EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: Λίμνες και ποτάμια σε τιμή ευκαιρίας!

Μετά από το νέο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς του Υπουργείου Οικονομικών, ανοίγει ο δρόμος για την πώληση και εκμετάλλευση ακινήτων παραλίμνιων και παρόχθιων περιοχών κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το thrakitoday, μετά τον έλεγχο άρθρων του σχετικού σχεδίου Νόμου προκύπτουν τρομακτικά στοιχεία σχετικά με το μέλλον τόσο παραλιών όσο και λιμνών και ποταμιών της χώρας, η εκμετάλλευση των οποίων μπορεί πλέον να περάσει στα χέρια ιδιωτών.

Πρόσφατα, σε σχετική λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία αφορούσε παραλίες της χώρας οι οποίες έχουν μπει στο «μάτι» του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ήταν ανάμεσά τους παραλίες της Ξάνθης.

Το περιεχόμενου του νομοσχεδίου

Το επίμαχο Νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στους πιθανούς επενδυτές να εκμεταλλεύονται τις παραλιακές ζώνες που βρίσκονται περιμετρικά των ακινήτων. Πρακτικά μιλάμε για ένα μοντέλο ανάπτυξης που δίνει τη δυνατότητα στον κάθε επενδυτή να ιδιωτικοποιεί μέρος των παραλιών.
Το ίδιο σχέδιο Νόμου ωστόσο φαίνεται πως παρέχει αντίστοιχες δυνατότητες και σε επενδυτές που θα στραφούν σε ακίνητα παραλίμνιων ή παρόχθιων περιοχών.

Το άρθρο 2 του σχετικού νομοσχεδίου ορίζει τις παρόχθιες περιοχές σε 44 λίμνες και ποτάμια της χώρας οι οποίες μπορούν να παραχωρηθούν σε ιδιώτες για τουριστική ή άλλους είδους ανάπτυξη.

Βάσει του νέου νομοσχεδίου, οι επενδυτές θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν αποκλειστική χρήση στις όχθες λιμνών και ποταμιών αλλά ακόμα και να χτίσουν ή να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες κατασκευές, με τους επιστήμονες να μιλούν για μια οικολογική καταστροφή, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο εφαρμοστεί στην πράξη.

Το ίδιο νομοσχέδιο μάλιστα εξαιρεί από κάθε κανόνα προστασίας τη συντριπτικά πλειονότητα των ποταμών και των λιμνών της χώρας, αφού ορίζει όχθες και παρόχθιες ζώνες μόνο σε 17 ποτάμια και 27 φυσικές και τεχνικές λίμνες, ενώ ακόμη και σε αυτά προβλέπει δυνατότητα εξαιρέσεων από κάθε προστασία και μάλιστα με μια κοινή υπουργική απόφαση ή πράξη άλλης Αρχής ώστε να εξυπηρετηθούν ιδιωτικές επενδύσεις.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: Λίμνες και ποτάμια σε τιμή ευκαιρίας!

Το νομοσχέδιο αντικρούει στην περιβαλλοντική νομοθεσία.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει υπογραφεί για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την Α” Ζώνη ορίζει ρητά ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα, ενώ την ίδια στιγμή η Α΄ Ζώνη βρίσκεται μέσα στο νομοσχέδιο».

Το βασικό νομοθετικό εργαλείο που διαθέτει η ΕΕ για την προστασία των θαλασσών της είναι η Οδηγία Πλαίσιο για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, της οποίας στόχος είναι η επίτευξη ή η διατήρηση «Καλής Περιβαλλοντικής Κατάστασης» στα θαλάσσια ύδατα μέχρι το 2020, ενώ η αναβάθμιση της γνώσης για τον υποθαλάσσιο χώρο είναι επίσης μία από τις δράσεις της στρατηγικής για τη «Γαλάζια Ανάπτυξη».

Μέσω του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» τα κονδύλια που θα διατεθούν ως το 2020 για τον σκοπό αυτόν φθάνουν τα 80 δισ. ευρώ, ενώ στόχο αποτελεί μέχρι το 2020 η πλήρης χαρτογράφηση του βυθού όλων των ευρωπαϊκών θαλασσών.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: Λίμνες και ποτάμια σε τιμή ευκαιρίας!

Λίμνες και ποτάμια στη Βόρεια Ελλάδα

Ποτάμια όπως ο Έβρος, δεν διαθέτουν όχθη και παρόχθια ζώνη, άρα και καμία προστασία ενώ την ίδια τύχη επιφυλάσσει το νομοσχέδιο και για λίμνες όπως η Ισμαρίδα στη Θράκη.

«Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δεν έχει καμία περιβαλλοντική λογική ειδικά σε όσα προβλέπει για τις λίμνες και τα ποτάμια. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να θεωρείται ότι έχουν όχθες ο Νέστος και η Βιστωνίδα, αλλά όχι η γειτονική Ισμαρίδα» αναφέρει στην εφημερίδα «Χρόνος της Κομοτηνής», ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας κ. Μάνος Κουτράκης, προσθέτοντας πως η εκτέλεση έργων απαγορεύεται στις παρόχθιες περιοχές που προβλέπει το νομοσχέδιο.

«Πρόκειται για περιοχές που είναι στην Α” ζώνη του δικτύου Natura, όπου απαγορεύονται έργα. Είναι προφανές ότι αυτοί που συνέταξαν το νομοσχέδιο δεν έχουν λάβει υπόψιν τους την περιβαλλοντική νομοθεσία».

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: Λίμνες και ποτάμια σε τιμή ευκαιρίας!

Παραλίες

Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός παραλιών σε Χαλκιδική και Αν. Μακεδονία και Θράκη έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, προς πώληση οδηγεί ο νόμος τους αιγιαλούς ακόμη και λίμνες και ποτάμια που ανήκουν σε προστατευόμενες περιοχές.

Όπως είχε γίνει γνωστό σε ρεπορτάζ του «Χ» στις 20 Μαΐου παραθαλάσσιες εκτάσεις του Δήμου Κομοτηνής στις πλέον τουριστικές και πολυσύχναστες περιοχές του Φαναρίου και της Αρωγής μπήκαν στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου 
(ΤΑΙΠΕΔ).

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο εκτάσεις, η μία στην Αρωγή κοντά στη λίμνη Καρατζά 19,147 τ.μ. και η άλλη στο Φανάρι κοντά στο λιμάνι στην παραθαλάσσια περιοχή «Κολώνες του Μεταξά» 13,111 τ.μ..
Οι πίνακες παρακάτω «μιλούν» από μόνοι τους….

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: Λίμνες και ποτάμια σε τιμή ευκαιρίας!

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: Λίμνες και ποτάμια σε τιμή ευκαιρίας!

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η λίστα με τα επαγγέλματα που απελευθερώνονται

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι από τις αλλαγές, βάσει λίστας ΟΟΣΑ, στο νομικό πλαίσιο που διέπει φαρμακεία, γάλα, αρτοποιεία, κυριακάτικο εμπόριο και φορτηγά λιμουζίνες, το κείμενο του μνημονίου, που αποκάλυψε την Πέμπτη το Capital.gr, προβλέπει νέο κύκλο απελευθερώσεων το καλοκαίρι, στο τέλος Σεπτεμβρίου και, στην αρχή του 2015, αν οι μεταρρυθμίσεις δεν κριθούν πετυχημένες στις αξιολογήσεις που θα γίνουν από κοινού με την τρόικα.
 
Το χρονολόγιο των «κρίσεων» και των νέων νόμων, αν κριθούν αναγκαίοι, παρουσιάζεται σε ειδικό πίνακα-παράρτημα του μνημονίου.

Σε άλλον πίνακα καταγράφονται μία προς μία οι δεσμεύσεις της Ελλάδας για αλλαγές σε σειρά επαγγελμάτων. Μεταξύ αυτών σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, υποθηκοφυλακεία, μηχανικούς διυλιστήρια, επαγγέλματα υγείας και τεχνικούς.

Οι δεσμεύσεις περιλαμβάνονται στο λεγόμενο «τεχνικό» μνημόνιο, ένα από τα 3 συνολικά κείμενα του μνημονίου με τις ρήτρες που πρέπει να πληροί η Ελλάδα.

Περιλαμβάνεται «τσουνάμι» μέτρων: Aπό κατάργηση εκπτώσεων σε δαπάνες, νέο μισθολόγιο, αλλαγή μη μισθολογικών δαπανών, νέο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, νέο ασφαλιστικό, έως κατάργηση φόρων-τελών υπέρ τρίτων, αλλά και επανεξέταση απόδοσης του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο με παρεμβάσεις «εξάλειψης» εξαιρέσεων, αν χρειαστούν από το 2015.

