EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έξι φόροι από Ιούλιο έως Δεκέμβριο

Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάζουν κάθε μήνα από το τέλος Ιουλίου μέχρι και τον Δεκέμβριο 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι, για να πληρώσουν μέχρι και έξι φόρους, συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων που ενσωματώνουν το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, το νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

Ο φόρος που θα προκύψει με την εκκαθάριση των δηλώσεων θα πρέπει να πληρωθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις (τέλος Ιουλίου η πρώτη, τέλος Σεπτεμβρίου η δεύτερη και τέλος Νοεμβρίου η τρίτη).

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ σε έξι μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Όλοι οι φόροι θα πρέπει να πληρωθούν αποκλειστικά στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

          Έξι φόροι από Ιούλιο έως Δεκέμβριο

         Έξι φόροι από Ιούλιο έως Δεκέμβριο


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ούτε κουβέντα για το χρέος και τις φοροελαφρύνσεις

Δεσμεύτηκε για τα προαπαιτούμενα, τόνισε ότι η πολιτική της Ελλάδας δεν πρόκειται να αλλάξει αλλά δεν είπε κουβέντα για το χρέος και τις φοροελαφρύνσεις.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών ένιωσε ιδιαιτέρως άβολα όταν άκουσε την κριτική που του άσκησαν οι ευρωπαίοι ομόλογοί του για καθυστερήσεις στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης στην επίσημη πρώτη του στο Λουξεμβούργο για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, ήταν ιδιαιτέρως «κουμπωμένος» και απέφυγε τις πολλές συζητήσεις με τους δημοσιογράφους σε αντίθεση με τον προκάτοχο του.

Μπαίνουμε σε νέα εποχή, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών. Μέχρι τέλος Ιουνίου τα έξι προαπαιτούμενα, «πριν τις διακοπές του Αυγούστου» τα υπόλοιπα. Οι πολίτες ξέρουν ότι δεν υπάρχει «δωρεάν γεύμα» σημείωσε ο νέος υπουργός.

«Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα εποχή με έναν πληθυσμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματά του και δείχνει τη βούληση να τα επιλύσει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, από το Λουξεμβούργο, όπου προήδρευσε στο τελευταίο επί ελληνικής Προεδρίας Συμβούλιο Ecofin.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η ελληνική κοινωνία πέρασε έξι δύσκολα χρόνια, κάθε οικογένεια βιώνει αυτή την κρίση με άνεργους και με δυσκολίες πληρωμής των μισθών από την πλευρά των επιχειρήσεων.

Οι πολίτες έχουν ωριμάσει μετά από έξι δύσκολα χρόνια, σημείωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης προσθέτοντας όλοι τώρα αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει «δωρεάν γεύμα».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο αίτημα των Ελλήνων για μια πιο ισορροπημένη πολιτική, ώστε οι υποσχέσεις που δίνονται να ακολουθούνται από την οικονομική στήριξη που απαιτείται.

Επανέλαβε ακόμη ότι ο λόγος για τον οποίο υπήρξε καθυστέρηση εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων ήταν οι ευρωεκλογές και διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ικανοποιηθούν οι πρώτες έξι δράσεις, ενώ τα υπόλοιπα έξι «θα τα εκπληρώσουμε πριν από τις διακοπές του Αυγούστου». «Η κυβέρνηση έχει κάθε κίνητρο για να κινηθεί γρήγορα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε» υπογράμμισε.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία και πως θα αρχίσουν όταν είναι αναγκαίο. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε τέλος ότι υπάρχει εγγύηση του ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση της χώρας, ενώ η ευρωπαϊκή εξαρτάται από τα προαπαιτούμενα, δηλαδή τις μεταρρυθμίσεις.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέσσερις στους δέκα Ελληνες συνεχίζουν να δίνουν φακελάκι

Τα εισοδήματα μειώνονται, η υγεία ακριβαίνει, μα κάποια πράγματα μένουν σταθερά. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας, τέσσερις στους δέκα Έλληνες συνεχίζουν να δίνουν φακελάκι προκειμένου να νοσηλευτούν σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, είτε με δική τους πρωτοβουλία είτε κατόπιν σχετικής απαίτησης των γιατρών. 

Ανάλογη η εικόνα και στον ιδιωτικό τομέα, όπου σε μεγάλο ποσοστό οι ασθενείς εξακολουθούν να πληρώνουν «μαύρα».

Πρόκειται για την έρευνα «Παραοικονομία Ιδιωτικής και Δημόσιας Υγείας – Μία στατιστική μελέτη», που διενεργήθηκε το 2012 στη Θεσσαλονίκη από τους Γιώργο και Δημήτρη Αντώνογλου από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Πειραιά αντίστοιχα (παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας) σε δείγμα 300 ατόμων, οι οποίοι είχαν νοσηλευτεί το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο. Εισηγητές, εκτός του κ. Δημήτρη Αντώνογλου, ήταν η κ. Παρασκευή Κουφοπούλου, τ. Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ. Κυκλάδων και ο κ. Αθανάσιος Βοζίκης, Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Το 39% των ερωτηθέντων (117 άτομα) παραδέχθηκε τουλάχιστον μία άτυπη πληρωμή προς τους γιατρούς, είτε προκειμένου να επισπεύσουν τον χρόνο αναμονής για εισαγωγή ή επέμβαση είτε γιατί τους το ζήτησε ο ίδιος ο γιατρός.

Μικρότερο, αλλά αξιοσημείωτο ποσοστό, δήλωσε ότι το έκανε για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του μετά το χειρουργείο ή τη θεραπεία. Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι μόλις το 3% των λειτουργών υγείας (9 γιατροί) αρνήθηκαν να λάβουν χρήματα από τους ασθενείς ενώ μόνο το 13% των ασθενών (39 άτομα) αρνήθηκαν να καταβάλουν το φακελάκι όταν τους ζητήθηκε.

Όσον αφορά στις ιδιωτικές επισκέψεις, ένας στους πέντε δεν παίρνει απόδειξη, ενώ δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει το κόστος της ιατρικής επίσκεψης με απόδειξη.

