EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κάμπινγκ με κλιματισμό,πισίνα και πλάσμα TV γίνεται;

Τα στερεότυπα για τις διακοπές σε κάμπινγκ ανατρέπονται πλήρως. Σήμερα στα περίπου 300 οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν υπηρεσίες που προσεγγίζουν την πολυτέλεια …πεντάστερων ξενοδοχείων.

H συζήτηση για τα θέματα της αύξησης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα είναι μεγάλη και εκτενής, αλλά σπάνια αναφέρεται σε έναν από τους πιο βασικούς τουριστικούς τομείς διεθνώς: τα κάμπινγκ. Αλλά και όταν η συζήτηση "ανοίγει", συνήθως αναλώνεται στην οικονομική κρίση, που προκάλεσε ένα κύμα "επιστροφής στη φύση", καθώς και σε στερεότυπα, τα οποία "θέλουν" τους ανθρώπους που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στη σκηνή, βασικώς νέους-φοιτητές, που δεν τους ενοχλεί και ιδιαίτερα η έλλειψη "πολυτελών" συνθηκών υγιεινής και αρκούνται στο να περνούν τα βράδια τους γύρω από μια φωτιά στην παραλία, με κιθάρες και μπύρες.


Όμως, η πραγματικότητα των περισσότερων των 300 οργανωμένων τουριστικών κάμπινγκ στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική και το κοινό που επιλέγει τον συγκεκριμένο τύπο διακοπών έχει αφενός διευρυνθεί, αφετέρου έχει γίνει εξαιρετικά απαιτητικό.

"Τα ελληνικά κάμπινγκ είναι σε υποδομές και προσφερόμενες υπηρεσίες από τα καλύτερα στα Βαλκάνια" δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Δεληδημητρίου, πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ της Χαλκιδικής, της περιφερειακής Ενότητας της Μακεδονίας, που μαζί με την Πελοπόννησο διαθέτει τα περισσότερα καταλύματα οργανωμένης κατασκήνωσης, προσελκύοντας το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων και αλλοδαπών κατασκηνωτών.

Beach Bar, βιβλιοθήκες, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, καπνοπωλεία, ιατρεία, παιδικές χαρές, κινηματογράφοι, πολυτελή εστιατόρια, ουζερί, πιτσαρίες, καφέ- μπαρ, Internet cafe, καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης, πλυντήρια ρούχων, μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ), γήπεδα, είναι μόνο κάποιες από τις παροχές, που πλαισιώνουν τη διαμονή δίπλα στο κύμα.

"Με TV LCD και προσωπική αυλή και πάρκινγκ"

Οικίσκοι, πλήρως εξοπλισμένα mobile homes, κλιματιζόμενα τροχόσπιτα, υπόσχονται άνεση και ηρεμία ακόμη και σε εκείνους που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την κατασκηνωτική ζωή και αντιμετωπίζουν τη συναρμολόγηση μίας σκηνής ως... γόρδιο δεσμό. "Κάθε τροχόσπιτο διαθέτει κλιματισμό, τραπεζαρία με επιπλέον κρεβάτι, σεντόνια, σκεπαστό επιπλωμένο κήπο, υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, ψυγείο και θέση πάρκινγκ", ενώ "για ταξιδιώτες με σακίδιο που θέλουν όμως να διανυκτερεύσουν σε κρεβάτι προσφέρονται κλίνες στις Youth Hostel σκηνές" αναφέρεται στην ιστοσελίδα δημοφιλούς κάμπινγκ στον Αρμενιστή Σιθωνίας Χαλκιδικής.

"Κάτασπρα bungalows, φτιαγμένα με παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, διαθέτουν αυτόνομο κλιματισμό, τηλεόραση LCD 22 ιντσών, ψυγείο, ντουλάπα, ηλεκτρονικές κλειδαριές, δικό τους μπάνιο και δική τους αυλή" αναφέρεται στην ιστοσελίδα παραπλήσιου κάμπινγκ στη Σάρτη.

"Ξεφάντωμα τη νύχτα... δίαιτα τη μέρα"

Νέοι από την Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια έρχονται σταθερά κάθε καλοκαίρι στα κάμπινγκ της Ελλάδας, για να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να συμμετάσχουν σε αθλητικές διοργανώσεις. Αντίστοιχα, πολλές οικογένειες επιλέγουν τα κάμπινγκ για το πλήθος των δραστηριοτήτων που προσφέρουν για τη δημιουργική απασχόληση μικρών και μεγάλων.

Το ημερήσιο πρόγραμμα, το οποίο οι υπεύθυνοι των κάμπινγκ σχεδιάζουν ξεχωριστά για κάθε ηλικιακή ομάδα, περιλαμβάνει αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις, όπως τουρνουά beach volley, τένις κ.λπ., extreme sports, μέχρι και προγράμματα γυμναστικής για τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας, τη μυική ενδυνάμωση και την απώλεια βάρους.

Οι αθλητικές δραστηριότητες γίνονται συχνά και έξω από τους χώρους των κατασκηνώσεων. Πριν από λίγες ημέρες εκατοντάδες αθλητές έλαβαν μέρος στον ποδηλατικό γύρο της Σιθωνίας, που διοργάνωσε κάμπινγκ στην περιοχή της Βουρβουρούς από κοινού με την Ποδηλατική Ομοσπονδία Βέλος. Μάλιστα, η επιτυχία της εκδήλωσης κέρδισε διεθνή αναγνώριση και έθεσε υψηλά τον πήχη για τους διοργανωτές, που ευελπιστούν ότι εφόσον ευοδωθούν κάποιες συζητήσεις η Χαλκιδική και δη τα κάμπιγνκ μπορούν να προσδοκούν σε πολλαπλά οφέλη από μία πιθανή αναβάθμιση της διοργάνωσης.

Όσον αφορά στη νυχτερινή ζωή στα κάμπινγκ, δεν είναι ποτέ βαρετή. Στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν περιλαμβάνονται συναυλίες διεθνούς αναγνώρισης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, παραδοσιακές ελληνικές βραδιές, θεματικές εκδηλώσεις, μουσικά πάρτι κ.λπ.

"Καλλιέργεια πνεύματος και οικολογικής συνείδησης"

Στην Καλάνδρα Χαλκιδικής (Ποσείδι) από το 1960 λειτουργεί η Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την ευθύνη για τη λειτουργία της έχει η Διοίκηση του ΑΠΘ. Η Κατασκήνωση, σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας της, "αποτελεί έναν δημόσιο χώρο αναψυχής, εκπαίδευσης και πολιτισμού για τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ". Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ακαδημαϊκής δραστηριότητάς της, η κατασκήνωση πραγματοποιεί κάθε χρόνο πλήθος δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων, workshops, summer schools, διεθνείς συναντήσεις φοιτητικών ομάδων, εθελοντικές δράσεις και δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, συναυλίες, κινηματογραφικά φεστιβάλ, σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες.

Φέτος, οι υπεύθυνοι του προγράμματος της πανεπιστημιακής κατασκήνωσης έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε περιβαλλοντικές δράσεις που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας, την αποφυγή της ρύπανσης, τη διατήρηση των φυσικών πόρων και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας. Σημειώνεται ότι στην κατασκήνωση λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός.

Εξάλλου, τις αρχές και τις αξίες του οικολογικού τρόπου ζωής και του σεβασμού στη φύση και τον άνθρωπο προάγει άλλο δημοφιλές κάμπινγκ, στο Καλαμίτσι της Σιθωνίας, όπου οι κατασκηνωτές καλλιεργούν λαχανόκηπους και παράγουν βιολογικά προϊόντα, χωρίς τη χρήση χημικών συνθετικών λιπασμάτων, ενώ εκτρέφουν και πουλερικά χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών. Τα παραγόμενα προϊόντα (κηπευτικά, αυγά κ.λπ.) καταναλώνονται αποκλειστικά στους χώρους εστίασης του κάμπινγκ και είναι στη διάθεση μόνο των κατασκηνωτών -επισκεπτών. Επιπλέον, για τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας και γονιμότητας του εδάφους, γίνεται ανακύκλωση φυτικών υπολειμμάτων (κομποστοποίηση).

"Οι τιμές-Οι προσφορές"

Το κάμπινγκ παραμένει σταθερά το είδος των διακοπών, στις οποίες δύνανται να αντεπεξέλθουν οικονομικά άνθρωποι σχεδόν κάθε εισοδήματος. Πακέτα προσφορών, όπως "στις 3 διανυκτερεύσεις και μία 4η δωρεάν" και εκπτώσεις σε ειδικές ομάδες όπως φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι κ.λπ. διατίθενται από κάθε κάμπινγκ. Οι τιμές, ανάλογα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, ξεκινούν περίπου από τα 5 ευρώ το άτομο, ανά ημέρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής, "οι τιμές παραμένουν σταθερά μειωμένες εδώ και τρία χρόνια, παράλληλα με τις ειδικές προσφορές που γίνονται".


Έλληνες και ξένοι

Τα οργανωμένα κάµπινγκ υπήρξαν διαχρονικά περισσότερο δημοφιλή για τους αλλοδαπούς, παρά για τους Έλληνες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που επεξεργάστηκε ο ΣΕΤΕ, την τετραετία 2005-2008 διανυκτέρευσαν στα ελληνικά κάμπινγκ 659.556 αλλοδαποί και 587.281 Έλληνες, με τον συνολικό αριθμό (1.246.837) να αναλογεί μόλις στο 2,26% όλων των διανυκτερεύσεων σε κάθε είδους και κατηγορίας καταλύματα, τη συγκεκριμένη περίοδο. Το 2012, 557.772 αλλοδαποί διανυκτέρευσαν στα τουριστικά κάμπινγκ της Ελλάδος. Από αυτούς, 129.381 ήταν Γερμανοί, 76.588 Ιταλοί, 65.654 Γάλλοι, 45.842 Ολλανδοί, 43.955 Βούλγαροι και 34.415 Αυστριακοί. Οι Έλληνες που επιλέγουν τα κάμπινγκ προτιμούν την περίοδο από τον Ιούνιο και μετά, αφού κλείσουν τα σχολεία και ολοκληρωθεί η εξεταστική περίοδος στα Πανεπιστήμια.

