EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Γλίτωσε» το σπίτι της από τις τράπεζες

Με την υπ” αριθμ 132/2014 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Καβάλας δικαίωσε μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, η οποία, έχοντας συνολική οφειλή, ύψους περίπου 135.000 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει μηδενικές δόσεις και επιπλέον γλιτώνει από την εκποίηση την κυρία κατοικία της.

Η καταναλώτρια προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας στις αρχές του 2012 και στις αρχές του 2013 ο εκπρόσωπος της Ένωσης κατέθεσε προς τις πιστώτριες τράπεζες της καταναλώτριας πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Πρόταση την οποία οι πιστώτριες τράπεζες αγνόησαν.

Ακολούθως, η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και η καταναλώτρια, με τη βοήθεια εθελοντή μέλους της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών της.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας, αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε την απόφασή του, η οποία αναφέρεται παραπάνω.

Σημειώνεται ότι το εισόδημα της καταναλώτριας ανέρχεται στο ύψος των 345,60 ευρώ, μηνιαίως και προέρχεται από τον ΟΓΑ.

Ένα δεύτερο ακίνητο που είχε η καταναλώτρια αντικειμενικής αξίας περίπου 18.000ευρω, το δικαστήριο διέταξε την πρόσφορη εκποίηση του, όπως προβλέπει ο νόμος.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας, με το σκεπτικό της απόφασής του, απέρριψε όλες τις ενστάσεις των τραπεζών και δικαίωσε την καταναλώτρια.

Το Δικαστήριο δεν όρισε νέα δικάσιμο, για να εξετάσει την περίπτωση επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων καταβολών, όπως προβλέπει ο νόμος, καθώς έκρινε ότι δεν προβλέπεται θετική μεταβολή των εισοδημάτων της, λόγω της ηλικίας της, αλλά και της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας.

Πηγή: Thrakitoday.com

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεκρός ο ηλικιωμένος που παρασύρθηκε από συρμό του ηλεκτρικού

Νεκρός είναι ο άντρας που έπεσε στις ράγες του τρένου, στον ηλεκτρικό σταθμό της Ομόνοιας, γύρω στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΣΤΑΣΥ, πρόκειται για 60χρονο άνδρα, που στεκόταν στην αποβάθρα με κατεύθυνση τον Πειραιά και θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή του, πέφτοντας στις γραμμές την ώρα που ένα από τα τρένα έμπαινε στον σταθμό.

 Προσωρινά τα δρομολόγια είχαν διακοπεί στην Ομόνοια και οι συρμοί εκτελούσαν τα δρομολόγια Πειραιάς – Θησείο και Αττική – Κηφισιά.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε συνθήκες αιχμαλωσίας εκατοντάδες μεταλλεργάτες στη Μαγνησία

Σε συνθήκες αιχμαλωσίας εκατοντάδες μεταλλεργάτες στη Μαγνησία. Σε μεγάλες βιομηχανίες αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις και βιοτεχνίες, οι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον σε οριακή κατάσταση.

Και ενώ οι Χαλυβουργίες δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, η ΠΟΕΜ καταγγέλλει ότι τις τελευταίες ημέρες ξεφορτώνονται Ιταλική μπετόβεργα εκτός προδιαγραφών, χαμηλού κόστους για μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και εμπόρους, προς το παρόν στα λιμάνια της χώρας στο Αίγιο, Πάτρα, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη ενώ ειδοποίηση έχει γίνει και στο Βόλο προκειμένου να υπάρχει αυξημένος έλεγχος.