Νέες παρεμβάσεις στη λίστα ΟΟΣΑ

Σύμφωνα με το μνημόνιο, οι παρεμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση στο πεδίο της λίστας ΟΟΣΑ είναι:

1. Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Αν δεν υπάρχει σημαντική μείωση των τιμών μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2014, θα υπάρξει άμεση απελευθέρωση για όλα τα προϊόντα.

2. Φαρμακεία. Επανεξέταση στο τέλος Σεπτεμβρίου 2014, με βάση τις πρακτικές σε άλλες χώρες της ΕΕ και νομοθεσία στο τέλος του 2014 με τις αλλαγές που απαιτούνται για να ευθυγραμμιστεί το πλαίσιο λειτουργίας τους.

3. Γάλα. Αξιολόγηση των επιπτώσεων στο τέλος του 2014 και δέσμευση για πρόσθετες νομοθετικές αλλαγές αμέσως, εάν παραμείνουν οι τιμές του γάλακτος σε υψηλά επίπεδα.

4. Ψωμί / αρτοποιεία. Αξιολόγηση έως το τέλος Σεπτεμβρίου και, αν χρειαστεί νέες αλλαγές στο τέλος του 2014.

5. Κυριακάτικο Εμπόριο. Θέσπιση έως το τέλος Ιουνίου των 3 νέων τουριστικών περιοχών που θα έχουν πλήρη απελευθέρωση (Ρόδος, Κως, Ερμούπολη Σύρου, ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένης και Τσιμισκή και Χαλκιδικής, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης της Ερμού και της περιοχής πέριξ της Ομόνοιας αλλά και της Ραφήνας. Θα αποφασιστεί, μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2015, αν θα επεκταθούν άμεσα οι αλλαγές σε ολόκληρη τη χώρα.

6. Απελευθέρωση αδειοδότησης φορτηγών – λεωφορείων, λιμουζίνων. Αξιολόγηση έως το τέλος Σεπτεμβρίου και υιοθέτηση αλλαγών στο τέλος του 2014 σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές ανά την ΕΕ.

7. Λιανικές Πωλήσεις. Αξιολόγηση έως το τέλος του 2014 των περιορισμών επί των πωλήσεων και υιοθέτηση νομοθεσίας μέχρι το τέλος Μαρτίου 2015.

Νομικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα

Στα νομικά κατοχυρωμένα Επαγγέλματα το μνημόνιο προβλέπει σειρά άρσης περιορισμών που διαπιστώνει ακόμη η τρόικα:

- Δικηγόροι
Αποσαφήνιση της αναφοράς του Κώδικα Δικηγόρων με τον κατώτατο μισθό για τους μισθωτούς δικηγόρους, θέσπιση νομοθεσίας για την κατάργηση από τον κώδικα των δικηγόρων της αποζημίωσης απόλυσης σε περίπτωση εθελουσίας εξόδου και εισαγωγή διάταξης παρόμοιας με το άρθρο 7 του Ν. 2112/1920 ου Κώδικα Δικηγόρων, (έτσι ώστε κάθε μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης που είναι επιβλαβής για το δικηγόρο να θεωρείται ως καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους του εργοδότη).

- Συμβολαιογράφοι
Αξιολόγηση των αμοιβών και του πλαισίου διατήρησης της δραστηριότητας των συμβολαιογράφων. Υιοθέτηση νομοθεσίας για την ευθυγράμμισή τους με τις βέλτιστες πρακτικές στην ΕΕ έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2014.

- Δικαστικοί Επιμελητές
Αξιολόγηση των απαιτήσεων εισόδου, των τελών σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ. Υιοθέτηση νομοθεσίας για την τροποποίηση αδικαιολόγητων ή δυσανάλογων απαιτήσεων, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2014.

- Υποθηκοφυλακεία
Αξιολόγηση απαιτήσεων εισόδου, πάγια τελών, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ. Υιοθέτηση νομοθεσίας για την τροποποίηση αδικαιολόγητων ή δυσανάλογων απαιτήσεων, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού έως το τέλος Σεπτέμβρίου 2014.

- Μηχανικοί, (συμπεριλαμβανομένων των αρχιτεκτόνων και των τοπογράφων)
Υιοθέτηση νομοθεσίας για την τροποποίηση αδικαιολόγητων ή δυσανάλογων απαιτήσεων που περιορίζουν κάποιες δραστηριότητες σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, σύμφωνα με τη γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Υποβολή προς το Συμβούλιο Επικρατείας Προεδρικών Διαταγμάτων καθορισμού των προτύπων για σύνθετες δραστηριότητες. Υιοθέτηση και εφαρμογή των διατάξεων έως το τέλος Νοεμβρίου 2014.

- Επιχειρήσεις εμπορίας καυσίμων-Διυλιστήρια
Υιοθέτηση νομοθεσίας που να απαιτεί την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών-εκροών σε όλη τη διύλιση και χονδρική προμήθεια συναλλαγών. Εγκατάσταση των συστημάτων εισροών-εκροών σε όλη την Ελλάδα έως τον Αύγουστο του 2014.

- Μεσολαβητές
Υιοθέτηση νομοθεσίας για το άνοιγμα του επαγγέλματος του διαμεσολαβητή σε μη νομικούς.

- Επαγγέλματα υγείας
Νομοθεσία για τη δημιουργία κλινικών ημερήσιας φροντίδας, υιοθέτηση της δευτερογενούς νομοθεσίας για να καθοριστούν τα τεχνικά πρότυπα για τον καθορισμό κλινικών, νομοθεσία για τη μείωση των ελάχιστων απαιτήσεων σε τετραγωνικά.

- Κομμωτήρια / μανικιουρίστες
Επανέλεγχος στις απαιτήσεις αδειοδότησης, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ και υιοθέτηση νομοθεσίας έως το τέλος Ιουνίου.

- Φορτοεκφορτωτές
Καθιέρωση κατάρτισης για της είσοδο στο επάγγελμα και εκκίνηση στο τέλος Ιουνίου.

- Τεχνικοί τηλεόρασης
Κατάργηση του συστήματος αδειοδότησης.

- Ενεργειακοί επιθεωρητές
Εξετάσεις πιστοποίησης συμπεριφοράς.

- Φαρμακεία
Εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ σχετικά με την ιδιοκτησία και τη λειτουργία των φαρμακείων.

- Ψυχαγωγικές δραστηριότητες και αθλητικά κέντρα
Επανεξέταση των περιορισμών για τη δημιουργία κέντρων αναψυχής και αθλητισμού (ελάχιστες απαιτήσεις χώρου, περιορισμένος κατάλογος των προσφερόμενων υπηρεσιών κλπ) σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ. Υιοθέτηση νομοθεσίας για την τροποποίηση αδικαιολόγητων ή δυσανάλογων απαιτήσεων, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού έως το τέλος Ιουνίου.

- Ναυτικοί
Αξιολόγηση εισόδου στο επάγγελμα, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ. Υιοθέτηση νομοθεσίας για την τροποποίηση αδικαιολόγητων ή δυσανάλογων απαιτήσεων, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένης και της κατάργησης της υποχρέωσης παρακράτησης αμοιβών από τους μισθούς των ναυτικών.

- Αναλογιστές
Νομοθεσία που θα ρυθμίζει τις εξετάσεις πιστοποίησης και έναρξη εξετάσεων.

- Τεχνικά επαγγέλματα (56 επαγγέλματα)
Υποβολή προς το Συμβούλιο της Επικρατείας Προεδρικού Διατάγματος για την αντικατάσταση της επαγγελματικής εμπειρίας από σεμινάρια.

- Εμπόριο λιπασμάτων (10 επαγγέλματα)
Υποβολή προς το Συμβούλιο της Επικρατείας Προεδρικών Διαταγμάτων για τον καθορισμό των προδιαγραφών για τα προγράμματα κατάρτισης, έκδοση του παράγωγου δικαίου και καθιέρωση μαθημάτων. Έως τέλος Ιουνίου 2014

- Γεωτεχνικοί (γεωπόνοι, δασολόγοι, γεωλόγοι, ιχθυολόγοι)

Υιοθέτηση νομοθεσίας για να καταργήσει την υποχρεωτική έκδοση των επαγγελματικών ταυτοτήτων και της ένταξης στο Επιμελητήριο και κατάργηση της υποχρεωτικής παρουσίας για δήμους άνω των 5.000 κατοίκων.

Πηγή: www.capital.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ; ΠΑΡΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ!

Λοιπόν, σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα –από τη φύση του- πολύ ενοχλητικό θέμα: Τις εισπρακτικές εταιρίες.

Ακόμα και στον συνεπέστερο των δανειοληπτών δεν είναι καθόλου ξένο το φαινόμενο να ενοχλήθηκε κάποια στιγμή από εισπρακτική εταιρία, έστω και για υπολειπόμενη απαίτηση της τράπεζας η οποία ήταν μικρότερη από το κόστος του τηλεφωνήματος...

Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους δανειολήπτες (ίσως εξαιτίας του ενοχικού δεσμού και συνάμα συνδρόμου του οφειλέτη έναντι του δανειστή) θεωρούν, ότι οφείλουν να υποστούν αυτή τη διαδικασία, κατά την οποία συνήθως καλούνται «εκ μέρους» κάποιας Τράπεζας, ακούν στα γρήγορα ένα όνομα και έναν αριθμό μητρώου, αμέσως μετά τους ζητείται να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους με βάση τα προσωπικά τους δεδομένα και, αφού ολοκληρωθούν τα προκαταρκτικά, μπαίνουμε στο ψητό. Δηλαδή αρχίζει η δήθεν «ενημέρωση» περί της οφειλής, του ληξιπρόθεσμου ύψους της, οι διάφορες τακτικές με τις οποίες πιεστικά ζητείται από τον δανειολήπτη να απαντήσει αν και πότε θα κάνει κάποια κατάθεση ποσού, ύστερα ακολουθεί η απέλπιδα προσπάθεια της κατάθεσης «έστω 100 ευρώ, για να μείνει ο φάκελος ανοιχτός» και στο τέλος φτάνουμε στις «ενημερώσεις» ότι θα σας γίνει εξώδικο (λες και το εξώδικο παράγει κάποια οιονεί δικαστική απόφαση από την οποία κινδυνεύει ο δανειολήπτης) ή ακόμα και η προειδοποίηση ότι η Τράπεζα θα προβεί σε διαταγή πληρωμής.


Οι περισσότεροι από τους πολίτες νομίζουν ότι απευθύνονται σε υπάλληλο της ίδιας της τράπεζας με την οποία έχουν συμβληθεί, αφού ο τρόπος με τον οποίο συστήνονται οι καλούντες τείνει μάλλον προς την σκοπούμενη παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών παρά προς την πραγματική ενημέρωση του λήπτη της κλήσης, περί της ταυτότητας του συνομιλητή του… .


Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι, χωρίς τη δική σας ρητή συναίνεση τέτοια επικοινωνία δεν είναι επιτρεπτή κι αν ακόμα συμβαίνει, τότε η παράνομη παροχή και διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων συνιστά άδικη πράξη (αδικοπραξία);


Τι θα λέγατε αν σας έλεγα, ότι για κάθε τέτοια πράξη μπορείτε να λάβετε αποζημίωση δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) κατ’ ελάχιστο όριο αλλά και να υποβάλλεται μήνυση, ώστε να διωχθούν ποινικά και να επιβληθούν ποινές φυλάκισης και υψηλά πρόστιμα, σε όλους όσοι ευθύνονται για την παράνομη παροχή και διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων;

Ξέρω…αυτά που σας λέω ακούγονται εξωπραγματικά.

Κι όμως ισχύουν!
Συγκεκριμένα, από τον Ν.2472/1997, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον Ν.3471/2006 (ΦΕΚ Α 133/28.06.2006) και σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.3917/2011 (ΦΕΚ Α, 22), κάθε παράνομη παροχή, διαχείριση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, συνιστά παρανομία, η οποία αποκρούεται από την ελληνική έννομη τάξη.


Προς το σκοπό αυτό, αρχικώς με τον Ν.2472/1997, προβλεπόταν (στο άρθρο 23) αποζημίωση ελάχιστου ύψους 2.000.000 δραχμών, διάταξη, η οποία διατηρήθηκε σε ισχύ και επί της ουσίας επαναλήφθηκε στο άρθρο 14 του Ν. 3471/2006, όπου προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεως της ηθικής βλάβης του παθόντος ελάχιστου ύψους 10.000€, ενώ απέκτησε και υπερνομοθετική ισχύ μετά τη θέση σε ισχύ του άρθρου 13 του Ν. 3917/2011 με το οποίο ενσωματώθηκε στην Ελληνική έννομη τάξη το Άρθρο 13 της Οδηγίας 2006/24/ΕΚ, όπου θεσπίζεται εκ νέου ως ελάχιστη αποζημίωση το ποσό των 10.000€.

Βέβαια, θα με ρωτήσετε, «μα οι τράπεζες δεν τα γνωρίζουν αυτά»; Και βέβαια, τα γνωρίζουν! Και η αμέσως επόμενη ερώτησή σας υποθέτω ότι θα είναι «Και τότε γιατί επιμένουν να μας καλούν, αφού απαγορεύεται;;; Θέλουν να χάνουν λεφτά;;;».

Όχι, η αλήθεια είναι ότι οι τράπεζες, κατά την υπογραφή της δανειακής σας σύμβασης, εκεί που σας γύριζαν τις σελίδες και υπογράφατε, φρόντισαν να συμπεριλάβουν μεταξύ των άλλων κι έναν Ειδικό Όρο, σύμφωνα με τον οποίο εσείς φαίνεστε να συναινείτε στην παροχή, διαχείριση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Ωστόσο, ο όρος αυτός, όπως και όλοι οι υπόλοιποι προδιατυπωμένοι Γενικοί Όροι των Συναλλαγών που εμπεριέχονται σε κάθε δανειακή σύμβαση δεν σημαίνει ότι ισχύουν επειδή εσείς δεν γνωρίζατε τι υπογράφατε. Απεναντίας, από την 1219/2001 απόφαση του Αρείου Πάγου, έχει κριθεί κατά τρόπο τελεσίδικο και αμετάκλητο ότι οι όροι αυτοί αποτελούν Γενικούς Όρους των Συναλλαγών, το κύρος των οποίων ελέγχεται κανονικά από τα δικαστήρια της ουσίας.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό, πολύ απλά, σημαίνει ότι εσείς, χωρίς να γνωρίζετε τι ακριβώς υπογράψατε, φέρεστε να δώσατε το δικαίωμα στην τράπεζα να διαχειριστεί κατά το δοκούν τα προσωπικά σας δεδομένα.

Ωστόσο, αυτός ο όρος, ως Γενικός Όρος των Συναλλαγών που είναι προδήλως άκυρος ως καταχρηστικός, αφού εκμεταλλεύεται την απειρία και την άγνοια του δανειολήπτη κατά τη συναλλαγή, άλλως επειδή εκμεταλλεύεται την δεσπόζουσα συμβατική θέση της τράπεζας κατά την προσφιλή αλλά επίσης απαγορευμένη επιθετική εμπορική τους πρακτική, όταν εξεταστεί από το δικαστήριο, θα κριθεί άκυρος ως καταχρηστικός και επομένως, δεν νομιμοποιεί την πράξη της τράπεζας.

Έτσι, τόσο η Τράπεζα όσο και η εισπρακτική εταιρία διαπράττουν αδίκημα κάθε φορά που σας καλούν για το οποίο έχουν αστικές και ενδέχεται να έχουν και ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Βέβαια, θα μου πείτε πάλι, «καλά τα λες εσύ αλλά όλα αυτά είναι στη θεωρία». Όχι ακριβώς…Υπάρχει ήδη δεδικασμένο του Εφετείου Αθηνών σχετικά με το θέμα το οποίο μάλιστα είναι προσβάσιμο μέσω ίντερνετ σε όλες και όλους σας. Μάλιστα, το δεδικασμένο αυτό παρήχθη από μια και μοναδική κλήση εισπρακτικής εταιρίας σε… δικηγόρο!


πηγη
Επομένως, αυτό το οποίο έχετε να κάνετε εσείς είναι να πάρετε το εξώδικο που σας δίνει σήμερα έτοιμο το Χωνί και να το αποστείλετε με ένα φαξ ή μια συστημένη επιστολή με απόδειξη παραλαβής στην Τράπεζα που σας ενοχλεί μέσω της εισπρακτικής της εταιρίας. Αυτό ήταν.
Υπόδειγμα εξωδίκου προς τράπεζες για οχλήσεις
Για πιο εμπεριστατωμενη ενημερωση και αντισταση κατα των τραπεζων και των εισπρακτικων εταιρειων τους μπορειτε να επισκεφθειτε την ιστοσελιδα "Δανειοληπτες ενημερωμενοι και οχι απελπισμενοι"...
Οσον αφορα τους τηλεφωνικους αριθμους που εμφανιζονται στο βιντεο ουτε ενας απο αυτους δεν ειναι καταχωρημενος στην ιστοσελιδα του ΟΤΕ (www.whitepages.gr) καθως και στο 11888.
Οι τραπεζες πρεπει να δωσουν εξηγησεις γι' αυτο το θεμα δεδομενου οτι αυτοι που χρησιμοποιουν αυτα τα νουμερα γνωριζουν απορρητα προσωπικα δεδομενα των πελατων τους.
Εκτεθειμενο επισης και το κρατος σ' αυτη την περιπτωση που επιτρεπει σε ανωνυμους να μεταχειριζονται το δικτυο του ΟΤΕ οταν την ιδια στιγμη κοπτεται να φακελωσει ακομα και τα καρτοκινητα τηλεφωνα.
- See more at: http://sklantzithres.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1888.html#sthash.yOS1GEzd.dpuf

