EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

…και επισήμως υπό ξένη κατοχή.


Το Σημιτοστούρναρο έβαλε ξένους στο ΤΧΣ
τους οποίους και χρυσοπληρώνει…
Ποιοι στον κόρακα , είναι ο Pierre Mariani και ο Paul Koster ;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλει η ΓΕΝΟΠ

Η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ προαναγγέλλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, από τη στιγμή της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Στην ανακοίνωση της η ΓΕΝΟΠ αναγγέλλει ακόμη την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων όπου υπάρχουν ενεργειακά κέντρα ανά την επικράτεια, ενώ καλεί όλους τους εργαζομένους του Ομίλου ΔΕΗ και των θυγατρικών του να «βρίσκονται σε επαγρύπνηση». Παράλληλα καλεί και τους φορείς των ενεργειακών περιοχών «για συντονισμό της δράσης».

Ταυτόχρονα η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ – υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ – ζητά:
  • Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί η ιστορία της χώρας όπως είναι η ΔΕΗ δεν πωλείται και δεν αγοράζεται. Η ΔΕΗ είναι εθνική υπόθεση.
  • Από τον κ. Ζερβό και την διοίκηση της ΔΕΗ να δηλώσουν δημόσια πως και με ποιόν τρόπο προστατεύουν τα συμφέροντα του Ομίλου ΔΕΗ.
  • Την απόσυρση του νομοσχεδίου και δημόσιο διάλογο.
  • Να καταθέσει και να παρουσιάσει η κυβέρνηση τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.
  • Να παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό την Ευρωπαϊκή οδηγία που «επιβάλλει» την εκποίηση της ΔΕΗ.
  • Επίσης στην ανακοίνωση εκφράζονται ευχαριστίες για «την συμπαράσταση από όλους τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες και τις εκκλησίες της Δυτικής Μακεδονίας στον δίκαιο αγώνα μας». 
πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της απόφασης του ΣτΕ προσφεύγει η ΓΣΕΕ

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της απόφασης του Συμβουλίου Επκρατείας (ΣτΕ), με την οποία κρίθηκαν συνταγματικές οι περικοπές μισθώνς και επιδομάτων του Μνημονίου ΙΙ, θα προσφύγει η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλου.

Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα, αισιόδοξος για τη θετική έκβαση της δικαστικής διαμάχης καθώς, όπως είπε, «υπάρχει δεδικασμένο».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάνει λόγο για πληρή δικαίωση και μεγάλη ρωγμή στην άκαμπτη λογική του Μνημονίου όσον αφορά την υπόθεση της προσφυγής στον ΟΜΕΔ.

Με την ακύρωση της επίμαχης διάταξης του άρθρου 3 της ΠΥΣ 6/2012 θα αναβιώσει το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, που αποτελεί τον επικουρικό μηχανισμό στήριξης της συλλογικής αυτονομίας και εξασφαλίζει την ύπαρξη συλλογικών ρυθμίσεων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απάτη: 36,5 εκατ. ευρώ έκλεψαν δύο Έλληνες από 360.000 Γερμανούς

Δύο αρχηγικά μέλη εγκληματικής ομάδας, που σύμφωνα με την αστυνομία ενέχονται σε απάτες εναντίον χιλιάδων ατόμων στη Γερμανία, μέσω δήθεν κληρώσεων λαχείων και λοταρίας, εντοπίστηκαν στην Ελλάδα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 36 και 44 ετών, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στη Γερμανία και εντοπίστηκαν από την ΕΛΑΣ στο πλαίσιο αστυνομικής και δικαστικής συνδρομής, έπειτα από αίτημα των γερμανικών Αρχών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχοντας προμηθευτεί παράνομα «πελατολόγια» από εταιρείες τυχερών παιγνίων, χρησιμοποιούσαν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που τηλεφωνούσε σε πολίτες και με το δελεαστικό πρόσχημα ότι μπορούν να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα, ή ταξίδια, τους έπειθαν να συμμετάσχουν καταβάλλοντας μηνιαία συνδρομή 29,90 ευρώ σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων ή και σε λοταρίες.

