EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αυτός ο θρασύτατος «πατριώτης» ζητεί να πεταχτούν στον δρόμο καθηγητές, αστυνομικοί, γιατροί..

Το άκρον άωτον του «ζωώδους» νεοταξικού !!! Τέτοιοι έφεραν την Ελλάδα στο σημερινό χάλι.

Θ.Πάγκαλος: «Να απολυθούν οι μισοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί και γιατροί – Είναι ευκαιρία με το μνημόνιο»

Την να πρωτοθυμηθεί κανείς από τον Πάγκαλο.

1. Ότι από νουνός του παιδιού του δολοφονηθέντα από τους Τούρκους στην Κύπρο Ισαάκ και από αρνούμενος να συναντηθεί με τον Ισμαήλ Τζεμ κατάντησε να παραδίδει τον Οτσαλάν στους τούρκους και να παραδίδει επίσης και όλη την Κύπρο στους τούρκους με το σχέδιο Ανάν !!!! Γιατί κύριε Πάγκαλε τι σε μετάλλαξε;;

2. Ότι κατάντησε να μοιράζει το Αιγαίο με τους τούρκους ο «μεγάλος τραγουδιστής» της παράδοσης του Οτσαλάν στους τούρκους Πάγκαλος ( https://www.youtube.com/watch?v=Gli-LiAMD8k )

3. Ο Πάγκαλος των Ιμίων και της σημαίας μας που θα την έπαιρνε ο άνεμος.

4. Ο Πάγκαλος που προσπαθούσε το 2007 προδοτικά να επαναφέρει το σχέδιο Ανάν παράδοσης της Κύπρου στους τούρκους (Ο Πάγκαλος και άλλοι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ νοσταλγούν τη νεκρανάσταση του Σχεδίου Ανάν!

5. Ο Πάγκαλος των μνημονίων και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΓΑΠ υπόλογος Εσχάτης Προδοσίας για υποδούλωση του Ελληνισμού, έχει το θράσος να ομιλεί. Ενώ εκτός από όλα τα ανωτέρω παραδεχθείς ότι τα έφαγε έπρεπε και για αυτόν τον λόγο να είναι φυλακή.

6. Και αυτός ο θρασύτατος «πατριώτης» ζητεί να πεταχτούν στον δόμο καθηγητές, αστυνομικοί και γιατροί κτλ

Και ύστερα λένε ότι έχει άδικο Στάθης Παναγούλης όταν μιλά για κελιά για παρόμοιους ως ο Πάγκαλος, για τον οποίον θα χρειαστεί και λόγων όσων έφαγε ως είπε και ειδικό κελί.

Φαίνεται επίσης ότι το μυαλό του θρασύτατου αυτού ανθέλληνα θα έπαθε οξείας μορφής προδοτική νεοταξίτιδα

Ευριπίδης Μπίλλης

Πηγή: Hellasforce


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εφοπλιστάν: H ώρα της μεγάλης σύγκρουσης με την Ευρωζώνη πλησιάζει

Επι δεκαετίες, οι φύλαρχοι-εφοπλιστές που φιλοξενούνται στη χώρα μας για να καμαρώνουν κάποιοι ιθαγενείς και μεγαλοδημοσιογράφοι, ότι το βραβείο Guinness για το  στόλο με τα περισσότερα πλοία το έχουν οι άρχοντες της Καμπούλ,, που απειλούν την ΕΕ με επιστροφή στη δραχμή και τους

Έλληνες με επιστροφή στις γαλέρες, δεν πληρώνουν φόρους. Αυτό γινόταν και επι δραχμής. Μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Στη φωτογραφία βλέπετε τη κυβέρνηση παρέα με αυτούς που δεν πληρώνουν φόρους και που βγήκαν πλουσιότεροι απο τη κρίση. Δείτε τώρα στο καθρέφτη και εσάς που βγήκατε φτωχότεροι από τη κρίση και πιό υποταγμένοι στις ορέξεις αδηφάγων αρπακτικών.

Οι πιο ηλικιωμένοι θα θυμάστε ότι όλοι οι πολιτικοί έλεγαν παληά ότι “χρειαζόμαστε τους εφοπλιστές γιατί προσφέρουν συνάλλαγμα και δουλειές στο κόσμο”. Και τότε δεν πλήρωναν φόρους.

Δεν είναι εθνικιστικοί ή πατριωτικοί οι λόγοι που τους κάνουν τους εφοπλιστές να μη φεύγουν απο την Ελλάδα αλλά το γεγονός, ότι στην Ελλάδα έχουν βρεί τους πλέον συνεργάσιμους πολιτικούς που υπάρχουν στον κόσμο. Στην Ελλάδα επιτυγχάνουν να έχουν τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στο κλάδο τους. Σκεφτείτε τι προνόμια έχουν σε σχέση με άλλους εφοπλιστές αλλού στο κόσμο!

Η Ελλάδα είναι ο επίγειος παράδεισος του παγκόσμιου εφοπλιστικού κεφαλαίου, μόνο που δεν έχει το πληθυσμό του Μονακό για να έχουν να φάνε φαγητό όλοι.

Οι φόροι που θα έπρεπε να πληρώνουν φτάνουν τα 9-11 δις ευρώ το χρόνο. Δουλειές στους Ελληνες ναυτικούς κατά αποκλειστικότητα δεν δίδουν και πλοία για διάφορες κουτές δικαιολογίες δεν φτειάχνουν. Δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό σε άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα πρόστιμα απο την Ευρωζώνη αργά ή γρήγορα θα έλθουν. Να ετοιμάζεστε να ξηλωθείτε.

Οι εφοπλσιτές, λοογικά δεν επιθυμούν την εξόρρυξη υδρογοναθράκων και τη μεταφορά στην Ελλάδα ηλεκτρικής ενέργειας. Ύπαρξη αγωγών σημαίνει έλλειψη μεταφορών για αυτούς. Τουρισμός στα νησιά σημαίνει εισιτήρια. Πώς και γιατί να αναπτυχθεί στη χώρα αυτή κάτι άλλο;

Όσοι νέοι δεν γίνουν ναυτικοί θα γίνουν σερβιτόροι, μπετατζήδες ή μετανάστες. Πιστεύω ότι κανείς στην Ελλάδα δεν θέλει να δεί κάτι τέτοιο.

Η διόρθωση των δημοσιονομικών της χώρας δεν έχει αλλάξει. Απο το παιγνίδι του εκβιασμού κέρδισαν κάποιοι απο τους δανειστές στους οποίους επιτράπηκε να βάλουν και αυτοί χέρι στο μέλι.

Το θέμα όμως δεν έχει τελειώσει, γιατί η Ευρωζώνη χρειάζεται επειγόντως νέους πόρους και στο εξωτερικό τα ΜΜΕ δεν είναι όπως τα Ελληνικά. Οι αλήθειες δεν κρύβονται για χρόνια. Ποιός δημοσιογράφος στην Ελλάδα μπορεί να μιλήσει κατά του Εφοπλιστάν χωρίς να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του και που ξέρεις, ακόμη και τη ζωή του; Μάλλον κανείς.

Αυτόματα, απο τους παραπάνω συλλογισμούς προκύπτει έλλειμα δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο, ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τις κορυφαίες επιδόσεις σε θέματα διαφθοράς. Είναι το καμάρι της Ευρωζώνης. Είναι ο πύργος των πλυντηρίων και φυσικά η Αργεντινή της ΕΕ. Ο Ωνάσης στην Αργεντινή έγινε πλούσιος. Σκεφτείτε λοιπόν, γιατί όλοι έρχονται στο πλυσταριό που λέγεται Ελλάδα. Γιατί η δουλειά είναι γρήγορη. Υπάρχει χρόνια εμπειρία και οι αποδόσεις μεγάλες. Πλιτς- πλάτς τελειώσανε.

Με όλα αυτά που προανέφερα και στα οποία δεν είναι εύκολο να δοθεί μια απάντηση διερωτάται κανείς γιατί η κυβέρνηση δεν τους δείχνει την έξοδο της ευτυχίας σε άλλη χώρα.

