EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μόνοι τον τρώμε!!



Από που ν΄αρχίσεις;;
Απ΄το "μέγεθος"; Το "πάχος"; Τη "διάρκεια";
Μας έχωσαν στα σκατά.
Κι είμαστε κι ευχαριστημένοι!!
Καλά...
Οι επόμενες γενιές θα φρίττουν με μας.
Την αντοχή μας, την αδιαφορία μας.
...Φαίνεται ΔΕΝ αρκεί...
Ούτε οι μεγάλες περικοπές, ούτε τα λουκέτα...
Οι κεφαλικοί φόροι, οι φόροι στα ακίνητα...
Δεν αρκεί το 1,5 μύριο άνεργοι και οι χιλιάδες άστεγοι.
Ούτε οι τιμές στα ύψη και οι νέοι ξενητειά.
Δεν αρκεί η διάλυση Υγείας-Παιδείας-κοιν.κράτους.
Δεν αρκεί το ξεπούλημα υποδομών και δημ.επιχειρήσεων.
...Δεν αρκεί μιά ΧΟΥΝΤΑ.
  ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ!!
Κόβονται πάλι οι επικουρικές συντάξεις.
Α!! μην ανησυχείς. Παλιό το μέτρο!!
 Ψηφίστηκε πέρυσι!!

Από 1/1/2015 θα πληρώνουμε φόρο ιδιοκατοίκησης.
Εξόν τα χαράτσια.
Α!! μην ανησυχείς. Παλιό το μέτρο!!
 Ψηφίστηκε πέρυσι!!
 Αυτό το καλοκαιράκι, λοιπόν, που ΕΜΕΙΣ θα πιάσουμε παραλίες,
αγκαλιά με μιά μπύρα και με το μάτι κάγκελο στο μπανιστήρι,
 ΑΥΤΟΙ θα πουλήσουν το 30% της ΔΕΗ...
(περυσινό κι αυτό!!)
Εδώ τον τρώμε και γελάμε!!
Α!! πουλούν και θάλασσες!! Και ποτάμια!!
Be my quest!!
 Να προσεύχεστε στο θεό Ρα !!
Να γλυτώσουμε τον ιό του δυτ.Νείλου!!

Ετσι θα πάμε!
Αψέκαστοι!!
Εκλεισαν και τη Βουλή.
Αφού έχεσαν οι Φασίστες. 

Κλείνει και η δημαρ.
Ο Φώτης ντε...
(μέγας γαμιστρώνας η λεγόμενη κεντροκαικάτι!)

Κι από κοντά οι ΑΝΕΛ.
Ο Καμμένος.

  Φτιάχνουμε τη νέα μεγάλη πλειοψηφία!!
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το...1965!!

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τουριστικό λεωφορείο έπεσε σε στάση στο Σύνταγμα - Δεν υπάρχουν τραυματίες

Αναστάτωση επικράτησε στο Σύνταγμα λίγο πριν τις 14:00, όταν τουριστικό λεωφορείο έπεσε σε στάση στην οδό Φιλελλήνων. Πρόκειται για λεωφορείο που μεταφέρει τουρίστες σε αξιοθέατα της πόλης, του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, το χειρόφρενο λύθηκε, με αποτέλεσμα να κινηθεί και να προσκρούσει στη στάση.

Την ώρα του συμβάντος δεν βρισκόταν κανείς μέσα στο λεωφορείο, ούτε στη στάση, οπότε δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

           

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόστιμα σε Βγενόπουλο και τράπεζες για τα ελληνικά ομόλογα

Διοικητικά πρόστιμα 8 εκατομμυρίων ευρώ, σχετικά με τις επενδύσεις των τραπεζών σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Στην έρευνα της η Επιτροπή διαπιστώνει παράβαση του περί Πράξεων Προσώπων που κατέχουν εμπιστευτικές Πληροφορίες και των Πράξεων χειραγώγησης της Αγοράς, του περί των προϋποθέσεων Διαφάνειας και του περί δημόσιας Προσφοράς και ενημερωτικού δελτίου νόμου από τις δύο τράπεζες.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στον μη εκτελεστικό πρόεδρο της Λαϊκής, Ανδρέα Βγενόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ευθύμιο Μπουλούτα, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν από 705.000 ευρώ ο καθένας. Από 430.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων της τράπεζας, Χρίστος Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Κουννή.

Για την Τράπεζα Κύπρου, επιβλήθηκε πρόστιμο 530.000 ευρώ στον Θεόδωρο Αριστοδήμου, μη εκτελεστικό πρόεδρο και 530.000 ευρώ στον Ανδρέα Ηλιάδη, εκτελεστικό διοικητικό σύμβουλο. Επίσης, πρόστιμο 330.000 ευρώ επιβλήθηκε στα τέως στελέχη της τράπεζας, Γιάννη Κυπρή και Γιάννη Πεχλιβανίδη.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ στην πρώην Λαϊκή και 950.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, απέρριψε τις επικρίσεις ότι επιβολή προστίμων έγινε για δημιουργία εντυπώσεων. Μιλώντας στο ΡΙΚ η κ. Καλογήρου ανέφερε ότι η Επιτροπή είχε εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο που είχε υποβληθεί και διευκρίνισε ότι η Επιτροπή δεν είχε αρμοδιότητα να εποπτεύσει προληπτικά κατά πόσον περιλαμβάνονταν όλες οι ενδεδειγμένες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους. Αυτό, είπε, είναι αρμοδιότητα άλλης αρχής. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τόνισε η κ. Καλογήρου, δεν είναι αστυνομικός για να ξέρει αν αυτά που αναφέρονται είναι αληθινά ή όχι. Εμείς, πρόσθεσε, παίρνουμε ως δεδομένο ότι είναι σωστά.

Επίσης, ανέφερε ότι η πληροφόρηση, που πρέπει να περιέχεται στο ενημερωτικό δελτίο, βαραίνει την ίδια την εταιρεία. Η κ.Καλογήρου δήλωσε ότι εκ των υστέρων και έπειτα από έρευνα διαφάνηκε πως υπήρχαν παραβιάσεις της νομοθεσίας και η Επιτροπή έλαβε τα δέοντα μέτρα.

Εντελώς λανθασμένη χαρακτήρισε τη διαχείριση του ζητήματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος εκπροσωπεί επηρεαζόμενα στελέχη των δύο τραπεζών.

Υποστήριξε ότι τα ενημερωτικά δελτία των τραπεζών δεν δημοσιοποιούνται χωρίς την έγκριση των αρμόδιων εποπτικών αρχών. Συνεπώς, πρόσθεσε, δεν θα κυκλοφορούσαν, αν δεν είχε δώσει την έγκρισή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Είπε μάλιστα, πως, αν η Επιτροπή δεν είχε δώσει την έγκρισή της, οι κατηγορίες που θα αντιμετώπιζαν τα επηρεαζόμενα στελέχη των τραπεζών θα ήταν διαφορετικές. Ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι ουσιαστικά η Επιτροπή παραδέχεται ότι ασκούσε μόνο τυπικά τις νομικές της υποχρεώσεις, σημειώνοντας πως είναι αρμοδιότητα του Γενικού εισαγγελέα να εξετάσει την πτυχή αυτή.

Στο μεταξύ, το οριστικό τέλος της Λαϊκής Τράπεζας σηματοδοτεί η έναρξη σήμερα της διαδικασίας μεταφοράς των λογαριασμών των πελατών της στα ηλεκτρονικά συστήματα της Τράπεζας Κύπρου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ- Δείτε γιατί έκλεισαν τη Βουλή: Τα καυτά νομοσχέδια που θα περάσουν αναίμακτα

Μόνο αυτοί θα μπορούσαν να το κάνουν. Έκλεισαν τη Βουλή για να περάσουν από τα θερινά τμήματα κρίσιμα νομοσχέδια που αφορούν όλους τους Έλληνες.

Ο φόβος τους για απώλειες στις ψηφοφορίες και το αποτέλεσμα των εκλογών έχει σκορπίσει τον τρόμο σε Σαμαρά και Βενιζέλο.

Διαβάστε παρακάτω τα νομοσχέδια που θα περάσουν χωρίς να πάρει κανείς είδηση…

- Επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών (υπουργείο Οικονομικών).

- Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας (υπουργείο Οικονομικών).

- Ρυθμίσεις κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις (υπουργείο Οικονομικών).

- Φάροι, στρατολογία και άλλες διατάξεις (υπουργείο Εθνικής Άμυνας).

- Προσαρμογή των διατάξεων του ν. 344/1976 στον νέο τρόπο κατάρτισης των Ληξιαρχικών Πράξεων και λοιπές διατάξεις (υπουργείο Εσωτερικών).

- Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα (υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων).

- Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων).