Επίσης, είχαν συστήσει εικονικές εταιρείες, μέσω των οποίων νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδα, ενώ μετέφεραν αυτά τα χρηματικά ποσά σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, ανά την υφήλιο, για να μην εντοπίζονται από τις διωκτικές Αρχές. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να εξαπατήσουν περίπου 360.000 πολίτες στη Γερμανία και να αποκομίσουν περίπου 36,5 εκατ. ευρώ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Kάτι που κανείς δεν σας είπε για τους νέους μετρητές της ΔΕΗ (updated)

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Μετά την εξαφάνιση Καμμένου και την επανεύρεση του στο Χωνί, προκειμένου να δημιουργηθεί μια συμμαχία με τους ίδιους αρχηγούς των χαμηλών ποσοστών και των διαφυγόντων βουλευτών, αποφάσισα να σας μιλήσω για κάτι που κανένας δεν σας έχει μιλήσει πλήρως, για τους νέους μετρητές της ΔΕΗ.

Εϊναι μια βόμβα μεγατόνων για ένα ακόμη success story της βοϊδο κυβέρνησης, που θα σκάσει στη μούρη του Σαμαρά και του Βενιζέλου, απλά και μόνο επειδή είναι στη κυβέρνηση. Παρείτσα είναι όλοι…

Οι παλαιοί μετρητές της ΔΕΗ δεν μπορούσαν να μετρήσουν χωρητική και επαγωγική αντίσταση δηλαδή άεργη ισχύ. Οι πάντα απονήρευτοι καταναλωτές πλήρωναν μόνο για τη λεγόμενη “πραγματική ισχύ” (ωμική). Aυτό σε άλλες περιπτώσεις έβαινε κατά του καταναλωτή και σε άλλες όχι. Η ΔΕΗ με τη χρήση των παλαιών μετρητών έχανε πολλά έσοδα. Μου κάνει εντύπωση πως αυτό συνέβαινε επι δεκαετίες χωρίς να το έχει αντιληφθεί κανείς Πρόεδρος της ΔΕΗ αλλά και κανείς τεχνικός σύμβουλός του. Αυτό δεν αποτελεί αιτία προσαγωγής όσων Προέδρων πέρασαν σε δίκη, αφού δρούσαν κατά των συμφερόντων της εταιρείας και του Ελληνικού λαού γενικότερα;

Τελευταία έχει ανέβει στο διαδίκτυο το θέμα της αντικατάστασης των παλαιών μετρητών με νέους, με μια διαδικασία που θα στοιχίσει στους πολίτες 1 δις ευρώ. Πολύ ενδιαφέρον υπάρχει στο κόσμο για τους νέας τεχνολογίας αυτούς μετρητές, των οποίων οι μετρήσεις θα μεταδίδονται αυτόματα στα κεντρικά της εταιρείας αλλά και που αυτόματα η εταιρεία, χωρίς τη χρήση υπαλλήλων θα μπορεί να κλείνει το διακόπτη. Σοβαρά θέματα και αυτά, δεν λέω. Υπάρχει όμως κάτι σοβαρότερο, που αφορά δύο ερωτήματα:
Tϊ ισχύ θα μετρούν οι νέοι μετρητές και
Πώς αυτή θα χρεώνεται…

Δυστυχώς για τον Έλληνα καταναλωτή θα μετράται και η πραγματική ισχύς (παρεχόμενη ισχύς σε ωμικές αντιστάσεις του καταναλωτή) και η άεργος ισχύ (παρεχόμενη ισχύς σε χωρητικές και επαγωγικές αντιστάσεις του καταναλωτή). Το ερώτημα είναι πώς αυτές θα χρεώνονται στο καταναλωτή και σε τι τιμή η κάθε μία.

Αν δεν χρεώνεται η άεργη ισχύς τότε γιατί να αλλάξουν οι μετρητές για να κλείνουν τις καταναλώσεις απο ένα PC; Στην οικονομική κατάσταση που είναι η χώρα δεν μου φαίνεται λογικό.


Στο εξωτερικό (στο Εφοπλιστάν δεν γνωρίζω, το πιθανότερο όχι) σε χώρες όπως στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία (νομίζω και στην Αγγλία) οι βιομηχανίες χρεώνονται για την άεργο ισχύ που καταναλώνουν. Λόγω κάποιων ερωτημάτων που υπέπεσαν στην αντίληψή μου θα εξηγήσω αυτό το σημείο λίγο περισσότερο.

