EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ζημιά εκατοντάδων εκατ. στον ΟΓΑ: 30 χρόνια πλήρωνε κηδείες χωρίς παραστατικά

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό. Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) είναι αντιμέτωπος με μια τεράστια ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς για τα προηγούμενα 30 χρόνια περίπου κατέβαλε έξοδα κηδείας χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση των νόμιμων παραστατικών.

Την «τρύπα» επιχειρεί να κλείσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν οι υπουργοί Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το κείμενο της ΚΥΑ, στο εξής ο δικαιούχος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση, που θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση ότι δεν δικαιούται έξοδα κηδείας από άλλον ασφαλιστικό φορέα για τον θανόντα ή τη θανούσα. Επίσης, απαιτούνται βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης του θανόντα ή της θανούσας, απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης θανάτου και πρωτότυπο τιμολόγιο του γραφείου τελετών ή δελτίο παροχής υπηρεσιών.

«Κλείνει οριστικά μία ακόμη πολύχρονη εστία αδιαφάνειας και φοροδιαφυγής που -χωρίς υπαιτιότητα των υπαλλήλων- ζημίωνε τα δημόσια έσοδα με αρκετά εκατομμύρια ευρώ ετησίως, και εξυγιαίνεται οριστικά ένας απαρχαιωμένος και διάτρητος τρόπος χορήγησης παροχών σε χρήμα από τον ΟΓΑ» δήλωσε αναφερόμενος στην υπουργική απόφαση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και τόνισε: «Νοικοκυρέψαμε το ασφαλιστικό σύστημα όσο ποτέ άλλοτε. Αρκεί να σκεφτούμε όλοι πώς ήταν τα πράγματα στην κοινωνική ασφάλιση για πολλά χρόνια. Όπου και αν κοιτάζαμε υπήρχε αδιαφάνεια, ανοργανωσιά και γραφειοκρατία, αλλά και μεγάλη παραβατικότητα. Αποτελούσε ντροπή για ολόκληρες δεκαετίες να μην ξέρουμε ποιος και γιατί παίρνει σύνταξη».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καλώς το και ας άργησε!..

Ο υπουργός των οικονομικών μας κύριος Σόϊμπλε ( το Στουρνάρι είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός, και το παλικαρόπουλο απ” την Καλαμάτα ο »μπροστινός», όπως σε κάθε σοβαρή συμμορία απατεώνων! ),  ο γερμανός λοιπόν υπουργός των ελληνικών οικονομικών προανήγγειλε νέο μνημόνιο νέου δανείου καμιά δεκαριά δις, γιατί τα παλιά που μας φόρτωσαν, δεν τους φτάνουν για να εισπράξουν και τους επιπλέον τόκους των επιπλέον δανείων, που προέκυψαν από τους προηγούμενους επιπλέον τόκους των προηγούμενων επιπλέον δανείων!

Καταλάβαμε; Οι εκλογές τελείωσαν! Οι απειλές ξανάρχονται!

Όπως είπε ο χερ Βόλφγκαγκ: »προϋπόθεση είναι βεβαίως να συνεχίσει να εκπληρώνει τους όρους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ»,
..γιατί όπως δεν είπε (ακόμα): »αλλοιώς θ” αναγκαστούμεν να σας πετάξουμεν έξων από την Ευρώπεν και θα πεινάσετεν! Γιαβόλ! Φερστέϊν;»

Τώρα, για τους νέους όρους του νέου μνημονίου των νέων δανεικών, τα “χουμε πεί και τα “χουμε ξαναπεί. Τί ωφελεί να τα ξαναπούμε;

Σε λίγο θα τους νοιώσουμε ζωντανά, live που λένε, στο πετσί μας!
Κι ύστερα, δεν φαίνεται να μας απασχολούν και πολύ..
Αλλοιώς θα ψηφίζαμε και διαφορετικά! (αυτό το 22+8+6% έχει γίνει έμμονη ιδέα του blog!)

Ο τσικ-λεβέντης φαίνεται ότι ξέχασε κιόλας τα 118 νέα προεκλογικά του »σημεία», και το μόνο που τον απασχολεί είναι ο ανασχηματισμός-στάχτη στα μάτια,
..καθώς και το μαγείρεμα με αποστασίες, δωροδοκίες, εκβιασμούς και τα υπόλοιπα δημοκρατικά κόλπα που τόσο καλά γνωρίζει, της ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Ο Χυδαίος, στο στοιχείο του: βυσσοδομεί!

Έτσι όμορφα, χαρμόσυνα και ευοίωνα ξεκινάει και ο Ιούνιος.

Περαστικά μας! Ας προσέχαμε..

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το «ΛΗΜΕΡΙ» φιμώθηκε λόγω «Δημοκρατίας»…! Σήμερα το «ΛΗΜΕΡΙ»…αύριο εσύ! EMEIΣ κ.λ.π.





Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ιστολογίου :


Αγαπητοί φίλοι .
Σήμερα κατόπιν της ανάρτησης μας (αναμεταβίβαση) Η δίκη αυτών των δικαστών, θα πρέπει να παραδειγματίσει ολόκληρο τον πλανήτη
διαπιστώσαμε ότι η google κατάργησε το ιστολόγιο μας ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ αναφέροντας ότι «Ανταποκρινόμενοι σε νομικό αίτημα που υποβλήθηκε στην Google»…. ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ …Είναι γνωστό ότι ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ήταν τα τελευταία μνημονιακά χρόνια , και συγκεκριμένα από το 2011 έως και σήμερα ένα καθολικά «αιρετικό» ιστολόγιο .
Είναι επίσης βέβαιο ότι ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ δεν ήταν το μοναδικό καταγγελτικό και αιρετικό αντικυβερνητικό αντιμνημονιακό blogg και φυσικά δεν διεκδικούμε την μοναδικότητα.
Αγαπητοί συνάδελφοι θα ζητήσουμε την συμπαράσταση σας σε αυτήν αισχρή επίθεση που δέχθηκε ο ιστοχώρος μας.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα θα κατασκευάσουμε μια ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ για να ξανα βγούμε στον “αέρα” του διαδικτύου .
Κατόπιν της ΝΕΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ θα θέλαμε να ενημερώσετε το κοινό για την επαναλειτουργία μας…
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμπαράσταση σας
σσ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μετά τιμής
ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτή είναι η αλήθεια…βασική σύνταξη ύψους 360€, μετά την 1/1/2018 !!!

Όλα ξεκίνησαν από αυτό που αναγράφεται στην σελίδα 7 του «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ»  Αυγ. 2010, που υπέγραψαν οι προδότες..10. Το Κοινοβούλιο ψήφισε μια σημαντική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Εισάγεται ένα νέο σύστημα που αποτελείται από μία ανταποδοτική σύνταξη που θα συμπληρώνει μία μη ανταποδοτικού χαρακτήρα, προνοιακή, βασική σύνταξη, με στόχο τον έλεγχο της αύξησης των συνταξιοδοτικών δαπανών.

Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση των επιπτώσεων της μεταρρύθμισης όσον αφορά τα κύρια συνταξιοδοτικά ταμεία μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2010, και όσον αφορά τα μεγαλύτερα επικουρικά ταμεία συντάξεων μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011.

p

Στην συνέχεια και με βάση τα ανωτέρω η Εθνική Αναλογιστική Αρχή (Ε.Α.Α), συνέχισε την συνεργασία που είχε ήδη ξεκινήσει λίγους μήνες πριν με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO), που εδρεύει στην Γενεύη..

