EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΣΤΑΣΥ: Νέοι συρμοί για τους νέους σταθμούς του Μετρό

Στους 17 ανέρχεται ο αριθμός των νέων συρμών που δίνει η Αττικό Μετρό στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) για να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό των σταθερών ΜΜΜ τροχιάς.

Οι νέοι συρμοί πρόκειται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του δικτύου μετά τις πρόσφατες παραδόσεις – εντός του 2013 – των νέων επεκτάσεων προς Ελληνικό, Ανθούπολη και Αγ. Μαρίνα, καθώς και της μελλοντικής επέκτασης προς Πειραιά.

Διαθέτουν κλιματισμό, καθώς και όλες τις απαραίτητες προβλέψεις, έτσι ώστε να είναι συμβατοί με τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις οι οποίες προβλέπονται να πραγματοποιηθούν μελλοντικά στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας. Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, έχει δοθεί στην ενεργειακή απόδοση των νέων συρμών, με βασικό κριτήριο την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας. Κατ” αυτό τον τρόπο, η τρίτη γενιά συρμών του μετρό της Αθήνας θα είναι κατεξοχήν φιλική προς το περιβάλλον.

Oι νέοι συρμοί διαθέτουν αναβαθμισμένο εσωτερικό, με υψηλή αισθητική και βελτιωμένες συνθήκες ανέσεως για τους επιβάτες και καλύτερη προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες (AMEA).

Πηγή: ΑΜΠΕ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαγές στις τιμές προϊόντων των οργανωμένων παραλιών

Αλλαγές στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙΕΠΠΥ) ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με Αγορανομική Διάταξη που υπέγραψε ο υφυπουργός Θ. Σκορδάς.

Σε αυτές περιλαμβάνεται και η επέκταση των ανώτατων τιμών για εμφιαλωμένο νερό, καφέδες, τοστ κ.λπ. στις οργανωμενες παραλίες με εισιτήριο εισόδου (ανώτατες τιμές ισχύουν ήδη σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, κινηματογράφους, θέατρα κ. α. για όρθιους πελάτες).

Οι αλλαγές αφορούν μεταξύ άλλων τη διακίνηση ψωμιού, ελαιολάδου, καυσίμων, κ. α. Σε σχετική δήλωση ο κ. Σκορδάς επισημαίνει: «Μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε από την εφαρμογή των ΔΙΕΠΠΥ για περίπου εννέα μήνες, κι αφού λάβαμε υπόψη παρατηρήσεις και υποδείξεις φορέων τηγς αγοράς και ενώσεων καταναλωτών, καθώς και συναρμόδιων υπηρεσιών, προέκυψε η ανάγκη επιμέρους διορθωτικών παρεμβάσεων, με σκοπό την περαιτέρω διευκόλυνση των εμπόρων και την μεγαλύτερη διασφάλιση των καταναλωτών».

Πηγή: ΑΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καθιερώνονται τρίμηνες και εξάμηνες κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Στα 58 ευρώ για κάρτες τρίμηνης διάρκειας και στα 110 ευρώ για κάρτες εξάμηνης διάρκειας.

Καθιερώνονται οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τιμές που κυμαίνονται από 58 έως 248 ευρώ.

Eιδικότερα, με απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, οι τιμές των καρτών απεριορίστων καρτών για λεωφορεία (ΟΣΥ) -εξαιρουμένων των λεωφορειακών γραμμών express προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και της γραμμής που συνδέει τον σταθμό μετρό Ελληνικού με την Σαρωνίδα μόνο για το τμήμα Βάρκιζα-Σαρωνίδα-, τρόλεϊ (ΟΣΥ) και τραμ (ΣΤΑΣΥ) διαμορφώνονται στα 58 ευρώ για κάρτες τρίμηνης διάρκειας και στα 110 ευρώ για κάρτες εξάμηνης διάρκειας.

πηγη 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρέντη: Έκπτωση 5 % στα προϊόντα για τους κατόχους καρτών ΟΑΣΑ

Οι κάτοχοι μηνιαίων ή ετήσιων καρτών του ΟΑΣΑ θα απολαμβάνουν έκπτωση 5% στις αγορές προϊόντων από την Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη  όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Η Αγορά του Καταναλωτή λειτουργεί όπως είναι γνωστό στις εγκαταστάσεις της κεντρικής αγοράς του Ρέντη και απευθύνεται σε τελικούς καταναλωτές (όχι επιχειρήσεις). Μέσω της Αγοράς διατίθενται κρέατα, ψάρια, ψωμί και αρτοσκευάσματα, είδη παντοπωλείου κλπ. ενώ τα καταστήματα λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα.

Με αυτή την πρωτοβουλία ο Όμιλος ΟΑΣΑ στοχεύει στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα του. Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική προώθησης των καρτών απεριορίστων διαδρομών, κάνοντας τες πιο ελκυστικές.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Θ. Σκορδά και του προέδρου του ΟΚΑΑ κ. Π. Σταμπουλίδη ανακοινώθηκε επίσης η ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις αγοραπωλησίες προϊόντων σε επίπεδο χονδρικής που πραγματοποιούνται στις κεντρικές αγορές.

Μέσω της νέας υπηρεσίας παραγωγοί, χονδρέμποροι και λιανοπωλητές θα μπορούν να βλέπουν τις τιμές και να κλείνουν συμφωνίες εξ αποστάσεως.

Ο ΟΚΑΑ παρουσίασε το 2013 κέρδη άνω των 2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών το 2012 ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 14 εκατ., από 10 εκατ. ένα χρόνο πριν.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gt


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εργαζόμενοι ΕΚΠΑ – ΕΜΠ: «Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία – Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους»

“ «Το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί συστηματικά και εμπαίζει τους εργαζόμενους, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά κατά πόσον “τα συμφωνηθέντα” όντως έχουν γίνει αποδεκτά από το συναρμόδιο Υπουργείο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης», τονίζεται στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων ΕΚΠΑ-ΕΜΠ ” 
 
«Το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί συστηματικά και εμπαίζει τους εργαζόμενους, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά κατά πόσον “τα συμφωνηθέντα” όντως έχουν γίνει αποδεκτά από το συναρμόδιο Υπουργείο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης», τονίζεται στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων ΕΚΠΑ-ΕΜΠ, στο οποίο οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι «δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία και δεν πρόκειται να παραιτηθούμε, προτού επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοί μας στις θέσεις τους».

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου των εργαζομένων των συλλόγων εργαζομένων ΕΚΠΑ -ΕΜΠ:

«Η πολύμηνη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ (Σεπτ. 2013-Δεκ. 2013), έληξε με την δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας, ότι θα επαναπροσληφθεί το σύνολο των διαθεσίμων (1.158) μέσω ενδο-ιδρυματικής και δια-ιδρυματικής κινητικότητας, αφού ο ίδιος ο Υπουργός παραδέχθηκε πως τα ιδρύματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τις υπηρεσίες τους.

Στις 15/6/2014 απολύονται οι πρώτοι συνάδελφοί μας (καταργημένοι κλάδοι) και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προβεί σε κανένα συγκεκριμένο σχεδιασμό όσον αφορά την υλοποίηση των υποσχέσεών του. Η πολυπόθητη «προκήρυξη» που έχει υποσχεθεί το Υπουργείο έως τις 5/6 είναι στον αέρα, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα αφορά το σύνολο των διαθεσίμων, ενώ δεν έχει καν νομοθετηθεί η ενδο-ιδρυματική κινητικότητα.