Η ύπαρξη σε αρκετά εργοστάσια μηχανημάτων εν λειτουργία, που έχουν μεγάλες τιμές χωρητικών και επαγωγικών αντιστάσεων, έχει σαν αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του κυκλώματος των μηχανημάτων με αποτέλεσμα την αύξηση των απωλειών στο δίκτυο της εταιρείας - παρόχου απο αύξηση του ρεύματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εταιρείες - πάροχοι κοστολογούν τις εταιρείες που επιβαρύνουν σημαντικά το δίκτυο για την άεργο ισχύ που έχουν.

Παλαιά δεν υπήρχαν οικιακοί μετρητές που μέτραγαν άεργο ισχύ, τώρα τέτοιοι μετρητές πρόκειται να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να σας κάνει φιλύποπτους για το τί σας ετοιμάζει στο μέλλον.

Όλες οι συσκευές στα σπίτια έχουν χωρητικότητες (πυκνωτές) και επαγωγές (πηνία) ακόμη και σε επίπεδο κυκλωμάτων, ακόμη και το ίδιο το δίκτυο. Δεν είναι όλες οι συσκευές σόμπες και θερμοσίφωνες.

Δεν είναι δεδομένο ότι η συνισταμένη άεργος ισχύς του μέσου καταναλωτή δεν θα χρεώνεται, για τον πολύ απλό λόγο ότι οι καταναλωτές είναι εκατομμύρια και αθροιστικά θα επιβαρύνουν τις απώλειες του δικτύου.

Στην Ιαπωνία συνιστάται στους καταναλωτές απο τις ηλεκτρικές εταιρείες οι μπρίζες ηλεκτρικών συσκευών που δεν λειτουργούν να αφαιρούνται απο τον τοίχο, για να μην ανεβαίνει ο λογαριασμός τους. Αυτό σημαίνει ότι στην Ιαπωνία χρεώνεται η άεργος ισχύ που δεν είναι σταθερή με το χρόνο αλλά μεταβάλλεται και εξαρτάται απο το είδος και τον αριθμό των συσκευών που είναι αναμμένες την ίδια στιγμή.

Εσάς η ΔΕΗ σας το έχει πεί ποτέ αυτό; Kρατική εταιρεία δεν ήταν; Πρόβλημα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τη χώρα δεν υπάρχει; Τί δεν καταλάβατε πάλι;

H γνώμη μου είναι ότι στην Ελλάδα μελλοντικά οι Έλληνες καταναλωτές θα χρεώνονται για την άεργο ισχύ. Κάποιος πρέπει να πληρώνει τις απώλειες του δικτύου. Δεν θα με εντυπωσιάσει να μειωθεί με αυτή τη λογική το τιμολόγιο της ΔΕΗ, αφού οι μονάδες συνολικά θα αυξηθούν.

Κάτι ανάλογο δεν έγινε με την αύξηση της χρονοχρέωσης στα εισιτήρια; Mετά βγήκε ένας πρώην υπουργός απο το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ και είπε ότι σε καμμιά χώρα δεν υπάρχει χρονοχρέωση σε εισιτήρια. Λέει ψέμματα. Στην Ιαπωνία και στο Λονδίνον υπάρχει χρονοχρέωση απο δεκαετίες.

Και στο θέμα το μετρητών η μπάλα πετιέται έξω απο το γήπεδο, ώστε να μη πάρει κανείς είδηση τι θα παίξει με τους λογαριασμούς.

Μετά απο χρόνια ίσως να καταλάβατε ότι στις Αγγλικές μπρίζες στο τοίχο, οι διακόπτες πάνω στη μπρίζα δεν ήταν μόνο για ασφάλεια αλλά και για την απομόνωση των ηλεκτρικών συσκευών εκείνων που κατανάλωναν μεγάλη ισχύ. Οι διακόπτες αυτοί προσφέρουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μη πληρώνουν για τη χρήση συσκευών που δεν χρησιμοποιούν αλλά που έχουν μέσα απο τη μπρίζα συνδεδεμένους πυκνωτές και χωρητικότηες στο δίκτυο του σπιτιού, για την προσφερόμενη ισχύ στις οποίες χρεώνονται είτε λειτουργούν αυτές είτε όχι.

Κλείνοντας. Μέχρι τώρα κάτοχοι τεράστιων μπαταριών με χωρητικότες δεν θα πλήρωναν ισχύ στη ΔΕΗ με τα παλαιά ρολόγια. Εχει ενδιαφέρον να δούμε και σε ποιούς θα αλλάξουν τους μετρητές ή αν θα υπάρξουν εξαιρέσεις.