Σε ό,τι αφορά στους ξένους, ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής επισημαίνει ότι η Εγνατία Οδός ευνόησε τον οδικό τουρισμό και κατ' επέκταση και τα κάμπινγκ της Βόρειας Ελλάδας, ενώ σημειώνει ότι αναμένονται θετικά αποτελέσματα, ως προς τις αφίξεις από Κεντρική Ευρώπη, από την επαναλειτουργία της υπηρεσίας "Camping On Board", στην ακτοπλοϊκές γραμμές Ιταλίας-Ελλάδας στην Αδριατική. Η υπηρεσία απευθύνεται, με πολύ φθηνά εισιτήρια, στις ανάγκες των επιβατών που ταξιδεύουν με το τροχόσπιτο ή το τρέιλερ τους.

Προβλήματα... all time classic

Στα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των κάμπινγκ στην Ελλάδα παραμένει "σταθερά εδώ και 12χρόνια", όπως τονίζει ο κ. Δεληδημητρίου, το θέμα του καθορισμού των νέων προδιαγραφών για τη λειτουργία τους, σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή οδηγία, ώστε οι επιχειρηματίες να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν να ενταχθούν σε σχετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ, "όπως αντίστοιχα έχουν πράξει συνάδελφοί μας στη Γαλλία και την Ισπανία". "Σταθερή παραμένει και η ανάγκη αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της άγριας ελεύθερης κατασκήνωσης και βελτίωσης της πυροπροστασίας" προσθέτει.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να χειρουργούν ιδιώτες γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, ζητά η Νέα Δημοκρατία! ...

Eτσι γίνεται και στην Γερμανία...
Την πρόταση κατέθεσε ο εισηγητής της Ν.Δ, Χρ. Κέλλας, στην Βουλή. Τόνισε πως …«έτσι γίνεται στην Γερμανία». Έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών.

Να καλυφθούν οι... κενές θέσεις γιατρών στο εθνικό σύστημα υγείας με την παροχή της δυνατότητας σε ιδιώτες – γιατρούς να χρησιμοποιούν τα απογεύματα τα χειρουργεία των δημόσιων νοσκομείων! Αυτή την πρόταση κατέθεσε μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χρήστος Κέλλας. Μάλιστα την θέση αυτή δεν την εξέφρασε ως προσωπική άποψη αλλά με την ιδιότητα του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η επιτροπή, σχετικά με την ψυχική υγεία και της υποδομές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής!

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Χρήστου Κέλλα που δήλωσε πως «αν πραγματικά υπάρχουν ελλείψεις υλικών οι οποίες θέλω να πιστεύω ότι είναι πρόσκαιρες, όπου υπάρχουν εκεί θα μπορούσαμε να προσθέσουμε, για να αυξήσουμε πραγματικά τα έσοδα των νοσοκομείων, αν θα μπορούσαν ιδιώτες γιατροί και μάλιστα σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές, να μπορούν κάποιες μέρες της εβδομάδος να χειρουργούν αυτοί εκει». Μάλιστα επιχειρηματολόγησε περεταίρω υποστηρίζοντας ότι «στη Γερμανία εξάλλου αυτό το πράγμα είναι καθιερωμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι ιδιώτες γιατροί έχουν συγκεκριμένες μέρες και χειρουργούν μέσα στα νοσοκομεία»!

Η τοποθέτηση αυτή έγινε την Τρίτη (17/6) παρουσία εκπροσώπων των συλλογικών φορέων εκπροσώπων του χώρου της υγείας αφού η συνεδρίαση της επιτροπής ήταν αφιερωμένη στην ακρόαση των θέσεων τους. Έτσι η πρόταση προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δ.Βαρνάβα. Θύμισε ότι «αναφορικά με τους ιδιώτες στα νοσοκομεία, αυτή την στιγμή διενεργείται εισαγγελική έρευνα. Παρανόμως κάποιοι ιδιώτες, με τη σύμπραξη γιατρών του Ε.Σ.Υ. έμπαιναν μέσα στα νοσοκομεία και χειρουργούσαν. Εμείς αυτό το καταγγείλαμε και έτσι ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα». Ο εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ επιπρόσθετα σημείωσε πως «είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο να μπαίνουν οι ιδιώτες και να χειρουργείων μέσα στα νοσοκομεία γιατί ξέρετε ένα χειρουργείο δεν είναι μπαίνω μέσα στη χειρουργική αίθουσα κάνω πέντε πράξεις και φεύγω. Τον ασθενή ποιος θα τον νοσηλεύσει στη συνέχεια; Ποιος θα παρακολουθεί αυτόν τον άνθρωπο; Πέραν αυτού ο χώρος του δημοσίου όπως είπα στην αρχική μου τοποθέτηση, θα γίνει ένας χώρος εμπορευματικής δραστηριότητας με ένα αλισβερίσι το οποίο θα παίζεται στο νοσοκομείο για όσους έχουν και όσους δεν έχουν»!

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι ισχύει για την καλοκαιρινή άδεια και το επίδομα αδείας

Τι ισχύει για την καλοκαιρινή άδεια και το επίδομα αδείας. Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ, είναι υποχρεωτικό οι μισοί τουλάχιστον από τους μισθωτούς μιας επιχείρησης να παίρνουν καλοκαιρινή άδεια στο χρονικό διάστημα από 1η Μαϊου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Τι ισχύει όμως και για το επίδομα αδείας

Σύμφωνα με επίσημες διατάξεις, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να χορηγήσει την άδεια εντός δύο μηνών από το χρονικό σημείο που διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα από τον εργαζόμενο.

Επίσης, υποχρεώνεται εκ του νόμου να χορηγήσει την άδεια οπωσδήποτε πριν από τη λήξη του ημερολογιακού έτους, ακόμα και αν δεν υποβλήθηκε σχετικό αίτημα από τον μισθωτό. Η άδεια μπορεί να χορηγηθεί τμηματικά.

Ειδικά για το πρώτο ημερολογιακό έτος που προσλήφθηκε ο μισθωτός, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος μέχρι τη λήξη του, να του χορηγήσει την αναλογία της κανονικής του αδείας. Κατά το δεύτερο ημερολογιακό έτος, ο μισθωτός δικαιούται να λάβει τμηματικά την άδειά του με τις αναλογούσες αποδοχές φυσικά.

 Η άδεια που αναλογεί είναι 20 ημέρες για τους εργαζόμενους με πενθήμερο και 24 ημέρες για τους εργαζόμενους με εξαήμερο. Μόλις ο εργαζόμενος συμπληρώσει δώδεκα μήνες εργασία στον ίδιο εργοδότη, τότε η άδεια αυξάνεται κατά μία εργάσιμη ημέρα.

Έτσι, φτάνει τις 21 εργάσιμες ημέρες για τους εργαζόμενους με πενθήμερο και τις 25 εργάσιμες ημέρες για τους εργαζόμενους με εξαήμερο. Από το τρίτο ημερολογιακό έτος και μετά ο μισθωτός δικαιούται να λάβει ολόκληρη την άδεια σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του έτους επιθυμεί.

Η άδεια βρίσκεται στις 22 εργάσιμες ημέρες για τους εργαζόμενους με πενθήμερο ή τις 26 εργάσιμες ημέρες για τους εργαζόμενους με εξαήμερο, εάν έχουν συμπληρωθεί δύο έτη απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη.

Σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) του διαστήματος 2000 – 2001, οι μισθωτοί με προϋπηρεσία τουλάχιστον 10 έτη στον ίδιο εργοδότη ή 12 έτη σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται 25 εργάσιμες ημέρες άδειας, για όσους είναι με πενθήμερο, ή 30 εργάσιμες ημέρες άδειας, για όσους είναι με εξαήμερο με αποδοχές.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΓΣΣΕ 2008 – 2009, οι μισθωτοί, από 1-1-2008, μετά τη συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας δικαιούνται μία εργάσιμη ημέρα παραπάνω, δηλαδή 26 ημέρες για τους εργαζόμενους με πενθήμερο και 31 ημέρες για τους εργαζόμενους με εξαήμερο.

Σύμφωνα με το Ν 4093/2012 και την διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας η διαδικασία χορήγησης αδείας γίνεται ως εξής:

 α) Είναι επιτρεπτή από τον εργοδότη η κατάτμηση του χρόνου αδείας εξαιτίας ιδιαίτερα σοβαρής ή επείγουσας ανάγκης που προκύπτει στο πλαίσιο της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης. Η κατάτμηση μπορεί να γίνει σε δυο περιόδους εντός του αυτού ημερολογιακού έτους. Η πρώτη περίοδος της άδειας που χορηγείται με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι εργάσιμων ημερών επί εξαημέρου εβδομαδιαίας εργασίας και των πέντε εργάσιμων ημερών επί πενθημέρου ή δώδεκα εργάσιμων ημερών εάν πρόκειται για ανήλικο εργαζόμενο.

β) Επιτρέπεται η κατάτμηση του χρόνου αδείας και σε περισσότερες των δυο περιόδων.

Η διαδικασία αυτή, η οποία προβλέπει έγγραφη αίτηση του εργαζομένου προς τον εργοδότη, θα πρέπει να περιλαμβάνει την χορήγηση ενιαίου τμήματος αδείας δέκα εργασίμων ημερών επί πενθημέρου ή δώδεκα εργάσιμων ημερών επί εξαημέρου εβδομαδιαίας εργασίας ή δώδεκα εργασίμων ημερών, εάν πρόκειται για ανήλικο εργαζόμενο. \ Αποδοχές αδείας

Ο εργαζόμενος δικαιούται στη διάρκεια της άδειάς του τις αποδοχές που θα έπαιρνε αν εργαζόταν κανονικά με πλήρη απασχόληση.

Στις αποδοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται όλα τα καταβαλλόμενα μηνιαία επιδόματα και οι προσαυξήσεις. Δικαιούται επίσης επίδομα αδείας, το οποίο είναι ίσο με τις αποδοχές των ημερών άδειας, με ανώτατο όριο το ½ του μισθού, για τους αμειβόμενους με μισθό ή τα 13 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Ο εργοδότης υποχρεούται να προκαταβάλλει τις αποδοχές και το επίδομα άδειας στον εργαζόμενο στην αρχή της άδειας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ ποιοι θα πάρουν την 2η δόση

Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ ποιοι θα πάρουν την 2η δόση

Στις 11 Ιουλίου θα καταβληθεί τελικά η 2η δόση για το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ , σύμφωνα με τον διοικητή του οργανισμού, Ξ. Βεργίνη. Βασική προϋπόθεση για να καταβληθεί την Παρασκευή 11 Ιουλίου η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων είναι να έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση και το έντυπο Α21.

