EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

@έσε ψηλά κι αγνάντευε!..

Τώρα όπως τα κάναμε, τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λέει ο τίτλος.

     Σιγά μην πέσουν!
     Σιγά μην διορθώσουν τίποτα!
     Σιγά μην συγκινηθούν από την καταστροφή!

     Ίσα-ίσα που τους δώσαμε το περιθώριο να ανασυγκροτηθούν, να ελιχθούν, να βυσσοδομήσουν, να σχεδιάσουν, να μας θάψουν ζωντανούς!

     Ο Χυδαίος ''κύριος 8%'' θέλει να ανασυγκροτήσει λέει την κεντροαριστερά υπό την ηγεσία του βεβαίως-βεβαίως!
      Άλλο αν η ''κεντροαριστερά'' ακόμη και σαν όρος είναι ανύπαρκτη!
     Άλλο αν θέλει να συγκροτήσει ένα κάποιο πολιτικό μόρφωμα μόνο και μόνο για να συμπορευτεί με όποιον Ψευταρά, σε όποια συγκυριακή συγκυβέρνηση!

     Ο κυρ-Κουνέλης της ΡηΜαΔ, επιχειρεί τακτικούς ελιγμούς να θολώσει τα νερά, μπας και τον ξεχάσουμε, γιατί απ' ό,τι φαίνεται η συγκυβέρνηση του αίσχους δεν θα βρεί άλλον καταλληλότερο (για τα συμφέροντα των τοκογλύφων) για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
     ..τόσο δοκιμασμένο στην προδοσία του λαού, τόσο λιμασμένο για μιά ''καρέκλα'', τόσο ξεφτιλισμένο ώστε να ξεπουλάει την ιδεολογία του (λέμε τώρα!) στα γεράματα, στα ξεκουτιάσματα!

     Ο εντελώς ανήθικος και ξετσίπωτος Καρατζαφύρερ, αυτός που πούλαγε πνεύμα και εξυπνάδες τύπου ''σπουδαρχίδης'' και ''αρχολίπαρος'' όταν η χώρα και οι πολίτες καίγονταν, για να φανεί τάχα μορφωμένος και αρχαιολάτρης και ''ρυθμιστής της κατάστασης'' ο ημιμαθής πιθηκάνθρωπος,
     ..επανέρχεται τώρα στο προσκήνιο, ή μάλλον τον επαναφέρουν, με τα ήξεις-αφήξεις του, με τα ''δεν έρχομαι μέχρι να ξαναγυρίσω'', με τις κωλοτούμπες του, με τις αθλιότητές του, με τα όλα του!

     Και πάνω απ' όλους ο περιδεής και ψοφοδεής Ψευταράς, να εκλιπαρεί τηλεφωνικά τ' αφεντικά του για μιά στάλα επιείκειας, για λίγο χαλάρωμα της θηλιάς στο λαιμό του λαού, με αντάλλαγμα όμως την παράτασης της Κατοχής και του βυζάγματος της χώρας για άλλον μισό αιώνα,
     ..μπας και φανεί αρεστός και επιθυμητός και σε άλλους ηλίθιους εκτός του 22+8+6% των εκλογών που μόλις πέρασαν!

     Αν νομίζουμε ότι θα ξεμπερδέψουμε εύκολα (ή καθόλου) απ' αυτή την αηδία που μόνοι μας δημιουργήσαμε, είμαστε μακριά νυχτωμένοι!

     ''Χ@σε ψηλά κι αγνάντευε'' λοιπόν τα τεκταινόμενα εις βάρος σου ελληνικέ λαέ, έτσι όπως τα κατάφερες!
     Παρακολούθα τώρα ανήμπορος (που λέει ο λόγος, γιατί μπορείς ακόμη πολλά!), τί ωραία που μεθοδεύουν την καταστροφή σου,
     ..τί καλά σκαλίζουν τις αλυσίδες σου,
     ..με τί μαεστρία θα σε διπλώσουν μεθαύριο σε μιά κόλλα χαρτί,
     ..να σε προσφέρουν δώρο και αντίδωρο στην Παγκοσμιοποίηση,
     ..προσφορά στον θεό της νεοφασιστικής Ενωμένης(!) Ευρώπης!

     Άβε, βλάκα λαέ!
     Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!..

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυρ.Μητσοτάκης: «Στα όριά τους πολλά νοικοκυριά λόγω υπερφορολόγησης»… Ναι, εσένα περιμέναμε να το διαπιστώσεις

Στην παραδοχή ότι πολλά νοικοκυριά στη χώρα «είναι στα όριά τους» λόγω της υπερφορολόγησης προχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη ώστε να αποκλιμακωθεί η ανεργία.

«Το βασικό ζητούμενο που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα είναι να επανέλθει σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε να αποκλιμακωθεί η ανεργία. Υπάρχει κι ένα δεύτερο ζήτημα, ότι πράγματι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια υπερφορολόγηση που οδήγησε πολλά νοικοκυριά στα όριά τους για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real FM.

Μιλώντας για το θέμα του ανασχηματισμού, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού» συμπληρώνοντας ότι και στην περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρώτος λόγος ανήκει πάντα στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «αναμενόμενο» να υπάρχει πολιτική φθορά της κυβέρνησης «στα μέσα ενός εκλογικού κύκλου» και πρόσθεσε ότι «εάν υπάρχουν αστοχίες και σφάλματα θα πρέπει να διορθωθούν».

Τόνισε ότι «οποιοδήποτε μέτρο προτείνουμε πρέπει να είναι κοστολογημένο και αν απαιτούνται ισοδύναμα πρέπει να βρεθούν» και πρόσθεσε ότι «εάν πιστώνουμε στην ελληνική οικονομία σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, τότε αυτή την πρόοδο πρέπει να την πιστωθεί και ο υπουργός Οικονομικών».

Ωστόσο, παρατήρησε ότι «στα ζητήματα της φορολογικής πολιτικής ενδεχομένως να απαιτούνται κάποιες διορθωτικές κινήσεις».

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να την μπλοκάρει από μόνος του» και σημείωσε ότι «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αποσυνδεθεί μελλοντικά από το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα των εκλογικών κύκλων».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιτάχυνση της εκδίκασης των πειθαρχικών υποθέσεων και τόνισε ότι «αν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είχε κινηθεί οριζόντια και συγκροτημένα στο ζήτημα του επανελέγχου των πιστοποιητικών σε όλη τη δημόσια διοίκηση, το περιστατικό με το γιατρό στη Σκύρο (σσ: πλαστό πτυχίο) δεν θα είχε ανακαλυφθεί ποτέ».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νοσοκομεία: Οι αριθμοί ευημερούν, όταν οι άνθρωποι υποφέρουν

Το ΚΑΤ, τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης Παπανικολάου, Χαλκίδας, Αιγίου και Θηβών, περιλαμβάνονται μεταξύ των νοσηλευτηρίων με την πιο χαμηλή αποδοτικότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΣΥnet τα οποία παρουσιάστηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι στην τακτική συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας και διοικητών, με αφορμή τον μηνιαίο απολογισμό των τελευταίων.

