EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αλλάζουν τα ρολόγια της ΔΕΗ -Ερχονται «έξυπνοι» μετρητές

Την περίοδο της οικονομικής κρίσης και της επιβολής της έκτακτης εισφοράς, που συνδεόταν με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, τα παραδοσιακά ρολόγια στις εισόδους των πολυκατοικιών είχαν γίνει στόχος.

Η ΔΕΗ έκλεινε το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωναν και αίφνης διάφορες ευρεσιτεχνίες εμφανίζονταν που επανέφεραν, έστω και προσωρινά, το ρεύμα σε κατοικίες.
Σταδιακά τα κλασικά ρολόγια της ΔΕΗ θα αποτελέσουν παρελθόν, καθώς έρχονται σύγχρονοι, ψηφιακοί μετρητές.

Προ ημερών ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου προκήρυξης για το πιλοτικό πρόγραμμα προμήθειας και εγκατάστασης 190.000 ψηφιακών μετρητών πανελλαδικά. Ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί τον Ιούλιο, κάτι που σημαίνει ότι οι πρώτοι μετρητές θα αρχίσουν να εγκαθίστανται προς τα τέλη του έτους.

Οι εν λόγω μετρητές αφενός θα δείχνουν στους κατόχους τους την κατανάλωση ρεύματος σε πραγματικό χρόνο, αφετέρου θα δώσουν τη δυνατότητα στη ΔΕΗ αλλά και στους ανταγωνιστές της να καθιερώσουν τα λεγόμενα πολυζωνικά τιμολόγια, με τρεις ή τέσσερις διαφορετικές ωρολογιακές ζώνες κατανάλωσης (σήμερα ισχύουν μόνο δύο, για την ημέρα και για τη νύχτα).   


Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χάσαμε 3-0 από την Κολομβία

Τελείωσε ο πρώτος αγώνας της Εθνικής, με το πρώτο γκολ να μπαίνει στα πρώτα λεπτά, το δεύτερο στο 58′ και το τρίτο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ..

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πιάνει τον πωπο γνωστής τηλεπερσονας.

ΟΤΑΝ έκανε το ίδιο ένας πιτσιρικάς σε μια εγκαθετη, είχαν ξεσηκωθεί οι πέτρες. Αλλά τώρα, μόνο με ΚΟΛΟμβιανους θα γίνει φαβελα ο Πειραιάς και κατ’ επέκταση η Ελλάδα. Περιμένετε να δείτε συμφωνία αλά Κολομβια που ετοιμάζει η συμμορία των “νικητών” για το λιμάνι…









πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπόσχονται «χαλάρωση» κι έρχεται νέο μνημόνιο…

Με μια φωνή, Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και προχθές το ΔΝΤ διαπιστώνουν χρηματοδοτικό κενό και «εντέλλονται» νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και νέο μνημόνιο.
Ταυτόχρονα, η (νέα) κυβέρνηση φιλοτεχνεί ένα πρόσωπο διαφορετικό: «χαλάρωση», μείωση φόρων, μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κ.λπ. Τι ισχύει τελικά; Η απάντηση είναι σαφής: στην… πραγματική ζωή, το πρώτο. Στην επικοινωνιακή σφαίρα, το δεύτερο. 


Άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενώ με το “να χέρι φιλοτεχνεί το προφίλ της «Χαλάρωσης», με τ” άλλο γράφει επιστολές στο ΔΝΤ (το οποίο στην έκθεσή του δεν άφησε περιθώρια για… χαλαρωτικές σκέψεις) με τις οποίες διαβεβαιώνει ότι τα απαραίτητα μέτρα θα ληφθούν…

Θα αναρωτηθεί όμως κανείς: Αφού πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αυτοδιαψευστεί, υιοθετώντας τις εντολές της τρόικας, γιατί φιλοτεχνεί το προφίλ της «χαλάρωσης» ύστερα από τις εκλογές; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι επίσης σαφής: γιατί θέλει να αποφύγει τις νέες εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι αν αναγκαστεί στο διάστημα των επόμενων μηνών να διαψεύσει παταγωδώς τον εαυτό του και τις προεκλογικές (και μετεκλογικές έως σήμερα) υποσχέσεις για «τέλος των μνημονίων» και των μέτρων φοροεπιβάρυνσης και περικοπών, δύσκολα θα καταφέρει να διαμορφώσει συναινέσεις για την εξασφάλιση από αυτή τη Βουλή των 180 ψήφων που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα «μυστήρια», λοιπόν, της δημιουργίας κλίματος «χαλάρωσης» του μνημονιακού βρόχου εξηγούνται έτσι: η κυβέρνηση, διαμορφώνοντας ένα τέτοιο κλίμα, άρχισε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές! Όχι όμως για τους όρους του νέου μνημονίου, αλλά για μια νέα παράταση βασικών εκκρεμοτήτων μέχρι να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Μάρτιο του 2015. Κάτι ανάλογο, δηλαδή, με αυτό που έγινε με τις εκλογές του Μαΐου, όταν πολλά νέα μέτρα και μια ολόκληρη αξιολόγηση του προγράμματος μετατέθηκαν για μετά τις εκλογές.

Μπορεί όμως η τρόικα να στέρξει στην επανάληψη μιας τέτοιας τακτικής; Ήδη το πρόγραμμα είναι 1 αξιολόγηση και 1 δόση πίσω, τα 1 + 1 δισ. ευρώ του Ιουνίου και του Μαΐου θα δοθούν μόνο αν υλοποιηθούν τα αντίστοιχα 6 + 6 προαπαιτούμενα και το «θαύμα» των δημόσιων εσόδων ασθμαίνει σοβαρά… Και, στο μεταξύ, από τώρα μέχρι και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας παρεμβάλλονται σημαντικές λήξεις ομολόγων, τον Αύγουστο και τον Ιανουάριο.

Επομένως, μάλλον πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά την έκθεση του ΔΝΤ. Και μάλιστα για ένα επιπλέον λόγο: γιατί στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου για την εκταμίευση της δικής του δόσης τα περισσότερα μέλη του καυτηρίασαν σε αυστηρούς τόνους την καθυστέρηση κατά 9 ολόκληρους μήνες στην αξιολόγηση του προγράμματος.

πηγη

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία την Τετάρτη

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Ιουνίου. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, πραγματοποιείται το απόγευμα του Σαββάτου (17.00), σύσκεψη συντονισμού και με άλλους κλάδους εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Το σκεπτικό των αντιδράσεων των υγειονομικών εκφράζεται σε ανακοίνωση του συντονιστικού τους, που μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Η «αξιολόγηση» του Μητσοτάκη έχει προκαλέσει την καθολική αντίδραση των συναδέλφων στα νοσοκομεία, πυροδοτώντας τη μαζική συμμετοχή τους στις γενικές συνελεύσεις και την υιοθέτηση αγωνιστικών αποφάσεων. Το ίδιο έδειξε και η απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ στις 14/5 μετά από πρόταση των μελών του συντονιστικού στη σύσκεψη των σωματείων της υγείας που είχε προηγηθεί στο Νοβοτέλ.

Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου ήταν από τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις με εργαζόμενους από αρκετά νοσοκομεία που διαδήλωσαν μαζί με εργαζόμενους από την ΕΡΤ, διαθέσιμους εκπαιδευτικούς, διοικητικούς των πανεπιστημίων, σχολικούς φύλακες και τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι ακόμα και μέσα από τις εκλογές έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα. Δήλωσαν την αντίθεσή τους στη βάρβαρη πολιτική που διαλύει τα πάντα.
Η κυβέρνηση αν και παραπέει και βλέπει με τρόμο την επόμενη μέρα, βιάζεται να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο».

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη τσιμπίδα του ΕΟΠΥΥ, 50 γιατροί που σε 2 μέρες «έπιασαν» το πλαφόν των 200 επισκέψεων

Στην ηλεκτρονική «τσιμπίδα» του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ πιάστηκαν οι πρώτοι 50 γιατροί, οι οποίοι εξάντλησαν… μόλις τις δύο πρώτες ημέρες του Ιουνίου το πλαφόν των 200… επισκέψεων! Ανάμεσα τους και ψυχίατρος στην στην επαρχία ο οποίος μέχρι τις 3 Ιουνίου είχε ….δεχθεί 200 ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διέταξε έλεγχο και από τους 50 γιατρούς, ήδη ελέγχονται οι πρώτοι 15 για πλασματικό «κλείσιμο» του πλαφόν επισκέψεων. Ειδικό κλιμάκιο του Οργανισμού έχει αναλάβει να «ξεσκονίσει» τον αριθμό συνταγών και παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις, που εκδόθηκαν από τους συγκεκριμένους Ιατρούς.