Η απάντηση είναι, γιατί υπάρχουν υποβρύχιες διαδρομές. Το νερό πέφτει στη τσέπη τους βρέξει – χιονίσει. Η Γερμανία τις εντοπίζει και αρχίζει το “πάρε-δώσε”. Παλιοδουλειά αλλά με μεγάλα κέρδη.
Δεν θα άλλαζε κάτι στην Ελλάδα ποτέ ούτε η ΕΕ θα την είχε ανάγκη, αν δεν υπήρχαν τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τα οποία η Γερμανία θέλει να εξορρύξει για στηρίξει τη βιομηχανία της. Αυτό δεν προχωράει σωστά, οπότε η ώρα της συμπλοκής πλησιάζει.

Η άμυνα των εφοπλιστών είναι πολύ περιορισμένη. Είμαι σίγουρος ότι πολλά χαρτιά είναι υπογεγραμμένα απο το παρόν πολιτικό σύστημα. Για να μη μπορεί να τα χρησιμοποιήσει η Γερμανία ή άλλη χώρα θα πρέπει όλοι αυτοί που είναι στη Βουλή να συνταξιοδοτηθούν. Έλα όμως που δεν θελει κανείς να αφήσει τη κουτάλα. Έλα που η δικαιοσύνη δεν μπορεί να τους αγγίξει αλλά και δεν θέλει κιόλας. Ο μισθός να πέφτει και σε κάποια ΜΚΟ ή σε μια Ανεξάρτητη Αρχή οι συνταξιοδοτούμενοι θα βρεθούν να κοιτούν απο το παράθυρο το κήπο.

Γιαυτό λέω πολλές φορές ότι η λύση είναι μονόδρομος αν η χώρα θέλει να μείνει στην Ευρωζώνη. Να αλλάξει όλο το πολιτικό της σύστημα. Αν δεν θέλει, τότε θέλει προετοιμασία απο τώρα. Λύσεις υπάρχουν και μέσα και έξω απο το ευρώ. Ηγέτες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Είναι όλοι υπάλληλοι.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα τα ακίνητα της Θεσσαλονίκης που πέρασαν στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ

Τη λίστα με τα 59 ακίνητα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ κατέγραψε η βουλευτής Β” Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, στα εν λόγω ακίνητα  «περιλαμβάνονται τόσο μικρά οικόπεδα ενταγμένα στον πολεοδομικό ιστό, όσο και μεγάλες εκτάσεις, καθώς και ακίνητα ενταγμένα σε προστατευόμενες περιοχές με ιδιαίτερα περιβαλλοντικά ή πολιτιστικά χαρακτηριστικά».

Οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις που παρουσιάζει στην ανακοίνωσή της αφορούν τα 19 στρέμματα στη Νέα Παραλία, που σήμερα φιλοξενούνται ο Ιστιοπλοϊκός Όμίλος και ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης, το κάμπινγκ της Επανομής, με την πολύ μεγάλη έκταση των 3.200 στρεμμάτων, και το ακίνητο έκτασης 652 στρεμμάτων στο Πλαγιάρι της Θέρμης.

«Η «αξιοποίηση» της δημόσιας γης από το ΤΑΙΠΕΔ διευκολύνεται από νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης, που θα συζητηθούν στα θερινά τμήματα της βουλής και έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών από κάποια μέχρι τώρα λογιζόμενα δημόσια αγαθά και την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της κοινωνίας», τονίζει η κα Αμανατίδου και προσθέτει:

«Αυτή η πολιτική δεν είναι μόνο αντικοινωνική, αλλά και στην ουσία της αντιπαραγωγική και αντιαναπτυξιακή και δεν εξυπηρετεί ούτε το οικονομικό μοντέλο που οι κυβερνώντες ευαγγελίζονται. Ως ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουμε το ξεπούλημα και μαζί με φορείς και τα κινήματα πολιτών, που αναπτύχθηκαν ή αναπτύσσονται, συμπορευόμαστε για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής και αυτή η ώρα δεν θα αργήσει».

Αναλυτικά η λίστα των ακινήτων:
 
Δήμος Θεσσαλονίκης
– Λιμάνι της Θεσσαλονίκης 9.107 τ.μ με δομημένη έκταση 23.696 τ.μ.
– Σαλαμίνα (νέα παραλία) 19.059 τ.μ.
– Οδός Θεοφίλου 13, 755 τ.μ. με διατηρητέο κτίσμα 488 τ.μ.
– ΣΤ’ Εφορία, Αγία Τριάδα 678 τ.μ. με δομημένη έκταση 1.382 τ.μ.
– Λαχανόκηποι 5.777 τ.μ.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
– Στρατόπεδα «Παπακυριαζή» & «Μεγάλου Αλεξάνδρου» 451.735 τ.μ. με αδιευκρίνηστη δομημένη έκταση στρατιωτικών εγκαταστάσεων
– Λαχαναγορά- Μενεμένη 14.706 τ.μ.
 
Δήμος Βόλβης
– CAMPING & παραλία Ασπροβάλτας 367.748 τ.μ. με δομημένη έκταση 5.150 τ.μ.
– Ασπροβάλτα (παραλία) 442.146 τ.μ.
 
Δήμος Θερμαϊκού
– CAMPING Επανομής 3.210.155 τ.μ.
– CAMPING & παραλία Αγίας Τριάδας 157.564 τ.μ. με δομημένη έκταση 2.265 τ.μ.
– Παραλία Αγίας Τριάδας 18.274 τ.μ. αδιευκρίνιστη δόμηση
– Περαία (κεραίες της ΕΡΤ) 760.907 τ.μ. με δομημένη έκταση 2.655 τ.μ.
– Τούμπα-Μεσημέρι (παραλία Ναυτοπροσκόπων) 34.449 τ.μ., με κτίσμα 50 τ.μ.
– Τούμπα-Μεσημέρι (παραλία Ναυτοπροσκόπων) 55.317 τ.μ.
– Νέοι Επιβάτες έκταση 457 τ.μ. οδός Αγ. Γεωργίου & Δραγούμη
– Νέοι Επιβάτες έκταση 500 τ.μ. οδός Αβέρωφ Καμινάρη & Δραγούμη
– Νέοι Επιβάτες έκταση 464 τ.μ. οδός Καμινάρη & Δραγούμη
– Νέοι Επιβάτες έκταση 511 τ.μ. οδός Θράκης & Δραγούμη
– Νέοι Επιβάτες έκταση 491 τ.μ. οδός Θράκης & Δραγούμη
– Νέοι Επιβάτες έκταση 538 τ.μ. οδός Δραγούμη
– Νέοι Επιβάτες έκταση 521 τ.μ. οδός Δραγούμη & Αβέρωφ
– Νέοι Επιβάτες έκταση 557 τ.μ. οδός Δραγούμη & Αγ. Γεωργίου
– Νέοι Επιβάτες έκταση 541 τ.μ. οδός Δραγούμη
– Νέοι Επιβάτες έκταση 565 τ.μ. οδός Δραγούμη & Ελευθεροπούλου

Δήμος Χαλκηδόνας
– Αγχίαλος έκταση 582 τ.μ. οδός Σαρρή
– Αγχίαλος έκταση 399 τ.μ. οδός Σαρρή
– Αγχίαλος έκταση 435 τ.μ.
– Αγχίαλος έκταση 480 τ.μ.
– Αγχίαλος έκταση 525 τ.μ.
– Αγχίαλος έκταση 549 τ.μ. οδός Φιλίππου
– Αγχίαλος έκταση 492 τ.μ. οδός 25ης Μαρτίου
– Αγχίαλος έκταση 505 τ.μ. οδός 25ης Μαρτίου
– Αγχίαλος έκταση 530 τ.μ. οδός Φιλίππου
– Αγχίαλος έκταση 453 τ.μ. οδός Φιλίππου

Δήμος Θέρμης
– Αεροδρόμιο Σέδες 1.360.000 τ.μ. με αδιευκρίνιστη δόμηση
– Πλαγιάρι 652.110 τ.μ. ανάμεσα στο αεροδρόμιο και τις κεραίες της ΕΡΤ
– Καρδία έκταση 807 τ.μ.
– Καρδία έκταση 978 τ.μ. οδός Καλλιθέας
– Καρδία έκταση 830 τ.μ. οδός Προύσσης
– Καρδία έκταση 801 τ.μ. οδός Προύσσης
– Καρδία έκταση 788 τ.μ. οδός Προύσσης
– Καρδία έκταση 995 τ.μ.
– Καρδία έκταση 1.011 τ.μ.
– Καρδία έκταση 991 τ.μ.
– Άνω Σχολάρι 659 τ.μ.
– Άνω Σχολάρι 350 τ.μ.
– Άνω Σχολάρι 766 τ.μ.
– Άνω Σχολάρι 663 τ.μ.
– Άνω Σχολάρι 995 τ.μ.
– Άνω Σχολάρι 417 τ.μ. αδιευκρίνιστη η δομημένη έκταση
– Άνω Σχολάρι 493 τ.μ.
– Τρίλοφος έκταση 277 τ.μ. οδός Βρεττάκου & Σεφέρη
– Τρίλοφος έκταση 253 τ.μ. οδός Ανδρέα Κάλβου
– Τρίλοφος έκταση 259 τ.μ. οδός Δονύσιου Σολωμού 5
– Τρίλοφος έκταση 229 τ.μ. οδός Κώστα Βάρναλη 14
 
Δήμος Δέλτα

– Καλοχώρι 151.483 τ.μ.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη
– Περιοχή Τοπογράφων 9.107 τ.μ.