- Γενικές Διατάξεις για τη δημιουργία συστήματος κατανομής αποζημιώσεων νοσοκομείων, Σύσταση και Καταστατικό της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ΑΕ (υπουργείο Υγείας).

- Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και δημοσίων έργων (υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων).

- Στρατηγική για την Ψηφιακή Ανάπτυξη της χώρας για την περίοδο 2014- 2020 (υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων).

- Καθορισμός κανόνων, όρων και προϋποθέσεων για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΕΕ), σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 2012/19/ΕΚ «σχετικά με τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΕΕ), του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2012 (υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής).

- Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν Κατασκευές Δημοσίου Ενδιαφέροντος Προστασίας Ανθρώπων και Πραγμάτων (Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.), για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών (Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής).

- Χωροταξικός και Πολεοδομικός σχεδιασμός (υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής).

- Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις (υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής).

- Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας (υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

- Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις (υπουργείο Δικαιοσύνης).

- Κώδικας Ποινικής Δικονομίας (υπουργείο Δικαιοσύνης).

- Οδηγίες Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας- 5η ομάδα (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Πηγή: Hellasforce
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται φόρος με τον μήνα μέσω παρακρατήσεων στους μισθούς

Πώς θα γίνεται ο υπολογισμός – Διαβάστε παραδείγματα – Στόχος να μειωθεί το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Φόρο με τον μήνα για το σύνολο των εισοδημάτων τους θα αρχίσουν να αποδίδουν από το 2015 μισθωτοί και συνταξιούχοι, με αποτέλεσμα όταν έρθει η ώρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να μην έχουν την παραμικρή οφειλή.

Οι νέες αλλαγές, που ουσιαστικά ενεργοποιούν την προκαταβολική είσπραξη φόρου, έρχονται καθώς το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να περιορίσει αρχικώς και στη συνέχεια να εξαφανίσει το φαινόμενο των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ο φόρος που θα αναλογεί στον καθένα θα υπολογίζεται με βάση τη δήλωση της περασμένης χρόνιας και την ευθύνη για την αφαίρεση του φόρου θα έχει αποκλειστικά ο εργοδότης ή ο φορέας που πληρώνει τον μισθό ή τη σύνταξη.

Στο φόρο δεν θα υπολογίζεται μόνο το εισόδημα από τον μισθό ή τη σύνταξη αλλά κάθε εισόδημα του φορολογούμενου (ενοίκια κλπ). Ο φόρος αυτός θα επιμερίζεται σε 12 δόσεις ή 14 για όσους παίρνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας, οι οποίες θα αφαιρούνται απευθείας, με τον τρόπο που ήδη γίνεται η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια.

Για παράδειγμα ένας μισθωτός που πληρώνεται με 1.000 ευρώ το μήνα και επιπλέον εισόδημα 400 ευρώ τον μήνα από κάποιο ενοίκιο θα παίρνει μισθό 915 ευρώ. Θα γίνεται δηλαδή παρακράτηση 44 ευρώ για τα έσοδα από τον μισθό του και 50 ευρώ για τα έσοδα από το ενοίκιο.

Αντίστοιχα ένας συνταξιούχος με σύνταξη 1.333 ευρώ το μήνα και εισοδήματα από αγροτικές εκμεταλλεύσεις 4.000 ευρώ το χρόνο θα παίρνει σύνταξη αντί 1.333 ευρώ μόλις 1.173 ευρώ καθώς θα παρακρατείται φόρος 116 για τη σύνταξη και 43 ευρώ για τα άλλα εισοδήματα.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Τρελό» φαγοπότι στην ψυχική υγεία


Πάρτι με λεφτά της ψυχικής υγείας έκαναν επί χρόνια ιδιοκτήτες κλινικών που εμφάνιζαν ασθενείς «φαντάσματα» ή ακόμα και νεκρούς προκειμένου να παίρνουν κρατικές επιχορηγήσεις.

Οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας που πραγματοποιούσαν εκτενή έλεγχο από τον περασμένο Απρίλιο, μετά από εντολή της υφυπουργού Ζέττας Μακρή, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως 1 στους 3 ασθενείς απλά δεν... υπήρχε!

Οι ιδιοκτήτες εμφάνιζαν δηλαδή περισσότερους πάσχοντες ώστε τα κονδύλια να είναι περισσότερα. Μάλιστα δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν ακόμη και ΑΜΚΑ νεκρών για να αυξάνουν τον αριθμό των ασθενών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρουσίαζαν ασθενείς να νοσηλεύονται την ίδια στιγμή σε δύο διαφορετικές κλινικές.

Ειδικότερα, ο έλεγχος αφορούσε στην περίοδο από τον Ιούλιο 2013 έως και τον Απρίλιο 2014 και διενεργήθηκε στο σύνολο των φορέων, δηλαδή σε 68 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίοι λειτουργούν 272 μονάδες για ψυχικά πάσχοντες. Όλες αυτές οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας επιχορηγούνται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
 
Γνωστές οι παρατυπίες

Οι πληροφορίες ότι κάποιοι εισέπρατταν παρανόμως χρήματα είχαν φθάσει εδώ και καιρό στην οδό Αριστοτέλους, αλλά χρειάστηκε να ξεπεραστούν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια για να υλοποιηθούν οι έλεγχοι.

Άλλωστε και σε προηγούμενους ελέγχους οι επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας είχαν διαπιστώσει μελανά σημεία στον αριθμό των νοσηλευομένων. Ειδικότερα με βάση το πόρισμα, τα στοιχεία που ελέχθησαν αφορούσαν τους ασθενείς που επισκέπτονται ή διαμένουν σε μονάδες ψυχικής υγείας και υποβάλλονται, μηνιαίως, στο υπουργείο, προκειμένου να καλύπτονται οι δαπάνες ανά ασθενή, με βάση τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Οι δαπάνες αφορούν σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας που παρέχονται ημερησίως από τις Μονάδες ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σε ψυχικά πάσχοντες, είτε μέσω προγραμματισμένων επισκέψεων είτε μέσω της φιλοξενίας των ασθενών σε στεγαστικού τύπου μονάδες αποκαταστασιακού χαρακτήρα.

Συνολικά ελέγχθηκαν 37.154 δηλωθέντες ως ψυχικά πάσχοντες, οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν από τις επιχορηγούμενες Μονάδες Ψυχικής Υγείας των ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Με την υποβολή των νέων αποκωδικοποιημένων ΑΜΚΑ διαπιστώθηκε ότι αυτομάτως ο αριθμός των ασθενών μειώθηκε κατά 7.577, δηλαδή από 37.154 ΑΜΚΑ, οι ασθενείς περιορίστηκαν σε 29.577 ΑΜΚΑ.

Η Διεύθυνση επεξεργάστηκε τα αποκωδικοποιημένα ΑΜΚΑ, από τα οποία 3.481 ήταν άκυρα. Ο αριθμός των ασθενών μετά τον πρώτο έλεγχο περιορίστηκε κατά 11.058 ασθενείς, δηλαδή ποσοστό περίπου 30%. Ακολούθησε δεύτερος έλεγχος σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., ώστε να γίνει διασταύρωση για το υπόλοιπο 70% των ΑΜΚΑ που παρέμειναν.

Ο έλεγχος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. αφαίρεσε άλλους 1.285 ΑΜΚΑ ως άκυρους, δηλαδή το συνολικό ποσοστό των ασθενών που δεν υπήρχαν μειώθηκε κατά 12.000 άτομα (37.154 αρχικά, 24.283 ΑΜΚΑ μετά τους δύο ελέγχους), ποσοστό άκυρων ΑΜΚΑ 33,33%.

Αξιοσημείωτο και ενδεικτικό του τρόπου λειτουργίας είναι ότι υπήρχαν και ΑΜΚΑ που ταυτοποιήθηκαν μεν, αλλά ανήκουν σε νεκρούς και δηλώνονταν μετά το θάνατό τους.
Συνεπώς, ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 34,6% των δηλωθέντων ΑΜΚΑ δεν υπάρχει, δηλαδή, ένας στους τρεις ασθενείς, που πληρώνονταν μέχρι τον έλεγχο, δεν υπάρχει.
 
Η ώρα της λυπητερής

Μετά τις αποκαλύψεις, η αρμόδια Υπηρεσία θα προβεί στον άμεσο συμψηφισμό των ποσών που προκύπτουν από τα ευρήματα. Ο συμψηφισμός θα γίνει στην επόμενη χρηματοδότηση τον Ιούλιο του 2014, ενώ ταυτόχρονα όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα.
Με βάση τις εκτιμήσεις της υφυπουργού Ζέττας Μακρή, με το νέο τρόπο χρηματοδότησης των Μονάδων Ψυχικής Υγείας, η σπατάλη περιορίστηκε κατά 30.000.000 ευρώ (από 90.000.000 ευρώ περίπου, σε 60.000.000 ευρώ).
 