Πιο αναλυτικά, όπως διαπιστώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, έχουν συμπληρώσει πάνω από 200 ραντεβού τις 2 πρώτες ημέρες Ιουνίου 50 ιατροί. Πρόκειται για 8 καρδιολόγους, έναν παιδίατρο, 9 γενικής ιατρικής, 27 παθολόγους, έναν νευρολόγο, 2 ενδοκρινολόγους, έναν ορθοπεδικό και ο ψυχίατρος, που αναφέρθηκε.

Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, οι περιοχές που έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και έχουν εξαντλήσει το πλαφόν των επισκέψεων είναι τα Τρίκαλα και τα Ιωάννινα και ακολουθούν η Αττική και η Καρδίτσα. Ρεκόρ επισκέψεων καταγράφουν επίσης Λάρισα, Κατερίνη, Καβάλα, Γιαννιτσά, Πρέβεζα, Καλαμπάκα, Ηράκλειο, Κάλυμνος, Δράμα, Καλαμάτα, Ακράτα, Λαμία, Άρτα και Έδεσσα.
parapona-rodou.blogspot.com

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΙ 5+1 ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ


Ι. Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Έρχομαι από μία μακρινή εποχή όπου οι άνθρωποι υπήρξαμε γυμνοί
μέσα στην παγωμένη έρημο της άγνοιας.
Μία εποχή που δεν ξεχώριζες το θήραμα από τον θηρευτή.
Τότε που δεν υπήρχαν ακόμη οι νόμοι των ανθρώπων.
Και η σάρκα μας ήταν βορά στα δόντια των άγριων θηρίων και στην οργή της φύσης.
Tότε που αντικρίζαμε τον ήλιο με δέος και το σκοτάδι με τρόμο.
Μέσα στην απέραντη  μοναξιά μας και στην άγονη σιωπή της σκέψης,
βρήκαμε την ζωή και τον θάνατο.
Κι ύστερα τα συναισθήματά μας εξαπλώθηκαν στην οικουμένη.
Σάν πελώριο κύμα ορμήξαμε πάνω στην άγνωστη πλάση
εδραιώνοντας την κυριαρχία μας μέσα από αίμα και φωτιά.
Βαδίσαμε στην αιωνιότητα ως δυνατοί.
Κι από κατατρεγμένοι γίναμε κατατρέχοντες.
Ο κόσμος ολόκληρος υποκλινόταν  μπροστά στην αδυσώπητη βούλησή μας.
Χαράξαμε μία πορεία θριάμβου μέσα στο άγνωστο φώς των εκατομμυρίων χρόνων
και αγωνιστήκαμε ενάντια στα τρομερά θηρία και τα ανυπέρβλητα στοιχεία της φύσης.
Θέσαμε τις βάσεις του μελλοντικού κόσμου πάνω στα κουφάρια του εχθρού,
εξαφανίζοντας τα ανόητα διλήμματα του είδους μας.

ΙΙ.Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ



Έρχομαι από μία μακρινή εποχή όπου οι άνθρωποι υπήρξαμε οι απεσταλμένοι
των αρχόντων του Σύμπαντος.
Ερμηνευτές των μεγάλων μυστικών, των νόμων της ψυχής και της σοφίας.
Μία εποχή όπου δοξάζονταν οι μεγάλοι άντρες και τα επιτεύγματά τους.
Τότε που οι θεοί περπάτησαν ανάμεσα στους ανθρώπους.
Και μας δίδαξαν πώς να υποτάσσουμε αλλά κυρίως πώς να υποτασσόμαστε
σε δυνάμεις που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.
Τότε που οι άνθρωποι προσκυνούσανε το μεγαλείο βασιλιάδων και βασιλισσών.
Και χάρη  στην ιερή μας υποταγή και την τυφλή μας υπακοή,
δημιουργήσαμε τα μεγαλύτερα των ανθρώπινων αριστουργημάτων.
Δώρα της ύπαρξής μας και της ευγνωμοσύνης μας στον προαιώνιο κριτή
της άδολης μοίρας μας.
Μέσα από τους παλαιούς νόμους και τις προφητείες ξεχυθήκαμε
να κατακτήσουμε αυτό που ποτέ δεν μας ανήκε.
Να υμνήσουμε τους νεκρούς μας συντρόφους που τώρα βρίσκονται
στο πάνθεον των ηρώων.
Και πάνω σε θεόρατα λευκά μάρμαρα,πάνω σε χρυσοποίκιλτα ιμάτια
κάτω από τα ξίφη και τα δόρατά μας.
Εκεί στα πέρατα του κόσμου που σκορπίσαμε τα σπλάχνα μας.
Μείναμε στην Ιστορία ως Αθάνατοι, αφήνοντας στις επόμενες γενιές την
κληρονομιά του αίματος και της κτήσης.

ΙΙΙ.ΤΟ ΑΓΝΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ



‘Ερχομαι από μία μακρινή εποχή όπου οι άνθρωποι υπήρξαμε απόστολοι
ενός θεού που ποτέ δεν γνωρίσαμε.
Μία εποχή όπου τα πάθη και οι ακολασίες των ανθρώπων,
κρύβονταν επιμελώς κάτω από τον μανδύα της πίστης.
Τότε που κάθε νόμος και κάθε γνώση ανθρώπινη ήτανε στην υπηρεσία του ιερατείου.
Τότε που κάτω από τα πανίσχυρα σύμβολα της ιεροσύνης
βασίλευε ο λόγος του θεού των βασιλιάδων και των δυνατών.
Και ήμαστε πάντα  δίκαιοι,επιτελώντας το θεάρεστο έργο μας.
Κάτω από την ιερή σεμνοτυφία μας αναστέναξαν οι άγριοι,οι άπιστοι.
Στις πέντε ηπείρους διαδόθηκε το μεγαλείο της πίστης μας.
Και τα σύμβολά μας καρφώθηκαν με μανία στην καρδιά των τεράτων.
Χαρίσαμε την θεϊκή μας ευγένεια  με αντάλλαγμα την αιώνια υποδούλωση.
Πάνω στα κάστρα των φυλών του κόσμου έτρεχε ποτάμι
το αίμα των απίστων .
Ποιός άραγε να τολμήσει ν’αρνηθεί την θεϊκή μας παρέμβαση.
Ακόμα και σε αυτούς τους ευλογημένους τόπους,
που μεριμνούν οι άριστοι.
Φωτιά και βάσανο περιμένει αυτούς που χλευάζουν την βούληση του θεού.
Οι ναοί μας, απομεινάρια της ιερής αποστολής μας
και οδηγητές για τον πολιτισμό μας.
Τα λόγια και τα έργα μας έμελλε να σημαδέψουν
τα αμόρφωτα εκείνα πλάσματα του θεού.
Οι πνευματικές αλυσίδες είναι απείρως καλύτερες
ακόμη κι από τα φονικότερα των όπλων.
Το όραμα του παραδείσου επί της γής μπορεί τώρα να συντελεστεί.

IV.Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Έρχομαι από μία μακρινή εποχή όπου οι άνθρωποι γνωρίσαμε καινούριους κόσμους.
Ανεξερεύνητα βουνά και εύφορες πεδιάδες.
Μακρινές θάλασσες με σπάνια πουλιά και ψάρια.
Μία εποχή όπου δοκιμάσαμε τα όρια του γνωστού κόσμου μας.
Τότε που ανακαλύψαμε τον χαμένο πλούτο που μας περίμενε.
Τότε που περπατήσαμε θριαμβευτικά μέσα στην πράσινη ζούγκλα.
Και στην καυτή έρημο έφτασε η χάρη μας
με τις ευλογίες του θεού πάντα.
Κι όλοι οι μύθοι και οι θρύλοι ζωντάνεψαν κάτω απο το βλέμμα
των αγροίκων.
Έπρεπε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και τις ελπίδες των βασιλιάδων μας.
Αδράξαμε την ευκαιρία να μεταδώσουμε τον πολιτισμό μας
εκεί που υπήρχε μόνο γη κι ελευθερία.
Μοχθήσαμε με πανοπλίες,καραβέλες και οβίδες.
Κανένα βέλος,κανένα δόρυ δέν έφτασε
να αμφισβητήσει την θεϊκή μας αποστολή.
Τώρα πλέον τα λάβαρά μας ανεμίζουν περήφανα
πάνω από τα κεφάλια των απίστων.
Είναι η στιγμή που ο λευκός άνθρωπος παίρνει ό,τι του ανήκει.
Κανένα σύνορο,κανένα όριο.
Μονάχα χρυσός και χέρια.
Μιά με την πιστόλα,μιά με την Βίβλο.
Γνωρίσαμε τον κόσμο και εκείνος μας γνώρισε.
Τώρα η γη και η θάλασσα κι ο ουρανός είχαν νέους αφέντες.
Και εκείνες οι παλιές παραδόσεις και οι θρησκείες,
έμελλε ν’αλλάξουν παντοτινά.
Και οι κίτρινοι να υπακούν τους άσπρους.
Και οι μαύροι να υπακούν τους άσπρους.
Και οι κόκκινοι να υπακούν τους άσπρους.
Και οι άσπροι να υπακούν τους άσπρους.
Κι όλοι κάτω από την πίστη και την υποταγή
να διαιωνίζουμε την τυραννία και τον θάνατο.
Χωρίς σύνορα,χωρίς όρια.Μονάχα χρυσάφι και αίμα.

