EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανοίγει ο δρόμος για νέες μειώσεις στις συντάξεις

Μαύρη τρύπα ύψους 11,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στα έσοδα των Ταμείων κατά την τριετία 2010-2013, καθώς το ύψος του συνόλου των εισφορών μειώθηκε κατά 40% εξαιτίας της ανεργίας, της υποτίμησης των μισθών, της ανασφάλιστης εργασίας και της αδυναμίας των ελεύθερων επαγγελματιών να καταβάλουν ασφάλιστρα.

Τα στοιχεία που συνέλεξε η Ανεξάρτητη Αναλογιστική Αρχή προκειμένου να συντάξει αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, δείχνουν ότι τα έσοδα από τις εισφορές στο σύνολο των Ταμείων, εκτός του Δημοσίου, συρρικνώθηκαν στα 11,5 δισ. το 2013 από 22 δισ. που ήταν το 2010.

Η κατακόρυφη πτώση των εσόδων τρομοκρατεί το υπουργείο Εργασίας, καθώς αυτή θα αποτυπωθεί στις αναλογιστικές μελέτες των Ταμείων, οι οποίες επιβάλλεται από το μνημόνιο να έχουν συνταχθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς που θα ισχύσει από την 1/1/2015 θα νομοθετηθεί τον Νοέμβριο με βάση τις μελέτες αλλά και την επισήμανση του ΔΝΤ στην έκθεση αξιολόγησης ότι «η συνταξιοδοτική δαπάνη, παρά τις περικοπές, παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα».

Αν αποδειχτεί ότι κινδυνεύει η βιωσιμότητα του συστήματος εκτός των «αθώων» ενοποιήσεων των Ταμείων και της εναρμόνισης εισφορών-παροχών ,θα καλλιεργηθεί το έδαφος και για νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ, καθώς τα προηγούμενα χρόνια στο στόχαστρο ήταν σε μόνιμη βάση οι υψηλότερες συντάξεις.

Το πρώτο Ταμείο που «φωτογράφισε» το ΔΝΤ συνιστώντας εμμέσως εξορθολογισμό των παροχών είναι ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Πράγματι στον ΟΑΕΕ εμφανίζονται αποκλίσεις στην ανταποδοτικότητα εισφορών – παροχών, κυρίως για τους παλαιούς συνταξιούχους του ΤΕΒΕ που καρπώνονται το «μαξιλαράκι» της βασικής σύνταξης των 220 ευρώ, δημιουργώντας αδικίες και στρεβλώσεις στο σύστημα. Αν καταργηθεί το επιπλέον ποσό, ένας δικαιούχος σύνταξης του πρώην ΤΕΒΕ που λαμβάνει σύνταξη 1.000 ευρώ, μετά την περικοπή θα λάβει 780 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, διαγράφεται η τρύπα που έχει δημιουργηθεί στα έσοδα του Ταμείου από τη μη εφαρμογή του ισοδύναμου μέτρου της επιβολής φόρου δύο τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων το οποίο είχε απορρίψει το οικονομικό επιτελείο ως «καταστροφικό» για την αγορά .

Καταργούνται οι τριετίες για 500.000 εργαζομένους

Η κατάρρευση των εσόδων από τις εισφορές οφείλεται συν τοις άλλοις στις συνεχείς μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, η εσωτερική υποτίμηση δεν ικανοποιεί το ΔΝΤ, το οποίο επιμένει σε περαιτέρω μείωση των μισθών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Στην πρόσφατη έκθεσή του επισημαίνει ότι θεωρείται ακριβός ένας υπάλληλος με 9 χρόνια προϋπηρεσία που αμείβεται σήμερα με 762 ευρώ (κατώτατος μισθός 586 + 175,8 επίδομα ωρίμανσης).

Αυτή η εμμονή προεξοφλεί την κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό το 2017 που θα εφαρμοστεί ο νέος μηχανισμός καθορισμού του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση με βάση οικονομικούς δείκτες οι οποίοι ολοένα και θα επιδεινώνονται υπό τις παρούσες συνθήκες ύφεσης.

Η κατάργηση των τριετιών αφορά όλο και μεγαλύτερο μέρος της αγοράς καθώς ο αριθμός των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό συνεχώς μεγεθύνεται, με βάση τα στοιχεία που δηλώνουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ μέσα από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ).

– Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι με μισθό 500 έως 1.000 ευρώ μεικτά ήταν 428.936 στο τέλος του 2012 έναντι 377.570 στο τέλος του 2011.

– Οι εργαζόμενοι με αποδοχές κάτω από 500 ευρώ τον μήνα ( μερική απασχόληση) αντιστοιχούν στο 16,83% του συνόλου το 2012 από 11,77% που ήταν στο τέλος του 2011.

– Ο μέσος μισθός μειώθηκε στα 1.256,94 ευρώ μεικτά, δηλαδή 959 ευρώ καθαρά αν αφαιρέσουμε την παρακράτηση του φόρου και τις εισφορές.
 
Πρεμιέρα για ομαδικές απολύσεις

Το υπουργείο Εργασίας έλαβε το μήνυμα του ΔΝΤ να δείξει έμπρακτα ότι υλοποιεί τη δέσμευση περί διευκόλυνσης των ομαδικών απολύσεων μέσω της υπηρεσιακής λειτουργίας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ).

Αλλιώς, αν κατά την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου διαπιστωθούν αμφιβολίες , η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα κατάλληλα νομοθετικά μέτρα για την ευθυγράμμιση του πλαισίου με τις βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε. μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2014. Μάλιστα, οι συντάκτες της έκθεσης άφησαν αιχμές, αμφισβητώντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί σε πολιτικές πιέσεις όταν το θέμα των ομαδικών απολύσεων δεν θα είναι πλέον στην επικαιρότητα.

Το ΑΣΕ, προκειμένου να πειστεί η τρόικα, ενέκρινε για πρώτη φορά μετά το 1982 ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδος στον Ασπρόπυργο θυσιάζοντας 45 χαλυβουργούς με στόχο να ενθαρρυνθούν και άλλες επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτημα για ομαδικές απολύσεις .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκαν πολιτικές πιέσεις για να περάσουν οι απολύσεις, καθώς η αρχική εισήγηση του υπουργείου ήταν απορριπτική, θεωρώντας ότι τα επιχειρήματα της οικογένειας Μάνεση για το αυξημένο κόστος ενέργειας δεν ήταν πειστικά . Τελικά ,σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, θεωρήθηκε καλύτερη λύση η απόλυση με την καταβολή στο ακέραιο των αποζημιώσεων συν το μπόνους των 1.000 ευρώ για τους εργάτες από το να διατηρηθούν εργάτες-ζόμπι χωρίς μέλλον.

Η τελευταία αίτηση για ομαδικές απολύσεις που είχε απορριφθεί είχε υποβληθεί από τα Τσιμέντα Χαλκίδας. Στόχος του υπουργείου είναι να προλάβει να διευκολύνει άλλες δύο επιχειρήσεις τουλάχιστον ώστε τον Σεπτέμβριο να πείσει την τρόικα ότι το σύστημα λειτουργεί και δεν υπάρχει λόγος να απελευθερωθούν με νόμο οι απολύσεις .

Στην έκθεσή του το ΔΝΤ αξιώνει ακόμη παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό νόμο.

Συγκεκριμένα τονίζει ότι οι κανόνες για τις απεργίες από τα συνδικάτα έχουν παραμείνει αναλλοίωτα για πάνω από τρεις δεκαετίες και η Ελλάδα είναι ενδεχομένως η μόνη χώρα στην Ε.Ε. που απαγορεύει την ανταπεργία, ακόμη και ως αμυντικό εργαλείο για τους εργοδότες .