Ειδικότερα, μόλις στο 8% του δείγματος κόπηκε απόδειξη χωρίς καν να τεθεί ζήτημα μεταξύ των δύο πλευρών για το αν θέλουν ή αν θα δώσουν απόδειξη. Αντίθετα, το 32% των ασθενών ζήτησε να του γίνει «καλύτερη τιμή» χωρίς απόδειξη, ενώ το 35% ζήτησε και έλαβε την απόδειξη χωρίς να ενδιαφερθεί για τη διαφορά της τιμής.

Έχει υπολογιστεί ότι η φοροδιαφυγή από τέτοιου είδους συναλλαγές για υπηρεσίες υγείας κάτω από τραπέζι φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ;

Τρόμο προκαλεί κυριολεκτικά η “ικανότητα” των εντολοδόχων ΜΜΕ να αντιστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα, μετατρέποντας τις εθνικές τραγωδίες σε “θριάμβους” και την κατάλυση τoυ Συντάγματος μέσω βαρύτατων κακουργημάτων του κοινού ποινικού δικαίου σε “success story”.

Το νέο έγκλημα που λέγεται εκχώρηση του λιμένα του Πειραιά και για το οποίο σίγουρα θα έπρεπε να “ενδιαφερθεί” η “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι διόλου νέο αλλά αντιθέτως αποτελεί την απλή ευόδωση ενός επιχειρηματικού σχεδίου παγκοσμίου κλίμακος, που είχε δρομολογηθεί από την κινεζική αυτοκρατορία εδώ και πολλά χρόνια και είχε σχεδιαστεί με εξαιρετική προσοχή.

Papandreou-kinezos-prothipourgos (1)Ήδη από το 2010, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου και ο επίσης τότε Κινέζος ομόλογός του Γουέν Τζιαμπάο, είχαν καταλήξει σε κοινό ανακοινωθέν το οποίο έκανε λόγο για “εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – Κίνας, με την υπογραφή έντεκα συμφωνιών, δύο διακρατικών και εννέα επιχειρηματικών.

Επιστέγασμα, η δήλωση του τότε Κινέζου πρωθυπουργού ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αγορά ελληνικών ομολόγων. “Ήδη, η Κινα έχει ήδη αγοράσει και κρατάει ελληνικά ομόλογα και θα συμμετάσχει με πολύ θετική διάθεση και στην αγορά νέων ομολόγων που θα εκδώσει η Ελλάδα” είχε πει ο Γουεν Τζιαμπάο.

Και πρόσθεσε: “Είμαστε έτοιμοι, χέρι-χέρι με την Ευρωπαϊκή Ενωση, σαν επιβάτες στο ίδιο πλοίο, να ενισχύσουμε τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της κρίσης”.  Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για “ψήφο εμπιστοσύνης” της Κίνας προς την Ελλάδα και “τις επίπονες προσπάθειες της κυβέρνησης και του λαού για να μπει η οικονομία σε πορεία τάξης δικαίου και ανάπτυξης”.

Τι κρύβονται όμως πίσω από όλα αυτά τα ωραία αλλά εν πολλοίς και… ακατανόητα λόγια;

Για τους Κινέζους “δεν υπάρχει Ελλάδα”, υπάρχει μόνο Πειραιάς, που, τουλάχιστον σε αυτό είναι ειλικρινέστατοι, δεν τον βλέπουν παρά ως την “κεντρική πύλη εισόδου των ασιατικών προϊόντων στην Ευρώπη” όπως χαρακτηριστικά και τέσσερα χρόνια μετά, εν χορώ είπαν Αντώνης Σαμαράς και Λι Κετσιάν.
Μέσα από διαδικασίες που για λόγους παραπλάνησης και μόνο συνδέονται με τη λέξη ανάπτυξη, ενώ ουδεμία σχέση έχουν με κάτι τέτοιο καθώς δεν πρόκειται για επένδυση για εξαγορά και μάλιστα χωρίς το παραμικρό όφελος για την ελληνική οικονομία, ένα ολοκληρωμένο δίκτυο στο οποίο ενεργό ρόλο θα παίζει και ο ΟΣΕ θα τα πάσης φύσεως κινεζικά εμπορεύματα, θα καταφέρουν να κατακλύσουν την Ευρώπη, κάτι που ωστόσο η ίδια η Ευρώπη δεν το βλέπει με καθόλου καλό μάτι, καθώς μια τέτοιου βαθμού ενίσχυση του ρόλου του Πειραιά, θα υποβαθμίσει τα δικά τους μεγάλα λιμάνια όπως του Ρότερνταμ, της Αμβέρσας και του Αμβούργου.

Τι έχει όμως στην πραγματικότητα να κερδίσει η Ελλάδα από όλη αυτή την ιστορία; Kαι για ποιο λόγο ο Σαμαράς ως ένας ενθουσιώδης κτηματομεσίτης έχει βαλθεί να “ξεφορτωθεί” τον Πειραιά;


cosco_samaras_kinezos_01-thumb-largeΗ κυβέρνηση αναφέρεται σε 19 επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών, αξίας 6,5 δισ. δολαρίων. Θα είχε όμως εξαιρετικό ενδιαφέρον αν η κυβέρνηση έλεγε πως, από τις επενδύσεις των 6,5 δις που αναγγέλθηκαν εν μέσω πανηγυρισμών, τα 4 δις θα επιστρέψουν αμέσως πάλι στην Κίνα, καθώς αφορούν εντολές ναυπήγησης ή αγορά πλοίων από την Ασιατική υπερδύναμη, με αποτέλεσμα τον πλήρη αφανισμό των Ελληνικών Ναυπηγείων.

