EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους τα οποία τα παίρνει το Δημόσιο

Στην κυριότητα του Δημοσίου θα αρχίσουν να περιέρχονται από το 2015 όσα ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο, τα λεγόμενα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη». Όπως γράφουν…

Τα Νέα συνιδιοκτήτες που δεν έχουν κάνει όλοι δήλωση για το μερίδιο τους, μετανάστες, όσοι έχουν ιδιοκτησία χωρίς ξεκάθαρους τίτλους είναι μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν άμεσα αν δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα μέσα στους επόμενους μήνες. Πρόκειται για τα λεγόμενα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» η κτηματογράφηση των οποίων ξεκίνησε την περίοδο 1997-1999 σε 340 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Σε περίπτωση που ένα ακίνητο περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσφύγουν δικαστικά αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να επανακτήσουν το ακίνητο. Ο αριθμός των ακινήτων «αγνώστου ιδιοκτήτη» ανέρχεται σε 200.000, εκ των οποίων 160.000 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια, και 40.000 κτίρια, διαμερίσματα και καταστήματα.

Όπως προβλέπεται από τον νόμο, όσα ακίνητα δεν δηλωθούν εγκαίρως στο Κτηματολόγιο-η συνολική προθεσμία είναι 12 χρόνια από την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου σε μια περιοχή για τους ιδιοκτήτες που κατοικούν στην Ελλάδα και 14 για τους κατοίκους εξωτερικού, για τα παλαιά προγράμματα-θα περιέρχονται στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα ακίνητα που κινδυνεύουν άμεσα, από το 2015, βρίσκονται σε 20 περιοχές: Αγία Τριάδα (Θεσ/νίκη), Μεθώνη, (Πιερία), Μέγας Αλέξανδρος (Δράμα), Άγιος Ανδρέας (Καβάλα), Άβατο (Ξάνθη), Εράσμιος (Ξάνθη), Αίγειρος (Ροδόπη), Πηγές (Καβάλα), Καλαμπάκι (Δράμα), Πευκοδάσος (Κιλκίς), Πολύκαστρο (Κιλκίς), Μεσιά (Κιλκίς), Φιλοθέη (Άρτα), Αγία Βαρβάρα (Ημαθία), Γλινός (Τρίκαλα), Μαρτίνο (Φθιώτιδα), Παράλιο Άστρος (Αρκαδία), Ασπρόχωμα (Μεσσηνία), Άστρος (Αρκαδία), Λαίικα (Μεσσηνία).

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Εφιάλτης» το ΕΣΥ για καρκινοπαθείς

Ξεπερνά τους δύο μήνες η αναμονή των καρκινοπαθών, για να υποβληθούν σε θεραπεία σε δημόσια νοσοκομεία. Η αναμονή για ακτινοθεραπεία μπορεί να ξεπεράσει τους τρεις ή τους πέντε μήνες, ενώ πολύ χειρότερη είναι η κατάσταση με τη χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου για τον καρκίνο του θυροειδούς.

Λόγω της κρίσης, όλο και περισσότεροι ασθενείς καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία ανταποκρίνονται με δυσκολία.

Οι ελλείψεις τους σε εξειδικευμένο προσωπικό συνεπάγονται υπολειτουργία κρίσιμων τμημάτων, όπως ακτινοθεραπείας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», το οποίο προχωρεί σε διπλασιασμό των ημερών λειτουργίας του τμήματος θεραπευτικού ιωδίου, έπειτα από την ενίσχυσή του με το αναγκαίο προσωπικό.

Το υπουργείο Υγείας επιχείρησε να αντιμετωπίσει μέρος του προβλήματος με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αλλά η κατάσταση δεν φαίνεται να βελτιώνεται. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει παραδεχθεί ότι η πρόσληψη 500 γιατρών και 400 νοσηλευτών δεν αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα, καθώς τα κενά είναι πολύ μεγάλα.

Αν κάποιος επιχειρήσει να κλείσει ραντεβού για εξέταση στην αιματολογική κλινική του «Γ. Γεννηματάς» της Αθήνας, θα πρέπει να περιμένει δυόμισι μήνες. Για το τμήμα ψηλάφησης της κλινικής μαστού του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» πρέπει να περιμένει ενάμιση μήνα.

Το πρόβλημα αφορά το σύνολο των δημόσιων μονάδων και εξαρτάται πολύ από τη ζήτηση και την κάλυψη συγκεκριμένων τμημάτων με το αναγκαίο προσωπικό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Στο ογκολογικό τμήμα η αναμονή είναι περίπου τέσσερις ημέρες, αλλά στο τμήμα ιωδίου κυμαίνεται από τέσσερις έως έξι μήνες.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, όπου η εξυπηρέτηση στο ογκολογικό τμήμα γίνεται χωρίς καθυστέρηση, αλλά για το τμήμα ακτινοθεραπείας οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν από 20 έως 30 ημέρες.

       "Εφιάλτης" το ΕΣΥ για καρκινοπαθείς

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνελήφθησαν αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς πτυχίο!