Αν δεν συμβεί αυτό τότε δεν πρόκειται οι δικαιούχοι που είχαν πάρει την πρώτη δόση απο το οικογενειακό επίδομα το περασμένο Πάσχα να λάβουν καμία επόμενη δόση (απομένουν τρεις ως το τέλος του έτους). Το οικογενειακό επίδομα δίνεται σε οικογένειες με ένα παιδί, δύο παιδιά, τρία παιδιά κ.ο.κ. με εισοδηματικά κριτήρια.

Για την 1η δόση δεν απαιτούνταν η υποβολή Α21 ούτε φορολογικής δήλωσης και θα συμψηφιστεί με το συνολικό επίδομα που θα προκύψει από την εφετινή φορολογική δήλωση. Αμέσως μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης συμπληρώνεται το έντυπο Α21. Το έντυπο Α21 υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.gsis.gr.

Εντυπο Α21 θα υποβάλουν ξανά και όσοι είχαν υποβάλει πέρυσι διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας στοιχεία. Μόλις υποβληθεί το Α21 μπορεί να παρακολουθηθεί ο ενδιαφερόμενος την αίτηση από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr ). Αξίζει να τονιστεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει διευκρινίσει πως το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων που καταβλήθηκε για πρώτη φορά το 2013 και συνεχίζει να καταβάλλεται δεν προσμετρείται στο καθαρό ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος.

Επιπλέον, απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης τόσο το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων όσο και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων από την έναρξη χορήγησής τους.

Το επίδομα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καταβάλλεται σε οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα και το ποσό ανέρχεται στα 500 ευρώ ετησίως για κάθε τέκνο.

Σε οικογένειες με τρία προστατευόμενα τέκνα το επίδομα καταβάλλεται εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι ως 45.000 ευρώ. Αν η οικογένεια έχει τέσσερα τέκνα, το εισοδηματικό όριο είναι 48.000 ευρώ και για κάθε επόμενο τέκνο το όριο προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ.

Τα νέα οικογενειακά επιδόματα χορηγούνται εφόσον ο δικαιούχος κατοικεί ή διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, φορολογείται στην Ελλάδα και τα εξαρτώμενα τέκνα ευρίσκονται στην Ελλάδα.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΓΑ στις 11 Ιουλίου και οι επόμενες δύο δόσεις τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Οι δικαιούχοι για τα οικογενειακά επιδόματα που έχουν κάνει το Α21 και έχει εκκαθαριστεί η αίτηση τους μπορούν μέσω εφαρμογής του ΟΓΑ να ελέγχουν την πορεία της αίτησης τους και να ξέρουν πότε θα λάβουν τα χρήματα.

Πληροφορίες για τις αιτήσεις από την εφαρμογή του ΟΓΑ για τα επιδόματα του έτους 2014 θα είναι διαθέσιμες μέσω της παρούσας εφαρμογής τον επόμενο μήνα της υποβολής του εντύπου Α21.

Για να μπείτε στην εφαρμογή πατήστε εδώ Ποιοι δικαιουνται τα οικογενειακά επιδόματα (επίδομα τέκνων και πολυτεκνικά επιδόματα) το 2014 Επίδομα τέκνων 2014

Το ποσό του επιδόματος καθορίζεται ανάλογα με το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και ανέρχεται μέχρι του ποσού των σαράντα (40) ευρώ το μήνα για κάθε τέκνο.

Καταβάλλεται ανά τρίμηνο, την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου, με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ. του δικαιούχου.

Η καταβολή του πρώτου τριμήνου κάθε έτους πραγματοποιείται μαζί με τα επιδόματα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού. Το επίδομα δικαιούται η οικογένεια: − Από 1-1-2013, για τέκνα που γεννήθηκαν μέχρι 31-12-2012 και −

Από την 1η του μήνα του επόμενου εκείνου της γέννησης, για τέκνα που γεννήθηκαν ή θα γεννηθούν εντός του έτους 2013 .

Το ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες Χορηγείται μόνο σε οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα και το ποσό του ανέρχεται στα πεντακόσια (500) ευρώ ετησίως για κάθε τέκνο. Καταβάλλεται σε τρεις (3) δόσεις, κατά τα οριζόμενα ανωτέρω για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ 

1. Η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος από τον υπόχρεο της οικογένειας.
2. Η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφημένου εντύπου Α21 Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης για την χορήγηση των επιδομάτων, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
3. Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα.
4. Τα εξαρτώμενα τέκνα να ευρίσκονται στην Ελλάδα.

Ως εξαρτώμενα τέκνα οικογένειας, για τα οποία καταβάλλονται τα επιδόματα, νοούνται: 

α) Τέκνα φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, που είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Για τέκνα που φοιτούν σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους, που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέραν της συμπλήρωσης του 24ου έτους της ηλικίας τους.

β) Τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω που έχουν συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας τους.

γ) Τέκνα των συζύγων από άλλο γάμο, εφόσον αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και ο/η πρώην σύζυγος -άλλος γονέας δεν επιδοτείται για τα τέκνα αυτά.

δ) Ορφανά και από τους δύο γονείς τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια

Εισοδηματικό κριτήριο:

α) Για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων λαμβάνονται υπόψη ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων, η κλίμακα ισοδυναμίας, το ισοδύναμο εισόδημα και η εισοδηματική κατηγορία. Ως κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται το σταθμισμένο άθροισμα των μελών της οικογένειας.

Ο ένας γονέας έχει στάθμιση 1, ο άλλος γονέας έχει στάθμιση 1/3 και κάθε εξαρτώμενο τέκνο έχει στάθμιση 1/6. Ως ισοδύναμο εισόδημα ορίζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα διαιρεμένο με την κλίμακα ισοδυναμίας.

Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται αναλόγως του ισοδύναμου εισοδήματος σε τρεις εισοδηματικές κατηγορίες, ως εξής: (α) ΄

Εως έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ που λαμβάνουν το πλήρες επίδομα, (β) από έξι χιλιάδες και ένα (6.001) ευρώ έως δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ που λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος και (γ) από δώδεκα χιλιάδες και ένα (12.001) ευρώ έως δεκαοκτώ χιλιάδες (18.000) ευρώ που λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος.

Για τον υπολογισμό της εισοδηματικής κατηγορίας λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Παραδείγματα:

Οικογένεια (δυο γονείς) με δύο εξαρτώμενα τέκνα και εισόδημα 16.000 ευρώ. Κλίμακα ισοδυναμίας : 1 + 1/3 + 1/6 + 1/6 = 1,666 Ισοδύναμο εισόδημα : 16.000/1,666 = 9.604

Εισοδηματική κατηγορία :

Β Οικογενειακό επίδομα: 80 x (2/3) = 53,3 ευρώ το μήνα. Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και εισόδημα 6.000 ευρώ. Κλίμακα ισοδυναμίας : 1 + 1/6= 1,166 Ισοδύναμο εισόδημα : 6.000 /1,166 = 5.143

Εισοδηματική κατηγορία :

Α Οικογενειακό επίδομα: 40 ευρώ το μήνα Το ειδικό επίδομα καταβάλλεται εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ για τις οικογένειες με τρία τέκνα, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τις οικογένειες με τέσσερα τέκνα και κατά τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ για κάθε επί πλέον τέκνο για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα.

Οδηγίες για το Α21 

Η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2014 ξεκίνησε από την Παρασκευή 21/3/2014 και οι αιτούντες μπορούν να υποβάλλουν μετά την οριστική υποβολή της φορολογικής δήλωσης .

Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση - δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (Ε1).

Διευκρινίζεται ότι, όσοι υπέβαλαν αίτηση το έτος 2013 για τη χορήγηση Οικογενειακών Επιδομάτων, πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία, διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας στο Α21 τυχόν αλλαγές, που εμφανίζουν τα στοιχεία τους.

Μετά την οριστική υποβολή του Α21, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους και για τα τυχόν δικαιολογητικά που πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ, μέσω της ειδικής εφαρμογής με τίτλο: "Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων", που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για τα Οικογενειακά Επιδόματα 2014 του ΟΓΑ Ο έλεγχος των αιτήσεων για το 2014 θα είναι διαθέσιμος μέσω της εφαρμογής του ΟΓΑ τον επόμενο μήνα της υποβολής του εντύπου Α21.

Οδηγίες για την συμπλήρωση του Α21

Το έντυπο Α21 αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης χρησιμοποιείται για τη χορήγηση είτε μόνο του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (οικογένειες με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα), είτε και του ειδικού επιδόματος (οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα). Αιτών / δικαιούχος των επιδομάτων είναι ο υπόχρεος σε υποβολή του εντύπου Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Για τη συμπλήρωση του εντύπου Α21 ο αιτών θα πρέπει να γνωρίζει: 

Τον αριθμό οικογενειακής μερίδας από το δημοτολόγιο του Δήμου στην Ελλάδα όπου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη με κανονική εγγραφή (όχι ενδεικτική).

Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης αναζητείται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία. ·

Τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού του σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., όπου θα πιστώνεται το ποσό των επιδομάτων. ·

Τους ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας. Ειδικότερα ο ΑΜΚΑ του αιτούντα/δικαιούχου είναι υποχρεωτικός, προκειμένου να δικαιωθεί και να εισπράξει τα επιδόματα. ·

 Tην ονομασία του Δήμου, της Δημοτικής Ενότητας και της Δημοτικής/Τοπικής Κοινότητας, όπου κατοικεί (σύμφωνα με τον ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης»). Διευκρινίσεις για την συμπλήρωση ορισμένων πεδίων/ερωτήσεων: ·

Τα πεδία «Χώρα Γέννησης», «Χώρα Διαμονής» και «Χώρα Υπηκοότητας» συμπληρώνονται,επιλέγοντας από την λίστα το ακριβές όνομα της χώρας π.χ. Γαλλία ·

Τα πεδία που αφορούν στα στοιχεία του δημοτολογίου («Νομός» δημότη, «Δήμος» δημότη και«Αριθμ.οικογ.μερίδας») συμπληρώνονται μόνο για τα μέλη της οικογένειας που είναι εγγεγραμμένα σε δημοτολόγιο Δήμου στην Ελλάδα. ·

Το πεδίο «Σπουδαστής/Φοιτητής» συμπληρώνεται για τέκνο άνω των 18 και κάτω των 19 ή 24 ετών, ανάλογα με την περίπτωση. ·

Το πεδίο «Ποσοστό αναπηρίας» δε συμπληρώνεται, εάν το τέκνο δεν είναι ανάπηρο ·

Τα πεδία «Κύρια ευθύνη διατροφής» και «Αποκλειστική ευθύνη διατροφής» συμπληρώνονται όταν ο αιτών είναι διαζευγμένος ή σε διάσταση ή όταν το τέκνο είναι από προηγούμενο γάμο ή αναγνωρισθέν. ·

Η ερώτηση 4. «Διαμένετε μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα;», απαντάται υποχρεωτικά από όλους τους αιτούντες. ·

Ο αριθμός IBAN λογαριασμού Τραπέζης συμπληρώνεται υποχρεωτικά από όλους τους αιτούντες. Συμπλήρωση του πίνακα με τα δικαιολογητικά (επισυνάπτεται στο έντυπο Α21):

Ο αιτών επιλέγει υποχρεωτικά τα δικαιολογητικά, από τα οποία αποδεικνύονται όσα έχει δηλώσει προηγουμένως στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση και τα οποία πρέπει να είναι διαθέσιμα όταν του ζητηθούν.