Θέμα επίδρασης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο απο τη χρήση αυτών των μετρητών κανονικά δεν υπάρχει. Λέω “κανονικά” υποθέτοντας ότι το τηλεφώνημα – ενημέρωση του μετρητή στην εταιρεία – παροχέα (άλλο κόλπο εδώ, παροχέας που δεν θα παράγει ούτε 1Watt μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρχει) θα είναι μια φορά το μήνα ή όταν θα προκύπτει λόγος αναφοράς προς αυτή απο το control-system του μετρητή. Σε άλλη περίπτωση και αυτό θέλει συζήτηση μπορεί να υπάρξει.

Συζήτηση πρέπει να γίνει και για τη θέση στην οποία θα τοποθετηθεί ο μετρητής π.χ. μέσα ή έξω απο το σπίτι, καθότι η τοποθέτηση του μέσα στο σπίτι θα απαιτούσε τη παρουσία εισαγγελέα για έλεγχο απο τον παροχέα (νέα κόλπα).

Εμείς συνεχίζουμε να βάζουμε τα γκόλ, την ώρα που άλλοι ασχολούνται με το καρότο και τη καρέκλα. Σας τα μαθαίνουν άλλοι αυτά;

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το πρόσωπο της εξουσίας..

 ..στην χώρα μας, είναι παραμορφωμένο, απεχθές, διεστραμμένο,
     ..σαν εκείνα τα πρόστυχα πρόσωπα στους πίνακες του Ιερώνυμου Μπος, που απεικόνιζαν απάνω τους όλη την βδελυρότητα της βρώμικης και άτιμης ψυχής τους!

     Η εξουσία στην χώρα μας, προσωποποιημένη στους κυβερνώντες, στους διορισμένους δορυφόρους τους, και στα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα,
     ..είναι αποκρουστική, αποπνέει μπόχα και σαπίλα, κακία, απληστία, και παλιανθρωπιά.

     Η εξουσία στην χώρα μας, υπόσχεται και ψεύδεται, απειλεί, δέρνει, φυλακίζει, ρημάζει,
     ..και συγκαλύπτει, συγκαλύπτει, όλο συγκαλύπτει τις βρωμιές της, τις απάτες της, τις κλεψιές και τις αγυρτείες της.

      Κατά συρροή οικονομικοί, ηθικοί, πνευματικοί δολοφόνοι, με σκούρα κοστούμια και γραβάτες, με ύφος σοβαρό και περισπούδαστο, αναλύουν με μιά απέραντη μπουρδολογία γιατί πρέπει να είναι αυτοί και όχι άλλοι οι φορείς της εξουσίας, γιατί πρέπει να έχουν το ακαταλόγιστο και το ακαταδίωκτο, το ''λύειν και δεσμείν'' επί των πολιτών-υπηκόων-δουλοπάροικων.

     Η εξουσία στην χώρα μας πετσοκόβει την Δημοκρατία, εκμαυλίζει την Δικαιοσύνη, περιθωριοποιεί τους υγιώς σκεπτόμενους και τους ''αντιρρησίες'', ποινικοποιεί το δικαίωμα της άποψης, καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας.

     Η εξουσία στην χώρα μας έχει ίσως το πιό απεχθές πρόσωπο του φασισμού στον πλανήτη, χειρότερο ακόμα και από τις τρίτο-τέταρτο κοσμικές χώρες της Ασίας, της Μαύρης Ηπείρου και της Λατινικής Αμερικής!
     Ακριβώς επειδή εκείνες είναι τρίτο-τέταρτο κοσμικές χώρες, από κεί ξεκίνησαν και από αυτή την μοίρα τους πολεμούν να γλυτώσουν.
     Ενώ εμείς ξεκινήσαμε σαν αναπτυγμένη ή έστω υπό ανάπτυξη χώρα και με τις συντονισμένες ''προσπάθειες'' της εγκληματικής αυτής κλίκας που εδώ λέγεται ''εξουσία'', οπισθοχωρούμε συνεχώς προς τον πάτο της αξιολόγησης σύμφωνα με πολιτισμικά, οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά κριτήρια!

