EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Φαλίρισαν τον ΕΟΠΥΥ

ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑ 7,7 ΔΙΣ., ΕΝΩ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 500 ΕΚΑΤ. * ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ 9,5 ΕΚΑΤ. ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
Πακτωλός χρημάτων προς μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες για… μελέτες διάσωσης του συστήματος

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύουν να μείνουν τα 9,5 εκατομμύρια των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, καθώς ο Οργανισμός Περίθαλψης από στιγμή σε στιγμή μπορεί να περάσει σε καθεστώς στάσης πληρωμών, αφού οι οφειλές του μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας του ανέρχονται στα 7,7 δισ. ευρώ, ενώ τα ποσά που έχει λαμβάνειν φτάνουν μόλις τα 500 εκατ. ευρώ.
Η κατάσταση είναι εκρηκτική υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς με το Ν. 4051/2012 το ποσοστό της κρατικής επιχορήγησης από 0,6% του ΑΕΠ μειώθηκε στο 0,4%, δηλαδή μείωση της επιχορήγησης κατά 500.000.000 ευρώ.

Και πριν κοπάσουν οι τυμπανοκρουσίες για τον μεγάλο φορέα των 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων, με νέα «υγειονομική μεταρρύθμιση» (Ν. 4238/2014 – Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας ΠΕΔΥ, αλλαγή σκοπού ΕΟΠΥΥ και λοιπές διατάξεις) δημιούργησαν το ΠΕΔΥ, στο οποίο μεταφέρθηκαν και εντάχθηκαν οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στην οργανωτική δομή των Δ.Υ.Πε. ως αποκεντρωμένες μονάδες τους. Ταυτόχρονα άλλαξαν και το σκοπό του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας, συρρικνώνοντας δραματικά τις οργανικές μονάδες του (σε ποσοστό πάνω από 50%).
Ηδη από τις 11/10/2013 έχει ανατεθεί στην Task Force το έργο «Μηχανισμός Υποστήριξης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και τον ΕΟΠΥΥ» ύψους 4,5 εκατ. ευρώ και διάρκειας δύο ετών.

                       

Επίσης η γερμανική εταιρεία GIZ (η οποία παρέχει συμβουλές και αναλαμβάνει διοικητικούς ρόλους κυρίως σε χώρες του τρίτου κόσμου για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης) υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση συνεργασίας με το υπουργείο Υγείας ύψους 9.890.504 ευρώ, με βασικό αντικείμενο τη διοικητική υποστήριξη, την παροχή συμβουλών και εκπόνηση μελετών που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ (πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας).

Παράλληλα, έχουν συσταθεί πλήθος επιτροπών και ομάδων εργασίας με τα ίδια αντικείμενα. Στη μνημονιακή Ελλάδα, πριν ολοκληρωθούν οι μελέτες, το υπουργείο Υγείας έσπευσε να διαλύσει δομές της ΠΦΥ (με 7.871 διαθεσιμότητες ιατρικού, υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού) και να στερήσει αναγκαίες για την υγεία όλου του ελληνικού λαού δωρεάν υπηρεσίες, με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων.

Δεν υπάρχουν πόροι για την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στον ελληνικό λαό, υπάρχει όμως πακτωλός χρημάτων που διαχέεται στις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες για έργα αμφίβολης αποτελεσματικότητας και αναγκαιότητας.

Η συνολική κρατική επιχορήγηση του έτους 2014 ανέρχεται στο ποσό των 774.000.000 ευρώ (μειωμένο κατά 234.000.000 από πέρυσι). Σημειωτέον, ότι με έγγραφο του ΓΛΚ, το οποίο δεν έχει ανακληθεί μέχρι σήμερα, το ποσό της κρατικής επιχορήγησης θα περικοπεί περαιτέρω κατά 165.000.000 ευρώ.

                       

Οι λοιπές απαιτήσεις που δεν έχουν αποδοθεί από τους φορείς στον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται στο ποσό των 150.190.098 ευρώ. Συνολικά οι οφειλές των φορέων ανέρχονται στο ποσό των 571.688.424 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Θανάση Καποτά, ο ΕΟΠΥΥ κινδυνεύει να βρεθεί σε αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεών του. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο και για λόγους «διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος και εύρυθμης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ με το άρθρο 100 του Ν. 4172/13 θεσμοθετήθηκε ότι δύναται ο ΕΟΠΥΥ να αναθέτει σε ιδιωτικούς ελεγκτικούς φορείς τον έλεγχο και την εκκαθάριση των λογαριασμών των παρόχων.