Στην λίστα με τα παραπάνω νοσοκομεία, περιλαμβάνονται ακόμη, το Γενικό νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο», το «Κουτλιμπάνειο» στην Λάρισα, το Λιβαδειάς και το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Α. Παπανδρέου».

Στα νοσοκομεία με την υψηλή αποδοτικότητα, με δυναμικότητα 600 και πλέον κλινών, περιλαμβάνονται το Παπαγεωργίου, το Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», το Σωτηρία, ο Ευαγγελισμός. Με δυναμικότητα κλινών από 400- 600 κλινών περιλαμβάνονται το Σισμανόγλειο, Το Βενιζέλειο -Πανάνειο στο Ηράκλειο, το Αλεξάνδρα, το Ιπποκράτειο, το Παναρκαδικό Τρίπολης η Ευαγγελίστρια, το Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ.

Υψηλή αποδοτικότητα εμφανίζουν επίσης τα νοσοκομεία Ειδικών Παθήσεων: Ανδρέας Συγγρός και Οφθαλμιατρείο, αλλά και 6 πανεπιστημιακά: ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Λάρισα και Πατρών.

Επίσης, άλλα νοσοκομεία με υψηλή αποδοτικότητα είναι το Γεννηματάς στην Θεσσαλονίκη, το γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας, ο Άγιος Ανδρέας Πατρών, το Ναυπλίου, η Παμμακάριστος τα γενικά νοσοκομεία Κέρκυρας, Κορίνθου, Λέρου, Αμαλιάδας, Καρπενησίου, Γρεβενών και Λευκάδας.

Πάντως αυτό που δημιουργεί ερωτηματικά, είναι ότι αισθητή μείωση εμφανίζουν οι Ημέρες Νοσηλείας των ασθενών σε όλα τα νοσοκομεία, της τάξης του 1,46%, ωστόσο υπάρχει αύξηση εσόδων από επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία κατά 2,36% και αφορά στα 5 ευρώ που καταβάλουν οι ασθενείς. Οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία ανήλθαν σε 192.000 και οι επισκέψεις στα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) σε 133.000 άτομα για τους πρώτους μήνες του 2014.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο 5% το «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις

Μεσοσταθμική κατά 4%-5% θα είναι η μείωση που θα γίνει από την 1η Ιουλίου 2014 στις επικουρικές συντάξεις, ενώ δεν θα αφορά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, που επικαλούνται «Τα Νέα», κατά μέσο όρο, ο «μέσος» συνταξιούχος θα δει τις επικουρικές αποδοχές που λαμβάνει από το Ταμείο του να είναι κατά 9 ευρώ λιγότερες κάθε μήνα. Μάλιστα, για κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων οι μειώσεις θα είναι μηδενικές.

Από την 1η Ιουλίου 2014 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού και αναπροσαρμογής των συντάξεων στο ΕΤΕΑ (επικουρικό ταμείο των μισθωτών). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής βιωσιμότητας των Ταμείων, με βάση τον οποίο θα αναπροσαρμόζονται και οι παροχές. Δηλαδή στα ελλειμματικά Ταμεία θα περικόπτονται οι συντάξεις.

Έτσι, από 1ης Ιουλίου θα εφαρμοστεί μεικτό σύστημα για τον υπολογισμό των συντάξεων στο ΕΤΕΑ. Το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισης μέχρι τις 30 Ιουνίου υπολογίζεται με το παλαιό σύστημα. Το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισης μετά την 1η Ιουλίου, με το νέο σύστημα. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έβαλαν λουκέτο στον εθελοντικό Πυροσβεστικό σταθμό Βραχναιϊκών μια περίοδο που οι πυρκαγιές καραδοκούν!

Έχετε βαλθεί να αφήσετε ολόκληρη την Ελλάδα στο έλεος του Θεού; Γιατί μόνο αυτός θα μας σώσει από τις δεκάδες πυρκαγιές που κάθε καλοκαίρι καραδοκούν, καίνε, σκοτώνουν… Ποιο το όφελος κύριοι; Κύριε Σαχινίδη θα αναλάβετε προσωπικά την ευθύνη εάν χαθούν φέτος ανθρώπινες ζωές και περιουσίες; 


Διαβάστε την είδηση όπως αναρτήθηκε σε τοπική ιστοσελίδα της Πάτρας, στο dete.gr:

Στη διακοπή της λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού ΕΣΕΠΑ Βραχναιϊκών προχωρά η Κεντρική Διοίκηση του ΕΣΕΠΑ, παρά την διάθεση της πλειοψηφίας των εθελοντών του σταθμού να συνεχίσουν την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Η αντίστροφη μέτρηση για την λειτουργία του σταθμού των Βραχναιϊκών άρχισε όταν από την Περιφερειακή και Τοπική διοίκηση ανακοινώθηκε στους εθελοντές ότι ο νέος νόμος (Ν.4249/2014) για την αναδιοργάνωση της ΓΓΠΠ που ψηφίστηκε στη Βουλή δημιουργεί κώλυμα στην λειτουργία του ΕΣΕΠΑ, γεγονός που σύμφωνα με τους εθελοντές δεν στοιχειοθετείται.

Βασιζόμενοι ωστόσο στην επίσημη απόφαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ΕΣΕΠΑ της 15ης Μαρτίου 2014, σύμφωνα με την οποία ο σταθμός των Βραχναιίκων θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο με την κάλυψη των εξόδων του από τους ίδιους τους εθελοντές και δεδομένης της παραίτησης της τοπικής διοίκησης, 19 εθελοντές του σταθμού με έγγραφό τους στην Κεντρική διοίκηση ανέλαβαν την κάλυψη των εξόδων του, προκειμένου να μην σταματήσει η λειτουργία του 1ου σταθμού ΕΣΕΠΑ στην Πελοπόννησο.

ΝΤΡΟΠΗ: Έβαλαν λουκέτο στον εθελοντικό Πυροσβεστικό σταθμό Βραχναιϊκών μια περίοδο που οι πυρκαγιές καραδοκούν!

Επίσης με έγγραφό τους προς την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων ανακοίνωσαν την απόφασή τους να την ενισχύσουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο Μάιος -Οκτώβριος 2014. Παρά το γεγονός ότι οι εθελοντές του σταθμού ανέλαβαν τα έξοδα λειτουργίας του και προετοιμάζονταν για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, με έγγραφό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΕΠΑ Νίκος Σαχινίδης την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014, ενημέρωσε τους εθελοντές των Βραχναιϊκών πως το απόγευμα του Σαββάτου 31 Μαΐου 2014 θα προχωρήσει στην αφαίρεση των οχημάτων και του εξοπλισμού του ΕΣΕΠΑ από τους εθελοντικούς σταθμούς Βραχναιϊκών, Βαρθολομιού και Κάτω Αχαγιάς.