Χάος στις κλινικές

Από την άλλη όμως, χάος επικρατεί στις ψυχιατρικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων, όπου οι ασθενείς στοιβάζονται ο ένας επάνω στον άλλο, καθώς πολλές κλινικές δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό κλινών, έχουν έλλειψη προσωπικού ενώ κάποιες άλλες δεν λειτουργούν καθόλου. Σύμφωνα με τον Ηλία Σιώρα, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η κατάσταση είναι τραγική.

Ενδεικτικά αναφέρει στην Ελευθεροτυπία: Ο «Ευαγγελισμός», με δυναμικότητα 20 κλινών, νοσηλεύει σήμερα 51 ασθενείς! Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει στο «Αγία Όλγα», στο «Σωτηρία», κ.λπ. Μετά το κλείσιμο πολλών δημόσιων ψυχιατρείων, έχουν απομείνει μόνο λίγες κλίνες. Στο Νοσοκομείο

«Γεννηματάς» είναι έτοιμη ψυχιατρική κλινική δυναμικότητας 30 κλινών, και δεν λειτουργεί ακόμα για άγνωστους λόγους.

«Δεν έχουν αναπτυχθεί δημόσιες κοινοτικές δομές, "ξενώνες", για την παρακολούθηση ασθενών που δεν χρειάζονται απαραιτήτως νοσηλεία σε νοσοκομείο. Η λεγόμενη "ψυχιατρική μεταρρύθμιση" αντί να οδηγήσει αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα ασθενών σε δωρεάν δημόσιες δομές, τους στοιβάζει σε νοσηλεία με απαράδεκτες συνθήκες ή ακόμα και στο δρόμο, στο έλεος ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων», καταγγέλλει ο κ. Σιώρας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ειδικά μέτρα από την Τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος


Τροχονόμοι θα τοποθετηθούν σε βασικές διασταυρώσεις-κόμβους, καθώς και στις εισόδους-εξόδους, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία και θα συγκροτηθούν ειδικά συνεργεία τροχονομικών ελέγχων

Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
 
ΑΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θερίζουν φτώχεια και ανισότητες στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η τελεταία Σοβιετική Δημοκρατία; Η χώρα των βολεμένων εργαζόμενων και συνταξιούχων, που με τα προνόμιά τους προκάλεσαν τη δημοσιονομική κρίση; Μήπως τα τελευταία χρόνια τα μέτρα του μνημονίου ήρθαν να «ισιώσουν τη βέργα», περιορίζοντας τις υπερβολές; Ή μήπως, τα βάρη της λιτότητας κατανεμήθηκαν ισότιμα μεταξύ όλων των εισοδηματικών κατηγοριών, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα πιο φτωχά στρώματα, όπως υποσχόταν το πρώτο μνημόνιο πριν από τέσσερα χρόνια;

Μια ματιά σε ορισμένα στατιστικά στοιχεία που εκδόθηκαν πρόσφατα αρκεί για να αποδειχθεί ότι όλες αυτές οι χιλιοεπαναλαμβανόμενες κοινοτυπίες, που λέγονταν χωρίς ποτέ να αποδειχτούν, μόνο και μόνο για να δώσουν υπόσταση και σοβαρότητα στη ρήση του Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», ήταν το προπέτασμα καπνού για να καλλιεργηθεί η συλλογική ενοχή. Ήταν ο ψυχολογικός πόλεμος που προηγείται κάθε καλά οργανωμένης επίθεσης, είτε διεξάγεται στα πεδία των μαχών είτε στο κοινωνικό μέτωπο, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα από το 2010 χωρίς διάλειμμα.

Διάκριση ντροπής
 
Η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να περιλαμβάνεται στη λίστα των δέκα χωρών του αναπτυγμένου κόσμου με την πιο άνιση κατανομή εισοδήματος. Τα νούμερα, μάλιστα (προερχόμενα από τον ΟΟΣΑ, όπως τα επεξεργάστηκε ο διαδικτυακός τόπος 247wallstr.com), αφορούν στο 2010, στην υποτιθέμενη εποχή της εημερίδας. Το μέγεθος είναι ο λεγόμενος δείκτης Gini, που περιγράφει πόσο αποκλίνει μία οικονομία από την πλήρη ισότητα. Οι τιμές που λαμβάνει αυτή η μεταβλητή ξεκινούν από 0, που είναι η τέλεια ισότητα και φτάνουν μέχρι το 1, που είναι η απόλυτη ανισότητα, το ιδεώδες κάθε νεοφιλελεύθερου.

Η χώρα με την καλύτερη βαθμολογία που πλησίαζε όσο καμία άλλη την τέλεια ισότητα είναι η Ισλανδία! Η μικρή νησιωτική χώρα που κήρυξε παύση πληρωμών, ανέτρεψε τις κυβερνήσεις των υποτελών, ψήφισε νέο Σύνταγμα, εθνικοποίησε το χρεοκοπημένο πιστωτικό της σύστημα και εδώ και χρόνια απολαμβάνει δημοσιονομικό πλεόνασμα, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλή ανεργία, και, το… σημαντικότερο, διεθνή σεβασμό! Η Ισλανδία, λοιπόν, είναι η χώρα με τις λιγότερες ανισότητες.

Στην άλλη άκρη της κλίμακας, των κρατών με τις μεγαλύτερες ανισότητες, βρίσκονται τρεις ομάδες χωρών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι οχτώ από τις δέκα χώρες με τις μεγαλύτερες ανισότητες. Πρώτη είναι η ομάδα όπου εφαρμόστηκε μέχρι τέλους ο πιο κτηνώδης νεοφιλελευθερισμός (Χιλή, ΗΠΑ, Αγγλία), δεύτερη είναι η ομάδα των χωρών που πέρασαν από κρίση χρέους και το καμίνι του ΔΝΤ (Μεξικό, Τουρκία) και τρίτη η ομάδα του ευρωπαϊκού νότου, που ήταν ανέκαθεν η «δεύτερη ταχύτητα» της Ευρωζώνης και στη συνέχεια εξελίχθηκε στο πειραματόζωο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων διαρθρωτικής προσαρμογής (Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα).

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Gini στη Χιλή το 2010 –κι αφού μάλιστα πέρασαν είκοσι χρόνια από την πτώση της νεοφιλελεύθερης χούντας του στρατηγού Πινοσέτ, κατά την διάρκεια των οποίων κυβερνούσαν κατά βάση κεντροαριστερές κυβερνήσεις- ήταν 0,501.
Η Χιλή, πειραματόζωο της Σχολής του Σικάγου, κρατά τα σκήπτρα παγκοσμίως, στις εισοδηματικές ανισότητες.
Στη δεύτερη θέση της λίστας με τις ανισότητες είναι το Μεξικό (0,466), όπου ξέσπασε η πρώτη κρίση χρέους τη δεκαετία του 1980 και εφαρμόστηκε ένα από τα πιο σκληρά και παρατεταμένα χρονικά διαρθρωτικά προγράμματα του ΔΝΤ.
Ακολουθούν η Τουρκία (0,411), τακτικός πελάτης κι αυτή του ΔΝΤ, οι ΗΠΑ (0,38), κοιτίδα της Συναίνεσης της Ουάσινγκτον –όπως αποκαλείται ο νεοφιλελευθερισμός στην άλλη όχθη του Ατλαντικού-, το στρατιωτικοποιημένο Ισραήλ (0,376), η Πορτογαλία (0,344) που ανέκαθεν βρισκόταν στο ναδίρ όλων των κοινωνικών δεικτών στην ΕΕ, η Αγγλία (0,341) παρότι μάλιστα, με το ξέσπασμα της κρίσης το 2008 αύξησε τις κοινωνικές δαπάνες και η Ισπανία (0,338), που είχε από τότε το ρεκόρ της ανεργίας πανευρωπαϊκά.
Τέλος, στην ένατη θέση των ανισοτήτων ήταν η «Ελλάδα της ευημερίας» και των «πλουσιοπάροχων κοινωνικών πολιτικών», που επικρίνεται πρώτα και κύρια από τη σημερινή ΝΔ, με τους αλλεπάλληλους μύδρους του Βορίδη εναντίον της οικονομικής πολιτικής του Κ. Καραμανλή να μην αποτελούν μόνο την εκδίκηση της ακροδεξιάς πτέρυγας, αλλά και ασύστολα ψεύδη. Πολιτική απάτη!