Ειδικότερα: 

α) Η μόνιμη και συνεχής διαμονή του αιτούντα/δικαιούχου στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία (2003-2012) αποδεικνύεται κατά βάση από την αδιάλειπτη υποβολή του εντύπου Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα τελευταία 10 έτη και επαληθεύεται αυτόματα από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Εάν για κάποια έτη δεν βρεθεί έντυπο Ε1, θα καλείται ο αιτών να συμπληρώσει ένα ή περισσότερα από τα δικαιολογητικά Α.2 - Α.10, για την απόδειξη της διαμονής του στην Ελλάδα κατά τα έτη αυτά. Το δικαιολογητικό Α.11 («Άλλο δικαιολογητικό.») συμπληρώνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις (όταν ο αιτών δεν διαθέτει κανένα από τα δικαιολογητικά Α2 έως Α10).

β) Τα δικαιολογητικά Β.1 και Β.2 του πίνακα Β αφορούν οικογένειες ομογενών και αλλοδαπών και συνεπώς δεν απαιτείται η συμπλήρωσή τους από αιτούντες που είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγιο στην Ελλάδα, καθώς για αυτούς η αναζήτηση του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης διενεργείται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία. γ) Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά του πίνακα Β καθώς και τα δικαιολογητικά του πίνακα Γ συμπληρώνονται κατά περίπτωση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γοητευμένοι οι Έλληνες εργοδότες με την ανοχή του εργατικού δυναμικού

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, το ένα τρίτο του μισθού των υπαλλήλων σε πολλές επιχειρήσεις πληρώνεται με κουπόνια αγοράς τροφίμων ή σε είδος.

Παράλληλα, πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζομένων πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους με καθυστέρηση που φτάνει  μέχρι και τους δώδεκα μήνες. Ποιος εργοδότης θα μπορούσε να αντισταθεί στη γοητεία που απορρέει από ένα τέτοιο εργατικό δυναμικό;

Ο έρωτας βέβαια μπορεί να είναι τυφλός, αλλά οι Έλληνες εργοδότες δεν είναι.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν 750 από αυτούς σε έρευνα της Manpower, δυσκολεύονται να βρουν υποψηφίους για τη σωστή λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Είναι λογικό να δυσκολεύονται οι Έλληνες εργοδότες όταν μαθαίνουν πως μόνο τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψαν την Ελλάδα 150.000 πολίτες. Και μάλιστα μορφωμένοι πολίτες, αριθμός που αποτελεί περίπου το 10% των Ελλήνων επιστημόνων.

Πρόσφατα, οι εννιά στους δέκα εργαζόμενους, απάντησαν σε σχετική έρευνα πως οι συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα έχουν χειροτερέψει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Κάτι τέτοια βλέπουν οι Έλληνες εργοδότες και στεναχωριόνται. Ενώ φαρμάκι ποτίζονται και οι ξένοι και δεν έρχονται να επενδύσουν στη χώρα.

Πολλοί από αυτούς πάντως πιστεύουν πως η λύση είναι πολύ απλή.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορα σε όσους μεταναστεύουν για να βρουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, εργασιακά δικαιώματα, επιδόματα, ασφάλεια, φερεγγυότητα και ποιότητα ζωής. Όλα όσα δηλαδή αδυνατούν να βρουν στην Ελλάδα, και τα ψάχνουν στη Σουηδία, στη Γερμανία, στη Δανία, στη Νορβηγία και στον Πειραιά, ή στην Κορέα όπως ο φίλος μου ο Μαρίνος. Εσείς στο Βέλγιο πάντως, νομίζω τον έχετε βρει τον παράδεισο σας.

Τότε, όπως λένε πολλοί εργοδότες που επιλέγουν την ανωνυμία τους και τη Χρυσή Αυγή, θα βλέπαμε πόσοι από αυτούς έχουν απαιτήσεις περισσότερες από τα κουπόνια για το σούπερ μάρκετ.
“Ε ρε τζάμπα που τους χρειάζεται” σημειώνουν με νόημα.

Κατά τους Έλληνες εργοδότες, πολλοί από τους οποίους είναι αυτοί που στα μαγαζιά τους κρεμάνε ελληνικές σημαίες και αυτοκόλλητα συνθήματα “μόνο για Έλληνες”, το ελληνικό εργατικό δυναμικό είναι για τα μπάζα.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν σημαντικό έλλειμμα απαιτούμενης εμπειρίας σχεδόν οι μισοί, τεχνικών δεξιοτήτων ο ένας στους τρεις, επαγγελματικών δεξιοτήτων ο ένας στους πέντε, ενώ άλλος ένας στους πέντε δεν βρίσκει τον κατάλληλο υποψήφιο για το παράρτημα της NASA που θέλει να στήσει στο Κερατσίνι.

Το επίπεδο των Ελλήνων εργοδοτών είναι εξαιρετικά υψηλό, τόσο που οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν φτάνουν ούτε στις μύτες των παπουτσιών τους.

Συνολικά οι μισοί εργοδότες αδυνατούν να βρουν κατάλληλους επαγγελματίες για να στελεχώσουν την επιχείρησή τους, για την αποτυχία της οποίας μάλιστα, σημειώνουν πως φταίνε και πάλι οι εργαζόμενοι. Αυτοί που λείπουν.

Μερικές από τις θέσεις που αδυνατούν να καλύψουν οι εργοδότες είναι αυτές των επαγγελματιών πωλητών, των υψηλόβαθμων στελεχών, των εξειδικευμένων πωλητών, καθώς και εργατών και χειριστών μηχανημάτων.

Πάντως, αποτελεί ευτύχημα το γεγονός πως οι εργοδότες δεν σημειώνουν έλλειμμα στα αφεντικά.
Ή που οι Έλληνες εργοδότες θεωρούν την αφεντιά τους την πλέον κατάλληλη για να διαχειριστεί εργατικό δυναμικό, ή που και οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά πως αν οι εργαζόμενοι σηκώσουν κεφάλι και τους πάρουν φαλάγγι θα γίνουν τα καλύτερα αφεντικά του εαυτού τους.

Προς το παρόν πάντως, όσα κι αν του σούρνει, η ελληνική εργοδοσία λατρεύει το εργατικό της δυναμικό.

Σε ποια χώρα οι εργαζόμενοι θα δούλευαν ανασφάλιστοι, με απλήρωτες υπερωρίες, με δικαιώματα που συνεχώς αποκαθηλώνονται, επιφορτισμένοι με δουλειά δύο και τριών υπαλλήλων, με φαληρισμένα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς καμία εγγύηση για κατώτατο σταθερό εισόδημα και σύνταξη, και ταυτόχρονα θα κάθονταν στα αυγά τους και μόνο στην αναφορά του ενάμιση εκατομμυρίου ανέργων “που περιμένει στην ουρά”;

Αλλά είπαμε, στην Ελλάδα του πανευρωπαϊκού ρεκόρ ανθρώπων που στερούνται του δικαιώματος της εργασίας, της ασφάλισης, της υγειονομικής κάλυψης και της κάλυψης των βασικών αναγκών για αξιοπρεπή διαβίωση, “Η ανεργία απελευθερώνει“.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤροΛοβέρδος

Εντάξει. Να βρίσκονται στην κυβέρνηση τύποι σαν τον Γιακουμάτο και τον Άδωνι, να είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος η Βούλτεψη, και το μεγαλύτερο νούμερο μέχρι τώρα να το παίζει ο Λοβέρδος, είναι σαν να παίζει ο Σεφερλής πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία των Monty Pythons με τον Πίτερ Σέλερς σε ρόλο κομπάρσου. Ιεροσυλία!

Ο Γιάννης Λοβέρδος αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ βρίζοντας τον Βενιζέλο, έφτιαξε δικό του κόμμα με το Αηδόνι του, έκανε για λίγο παρέα με τον Κουβέλη, έκανε αντάρτικο καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό του 2014, είδε φως στην κίνηση των 58, μπήκε στην ΕΛΙΑ, για να επιστρέψει στην κυβέρνηση ως υπουργός Παιδείας του Βενιζέλου χωρίς το Αηδόνι του, της οποίας το έργο σήμερα αρνείται να εφαρμόσει επειδή λέει, έχει καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της. Beat this!

Ο Λοβέρδος, για πολύ κόσμο (ακόμα) είναι ένας σοβαρός πολιτικός. Δεν ξέρω αν θα τον ψήφιζε κιόλας αυτός ο πολύς ο κόσμος, όμως έχει αποδείξει πως οι προσωπικές του φιλοδοξίες είναι πολύ υψηλές για να δέχεται να εμπλέκεται σε πολιτικά και μικροπολιτικά παιχνίδια χωρίς ιδίον όφελος.
Έχει αποδείξει πως όταν πρόκειται για την προσωπική του επιβίωση μπορεί να γίνει αδίστακτος.

Όπως τότε με τις φωτογραφίες των “οροθετικών ιερόδουλων”, που τις κρέμασε στα περίπτερα, για να τις δουν οι νοικοκυραίοι που πίστευαν πως χωρίς το latex του προφυλακτικού θα πάψουν να είναι ανοργασμικοί και να πάνε να κοιταχτούνε από κανένα γιατρό. (Βέβαια οι κατάλληλες εξετάσεις για τους νοικοκυραίους του Λοβέρδου θα ήταν ψυχιατρικές και όχι για αφροδίσια νοσήματα, αλλά κανείς δεν είναι άσφαλτος!)