Στις χαλυβουργικές μονάδες της περιοχής -Χαλυβουργία Βόλου και Βελεστίνου αλλά και στη Χαλυβουργία Αλμυρού- είναι τεράστιες οι ευθύνες της πολιτείας εξαιτίας της καταστροφικής καθυστέρησης λήψης απόφασης στήριξης του κλάδου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βιομηχανίες να προσπαθούν να παραμείνουν όρθιες με ενέσεις και οι εργαζόμενοι να απασχολούνται με μειωμένες συμβάσεις τα δύο τελευταία χρόνια και περικοπές που μηνιαίως κυμαίνονται από 150 μέχρι και 400 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο Γιάννης Στεφανόπουλος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χαρακτήρισε την κατάσταση στις περισσότερες βιομηχανίες κόλαση αφού και οι μεγαλύτερες χαλυβουργικές και μεταλλουργικές επιχειρήσεις επικαλούνται τα προβλήματα και δυστυχώς αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση με μείωση της παραγωγής, απολύσεις, διαθεσιμότητες, περικοπές και εκ περιτροπής εργασία.

Περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι σε μεγάλες βιομηχανίες της Μαγνησίας και άλλοι 300 σε μεσαίες επιχειρήσεις κυρίως του μετάλλου βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας τα δυόμιση τελευταία χρόνια χωρίς να ξέρουν πότε θα τελειώσει το μαρτύριο.

«Οι εργαζόμενοι αμφιταλαντεύονται. Φοβούνται ότι εάν προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις θα παρέχουν άλλοθι στην εργοδοσία για να προβεί σε επιπλέον απολύσεις και έτσι επιλέγουν την οδό της συγκατάβασης με απροσδιόριστο όμως το αποτέλεσμα» επισήμανε ο κ. Στεφανόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «η αμυντική στάση δεν βοηθά» και ότι θα πρέπει οι μεταλλεργάτες πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση.
 
«Πόλεμος εκ των έσω…»
 
Στο μεταξύ έντονη ανησυχία υπάρχει τις τελευταίες μέρες καθώς η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Μέταλλο έγινε αποδέκτης καταγγελιών ότι ιταλικές μπετόβεργες που μάλιστα είναι εκτός προδιαγραφών, μεταφέρονται στην Ελλάδα για να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων, όταν οι Χαλυβουργίες περιμένουν πως και πως νέες παραγγελίες για να πάρουν μπροστά.

Η ΠΟΕΜ απέστειλε προς τον πρωθυπουργό αλλά και τα αρμόδια υπουργεί επείγον έγγραφο. Προς το παρόν οι καταγγελίες ότι τις τελευταίες ημέρες ξεφορτώνονται Ιταλική μπετόβεργα εκτός προδιαγραφών, χαμηλού κόστους για μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και εμπόρους, αφορά στα λιμάνια της χώρας στο Αίγιο, Πάτρα, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη ενώ ειδοποίηση έχει γίνει και στο Βόλο προκειμένου να υπάρχει αυξημένος έλεγχος.

«Στην Ελλάδα με πέντε Χαλυβουργίες που είναι υπό κατάρρευση λόγω του υψηλού κόστους ενέργειας (64 ευρώ η m/h στην Ελλάδα, ενώ στην Ιταλία επιδοτείται και φτάνει στα 32 ευρώ η m/h) δεχόμαστε ένα νέο θανατηφόρο χτύπημα με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Αλήθεια για ποιά ανάπτυξη μιλάμε; Για ποια επανεκκίνηση της οικονομίας;

Ως πότε θα είμαστε υπάλληλοι ευρωπαϊκών κρατών; Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς πολιτικούς και ελεγκτικούς να παρέμβουν άμεσα και να ερευνήσουν τις καταγγελίες μας» υπογραμμίζει η ΠΟΕΜ που ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες μάλιστα να δώσει επίσημα στοιχεία για τις καταγγελίες αυτές.

Κλαδική σύμβαση στον αέρα

Αποκαλυπτικό εξάλλου είναι το στοιχείο ότι στις περισσότερες βιομηχανίες του μετάλλου δεν έχει καταβληθεί η τελευταία αύξηση που προέβλεπε η κλαδική σύμβαση με απόφαση του ΟΜΕΔ. Επικαλούμενες την οικονομική κρίση οι επιχειρήσεις δεν μπήκαν καν στον κόπο να το συζητήσουν και τα περισσότερα σωματεία υπό τον φόβο να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων δεν έθεσαν το θέμα καν σε διαπραγμάτευση.