Στο δρόμο για τη Χιλή και το Μεξικό
 
Η ζοφερή συνέχεια μετά το 2010 (όπως απεικονίζεται στους δείκτες) μπορεί εύκολα να προβλεφθεί, αν συγκρίνουμε τις κοινωνικές δαπάνες από χώρα σε χώρα. Σε Χιλή και Μεξικό, τις χώρες πρότυπα του νεοφιλελευθερισμού, ανέρχονταν στο 10,2% και 7,4% του ΑΕΠ. Στην Ελλάδα, αντίθετα, ήταν 27,4%. Σχετικά υψηλές, με βάση τη διεθνή σύγκριση, ήταν επίσης στην Πορτογαλία και την Ισπανία: 26,4% και 23,8%.

Φυσικά, το αν οι κοινωνικές δαπάνες είναι επί της ουσίας υψηλές ή μη, αποδεικνύεται από τη φτώχεια και τις ανισότητες. Αν υπάρχουν ανισότητες, όπως βεβαιωμένα πλέον υπάρχουν στην Ελλάδα, τότε οι κοινωνικές δαπάνες χρήζουν αύξησης. Είναι χαμηλές. Η συζήτηση για τη δυνατότητα βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς τους είναι αστεία –και επίσης προσχηματική, καθώς στοχεύει να τις στιγματίσει ως κυψέλη διαφθοράς ή ανορθολογικής κατανομής πόρων-, αν σκεφτούμε σε τι πραγματικά αντιστοιχεί: μετακίνηση κονδυλίων από νοσοκομεία σε συντάξεις ή από επιδόματα ανεργίας σε επιδόματα μητρότητας… Δεδομένης, ωστόσο, της σημασίας που έχει αποδώσει η κυβέρνηση Σαμαρά στη μείωση των δαπανών, και δη των κοινωνικών, ώστε να επιτευχθεί ακόμη κι αυτό το ψευδεπίγραφο πλεόνασμα, η εξέλιξη του δείκτη ανισοτήτων από το 2010 μέχρι σήμερα δεν παρουσιάζει καμία έκπληξη. Θα αυξάνεται όσο θα μειώνονται οι κοινωνικές δαπάνες.

Αυτή ακριβώς η εύκολα προβλέψιμη δυναμική αποτυπώνεται στην τελευταία έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για το έτος 2013, που αφορά στα εισοδήματα του 2011. Αναφέρει κατά λέξη:
«Σε όρους ανισότητας, η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ (συντελεστής Gini, Ελλάδα 34,3, ΕΕ 30,4) με εξαίρεση την Ισπανία (30,5), τη Λετονία (35,9) και την Πορτογαλία (34,5). Επιπλέον, το πλουσιότερο 20% των νοικοκυριών στη χώρα μας κατέχει 6,6 φορές μεγαλύτερο μερίδιο εισοδήματος από ότι το φτωχότερο 20% (δείκτης S80/20), ενώ ο αντίστοιχος λόγος λαμβάνει τιμή 5,1 για το σύνολο των χωρών της ΕΕ-28. Πάντως, τα τρία πρώτα έτη της τρέχουσας κρίσης για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι ανωτέρα δείκτες ανισότητας (συντελεστής Gini και S80/20) διατηρήθηκαν σχεδόν σταθεροί το πρώτο έτος (εισοδήματα 2009), ενώ αυξήθηκαν συγκρατημένα το επόμενο έτος (2010 κατά 1,8% και 7,1% αντίστοιχα) και πιο σημαντικά το τελευταίο διαθέσιμο έτος (2001, κατά 2,4% και 10% αντίστοιχα)».
Στη συνέχεια η έκθεση του διοικητή, που δεν μπορεί να κατηγορηθεί για λαϊκισμό, επιχειρεί μία καταγραφή των ομάδων που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο φτώχειας:
«Τα τελευταία έτη στην Ελλάδα η φτώχεια φαίνεται να μετατοπίζεται ταχύτατα από την ομάδα των ηλικιωμένων στην ομάδα των νεότερων ζευγαριών με παιδιά, αλλά και προς τους νέους εργαζόμενους και κυρίως τους ανέργους».
Καταλήγει δε στα εξής συμπεράσματα, τα οποία, μάλιστα, υπογραμμίζει: «Το πρόβλημα της προστασίας των παιδιών και των ανέργων από τις χειρότερες συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα πρέπει πλέον να αντιμετωπιστεί ως ένα από τα πιο επείγοντα ζητήματα δημόσιας πολιτικής στην Ελλάδα»!

Η μεγάλη ληστεία των Μνημονίων
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα βάρη της κρίσης (αύξηση φορολογίας, μείωση μισθών, επιδομάτων και συντάξεων, απολύσεις, αύξηση του κόστους περίθαλψης κ.α.) δεν κατανεμήθηκαν ομοιόμορφα. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που ήταν ήδη σε δεινή θέση πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, κλήθηκαν από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά να αναλάβουν σχεδόν αποκλειστικά το κόστος εξόδου, με αποτέλεσμα η κοινωνική συνοχή να έχει τιναχτεί στον αέρα και ο κοινωνικός χάρτης πλέον να παραπέμπει σε αντιθέσεις που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα.
Σε αυτό το εκρηκτικό έδαφος, παροχές όπως το πρόσφατο μέρισμα δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό και αδυνατούν ακόμη και να επουλώσουν τις βαθιές πληγές που άνοιξαν τα Μνημόνια, ενώ οι κυβερνητικές θριαμβολογίες για την έξοδο στις αγορές ή την ανάκαμψη, στερούνται περιεχομένου για την πλειονότητα. Ανέξοδες μεγαλοστομίες, που στόχο έχουν να κρύψουν τη μεγάλη ληστεία που συντελέστηκε με ευθύνη όλης της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας!

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 242



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλάδα της ντροπής!

Περάσανε λοιπόν οι εκλογές, κατάκατσε ο κουρνιαχτός, αναλύσανε οι κάθε λογής αναλυτές και «αναλυτές» τα αποτελέσματα, ξεκινήσανε τα κόμματα να προγραμματίζουν (λέμε τώρα…) την επόμενη μέρα, μου πέρασαν κι εμένα τα νεύρα και μπορώ να γράψω δύο γραμμές που με καίνε.

Λοιπόν, τα αποτελέσματα είναι τα δεύτερα χειρότερα που θα μπορούσανε να μας τύχουνε ως χώρα. Τα χειρότερα θα ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ακούνητα στα ποσοστά τους. Ακόμα όμως και στην περίπτωση αυτή, θα φασκέλωνα τον εαυτό μου ως πλησιέστερο Έλληνα ψηφοφόρο και θα αναφωνούσα «μ@λ@κ@ αυτοί είμαστε… Τι περιμένεις δηλαδή;»

Έλα όμως που δεν συνέβη αυτό. Συνέβη ότι όλοι νικήσαν!
Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε πρώτος, η ΝΔ είχε αξιοπρεπή διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, το λαδιάρικο ΠΑΣΟΚ κράτησε ένα κομμάτι από τη δύναμη του, ένα κομμάτι που αν προστεθεί σε εκείνο της ΝΔ ξεπερνάει το ΣΥΡΙΖΑ.
Η Χρυσή Αυγή κέρδισε, το Ποτάμι κέρδισε, το ΚΚΕ δεν έχασε.
Ακόμα και οι ΑΝΕΛ δεν είναι τελείως χαμένοι, πέσανε στα ποσοστά αλλά φτάσανε στο τέρμα: βγάλανε ευρωβουλευτή!
Η ΔΗΜΑΡ είναι το μοναδικό κόμμα που έχασε και καιρός ήτανε, μεταξύ μας.
Με άλλα λόγια, έλπιζα ότι με κάποιο τρόπο θα ανακατευόταν το καζάνι, ότι κάποιο μήνυμα θα δινόταν, ότι κάποιος θα στριμωχνόταν και θα έπρεπε να κάνει κάτι, έστω για… αποκοιμιστικούς λόγους.

Αντί γι’ αυτό, όλοι αισθάνονται αυτοϊκανοποιημένοι και έτοιμοι να συνεχίσουν το έργο τους, που διεκόπη προσωρινά από την αγωνία των εκλογών.
Μπορούν όλοι να συνεχίσουν τον πολιτικό αυτισμό τους, διερευνώντας σοβαρά θέματα όπως τις επόμενες εκλογές και τον επόμενο πρόεδρο της δημοκρατίας.
Εντωμεταξύ, τα χρεωλύσια πληρώνονται στο ακέραιο από τον έρμο το Λαό, οι φόροι και τα χαράτσια ανεβαίνουν και εμείς γινόμαστε νοικάρηδες στο σπίτι μας.
Παράλληλα η εξαιρετική διαχείριση των ασημικών της Ελλάδας συνεχίζεται, το Ελληνικό πουλιέται 148 € το μέτρο, δηλαδή σε τιμή ημιϋπόγειας αποθήκης στα Ταμπάχανα Πατρών, ομοίως η Βουλιαγμένη. Η μαρίνα Λήμνου, η μαρίνα Λευκάδας και αρκετές άλλες έχουν ήδη πουληθεί κοψοχρονιά στους Τούρκους, που παίρνουν σειρά για τις υπόλοιπες και όχι μόνο…
Ο στρατός και το ναυτικό δεν αντιμετωπίζουν πλέον δυσκολίες στην εξεύρεση πετρελαίου για να κινηθούν τανκς και καράβια, άρα καλά πάμε!
Η αστυνομία όμως είναι καλά εφοδιασμένη με δακρυγόνα, έτσι και μπούνε οι Τούρκοι θα τους φλομώσουνε!