Δήμος Ελευθέριου Κορδελιού
– Κορδελιό 11.316 τ.μ. με αδιευκρίνιστη δόμηση σε σιλό και υπόστεγα

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ – ΕΤΣΙ ΦΥΓΑΔΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΗΜΙΤΗ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ.


Η ΠΟΠΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Και ο Αθανασίου την έστειλε λίγο πριν τα μπάνια! 


Δείτε:

                     1

                       2

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με μια τροπολογία το Δημόσιο απεμπόλησε τα έσοδά του από τον ορυκτό πλούτο και οδηγεί σε κλείσιμο τη ΛΑΡΚΟ

Η κατάργηση των άρθρων 85Α, 85Β και 85Γ του Ν.Δ. 210/1973 «Περί Μεταλλευτικού Κώδικος» έγινε με δυο γραμμές μιας τροπολογίας στο σχέδιο νόμου «Απλούστευση της αδειοδότησης… για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» και πέρασε, όπως λέγεται, «νύχτα».
Τόσο νύχτα που κανείς δεν κατάλαβε τι ήταν αυτό που καταργήθηκε και τι συνέπειες θα έχει η κατάργησή του.

Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να το εξηγήσουμε, για να γίνει αντιληπτό για τι είδους «αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου» μιλάμε σ’αυτή  τη χώρα. Οι Έλληνες θα καταλάβουν τι συνέβη όταν έρθει η στιγμή να πωληθεί η ΛΑΡΚΟ.
 
Το εν λόγω νομοσχέδιο – και πλέον νόμος – που ανατρέπει όλο το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και ελέγχου των επιχειρήσεων (αξίζει να διαβάσετε εδώ την άποψη της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικού Πλούτου του ΥΠΕΚΑ) είχε πάνω του «καρφιτσωμένες» 18 τροπολογίες. Άλλες 5 είχαν αφαιρεθεί από τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη ως «μη επείγουσες» πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου. Δικαιολογούμενος για το πλήθος των τροπολογιών ο κ. Χατζηδάκης είπε στο σώμα της Βουλής:
«Πράγματι, λοιπόν εχθές αποσύρθηκαν πέντε τροπολογίες και έχουν μείνει τροπολογίες που είτε έχουν μνημονιακό χαρακτήρα είτε εξυπηρετούν επείγουσες ανάγκες».
Η συγκεκριμένη τροποποίηση του Μεταλλευτικού Κώδικα προφανώς εντάσσεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως είναι φανερό και από την «Αιτιολογική Έκθεση» της Τροπολογίας 1457/68 5.5.2014:
«Καταργούνται αναχρονιστικές διατάξεις του Μεταλλευτικού Κώδικα με τις οποίες δινόταν η εξουσία στον Υπουργό να υποχρεώνει τους εκμεταλλευτές μεταλλείων να προμηθεύουν με το σύνολο των εξορυσσομένων προϊόντων Ελληνικές Μεταλλουργικές Βιομηχανίες επί ποινή έκπτωσης του δικαιώματος εκμετάλλευσης και αντίστοιχα του Υπουργικού Συμβουλίου να υποχρεώνει σε αναγκαστική εκμίσθωση  των μεταλλείων από Ελληνικές Μεταλλουργικές Βιομηχανίες. Η εν λόγω παρέμβαση σε ιδιωτικής φύσης δραστηριότητες κρίνεται δυσανάλογη του σκοπού και δεν συνάδει με τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού αλλά και της ελευθερίας άσκησης οικονομικής δραστηριότητας. Για το λόγο αυτό και προς ενίσχυση της ασφάλειας δικαίου προτείνεται η κατάργηση των διατάξεων αυτών».
Οι συγκεκριμένες διατάξεις που καταργήθηκαν ως «αναχρονιστικές» ήταν θεμελιώδους σημασίας διότι εξέφραζαν τη βούληση του νομοθέτη για κάθετη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου με εγχώρια μεταλλουργία. Στόχος τους  ήταν η διασφάλιση επάρκειας πρώτων υλών  για τις βιομηχανίες μας, υφιστάμενες και υπό ίδρυση, και η στήριξη της βιωσιμότητάς τους. Αναχρονιστικά πράγματα.
 
Κανένα μεταλλουργικό εργοστάσιο δεν πρόκειται να κατασκευαστεί αν δεν υπάρχουν τα συμπυκνώματα που θα το τροφοδοτήσουν. Επίσης κανένα υφιστάμενο εργοστάσιο στην Ελλάδα δεν θα επιβιώσει αν πρέπει να αγοράζει (βλέπε εισάγει) συμπυκνώματα ή μεταλλεύματα από την ελεύθερη αγορά και να ανταγωνιστεί με μεγαθήρια, την ίδια στιγμή που οι πολυάριθμοι μεταλλειοκτήτες των Ελληνικών παραχωρήσεων μεταλλείων είτε θα τα διατηρούν σε αργία είτε θα εξάγουν ακατέργαστα τα ίδια μεταλλεύματα και συμπυκνώματα. Με αυτούς τους όρους φυσικά κανένα νέο εργοστάσιο δεν μπορεί να ιδρυθεί. Με άλλα λόγια, ο ορυκτές πρώτες ύλες που τροφοδοτούν το εργοστάσιο είναι μέρος της αξίας του και αυτό θα γίνει άμεσα και οδυνηρά αντιληπτό στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ. Το εργοστάσιο της Λάρυμνας θα είναι ένα άχρηστο κουφάρι αν αποσπαστεί από τα μεταλλεία σιδηρονικελιούχου λατερίτη της Εύβοιας και της Καστοριάς που το τροφοδοτούν, πράγμα που είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα συμβεί με τα σενάρια ιδιωτικοποίησης που έρχονται στο φως από το ΤΑΙΠΕΔ. Χωρίς την ασφαλιστική δικλείδα του άρθρου 85Α&Β, αν η μελλοντική Διοίκηση της εταιρείας, ως μεταλλειοκτήτης, θεωρήσει ότι είναι πιο επικερδές να πουλήσει τα μεταλλεύματα στο εξωτερικό παρά να τροφοδοτήσει με αυτά ένα εργοστάσιο που χρειάζεται σημαντικές επενδύσεις για εκσυγχρονισμό, προστασία του περιβάλλοντος και νέα τεχνολογία επεξεργασίας, το ήδη οριακό οικονομικά εργοστάσιο δεν μπορεί παρά να κλείσει. Την επόμενη φορά που θα κλαίγονται οι κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ,  ας θυμηθούν την τροπολογία που ψήφισαν στις 7/5/2014…
 
Τα άρθρα που καταργήθηκαν αποσκοπούσαν στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Η μεταλλουργία είναι «δημοσίου συμφέροντος» διότι προσελκύει μεγάλες επενδύσεις στη χώρα και παράγει προϊόντα υψηλής εγχώριας προστιθέμενης αξίας, μέρος της οποίας εισπράττει το Δημόσιο με τη μορφή φόρων. Η εξόρυξη και εξαγωγή χαμηλής αξίας μεταλλευμάτων και συμπυκνωμάτων δεν είναι «δημοσίου συμφέροντος» και όποιος νομίζει ότι μπορεί, ας μας αποδείξει το αντίθετο.  Χωρίς μεταλλουργία δεν  υπάρχουν έσοδα για το Δημόσιο και αυτό έχουμε δει ότι ήδη συμβαίνει με την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, η οποία εξάγει το χρυσοφόρο συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη της Ολυμπιάδας σε μεταλλουργίες της Κίνας, παρουσιάζοντάς το ως φτηνή πρώτη ύλη για την παραγωγή θειϊκού οξέος (δείτεεδώ). Η απόληψη των πολύτιμων μετάλλων δεν γίνεται στην Ελλάδα και δεν φορολογείται στην Ελλάδα.
 
