήλικα τέκνα, το ετήσιο οικογενειακό του εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 11.172,16 (10.000 + 587 + 587 = 11.172,16) ΕΥΡΩ

Σημείωση: Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό, απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα από κάθε πηγή – με εξαίρεση τις αποζημιώσεις απόλυσης – του προηγούμενου από την άσκηση του δικαιώματος οικονομικού έτους του ανέργου, της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του.

Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος) .

Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το ατομικό.

Ύψος επιδόματος

Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των 200 ΕΥΡΩ και χορηγείται προσωπικά στον ίδιο το δικαιούχο για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες.
Το επίδομα αυτό δεν επιδέχεται προσαυξήσεις, είναι προσωποπαγές και δεν μεταβιβάζεται.

Δικαιολογητικά

1. Αίτηση του δικαιούχου στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του ή της τελευταίας επιδότησης αυτού.

2. Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου της άσκησης οικονομικού έτους, από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή ΚΕΠ, ή απλή φωτοτυπία του ως άνω εκκαθαριστικού σημειώματος, που συνοδεύεται από την υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1589/1986, στην οποία ο ενδιαφερόμενος βεβαιώνει την ακρίβεια των δηλούμενων σε αυτό στοιχείων ή εκτύπωση του προαναφερθέντος εκκαθαριστικού σημειώματος που χορηγείται μέσω του συστήματος TAXISNET, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσής του.

3. Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου , η οποία είναι συνημμένη στη σχετική αίτηση, όπου βεβαιώνονται τα παρακάτω:

α) ότι έλαβε γνώση των χρονικών διαστημάτων της υποχρεωτικής του εμφάνισης στον ΟΑΕΔ.

β) ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώσει την αρμόδια Υπηρεσία για τους λόγους απώλειας της ιδιότητας του ανέργου εντός οκτώ (8) εργάσιμων ημερών και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη του μήνα επιδότησης.

γ) ότι έλαβε γνώση ότι μετά την άρση του λόγου αναστολής και για να συνεχιστεί η επιδότησή του, οφείλει να παρουσιαστεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Οργανισμού το αργότερο μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από την ημερομηνία άρσης του λόγου αναστολής.

δ) ότι υποχρεούται να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κλήση της αρμόδιας Υπηρεσίας για αυτοπρόσωπη εμφάνισή του εντός της προθεσμίας που θα του ορίζει.

ε) ότι υποχρεούται σε περίπτωση αλλαγής του τόπου κατοικίας ή διαμονής του, να το δηλώσει στην αρμόδια Υπηρεσία

στ) ότι όσα δικαιολογητικά καταθέτει σε φωτοαντίγραφα είναι ακριβή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα.

4. Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο κ.λ.π.)

5. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έχοντες ανήλικα τέκνα.

6. Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση διακοπής του επιδόματος δεν χωρεί συνέχιση.ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:

Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.

Επίδομα Σε Νέους Από 20-29 Ετών

Περιγραφή

Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 – 29 ετών, εφ” όσον είναι άνεργοι και παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο.
Το επίδομα ανέρχεται σε 73,37 ΕΥΡΩ τον μήνα και καταβάλλεται για πέντε μήνες.

Προϋποθέσεις

Να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους ή να έχουν αποκτήσει πτυχίο ή να έχουν απολυθεί από το στρατό.

Η προθεσμία είναι τρίμηνη από την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας ή την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση απ” τον στρατό.

Δικαιολογητικά

1. Aστυνομική ταυτότητα.

2. Βεβαίωση σχολής (απόκτηση πτυχίου ή διακοπή σπουδών με γνωστοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας).

3. Απολυτήριο στρατού (για όσους απολύθηκαν από τον Στρατό ή βεβαίωση στρατιωτικής αρχής ότι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία θα δηλώνει ότι :

Α) Δεν πραγματοποίησε περισσότερα από 80 ημερομίσθια σε συνεχή ή διαλείπουσα απασχόληση μετά την εγγραφή του στο ειδικό μητρώο ανέργων

Β) Δεν ασκεί ελεύθερο ή άλλο επάγγελμα, ούτε εργάζεται σε επιχείρηση του πατέρα, της μητέρας ή της (του) συζύγου.

Γ) Δεν συνταξιοδοτείται και δεν έχει επιδοτηθεί για ανεργία

Δ) Δεν απασχολείται σε γεωργικές, δασικές ή κτηνοτροφικές εργασίες.

Στ) Εφόσον αναλάβει εργασία ή ασθενήσει ή συνταξιοδοτηθεί υποχρεούται να το γνωρίσει αμέσως στην αρμόδια Υπηρεσία.

5. ΙΒΑΝ λογ/σμού ΕΤΕ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!