Η 18/2011 διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ που αφορούσε τους όρους αμοιβής και εργασίας της Σ.Σ.Ε Βιομηχανίας Μετάλλου για τα έτη 2010-2011-2012 προέβλεπε αύξηση της τάξεως του 1,7% και ισχύει μέχρι τον Ιούλιο του 2013 αλλά θα είναι σε εφαρμογή συμπεριλαμβανομένης και της μετενέργειας μέχρι τον Οκτώβριο του 2013.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβάθμια οργάνωση του Σ.Ε.Β, η ΕΝΕΠΕΜ, με αγωγή που κατέθεσε στις 17.11.2011, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ζητούσε να ακυρωθεί η 18/2011 διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ που αφορούσε τους όρους αμοιβής και εργασίας της Σ.Σ.Ε Bιομηχανίας Μετάλλου για τα έτη 2010-2011-2012.Το Πρωτοδικείο ωστόσο με την 5.701/2012 απόφαση του, απέρριψε το εργοδοτικό αίτημα αναγνωρίζοντας νομιμότητα της διαιτητικής απόφασης και δικαιώνοντας έτσι τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες μετάλλου και την ΠΟΕΜ.
 
Ρεπορτάζ: Βάσω Κυριαζή
Ταχυδρόμος


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο Κρήτης

Την κατάληψη του Πολυτεχνείου Κρήτης μέχρι τη Δευτέρα αποφάσισε ο ενιαίος σύλλογος φοιτητών του ιδρύματος.

Με την απόφαση αυτή ο σύλλογος θέλει να διαμαρτυρηθεί για την ψήφιση από τη Σύγκλητο του νέου Οργανισμού λειτουργίας του πολυτεχνείου.

Το μέλλον της κινητοποίησης θα αποφασιστεί τη Δευτέρα, ενώ οι φοιτητές αύριο θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο των Χανίων.


ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιες Κοινωνικές Δομές Δήμων "απειλούνται με λουκέτο"

«Στο κόκκινο» βρίσκονται 100 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και όχι μόνο, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλαν προς τους αρμόδιους με το θέμα Φορείς - Υπουργεία Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Εσωτερικών, ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ - ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΚΔΑΠ. 

«Τις τελευταίες μέρες ενημερωνόμαστε συνεχώς από την ΚΕΔΕ, αλλά και το Υπουργείο Εργασίας, για τις προσπάθειες που γίνονται για την ανεύρεση πόρων, ώστε να καλυφθεί το ποσό που χρειάζεται για την ομαλή συνέχιση του Προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, από την 1η Σεπτέμβρη 2014.
 
Μπορεί το Υπουργείο Εργασίας να δεσμεύτηκε για 140.000.000 ευρώ, αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνωρίζουμε πολύ καλά, πως αν δεν καλυφθεί το ποσό που υπολείπεται, οι Κοινωνικές Δομές θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία επικαλείται και τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, για την κρισιμότητα του θέματος:
 
«Ο ίδιος ο Υφυπουργός Εργασίας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. τόνισε, πως αν δεν βρεθούν τα χρήματα αυτά, θα έχουμε οριζόντια μείωση της χρηματοδότησης σε Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π. - μεΑ, Παιδικούς, Βρεφικούς» και προσθέτει:
 
 «Μια τέτοια είδους μείωση θα αποτελέσει κατάφωρη αδικία αλλά και “χαριστική βολή” για τα Κ.Δ.Α.Π., τα οποία είχαν υποστεί σκανδαλώδη μείωση 50% την χρονιά 2012-2013.
 