Με έγγραφό της στις 2.12.2010 (εδώ) η Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών του ΥΠΕΚΑ, επικαλούμενη το άρθρο 85Α, είχε αποδείξει ότι δεν είναι επιτρεπτή η εξαγωγή συμπυκνωμάτων εφ’οσον επίκειται η ίδρυση μεταλλουργίας. Η υπηρεσία είχε εισηγηθεί τα συμπυκνώματα αυτά να προγραμματιστούν για την τροφοδοσία του εργοστασίου ώστε να μεγιστοποιηθεί το δημόσιο όφελος, κάτι που αγνοήθηκε επιδεικτικά. Για τον ίδιο λόγο, η Α.Ε.Ε.Χ.Π.&Λ. που λειτουργούσε το μεταλλείο της Ολυμπιάδας από το 1976, στοκάριζε το χρυσοφόρο συμπύκνωμα για να χρησιμοποιηθεί ως τροφοδοσία στο εργοστάσιο μεταλλουργίας χρυσού της ΜΕΤΒΑ που το 1987 σχεδιαζόταν να κατασκευαστεί στην Ολυμπιάδα. Τα συμπυκνώματα αυτά, 300.000 τόνοι, πουλήθηκαν ως είχαν τελικά από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ προς ίδιον όφελος χωρίς το Δημόσιο να εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τον περιεχόμενο χρυσό και άργυρο. Με τον ίδιο τρόπο και όλα τα νέα συμπυκνώματα, όλη δηλαδή η παραγωγή των μεταλλείων Ολυμπιάδας, Σκουριών, Φισώκας, Τσικάρας, Πιάβιτσας κ.λ.π. θα κάνουν φτερά διότι εργοστάσιο μεταλλουργίας ΔΕΝ θα υπάρχει στη Χαλκιδική, αφού η μεταλλουργία flash smelting αδειοδοτήθηκε μεν αλλά όλα δείχνουν ότι δεν θα κατασκευαστεί (δείτε εδώ), με τον τεχνολογικά ανορθόδοξο τρόπο που σχεδιάστηκε. Χωρίς το άρθρο 85Α, δεν υπάρχει τίποτα πλεον που να εμποδίζει την εταιρεία να πουλάει επ’αόριστον τα συμπυκνώματα και χωρίς τα συμπυκνώματα δεν θα υπάρχει πλεον λόγος να κατασκευαστεί μεταλλουργία (που έτσι κι αλλιώς δεν συμφέρει την εταιρεία γιατί απαιτεί μεγάλη επένδυση κεφαλαίου). Υπενθυμίζουμε ότι ο ορυκτός πλούτος της Χαλκιδικής είναι ο μεγαλύτερος της χώρας και ότι το Δημόσιο με την πώλησή του το 2003 υποτίθεται ότι επεδίωκε την επένδυση στη μεταλλουργία και την καθετοποίηση της παραγωγής για λόγους δημοσίου οφέλους. Μια τρύπα στο νερό…
 
Αυτό το μοντέλο “ανάπυξης” που στηρίζεται στην εξόρυξη και εξαγωγή ανεπεξέργαστων ορυκτών, είναι ακριβώς το είδος της “ανάπτυξης” που έχει καταληστέψει τόσες και τόσες χώρες του τρίτου κόσμου που, αν και προικισμένες με πλούσιους ορυκτούς πόρους, πάμφτωχες ήταν και πάμφτωχες παραμένουν. Εδώ και χρόνια όμως πολλές από αυτές τις φτωχές και αδύναμες χώρες που ήταν έρμαια των πολυεθνικών παρεμβαίνουν νομοθετικά, καθιστώντας υποχρεωτική την εγχώρια μεταλλουργική επεξεργασία και απαγορεύοντας την εξαγωγή συμπυκνωμάτων, ώστε να υλοποιήσουν μέσα στη χώρα όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος της προστιθέμενης αξίας των ορυκτών τους.
 
Πλέον πρόσφατο είναι το παράδειγμα της Ινδονησίας, μιας από τις μεγαλύτερες παραγωγούς ορυκτών πρώτων υλών παγκοσμίως, με τεράστια κοιτάσματα λατεριτών. Στις  12.1.2014 η κυβέρνηση της χώραςαπαγόρευσε όλες τις εξαγωγές ακατέργαστων μεταλλευμάτων για να δώσει ώθηση στην εγχώρια επεξεργασία και την παραγωγή προϊόντων μεγαλύτερης αξίας. Ήδη εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί εννέα εργοστάσια μεταλλουργίας νικελίου, ενώ μέχρι το 2017 μπορεί να έχουν κατασκευαστεί μέχρι και 63 μεταλλουργίες, νικελίου, χαλκού και άλλων μετάλλων (πηγή: Nickel ban spurs smelting plants). Αυτό ΕΙΝΑΙ «αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου» και μπορεί να μας αρέσει ή να μη μας αρέσει ως αναπτυξιακός προσανατολισμός γιατί έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις, όμως ΑΝ αυτή είναι η επιλογή της χώρας, ΑΥΤΟΣ είναι ο τρόπος να γίνει.
 
Η Ελλάδα πηγαίνει στην αντίθετη κατεύθυνση κατ’εντολήν της Τρόικας και των εγκατεστημένων ή με βλέψεις στην Ελλάδα ξένων “επενδυτών”, δηλαδή των Καναδών της ELDORADO και των υποψήφιων αγοραστών (ή καλύτερα εκκαθαριστών) της ΛΑΡΚΟ. Είναι «αναχρονιστικά» αυτά τα άρθρα, λέει η κυβέρνηση. «Δε συνάδουν με τον ελεύθερο ανταγωνισμό». Το δημόσιο συμφέρον είναι μια αναχρονιστική έννοια για αυτήν την κυβέρνηση. Τώρα λοιπόν που δεν είμαστε πλέον αναχρονιστικοί και έχουμε ελεύθερο ανταγωνισμό, οι μεταλλευτικές πολυεθνικές θα έρχονται, θα ρημάζουν τον τόπο, θα μας αφήνουν εκατομμύρια τόνους τοξικά απόβλητα και θα στέλνουν όλο τον μεταλλευτικό πλούτο στο εξωτερικό χωρίς καμμία επεξεργασία, άρα χωρίς να αφήσουν τίποτα στα κρατικά ταμεία. Αυτό έχουν το θράσος να μας το πασάρουν ως «ανάπτυξη» και «αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου».
 
Η Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κα Ευγενία Ουζουνίδου, προς τιμήν της, ήταν η μόνη μέσα στο Κοινοβούλιο που αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα.
Καλωσορίσαμε στην Αφρική και στό οξύμωρο της φτώχειας των ορυκτών πόρων.


ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι αριθμοί δεν ευημερούν, σκοτώνουν

Η αποτύπωση της κρίσης στην Ελλάδα, σε ένα πλακάτ σε στάση λεωφορείων στο Λονδίνο. Η αποτύπωση της κρίσης στην Ελλάδα σε εκατοντάδες (ή χιλιάδες;) πλακάτ σε εκατοντάδες (ή χιλιάδες;) στάσεις στο Λονδίνο.
Σε δεκατέσσερις αράδες το μανιφέστο ενός συντελούμενου θανάτου σε μαζική κλίμακα.
Δεκατέσσερις πύρινες αράδες που βγαίνουν απ’ την κόλαση.