Εχουν επιλεγεί πέντε κοινοπραξίες εταιρειών, στις οποίες έχει παραχωρηθεί δωρεάν δημόσιο κτήριο στην Πεύκη (έχει περιέλθει στον ΕΟΠΥΥ από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) στο οποίο συστεγάζονται, τα δε λειτουργικά του έξοδα βαρύνουν τον ΕΟΠΥΥ. Το ποσό που θα μοιραστούν οι επιλεγείσες κοινοπραξίες υπολογίζεται πάνω από 50.000.000 ευρώ.

Παρ’ όλο που έχει συνδράμει ο Οργανισμός τα μέγιστα για να διευκολύνει το έργο τους και να τους μεταφέρει την τεχνογνωσία, μέχρι σήμερα δεν έχουν παραδώσει κανένα αποτέλεσμα.

Προσφυγή των γιατρών για το clawback

                

Κατά του μηχανισμού αυτόματων επιστροφών δαπανών περίθαλψης (clawback) και της σχετικής υπουργικής απόφασης στρέφεται, με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ.

Οπως αναφέρει, οι γιατροί με το clawback επιβαρύνονται με υπέρμετρη και δυσανάλογη δαπάνη και καλούνται στην ουσία οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα να σηκώσουν όλο το βάρος μείωσης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ. Και αυτό διότι τους ζητείται να επιστρέψουν ποσά τα οποία «δεν έχουν εισπράξει, καθώς όπως είναι γνωστό ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει τις νόμιμες αμοιβές στους γιατρούς μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις».

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και θα οδηγήσει στο κλείσιμο των ιατρείων, αφού το ποσοστό κέρδους είναι πλέον απαγορευτικό και απόλυτα δυσανάλογο με τα έξοδα που έχουν οι γιατροί.

Η υπουργική απόφαση για το clawback προβλέπει «αναδρομική μείωση της νόμιμης και συμβατικής αμοιβής των γιατρών και λοιπών παροχών υπηρεσιών υγείας (Ιατρικά Κέντρα κ.λπ.) για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Β. ΦΩΤ.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ή ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑ και μονομερή δικαίωση‏

Η είδηση ότι στρατιωτικοί, αστυνόμοι, πυροσβέστες, λιμενικοί και άλλοι, αλλά επίσης και πάλι ξανά οι δικαστές να δικαιώνονται και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τις περικοπές μισθών και συντάξεων λόγω μνημονίου με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ σε αντίφαση ο περισσότερος λαός ο οποίος είναι σε παραγωγικές μονάδες εργασίας αυτοί που δημιουργούν πλούτο στην οικονομία απορρίπτονται, αυτό γίνεται αυτόματα Προκλητικό, Δικτατορικό, Αντικοινωνικό, Αντεθνικό και Αντιευρωπαικό.

Που είναι το Σύνταγμα που διατυπώνει το Άρθρο 4 παρ.2 ότι όλοι ήμαστε ίσοι, ακόμη και το Ευρωπαικό Σύνταγμα που απαγορεύει τις διακρίσεις.

Υπηρετήσαμε στο Στρατό 32 μήνες με παράταση της θητείας λόγω του νόμου της Επισράτευσης και μάλιστα χωρίς να πληρωνόμαστε καθώς εμείς προσφέραμε έτσι πράγματι παραπάνω, το κράτος δεν το αναγνώρισε ούτε καν ασφαλιστικά ενώ αντίθετα χρειάζεται να πληρώσουμε αρκετά χρήματα για την Θητεία ως ασφαλιστική αναγνώριση σε αντίθεση με τους έμμισθους ένστολους που υπηρέτησαν πολύ λιγότερα χρόνια ως εργασία από όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους δόθηκαν χωρίς να πληρώσουν τα λεγόμενα πλασματικά χρόνια δηλαδή στο γάμο του Καραγκιόζη και να παίρνουν επί πλέον χρήματα λόγω αυτού, νέο μεγαλύτερο βαθμό, ενώ εμείς όταν αποστρατευτήκαμε δεν είχαμε την σιγουριά της μονιμότητας των ενστόλων και αντίθετα από αυτούς βγήκαμε στην αγχωτική εύρεση εργασίας.

Η υποτίμηση δεν μπορεί να πιάσει μόνο τους εργαζόμενους όλων των κλάδων οικονομίας χωρίς τους ένστολους και δικαστές είναι παράλογο.

Δεν αντέχουμε άλλο να φορτωνόμαστε εμείς τα βάρη των παραπάνω.