Για να μην ξεχνιόμαστε, δύο από αυτές τις γυναίκες έχουν ήδη δικαιωθεί για άδικη προφυλάκιση και τους επιδικάστηκε μάλιστα και αποζημίωση (η χαμηλότερη που προβλέπεται βέβαια, μην τρέφεται αυταπάτες για απόλυτη δικαιοσύνη), ενώ άλλες έντεκα περιμένουν να δικαστούν τον Γενάρη του 2015. Ενώ όλες αναμένουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το αν θα εκδικάσει προσφυγή εκ μέρους οροθετικών γυναικών και οργανώσεων για την ίδια υπόθεση.

Αν ακόμα και σήμερα αγνοείς το έργο που κατόρθωσε ο νυν υπουργός Παιδείας προ διετίας, ως υπουργός Υγείας που παρέδωσε στον Άδωνι, ξεστραβώσου εδώ.

Και όλα αυτά, αφού βέβαια έκλεισε και το ματάκι του στη Χρυσή Αυγή και τους φασίστες που πάντα αρέσκονται να ξεσκίζουν ανθρώπους.

Ο Λοβέρδος λοιπόν, αφού πρόλαβε να τα βάλει και με το Μητσοτακέϊκο στις πρώτες ώρες της υπουργίας του (“Δεν μπορεί υπουργός που διορίζεται στις 3 το μεσημέρι, στις 5 το απόγευμα να υπογράφει απολύσεις χτυπώντας στο ψαχνό”), αποφάσισε να τα βάλει και με τη νοημοσύνη μας. Κι όχι για πρώτη φορά.

Για να μην τον παρεξηγήσει λοιπόν κανένας και νομίζει πως πάει να ρίξει την κυβέρνηση γιατί κόπτεται για απολύσεις και συγχωνεύσεις, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΒΛΗΜΑ FM πως δεν έχει μπει στην κυβέρνηση για να πιέσει για αλλαγή πολιτικής. Μπήκε λέει για να γυρίσει σελίδα.

Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα, όπως λένε στενοί του συνεργάτες, θέλει να δώσει σε μαθητές και φοιτητές το μήνυμα να ανοίξουν και κανένα βιβλίο το καλοκαίρι και να μην τα φορτώσουν όλα στον κόκορα.

Η κυβέρνηση που σχημάτισε ο Σαμαράς είναι μία κυβέρνηση που με την ίδια ευκολία που θα αντικαταστήσει τροβαδούρους και τσαρλατάνους με “στρατιώτες της πολιτικής σταθερότητας” που θα τη στηρίξουν για να αποφευχθούν οι εκλογές, το ίδιο εύκολα θα “πέσει” την ιδανική στιγμή για πρόωρες εκλογές.

Τώρα, αν θα πέσει από βλακεία Γιακουμάτου ή από υπεροψία Λοβέρδου, μικρή σημασία έχει.

Αυτό που έχει σημασία είναι, μαζί με την κυβέρνηση να πέσουν μια για πάντα στο σκοτάδι και την πολιτική έρημο του Σαμαρά και τα κουρέλια που τη στηρίζουν.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκανε πίσω ο Αθανασίου για τα προνόμια των βουλευτών

Νομοτεχνική βελτίωση, με την οποία θα προβλέπεται καταδικαστική απόφαση και όχι απλά αμετάκλητη παραπομπή για την αναστολή προνομίων των εν ενεργεία βουλευτών που διαπράττουν αδικήματα, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Κατά την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τροποποιήσεις του ποινικού δικαίου και άλλες ρυθμίσεις, ο κ. Αθανασίου δήλωσε ανοιχτός σε προτάσεις των κομμάτων ώστε όπως είπε, να βρεθεί η χρυσή τομή.

Σημειώνεται ότι το άρθρο 38 του νομοσχεδίου προβλέπει την άμεση εφαρμογή του μέτρου μετά από αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη, του βουλευτή.

Οι αλλαγές που προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης έρχονται μετά τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν πρόσφατα από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος έκρινε ότι μόνο με αλλαγή του κανονισμού μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο αυτό.

Επίσης είχε εκφράσειπαράλληλα τον προβληματισμό του κατά πόσον η διάταξη αυτή είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, ενώ έκανε λόγο και για λειτουργικά προβλήματα, που παρουσιάζονται μέχρι την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, που μπορεί να φθάσει και στα δυόμιση χρόνια.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν μπορεί στην άσκηση ποινικής δίωξης να το εφαρμόσεις. Είναι τραβηγμένο κατά τη γνώμη μου, είναι too much» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ.Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε πει κι εκείνος ότι το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέγαρο Μουσικής: Έλαβε 287 εκατ. ευρώ την περίοδο 1999-2011 μέσω ΕΣΠΑ

Συνολικές πληρωμές που ανέρχονται σε 287.291.456 ευρώ την περίοδο 1999-2011 δέχθηκε ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων – ΕΣΠΑ σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης.

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι οι πληρωμές αφορούν έργα, όπως ο σταθμός αυτοκινήτων του Μεγάρου Μουσικής, η ανέγερση συνεδριακού και πολιτιστικού κέντρου, ενώ κάποιες από αυτές χαρακτηρίζονται ως «επιχορήγηση Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών». Με το έγγραφο διευκρινίζεται ότι έπειτα από το έτος 2011 δεν εντάχθηκε έργο που να αφορά τον ΟΜΜΑ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ είναι τα πρώτα μιας σειράς στοιχείων που έχουν ζητήσει 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τρία υπουργεία, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στην πολυσέλιδη ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη Μαρία Κανελλοπούλου, ζητούν αναλυτικά στοιχεία για τις τακτικές επιχορηγήσεις, τις πληρωμές από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την απορρόφηση κονδυλίων, τα τραπεζικά δάνεια και τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι βουλευτές επικαλούνται παλαιότερες έγγραφες απαντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, από τις οποίες, όπως αναφέρουν, προκύπτει ότι ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής έχει συνάψει τρία δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ποσού 245.000.000 ευρώ και προκύπτει επίσης, όπως τονίζουν, ότι «το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε τον Μάρτιο του 2011 (ενώ η ελληνική οικονομία είχε ήδη ενταχθεί σε Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο από την τρόικα από το Μάιο του 2010) την αποπληρωμή δανείου που το Μέγαρο είχε λάβει από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ».

Ταυτόχρονα, οι βουλευτές επικαλούνται υπουργική απόφαση του 2007, καταγγέλλοντας ότι μέσω αυτής «το Ελληνικό Δημόσιο έμπαινε εγγυητής με πολιτικές αποφάσεις των τότε κυβερνώντων, χωρίς να μπορεί να υπολογίσει τη δαπάνη εις βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού». Επιπλέον, αναφέρονται σε νομοθετική διάταξη του 2011 που, όπως λένε, ανοίγει τον δρόμο, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει στη δανείστρια τράπεζα το ποσό των 95.000.000 ευρώ, χωρίς δικαίωμα αναγωγής και συμψηφισμού κατά του ΟΜΜΑ.

Με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Σταϊκούρας για τις καταπτώσεις εγγυήσεων του Δημοσίου, προκύπτει ότι «την τετραετία το Ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε 59.596.908,20 ευρώ για δάνεια του ΟΜΜΑ» επισημαίνουν οι ερωτώντες βουλευτές και ζητούν λεπτομερή στοιχεία για μια σειρά από θέματα, μεταξύ των οποίων τα αποτελέσματα των ελέγχων για την τήρηση του Μητρώου Δεσμεύσεων και των Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων του ΟΜΜΑ, τις δανειακές συμβάσεις στις οποίες περιγράφονται ο σκοπός λήψης δανείου, οι όροι κλπ, αλλά και τα αναλυτικά στοιχεία με τα κόστη ανέγερσης και αποπεράτωσης κτιρίων του ΟΜΜΑ.

Ζητούν ακόμη την έκθεση διεθνούς ελεγκτικού οίκου, βάσει της οποίας η αγοραία αξία του Κτιρίου Β΄του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανέρχεται σε 432.000.000 ευρώ. Ανάμεσα στα ερωτήματα που θέτουν είναι αν το Δημόσιο δεσμεύεται ότι δεν θα μεταβιβαστούν σε ιδιώτες ακίνητα του ΟΜΜΑ και πως θα εξασφαλιστεί το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στον ΟΜΜΑ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το παράδειγμα τους και το χρέος μας

12 Ιούνη 2014. Σε λίγες ώρες συμπυκνώθηκε η στρατηγική του αντιπάλου. 3 εικόνες.

Πρώτη : Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας με τις ψήφους του ΣΕΒ και των κυβερνητικών υπαλλήλων, εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία.
Δεύτερη : Ο Άρειος Πάγος, δίχως να δημοσιεύει το σκεπτικό της απόφασης, αναστέλλει την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.
Τρίτη: Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι καθαρίστριες και οι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν τον αγώνα τους δέχονται τραμπούκικη επίθεση από τα ΜΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τα κανάλια, που δεν βγάζουν άχνα για τις εργατικές κινητοποιήσεις, παίζουν πρώτο θέμα αυτές τις τρείς εικόνες.

Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα για τους απολυμένους, το μήνυμα σαφές: «Κάθε αγώνας είναι μάταιος. Έχουμε τα κανάλια, έχουμε την κυβέρνηση, έχουμε τους μπάτσους, έχουμε τους δικαστές».

Τέρμα πια στις αυταπάτες.

Για πολλά χρόνια, μια παραδοσιακή πρακτική των εργατικών αγώνων είχε ως τελικό όριο τον εξαναγκασμό, δια της νομικής οδού, των αφεντικών να πειθαρχήσουν στα αιτήματα τους. Αυτή η πρακτική έφερε νίκες κυρίως τις περασμένες δεκαετίες, κατά βάση όχι λόγω της ριζοσπαστικότερης φύσης των δικαστών αλλά λόγω της οργανωτικής ετοιμότητας και των αντανακλαστικών του εργατικού κινήματος. Στα χρόνια του μνημονίου, αυτή η πρακτική έχει βρει όριο.
Αντιθέτως, οι αποφάσεις της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης γίνονται πάντα βασικό επιχείρημα για την ένταση της κυβερνητικής επίθεσης. Πόσες απεργίες έχουν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές; Πόσοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες έχουν βγεί «λάδι»; Eίναι λοιπόν πέρα για πέρα αληθινός ο ισχυρισμός του Άρη Χατζηστεφάνου ότι «ελάχιστες επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα έχουν επιδείξει τα τελευταία χρόνια μεγαλύτερη αναλγησία στον ανθρώπινο πόνο, τόση αδιαφορία για το πνεύμα (αν όχι και για το γράμμα) των νόμων και λιγότερο σεβασμό σε έννοιες όπως ελευθερία και δημοκρατία».