Με απλά λόγια, οι Έλληνες εφοπλιστές, θα λάβουν ζεστό ασιατικό χρήμα το οποίο ωστόσο θα “υποχρεωθούν” να το.. επιστρέψουν διά άλλης οδού στη χώρα από την οποία το έλαβαν.
Άραγε, για ποιες συμφωνίες;  Η κυβέρνηση αισθάνεται υπερήφανη που λειτουργεί, ως μεσάζοντας, ώστε οι Έλληνες εφοπλιστές να προτιμούν τα ναυπηγεία της Κίνας, με αποτέλεσμα να «σαπίζουν» τα ελληνικά;
Οι συμφωνίες, αυτές  για τις οποίες μιλάει ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφορούν κυρίως τις εφοπλιστικές εταιρείες Παππά, Παληού,  Κωνσταντακόπουλου και Μαρτίνου.
Από την άλλη μεριά, οι ίδια η κυβέρνηση με αυτό το κακόγουστο έργο που παίχτηκε με εκατοντάδες κάμερες παρούσες, πέραν του ότι εξυπηρετεί τις προσωπικές της “φιλίες”, με ό,τι αυτό μπορεί και να συνεπάγεται στην αύξηση των μηδενικών στους λογαριασμούς καταθέσεων, είναι προφανές ότι ενισχύει και το παραμύθι του “success story”, μήπως και καταφέρει και διαμορφώσει κοινωνικές συναινέσεις που με τη σειρά τους θα μεταφραστούν σε κοινοβουλευτικές αλητείες, ώστε να περάσει τον ύφαλο των 180 ψήφων και να καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία, όπως επίσης και τους Έλληνες. 
Το κρίσιμο ερώτημα που συνάγεται είναι το εξής: «από τις συμφωνίες που εξαγγέλθηκαν, ποιες είναι οι άμεσες, δηλαδή εκείνες που δημιουργούν προστιθέμενη αξία, δηλαδή αφήνουν χρήμα στην Ελλάδα;».


image (4)Αυτές εντοπίζονται, κυρίως, στον τομέα της ενέργειας. Είναι η συμφωνία συνεργασίας Tripartite, αξίας 1,224 δισ. δολαρίων μεταξύ Terna Energy, ICBC και SINOHYDRO Corporation, που αναφέρεται στην κατασκευή υδροηλεκτρικών μονάδων. Ωστόσο, πρόκειται για μνημόνιο συνεργασίας και όχι για δεσμευτική επένδυση, δεδομένου ότι τα υδροηλεκτρικά πάρκα συνοδεύονται από αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους.

Οι λοιπές άμεσες επενδύσεις, στον τομέα του κρασιού, των λατομείων και του λαδιού, ναι μεν είναι σημαντικές, αλλά είναι μικρές σε οικονομική αξία. Αμεση επένδυση είναι και το Ελληνικό, αλλά μένει να αποδειχθεί εάν Lamda Development και Fosun θα πραγματοποιήσουν όσα εξήγγειλαν, πέρα από τις γνωστές και δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Αν φυσικά σε όλα τα παραπάνω ανύπαρκτα για τον λαό οφέλη,  προστεθεί και το κορυφαίας σημασίας ζήτημα εθνικής ασφάλειας, τότε πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για τίποτε λιγότερο από μια κυβέρνηση δοσιλόγων που, την ίδια στιγμή κατά την οποία στρώνουν κόκκινα χαλιά σε μια δικτατορική -εκτός των άλλων- κυβέρνηση, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες σε μια νέα εθνική τραγωδία. 

Οι κυριότερες συμφωνίες


Δεκαεννέα, συνολικά, μνημόνια και επιχειρηματικές ελληνοκινεζικές συμφωνίες υπογράφηκαν χθες στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα. Οι κυριότερες είναι:
* Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της China Development Bank Corporation και του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
* Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας και Πλαίσιο Συμφωνίας μεταξύ της China Development Bank Corporation και της Costamare Inc. Αξία συμφωνίας 1,5 δισ. δολάρια.
* Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της China Development Bank Corporation και του Enterprise Greece. Αξία συμφωνίας 200 εκατ. δολάρια.
* Συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη του Ελληνικού και τη διερεύνηση περαιτέρω συνεργασίας στο μέλλον μεταξύ της Lamda Development και της Fosun Group.

cosco1* Συμφωνία Πλαισίου Συνεργασίας Tripartite. Αξία συμφωνίας 1,224 δισ. δολάρια. Μεταξύ Terna Energy, ICBC και SINOHYDRO Corporation.
* Πώληση και επαναμίσθωση 2 Bulkers ξηρού φορτίου και 4 Containerships αξίας 160 εκατ. δολαρίων και 300 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα και συμφωνία συνεργασίας για κατασκευή πλοίων ξηρού φορτίου και μεταφοράς κοντέινερ σε κινέζικο ναυπηγείο. Συνολική αξία συμφωνίας 460 εκατ. δολάρια.
* Πλαίσιο Συνεργασίας για τη συμφωνία χρηματοδότησης της Thenamaris (Ships Management) Inc. από την Export-Import Bank of China. Αξία συμφωνίας 300 εκατ. δολάρια.
* Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Enterprise Greece και του China State Construction & Engineering Corporation (CSCEC).
* Συνεργασία της SUMEC και της EDF για την από κοινού επένδυση για τη δημιουργία αιολικών πάρκων στην Ελλάδα.
* Στρατηγική συμφωνία ανάπτυξης της κατηγορίας του ελληνικού κρασιού στην Κίνα με έμφαση στις μάρκες Μπουτάρη (Boutari) και Κυρ-Γιάννη (Kir-Yianni) και με στόχο αγορών εντός της επόμενης πενταετίας που θα ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια.
* Η εταιρεία Παυλίδης Μάρμαρα-Γρανίτες λατομική επιχείρηση και βιομηχανία μαρμάρου και γρανίτη με έδρα τη Δράμα και η εταιρεία China Light Resources Import & Export Corporation με έδρα το Πεκίνο της Κίνας συμφωνούν να πουλήσει η πρώτη στη δεύτερη 25.000 τόνους προϊόντων μαρμάρου μέσα στην τριετία 2014-2017. Αξία συμφωνίας 13,65 εκατ. δολάρια.

www.makeleio.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι είπε πάλι ο Βενιζέλος ;! Θέλει αυτοσυγκράτηση η συζήτηση για τις διαθεσιμότητες

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σχετικά με τη συζήτηση που ξεκίνησε αυτές τις ημέρες με αφορμή το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων και που επεκτάθηκε σε άλλα θέματα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «θέλει αυτοσυγκράτηση αυτή η συζήτηση», ότι «πρέπει να τηρούνται οι δεσμεύσεις» και ότι «άλλο είναι η χαλάρωση της πορείας για την έξοδο από την κρίση», με το όποιο «σίγουρα δεν συμφωνούμε», και ότι «άλλο πράγμα είναι η αλλαγή φάσης στην οποία βρισκόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και στην οποία πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα θέματα, η δημόσια διοίκηση, το κράτος, η οικονομία, τα φορολογικά κ.ά. Επιπλέον, όσον αφορά στα προαπαιτούμενα, τόνισε πως το θέμα είναι να τίθενται όλα τα ζητήματα, αλλά με οργανωμένο τρόπο και πως αυτό είναι κάτι που θα το κάνει ο ίδιος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για όλα τα θέματα, όπως μεταξύ άλλων και αυτού που αφορά τη «μικρή ΔΕΗ».