Αυτά που ακολουθούν και θα διαβάσετε είναι αποσπάσματα και περιέχονται στο:» Τεχνικό Σημείωμα προς την Εθνική Αναλογιστική Αρχή Ενοποιημένη χρηματοοικονομική εξέλιξη του Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος 2008- 2060, Δεύτερη Εκτίμηση της 22 Ιουνίου 2010″


360euro3

Το Μάιο του 2010 η Εθνική Αναλογιστική Αρχή της Ελλάδος ζήτησε τη συνδρομή του Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), με σκοπό την ανεξάρτητη εκτίμηση της χρηματοοικονομικής εξέλιξης του Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος υπό το πρίσμα των μέτρων τα οποία κρίθηκαν αναγκαία να ληφθούν λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας…
Δείτε τώρα τι λέει στην σελίδα 4, αυτή η απίστευτη μελέτη της πλάκας…
2.1.2 Μοντελοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων

Τα βασικά σημεία της μεταρρύθμισης με μεγάλη χρηματοοικονομική επίδραση, που έχουν αναλυτικά μοντελοποιηθεί, είναι τα ακόλουθα:

p

(1) Για όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που παρέχουν Κύρια Σύνταξη: Εισάγεται η βασική σύνταξη ύψους 360€ ανά μήνα για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/1/2018. Η βασική σύνταξη θα καταβάλλεται αναλογικά σε ασφαλισμένους πριν την 1/1/2013. Θα μειώνεται κατά 1/35 για κάθε έτος που υπολείπεται από την ελάχιστη περίοδο των 35 ετών διαμονής στην Ελλάδα. Οι συντάξεις αναπηρίας θα καταβάλλονται κατ’ αναλογία του βαθμού αναπηρίας οι συντάξεις χηρείας στην τυπική αναλογία που εφαρμόζεται στις λοιπές συντάξεις χηρείας.

Υ.Γ
Μετά από όλα τα ανωτέρω…
Έχετε καμιά απορία…αμφιβολία για το που θα φθάσουν οι βασικές συντάξεις..;;

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αστρονόμοι ανακάλυψαν τη μέγα-Γη!

Αστρονόμοι στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα νέο τύπο πολύ βαρύ εξωπλανήτη, που ονόμασαν μέγα-Γη…

Πρόκειται για έναν βραχώδη κόσμο, εκτός του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση 560 ετών φωτός, ο οποίος ζυγίζει 17 φορές περισσότερο από τη Γη και έχει διάμετρο 2,3 φορές μεγαλύτερη.

Οι ερευνητές του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, με επικεφαλής τον Ξαβιέ Ντιμίσκ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου στην Αμερικανική Αστρονομική Εταιρεία, δήλωσαν ότι ο εξωπλανήτης είναι ο Κέπλερ-10c, ο οποίος κάθε 45 μέρες (το έτος του) διαγράφει μια πλήρη τροχιά γύρω από το άστρο του, που μοιάζει με τον Ήλιο μας και βρίσκεται στον αστερισμό του Δράκοντα.

vivanews.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κρίση χτύπησε γερά και τους υψηλά αμειβόμενους

Ποιος είπε ότι η κρίση έπληξε μόνο τους χαμηλόμισθους; Όπως προκύπτει τώρα από τα αναλυτικά στοιχεία που καταθέτουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ, γερό χτύπημα δέχθηκαν και οι υψηλά αμειβόμενοι υπάλληλοι - στελέχη, από ενάρξεως της κρίσης μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη κατηγορία η μεγάλη αφαίμαξη φαίνεται να έγινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας οικονομικής χρήσης, για την οποία υπάρχουν συγκεντρωτικά στοιχεία (2012).

Συγκεκριμένα, τότε ήταν που οι αμειβόμενοι με μεικτές μηνιαίες αποδοχές από 3.000 ευρώ και πάνω, μειώθηκαν από 83.080 στο τέλος του 2011, σε 65.107 στο τέλος του 2012. Η μείωση που συντελέσθηκε είναι της τάξης του 21,6% και είναι από τις μεγαλύτερες σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο, από την ανάλυση των ίδιων στοιχείων, προκύπτει από την κατηγορία των αμειβόμενων με μηνιαίες αποδοχές από 3.000 έως 5.000 ευρώ. Το 2012, ο αριθμός τους μειώθηκε στους 47.280 από 60.561 στο τέλος του 2011.

Ενδιαφέρον στοιχείο θα ήταν μια διευκρίνιση που θα είχε να κάνει με τον τρόπο που «επιτεύχθηκε» αυτή η μείωση. Τι ακριβώς συνέβη; Απολύθηκαν οι υπάλληλοι – στελέχη με αυτές τις αποδοχές ή απλώς τις είδαν να αποκλιμακώνονται; Επ” αυτού, απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα από την ανάλυση των στοιχείων του ΙΚΑ, αν και κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει σε δεύτερη φάση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΑΕΚ χτίζει γήπεδο

Η χθεσινή παρουσία των ανθρώπων της ΑΕΚ στη Βουλή για το συγκεκριμένο πρότζεκτ κατάφερε να πείσει όλα τα μέλη της επιτροπής για τη νομιμότητα και την ωφελιμότητα του έργου. Σήμερα θα συζητηθεί κατ’ άρθρο το ρυθμιστικό νομοσχέδιο, την επόμενη Τρίτη θα γίνει ακόμη μία συνεδρίαση κι ακολούθως θα τεθεί προς ψήφιση, κάτι που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες και να αρχίσουν τα έργα. Πλέον όλα έχουν πάρει το δρόμο τους…

Τέσσερις κι έπεται συνέχεια

Ημέρες εκκαθαρίσεων διανύουμε στην ΑΕΚ, αφού ήδη οι πρώτοι τέσσερις παίκτες του φετινού ρόστερ που δεν υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν ενημερώθηκαν σχετικά. Πόποβιτς, Μούργκα, Τσουμάγκας και Δημγκιόκας έκαναν την αρχή, αλλά θα υπάρξει και συνέχεια, αφού από τη φετινή ομάδα δεν πρόκειται να μείνουν πάνω από 10-11 ποδοσφαιριστές το πολύ. Αν συνυπολογιστεί πως έχουν γίνει ήδη 11 μεταγραφές και ο Τραϊανός Δέλλας επιθυμεί ρόστερ 26-27 παικτών, η «Ένωση» υπολογίζεται να κάνει ακόμη 5-6 προσθήκες.

Για τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις αποφάσεις θα ληφθούν στη σύσκεψη που θα γίνει παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον προπονητή, αλλά και τους Λυμπερόπουλο και Μπάγεβιτς. Ίσως αυτή καθυστερήσει λίγες μέρες, λόγω του φόρτου που έχει ο «τίγρης» με τα «Ποσειδώνια». Η ΑΕΚ όλα δείχνουν πως θα αποκτήσει ακόμη αριστερό μπακ, στόπερ, αμυντικό χαφ, ακραίο επιθετικό και δύο σέντερ φορ.

Πηγή: sport-fm.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Νέα σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διανεμηθούν περίπου 200 εκατ. ευρώ που ακόμη παραμένουν αδιάθετα λόγω των αυστηρών κριτηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη θα εξεταστεί η αλλαγή των κριτηρίων για το κοινωνικό μέρισμα.

Η πρώτη «δεξαμενή» των νέων δικαιούχων θα είναι οι περίπου 75.000 νέοι άνεργοι του 2013, ενώ η δεύτερη θα είναι όσοι έπεσαν κάτω από τα εισοδηματικά όρια του 2013.

Τα νέα κριτήρια

Οι άγαμοι με εισόδημα το 2012 από 6.000,01 έως 6.500 ευρώ θα λάβουν από 8 έως και 500 ευρώ, ανάλογα με το πόσο κοντά στα 6.000 ευρώ ή στα 6.500 ευρώ ήταν το εισόδημά του.
Το βασικό επίδομα των 500 ευρώ θα μειώνεται κατά τόσα ευρώ όσα το εισόδημα του 2012 υπερβαίνει το όριο των 6.000 ευρώ.

Οι έγγαμοι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα το 2012 από 8.000,01 έως 8.667 ευρώ που δικαιούνται επίδομα 667 ευρώ αντίστοιχα θα δουν το ποσό του επιδόματος να μειώνεται ανάλογα με το ποσό που υπερβαίνει το όριο των 8.000 ευρώ.