Μέσα στο καλοκαίρι, λοιπόν, θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα για την επιστροφή του lock out (ανταπεργία), την αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων για την προκήρυξη απεργιών ,τον περιορισμό των συνδικαλιστικών αδειών και την αλλαγή του καθεστώτος χρηματοδότησης των συνδικάτων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το ΔΝΤ, οι νέοι κανόνες με βάση τις βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε. πρέπει να έχουν υιοθετηθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.


ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκλεβαν καύσιμα της Πολεμικής Αεροπορίας

Μεγάλες ποσότητες αεροπορικών καυσίμων που φθάνουν τα 50.000 λίτρα αφαιρούσαν τους τελευταίους οκτώ μήνες από τις εγκαταστάσεις της 116 πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στον “Αραξο Αχαΐας, ένας 40χρονος υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας 46χρονος απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας 28χρονος αστυφύλακας που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής και ένας 36χρονος ιδιώτης, ο οποίος δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στη μεταφορά καυσίμων και χημικών προϊόντων με βυτιοφόρα οχήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες αφού πρώτα νόθευαν τα καύσιμα στην συνέχεια τα διακινούσαν παράνομα.
      Οι προαναφερθέντες συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου και της νομοθεσίας για τα όπλα.
      Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 40χρονος υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, λόγω της πρόσβασης που είχε στο χώρο των στρατιωτικών δεξαμενών, αφού ήταν χειριστής εφοδιασμού της αεροπορικής μονάδας, παρείχε στα υπόλοιπα μέλη την απαραίτητη υποστήριξη και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της μονάδας.
      Ειδικότερα τους ενημέρωνε για τα μέτρα φύλαξης, όπως τις σκοπιές και τις περιπολίες που γίνονταν, ενώ τους είχε παραδώσει αντίγραφο του κλειδιού για την απασφάλιση του φρεατίου, που συνδέει τις δεξαμενές καυσίμων με τον αγωγό ανεφοδιασμού. Παράλληλα, κατά τη μεταφορά των καυσίμων από τις εγκαταστάσεις, είχε αναλάβει τον ρόλο του προπομπού, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από τις αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές.
      Όσον αφορά τους ρόλους που είχαν αναλάβει, ο 46χρονος, ο 36χρονος και ο 28χρονος προέκυψε ότι, χρησιμοποιούσαν δύο ειδικά μετασκευασμένα βυτιοφόρα οχήματα ιδιοκτησίας του 36χρονου ιδιώτη, με τα οποία μετέβαιναν στις εγκαταστάσεις καυσίμων της αεροπορικής μονάδας και, με τη μέθοδο της μετάγγισης, αφαιρούσαν από τις δεξαμενές ασφαλείας, αλλά και από τον αγωγό που συνδέεται με τις κεντρικές δεξαμενές καυσίμων, μεγάλες ποσότητες αεροπορικών καυσίμων.
      Η Αστυνομία αξιοποιώντας στοιχεία που είχε πραγματοποίησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μεγάλη επιχείρηση κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τα μέλη του κυκλώματος να μεταφέρουν, 1.610 λίτρα κηροζίνης, τα οποία είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από τις δεξαμενές της 116 πτέρυγας μάχης.
      Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κατοικίες, οχήματα και χώρους επαγγελματικής δραστηριότητας των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν στην λυόμενη αγροικία του 36χρονου και του 28χρονου αστυνομικού σε περιοχή της Αχαΐας, υπόγεια δεξαμενή χωρητικότητας 10.000 λίτρων που περιείχε υπολείμματα κηροζίνης.
      Επίσης στην οικία του 46χρονου και 28χρονου, σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας, βρέθηκαν πέντε κινητές δεξαμενές χωρητικότητας 1.000 λίτρων εκ των οποίων οι τέσσερις περιείχαν ποσότητες κηροζίνης.
      Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δικαίωση για τους σχολικούς φύλακες της Καρδίτσας

Θετική η αγωγή των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Καρδίτσας μετά την απόφαση 64/2014 που εκδόθηκε την 3/6/2014 από το μονομελές πρωτοδικείο Καρδίτσας, η οποία είχε εκδικασθεί στις 12 Μαρτίου 2014 και είναι συνέχεια των θετικών ασφαλιστικών μέτρων που είχαν δικαιώσει τους Σχολικούς Φύλακες του Δήμου Καρδίτσας, οι οποίοι επέστρεψαν στις θέσεις εργασίας τους και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μετά την αίσια έκβαση της αγωγής τους. 

Επιγραμματικά η απόφαση της αγωγής αναφέρει ότι: η κρινόμενη αγωγή πρέπει να γίνει δεκτή ως την ουσιαστική βασιμότητά της και να υποχρεωθεί ο εναγόμενος Δήμος να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγόντων σχολικών φυλάκων υπό καθεστώς πλήρους απασχολήσεως και συγκεκριμένα με τους, προ της μεταβολής, όρους (δηλαδή πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα), καταβάλλοντας πλήρως τις νόμιμες αποδοχές τους, διότι όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο οι σχολικοί φύλακες είναι απολύτως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, δεν ήταν πλεονάζον προσωπικό και ότι η επιλογή να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (κατάργηση των οργανικών τους θέσεων) εντελώς τυχαία χωρίς να πραγματοποιηθεί καμία αξιολόγηση τους αλλά στηρίχθηκε αποκλειστικά στο τυχαίο κριτήριο κατάργησης της εν λόγω ειδικότητας. Επομένως η ενέργεια αυτή συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των εργασιακών τους όρων καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον της ίδιας της εργασιακής σχέσεως.


ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν έχουν τελειωμό οι υπάλληλοι που διορίστηκαν στον Δήμο Ξάνθης με πλαστά πτυχία

Τελειωμό φαίνεται πως δεν έχουν οι υποθέσεις δημοτικών υπαλλήλων που διορίστηκαν στον Δήμο Ξάνθης και στο Δημόσιο κάνοντας χρήση πλαστών πιστοποιητικών και απολυτηρίων!
Ο έλεγχος που πραγματοποιείται στα μητρώα των εργαζομένων βγάζει κυριολεκτικά λαβράκια καθώς πέραν των πρώτων δύο δημοτικών υπαλλήλων, κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ, που είχαν κάνει χρήση πλαστών απολυτηρίων λυκείου και δημοτικού αντίστοιχα, ακόμη μία σχεδόν παρόμοια υπόθεση ήρθε στο φως.
 
Είχε πλαστό απολυτήριο…

Η δεύτερη περίπτωση αφορά υπάλληλο που διορίστηκε σε δημοτική επιχείρηση, η οποία στη συνέχεια οδηγήθηκε σε κλείσιμο ενώ ο ίδιος μεταφέρθηκε στον Δήμο Ξάνθης. Κατά τον διορισμό του, πριν από 20 περίπου χρόνια, ο εν λόγω υπάλληλος προσκόμισε απολυτήριο από το Λύκειο της Σταυρούπολης Ξάνθης ωστόσο από τον σχετικό έλεγχο προέκυψε πως πρόκειται για πλαστό απολυτήριο μιας και δεν είχε φοιτήσει ποτέ εκεί. Η εν λόγω υπόθεση παραπέμπεται τόσο στο αρμόδιο Υπουργείο όσο και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ως «ξαφνικός θάνατος» για τον υπάλληλο ο διορισμός του οποίου πρέπει να ανακληθεί.