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση


- Ο Γκίκας Χαρδούβελης διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών μετά τον ανασχηματισμό
- Οι αμετακίνητοι: Μητσοτάκης, Αθανασίου, Αβραμόπουλος, Κεφαλογιάννη, Βαρβιτσιώτης, Βρούτσης
- Νέοι υπουργοί στο Ανάπτυξης (Νίκος Δένδιας), στο Παιδείας (Ανδρέας Λοβέρδος), στο Υγείας (Μάκης Βορίδης)
- Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (υφυπουργός Ανάπτυξης), στο Πολιτισμού (Άντζελα Γκερέκου, υφυπουργός)
- Εκτός κυβέρνησης έμειναν: Άδωνις Γεωργιάδης, Σίμος Κεδίκογλου, Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Μιχελάκης, Θανάσης Τσαυτάρης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Θόδωρος Καράογλου
- Αύριο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αντώνη Σαμαρά
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος σαρωτικού ανασχηματισμού επιβεβαιώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, να ανακοινώνει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Στο υπουργείο που βρέθηκε στο επίκεντρο του αναχηματισμού, το Οικονομικών, οι πληροφορίες πως θα «σπάσει» δεν επιβεβαιώθηκαν και τον Γιάννη Στουρνάρα, που οδεύει προς την Τράπεζα της Ελλάδος, διαδέχεται ο οικονομολόγος Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο δεν αλλάζει, αφού παραμένουν στις θέσεις τους τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης.
Αντίθετα, αλλάζει ριζικά το αναπτυξιακό επιτελείο της κυβέρνησης, αφού στο υπουργείο Ανάπτυξης, τον Κωστή Χατζηδάκη που βρέθηκε εκτός κυβέρνησης διαδέχεται ο Νίκος Δένδιας και μπαίνουν ως υφυπουργοί οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Έκπληξη και ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος.
Ριζική αλλαγή και στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών
Στα υπουργεία τους παραμένουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Νίκος Δένδιας, Δημήτρης Αβραμόπουλος (δε φεύγει ούτε η Φώφη Γεννηματά), Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός του Εύη Χριστοφιλοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (παραμένει και ο υφυπουργός του Μιχάλης Παπαδόπουλος), Γιάννης Μανιάτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Χαράλαμπος Αθανασίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Δημήτρης Σταμάτης.
Αντίθετα, υπουργείο αλλάζει ο Νίκος Δένδιας και περνάει… απέναντι, από το Δημόσιας Τάξης στην Κατεχάκη πάει στο Ανάπτυξης στη Μεσογείων!

Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι Άδωνις Γεωργιάδης (αρνήθηκε να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ) αλλά και η υφυπουργός του Ζέτα Μακρή, Σίμος Κεδίκογλου, Κωστής Χατζηδάκης, Θανάσης Τσαυτάρης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και οι υφυπουργοί του Κώστας Γκιουλέκας και Συμεών Κεδίκογλου, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Θόδωρος Καράογλου, Γιάννης Μιχελάκης και ο αναπληρωτής του Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Θανάσης Σκορδάς.

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος που αντικαθιστά τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στο υπουργείο Παιδείας, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος που αναλαμβάνουν υφυπουργοί Ανάπτυξης, η Άντζελα Γκερέκου που αναλαμβάνει υφυπουργός Πολιτισμού, ο Γιώργος Ντόλιος που μπαίνει υφυπουργός Εσωτερικών.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα εκείνων που φεύγουν κατ” αρχήν από την κυβέρνηση και στην συνέχεια εκείνων οι οποίοι μπαίνουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Το νέο υπουργικό Συμβούλιο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ / ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης - Χρήστος Σταϊκούρας (αναπληρωτής, υπεύθυνος για τα έσοδα)
- Γιώργος Μαυραγάνης (υφυπουργός, αρμόδιος για τις δαπάνες)
Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης Εύη Χριστοφιλοπούλου
Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος Γιώργος Ντόλιος (υφυπουργός)
Θεόφιλος Λεονταρίδης (υφυπουργός)
Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος Δημήτρης Κούρκουλας
Άκης Γεροντόπουλος
Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος Φώφη Γεννηματά (Αναπληρωτής)
Γιάννης Λαμπρόπουλος (υφυπουργός)
Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  Νίκος Δένδιας Νότης Μηταράκης
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Γεράσιμος Γιακουμάτος
Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Μιχάλης Παπαδόπουλος
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης Νικόλαος Ταγαράς (Αναπληρωτής)
Ασημάκης Παπαγεωργίου (υφυπουργός)
Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος
Κώστας Κουκοδήμος
Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας Άντζελα Γκερέκου (υφυπουργός)
Γιάννης Ανδριανός (υφυπουργός Αθλητισμού)
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης Βασίλης Κεγκέρογλου
Αντώνης Μπέζας
Γιάννης Πλακιωτάκης
Υγείας Μάκης Βορίδης Λεωνίδας Γρηγοράκος (αναπληρωτής)
Κατερίνα Παπακώστα (υφυπουργός)
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Καρασμάνης Πάρις Κουκουλόπουλος (υφυπουργός)
Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου
Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας
Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός
Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό – Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανασχηματισμός: Το τελετουργικό της ΑΠΑΤΗΣ

Είναι να γελά κανείς, αλλά και να οργίζεται, με όλο αυτό το σήριαλ που παίζεται με τον Ανασχηματισμό. Τα σενάρια γύρω από τα ονόματα, τους «κομμένους» και τα «νέα πρόσωπα» έχουν πάρει τερατώδεις διαστάσεις: Μπροστά τους το εμετικό και διεστραμμένο σήριαλ, «Κλεμμένα Όνειρα», ωχριά…
 

Σήμερα, ειδικά, τα ΜΜΕ μας πυροβολούν κατά ριπάς. Κάθε πέντε ή δέκα λεπτά διακόπτουν το πρόγραμμά τους για να μας «πληροφορήσουν» για τα σενάρια κ.λπ…

Ένα, ΟΧΙ μόνο ασήμαντο πολιτικό γεγονός, αλλά γεγονός κορυφαίας πολιτικής ΑΠΑΤΗΣ, το εμφανίζουν, μέσω του τελετουργικού θεάματος, σαν το κορυφαίο πολιτικό ζήτημα της χώρας…

Κάθε τελετουργικό θέαμα είναι μέγιστη ΑΠΑΤΗ και δόλια κοροϊδία, ακριβώς διότι πίσω από αυτό συγκαλύπτονται ΟΛΑ τα ΟΥΣΙΩΔΗ πολιτικά ζητήματα, συγκαλύπτονται οι νέες συμφορές που περιμένουν τον ελληνικό λαό από τα δωσίλογα ανδρείκελα των μαφιόζων του χρήματος.

Εδώ, ετοιμάζονται νέα Μνημόνια, νέες σφαγές του ελληνικού λαού, το ΓΕΝΙΚΟ ξεπούλημα της Ελλάδας, ο ΤΑΦΟΣ μας και τα όργανα των πραιτωριανών της δωσίλογης «ενημέρωσης», παρουσιάζουν τον Ανασχηματισμό, την ανακύκλωση της κυβερνητικής «συμμορίας», σαν κορυφαίο πολιτικό γεγονός…

Ο ελληνικός λαός τους καταπόντισε σε μικρή μειοψηφία (αυτό είναι το πολιτικό ουσιώδες) και αυτοί ανακυκλώνουν τα σάπια υλικά τους, για να κουκουλώσουν το εκλογικό τους Βατερλό…

Μας δολοφονούν ανελέητα και το ίδιο ανελέητα μας εμπαίζουν…

Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε ακόμα;


πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι τραπεζίτες τον πρώτο λόγο

Γκίκας Χαρδούβελης: Ο νέος υπουργός Οικονομικών!!!
Έφυγε ο ένας υπάλληλος των τραπεζιτών, ένας σημιτάνθρωπος, ο Στουρνάρας και ήρθε ο άλλος υπάλληλος της τραπεζικής κακουργίας και του σημιτισμού:
Ο Γκίκας Χαρδούβελης.