Οι έγγαμοι με ένα παιδί και με εισόδημα από 9.000,01 έως 9.750 ευρώ θα λάβουν από 8 έως και 750 ευρώ, το οποίο θα προσδιορίζεται ανάλογα με το κατά πόσο το εισόδημα του 2012 είναι κοντά στα 9.000 ευρώ ή στα 9.750 ευρώ.

Οι έγγαμοι με 2 παιδιά και με ετήσιο εισόδημα το 2012 από 10.000,01 έως 10.833 ευρώ που δικαιούνται 833 ευρώ θα χάσουν από το επίδομα τόσα ευρώ όσα το εισόδημα του 2012 υπερβαίνει το όριο των 10.000 ευρώ.

Οι έγγαμοι με 3 παιδιά και εισόδημα από 11.000,01 έως 11.917 ευρώ από το ποσό των 917 ευρώ που δικαιούνται θα πρέπει να αφαιρέσουν το ποσό του εισοδήματός τους που υπερβαίνει τα θα 11.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι με 4 παιδιά και με εισόδημα το 2012 από 12.000,01 έως 13.000 ευρώ θα πρέπει να αφαιρέσουν το ποσό πάνω από τα 12.000 ευρώ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κυβέρνηση «μαγειρεύει» το νέο της ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Η πραξικοπηματική αυθάδεια αυτής της κυβερνητικής «συμμορίας» δεν έχει όρια και αναστολές: Το ιστορικό της είναι μια αλυσίδα πραξικοπημάτων, συνταγματικών, κοινοβουλευτικών, έκτακτων αναγκών κ.λπ…
Με νύχια και με δόντια θα επιχειρήσει, πραξικοπηματικά, να μείνει στην εξουσία. Που σημαίνει: ότι πάση θυσία δεν θα προσφύγει στις κάλπες...


Ήδη από τώρα έχει στήσει τη «βιομηχανία» εξαγοράς βουλευτών: Μια «βιομηχανία» διάβρωσης και εξαγοράς των ήδη διαβρωμένων, λακέδων και τυχοδιωκτών του καθεστώτος, που έχουν «συνωστιστεί» σε άλλα κόμματα ή σ’ αυτό το ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ καθεστωτικό τοπίο των «ανεξάρτητων».

Εάν ο λαός δεν κινητοποιηθεί για να ανακόψει αυτόν τον σχεδιασμό των κατοχικών ανδρεικέλων για νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στην εκλογή Προέδρου, θα βρεθούμε μπροστά σε πιο οδυνηρές καταστάσεις…

Και η ευθύνη βαραίνει εξολοκλήρου το ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες δυνάμεις της Αντιπολίτευσης που στα λόγια …γκρεμίζουν την κυβέρνηση.

Με τα λόγια καμία κυβέρνηση δεν γκρεμίζεται, πόσο μάλλον αυτή που το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ κυλάει στο αίμα της και είναι ικανή να …μαγειρέψει τα ΠΑΝΤΑ…

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ
και οι εκλογικές κουβεντούλες δίνουν χρόνο στους πραξικοπηματίες του 4ου Ράιχ…

ΠΡΕΠΕΙ να καταγγελθούν τα νέα αυτά πραξικοπηματικά σχέδια της κυβέρνησης, αυτή η «βιομηχανία» παραγωγής συνθηκών και «υλικών» για μια νέα πιο «πονηρή» ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, να καταγγελθούν στην ΠΡΑΞΗ: Με κάλεσμα του ελληνικού λαού στο ΔΡΟΜΟ και οργάνωση, αυτό-οργάνωση, της λαϊκής ΟΡΓΗΣ στο δρόμο.

ΕΔΩ θα κριθεί η Αντιπολίτευση και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ: Είναι το τελευταίο τους χαρτί για να αποδείξουν ότι δε συμμετέχουν στην κατοχική, «κοινοβουλευτική» συμπαιγνία…

ΠΡΑΞΕΙΣ, κινηματικές πράξεις, και ΟΧΙ καταναλωτικά, εκλογικά λόγια… 


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίδειξη κρατικής δύναμης απέναντι στον Κρητικό λαό.

Μετεκλογική βεντέτα Κυβέρνησης – Κρητικών. Πογκρόμ σε όλο το νησί – Χιλιάδες τα “αδικήματα”, 116 οι συλλήψεις μέχρι και για… “πνευματική ιδιοκτησία”

Ένα πραγματικό ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει με εντολή της κυβέρνησης η Ελληνική Αστυνομία στη Μεγαλόνησο, ίσως γιατί πρέπει οι Κρητικοί “να πάρουν ένα καλό μάθημα” από τον Καλαματιανό Πρωθυπουργό που του γύρισαν την πλάτη στις τελευταίες εκλογές, και βάφοντας το νησί με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις μαζικές διώξεις διατέθηκε ένας τεράστιος αριθμός προσωπικού αλλά και οχημάτων, ενώ οι έλεγχοι αφορούσαν από ναρκωτικά, μέχρι ζώνες ασφαλείας αλλά και …πνευματικές ιδιοκτησίες, σε μια επίδειξη κρατικής δύναμης απέναντι στον Κρητικό λαό.

Όπως προαναφέρθηκε, συνελήφθησαν 116 άτομα, εκ των οποίων:

• 25 για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος • 3 σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικές αποφάσεις • 13 για νομοθεσία περί αλλοδαπών • 17 για νομοθεσία περί ναρκωτικών • 8 για νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων • 6 για νομοθεσία περί όπλων • 15 για νομοθεσία περί ζωοκλοπής • 6 για παραβάσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας • 1 για επαιτεία • 1 για παραβάσεις ενεχυροδανειστηρίων και • 21 για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν συνολικά 1.858 παραβάσεις, εκ των οποίων:

• 1.636 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) • 113 υγειονομικού ενδιαφέροντος και • 109 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί ναρκωτικών, περί προστασίας ανηλίκων, περί αλλοδαπών, περί όπλων κ.ά.).

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων:

• ελέγχθηκαν 1.568 οχήματα • προσήχθησαν 343 άτομα • κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολεμικό όπλο, 236 χρυσές λίρες Αγγλίας, 2.144,9 γραμμάρια κάνναβη, 4.080 γραμμάρια εκρηκτική ύλη, 2.412 γραμμάρια καπνός και το χρηματικό ποσό των 8.320 ευρώ.
 
www.makeleio.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηράκλειο: «Μπλόκο» στο ταξίδι με τα πλαστά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου,  δύο αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 47 και 21 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Βιέννη Αυστρίας.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ηρακλείου.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπό καθεστώς πτώχευσης η Τεγόπουλος ΑΕ


Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε η X.K. Τεγόπουλος με την υπ” αριθμόν 621/2014 απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 30/5/2014 κι αναρτήθηκε σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Η απόφαση πάρθηκε μετά από σχετικό αίτημα πιστωτών ώστε να λάβουν μέρος των οφειλών από επικείμενους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της το κτήριο στην οδό Μίνωος, καθώς και κτιριακές εγκαταστάσεις στο Κορωπί, ενώ της ανήκει και το σήμα της Ελευθεροτυπίας.  Η εφημερίδα πάντως εκδίδεται από την «Τρίτη όψη» του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, στην οποία έχει παραχωρηθεί ο τίτλος και είναι άγωνστο προς το παρόν αν η απόφαση θα επηρεάσει και την έκδοση της.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα e-mail που καίει – Έρχεται ηλεκτρονικά ο φόρος για τα ακίνητα

- Τέλος Ιουνίου η εκκαθάριση του φόρου ακινήτων, μέχρι τέλος Ιουλίου η πρώτη δόση
- Φωτιά οι φόροι για τη μεσαία περιουσία και όσους έχουν αγροτεμάχια
- Τι πρέπει να κάνετε στην περίπτωση που υπάρχουν λάθη στη δήλωση

 

Μαζεμένα θα έρθουν τα … κακά μαντάτα της εφορίας μέσα στο καλοκαίρι. Σχεδόν μαζί θα έρθουν ο φόρος εισοδήματος και ο νέος φόρος ακινήτων. Όπως και για τον φόρο εισοδήματος έτσι και για τον νέο φόρο στα ακίνητα προβλέπεται ηλεκτρονική ειδοποίηση. Οι ιδιοκτήτες θα μάθουν μέσω ενός e-mail τον φόρο που τους αναλογεί και τις δόσεις που πρέπει να πληρώσουν.

