EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το ΣτΕ έκρινε παράνομη τη φορολόγηση ακινήτων, αλλά δεν είναι Συνταγματικό δικαστήριο.

Νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ έκρινε παράνομη τη φορολόγηση ακινήτων, σε περιοχές που δεν ισχύουν οι αντικειμενικές αξίες, αφού η σχετική υπουργική απόφαση καθόριζε αναδρομικά τις αξίες των ακινήτων με συγκριτικά στοιχεία του 2010, ενώ θα έπρεπε οι αξίες να είναι επικαιροποιημένες, λόγω της κρίσης.

Εμείς αναρωτιόμαστε, γιατί θα πρέπει να είναι επικαιροποιημένες μόνο οι αξίες των ακινήτων όπου δεν ισχύουν οι αντικειμενικές και όχι και εκεί που ισχύουν; Μήπως, παντού δεν έχουν πέσει οι αξίες των ακινήτων; Με βάση λοιπόν το σκεπτικό του ΣτΕ είναι καταχρηστική ως αντισυνταγματική η φορολόγηση των ακινήτων με αντικειμενικές αξίες του 2007 (οι οποίες ισχύουν ακόμα σήμερα), όταν οι πραγματικές αξίες των ακινήτων είναι πολύ μικρότερες.

Η συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ εκδόθηκε για τους πολίτες μόνο που προσέφυγαν και αφορά μόνο την περιοχή της Ν. Μάκρης. Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, όποιος πολίτης θέλει να δικαιωθεί με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να πάει σε δικηγόρους και να καταβάλει πολλαπλάσια έξοδα για να πάρει τελικά, έπειτα από χρόνια μια απόφαση, που θα του είναι άχρηστη. Εδώ ακριβώς συνειδητοποιείται η χρησιμότητα της ύπαρξης Συνταγματικού Δικαστηρίου, όπως υπάρχει σε όλα σχεδόν τα άλλα πολιτισμένα κράτη. Αν υπήρχε Συνταγματικό Δικαστήριο και όχι το ΣτΕ (που δικάζει προσωπικές υποθέσεις), τότε η απόφασή του θα ίσχυε αυτόματα για όλους τους Έλληνες και όχι μόνο για τους προσφεύγοντες.

Όμως το δικό μας σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν εισήγαγε το θεσμό του Συνταγματικού Δικαστηρίου, προφανώς για να κάνει εύκολο το παιχνίδι της κυβέρνησης σε βάρος του λαού. Αυτό πρέπει επιτέλους να αλλάξει.

Πέτρος Χασάπης
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόσωπο – έκπληξη για το ΥΠΟΙΚ! ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ενώ όλοι αναμένουν κάποιο “πασίγνωστο” πρόσωπο για να αναλάβει την θέση του Στουρναρα, υπάρχει μεγαλο παρασκήνιο που φτάνει μέχρι την άλλη όχθη του Ατλαντικου…

Απο την άλλη, η Τρόικα δεν συζητά την απομάκρυνση του… συνωνυμου της αποτυχίας, παρα μόνον εαν μεταφερθεί στην ΤτΕ. Εξελιξη που θα ισοδυναμεί με όλεθρο για την Ελλαδα.

Ο Στουρνάρας όμως καλοβλέπει και πιέζει για την θέση του επιτρόπου, που όμως εκει παίζει η Ντορα. Η οποία παραδόξως δίνει βαρύτητα στις υποσχέσεις του Σαμαρά!

Για το οικονομικό επιτελείο πάντως, το Μαξίμου ήδη συζητά λύση, με το όνομα…

Νικόλαος Οικονομίδης. Βρίσκεται ήδη στην Ελλαδα! Καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης με στενές σχέσεις με το ΔΝΤ. Αλλα και με τον περιβόητο Παπασταύρου!

Για να δουμε λοιπόν τι μας ξημερώνει…

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έφτασε στη Βραζιλία η Εθνική

Στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο προσγειώθηκε, με μια μέρα καθυστέρηση η Εθνική μας. Η αποστολή της «γαλανόλευκης» μετά την ταλαιπωρία που είχε με την βλάβη του αεροπλάνου, αναχώρησε τελικά στις 5 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) από το Νιού Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών και πριν λίγο έφτασε στον πρώτο σταθμό της.

Οι διεθνείς χαλάρωσαν λίγο, από το πολύωρο ταξίδι, στο Αεροδρόμιο της Βραζιλιάνικης πόλης απ'όπου και θα αναχωρήσουν με νέο αεροπλάνο για το Αρακατζού, που θα αποτελέσει τη βάση της Εθνικής μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την παρουσία δημοσιογράφων στο αεροδρόμιο ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες δεν έκαναν καμία δήλωση.

Τέλος το πρόγραμμα της μέρας περιλαμβάνει αποκλειστικά χαλάρωση λόγω της ταλαιπωρίας, αφού η προγραμματισμένη πρώτη προπόνηση χάθηκε λόγω της αλλαγής των ωρών των πτήσεων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μουντιάλ 2014: Αναχώρησε αισίως για Βραζιλία το Καμερούν

Βρέθηκε η «χρυσή τομή» όσον αφορά στο ζήτημα της πληρωμής

Με 12ωρη καθυστέρηση αναχώρησε τελικά η αποστολή του Καμερούν για τη Βραζιλία, προκειμένου να συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πρωί της Κυριακής οι διεθνείς αρνήθηκαν να μπουν στο αεροπλάνο που επρόκειτο να τους μεταφέρει στην χώρα, λόγω του ότι δεν είχαν πληρωθεί το ποσό που είχε συμφωνηθεί με την ομοσπονδία μετά την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Στη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη ανάμεσα στις δύο πλευρές και τελικά βρέθηκε η «χρυσή τομή», χωρίς να δοθούν προς τα έξω περισσότερες λεπτομέρειες, εκτός του ότι οι παίκτες θα πληρωθούν με διακανονισμό τα λεφτά που τους οφείλονται.