     Περιθώρια και ελπίδες δεν υπάρχουν.
     ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
     Εκτός του λαού, και του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος,
     ..για όσο τουλάχιστον δεν το έχουν και αυτό καταργήσει και τυπικά.
     Γιατί ουσιαστικά, ήδη Σύνταγμα δεν υπάρχει!..

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κρήτη: Επιχείρηση ζητά από τους εργαζόμενους να δηλώνουν ότι δεν θέλουν να… πληρωθούν

Τελικά στην Ελλάδα των μνημονίων θα τα διαβάσουμε όλα! Και όλα αυτά που θα διαβάζουμε θα μας στέλνουν… αδιάβαστους!

Επιχείρηση στην Κρήτη βάζει τους εργαζόμενους να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι παραιτούνται προσωρινά από την απαίτηση του μηνιαίου μισθού τους, και θα τον λάβουν μετά από τρεις μήνες.

Όπως αποκαλύπτει το Flashnews η συγκεκριμένη επιχείρηση, που σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο εργατικό κέντρο Ηρακλείου, δραστηριοποιείται στον τομέα του επισιτισμού και απασχολεί πάνω από 50 υπαλλήλους.

Στις αρχές Ιουνίου, η επιχείρηση ζήτησε από τους υπαλλήλους να δηλώσουν εγγράφως ότι θα πληρωθούν μετά από 3 μήνες, καθώς αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και προκειμένου να ανταπεξέλθει οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχτούν την αλλαγή στην περίοδο καταβολής του μισθού.

Το εργατικό κέντρο, στο οποίο γνωστοποιήθηκε το θέμα με τη μορφή καταγγελίας, συνιστά στους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τέτοια δήλωση καθώς ενέχει το χαρακτήρα ατομικής σύμβασης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ, επεσήμανε στο Flashnews.gr ότι μια τέτοια δήλωση είναι «προίόν εκβιασμού» και τόνισε ότι αν υπάρξουν τέτοιες δηλώσεις και χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση, τότε το ΕΚΗ θα απευθυνθεί στον Εισαγγελέα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Νόμιμες και συνταγματικές οι μνημονιακές περικοπές αποδοχών των εργαζομένων

Τη στιγμή που η κυβέρνηση έσπευσε με σπουδή να εφαρμόσει δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την περικοπή των μισθών και των συντάξεων των δικαστικών, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε Συνταγματικό το Μνημόνιο ΙΙ (νόμος 4046/2012) που προέβλεπε τις μεγάλες μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων .

Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 2307/2014 απόφασή, που δημοσιεύτηκε σήμερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι δεν είναι αντίθετα στο Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τα άλλα μέτρα που προβλέφθηκαν για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα από το Μνημόνιο ΙΙ, όπως είναι η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 22% και κατά 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών, η κατάργηση του επιδόματος γάμου, η κατάργηση της υπογραφής των εθνικών γενικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας (κατώτερες αποδοχές) μετά από διαπραγματεύσεις εργοδοτών και εργαζομένων (ΣΕΒ-ΓΣΕΕ), η λεγόμενη «μετενέργεια», κ.λπ.

Αντισυνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το Μνημόνιο ΙΙ (νόμος 4046/2012) μόνο κατά το σκέλος που αφορά την κατάργηση της δυνατότητας των σωματείων να καταφεύγουν μονομερώς σε διαιτησία, μετά την αποτυχία να συναφθεί συλλογική σύμβαση εργασίας

Οι Σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους για «λόγους υπέρτερου κοινωνικού συμφέροντος» όλους τους ισχυρισμούς της Γ.Σ.Ε.Ε., της Ο.Τ.Ο.Ε., των άλλων Οργανώσεων, κ.λπ. που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, εκτός από αυτούς που αφορούν τη διαιτησία.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξάνονται οι μισθοί και οι συντάξεις των δικαστικών – Παίρνουν και αναδρομικά 100 εκατομμυρίων!

Αυξάνονται οι μισθοί και οι συντάξεις των δικαστικών, με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση με την οποία κρίθηκαν παράνομες οι περικοπές στις αμοιβές τους.

Ταυτόχρονα επιστρέφονται και αναδρομικά από 1 Αυγούστου 2012 σε μισθούς, παροχές και συντάξεις των δικαστικών, την περίοδο βέβαια που στο σύνολο τους οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λιμοκτονούν λόγω των μνημονίων.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία η δαπάνη που προκαλείται κάθε χρόνο, από τις αναπροσαρμογές στα πρότερα επίπεδα, είναι 69.560.000 ευρώ (49.400.000 για τους εν ενεργεία και 20.160.000 για τους συνταξιούχους) λόγω της αναπροσαρμογής (αύξησης) των μισθών, των παροχών και των συντάξεων.