Η μείωση αυτή, που παραμένει έως σήμερα, είχε σαν αποτέλεσμα κάποια Κ.Δ.Α.Π. να κλείσουν οριστικά (Κορυδαλλός, Αγ. Βαρβάρα κ.λπ.), ενώ κάποια να επιβιώνουν οριακά “μετά κόπων και βασάνων”.
 Αν με τη νέα χρονιά, λοιπόν, επιχειρηθεί η παραμικρή μείωση της χρηματοδότησης των Κ.Δ.Α.Π. (μείωση voucher), θα έχουμε, με μαθηματική ακρίβεια, το κλείσιμο περίπου 100 Δομών Κ.Δ.Α.Π. σε όλη την Ελλάδα».
 
Ακολουθεί πίνακας με Κ.Δ.Α.Π., των οποίων η δυναμικότητα δεν ξεπερνά τα 40 παιδιά. Σε αυτά, σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων, ο συνδυασμός του πολύ χαμηλού voucher και του μικρού αριθμού επιδοτούμενων παιδιών, θα σημάνει στην ουσία την υποχρηματοδότησή τους, με άμεσα αποτελέσματα τις απολύσεις προσωπικού, την υποβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών και σε πολλές περιπτώσεις το κλείσιμο του Κ.Δ.Α.Π., επειδή ο Δήμος δεν θα δύναται να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΟΚ!Ξεφορτωθείτε άμεσα τους λάμπτήρες φθορισμού (CFL) πριν να είναι πολύ αργά! (3vid)

Οι λάμπες πυρακτώσεως αποσύρθηκαν απο την Eυρώπη τους, την 1/9/2012 γιατί δεν ήταν ''οικονομικές'' και μας αναγκάζουν να χρησιμοποιούμε μόνο τις λάμπες φθορισμού (CFL-compact fluorescent bulb) που ένσωματώνουν πάνω απο 5 γραμμάρια υδράργυρο στην λάμπα!  Πιστέψτε με δεν είναι καόλου λίγα γραμμάρια!


Εξού και ότι εκπέμπουν γύρω στα 1060+ GS βρώμικου ηλεκτρισμού σε σύγκριση των 35 της λάμπας πυρακτώσεως!!!

Δεδομένης της συσχέτισης μεταξύ των μονάδων GS και της ηλεκτρικής συχνότητας είναι σε θέση να βλάψουν σοβαρά την υγεία του ανθρώπου και να σκοτώσουν. Ο βρώμικος ηλεκτρισμός (dirty electricity) θεωρείται σχετικά ασφαλής μόνο αν οι μονάδες GS είναι κάτω από 50!


Εκτός του ότι πληρώνουμε ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ το ρεύμα, πληρώνουμε ακόμη το ΜΑΡΙ, μας δηλητηριάζουν και ''ΔΩΡΕΑΝ'' τρομάρα τους!


ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.


              

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο «μικροσκόπιο» το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου

Καταγγελία με βαρύ περιεχόμενο για το Μεταμοσχευτικό πρόγραμμα του Ωνασείου βρίσκεται στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Αφορά στα κριτήρια και τις συνθήκες υπό τις οποίες γίνονται οι μεταμοσχεύσεις στο Ωνάσειο – όπως πληροφορείται μάλιστα το πρόκειται να απασχολήσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ωνασείου στην πρώτη του συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιουνίου, με  επικεφαλής τον καθηγητή Χειρουργικής, κ. Νίκο Νικητέα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ποσοστό θνητότητας των μεταμοσχευμένων έχει αυξηθεί δραματικά την τελευταία 5ετία, έως και τέσσερις φορές περισσότερο, σε σχέση με τον αντίστοιχο διεθνή επιστημονικό δείκτη, αλλά και με το προηγούμενο «ατομικό» ποσοστό που είχε κατακτήσει η επιστημονική ομάδα του Ωνασείου.

Η επίπτωση είναι προφανής και στους ίδιους τους μεταμοσχευμένους αλλά και στην πορεία «επιβίωσης» του προγράμματος.