Η ανατροπή δεν είναι δουλειά των ειδικών.

Η 12η Ιούνη, δεν είναι μακριά από την 25η Μάη, τη μέρα που η Αριστερά κατάφερε να αναδειχθεί σε πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα. Κι όμως, η χρονική απόσταση ανάμεσα στις δύο ημερομηνίες είναι αντιστρόφως ανάλογη με το πολιτικό τους πρόσημο. Η νίκη της Αριστεράς και η ήττα της συγκυβέρνησης στις τελευταίες εκλογές παράγει δύο δρόμους. Ο ένας είναι ο δρόμος της ανάθεσης, ο κλασσικός τρόπος αντίληψης της πολιτικής για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα οργανώσει την ανατροπή, εμείς θα χαζέψουμε από τις οθόνες μας την κυβέρνηση να πέφτει. Αν αυτό δεν συμβεί τότε θα βρίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τα συνδικάτα, τους πάντες και τα πάντα για την ανεπάρκεια τους.

Ο δεύτερος δρόμος είναι η δυνατότητα που παρήγαγε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, για μια ώθηση των κοινωνικών αγώνων. Όσο οι αγώνες στο κοινωνικό επίπεδο παραμένουν χαμηλής έντασης, τότε οποιαδήποτε εκλογική ή κοινοβουλευτική επιτυχία έχει κοντά πόδια. Στη μνημονιακή συνθήκη, η οποιαδήποτε απόπειρα ανατροπής αναγκαστικά εμπεριέχει το στοιχείο της σύγκρουσης στο δρόμο.

Ας θυμηθούμε το καλοκαίρι του 2011, που αποτελεί την πραγματική αφετηρία των κοινωνικών αγώνων στη μνημονιακή περίοδο. Η κοινωνική κίνηση, διέλυσε τους υφιστάμενους συσχετισμούς στο πολιτικό επίπεδο. Το ερώτημα της ανατροπής που τέθηκε τότε, μένει ως σήμερα αναπάντητο. Δεν θέλει πολύ φαντασία να σκεφτούμε ποιός είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος για να απαντηθεί σήμερα με απόλυτο και καταφατικό τρόπο.

Σήμερα. Τώρα. Εμείς.

Οι απολυμένες καθαρίστριες δίνουν έναν αγώνα, έχοντας στο πλάι τους μια χούφτα αλληλέγγυων, ηρωικούς φωτορεπόρτερ που καλύπτουν καθημερινά τα γεγονότα και κρατάνε ζωντανή την εικόνα του αγώνα τους. Κράτησαν για πολύ καιρό, σχεδόν μόνες τους, το φάρο της αντίστασης με τρόπο που «έμπειροι» συνδικαλιστές και εργατικά σωματεία δεν είχαν φανταστεί ποτέ. Συγκρούστηκαν σε καθημερινή βάση με την κρατική καταστολή. Κέρδισαν μια δικαστική απόφαση, έχασαν μια άλλη, χαμογέλασαν, έκλαψαν, έφτιαξαν σχέσεις στη βάση της εργατικής και συναδελφικής αλληλεγγύης.

Τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε έτσι ώστε όλος ο κόσμος της δουλειάς να αντιληφθεί την αναγκαιότητα της στήριξης και του βαθέματος αυτού του αγώνα. Να βρεθεί στο Υπουργείο στην κατάληψη τους, να οργανώσει δράσεις αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα. Είναι η ώρα για όλο τον κόσμο να νιώσει όπως νιώθουν αυτές οι γυναίκες τόσους μήνες τώρα. Να αντιληφθούμε πώς είναι να νικάς την απόγνωση της απόλυσης μέσα από την ομορφιά του αγώνα, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας.

Δεν αξίζει σε αυτές τις αγωνίστριες, άλλη μια ηρωική ήττα. Αυτές καθάρισαν τόσο καιρό για μας. Ας καθαρίσουμε τώρα όλοι οι υπόλοιποι γι’ αυτές.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν σχεδόν 11 δισ. ευρώ

Ένα ακόμα εφιαλτικό εξάμηνο περιμένει τους φορολογούμενους, πριν δουν την όποια ελάφρυνση που πρόκειται να διαπραγματευθεί το οικονομικό επιτελείο με την Τρόικα.
 
Έχοντας ήδη πληρώσει περί τα 2 δισ ευρώ για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να καταβάλουν σχεδόν 11 δισ ευρώ στο διάστημα που απομένει ως το τέλος του έτους, ξεπερνώντας τα όρια των φοροδοτικών τους αντοχών.

Δεν είναι τυχαίο ότι η διαπραγμάτευση για τους όρους υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση οφειλών χαρακτηρίζεται από το οικονομικό επιτελείο ως άμεση προτεραιότητα, με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι νέες οφειλές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 4 δισ ευρώ.

Από το Φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει συνολικά 6,334 δισ ευρώ, από την Έκτακτη εισφορά άλλο 1,178 δισ ευρώ, από το Τέλος Επιτηδεύματος 227,7 εκατ. ευρώ, από το Φόρο Πολυτελείας 141 εκατ. ευρώ. Έως τώρα οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει πάνω από 1 δισ ευρώ και μέσα στους επόμενους έξι μήνες, με το βαρυφορτωμένο εκκαθαριστικό θα πρέπει να πληρώσουν άλλα 6,858 δισ ευρώ, δηλαδή 2,286 δισ ευρώ ανά δίμηνο!

Από τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν να "τρέχουν" και οι δόσεις για το νέο Φόρο Ακινήτων. Έως τώρα έχουν πληρωθεί για Έκτακτο Τέλος και ΦΑΠ περίπου 995 εκατ. ευρώ, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο θα πρέπει να εξοφληθεί ο Ενιαίος Φόρος απ' τον οποίο προσδοκώνται 2,650 δισ ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κάθε μήνα θα πρέπει να μπαίνουν στα ταμεία του Δημοσίου περίπου 440 εκατ. ευρώ!

Το... κερασάκι στην τούρτα των επιβαρύνσεων είναι τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2015, τα οποία υπολογίζονται στο 1 δισ ευρώ 53 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να εξοφληθούν στο δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου.

Βασικός στόχος- αλλά δύσκολος όπως παραδέχονται στελέχη που είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για τις ρυθμίσεις οφειλών- είναι η αύξηση του αριθμού των δόσεων έως 48 αντί 12, που ισχύει σήμερα, η μείωση του επιτοκίου, το οποίο χαρακτηρίζεται υψηλό, όπως και η κατάργηση της υποχρέωσης εμπράγματων εγγυήσεων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεαγένειο: Δραματικές οι συνέπειες της πολιτικής λιτότητας

Μπροστά στην κατάρρευση βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα του Σωματείο Εργαζομένων στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
 
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το προεδρείο του ΔΣ του Σωματείου κατήγγειλε την αξιολόγηση ως εχθρική για τους υγειονομικούς, τους ασθενείς και όλους τους εργαζόμενους και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο ΑΧΕΠΑ.

Οι εργαζόμενοι του Θεαγένειου κατήγγειλαν τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι μειωμένος κατά 30% και αντίστοιχα του φαρμακείου είναι μειωμένος κατά 4 εκατ. ευρώ.

Με το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου, χάθηκαν 28 κλίνες από τις συγχωνεύσεις των κλινικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολύωρη αναμονή των ασθενών, που στην πλειοψηφία τους είναι καρκινοπαθείς και ταλαιπωρούνται κατά τη διάρκεια των εισαγωγών τους στις κλινικές.

Επίσης, λείπουν 100 νοσηλευτές, 20 γιατροί, 20 διοικητικοί υπάλληλοι, 22 παραϊατρικό προσωπικό, 10 τεχνικοί και 30 άτομα λοιπό προσωπικό.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, με την αξιολόγηση και τον επιμερισμό των ποσοστών, 70 εργαζόμενοι που αντιστοιχούν στο 15% που υποχρεωτικά θα βαθμολογηθούν κάτω από τη βάση, θα μπουν στον προθάλαμο της διαθεσιμότητας - κινητικότητας, δηλαδή της ανεργίας.

Την εικόνα διάλυσης αποδεικνύουν και τα συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με τον οργανισμό του νοσοκομείου το 2012. Τότε προβλέπονταν 12 θέσεις παθολόγων – ογκολόγων, όμως με τις τροποποιήσεις που ακολούθησαν ο αριθμός των οργανικών μειώθηκε σε 10 και αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο εργάζονται 7. Στη γυναικολογική κλινική, τα χειρουργεία έχουν μειωθεί στο μισό, αφού απέμειναν 2 γυναικολόγοι, ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε άλλες κλινικές, που λειτουργούν στην πλειοψηφία τους με 1-2 γιατρούς και ελάχιστους νοσηλευτές.

Τραγική συνέπεια είναι η συρρίκνωση του προληπτικού ελέγχου, αφού λειτουργεί πλέον μόνο 3 ημέρες την εβδομάδα σε όλα σχεδόν τα τμήματα, όπως το γυναικολογικό, μαστού, γαστρεντερολογικό κ.α., ενώ καταργήθηκε πρόσφατα το Ερευνητικό Τμήμα του Αντικαρκινικού που υπήρχε από την ίδρυση του νοσοκομείου και είχε σημαντική προσφορά στην έρευνα και την εκπαίδευση.

Και αν αυτή είναι η κατάσταση σε ένα νοσοκομείο που απευθύνεται στην ευαίσθητη ομάδα των καρκινοπαθών, τη μεγάλη εικόνα διάλυσης που επικρατεί στη δημόσια υγεία, έδωσαν στη συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, οι προϋπολογισμοί τους έφτασαν στο κόκκινο. Σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από την Βουλγαρία, αφού για την υγεία διατίθεται ποσοστό μικρότερο από το 7% του ΑΕΠ. Τα τελευταία χρόνια αποχώρησαν 15.000 εργαζόμενοι από τα δημόσια νοσοκομεία ενώ οι μόνες προσλήψεις που έχουν γίνει είναι οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που βαρύνουν τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης.