Πόσες φορές οι δικαστές με δικές τους αποφάσεις πήραν αναδρομικά και πόσα χρήματα μόνο από αναδρομικά από το 1995 μέχρι σήμερα και μάλιστα πολλές φορές από ταμεία άλλων εργαζομένων ακόμη και όταν η χώρα μπήκε στο μνημόνιο και αιμορραγεί και ο λαός εξαθλιώνεται.

Ας γίνει μια αναλογιστική μελέτη από που πήραν τα λεφτά οι δικαστές και πόσα. Αντίθετα τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν διότι είναι η συνδιαλλαγή αυτής της εξουσίας με την διαφθορά των πολιτικών, και της πολιτικής που βρίσκετε κριμένη ως γάγκρενα βαθιά στο σώμα της Ελλάδας καθώς πρέπει να γίνει η πραγματική κάθαρση.

Έχουμε παιδιά που σπουδάζουν ή ετοιμάζονται να σπουδάσουν και δεν θα μπορέσουν να πάνε να σπουδάσουν.

Έχομε σπίτια που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα Χαράτσια και θα μας τα πάρουν.
Έχουμε ασθενείς που δεν μπορούνε να αγοράσουν τα φάρμακα.
Έχουμε ανέργους που δεν ζουν πραγματικά.
Με αυτές τις αποφάσεις οδηγούν τη Χώρα στο Χάος.
Ή θα δικαιωθούμε συνταξιοδοτικά και μισθολογικά όλοι ή κανένας.

ΑΚΤΑΙΟΣ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ήπειρος: Επιχειρηματίες εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση πολιτών στις παραλίες

Αποδέκτης πολλών καταγγελιών από πολίτες έχει γίνει το τελευταίο διάστημα το γραφείο του Συμπαραστάτη του Πολίτη, οι οποίοι διαμαρτύρονται εναντίον επιχειρηματιών που εκμεταλλεύονται καταστήματα και ξαπλώστρες στις παραλίες της Ηπείρου.

Συγκεκριμένα αρκετοί επιχειρηματίες παρεμποδίζουν την ελεύθερη και άνευ περιορισμών πρόσβαση και χρήση των παραλιών από τους πολίτες.

Τα παραπάνω κάνει γνωστά ο Συμπαραστάτης του πολίτη με έγγραφό του προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πρέβεζας και Θεσπρωτίας καθώς και στο Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας με το οποίο ζητά να επιληφθούν του προβλήματος γνωστοποιώντας στους ανωτέρω ότι η πρόσβαση και χρήση των πλαζ είναι δημόσιο αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν επιδέχεται περιορισμούς από κανένα.


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Να εξαφανιστούν από προσώπου γης… Τα πολιτικά προσκυνημένα ανθρωπάρια που έχουν υποταχθεί πλήρως στις ορέξεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων… Δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση… Υπάρχουν τοποθετημένοι σκλάβοι για να διευθετούν τις εντολές-διαταγές που έρχονται από το επιτελείο των «μεγάλων αφεντικών». Υπάρχουν ανίκανοι προς κάθε προσπάθεια δημιουργίας…. Παρά μόνο εκτελεστές καταστροφικών πολιτικών και εντολών…

Είναι ξεφτίλες, είναι προδότες… Έχουν καταστρέψει κάθε έννοια συνταγματικότητας σε αυτή τη χώρα και από πάνω ζητούν από τον κόσμο να το βουλώνει και να πληρώνει ακόμα και με την ίδια του τη ζωή τους δικούς τους τυχοδιωκτισμούς (τυχοδιωκτισμός: η επιδίωξη της κοινωνικής ανόδου ή του πλουτισμού χωρίς καμία ηθική αρχή). Άνθρωποι πολιτικοί, ψευτοθρησκευόμενοι και ψευτοπατριώτες συμμετέχουν, εκούσια, στη προετοιμασία για την απόλυτη Παγκοσμιοποίηση, καίγοντας την ίδια τους την πατρίδα…

Δεν διαπραγματεύονται απολύτως τίποτα… Κάθονται προσοχή δουλικά… Μόλις δουν ξένο, κάθονται κλαρίνο, χωρίς να σκεφτούν τι θέλει και ποιος είναι. Απειλούν και συκοφαντούν τον ελληνικό λαό και στέκονται σούζα στο εγχώριο και ξένο σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα το οποίο υπηρετούν τυφλά…