Και μόνο αυτό δείχνει ΟΧΙ μόνο την ΑΠΑΤΗ του Ανασχηματισμού, αλλά και ότι το τελικό πρόσταγμα στον ανασχηματισμό το έχουν οι τραπεζίτες, η χρηματιστηριακή χούντα του 4ου Ράιχ…

Ο σημιτισμός είναι το ανώτατο στάδιο της δωσίλογης υπαλληλίας του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και του ευρω-χουντισμού ΚΑΙ αποτελεί τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ και τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε κυβερνητικής «συμμορίας»…

Κατά τα άλλα ο ανασχηματισμός ανακάτεψε απλώς τα χαρτιά της κυβερνητικής τράπουλας, στην τσόχα του πολιτικού παιχνιδιού της ΑΠΑΤΗΣ και του ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ μας: Μια μικρή, γελοιογραφική παρένθεση πριν την πτώση αυτής της κυβέρνησης…


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι χούντες κλείνουν πριν από όλα την τηλεόραση

Το πρώτο βήμα για την επιβολή των δικτατοριών όπως και των εξεγέρσεων-επαναστάσεων, βέβαια, είναι το κλείσιμο ή η κατάληψη της τηλεόρασης. Μέσα στις βαρύγδουπες αρλούμπες του  ελεγχόμενου συστήματος των Media, τα τελευταία χρόνια, η βασική αυτή αρχή ξεχάστηκε.

Το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν ήταν μια τυχαία πράξη, ένα μεμονωμένο γεγονός της τροϊκανής συγκυβέρνησης που έγινε με τον απόλυτα μαφιόζικο τρόπο του Αντώνη Σαμαρά και του επιτελείου του Μαξίμου. Απόδειξη ότι ένα χρόνο μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, η ίδια άθλια κυβέρνηση έβαλε εσπευσμένα λουκέτο στη Βουλή.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ και τα όσα επακολούθησαν έδειξε, αυτό το χρόνο, τρία πράγματα. Δεν πρόκειται για μια τυχαία ενέργεια. Το λουκέτο συνέβη την περίοδο που σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αμφισβητείται με έντονο τρόπο η δυνατότητα των ραδιοτηλεοπτικών φορέων δημοσίου συμφέροντος, όπως αυτό είναι κατοχυρωμένο με τις ευρωπαϊκές συνθήκες και τα Συντάγματα των χωρών της Ευρώπης, να παρέχουν ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες.

Στην προώθηση της αγοράς τηλεπικοινωνιών και ελεύθερης τηλεόρασης με ψηφιακό τρόπο, τα κρατικά ΜΜΕ δεν θα πρέπει να έχουν χώρο. Αντιθέτως, θα πρέπει να μετατραπούν σε μικρές, ευέλικτες κρατικές υπηρεσίες ενημέρωσης που θα προβάλλουν-αναπαράγουν την κυβερνητική ενημέρωση. Απόδειξη για αυτό; Το λουκέτο στην κρατική τηλεόραση του Ισραήλ που προγραμματίζεται εντός 2ετίας, οι δραματικές περικοπές σε Πορτογαλία, Ισπανία, BBC και RAI, ακόμη και στο γερμανικό ZDF.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως η κυβέρνηση κινήθηκε εκδικητικά. Όχι μόνο δεν προχώρησε στη λειτουργία ενός μικρού ελεγχόμενου κρατικού τηλεοπτικού φορέα (της ΝΕΡΙΤ) αλλά εκδικείται τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με τρόπο που αγγίζει τα όρια της μανίας. Ένα χρόνο μετά δεν πληρώνει τις αποζημιώσεις στους απολυμένους. 12 εργαζόμενοι της ΕΡΤ πέθαναν αυτό το χρόνο και είμαστε βέβαιοι πως κάποιοι στο Μαξίμου (και πέριξ αυτού) μπορεί να αύξησαν τα μπόνους τους από τους θανάτους ανθρώπων.

Η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, ως διοικητικό μόρφωμα που μοιράζει τα λεφτά των πολιτών από το ανταποδοτικό τέλος σε ιδιωτικές εταιρίες, οδηγεί στη δημιουργία ενός απόλυτα διεφθαρμένου, πελατειακού και αδιαφανούς κρατικού τηλεοπτικού φορέα. Είναι τυχαίο ότι έξι μήνες μετά την προκήρυξη προσλήψεων, δεν έχει προχωρήσει ούτε μια;

Αποδείχθηκε, επίσης, πως στην επιχείρηση στήριξης του λουκέτου στην ΕΡΤ η Δικαιοσύνη μπορεί να αμφισβητήσει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας! Γιατί περί αυτού πρόκειται, όταν η πλειοψηφία των μελών των δικαστών του Συμβουλίου Επικρατείας (10 στους 15), υιοθετούν τα (πολιτικά) επιχειρήματα του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

Ότι στη χώρα δεν χρειάζεται να λειτουργεί ραδιοτηλεοπτικός φορέας δημοσίου συμφέροντος, αλλά ελεύθερη τηλεόραση με «αυστηρή εποπτεία» του κράτους. Αποδεχόμενο το ΣτΕ αυτό το καταφανές αντισυνταγματικό επιχείρημα για χάρη των Σαμαρά και Κεδίκογλου, αύριο μπορεί η μειοψηφούσα κυβέρνηση να υποστηρίξει πως το κράτος δεν υποχρεούται να παρέχει νερό, αέρα, υγεία στους πολίτες του.

Το τρίτο συμπέρασμα -και ίσως το πιο σημαντικό- είναι η απελευθέρωση της ΕΡΤ από τα δεσμά του κυβερνητικού ομφάλιου λώρου. Μετά το λουκέτο, η ΕΡΤ άρχισε να προσφέρει πραγματική ενημέρωση δημοσίου συμφέροντος στους πολίτες.

Με λιγότερους εργαζόμενους αλλά αποφασισμένους για το δίκιο τους, που συνέχισαν να αγωνίζονται μέσα από την ertopen, την ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 και τις ΕΡΑ σε όλη τη χώρα, προσφέροντας ελεύθερη, αδέσμευτη ενημέρωση.

Κι αυτό το τηλεοπτικό «πρόγραμμα», χωρίς τα αφεντικά της κυβέρνησης, όχι μόνο απέδειξε πως μπορεί να λειτουργήσει άρτια, παρά την κούραση, τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των απολυμένων αλλά κυρίως απέδειξε πως έχει μεγάλη «εμπορικότητα».

πηγη
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΑΣΟΚ, Ελιά και Μπένι βασιλιά...

Βασίλης Μουλόπουλος


"Πίσω από τον κ. Βενιζέλο δεν μπορεί να δημιουργηθεί ή να αναστηθεί κανένα κόμμα μαζικό και δυναμικό γιατί απλούστατα ο λόγος του είναι κενός ιδεολογικού και πολιτικού περιεχομένου"...

Απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, αυτό το καλοκαίρι δεν θα πλήξουμε. Στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η «επιχείρηση ανασυγκρότησης». Όπως δηλώνουν οι «άνθρωποι του προέδρου» και όπως υποστηρίζουν οι γνωστοί άγνωστοι αναλυτές των ΜΜΕ, το μήνυμα της κάλπης είναι ένα και μοναδικό: Κεντροαριστερά με Βαγγέλη αρχηγό. Ο οποίος είναι «μια χαρισματική προσωπικότητα, αποφασιστικός, σοβαρός, με σπάνια πολιτική οξυδέρκεια και ξεκάθαρες ιδέες», αλλά... τον πολεμούν τα συμφέροντα! Τα οποία συμφέροντα βγάζουν τους κομματικούς οχθρούς του προέδρου στα ΜΜΕ να τον διαβάλουν. Οι οποίοι οχθροί είναι «δέσμιοι του παρελθόντος» και- κατ' επέκτασιν- τροχοπέδη στη δημιουργία του νεου ΠΑΣΟΚ που θα λέγεται Ελιά και θα έχει τον Μπένι βασιλιά.

Είναι φανερό από τα πρώτα λεπτά ότι το ματς θα είναι σκληρό (και διασκεδαστικό για το κοινό), αλλά άνευ περιεχομένου: τα κόμματα δεν γεννιούνται από το κεφάλι κανενός κομματικού αρχηγού, όπως η Αθηνά από το κεφάλι του Δία. Δεν δημιουργούνται από τα σχέδια επί χάρτου που εκπονούν τα επιτελεία της οικονομικής και μιντιακής ολιγαρχίας.

Πίσω από τον κ. Βενιζέλο δεν μπορεί να δημιουργηθεί ή να αναστηθεί κανένα κόμμα μαζικό και δυναμικό γιατί απλούστατα ο λόγος του είναι κενός ιδεολογικού και πολιτικού περιεχομένου.

Ο λόγος του ΠΑΣΟΚ δεν πείθει πλέον τον λαό της Κεντροαριστεράς. Αυτό πολλά από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ το αντιλαμβάνονται.