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε ότι το στίγμα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δοθεί σε κρίσιμα θέματα τα οποία ενδιαφέρουν τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου και τα οποία αφορούν ειδικότερα φορολογικά θέματα, ρυθμίσεις αναφορικά με τα δάνεια, τα «κόκκινα» δάνεια και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα διαβίωσης. Υπογράμμισε επίσης ότι προτεραιότητες συνεχίζουν να είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, οι νέες θέσεις εργασίας, το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας, η κοινωνική συνοχή, η αποκατάσταση των αδικιών και τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος έκανε αναφορά και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το οποίο εκτίμησε ότι γύρισε «μπούμερανγκ» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «φιάσκο», για «σκευωρία» και «λάσπη». Είπε ακόμα ότι, παρότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει θέματα για να υπάρξουν βήματα εθνικής ενότητας και συνεννόησης, στον ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που θέλουν είναι να μη συνομιλούν με κανέναν, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΝΔ, ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με το ΚΚΕ, αλλά μόνο με το κόμμα του κ. Καμμένου.

Όσον αφορά σε κομματικά θέματα που συζητήθηκαν, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι βασικός στόχος είναι πώς θα αναδιοργανωθεί το ΠΑΣΟΚ, κεντρικά, περιφερειακά, νομαρχιακά, τοπικά, ενώ προγραμματίζει να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου περί τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της μεθεπόμενης. Επιπλέον, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου προγραμματίζεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή.

Όσον αφορά το θέμα της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «είμαστε καθαροί, επίμονοι, σταθεροί» και πως ισχύει «ό,τι έχουμε πει έως σήμερα». Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς θα δημιουργηθεί μια ομάδα επαφής η οποία θα κάνει οργανωμένες συζητήσεις και στην οποία θα συμμετάσχουν πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά. Επιπλέον, στο συνέδριο του Ποταμιού, το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καΐλή.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε στη σύσκεψη ότι νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ορίζεται ο Δημήτρης Καρύδης στη θέση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που συμμετέχει πλέον στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς επίσης και ότι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Γιάννης Κουτσούκος (μετά τη συμμετοχή του Πάρι Κουκουλόπουλου στο κυβερνητικό σχήμα). Δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δημήτρης Καρύδης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Νίκος Ανδρουλάκης, Παναγιώτης Ρήγας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Γιάννης Κουτσούκος, Φίλιππος Σαχινίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κώστας Σκανδαλίδης απουσίαζαν δικαιολογημένα λόγω άλλων υποχρεώσεων.

Το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση της πορείας για την έξοδο από την κρίση και, παράλληλα, ταυτόχρονα με την τήρηση των δεσμεύσεων να συνεχιστεί η προσπάθεια για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στις συζητήσεις με την τρόικα, έστειλε, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύσκεψη που είχε με κοινοβουλευτικά, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Hellasforce
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες Syngenta: χωρίς την άδειά μας, κανείς δεν θα είναι σε θέση να φυτέψει πιπεριές

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σπόροι της ζωής και όλα αυτά που αναδύεται από το σπόρο, έτσι ώστε οι εν λόγω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σπόρων βάλει πραγματικά τα χέρια τους για τη ζωή με την πλήρη έννοια της λέξης.

Συμπεριφέρονται σαν θεοί. Πιστωθεί το νερό, τα δάση, τη φύση, και τώρα το σπόρο. Το ερώτημα είναι πότε θα τα χρηστά
ευρωπαϊκές ιδιωτικές εταιρείες να σφετεριστεί τον αέρα και να αρχίσει να χρεώνει. Με όλους τους λογαριασμούς, είναι δυνατή και στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανό.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία Syngenta, η οποία κανονικά παράγει σπόρους ΓΤΟ, τώρα θέλει να πατεντάρει τους σπόρους της πιπεριάς. Ναι, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το δικαίωμα. Θέλουν να το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σπόρων, πράγμα που σημαίνει ότι χωρίς την άδεια του οποιονδήποτε και οπουδήποτε θα είναι σε θέση να φυτέψει πιπεριές.

Σύλλογοι από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο λένε: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους σπόρους." Αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν επειδή, μετά από ένα χρόνο, σιγά-σιγά, patentiraće όλους τους σπόρους στη γη. Το περίφημο ΓΤΟ Monsanto επίσης διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη σχετικά με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σπόρων άλλων τροφίμων, όπως το μπρόκολο και τα πράσινα φασόλια.

Τι θα συμβεί όταν ο σπόρος είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας; Ένα παράδειγμα από μια σειρά περιπτώσεων συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ότι οι διαδικασίες του νερού κατά πολλών αγρότης Monsanto.

Στην πραγματικότητα, η Monsanto έχει επανειλημμένα μήνυσε επειδή οι άνθρωποι στα χωράφια τους ξεπηδήσει σπόρων ΓΤΟ που δεν έχουν άδεια. Αλλά οι χωρικοί δεν είχαν κλέψει το σπόρο, αλλά οι σπόροι από τον άνεμο μετακόμισε στα χωράφια τους. Ας υποθέσουμε, Monsanto, στις περισσότερες περιπτώσεις, να πάρετε μια απόφαση και οι αγρότες πληρώνουν εταιριών αποζημίωση, μολονότι τα χωράφια τους πραγματικά καταστραφεί επειδή δηλητήρια ΓΤΟ πάντα μπροστά σας.

Το ίδιο θα συμβεί και σε εμάς στην Σερβία, αν κατά τύχη τολμάμε να φυτεύουμε πιπεριές κάθε είδους ότι οι εταιρείες των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, επειδή οι πιπεριές ευρεσιτεχνίας διαθέτουν ιδιωτική εταιρία, η οποία, εφόσον παρατηρήθηκαν στον τομέα σας αυξάνεται πάπρικα, πρέπει να στείλει «σπόροι» τους η αστυνομία και έφερε σε σας ως ευρεσιτεχνίας και πιπέρι ανήκει σε αυτούς.