Τα δύο πρώτα λαβράκια

Ήταν πριν από τρεις σχεδόν μήνες όταν η Εφημερίδα Ακρίτας και το ThrakiToday.com αποκάλυψαν τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου, που βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, και από τον οποίο ήρθαν στο φως οι υποθέσεις δύο δημοτικών υπαλλήλων που είχαν διοριστεί με πλαστά απολυτήρια. Όπως προέκυψε τότε από τον έλεγχο των σχετικών πιστοποιητικών εργαζόμενος στον Δήμο, ο οποίος μάλιστα είχε προσληφθεί στον Δήμο Αθηνών και μετετάχθη στον Δήμο Ξάνθης στη συνέχεια, είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο δημοτικού! Το απολυτήριο φερόταν να έχει εκδοθεί σε περίοδο όπου το αναφερόμενο δημοτικό σχολείο δεν είχε καν ιδρυθεί, ενώ ακόμη και η μετέπειτα πιστοποίηση κτήσης του για εξωσχολική χρήση είχε εκδοθεί σε περίοδο όπου το σχολείο είχε ήδη κλείσει. Ταυτόχρονα, εργαζόμενος στον Δήμο διορίστηκε το 2008 και αυτός μέσω ΑΣΕΠ με πλαστό απολυτήριο από Λύκειο της Ξάνθης. Αρχικά τη θέση του είχε καταλάβει άλλος υποψήφιος εργαζόμενος ωστόσο ο ίδιος προσέφυγε στο ΑΣΕΠ καταθέτοντας ένσταση, διαδικασία η οποία και τον δικαίωσε με αποτέλεσμα να προσληφθεί, παρά την πλαστότητα του απολυτηρίου του!

Ο έλεγχος συνεχίζεται

Υπενθυμίζεται πως το έναυσμα για τους σχετικούς ελέγχους σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας δόθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έλεγχο όλων των πιστοποιητικών των διορισθέντων στο Δημόσιο ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ ανέλαβαν τον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των δημοτικών υπαλλήλων, εντοπίζοντας στην περίπτωση του Δήμου Ξάνθης μέχρι στιγμής τρείς περιπτώσεις, ενώ δεν αποκλείεται μόλις ο έλεγχος φτάσει στο τέλος του να εντοπιστούν και άλλες!


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξύπνα! Οι Κουίσλινγκοι σώζουν τους ομοίους τους.

Σπεύδομε όλοι να πετάξουμε τις σκούφιες μας με ενθουσιώδεις αλαλαγμούς επιδοκιμασίας στο άρθρο της έγκριτης Wall Street Journal και να πανηγυρίζομε την υπόδειξη του δημοσιογράφου τους, που εγκαλεί τους συνδίκους της ελληνικής πτώχευσης και υποδεικνύει στην επικεφαλής του ΔΝΤ να ζητήσει συγνώμη από την Ελλάδα, επειδή δεν πίστεψε, λέει, ότι οι Ολετήρες που μας κυβερνούν θα επιτύγχαναν πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013.

Μόνο που όσοι πανηγυρίζομε για την υπόδειξη αυτή της WSJ, ξεχνάμε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 δεν ήταν παρά ένα απόσταγμα των δακρύων μας. Ξεχνάμε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 δεν ήταν παρά ένα πικρό καταπότι φτιαγμένο από θλίψη, αίμα και οδύνη. Ένα παρανοϊκό πείραμα που συνεχίζεται να εφαρμόζεται. Ένα πρόγραμμα με λάθος πολλαπλασιαστές, λάθος διαιρέτες και τερατώδη μιγαδικά αποτελέσματα. Ένα πρόγραμμα που οδηγεί από το μονοπάτι του «τίποτα», στον γκρεμνό του πουθενά.

Δεν έχει καμιά υποχρέωση, η επικεφαλής του ΔΝΤ να ζητήσει συγνώμη από τους Ολετήρες κυβερνήτες μας. Δεν έχει τέτοια υποχρέωση η κυρία. Αυτής παράσημο της αξίζει από τον Πρόεδρο της Τηλεδημοκρατίας μας, επειδή συναίνεσε στις λογιστικές αλχημείες –μετά τα Greek Statistics, κάποτε θα γραφτούν στα κιτάπια της Ιστορίας και οι τερατολογίες του Greek Public Accounting.

Όχι, δεν έχει καμιά τέτοια υποχρέωση, η κυρία!

Αντιθέτως, οι δικοί μας οι Κουίσλινγκοι, θα πρέπει να την ευχαριστούν, που συνυπέγραψε την εκταμίευση μερικών πεντακοσάρικων σε ζεστό χρήμα κι έτσι τις προάλλες αγοράστηκαν ορισμένες ψήφοι και πήρε νέα αναβολή η κατάρρευση του σαθρού, αναποτελεσματικού και διεφθαρμένου οικοδομήματος τους.

Οι δικοί μας θα πρέπει να την ευχαριστούν, γιατί τους ξέρει η κυρία τι κουμάσια είναι, οι Κουίσλινγκοι, από την μακρινή εκείνη εποχή που ως υπουργός είχε πρωτοδεί εκείνην τη λίστα που έγινε διαβόητη -της δώσαμε της λίστας, τιμής ένεκεν, και τ’ όνομά της μαντάμ. Η κυρία τους έχει ξεχωρίσει σαν τις κάλπικες λίρες μέσα στο πουγκί της, τους Έλληνες εξωμότες και τους θλιβερούς ψυχασθενείς που μας κυβερνούν. Ξέρει, η κυρία, ότι η απάτη που έχει παιχθεί στην πλάτη του ελληνικού λαού, προκειμένου να διασωθούν οι λίσταρχοι και οι λήσταρχοι των τραπεζών, θέτει σε κίνδυνο την εισπραξιμότητα και των κεφαλαίων για τα οποία και η ίδια είναι υπεύθυνη∙ κι όμως συνεχίζει να συνυπογράφει τις λογιστικές χρεώσεις και τις έντοκες πιστώσεις, στα κιτάπια του πτωχού κράτος μας, με το διάφορο των τόκων στις πλάτες των δισέγγονων του ραγιά, συναινώντας κι αυτή στην απόφαση να συνεχίσει να συντηρείται το παραμύθι της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ζωντανό.

Αυτοί λοιπόν –και μόνον αυτοί, χρωστούν ευχαριστίες και χειροφιλήματα στην κυρία.

Ίσως όμως θα έπρεπε με αυτή την αφορμή, να την ευχαριστήσουμε κι όλοι εμείς οι Έλληνες την κυρία, που με τις διακριτικές δηλώσεις της, άλλη μια φορά μας σκουντάει, μήπως και ξυπνήσουμε. Διότι, αν παραμερίσομε την αστεία υπόδειξη περί υποβολής συγνώμης, το άρθρο της WSJ μας θυμίζει τις αιτιάσεις του ΔΝΤ, για την υπεραισιοδοξία των πτωχών μας τραπεζιτών, στο τι μπορούν και τι δεν μπορούν να ανακτήσουν από τα κόκκινα δάνεια. Έχει δίκιο η μαντάμ του ΔΝΤ να θεωρεί τις εκτιμήσεις υπερβολικά αισιόδοξες, διότι η πιστωτική ασφυξία μοιραία θα συνεχίζεται, αφού ουδέποτε προκύπτει ανάπτυξη από λογιστικές χρεώσεις και πιστώσεις.

Πλήττεται, έτσι, θανάσιμα η όποια ανάκαμψη κι οι λήσταρχοι ετοιμάζουν την επιδρομή τους. Επειδή χωρίς ανάπτυξη δεν επιστρέφονται τα δανεικά, αυτοί προχωράνε στο σχέδιο «Β», τυλίγοντας τις υποθήκες μας σε περίτεχνα swaps∙ γιατί αυτοί, οι πολλοί και διάφοροι, Κουίσλινγκοι, δεν σώζουν τις τράπεζες. Για άλλη μια φορά σώζουν τους τραπεζίτες!
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εργασιακό μεσαίωνα καταγγέλλει στα H&M ο Σ.Ε.Α.

Εργασιακό μεσαίωνα στην αλυσίδα καταστημάτων H&M καταγγέλει ο  Σύλλογος Εμποροϋπάλληλων Αθήνας όπου 9 στους 10 εργαζόμενους της σε κάθε κατάστημα είναι part-time (4ωροι και 5ωροι) και πολύ λιγότεροι αριθμητικά από τις πραγματικές ανάγκες… Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «απόρροια αυτού είναι να δουλεύουν έως και 10 ώρες την ημέρα, για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες της πολυεθνικής.