Αναφερόμενη στο θέμα της αξιολόγησης η Δάφνη Κατσίμπα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, επισήμανε ότι προβλέπεται το 15% των εργαζομένων να αξιολογείται με βαθμό κάτω από τη βάση και να οδηγείται στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

«Η αξιολόγηση γίνεται με αμιγώς δημοσιονομικά κριτήρια. Τιμωρούνται, έτσι οι ελάχιστοι νοσηλευτές που έχουν απομείνει στα νοσοκομεία, οι οποίοι εργάζονται χωρίς υλικά, χωρίς ρεπό και κανονικές άδειες, με απλήρωτες εφημερίες. Με την αξιολόγηση θα καλλιεργηθεί αφενός μια κατάσταση φόβου και τρομοκρατίας ώστε να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και αφετέρου ο κανιβαλισμός μεταξύ των εργαζομένων των ίδιων προσόντων διορισμού» πρόσθεσε η κ. Κατσίμπα.

Παράλληλα επισήμανε ότι με την αλλαγή του καθεστώτος των εφημεριών που προωθείται με σκοπό τον περιορισμό του κόστους, στη Θεσσαλονίκη θα εφημερεύουν τέσσερα νοσοκομεία και όσους ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν θα τους στέλνουν στα νοσοκομεία που δεν εφημερεύουν.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα, τα δημόσια νοσοκομεία και θα δέχονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, έπειτα από απόφαση των ομοσπονδιών τους, αντιδρώντας στο νέο σύστημα αξιολόγησης, που, όπως εκτιμούν, θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας και όπως δήλωσε εχτές  ο νέος υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, είναι διατεθειμένος να τους δεχτεί και να συζητήσει με τη συνδικαλιστική ηγεσία των απεργών, τις παραμέτρους του συστήματος αξιολόγησης, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι «υπάρχει νόμος για την αξιολόγηση» και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος είναι υπέρ.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ζητά την απόσυρση «των αυθαίρετων κριτηρίων αξιολόγησης του προσωπικού των Νοσοκομείων που οδηγούν σε απολύσεις και απαιτεί την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό- παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα». Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάνει λόγο για καθολική άρνηση των υγειονομικών υπαλλήλων να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα αξιολόγησης το οποίο χαρακτηρίζει σύστημα «βαθμολογικής κατάταξης» διότι όπως εξηγεί τουλάχιστον το 15% των υπαλλήλων κάθε φορέα «υποχρεωτικώς κατατάσσεται σε χαμηλή βαθμολογία και τίθεται σε διαρκή κινητικότητα». Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι «συστήνουν τη νέα δεξαμενή διαθεσιμοτήτων- απολύσεων στο Δημόσιο και ταυτόχρονα ανακατανέμεται το ίδιο μισθολογικό κόστος με την καθιέρωση ατομικών μισθών».

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, τόνισαν επίσης, ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, σημειώνοντας, ότι «κανείς νέος μόνιμος εργαζόμενος δεν φόρεσε "ποδιά" τα τέσσερα τελευταία έτη σε Νοσοκομείο, παρ’ότι αποχώρησαν πάνω από 15.000 Υγειονομικοί με συνταξιοδότηση και φέτος αναμένονται πάνω από 5000 νέες συνταξιοδοτήσεις».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρύθμιση - ανάσα για τα "κόκκινα" δάνεια από την ΤτΕ

«Ανάσα» αναμένεται να δώσουν σε χιλιάδες δανειολήπτες οι ρυθμίσεις για την διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ΤτΕ προτείνει 22 εναλλακτικούς τρόπους για τη ρύθμιση ή την οριστική διευθέτηση οφειλών προς τις τράπεζες και ορίζει αυστηρές διαδικασίες προς τις τράπεζες για τη διαχείριση των επισφαλειών τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή μεταξύ αυτών είναι οι παραδοσιακές λύσεις, όπως η ρύθμιση του δανείου με καταβολή μικρότερης δόσης, η πληρωμή μόνο τόκων, το πάγωμα της οφειλής ή η διαγραφή μέρους του δανείου, αλλά και λύσεις όπως η εθελοντική παράδοση του ακινήτου στην τράπεζα ή η μετατροπή του δανείου σε χρηματοδοτική μίσθωση και η δυνατότητα του δανειολήπτη να μείνει στο ακίνητο έναντι ενοικίου.

Αντίστοιχα στην κατηγορία των επιχειρηματικών δανείων, προτείνεται η μεταβίβαση των μετοχών μιας εταιρείας ή ακόμη και η αλλαγή της διοίκησης όταν η υφιστάμενη δεν συνεργάζεται με την τράπεζα σε περίπτωση αναδιάρθρωσης επιχειρηματικών δανείων.

Οι λύσεις που προτείνονται από την ΤτΕ διακρίνονται σε αυτές που αποσκοπούν στην οριστική διευθέτηση της οφειλής και σε αυτές που αποσκοπούν σε ένα βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο διακανονισμό.

Στις επιλογές μακροπρόθεσμης διάρκειας προτείνεται ακόμη και η μερική διαγραφή χρέους ώστε η τελική οφειλή να διαμορφωθεί σε ύψος, που εκτιμάται ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί ομαλά. Στην ίδια κατηγορία είναι και η δυνατότητα διαχωρισμού μιας ενυπόθηκης οφειλής σε δύο τμήματα.

Το ένα θα είναι αυτό ενός ενυπόθηκου δανείου, που ο δανειολήπτης εκτιμάται ότι μπορεί να αποπληρώνει και το άλλο θα περιλαμβάνει το υπόλοιπο τμήμα του δανείου, το οποίο θα μπορεί να τακτοποιείται μεταγενέστερα με ρευστοποίηση της περιουσίας ή άλλου είδους διευθέτηση.


          

 
Μεταξύ των λύσεων οριστικής διευθέτησης είναι η εθελοντική παράδοση του ακινήτου από τον δανειολήπτη που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή του δανείου του και η διευθέτηση του υπολοίπου της οφειλής κατόπιν συμφωνίας με την τράπεζα.

Αντίστοιχα προτείνεται η μεταβίβαση της κυριότητας του ακινήτου στην τράπεζα με παράλληλη υπογραφή χρηματοδοτικής μίσθωσης και η δυνατότητα χρήσης του ακινήτου από τον οφειλέτη για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, συνήθως πέντε ετών.

Στην ίδια λογική είναι η μεταβίβαση της κυριότητας του ακινήτου είτε στην τράπεζα είτε σε τρίτο, με παράλληλη παραχώρηση του δικαιώματος διαμονής στο ακίνητο έναντι μισθώματος.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολόκληρο το σχέδιο για τα δάνεια

Τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίζουν στο μέλλον οι τράπεζες τις επιπτώσεις από τις καθυστερήσεις πληρωμών και την υπερχρέωση φυσικών και νομικών προσώπων, ορίζει απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (αριθμός φύλλου 1582).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδας, θέτει το «Πλαίσιο εποπτικών υποχρεώσεων για τη διαχείριση των ανοιγμάτων σε καθυστέρηση και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων» μέσω του οποίου παρουσιάζονται οι πιο συνηθισμένοι, στη διεθνή πρακτική, τύποι ρυθμίσεων για διευθέτηση της υπερχρέωσης.

Μεταξύ αυτών είναι η μερική διαγραφή χρεών, η παροχή πρόσθετης εξασφάλισης από τον δανειολήπτη, η πώληση και ενοικίαση του ακινήτου η οποία μπορεί να συνοδεύεται με παραχώρηση του δικαιώματος διαμονής στο ακίνητο έναντι μισθώματος (συνήθως για μια ελάχιστη περίοδο τριών ετών).

Επίσης στις ρυθμίσεις είναι η μεταβίβαση/ πώληση του δανείου/αναπροσαρμοσμένο υπόλοιπο, σε άλλο ίδρυμα, πιστωτή ή χρηματοδοτικό σχήμα, η ανταλλαγή με στεγαστικό δάνειο μικρότερης αξίας αλλά και η ρευστοποίηση εξασφαλίσεων.

Για τις επιχειρήσεις, μεταξύ των ενδεικτικών ρυθμίσεων που παρουσιάζονται είναι η λειτουργική αναδιάρθρωση με αλλαγή της διοίκησης της επιχείρησης όταν οι πιστώτρια/ες τράπεζες θεωρούν την επιχείρηση βιώσιμη υπό προϋποθέσεις, αλλά η υφιστάμενη διοίκηση δεν συνεργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά και οι ανταλλαγές χρέους με μετοχικό κεφάλαιο.

Η εν λόγω Πράξη τίθεται σε εφαρμογή από την 31η Δεκεμβρίου του 2014, κατ” εξαίρεση πάντως οι απαιτήσεις που αφορούν τη σύσταση από τα Πιστωτικά Ιδρύματα του Διοικητικού Οργάνου για την παρακολούθηση των καθυστερήσεων (ΔΟΚ) και την καταγραφή της στρατηγικής διαχείρισης των ανοιγμάτων σε καθυστέρηση και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΣΔΚ) θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέχρι 30 Ιουνίου 2014. Επίσης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση των συστημάτων και η ολοκλήρωση των λειτουργικών απαιτήσεων (σχεδιασμός τύπων ρύθμισης, σχεδιασμός μεθοδολογιών αξιολόγησης, κλπ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τελικά είναι το Ε.Σ.Ρ. πιο διεφθαρμένο και από το ίδιο κράτος;

Τι τίτλο έβαλα ο μπαγάσας τελικά; Το ΕΣΡ πιο διεφθαρμένο από το ίδιο το κράτος, δηλαδή από αυτό που το γέννησε; Ίσως και να είναι κι έτσι, ίσως και να συμφωνήσεις με τον τίτλο! Μην ξύνεσαι εκεί που δεν πιάνει μελάνι, σε βλέπω!

Γράφει ο Γιώργος Μηλιώτης

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 και ώρα 13:15 μέρα και ώρα χαλάρωσης και μιας ταινίας έτσι να ξεφύγουμε από τα καθημερινά, να χαλαρώσουμε βρε αδελφέ! Ανοίγω την ρουφιάνα την τηλεόραση και βάζω τον ΑΝΤ1, βλέπω έναν περίεργο τίτλο ταινίας, «IN AND AOUT», καλό φαίνεται!

Σίγουρα φίλε αναγνώστη θα απόρεις γιατί τα γράφω αυτά, μην απορείς και θα σου εξηγήσω το γιατί.

Ας πάμε στην υποθέση του έργου.