Και να ήτανε μόνο αυτά; 
Οι αυτοϊκανοποιημένοι που μας κυβερνάνε νομίζουν ότι η χώρα συνορεύει με το Μερκελιστάν, άντε να έχει και ένα κομματάκι σύνορα με την Ομπαμαλάνδη.
Ο υπόλοιπος κόσμος απλά δεν υπάρχει.
Οι Τούρκοι δίπλα που εξοπλίζονται δεν υπάρχουν.
Και τα όπλα που μαζεύουν δεν είναι για να τα χρησιμοποιήσουν, προς Θεού!
Για μια βροχερή μέρα τα μαζεύουν, να μπούνε στα τανκς να μη βρέχονται.
Κάτι πετρέλαια που έχουμε, θα μας τα φυλάξει η φράου Μέρκελ.
Θα πληρώσουμε κάτι παραπάνω για νοίκι, ίσαμε τα μισά, τα άλλα μισά θα τα πάρουνε οι Τούρκοι για να μη γκρινιάζουν.

Οι Ρώσοι; Ποιοι Ρώσοι;
Οι Κινέζοι; Καλοί ανθρώποι, κάτι λιμάνια θέλουνε, η φράου Μέρκελ δεν έχει μεγάλες αντιρρήσεις, μάλλον θα τα πάρουνε.
Θα τους κάνουμε και καλή τιμή, έτσι είμαστε εμείς, γαλαντόμοι και έξτρα λαρτζ.

Ο κόσμος που αλλάζει, οι ραφές του κόσμου που ξηλώνονται, δεν υπάρχουν για τους αυτοϊκανοποιημένους.
Τα καινούρια κέντρα δύναμης στον πλανήτη δεν υπάρχουν.
Το Μερκελιστάν και η Ομπαμαλάνδη κλέβουν την παράσταση!
Και το Μερκελιστάν κρατά την εικόνα του, αλλά η έρμη η Ομπαμαλάνδη, θα πρέπει να είναι κανείς στραβός για να μη βλέπει το ξέφτισμα.
Όλοι προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα και μετράνε κινήσεις, εκτός απ’ τους δικούς μας.

Θα μου πείτε, τι περιμένεις βρε ηλίθιε από ανθρώπους που τους είπανε «χρωστάτε» και δε ρώτησαν «πόσα ρε φίλε;»
Το μυαλό τους είναι στο ξεπούλημα και στο σφουγγοκωλαρίζειν!

Δεν ξέρω βρε παιδιά.
Ζούμε σε μια από τις πιο πλούσιες και πιο προβληματικές χώρες του κόσμου και αφήστε τους μύθους περί Ψωροκώσταινας να πεθάνουν, επιτέλους.
Και τελικά, πόσο Έλληνες είμαστε;
Τι κάνουμε εμείς για την Ελλάδα;
Γιατί μια ζωή γκρινιάζουμε που η Ελλάδα δεν κάνει κάτι για εμάς;
Και αν θέλετε απαντήσεις, μάλλον πρέπει να σας θυμίσω πως λεγόντουσαν τα πρώτα κόμματα της ελεύθερης Ελλάδας: αγγλικόν, γαλλικόν και ρωσσικόν…

Ε, από τότε η κατάσταση ΔΕΝ έχει αλλάξει.
Άντε να προστέθηκε το γερμανικόν και το γαλλικόν να αντικαταστάθηκε από το αμερικανικόν!
Σοβαρές αλλαγές!
Με άλλα λόγια, οι ηγέτες των κομμάτων που έχουμε, είναι οι ηγέτες που μας αξίζουν.
Οι ηγέτες του αμερικανικού, γερμανικού, αγγλικού και ρωσσικού κόμματος.

Με τις υγείες μας!



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έχουμε το ηθικό δικαίωμα να κάνουμε μονομερώς κούρεμα του χρέους

Το κούρεμα του χρέους (ακόμα και μονομερώς) είναι η μόνη λύση η οποία θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο και θα δώσει την ανάσα που χρειάζεται ο λαός για ανάπτυξη. 

Προκειμένου όμως να αποκρουστεί αυτή η λογικότατη πρόταση που αποτελεί, κατά κοινή παραδοχή, τη μοναδική πλέον λύση που μας απέμεινε (την οποία εξάλλου συστήνει και το ΔΝΤ), η προπαγάνδα του συστήματος έχει εστιάσει στο επιχείρημα ότι αυτό τώρα δεν γίνεται, γιατί τώρα πλέον δεν χρωστάμε σε ιδιώτες (τράπεζες) αλλά στα κράτη, δηλαδή στους ευρωπαϊκούς λαούς και δεν μπορούμε να κάνουμε μονομερώς κούρεμα του χρέους. Αυτό, μας λένε, θα μπορούσε να γίνει το 2010, όμως τώρα δεν γίνεται.

Η προπαγάνδα αυτή όμως, αποκρύπτει ότι αν γινόταν το 2010 ξαφνικά κούρεμα, θα
κατέρρεαν οι ξένες τράπεζες (και φυσικά οι Γερμανικές και Γαλλικές) και τότε, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες, οι ευρωπαϊκοί λαοί θα έπρεπε να τις στηρίξουν με πολλαπλά χρήματα. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη το ξαφνικό που θα συνέβαινε, τότε στην καλύτερη περίπτωση θα είχαμε διάλυση της Ευρωζώνης, για να μην πάμε ακόμα και σε περιπτώσεις πτώχευσης κρατών. Καλώς ή κακώς, αυτό δεν έγινε.

Τι έγινε λοιπόν; Εκείνο που έγινε, ήταν ότι αντί τότε να στηρίξουν οι ευρωπαϊκοί λαοί τους επιχειρηματίες τραπεζίτες τους και να αναλάβουν εκείνοι το επιχειρηματικό ρίσκο τους, αντίθετα στήριξε τους Ευρωπαίους τραπεζίτες ο ελληνικός λαός, (καλύπτοντας το επιχειρηματικό τους ρίσκο) και για να το επιτύχει αυτό δανείστηκε από τα ευρωπαϊκά κράτη. Δηλαδή, το κόλπο ήταν πως, αντί οι ευρωπαϊκοί λαοί να στηρίξουν άμεσα τις δικές τους τράπεζες και να υποστούν το αντίστοιχο κόστος, δάνεισαν την Ελλάδα για να τις στηρίξει αυτή. Οπότε και τις τράπεζές τους διέσωσαν και τώρα έχουν να λάβουν από την Ελλάδα τα δανεικά μαζί και με τοκογλυφικό κέρδος. Έξυπνο δεν είναι;

Στη συνέχεια έκαναν ένα πείραμα στην Ελλάδα, με τα προγράμματα λιτότητας, μήπως δηλαδή και μπορέσουμε μόνοι μας να τα βγάλουμε πέρα. Το πείραμα όμως αυτό απέτυχε. Ο ελληνικός λαός, παρότι με το PSI κατέστρεψε τον κοινωνικό του πλούτο, όλα τα κοινωνικά του δίκτυα, τις δικές του τράπεζες και τους μικροομολογιούχους, έφτασε στα όριά του και δεν αντέχει άλλο. Μακάρι το πείραμα να επιτύγχανε. Όμως δεν πέτυχε. Τι θα πρέπει λοιπόν να γίνει τώρα; Να καταστραφεί εντελώς ένας ευρωπαϊκός λαός ή να αναλάβουν οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί συντεταγμένα και με ηρεμία πλέον, τα επιχειρηματικά ρίσκα των τραπεζιτών τους; Τι είναι εδώ ηθικό και τι ανήθικο; Γιατί περί αυτού πρόκειται και αυτό ακριβώς δεν συζητά η προπαγάνδα του συστήματος, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην ΕΕ.