Επίσης θα υπάρξει εφάπαξ δαπάνη 99.760.000 από την αναδρομική καταβολή μισθών, παροχών και συντάξεων.

Το μισθολόγιο των δικαστικών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διαμορφώνεται ως εξής:

α) Βασικός Μισθός
Πρόεδρος Αρείου Πάγου και αντίστοιχοι: 4.134 ευρώ (από 3.023 ευρώ)
Αντιπρόεδρος και αντίστοιχοι: 3.721 ευρώ (από 2.880 ευρώ)
Αρεοπαγίτης και αντίστοιχοι: 3.307 ευρώ (από 2.525 ευρώ)
Εφέτης και αντίστοιχοι: 2.894 ευρώ (από 2.258 ευρώ)
Πρόεδρος Πρωτοδικείου και αντίστοιχοι: 2.480 ευρώ (από 2.009 ευρώ)
Πρωτοδίκης και αντίστοιχοι: 2.067 ευρώ (από 1.778 ευρώ)
Πάρεδρος Πρωτοδικείου και αντίστοιχοι: 1.654 ευρώ (από 1.511 ευρώ)
Ειρηνοδίκης Δ Τάξης: 1.488 ευρώ (από 1.368 ευρώ)
β) Επίδομα Βιβλιοθήκης
Πρόεδρος Αρείου Πάγου και αντίστοιχοι: 688,16 ευρώ (από 500 ευρώ)
Αντιπρόεδρος και αντίστοιχοι: 656,88 ευρώ (από 485 ευρώ)
Πρόεδρος Εφετών, Αρεοπαγίτης και αντίστοιχοι: 625 ευρώ (από 470 ευρώ)
Εφέτης και αντίστοιχοι: 594,32 ευρώ (από 460 ευρώ)
Πρόεδρος Πρωτοδικείου και αντίστοιχοι: 563,04 ευρώ (από 456 ευρώ)
Πρωτοδίκης και αντίστοιχοι: 487,97 ευρώ (από 420 ευρώ)
Ειρηνοδίκης Γ και Δ Τάξης: 344,08 ευρώ (από 316 ευρώ)
γ) Πάγια μηναία αποζημίωση λόγω παραμονής στην έδρα κ.λπ.
Πρωτοδίκης και ανώτεροι: 769,12 ευρώ (από 560 ευρώ)
Ειρηνοδίκης Δ Τάξης μέχρι και Πρωτοδίκης: 644,44 ευρώ (από 460 ευρώ)
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επισημαίνει ακόμη ότι:
Οι αυξήσεις αυτές θα συμπαρασύρουν και το ποσό του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, που υπολογίζεται σε ποσοστό μέχρι 60% επί του βασικού μισθού, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας. Η μέση αύξηση στο επίδομα χρόνου θα είναι περίπου 20%.
Αναπροσαρμόζονται και οι συντάξεις του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αφορά 2.469 συνταξιούχους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα «χρειάστηκε» ο Σαμαράς – 50 αντιεξουσιαστές έξω από το σπίτι του!

Αυτό κι αν είναι είδηση. Ομάδα  αντιεξουσιαστών την «έπεσαν» έξω από το σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Οι αντιεξουσιαστές αποφάσισαν με αυτό τον πρωτότυπο και δυναμικό, ομολογουμένως, τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι με ανακοίνωσή του ο φυλακισμένος για τη δράση του ως μέλος της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, είχε μιλήσει «για Γουαντανάμο που φτιάχνει η κυβέρνηση για όσους αντιστέκονται».