Τα στοιχεία που έχουν περιέλθει εις γνώση των αρμοδίων είναι αποκαλυπτικά. Από το 1995 έως και το 2008 το Ωνάσειο πιστώνεται με 74 μεταμοσχεύσεις καρδιάς –μάλιστα πολλάκις έχει χαρακτηριστεί ως ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας μας, που ήταν, και παραμένει, πρωταθλήτρια στην προσφορά μοσχευμάτων. Η θνητότητα αυτής της περιόδου κυμαίνεται σε πολύ χαμηλό ποσοστό (5,6%) ενώ και η μακροχρόνια επιβίωση των μεταμοσχευμένων υπερβαίνει έως και 30%) τις αντίστοιχες διεθνείς επιδόσεις.

Από το 2009 μέχρι και το 2014 πραγματοποιήθηκαν 51 μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Ωστόσο, ο απολογισμός δεν κλείνει θετικά, καθώς καταγράφηκαν 10 απώλειες, εκ των οποίων οι οκτώ σημειώθηκαν περιεγχειρητικά, δηλαδή πριν ή μετά την επέμβαση.
Το ποσοστό θνητότητας αγγίζει το 20% και χαρακτηρίζεται πολύ υψηλό από τους ειδήμονες του μεταμοσχευτικού πεδίου, καθώς ο αποδεκτός μέσος όρος κυμαίνεται στο 4%. Η επιστημονική εξήγηση για αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να αναζητηθεί, σύμφωνα με την καταγγελία, στην αποδοχή οριακών μοσχευμάτων αλλά και στην επιλογή των ασθενών που περίμεναν επί μήνες ή και χρόνια στη θλιβερή λίστα της αναμονής τη δεύτερη ευκαιρία τους για ζωή. Επίσης, στο ίδιο μακάβριο αποτέλεσμα ενδέχεται να οδήγησε και η ελλιπής παρακολούθηση των μεταμοσχευμένων, αναφέρεται στην καταγγελία.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι την επίμαχη πενταετία 2008- 2014  απεβίωσαν 11 μεταμοσχευμένοι της προηγούμενης περιόδου 1995- 2008, με τις απώλειες κάποιων εξ αυτών να έχουν αφήσει ερωτηματικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντιδρούν για μια καλύτερη ζωή

«Δεν θέλουμε γήπεδα, θέλουμε υγεία και εκπαίδευση».

Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στις εξεγέρσεις που ξεκίνησαν το 2013 στη Βραζιλία. Μεγάλο μέρος του λαού της «χώρας του καφέ» εναντιώθηκε στο αυξημένο κόστος που καλείται να πληρώσει η Βραζιλία για το επικείμενο Μουντιάλ. Δεν γίνεται η πολιτεία να αδιαφορεί για θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία καταπατούνται συνεχώς, αλλά να δίνει δισεκατομμύρια στην κατασκευή γηπέδων! Η παραπάνω θέση ήταν η αιτία όσων έγιναν τους τελευταίους μήνες στη Βραζιλία.

Βέβαια, οι «σειρήνες» για την αδυναμία της χώρας της Λατινικής Αμερικής να φιλοξενήσει το Μουντιάλ είχαν ηχήσει τρία χρόνια πριν, το 2011. Τα αιματηρά επεισόδια του παιχνιδιού Γκουαρανί-Πότε Πρέντα, γνωστό και ως «Καμπίνας ντέρμπι», έφεραν στην επιφάνεια τόσο τον -ήδη γνωστό- ένθερμο χαρακτήρα των Βραζιλιάνων όσο και τα λάθη της τοπικής αστυνομίας, η οποία δεν ήταν σωστά επανδρωμένη. Μόλις από εκείνη την περίοδο, τον Ιούλιο του «11, οι πρώτες «μουρμούρες» κατά της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην εν λόγω χώρα έκαναν την εμφάνισή τους.