Παράλληλα προτρέπει τους εθελοντές να προχωρήσουν στην σύνταξη καταστατικού προκειμένου να λειτουργήσουν ως τοπικοί σταθμοί με δικά τους Δ.Σ. και τότε θα τους δοθούν εκ νέου οχήματα και υλικό. Η απόφαση του κ. Σαχινίδη για την αφαίρεση των οχημάτων και του υλικού από τους σταθμούς ΕΣΕΠΑ βρίσκει αντίθετους τους εθελοντές του Πυροσβεστικού σταθμού Βραχναιϊκών καθώς η διαδικασία για την δημιουργία νέου συλλόγου (με την οποία δεν διαφωνούν) είναι χρονοβόρα και θεωρούν πως λόγω του ότι ο νέος νόμος περιλαμβάνει μεταβατικές διατάξεις που θα ισχύουν για τα επόμενα δύο έτη, μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς καμιά αλλαγή και για την φετινή αντιπυρική περίοδο το σταθμό των Βραχναιίκων και να συμβάλλουν στην ενίσχυση της Π.Υ και της Πολιτικής Προστασίας, πάντα με την υποστήριξη του ΕΣΕΠΑ σε οχήματα και υλικό.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περικοπές δεκάδων χιλιάδων θέσεων στη Siemens

Σε μείωση 11.600 θέσεων εργασίας προχωράει ο ευρωπαϊκός γίγαντας της τεχνολογίας, Siemens, καθώς η επιχείρηση προσπαθεί να ρίξει το εταιρικό κόστος κατά περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Τζόε Κάεσερ και μετέδωσε το Bloomberg.

Από τις θέσεις εργασίας που θα περικοπούν οι 7.600 θα είναι μέσω εξορθολογισμού και δημιουργίας μιας νέας διαιρεμένης εργασιακής δομής και οι υπόλοιπες 4.000 από ομαδοποίηση περιοχών, όπως ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο τον Κάεσερ.

Η Siemens παρουσίασε μια πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια προσπάθεια να καλύψει την οικονομική διαφορά από τις πιο αποδοτικές ανταγωνιστικές εταιρείες. Στο πλαίσιο αυτής της αναθεώρησης, που ονομάστηκε «Vision 2020» η εταιρεία ανέφερε ότι θα γίνουν αλλαγές και περικοπές σε εννέα βασικά τμήματα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επανέλεγχος συμβάσεων: Ποιοι γλιτώνουν την απόλυση

Περισσότερες από 32.000 συμβάσεις δημοσίων υπαλλήλων θα περάσουν από την «κρησάρα» του ΑΣΕΠ, για να διαπιστωθεί εάν συνέτρεχαν οι μόνιμες προϋποθέσεις κατά την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Σε περίπτωση που αποδειχθούν παρατυπίες, ο υπάλληλος θα απολύεται αυτοδικαίως, χωρίς μάλιστα να λαμβάνει αποζημίωση. Ο επανέλεγχος αφορά κυρίως μετατροπές του «νόμου Παυλόπουλου».

Με κατεύθυνση αναζήτησης υπαλλήλων προς απόλυση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,
Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε προσφάτως υπουργική απόφαση που εφαρμόζει τον σχετικό ψηφισθέντα νόμο. Πρόκειται για το ν. 4250/2014. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 42, απόλυση προβλέπεται απόλυση για τον υπάλληλο για τον οποίο διαπιστωθεί ότι με υπαιτιότητά του δεν συνέτρεχαν οι προβλεπόμενες, κατά περίπτωση, νόμιμες προϋποθέσεις στην μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου.

Στις ίδιες διατάξεις αναφέρονται συγκεκριμένες περιπτώσεις οι οποίες εξαιρούνται από τον επανέλεγχο και στις οποίες δεν αναφέρεται ο σχετικός νόμος. Πρόκειται για τις περιπτώσεις όπου η αναγνώριση της σχέσης εργασίας ως αορίστου χρόνου έχει γίνει με απόφαση αρμόδιου δικαστηρίου, καθώς και στις περιπτώσεις που η μετατροπή των συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου έγινε με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του φορέα πρόσληψης με βάση διάταξη νόμου η οποία τέθηκε σε ισχύ πριν τη μετατροπή τους.

aftodioikisi.gr
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα 11 «άγνωστα» επιδόματα που δικαιούνται εργαζόμενοι, άνεργοι και νέες μητέρες [λίστα]

 Μπορεί όταν κάποιος ακούει για επίδομα από τον ΟΑΕΔ να σκέφτεται το επίδομα ανεργίας, όμως, ο Οργανισμός προσφέρει ένα πλήθος άλλων βοηθημάτων, όχι μόνο σε ανέργους, αλλά και σε εργαζομένους, τα οποία πολλοί από τους δικαιούχους τους, ούτε καν γνωρίζουν.

Κάποια από τα επιδόματα αυτά, όπως σημειώνει το money-money.gr, χορηγούνται ή μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε για μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών και σε νέες μητέρες.

Τα 11 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ  σύμφωνα, λοιπόν, με το money-money 10+1 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ είναι τα εξής:
  • 1. Επίδομα ανεργίας (360 ευρώ +10% προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος οικογένειας)
Για να χορηγηθεί απαιτείται καταγγελία σύμβασης (απόλυση) και συγκεκριμένος αριθμός ημερών ασφάλισης.
  • 2. Επίδομα επίσχεσης Εργασίας ή λόγω διακοπής εργασιών της Επιχείρησης
Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας σε περίπτωση διακοπής των εργασιών της επιχείρησης και αδυναμίας για οποιοδήποτε λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη. Επίσης, το επίδομα αυτά χορηγείται σε μισθωτούς που προχωρούν σε επίσχεση εργασίας για οποιοδήποτε λόγο (άρθρο 325 Α.Κ.).
  • 3. Ειδικό Βοήθημα μετά τη λήξη της Επιδότησης Λόγω Ανεργίας
Το δικαιούνται όσοι παραμένουν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι , λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κλπ).
  • 4. Επίδομα Σε Νέους Από 20-29 Ετών
Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 – 29 ετών, εφ” όσον παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο και ανέρχεται σε 73,37 ευρώ τον μήνα για πέντε μήνες (367 ευρώ σύνολο).
  • 5. Παροχή λόγω Αφερεγγυότητας του Εργοδότη
Σκοπός του «λογαριασμού προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» είναι η πληρωμή ανεξόφλητων, λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, αποδοχών μέχρι τριών (3) μηνών που προέρχονται από σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας.
  • 6. Επίδομα Διαθεσιμότητας
Παρέχεται σε μισθωτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στο 10%του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των δύο τελευταίων μηνών υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης και για διάστημα μέχρι τρεις μήνες το χρόνο.Το δικαίωμα του μισθωτού να επιδοτηθεί λόγω διαθεσιμότητας, μπορεί να ασκηθεί μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα (έναρξης αυτής),
  • 7. Επίδομα Στράτευσης (καταργείται από 1ης Ιουλίου 2014)
Καταβάλλεται σε όσους υπηρέτησαν παρατεταμένη θητεία, ή κλήθηκαν για μετεκπαίδευση στις ένοπλες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, μπορούν να το λάβουν όσοι έχουν κάνει 150 ημερομίσθια κατά τον προηγούμενο χρόνο από εκείνο που μπήκαν στο στρατό ή 150 ημέρες εργασίας (ημερομίσθια) το προηγούμενο της κατάταξης 15μηνο χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια των 3 τελευταίων μηνών. Οι Δικαιούχοι έχουν προθεσμία για την είσπραξη, τρεις μήνες από την απόλυσή τους απ” το στρατό.
  • 8. Ειδικό Βοήθημα Μετά Από Τρίμηνη Παραμονή Στα Μητρώα του ΟΑΕΔ
Το συγκεκριμένο επίδομα δικαιούνται ασφαλισμένοι, που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Για να λάβουν το ειδικό βοήθημα θα πρέπει να είναι άνεργοι επί τρεις μήνες, να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν πρέπει υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κ.λ.π).Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο έτος. Το ύψος του βοηθήματος είναι 220 ευρώ/μήνα. Ισχύει εισοδηματικό κριτήριο (9.977,99€ το 2013 και 10.271,46€ για το 2014)
  • 9. Eπιδότηση Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (ΕΣΠΑ)
Ο ΟΑΕΔ καταβάλει ειδικό επίδομα σε άνεργους νέους από 20 μέχρι και 29 ετών και έχουν αποφοιτήσει από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα λαμβάνοντας τίτλο σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Προϋπόθεση είναι να εγγραφούν στα ειδικά μητρώα ανέργων το αργότερο μέσα σε τρεις (3) μήνες από την λήψη του πτυχίου και για τους άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί.
  • 10. Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας
Ασφαλισμένες στο ΙΚΑ που κάνουν χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας 6 μηνών αφού πρώτα πάρουν τους 3,5 μήνες αδείας μετά τον τοκετό ή τη μετατρέψουν σε μειωμένο ωράριο εργασίας, δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ το νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ μηνιαίως.