Το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί συστηματικά και εμπαίζει τους εργαζόμενους, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά κατά πόσον «τα συμφωνηθέντα» όντως έχουν γίνει αποδεκτά από το συναρμόδιο Υπουργείο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τόσο την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και τη Δευτέρα 2/6/2014, που οι σύλλογοι των εργαζόμενων ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας και οι παράγοντές του, απέφυγαν να τους συναντήσουν, προσφεύγοντας σε φτηνές δικαιολογίες του τύπου ότι είναι περίοδος πανελληνίων, ως εκ τούτου ο Γεν. Γραμματέας κ. Κυριαζής δεν μπορεί να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους. Ο δε Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος είναι άφαντος από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο σύμβουλός του κ. Λάσκαρης υπόσχεται αόριστα ραντεβού (τα οποία δεν πραγματοποιούνται ποτέ), καθιστώντας τους εργαζόμενους «μπαλάκι» μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα ότι ο διάλογος στον οποίο καλούσε ο Υπουργός Παιδείας τον Δεκέμβρη του 2013 ήταν καθαρά προσχηματικός, με μοναδικό στόχο να περάσουν οι Οργανισμοί στα ιδρύματα και να υλοποιηθεί ο Ν. 4009, θέτοντας αυτούς τους όρους εκβιαστικά ως προαπαιτούμενο για την επανατοποθέτη των διαθεσίμων. Η δε τακτική του Υπουργείου να προχωρήσει «κομματιαστά» τις απολύσεις, θέτοντας διαφορετικό χρόνο έναρξης της διαθεσιμότητας τόσο μεταξύ των 8 ιδρυμάτων όσο και μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών-κλάδων, είναι ενδεικτική της «διάσπασης» που για άλλη μια φορά επιχειρεί να καλλιεργήσει.

Την Τρίτη 3 Ιουνίου, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των δύο ΑΕΙ (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ) με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Δ.Μ.Η.Δ. Δ. Μελιτσιώτη, ο οποίος διευκρίνισε ότι η μόνη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο υπουργείων είναι η προκήρυξη διαιδρυματικής κινητικότητας περιορισμένου αριθμού μέχρι τις 15 Ιουνίου. Καμιά άλλη διαδικασία δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία και δεν πρόκειται να παραιτηθούμε, προτού επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοί μας στις θέσεις τους. Η πολύμηνη απεργία μας αποτελεί για εμάς μεγάλη παρακαταθήκη, την οποία δεν πρόκειται να αφήσουμε να πάει χαμένη. Με συλλογικές δράσεις, θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την ανατροπή των πολιτικών της λεηλασίας της εργασίας και της ζωής μας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) – Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)».
 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κύμα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών από το ΙΚΑ

«Τσουνάμι» εντολών κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στα υποκαταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων που εδρεύουν στην Πάτρα.

Πρόκειται για ενεργοποίηση της διαδικασίας «κατάσχεσης εις χείρας τρίτων» καθώς οι λογαριασμοί μπλοκάρονται λόγω οφειλών των δικαιούχων τους στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastiμes.gr το μέτρο με εντολή της διοίκησης του ΙΚΑ θα επεκταθεί ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες, όπου ο οφειλέτης του ιδρύματος από την περιοχή, έχει ακίνητο το οποίο νοικιάζει. Αυτομάτως το ενοίκιο αντί για τον ιδιοκτήτη θα περνάει στο ΙΚΑ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπόλαρης: 19 στρέμματα της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης εσπευσμένα στο ΤΑΙΠΕΔ!

Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη, κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης, για την επισπευδόμενη εκποίηση από την Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ τμήματος 19 στρεμμάτων της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, η οποία επιχειρείται χωρίς διαβούλευση με τον Δήμο, την Περιφέρεια και τους συναρμόδιους φορείς, σε αντίθεση με τις μελέτες του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι συνιστά αλλοίωση της φυσιογνωμίας της πόλης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα
2. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη
ΘΕΜΑ: «Αλλοίωση της φυσιογνωμίας της πόλης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, χωρίς διαβούλευση με τον Δήμο, την Περιφέρεια και τους συναρμόδιους φορείς, σε αντίθεση με τις μελέτες του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης συνιστά η επισπευδόμενη εκποίηση από την Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ τμήματος 19 στρεμμάτων της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης»
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα και βάσει του χαρτοφυλακίου ακινήτων που έχει συντάξει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί προς πώληση τμήμα 19 στρεμμάτων της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, από την περιοχή της Σαλαμίνας μέχρι τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.
ΕΠΕΙΔΗ η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης αποτελεί ανάσα ζωής για τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης στον Θερμαϊκό.
ΕΠΕΙΔΗ βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, η Νέα Παραλία έχει συντελεστή δόμησης μηδέν, γεγονός που σημαίνει ότι απαγορεύεται η ανέγερση οποιουδήποτε κτιρίου ή εγκατάστασης.
ΕΠΕΙΔΗ ενώ το ΤΑΙΠΕΔ στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι πρόκειται για χώρο πρασίνου, προτείνει την εγκατάσταση άλλων χρήσεων, και συγκεκριμένα την ανάπτυξη ιδιωτικών δραστηριοτήτων αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
ΕΠΕΙΔΗ επιχειρείται η πώληση του συγκεκριμένου τμήματος της Νέας Παραλίας, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση.
ΕΠΕΙΔΗ είναι απαράδεκτη μία τέτοια ενέργεια που αγνοεί την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, όπως αντίστοιχα και η επίκειμενη κατάργηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης που ρυθμίζει σοβαρά θέματα που αφορούν στους όρους διαβίωσης των κατοίκων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στην λειτουργία των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων της πόλης της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας ευρύτερα.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
1. Θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση επί του θέματος;
2. Θα ληφθούν υπόψη οι μελέτες του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης; Γι’αυτόν τον λόγο καταργείται ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης και οι αρμοδιότητές του μεταβιβάζονται σε Τμήμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής;
3. Ποια συμφέροντα υπερτερούν της αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της πόλης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης που θα επιφέρει η επικείμενη πώληση με την προτεινόμενη αλλαγή χρήσης της έκτασης των 19 στρεμμάτων της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, η οποία αναπλάστηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και παραδόθηκε μόλις πριν από 6 μήνες στους πολίτες, έπειτα από εργασίες που διήρκεσαν 3 χρόνια;
Ο ερωτών Βουλευτής
Μάρκος Μπόλαρης
πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΔΟΕ: Εντοπίστηκαν πλαστά τιμολόγια 214 εκατ. ευρώ-στην τσιμπίδα γιατροί και δικηγόροι

Το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της πάταξης του Οικονομικού Εγκλήματος, της απάτης, της αποκάλυψης αδήλωτων εσόδων από τις… υψηλά εισοδηματικές τάξεις και του ελέγχου αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας, πραγματοποίησε κατά τον μήνα Μάιο 2014 έρευνες και ελέγχους σε εκτέλεση του ετήσιου προγράμματος με σημαντικά αποτελέσματα.

Παρατίθενται χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

• Η Περ/κή Διεύθυνση Αττικής ανακάλυψε έκδοση ή λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, ύψους 214.423.000 ευρώ σε 19 επιχειρήσεις.

Πρόκειται για:
1. Επιχειρήσεις φύλαξης κτιρίων και εγκαταστάσεων – εύρεσης εργασίας στο Περιστέρι.
2. Εργολάβο τεχνικών έργων στην Αθήνα.
3. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου ηλεκτρικών συσκευών.
4. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κινητών τηλεφώνων στην Αθήνα.
5. Διαφημιστική επιχείρηση στο ΄Ιλιον και επιχείρηση χονδρικού εμπορίου τροφίμων.

• Επίσης καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, ύψους 6.045.000 ευρώ, σε οφθαλμίατρο στην Αθήνα για τα έτη 2000-2011.

• Σε οδοντίατρο στη Βούλα καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 4.700.000 ευρώ για τα έτη 2002-2008.

• Σε επιχείρηση συμφερόντων του ως άνω οδοντιάτρου καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 3.760.000 ευρώ για τα έτη 2005-2008.

• Σε άλλη επιχείρηση συμφερόντων του ιδίου καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 4.120.000 ευρώ για τα έτη 2009- 2011.