V.Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ



Έρχομαι από μία εποχή όπου οι άνθρωποι βασιλεύουμε
σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης.
Μία εποχή όπου τίποτε δέν έμεινε ανεξερεύνητο.
Και όλες οι σοφίες και οι γνώσεις του παρελθόντος,
τέθηκαν στην υπηρεσία των ανθρώπων.
Θεόρατα κτήρια υψώθηκαν εκεί που ήταν καλύβες.
Και ατελείωτοι δρόμοι στρώθηκαν εκεί που το χώμα κι η λάσπη
έθαβαν τα όνειρα και τις ελπίδες των φτωχών.
Τώρα πλέον την πολύχρωμη χαρά που ξεπροβάλλει
από τις οθόνες της πλήξης,μπορούν να την χαίρονται.
Οι αποχαυνωμένοι της καθημερινότητας.
Και να την απολαμβάνουν οι εκλεκτοί της τυραννίας.
Και εκεί που κάποτε στενάζανε οι ατμομηχανές και ανέμιζε η  καρβούνα,
τώρα αρκούν οι εργάτες-πιόνια να δίνουν χαρά στα σόγια των αρίστων.
Σε ανακαινισμένους ναούς της σκλαβιάς
εξαγοράζεται η ελπίδα.
Κάτω απο την μπότα του καλοντυμένου αφέντη.
Κι ανάμεσα σε σοκάκια με βιτρίνες,
πεθαίνει κι η τελευταία πνοή της ελευθερίας.
Σε αυτά τα θαύματα του σήμερα,στις αχανείς λεωφόρους
και στους δαιδαλώδεις δρόμους.
Αποκοιμιέται η χαρά της ζωής και το πάθος των συντρόφων.
Αργοσβήνει ο άνθρωπος μέσα σε λαμπερές επαύλεις,
και στα μουχλιασμένα χαμόσπιτα.
Στέκει ακίνητος μπροστά στην συμφορά που έρχεται.
Αμήχανος στο καθημερινό του βάσανο,
περιμένει μάταια την λύτρωσή του
Και όλος ο κόσμος καταρρέει μέσα σε ένα εντυπωσιακό ψέμα.
Μάταια τα χαμόγελα των περασμένων δεκαετιών.
Και απατηλή η χαρά του πατέρα για το παιδί του.
Σάν σκόνη χάνεται στον άνεμο η επίπλαστη ευμάρεια.
Η πρόσκαιρη ηδονή του Εγώ.
Τώρα μόνος ο καθένας προσπαθεί
ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των πλανημένων.
Να πορευτεί στο μαύρο μέλλον,να σταθεί.
Αντάξιος των προγόνων του.
Μα η μεγάλη μάχη δέν δίνεται στους ναούς της απληστίας.
Παρά στις πληγωμένες καρδιές και στις αλλοτριωμένες συνειδήσεις.
Ευλογημένοι οι έχοντες και καταραμένοι οι μή έχοντες.
Για να θριαμβεύσει το αληθινό αύριο,πρέπει να σβήσει το απατηλό σήμερα.

VI.Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ



Έρχομαι από μία μακρινή εποχή όπου οι άνθρωποι δέν υπάρχουμε πιά.
Μονάχα οι σκιές τους απομείνανε να γυρνάνε στους ερειπωμένους δρόμους,
ανάμεσα στα χαλάσματα της πεπερασμένης  δόξας της ανθρώπινης λαίλαπας.
Μία εποχή όπου η παγερή σιωπή ο καυτός άνεμος και το καπνισμένο τσιμέντο
είναι ό,τι απέμεινε από την δίψα των ανθρώπων.
Τότε που όλο το μεγαλείο του κόσμου,σωριάστηκε σάν χάρτινος πύργος.
Τότε που η ελπίδα εξαϋλώθηκε μέσα στην  πύρινη κόλαση.
Και ο κόσμος τώρα δέν θα είναι ποτέ πιά ίδιος.
Μονάχα οι πέτρες που αντέχουν στον χρόνο μπορούν να μιλήσουν για τον μεγάλο χαμό.
Και στα παλάτια της απληστίας που κάποτε όριζαν τις τύχες των ανθρώπων,
τώρα σιγοψιθυρίζουν οι νεκρές μνήμες των αρχόντων του παλιού κόσμου.
Ποτέ πιά ο θάνατος δέν θα ήταν τόσο ευλογημένος,τόσο κυρίαρχος.
Μα η πλάση βρίσκει την δύναμη και συνεχίζει.
Μέσα στην μαύρη σκοτωμένη γή ανθίζουν οι καμέλιες.
Ανάμεσα στα σκελετωμένα χαμογελαστά κουφάρια της χαμένης νιότης μας.
Πάνω από νεκρούς ιστούς απλώνεται η αρχέγονη φύση.
Και σε τούτο το κοσμοδρόμιο του αύριο μπαίνουν οι παρακαταθήκες του σήμερα.
Εκεί που ο χρόνος ανακατεύεται με τις εξαφανισμένες υπάρξεις.
Αυτό που ζητάνε πλέον τα δισεκατομμύρια των πεθαμένων,
να τους θυμούνται οι ζωντανοί στην λαμπρότητα της μανίας τους
και στην αδαή χαρά τους.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όσα φέρνει η κάμερα

Πόνος και καημός έχει καταλάβει όλες τις δημοκρατικές φιγούρες αυτού του τόπου, ιδίως δε τις τηλε-δημοκρατικές φιγούρες.
 
Οι τηλε-δικαστές εξαπολύουν μύδρους κατά της αστυνομιής αυθαιρεσίας.
Η συγκίνησή τους θα διαρκέσει 24 ώρες.
 
Διότι μετά το 24ωρο που φεύγει και η συγκίνηση για την επίθεση των μπάτσων στις απολυμένες καθαρίστριες, θα αρχίσει κάνας περίεργος τύπος να λέει πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο η σιδερογροθιά του ματατζή που φέρνει καρούμπαλο, αλλά κυρίως η σιδερογροθιά της απόλυσης που φέρνει πείνα.
 
Ε, κάπου εκεί η συγκίνηση θα αντικατασταθεί με νουθεσίες του τύπου “να εφαρμοστεί ο νόμος” και “είπαμε να συγκινηθούμε λιγάκι, αλλά μη το γαμήσουμε κιόλας” και τότε θα τελειώσει το πανηγυράκι…
Τώρα θα μου πεις: “και γιατί τα έπιασε ο πόνος τα κωλοκάναλα, μετά από 4 χρόνια ανελέητου ξύλου, ξαφνικά να ξεσπαθώσουν κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας;”
Μην τα ρωτάς αδερφέ!
 
Η δύναμη της κάμερας, γαρ!