                          

Το κύμα δυσαρέσκειας για τις υπέρογκες δημόσιες δαπάνες έκανε αισθητή την παρουσία του τον «εφιαλτικό» Ιούνιο του 2013. Με αφορμή τις… αυξήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (!), ορδές Βραζιλιάνων ξεχύθηκαν στους δρόμους. Οι ειρηνικές διαδηλώσεις έδωσαν τη θέση τους σε σκληρά επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα με την αστυνομία. Βαθύτερα αίτια του «πολεμικού σκηνικού» που μέτρησε ένα μήνα ζωής στη χώρα ήταν η υποβαθμισμένη ποιοτικά ζωή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών παρά τις αυξημένες δαπάνες της κυβέρνησης ενόψει Μουντιάλ. Χωρίς τα βασικά ως τα προς το ζην, ο κόσμος -όπως είναι λογικό- αδιαφορούσε για την κατασκευή των υπερπολυτελών γηπέδων.

Μάλιστα, η εξέγερση αυτή ήταν η μεγαλύτερης έκτασης αντίδραση που έζησε η Βραζιλία μετά το 1992, όταν πολλοί είχαν εναντιωθεί στη διεφθαρμένη κυβέρνηση του Φερνάντο Κολόρ ντε Μέλο. Με εκατοντάδες τραυματισμένους, λεηλασίες σε δημόσιες και μη περιουσίες και μία γενικότερη εικόνα καταστροφής, τα πράγματα ηρέμησαν για λίγους μήνες. Όμως, κανείς δεν έλυσε τα προβλήματα των Βραζιλιάνων και τα αίματα… φούντωσαν και πάλι λίγους μήνες αργότερα.


                            

Το Φθινόπωρο του περασμένου έτους η κατάσταση ξέφυγε και πάλι. Η πολιτεία μην μπορώντας να κατευνάσει τα πλήθη, έδωσε εντολή να γίνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και σφαιρών καουτσούκ. Οι δυνάμεις καταστολής ήρθαν και πάλι «στα χέρια» με τους διαδηλωτές. Η θέση του κόσμου ήταν σαφής. Δεν τους ενδιέφερε το Μουντιάλ παρά μόνο η βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας.
Πλησιάζοντας προς το Παγκόσμιο Κύπελλο, από τις αρχές του 2014 εκδηλώθηκαν κι άλλα επεισόδια. Η «βιτρίνα» που παρουσίαζε η Βραζιλία έμοιαζε ολοένα και ασχημότερη προς τον Δυτικό κόσμο, ο οποίος ήταν πια σε θέση να καταλάβει την κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα. Στο πλευρό των διαδηλωτών είχαν σταθεί από καιρό και οι «άνθρωποι των γραμμάτων» που τόνιζαν πως τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τα γήπεδα, έπρεπε να δοθούν για χάρη της κακής ποιοτικά παιδείας αλλά και του συστήματος υγείας. Τότε ανακοινώθηκε πως οι αρχές θα αυξηθούν κατά 170.000 άτομα, κάνοντας προσλήψεις ομάδων ασφαλείας ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης.

                           

Μάλιστα, πέραν την αύξησης προσωπικού, δημιουργήθηκαν και ειδικές στολές για τους αστυνομικούς. Ο κινηματογραφικός «Robocop» πέρασε στην καθημερινότητα των Βραζιλιάνων. Με νέες στολές, δακρυγόνα, σπρέι, όπλα με σφαίρες καουτσούκ και γκλοπ οι αρχές είχαν ξεκάθαρες εντολές: να καταστείλουν κάθε αντίδραση κατά του Μουντιάλ με οποιονδήποτε τρόπο.