Όπως και να “χει για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ και να έχουν και τη μικρή έκπτωση της τάξης του 1,5% προβλέπονται έξι δόσεις με πρώτη στα τέλη Ιουλίου.

Σε έξι δόσεις με πρώτη στα τέλη Ιουλίου ο φόρος ακινήτων Η εκκαθάριση θα γίνει με βάση τη δήλωση του Ε9. Στην περίπτωση που υπάρχουν λάθη ή αλλαγές που δεν έγιναν ως την εκκαθάριση οι ιδιοκτήτες ακινήτων με νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί στη Βουλή, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο να υποβάλουν αρχική ή τροποιητική δήλωση Ε9, ώστε να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις που θα βρουν στα εκκαθαριστικά.

Από φέτος ο φόρος ακινήτων που αντικαθιστά το χαράτσι των προηγούμενων ετών μέσω της ΔΕΗ δεν θα αφορά μόνο τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα αλλά κάθε ακίνητο που έχουν στην ιδιοκτησία τους οι πολίτες και για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια και οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι.

Μεγαλύτερος ο φόρος σε σχέση με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ για τη μεσαία περιουσία Πολύ μεγαλύτερος είναι ο φόρος για όσους έχουν ένα διαμέρισμα ή μια μονοκατοικία στην πόλη ένα ή περισσότερα αδόμητα οικόπεδα και ένα ή περισσότερα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια, καθώς και γενικότερα για όσους κατέχουν καλλιεργούμενες αρδευόμενες εκτάσεις γης σε περιοχές εκτός σχεδίου, μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα (είτε ημιτελή είτε αποπερατωμένα) και αδόμητα οικόπεδα.

Ο νέος φόρος φέρνει μειώσεις επιβαρύνσεων στους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους ένα ή περισσότερα ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες οι οποίες έχουν καλύψει πλήρως τους συντελεστές δόμησης των οικοπέδων τους.

Στα 600 ευρώ κατά μέσο όρο ο φόρος ακινήτων για όλους Για τα κτίρια, ο βασικός φόρος έχει 12 κλιμάκια από 2-13 ευρώ/τ.μ. και συντελεστές παλαιότητας, ορόφου, προσόψεων.
 

Στα ημιτελή ή νεόδμητα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα εφαρμόζεται συντελεστής απομείωσης 0,4, ενώ για τους βοηθητικούς χώρους χρησιμοποιείται συντελεστής 0,1.

Όλα τα αγροτικά βοηθητικά κτίσματα, όπως στάνες και αποθήκες απαλλάσσονται πλήρως.

Στα οικόπεδα ο φόρος κλιμακώνεται από 0,003 ευρώ/τ.μ. έως 9 ευρώ/τ.μ.

Όσον αφορά στις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης προβλέπεται η εφαρμογή ενός Βασικού Συντελεστή Φορολογίας (ΒΣΦ), ο οποίος ορίζεται σε 0,001 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ή σε 1 ευρώ ανά στρέμμα. Από κει και πέρα για τον υπολογισμό του τελικού φόρου λαμβάνονται υπόψη και διάφοροι άλλοι συντελεστές, που αποτυπώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε έκτασης. Για τα αρδευόμενα αγροτεμάχια ο ελάχιστος φόρος είναι 2,2 ευρώ/στρέμμα.

Επίσης, επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος στην αξία των ακινήτων που υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ με συντελεστές που ξεκινούν από 0,1% και φθάνουν 1% για αξία πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χανιά: Οι γιατροί κάνουν έκκληση για τους θανάτους από λεπτοσπείρωση


Το τρίτο θανατηφόρο περιστατικό από λεπτοσπείρωση μέσα σε δύο χρόνια στα Χανιά, ο θάνατος του 20χρονου Μιχάλη Φουντουλάκη, που προκάλεσε θρήνο στην τοπική κοινωνία,  έχει προβληματίσει τους γιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων που κάνουν έκκληση για τήρηση των συνθηκών υγιεινής!

«Είναι το τρίτο θανατηφόρο περιστατικό που έχουμε στα Χανιά μέσα σε δύο χρόνια και έχουμε αντιμετωπίσει δεκάδες άλλα. Κάτι πρέπει να γίνει σε ό,τι αφορά τα ποντίκια στα Χανιά. Βλέπουμε σκουπίδια σε διάφορα σημεία πεταμένα που αποτελούν εστίες μόλυνσης, ενώ απαιτούνται καλύτερες συνθήκες υγιεινής για τα σπίτια, ειδικά στις ημιαστικές περιοχές των Χανίων», ανέφερε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Γιώργος Αρχοντάκης.

«Πέρα από τα τρία θανατηφόρα συμβάντα την τελευταία διετία, το Νοσοκομείο αντιμετώπισε και δεκάδες άλλα περιστατικά λεπτοσπείρωσης.

• Είχαμε περιστατικό με έναν συμπολίτη μας που ήπιε νερό από το λάστιχο και έπαθε λεπτοσπείρωση. Ευτυχώς τον προλάβαμε, χρειάσθηκε να νοσηλευτεί για 30 ημέρες και πραγματικά καταβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες ώστε να μην φύγει από τη ζωή.

• Είχαμε ένα περιστατικό σε εργοτάξιο όπου υπήρχε μια τοστιέρα και κάθε πρωί ψήνονταν τοστ. Ομως κάθε βράδυ την επισκέπτονταν τα ποντίκια και έτρωγαν το τυρί που έμενε απέξω. Ετσι μεταδόθηκε η ασθένεια σε έναν άνθρωπο εκεί που νοσηλεύτηκε σε βαριά κατάσταση.

• Ενα τρίτο περιστατικό αφορούσε περιαστική περιοχή όπου ο άρρωστος είχε φάει λαχανικό που είχε πρώτα “επισκεφθεί” ποντίκι», καταλήγει.

Πηγή: haniotika-nea.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δικλίδες ασφαλείας σε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και άδειες γάμου

Επανέρχεται η αρμοδιότητα του εισαγγελέα (ή του ειρηνοδίκη κατά περίπτωση) προκειμένου να δηλωθεί η γέννηση όταν δεν προσκομίζεται βεβαίωση ιατρού ή μαίας.
 
Το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε αλλαγές του ληξιαρχικού νόμου και επαναφέρει την αρμοδιότητα των δικαστικών Αρχών, μετά τα πρόσφατα κρούσματα ψευδών δηλώσεων γεννήσεων, ενώ προωθεί και διατάξεις για αποτροπή πλαστών αδειών γάμου.

Επίσης, μειώνεται το πρόστιμο στις εκπρόθεσμες δηλώσεις κατά τη χρονική στιγμή της δήλωσης ληξιαρχικών γεγονότων με την καταβολή παράβολου δημοσίου. Ο επαναπροσδιορισμός του τρόπου επιβολής προστίμου για εκπρόθεσμες δηλώσεις ληξιαρχικών γεγονότων (μεταβολές, γέννηση, γάμος) γίνεται, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να διασφαλίζεται το υποχρεωτικό της δήλωσης ληξιαρχικών γεγονότων ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται η γραφειοκρατία με την απλούστευση της διαδικασίας επιβολής.