Μια «εφημερίδα τοίχου» πιο δυνατή από κάθε αντιπολιτευτική τηλεοπτική καμπάνια, γεμάτη εξυπνακισμούς και πιασάρικα «ευρήματα».
Εχουμε, λοιπόν, και λέμε: ΕΛΛΑΔΑ 2014

  • 1.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους. (στην πραγματικότητα, πάνω από 1.500.000)...
  • Το 30% των μαγαζιών έχει κλείσει. (πολύ περισσότερα, με ακόμα περισσότερο ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ρυθμός με τον οποίον κλείνουν τα μαγαζιά αυξάνεται. Οσα, δε, ανοίγουν στη θέση τους, είναι κυρίως φαγάδικα -περιορισμένου ορίζοντος- για να τρώμε ακόμα πιο φθηνά. Να ξεγελάμε με ένα σουβλάκι τού ενός ευρώ την ανάγκη μας για διασκέδαση, για έξοδο, για γλέντι)...
  • Οι μισθοί έχουν περικοπεί κατά 38%! (Στην πραγματικότητα κατά 40%. Χωρίς να συνυπολογίσουμε όσους εργάζονται και μένουν απλήρωτοι, όσους δουλεύουν (σκλάβοι) σε συνθήκες μαύρης κι «ευέλικτης» εργασίας, όσους πληρώνονται «έναντι», με κουπόνια και εις είδος, καθώς
και όσους πληρώνουν για να εργάζονται, «μπλοκάκια», διότι παρ’ ότι απλήρωτοι συνήθως, οι ίδιοι καταβάλλουν ΦΠΑ και φόρους.
  • Οι συντάξεις έχουν περικοπεί κατά 45%! (Και σε μια πορεία «διόρθωσης και αδικιών) που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση Σαμαρά - Μέρκελ - Γιακουμάτου, θα τις περικόψει ακόμα περισσότερο. Τις δε επικουρικές απλώς θα τις αφανίσει. Πάντα για το καλό μας. Πάντα για να μην πάνε οι θυσίες μας χαμένες).
Στο σημείο αυτό πρέπει να συνυπολογίσουμε στη μείωση μισθών (40%) και τη μείωση συντάξεων (45%) που αναφέρει το πλακάτ, και την αύξηση ταυτοχρόνως της φορολόγησης κατά 45% Κόλαση!
Στην οποίαν (διαβίωση στην κόλαση) θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πάλι, ότι από σήμερα έως τον Δεκέμβριο οι Ελληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να αποδώσουν στο κράτος των φοροφυγάδων φόρους και εισφορές της τάξεως των 11 δισ!! (Οσον περίπου η ετήσια δόση για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, έτσι όπως το φούσκωσαν).
Για να εννοήσουμε δε πόσο success story πάνε τα πράγματα, το πρώτο έτος του μνημονίου η φορολόγηση αποστράγγιξε απ’ τους φορολογούμενους 5,6 δισ., ενώ τώρα, τρία χρόνια μετά, το σκορ έχει ανέβει στα 11 δισ. - κι αν κάτσει και κάποια στραβή (απ’ αυτές που σκαρώνει η δημιουργική λογιστική), Κύριος οίδε...
  • Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν έχει μειωθεί κατά 25%! (Με το χρέος να αντιστοιχεί πλέον στο 178,5% του ΑΕΠ και να ανέρχεται στα 320 δισ. Υπενθυμίζω πως όταν μας αιχμαλώτισαν με την κρίση το χρέος βρισκόταν στα 298 δισ. κι αντιστοιχούσε στο 125% του ΑΕΠ. Δεν καθαρίζουμε ούτε τη Δευτέρα Παρουσία.
Μόνον ένας υπερτιμημένος υπερφίαλος όπως ο Μπενύτο
Μπενίτο Βενιζέλος μπορεί να θεωρεί αυτό το χρέος βιώσιμο, και μόνον ένας κατ’ εξακολούθησιν και καθ’ υποτροπήν ψεύτης, όπως ο κ. Σαμαράς, μπορεί να λέει στους Ελληνες ότι θα «διαπραγματευθεί το χρέος» εννοώντας την επιμήκυνσή του. Τη
μετατροπή, δηλαδή, μιας Λερναίας Υδρας σε ένα ακόμα φρικτότερο τέρας που θα έχει πιει το αθάνατο νερό! Ούτε στη Δευτέρα Παρουσία.
• Το εισόδημα των νοικοκυριών έχει μειωθεί κατά 30%! (Αυτό αφορά στο 90-95% των νoνοικοκυριών). Και σ’ αυτό πρέπει να προσθέσουμε δύο ακόμα δείκτες, ότι: α) 3.000.000 Ελληνες, που τείνουν προς τα 4.000.000, ζουν στο όριο και κάτω απ’ το όριο της φτώχειας. β) 3.000.000 Ελληνες κι Ελληνίδες είναι ανασφάλιστοι). Success story με περικεφαλαία! Και Χαρδούβελη! (Αλήθεια, με τι μισθό και τι προνόμια πήγε διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος ο κ. Στουρνάρας ο Σούσις; Εχει αποφασισθεί
ποια τυχοδιωκτικά funds θα τρώνε τα κατασχεμένα σπίτια στην Ελλάδα ή το ψάχνουμε ακόμα;)
Το Γουδή πωλείται, όπως φέρ’ ειπείν το Ελληνικό, ή θα μείνει στην κυριότητα του ελληνικού κράτους - εις ην περίπτωσιν γίνει κράτος;
  • Κατά 42,8% έχει ανέβει η παιδική θνησιμότητα! (πώς το έλεγε ο μακαρίτης -και δολοφονηθείς- Τουργκούτ Οζάλ: «το πρόβλημά μας με τους Ελληνες θα το λύσει η δημογραφική τους εξέλιξη». Οπερ έδει δείξαι)...
  • Η ανεργία έχει αυξηθεί κατά 190,5%! (Οχι για όλους. Οχι για τους χρυσοκάνθαρους των ΜΜΕ που υπερασπίζονται τον Αρμαγεδδώνα των μνημονίων, όχι για τα γκόλντεν μπόυς που εξακολουθούν να παίρνουν μπόνους στο βάρος του αίματος που χύνουν. Οχι για αυτούς που πληρώνει ακριβά το Δημόσιο, αλλά για εκείνους που στοιχίζουν φθηνά στο Δημόσιο. Οπως οι καθαρίστριες! Θάνατος στις καθαρίστριες
για να μην διασαλευθεί η τάξις των πραγμάτων για να μείνει αναπόδραστος ο οδικός χάρτης προς την Κόλαση).
Λέει κι άλλα το πλακάτ, όπως μπορείτε να διαβάσετε, για την ύφεση, για τη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας (84%), τη φτωχοποίηση (98,2%) του πληθυσμού και το δημόσιο χρέος. Παραλείπει (αλλά τι να πρωτοπρολάβει;) το ιδιωτικό χρέος. Που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Εχει φθάσει στα 84 δισ. (στο 44,2% του ΑΕΠ δηλαδή!!!), ενώ
τα στεγαστικά βρίσκονται στα 71 δισ., με τα οριστικώς κόκκινα να αγγίζουν τα 11 δισ. και τα υποψήφια για κόκκινα (οσονούπω) να κινούνται γύρω στα 15 με 20 δισ.
Οι αριθμοί αυτοί (κι άλλοι πιο εξειδικευμένοι) τραγουδούν το κύκνειο άσμα της Ελλάδας. Και κορυφώνονται στο πιο τραγικό τους κρεσέντο, όταν περιγράφουν το πιο τραγικό αποτέλεσμα όλων αυτών, τις αυτοκτονίες!
ΔΥΟ Ανθρωποι την ημέρα ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, γράφει με τα πιο μεγάλα της γράμματα στις δυο τελευταίες τις πύρινες αράδες η εφημερίδα- ακτινογραφία της κρίσης στην Ελλάδα.
Με 44 λέξεις και 14 αριθμούς αποτυπώνεται το μέγεθος μιας απ’ τις μεγαλύτερες τραγωδίες σε ευρωπαϊκό έδαφος εν καιρώ ειρήνης.
Η πολιτική, οικονομική και πολιτισμική γενοκτονία ενός λαού. Διότι περί γενοκτονίας πρόκειται. Περί του αφανισμού της Ελλάδας και των Ελλήνων πρόκειται...

 ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο 75% του κοινοτικού μέσου όρου το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα

Το 2013, η πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα ανήλθε στο 82% του κοινοτικού μέσου όρου, ενώ το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ έφτασε στο 75% του μέσου κοινοτικού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα
 
H πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση ορίζεται ως κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών από τους πολίτες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για το 2013, η πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση στα κράτη-μέλη της ΕΕ, εκπεφρασμένη σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (PPS) κυμάνθηκε από 49% έως 138% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ κυμάνθηκε από 47% ως 264% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
 
Ο υψηλότερος δείκτης κατά κεφαλήν κατανάλωσης στην «ΕΕ των 28» καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο (138% του ευρωπαϊκού μέσου όρου) και στη Γερμανία (125%). Η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία, το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία κατέγραψαν επίπεδα μεταξύ 110% και 120% του μέσου όρου της ΕΕ, ενώ η Ολλανδία βρίσκεται στο 108%.
 
Η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Ισπανία κατέγραψαν επίπεδα μεταξύ 90% και 100% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ η Μάλτα βρίσκεται στο 83% και η Ελλάδα στο 82%. Η Λετονία, η Εσθονία, η Ουγγαρία και η Κροατία τοποθετούνται μεταξύ 60% και 70% του κοινοτικού μέσου όρου, ενώ η Ρουμανία και η Βουλγαρία κάτω από 60%.
 
Σε ό,τι αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, εκπεφρασμένο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (PPS), το υψηλότερο καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο (264% του μέσου κοινοτικού) και το χαμηλότερο στη Βουλγαρία (47%).
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΑΤΑ - «Κουραστήκαμε να περιμένουμε την ανάπτυξη»

«Ζητάμε την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, γιατί όπως όλες οι κυβερνήσεις από το φθινόπωρο του 2009 και μετά εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με τις υποσχέσεις τους και φάνηκαν ανάξιοι του ιστορικού ρόλου που είχαν»
 
Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ), το οποίο στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου προανήγγειλε κινητοποιήσεις, λόγω της δυσχερούς θέσης του κλάδου.
 
«Η κατάσταση στο χώρο του ταξί είναι τουλάχιστον απελπιστική. Το ΔΣ -με ομόφωνη απόφαση- αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και αφού καλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση, για να ενημερώσει όλους τους επαγγελματίες του κλάδου, να προχωρήσει σε κάθε μορφή κινητοποιήσεων» αναφέρει το Συνδικάτο.
 
Οι λόγοι είναι «η ασφυκτική φορολόγηση (26% από το πρώτο ευρώ συν την προκαταβολή 55% για την επόμενη χρήση), η μάστιγα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και η έλλειψη ακόμη και πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασφαλισμένους» και «η ασυδοσία των τουριστικών παραγόντων που υπό την ανοχή της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού υποκλέπτουν όλο το ποιοτικό έργο των ταξί είναι μερικά από τα ζητήματα που ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής».
 
«Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει μια κυβέρνηση που πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Που υπόσχεται καλύτερες μέρες... κάποτε, που ανασχηματίζεται, που θα κάνει το ένα, θα κάνει το άλλο» τονίζουν οι αυτοκινητιστές.
 
«Μέχρι, εδώ, δεν πάει άλλο. Κουραστήκαμε να περιμένουμε την ανάπτυξη. Την καραμέλα αυτή την πιπιλάμε 5 χρόνια τώρα. Ποιο άρρωστο τεχνοκρατικό μυαλό στοχεύει σε ανάπτυξη με ανύπαρκτο καταναλωτή;» διερωτώνται.
 
«Ακόμη και στην περίοδο της Τουρκοκρατίας οι κατακτητές έπαιρναν το μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγής των Ελλήνων, τους άφηναν όμως όσα χρειαζόταν για να ζήσουν. Μας πίνουν το αίμα καθημερινά. Μας οδηγούν στην αυτοκτονία, στην εξαθλίωση, στην φτώχεια. Θέλουν τον Έλληνα αδύναμο και χωρίς ιδιοκτησία. Επαίτη ζωής και εργασίας» αναφέρει το ΣΑΤΑ.
 
«Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, κάθε Έλληνας θα είναι υπάλληλος των καρτέλ με μισθούς Πακιστάν. Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους και θα συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι θα γίνουμε το Πακιστάν της Ευρώπης ή θα βγούμε μπροστά και θα παλέψουμε για τη ζωή μας; Αρχίζουμε με τη διανομή εντύπου σε όλους τους πελάτες μας, στο οποίο θα εξηγούμε γιατί πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά και άμεσα» σημειώνουν.
 
«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην ολοκληρωτική υποτέλεια. Το 95% της ελληνικής κοινωνίας υποφέρει και λιμοκτονεί. Εσείς όμως λέτε ότι το σώσατε. Από τι άραγε; Σώσατε μόνο το 5%. Γι αυτούς δουλεύετε, αυτούς υπηρετείτε. Εμείς οι απλοί πολίτες, οι άνθρωποι χωρίς αξιώματα και τίτλους, εμείς που πέντε χρόνια τώρα δίνουμε το αίμα μας και τη ζωή μας για να βγουν τα νούμερα των δανειστών και των εκπροσώπων τους, εμείς πρώτοι θα σηκώσουμε το λάβαρο της επανάστασης» υπογραμμίζει το ΣΑΤΑ.
 
«Είναι ώρα να φύγετε. Πάρτε μαζί σας την τρόικα κι αφήστε μας να ζήσουμε. Η Ελλάδα που δεν σκύβει το κεφάλι είμαστε εμείς. Είναι ο λαός της. Αυτό τον λαό τον ντροπιάσατε, τον ξεφτιλίσατε, τον ισοπεδώσατε. Κι όλα αυτά γιατί σας πίστεψε. Φτάνει πια. Μέχρι εδώ» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραβίαση των ελάχιστων ορίων κοινωνικής ασφάλισης διαπιστώνει η ΔΟΕ

Παραβίαση της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 102 για τα ελάχιστα όρια κοινωνικής ασφάλισης από την ελληνική κυβέρνηση διαπιστώνει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας
 
Στην απόφαση της ΔΟΕ, αναφέρεται ότι «η συνεχής συρρίκνωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης σε επίπεδο κάλυψης και παροχών έχει επηρεάσει όλα τα πεδία κοινωνικής ασφάλισης και σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησε στη μείωση του συνολικού επιπέδου προστασίας κάτω από τα επίπεδα που προβλέπονται στα άρθρα 65-67 της Σύμβασης 102».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει τη διαδικασία αναθεώρησης και αναπροσαρμογής της λειτουργίας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, αξιοποιώντας πλήρως την τεχνική βοήθεια της ΔΟΕ στην υποστήριξη της ποσοτικής ανάλυσης των επιλογών αυτών.

Η Επιτροπή υπενθύμισε στην κατεύθυνση αυτή ότι η Διακήρυξη του Όσλο υπογράμμισε ότι «δεδομένης της τριμερούς δομής και της εντολής της, ο ρόλος της ΔΟΕ είναι ιδανικός για την παροχή βοήθειας προς τα μέρη στην αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών κρίσεων και το σχεδιασμό υγιών και δίκαιων μεταρρυθμιστικών πολιτικών».

Ακόμη, η επιτροπή της ΔΟΕ ζήτησε με έμφαση από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις παραπάνω συστάσεις και να παράσχει πλήρη στοιχεία στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη διασφάλιση της κατάλληλης συνέχειας στην υπόθεση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η απόφαση αυτή «δημιουργεί νέα δεδομένα σε διεθνές επίπεδο καθώς αναγνωρίζεται επισήμως, ότι τα μέτρα λιτότητας σε βάρος των παροχών κοινωνικής ασφάλισης και ασφάλειας (συντάξεις γήρατος, κύριες και επικουρικές, αναπηρίας, θανάτου, ανασφαλίστων υπερηλίκων, ΕΚΑΣ, επιδόματα ανεργίας, μητρότητας, ασθένειας κλπ) συνιστούν παραβίαση όλων των κυρωμένων από την Ελλάδα πεδίων της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 102 για τα ελάχιστα όρια κοινωνικής ασφάλειας».

Υπέρ της Γ.Σ.Ε.Ε. τοποθετήθηκαν τα συνδικάτα της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Αγγλίας, καθώς και η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ITUC) που ανέδειξαν τη γενικότερη σημασία της υπόθεσης της Ελλάδας, που χρησιμοποιείται ως προπομπός απομείωσης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο της υποχρέωσης για παροχές κοινωνικής προστασίας με την εγγύηση του Κράτους που διασφαλίζει η ΔΣΕ 102.