Η αποστολή αναχώρησε για τη Βραζιλία, όπου προβλέπεται να φτάσει σήμερα το βράδυ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΑΣΘ: Πιλοτική γραμμή προς Αγιονέρι

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει τη Δοκιμαστική Εξυπηρέτηση των Οικισμών Παλαιού και Νέου Αγιονερίου από την λεωφορειακή γραμμή 89Β «ΚΤΕΛ – ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ». 
 
Η εξυπηρέτηση έχει πιλοτικό χαρακτήρα και θα διαρκέσει δύο μήνες, από την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 έως και την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014.

Τα δρομολόγια εξυπηρέτησης των οικισμών Παλαιού και Νέου Αγιονερίου είναι τα εξής:
 
Δευτέρα έως Σάββατο:
Αναχωρήσεις από ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 06:50, 14:45 και 20:05
Αναχωρήσεις από τον ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟ: 06:55, 09:20 και 17:35
 
Κυριακή:
Αναχωρήσεις από ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 08:40, 15:10 και 21:45
Αναχωρήσεις από τον ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟ: 08:20, 12:20 και 17:55.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόβλημα ο «Διαγόρας» και καθυστέρηση κατάπλου

Δεν μπόρεσε να τελέσει κανονικά το δρομολόγιό του
 
Με καθυστέρηση θα πιάσει το λιμάνι Καλύμνου το επιβατηγό-οχηματαγωγό Διαγόρας, λόγω μηχανικής βλάβης. Στο πλοίο βρίσκονται 374 επιβάτες και προερχόταν από την Αστυπάλαια.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πολυτέλεια» ακόμα και οι κανόνες υγιεινής στο ΕΣΥ, λόγω οικονομικής κρίσης και ελλείψεων. Έρευνα στα 2 Νοσ. Παίδων

Οι ελλείψεις βασικών υγειονομικών υλικών, όπως οινόπνευμα και αντισηπτικά, αλλά και οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παράλληλα με την αύξηση των εισαγωγών και τον συνωστισμό ασθενών, αποτελούν την αιτία για την προβληματική τήρηση των απλών κανόνων υγιεινής.
Γιατροί και νοσηλευτές λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη υλικών στα νοσοκομεία, παραβλέπουν άθελά τους τις περισσότερες φορές, τους βασικούς, αυτονόητους και θεμελιώδεις κανόνες υγιεινής.

Σχεδόν, μόνο 2 στους 10 γατρούς και νοσηλευτές τηρούν σωστά τους κανόνες υγιεινής, ενώ μόνο το 19% των επισκεπτών ακολουθούν τους συγκεκριμένους κανόνες.
Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε στα δύο Νοσοκομεία Παίδων η γιατρός Σοφία Κούνη. Η έρευνα με θέμα "Τήρηση κανόνων υγιεινής ως προς το πλύσιμο των χεριών σε επαγγελματίες υγείας και τους επισκέπτες των νοσοκομείων σε ελληνικά νοσοκομεία" δημοσιεύεται στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Pediatric Infectious Disease Journal.
Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι δύο νοσοκομεία παίδων στην Ελλάδα παρουσιάζουν χαμηλούς δείκτες υγιεινής των χεριών, υποστηρίζοντας την υπόθεση ότι οι δείκτες ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά αυξημένοι μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.
Η υγιεινή των χεριών είναι ένα σημαντικό και πάντοτε επίκαιρο ζήτημα στη χώρα μας. Η οικονομική ύφεση έχει αυξήσει τα οικονομικά βάρη των δημόσιων νοσοκομείων, με αποτέλεσμα τις ελλείψεις σε προσωπικό, την έλλειψη υλικών, τον αυξημένο αριθμό εισαγωγών και το συνωστισμό ασθενών στις πτέρυγες, σύμφωνα με τη γιατρό Σοφία Κούνη, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σε σχετική έρευνα που πραγματοποίησαν η γιατρός και οι συνάδελφοί της, συλλέχθηκαν στοιχεία για την τήρηση των κανόνων υγιεινής ως προς το πλύσιμο των χεριών τόσο από τους επαγγελματίες υγείας που εργάζονται στο νοσοκομείο όσο και από τους επισκέπτες του νοσοκομείου. Τα στοιχεία αφορούσαν στα δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία παίδων των Αθηνών, τα οποία καλύπτουν τα δύο τρίτα των συνολικών εισαγωγών τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις παιδιατρικές κλινικές της χώρας.
Τα δεδομένα αφορούσαν σε 13 διαφορετικές κλινικές στα δύο νοσοκομεία – όπως η χειρουργική, η ογκολογική και η ΜΕΘ – από τον Οκτώβρη του 2012 έως και το Γενάρη του 2013. Τα δεδομένα αφορούσαν στην πρωινή, μεσημεριανή και απογευματινή βάρδια σε κάθε πτέρυγα.
Η ερευνητική ομάδα σημείωσε δεκάδες «παραβάσεις», τόσο από μέρους των γιατρών όσο και επισκεπτών.
Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο μελέτης εντοπίστηκαν συνολικά 1.271 περιστατικά στα οποία θα μπορούσαν να έχουν εφαρμοστεί οι κανόνες υγιεινής ως προς το πλύσιμο των χεριών (944 σε προσωπικό του νοσοκομείου και 327 σε επισκέπτες του νοσοκομείου ή γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται).
Οι κανόνες υγιεινής τηρήθηκαν σωστά σε ποσοστό μόλις 19%. Και για τα δύο νοσοκομεία, το ποσοστό τήρησης των κανόνων δεν ξεπέρασε το 33%.
Τα προαναφερθέντα «περιστατικά» αφορούσαν – για το προσωπικό του νοσοκομείου – στην εφαρμογή των κανόνων υγιεινής μετά την επαφή με το παιδί (ν=269), πριν την επαφή με το παιδί (ν=267) και μετά την επαφή με το περιβάλλον του παιδιού (ν=264).
Το προσωπικό του νοσοκομείου φάνηκε να τηρεί τους κανόνες στο 37,6% των περιπτώσεων (355 από 944 περιστατικά). Ωστόσο, οι κανόνες υγιεινής εφαρμόστηκαν σωστά μόλις στο 22,6% των περιπτώσεων. Το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν πιο πιθανό να εφαρμόσει να εφαρμόσει τους κανόνες υγιεινής έπειτα από επαφή με τα σωματικά υγρά (ποσοστό 68,5%).
Οι νοσηλευτές ήταν πιο πιθανό να τηρήσουν τους κανόνες υγιεινής σε σύγκριση με τους γιατρούς (49% vs. 24%).
Το προσωπικό του νοσοκομείου φάνηκε να μην τηρεί τόσο τους κανόνες το πρωί (22,1%) όσο το μεσημέρι (45,7%) ή το απόγευμα (43,2%). Αντίστοιχα, παρατηρήθηκαν διαφορές και μεταξύ της κάθε πτέρυγας.
Το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν πιο πιθανό να τηρήσει του κανόνες υγιεινής στις ΜΕΘ και τις μονάδες μεταμοσχεύσεων (64% και 87% αντίστοιχα). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν σε άλλες πτέρυγες (14,7% έως 25,7%).
Το νερό και το σαπούνι ήταν η συνηθέστερη μέθοδος που ακολουθήθηκε για τον καθαρισμό των χεριών. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές επέλεξαν αυτή τη μέθοδο σε ποσοστό 72,6% και 78,6% αντίστοιχα.
Το υγρό με αλκοόλη ήταν η συνηθέστερη μέθοδος καθαρισμού στις χειρουργικές πτέρυγες (70,6%) σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πτέρυγες.
Οι κανόνες υγιεινής τηρήθηκαν σωστά από το προσωπικό στο 60,7% των περιπτώσεων. Το στέγνωμα των χεριών δεν έγινε σωστά στο 34,8% των περιπτώσεων. Ο καθαρισμός δεν έγινε σωστά στο 10,9% των περιπτώσεων.
Όσον αφορά τους επισκέπτες του νοσοκομείου, το ποσοστό τήρησης των κανόνων που σημειώθηκε ήταν εξαιρετικά χαμηλό (19%). Οι ερευνητές τονίζουν ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση του κοινού.
«Τα ποσοστά που καταγράφηκαν ήταν απογοητευτικά. Υπάρχει άμεση ανάγκη επέμβασης».
πηγη 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ανασχηματισμός των ηττημένων που…ερίζουν για μια θέση στην κλεμμένη εξουσία !!!