Όλα αυτά τα μέτρα που επιβάλουν είναι καλά σχεδιασμένα, ώστε να οδηγηθούμε σε μια παγκόσμια οικονομία ( με συσσώρευση του πλούτου στα χέρια του 1% των ανθρώπων ) και σε μια ελεγχόμενη οργουελική κοινωνία του Μεγάλου Αδελφού, με εμφάνιση μιας υπερθρησκείας χωρίς Μυστήρια αλλά με «μυήσεις» και «όρκους υποταγής»

Πίσω από την οικονομική υποδούλωση κρύβεται η πνευματική υποδούλωση των Ελλήνων και όλων – τελικά – των λαών στη παγκόσμια δικτατορία – διακυβέρνηση. Και σε αυτή την υποδούλωση συμμετέχουν δόλια και οι Έλληνες (;) πολιτικοί που κατέχουν την εξουσία.

Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία, μα καμία αλλαγή προς το σωστά και δίκαια καλύτερο, όσο αυτά τα ανθρωπάρια βρίσκονται στις υψηλές θέσεις εξουσίας… Όσο και να σκούζουν για το αντίθετο. Το ολοκαύτωμα έρχεται το φθινόπωρο. Θα πρόκειται για ανείπωτη καταστροφή για τον τόπο, για τους

Έλληνες και τις μελλοντικές γενιές. Θα ρημάξουν ολοκληρωτικά τους Έλληνες με αρπαγή της περιουσίας τους και το ταχύτατο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Τα πολιτικά ανδρείκελα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί σε βάρος όλων μας….

Έλληνα ξύπνα και μην τους αφήνεις πλέον να καθορίζουν τη δική σου μοίρα… Ξύπνα πριν να είναι τελείως αργά…

Γράφει ένας αθεράπευτα ρομαντικός
Πηγή: Hellasforce


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινή ισόβιας και 15 χρόνων κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος πρώην προϊσταμένης σε ΔΟΥ

Ποινή ισόβιας και 15 χρόνων κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος πρώην προϊσταμένης σε ΔΟΥ, η οποία φέρεται ως «πρωταγωνίστρια» στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Όπως γράφει σήμερα ο «Αγγελιοφόρος», σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της πρώην εφοριακού φέρεται ότι την περίοδο 1999 – 2000 πήρε ως μίζα περίπου 150.000.000 δραχμές για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που δόθηκαν σε εταιρείες – φαντάσματα.

Η πρώην προϊσταμένη του τμήματος ΦΠΑ της Α΄ ΔΟΥ, που είναι ήδη φυλάκισμένη, έχει καταδικαστεί ακόμη δύο φορές σε ισόβια και σε πολλά επιπλέον χρόνια κάθειρξης για υποθέσεις παράνομων επιστροφών που ήταν εικονικές.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διεθνής Διαφάνεια: Μείωση μισθού σε υπάλληλο επειδή κατήγγειλε παρατυπίες

Μείωση μισθού επιβλήθηκε σε υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης ως πειθαρχική ποινή επειδή κατήγγειλε παρατυπίες και αδιαφανείς διαδικασίες στην υπηρεσία της, όπως καταγγέλει η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς
 
Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς (ΔΔ-Ε) μέσω της Υπηρεσίας «Διαφάνεια Τώρα!» για την καταγγελία περιστατικών διαφθοράς από πολίτες, παρενέβη στη συγκεκριμένη υπόθεση, ζητώντας να δρομολογηθεί η νόμιμη διαδικασία για άμεση επανεξέταση και αποκατάσταση των βασικών δικαιωμάτων της εργαζομένης.
 
Με επιστολή της η Διεθνής Διαφάνεια, στις 9 Μαΐου 2014, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, υπογράμμισε ότι η υπάλληλος είχε απευθυνθεί ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2013 στη συγκεκριμένη υπηρεσία καταγγέλλοντας φαινόμενα αδιαφάνειας του Δήμου Σύρου, χωρίς να λάβει ικανοποιητική ανταπόκριση.
 
Αντ' αυτού, όπως καταγγέλει η Διεθνής Διαφάνεια, στην υπάλληλο επιβλήθηκαν πειθαρχικές κυρώσεις για «άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής» από τα ίδια τα πρόσωπα εναντίον των οποίων στρεφόταν η «κριτική» της υπαλλήλου, και χωρίς να έχουν πρώτα εξεταστεί όσα καταγγέλονταν για αδιαφάνεια.
 
H υπάλληλος υπέβαλε το Νοέμβριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014, ενστάσεις για την επανεξέταση της υπόθεσής της -με αποτέλεσμα να μην έχει προχωρήσει προς το παρόν η κράτηση του μισθού της μέχρι να συγκροτηθεί και να λάβει τελική απόφαση το αρμόδιο όργανο.
 