Την ειδική άδεια των 6 μηνών δικαιούνται οι μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Η άδεια αυτή χορηγείται από τον εργοδότη, μετά τη λήξη της άδειας κυοφορίας και λοχείας ή της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας, η και της ετήσιας κανονικής άδειας, εφόσον προβλέπεται η χορήγησή της με βάση τις ετήσιες προθεσμίες.

Η ασφαλισμένη μπορεί, με αμετάκλητη αίτησή της, να κάνει χρήση του συνόλου ή τμήματος αυτής. Επίσης, μπορεί να διακόψει την ειδική άδεια, με έγγραφη συμφωνία του εργοδότη. Σε κάθε περίπτωση το υπόλοιπο της άδειας δεν μεταφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο.
  • 11. Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας
Καταβάλλεται η διαφορά μεταξύ του μισθού της εργαζόμενης και της επιδότησης ασθένειας λόγω τεκετού που έλεβε από το ΙΚΑ. Η καταβολή του γίνεται σε γυναίκες που εργάζονται κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το Ι.Κ.Α. για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας.
Οι παροχές μητρότητας είναι ίσες με τη διαφορά που προκύπτει αν από τις αποδοχές που καταβάλλει ο Εργοδότης αφαιρεθεί το επίδομα που κατέβαλε το Ι.Κ.Α. για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Η προθεσμία για την υποβολή σχετικής αίτησης είναι τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής από το Ι.Κ.Α.
iefimerida.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές


Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές συσσωρεύονται μέσα στο 2014 εξαιτίας της φοροδοτικής αδυναμίας των πολιτών, ενώ από την άλλη η καθυστέρηση στους ελέγχους στα εμβάσματα εξωτερικού και στις off shore είναι τεράστια με αποτέλεσμα η αρμόδια Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να μη μπορεί να συγκεντρώσει έσοδα για τον δημόσιο κορβανά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του 2014, τον Απρίλιο ανήλθαν σε 4,325 δισ. ευρώ, από τα 3,562 δισ. που ήταν το Μάρτιο.  Το σύνολο όλων των ληξιπροθέσμων οφειλών έχει φτάσει στο αστρονομικό ποσό των 66 δισ. ευρώ

Τα στοιχεία της ΓΓΔΕ για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν ως εξής:

-Νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν στο α΄τετράμηνο του έτους ανήλθαν σε 4,325 δισ. ευρώ, στοιχείο που δείχνει ότι κάθε μήνα οι φορολογούμενοι αφήνουν απλήρωτους φόρους σχεδόν 1 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο. Τον Ιανουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν στα 962 εκατ. ευρώ, τον Φεβρουάριο στα 1,39 δισ. ευρώ, τον Μάρτιο σε 1,2 δισ. ευρώ και τον Απρίλιο σε 763 εκατ. ευρώ.

-Σύνολο ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών έως το τέλος του 2013 και νέων από τις αρχές του 2014) προσεγγίζει τα 65,97 δισ ευρώ

-Τα έσοδα που εισέπραξε το δημόσιο από τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο α΄ τετράμηνο του 2014, ήταν  1,134 δισ. ευρώ εκ των οποίων 702 εκατ. ευρώ από τα παλαιά χρέη
 και 432 εκατ. ευρώ από τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 -Έχουν διαγραφεί χρέη ύψους 233 εκατ. ευρώ.

Φοροέλεγχοι σε εξέλιξη  

Οι φοροελεγκτές της ΓΓΔΕ «τρέχουν» 2.431 ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις, φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, φορολογούμενους με εμβάσματα του εξωτερικού και offshore εταιρίες. Από αυτούς τους ελέγχους όμως είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου μόλις 414, αριθμός πολύ μικρότερος από τους μνημονιακούς στόχους.

Την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 804 πλήρεις έλεγχοι μεγάλων επιχειρήσεων και έχουν ολοκληρωθεί για 131 υποθέσεις με τους φόρους και τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί να ανέρχονται σε 190,53 εκατ. ευρώ και τις εισπράξεις μόλις σε 55,73 εκατ. ευρώ.

Πραγματοποιούνται 370 μερικοί έλεγχοι μεγάλων επιχειρήσεων από τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι 168 και έχουν εισπραχθεί πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα ύψους 22,8 εκατ. ευρώ.
Γίνονται έλεγχοι σε 1.307 περιπτώσεις φορολογούμενων μεγάλου πλούτου, offshore εταιριών και φορολογούμενων με εμβάσματα του εξωτερικού. Από τις υποθέσεις αυτές έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε 116 υποθέσεις, ενώ ελέγχονται 397 φορολογούμενοι μεγάλου πλούτου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ω, τί συγκίνηση (περί «κεντροαριστεράς» ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)!

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος 
Φίλες και φίλοι, πατριώτες και συνάνθρωποι, ένας νέος άνεμος αρχίζει να πνέει πλέον στη χώρα. Όχι τόσο ισχυρός όπως η θύελλα που ξεσήκωναν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ όταν απογειώνονταν για να χτυπήσουν τη Γιουγκοσλαβία από τη βάση Αβιάνο του «κεντροαριστερού» Ντ’ Αλέμα, αλλά πάντως ένα πρώτο αεράκι μας πήρε…

Νέο τοπίο, πιο ζεστό, μοιάζει να ανατέλλει μέσα στην κακοτυχία μας. Όχι τόσο «ζεστό» όσο η πρόσληψη του «κεντροαριστερού» καγκελάριου Σρέντερ από την πολυεθνική «Γκαζπρομ», αλλά από το τίποτα…

Μια μυρωδιά κάθαρσης διαχέεται από τους αρμούς του θολού πολιτικού μας τοπίου. Όχι τόσο έντονη όπως όταν επί «κεντροαριστερού» Πρόντι, προέδρου της Κοµισιόν, πρωθυπουργού της Ιταλίας, επικεφαλής του ιταλικού κρατικού οµίλου για τη βιοµηχανική ανασυγκρότηση, συνέβη το σκάνδαλο της συγχώνευσης µεταξύ της γερµανικής Siemens και της ιταλικής STET µε τη µεσολάβηση της Goldman Sachs, αλλά…

Κυρίες και κύριοι αυτό που έλειπε από την χώρα μας, κάτι εντελώς… καινούργιο, αποκτά σάρκα και οστά! Ένα λαμπρό μέλλον μας χτυπάει την πόρτα, που μόνο μια «κεντροαριστερά», βγαλμένη από τις καλύτερες παραδόσεις των Μπλερ και των Φίσερ, μπορεί να εγγυηθεί!