Ακόμη πιο έντονο είναι στις βραδινές βάρδιες που πραγματικά ο εργαζόμενος, πέραν των υπερωριών που είναι στο πρόγραμμά του να πραγματοποιήσει, δεν γνωρίζει τώρα θα αποχωρήσει από το κατάστημα παρόλο που το ωράριό του θεωρητικά τελειώνει στις 9:30 το βράδυ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργαζόμενοι φεύγουν ακόμη και στις έντεκα ακόμη και τα μεσάνυχτα.
Τα παραπάνω δε συμβαίνουν κατ’ εξαίρεση αλλά κατ΄εξακολούθηση καθώς σπανίως τηρείται το νόμιμο ωράριο για τον εμποροϋπάλληλο και αυτό συμβαίνει στην  πλειοψηφία των καταστημάτων», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως καταγέλλει ο Σύλλογος » Προς επιβεβαίωση των παραπάνω είναι και οι τακτικές της εταιρίας μιας και σε κρίσιμες περιόδους (Χριστούγεννα, Πάσχα, Εκπτώσεις) προσλαμβάνει εργαζόμενους για να βγει η αυξημένη δουλειά, τους οποίους μπορεί να τους έχει μήνες στην ανασφάλεια για τον αν θα έχουν δουλειά τον επόμενο μήνα και μετά πολλούς από αυτούς να τους πετάει στο δρόμο».

Σημειώνεται ότι η  Η&Μ Ελλάδος είναι υποκατάστημα της Η&Μ Group και ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάρτιο του 2007 στην οδό Σταδίου στο κέντροτης Αθήνας. Σήμερα, η Η&Μ απαριθμεί 27 καταστήματα σε επτά πόλεις, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Ιωάννινα, Ξάνθη και


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Σαμαράς προαναγγέλλει …ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ!!!

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, στα πολιτικά χρονικά, να διατυμπανίζει μια κυβέρνηση την πραξικοπηματική της αυθάδεια και τον αβυσσαλέο, εγκληματικό αμοραλισμό της: Και αυτόν τον «άθλο» τον πέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά…
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας πετάει κατάμουτρα να ξεχάσουμε τις εκλογές διότι «πιθανότατα να έχουμε και προεδρική πλειοψηφία έως τον Μάρτιο»!!!


Καταρχάς είναι προκλητικό μια κυβέρνηση που κατατροπώθηκε στις ευρωεκλογές και με τα βίας φτάνει στο 30% του εκλογικού σώματος, να καγχάζει με το «ξεχάστε τις εκλογές»: Δικτατορικά βάναυση περιφρόνηση και προσβολή της λαϊκής βούλησης και της νοημοσύνης…

Η παράκρουση αυτής της δικτατορικής αυθάδειας, όμως, διατυπώνεται στο: «Πιθανότατα να έχουμε και προεδρική πλειοψηφία έως τον Μάρτιο»!!!

Τι μας λέει εδώ ο Πρωθυπουργός, μέσα στον πραξικοπηματικό του οίστρο; Ότι έχει αρχίσει η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ εξαγοράς βουλευτών!!!

Ότι έχει αρχίσει ένα νέο «ανακτορικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» (από την κυβερνητική «συμμορία» αυτή τη φορά), για μια νέα ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ!!!

Εδώ έχουμε φρενοβλάβεια ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΣ αυθάδειας, έχουμε και την ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ: Διατυμπανίζεται, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό η ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ και οι ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ των δωσίλογων ανδρεικέλων για ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ…

Αν αυτό δεν είναι ένα κατοχικό καθεστώς του 4ου Ράιχ, τότε οι λέξεις, πια, έχουν χάσει κάθε σημασία…

Μια κυβέρνηση του 30%, η οποία έχει χάσει και δυνάμεις που κατείχε από τις εθνικές εκλογές και δεν μετράει πάνω από 155 έδρες, διατυμπανίζει να «ξεχάσουμε τις εκλογές»(!) διότι, για την εκλογή προέδρου, «πιθανότατα» θα βρει του 180 βουλευτές!!!

Με όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να έχουν δηλώσει καθαρά ότι θα καταψηφίσουν κάθε πρόταση για Πρόεδρο για να προκαλέσουν τις εκλογές και με ένα ΠΑΣΟΚ να σπαράσσεται από το ίδιο το γεγονός ότι συμμετέχει σ’ αυτήν την κυβέρνηση της ΦΡΙΚΗΣ και του ΟΛΕΘΡΟΥ…

Αυτή η πραξικοπηματική αυθάδεια του Σαμαρά να ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, ένα νέο κοινοβουλευτικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από την Αντιπολίτευση.

Και η απάντηση δεν είναι διπλωματικές ανακοινώσεις και ανώδυνες καταναλωτικές καταγγελίες.

Η απάντηση είναι μία: Να κατέβουν στο δρόμο, να καλέσουν το λαό στο ΔΡΟΜΟ και να πάρουν Ενιαίο-Μετωπικές πρωτοβουλίες για την οργάνωση της λαϊκής οργής…

Μόνο έτσι μπορεί να σταματήσουν τα μακάβρια σχέδια και τις συνωμοσίες αυτής της κυβερνητικής «συμμορίες» και να απαλλάξουν τον ελληνικό λαό από αυτήν…

Διαφορετικά, αν η Αντιπολίτευση αποδεχτεί και αυτή τη «νομιμότητα» του νέου, εξαγγελθέντος ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ, τότε τα δωσίλογα ανδρείκελα θα πετύχουν, «πιθανότατα», τη νέα ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ…

πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τίποτα λιγότερο από φονικό στα χέρια ενός φονιά

Η Ελληνική αστυνομία απέκτησε νέο παιχνιδάκι.
Δεν ξέρω αν το απέκτησε πρόσφατα ή το έχει από παλιά, πάντως χθες αν δεν κάνω λάθος ήταν η πρώτη φορά που το εμφάνισε.
Πάντως ούτε στο “Διαύγεια”, ούτε στην ιστοσελίδα της βουλής, ούτε σε κάποια άλλη ιστοσελίδα δεν μπόρεσα να βρω κάποιο στοιχείο σχετικά με την αγορά του.


Πάντως ο Χ. Παπουτσής τον Οκτώβριο του 2010 σε σχετική ερώτηση απαντούσε πως έχει γίνει αγορά για τους Ολυμπιακούς συστημάτων μετατροπής υφιστάμενων όπλων σε όπλα που εκτοξεύουν χρωμοσφαιρίδια και πως μετά από αυτό δεν είχε γίνει μέχρι τότε άλλη σχετική παραγγελία ή εισήγηση, εμμέσως αρνούμενος την ύπαρξη όπλων που εκτοξεύουν πλαστικές σφαίρες έως τότε.

Αργότερα ο Ν. Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση της Κατερίνας Ιγλέζη του ΣΥΡΙΖΑ για χρήση πλαστικών σφαιρών στην Ιερισσό Χαλκιδικής αρκείται να πει πως "οι δυνάμεις που διατέθηκαν στην συγκεκριμένη περιοχή δεν κατέχουν τέτοιο υλικό".
Δυστυχώς σε αυτή την χώρα ακόμα και οι απαντήσεις υπουργών σε βουλευτές στην βουλή δεν είναι απολύτως αξιόπιστες.


Όπως και να έγινε αυτό πάντως, η ΕΛ.ΑΣ απέκτησε νέο "παιχνιδάκι", το Manuhrin MR-35 punch gun.
Και είναι αυτό που λένε “less than lethal” ή όπως θα λέγαμε στα Ελληνικά “λιγότερο από φονικό” πυροβόλο όπλο.
Έχει την σημασία του το γεγονός πως αυτά τα όπλα δεν ονομάζονται “μη φονικά” ή “non lethal”, όπως και το γεγονός πως ένας άλλος όρος που χρησιμοποιείται γι αυτά είναι το “less lethal” ή “λιγότερο φονικά” για λόγους που θα δούμε παρακάτω.
Ας δούμε όμως πρώτα για τι ακριβώς μιλάμε.