Ευφυείς και έμπειροι, μπορούν να αποκωδικοποιούν τα μηνύματα που στέλνουν τα εκλογικά αποτελέσματα: το εμπόρευμα δεν έχει πλέον ζήτηση, οι ψηφοφόροι δεν αγοράζουν πια.Αλλά σταματούν εκεί. Δεν αρθρώνουν δημοσίως, γιατί δεν μπορούν ή γιατί δεν τολμούν, πολιτικό λόγο. Δεν μας λένε ποιο είναι το μοντέλο της κοινωνίας που οραματίζονται, ποιες λύσεις προτείνουν για τις κρίσεις της πολιτικής, της οικονομίας, της δημοκρατίας, της κοινωνίας, που συνταράσσουν τη χώρα. Δεν έχουν τη δύναμη να κάνουν την υπέρβαση. Να προσπαθήσουν να αλλάξουν ριζικά (όπως λέγαμε κάποτε) και το κόμμα και τον εαυτό τους. Δεν έχουν το ψυχικό σθένος να παίξουν το παιχνίδι που θέλουν και ας χάσουν, γιατί φοβούνται την ήττα.Συμβαδίζοντας με το πνεύμα των καιρών, της lifestyle πολιτικής, αναζητούν λαμπερό αρχηγό που θα παρασύρει τα πλήθη και όχι ιδέες που θα συγκινήσουν τα πλήθη.

Είναι τόσο εξαρτημένα με την εξουσία ώστε και η παραμικρή πιθανότητα να τη στερηθούν, να επιστρέψουν σε μια ζωή κοινών θνητών, τους παραλύει. Τραγικές φιγούρες που κινούνται, δρουν, ζουν σε ένα τοπίο έρημο από αξίες, σε ένα θέατρο που οι θεατές έχουν εγκαταλείψει. Όλοι -ή σχεδόν όλοι- είναι πρόθυμοι να πουν τα πάντα, να συμμαχήσουν με τους πάντες. Το μόνο που μετράει γι' αυτούς είναι πώς θα παραμείνουν στο τραπέζι της εξουσίας. Με οποιοδήποτε τίμημα.

Ο χρόνος τους όμως τέλειωσε, όσες Ελιές και να φυτέψουν, σε όσα Ποτάμια και να βουτήξουν. Όσο το γρηγορότερο το καταλάβουν τόσο το καλύτερο και γι' αυτούς και για τη χώρα...

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τί εννοείτε ότι είμαστε γερμανόδουλοι;..

  Όποιος έχει στοιχεία ότι τούτη η συγκυβέρνηση (του αίσχους) είναι παράρτημα της γερμανικής Καγκελαρίας, να τα πάει στον εισαγγελέα!..

     Έτσι δεν έλεγε και κοπανιότανε μεσ' τη Βουλή πρίν καμιά δεκαπενταριά χρόνια ο ''αρχιερέας της διαπλοκής'', και πρωτομάστορας της Εθνικής καταστροφής πρωθυπουργός -Γκόλουμ;

     Ήταν τότε τα ''χρυσά'' χρόνια των μιζαρισμένων εξοπλισμών, του χρηματιστηρίου, της εγκληματικής ισοτιμίας του ευρώ 1/340,75 δραχμές, των απ' ευθείας αναθέσεων των Ολυμπιακών έργων ''για να προλάβουμε'', του ξεφαντώματος ''εθνικών'' εργολάβων και προμηθευτών!
     Κι όμως είχαν κι αποπάνω το θράσος να βρίζουν και να λασπολογούν όσους προσπαθούσαν να ελέγξουν κάπως την κατάσταση, να υψώσουν μιά φωνή διαμαρτυρίας. Και να τους παραπέμπουν στον εισαγγελέα!

     Οι εποχές άλλαξαν, οι εθνοπροδότες άλλαξαν, η νοοτροπία όμως του κρυπτοφασισμού και της κοινοβουλευτικής δικτατορίας παρέμεινε η ίδια!
     Τρανή απόδειξη πως το ''σύστημα'' δεν αλλάζει.
     Αλλάζουν τα πρόσωπα, τα ονόματα. Οι επιδιώξεις, όχι!
     Το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν σε λίγες μέρες, ίσως από Δευτέρα.
     Θα ρίξουν νέα πρόσωπα στην αρένα για να εφαρμόσουν τις ίδιες πολιτικές, μπας και ξεγελαστεί το πόπολο πως κάτι θ' αλλάξει!
     Μάταιες ελπίδες, και όνειρα καλοκαιρινής νυκτός.

     Το blog νοιώθει εγκλωβισμένο σε μιά αέναη ''Μέρα της Μαρμόττας'', αν θυμάστε την πολύ ωραία ταινία,
     ..όπου ο ήρωας παρέμενε καθηλωμένος να ζεί και να ξαναζεί κάθε μέρα, τα ίδια γεγονότα της προηγούμενης σε ένα ατέρμονο deja-vu, ανίκανος να αντιδράσει και να πάει παραπέρα!

     Σε ένδειξη διαμαρτυρίας λοιπόν το blog, σχεδιάζει να απομακρυνθεί κανα δυό μέρες απ' τα κοινά, σε καμιά παραλία,
     ..απολαμβάνοντας την πανέμορφη πατρίδα, που δωσίλογοι και τοκογλύφοι θέλουν να μας την αρπάξουν.
     Σας συμβουλεύει να κάνετε το ίδιο όσο και όπως μπορείτε.

     Έτσι κι αλλοίως οι παλιάνθρωποι με την παλιανθρωπιά τους θα είναι εδώ και θα μας περιμένουν!
     Ραντεβού την Τρίτη.
     (Εκτός απροόπτου, ή έξαφνης παρόρμησης του blog να σχολιάσει κάτι!)

     Υ.Γ   Το πεδιλάκι με την κάλτσα(!!!), στέκει άραγε ως στοιχείο ενώπιον του εισαγγελέα;;;

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ασφυκτιούν τα νοικοκυριά από τα δάνεια

Έκρηξη των «κόκκινων» δανείων μαρτυρούν τα επίσημα στοιχεία των τραπεζών, που προκύπτουν από τα αποτελέσματα α” τριμήνου του τρέχοντος έτους, καθώς αναφέρουν ότι ανέρχονται πλέον στα 84 δισ. ευρώ και αποτυπώνουν την εισοδηματική ασφυξία των νοικοκυριών και των επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, με διαφορετική οπτική γωνία, τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται στις τράπεζες για 90 και άνω ημέρες, αντιστοιχούν στο 44,2% του ΑΕΠ.

Αν σε αυτά προστεθούν τα προβληματικά δάνεια, δηλαδή αυτά που έχουν μικρότερες -αλλά συνεχείς- καθυστερήσεις από τις 90 ημέρες, τότε ανέρχονται σε πάνω από 110 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν σε άνω του 58% του ΑΕΠ και σε λίγο περισσότερο από το 50% του συνόλου των χορηγήσεων.

Ήδη δηλαδή έχουν ξεκινήσει τις μαζικές αναδιαρθρώσεις δανείων, ανάλογα με την ικανότητα εξυπηρέτησης κάθε δανειολήπτη.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πότε και πόσο θα (ξανα)κοπούν οι συντάξεις

Η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», που θα επεκταθεί σταδιακά από το 2015 σε όλο το ασφαλιστικό σύστημα, θα αποτελεί στο εξής μόνιμη απειλή για δραστικότερες περικοπές στις επικουρικές, με δεδομένη τη μείωση των επιχορηγήσεων στα Ταμεία, αλλά και την κατάργηση των κοινωνικών πόρων ως το τέλος του έτους

Χωρίς ανάσα, με το βλέμμα στραμμένο στην αξιολόγηση της τρόικας το φθινόπωρο, αρχίζει από την 1η Ιουλίου η σταδιακή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων στο Ασφαλιστικό. Νέος γύρος νομοθετικών παρεμβάσεων σχεδιάζεται δε για το φθινόπωρο, με «όχημα» τις ενοποιήσεις των Ταμείων και στόχο τη δημιουργία ενός Ενιαίου Εθνικού Υπερταμείου.

Οι αλλαγές θα βασίζονται σε δύο άξονες: ενιαίοι κανόνες για όλους και εξασφάλιση μηδενικών ελλειμμάτων ώστε να μειωθεί περαιτέρω η κρατική χρηματοδότηση.
Η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», που θα επεκταθεί σταδιακά από το 2015 σε όλο το ασφαλιστικό σύστημα, θα αποτελεί στο εξής μόνιμη απειλή για μειώσεις παροχών και συντάξεων. Την ίδια ώρα το Reuters σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει κάνει ουσιαστικά μεταρρυθμίσεις, καθώς αναγκάστηκε να μειώσει τις συντάξεις κατά 30% μεταξύ 2009 και 2013.

«Αν χαλαρώσουμε την εφαρμογή των μέτρων, αυτομάτως θα δούμε την αρνητική αξιολόγηση της τρόικας το φθινόπωρο, την οποία θέλουμε να αποτρέψουμε για να ανοίξει η διαδικασία για τη διευθέτηση του χρέους. Το μόνο που ελπίζουμε να πετύχουμε είναι μια ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών για τα Ταμεία», επισήμανε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, αποθαρρύνοντας όσους πίστευαν ότι θα μπει φρένο στις περικοπές προκειμένου να βελτιωθεί το πολιτικό κλίμα. Ωστόσο η τρόικα έχει αρνηθεί επανειλημμένα οποιαδήποτε ρύθμιση πλην των τρεχουσών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε εξηγήσεις για την ανανέωση μια παλαιότερης ευνοϊκής ρύθμισης που αφορούσε 13.000 οφειλέτες επειδή ψηφίστηκε χωρίς τη συμφωνία της.