Αφού το ‘καναν πρωτοσέλιδο κι οι New York Times, αναγκαστικά θα το έπαιζαν κι αυτοί.
Έτσι κι αλλιώς είναι ψιλοανώδυνη η διαχείριση του θέματος.
Και θα βγουν κι από πάνω στο τέλος.
Ειδικά τα τσουτσέκια της δήθεν κεντροαριστεράς.
Διότι τραβάνε μια δήθεν διαθεσιμότητα στο μαλάκα (και μια ΕΔΕ που θα εκδικαστεί Αύγουστο εν μέσω των μπάνιων του λαού και θα καταλήξει σε μια… φιλική συμβουλή για αυτοσυγκράτηση του αστυνομικού ταμπεραμέντου) και, όταν της τη λένε, θα βγαίνει η κυβέρνηση και θα λέει:
“είδατε που μας λέγατε φασίστες; όταν υπήρξε αυθαιρεσία εκ μέρους οργάνου της τάξης, ρίξαμε και μια ΕΔΕ, ως δημοκράτες που είμαστε!”
Πράγμα που σημαίνει πως, όποτε δεν έχει γίνει ΕΔΕ, δεν υπήρχε και αυθαιρεσία.
Και κυρίως όποτε δεν υπήρχε κάμερα και δεν το προέβαλαν τα κωλοκάναλα.
Και ο Ψαριανός έκλασε. (συγνώμη, αλλά κολλάει…)
Πάντως και για τις φρικαλεότητες της αστυνομίας το 2011 στο Σύνταγμα, κάτι ΕΔΕ έγιναν και κανείς μπάτσος δεν απολύθηκε ως “επίορκος”.
Και τότε οι τηλε-δημοκράτες έσκιζαν τα ρούχα τους υπέρ των “ανυπεράσπιστων διαδηλωτών”.
Για ένα 24ωρο συγκινήθηκαν και τότε.
Και τότε κλάψανε για τα καρούμπαλά μας για λίγες ώρες, αλλά αμέσως μετά πανηγύρισαν για την αναγκαιότητά τους, αφού επρόκειτο για την σωτηρία της πατρίδος.
Της πατρίδος, βεβαίως-βεβαίως…
Στη συνέχεια το ρίχναν στην περίσκεψη και μερικά λαμόγια σαν τον Ποταμίσιο αρχηγό κώματος δεν κλαίγαν καν τα κεφάλια μας παρά μόνο το “Αττικόν”. Τα κεφάλια μας ξαναγίνονται άλλωστε, το Αττικόν όχι!
Ε, στο τέλος όλοι αυτοί σκέφτονταν για τις μανάδες των μπάτσων που “δεν είναι όλοι οι ίδιοι”.
Φυσικά δεν είναι όλοι οι μπάτσοι ίδιοι.
Οι μισοί είναι γουρούνια κι οι άλλοι μισοί δολοφόνοι.
Ούτε οι τηλε-δημοκράτες είναι όλοι ίδιοι.
Οι μισοί είναι για βόμβα κι οι άλλοι μισοί για Σιβηρία.
Μόνο εμείς οι υπόλοιποι είμαστε ίδιοι.
Αλλά εμείς είμαστε για καφέ…
ΥΓ.: Επειδή λατρεύω την αντικειμενική δημοσιογραφία των πρώην αγωνιστών της πρώην ΕΡΤ που, την ώρα που σηκώναν το λάβαρο της επανάστασης με το ‘να χέρι, την ίδια ώρα στέλνανε αίτηση στη ΝΕΡΙΤ με τ’ άλλο χέρι, απολαύστε κι εσείς το στιγμιότυπο της… άνανδρης επίθεσης των καθαριστριών στα παλληκάρια των ΜΑΤ!
Απολαύστε ΝΕΡΙΤ.
Στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα υποθέτω…

                 http://www.theinsider.gr/images/stories/Resized/10397981_10203978818452492_939451490806670712_n.jpg

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μήνυμα από Βρυξέλλες στην κυβέρνηση: Ή απολύσεις ή νέες περικοπές μισθών

Παρέμβαση στην κόντρα περί απολύσεων επιχειρούν οι Βρυξέλλες στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εκτελέσει ένα μέτρο της συμφωνίας, πρέπει να πάρει ένα άλλο και στην στην περίπτωσή μεταξύ οριζόντιων μισθολογικών περικοπών και στοχευμένων απολύσεων θα πρέπει να επιλέξει ένα από τα δύο.

Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας των ελληνικών αρχών και της τρόικας, όπως περιγράφεται στην δημόσια έκθεση της Κομισιόν για τον 4ο έλεγχο του 2ου ελληνικού προγράμματος, οι ελληνικές αρχές οφείλουν να μειώσουν το επίπεδο των δαπανών για το λεγόμενο wage-bill, δηλαδή των σύνολο των χρημάτων που πηγαίνουν στη μισθοδοσία του δημόσιου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Τρόικα και αρχές έχουν συμφωνήσει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν νέες μισθολογικές περικοπές, όμως το προσωπικό πρέπει να ανανεωθεί και σε βάθος χρόνου να συρρικνωθεί κοντά στα επίπεδα των 450.000 ατόμων.

Πριν από ένα χρόνο η τρόικα έγραφε στην έκθεσή της ότι τα επίπεδα άνω των 450.000 δεν είναι απαραίτητα βιώσιμα και πριν από ένα περίπου μήνα επαναβεβαίωσε τη θέση αυτή στη νεότερη έκθεση. Ως εκ τούτου η ολοκλήρωση των στόχων της κινητικότητας και των απολύσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Αν το «wage-bill» κρατήσει τις δαπάνες ψηλά, η τρόικα θεωρεί αυτονόητο ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να επανορθώσουν κόβοντας από το επίπεδο των μισθών.

Η ίδια άποψη επικρατεί και στο Συμβούλιο. Ο επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ προσφάτως είπε «τα νούμερα για την κινητικότητα πρέπει να καλυφθούν τώρα, σήμερα. Αν δεν υπάρξει ολοκληρωμένη εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο μνημόνιο, τότε αυτό θα εμποδίσει την ολοκλήρωση του ελέγχου της Τρόικας και αυτό σημαίνει ότι δε θα είμαστε σε θέση να έρθουμε σε συμφωνία στο Eurogroup και να πούμε η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε, τώρα ας κάνουμε και εμείς το δικό μας μέρος».

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόωρες συντάξεις: οι τελευταίοι 120.000 «τυχεροί» εργαζόμενοι


Η κόλαση του Δάντη που έρχεται στο ασφαλιστικό σύστημα το φθινόπωρο έχει τη μορφή της κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Η σχεδόν συμφωνηθείσα με την τρόικα των δανειστών μας απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και να θέσει το ηλικιακό όριο των 62 ετών στη συνταξιοδότηση, δίνει το στίγμα της βαθιάς τομής στη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων.

Ολοι αυτοί οι εργαζόμενοι (συμπεριλαμβανομένων και των ανέργων που βρίσκουν περιστασιακά εργασία) προσδοκούσαν, έχοντας κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, να βρουν την έξοδο από την αγορά εργασίας μέσα από την πόρτα της πρόωρης συνταξιοδότησης. Κάποιοι όμως έχοντας θεμελιώσει δικαίωμα μπορούν να βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014 και με το δεδομένο ότι οι όποιες αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν από την 1η-1-2015 να μην τους πλήξουν –δυσμενείς μεταβολές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.



Ο Ασφαλιστικός και Εργασιακός Σύμβουλος σήμερα ρίχνει φως στις υφιστάμενες διατάξεις που δείχνουν την έξοδο προς τη συνταξιοδότηση σε χιλιάδες ασφαλισμένους που έχουν κατοχυρώσει ή θεμελιώνουν εντός του 2014 δικαίωμα (περίπου 120.000 υπολογίζονται οι «τυχεροί» του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης). Πρόκειται για τις διατάξεις που αφορούν το σύνολο των Ταμείων (ΙΚΑ-ΔΕΚΟ-τράπεζες-Δημόσιο-ΟΑΕΕ) και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης όπως ισχύουν σήμερα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ξεκινούν από 15 και φτάνουν τα 37, ενώ η σύνταξη μπορεί να είναι πλήρης ή μειωμένη.

Αναλυτικότερα ανά Ταμείο ισχύουν τα εξής:

ΙΚΑ

Ανδρες: Προβλέπεται πρόωρη «έξοδος» με μειωμένη σύνταξη σε ηλικία 60 ετών. Η δυνατότητα αυτή ανάλογα με τη διάταξη παρέχεται είτε με 4.500 είτε με 10.000 ημέρες ασφάλισης. Η διαφοροποίηση είναι στο ποσοστό της μείωσης, αφού στην πρώτη περίπτωση -των 4.500 ημερών- το όριο ηλικίας για την πλήρη σύνταξη είναι το 65ο έτος και το «πέναλτι» φτάνει το 30%. Στη δεύτερη περίπτωση -των 10.000 ημερών- το όριο ηλικίας είναι σε άμεση συνάρτηση με τον χρόνο θεμελίωσης δικαιώματος, με αποτέλεσμα η μείωση να είναι από 12% έως 21%.