Έτσι το πρόστιμο ανέρχεται σε 30 ευρώ (πριν ήταν 100 ευρώ) αν ο υπόχρεος δηλώσει τη μεταβολή ύστερα από ένα μήνα, τη γέννηση έπειτα από δέκα ημέρες και τον γάμο ύστερα από 40 ημέρες. Αν μετά την πάροδο αυτών των προθεσμιών παρέλθει και επιπλέον χρόνος 90 ημερών, το πρόστιμο ανέρχεται σε 60 ευρώ (πριν ήταν 300 ευρώ).

Ωστόσο, ορίζεται ότι σε περιπτώσεις που ο ληξίαρχος λάβει γνώση με οποιονδήποτε τρόπο την παράλειψη δήλωσης επί συμβάντος ληξιαρχικού γεγονότος, ενημερώνει τον οικείο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο οποίος επιβάλλει πρόστιμο, το οποίο για αυτές τις περιπτώσεις είναι αυξημένο.

Αποσαφήνιση για παρένθετη μητρότητα

Μεταξύ άλλων, αποσαφηνίζεται η διάταξη που αφορά τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης σε περίπτωση παρένθετης μητρότητας. Ορίζεται ότι «σε περίπτωση γέννησης τέκνου από άλλη γυναίκα σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1455 έως 1460, απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης είναι η προσκόμιση της δικαστικής απόφασης με την οποία δόθηκε η άδεια».

Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που θα εισαχθεί σύντομα στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση. Έχει τίτλο «Προσαρμογή των διατάξεων του ν.344/1976 στο νέο τρόπο κατάρτισης των ληξιαρχικών πράξεων και λοιπές διατάξεις» και περιλαμβάνει 24 άρθρα.

Καταγραφές και ρυθμίσεις

Πέραν του ζητήματος των δηλώσεων γέννησης (άρθρο 20), υπάρχει διάταξη που δημιουργεί δικλίδα ασφαλείας για την αποτροπή έκδοσης πλαστών αδειών γάμου. Με το άρθρο 16 του σχεδίου νόμου ορίζεται ότι πλέον θα καταγράφονται στο σύστημα οι αριθμοί των παράβολων χαρτοσήμου που υποχρεούται ο κάθε μελλόνυμφος να καταβάλλει όταν καταθέτει αίτηση προκειμένου να εκδοθεί άδεια γάμου. Σημειώνεται ότι η άδεια γάμου είτε θρησκευτικού είτε πολιτικού γάμου εκδίδεται από τον δήμαρχο του τόπου κατοικίας του μελλόνυμφου.

Με την προηγούμενη διάταξη προβλέφθηκε να καταχωρείται στις ληξιαρχικές πράξεις γάμου ένας αριθμός παράβολου, το οποίο δεν υφίσταται. Ωστόσο το παράβολο χαρτοσήμου το οποίο καθορίστηκε με την ΥΑ 1093246/5486/0016/16.10.2012 αφορά την καταβολή του και από τους δύο μελλόνυμφους.

Με τη διάταξη αυτή αποτρέπεται η έκδοση πλαστών αδειών γάμου δεδομένου ότι το παράβολο χαρτοσήμου έχει αριθμούς οι οποίοι επαληθεύονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω της αλληλεπίδρασης των συστημάτων.

Επίσης καθιερώνεται η σύνταξη της ληξιαρχικής πράξης θανάτου εντός 24ώρου από την προσκόμιση της έγγραφης πιστοποίησης του θανάτου. Ως τώρα έπρεπε η δήλωση του θανάτου να συντάσσεται εντός 24ώρου από την επέλευση αυτού, αλλά παρατηρείτο το φαινόμενο οι πιστοποιούντες τον θάνατο γιατροί να συντάσσουν το σχετικό έγγραφο πέραν του 12ώρου από την επέλευση του θανάτου ή του 24ώρου πολλές φορές για λόγους λειτουργίας των νοσοκομείων.

«Με τη διάταξη αυτή, λοιπόν, εξορθολογίζεται και διευκολύνεται η σύνταξη του πιστοποιητικού θανάτου από τον γιατρό, με την προσκόμιση αυτού από το δηλούντα το γεγονός στο ληξίαρχο με άμεση συνέπεια την έναρξη της 24ωρης προθεσμίας».

Ορίζεται (άρθρο 18) επίσης ότι απαραίτητο στοιχείο προκειμένου να συνταχθεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου είναι η υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 από τον δηλούντα τον θάνατο, ότι ο ενταφιασμός σε κάποιον δήμο, διαφορετικό του τόπου θανάτου, έχει γίνει αποδεκτός.

«Η ανάγκη αυτή πρόκυψε από την άρνηση δήμων για την ταφή πολιτών για διάφορους λόγους. Έτσι εξασφαλίζεται η προηγούμενη συναίνεση του δήμου για την ταφή, προκειμένου να συνταχθεί ληξιαρχική πράξη θανάτου».

Με το ίδιο άρθρο, ρυθμίζεται ειδικότερα το θέμα της ταφής ελλήνων μονίμων κατοίκων εξωτερικού ενώ επαναφέρεται ή αρμοδιότητα του εισαγγελέα όσον αφορά τη σύνταξη της ληξιαρχικής πράξης θανάτου μετά την ταφή.

Εκπλήρωση επιθυμίας θανόντος

Είναι αξιοσημείωτο ότι υπάρχει πρόβλεψη που αφορά την επιλογή του τόπου ενταφιασμού κάποιου προσώπου ως εκπλήρωση της επιθυμίας του, εφόσον ο ίδιος είχε δηλώσει ενώπιον συμβολαιογράφου τον τύπο της τελετής και τον τόπο ταφής. Έτσι, στο άρθρο 19 του νέου σχεδίου νόμου ορίζεται:

«Μετά το άρθρο 35 του ν. 344/1976 προστίθεται άρθρο 35Α ως ακολούθως:

"Άρθρο 35Α

Επιλογή τόπου ενταφιασμού προσώπου.

1. Η επιλογή του τόπου ενταφιασμού είναι δικαίωμα του προσώπου.

2. Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί ελεύθερα με ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωσή του ενώπιον συμβολαιογράφου, να ορίσει τον τύπο της τελετής της κηδείας του και τον τόπο ενταφιασμού του. Με τη δήλωσή του αυτή ορίζονται τα πρόσωπα, συγγενικά ή μη που θα εκτελέσουν την επιθυμία του, τα οποία με σχετική δήλωσή τους στο ίδιο συμβολαιογραφικό έντυπο αποδέχονται τη δήλωση του προσώπου και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να την εκτελέσουν.

3. Εφόσον τηρηθεί ο κατά τα ανωτέρω τύπος και η διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος δεν αντίκειται σε κανόνες δημόσιας τάξης, υγιεινής ή στα χρηστά ήθη, τα αρμόδια όργανα ή οι υπηρεσίες, που επιμελούνται της ταφής του νεκρού οφείλουν να συμμορφώνονται στη διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος χωρίς οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση ή διαδικασία, ακόμη και αν εναντιωθούν συγγενείς οποιουδήποτε βαθμού.

4. Αν τα πρόσωπα που εκτελούν την επιθυμία του θανόντος παρεμποδίζονται καθ' οιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίησή της, μπορούν να ζητήσουν τη συνδρομή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών της περιφέρειας όπου φυλάσσεται ο νεκρός."».

Προσαρμογή στα νέα τεχνολογικά δεδομένα

Δημιουργείται Σύστημα Διασύνδεσης των Ληξιαρχείων και των Δημοτολογίων της Χώρας (άρθρο 7) με σκοπό την άμεση ενημέρωση των δημοτολογίων λόγω της διακίνησης της πληροφορίας μέσω της διαλειτουργικότητας. Ως τώρα η συνήθης πρακτική καθοριζόταν με βάση ότι η διακίνηση των πληροφοριών διενεργείτο με την αλληλογραφία - διαβιβαστικά έγγραφα.