Αυτό δηλαδή που δεν έκαναν, κάτω μάλιστα από κατάσταση πανικού το 2010, οι ευρωπαϊκοί λαοί, θα πρέπει να το κάνουν τώρα. Αφού δεν υπάρχει ενιαίο τραπεζικό σύστημα στην Ευρωζώνη και έτσι το κάθε κράτος αναλαμβάνει το επιχειρηματικό ρίσκο των τραπεζιτών του, τότε και οι υπόλοιποι λαοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για τις δικές τους τράπεζες και όχι να τις φορτώσουν όλες σε έναν λαό. Αν δεν το κάνουν, θα πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας. Έχουμε όλο το ηθικό δίκαιο με το μέρος μας.

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά η προπαγάνδα θα αντιτείνει πως αν γίνει αυτό, τότε θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ. Δεν πρόκειται να μας βγάλουν από το ευρώ, όταν οι λαοί αντιληφθούν τι έχει συμβεί και τι ηθική υποχρέωση έχουν. Αλλά και αν ακόμα εκδικητικά η Γερμανία (κυρίως) το επιδιώξει, τότε, από την επόμενη μέρα η ΕΕ δεν θα είναι πλέον η ίδια. Το πουλόβερ θα αρχίσει να ξηλώνεται με ταχύτητα. Τουλάχιστον εμείς θα έχουμε διώξει από πάνω μας τα χρέη.

ΥΓ1. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα (Δεξιά και Αριστερά), το οποίο συμφώνησε όλα τα πιο πάνω, με τα μνημόνια και το PSI, έρχεται τώρα και αντί να ακούσει έστω το ΔΝΤ και να προχωρήσει σε κούρεμα του χρέους, αντίθετα θέλει να απλώσει όλο αυτό το χρέος σε μια διάρκεια 50 και πλέον ετών, προσθέτοντας στο μεταξύ νέα χρέη και θέτοντας το ελληνικό έθνος για πάντα υπόδουλο στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Με τα ίδια σκληρά μέτρα και χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης.

ΥΓ2. Μπορεί η Ελλάδα να είναι υπεύθυνη για τις ζημιές των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό με ένα κράτος. Ποτέ όμως ένα κράτος που χρεοκόπησε, δεν τέθηκε σε εξάρτηση από άλλα κράτη.
 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάρτε βαθιές ανάσες:Αυτό είναι το νέο Μνημόνιο των εθνοπροδοτών

Κατάργηση εκπτώσεων σε δαπάνες, νέο μισθολόγιο, αλλαγή μη μισθολογικών δαπανών, πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, νέο ασφαλιστικό, νέες παρεμβάσεις σε γάλα, φάρμακα, ψωμί, λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές αν κριθούν αναγκαίες προβλέπει το αναλυτικό κείμενο του μνημονίου (MEFP) που δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας. Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα έρθουν από τον Οκτώβριο και δεν είναι οι μόνες.

Νωρίτερα, θα ξεκινήσει σειρά παρεμβάσεων με ορισμένο χρονοδιάγραμμα για κατάργηση φόρων-τελών υπερ τρίτων, αλλά και για επανεξέταση απόδοσης του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο με παρεμβάσεις «εξάλειψης» εξαιρέσεων αν χρειαστούν από το 2015.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται για λήψη ισοδύναμων μέτρων, αν χρειαστεί, αλλά και να κλείσει πιθανό κενό το 2015 «με την επέκταση των μέτρων που λήγουν» λέγοντας μάλιστα ότι «υπό τις τρέχουσες προβλέψεις, πιστεύουμε ότι θα είναι αναγκαίο να επεκταθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης» με την αίρεση ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2015.

Η έκτακτη εισφορά θα επιμηκυνθεί προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2015 αλλά αυτό το ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου το φθινόπωρο. Θα ξεκινήσει κουβέντα για τη μείωση των ανώτατων φορολογικών συντελεστών αλλά θα καταγραφούν όλες οι φοροαπαλλαγές με στόχο την κατάργηση των «αναποτελεσματικών και άδικων». Για την εισφορά αλληλεγγύης προβλέπεται επίσης ο επανασχεδιασμός της αλλά με ουδέτερο δημοσιονομικά τρόπο, που σημαίνει πιθανότατα αλλαγές σε συντελεστές με αυξομειώσεις και αλλαγές ορίων εισοδήματος.

Το αναθεωρημένο μνημόνιο προβλέπει επίσης:

-την επικαιροποίηση της λίστας των φόρων υπέρ τρίτων και την κατάργηση των περισσότερων από αυτούς από ην 1-1-15.

-την καταγραφή όλων των φοροαπαλλαγών και την κατάργηση από την 1-1-15 αυτών που θεωρούνται αναποτελεσματικές και άδικες.

-καταγραφή των φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις και κατάργηση αυτών που θα κριθούν άδικες και αναποτελεσματικές.

-μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ. Ο φόρος θα επιστρέφεται χωρίς έλεγχο σε όσες επιχειρήσεις είναι συνεπείς στην απόδοση του φόρου και δεν έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις την τελευταία διετία.

-έως το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχουν θεσπιστεί γρήγορες διαδικασίες αδειοδότησης εισόδου των φορολογικών ελεγκτών στις εγκαταστάσεις ελεγχόμενων επιχειρήσεων και ειδικά σε περιπτώσεις φορολογικής απάτης.

-έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν απλοποιηθεί οι διαδικασίες για την είσοδο φορολογικών ελεγκτών σε επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.

-θα διευρυνθεί η έννοια της φορολογικής απάτης και φοροδιαφυγής σε κάθε είδος φορολογίας και θα αναθεωρηθεί ο νόμος για το ποινολόγιο της εφορίας.

-θα δημιουργηθεί ένα σύστημα έγκαιρης δημόσιας ενημέρωσης για τους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών της εφορίας.

-η μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης θα θεωρείται σοβαρό αδίκημα ως προς τον ΦΠΑ ανεξάρτητα από τον αριθμό των αποδείξεων που δεν εκδίδονται. Το σύστημα της παράβασης ανά απόδειξη θα ισχύει μόνο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος. Στην πράξη και μια απόδειξη να μην εκδίδει μια επιχείρηση θα διώκεται για απάτη όσον αφορά στον ΦΠΑ.

-μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσει η έκδοση των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Το capital.gr έγραψε πρόσφατα ότι η εκκαθάριση θα γίνει στις 18 Ιουνίου. Το φθινόπωρο θα αξιολογηθούν οι φοροαπαλλαγές του ΕΝΦΙΑ με στόχο την κατάργηση όσων θεωρηθούν αναποτελεσματικές ή άδικες.

-οι σημερινές αντικειμενικές αξίες θα παραμείνουν στο ύψος τους έως και τον Ιανουάριο του 2017.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απολύσεις: Έρχεται η σειρά των διοικητικών των Πανεπιστημίων – Πόσοι φεύγουν στις 15 Ιουνίου

Μετά τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες και τους δημοτικούς αστυνομικούς έρχεται η σειρά των «διαθέσιμων» διοικητικών των… Πανεπιστημίων να δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.

Περισσότεροι από 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι οκτώ πανεπιστημίων αναμένεται να απολυθούν στις 15 Ιουνίου, οπότε και λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους.

Πρόκειται για υπαλλήλους για τους οποίους δεν έχει βρεθεί άλλη θέση στο Δημόσιο και αν δεν βρεθεί τις επόμενες δέκα ημέρες θα απολυθούν.

Οι ίδιοι οι υπάλληλοι τονίζουν ότι το υπουργείο Παιδείας τους εξαπατά και δεν ανοίγει τις διαδικασίες για ενδο- ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στα Πανεπιστήμια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε χθεσινή τους ανακοίνωση τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) τονίζουν ότι σε συνάντηση που είχαν στις 3 Ιουνίου με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Δ.Μ.Η.Δ. Δ. Μελιτσιώτη, διευκρίνισε ότι η μόνη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο υπουργείων είναι η προκήρυξη διαιδρυματικής κινητικότητας περιορισμένου αριθμού μέχρι τις 15 Ιουνίου. Καμιά άλλη διαδικασία δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΘ: «Μετά τις Κυριακές η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα καταστήματα και τις αργίες!»

«Πιστή στις αντεργατικές τακτικές της η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η αργία του Αγίου Πνεύματος δεν είναι για όλους και έτσι… προχωράει επίσημα σε διαχωρισμό των εργαζομένων καλώντας τον ιδιωτικό τομέα να εργαστεί, σε αντίθεση με τον δημόσιο τομέα.» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΚΘ και συνεχίζει:

«Η χώρα μας δεν είναι «μπροστά» στις θεσμοθετημένες αργίες σε σχέση με άλλα κράτη της Ε.Ε. για να δικαιολογεί έστω και προσχηματικά αυτή την απόφαση της κυβέρνησης που το μόνο που καταφέρνει είναι να αφαιρεί αρμοδιότητες από τις περιφέρειες και να δημιουργεί ένα άνευ προηγουμένου «αλαλούμ» στην αγορά της χώρας.