Στη σύλληψη πέντε γυναικών προχώρησε τις νυχτερινές ώρες της 19-20/6/2014 το Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών, καθώς -όπως διαπιστώθηκε- εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ελέγχους σε κλινικές του νοσοκομείου, από τους οποίους προέκυψε ότι οι εν λόγω γυναίκες (δύο υπήκοοι Αλβανίας, μία Γεωργίας, μία Βουλγαρίας και μία Λιθουανίας) εργάζονταν στο νοσηλευτικό ίδρυμα χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα εις βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.: «Κόλαση στην ιδιωτική εκπαίδευση – Απλώνεται ο νομός της ζούγκλας σε ιδιωτικά σχολεία»

Δεν έχει προλάβει ακόμη να στεγνώσει το μελάνι στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις Αρβανιτόπουλου (για τις οποίες ακόμη αναμένουμε διευκρινιστικές εφαρμοστικές εγκυκλίους από το Υ.ΠΑΙ.Θ.) και ορισμένα… ιδιωτικά σχολεία, σύμφωνα με πολλές καταγγελίες συναδέλφων μας από όλη την Ελλάδα, έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν το νόμο της ζούγκλας.

Είναι γνωστό από προηγούμενες ανακοινώσεις μας ότι υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας. Όμως αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Σε κάποια ιδιωτικά σχολεία καταρτίζονται εικονικά προγράμματα, που παρουσιάζουν εκπαιδευτικούς να διδάσκουν λιγότερες ώρες (και να πληρώνονται αναλόγως), ενώ δουλεύουν σχεδόν τις διπλάσιες! Σε κάποια άλλα ασκούνται πιέσεις για απολύσεις, ώστε οι εκπαιδευτικοί να δεχθούν παρανόμως τροποποίηση του διοριστηρίου τους, ενώ, σύμφωνα πάντα με καταγγελίες, κάποιοι ιδιοκτήτες, υπερβαίνοντας κάθε όριο δικαίου, φθάνουν σε σημείο να τρομοκρατούν ακόμη και έγκυες εκπαιδευτικούς, ώστε αυτές είτε να παραιτηθούν, είτε να μην λάβουν την άδεια ανατροφής τέκνου.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που σχεδιάζουν να λειτουργήσουν παράνομα ως φροντιστήρια ολόκληρο το καλοκαίρι, καταστρατηγώντας όχι μόνο το διδακτικο έτος αλλά και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισονομία ανάμεσα σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Άραγε, με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με βάση όσα ορίζει η εγχώρια και η κοινοτική νομοθεσία; Οι καταγγελίες αυτές θα παρουσιαστούν στην προσεχή συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Παιδείας, του οποίου την άμεση παρέμβαση για την αυξανόμενη ανομία στην ιδιωτική εκπαίδευση αναμένουν χιλιάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Η ΟΙΕΛΕ, τέλος, οφείλει να αναγνωρίσει ότι, παρά τη νομοθετική απορρύθμιση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, κάποια ιδιωτικά σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν ως εκπαιδευτικοί οργανισμοί που σέβονται εκπαιδευτικούς και μαθητές. Η Ομοσπονδία σύντομα θα αναφερθεί ονομαστικά σε αυτά, ώστε να γνωρίζουν οι γονείς ποια ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εξακολουθούν να είναι σχολεία και ποια έχουν μετατραπεί σε μπακάλικα απονομής παράνομων τίτλων.

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.: "Κόλαση στην ιδιωτική εκπαίδευση - Απλώνεται ο νομός της ζούγκλας σε ιδιωτικά σχολεία"

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρεις στους τέσσερις Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές!

Το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, μόλις 26 στους 100 ήταν οι τυχεροί του θέρους. Φέτος, παρά τις επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί εξόδου από την κρίση, περί σχεδίων για μείωση της ανεργίας και δημιουργίας θέσεων εργασίας, τίποτα δεν έχει αλλάξει, τουλάχιστον όχι προς το καλύτερο. Για την ακρίβεια, την ίδια –αν όχι και μεγαλύτερη– αδυναμία χρηματοδότησης του δικαιώματος στη θερινή αναψυχή εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν άνεργοι και χαμηλόμισθοι, δηλαδή η πλειονότητα των πολιτών.

Η επεξεργασία των στοιχείων που αποτυπώνουν την τάση για τη φετινή σεζόν γίνεται αυτή την περίοδο από το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ). «Η πρώτη εικόνα δείχνει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης», επισημαίνει στα «Επίκαιρα» ο πρόεδρός της, Γιώργος Λεχουρίτης, εξηγώντας ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας δηλώνουν μη έχοντες για διακοπές. «Αντί να μειώνονται, δυστυχώς αυξάνονται. Δηλαδή για τη σεζόν που αρχίζει υπολογίζουμε ότι τουλάχιστον τρεις στους τέσσερις Έλληνες δεν θα μπορέσουν να πάνε διακοπές».

Η αυξανόμενη τάση φαίνεται από τη σύγκριση των ετήσιων ερευνών του ΙΝΚΑ. Το 2009, στην αρχή της κρίσης, το 49% δήλωνε αδυναμία να πάει διακοπές. Δύο χρόνια αργότερα, το αντίστοιχο ποσοστό ανέβηκε δραματικά στο 69% των πολιτών. Το 2013, το 73% των Ελλήνων δεν κατάφερε να απολαύσει καλοκαιρινή ξεκούραση, ενώ για το φετινό καλοκαίρι εκτιμάται ότι περισσότεροι από 75 στους 100 θα στερηθούν και πάλι τα «μπάνια του λαού».

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!