Γυναίκες: Για τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα που καλύπτονται από το ΙΚΑ ισχύει ό,τι και στην περίπτωση των ανδρών. Η θεμελίωση γίνεται με τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας και τη συμπλήρωση 4.500 ημερών ασφάλισης. Οσες γυναίκες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 είχαν συμπληρώσει τόσο 4.500 ημέρες ασφάλισης όσο και το 55ο έτος της ηλικίας τους θεμελίωσαν δικαίωμα και μπορούν να αποχωρήσουν με τη συμπλήρωση του 60ού τους έτους με πλήρη σύνταξη. Οσες συμπλήρωσαν το 55ο έτος της ηλικίας τους μετά το 2011 έχασαν το 60ό έτος για την πλήρη σύνταξη και πλέον θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 63ο ή το 67ο έτος της ηλικίας. Επίσης όσες γυναίκες είχαν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους μέχρι το τέλος του 2010 αλλά όχι 4.500 ημέρες ασφάλισης, έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα για έξοδο σε πλήρη σύνταξη, όμως δεν μπορούν να κάνουν χρήση των πλασματικών ετών για τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης. Ετσι θα πρέπει να συμπληρώσουν τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης μόνο με αυτασφάλιση ή πραγματική ασφάλιση, χωρίς δηλαδή πλασματικούς χρόνους.

Ειδική κατηγορία αποτελούν όσοι ασφαλίστηκαν σε Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Εκεί για τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται με 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων τουλάχιστον 7.500 ημέρες στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, έχουν ανακαθοριστεί από 1η/1/2013 τα όρια ηλικίας για πλήρη και μειωμένη σύνταξη. Συγκεκριμένα, τα όρια ηλικίας που προβλέπονται έχουν ανακαθοριστεί στο 60ό και 9 μήνες για το 2013 (πλήρης σύνταξη) και στο 58ο και 9 μήνες (μειωμένη). Αντίστοιχα το 2014 τα όρια ηλικίας που προβλέπονται είναι για πλήρη σύνταξη στο 61ο και 6 μήνες (πλήρης) και 59 και 6 μήνες (μειωμένη).

 Δημόσιο

Ανδρες: Με τη συμπλήρωση 25ετίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 θεμελιώνεται δικαίωμα και ανοίγει η πόρτα εξόδου στα 60. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή, καθώς υπάρχει «πέναλτι» στην καταβαλλόμενη σύνταξη με δεδομένο πως δεν έχει συμπληρωθεί το 65ο έτος. Η εν λόγω μείωση φτάνει το 4,5% ανά έτος για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 65 και επομένως διαμορφώνεται στο 22,5% για έξοδο στα 60. Αξίζει να σημειωθεί πως τη διετία 2011-2012 το όριο ηλικίας μειώνεται και ακολουθεί αυτό των γυναικών. Συγκεκριμένα, το 2011 δίνεται μειωμένη σύνταξη στα 56 και το 2012 στα 58 (μόνο για όσους συμπληρώνουν 25ετία τις συγκεκριμένες χρονιές). Για τη συμπλήρωση της 25ετίας προσμετρώνται ο χρόνος τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ο στρατός και τα πλασματικά έτη των τέκνων, εφόσον με αυτά φτάνει ο ασφαλισμένος την 25ετία μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010. Το 60ό έτος είναι και το όριο που λαμβάνουν πλήρες το τμήμα της σύνταξης από άλλο φορέα όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις της διαδοχικής με τη συμμετοχή του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ κ.ά.

Γυναίκες: Η δυνατότητα εξόδου με πλήρη σύνταξη κατοχυρώνεται με τη συμπλήρωση 25 ετών ασφάλισης και τη θεμελίωση του σχετικού δικαιώματος. Ετσι μπορεί να συνταξιοδοτηθεί η ασφαλισμένη σε ηλικία 60 ετών εφόσον έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010. Εδώ χρειάζεται προσοχή, καθώς για τις υπαλλήλους που θεμελίωσαν δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά, το όριο ηλικίας για την έξοδο σταδιακά αυξάνεται και φέτος φτάνει το 67ο έτος. Η σύνταξη που λαμβάνει η δημόσια υπάλληλος στην ηλικία των 60 ετών είναι πλήρης, αναλογική των ετών ασφάλισης που έχει τη στιγμή της αίτησης. Φυσικά το εν λόγω δικαίωμα μπορεί να το ασκήσει και μετά τη συμπλήρωση του 60ού της έτους. Τέλος, πρέπει να επισημανθεί πως με την εξαγορά πλασματικού χρόνου τέκνων οι δημόσιες υπάλληλοι μπορούν να θεμελιώσουν αναδρομικά δικαίωμα το 2010. Ετσι έχουν τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν το δικαίωμα για την πλήρη σύνταξη στα 60 αποφεύγοντας την αύξηση του σχετικού ορίου.

Εκπαιδευτικοί: Μέχρι το τέλος του 2010 βρισκόταν σε ισχύ ο Ν. 3075/2002 που τους έδινε δικαίωμα συνταξιοδότησης με 30 έτη ασφάλισης στο 60ό έτος της ηλικίας τους με πλήρη σύνταξη. Η ρύθμιση καλύπτει τόσο άντρες όσο και γυναίκες. Το νομοθετικό αυτό καθεστώς καταργήθηκε μετά την ψήφιση του Ν. 3865/2010, όμως εξακολουθεί να ισχύει για όσους είχαν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του 2010. Επίσης ισχύει για όσους αντίστοιχα θα θεμελιώσουν δικαίωμα με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2010 με αναγνώριση της στρατιωτικής τους θητείας ή του πλασματικού χρόνου των τέκνων. Για τη συμπλήρωση της 30ετίας λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος του Δημοσίου αλλά και όσος χρόνος έχει διανυθεί σε φορείς κύριας ασφάλισης, ενώ προσμετράται και ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας. Αντίθετα δεν προσμετράται ο χρόνος σπουδών που αναγνωρίζεται με τον Ν. 3865/2010.

ΔΕΚΟ–τράπεζες

Για όσους είναι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ–τράπεζες προβλέπονται τα εξής:

Αντρες που έχουν ασφαλιστεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1982 και συμπληρώνουν 25ετία. Μπορούν έτσι να συνταξιοδοτηθούν στο 60ό έτος με μειωμένη σύνταξη και στο 65ο με πλήρη.

Γυναίκες που έχουν ασφαλιστεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1982. Πρέπει να έχουν συμπληρώσει 25ετία αλλά και το 55ο έτος της ηλικίας τους, ώστε να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ετσι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στο 55ο έτος με μειωμένη σύνταξη και στο 60ό έτος με πλήρη.

Αντρες που έχουν ασφαλιστεί από το 1983 έως και το 1992. Η «έξοδος» γίνεται με 25ετία στο 65ο έτος με πλήρη σύνταξη και στο 60ό με μειωμένη. Η θεμελίωση γίνεται με τη συμπλήρωση του 60ού έτους.

Γυναίκες που έχουν ασφαλιστεί από το 1983 έως και το 1992. Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης κλειδώνουν με βάση όσα ισχύουν τη χρονιά που συμπληρώνεται το 55ο έτος και η 25ετία. Αντίστοιχα το δικαίωμα για πλήρη θα θεμελιώνεται για το όριο ηλικίας που κάθε φορά ισχύει με τη συμπλήρωση του 60ού.