• Έμπορος οδοντιατρικών οργάνων και συσκευών στη Γλυφάδα δεν εξέδωσε για τα έτη 2002-2013 φορολογικά στοιχεία ύψους 828.000 ευρώ.
Ο έλεγχος του οδοντιάτρου της εμπόρου και των δύο ως άνω επιχειρήσεων σχετίζεται και με τον έλεγχο προσώπων που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ, για την οποία διενεργείται έλεγχος κατόπιν παραγγελίας των Οικονομικών Εισαγγελέων.

• Δικηγόρος στην Αθήνα δεν εξέδωσε κατά τα έτη 2000 – 2012 φορολογικά στοιχεία ύψους 1.520.000 ευρώ.

• Φυσικό πρόσωπο – Ιδιώτης στο Αιγάλεω,προσαύξησε την περιουσία του κατά 9.438.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η νόμιμη πηγή.

• Φορολογικός σύμβουλος στην Αθήνα προσαύξησε την περιουσία του κατά 6.229.672 ευρώ χωρίς να προκύπτει η νόμιμη πηγή.

• Δικηγόρος στην Αθήνα, από το έτος 2000 έως το 2012, προσαύξησε την περιουσία του κατά 1.500.000 ευρώ, χωρίς να δηλωθεί.

• Δημόσιος υπάλληλος στο Μαρούσι – Ιατρός προσαύξησε την περιουσία του κατά 1.200.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η νόμιμη αιτία.

• Για 6 φυσικά πρόσωπα, προέκυψε ότι απέκρυψαν εισοδήματα 1.200.000 ευρώ.

• Η Επιχειρησιακή Δ/νση Αθηνών καταλόγισε σε νοσηλευτικό ίδρυμα στον Πειραιά για λήψη 2 εικονικών φορολογικών στοιχείων πρόστιμο 520.000 ευρώ.

1. Σε τρεις επιχειρήσεις κατασκευών καταλογίστηκε πρόστιμο 2.800.000 ευρώ για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων.

2. Στο πλαίσιο των ερευνών για τα εξοπλιστικά προγράμματα, σε 2 επιχειρήσεις και 2 φυσικά πρόσωπα καταλογίστηκαν πρόστιμα από ΦΜΥ και λοιπούς παρακρατούμενους φόρους 3.384.000 ευρώ που κατεβλήθησαν.

3. Κατά τον έλεγχο 10 φυσικών προσώπων, συνεπεία εισαγγελικών παραγγελιών, για διάφορα τιμήματα εταιρικών μεριδίων κατεβλήθησαν φόροι 650.000 ευρώ.

• Η Περ/κή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας διενεργεί έλεγχο σε βάρος φυσικού προσώπου το οποίο δήλωνε ιατρός και εργαζόταν στο Κέντρο Υγείας Σκύρου. Ο ανωτέρω είχε υφαρπάξει 2 αστυνομικές ταυτότητες με πλαστά στοιχεία και είχε εκδώσει δύο ΑΦΜ σε ανύπαρκτα πρόσωπα. Συνολικά είχε 3 ΑΦΜ. Η έρευνα συνεχίζεται με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες αφορά τη γνωστή υπόθεση του γιατρού που είχε φτάσει να είναι διευθυντής χωρίς να έχει καν πτυχίο).

• Η Περ/κή Δ/νση Κεντρικής Μακεδονίας καταλόγισε ποσό 14.830.000 ευρώ σε 10 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, για μη απόδοση ΦΠΑ και διοικητικά πρόστιμα. Πρόκειται για επιχειρήσεις εμπορίας ελαστικών, καφετέρια, ενεχυροδανειστήρια, για έναν ιδιωτικό υπάλληλο και έναν αγρότη.

• Η Περ/κή Δ/νση Κρήτης καταλόγισε ποσά ύψους 2.680.000 ευρώ σε 3 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για μη απόδοση ΦΠΑ, σε ιατρό ποσό 727.000 ευρώ για απόκρυψη εισοδημάτων και σε λογιστή ποσό 926.000 ευρώ για απόκρυψη εισοδήματος και ΦΠΑ.

• Η Δ/νση Ειδικών Υποθέσεων Θεσ/κης ολοκλήρωσε τον έλεγχο σε 13 off shore εταιρείες, με επιβολή φόρων ύψους 1.644.000 ευρώ, πλέον προσαυξήσεων.

- Πέντε φυσικά πρόσωπα που ελέγχθησαν από την ως άνω Δ/νση απέκρυψαν εισοδήματα ύψους 948.000 ευρώ.

- Επιχείρηση μετά από έλεγχο κλήθηκε να επιστρέψει στο yπουργείο Ανάπτυξης επιχορήγηση ύψους 800.000 ευρώ που είχε λάβει παρατύπως.

- Σε 20 επιχειρήσεις επεβλήθη πρόστιμο 8.226.000 ευρώ γιατί έλαβαν εικονικά τιμολόγια για να καλύψουν τα κέρδη τους και κυρίως για να ωφεληθούν τον αναλογούντα Φ.Π.Α.

• Η Περ/κή Δ/νση Δυτικής Ελλάδας καταλόγισε παραβάσεις ύψους 5.300.000 ευρώ σε δύο κατασκευαστικές εταιρείες στην Αθήνα, ένα ελαιοτριβείο στην Αιτωλοακαρνανία και σε εμπορική επιχείρηση στον Πύργο, για έκδοση ή λήψη εικονικών τιμολογίων.

• Η Περ/κή Δ/νση Θεσσαλίας καταλόγισε ποσά (φόρους και πρόστιμα) ύψους 2.000.000 ευρώ σε 2 επιχειρήσεις για ανακριβή δήλωση ΦΠΑ και λήψη εικονικών τιμολογίων.

• Στον τομέα της πάταξης του λαθρεμπορίου κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη 26.141.000 τσιγάρα, με αναλογούντες δασμούς και φόρους ύψους 4.461.000 ευρώ. Σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία σε βάρος αλλοδαπού από τη Βουλγαρία και απεστάλη στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι 5+1 φόροι που θα μας αδειάσουν την τσέπη

Μέχρι το τέλος του έτους θα στραγγίσουν ότι έχει απομείνει στην αγορά προκειμένου να εμφανίσουν πλεονάσματα – Ζητούν λεφτά που δεν υπάρχουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ούτε ένας ούτε δυο αλλά έξι είναι συνολικά οι φόροι που θα πληρώσουμε το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με το κράτος να περιμένει σχεδόν 6 δισ. ευρώ στα ταμεία του.

Ο Ιούνιος είναι ο τελευταίος μήνας κατά τον οποίο θα πληρώσουμε ό,τι υποχρεώσεις έχουν απομείνει, κυρίως αν κάποιος έχει ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση και πληρώνει με δόσεις.

Από τον Ιούλιο έρχονται μας έξι φόροι που θα μας αδειάσουν τις τσέπες:

Φόρος εισοδήματος

Στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Τα εκκαθαριστικά που θα μας έρθουν ηλεκτρονικά, θα «χτυπούν» κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες, οι οποίοι θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ. Μην ξεχνάτε ότι το 2013 αποδείχθηκε ότι 2,6 εκατ. φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Φανταστείτε τι θα γίνει φέτος.. Ο φόρος εισοδήματος θα πληρωθεί σε τρεις δόσεις, ξεκινώντας από το τέλος Ιουλίου, έπειτα στο τέλος Σεπτεμβρίου και στο τέλος Νοεμβρίου.

Ενιαίος φόρος ακινήτων

Μετά την υποβολή της δήλωσης Ε9, θα μας έρθει από τον Ιούλιο και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, ο οποίος θα στηριχθεί πάνω στις δηλώσεις ακινήτων που κλήθηκαν οι ιδιοκτήτες να υποβάλουν μέχρι το τέλος Μαίου. Από αυτό τον φόρο ο προϋπολογισμός αναφέρει ότι στα κρατικά ταμεία θα πρέπει να μπουν 2,65 δις ευρώ. Η πληρωμή του θα γίνεται κάθε μήνα.

Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

Η έκτακτη εισφορά που ακόμα να καταλάβουμε που πραγματικά πηγαίνει, υπολογίζεται με συντελεστή 1%-4% ανάλογα με το εισόδημα του φορολογούμενου και ξεκινά με 1% για εισοδήματα πάνω από τις 12.000 ευρώ.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι έχει ήδη υποστεί την παρακράτηση και η «λυπητερή» θα τους έρθει με το εκκαθαριστικό. Η εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται και σε εισοδήματα από ακίνητα, ενώ δεν το αποφεύγουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Τέλος επιτηδεύματος

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν και έναν ακόμα φόρο, πέραν της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Το τέλος επιτηδεύματος.

Το ποσό για αυτό το τέλος είναι 650 ευρώ και άλλα 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ θα εξακολουθούν να καταβάλλουν οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι 3 φυσικά ή και νομικά πρόσωπα, ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από ένα φυσικό ή/και νομικό πρόσωπο

Τέλη κυκλοφορίας

Στο τέλος του έτους θα μας έρθουν και τα τέλη κυκλοφορίας. Ο προϋπολογισμός του 2014 αναφέρει ότι στα κρατικά ταμεία θα μπουν περίπου 1,1 δις ευρώ. Το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται το σενάριο να ξεκινήσει η πληρωμή τους με το μήνα, ελπίζοντας σε «τόνωση» των εσόδων, αφού κάποιοι οδηγοί θέλουν να κυκλοφορούν το όχημά τους συγκεκριμένους μήνες το χρόνο.

Τέλος, υπάρχει και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, που αφορά ιδιοκτήτες ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών, αεροσκάφη και πισίνες.
 
ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οδηγός: Ποιοι δικαιούνται φθηνές διακοπές με κοινωνικό τουρισμό, δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και βιβλία

Πάνω από 700.000 μισθωτοί, άνεργοι, και συνταξιούχοι έχουν φέτος τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο οι φθηνές διακοπές αλλά και μια ευρεία γκάμα επιλογών με εισιτήρια θεάτρου, δωρεάν βιβλία, δωρεάν φύλαξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και χρηματικά μπόνους, ναι σωστά διαβάσατε, χρηματικά μπόνους σε 300 πολύτεκνες οικογένειες από τον ΟΓΑ.

Το money-money.gr επεξεργάστηκε και παρουσιάζει όλα τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, διακοπών, εκδρομών, και άλλων ψυχαγωγικών –κοινωνικών προσφορών που θα ισχύσουν για την περίοδο 2014-2015 από τον ΕΟΤ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΓΑ.
Βασικές κινήσεις που σας γλιτώνουν από γραφειοκρατία:
Για να μην πάτε απροετοίμαστοι και υποβάλλετε αίτηση που μπορεί να απορριφθεί, φροντίστε όπου χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία σας (π.χ αιτήσεις στα ΚΕΠ) να έχετε μαζί σας:
  • αστυνομική ταυτότητα,
  • ασφαλιστικό βιβλιάριο σε ισχύ,
  • αν είστε νιόπαντροι και θέλετε να πάτε διακοπές μέσω του ΕΟΤ, ληξιαρχική πράξη γάμου και
  • εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας για να εξακριβωθεί αν το εισόδημα υπερβαίνει το όριο συμμετοχής.

Εντός Ιουνίου κοινωνικός τουρισμός από τον ΟΑΕΔ:

Σε ένα περίπου μήνα (προς τα τέλη Ιουνίου) ανοίγουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό από τον ΟΑΕΔ. Θα δημοσιευθεί δημόσια πρόσκληση για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων.
Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με κριτήρια όπως το ύψος του εισοδήματος, ο αριθμός των ανήλικων παιδιών, το διάστημα ανεργίας.
Οσοι επιλεγούν θα λάβουν επιταγές κοινωνικού τουρισμού αξίας 7 ως 22 ευρώ ανά δικαιούχο και προστατευόμενο μέλος –εφόσον ισχύσουν οι περσινές τιμές επιδότησης- τις οποίες θα εξαργυρώσουν στα ξενοδοχεία που θα επιλέξουν να περάσουν λίγες μέρες (1 έως 5 διανυκτερεύσεις) από 1.8.2014 έως 30.06.2015.

Τα κριτήρια

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν περίπου 120.000 μισθωτοί και άνεργοι που πληρούν τα εξής κριτήρια όπως περιγράφονται στην κοινή υπουργική απόφαση (Εργασίας και Οικονομικών):
α) Οι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου να έχουν πραγματοποιήσει 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ μέσα στο 2013.
β) οι άνεργοι να επιδοτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ μέσα στο 2013 για τουλάχιστον 2 μήνες (50 ημερήσια επιδόματα) και επίσης αν πρόκειται για ανέργους με ειδικές ανάγκες τότε απαιτείται να είναι μόνο εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
Δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση, όσοι επιλέχθηκαν στο περσινό πρόγραμμα διακοπών του ΟΑΕΔ, και όσοι δικαιούνται ανάλογες παροχές κοινωνικού τουρισμού από οποιονδήποτε άλλο φορέα (ΕΟΤ, ΟΓΑ, κ.λπ).
Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με βάση τη μοριοδότηση που θα συγκεντρώσουν από μια σειρά κριτηρίων που θα καθοριστούν με τη δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ εντός του Ιουνίου.
Ενδεικτικά σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυσαν πέρυσι – και εφόσον δεν τροποποιηθούν- όσοι έχουν εισόδημα (ατομικό-οικογενειακό) έτους 2012 (εκκαθαριστικό 2013) έως 12.000 ευρώ θα μπορούν να λάβουν 30 μόρια, όσοι έχουν από 12.000,01 έως 20.000 ευρώ θα λάβουν 20 μόρια και όσων το εισόδημα κυμαίνεται από 20.000,01 έως 30.000 ευρώ, πριμοδοτούνται με 10 μόρια στη βαθμολογία επιλογής των δικαιούχων.

Με 10 μόρια πριμοδοτείται το κάθε ανήλικο παιδί.

Κάθε δικαιούχος θα πάρει μια επιταγή όπως και επιταγή θα λάβει και κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι άνω των 5 ετών, ή να κλείνουν το πέμπτο έτος την ημερομηνία που υποβάλλεται η αίτηση στον ΟΑΕΔ και να μην έχουν υπερβεί το 24ο έτος της ηλικίας τους.

Επιταγή θα λάβουν και οι συνοδοί ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67%.

Η αξία κάθε επιταγής είναι ανάλογη του καταλύματος. Πέρυσι η αξία των επιταγών ήταν 22 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση για ξενοδοχεία 5 αστέρων 20 ευρώ το άτομο για ξενοδοχεία 4 αστέρων 19 ευρώ/άτομο για διαμονή σε ξενοδοχείο τριών αστέρων και 18 και 17 ευρώ για ξενοδοχεία δυο ή ενός αστέρων. Για διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, η αξία των επιταγών ήταν από 13 έως 18 ευρώ το άτομο για κάθε διανυκτέρευση και 19-20 ευρώ για παραδοσιακά καταλύματα. Για διακοπές σε κάμπινγκ η αξία των επιταγών ήταν 7 ευρώ/άτομο για κάθε διανυκτέρευση
Σε κάθε περίπτωση η επιταγή καλύπτει μέρος των παρεχόμενων υπηρεσιών και τυχόν επιπλέον διαφορά θα επιβαρύνει τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Αν για παράδειγμα ένα νιόπαντρο ζευγάρι πάρει δυο επιταγές για 5 μέρες αξίας 20 ευρώ κατ΄άτομο ημερησίως, δηλαδή επιταγές αξίας 200 ευρώ, αλλά η διανομή στοιχίζει 500 ευρώ, τότε θα πρέπει να καταβάλλει τη διαφορά των 300 ευρώ.