Λάβετε, δε, υπόψη ότι μιλάμε για «νέο» φρούτο, έτσι; Γιατί, τούτη τη φορά, η «νέα κεντροαριστερά», δεν θα είναι σκέτη. Θα έχει «Ελιές». Θα έχει και «Ποτάμια». Δεν θα έχει εκείνα τα παλιομοδίτικα «μπλοκάκια» του Σημίτη. Τώρα θα έχουμε σακίδια!

Γεννιέται πράμα που σαλεύει! Και μέσα στη «φρεσκαδούρα», ε; Μετρήστε κομμάτια:

• Ο «δεν υπάρχει σάλιο» και «οι συνταξιούχοι δεν πεθαίνουνε κιόλας» (!), κ.Λοβέρδος…
• Ο «είμαι ανοικτός σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ», ο «τώρα είμαι περισσότερο σοσιαλιστής» κ. Γιώργος Παπανδρέου (σσ: ΔΝΤ, Καστελόριζο, Μνημόνια, ξέρετε εσείς…).
• Ο κ. Ψαριανός ο οποίος αναφερθείς στην πρωθυπουργοποίηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, δήλωνε: «Είναι (σ.σ.: ο κ. Παπαδήμος) ένας άνθρωπος που μπορεί να αποτελεί εγγύηση, γιατί είναι αποδεκτός και από την κοινωνία και από το πολιτικό κατεστημένο και από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, την Ευρώπη και το μέσο πολίτη. Νομίζω δεν θα είναι μαριονέτα, δεν θα είναι κούριερ κανενός, ούτε διαμεσολαβητής του δικομματισμού και ταχυδακτυλουργός για να διατηρήσει τις ισορροπίες του δικομματισμού, που είναι γαντζωμένος στην εξουσία και δεν θέλει να αποχωρήσει» («Βήμα», ηλεκτρονική έκδοση, 10/11/2011) μέχρι .
• Και – φυσικά – ο κ.Βενιζέλος (για τον οποίο ό,τι και να πούμε είναι λίγο)…


Αγαπητοί αναγνώστες, ευτυχείτε! Η αβεβαιότητα τελείωσε. Η σταθερότητα εγκαθίσταται. Μια ελπιδοφόρα προοπτική ανοίγεται, μια πολιτική δύναμη τόσο… νέα και τόσο… άφθαρτη, όσο έχει να δει ο τόπος από την εποχή των Χρηματιστηρίων, των Καννών και των Μνημονίων, γεννιέται!
*
Υστερόγραφο 1: Για το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας και της εν γένει «κεντροαριστεράς» τα είχε πει εκείνη η «αλεπού», ο μεγιστάνας Ανιέλι: Η «κεντροαριστερά», έλεγε, είναι χρήσιμη και ωφέλιμη στους «Ανιέλι». Γιατί μπορεί να κάνει και να λέει πράγματα που πολλές φορές για τη «Δεξιά» θα ήταν δύσκολο να τα πράξει και να τα φέρει σε πέρας.



Υστερόγραφο 2: Εκτός από την «κεντροαριστερή αναγέννηση», την «ανασύνθεση», την «αναμόρφωση», και την εν γένει αναπαλαίωση και αναδιάταξη του ίδιου αυτού φθαρμένου, διεφθαρμένου, σαπισμένου και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος , τι άλλο λέτε ότι «γεννιέται»; Ανασχηματισμός! Πόση συγκίνηση να αντέξει κανείς;…

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"Ποδηλατική Αττική Οδός": Νέος ποδηλατικός άξονας 60χλμ από Άγ.Αναργύρους μέχρι Λαύριο

Ένα νέο μεγάλο στοίχημα μελετά αυτή την εποχή η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.  Πρόκειται για τον σχεδιασμό ενός νέου ποδηλατοδρόμου που θα ξεκινάει από τους Αγίους Αναργύρους και θα φτάνει στο Λαύριο και στο Σούνιο, έχοντας μήκος 68 χιλιομέτρων.

Η φιλόδοξη αυτή προσπάθεια στηρίζεται σε μεγάλο μέρος της διαδρομής στις εγκαταλελειμμένες σιδηροδρομικές γραμμές του παλιού «Θηρίου» αλλά και του τρένου προς Λαύριο.

Ο Θάνος Βλαστός, καθηγητής και Υπεύθυνος της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ μίλησε αποκλειστικά στο ypodomes.com για αυτή την ποδηλατική οδό, που χαϊδευτικά ονομάσαμε «Ποδηλατική Αττική Οδό» αφού θα διασχίζει την μισή Αττική παράλληλα σχεδόν με τον αυτοκινητόδρομο.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός διαδρόμου ποδηλάτου και περπατήματος - κορμού αναβάθμισης της περιοχής των Μεσογείων με πολιτιστικές και τουριστικές προεκτάσεις, που θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση της διαδρομής των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών, μήκους 62 χλμ., και τη βελτίωση του δρόμου από το Λαύριο μέχρι το Σούνιο.

Η μελέτη υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί σε περίπου 1 χρόνο. Στο διάστημα αυτό θα υπάρξει επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες μέσω συμπλήρωσης ερωτηματολογίων για να γίνουν γνωστές οι απόψεις των κατοίκων των περιοχών Αθηνών, Μεσογείων και Λαυρεωτικής, απόψεις που θα ληφθούν υπόψη κατά τον σχεδιασμό.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της διαδρομής είναι πως είναι ιδανική για τους ποδηλάτες καθώς η κλίση είναι πολύ ελαφρά αφού πρόκειται για σιδηροδρομικό διάδρομο. Θα δίνει την ευκαιρία στον κάτοικο ή τον τουρίστα να διασχίζει την Αττική κάνοντας μία βόλτα στα Μεσόγεια, περνώντας από σημαντικούς πολιτιστικούς πόλους, θα φτάνει στο λιμάνι του Λαυρίου και θα τερματίζει στο Σούνιο, με το εκπληκτικό αρχαιολογικό μνημείο του Ποσειδώνα.

Ο διάδρομος θα έχει πλάτος κοντά στα 5 μέτρα και θα συμπεριλαμβάνει 2 ρεύματα για ποδηλάτες αλλά και χώρο για περπάτημα. Για εκείνους που το ποδήλατο είναι πλέον τρόπος έκφρασης και lifestyle θα είναι μία διαδρομή ασφαλής, ευχάριστη ενώ θα «κλείνει το μάτι» και σε εκείνους που διστάζουν ακόμη να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η εκκίνηση θα είναι στο Πάρκο Τρίτση στους Αγίους Αναργύρους. Η πρόσβαση είναι εύκολη και κάποιος μπορεί να φτάσει εκεί και μέσω Προαστιακού (σταθμοί ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ, ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΣΗΣ). Από εκεί θα ακολουθεί τις οδούς Μπίμπιζα, Γ.Παπανδρέου,  Πλαστήρα.