Κλειδώνουν οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου για τον ανασχηματιμό. Οι ηττημένοι ερίζουν για μια θέση στην κλεμμένη εξουσία, λίγες μέρες μετά το μαύρο των πολιτών στις κάλπες

Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ή το αργότερο την Τρίτη, ενώ οι επαφές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διεκδικεί περισσότερα υπουργεία για «την ανάσταση του 8%» που ισχυρίζεται ότι πέτυχε. Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του, συνέχισε τις επαφές για την ανασυγκρότηση της δεξιάς παράταξης, που οδηγήθηκε στο χείλος του γκρεμού, επιχειρώντας τακτοποίηση παλιών λογαριασμών.
Μία μέρα μετά τη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, είχε τετ α τετ με την Ντόρα Μπακογιάννη την Παρασκευή.

Και πάλι μαζί

Στο κλίμα της παρατεταμένης ονοματολογίας, η μυστική συνάντηση προκάλεσε σενάρια σύμφωνα με τα οποία η πρώην υπουργός, την οποία επίσης έχει μαυρίσει ο λαός σε παλιότερη κάλπη, διαδέχεται τον Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Σαμαράς και Μπακογιάννη συζήτησαν για περίπου 40 λεπτά. «Είμαστε στο ίδιο κόμμα, θα πάμε μαζί», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σύμφωνα με άλλα σενάρια, αναλαμβάνει τη θέση της Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση.

Δένδιας και Σταϊκούρας

Εκτός από το όνομα της Ντ. Μπακογιάννη για τη θέση του υπουργείου Οικονομικών, ακούστηκαν επίσης εκείνα του Νίκου Δένδια, του Χρήστου Σταϊκούρα, αλλά και του Φίλιππου Σαχινίδη.

Όσον αφορά τον Γιάννη Στουρνάρα, μετά από μία θητεία στο υπουργείο, η οποία έφερε την κοινωνική πλειοψηφία πιο κοντά στη φτώχεια, φέρεται να απομακρύνεται, αλλά για να αναλάβει νέα καθήκοντα, από τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Επιστροφή Λοβέρδου

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του 8% πάντως, αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους, πλην του Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος τιμωρείται όχι για τους χειρισμούς του στο υπουργείο, αλλά για το ξέσπασμα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί για υπουργοποίηση είναι εκείνα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του Πάρη Κουκουλόπουλου.

Υποψήφιοι για αποχώρηση είναι επίσης οι υπουργοί Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Την είσοδό του στην κυβέρνηση φέρεται να έχει εξασφαλίσει τέλος ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος προορίζεται είτε για το υπουργείο Ανάπτυξης είτε για το Αγροτικής Ανάπτυξης.

  πηγη

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Βουλή δεν θα ανοίξει τον Σεπτέμβρη…

Γιατί η συγκυβέρνηση στενοχωρεί τον Σόιμπλε και την Λαγκάρντ βγάζοντας Θεοχάρη και Στουρνάρα από την κυβέρνηση; Γιατί καίνε τις εφεδρείες τους στον  φιλελεύθερο χώρο;

Του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Ήδη με το κλείσιμο της Βουλής παραγράφονται σημαντικές υποθέσεις και τίθεται θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης – τι θα κάνουν το επόμενο διάστημα με την κατακραυγή όλων των δημοκρατικών, χωρίς “εκσυγχρονιστές”, με καθαρούς κομματικούς υπαλλήλους στα κρίσιμα “μεταρρυθμιστικά” πόστα; Η μόνη εξήγηση είναι η προετοιμασία των εκλογών κάτω από στενή κομματική επιτήρηση – ταυτόχρονα με το “αβλαβές” πέρασμα των νέων μέτρων και το κλείσιμο ευαίσθητων υποθέσεων fast track…

Ο Στουρνάρας στην ΤτΕ θα πάει, παρά τις αντιρρήσεις της τρόικας για να εποπτεύει την επόμενη κυβέρνηση. Ο ή, η νέα επίτροπος στην ΕΕ επίσης θα είναι αποτέλεσμα απαραίτητων εσωτερικών ισορροπιών της συγκυβέρνησης. Φυσικά όλα αυτά διαψεύδονται, κι όσο περισσότερο διαψεύδονται και η συγκυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, τόσο πιο φανεροί γίνονται οι σχεδιασμοί. Το πρόγραμμα “αποστασίας προθύμων” για την προεδρική εκλογή από αυτήν την Βουλή δεν περπατάει – συνεχίζει βέβαια γιατί κανείς δεν ξέρει τους αστάθμητους παράγοντες.