Η Διεθνής Διαφάνεια καλεί το υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης να εφαρμόσουν χωρίς καθυστέρηση την νόμιμη διαδικασία που θα δρομολογήσει την επανεξέταση της υπόθεσης της υπαλλήλου από το αρμόδιο όργανο.
 
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρόμος στην κυβέρνηση για τις δικαστικές αποφάσεις

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων που δικαιώνουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων και κρίνουν κεντρικές κυβερνητικές επιλογές που έγιναν στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δημιουργούν νέα δεδομένα για την κυβέρνηση
 
Επανέρχεται δριμύτερο τις τελευταίες ημέρες το «φάντασμα» των δικαστικών αποφάσεων που κρίνουν αντισυνταγματικές μνημονιακές παρεμβάσεις στις αποδοχές δημοσίων υπαλλήλων. 
 
Κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ το «φέσι» αν η απόφαση για τους δικαστικούς επεκταθεί σε ένστολους και άλλα ειδικά μισθολόγια και… περιμένουν τα δουν τις καθαρογραμμένες αποφάσεις.
 
«Θα δούμε τι θα κάνουμε» λένε κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας ότι πρέπει να φανεί από το σκεπτικό αν και με ποιόν τρόπο θα μπορέσουν να ληφθούν οι «συμψηφιστικές ενέργειες» που προβλέπονται ως μνημονιακή δέσμευση. Εξηγούν ότι οι παρεμβάσεις προτείνεται να προέλθουν από τους ίδιους κλάδους - τομείς, ενώ δεν είναι απαραίτητο -ακόμη και αν υπάρξουν αποφάσεις- να γίνουν φέτος.

Ο προβληματισμός είναι έντονος στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο που έχει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, ενώ για πολλούς «το τσουνάμι των ειδικών μισθολογίων και των αντισυνταγματικών περικοπών τους τώρα αρχίζει».
 
Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους άρχισαν οι ασκήσεις επί χάρτου για το ύψος του δημοσιονομικού κόστους και τα μέτρα με τα οποία θα καλυφθεί αυτό. Εξάλλου, οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετούς μήνες στην κυβέρνηση ότι το όποιο κόστος προκύψει από την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων θα καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα, αδιαφορώντας εάν αυτά θα αφορούν το σύνολο των φορολογουμένων ή μόνο τους κλάδους που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
 
Οι προβολές που κάνει το οικονομικό επιτελείο ανεβάζουν το συνολικό κόστος των δικαστικών αποφάσεων σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αν και όπως τονίζουν στελέχη του οι όποιες προβλέψεις είναι επισφαλείς και ουδείς μπορεί να ξέρει σήμερα πώς θα εξελιχθούν αυτά τα ζητήματα και πόσο τελικώς θα κοστίσουν.
 
Μόνο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν στις αποδοχές των ενστόλων επιφέρει κόστος για τον προϋπολογισμό της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα εξετάσει συνολικά το θέμα των διεκδικήσεων που προκύπτουν από δικαστικές αποφάσεις.

Η κυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει μια ειδική κατηγορία εργαζομένων, αλλά πολλοί ήδη την κατηγορούν για «δυο μέτρα και δυο σταθμά», ενώ για να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, ανακοίνωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η αναπροσαρμογή δεν θα ισχύσει για τους βουλευτές.
 
Ήδη πονοκέφαλο δημιουργεί στο οικονομικό επιτελείο και μια άλλη απόφαση, αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των ένστολων και υπάρχει ήδη ζήτημα για το πώς θα αντιμετωπισθεί η «τρύπα» πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων που δημιουργείται στον προϋπολογισμό.
 
Το κρίσιμο στοιχείο είναι εάν η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει νέα μέτρα για να καλύψει αυτή την «μαύρη τρύπα», διότι στο πλαίσιο της τελευταίας συμφωνίας με την τρόικα, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει το όποιο δημοσιονομικό κόστος προκύψει.
 
Ωστόσο, έχει στείλει ήδη το μήνυμα σε ένστολους και σε όλους όσοι αμείβονται με ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί, καθηγητές, γιατροί του ΕΣΥ, διπλωμάτες κ.ά.) ότι δεν αποκλείεται να πληρώσουν οι ίδιοι τις δικαστικές αποφάσεις που θα κρίνουν αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν στους μισθούς τους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε την Τετάρτη στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ το πρώτο, από τα έξη, προαπαιτούμενο για τη δόση, το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση
 
Το νομοσχέδιο επιτρέπει την αλλαγή χρήσης γης απελευθερώνοντας, σύμφωνα με την κυβέρνηση, τη δυνατότητα για επενδύσεις.
 