Τρέχει ήδη το πρόγραμμα του ΕΟΤ

Ο ΕΟΤ θα διανέμει εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για 6ήμερες διακοπές. Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται στα ΚΕΠ από τα μέσα Μαρτίου.
Μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ή  του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας  καθώς και των μελών του Ταμείου Νομικών και με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.
-  Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.
-   Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της τέως Εργατικής Εστίας (ΟΑΕΔ), και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων του.
-    Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. ,Τ.Σ.Α, , πρώην ΤΑΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας .Εξαιρούνται τα μέλη  του Ταμείου Νομικών (το οποίο υλοποιεί για τα μέλη του δικό του Πρόγραμμα) .
-    Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες,  ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ και Τ.Σ.Α., με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται  από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν  η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας(νυν δικαιούχοι ΟΑΕΔ).
-   Oι ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
-    Οι ελεύθεροι δημοσιογράφοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Β ΔΝΣΗ (πρώην ΤΑΥΣΙΤ) στους οποίους δεν γίνονται κρατήσεις για την τέως Εργατική Εστία (νυν ΟΑΕΔ) .
-    Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ (εν ενεργεία και συνταξιούχοι)
-    Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005)
-    Άτομα τα οποία είναι  ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη κύριων ασφαλισμένων  δικαιούχων του Προγράμματος αυτού.
-    Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενα  του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.
-     Άτομα που έχουν συνταξιοδοτηθεί από το ΙΚΑ με αυτασφάλιση και εφ όσον τα περισσότερα ένσημά τους προέρχονται από την αυτασφάλιση.
-    ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος,  κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους»   και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας (ΟΓΑ) ή από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Εστίας( νυν ΟΑΕΔ)  και ως μέλη του Ταμείου Νομικών.
-    ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι,  που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων, δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».
-    Οι διαζευγμένοι δικαιούχοι του Προγράμματος εφόσον έχουν υπό την προστασία τους τέκνα των οποίων έχουν τη δικαστική επιμέλεια (θα προσκομίζουν το ανάλογο πιστοποιητικό στο Κ.Ε.Π.)  δικαιούνται δελτίου για τους εαυτούς τους και τα προστατευόμενα τέκνα  τους, ανεξάρτητα αν τα τέκνα είναι ασφαλισμένα στον έτερο από τους διαζευγμένους γονείς.
-    Οι εν διαστάσει γονείς, εφόσον υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση, στην οποία συμπεριλαμβάνουν και τα τέκνα τους, δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα τέκνα τους ανεξάρτητα αν αυτά είναι ασφαλισμένα στον έτερο από τους εν διαστάσει γονείς.
-    Τα νεόνυμφα  ζευγάρια τα οποία δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση από κοινού θα προσκομίζουν ληξιαρχική πράξη γάμου και τα ατομικά εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας, προκειμένου να υπολογισθεί το οικογενειακό εισόδημα από το άθροισμα των δύο φορολογητέων ποσών.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., να μην υπερβαίνει τα παρακάτω  αναγραφόμενα ποσά :
  •  Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα έως 16.000,00 ευρώ
  •  Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα  έως 28.000,00 ευρώ
  • Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα έως 35.000,00 ευρώ
  • Tο  εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο
Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.
Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν προστατευόμενα μέλη.
Στην περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου που βρίσκεται σε διάσταση ή είναι διαζευγμένος και  υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα, το ατομικό εισόδημα υπολογίζεται αφαιρουμένου του μηνιαίου ποσού που έχει επιδικαστεί για καταβολή διατροφής.
Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα θεωρούνται οι έγγαμοι δικαιούχοι και οι δικαιούχοι που έχουν υπό την προστασία τους προστατευόμενα μέλη. Αναλυτικά σ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται: τα ζευγάρια δικαιούχων, τα ζευγάρια όπου ο ένας είναι δικαιούχος και το άλλο μέλος είναι ή δικαιούχος άλλου Προγράμματος  ή μη δικαιούχος ή είναι απλά προστατευόμενο μέλος του κύριου δικαιούχου.
Στη κατηγορία αυτή εντάσσονται όλες οι μορφές μονογονεϊκής οικογένειας και οι ανύπαντρες μητέρες.
Πολύτεκνες οικογένειες θεωρούνται οι οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω ανεξάρτητα από την ηλικία τους.
Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς  και τα προστατευόμενα τέκνα.
Προστατευόμενα τέκνα  θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών  ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν και τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω ανεξαρτήτως ηλικίας .
Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2013 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό της Αγροτικής Εστίας

Προγράμματα διακοπών, ψυχαγωγίας και προσφορών συνολικά για 573.000 δικαιούχους θα υλοποιηθούν φέτος από τον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.
130.000 δικαιούχοι θα πάρουν εισιτήρια για φθηνές διακοπές και μάλιστα 15.000 συνταξιούχοι, θα πραγματοποιήσουν διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών.
Επίσης 50.000 άτομα, θα πάνε εκδρομές εκ των οποίων, για 5.000 άτομα θα είναι 3ήμερες για 7.000 άτομα 2ήμερες και για 38.000 άτομα οι εκδρομές θα είναι μονοήμερες.
Αλλοι 93.000 ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα λάβουν δωρεάν εισιτήρια για θέατρο, ενώ σε
300.000 δικαιούχους θα δοθούν κουπόνια για δωρεάν αγορά βιβλίων. Μάλιστα 100.000 άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν απευθείας δωρεάν βιβλία τα οποία θα προμηθευτεί ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.
Επίσης 300 πολύτεκνες μητέρες θα λάβουν έκτακτο βοήθημα (χρηματικό έπαθλο) ενώ 1.250 δικαιούχοι θα στείλουν τα παιδιά τους δωρεάν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Ακόμη 10.000 νέοι αγρότες θα συμμετάσχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια με μηδενικό κόστος συμμετοχής.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής ανά πρόγραμμα:

Για τα προγράμματα διακοπών, εκδρομών, εισιτηρίων θεάτρων και δωρεάν παροχής βιβλίων:

− Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων ή να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ. Τα ανωτέρω πρόσωπα πρέπει να είναι κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, σε 100.000 άτομα, τα οποία θα παραλάβουν βιβλία από τον ΛΑΕ/ΟΓΑ:
−Να είναι άμεσα ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Για το πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού:

−Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και να έχουν βιβλιάριο υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης .

Για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες:

− Να έχουν τουλάχιστον 4 παιδιά μέχρι 18 ή 24 ετών αν σπουδάζουν, ή με αναπηρία 67% και άνω και να είναι οι πολύτεκνες μητέρες καθώς και οι σύζυγοί τους ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Για το πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς:

− Να είναι τουλάχιστον ο ένας γονέας συνταξιούχος του ΟΓΑ ή ασφαλισμένος του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση παροχής.
− Να είναι το τέκνο για το οποίο ζητείται η παροχή κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής, ηλικίας από ενός (1) έτους μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, έμμεσα ασφαλισμένο στον ΟΓΑ.
− Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Για το πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών:

− Να είναι οι συμμετέχοντες ηλικίας από 22 έως 40 ετών, άμεσα ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στην παροχή.
Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2014, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Η επιλογή των δικαιούχων των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2014, θα γίνει με κλήρωση.
Εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού ή Ιαματικού Τουρισμού ή Εκδρομών, οι δικαιούχοι του ΛΑΕ, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε ένα από τα προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωïδρυματικό επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΝΩΣΗ ΗΛΠΑΠ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ. της Ένωσης καλεί ολα τα μέλη της σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την 17 Ιουνίου 2014 και ώρα 10.00 πμ έως 15.00 μμ και 16.00 μμ έως 18.00 μμ στο χώρο της Λέσχης Εργαζομένων , Πλ. Αττικής με ένα και μοναδικό θέμα:

" Συζήτηση και έγκριση προτάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου για τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ"






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΝΩΣΗ ΗΛΠΑΠ - Προσκληση ενδιαφεροντος

Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε να πραγματοποιήσει διαγωνισμό για την μίσθωση της Λέσχης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ . 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον γραμματέα της Ένωσης για να παραλάβουν τα έντυπα του διαγωνισμού. 