Ο διάδρομος αυτός συνεχίζει για μήκος 1,8 χλμ. μέχρι τη διασταύρωση με τη Δεκελείας. Από το σημείο αυτό ονομάζεται Ιφιγενείας, χωρίς κεντρική νησίδα και πράσινο μέχρι τη διασταύρωση με Λ. Ηρακλείου και αμέσως μετά, κινούμενος παράπλευρα της γραμμής του ΗΣΑΠ, φτάνει στον σταθμό μετρό Ηρακλείου. Η απόσταση μεταξύ της Δεκελείας και σταθμού Ηρακλείου είναι 1,5 χλμ.

Από τον σταθμό μετρό Ηράκλειο ο σιδηροδρομικός διάδρομος απομακρύνεται σχεδόν αμέσως από τη γραμμή του Ηλεκτρικού και συνεχίζει ως Μαρίνου Αντύπα μέχρι την Κύμης (μήκος 1,1 χλμ.). Μετά την Κύμης ταυτίζεται για λίγο με την Σπύρου Λούη, εφαπτόμενος του ΟΑΚΑ, και μετά ως Αγ. Γεωργίου καταλήγει στην Καποδιστρίου (μήκος 1,5 χλμ.). H συνέχεια είναι Καποδιστρίου – Παπανικολή – Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι την Αττική Οδό (μήκος 5,2 χλμ.). Σήμερα οι παραπάνω δρόμοι λειτουργούν ως αμφίδρομες αρτηρίες με μεγάλη κεντρική νησίδα πρασίνου.

Από το σταθμό μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και για μήκος περίπου 1,5 χλμ. ο σιδηροδρομικός διάδρομος συμπίπτει με τη ζώνη απαλλοτρίωσης της Αττικής Οδού. Στη συνέχεια ακολουθεί την Εθν. Αντιστάσεως για 1,8 χλμ. και λίγο μετά τον παλιό σταθμό Γέρακας συναντά τη Λ. Μαραθώνος.

Τέμνοντας κάθετα τη Λ. Μαραθώνος ο σιδηροδρομικός διάδρομος συνεχίζει ως Σολωμού για 1,2 χλμ. μέχρι την περιφερειακή Υμηττού. Από το σημείο εκείνο παραμένει ελεύθερος. Διατηρεί τα παραπάνω χαρακτηριστικά για μήκος 5 χλμ. μέχρι τον Σταθμό Παιανίας. Στο εσωτερικό της Παιανίας έχει ασφαλτοστρωθεί και εξερχόμενος από τον οικισμό συμπίπτει με τις τοπικές οδούς Ανθέων – Κολοκοτρώνη – Ναυαρίνου μέχρι τον σταθμό Κορωπί (η απόσταση Παιανία – Κορωπί είναι 5,5 χλμ.).

Μεταξύ των σταθμών Κορωπί και Μαρκόπουλο, που τους χωρίζει απόσταση 5,6 χλμ. δεν υπάρχει οδός που να συμπίπτει με τον σιδηροδρομικό διάδρομο. Το ίδιο ισχύει και για τα επόμενα 4,7 χλμ. μέχρι τα Καλύβια Θορικού καθώς και στη συνέχεια μέχρι Κερατέα, Δασκαλειό, Θορικό, Λαύριο.  Η απόσταση από Καλύβια Θορικού μέχρι Λαύριο είναι 23,5 χλμ.

Το Λαύριο είναι ένας σημαντικός προορισμός. Ωστόσο θα ήταν σημαντικό οι ποδηλάτες να μπορούν να επισκέπτονται και το Σούνιο. Η απόσταση του Λαυρίου από τον αρχαίο ναό είναι 8,5 χλμ. Το ποδήλατο την καλύπτει σε περίπου μισή ώρα. Προφανώς δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για τη σύνδεση Λαυρίου – Σουνίου παρά μόνο με τη χρήση του δρόμου που τα συνδέει.

Η γραμμή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη, ενώ θα χρησιμοποιηθεί ως ραχοκοκαλιά για την ανάπτυξη ποδηλατικών κλάδων που θα την συνδέουν με τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται.  Θα διατίθενται χάρτες, ενημερωτικά φυλλάδια, θα δημιουργηθεί σχετική ιστοσελίδα κλπ.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έρευνα της ομάδας Βλαστού υπάρχει η φιλοδοξία ο διάδρομος αυτός να αποτελέσει το ξεκίνημα για τον ποδηλατικό τουρισμό στην Αττική (που σήμερα είναι μηδενικός). Εννοείται ότι προωθείται παράλληλα και το Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλάτου του λεκανοπεδίου, με πρώτο έργο τη σύνδεση του Ιστορικού Κέντρου με το Φάληρο, που έχει δημοπρατηθεί και άμεσα ξεκινάει η κατασκευή. Πρόκειται για το νότιο τμήμα της διαδρομής Κηφισιά – Φάληρο, της οποίας η μελέτη έχει ολοκληρωθεί.

Σχετικά με τη διαδρομή Κηφισιά – Φάληρο, όπως μας είπε ο καθηγητής Βλαστός, η όλη προσπάθεια ξεκίνησε το 1998 όταν κατέθεσε για πρώτη φορά σχετικές προτάσεις που προωθήθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο από τον Δήμο Αθηναίων. Το 2009 ξαναεμφανίζεται το σχέδιο και υπογράφεται σχετική σύμβαση για την μελέτη μεταξύ του ΕΜΠ – Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ. Το ΥΠΕΚΑ στη συνέχεια με την Διεύθυνσή του ΕΕΑΠ (αρμόδια για αναπλάσεις) παρακολούθησε και συμμετείχε στην μελέτη.

ypodomes.com

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατεδαφίζουν το Κτηματολόγιο

Η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη ρεσάλτο στον κουμπαρά της ΕΚΧΑ Α.Ε., υφαρπάζοντας συνολικό ποσό 250 εκατ. ευρώ, δηλαδή το σύνολο των αποθεματικών της εταιρείας, το οποίο πήγε στο «πρωτογενές πλεόνασμα».

Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ

Ρίχνουν στα βράχια το Εθνικό Κτηματολόγιο, ακολουθώντας προδιαγεγραμμένη πορεία πλήρους απαξίωσης και διάλυσης του «μεγαλύτερου από τα μεγάλα έργα», συνολικού ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ.

Στόχος τους να οδηγηθούν η υλοποίηση του Κτηματολογίου και ο έλεγχος της δημόσιας και ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, με εξασφαλισμένους πόρους από τα τέλη των ιδιοκτητών ακινήτων σε ιδιωτικά χέρια, μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Οι αλλεπάλληλες πανηγυρικές ανακοινώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη ότι δρομολογείται η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος, καθώς όλα τα έργα κτηματογράφησης έχουν «παγώσει», η εταιρεία του Κτηματολογίου, που μετά την κατάργηση της ΟΚΧΕ Α.Ε., με νόμο στη Βουλή μετονομάστηκε σε ΕΚΧΑ Α.Ε., έχει προβεί σε στάση πληρωμών έναντι των πελατών και προμηθευτών της, ενώ άρχισαν να μπαίνουν λουκέτα σε κτηματολογικά γραφεία, αρχής γενομένης από περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής.