Οι σημαντικότερες αλλαγές που θα εφαρμοστούν στα Ταμεία έως το τέλος του χρόνου είναι οι εξής:

Από την 1η Ιουλίου 2014 αναμένονται μειώσεις στο ύψος των επικουρικών συντάξεων λόγω εφαρμογής της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» (4052/2012), αρχής γενομένης από το ενιαίο επικουρικό του ιδιωτικού τομέα (ΕΤΕΑ). Η διοίκηση του Ταμείου εισηγήθηκε στο υπουργείο Εργασίας οριζόντια μείωση 5,2% στις συντάξεις του. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση ανέρχεται στα 9-10 ευρώ για τη μέση επικουρική σύνταξη που κυμαίνεται στα 192-200 ευρώ.

Μεγαλύτερες θα είναι οι μειώσεις στους τομείς του ΕΤΕΑ που χορηγούν υψηλότερες επικουρικές. Ετσι, η σύνταξη του τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Ναυτικών & Τουριστικών Πρακτορείων (ΤΕΑΥΝΤΠ) από 382 ευρώ θα διαμορφωθεί στα 362, η σύνταξη των εμποροϋπαλλήλων (ΤΕΑΚΔΠΥΚ) από 420 ευρώ θα μειωθεί στα 414,8, η σύνταξη του ΤΕΑΠΟΚΑ και των υπαλλήλων της ΔΕΗ από 256 θα διαμορφωθεί στα 242,7, η επικουρική του ΕΤΑΤ από 678 ευρώ θα μειωθεί στα 642,8 και η επικουρική της Εμπορικής (ΤΕΑΠΕΤΕ) από 540 ευρώ θα μειωθεί στα 512. Το έλλειμμα που οδήγησε στις μειώσεις θα μπορούσε να ήταν μικρότερο αν είχε σταματήσει εγκαίρως η οικονομική αιμορραγία από την παράνομη χορήγηση συντάξεων όχι εξαιτίας κάποιων επιτήδειων, αλλά του αλαλούμ που επικρατούσε στο υπερταμείο. Ο διοικητής του ΕΤΕΑ κ. Αναστάσιος Παπανικολάου έχει δώσει εντολή να ερευνηθούν υποθέσεις παράνομης χορήγησης συντάξεων που δεν διεκόπησαν από αμέλεια των υπηρεσιών. Ηδη αποφασίστηκε η διακοπή της συνταξιοδότησης 1.405 συνταξιούχων της Αγροτικής που λάμβαναν σύνταξη από το Ταμείο 1.200 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο βάσει του κανονισμού του λογαριασμού επικούρησης της Αγροτικής (προσυνταξιοδοτικό καθεστώς). Η καταβολή της σύνταξης έπρεπε να διακοπεί όταν ο συνταξιούχος συμπλήρωνε τις ηλικιακές προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθεί από το ΙΚΑ, κάτι που δεν έγινε για δεκαετίες.

Ο έλεγχος έδειξε ότι εξίσου γενναιόδωρη στάση τηρούσε το Ταμείο για εκατοντάδες συνταξιούχους της Εμπορικής που εισέπρατταν για χρόνια περίπου 2.000 ευρώ σύνταξη από το ΕΤΕΑ, με αποτέλεσμα η συνολική ζημιά για το Ταμείο να φτάσει τα 7 εκατ. ευρώ. Οι προνομιούχοι όχι μόνο δεν έχασαν το προσυνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα, αλλά όταν έφτασαν στο απαιτούμενο όριο ηλικίας εισέπρατταν και τη σύνταξη του ΙΚΑ, ύψους περίπου 1.000 ευρώ. Τώρα οι διπλοσυνταξιούχοι ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται και στο επικουρικό ταμείο της ΔΕΗ.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το έχουν μελετήσει καλά το «σενάριο» – Δείτε πως μπορείς να κάνεις έναν ολόκληρο λαό να μην αντιδρά!

Το έχουν μελετήσει καλά το «σενάριο» – Δείτε πως μπορείς να κάνεις έναν ολόκληρο λαό να μην αντιδρά!

Tο παρατεταμένο άγχος οδηγεί σε κατάθλιψη, καθώς το μυαλό και ο οργανισμός ‘κουράζονται’ τελικά από τη συνεχή υπερδιέγερση στην οποία βρίσκονται, όταν το μυαλό δεν μπορεί να βρει έξοδο διαφυγής από την επώδυνη κατάσταση.

Πολλές φορές ο σχηματισμός εικόνων στη φαντασία μας, μπορεί να κάνει πολύ πιο κατανοητό το νόημα των λέξεων. Είναι επομένως σημαντικό να αναφέρουμε ένα ιστορικό πείραμα της ψυχολογίας, το οποίο μπορεί να ‘γενικευτεί’ σχετικά με το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι απέναντι σε εξωτερικά γεγονότα – ερεθίσματα.

Ένα πείραμα ‘σκληρό’, για όλους τους φιλόζωους, καθώς έγινε πάνω σε ζώα, συγκεκριμένα σε σκύλους, ενδεικτικό όμως αυτών που δυστυχώς βιώνουν πολλοί άνθρωποι.

Το πείραμα αυτό αναφέρεται στην κατάθλιψη, η οποία μπορεί να προκληθεί στον άνθρωπο, από ερεθίσματα – πληροφορίες που αυτός λαμβάνει από το περιβάλλον. Τα ερεθίσματα αυτά ισοδυναμούν στο ανθρώπινο μυαλό, όσον αφορά την αντίδραση που προκαλούν, με την επίδραση των ηλεκτροσόκ που δέχθηκαν τα ζώα στο συγκεκριμένο πείραμα.

Την κατάθλιψη αυτή την ονομάζουμε ‘εξωγενή’, καθώς δεν ‘προέρχεται’ από κάποια γενετική προδιάθεση του ανθρώπου. Προκύπτει συχνά από την παραμονή σε κατάσταση διαρκούς άγχους, όπως αυτό της επιβίωσης. Το πείραμα αυτό δείχνει ότι αν ‘ελέγχουμε’ το περιβάλλον και επομένως, το τι αντιλαμβάνεται ένα ον για το περιβάλλον του, μπορεί να προκληθεί ‘τεχνητά’ κατάθλιψη, με τα συμπτώματα που τη συνοδεύουν, όπως απάθεια, παθητικότητα, απόσυρση από το ενδιαφέρον για τη ζωή κλπ.

Στο παρακάτω πείραμα, τα ηλεκτροσόκ που δέχθηκαν τα ζώα, και το γεγονός ότι ήταν επώδυνα και ‘απρόσμενα’ στο πότε θα ξανασυμβούν, δημιούργησαν στα δύστυχα ζώα, μία παρατεταμένη κατάσταση άγχους και υπερδιέγερσης του οργανισμού, ως άμυνα αντίδρασης.

Η αναλογία με το άγχος ενός ανθρώπου για το αν, το πώς και το πού θα βρει τα χρήματα για να επιβιώσει, είναι εμφανής.

Αυτό το παρατεταμένο άγχος οδηγεί σε κατάθλιψη, καθώς το μυαλό και ο οργανισμός ‘κουράζονται’ τελικά από τη συνεχή υπερδιέγερση (απλουστευμένα υπερένταση) στην οποία βρίσκονται, όταν το μυαλό οποιουδήποτε όντος, δεν μπορεί να βρει έξοδο διαφυγής από την επώδυνη κατάσταση (τα ζώα ήταν παγιδευμένα σε κλουβιά).

Το ερώτημα που θα απαντηθεί μετά από την αναφορά του πειράματος, είναι αν το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να ‘πειστεί’ ότι βρίσκεται σε ένα ‘νοητό κλουβί’ από το οποίο δεν υπάρχει διαφυγή. Και αν μπορεί να ‘εμποδιστεί’ από το να αντιληφθεί τη διαφυγή από το ‘νοητό κλουβί’.

Συγκεκριμένα, σκύλοι τοποθετήθηκαν σε χωριστούς θαλάμους, στο δάπεδο των οποίων διοχετευόταν ηλεκτρικό ρεύμα, ανά κάποιο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα τα ζώα να δέχονται περιστασιακά μικρά ηλεκτροσόκ σε στιγμή που βεβαίως δεν μπορούσαν να προβλέψουν.

Στην αρχή του πειράματος τα ζώα προσπαθούσαν να αντιδράσουν, καθώς η αναμονή του επόμενου ηλεκτροσόκ δημιουργούσε άγχος και κατέβαλαν προσπάθεια να το αποφύγουν. Μετά τα πρώτα ηλεκτροσόκ, τα ζώα συνειδητοποιούσαν πως ότι και αν έκαναν δεν μπορούσαν να αποφύγουν τα ηλεκτροσόκ με αποτέλεσμα το ‘πέρασμα’ σε μια παθητική κατάσταση απόσυρσης.