Προθεσμία υποβολής έως 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τόκοι καταθέσεων: Πώς θα αποφύγετε τις παγίδες στη δήλωση

Δεν προβλέπεται καμία απαλλαγή από την υποχρέωση αυτή, όπως συνέβη πέρυσι με τη θέσπιση ανωτάτου ορίου 250 ευρώ στο ποσό των τόκων που δεν είναι υποχρεωτικό να δηλώνετα.

Φέτος όλοι οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να δηλώσουν στην Εφορία τους τόκους των καταθέσεών τους, καθώς δεν προβλέπεται καμία απαλλαγή από την υποχρέωση αυτή, όπως συνέβη πέρυσι με τη θέσπιση ανωτάτου ορίου 250 ευρώ στο ποσό των τόκων που δεν είναι υποχρεωτικό να δηλώνεται.
Τις λύσεις για να αποφύγετε τις παγίδες και την ταλαιπωρία που κρύβει η αναγραφή των τόκων των καταθέσεων στη φετινή φορολογική δήλωση δίνει το money-money.gr ξεκαθαρίζοντας πλήρως τι ακριβώς ισχύει με το θέμα αυτό, υπό τη μορφή απαντήσεων σε καίρια ερωτήματα.

1) Πρέπει να δηλώσω υποχρεωτικά τους τόκους που πιστώθηκαν το 2013 στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς;

Για φέτος η δήλωση των τόκων των καταθέσεων είναι υποχρεωτική ανεξαρτήτως ποσού.
2) Σε ποιον κωδικό της φορολογικής δήλωσης πρέπει να αναγράψω το ποσό των τόκων από τις καταθέσεις μου;

Το συνολικό ποσό των τόκων που λάβατε το 2013 πρέπει να το δηλώσετε σε νέους ξεχωριστούς κωδικούς του πίνακα 6, στην τρίτη σελίδα της φορολογικής δήλωσης. Συγκεκριμένα, εάν είστε εσείς ο υπόχρεος υποβολής της δήλωσης, πρέπει να δηλώσετε τους τόκους που πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας στον κωδικό 667 του πίνακα 6. Η σύζυγός σας πρέπει να δηλώσει το ποσό που της αναλογεί στον κωδικό 668 του πίνακα 6.
3) Ποιο ποσό πρέπει να δηλώσω; Το καθαρό (αυτό που προκύπτει μετά την αφαίρεση του φόρου) ή το μικτό (το συνολικό ποσό μαζί με τον φόρο);

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δηλώσετε το καθαρό ποσό, δηλαδή αυτό που προκύπτει μετά την αφαίρεση του παρακρατηθέντος φόρου 15%. Το συνολικό ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε πρέπει να το δηλώσετε στον κωδικό 433 του πίνακα 6. Η σύζυγός σας πρέπει να δηλώσει το ποσό του φόρου στον κωδικό 434 του ίδιου πίνακα.
4) Εάν σε έναν ή περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς έχω συν-δικαιούχο τη σύζυγό μου πώς θα δηλώσω τους τόκους;

Έχετε το δικαίωμα να κατανείμετε τα ποσά των τόκων σύμφωνα με αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα, δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη ποια είναι η πραγματική συμμετοχή του καθενός συζύγου στα κεφάλαια που έχετε κατατεθειμένα στους λογαριασμούς σας. Αν για παράδειγμα το 80% των κατατεθειμένων ποσών είναι δικά σας και το υπόλοιπο 20% της συζύγου σας, τότε μπορεί να κατανείμετε κατά τα ποσοστά αυτά και τους τόκους. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι επειδή είσαστε δύο συνδικαιούχοι πρέπει υποχρεωτικά να κατανείμετε τα ποσά των τόκων κατά ποσοστό 50% στον καθένα σας. Μπορείτε όμως, αν θέλετε, να μοιράσετε στα 2 τα ποσά των τόκων, ανεξάρτητα από την πραγματική κατανομή των κεφαλαίων. Γενικά έχετε το δικαίωμα να κάνετε όποια κατανομή θέλετε μεταξύ σας, αρκεί το συνολικό ποσό των τόκων να είναι αυτό που πραγματικά πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας.

5) Εάν στους τραπεζικούς λογαριασμούς μου έχω συνδικαιούχους τη σύζυγο και τα 2 παιδιά μου, πώς θα επιμερίσω τα ποσά των τόκων;

Όπως προαναφέραμε μπορείτε να κάνετε την κατανομή με κριτήριο το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής του καθενός σας στα κεφάλαια των τραπεζικών λογαριασμών. Συνήθως, σ” αυτές τις περιπτώσεις τα κεφάλαια προέρχονται από τους γονείς, οπότε μπορούν να κάνουν μεταξύ τους μόνο την κατανομή των τόκων στη φορολογική δήλωση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος

Συλλαλητήριο πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα στις 18:30 η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, διαμαρτυρόμενη για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν πορεία που θα καταλήξει στο υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας, όπου συνεχίζουν την πολυήμερη κινητοποίησή τους οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους με εφαρμογή της σχετικής δικαστικής απόφασης.

Θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης στην Πλατεία Συντάγματος.
Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «συνεχίζοντας την ανάλγητη πολιτική της, οδηγεί τους εργαζόμενους που έθεσε η ίδια σε διαθεσιμότητα, σταδιακά σε απόλυση».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανατροπές στα εκτός σχεδίου οικόπεδα

Αλλάζουν όλα στις εντάξεις στο σχέδιο πόλης χιλιάδων στρεμμάτων, στην εισφορά σε γη καθώς και στον τρόπο πληρωμής της εισφοράς σε χρήμα, με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε… δημόσια διαβούλευση.

Ταυτόχρονα, όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου, επέρχεται αυτοδίκαια άρση της απαλλοτρίωσης δίχως να απαιτείται η έκδοση δικαστικής απόφασης.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι δόσεις αποπληρωμής αυξάνονται σε 108 ισόποσες μηνιαίες, ενώ διαμορφώνονται σε 36 ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις ή σε 18 ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις, ως κίνητρα άμεσης αποπληρωμής σχετικές εκπτώσεις.

Το ποσό της εισφοράς αυτής διατίθεται από τους οικείους Ο.Τ.Α. για την εκτέλεση των βασικών κοινόχρηστων πολεοδομικών έργων είτε από τον ίδιο, είτε από εξουσιοδοτημένο από αυτόν φορέα

Στη νέα κλίμακα, σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της εισφοράς σε γη και τον τρόπο καταβολής των εισφορών σε χρήμα προβλέπεται εισφορά ποσοστού 15% για τμήμα ιδιοκτησίας μέχρι 500 τ.μ., 20% για ιδιοκτησίες άνω των 500 τ.μ. και έως 1.000 τ.μ. ενώ αυξάνεται αναλογικά για ιδιοκτησίες πάνω από 1.000 τ.μ. μέχρι 2.000 τ.μ. με ποσοστό 30%, 40% για πάνω από 2.000 τ.μ. έως 10.000 τ.μ. και 50% για τμήμα ιδιοκτησίας από 10.000 τ.μ και άνω.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει αυτοδίκαια άρση της απαλλοτρίωσης δίχως να απαιτείται η έκδοση δικαστικής απόφασης, εφόσον μετά την παρέλευση 20ετίας από την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου -με το οποίο επιβλήθηκε για πρώτη φορά η ρυμοτομική απαλλοτρίωση ή δέσμευση του ακινήτου- ή την παρέλευση 10ετίας από την κύρωση της σχετικής πράξης εφαρμογής ή της πράξης αναλογισμού. Η διαδικασία της εφαρμόζεται επί ενός και μόνο ακίνητο ιδίου ιδιοκτήτη εντός της ίδιας δημοτικής ενότητας και για ενιαίο κοινόχρηστο ή κοινωφελές χώρο έκτασης έως 10 στρεμμάτων.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανησυχητική είναι η αύξηση των ανασφάλιστων πολιτών λόγω της κρίσης!