Αυτή η κατάσταση είναι πραγματικά παράλογο και απίστευτο. Γιατί, πώς μπορούμε να επιτρέψουμε εταιρείες να ιδιοποιηθεί το σπόρο; Seed έχει πάντα ανήκε σε όλους και δεν είναι σαφές από πού το θάρρος αυτής της θεραπείας σας. Όλα αυτά λαμβάνει χώρα, φυσικά, ένα μυστικό σχέδιο για αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι πολύ βαθύτερη.

Σπόροι της ζωής και όλα δημιουργήθηκαν από τους σπόρους, έτσι ώστε όσοι δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τους σπόρους, στην πραγματικότητα, βάζουν τα χέρια τους πάνω σε αρρώστους ζωή με την πλήρη έννοια της λέξης.

Δεδομένου ότι μπορεί να αλλάξει, να τροποποιήσει, να στρεβλώσει, καθώς και σε όλα με τη θέλησή του και, φυσικά, σε βάρος της ζωής και του ανθρώπου.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ερχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου

Ερχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου

Αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0- 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια (για καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ) αναμένονται από 1ης Ιουλίου σε εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου για κατάργηση των εσωτερικών («σταυροειδών») επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Αντίθετα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθ. Ζερβός, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αγροτικά τιμολόγια, ούτε το νυχτερινό οικιακό. Ο κ. Ζερβός δεν προσδιόρισε το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια, είπε ωστόσο ότι το χρηματικό αποτέλεσμα για τη ΔΕΗ θα είναι ουδέτερο.

Κύκλοι της ΔΕΗ τόνιζαν ακόμη ότι μεγάλο τμήμα των καταναλωτών που έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες πιθανότατα πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Για τα αγροτικά τιμολόγια, που εντάσσονται επίσης στην κατηγορία των επιδοτούμενων, η λύση που επελέγη είναι η τοποθέτηση «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης που θα επιτρέψει την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων ανά ώρα της ημέρας.

Κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε, πάντως, ότι τα τιμολόγια θα παραμείνουν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.

Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμη ότι στις 31 Ιουλίου λήγει η εμπλοκή της ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων καθώς όσοι λογαριασμοί, που περιέχουν το τέλος αυτό, δεν έχουν εξοφληθεί ως τότε, θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ. Η επιβολή του τέλους μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ήταν μια από τις αιτίες που οδήγησαν σε εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση, οι οποίες φθάνουν σε 1,5 δισ. ευρώ αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μείωση του ρυθμού αύξησής τους.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Σ. Ρέλιας, υποστήριξε εξάλλου, ότι η δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» με διαχωρισμό και πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (το σχετικό νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή) θα οδηγήσει σε διάλυση και κατάρρευση του ομίλου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άγγιξαν τα 60 ευρώ τα διόδια Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Σε απίστευτα υψηλές τιμές βρίσκονται οι τιμές των διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Το φαινόμενο συνεχούς αύξησης έχει δημιουργήσει τρομερά προβλήματα κυρίως στους επαγγελματίες οδηγούς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο αλλά και σε αυτούς που ταξιδεύουν από το πρωτεύουσα στην συμπρωτεύουσα και αντίθετα. Χαρακτηριστικά, για καλύψει ο οδηγός ενός επιβατικού αυτοκινήτου την απόσταση των δύο πόλεων που είναι σχεδόν 500 χιλιόμετρα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 29.15 ευρώ. αν χρειαστεί να επιστρέψει είναι υποχρεωμένος να δώσει άλλα τόσα...

Σταμάτα - Ξεκίνα: 11 φορές

Εκτός από το πολύ ψηλό αντίτιμο θα πρέπει να προσθέσουμε και την ταλαιπωρία του σταμάτα - ξεκίνα, καθώς οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να σταματούν ή να επιβραδύνουν (για να περάσουν με e-pass), 11 φορές! Αξίζει να αναφέρουμε τα διόδια του Μοσχοχωρίου που αγγίζουν τα 4 ευρώ αλλά και των τριών σταθμών διοδίων έξω από την Αθήνα προς Θήβα που φτάνουν στο σύνολο τα 11.2 ευρώ. Ειδικά τα διόδια των Αφιδνών που αγγίζουν το αντίτιμο των 3.35 ευρώ αποτελεί... αγκάθι για τους κατοίκους της περιοχής καθώς καλούνται να καταβάλλουν αυτό το ποσό για να καλύψουν μία απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου.


                      
                                   Ταξιδεύεις και μαζεύεις πολύ... χαρτούρα!

Εθνική με φανάρια!!!

Τα υπερβολικά χρήματα αφορούν την εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς υπάρχουν σημεία με... φανάρια αλλά και το άκρως επικίνδυνο σημείο των Τεμπών που οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να κινούνται με 60 χλμ./ώρα. Χαρακτηριστικό επίσης των πολύ ακριβών διοδίων, η σύγκριση με το κόστος των καυσίμων σε πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα που είναι μικρότερο ενώ φθηνότερα είναι και τα εισιτήρια αν επιλέξει κανείς να ταξιδέψει με... αεροπλάνο!
Και όπως φαίνεται έπεται και συνέχεια...

                             
Διόδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Αφιδνών: 3.35
Θήβας: 3.95
Τραγάνας: 3.90
Αγίας Τριάδας: 1.65
Πελασγίας: 3.50
Μοσχοχωρίου: 4.00
Μακρυχωρίου: 1.40
Πυργετού: 2:00
Λεπτοκαρυάς: 2.00
Κλειδιού: 2.20
Μαλγάρων: 1.20
*Σύνολο: 29:15

Διόδια Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Μαλγάρων: 1.20
Κλειδιού: 2.20
Λεπτοκαρυάς: 2.00
Πυργετού: 2.00
Μακρυχωρίου: 1.40
Μοσχοχωρίου: 4.00
Πελασγίας: 3.50
Αγίας Τριάδας: 1.65
Τραγάνας: 3.90
Θήβας: 3.95
Αφιδνών: 3.35
*Σύνολο: 29:15


                            
                            Οι διαμαρτυρίες για τα πολύ ακριβά διόδια είναι συχνό φαινόμενο...
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκέντρωση για την Ελεύθερη Μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Δευτέρα 23/6/14 Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29) 11π.μ.

Συγκέντρωση για την Ελεύθερη Μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Δευτέρα 23/6/14 Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29) 11π.μ.















Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φρίκη στο Πανελλήνιο με τους αστυνομικούς «τέρατα»

Σοκ και αποτροπιασμός...Φρίκη που δεν τη χωρά ο ανθρώπινος νους. Έξι παιδόφιλοι στην Ελλάδα πλήρωναν μέσω paypal για να βλέπουν σε ζωντανή μετάδοση από το διαδίκτυο βιασμούς παιδιών και βρεφών από τις Φιλιππίνες ! Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, προκειμένου να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο τους πάθος και ταυτόχρονα να μην πληρώσουν πολλά χρήματα, μοίραζαν το ποσό και έτσι το "μερίδιο" στον κάθε παιδόφιλο, ήταν περίπου 200 με 300 ευρώ ! Το απίστευτο είναι ότι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους βρίσκονται δύο εν ενεργεία αστυνομικοί, από τους οποίους ένας 34χρονος υπηρετεί στην κρατική ασφάλεια και ένας 26χρονος στην τροχαία Αττικής.

Και οι δύο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αστυνομικοί υποστηρίζουν, ότι πλήρωσαν για να δουν στο διαδίκτυο ερωτικές σκηνές μεταξύ ενηλίκων και όχι βιασμούς παιδιών...

Σεσημασμένος για παιδική πορνογραφία ο ένας κατηγορούμενος

Από τα πέντε άτομα τα οποία ταυτοποιήθηκαν από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μετά από σήμα της ιντερπόλ, το ένα έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Πρόκειται για έναν 65χρονο επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, είναι δύο ιδιωτικοί υπάλληλοι. Το έκτο ηλεκτρονικό ίχνος εντοπίστηκε σε εταιρεία, η έδρα και τα στοιχεία της οποίας όμως δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί.

Παιδόφιλοι πληρώνουν μέχρι και 10.000 για να βλέπουν βιασμούς βρεφών

Τα στοιχεία προκαλούν σοκ. Υπάρχουν περίπου 200.000 ιστοσελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας, κάθε μέρα σε παγκόσμιο επίπεδο "ανεβαίνουν" στο ίντερνετ πάνω από 200 νέες φωτογραφίες με γυμνά παιδιά ακόμη και βρέφη, ενώ παιδόφιλοι για να δουν σε ζωντανή μετάδοση βίντεο με βιασμό παιδιού ηλικίας από έξι μηνών έως 8 ετών, πληρώνουν από 3.000 έως και 10.000 ευρώ !

Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού παιδικής πορνογραφίας παράγεται σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αφρικής. Η παιδική πορνογραφία, θεωρείται παγκοσμίως η τρίτη πιο επικερδής "επιχείρηση" μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, με τζίρο ετησίως που φθάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πάμε φουλ» για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

«Ο κόσμος το' χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι». Η φράση αυτή ταιριάζει γάντι στις προθέσεις και στις διαθέσεις της τρόικας και τις κυβέρνησης γύρω από τους μισθούς και στις συντάξεις. Άλλωστε η ομολογία του Πολ Τόμσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής ήταν έμμεση αλλά σαφής αν και... πέρασε στα ψιλά των σχολιασμών.

«Υποστηρίζουμε την επιθυμία των Αρχών να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις» δήλωσε στην συνέντευξή του ο κ. Τόμσεν, όπερ μεταφραζόμενο σημαίνει ότι το σενάριο συζητείται εντόνως και μάλιστα ο «ευαίσθητος» κ. Τόμσεν δεν θέλει «οριζόντιες περικοπές».  
Πλην όμως, περικοπές θα γίνουν, απλά δεν είναι οριζόντιες...

Πιο σαφής δεν μπορεί να γίνει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πάμε σε νέο κύμα περικοπών και για συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ ενώ στόχος των δανειστών είναι να μειωθούν κι άλλο ο μισθοί και να πέσουν κάτω από τα 500 ευρώ!

Άλλωστε η βασική πεποίθηση του ΔΝΤ είναι ότι επειδή αυξάνει ο αριθμός των συνταξιούχων στην Ελλάδα πρέπει να υπάρξει μείωση των συντάξεων «για να λαμβάνουν όλοι από κάτι». Αυτό το «κάτι» προσδιορίζεται από την ενιαία βασική σύνταξη των 360 ευρώ η οποία θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2015.

Στην συνέντευξή του ο κ. Τόμσεν είπε πολλά και μεταξύ άλλων προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του ταμείου για την αστοχία του προγράμματος. Χρέωσε τις μεγαλύτερες ευθύνες στην πολιτική αστάθεια των προηγούμενων ετών στην Ελλάδα.

«Η πολιτική αναταραχή, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011 και κράτησε έως τις αρχές του επόμενου έτους, είναι η αιτία για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εξήλθε ακόμη του Προγράμματος, που επέβαλαν οι Ευρωπαίοι εταίροι της».

Αυτή τη θέση υποστηρίζει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

«Το πρόγραμμα, από την αρχή, ήταν "πλούσιο" σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της παραγωγής και την αποκατάσταση της απασχόλησης.

Ωστόσο, η πρόοδος ήταν άνιση σε αυτόν τον τομέα, εν μέρει λόγω της πολιτικής αναταραχής και της έλλειψης ευρείας στήριξης το 2011 και το 2012.
Είχαμε οπισθοδρόμηση της προόδου, μέχρι να σχηματιστεί ο νέος (κυβερνητικός) συνασπισμός και να είναι σε θέση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Πολ Τόμσεν.

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Ο αξιωματούχος του Ταμείου συμφωνεί με την κυβέρνηση που αρνείται να λάβει οριζόντια μέτρα, αλλά συνδέει άμεσα νέα μέτρα με τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, που ακόμα νοσεί.
«Υποστηρίζουμε την επιθυμία των Αρχών να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Αλλά αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών στην Ελλάδα, όπως είναι η ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης, όπου η πρόοδος εξακολουθεί να υστερεί, έτσι ώστε ο καθένας να πληρώνει το μερίδιο από τους φόρους που του αναλογεί.