Παράλληλα, η νέα διοίκηση, με επικεφαλής τον Ηλία Λιακόπουλο, πρώην περιφερειάρχη Αττικής, κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έπειτα από επεισοδιακό αποκεφαλισμό της προηγούμενης διοίκησης υπό τον Δ. Καλουδιώτη της ΔΗΜΑΡ τοποθέτησε ο Γιάννης Μανιάτης στην κορυφή της ΕΚΧΑ Α.Ε. τον περασμένο Μάρτιο για «να επιταχύνει την υλοποίηση του έργου», είναι μετέωρη. Για λόγους που ουδείς αρμόδιος είχε την ευαισθησία και ευθύνη να ανακοινώσει επισήμως αλλά είναι γνωστοί στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» και αφορούν τη νομιμότητα της σύνθεσης και των αποφάσεών της, η νέα διοίκηση της ΕΚΧΑ Α.Ε. μέσα στον Απρίλιο σταμάτησε να συνεδριάζει, με αποτέλεσμα να «παγώσει» οποιαδήποτε λήψη απόφασης και δη των θεμάτων που αφορούν στις τρέχουσες μελέτες (Κτηματογραφήσεων, Κατάρτισης Δασικών Χαρτών, Ιδρυσης και Λειτουργίας Οριστικών Κτηματολογικών Γραφείων).

Υφαρπαγή

Το μεγάλο μυστικό που κρύβεται πίσω από το ναυάγιο του Κτηματολογίου είναι ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, με πρωτοβουλίες του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, έχουν κάνει ήδη ρεσάλτο στον κουμπαρά της ΕΚΧΑ Α.Ε., υφαρπάζοντας συνολικό ποσό 250 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το σύνολο των αποθεματικών της εταιρείας, το οποίο ενέγραψε στο «πρωτογενές πλεόνασμα». Πρόκειται για χρήματα που πλήρωσαν οι πολίτες, καταβάλλοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα, με τις δηλώσεις ιδιοκτησίας το 2008 στα αστικά κέντρα.

Χρήματα τα οποία σύμφωνα με το νόμο προορίζονται αποκλειστικά και μόνον για τη χρηματοδότηση της επέκτασης και ολοκλήρωσης του έργου. Παράλληλα, λόγω της κακοδιαχείρισης του απώτερου αλλά και αστοχίες του πρόσφατου παρελθόντος υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα εμπλοκής της χρηματοδότησης του έργου, μέσω του ΕΣΠΑ. Πρόβλημα το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί οριστικά, δημιουργεί χρηματοδοτικό κενό στην ολοκλήρωση του έργου και τη δρομολόγηση των μελετών κτηματογράφησης νέας γενιάς.

Τεχνητή ευφορία

Τελικά δύο επιστημονικοί σύλλογοι, των τεχνικών επιστημόνων και των δικηγόρων της εταιρείας του Κτηματολογίου (ΕΣΤΕΚ και ΣΥΔΙΚ, αντιστοίχως), αφού άφησαν να περάσουν οι εκλογές, έφεραν στο φως, με χθεσινή κοινή ανακοίνωσή τους το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το Κτηματολόγιο και η ΕΚΧΑ Α.Ε. Πρέπει να σημειωθεί ότι προηγήθηκε πολύμηνη τεχνητή αισιοδοξία για την πορεία του έργου και ότι επιβλήθηκε σιωπή σε αγαστή συνεννόηση, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και των εμπλεκόμενων μελετητών, εργαζομένων και άλλων παραγόντων εντός και εκτός ΕΚΧΑ Α.Ε., στο όνομα της δήθεν προστασίας του έργου, από δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και πολιτικές παρεμβάσεις, μεταξύ αυτών κυρίως η «Ε», η οποία έχει προειδοποιήσει για το ναυάγιο του Κτηματολογίου, με αλλεπάλληλα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ.

- «Προκαλεί, εύλογα, κατάπληξη ότι τα έργα του Κτηματολογίου που τα θέλουν όλοι -από τον απλό πολίτη μέχρι την κυβέρνηση, αποτελούν δε και μνημονιακή υποχρέωση της χώρας,- τελματώνουν, χωρίς να γνωρίζουμε το γιατί!», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ΕΣΤΕΚ και ΣΥΔΙΚ, ενώ για την υφαρπαγή των 250 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΚΧΑ Α.Ε. και την εγγραφή του ποσού στο «πρωτογενές πλεόνασμα» σημειώνεται με νόημα: «Αναρωτιέται κανείς, αν τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράχθηκαν και εισπράττονται ακόμα από τους πολίτες διατίθενται για τους εκ του νόμου σκοπούς ή διατίθενται προς εξυπηρέτηση αλλότριων και άσχετων με τα έργα του Κτηματολογίου σκοπούς».

Στη συνδικαλιστική ανακοίνωση, αφού παρουσιάζεται το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει το έργο του Κτηματολογίου και η ΕΚΧΑ Α.Ε., επισημαίνεται ότι «τα έργα του Κτηματολογίου είτε είναι αυτοχρηματοδοτούμενα με κύριους πόρους τα έσοδα από την καταβολή του παγίου τέλους κτηματογράφησης από τους πολίτες είτε έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ». Η ανακοίνωση συνεχίζει τονίζοντας ότι «τη δεδομένη στιγμή υφίσταται ο πραγματικός κίνδυνος της αδυναμίας ανάθεσης των προγραμματισμένων για το τρέχον έτος συμβάσεων αλλά και της παύσης εργασιών των ήδη υπό εκτέλεση έργων, ενδεχόμενα γεγονότα που θα επιφέρουν καθυστέρηση στο σύνολο του έργου.

Κυρίως όμως θα πλήξουν την αξιοπιστία του ελληνικού Δημοσίου σχετικά με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των Ελλήνων πολιτών, των πελατών του, των προμηθευτών του αλλά και έναντι των δανειστών του, με τους οποίους, μάλιστα, σε συνεργασία με την Task Force, η εταιρεία «ΕΚΧΑ Α.Ε.» έχει ήδη ολοκληρώσει το σχεδιασμό και την οργάνωση της λειτουργίας της (Project Management), προκειμένου να επιτύχει χρονικά τους στόχους της».

Τέλος, οι συνδικαλιστές σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους πως «με δεδομένο ότι τα έργα του Κτηματολογίου έχουν μπει σε τελική τροχιά υλοποίησης και ολοκλήρωσής τους, εντός του χρόνου που προβλέπεται στο μνημόνιο, όπως και ο ίδιος ο υπουργός ΠΕΚΑ έχει πει σε συνέντευξη Τύπου, αναρωτιέται κανείς γιατί και από ποιους δημιουργούνται συνεχώς εμπόδια που οδηγούν στην απαξίωση του έργου και της εταιρείας που τα διαχειρίζεται», τονίζοντας ότι περιμένουν επίσημες απαντήσεις.