Η συγκυβέρνηση ποντάρει σε ένα τρίμηνο ηρεμίας λόγω του τουρισμού – και ορθώνει το αυταρχικό της πρόσωπο όσο χρειάζεται για να περάσουν οι δεσμεύσεις της στην τρόικα όπως όπως, μήπως και στο μεταξύ συμβεί κάποιο ατύχημα, κάτι αναπάντεχο και αλλάξουν οι προοπτικές – ποντάρει δηλαδή στον από μηχανής θεό των διεθνών πολιτικών ή και …κλιματικών ακόμη εξελίξεων αλλά προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις αναπόφευκτες εκλογές του φθινοπώρου. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την πρώτη περιφέρεια της χώρας… πριν προλάβει να βγάλει τα άπλυτα στην φόρα. Πριν τις συζητήσεις με τους εταίρους για την βιωσιμότητα και την αναδιάρθρωση του χρέους… και την αποκάλυψη της αδιέξοδης πολιτικής που υπηρέτησαν.

Έχοντας κάψει τα πλοία της επανόδου (φιλελεύθερες εφεδρείες), μήπως και οι “στρατιώτες” της πεισθούν να “πολεμήσουν” έστω για ένα τρίμηνο… μην σκορπίσουν προς κάθε κατεύθυνση βλέποντας ότι το πλοίο βουλιάζει οριστικά.

Απέλπιδες προσπάθειες. Οι τελευταίοι υποστηρικτές της συγκυβέρνησης έχουν αρχίσει ήδη να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση. Η πραγματικότητα δεν κρύβεται: τα εκκαθαριστικά έρχονται, οι φόροι δεν μπορούν να πληρωθούν, οι κατασχέσεις οφειλετών δρομολογούνται, τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν, τα έσοδα βουλιάζουν γενικώς ενώ χαρίζονται οι οφειλές των ημετέρων, η υπερφορολόγηση γενοκτονεί έναν ολόκληρο λαό, οι αιγιαλοί ξεπουλιούνται… ο Βενιζέλος αμφισβητείται στην συνιστώσα Πασοκ της συγκυβέρνησης, οι πολλαπλές σχέσεις των ναζιστών με το κόμμα Σαμαρά έχουν αποκαλυφθεί ευρέως πλέον, ακόμη και η καταδίκη της ΧΑ καίει και ψάχνουν τρόπο να μεταβιβαστεί σε επόμενο χρόνο με την νέα συγκυβέρνηση στην εξουσία.

Η Βουλή δεν θα ανοίξει τον Σεπτέμβρη… τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ; Ορίστε πως θα το καταλάβεις & θα το αντιμετωπίσεις! Όλα τα tips...

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ; Ορίστε πως θα το καταλάβεις & θα το αντιμετωπίσεις! Όλα τα tips...

Οι ειδικοί στην ασφάλεια των επικοινωνιών λένε πώς αν θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν παρακολουθούνται αυτά που λέτε ή γράφετε στο... κινητό σας δεν έχετε παρά να το κλείσετε. Διαβάστε μερικά απλά βήματα για να αποφύγετε την παρακολούθηση όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Τα Νέα».....

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με διαφημιστικές καταχωρίσεις για εφαρμογές παρακολούθησης. Πρέπει να τις αποφύγετε!

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το αποφύγετε στην αρχή, πως αφαιρείτε τον κοριό;

Με επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων

Είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να σβήσετε το κατασκοπευτικό λογισμικό που ενδέχεται να έχει εγκατασταθεί στο κινητό σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή, εναλλακτικά, να επισκεφθείτε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας κ να ζητήσετε να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (factory reset) στη συσκευή σας. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλα τα τηλέφωνα (Android, iPhone, BlackBerry κ.λπ.). Η διαδικασία αυτή θα επαναφέρει το τηλέφωνό σας στην κατάσταση που ήταν όταν το αγοράσατε. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε προηγουμένως αντίγραφα ασφαλείας (backup), αν δεν θέλετε να χάσετε αρχεία.

Με ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος

Η αναβάθμιση ή εγκατάσταση από την αρχή του λειτουργικού συστήματος (software) του τηλεφώνου σας θα επιφέρει ανάλογο αποτέλεσμα με αυτό της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το καλό είναι ότι με αυτή τη μέθοδο δεν θα σβηστούν οι εφαρμογές και τα δεδομένα σας, αλλά θα είστε σίγουροι ότι το κατασκοπευτικό λογισμικό θα αφαιρεθεί. Και αυτό διότι οι εφαρμογές παρακολούθησης εγκαθίστανται στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής.