Ωστόσο, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που φυλάνε το σπίτι του Αντώνη Σαμαρά δεν άφησαν τους αντιεξουσιαστές να κάνουν πολλά. Γρήγορα τους περικύκλωσαν και τους προσήγαγαν.
Κι εδώ βεβαίως γεννιέται ένα εύλογο ερώτημα. Ας πούμε ότι οι διαδηλωτές δεν ήταν αντιεξουσιαστές, η κυβέρνηση θα προσαγάγει όποιον διαδηλώνει έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού;

Δηλαδή, ποια κυβέρνηση, το φθινόπωρο φεύγουν, αλλά μέχρι τότε είναι αρκετοί οι μήνες με αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύλληψη πλοιάρχου και Α” Μηχανικού για λαθρεμπορία καυσίμων

Ο Πλοίαρχος και του Α” Μηχανικός του δεξαμενόπλοιου ΜΙΝΙΤΑΝΚ ΟΝΕ σημαίας Μάλτας συνελήφθη σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη για λαθρεμπορία καυσίμων.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου που διεξήχθη στις δεξαμενές χρήσης καυσίμου του δεξαμενόπλοιου, εντοπίστηκαν 16,6 μετρικοί τόνοι Fuel Oil και 7,3 μετρικοί τόνοι Diesel Oil, που δεν ήταν καταχωρημένες στο Βιβλίο πετρελαίου.

Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση της πλεονάζουσας ποσότητας καυσίμου ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, διενεργεί προανάκριση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δήμος Αθηναίων: Δεν θα εφαρμόσει το νόμο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων

Να μην εφαρμόσει το νόμο για την αξιολόγηση των εργαζομένων, που προβλέπει τον επιμερισμό της αξιολόγησης των υπαλλήλων με ποσοστά , αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, τουλάχιστον μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχει γίνει προσφυγή .

Με την απόφαση-ψήφισμα του το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στους δήμους, ιδιαίτερα όσον αφορά στον επιμερισμό της αξιολόγησης των υπαλλήλων με ποσοστά, κάτι που έχει επικριθεί σαν αυθαίρετο και αντισυνταγματικό.

Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο ζητά την εφαρμογή της αναστολής του νόμου και προτείνει τη σύσταση τετραμερούς επιτροπής από το υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα που θα θέτει το πλαίσιο αξιολόγησης και δεν θα παραπέμπει σε απολύσεις και διαθεσιμότητα στους δήμους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Standard & Poor’s: Ελλάδα και Κύπρος έχουν πολύ δρόμο

Σαφέστατο είναι μήνυμα που εκπέμπει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Standard & Poor’s, Μόριτς Κρέμερ, για το που βρίσκεται η χώρα μας.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος απέχουν πολύ από το να καλύπτουν αυτοδύναμα τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες» δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο υπεύθυνος για την πιστοληπτική αξιολόγηση των χωρών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής Μόριτς Κρέμερ.

Ο κ. Κρέμερ δήλωσε, στο περιθώριο συνεδρίου που έγινε στο Λονδίνο, ότι «Η επιστροφή της Ελλάδας και της Κύπρου στις αγορές έχει μικρή επίδραση στο αξιόχρεό τους. Η Ελλάδα και η Κύπρος απέχουν πολύ από να μπορούν να συντηρηθούν και να χρηματοδοτηθούν μόνες τους. Αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό… είναι πώς βελτιώνεται το προφίλ του χρέους του ελληνικού δημοσίου με την πολύ σημαντική επιμήκυνση των λήξεων των δανείων από τον επίσημο τομέα», δήλωσε ο αξιωματούχος του S&P, προσθέτοντας: «Εάν έχουμε μάθει κάτι από την κρίση της Ευρωζώνης είναι πόσο γρήγορα μπορεί να χαθεί ξανά η πρόσβαση στις αγορές. Θα ήταν πρόωρο να κριθεί η Ελλάδα για την πρόσβασή της στην αγορά»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Έλληνες πανηγύρισαν ξανά! Πήρε φωτιά η Ομόνοια

Μια ολόκληρη δεκαετία είχε να ζήσει η Ελλάδα τέτοιες στιγμές ξέφρενων πανηγυρισμών!
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η νίκη της Εθνικής επί της Ακτής Ελεφαντοστού και για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου η Εθνική Ελλάδος προκρίθηκε στους 16 του Μουντιάλ, χιλιάδες Αθηναίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας με κατεύθυνση την Ομόνοια, τον προορισμό κάθε εθνικού θριάμβου.

Δείτε φωτογραφίες από το twitter, με το κέντρο της Αθήνας κυριολεκτικά να φλέγεται από καπνογόνα, ενώ χιλιάδες ελληνικές σημαίες κυμάτισαν ενωτικά…

ellada-omonoia

 ethniki-ellados-2
 ethniki-ellados-3

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!