Μητέρες ανήλικων τέκνων. Με 25ετία κατοχυρώνεται και το καθεστώς των μητέρων ανήλικων τέκνων στα λεγόμενα Ειδικά Ταμεία. Ωστόσο, υπάρχει μία βασική διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους: για τη θεμελίωση του σχετικού δικαιώματος απαιτείται μόνον η συμπλήρωση του αντίστοιχου χρόνου ασφάλισης των 25 ετών και όχι και του σχετικού ορίου ηλικίας. Ο νόμος ορίζει ότι μπορεί να ανατρέξει η ασφαλισμένη στη στιγμή ενηλικίωσης του τέκνου -που αντιστοιχεί με την ημέρα συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας του (όχι την 31η Δεκεμβρίου)- και εάν είχε συμπληρώσει τα απαραίτητα 25 έτη ασφάλισης έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Επομένως μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με τη συμπλήρωση του 50ού έτους της ηλικίας της. Αν αυτό συμβεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, τότε το έτος θεμελίωσης είναι το 52ο για πλήρη και το 50ό για μειωμένη σύνταξη. Το 2012 το όριο πάει στο 55ο έτος για πλήρη και στο 50ό για μειωμένη, αντίστοιχα. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, καθώς για θεμελίωση πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2010 δεν μπορεί να γίνει χρήση πλασματικών ή εξαγοράσιμων ετών για θεμελίωση. Αντίθετα για όσες μητέρες θα θεμελιώσουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 επιτρέπεται η χρήση όλων των πλασματικών ετών των Ν. 3863/2012 και 3996/2011. Να σημειωθεί πως με τις ίδιες προϋποθέσεις με τις μητέρες ανηλίκων συνταξιοδοτούνται οι χήροι πατέρες ανηλίκων. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες αντρών με παιδιά δεν υπάρχει ειδικό καθεστώς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
ΟΑΕΕ

Με τη συμπλήρωση 35ετίας άνδρες και γυναίκες αποκτούν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 60. Ετσι όσοι ασφαλισμένοι συμπλήρωσαν 35ετία μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 αποχωρούν στα 60 και δεν επηρεάζονται από τις όποιες αλλαγές στα όρια ηλικίας. Το 2011 κλειδώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με 35ετία, αλλά η έξοδος γίνεται στα 60 με 36 έτη ασφάλισης. Το 2012 επίσης θεμελιώνεται δικαίωμα με 35ετία, αλλά σύνταξη καταβάλλεται με 37 έτη στα 60.

……………………………………………………………………………

Ειδικό καθεστώς για παλαιούς ασφαλισμένους

Ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν για τους παλαιούς ασφαλισμένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που θέλουν να αποχωρήσουν σε ηλικία 60 ετών. Με βάση τις ρυθμίσεις που ισχύουν στα λεγόμενα Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ–τράπεζες), οι γυναίκες μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη, ενώ για τους άνδρες χορηγείται μειωμένη. Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής για τους παλαιούς ασφαλισμένους:

Ανδρες. Κατοχυρώνεται δικαίωμα για μειωμένη σύνταξη με τη συμπλήρωση 25ετίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 για το 60ό έτος της ηλικίας τους. Η μείωση για τους εν λόγω ασφαλισμένους είναι 4,5% για κάθε έτος πριν από το 65ο. Εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί η 25ετία, δεν μπορεί να γίνει χρήση των πλασματικών ετών που προβλέπονται, καθώς δεν είχε αλλάξει το όριο ηλικίας για τις εν λόγω περιπτώσεις. Μόνον ο στρατός μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Γυναίκες. Η δυνατότητα εξόδου με πλήρη σύνταξη στα 60 κατοχυρώνεται με τη συμπλήρωση 25 ετών ασφάλισης και τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010. Για τις υπαλλήλους που θεμελίωσαν δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά, το όριο ηλικίας για την έξοδο έχει αυξηθεί και φέτος φτάνει τα 67. Σημειώνεται πως η σύνταξη στην ηλικία των 60 ετών για όσες γυναίκες έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα είναι πλήρης, αναλογική των ετών ασφάλισης που έχει η εργαζόμενη τη στιγμή της αίτησης. Στα θετικά είναι πως το εν λόγω δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί και μετά τη συμπλήρωση του 60ού της έτους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δικαστές: Ανακοίνωση κόλαφος κατά της κυβέρνησης – Όλο το καυτό παρασκήνιο

Κλιμακώνουν το μέτωπο με την κυβέρνηση οι Δικαστέςμετά την «προκλητική» έκθεση του ΔΝΤ που προειδοποιεί ους δικαστές να μην πάρουν αποφάσεις ενάντια στα μέτρα του μνημονίου.

Προχθές με μία σκληρή ανακοίνωσή τοςυ οι Διοικητικοί Δικαστές διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις.

Τώρα η Ένωση Δικαστών και εισαγγελέων προχωράει ένα βήμα παρά κάτω και φτάνει στο σημείο να τονίζει ότι η κυβέρνηση με την συμπεριφορά της δεν διασφαλίζει το… δημόσιο συμφέρον!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «προξενεί προβληματισμό η τάση άρρυθμης, ασυνεπούς και αποσπασματικής νομοθέτησης, με επάλληλες τροποποιήσεις ακόμη και των βασικών ποινικών νόμων (Κωδίκων), με τρόπο που –ενίοτε- υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετούν σκοπούς κείμενους πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».

Η κλιμάκωση αυτή φαίνεται όμως να είναι μόνο η αρχή και το πιο πιθανό είναι να υπάρξει και νέο χτύπημα από την πλευρά των δικαστών.

Οι σχέσεις της κυβέρνησης με την Δικαιοσύνη έχουν διαταραχθεί εδώ και πολύ καιρό με αφορμή τα μισθολογικά τους θέματα.

Η κυβέρνηση με διαρροές επιμένει ότι οι δικαστές αντιδρούν αποκλειστικά και μόνο γιατί διεκδικούν την επιστροφή των μισθών τους στα προ κρίσης επίπεδα.

Πρόκειται για μία προσπάθεια επικοινωνιακής υποβάθμισης το θέματος.

Γιατί η αλήθεια είναι διαφορετική.

Τα μισθολογικά ζητήματα ήταν μόνο η αρχή.

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα ήταν η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της Χρυσής Αυγής που με τον τρόπο που το χειρίστηκε επικοινωνιακά άφηνε έκθετη την δικαιοσύνη ενώ δεν έλειψαν και δηλώσεις της κυβέρνησης που ουσιαστικά οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι παρεμβαίνει στα θέματα της δικαιοσύνης.

Αυτό όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η έκθεση του ΔΝΤ που ουσιαστικά παρεμβαίνει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, την προειδοποιεί και την προκαταλαμβάνει ότι δεν θα πάρει αρνητικές αποφάσεις σε κομβικά θέματα που αφορούν το μνημόνιο.

«Δεν περιμένουμε πια αρνητικές αποφάσεις σχετικά με ειδικά μισθολόγια ή εισφορές επί των ακινήτων. Παρ” όλα αυτά, εάν υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις, έχουμε δεσμευτεί για τη λήψη μέτρων συμψηφισμού» τονίζει ξεκάθαρα στην έκθεσή του το ΔΝΤ λες και αναφέρεται σε δικαστές αφρικανικής χώρας και όχι μιας δυτικής δημοκρατίας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και εισαγγελέων:


«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με ανησυχία παρατηρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα φαινόμενα που δίδουν την εντύπωση ακατανόητης -ως προς το ρυθμό και το ρυθμιστέο πεδίο- νομοθέτησης, καθώς και ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας που διασπούν την αντίληψή της, ως λειτουργίας θεσμικά αναπόσπαστης με τη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, (Α) προξενεί προβληματισμό η τάση άρρυθμης, ασυνεπούς και αποσπασματικής νομοθέτησης, με επάλληλες τροποποιήσεις ακόμη και των βασικών ποινικών νόμων (Κωδίκων), με τρόπο που –ενίοτε- υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετούν σκοπούς κείμενους πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.

Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν :

η αντικατάσταση του άρθρου 263 α” Ποινικού Κώδικα (ώστε κατηγορίες προσώπων να παύσουν να θεωρούνται ως υπάλληλοι νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, στα οποία μπορούν να διατεθούν επιχορηγήσεις κ.λπ. από νπδδ, Τράπεζες κ.λπ. και, άρα, δυνάμει υποκείμενα εγκλημάτων σχετικών με την υπηρεσία) με το άρθρο πρώτο § ΙΕ υποπαράγραφος ΙΕ.12 άρθρου πρώτου Ν 4254/2014, και η επαναφορά της διάταξης μετά 20 ημέρες με το άρθρο 50 Ν 4262/2014.

η πρόβλεψη με το άρθρο 20 § 6 εδ β” Ν 4255/2014 (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) της οριστικής παύσης εκκρεμών ποινικών διώξεων που αφορούν σε κάθε είδους πράξεις και παραλείψεις σχετιζομένων με διάθεση πόρων του ΟΑΕΕ για την εξυπηρέτηση των σκοπών του.

η πρόβλεψη στο άρθρο 39 § 12 Ν 4024/2011 (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) ως νομίμων, δαπανών που έγιναν ως την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, για την πληρωμή απασχολούμενων στον ΟΣΚ προσώπων, ακόμη και σε βάρος του προϋπολογισμού.