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της Ντίλμα Ρούσεφ συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο των «εξεγερμένων» ακόμα και λίγες μέρες πριν την πρώτη σέντρα. Με διαφορετικές αφορμές αλλά τα γνωστά αίτια, ο κόσμος ξαναβγήκε στους δρόμους. Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Ρίο, το Σάο Πάολο αλλά και την Μπραζίλια είχαν μικρότερη έκταση από αυτά του καλοκαιριού του 2013, όμως έθεσαν εκ νέου υπό αμφισβήτηση το πλαίσιο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Τύπος προτρέπει ανοιχτά τον φίλαθλο κόσμο να μην πάει στη Βραζιλία, ενώ ομοσπονδίες χωρών εφιστούν την προσοχή των ταξιδιωτών τους. Η παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου δέχεται ένα βαρύτατο χτύπημα του οποίου οι συνέπειες μένει να φανούν τις επόμενες μέρες…

Πηγή: www.coppa.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση εργασίας για τον ένα χρόνο λουκέτου στην ΕΡΤ

Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00-16:00 προχωράει σήμερα ο κλάδος των Μέσων Ενημέρωσης, τιμώντας με αυτό το τον τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ένα χρόνο μετά το μαύρο που έπεσε στη Δημόσια Τηλεόραση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως και όλες οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας και οι τρεις Ομοσπονδίες στο χώρο του Τύπου (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ) «επαναβεβαιώνουν την ακλόνητη και αταλάντευτη βούληση μας για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ».
Στις 19:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί να μιλήσουν αρχηγοί των κομμάτων και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το δίκτυο της EΡΤopen, την ΕΤ3, τις συχνότητες των περιφερειακών ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα και από τα βραχέα σε όλο τον κόσμο.
«Στο συνεχιζόμενο εδώ και 12 μήνες αγώνα για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, κομβικό ρόλο για την μη ευόδωσή του, έπαιξε η δημιουργία και λειτουργία της κατ’ ευφημισμό «Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης″». Με αδιαφανείς διαδικασίες, με τροπολογίες επί τροπολογιών, με κατάργηση του ΑΣΕΠ, με διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, επιχειρήθηκε να λειτουργήσει η ΔΤ ως οριστική «ταφόπλακα» στην ΕΡΤ και την μακρά ιστορία της.

Η Ελλάδα ένα χρόνο τώρα κατέχει το θλιβερό παγκόσμιο προνόμιο να ισχυρίζεται ότι διαθέτει «Δημόσια Ραδιοτηλεόραση» με προσωπικό εποχικούς υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι σε αυτή τη φάση έχουν υπενοικιασθεί στη ΝΕΡΙΤ» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Νέα» κυβέρνηση - Νέα βίαιη καταστολή από τα ΜΑΤ

Το «προσωπείο» της έδειξε χθες η νέα κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, μιλώντας στη μόνη γλώσσα που ξέρει: τη βία. Στο υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, τα ΜΑΤ επετέθησαν απρόκλητα στις καθαρίστριες και στους αλληλέγγυους που διαμαρτύρονταν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης εναντίον τους, ενόψει της παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών από το νέο υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη.
Από τη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, τραυματίστηκαν συγκεντρωμένοι. «Μας τσάκισαν για να μη δει ο νέος υπουργός τις διαμαρτυρίες μας», δήλωσε στο Κόκκινο μια εκ των δικαιωμένων καθαριστριών, η Ευαγγελία Αλεξάκη. Συμπλήρωσε ότι «αυτή είναι η παραλαβή της νέας κυβέρνησης».. 
 