Πώς εντοπίζετε την εισβολή

1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή

2. Παρατηρήστε αν υπάρχει ασυνήθιστη «συμπεριφορά» (π.χ. η οθόνη ενεργοποιείται μόνη της ή φωτίζονται τα πλήκτρα)

3. Ελέγξτε αν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό αλλά τρέχει κρυφά κάποιο πρόγραμμα

4. Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο5. Παρατηρήστε αν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση

Προστατεύστε τα δεδομένα σας

1. Να έχετε τη συσκευή πάντοτε μαζί σας και να μην επιτρέπετε σε κανέναν να τη χρησιμοποιήσει. Οποιοσδήποτε έρθει σε επαφή με το κινητό σας, έστω γι λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί να εγκαταστήσει πρόγραμμα παρακολούθησης (spyware)

2. Ορίστε κωδικό πρόσβασης (password) στο τηλέφωνό σας για να το ασφαλίσετε από μη εξουσιοδοτημένη χρήση

3. Μην επιτρέπετε πρόσβαση σε άγνωστες συνδέσεις Bluetooth

4. Μην κατεβάζετε αρχεία από το Διαδίκτυο στο τηλέφωνό σας5. Απενεργοποιήστε ή περιορίστε την πρόσβαση στο Ιντερνετ από το κινητό σας

Στοπ στις υποκλοπές

1. Αφαιρέστε την μπαταρία του κινητού όταν δεν είναι σε χρήση

2. Χρησιμοποιήστε ένα καρτοκινητό για προστασία σε εξαιρετικά ευαίσθητες συνομιλίες

3. Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστη συμπεριφορά στο τηλέφωνο, ενημερώστε τον τηλεπικοινωνιακό πάροχό σας

4. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία ασύρματου Ιντερνετ (WiFi) στο κινητό σας. Σερφάρετε μόνο από σημεία που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλή, όπως το σπίτι ή το γραφείο

5. Να θυμάστε ότι το λογισμικό spyware σπανίως μολύνει τα τηλέφωνα που δεν έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ

6. Μην αποκαλύπτετε από το τηλέφωνο απόρρητες πληροφορίες, αν υποψιάζεστε ότι το κινητό σας έχει «μολυνθεί»

7. Κάντε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό σας για να αφαιρέσετε τυχόν λογισμικό παρακολούθησης

8. Εγκαταστήστε πρόγραµµα εντοπισµού κακόβουλου λογισµικού και ιών (antivirus) στο τηλέφωνό σας

9. Απενεργοποιήστε το GPS όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους για να δουν πού βρίσκεται το τηλέφωνο σας (και ο κάτοχός του)

10. Απενεργοποιήστε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ανοίξτε το μόνο όταν θέλετε να μεταφέρετε επαφές, αρχεία κ.λπ. 


ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για ποιούς είναι αργία του Αγίου Πνεύματος – Πόσο θα πληρωθούν όσοι εργαστούν

Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα γενικότερα είναι, εκτός εξαιρέσεων που προβλέπονται , εργάσιμη ημέρα, σε αντίθεση με το Δημόσιο για τον οποίο έχει ορισθεί ως επίσημη ημέρα αργίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά κατά την ημέρα αυτή και οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στην εργασία τους, δικαιούμενοι κανονικά και εις απλούν το ημερομίσθιό τους.

Όπως γράφουν τα dikaiologitika.gr, όσοι εργαζόμενοι δεν προσέλθουν στην εργασία τους δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής. Δηλαδή από τον μηνιαίο τους μισθό θα τους αφαιρεθούν τόσο ωρομίσθια όσες ώρες θα εργάζονταν την ημέρα αυτή λόγω 5θημέρου (8,00΄ ώρες) ή 6ημέρου (6,40 ΄ώρες).

Σύμφωνα με όρο που έχει τεθεί σε ορισμένες συλλογικές συμβάσεις ή Διαιτητικές αποφάσεις, η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί συμβατικά ως ημέρα αργίας και εξομοιώνεται, ως προς τις συνέπειες της εργασίας των εργαζομένων κατ΄ αυτή, με Κυριακή.

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που υπάγονται στις ΣΣΕ και ΔΑ αυτές δικαιούνται την ημέρα αυτή να μην προσέλθουν στην εργασία τους, λαμβάνοντες οι μεν αμειβόμενοι με ημερομίσθιο, το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής χωρίς να εργασθούν, οι δε αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό, ολόκληρο, χωρίς περικοπή δηλαδή, το μηνιαίο τους μισθό, παρότι δεν θα έχουν εργασθούν κατ΄ αυτή την ημέρα.

Αντίθετα όσοι από τους τελευταίους αυτούς εργαζομένους εργασθούν κατά την ημέρα αυτή, δικαιούνται εκτός του ημερήσιου μισθού τους και προσαύξηση 75% που υπολογίζεται επί του νομίμου ημερομισθίου τους ή του 1/25ου του μισθού τους, αναλόγως με τον τρόπο που αμείβονται.

Σχετικός για την αργία αυτή όρος έχει τεθεί στις ΣΣΕ και ΔΑ που αφορούν :
στις Καπνοβιομηχανίες,
στις Κλινικές και στα ιατρικά εργαστήρια,
στα ναυτικά πρακτορεία,
στις επιχειρήσεις πετρελαίου και υγραερίων,
στις Εφημερίδες,
στα Λατομεία Πέτρας και Χώματος,
στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς,
στις επιχειρήσεις τεχνικών έργων (μόνο για τις ειδικότητες Εργοδηγών Σχεδιαστών και Χειριστών Μηχανημάτων
στους ηλεκτροτεχνίτες
στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών,
στους φωτοστοιχειοθέτες,
στους φορτ/τές,
στα τυπογραφεία
στα βιβλιοπωλεία,
στους θυρωρούς,
στους εργοδηγούς – σχεδιαστές κλπ.
 

tribune.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλιάζει το εξαγωγικό θαύμα