Καλούμε την κυβέρνηση να διορθώσει το λάθος της, να ορίσει ως αργία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος για το σύνολο των εργαζομένων, να σταματήσει να συγκεντρώνει εξουσίες και να νομοθετεί σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Να δώσει στις περιφέρειες την αρμοδιότητα των αποφάσεων με γνώμονα την εργασιακή ισονομία.»

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μαξίμου Gate: Κοριός στο laptop του πιο στενού συνεργάτη του Σαμαρά»

«Μαξίμου Gate» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Hot Doc στο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα όπου γίνεται εκτενέστατη αναφορά στη δράση των ξένων μυστικών υπηρεσιών που κατάφεραν σύμφωνα με το δημοσίευμα να παγιδεύσουν με λογισμικό- κοριό το laptop του πιο έμπιστου συνεργάτη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Στα μέσα Μαρτίου η ομάδα ελέγχου ηλεκτρονικών συστημάτων στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από έλεγχο, εντόπισε ίχνη στο δίκτυο τα οποία έμοιαζαν με δραστηριότητα κάποιου περίεργου λογισμικού. Η πηγή φαινόταν να είναι το γραφείο του πιο στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, του συμβούλου του και υπεύθυνου για τις διεθνείς σχέσεις, Σταύρου Παπασταύρου» σημειώνει το ρεπορτάζ του Hot Doc.

«Στη συνέχεια ζητήθηκε από τον Σταύρο Παπασταύρο να παραδώσει το προσωπικό του laptop με το οποίο συνδεόταν με το δίκτυο του Μαξίμου. Ο έλεγχος έδειξε πως είχε λογισμικό το οποίο μπορούσε να «γαντζώνεται» στο δίκτυο και να υποκλέπτει πληροφορίες. Να διαβάζει δηλαδή τι βλέπει το κάθε κομπιούτερ του δικτύου και φυσικά τις πληροφορίες που ανταλλάσσει».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έγιναν συνεννοήσεις προκειμένου να μην δημοσιοποιηθεί το γεγονός.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με δάκρυα στα μάτια ο Θεοχάρης: Δεν πήρα εγώ τα μέτρα… Να δουν την πολιτική τους

Τι δάκρυα και μαλ@κίες , όταν μας έστελνε τα emails και μας  απειλούσε ήταν με το κεφάλι ψηλά , απερχόμενε , κατάλαβες  ότι είσαι αναλώσιμος και τώρα τον πούλο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

«Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, δεν μπορώ να σηκώσω το κεφάλι μου πιο ψηλά», δήλωσε ο απερχόμενος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, λίγο μετά την ανακοίνωση της αποδοχής της παραίτησής του για προσωπικούς λόγους από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Με δάκρυα στα μάτια ο κος Θεοχάρης τόνισε ότι «δεν έχω πάρει κανένα μέτρο, όχι 0,1 ή 1, κανένα μέτρο. Όλα τα μέτρα τα παίρνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και η Βουλή. Η δουλειά μου ήταν να τα υλοποιώ. Αυτή ήταν η δουλειά μου, να πάρω μια φορολογική διοίκηση σχετικά κατεστραμμένη. Η αποτίμηση που θα γίνει θα είναι ασύγκριτα υψηλή».

«Η απόφαση για την παραίτηση ήταν δική μου. Παραιτούμαι γιατί πρέπει να παραιτηθώ. Δεν έχει κανείς το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ. Εχει φτάσει ο καιρός που όταν έχει συντελεστεί ένα έργο παραδίδεις την σκυτάλη στον επόμενο. Δεν είμαι εξιλαστήριο θύμα. Αυτοί που νοιώθουν ότι κάτι έχει πάει στραβά ας κοιτάξουν πρώτα την δική τους πολιτική. Δεν βρήκα τροχοπέδη μπροστά μου. Εκανα προσπάθεια και κάποια λάθη».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν δεν κυνήγησε επαρκώς τη μεγάλη φοροδιαφυγή τόνισε ότι το κυνήγι της φοροδιαφυγής είναι το ποιο δύσκολο πράγμα. «Οταν δεν υπάρχουν διαδικασίες και δομές πρέπει να διορθωθούν όλα πριν ξεκινήσεις το κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής, γιατί η μεγάλη φοροδιαφυγή έχει και μεγάλα όπλα όπως και μεγαλοδικηγόρους».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τραγουδούν και χορεύουν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες‏ – ΒΙΝΤΕΟ

Διασκεδάζουν και εκφράζονται μέσα από τα τραγούδια οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών!

Πολύ εκφραστικές… νοιώθουν τα τραγούδια γιατί τα βιώνουν μέσα από τους αγώνες τους!!!
(Συναυλία στην πλατεία Συντάγματος, 5.6.2014, στο βίντεο τραγουδά η Ναταλία Ρασούλη)




πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τί να απέγιναν άραγε ο Τσουκάτος και οι ρέστοι;

Ιανουάριος του 1996. Ο «στρατηγός» Θ. Τσουκάτος,   ο Γ. Πανταγιάς, ο Ν. Θέμελης και ο Τ. Μαντέλης καθ’ οδόν προς το Μαξίμου.
Τα σκάνδαλα διαφθοράς στην Ελλάδα ήταν και είναι κατ’ εξοχήν πολιτικά και αφορούν την κομματοκρατία.

Συχνά- πυκνά, οι Έλληνες αναρωτιούνται γιατί και πώς οι πολιτικές ηγεσίες δείχνονται τόσο ψοφοδεείς απέναντι στους δανειστές και κατ’ εξοχήν προς τους Γερμανούς. Προφανώς γιατί είναι ανίκανοι, yesmen, εκπρόσωποι μιας παρασιτικής και μεταπρατικής αστικής τάξης, ναι, όλα αυτά και ταυτόχρονα, δόλιοι, βλάκες και υποταγμένοι…

Υπάρχει όμως και μία άλλη αποφασιστική παράμετρος, είναι διεφθαρμένοι και ελεγχόμενοι

απόλυτα από εκείνους που τους διέφθειραν. Αν αφαιρέσουμε αυτή την παράμετρο, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πολλά πράγματα που μας φαίνονται ακατανόητα.

Για ποιό λόγο ο Γιωργάκης δεν ακολούθησε τη συνταγή του φίλου του, Στρος Καν, για κούρεμα του χρέους από την αρχή, και δέχτηκε την πολύ πιο καταστροφική συνταγή των Γερμανών, παρότι είναι αμερικανάκι και Αμερικανός υπήκοος; Μόνο γιατί είναι ηλίθιος; Ή μήπως γιατί οι Γερμανοί έχουν τόσα ράμματα για τη γούνα του κόμματός του, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και τον πανθομολογούμενο χρηματισμό των κομμάτων της συγκυβέρνησης του 1990, δηλαδή από τον πατέρα του, μέχρι τον Άκη, το alter ego τουΣημίτη, τον Τσουκάτο, τον Παπαντωνίου, τον Μαντέλη, τα υποβρύχια του 2010 επίΒενιζέλου και άλλων, ων ουκ έστι αριθμός, δηλαδή το κόμμα του ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του; Λέτε να μην τα κρατάει τα αρχεία του Χριστοφοράκου, η Μέρκελ; Και μπορούν οι μπουκωμένοι από τις μίζες του δανειστή να τον αμφισβητήσουν;

Για ποιο λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, που το έπαιζε αντιμνημονιακός μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, ανέκρουσε πρύμναν και, τη στιγμή που ο Γιωργάκης είχε αυτοχειριαστεί στις Κάννες και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είχε προαναγγείλει την εκπαραθύρωσή του, έσπευσε να τον διασώσει; Και όμως, αν περίμενε δύο ημέρες, η χώρα θα οδηγούνταν σε εκλογές και το κόμμα του Σαμαρά θα εκλεγόταν με αυτοδυναμία, παίρνοντας τουλάχιστον 40 με 42 % στις εκλογές. Αντ’ αυτού έσπευσε να στηρίξει τον παραπαίοντα ΓΑΠ και, με την κυβέρνηση Παπαδήμου, κατέστρεψε τη χώρα με ένα «κούρεμα» που επιβάρυνε τις ελληνικές τράπεζες και ταμεία και μας έδεσε χειροπόδαρα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το αγγλικό δίκαιο. Επρόκειτο για εθνική προδοσία. Και όμως, τη διέπραξε και μάλιστα ενυπόγραφα….