Συγκεκριμένα, ήταν πια ξαπλωμένα στο δάπεδο του θαλάμου και δεν κατέβαλαν καμία προσπάθεια να αποφύγουν το ηλεκτροσόκ. Παρ’ ότι ‘σκληρό’- και ως ζωόφιλοι θα χαρακτηρίζαμε άκαρδο το πείραμα αυτό- δείχνει με απτό τρόπο πως το παρατεταμένο άγχος οδηγεί βαθμιαία σε δυσθυμία ή και κατάθλιψη όταν νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, νιώθουμε ότι είμαστε δηλαδή σε ένα ‘νοητό κλουβί’.

Είναι γεγονός ότι το άγχος και το ‘συστατικό’ του, ο φόβος, μπορεί να είναι πολύ πιο ισχυρό από την άμεση βία. Η άμεση βία, όπως βιώθηκε σε στρατιωτικές δικτατορίες, έχει αποδειχθεί ότι έχει το μειονέκτημα ότι η καταπίεση είναι ‘εμφανής’, ο ‘εχθρός’ επίσης, και η διαφυγή από το νοητό κλουβί, είναι ορατή.

Επομένως το ανθρώπινο μυαλό πολύ πιο εύκολα θα ανακαλύψει την ‘έξοδο’ και θα αντιδράσει απέναντι σε αυτήν, καθώς μπορεί έτσι πιο εύκολα, να μετατρέψει το άγχος σε θυμό, μια υγιή αντίδραση, ‘αντίδοτο’ στην κατάθλιψη.

Το άγχος σε μεγάλο βαθμό, εγκεφαλικά, μειώνει την ικανότητα λειτουργίας της λογικής μας σκέψης. Για τον λόγο αυτό λέμε ότι στις πανελλήνιες εξετάσεις πχ, το υπέρμετρο άγχος μπορεί να εμποδίσει ακόμη και τη μνήμη ενός μαθητή να ανακαλέσει πληροφορίες πάνω σε μαθήματα που γνωρίζει.

Εμποδίζει και τη λογική σκέψη να βρει την αιτία του άγχους επίσης.

Αυτό σημαίνει ότι αν δημιουργήσουμε φόβο, λόγω άγνοιας και μη πληροφόρησης του ανθρώπου γύρω από ένα γεγονός, για παράδειγμα ότι η ζωή του θα πάει χειρότερα αν συμβεί κάποιο γεγονός, ο άνθρωπος, ή και μια ολόκληρη κοινωνία, μπορεί να νιώσει ότι βρίσκεται σε ένα ‘νοητό κλουβί’, απ’ όπου δεν υπάρχει διέξοδος, οδηγούμενη σε μία απάθεια και παθητικότητα, τόσο ισχυρών που μπορούν να φτάνουν τη βαρύτητα της κατάθλιψης.

Τότε ακόμη και μία ομάδα, ή μία κοινωνία γίνεται πια ευάλωτη στο να ‘ακολουθήσει’ τη ‘λύση’ που της ‘υποδεικνύουν’.

Μπορούμε για να τονίσουμε την επιβάρυνση του άγχους της οικονομικής κρίσης, να το συγκρίνουμε με το άγχος της επιβίωσης που πέρασε η χώρα μας κατά την κατοχή. Το άγχος σήμερα είναι πολύ πιο μεγάλο, καθώς ο εχθρός, ο κατακτητής ήταν ‘ορατός’.

Σημαντική αντίδραση λοιπόν του σημερινού Έλληνα, ενάντια στο άγχος της επιβίωσης είναι η όσο το δυνατόν αντικειμενική ενημέρωσή του, προκειμένου να ‘επαναλειτουργήσει’ η λογική σκέψη, η οποία είχε παραλύσει από το άγχος και τον φόβο.

Ένα κριτήριο για να φιλτράρουμε την ενημέρωση, είναι αν νιώθουμε ότι μας δημιουργεί το συναίσθημα του φόβου, πχ ότι ο άνθρωπος είναι απλά έρμαιο εξωτερικών παραγόντων. Η ενημέρωση αυτή είναι καλό να αποφεύγεται και να αμφισβητείται ως αντικειμενική.

Η άγνοια είναι πάντοτε η μητέρα του φόβου. Ο φόβος μπορεί να κάνει το ανθρώπινο μυαλό να ‘πιστέψει’ ότι είναι παγιδευμένο σε μία νοητή φυλακή, ανίκανο να αντιδράσει.. Η κατάσταση αυτή, μπορεί να επηρεάσει και τη σωματική υγεία του ατόμου, λόγω της μείωσης της άμυνας του οργανισμού που επιφέρει το παρατεταμένος άγχος και η κατάθλιψη.

Νικόλαος Γ. Βακόνδιος, Ψυχολόγος – Απόφοιτος Α.Π.Θ.

ΠΗΓΗ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θέλετε να μην σας ξανατσιμπήσουν ποτέ κουνούπια; Δείτε 12 φυσικούς τρόπους

Το κουνούπι είναι ένας μικρός σε μέγεθος, αλλά τελικά μεγάλος εχθρός, που δεν μπορείς να τον πολεμήσεις εύκολα. Καταστρέφει διαθέσεις, χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές. την χαλάρωση ή την ψυχαγωγία μας, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να μας οδηγήσει ακόμη και στο νοσοκομείο.

Για ξέγνοιαστες …εντομοαπωθητικές βραδιές, λοιπόν, προετοιμαστείτε έγκαιρα. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει όσα περισσότερα στοιχεία βρήκαμε για φυσικούς τρόπους καταπολέμησης των κουνουπιών. Τους 12 μεγαλύτερους «φυσικούς» εχθρούς τους δηλαδή, που μπορείτε να τους κάνετε συμμάχους σας και να τους χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Δείτε ποιοί είναι :




1. Σκόρδα: Μάλιστα σκόρδα. Καθαρίστε δυο τρία, βάλτε σε διάφορα μέρη στην βεράντα και τα κουνούπια δεν θα σας πλησιάσουν.

2. Λεμόνι και γαρύφαλλα: Κόβετε το λεμόνι στη μέση και καρφώνετε πάνω του 
γαρυφαλλάκια 


3. Lemongrass (λεμονόχορτο): Αγοράστε μια γλάστρα και θα σας χρησιμεύσει και στα φαγητά σας, αφού το λεμονόχορτο δίνει υπέροχο άρωμα, γεύση και στην προκειμένη περίπτωση διώχνει τα κουνούπια.

4. Προσθέστε σε ένα μπουκαλάκι βαποριζατερ λίγο στοματικό διάλυμα με άρωμα μέντας και ψεκάστε κοντά στα φυτά και μέσα στο σπίτι σας, για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά. Είναι ένα κόλπο που όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι «λειτουργεί».


5. Το πιο γνωστό φυσικό εντομοαπωθητικό είναι η citronella, πρόκειται για ένα φυτό με έντονη μυρωδιά που απομακρύνει τα κουνούπια. Θα βρείτε διάφορα προϊόντα που βασίζονται σε αυτό το φυτό όπως εντομοαπωθητικά σπρέι ή γαλακτώματα, κεριά με αιθέριο έλαιο του φυτού κτλ.

6. Ένα αιθέριο έλαιο που μπορεί να απομακρύνει τα κουνούπια είναι ηλεβάντα. Θα τη βρείτε και αυτή σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα ή μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες στην ειδική συσκευή διάχυσης.

7. Εντομοαπωθητικές ιδιότητες λέγεται ότι διαθέτει και το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω.


8. Μη φοράτε έντονα αρώματα και αποσμητικά γιατί η μυρωδιά τους προσελκύει τα κουνούπια. Προτιμήστε αποσμητικά, λακ, ζελέ και γενικότερα προϊόντα περιποίησης χωρίς άρωμα.

9. Για να αποφύγετε τα τσιμπήματα στις εξόδους σας φοράτε παντελόνι και μπλούζα με μακριά μανίκια.

10. Μην αφήνετε νερό να λιμνάζει στο μπαλκόνι σας. Κοιτάξτε για τυχόν διαρροές σωλήνων νερού και υπαίθριες βρύσες που στάζουν. Το νερό μπορεί να προσελκύσει τα κουνούπια.

11. Χρησιμοποιείτε τα εντομοαπωθητικά κεριά όταν κάθεστε έξω.

12. Εντομοαπωθητική δράση θεωρείται ότι διαθέτει ο βασιλικός. Μπορείτε να βάλετε μερικές γλάστρες στο μπαλκόνι σας για να κρατήσετε τα κουνούπια σε απόσταση.

invitromagazine.gr/
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!