Η δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στην τριετία
Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν τον Απρίλιο εφέτος τόσο οι εξαγωγές (στις οποίες η πτώση ανήλθε στο 20,9%) όσο και οι εισαγωγές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την πορεία των εμπορευματικών συναλλαγών της χώρας. Υποδηλώνει την αδυναμία βιώσιμης στήριξης της ανάκαμψης της οικονομίας στον πυλώνα της εξαγωγικής ζήτησης
Βραχύβια αποδείχθηκε η ανοδική αντίδραση των εξαγωγών, καθώς η άνοδος του Μαρτίου δεν συνεχίστηκε τον περασμένο Απρίλιο. Μάλιστα, αντί ανόδου, σημειώθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία υποχώρηση σε επίπεδο μηνιαίας ανάλυσης, της τελευταίας τριετίας, πίσω μόνο από την υποχώρηση του περασμένου Νοεμβρίου (-21,5%, σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012).
Σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των εκτιμήσεων του Απριλίου της ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών μειώθηκε κατά 20,9%, στα 2,02 δισ. ευρώ (από 2,55 δισ. ευρώ, τον Απρίλιο του 2013). Ωστόσο, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, προκύπτει μικρότερη υποχώρηση της τάξης του 12,4%.
Σημειώνεται ότι η υποχώρηση αυτή των εξαγωγών συσχετίζεται άμεσα με τα περυσινά γεγονότα της Κύπρου, καθώς τον Απρίλιο του 2013 υπήρξε έντονα ανοδική αντίδραση (+13,6%) στην υποχώρηση που είχε καταγραφεί, λόγω της κρίσης του Μαρτίου στη γειτονική χώρα, που επηρέασε άμεσα το εξωτερικό εμπόριο της Ελλάδας.
Η μεγάλη αυτή υποχώρηση ενέτεινε τους ρυθμούς μείωσης των εξαγωγών και σε επίπεδο 12μήνου, στο 5,3%, σε σχέση με την περίοδο Μάιος 2012- Απρίλιος 2013.
Ειδικά, για τον περασμένο Απρίλιο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ελληνικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 29% προς τις τρίτες χώρες κατά 5,2% και κατά 11,8% προς τις χώρες της ΕΕ. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, πάντως, οι ελληνικές εξαγωγές, επίσης, μειώθηκαν τόσο προς τις ευρωπαϊκές χώρες (-11%) όσο και προς τις τρίτες χώρες (-15,1%).
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, για πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, το μερίδιο των εξαγωγών προς τις χώρες της ΕΕ ξεπερνάει αυτό των τρίτων χωρών τόσο σε επίπεδο συνολικής αξίας εξαγωγών όσο και της αξίας αυτών, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε νέο ποσοστό αναλογίας εξαγωγών προς τις χώρες της ΕΕ στο 52,6%, έναντι ποσοστού 47,4% προς τις τρίτες χώρες. Η αναλογία αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο, αν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή και διαμορφώνεται στη σχέση 66,7% υπέρ των χωρών της ΕΕ έναντι 33,3% των τρίτων χωρών.
Από τις 10 μεγάλες κατηγορίες εξαγώγιμων προϊόντων, μόλις 2 κλάδοι εμφάνισαν θετική μεταβολή, αυτοί των χημικών (+1,5%) και των εμπιστευτικών προϊόντων (+49,8%), ενώ οριακή ήταν η υποχώρηση για τα μηχανήματα (-0,9%), που επιδεικνύουν αντοχές, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, ξεχώρισαν για την πτωτική τους κίνηση οι κλάδοι των ελαιολάδων (-66,2%), των πετρελαιοειδών (-30,9%), των τροφίμων-ποτών (-30,5%) και των βιομηχανικών προϊόντων (-16,2%).
Στο πεδίο των εισαγωγών, συνεχίστηκαν οι έντονες διακυμάνσεις, καθώς δεν υπήρξαν νέες παραλαβές πλοίων, όπως είχε συμβεί το δίμηνο Φεβρουαρίου- Μαρτίου.
Αδυναμία του εξαγωγικού πυλώνα
Η υποχώρηση των εξαγωγών υποδηλώνει την αδυναμία βιώσιμης στήριξης της ανάκαμψης της οικονομίας στον πυλώνα της εξαγωγικής ζήτησης παρά την αδύναμη ανάκαμψη στην Ευρώπη.
Οι συνολικές εξαγωγές προς την Ε.Ε. μειώθηκαν το Μάρτιο 2,6%, ενώ προς τις τρίτες χώρες αυξήθηκαν 5,2%, προφανώς λόγω των πετρελαιοειδών. Αν, ωστόσο, αφαιρέσουμε τα πετρελαιοειδή, τότε οι εξαγωγές μειώνονται τόσο προς την Ε.Ε. (-4,1%) όσο και προς τις τρίτες χώρες (-9,2%) κι εδώ είναι εμφανής η αρνητική επίδραση του ανατιμημένου ευρώ.
Εξετάζοντας τη συνολική πορεία των εμπορικών συναλλαγών της χώρας στο α’ τρίμηνο του 2014 διαπιστώνουμε πως οι μεν συνολικές εισαγωγές μειώνονται ετησίως 0,3%, οι δε εξαγωγές μειώνονται αντίστοιχα 3%, με αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα να αυξάνει 3,1%. Χωρίς τα πετρελαιοειδή οι μεν εισαγωγές αυξάνουν 10,5%, οι δε εξαγωγές μειώνονται ετησίως 4,7% με συνέπεια το εμπορικό έλλειμμα να αυξάνει 29,8%.
Στο α’ τρίμηνο οι εξαγωγές αυξάνονται οριακά προς την Ε.Ε. (0,4%) και υποχωρούν 5,7% προς τις Τρίτες Χώρες, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή μειώνονται αντίστοιχα 3,8% και 6,3% αποδεικνύοντας πως μέχρι στιγμής η εξαγωγική ατμομηχανή αδυνατεί να σύρει την οικονομία έξω από την ύφεσή της.
Πηγή: enet.gr
 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα φθηνά κολπάκια του Άδωνι και των παπαγάλων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης
Θα επιχειρήσουμε εδώ να βρούμε τεχνάσματα για να βγαίνουμε από πάνω σε κάθε διαφωνία που μπορεί να συμμετέχουμε και να βγούμε από τη δύσκολη θέση όταν δεν έχουμε γνώσεις ή ικανότητες για να υπερασπιστούμε τη γνώμη μας, ή να σώζουμε την υπόληψή μας όταν συνειδητοποιούμε ότι ο αντίπαλός μας είναι ανώτερος σε ρητορικά χαρίσματα και πρόκειται να κερδίσει. Σημασία λοιπόν δεν έχει αν έχουμε δίκιο ή όχι. Σημασία έχει η εξόντωση του αντιπάλου και η υπεροχή της δικιάς μας θέσης, πάση θυσία. Προσοχή όμως: τα περισσότερα από τα παρακάτω τεχνάσματα (αν όχι όλα) δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα στο να αλλάξουν τη γνώμη του αντιπάλου μας, αλλά να αποπροσανατολίσουν το ακροατήριο και να το πείσουν ότι εφόσον αυτός έχει γελοιοποιηθεί από εμάς, εμείς πρέπει να έχουμε τη σωστή άποψη στο εν λόγω θέμα.
  • Κάνουμε με μιας πολλά ερωτήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θέσεων, ώστε να κρύψουμε αυτό στο οποίο θέλουμε να καταλήξουμε. Οι ερωτήσεις μας είναι στοχευμένες στο συμπέρασμα που θέλουμε να δείξουμε χωρίς όμως αυτό να φαίνεται από πριν, και τόσο γενικές και αυταπόδεικτες, ώστε οι απαντήσεις να είναι αναμενόμενες. Προχωρούμε στο να επεκτείνουμε τις απαντήσεις του ίδιου του αντιπάλου μας, και κατευθύνουμε το διάλογο εκεί που θέλουμε εμείς να φτάσουμε, χωρίς πλέον ο συνομιλητής να μπορεί να πάρει αντίθετη θέση καθώς έτσι θα φανεί ότι έρχεται σε αντίθεση με αυτά που ο ίδιος έχει πει. Είναι η μαιευτική μέθοδος που χρησιμοποίησε πολλές φορές ο Σωκράτης. 
  • Ταυτίζουμε τις θέσεις του αντιπάλου με φιλοσοφίες ή κοσμοθεωρίες που θεωρούνται παρωχημένες ή αποτυχημένες στην πράξη και δίνουμε την εντύπωση ότι το θέμα διαφωνίας έχει ήδη λυθεί πριν η επιχειρηματολογία έχει καν αρχίσει. Π.χ. «Τι θέλετε κύριε; Καθολική δωρεάν ιατρική κάλυψη; Μα αυτό είναι σοσιαλισμός! Τέτοιες πρακτικές είναι που οδήγησαν τόσες χώρες του πρώην κομουνιστικού μπλοκ στην οικονομική καταστροφή. Θέλετε τα ίδια και στη χώρα μας;» κτλ κτλ. Χρησιμοποιούμε λέξεις φορτισμένες με αρνητικά συμφραζόμενα όταν αναφερόμαστε στις θέσεις του αντιπάλου, όπως «άπιστος» αντί για «άθρησκος», «προκατειλημμένος» αντί για «ορθολογιστής», «φανατικός» αντί για «ισχυρογνώμων», «αιρετικός» αντί για «αλλόθρησκος» και άλλα τέτοια.  
  • «Ξέρεις ποιος άλλος είχε αυτήν την άποψη; Ο Χίτλερ!»
    «Ξέρεις ποιος άλλος είχε αυτήν την άποψη; Ο Χίτλερ!»
«Ξέρεις ποιος άλλος είχε αυτήν την άποψη; Ο Χίτλερ!»
  • Αντικρούουμε τις ψευδείς προτάσεις του αντιπάλου με άλλες ψευδείς, τις οποίες όμως αυτός θεωρεί αληθείς. Απέναντι με τους κατάλληλους αντιπάλους χρησιμοποιούμε τον δικό τους τρόπο σκέψης. Μας λέει αυτός: «Η ομοφυλοφιλία είναι κάτι κακό γιατί έτσι λέει η βίβλος και τους ομοφυλόφιλους πρέπει να τους θεωρούμε μιάσματα» Απαντάμε ως εξής: «Βεβαίως δίκιο έχετε, και μάλιστα, εφόσον ακολουθούμε τη βιβλική διδασκαλία, τότε πρέπει να λιθοβολούμε τις μοιχαλίδες, τους ειδωλολάτρες, τους βλάσφημους κλπ κλπ». Ταυτίζουμε έτσι μια θέση που έχει πάρει ο αντίπαλος με μια άλλη, προφανώς λανθασμένη, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία που οδήγησε αυτόν στην πρώτη. 
  • Τραβάμε τον ισχυρισμό του αντιπάλου από τα μαλλιά, τον ερμηνεύουμε με όσο το δυνατόν πιο γενικό τρόπο και με την ευρύτερη δυνατή έννοια αγγίζοντας τα όρια της υπερβολής και της γελοιότητας. Παρουσιάζει κάποιος τη θεωρία της εξέλιξης; Του απαντάμε προσβεβλημένοι: «Εγώ δε γεννήθηκα από μπαμπουίνους!». Υπερασπίζεται τη θανατική καταδίκη για τους παιδεραστές; Απαντάμε: «Και τους παιδοκτόνους τότε τι να τους κάνουμε; Να τους σκοτώνουμε δύο φορές;» 