Το όπλο που παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ χθες ήταν το Manurhin (και όχι Manuhrin όπως κάποιος έγραψε και σχεδόν όλη η Ελληνική μπλογκόσφαιρα αναμετάδωσε) MR-35 “Punch Gun”.
Πρόκειται για ένα όπλο που εκτοξεύει λαστιχένιες σφαίρες διαμέτρου 35mm και βάρους 21 γραμμαρίων από έναν αλουμινένιο σωλήνα με ταχύτητα 120-140m/s (περίπου 430-500km/h) και ενέργεια 150-200 Joule που προέρχεται από εκρηκτικό φυσίγγιο, με δραστικό βεληνεκές 25 μέτρα.
Δέχεται γεμιστήρα με 5 τέτοιες σφαίρες.
Η ενέργεια με την οποία φεύγει από την κάνη η σφαίρα αυτή είναι ίδια με την ενέργεια του .38 special περίστροφου, και η ευθυβολία του είναι περίπου στα 17cm2 στα 7 μέτρα.
Αυτό που το κάνει “less than lethal” ή "less lethal" είναι η μεγαλύτερη επιφάνεια της σφαίρας που την κάνει αφενός να χάνει γρηγορότερα την ταχύτητά της στον αέρα και αφετέρου να κατανέμει την ενέργειά της κατά την πρόσκρουση σε μεγαλύτερη επιφάνεια μειώνοντας τις πιθανότητες διείσδυσης στο δέρμα και βλαβών σε υποκείμενους ιστούς.
Στην θεωρία δηλαδή το όπλο αυτό εκτοξεύει μία αρκετά μεγάλη λαστιχένια σφαίρα η οποία προκαλεί έντονο πόνο, ικανό να ακινητοποιήσει τον στόχο.
Αυτά στην θεωρία.

Στην πράξη το αποτέλεσμα της σφαίρας που εκτοξεύει αυτό το όπλο εξαρτάται από την απόσταση, το σημείο στο οποίο θα χτυπήσει και τον στόχο.
Ένας νέος υγιής και γυμνασμένος θα αντιμετωπίσει πολύ πιο εύκολα την σφαίρα αυτή από έναν μεγαλύτερο που πιθανώς έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.
Στον ίδιο άνθρωπο μία τέτοια σφαίρα μπορεί να του κάνει μία απλή μελανιά αν τον χτυπήσει στην πλάτη ή να τον "αφήσει στον τόπο" αν τον χτυπήσει στο κεφάλι ή τον λαιμό. 
Ακόμα και τα ρούχα που φοράει το θύμα παίζουν ρόλο, χοντρά ρούχα απορροφούν μεγάλο ποσοστό ενέργειας.


Το όπλο θεωρείται επικίνδυνο για βαριές σωματικές βλάβες ακόμα και θάνατο σε αποστάσεις κάτω των 6,5 μέτρων, αλλά είναι ανακριβές σε αποστάσεις πάνω από 7 μέτρα με απόκλιση στα 18 μέτρα μέχρι 30cm2.
Ακόμα όμως και σε απόσταση μεγαλύτερη από την «ασφαλή» των 7 μέτρων η σφαίρα που εκτοξεύει διατηρεί αρκετή ενέργεια ώστε χτύπημα στο κεφάλι ή άλλα ευαίσθητα σημεία του σώματος (θώρακας, ήπαρ) μπορεί να προκαλέσει από βαριές σωματικές βλάβες, μέχρι και τον θάνατο.
Επειδή το βλήμα συνήθως δεν διαπερνά το δέρμα τα τραύματα που προκαλεί εξαρτώνται κυρίως από την κινητική ενέργεια που έχει κατά την πρόσκρουση. 
Για παράδειγμα παραθέτω στοιχεία από το “Wound Ballistics” του Kneubehl σχετικά με τα τραύματα που μπορεί να προκληθούν χωρίς διείσδυση βλήματος:
Ενέργεια μεταξύ 40 και 120 Joules μπορεί να προκαλέσει τραύματα (μώλωπες, εκδορές, κάταγμα πλευρών, διάσειση, τύφλωση και βλάβη οργάνων που βρίσκονται κοντά στο δέρμα όπως το ήπαρ)
Με ενέργεια πάνω από 120 Joules θα πρέπει να αναμένονται σοβαρές βλάβες όπως σύνθλιψη ιστών/θλάσεις, κάταγμα κρανίου, ρήξη νεφρού ή καρδιάς και βαριά αιμορραγία.
(US Army Land Warfare Laboratory (Jones 2000))

Στο ίδιο βιβλίο βρίσκουμε ένα ενδιαφέρον πίνακα θεωρητικών πιθανοτήτων για θανατηφόρο τραύμα από το συγκεκριμένο όπλο:


Από το γράφημα βλέπουμε πως σε πολύ κοντινές αποστάσεις η (θεωρητική) πιθανότητα θανατηφόρου τραυματισμού είναι πάνω από 20% και παραμένει γύρω στο 20% για λίγο κάτω από τα 6 μέτρα, ενώ μέχρι και τα 10 μέτρα η υπολογισμένη πιθανότητα για θανατηφόρο τραυματισμό είναι κοντά στο 15%!
Σε αποστάσεις από 2 έως και 5 μέτρα, μπορεί να προκαλέσει κατάγματα κρανίου ή άλλων οστών, ακόμα και να λειτουργήσει σαν κανονική σφαίρα σπάζοντας τον φραγμό του δέρματος (η ενέργεια που απαιτείται για αυτό είναι 0,1J/mm2) και διεισδύοντας στους υποκείμενους ιστούς. 
Στην Ευρωπαϊκή ένωση δεν υπάρχουν σαφείς περιορισμοί στην χρήση τέτοιων όπλων.
Στις ΗΠΑ το όριο της ενέργειας βλήματος ώστε ένα τέτοιο όπλο να θεωρείται “λιγότερο από φονικό” είναι στα 122J. 
Στο συγκεκριμένο όπλο, το βλήμα διατηρεί μέχρι και τα 20m ενέργεια 128J ή στον στόχο (density energy) 0,133J/mm2 (στα 10 μέτρα έχει 154J και 0,160J/mm2).


Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με ένα επικίνδυνο όπλο που επιπλέον είναι και ιδιαίτερα αναξιόπιστο.
Η ενέργεια του βλήματος ποικίλει από βολή σε βολή και η στόχευση είναι ανακριβής.
Το αποτέλεσμα είναι πως ο ίδιος αστυνομικός με το ίδιο όπλο μπορεί να ρίξει δύο βολές και η μία να μην ακινητοποιήσει τον στόχο επειδή είτε δεν θα έχει αρκετή ενέργεια, είτε θα αστοχήσει (τραυματίζοντας πιθανώς “αθώο” περαστικό) ενώ η δεύτερη θα του προκαλέσει σοβαρό τραύμα απειλητικό για την ζωή του, είτε επειδή θα προσκρούσει με μεγαλύτερη κινητική ενέργεια, είτε επειδή θα τον χτυπήσει στο κεφάλι για παράδειγμα παρά του ότι ο αστυνομικός δεν στόχευε εκεί. 


Θα μπορούσα να συνεχίσω να παραθέτω στοιχεία από την χρήση τέτοιων όπλων αλλά νομίζω αρκεί το γεγονός πως τα περισσότερα στοιχεία από τα αποτελέσματα της εφαρμογής τέτοιων όπλων έρχονται από την Β. Ιρλανδία, την Ν. Αφρική και τακατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και πως καταγράφονται αρκετοί νεκροί σε όλες αυτές τις περιοχές από την χρήση τέτοιων όπλων.
Ακόμα και στην Αμερική όμως έχουν σημειωθεί αρκετοί βαριοί τραυματισμοί και θάνατοι από την χρήση παρόμοιων όπλων.


Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα η ΕΛ.ΑΣ έχει προμηθευτεί περισσότερα από 100 τέτοια όπλα.


Δεν υπάρχουν μη θανατηφόρα πυροβόλα όπλα.

Ακόμα και το περίφημο Καλάσνικοφ θα πρέπει να πετύχει κάποιο ζωτικό όργανο για να σκοτώσει.
Από την άλλη, ένα βλήμα από “λιγότερο από φονικό” όπλο από κοντινή απόσταση στο κεφάλι είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει βαρύτατο τραυματισμό που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στον θάνατο.


Τα όπλα αυτού του είδους κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορούν να σώσουν ζωές και μόνο τότε δικαιολογείται η χρήση τους.
Τέτοιες περιπτώσεις είναι εκείνες στις οποίες η μόνη εναλλακτική στην χρήση ενός τέτοιου όπλου είναι η χρήση κανονικού πυροβόλου όπλου.
Όταν για παράδειγμα ένας παρανοϊκός οπλισμένος με μαχαίρι σε έναν πολυσύχναστο δρόμο αρνείται να παραδοθεί, τότε η αστυνομία θα πρέπει να κάνει χρήση μέχρι και θανατηφόρας βίας προκειμένου να μην κινδυνέψουν είτε περαστικοί είτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Η σωστή χρήση ενός όπλου όπως το Manuhrin MR-35 σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί να σώσει την ζωή του θύματος αφού η μόνη εναλλακτική θα ήταν η δικαιολογημένη χρήση συμβατικού πυροβόλου όπλου.
Κάθε άλλη περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει την χρήση του, πόσο μάλλον σε έναν κλειστό χώρο εναντίων καταληψιών που μπορεί κανείς να πει πως παρανομούν, αλλά δεν απειλούν κανενός την ζωή.
Η χρήση του όπλου αυτού υπό τέτοιες συνθήκες είναι απολύτως απαράδεκτη, ανεύθυνη και εγκληματική. 
Εκτός και αν δεχτούμε πως για “ανομίες” σαν αυτή η δικαιολογείται ως ποινή βαριά βλάβη στην υγεία του δράστη, συχνά μόνιμη και πιθανώς και ο θάνατος με δικαστή και εισαγγελέα τον αστυνομικό.
Αυτό το όπλο όμως αποφάσισε η ηγεσία της ΕΛΑΣ να χρησιμοποιήσει κατά την καταστολή της κατάληψης των γραφείων της ΔΗΜ.ΑΡ.
Σε έναν κλειστό χώρο όπου ακόμα και αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός που θα αποφάσιζε να το χρησιμοποιήσει, ήθελε να τηρήσει τις προδιαγραφές χρήσης του όπλου (7 μέτρα απόσταση για παράδειγμα) αντικειμενικά αυτό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Όλα αυτά η ηγεσία της αστυνομίας και ο ίδιος ο υπουργός, ο Δένδιας, τα ήξερε πολύ καλά.
Ήξερε πως το όπλο αυτό δεν είναι για τέτοια χρήση, ήξερε τους κινδύνους αλλά αδιαφόρησε.
Αδιαφόρησαν για την πιθανότητα να υπάρχει βαρύτατος τραυματισμός, ακόμα και θάνατος!
Νομίζω αυτό αρκεί για να καταλάβουμε για τι ετοιμάζεται αυτή η κυβέρνηση και πως είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει τους απείθαρχους πολίτες.





Τα ΜΑΤ μέχρι τώρα έπρεπε να προσπαθήσουν ιδιαίτερα για να σκοτώσουν κάποιον διαδηλωτή (αν και έχουν κοντέψει αρκετές φορές να τα καταφέρουν) αφού δεν έχουν τον κατάλληλο οπλισμό.
Όχι πως δεν είναι επικίνδυνες οι κρότου-λάμψης ή τα γκλομπ των ΜΑΤ, αλλά από τον σχεδιασμό τους χρειάζεται να προσπαθήσει ο χρήστης τους για να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία του θύματος όπως να χτυπάει με την πίσω μεριά του γκλομπ ή να ρίχνει την κρότου λάμψης πολύ κοντά ή και σε κλειστούς χώρους. Σου θυμίζουν αυτά κάτι;
Τώρα μπαίνουν στο παιχνίδι της καταστολής και τα όπλα αυτά. 


Ο “ίδιος” αστυνομικός που επανειλημμένα χτυπούσε αλύπητα διαδηλωτές με την πίσω μεριά του γκλομπ, ο ίδιος που πέταγε στα μούτρα τους τις κρότου λάμψης, εκείνος που έπαιρνε σβάρνα διαδηλωτές με την μηχανή του, που ήξερε πως για όλα αυτά δεν θα έχει καμία κύρωση, αφού διαχρονικά η ηγεσία της αστυνομίας και οι εκάστοτε υπουργοί τον κάλυπταν παρά τις καταγγελίες, τώρα έχει στα χέρια του άλλο ένα εργαλείο.

Και όσο τηρούσε τους κανονισμούς χρήσης του εξοπλισμού του μέχρι τώρα, άλλο τόσο θα τους τηρήσει και με αυτό.
Αυτό το όπλο στα χέρια ενός φονιά δεν είναι τίποτα λιγότερο από φονικό. 

Διάβασε επίσης (ενημερώνονται συνεχώς):
**Για να γράψω αυτό το κείμενο διάβασα μεταξύ άλλων (πολλά από αυτά είναι ήδη στο κείμενο ως links):
Schyma C, Schyma P. (abstract)

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάρτι είχαν στήσει στον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Προσωπικού ΔΕΗ!

Άλλος ένας φάκελος παίρνει σειρά για τον Εισαγγελέα Διαφθοράς
Τελικά, όποια πέτρα και αν σηκώσεις πάνω σε μεγάλο φαγοπότι θα πέσεις. Και δεν μιλάμε για υπουργεία, μεγάλους Δημόσιους Οργανισμούς, Τράπεζες. 

Ο λόγος για τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Προσωπικού της ΔΕΗ, όπου ο σύλλογος υπαλλήλων του καταγγέλλει τεράστια ρεμούλα που είχε λάβει χώρα επί όλων των προηγουμένων διοικήσεων του Συνεταιρισμού και τώρα κάποιοι, που δεν κατονομάζονται, πάνε να κατασκευάσουν ενόχους και εν προκειμένω τους εργαζόμενους.
Τής Τζούλια Λουκοπούλου

Και όπως ήταν αναμενόμενο βγήκαν με ανακοίνωσή τους και όπως λένε, θέτουν μόνο ενδεικτικά τα παρακάτω ερωτήματα, που σημαίνει ότι έχουν πολλές εφεδρείες:

1) Μήπως οι εργαζόμενοι υπέγραψαν συμβάσεις εξαιτίας των οποίων ο ΠΣΥΠ/ΔΕΗ οφείλει στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (Cosmote - Wind - Vodafone) 4.000.000 ευρώ; Ή μήπως οι εργαζόμενοι πλήρωσαν περίπου 550.000 ευρώ σε δικηγόρους;

2) Οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που ανακαίνισαν το κτίριο της Αθήνας του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ ξοδεύοντας μαζί με την αγορά επίπλων (κυρίως του ΔΣ) 950.000 ευρώ περίπου; Και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πληρωμές, κυρίως για τις αναφερόμενες πλέον υποχρεώσεις, οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που επέλεξαν να μην πληρώνονται τα ασφαλιστικά Ταμεία και το Δημόσιο, ενώ η επιχείρηση παρακρατούσε και δεν απέδιδε ούτε τις δικές τους εισφορές;