Τα στοιχεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης , του Νοσοκομείου Πρέβεζας αλλά και του τμήματος της Πρόνοιας κάνουν λόγο για αύξηση ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Οι εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας έχει καταδικάσει εκατοντάδες συμπολίτες μας να ζουν όχι μόνο στο όριο της φτώχειας αλλά και χωρίς να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σύμφωνα με τα μέλη του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας η αύξηση αυτή καθιστά δύσκολη την εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων και απευθύνει έκκληση για υποστήριξη από γιατρό παθολόγο, γενικό γιατρό και φαρμακοποιό, όπως διαβάζουμε στο epirusgate.blogspot.gr.

«Στα ζητήματα υγείας, που πολλά από αυτά είναι ζητήματα ζωής, δεν χωρούν αναβολές, ούτε δεύτερες σκέψεις» αναφέρουν τα μέλη του Ιατρείου, ενώ επισημαίνουν πως υπάρχει και απόλυτη ανάγκη για το φάρμακο Keppra 500 mg και 250 mg αντίστοιχα.

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα των ανασφάλιστων συμπολιτών όμως έρχονται καθημερινά και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου οι οποίοι αναζητούν τρόπους να περιθάλψουν τους ανθρώπους αυτούς και να τους διαθέσουν την απαιτούμενη (κάποιες φορές υψηλού κόστους) θεραπευτική αγωγή παρά τους περιορισμούς που θέτει, με ζητούμενο την επίτευξη των «οικονομικών στόχων» το Υπουργείο Υγείας. Επίσης τα στοιχεία που υπάρχουν, μιλούν για κατακόρυφη αύξηση οφειλών στην περιοχή μας τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από την Δ.Ο.Υ τα κατασχετήρια λόγων χρεών στην περιοχή μας παρουσιάζουν αυξητική τάση ενώ το 2013 ήταν χειρότερο από το 2012 και η χρονιά που διανύουμε όπως όλα δείχνουν θα κλείσει με ακόμη χειρότερες παραμέτρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην τελευταία του συνεδρίαση ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας ασχολήθηκε με το πρόβλημα των ανασφάλιστων επαγγελματιών ανακοινώνοντας πρωτοβουλίες (όπως η συλλογή υπογραφών κ.α) για την σφράγιση των βιβλιαρίων υγείας των συναδέλφων τους ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής προς τον ΟΑΕΕ προκειμένου τουλάχιστον αυτοί και οι οικογένειές τους να έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα χέρια της ιταλικής αστυνομίας ο δήμαρχος της Βενετίας και δεκάδες άλλα πολιτικά πρόσωπα

Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιούνται από το πρωί στην Βενετία, με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα να καταλήγουν με χειροπέδες, ενώ οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν τους 100. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης, Τζόρτζιο Ορσόνι, που βρίσκεται σε κατ” οίκον περιορισμό, ο δημοτικός σύμβουλος, Ρενάτο Κίσο και ακόμα 33 άτομα, μεταξύ των οποίων και δυο πρόεδροι δικαστηρίων της Βενετίας.

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa» οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες, είναι αυτές της διαφθοράς, του εκβιασμού, της διασπάθισης δημόσιου χρήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλοι είχαν συμφέροντα και έπαιρναν «μαύρο χρήμα» από μια ιδιωτική εταιρία που είχε αναλάβει το πολυδάπανο σύστημα «Μωυσής» που χρησιμεύει για να προστατεύει τη Βενετία από τη θάλασσα που συνεχώς «καταπίνει» τμήματα της πόλης όποτε επικρατεί παλίρροια.

Στα άτομα για τα οποία έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, συμπεριλαμβάνονται πολλοί πολιτικοί της Ιταλίας, μεταξύ των οποίων ο πρώην κυβερνήτης του Βένετο και υπουργός των κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι, Τζιανκάρλο Γκαλάν, που πλέον είναι βουλευτής, αλλά και πολλοί επιχειρηματίες και αξιωματικοί της αστυνομίας.

Ο δήμαρχος της Βενετίας κατηγορείται για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2010, με την οικονομική αστυνομία να έχει διαθέσει περισσότερους από 300 άνδρες της για την επίλυση της υπόθεσης αυτής που έχει προκαλέσει πολιτικό και δικαστικό τυφώνα στην Ιταλία.

Τα χρήματα και τα τιμαλφή που κατασχέθηκαν από την οικονομική αστυνομία, ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 25 κατηγορούμενοι βρίσκονται ήδη στη φυλακή και 10 σε κατ” οίκον περιορισμό, ενώ για ένα γερουσιαστή και μια ευρωβουλευτή αναμένεται να ψηφιστεί η αίτηση ασυλίας τους για να συλληφθούν επίσης.

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αδειάζουν τα γραφεία τους στο ΥΠΟΙΚ οι συνεργάτες του Στουρνάρα

Αναβρασμός στην οδό Νίκης μετά τις πληροφορίες για αντικατάσταση του του Γιάννη Στουρνάρα στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Οι συνεργάτες του «τσάρου» αδειάζουν τα γραφεία τους για παν ενδεχόμενο φορτώνοντας σε μεγάλες σακούλες όα τα έγγραφα και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Το μεσημέρι σήμερα οι καθαρίστριες του υπουργείου κατέβαζαν κατά δεκάδες από τον 6ο όροφο όπου εδρεύει το επιτελείο του κυρίου Στουρνάρα, μεγάλες μαύρες σακούλες γεμάτες με «λεπτοκομμένα» χαρτιά από σχέδια νόμων και σχέδια αλληλογραφίας με την τρόικα, τα οποία πέρασαν από καταστροφείς εγγράφων.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προαστιακός Αθήνας: Υποβαθμισμένο το τμήμα Πειραιάς-ΣΚΑ που κόστισε μισό δις ευρώ

Η λειτουργία του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην Αττική σήμερα κάθε άλλο βασική μπορεί να χαρακτηριστεί στο συνολικό δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. Περισσότερο με προσπάθεια  μοιάζει παρά με τακτική, προγραμματισμένη και με business plan λειτουργία μέσου που μεταφέρει κόσμο.

Η δημιουργία του μέσου που ξεκίνησε το 2004 έχει κοστίσει περισσότερα από 500.000.000 ευρώ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποσβέσει καθόλου από το κόστος της.  Το δίκτυο του Προαστιακού παραμένει στη σκιά των υπεραστικών δρομολογίων, των προβλημάτων με τα ατελείωτα σιδηροδρομικά έργα στο τμήμα Πειραιάς-3 Γέφυρες και σε γενική εκτίμηση χρησιμοποιείται από ελάχιστους επιβάτες.

Πρόσφατα με ανακοίνωση της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε πως το καλοκαίρι λιγοστεύουν τα δρομολόγια της γραμμής της Χαλκίδας τα Σαββατοκύριακα λόγω μειωμένης κίνησης.  Επίσης δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο αν αυτή η γραμμή ανήκει στο δίκτυο του Προαστιακού ή όχι.

Η ΒΑΣΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΚΑ
 
Η μεγαλύτερη σπατάλη όμως γίνεται στο βασικό τμήμα της πρωτεύουσας που ξεκινά από το λιμάνι του Πειραιά και φτάνει ως το Σ.Κ.Α (Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών) που σήμερα χρησιμοποιείται από τον Προαστιακό κάθε ώρα (!!!) αφήνοντας ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο ένα χρυσοφόρο κομμάτι της πόλης που περνά μέσα από πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Στην διαδρομή Πειραιάς- ΣΚΑ οι γραμμές περνούν μέσα από τις περιοχές: Καμίνια, Ρέντης, Ταύρος, Γκάζι, Σεπόλια, Άγιους Αναργύρους, Ίλιον, Καματερό. Όλες οι προαναφερόμενες περιοχές είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένες και δεν έχουν οι περισσότερες άλλου είδους μέσο σταθερής τροχιάς.