  • Αυτοί τα ξέρουν ήδη…
    Αυτοί τα ξέρουν ήδη…
  • Παρομοίως, επιχειρούμε να δείξουμε την αντίπαλη άποψη σαν πολύ απόλυτη για να είναι υποχρεωτικά ορθή. Ανοίγουμε έτσι το δρόμο στην παραδοχή της δικής μας θέσης, τουλάχιστον σαν μιας πιθανότητας που δεν πρέπει να απορριφθεί. Π.χ. θέλοντας να υπερασπιστούμε την ομοιοπαθητική μέθοδο έναντι της «παραδοσιακής» ιατρικής, και αντιμέτωποι με τον ορθολογικό στοχασμό, με επιστημονικές αποδείξεις και μελέτες που εμείς δεν έχουμε να επιδείξουμε υπέρ μας, επικαλούμαστε την αβεβαιότητα της ανθρώπινης γνώσης και τα όρια της επιστήμης γενικά. Δείχνουμε έτσι ότι η θέση μας είναι τουλάχιστον «πιθανή» και άρα η πλήρης άρνησή της από τον αντίπαλο δεν τον κάνει ορθολογικό, αλλά απόλυτο, οπισθοδρομικό, αντιδραστικό κλπ. 
  • Χρησιμοποιούμε τη χυδαιότητα, τον εμπαιγμό και την ιλαρότητα για να γελοιοποιήσουμε τον αντίπαλο. Π.χ. αν αυτός υπερασπίζεται το δικαίωμα στην αυτοκτονία, εμείς του απαντάμε αμέσως: «Γιατί λοιπόν δεν πάτε να κρεμαστείτε;». Κάποιοι στο ακροατήριο σίγουρα θα γελάσουν, και το γέλιο είναι πάντα σύμμαχος αυτού που το προκαλεί˙ με το γέλιο μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ανίδεο που παρακολουθεί σιωπηλά και είναι ανίκανος να έχει δικιά του άποψη. 
  • Ιδιαίτερα για θέματα που είναι περίπλοκα και απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις, μπορούμε εύκολα να αποπροσανατολίσουμε το ακροατήριο δίνοντας μονόπλευρες ή και λανθασμένες πληροφορίες. Π.χ. αν ο αντίπαλος παρουσιάζει τους κινδύνους του φαινομένου του θερμοκηπίου, εμείς αναφερόμαστε γενικά σε έρευνες που υποτίθεται ότι αντικρούουν την ύπαρξη του φαινομένου και ότι η επιστημονική κοινότητα είναι τάχα διχασμένη σε αυτό το θέμα. Μπορούμε επίσης να παρουσιάσουμε «στοιχεία», λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να θερμαίνεται ο πλανήτης τη ίδια στιγμή που οι εμπειρίες μας είναι πιο κρύοι χειμώνες από ποτέ και αύξηση καταιγίδων και άλλων τέτοιων ακραίων φαινομένων: «Εγώ κρυώνω» μπορούμε να δηλώσουμε. Ο αντίπαλος θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ «κλίματος» και «καιρικών συνθηκών» και να καταδείξει ότι αρχικά η θέρμανση του πλανήτη θα βιωθεί ως ψύχρανση σε τοπικό επίπεδο, κάτι που όμως χρειάζεται χρόνο και παρουσίαση πολύπλοκων ιδεών που το ακροατήριο μάλλον δε θα είναι διατεθειμένο να παρακολουθήσει τη στιγμή εκείνη. Έτσι, βγαίνουμε κερδισμένοι εμείς. Αυτή η τακτική είναι η αγαπημένη αυτών που αντιτίθενται στον εμβολιασμό, και υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αυτισμό.
    Ιεραρχία αντιλογίας
    Ιεραρχία αντιλογίας
Ιεραρχία αντιλογίας 
  • Γενικά, προσπαθούμε να προκαλέσουμε το θυμό του αντιπάλου, γιατί όταν είναι θυμωμένος χάνει την ικανότητα να κρίνει σωστά και να αντιλαμβάνεται πού ακριβώς είναι τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες του επιχειρήματός του και των δικών μας. Δίνει επίσης κακή εντύπωση στο ακροατήριο και έτσι το κερδίζουμε εμείς. Τον θυμό του μπορούμε να τον προκαλέσουμε με κατηγορίες (ακόμα και άδικες) ή και με προσωπικές προσβολές. Αν δεν μπορούμε να αντικρούσουμε τις απόψεις του ή αν συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε άδικο, επιτιθέμεθα στο άτομο και όχι στις ιδέες του. 
Αυτά και άλλα πολλά παραθέτει ο Σοπενχάουερ στο «Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο», κατά πολύ επηρεασμένος από τα «Τοπικά» του Αριστοτέλη.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί επικρατεί αυτό το φορολογικό αλαλούμ;