η μη αναζήτηση ως αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που χορηγήθηκαν ως επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών στους Προϊσταμένους των Γενικών Διευθύνσεων κ.λπ. φορέων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το χρονικό διάστημα από 1-9-2005 έως 31-9-2010 και η ex post άρση τυχόν γενομένων καταλογισμών, με το άρθρο 51 § 9 Ν 3918/2011.

Νομοθετικές πρωτοβουλίες αυτής της στόχευσης, αλλά και άλλες που δημοσιοποιούνται ως επικείμενες («Νομικός Πόλεμος για τους καταχραστές», Εφημερίδα «Τα Νέα» της 12-6-2014, σελ. 13), αφήνουν τους εισαγγελείς ανήσυχους για την ποιότητα της νομοθετικής παραγωγής και την προσήλωση του νομοθέτη στην εξυπηρέτηση της καθαρότητας της διοίκησης και της και της αδιάκριτης εφαρμογής του νόμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (B), τέλος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση αντιδράσεων δημοσίων φορέων έναντι ορισμένων δικαστικών αποφάσεων (Εφημερίδα «Καθημερινή» της 12-6-2014, σελ. 4), υπενθυμίζει την απορρέουσα από το Σύνταγμα υποχρέωση όλων για σεβασμό των αποφάσεων των Δικαστηρίων και υπογραμμίζει ότι ο σεβασμός αυτός, όταν επιδεικνύεται από πολιτειακούς φορείς, λαμβάνει παιδαγωγικό χαρακτήρα για τους πολίτες».


tribune.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής σταματούν εργασίες της Ελληνικός χρυσός στο ρέμα Καρατζά

Ένας επίγειος παράδεισος είναι (ήταν) το ρέμα Καρατζά στον Κάκαβο της Β.Α. Χαλκιδικής. 

Πουθενά στον κόσμο δεν θα κατέστρεφαν μια τέτοια ιστορική περιοχή (πατρίδα του Αριστοτέλη, «Πύλη» του Αγίου Όρους) και ταυτόχρονα ένα τόπο με μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν άπειρες δυνατότητες ανάπτυξης και απασχόλησης των κατοίκων στο πνεύμα της αειφορείας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ρέμα Καρατζά - 02-06-2014
Ρέμα Καρατζά – 02-06-2014

Το πόσο αξιόπιστη όμως, ως προς τους ελέγχους της νομιμότητας των εργασιών, μπορεί να είναι η Ελληνική Πολιτεία της σημερινής εποχής, αλλά και κατά πόσο δημοσιοποιούν το θέμα τα  ΜΜΕ, ιδιαίτερα τα μεγάλα κανάλια της τηλεόρασης, καταφαίνεται και από την έλλειψη πληροφόρησης για τις συγκεκριμένες αυθαίρετες εργασίες στο λάκκο Καρατζά… Φαίνεται να πιστεύουν (τα ΜΜΕ) ότι ο ελληνικός λαός έχει μεγαλύτερη ανάγκη να μαθαίνει σήμερα -με πληθώρα πληροφοριών- όσα αφορούν στην ανάληψη του …βασιλικού θρόνου της Ισπανίας από τον γιο του Χουάν Κάρλος, απ” ότι οι προοπτικές επίλυσης των δυσεπίλυτων προβλημάτων του!!!

Αρκούνται προς το παρόν να ικανοποιήσουν την …αγωνία του ελληνικού λαού  για το τι θα φορέσει η νέα βασίλισσα στην τελετή της στέψης… Υπάρχει κανείς συνειδητοποιημένος πολίτης που μην αναρωτιέται σήμερα κραυγάζοντας «μα σε ποια χώρα ζούμε»;

Ρέμα Καρατζά - 02-06-2014
Ρέμα Καρατζά – 02-06-2014

foto (3)
Ρέμα Καρατζά – 02-06-2014

foto (4)
Ρέμα Καρατζά – 02-06-2014

foto (8)
Ρέμα Καρατζά – 02-06-2014

foto (8) (1)
Ρέμα Καρατζά – 02-06-2014

foto (6)
Ρέμα Καρατζά – 02-06-2014

foto (5)
Ρέμα Καρατζά – 02-06-2014

foto (9)
Ρέμα Καρατζά – 02-06-2014

foto (10)
Ρέμα Καρατζά – 02-06-2014

foto (11)
Ρέμα Καρατζά – 02-06-2014

foto (13)
Ρέμα Καρατζά – 02-06-2014

Πολλά ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί, μετά τα δυο νέα περιστατικά, όπου εργασίες της Ελληνικός 
Χρυσός σταμάτησαν, στην πρώτη περίπτωση κατόπιν εγγράφου(4/6/2014) της επιθεώρησης μεταλλείων, μετά από διενέργεια αυτοψίας (3/6/14) σε εργασίες διάνοιξης δρόμου στο ρέμα Καρατζά.

Στη δεύτερη περίπτωση στις Σκουριές σήμερα (6/6/2014) μετά από προφορική εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών, εν αναμονή διενέργειας αυτοψίας -την ερχόμενη Τρίτη(!!!)- από την επιθεώρηση μεταλλείων.
                    
  Κάκκαβος

Δεν είναι φυσικά είδηση το γεγονός πως οι εργασίες σταμάτησαν για μια ακόμα φορά, ύστερα από διαμαρτυρίες – κινητοποιήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και όχι από πρωτοβουλία των αρμοδίων υπηρεσιών ελέγχου. Σε αυτό το βίντεο υπάρχει καταγεγραμμένο συνοπτικά το ιστορικό που οδήγησε στο σταμάτημα των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός στις 04-06-2014, σύντομα θα ανέβει και το βίντεο με την καταγραφή των σημερινών γεγονότων (6/6/2014).

Αποτελεί επίσης κοινοτυπία να υπενθυμίσουμε πως τα γεγονότα αυτά (του σταματήματος εργασιών της φερόμενης ως επένδυσης) ΄΄έπαιξαν΄΄ ελάχιστα ως καθόλου από τα πανελλαδικά μέσα μαζικής ύπνωσης.
        

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αν νομίζετε ότι αυτά τα παιδιά διασκεδάζουν κάνετε λάθος!

Ποια είναι η πιο δυσάρεστη ανάμνηση από τα σχολικά σας χρόνια; Κάποιοι θα θυμηθούν έναν κακό καθηγητή και κάποιοι άλλοι μερικούς νταήδες συμμαθητές που είχαν βάλει σκοπό της ζωής τους να τους κάνουν την ζωή δύσκολη. Οι περισσότεροι όμως θα αναφερθούν στο καθημερινό βάρβαρο πρωινό ξύπνημα και στην ατέλειωτη αναμονή στο κρύο για το λεωφορείο. Αν ανήκετε και εσείς στην τελευταία κατηγορία, μάλλον πρέπει να δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν..

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Γνωρίζετε ότι υπάρχουν παιδιά σε όλο τον κόσμο, που καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να πάνε σχολείο; Παιδιά που περπατούν πολλά χιλιόμετρα, ανεβαίνουν γέφυρες από σχοινιά και διασχίζουν απόκρημνα μονοπάτια; Είναι παιδιά που προσπαθούν να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον σε περιοχές που το σχολείο δεν είναι δεδομένο αλλά πολυτέλεια.

Αυτό θα κάνει την αναμονή στη στάση του λεωφορείου να μοιάζει εύκολη. Είναι μια γέφυρα κοντά στο χωριό Batu Busuk στη Σουμάτρα, στην Ινδονησία, που χρησιμοποιούν παιδιά για να πάνε στο σχολείο.

 
Όταν η γέφυρα που οδηγεί στο χωριό Sanghiang Tanjung καταρρέει από τις πλημμύρες, τα παιδιά πάνε σχολείο κρατώντας ένα τεντωμένο σχοινί.
Η γέφυρα έχει μήκος 40 μέτρα ενώ τα βάσανα τους δεν σταματούν στο τέλος της. Ακολουθεί περπάτημα επτά μιλίων..
 
Υπάρχουν παιδιά στην Κολομβία που χρησιμοποιούν μια τροχαλία σε ένα τεντωμένο σχοινί, 430 μέτρα πάνω από το έδαφος, μόνο και μόνο για να πάνε στο σχολείο.
 