Μόνο με την πρόοδο σε αυτούς τους τομείς θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν περαιτέρω οδυνηρές περικοπές δαπανών», αναφέρει ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Αναφορικά με το αν είναι πλέον βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ο Πολ Τόμσεν σημειώνει:
«Το συμφωνηθέν πλαίσιο είναι αξιόπιστο, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

Για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι θα εξακολουθήσει να προχωρεί με τις μεταρρυθμίσεις και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ».
Και ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προσθέτει:

«Για τους Ευρωπαίους εταίρους, αυτό σημαίνει παροχή πρόσθετης ελάφρυνσης του χρέους, εάν απαιτείται, για να κρατηθεί το χρέος στην προγραμματισμένη διαδρομή.

Έτσι, αν τηρηθούν τα παραπάνω, το πλαίσιο αυτό θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο».

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπό κατάρρευση ασφαλιστικά ταμεία και ΕΟΠΥΥ

Οργανωτικό, λειτουργικό χάος και κατάρρευση απειλεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία που παρέθεσε μία σειρά στοιχείων για την σημερινή κατάσταση στον τομέα των συντάξεων και της υγείας .

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία οι προϋπολογισμοί των Ταμείων για το 2014 προβλέπουν ελλείμματα της τάξης των 2 δις ευρώ και πάνω και συγκεκριμένα στο ΙΚΑ 807,9 εκ € στον ΟΑΕΕ 462,7 εκ € στον ΟΓΑ181,3 εκ € στο ΜΤΠΥ 91,3 εκ € στο ΤΠΔΥ 66,2 εκ € στο (ΕΤΑΑ)ΤΣΑΥ 39,5 εκ € και στο ΕΤΕΑ 274,0 εκ €

Αυτά τα ελλείμματα δεν είχαν υπολογίσει την μείωση των εισφορών κατά 3,9% την περικοπή των κοινωνικών πόρων ούτε την μείωση της κρατικής επιχορήγησης που βαίνει μειούμενη από χρονιά σε χρονιά ούτε φυσικά αποτιμούν τις οφειλόμενες συντάξεις (κύριες-επικουρικές-εφάπαξ).
 
Κάτω από 1000 ευρώ το 76% των συντάξεων

Το ίδιο απογοητευτικά είναι και τα στοιχεία για το ύψος των χορηγούμενων συντάξεων όπου οι κύριες συντάξεις στο 76,5% να είναι κάτω από 1.000,00 € και στις επικουρικές το 99% πολύ κάτω από τα 500,00 € περίπου στα 190,00 €
 
Προς στάση πληρωμών ο ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ κινδυνεύει να βρεθεί σε αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεών του, οι οποίες μέχρι και τον 4ο/2014 διαμορφώνονται ως εξής: Προς ιδιώτες παρόχους 2.738.685.166 €, προς ασφαλισμένους 100.000.000 €, προς φορείς γενικής κυβέρνησης (νοσοκομεία κ.λ.π.) 4.900.597.884 € (ένα μέρος των οφειλών θα διαγραφεί με υπουργική απόφαση) ΣΥΝΟΛΟ ΟΦΕΙΛΩΝ 7.739.283.050 €

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρούτσης: Να παραμείνουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων

«Η ελληνική Προεδρία όχι μόνο κατόρθωσε να αφήσει το αποτύπωμά της αλλά και αφήνει πίσω της σημαντική συνεισφορά σε σημαντικούς φακέλους, σε αυτό που αποκαλούμε ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής πορείας». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον τομέα της απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής.

«Ωστόσο» πρόσθεσε, «οι προσπάθειες όλων μας χρειάζεται να εντατικοποιηθούν και να παραμείνουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων για να πετύχουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη, να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας, να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, έτσι ώστε τα οφέλη της ανάκαμψης να γίνουν αισθητά σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες».

Ο Έλληνας υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «η ελληνική Προεδρία επεδίωξε, μέσα από τις προτεραιότητες που έθεσε και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, τόσο συνολικά όσο και ειδικότερα στο πεδίο της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Πολιτικής, να αναδείξει τη θετική, αναπτυξιακή και κοινωνική διάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά βήματα για να διασφαλίσουμε ότι οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης θα καταστούν πιο αποτελεσματικές, ότι θα διασφαλιστεί η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών, ότι οι αναντιστοιχίες μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας θα αρθούν και ότι η εργατική νομοθεσία θα συμβάλει στην προσφορά περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας» σημείωσε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε: «Σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης φτώχειας, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να διασφαλιστεί η επάρκεια των συστημάτων κοινωνικής προστασίας. Πιστεύουμε ότι στο άμεσο μέλλον θα επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος και επίτευξη συμφωνίας, ώστε να ενισχυθεί η δέσμη νομοθετικών και λοιπών πρωτοβουλιών για την προστασία των εργαζόμενων».

Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό της Προεδρίας, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ιδιαίτερα, ότι επιτεύχθηκε συμφωνία σχετική με την Πρόταση Οδηγίας για την Απόσπαση Εργαζομένων (Posting of Workers Directive).

Ανέφερε επίσης, ότι υιοθετήθηκε η πρόταση για σύσταση του Συμβουλίου για ένα Πλαίσιο που να εξασφαλίζει την Ποιότητα της Πρακτικής Άσκησης και ελήφθηκε απόφαση με την οποία αναβαθμίζεται θεσμικώς η Τριμερής Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής.

Το Συμβούλιο ενέκρινε τα στοιχεία των συστάσεων από κάθε κράτος- μέλος στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Εξάμηνου 2014», ενώ υιοθέτησε τα συμπεράσματα «Γυναίκες και η οικονομία: Οικονομική ανεξαρτησία από την άποψη της μερικής απασχόλησης και της αυτοαπασχόλησης» τα οποία αφορούν θέματα απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής.

Επίσης, οι υπουργοί ενημερώθηκαν για τις εκθέσεις προόδου που συνέταξε η ελληνική Προεδρία και αφορούν
- Την πρόταση οδηγίας «για την ίση μεταχείριση των προσώπων, ανεξαρτήτως θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού».
- Την πρόταση για οδηγία περί ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων σε θέσεις μη εκτελεστικών διοικητικών στελεχών των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών.
- Την πρόταση κανονισμού για το δίκτυο EURES.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εξαπατούν ανέργους με προγράμματα εργασίας που δεν υπάρχουν

Στο… παιχνίδι του αθέμιτου ανταγωνισμού χιλιάδες άνεργοι – Δήμοι προσφέρουν προγράμματα εργασίας που ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει

Κάποιοι επιτήδειοι παίζουν με την ελπίδα και την αγωνία χιλιάδων ανέργων καθώς τους δίνουν προγράμματα που ούτε καν έχουν ξεκινήσει.
Δίχως να έχουν ξεκινήσει προγράμματα ανεργίας που έχουν εξαγγελθεί από το υπουργείο Εργασίας ή τον ΟΑΕΔ, βρίσκονται αναρτημένα σε ιστοσελίδες δήμων, προτρέποντας μάλιστα τους ανέργους που επιθυμούν να υποβάλλουν και σχετική αίτηση!