Γιατί πάλι, τον Ιούνιο του 2013, ενώ με το πραξικόπημα στην ΕΡΤ επιδίωκε να προκαλέσει εκλογές, ελπίζοντας στη διάσωσή του, ανέκρουσε πρύμναν και έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια, γινόμενος καταγέλαστος και χάνοντας ό,τι του είχε απομείνει από την αξιοπιστία του;

Άραγε, αρκεί για όλα αυτά, το ότι είναι ψοφοδεής και ανερμάτιστος, «τζάμπα μάγκας», όπως του αρέσει να χαρακτηρίζει τους αντιπάλους του; Ή μήπως επειδή οι Γερμανοί έχουν φακελωμένο και το δικό του κόμμα, από την κορυφή μέχρι τα νύχια; Και όχι μόνο για τηνΝτόρα, που εξαφανίστηκε για μερικά χρόνια, ώστε να ξεχαστεί ο Χριστοφοράκος και οι σχέσεις της με τη Ζήμενς, όχι μόνο για τα χρήματα που επί συγκυβέρνησης κατευθύνθηκαν στη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, όχι μόνο για το όργιο των ολυμπιακών μιζών, που συνεχίστηκε επί διακυβέρνησης της ΝΔ, ούτε για το όργιο των ναυπηγείων, των εξοπλιστικών προγραμμάτων ή του γελοίου Λιάπη. Και γι’ αυτά που ξέρουμε και για όλα εκείνα που μπορούμε να φανταστούμε. Διότι το κόμμα του, συμμετείχε στο κλεπτοκρατικό όργιο, στο οποίο προσπαθούσε να συναγωνιστεί το ΠΑΣΟΚ. Και γι’ αυτό δεν τολμάει να πει «ούτε το όνομά του» απέναντι στους «Ούννους»!

Και σήμερα εξελίσσεται ένα σενάριο παραπληροφόρησης και συγκάλυψης για μωρά παιδιά. Εκτός από την υπερπροβολή αστείων υποκειμένων τύπου Λιάπη, βομβαρδιζόμαστε από τις «αποκαλύψεις» που αφορούν στο σκάνδαλο της μίζας για τα εξοπλιστικά. Μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που το σύστημα γρήγορα κατάπιε, περάσαμε στη «μαρίδα» τουΚάντα, του Ευσταθίου και άλλων αξιωματικών, οι οποίοι, παρότι δευτεράντζες, καρπώθηκαν μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων. Πίσω όμως από αυτό το προπέτασμα καπνού, μένει στο απυρόβλητο το πολιτικό σύστημα στην καρδιά του.

Ο Τσοχατζόπουλος προφανώς έχει κάνει συμφωνία με τους ιεράρχες του κόμματος να τους καλύψει, με την υπόσχεση ότι θα πέσει στα μαλακά, τουλάχιστον η οικογένειά του, και αυτός θα βγει με ανήκεστο ή θα σώσει το τομάρι του από κάποια πιθανή «αυτοκτονία». Ωστόσο, έστω και για τα μάτια του κόσμου έχει επανειλημμένα ζητήσει, τόσο στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, όσο και στο δικαστήριο, να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, με επικεφαλής το «αδιάφθορο» ανθρωπάριο των διεφθαρμένων, τον Σημίτη, να καταθέσουν. Και το αίτημα είναι όχι απλώς εύλογο, αλλά αυτονόητο.

Ο Τσοχατζόπουλος ζητάει από τη Βουλή «να κάνει πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλο το θέμα των υποβρυχίων, κυρίως για τη μη υλοποίηση των συμβάσεων και το τι έχασε από αυτό το Δημόσιο». «Πρέπει να έρθουν όλοι εδώ. Να υπάρξει έλεγχος, εξεταστική επιτροπή για το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και των υπουργών που ήταν μετά υπουργοί, μέχρι τέλους».

Και όμως, αυτό το προφανές αίτημα περνάει στο ντούκου, τόσο από τη Βουλή, που επιθυμεί να καλύψει ένα διαρκές και διακομματικό σκάνδαλο, όσο και -παραδόξως- από τη δικαιοσύνη. Όχι, ο Σημίτης και ο Βενιζέλος θα μείνουν στο απυρόβλητο.

Και όμως, η απάντηση για τη συνυπευθυνότητά τους είναι εδώ και λέγεται. Θεόδωρος Τσουκάτος. Διότι ο Τσουκάτος, ο άνθρωπος- σκιά του Σημίτη, είναι ο μόνος που έχει παραδεχτεί πως χρηματίστηκε από τη Ζήμενς, «για το καλό του κόμματος»: «Οι χορηγίες στα κόμματα από ιδιώτες είναι παλιά και σε όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική, την κληρονόμησα δεν την καθιέρωσα», δήλωσε ενώπιον της εξεταστικής της Ζήμενς. Και συνεχίζει: «Ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν πως το δικό τους κόμμα – και μιλώ για τα μεγάλα- δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες».

Ο Τσουκάτος, για να υπερασπίσει το τομάρι του, σηκώνει λίγο το πέπλο της γενικευμένης και κομματικά, κατευθυνόμενης μίζας. Οι μίζες για τα εξοπλιστικά, για τα τηλέφωνα, για τους ολυμπιακούς αγώνες, κανονίζονται από τα κόμματα, το ΚΥΣΕΑ, το υπουργικό συμβούλιο, τον πρωθυπουργό, και χρηματοδοτούν τα κόμματα. Απλώς, εκείνος που αναλαμβάνει την υλοποίηση των συμφωνιών, δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός και οι περί αυτόν, παίρνουν το κατιτίς τους από αυτές – βλέπε Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Σμπώκος, Κάντας, κ.λπ. Γι’ αυτό ακριβώς ο Τσουκάτος χάθηκε από το προσκήνιο! Και ίσως να χαθεί και εντελώς, μετά από κάποιο …ατύχημα.

Εξάλλου έχουμε τις αποκαλύψεις για τη μεγάλη διακομματική μίζα της Ζήμενς-Ιντρακόμ, κατ’ ευθείαν στους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης του 1990, τότε που άρχιζε η δεύτερη και πιο άθλια περίοδος της μεταπολίτευσης.

Ας διαβάσουμε προσεκτικά, τί είχαν πει το καλοκαίρι του 2008 ο τότε βουλευτής του Σύριζα Π. Κοροβέσης και ο δημοσιογράφος Γ. Βότσης.

Ο Περικλής Κοροβέσης, μιλώντας στις 18/08/2009 στο Κανάλι 1, δήλωσε: «Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι, επί κυβέρνησης Τζανετάκη, πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη»… «Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η αριστερά…».

Ο Γιώργος Βότσης έγραψε την ίδια ημέρα στην Ελευθεροτυπία” «.Η τότε “οικουμενική” κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη “Ζήμενς” σε σύμπραξη με την Ιντρακόμ του Σωκ. Κόκκαλη και να προκηρύξει νέο διαγωνισμό.
 
Και ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Αν. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης και Χ. Φλωράκης), ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε!!! Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη μίζα σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε Συνασπισμό. Ποιά είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους… Το απολύτως βέβαιο και εύγλωττο, είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα».

Έκτοτε «αγνοείται η τύχη» του Περικλή Κοροβέση, που βέβαια δεν επανεξελέγη βουλευτής. Τυχαίο;

Δεν νομίζω…

Αυτό δεν σημαίνει πως η Αριστερά είναι το ίδιο διεφθαρμένη με τα κυβερνητικά κόμματα, ωστόσο η συμμετοχή της σε εκείνη τη σκανδαλώδη συναλλαγή, δίνει το μέτρο της επέκτασης των πρακτικών της διαφθοράς στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και, κυρίως, της συμμετοχής σε αυτό των ηγετικών ομάδων ΌΛΩΝ των κομμάτων!

Εξάλλου, με την υπερπροβολή των μιζών για τα εξοπλιστικά, τείνουμε να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα της Ζήμενς με τον ΟΤΕ, την Ολυμπιάδα κ.λπ. που αφορούν μυθώδη συμβόλαια δύο δισεκατομμυρίων ευρώ και αγκαλιάζουν όλο το πολιτικό σύστημα και, βεβαίως, τον αξιότιμο κ. Κόκκαλη. Εξάλλου, ένας ακόμα λόγος που υπερπροβάλλονται οι μίζες για τα εξοπλιστικά, είναι για να ταυτιστεί η άμυνα της χώρας με τις μίζες.

Είναι καιρός λοιπόν να βάλουμε ακόμα πιο επιτακτικά το ζήτημα της διαφθοράς. Το αίτημα «έξω οι κλέφτες» πρέπει να γίνει αίτημα του αντιμνημονιακού δημοκρατικού χώρου και να μην αφεθεί στους ναζί-δες της Χρυσής Αυγής! Διότι, όσο κυβερνούν οι κλέφτες και οι διεφθαρμένοι, θα έχουμε και μνημόνια και αποικία χρέους και υποταγή στους Γερμανούς.

Απλός Έλληνας πολίτης
πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!