Παρεμβάσεις έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών που υποστήριξαν ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία και ότι διασφαλίζεται το ύψος των συνταξιοδοτικών και κοινωνικοασφαλιστικών παροχών.
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκλεισαν την Βουλή για να σώσουν τον Βενιζέλο

Παραλήφθηκε δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων την ίδια μέρα που έκλεισε το Κοινοβουλιο. Οργή κατά των αντιεισαγγελέων από το ΠΑΣΟΚ
 
Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Αποκαλυπτήρια για την κυβερνητική μεθόδευση ώστε να κλείσει η Βουλή στις 4 Ιούνη συνιστά η κατάθεση της δικογραφίας για την υπόθεση των υποβρυχίων που ζητά από το κοινοβούλιο τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τους Ευάγγελο Βενιζέλο (ως υπουργού Αμυνας) και Γιώργου Παπακωνσταντίνου (ως υπουργού Οικονομίας).

Η δικογραφία που κατατέθηκε τελικά σήμερα (Τετάρτη 18/6) στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής φέρεται να παραλήφθηκε από την αρμόδια Ειδική Γραμματεία της Βουλής, στις 4 Ιουνίου, δηλαδή ακριβώς την ίδια μέρα που θυροκολήθηκε το προεδρικό διάταγμα για την λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, άρα και της τρέχουσας συνόδου. Αυτό προκύπτει με σαφήνεια από τον αριθμό πρωτοκόλλου παραλαβής της δικογραφίας (Α.Π 1684) με την ημερομηνία 4/6/2014

Εφόσον από την κυβερνητική πλευρά δεν δοθούν πειστικές εξηγήσεις, οι συνειρμοί αβίαστα οδηγούν στο συμπέρασμα της μεθόδευσης προκειμένου να μην υπάρχει ζήτημα ποινικής δίωξης των δύο υπουργών λόγω παραγραφής των αδικημάτων. Όπως είναι γνωστό τα αδικήματα που αφορούν τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών» παραγράφονται μετά την παρέλευση δύο κοινοβουλευτικών συνόδων!

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία μετά την κατάθεση της δικογραφίας, ακόμη και αν υπάρξει εξεταστική επιτροπή και ακόμη και αν αυτή η επιτροπή αποφασίσει την δικαστική διερεύνηση του θέματος είναι αδύνατον οι δύο υπουργοί να οδηγηθούν στο εδώλιο. Αυτό γιατί σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο είναι υποχρεωμένο από τον νόμο να διαπιστώσει την παραγραφή των αδικημάτων οπότε να απορρίψει το αίτημα.

Οσον αφορά την δικογραφία οι αρμόδιοι αντιεισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριανός και Πόπη Παπανδρέου σημειώνουν ότι η δικογραφία σχηματίστηκε βάση , των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της από 18-12-2013 Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά των συνημμένων εγγράφων».

Σημειώνεται επιπρόσθετα πως «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών-μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 κ.ε.».

Εντονη είναι η αντίδραση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Με ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι οι δύο αντιεισαγγελείς και καμία εισαγγελική αρχή «δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει οποιαδήποτε δήθεν προκαταρκτική εξέταση η πολύ περισσότερο να κάνει οποιαδήποτε δήθεν αξιολογήση». Αυτό γιατί τα στοιχεία που είχε στην διάθεση της προέρχονταν από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Μάλιστα ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ ... απειλεί τους δύο αντιεισαγγελείς αναφέροντας πως «η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είμαστε βέβαιοι ότι θα ελέγξει όλη αυτή την αντισυνταγματική και παράνομη μεθόδευση για την δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τον Ιούλιο η διαπραγμάτευση με την τρόικα για νέο γύρο μέτρων

Σε δύο «μέτωπα» θα κινηθούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίες αρχίζουν εκ νέου σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών και, που σύμφωνα με τον επίτροπο Όλι Ρεν, θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα
 
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατ’ αρχήν, πρέπει να συμφωνηθεί ο τρόπος αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), προκειμένου να «κλείσουν» και τα τέσσερα προαπαιτούμενα (αναδιάρθρωση ΕΑΣ- ΕΛΒΟ- ΛΑΡΚΟ, διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, κώδικας δικηγόρων) και να εκταμιευθεί, έως το τέλος του έτους, η δόση του 1 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο, καθώς πρέπει να αποπληρωθούν ομόλογα ύψους 1,8 δισ. ευρώ.
 
Για τα ΕΑΣ, η κυβέρνηση αναμένει την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την πρόταση που έχει υποβάλει για το μέλλον της επιχείρησης. Σύμφωνα με την πρόταση, θα γίνει αναδιάρθρωση εν λειτουργία, με διάσπαση της επιχείρησης σε αμυντικό και πολιτικό σκέλος, με το δεύτερο να αναλαμβάνει το βάρος των κρατικών ενισχύσεων και να οδηγείται σε διάλυση. Το στρατιωτικό τμήμα θα λειτουργήσει με εξαγωγικό προσανατολισμό, πιλοτικά για 12 μήνες, ώστε να πιστοποιηθεί ότι υπάρχουν παραγγελίες από το εξωτερικό, κάτι, όμως, που αμφισβητείται από την τρόικα. Εάν το «πείραμα» αποτύχει, η επιχείρηση θα περιοριστεί, μετά το πέρας του ενός έτους, στην κάλυψη των αναγκών του Ελληνικού Στρατού.
 
Παράλληλα, το σχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής ‘Αμυνας προβλέπει εθελούσια έξοδο για 472 εργαζόμενους, ώστε να απομείνουν 341 άτομα. Οι επικεφαλής της τρόικας, διαφωνούν- εκτός από τον εξαγωγικό προσανατολισμό- και με την εθελούσια έξοδο και ζητούν να γίνουν απολύσεις 700 ατόμων, από τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στο δεύτερο «μέτωπο», κυβέρνηση και τρόικα πρέπει να κλείσουν όσον το δυνατόν περισσότερα εκκρεμή θέματα της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας (η οποία, κανονικά, θα έπρεπε να έχει τελειώσει από τον Νοέμβριο) και να υπάρξει συμφωνία, έστω και τον Ιανουάριο.

Η συμφωνία αυτή, θα αποτελέσει το «πράσινο φως» για την επόμενη δόση των 4,9 δισ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες, πιθανότατα θα εκταμιεύεται σταδιακά, ανάλογα με την υλοποίηση των δεσμεύσεων.
Μεταξύ των εκκρεμοτήτων, συμπεριλαμβάνονται οι εξής: Το δημοσιονομικό κενό για το 2014, οι πλειστηριασμοί ακινήτων (το καθεστώς προστασίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου), η απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων, το καθεστώς για τις ομαδικές απολύσεις, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις, το δεύτερο «κύμα» διαθεσιμότητας και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ο νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα, ο ΦΠΑ στην εστίαση (η πιλοτική εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή λήγει την 31η Δεκεμβρίου), η κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων, κ.ά.


Η κυβέρνηση διαψεύδει


Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για τα προαπαιτούμενα, αναφέρουν στελέχη του Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θεωρούν βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις.

Νωρίτερα, πάλι σύμφωνα με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, έγινε γνωστό ότι ξεκινά νέος κύκλος διαπραγματεύσεων τον Ιούλιο και στο επίκεντρο αυτών θα βρεθεί η περαιτέρω διευθέτηση του χρέους.

Επίσης οι πηγές αυτές διαψεύδουν κατηγορηματικά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα και περιγράφουν χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοίγει πλατφόρμα καταγραφής των υπέρ τρίτων φόρων

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ετοιμάζει τη λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για την καταγραφή των φόρων υπέρ τρίτων στον ιδιωτικό τομέα.

Στόχος θα είναι στην εν λόγω πλατφόρμα να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, ώστε να μπορούν να δηλώνουν τους φόρους υπέρ τρίτων που πληρώνουν ή που καρπώνονται ως επαγγελματική ομάδα.

Αντίθετα, ξεκάθαρη είναι η εικόνα σχετικά με τους φόρους υπέρ τρίτων στο Δημόσιο. Από το Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα από το ερωτηματολόγιο που έστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε όλα τα υπουργεία δεν προέκυψε ουσιαστικά κάτι νέο σχετικά με την εν λόγω καταγραφή.