 
Σημειώνουμε ότι παραμένουν στο κέντρο αγώνα έξω από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, για 35η συνεχόμενη ημέρα, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες συνεπικουρούμενες από τους απολυμένους σχολικούς φύλακες που ενισχύθηκαν από συναδέλφους τους που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και τους «διαθέσιμους» εκπαιδευτικούς.
Άρειος Πάγος: Έως την Πέμπτη η απόφαση για τις καθαρίστριες
Οι απολυμένες καθαρίστριες μαζί με Σχολικούς Φύλακες, καθηγητές και εκατοντάδες αλληλέγγυους πραγματοποίησαν πορεία προς τον Άρειο Πάγο
Στο μεταξύ, ως την Πέμπτη αναμένεται η απόφαση των αρεοπαγιτών επί της αίτησης του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητεί να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των ΔΟΥ και παράλληλα διέταξε την επανατοποθέτησή τους.
Όπως είχε γράψει το ergasianet.gr, κατά τη χθεσινή συζήτηση της υπόθεσης, το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων.
Ακόμη, οι νομικοί παραστάτες του υπουργείου ανέφεραν ότι η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που υπαγορεύει τον περιορισμό των υπηρετούντων, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υπαλλήλων. Σκοπός αυτού του μέτρου, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης, που έχει γνωρίσει η χώρα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών.
Επίσης, το υπουργείο υποστήριξε ότι, από την υπόθεση των καθαριστριών, επιβαρύνεται το Δημόσιο με 209.000 ευρώ τον μήνα, χωρίς όμως να διευκρινίσει από που προέρχεται η εν λόγω επιβάρυνση, ενώ προσέθεσε ότι εάν επανέλθουν οι καθαρίστριες, το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί και με τους μισθούς τους και τις αποδοχές των συνεργείων καθαριότητας που έχουν υπογράψει ήδη σχετική σύμβαση.
Από την άλλη πλευρά, οι δύο δικηγόροι των καθαριστριών επισήμαναν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Παράλληλα, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης του ΥΠΟΙΚ, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο, επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων. Τόνισαν επίσης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης του Δημοσίου από την επανατοποθέτηση των καθαριστριών, όπως υποστηρίζει το υπουργείο.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Χαράλαμπος Νικολακόπουλος δήλωσε ότι οι εφοριακοί θα αγωνιστούν μέχρι να επιστρέψει και η τελευταία καθαρίστρια.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει τραμ

Η τελική πρόταση για το τραμ Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε τη Δευτέρα από το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) και σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης είναι η πρώτη πρόταση που θα καταθέσει ο δήμος στο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε το δίκτυο του τραμ θα είναι μήκους 24 χλμ., θα έχει 43 στάσεις, πέντε εκ των οποίων θα είναι κοινές με το Μετρό (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, Πανεπιστήμια, Παπάφη, Πρώην Νομαρχία, Μίκρα), πέντε τερματικούς σταθμούς, ένα ένα αμαξοστάσιο 45 στρεμμάτων και ηλεκτροκίνηση με εναέρια καλώδια.

Το κόστος της κατασκευσής του ανέρχεται στα 20-22 εκατ. ευρώ ανά χλμ. (συνολικό κόστος 515,76 εκ. ευρώ).

Η μετακίνηση των επιβατών θα γίνεται με 45 αρθρωτά οχήματα χαμηλού δαπέδου, χωρητικότητας 220 ατόμων (140 όρθιοι, 40 καθήμενοι), τα οποία θα έχουν μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ./ώρα, ενώ συνολικά θα μετακινούνται περίπου 172.700 επιβάτες την ημέρα, με δυνατότητα να φτάσουν τους 196.300.

Το συνολικό κόστος λειτουργίας και συντήρησης ανά επιβάτη είναι 0,4 ευρώ και η τιμή του εισιτηρίου μπορεί να είναι κοντά στο 1 ευρώ.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης που παρουσιάστηκε προβλέπει δημοπράτηση του έργου ως το τέλος του 2014 (με την προϋπόθεση ότι όλες οι εγκρίσεις θα δοθούν το δεύτερο εξάμηνο), ανάθεση του έργου ως το τέλος του 2016, κατασκευή της πρώτης φάσης (ΚΤΕΛ – Ελαιώνες) ως το τέλος του 2020, κατασκευή δεύτερης φάσης (ΧΑΝΘ – Μίκρα) ως το τέλος του 2025 και κατασκευή της τρίτης φάσης (ΝΣΣ - Πανεπιστήμιο) ως το τέλος του 2030.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!