3) Το προσωπικό του Συνεταιρισμού ήταν αυτό που αποφάσισε να εκδίδεται περιοδικό με κόστος 850.000 ευρώ σε μια τετραετία; Ή μήπως έχει και την ευθύνη για τη μη έγκαιρη καταγγελία-λήξη της αναφερόμενης σύμβασης με αποτέλεσμα σήμερα να οδηγείται από την εκδότρια εταιρεία ο Συνεταιρισμός στα δικαστήρια για καταβολή αποζημίωσης ύψους 230.000 ευρώ;

• Μήπως οι εργαζόμενοι υπέγραψαν τις επιταγές για τα πανωτόκια της εταιρείας Κωστίκας (ύψους 400.000 ευρώ περίπου), τα οποία η διοίκηση πλήρωσε παρά την έγγραφη αντίρρηση της οικονομικής του διεύθυνσης ότι η παραπάνω απαίτηση δεν προκύπτει από συμβατική υποχρέωση;

• Μήπως οι εργαζόμενοι με δική τους ευθύνη «μοίραζαν» πανάκριβα κινητά τηλέφωνα;

Η απάντηση για όλα αυτά είναι γνωστή στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, τονίζει το Σωματείο Υπαλλήλων ΠΣΥΠ ΔΕΗ και κλείνει την αποκαλυπτική ανακοίνωση - καταγγελία προειδοποιώντας ότι «δεν θα γίνουμε συνένοχοι δια της σιωπής, απάθειας ή ανοχής μας».

Κατόπιν αυτού η Εισαγγελέας Διαφθοράς έχει άλλον ένα φάκελο να ανοίξει...

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μυστικό μνημόνιο του Πενταγώνου: «Μέσα σε πέντε χρόνια θα καταστρέψουμε επτά χώρες»

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Ν. Υόρκης έδωσαν την αφορμή για την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ήταν ανάμεσα στις 7 χώρες που έπρεπε να οδηγηθούν στο χάος για να τεθούν υπό αμερικανικό έλεγχο. 

Το τελευταίο δεν πέτυχε Δυόμισι χρόνια μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ, η χώρα βυθίζεται στο χάος. Τζιχαντιστές της πιο επικίνδυνης ισλαμιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας» συνεχίζουν την επέλασή τους, έχουν καταλάβει το 10% της ιρακινής επικράτειας ξεκινώντας από τη Μοσούλη και βρίσκονται μερικές δεκάδες χιλιόμετρα έξω από τη Βαγδάτη. 


Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν τραπεί σε φυγή και η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch κάνει λόγο για μαζικές εκτελέσεις, για βασανιστήρια και βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος των αμάχων.

 Αμηχανία και επικρίσεις Η ιρακινή κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Αλλά στην Ουάσιγκτον επικρατεί αμηχανία. Αν και ο πρόεδρος Ομπάμα έκανε λόγο για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δεν πέρασαν μερικά λεπτά και ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του απέκλεισε τη ενεργοποίηση χερσαίων δυνάμεων. Ο αμερικανός πρόεδρος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να εξαγνίσει τις παλιές αμαρτίες του προκατόχου του με νέα εισβολή του αμερικανικού στρατού. Οι αντίπαλοί του τον επικρίνουν, ωστόσο, καταλογίζοντάς του ευθύνες για το ιρακινό χάος. «Η έλλειψη στρατηγικής στη Μ. Ανατολή έχει μοιραίες συνέπειες για το Ιράκ και τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή», δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος Τζο Μπένερ, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Από την πλευρά του ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν κάλεσε σε παραίτηση ολόκληρη την ομάδα συμβούλων του Ομπάμα για την εθνική ασφάλεια για «κολοσσιαία λάθη στην αμερικανική πολιτική ασφάλειας». 

«Ακόμη χειρότερα» Η κριτική είναι σωστή, αλλά τα αίτια ανάγονται σε άλλες εποχές και σε άλλες αιτίες. Σε μια χώρα τόσο νευραλγική, όπως είναι το Ιράκ, που διαθέτει τις μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές του κόσμου, τα αμερικανικά συμφέροντα είναι τεράστια και απόδειξη γι' αυτό η μαζική εισβολή αμερικανικών εταιρειών μετά την πτώση του καθεστώτος Σαντάμ. Ο στρατηγός ε.α. Γουέσλι Κλαρκ, πρώην αρχηγός του αμερικανικού στρατού, βλέπει εκεί ακριβώς την αιτία του «κακού», που περιγράφει στην αυτοβιογραφία του. Λίγο μετά τις βομβιστικές επιθέσεις το Σεπτέμβρη του 2001 ο Κλαρκ ήταν στο Πεντάγωνο, όταν του τηλεφώνησε ένας εργαζόμενος για να του ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα επιτίθεντο στο Ιράκ χωρίς να το αιτιολογήσει. Όταν μετά από εβδομάδες τον ξανασυναντά και τον ρωτά αν παραμένει το σχέδιο, του απαντά: «ακόμη χειρότερα». 

Και του παρουσιάζει ένα μυστικό μνημόνιο του Πενταγώνου. «Μέσα σε πέντε χρόνια θα καταστρέψουμε επτά χώρες». Πρόσχημα οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου Το μνημόνιο έκανε αναφορά στο Ιράκ, στη Συρία, στο Λίβανο, στη Λιβύη, στη Σομαλία, στο Σουδάν και στο Ιράν, με αυτή ακριβώς της σειρά. «Η χώρα μας ήταν στα χέρια ανθρώπων, όπως ο Πολ Βόλφοβτς, Ντικ Τσένι, Ντόναλντ Ράμσφελντ και άλλων, που ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν χώρες της Μέσης και Εγγύς Ανατολής, να τις οδηγήσουν στο χάος και να τις θέσουν υπό τον έλεγχό τους», συνοψίζει σήμερα ο 69χρονος στρατηγός και βετεράνος του πολέμου στο Βιετνάμ. Ο στόχος με το χάος επετεύχθη, όχι όμως και με τον έλεγχο. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Κλαρκ δεν είναι ο μόνος που εκφράζει αυτήν την άποψη. Στη διαδικτυακή σελίδα της πολιτικής οργάνωσης Μotherjones γίνεται λόγος για την προεκλογική εμφάνιση του γερουσιαστή Ραντ Πολ από το υπερσυντηρητικό κίνημα Tea Party των Ρεπουμπλικάνων που εξηγούσε πώς το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργος αποτέλεσε το πρόσχημα για την εισβολή στο Ιράκ καθώς και ποιος ωφελήθηκε από αυτό. 

Δις δολάρια για την Halliburton Ποιος; Η πετρελαϊκή εταιρεία Halliburton, στην οποία μέχρι το 2000 γενικός διευθυντής ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι. Σύμφωνα με τον Ραν Πολ αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου πήρε συμβόλαιο ύψους δις δολαρίων χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού. Ακριβή στοιχεία δεν υπάρχουν, αλλά το 2013 οι Financial Times επιχείρησαν να συνοψίσουν ότι έχει μαθευτεί. Συνολικά έρευσε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις τουλάχιστον 138 δις δολάρια, χρήματα φορολογουμένων για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών ασφαλείας ή υλικού για τον πόλεμο στο Ιράκ. Μεγαλύτερος αποδέκτης των χρημάτων ήταν η εταιρία Halliburton με 39 δις δολ. Υπάρχουν κι άλλοι αριθμοί. 4488 αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους. Το 70% των 190.000 νεκρών ήταν από τον άμαχο πληθυσμό, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Brown στο Rhode Island. Το συνολικό κόστος συμπεριλαμβανομένων της ανοικοδόμησης και της θεραπείας των αμερικανών στρατιωτών ανέρχονται σύμφωνα με την ίδια μελέτη στα 2,2 τρις δολάρια, πολύ πάνω από τα 60 δις που υπολόγιζαν οι αισιόδοξοι κατά την έναρξη του πολέμου. 