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr πρόκειται για ένα ιδιότυπο παιχνίδι αθέμιτου ανταγωνισμού με πρωτεργάτες ιδιωτικά ΚΕΚ και τουλάχιστον πέντε δήμους όλης της χώρας.

Χαρακτηριστική είναι μία ανάρτηση στο site του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, που αναφέρεται σε ένα νέο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας, που το υπουργείο Εργασίας «πρόκειται να ανακοινώσει την υλοποίησή του». Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με το δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, το συγκεκριμένο πρόγραμμα «θα αφορά 30.000 - 40.000 δικαιούχους ανέργους έως 29 ετών, απόφοιτους πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ. Το πρόγραμμα voucher αναμένεται να κινείται στα ίδια πλαίσια με το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» που εφαρμόστηκε στο 2013», τονίζεται στην πρώτη παράγραφο του σχετικού κειμένου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου.

Στο ίδιο κείμενο όμως, αμέσως μετά, οι άνεργοι που επιθυμούν ενημέρωση για τη διαδικασία, προτρέπονται από το δήμο να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην σχετική αίτηση συμμετοχής. Ουσιαστικά δηλαδή καλούνται άνεργοι να υποβάλλουν αιτήσεις για ένα πρόγραμμα που δεν έχει καν ξεκινήσει. Ο δήμος με τον τρόπο αυτό επικυρώνει επί της ουσίας ότι συνεργάζεται με το ΚΕΚ Metron, αφού η αίτηση καταλήγει σε αυτόν τον παραλήπτη.

Παρόμοια είναι και η διαδικασία που ακολουθείται και από άλλον ένα δήμο της δυτικής Μακεδονίας, που αναφέρεται όμως σε άλλο πρόγραμμα για 75.000 ανέργους. Επίσης, σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον άλλοι τρεις δήμοι που ακολουθούν την ίδια διαδικασία.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό, τα ΚΕΚ μέσω των δήμων, επιδιώκουν να αυξήσουν το πελατολόγιό τους πιάνοντας «στασίδι» πριν από τους ανταγωνιστές τους, για προγράμματα που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει. Μπορεί να μην ζητούνται χρήματα από τους ανέργους αλλά κάποιοι τους πουλούν φρούδες ελπίδες και αυτό είναι ακόμη χειρότερο.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λίγα…τα 14 εκατ. ευρώ που κόστισε η ελληνική προεδρία! Ρε ο κόσμος πεινάει, το καταλαβαίνετε????

Μια χώρα που πεινάει. Μια χώρα που τόσος κόσμος κοιμάται στους δρόμους γιατί δεν έχει ούτε σπίτι. Μια χώρα που ασθενείς δεν έχουν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους. Ξόδεψε 14 εκατ. ευρώ για την υπέρτατη κοροϊδία της ελληνική προεδρίας. 14 εκατ. ευρώ για να ταΐσουμε στο μουσείο της Ακρόπολης τον κάθε λιγούρη που αποκαλείται ευρωπαίος αξιωματούχος. 14 εκατ. ευρώ για να μετακινηθεί ο κάθε υπαλληλίσκος στις Βρυξέλλες.
Δεν είναι εξοργιστικό; Και περισσότερο εξοργιστικό είναι ότι το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe, θεωρεί το ποσό μικρό. Ντροπή και αίσχος.

Η ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, κόστισε μόλις 14 εκατ. ευρώ, επισημαίνει σε σημερινό δημοσίευμά του, το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe που σημειώνει, ότι η Ελλάδα είχε υποσχεθεί μια «σπαρτιατική Προεδρία», με μέγιστο προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται, το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει όλες τις επίσημες μετακινήσεις για το αποσπασμένο προσωπικό στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Προεδρίας, καταλύματα για τις αντιπροσωπείες που επισκέφθηκαν την Αθήνα και υπηρεσίες διερμηνείας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρωτόπαππας: Να κάνουμε τα προαπαιτούμενα και μετά να διεκδικήσουμε στη διαπραγμάτευση

Ανάμεσα στα προαπαιτούμενα αυτά είναι «η «μικρή ΔΕΗ» και το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, τόνισε 

«Υπάρχουν τα προαπαιτούμενα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και το πρόγραμμα. Αν είναι δυνατόν να υπάρχει αύριο το περιθώριο για μια διαπραγμάτευση που θα βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο, αυτό θα γίνει μόνο με τα προαπαιτούμενα του Μαΐου και του Ιουνίου» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο Χρ. Πρωτόπαππας.

Πρόσθεσε πως ανάμεσα στα προαπαιτούμενα αυτά είναι «η «μικρή ΔΕΗ» και το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και φέρει την υπογραφή του κ. Μανιάτη ως υπουργού και θα προχωρήσει. Βεβαίως, αν υπάρχουν επιμέρους παρατηρήσεις ή δεσμεύσεις, είναι ένα θέμα που θα το δει η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Δεν σημαίνει ότι δίνει λευκή επιταγή. Αλλά θα προχωρήσει ως προαπαιτούμενο, διότι πρέπει να είσαι σοβαρός και επιτυχημένος στην εφαρμογή του προγράμματος και τα προαπαιτούμενα πρέπει να προχωρήσουν».

Απαντώντας στην ερώτηση αν οι διαφωνίες υπουργών δημιουργούν καλή εικόνα για την κυβέρνηση είπε: 

«Όχι. Δημιουργεί προβλήματα και είναι σαφές, διότι δημιουργείται μια αίσθηση στην κοινωνία που μπορεί να είναι και άδικη, ότι τίθενται όλα σε αμφισβήτηση και ότι πρέπει να επιλέξουμε πού θα δοθεί η μάχη. Η μάχη θα δοθεί κεντρικά. Για να πάμε ισχυροί στην κεντρική διαπραγμάτευση, θα πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα έως τότε».

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!