Σχεδόν στο σύνολο τους οι σταθμοί πάνω στο βασικό δίκτυο δεν έχουν σύνδεση με τον ΟΑΣΑ! Η πολιτική που έχει τηρηθεί απέναντι στον Προαστιακό όχι μόνο δεν προάγει την λειτουργία του αλλά αντίθετα την υποβαθμίζει περισσότερο.

Η δημιουργία μίας γραμμής Πειραιάς-ΣΚΑ με δρομολόγια ανά 10 λεπτά τις ώρες αιχμής και ανά 15 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες όχι μόνο θα δημιουργούσε ένα σοβαρό και έμπιστο μέσο σταθερής τροχιάς και θα έβαζε τις βάσεις για την προσέλκυση δεκάδων χιλιάδων επιβατών και την πραγματική δικτύωση του Προαστιακού με Μετρό, Τραμ και λεωφορεία.

Θα δημιουργούσε εμπορικές ζώνες γύρω από τους σταθμούς (όπως συμβαίνει με τους σταθμούς του Μετρό) και θα αναβάθμιζε τις περιοχές σε ακτίνα αρκετών δεκάδων μέτρων, ενώ ταυτόχρονα θα ανέβαζε τις αξίες των ακινήτων της περιοχής.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΜΑΡΑΖΩΜΑ
 
Αντί για αυτό όμως οι σταθμοί του Προαστιακού πάνω στην βασική γραμμή είτε υπολειτουργούν, είτε μαραζώνουν άδειοι είτε δεν λειτουργούν παρά τα ατελείωτα χρόνια κατασκευαστικών εργασιών.

Είναι χαρακτηριστικό να αναφέρουμε ότι μεταξύ των σταθμών ΑΘΗΝΑ και ΣΚΑ λειτουργούσε επί χρόνια  μόνο ο σταθμός ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ενώ οι σταθμοί ΛΥΚΟΤΡΥΠΑ, ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ που ήταν ολοκληρωμένοι από το 2012 τελικά λειτούργησαν τον περασμένο Φεβρουάριο για γραφειοκρατικούς λόγους. Επιπρόσθετα έχουμε την εκκρεμότητα με τα έργα αναβάθμισης στο τμήμα Πειραιάς- 3 Γέφυρες που παραμένουν εδώ και 3 χρόνια "παγωμένα" και η δημοπράτηση τους πηγαίνει από μήνα σε μήνα.

Η ειρωνεία είναι πως το συγκεκριμένο έργο ήταν ένα από τα βασικά «Ολυμπιακά» έργα συγκοινωνιών στην Αθήνα. Φέτος κλείνουν 10 χρόνια από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας όμως κλείνουν και 10 χρόνια ημιτελούς Προαστιακού. Είναι λοιπόν απορίας άξιο γιατί αυτή η έτοιμη υποδομή αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ να μένει σε αχρησία και οι περιοχές γύρω από τις γραμμές όχι μόνο να μην ωφελούνται αλλά να υποβαθμίζονται και να μένουν στο περιθώριο.

ypodomes.com

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετρό Αθήνας: Στο νέο ΕΣΠΑ η γραμμή 4 και η επέκταση προς Ίλιον;

Στο Υπουργείο Υποδομών έχουν καταλήξει όλες οι προτάσεις της Αττικό Μετρό για κατασκευή νέω έργων στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Δύο από τις σημαντικότερες προτάσεις είναι για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 το οποίο ειναι ένα σημαντικό έργο και η Αττικό Μετρό έχει ώριμες τις μελέτες (όμως θα πρέπει να βρεθούν 1 δισ. ευρώ) αλλά και την επέκταση της γραμμής 2 προς το Ίλιον και το Καματερό.

Το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς θα διαπερνά την καρδιά εξαιρετικά πυκνοκατοικημένων περιοχών μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων. Το τμήμα έχει σχεδιαστεί ώστε να ξεκινά απο το Άλσος Βεΐκου και να καταλήγει στον Ευαγγελισμό με τους εξής σταθμούς: «Αλσος Βεΐκου», «Γαλάτσι», «Κυψέλη», «Δικαστήρια», «Αλεξάνδρας», «Εξάρχεια», «Πανεπιστήμιο» (σύνδεση με γραμμή 2), «Κολωνάκι» και «Ευαγγελισμός» (συμβολή με γραμμή 3). Υπολογίζεται οτι θα εξυπηρετεί πάνω απο 100.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

Πιο εύκολα είναι τα πράγματα για την επέκταση της Γραμμής 2 από την ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (στο Περιστέρι) με κατεύθυνση προς Ίλιον, μήκους 4 χλμ. και κόστους 300 εκατ. ευρώ. Σχεδιάζεται να κατασκευαστούν τρεις σταθμοί στο Ίλιον, τον Άγιο Νικόλαο και στα σύνορα με το Καματερό. Ήδη η Αττικό Μετρό έχει ολοκληρώσει τη μελέτη για τα παλιά λιγνιτωρυχεία της περιοχής και παράλληλα εκτελεί τοπογραφικές εργασίες κατά μήκος της διαδρομής της επέκτασης.

Απο εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλά κατασκευαστικά project που είναι δύσκολο να βρουν χρηματοδότηση μέσα στο νέο ΕΣΠΑ.  Ίσως δούμε να κατασκευάζεται η υπογειοποίηση του τμήματος της γραμμής 1 Νέο Φάληρο - Πειραιάς και θα προσθέσει στο δίκτυο έναν ακόμη σταθμό στη θέση «Κεράνης».

ypodomes

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα αζήτητα το σχέδιο του Monorail στον Πειραιά, τέλος στα σχέδια του ΟΛΠ;

Χαμένη θεωρούν πλέον οι περισσότεροι φορείς του Πειραιά η μάχη με τον χρόνο για το monorail του Πειραιά. Το έργο έπρεπε ήδη να έχει δημοπρατηθεί καθώς δεν γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα τότε θα χαθούν και τα δεσμευμένα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο ΟΛΠ, παρά τις αντιρρήσεις του Δήμου Πειραιά εμφανιζόταν αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου και προσέλαβε τεχνικό σύμβουλο προκειμένου να τρέξει τον διαγωνισμό.  Ωστόσο μέχρι σήμερα ο ΟΛΠ  δεν έχει δώσει σημεία γραφής για τις προθέσεις. Ερωτηματικό είναι η στάση του νέου Δημάρχου της πολης για το συγκεκριμένο έργο που είχε αποτελέσει πεδίο μεγάλης αντιπαράθεσης μεταξύ Δήμου και ΟΛΠ.

Το έργο που μάλιστα είχε τεθεί σαν ένα από τα έργα σημαίες δύσκολα θα το δούμε να κατασκευάζεται και γιατί ο ΟΛΠ είναι σε φάση πώλησης ποσοστού και αυτό καθιστά αδύνατη την χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής με δημόσιο η Ευρωπαίκό χρήμα.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η γραμμή monorail σχεδιάστηκε να κατασκευαστεί εξολοκλήρου πάνω σε γέφυρα προκειμένου να μην έρχεται σε επαφή με την τοπική κυκλοφορία, σε ύψος 5,8 μέτρων. Το μήκος του θα είναι 6 χλμ.

Στην πρώτη φάση του έργου προβλεπόταν  η κατασκευή οκτώ σταθμών και θα μπορεί να εξυπηρετεί 2.000 επιβάτες ανά ώρα και ανά κατεύθυνση. Ο χρόνος κατασκευής είχε υπολογιστεί  σε περίπου δύο χρόνια.

ypodomes.com

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!