Επίσης θεσπίζεται η κατάρτιση πλέον των ληξιαρχικών πράξεων στο πληροφοριακό σύστημα (άρθρο 8). Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, επιλύονται τα λειτουργικά προβλήματα που εντοπίστηκαν από την αρχική λειτουργία του συστήματος.

Πολλές παλαιότερες διατάξεις του ληξιαρχικού νόμου αναδιατυπώνονται με σκοπό την προσαρμογή αυτών στο νέο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ληξιαρχικών Πράξεων. Προσδιορίζεται για παράδειγμα ο τρόπος κλεισίματος, υπογραφής και βιβλιοδέτησης των ληξιαρχικών βιβλίων τα οποία εκτυπώνονται από το πληροφοριακό σύστημα -  επιτυγχάνεται οικονομία χρόνου, εξασφάλιση δημοσίων εσόδων, ικανοποίηση αρχειακών αναγκών και την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, λένε οι συντάκτες του σχεδίου νόμου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι απολυμένες καθαρίστριες

Σε καθημερινή βάση συνεχίζεται ο αγώνας των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να επιστρέψουν στις θέσεις τους, δεδομένης και της δικαστικής απόφασης που έχουν στα χέρια τους, αλλά η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει.

Το πρωί της Τρίτης, οι καθαρίστριες έχουν μπλοκάρει την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.

Χθες, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον γενικό διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού κοντά στα δικαστήρια του Πειραιά

Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην οδό Σκουζέ στον Πειραιά, κοντά στα δικαστήρια του Πειραιά.

Ο μηχανισμός αποτελείτο από γκαζάκια και τοποθετήθηκε σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν πολύ μικρές υλικές ζημιές στο ΚΑΦΑΟ.

Προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ! Σχέση φτώχειας και ηθικής. Οσο πιο φτωχοί τόσο πιο γενναιόδωροι !

Σχέση φτώχειας και αξιοκρατίας
Πολλοί πλούσιοι πιστεύουν ότι η δυσλειτουργική συμπεριφορά δημιουργεί τη φτώχεια.
Υποστηρίζουν πως η  δική τους επιτυχία, προέρχεται  τοσο από τον καλό  τους χαρακτήρα οσο  και από την αυστηρή εργασιακή ηθική.

Αυτή ωστόσο είναι η μια όψη του νομίσματος. Υπάρχουν άφθονα επιχείρηματα που συσχετίσουν τον πλούτο με την ανήθικη συμπεριφορά καθως επίσης και με την έλλειψη ευαισθησίας προς τους άλλους. Υπάρχουν ακόμα αποδείξεις που συνδέουν τον πλούτο με την έλλειψη παραγωγικότητας.
Η αλήθεια είναι ότι ηι φτωχοί, μαζί με μια μεσαία τάξη που βουλιάζει απέναντί τους, συνθέτουν την αξιοκρατία.

Παρακάτω παρατίθενται κάποια στοιχειά:
  • Φτώχεια και Ηθική
Από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επτά μελέτες  ,διαπιστώθηκε  ότι  τα άτομα που ανήκουν στην ανώτερη κοινωνική τάξη  συμπεριφέρονται πιο ανήθικα σε σχέση με τα άτομα της μεσαίας και κατώτερης κοινωνικής τάξης.
Μια σειρά από πειράματα έδειξε ότι , οι πλούσιοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παραβιάσουν την νομολογία καθως και να παρουσιάσουν αποκλίνουσες συμπεριφορές, σε σχέση με το υπόλοιπο κοινωνικό  σύνολο. Επίσης έχουν την τάση ,να  εξαπατούν τους υπολοίπους η να χρησιμοποιούν δόλο προς επίτευξη προσωπικών τους στόχων.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν χωρίς να εξετάσουμε  τις πολλές περιπτώσεις δόλιας  συμπεριφοράς  στον τραπεζικό κλάδο η να αναφέρουμε  περιπτώσεις εξαπάτησης των επενδυτών από   εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου καθως και αδίστακτες  εταιρικές στρατηγικές φοροδιαφυγής.
  • Φτώχεια και Κοινωνική Προσφορά
Πολλές αξιόπιστες πηγές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που ανήκουν στην κατώτερη τάξη τείνουν να είναι πιο γενναιόδωρα και άξια εμπιστοσύνης, σε σύγκριση με τα άτομα που ανήκουν στην ανώτερη τάξη.
Καθώς οι άνθρωποι αποκτούν πλούτο, εξαρτώνται λιγότερο από τους  άλλους, και έτσι έχουν λιγότερους λόγους να κατανοήσουν τα συναισθήματα και τις ανάγκες των « λιγότερο τυχερών».
Οι  φτωχοί είναι καλύτεροι σε διαπροσωπικές σχέσεις, επειδή χρειάζονται τους συνάνθρωπους τους περισσότερο.
Επίσης ο πλούτος ωθεί σε κοινωνικές ανισότητες ως προς τις      ευκαιρίες για εκπαίδευση και έτσι οδηγούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο διακρίσεων και ανισοτήτων που εχει τις ρίζες του στο πλούτο άλλα το φάσμα των συνεπειών εξαπλώνεται σε όλη την κοινωνία.
  • Εγωκεντρισμός και ανώτερη κοινωνική τάξη»
Οι συντάκτες μιας πρόσφατης ψυχολογικής  μελέτης  υποστηρίζουν ότι οι πλούσιοι άνθρωποι είναι διαφορετικοί  επειδή επικεντρώνονται στον εαυτό τους. Προς υποστήριξη αυτού, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η υψηλότερη κοινωνική τάξη συνδέεται με αυξημένα επίπεδα ναρκισσισμού. Πολύ συχνά μάλιστα αποδίδουν την επιτυχία  τους σε «ανώτερα» χαρακτηριστικά σε αντίθεση με τους ανθρώπους από χαμηλότερα κοινωνικά στρωματά που θεωρούν την εκπαίδευση ως καταλυτικό παράγοντα βελτίωσης  των συνθηκών ζωής  τους και κατ επέκταση αλλαγή σε υψηλή κοινωνική τάξη.

  • Φιλανθρωπίες και κατώτερη κοινωνική τάξη

Έρευνες  έχει δείξει ότι οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα ξοδεύουν πολύ υψηλότερο ποσοστό του εισοδήματός τους σε φιλανθρωπίες (4,5 % των φτωχών έναντι 2,7 %  των πλούσιων). Όσον αφορά την παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη, παρατηρείται ότι  οι πλούσιοι δίνουν ακόμη  λιγότερα. Όπως σημειώνει ο Robert Reich ,περίπου τα δύο τρίτα των «φιλανθρωπικών»  δωρεών από τους πλούσιους τοποθετούνται σε υποδομές πολιτιστικού χαρακτήρα.
Ο Charles Koch είπε, «πιστεύω ότι οι μη κερδοσκοπικές επενδύσεις που πραγματοποιεί η επιχειρηση μου είναι πολύ πιο ευεργετικές για την κοινωνική ευημερία από την αποστολή χρηματικής βοηθείας  στην Ουάσιγκτον.»
  • Το «ναυάγιο» της μεσαίας τάξης
Η  δημιουργίας θέσεων εργασίας που έρχεται από τη μεσαία τάξη συνδέεται με το καθεστώς  χαμηλού εισοδήματος.
Οι  πλούσιοι γενικά δεν διακινδυνεύουν τα χρήματά τους στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων.
Πάνω από το 90% της περιούσιας  τους, οφείλετε  σε ένα συνδυασμό επενδύσεων χαμηλού κινδύνου (ομόλογα και μετρητά),  χρηματιστήριο και ακίνητη περιουσία. Με τη διάλυση της μεσαίας τάξης, μειώνεται η επιχειρηματικότητα. Σύμφωνα με μια έκθεση του ιδρύματος Brooking, το «ποσοστό έναρξης νέων εταιριών»,  δηλαδή η  εκκίνηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, μειώθηκε κατά το ήμισυ μεταξύ 1978 και 2011.
Ο μέσος επιχειρηματίας για παράδειγμα της Αμερικής είναι 26 ετών, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι  επιβαρύνονται από το χρέος δανείου σπουδαστών γεγονός που δυσχεραίνει τα επιχειρηματικά τους σχεδία.
  • «Είναι άξιο σεβασμού»
Οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι άξιοι θαυμασμού για την επιμονή τους σε μια κοινωνία όπου λίγοι  προνομιούχοι λαμβάνουν σχεδόν τα πάντα. Οι περισσότεροι εργάζονται σε μια άνιση κοινωνία ,χωρίς ευκαιρίες και μοχθούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους για τροφή, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη .

μετάφραση Natasha hellasforce.com
πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπεγράφη διετής επιχειρησιακή σύμβαση στην Alpha Bank

Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank και η διοίκηση της τράπεζας προχώρησαν στην υπογραφή νέας διετούς επιχειρησιακής σύμβασης καθώς και στην υπογραφή νέου ενιαίου οργανισμού για όλους τους εργαζομένους στην Alpha Bank.
 
Έτσι, η Alpha Bank γίνεται η πρώτη τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, που προχωρά στην υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης και μάλιστα με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, αν λάβει κανείς υπόψη του το περιβάλλον μέσα στο οποίο επετεύχθη η συμφωνία.

Οι βασικοί άξονες της νέας σύμβασης είναι:

    Διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων.
    Διατηρείται το πλαφόν των 1.800 ευρώ.
    Προβλέπονται αυξήσεις από 12,5% - 28,6% σε μία σειρά επιδομάτων.
    Υπάρχει δέσμευση της Τράπεζας για διατήρηση των θέσεων εργασίας.
    Απόλυτη διασφάλιση στο κείμενο του Ενιαίου Οργανισμού διατήρησης όλων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και των Πειθαρχικών Οργάνων.
    Οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού θα ακολουθούν πάντοτε την εργατική νομοθεσία.
    Διατηρούνται όλοι οι υπηρεσιακοί κλάδοι και οι βαθμοί.
    Διατηρούνται σε απόλυτη ισχύ οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές που διαμορφώνονται από το βασικό μισθό και τα επιδόματα σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το Νόμο και την πολιτική αμοιβών της Τράπεζας.
    Εξακολουθεί να είναι σε ισχύ το αποταμιευτικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης προσωπικού παροχής εφάπαξ (ΑΧΑ).
    Επεκτείνεται η σωρευτική χορήγηση μειωμένου ημερήσιου ωραρίου για τη φροντίδα τέκνων στο σύνολο των εργαζομένων στην τράπεζα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank κ. Τάσος Γκιάτης μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε: «Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και δικαιωμένος. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα και την οικονομία, κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Δεν υποκύψαμε ούτε σε εκβιαστικά διλήμματα, ούτε μπήκαμε στον πειρασμό να υψώσουμε «σημαίες επανάστασης» βάζοντας τον προσωπικό μας όφελος πάνω από το συνολικό. Με σύνεση, υπομονή και επιμονή για σχεδόν 50 ημέρες προσπαθήσαμε με την διοίκηση της Τράπεζας να βρούμε κοινά αποδεκτή λύση.

Το σημερινό αποτέλεσμα μας δικαιώνει πλήρως και αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων στην Τράπεζα, εκείνους που για λόγους συνδικαλιστικής επιβίωσης εμπορεύονταν την καταστροφή.»



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λουκέτο στα Ταμεία… Μαύρη τρύπα 1,75 δισ. ευρώ…

Ερωτηματικά για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά των ταμείων θέτει η τρόικα, αμφισβητεί τις προβλέψεις η κυβέρνηση.

Ανησυχία για την τύχη του Ασφαλιστικού προκαλούν οι εκτιμήσεις των διοικήσεων των Ταμείων, σύμφωνα με τις οποίες η χρονιά  θα κλείσει με μαύρη τρύπα 1,75 δισ. ευρώ, στους προϋπολογισμούς τους.

Παρ’ ότι οι επίσημες πηγές της κυβέρνησης αμφισβητούν τις προβλέψεις αυτές, γεγονός είναι ότι και η τρόικα έχει ερωτηματικά για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και σκοπεύει μάλιστα να θέσει το θέμα αυτό ψηλά στην ατζέντα στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων το Φθινόπωρο.

Στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα θα επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάγκη για μια γενικότερη αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, μεταξύ άλλων, μέσω ενοποιήσεων των Ταμείων, ενσωμάτωσης των επικουρικών ταμείων στους φορείς κύριας ασφάλισης αλλά και αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ τον Σεπτέμβριο

Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ της σειράς "Ευρώπη" θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου και η ΕΚΤ έχει ξεκινήσει την ενημερωτική καμπάνια σε καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις.
 
Κάπου 3 εκατ. καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ θα λάβουν ενημερωτικά φυλλάδια και κάρτες με μεταβαλλόμενες εικόνες που παρουσιάζουν το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όσοι διαχειρίζονται μετρητά στην εργασία τους είναι εξοικειωμένοι με την εμφάνιση του νέου τραπεζογραμματίου και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, και ότι μπορούν να μεταφέρουν τις πληροφορίες αυτές στους πελάτες τους.

Στο φυλλάδιο υπενθυμίζονται τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να λάβουν οι καταστηματάρχες για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους ώστε να δέχεται το νέο τραπεζογραμμάτιο. Τους υπενθυμίζει επίσης ότι η γνησιότητα των τραπεζογραμματίων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).

Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου ξεκίνησε σήμερα στη Φινλανδία και στην Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΣτΕ αποφασίζει για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις

Στην αυξημένη σύνθεση του Α΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Νικ.Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Όλγα Ζύγουρα, συζητήθηκε σήμερα, η προσφυγή συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας οι οποίοι ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων τους.

Οι περικοπές έγιναν σύμφωνα με το νόμο 4024/2011 που επέφερε ρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό καθεστώς, επέβαλε την εργασιακή εφεδρεία, κ.λπ. 

Οι συνταξιούχοι στρέφονται κατά του Ενιαίου Ταμείου Ασφαλίσεως Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) το οποίο από την 1η Μαρτίου 2013 εντάχθηκε, ως προς την επικουρική ασφάλιση, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Αναλυτικότερα, οι συνταξιούχοι ζητούν να υποχρεωθεί το Ταμείο να τους επιστρέψει με το νόμιμο τόκο από την 1η Νοεμβρίου 2011 και μετά τα ποσά που τους μείωσε (15%) από τις επικουρικές συντάξεις τους σε εφαρμογή του νόμου 4024/2011.

Όπως υποστηρίζουν οι συνταξιούχοι ο νόμος 4024/2011 παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές του κοινωνικού κράτους δικαίου, της ασφάλειας δικαίου, της προστατευομένης εμπιστοσύνης του πολίτη και την αρχή της χρηστής διοίκησης, όπως επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική υποχρέωση (άρθρο 22) του νομοθέτη για ίση ρύθμιση όμοιων καταστάσεων στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και η κατοχυρωμένη αρχή της ανταποδοτικότητας μεταξύ ασφαλιστικών εισφορών και παροχών.

Το Ταμείο ανέφερε ότι οι αναλογιστικές μελέτες δείχνουν επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του Ταμείου το οποίο παρουσιάζει έλλειμμα το οποίο μεγαλώνει πολύ περισσότερο όταν ραγδαία αυξάνονται οι συνταξιούχοι και μειώνονται σε μεγάλο βαθμό οι ενεργοί ασφαλισμένοι. 

Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι τον Οκτώβριο του 2011 οι ενεργοί ασφαλισμένοι ήταν 3.438 και οι συνταξιούχοι 7.076.