Μόνο το πρελούδιο Μετά από όλα αυτά η Ουάσιγκτον βλέπει με ζήλεια προς την κατεύθυνση της Ρωσίας. Η προσάρτηση της Κριμαίας από του Ρώσους, σε σύγκριση με το Αφγανιστάν ή το Ιράκ, ήταν υποδειγματική και πολύ καλά οργανωμένη. Βέβαια και η Ρωσία απειλείται από ισλαμιστική βία και πλήρωσε μεγάλο φόρο αίματος στο Αφγανιστάν πολεμώντας τους Ταλιμπάν, που εξόπλιζαν τότε οι Αμερικανοί με όπλα τελευταίας τεχνολογίας. Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ανησυχητικές τις εξελίξεις. «Δεν θα χαρούμε, εάν η περιπέτεια που λέγεται Ιράκ τελειώσει αρνητικά για τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς», είπε χαρακτηριστικά. Οι ανησυχίες του είναι απόλυτα κατανοητές. 

Το Ιράκ θα μπορούσε να είναι το πρελούδιο αυτού που περιμένει τον υπόλοιπο κόσμο, όταν οι Αμερικανοί αποσυρθούν και από το Αφγανιστάν. Τότε η Ρωσία θα ερχόταν και πάλι στην πρώτη θέση του μετώπου.
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μήνυση κατά των New York Times καταθέτει ο Κικίλιας

Έτοιμος να σκάσει είναι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη που κάθεται στ’ αυγά του και δέχεται τα πάντα αδιαμαρτύρητα, Βασίλης Κικίλιας, μετά το πρωτοσέλιδο των New York Times για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών της Eurobank και λοιπών τραπεζών, που τις δείχνει ανάμεσα στον αστυνομικό κλοιό να μην φοβούνται χάρο.

Μετά από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας με τις γροθιές του αστυνομικού στο κεφάλι της Φωτεινής καθαρίστριας, αλλά και τη σωρεία δημοσιευμάτων, φωτογραφιών και βίντεο για την άγρια καταστολή που επέβαλαν οι γιοι αστυνομικοί και οι κόρες αστυνομικές των Ελλήνων, ο νέος αγαπημένος Βασιλάκης της ελληνικής τηλεόρασης (στα πρότυπα του Βασιλάκη Καΐλα), θα αντιδράσει άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασιλάκης διάβασε με προσοχή τις οδηγίες χρήσεως του υπουργείου που του άφησε ο προκάτοχός του, και αμέσως μετά αποφάσισε να κινηθεί εναντίον των New York Times.


Τελικά μπορεί να μην κατέθεσε ποτέ τη μήνυση, αλλά και μόνο η αναφορά ήταν αρκετή για να πάρουν θάρρος οι βασανιστές της Ελληνικής Αστυνομίας και να συνεχίσουν το χουντάρεστο έργο τους.

Έτσι λοιπόν, αφού προηγήθηκε μίνι σύσκεψη με την Ομάδα Αλήθειας του Μουρούτη και όλους τους επικοινωνιολόγους σχεδίασαν και τον πρόσφατο trash ανασχηματισμό, αποφασίστηκε να κινηθούν κατά της αμερικάνικης εφημερίδας, ακριβώς με τον τρόπο που κινήθηκε ο Νίκος Δένδιας.

Το άρθρο της “φυλλάδας σιωνιστικών συμφερόντων” όπως αναμένεται να αποκαλύψει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κάνει λόγο για “μάχη Δαβίδ-Γολιάθ”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα τεκμηριώσει αυτή του την άποψη, από το γεγονός και μόνο πως τα ονόματα που δίνει στη μάχη των καθαριστριών για δικαιοσύνη είναι απολύτως εβραϊκά. Συνεπώς, για άλλη μια φορά, οι Εβραίοι χώνουν τη μύτη τους στην πολύπαθη χώρα μας.

Τέλος, Άδωνις και Βασιλάκης θα επιχειρήσουν να δώσουν μια αποστομωτική απάντηση και στη δήλωση του καθηγητή νομικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστείδη Χατζή.

Στη δήλωση του ο καθηγητής κάνει λόγο για “δικαστές που κάνουν τη δουλειά τους” και που “οι απαιτήσεις της τρόικας δεν είναι δικό τους πρόβλημα”.

Οι δύο στυλοβάτες της νέας κυβέρνησης θα αντιπαραβάλουν τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας για όλα τα μέτρα λιτότητας, καταστολής των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, και το σύνολο των μνημονιακών νόμων, απέναντι στα οποία οι δικαστές κάνουν εδώ και χρόνια την κότα.

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Mεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ! Ανακοίνωσε 2,5 χιλιάδες απολύσεις και το κλείσιμο 14 καταστημάτων της!

Για την ιστορία, στην συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει και μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

Στόχος της εταιρείας, που ρίχνει τις ευθύνες στο – μεγάλης ηλικίας – προσωπικό της, είναι να διώξει τους καλά αμειβόμενους βάση νόμου εργαζόμενους και να πάρει νέους και άπειρους πωλητές που φυσικά θα παίρνουν χαμηλούς μισθούς…

Με λίγα λόγια η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Delhaize Group που εδρεύει στο Βέλγιο αναφέρει μέσω των εκπροσώπων της ξεκάθαρα την απόλυση 2,5 χιλιάδων εργαζομένων και την διακοπή λειτουργίας περίπου 14 καταστημάτων της.

Μετά από έρευνα ειδικών αναλυτών για το τι δεν πάει καλά με την συγκεκριμένη αλυσίδα, κατέληξαν στο γεγονός ότι «Τα έξοδα της εταιρείας επιβαρύνονται από την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών και των ασφαλίστρων που
σχετίζεται με την ηλικία των εργαζομένων».

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα ανακοίνωσε επίσημα ο Pascale Weber, οικονομικός αναλυτής.

Η απόλυση των εργαζόμενων μεγάλης ηλικίας που ο μισθός τους έχει αναπροσαρμοστεί ανάλογα με την εμπειρία τους, θα οδηγήσει σε άνθιση των οικονομικών της εταιρείας, συμπληρώνουν οι αναλυτές.

Όσο για τους απολυμένους, προφανώς κανέναν δεν ενδιαφέρει το γεγονός ότι στα μισά της ζωής τους θα βρεθούν ξαφνικά άνεργοι, θύματα μιας Ευρωπαϊκής τακτικής η οποία αναμένεται να ακολουθηθεί από πολλές εταιρείες.

Το ενδεχόμενο να γίνουν εσωτερικές αλλαγές, ή η διεύθυνση να έχει πράξει λάθη και σφάλματα, φυσικά και αποκλείονται! Στην Ευρώπη του 2014 πάντα φταίει ο εργαζόμενος, όχι γιατί δεν κάνει καλά την δουλειά του, αλλά γιατί σύμφωνα πάντα με τους νόμους, δικαιούται την νόμιμη αύξηση στον μισθό του, καταθέτοντας αντίστοιχα τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Η βελγική εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ένα τριετές πλάνο επένδυσης 450 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την περαιτέρω εδραίωση της εταιρείας στην αγορά του Βελγίου.

Κοινώς λεφτά υπάρχουν, ακόμα και για να αποζημιώσει τόσες χιλιάδες υπαλλήλους, αλλά όχι για να τους πληρώνει τα νόμιμα…

Και μόνο με την αναφορά των απολύσεων ανέβηκαν οι μετοχές της εταιρίας κατά 1,7%. Χρήματα που όμως θα είναι βαμμένα με το αίμα των ανθρώπων που θα μείνουν στον δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη έτσι απλά γιατί για κάποιους δεν περισσεύουν χρήματα για καινούρια αμάξια, διακοπές στην Ελβετία και καινούρια αυτοκίνητα! Αυτά είναι!

Για την ιστορία, στην συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει και μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!