«Είναι λοιπόν ένας καθηγητής στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αμερική, ένας πολύ αγαπητός καθηγητής για τους σπουδαστές τους. Η μοίρα τώρα; (αυτό δεν μας το διευκρινίζει ο σεναριογράφος) Μήπως είναι κάτι άλλο; Τον φέρει μετά από τον γνωστό διαγωνισμό των OSCAR, να του αφήσει ο κερδισμένος ηθοποιός και παλιός του σπουδαστής «υπόμνημα» πως είναι ομοφυλόφιλος. Όλοι όσοι παρακολούθησαν αυτή την επιβράβευση και άκουσαν τα λόγια του ηθοποιού έμειναν με ανοιχτό το στόμα. Έχασε την εμπιστοσύνη όλων και την μαθητών του, ήταν έτοιμος να παντρευτεί και χάλασε τον γάμο του, έχασε την θέση του στο Πανεπιστήμιο που εργαζόταν κ.ο.κ. Κάτι που σε πολλές περιπτώσεις σε μια συντηρητική κοινωνία θα είχε συμβεί και στην πραγματικότητα, ο κοινωνικός ρατσισμός που δυστυχώς υπάρχει και σε μεγάλο βαθμό στις μέρες μας.

Στην αρχή μας δείχνει πως πολεμάει με νύχια και με δόντια να διαψεύσει αυτές τις φήμες και να συνεχίσει να ζει φυσιολογικά όπως πριν. Αλλά τελικά πείστηκε πως είναι ομοφυλόφιλος μετά από παρέμβαση ενός δημοσιογράφου. Το τέλος πιο σιχαμερό, αφού για τέτοια ώρα που βάζουν την ταινία την βλέπουν και παιδιά, άσχετα αν έχουν το σήμα της γονικής συναίνεσης, να αποδεχθεί πώς είναι ομοφυλόφιλος, να χορεύει σαν ομοφυλόφιλος, να συμπεριφέρεται σαν ομοφυλόφιλος.

Αλλά όπως έδειχνε η υπόθεση ο καθηγητής θα έβαζε τα πράγματα στην θέση τους, ήρθε η ώρα της αποφοίτησης των σπουδαστών, παρευρέθηκε και αυτός εκεί. Το αλλά πιο ήταν, η μεγάλη υποστήριξη όλων των παρευρισκόμενων δηλώνοντας και αυτοί gαy. Έτσι έγινε αποδεκτός στην «συντηρητική» κοινωνία της μικρής πόλης της Ιντιάνας».

Αυτή ήταν περιληπτικά το σενάριο του έργου, μια ιστορία καθημερινότητας, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, αλλά ας μην μείνουμε σε αυτό το θέμα. Ρατσιστής δεν είμαι τουλάχιστον σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι άνθρωποι με κάποιες σεξουαλικές ιδιαιτερότητες κάτι που είναι γι αυτούς φυσιολογικό όσο και σε εμάς φαίνεται πού περίεργο! Δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το θέμα μας λοιπόν.

Το θέμα Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο το γνωστό μας Ε.Σ.Ρ. είναι πολιτικοκοινωνικό, όσοι γνωρίζουμε δημιουργήθηκε από την πρωθυπουργία Σημίτη ως προστασία στον τηλεθεατή για την τηλεόραση και ακροατή για το ραδιόφωνο από ακατάλληλου περιεχομένου, βωμολοχίας, πνευματικών δικαιωμάτων όσον αφορά τα Μ.Μ.Ε., την προστασία των ανήλικων από τα παραπάνω που ανέφερα με προσαρμοσμένους η νομοθετικούς κανονισμούς που τους δίνει η πολιτεία, ακόμα και σε θέματα που μπορούν να επηρεάσουν την πολιτική η κάποιους πολιτικούς στην κοινή γνώμη, με λίγα λόγια υπάρχει η λεγόμενη, λογοκρισία. Στους μη προσαρμοσμένους η νομοθετικούς κανονισμούς επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα που πολλές φορές είναι πολύ μεγάλα, ιδιαίτερα σε στοχευμένα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια. Κάτι που βλέπουμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια, γιατί το Ε.Σ.Ρ. έχει καταντήσει να προστατεύει τον πολιτικό παρά τον πολίτη, να έχει γίνει πιο διεφθαρμένο από το ίδιο το κράτος, από ανεξάρτητη αρχή να έχει μια εξαρτημένη αρχή από την κάθε κυβέρνηση, θα μου πεις δεν ήταν ποτέ; Ναι, αλλά τώρα έριξε την μάσκα της.

Μία από τις αρμοδιότητες του Ε.Σ.Ρ. είναι – όπως περιγράψαμε παραπάνω – είναι να προστατεύσει τα ανήλικα παιδιά από ακατάλληλες σκηνές βίας και sεx, από βωμολοχίες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει κυρίως την παιδική ψυχή του και να επιβάλει την τηλεόραση να βάλει ταινίες ηθικού περιεχομένου η αντίστοιχες εκπομπές, τουλάχιστον σε ώρες που θεωρούνται αιχμής και βλέπουν άτομα όλων των ηλικιών.

Η ταινία που ανέφερα πριν ήταν ένα παράδειγμα, ήταν μια ταινία με πολύ καλό σενάριο αλλά όχι για αυτή την ώρα που μπορεί να την δει και ένα παιδί, θα μου πεις είχε την σήμα της γονικής συναίνεσης και δεν παίρνει ευθύνη το κανάλι η την -δήθεν- ανεξάρτητη αρχή, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί κανέναν τους, πολύ περισσότερο τον γονιό που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη, χωρίς να καταλάβει πως αν ο γιος του γίνει ομοφυλόφιλος είναι κι αυτό μια αιτία και ρίχνει την αιτία ο ένας στον άλλον. Το Ε.Σ.Ρ. δεν παίρνει καμιά θέση σε αυτό στα μεγάλα κανάλια τουλάχιστον, γιατί αν ένα μικρό κανάλι έδειχνε αυτή την ταινία θα του είχε επιβάλλει μεγάλο χρηματικό πρόστιμο, αλλά για το μεγάλο κανάλι όπως στην προκειμένη περίπτωση σφυράει αδιάφορα. Γιατί αυτό, πολύ απλά επειδή υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ίσως να γίνομαι εκκεντρικός αλλά αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Στα κανάλια υπάρχει η μεγαλύτερη διαφθορά και λογικό είναι να την περνάν με τα δικά τους μηνύματα με τέτοιο ώστε να μην φαίνονται στον τηλεθεατή άμεσα, όπως ο υπερκαταναλωτισμός, η βια, το ωμό seχ κ.τ.λ. ως κάτι το φυσιολογικό, τους ομοφυλόφιλους και τους διεφθαρμένους με «χύμα» να δείχνουν το ποιόν τους χωρίς να μην συμβαίνει τίποτα, τις ημίγυμνες να κάνουν επιδείξεις στις πρωινές εκπομπές, που αν μικρό κανάλι τις έδειχνε καλύτερα να έκλεινε, γιατί το πρόστιμο που θα τους είχε επιβληθεί θα ήταν πού βαρύ, δεν λέω πολύ καλό να δείχνεται το όμορφο καμπυλόγραμμο κορμί του μοντέλου, αλλά όχι και τόσο πρωί βρε αδελφέ.

Θα μου πεις δεν έχουν οι ομοφυλόφιλοι δικαίωμα στην εργασία;

Ναι και πολύ μεγάλο δικαίωμα από την στιγμή που είναι ένα κομμάτι του κοινωνικού συνόλου, υπάρχουν στην τηλεόραση ομοφυλόφιλοι οι οποίοι είναι πολύ καλύτεροι και από τον καθένα μας, τουλάχιστον από τον καθένα μας και διακριτικοί. Κάνουν πολύ σωστά την δουλειά τους και χαίρεσαι να τους βλέπεις, όπως σε ένα γνωστό show με μιμήσεις στον ANT1, που οι δύο κριτές ήταν ομοφυλόφιλοι και κάποιοι διαγωνιζόμενοι, σοβαροί, χωρίς να προκαλούν και πραγματικά σε ψυχαγωγούσαν, με λίγα λόγια χαιρόσουν να τους βλέπεις!

Το Ε.Σ.Ρ. ως όργανο της εκάστοτε κυβέρνησης.

Κάθε κυβέρνηση έχει συμφέρον από τα μεγάλα κανάλια από την στιγμή που μπορεί να κρύβουν την διαφθορά τους και κάθε είδος απάτης η σκανδάλου, αφού και η ίδια κυβέρνηση τα καλύπτει με τον δικό της τρόπο μιας και δεν λειτουργούν με νόμιμη άδεια και χρωστούν πολλά περισσότερα δις ευρώ από αυτά που ξέρουμε. Εμείς ξέρουμε την μια πλευρά χρέους των καναλιών, δηλαδή την εφορία και την κοινωνική ασφάλιση, πόσα άλλα χρωστούν που δεν ξέρουμε; Αν ένα από αυτά τα κανάλια πάει κόντρα στην κυβέρνηση, θα υπάρξει ένας μεγαλοεκδότης που θα το καλύψει! Τώρα έχουν κι άλλες ευλογίες να ρίξουν μια κυβέρνηση, το ΔΝΤ και την Γερμανία να τα καλύπτουν, με λίγα λόγια έχει γίνει όργανο της Νέας Τάξης Πραγμάτων και φανερά. Αν κάποιο κανάλι πάει κόντρα στην Νεοταξική κυβέρνηση, τότε παίρνει σειρά το Ε.Σ.Ρ. με τα υπέογκα προστίματα του!

Φυσικά συμφέρει την κάθε κυβέρνηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων να υπάρχουν προγράμματα διεφθαρμένου περιεχομένου στην τηλεόραση, αφού καθηλώνουν τον τηλεθεατή και περνούν τα μηνύματα χωρίς να υπάρχει αντίδραση, τότε μην τα βάζουμε μόνο με τους αεροψεκασμούς αλλά και με το κλούβιο μυαλό μας!

Πρόστιμα σε δημοσιογράφους.

Κατακαιρούς ακούμε να «πέφτουν» πολύ μεγάλα πρόστιμα σε μικρά κανάλια και όχι η σε δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν το Παρασκήνιο στην πολιτική και το την κοινωνική εξαθλίωση, στο δεύτερο για να μην δείχνουμε αυτή την εικόνα στο εξωτερικό, αντί να κάνουν κάτι για να μην υπάρχει αυτή η εικόνα με τους εξουθενωμένους πολίτες. Δίνουν μεγάλη έμφαση σε εγκλήματα κατά των αλλοδαπών και όταν εγκληματήσει αλλοδαπός είναι σαν μην συμβαίνει τίποτα η τα ρίχνουν στα θύματα αντί στον θύτη, ακόμα και σε αυτό αν πάει κόντρα κάποιος δημοσιογράφος μαύρο Ε.Σ.Ρ που τον έφαγε!

Ας μην σε κουράζω άλλο για την ώρα, θα συνεχιστεί αυτό θέμα και σε άλλο άρθρο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!