Το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο είναι να καταλάβεις πως λειτουργεί ο φόρος εισοδήματος, έλεγε ο Αϊνστάιν. Και αν ένα μυαλό σαν του Αϊνστάιν δεν μπορούσε να καταλάβει τη «λογική» του τρόπου επιβολής του φόρου εισοδήματος, βάλετε με το νου πως λειτουργεί η φορολογία σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης, του μνημονίου και της αυξημένης φορολόγησης.

Στην Ελλάδα σήμερα παρατηρούμε ένα ακαταλαβίστικο σύστημα, όπου επικρατεί ο κανόνας «απ’ όπου τ’ αρπάξουμε». Ενώ για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιλεγεί ένα απλό σύστημα, όπως το απόλυτο δίκαιο σύστημα εσόδων – εξόδων (δηλαδή να αφαιρούνται όλα τα έξοδα και να φορολογείται το καθαρό εισόδημα), εντούτοις επικρατεί ένας ακατανόητος φορολογικός αχταρμάς, με εκατοντάδες αντισυνταγματικούς νόμους, αποφάσεις και διατάξεις.

Κι αυτό το ακαταλαβίστικο φορολογικό αλαλούμ, ξεκινά από το γεγονός ότι η μνημονιακή κυβέρνηση, προσπαθεί να συμβιβάσει δύο διαμετρικά αντίθετα πράγματα:

Πρώτον, δεν θέλει να ακουμπήσει καθόλου φορολογικά την οικονομική ολιγαρχία της χώρας, δηλαδή τα μεγάλα εισοδήματα και

 Δεύτερον, δεν θέλει να πειράξει καθόλου την κρατικοδίαιτη πολιτική πελατεία, μειώνοντας τα έξοδα.

Έτσι παρατηρούμε ένα περίεργο φορολογικό μη-σύστημα, που φορολογεί ξανά και ξανά τους ίδιους και τους ίδιους. Δηλαδή εκείνους που δεν μπορούν να ξεφύγουν, τους φοβισμένους και τους ευσυνείδητους, με διάφορες απίθανες και παράνομες εμπνεύσεις. Όμως σιγά – σιγά μειώνεται η φοροδοτική ικανότητα και αυτής της μερίδας των πολιτών.  Ήδη τα χρέη προς την εφορία ξεπέρασαν τα 66 δις ευρώ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!