Υπάρχουν αμέτρητες χώρες σε όλο τον κόσμο, όπου τα παιδιά διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε μέρα , μόνο και μόνο για να μάθουν. Αυτοί οι μαθητές από τις Φιλιππίνες ανεβαίνουν σε σαμπρέλες από λάστιχα αυτοκινήτων για να διασχίσουν ένα πλημμυρισμένο ποτάμι..
Αν τα καταφέρουν τους περιμένει μια γκρεμισμένη γέφυρα.
Αυτά τα παιδιά περπατούν ή κάνουν ποδήλατο σε μια σανίδα που βρίσκεται στην κορυφή ενός υδραγωγείου.
Αυτά τα αγόρια από το Βιετνάμ δεν έχουν καν γέφυρα. Βγάζουν τα ρούχα τους, κολυμπούν έως την άλλη πλευρά του ποταμού, ξαναντύνονται και πάνε σχολείο!
Υπάρχουν μαθητές που κάθε πρωί διασχίζουν επικίνδυνα μονοπάτια για να φτάσουν στο σχολείο τους..
Ακροβατούν σε σχοινιά..
Κάποια άλλα διασχίζουν βίαιες περιοχές, όπου οι πυροβολισμοί και οι εκρήξεις έχουν γίνει πλέον ρουτίνα..
 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φορολογούν τους φτωχούς σαν… πλούσιους!

Περισσότερο φόρο θα πληρώσει φέτος μια μεγάλη μερίδα των πολιτών, παρά τις δηλώσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου οτι φέτος τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τους οποίους το κράτος αντιμετωπίζει σαν… πλούσιους και επικίνδυνους για απόκρυψη εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να τους «βαράει» στο κεφάλι!

Η επιχειρηματικότητα – ακόμα και οι ατομικές επιχειρήσεις με τους ελεύθερους επαγγελματίες – αντί να στηριχθεί γίνεται βορά στα χέρια του κράτους για έσοδα. Σαν να λέει στον κόσμο σταματήστε να είστε ελεύθεροι επαγγελματίες! Το κράτος γίνεται συνεταίρους στα κέρδη, αφήνοντας «ψίχουλα» σε αυτόν που δουλεύει.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, δείχνουν μέσο φόρο 1.013 ευρώ για τις σχεδόν 2 εκατ. δηλώσεις που έχουν υποβληθεί. Παραδοσιακά όμως, αυτοί που ξέρουν οτι θα πληρώσουν φόρο, αφήνουν την υποβολή για τις τελευταίες ημέρες, άσχετα με το αν φέτος οι δόσεις έχουν σταθερές προθεσμίες για όλους, όποτε κι αν κάποιος καταθέσει τη φορολογική του δήλωση.

Δείτε κάποια παραδείγματα που θα μας δώσουν να καταλάβουμε τι πλήρωσαν ελεύθεροι επαγγελματίες πέρυσι και τι θα κληθούν να πληρωςουν φέτος.
Απευθυνθήκαμε στον γνωστό φοροτεχνικό και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών Γιώργο Κορομηλά, ο οποίος επεξεργάστηκε τα παρακάτω στοιχεία:

Παράδειγμα 1ο:

Άγαμος φορολογούμενος με εισόδημα από ατομική εμπορική επιχείρηση 10.000 ευρώ
Πέρυσι είχε φόρο εισοδήματος 500 ευρώ, προκαταβολή φόρου 275 ευρώ και 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος. Σύνολο δηλαδή, 1.425 ευρώ.

Φέτος θα έχει φόρο 2.600 ευρώ (φορολογείται από το πρώτο ευρώ), προκαταβολή φόρου 1.430 ευρώ και άλλα 650 για το τέλος επιτηδεύματος. Σύνολο δηλαδή, 4.680 ευρώ. Διάφορα 3.255 ευρώ σε σχέση με πέρυσι!

Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος καλείται να ζήσει με σχεδόν το μισό του εισόδημα, το οποίο έχει δουλέψει, αφού το άλλο μισό το παίρνει το κράτος σε φόρους!
Κάθε δίμηνο, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, θα πληρώσει 1.560 ευρώ/δόση.

Παράδειγμα 2ο:

Άγαμος φορολογούμενος με εισόδημα από ατομική εμπορική επιχείρηση 20.000 ευρώ
Πέρυσι πλήρωσε φόρο εισοδήματος 2.420 ευρώ, 1.331 ευρώ για προκαταβολή φόρου, 650 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος και 200 ευρώ για ειδική εισφορά αλληλεγγύης επειδή το εισόδημά του ήταν πάνω από 12.000 ευρώ. Σύνολο δηλαδή, 4.601 ευρώ.

Φέτος, ο ίδιος φορολογούμενος με το ίδιο εισόδημα θα πληρώσει 5.200 φόρο εισοδήματος, 2.860 ευρώ προκαταβολή φόρου, 650 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος και 200 ευρώ για ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Σύνολο 8.910 ευρώ, με τον φόρο να είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι κατά 4.309 ευρώ.
Τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρώσει από 2.970 ευρώ τη φορά.

Παράδειγμα 3ο:

Άγαμος φορολογούμενος με εισόδημα από ατομική εμπορική επιχείρηση 35.000 ευρώ.
Για τα εισοδήματα του 2012 πλήρωσε πέρυσι φόρο εισοδήματος 7.070 ευρώ, προκαταβολή φόρου 3.889 ευρώ, 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος και 700 ευρώ ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Σύνολο, 12.309 ευρώ.

Φέτος, για τα εισοδήματα που είχε το 2013 θα πληρώσει 3.146 ευρώ περισσότερα, καθώς: 9.100 ευρώ θα είναι ο φόρος εισοδήματος, 5.005 ευρώ προκαταβολή φόρου, 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος και 700 ευρώ ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Σύνολο 15.455 ευρώ. Σε ο,τι αφορά τις δόσεις:
1η δόση 5.125 ευρώ έως τις 31/7/2014
2η δόση 5.125 ευρώ έως 30/9/2014
3η δόση 5.125 ευρώ έως 30/11/2014

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τράπεζα της Ελλάδος: Μειώστε άμεσα τους φόρους

Η ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, η μείωση των αντικειμενικών αξιών και η αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου για τον ΦΠΑ περιλαμβάνονται στις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για τις αλλαγές στην φορολογία.

Σύμφωνα με την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την Νομισματική Πολιτική 2013-2014 για την ανάκαμψη των επενδύσεων είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος με σταθερό φορολογικό πλαίσιο με σαφή προσανατολισμό στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

Στο πλαίσιο αυτό η Κεντρική Τράπεζας προτείνει σειρά παρεμβάσεων στην φορολογία και στη φορολογική διοίκηση προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να εξορθολογιστούν οι επιβαρύνσεις, αλλά κυρίως για να ενισχυθεί το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και η φορολογική συμμόρφωση των πολιτών. Σε αυτές τις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται οι εξής:

-Η μείωση των αντικειμενικών αξιών που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν σημαντικά τις εμπορικές αξίες των ακινήτων και οδηγούν σε τεχνητή υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

-Η ενδυνάμωση της φορολογικής διοίκησης με την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου και σύγχρονων τεχνικών ελέγχου αξιοποιώντας συστήματα ανάλυσης κινδύνου.

-Η βελτίωση των επιδόσεων στην είσπραξη βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

-Η εντατικοποίηση των στοχευμένων φορολογικών ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους, άτομα μεγάλου πλούτου, offshore εταιρίες και σε περιπτώσεις μεγάλων εμβασμάτων στο εξωτερικό.

-Η ταχύτερη διευθέτηση των φορολογικών υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.

-Η σχεδιαζόμενη αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου για τον ΦΠΑ, προκειμένου να απλοποιηθεί το φορολογικό δίκαιο και, σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτόπου ελέγχων και των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, να επιτευχθεί βελτιωμένη εισπραξιμότητα του ΦΠΑ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δαπάνες που μειώνουν τον φόρο

Στο παρά πέντε της συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών εντύπων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στο έντυπο Ε1 έχουν προστεθεί νέοι «πονηροί» κωδικοί που, αν δεν συμπληρωθούν καθόλου ή αν δεν συμπληρωθούν σωστά, μπορεί να κοστίσουν ακριβά σε χρήμα και χρόνο.

Η φετινή ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας εισοδήματος έχει μετατραπεί, εξάλλου, σε αναλυτική δήλωση οικονομικής κατάστασης.

Οι φορολογούμενοι που θα φορολογηθούν φέτος με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν τη φορολογική επιβάρυνση με ορισμένες δαπάνες που πραγματοποίησαν πέρσι.

Δείτε ποιες…

         Δαπάνες που μειώνουν τον φόρο

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!