Η αντιπολίτευση δεν πείστηκε και αντέδρασε στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, πως οι υπερεπείγουσες διαδικασίες συζήτησης και υπερψήφισης του νομοσχεδίου απαντούν σε υποχρεώσεις της χώρας προς τους δανειστές της.
 
Ως πλέον ενδεικτικά σημεία της αντιπολιτευτικής κριτικής αναδείχθηκαν οι διατάξεις που αφορούσαν τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια, που εκπονούνται προκειμένου να καταστούν οι εκάστοτε περιοχές κατάλληλες να υποδεχθούν επενδύσεις μεγάλης κλίμακας ή εν γένει «οργανωμένη αναπτυξιακή και παραγωγική δραστηριότητα».
 
Η προτεραιότητα που δίνει το νομοσχέδιο στη στόχευση αυτή, σε συνδυασμό με την απλοποίηση των υφιστάμενων διαδικασιών ελέγχου, οδήγησαν την αντιπολίτευση σε καταγγελία του σχεδίου νόμου.
 
«Αν θέλουμε να παράγουμε πλούτο χωρίς δανεικά, από την πραγματική οικονομία και όχι από την αγοραπωλησία άυλων τίτλων, τότε χρειαζόμαστε επενδύσεις» επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης. «Για να γίνουν όμως επενδύσεις, θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα "πού μπορώ να επενδύσω, πώς και πότε», είπε.
 
Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος προωθεί τη «Διαύγεια στην Περιβαλλοντική Αδειοδότηση», μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα είναι έτοιμη σε μερικούς μήνες και θα δίνει το δικαίωμα στον κάθε Έλληνα πολίτη να γνωρίζει την εικόνα της κάθε περιοχής και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι επενδύσεις της - και αν υπάρχει καθυστέρηση, ποιος είναι ο υπεύθυνος σε προσωπικό, υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο.
 
Διαφορετικές υπήρξαν, ωστόσο, οι προσεγγίσεις της αντιπολίτευσης. «Εδώ ψηφίζουμε τα μη κριτήρια, τις μη δεσμεύσεις, τα μη πλαίσια» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 
«Μας φέρατε νομοσχέδιο 320 σελίδων για το χωροταξικό σχεδιασμό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ποιου κατεπείγοντος;» αναρωτήθηκε η Ραχήλ Μακρή (ΑΝΕΛ) χαρακτηρίζοντας «προδήλως αντισυνταγματικές» ορισμένες διατάξεις που άπτονται της περιβαλλοντικής προστασίας.
 
«Το υπουργείο Περιβάλλοντος στα τελευταία νομοσχέδια, δυστυχώς, επιλέγει να νομιμοποιεί ό,τι δεν μπορούσε να νομιμοποιηθεί με τον νόμο περί αυθαιρέτων» παρατήρησε η Νίκη Φούντα (ΔΗΜΑΡ.
 
«Με αυτό το νομοσχέδιο φαίνεται ότι γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να παραμεριστεί οτιδήποτε εμποδίζει την πορεία επέλασης των λεγόμενων "επενδυτών"» σχολίασε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργούν την Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Η ΟΣΥΠΑ, σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζει πως η ΥΠΑ χρήζει άμεσης χρηματοδότησης για έργα και συντηρήσεις που πρέπει να γίνουν και δεν έγιναν για τη βελτίωση υποδομών και αεροδρομίων


Στην κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου), προχώρησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), καταγγέλλοντας απαξίωση της ΥΠΑ «απ” όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία- αεροδρόμια και πιθανή κατάρρευσή της».

Η ΟΣΥΠΑ, σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζει πως η ΥΠΑ χρήζει άμεσης χρηματοδότησης για έργα και συντηρήσεις που πρέπει να γίνουν και δεν έγιναν για τη βελτίωση υποδομών και αεροδρομίων.

Στη διάρκεια της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, η ΟΣΥΠΑ θα παρέχει το παρακάτω έργο και θα εξυπηρετεί τις παρακάτω πτήσεις:
  • Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών- Μακεδονίας.
  • Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
  • Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
  • Νοσοκομειακές πτήσεις.
  • Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών/ πρωθυπουργοί.
  • Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!