Το μεγάλο όμως θέμα έχει να κάνει με το ότι πιθανή κατάργησή τους θα δημιουργήσει ζήτημα βιωσιμότητας πολλών ασφαλιστικών ταμείων, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς αφορούν την χρηματοδότησή τους.

Πάντως, η τρόικα συνεχίζει να πιέζει σχετικά με την κατάργησή τους, καθώς εκτιμά ότι στην πλειονότητά τους είναι αδιαφανείς και δημιουργούν συνθήκες άνισης ανακατανομής του εισοδήματος.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται τον Ιούλιο τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποστολή προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Και αυτό καθώς σύμφωνα με τους νεότερους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων Ε9 θα γίνει στις 30 Ιουνίου αντί για τις 18 Ιουνίου που ήταν η αρχική προθεσμία. Τόσο η παράταση της προθεσμίας υποβολής των εντύπων Ε9 από τους ιδιοκτήτες όσο και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο TAXIS και σχετίζονται με τον μεγάλο αριθμό φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες, επέβαλαν την παράταση της ημερομηνίας εκκαθάρισης των δηλώσεων ακινήτων (Ε9), συνεπώς και της έναρξης της διαδικασίας αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων πληρωμής του φόρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και η ρύθμιση για την παράταση της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου αλλά θεωρείται αδύνατον να ολοκληρωθεί ως τότε η διαδικασία από το σύνολο των φορολογουμένων. Οπότε εξετάζεται η προθεσμία να παραταθεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργούν από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ. Κρίσιμη για την τύχη του εξαμήνου στο πανεπιστήμιο Αθηνών, θεωρείται η γενική συνέλευση που θα έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι του ιδρύματος
Εν τω μεταξύ υπό κατάληψη τελούν οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και το πανεπιστήμιο Πάτρας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχουν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κτηρίου της διοίκησης, στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι αντιδρούν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να αξιολογηθούν οι οργανισμοί και τα οργανογράμματα των ανώτατων ιδρυμάτων από ανεξάρτητο εκτιμητή και στη συνέχεια να καλυφθούν 600 θέσεις από τη δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει από την πλευρά της ότι η διαδικασία θα προχωρήσει τάχιστα και ότι θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις σε περίπτωση που ο εκτιμητής κρίνει ότι υπάρχει έλλειμμα προσωπικού.
 
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σχέδιο μείωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης

Ένα νέο σχέδιο για τη μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται υπό μελέτη από την κυβέρνηση, με το «ψαλίδισμα» του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 15%-20%.

Το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος κατά τη διάρκεια των επαφών του κυβερνητικού επιτελείου με την τρόικα.
Στην περίπτωση που υπάρξει το «ναι» της τρόικας, μια μείωση της τάξης του ΕΦΚ κατά 20% -σήμερα, ο ΕΦΚ είναι 0,33 ευρώ ανά λίτρο- θα επιφέρει πτώση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 8 με 10 λεπτά το λίτρο.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μια ενδεχόμενη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο, θα πρέπει να συνδυαστεί με την εντατικοποίηση των δράσεων για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου, κάτι που επιμόνως ζητεί η τρόικα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φθηνότερο ρεύμα

Τη διεύρυνση των κριτηρίων για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο προβλέπει απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκη Παπαγεωργίου. Από τη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα καλούνται να καταβάλλουν υψηλότατα ποσά για την αποπληρωμή των «φουσκωμένων» λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η απόφαση αφορά:

-τους ανέργους για μικρό χρονικό διάστημα

- όσους έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω χρεών. Αυτοί οι πολίτες θα επανασυνδέονται ατελώς και θα χρεώνονται με ειδικές, χαμηλές τιμές.

Με το ισχύον καθεστώς, στο ΚΟΤ εντάσσονται άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών. Αντιθέτως, με τη νέα απόφαση προβλέπεται ότι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι συμπληρώνουν τρεις μήνες συνεχούς ανεργίας, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

- Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος να είναι μικρότερο από 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 6.000 ευρώ αν ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.

Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα. Στο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπ' όψιν αυτό που προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου που τυχόν συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια δήλωσή του και αφορά στο διάστημα που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας του.

Στην περίπτωση κατά την οποία και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, για τον υπολογισμό του φορολογούμενου οικογενειακού εισοδήματος, η τυχόν αφαίρεση εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνονται στην παραπάνω δήλωση αφορά και στους δύο ανέργους.

Ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων για την κατηγορία αυτή θα γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Δεδομένου ότι ο έλεγχος θα διενεργείται έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, για περιπτώσεις ψευδούς δήλωσης προβλέπεται -μεταξύ άλλων- η αναδρομική απένταξη από το Κοινωνικό Τιμολόγιο, η επιστροφή της διαφοράς εντόκως και η επιβολή κυρώσεων για ψευδή δήλωση στοιχείων.

-Το όριο της συνολικής τετραμηνιαίας κατανάλωσης, σε ετήσια κυλιόμενη βάση, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 1.500 kWh (δεν λαμβάνεται υπ' όψιν η κατανάλωση βάσει νυκτερινού τιμολογίου).

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων


Σύμφωνα με την «Ημερησία», οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στη ΔΕΗ και στους λοιπούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και στα ΚΕΠ από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την ίδια απόφαση δημιουργείται το θεσμικό πλαίσιο για την κάλυψη των ευπαθών καταναλωτών στους οποίους έχει γίνει διακοπή ρεύματος λόγω χρεών, ώστε να επανασυνδέονται άμεσα και να εντάσσονται σε ειδικό μειωμένο τιμολόγιο. Δικαιούχοι είναι οι καταναλωτές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι από την 1η Νοεμβρίου 2013 στα συσσίτια των ΟΤΑ, των Περιφερειών, της Εκκλησίας, των γνωστών θρησκειών και δογμάτων και οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους προμηθευτές τους.

Η ένταξη στη συγκεκριμένη κατηγορία θα γίνεται από επιτροπές που θα συσταθούν στους δήμους όλης της χώρας και θα ισχύει για ένα τετράμηνο. Μετά το πέρας του εν λόγω διαστήματος, ο καταναλωτής απεντάσσεται. Εφόσον ήταν ήδη ενταγμένος σε κατηγορία δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, παραμένει στην κατηγορία όπου ήταν δικαιούχος προ της ένταξής του σε αυτήν την ειδική κατηγορία.

Η απόφαση προβλέπει μηδενικές χρεώσεις για το τετράμηνο εφόσον η κατανάλωση δεν ξεπερνά τις 800 κιλοβατώρες, ενώ από 801 έως 1.700 κιλοβατώρες η χρέωση είναι 0,04101 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Το κόστος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καλύπτεται μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ρεύματος. Δικαιούχοι του ΚΟΤ είναι ακόμη άτομα με χαμηλό εισόδημα, γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία και όσοι χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από «κόσκινο» οι αποσπάσεις-μετατάξεις στο Δημόσιο

Με στόχο να δοθεί τέλος στις αδιαφανείς διαδικασίες μετακινήσεων από υπηρεσία σε υπηρεσία, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεσμοθετεί τον μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας.

Η καταγραφή των αλλαγών θέσης στο Δημόσιο θα ολοκληρωθεί μέχρι την 27η Ιουνίου, με βάση τον κυβερνητικό προγραμματισμό και τότε θα υπάρχει η συνολική εικόνα για να γίνει το επόμενο βήμα.
Σύμφωνα με το Έθνος, κάθε υπάλληλος θα μετακινείται με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και ύστερα από συγκεκριμένο διαγωνισμό και μοριοδότηση των προσόντων.

Η έκδοση εγκυκλίου με την οποία ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τους γενικούς διευθυντές τη χαρτογράφηση όλων των ειδικών διατάξεων με τις οποίες πραγματοποιούνται αποσπάσεις, μετατάξεις και μετακινήσεις αποτελεί το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΔΜ είναι να γίνονται διαγωνισμοί δυο-τρεις φορές το χρόνο προκειμένου να καλύπτονται τα κενά όπου υπάρχουν με τις κατάλληλες προσλήψεις. 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!