Παράλληλα, το Ταμείο επισήμανε ότι οι μειώσεις εξυπηρετούν το γενικότερο δημόσιο συμφέρον που συνίσταται στην συνέχιση της καταβολής των επικουρικών συντάξεων.

Η υπόθεση εισήχθη στο ΣτΕ κατά τη διαδικασία της πιλοτικής δίκης (νόμος 3900/2010) και η απόφαση που θα εκδοθεί θα είναι πιλοτική για τις όμοιες εκκρεμείς υποθέσεις όλων των βαθμών στα διοικητικά δικαστήρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεχασμένοι και απλήρωτοι οι απολυμένοι υπάλληλοι των 21 φορέων που καταργήθηκαν

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι απολυμένοι εργαζόμενοι των 21 φορέων του δημοσίου που καταργήθηκαν πριν μερικούς μήνες.

Με απόφαση της κυβέρνησης στις 26 Μαρτίου περίπου 200 υπάλληλοι φορέων του δημοσίου απολύθηκαν και ελάχιστοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ωστόσο κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει αποζημίωση απόλυσης.

Ακόμα και αυτοί που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, κανείς δεν έχει εισπράξει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από το περίφημο 75% του μισθού τους που υποτίθεται ότι θα λάμβαναν.

«Έχουμε χορτάσει από "θα" και "περιμένετε"» αναφέρει στο Newsbomb.gr υπάλληλος που εργαζόταν μέχρι πριν μερικούς μήνες σε έναν από τους 21 φορείς που καταργήθηκαν.

«Ζητάμε απλά να μας πουν τι θα γίνουμε, οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και εμείς δεν ξέρουμε τίποτα για το μέλλον μας. Δεν μας δίνουν ούτε την αποζημίωσή μας, ούτε τα χαρτιά της απόλυσής μας, ούτε καν έχουν εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις», σημειώνει.

«Αυτό θα συνέβαινε πότε σε ιδιωτική εταιρεία ή θα είχε μπει μέσα ο επιχειρηματίας;», αναρωτιέται ο απολυμένος υπάλληλος και προσθέτει:

«Γιατί δεν ίσχυσε για κανέναν υπάλληλο ιδιωτικού δικαίου κανένα κοινωνικό κριτήριο που ισχύει για τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή η πολυτεκνία, η αναπηρία, η περίπτωση των δύο συζύγων κλπ;

Γιατί τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν βρει λύσεις μετά από τόσους μήνες;

Αναρωτήθηκαν ποτέ πώς τα βγάζουμε πέρα;».

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι πηγαίνουν καθημερινά στους αρμόδιους υπουργούς, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υποδομών και μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει καμία απάντηση για το μέλλον τους. Πρέπει οι κκ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης να δώσουν λύση και απαντήσεις στο θέμα το συντομότερο.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ποντικοί» τρώνε χρήματα από τις συντάξεις του ΙΚΑ;

Μια τεκμηριωμένη καταγγελία-σοκ φέρνει στην επιφάνεια τις εφιαλτικές καταστάσεις που ζουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ.

Εκτός από τις δραματικές περικοπές που έχουν υποστεί στις συντάξεις από τις κυβερνήσεις του μνημονίου, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις «περικοπές» που κάνει το ίδιο το σύστημα πληρωμών.

Συνταξιούχος του ΙΚΑ πήγε σε ATM να κάνει ανάληψη της σύνταξης. Με έκπληξη διαπίστωσε ότι ήταν κατά πολύ μειωμένο το ποσό σε σχέση με εκείνο που λάβαινε μέχρι σήμερα. Με απόγνωση άρχισε να ψάχνει το πώς και γιατί. Στο ίδιο ATM ζήτησε την κίνηση του λογαριασμού του. Στο σχετικό σημείωμα είδε έκπληκτος ότι είχε πιστωθεί στο λογαριασμό το μισό ποσό από τη σύνταξη που λάβαινε.

Αμέσως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ προκειμένου να πληροφορηθεί την αιτία που κατεβλήθη η σύνταξή του μειωμένη κατά 50 %. Ανεπίσημα δόθηκε η απάντηση ότι ολόκληρο το ποσό της σύνταξης έχει καταβληθεί κανονικά από το σύστημα πληρωμών του ΙΚΑ. Εάν ισχύει αυτό όμως τι έχει συμβεί στο δρόμο; Γιατί στα ηλεκτρονικά συστήματα για να αλλάξει κάτι, γίνεται μόνο από ανθρώπινο χέρι…

Επίσης η πιθανότητα λάθους αποκλείεται γιατί κατά λάθος θα μπορούσε να εμφανιστεί οποιοδήποτε άλλο ποσό και όχι το μισό ποσό της σύνταξης ακριβώς…

Ποιο ανθρώπινο χέρι του συστήματος μπήκε και άρπαξε τα χρήματα του συνταξιούχου;

Ποιοι είναι συνεργοί της άθλιας αυτής κλοπής;

Πόσες ανάλογες περιπτώσεις συνταξιούχων έχουν διαπιστωθεί;

Το ΙΚΑ ελέγχει αν γίνεται σωστά η δουλειά που έχει αναθέσει σε τράπεζες;

Πώς γίνεται ο έλεγχος της ασφάλειας πληρωμών;

Η διοίκηση του ΙΚΑ πρέπει να παρέμβει άμεσα και να δώσει πειστικές απαντήσεις γιατί για έναν ηλικιωμένο συνταξιούχο, που περιμένει να ζήσει με τα λίγα ευρώ που παίρνει, είναι μια Οδύσσεια το να ψάξει να βρει ποιος του άρπαξε τα χρήματα και να τα αναπληρώσει.

Η έρευνα συνεχίζεται για την έκταση του φαινομένου.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ. ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ….ΕΓΓΡΑΦΩΣ!


Δεν λεω πολλα…..
Τωρα πια θα τους κυνηγαω προσωπικα.
30.000 σταυροι με τιμησαν.
Θα τιμησω τους φιλους Ελληνες στο 10πλασιο.

Λοιπον….κυβερνηταραδες μου ? Λοιπον….δημοσιογραφαρες μου ? Λοιπον….δικασταραδες μου ? Λοιπον ΓΙΔΙΑ ΟΡΘΙΑ και ΞΑΠΛΩΤΑ της Βουλης των Βουρλων ?
Δημητρης Καμμενος ΠΠ

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος καθηγητή του ΑΠΘ!

Ο εισαγγελέας διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος έδωσε εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος ενός  καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα προγράμματα erasmus,της ΕΕ.
Για άμεση συνέργεια κατηγορούνται η σύζυγος του, ο πεθερός του και δύο ακόμη συνεργάτες του ΑΠΘ, η πρώτη για κακούργημα και οι υπόλοιποι για πλημμέλημα. Για άλλους 10 εμπλεκόμενους η δικογραφία κατέληξε στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος τους.

Σε 233.000 ευρώ ανέρχεται η ζημιά που υπέστη το πανεπιστήμιο, για την χρονική περίοδο 2009-2013, ενώ ο κατηγορούμενος καθηγητής επέστρεψε 189.000 ευρώ αναγνωρίζοντας το λάθος του, σύμφωνα με τη δικογραφία. Οι παραπάνω φέρονται ότι υπέβαλλαν πλαστά αεροπορικά εισιτήρια και παραστατικά  δαπανών διαμονής και διατροφής, στο πλαίσιο των μετακινήσεων που πραγματοποιήθηκαν, μέσω του προγράμματος Erasmus, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά την μήνυση που υπέβαλλαν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο εισαγγελέας διαφθοράς παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα και ανέθεσε σε πταισματοδίκη να πάρει καταθέσεις απ” όλους τους εμπλεκόμενους. Η δικογραφία ολοκληρώθηκε και ο εισαγγελέας κίνησε την ποινική δίωξη.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!