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται νέοι φόροι και τέλη για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους

Νέες επιβαρύνσεις περιμένουν τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων και τακτοποιημένων ημιυπαίθριων καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ θα πρέπει να καταβάλουν δημοτικά τέλη και φόρους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο τα αυθαίρετα που έχουν ενταχθεί στον νόμο 4014/2011 θα πρέπει να καταβάλλουν φόρο από την 21η Σεπτεμβρίου 2011 ενώ όσοι έχουν ενταχθεί στον νόμο 4178/2013 θα πρέπει να καταβάλλουν φόρους και τέλη από 8 Αυγούστου 2013 .

Όπως μεταδίδει το dikaiologitika.gr, οι επιβολές των παραπάνω επιβαρύνσεων θα είναι αναδρομικές από τις εν λόγω ημερομηνίες ανάλογα την περίπτωση.
Ειδικότερα:

Oι αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσης προ της 28.07.2011 που έχουν υπαχθεί στην αναστολή επιβολής κυρώσεων των ν. 4014/2011 και 4178/2013, δεν οφείλουν αναδρομικά φόρους και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέλη (όπως ύδρευσης, καθαριότητας, αποχετευτικά τέλη, κ.λ.π.).

Ως χρόνος λήξης της αναδρομικής απαλλαγής των αυθαιρέτων κατασκευών και αλλαγών χρήσης του ν. 4178/2013, είναι η ημερομηνία ισχύος του, δηλ. η 8.8.2013

Για τις ολοκληρωμένες υπαγωγές αυθαιρέτων στο ν. 4014/2011, δηλαδή που έχει καταβληθεί το σύνολο του προστίμου, των σχεδίων και των δικαιολογητικών, ως χρόνος λήξης της αναδρομικής απαλλαγής είναι η ισχύς του ν. 4014/2011, δηλ. η 21.9.2011.

Οι ως άνω αναφερόμενες καταληκτικές ημερομηνίες ισχύουν και για τις περιπτώσεις αυθαιρέτων κατασκευών για τις οποίες εκδίδεται οικοδομική άδεια νομιμοποίησης

Μετά τις προαναφερόμενες καταληκτικές ημερομηνίες, τα δηλωμένα αυθαίρετα συνυπολογίζονται στην επιβολή των δημοτικών τελών και φόρων.

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι κατ' εξαίρεση, δεν επιβάλλονται για το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται η διατήρησή τους, μετά την τακτοποίηση τους ,ο ΤΑΠ αλλά και οι τυχόν οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές του ΙΚΑ που προκύπτουν .

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτοκίνητα, χωρίς οδηγό, τιμόνι και φρένα, κατασκευάζει η Google

Τα δικά της πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, τιμόνι και φρένα θα αρχίσει σύντομα να κατασκευάζει η Google, αντί να κάνει τροποποιήσεις αυτοματισμού σε οχήματα άλλων κατασκευαστών. Το «πανέξυπνο» διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα διαθέτει μόνο δύο πλήκτρα ενεργοποίησης απενεργοποίησης (go-stop) και θα οδηγείται μόνο του.

Πατάς απλώς το κουμπί «ξεκίνα», λες στον υπολογιστή του αυτοκινήτου-ρομπότ που θέλεις να πας και αυτό σε πάει. Αν πανικοβληθείς ή θέλεις να σταματήσεις, πατάς το «στοπ». Θα μπορείς επίσης να καλέσεις το όχημα -χάρη στο κατάλληλο λογισμικό του- μέσω του «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου σου. Πρόκειται για μια περαιτέρω βελτίωση και αυτοματοποίηση του (απλώς) «έξυπνου» αυτοκινήτου της Google, το οποίο διαθέτει παράλληλα τιμόνι και πεντάλ - για την περίπτωση που ο οδηγός χρειαστεί να επέμβει. Ήδη μερικοί ονειρεύονται ταξί χωρίς οδηγό.
Η αμερικανική εταιρεία, η οποία μετά το διαδίκτυο φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση και στις μεταφορές, παρουσίασε σε συνέδριο στην Καλιφόρνια εικόνες του πρώτου υπό ανάπτυξη πλήρως αυτόνομου αυτοκινήτου της, που προορίζεται για μετακινήσεις στις πόλεις και τα προάστια και όχι σε δρόμους υψηλής ταχύτητας. Σκοπίμως, σύμφωνα με το ΒΒC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», το αυτοκίνητο διαθέτει ένα φιλικό «πρόσωπο», σχεδόν σαν αστείο καρτούν, ώστε να καθησυχάζει όσους τρέμουν και μόνο στην ιδέα ενός αυτοκινήτου που θα κινείται στους δρόμους χωρίς ανθρώπινο έλεγχο, αλλά μόνο υπό την καθοδήγηση ενός υπολογιστή.
Η εταιρεία δήλωσε ότι το αυτοκίνητό της (που μοιάζει λίγο με Fiat 500 ή με Smart) θα βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων και θα μεταμορφώσει τον τρόπο που μετακινούνται, μειώνοντας τα τροχαία, τα μποτιλιαρίσματα και τη ρύπανση. 'Αλλοι ειδικοί είναι πάντως πιο επιφυλακτικοί, φοβούμενοι ότι η νέα τεχνολογία οδήγησης άνευ οδηγού μπορεί να κάνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα ακόμη χειρότερο, ενθαρρύνοντας τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο (και όχι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς), από τη στιγμή που δεν θα χρειάζεται κανείς να οδηγεί ο ίδιος.
Αν και προς το παρόν ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου αποτελεί μυστικό, νέα στοιχεία βλέπουν πλέον το φως. Το παραδοσιακό καπό θα έχει εξαφανιστεί και οι τέσσερις ρόδες θα βρίσκονται στις γωνίες του οχήματος. Θα μπορεί να δεχτεί δύο ανθρωππους (οδηγό και συνοδηγό), ο κινητήρας του θα είναι ηλεκτρικός και η αρχική ταχύτητά του (για λόγους ασφάλειας και εμπέδωσης ενός αισθήματος εμπιστοσύνης στο ευρύ κοινό) δεν θα ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα την ώρα.
Κατά την αρχική φάση των δοκιμών, το αυτοκίνητο θα διαθέτει και συμβατικά χειριστήρια ελέγχου (πεντάλια, τιμόνι κ.α.), ώστε ο οδηγός να μπορεί να ανακτήσει τον έλεγχο του οχήματος, αν κάτι δεν πάει καλά με το αυτόματο σύστημα. Όμως, καθώς θα εμπεδώνεται η εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο-ρομπότ, δεν θα παραμείνει τελικά τίποτε περισσότερο από δύο μόνα πλήκτρα που θα δίνουν τις εντολές «ξεκίνα» ή «σταμάτα».
Το μπροστινό τμήμα του οχήματος -στη θέση του προφυλακτήρα- θα είναι επενδυμένο με ένα μαλακό αφρώδες υλικό, ώστε να προστευτεί ο πεζός σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ το παρμπρίζ θα είναι από εύκαμπτο υλικό, προς αποφυγή τραυματισμού των επιβατών σε ένα τροχαίο.
Η αυτόνομη οδήγηση θα βασίζεται σε ένα συνδυασμό λέιζερ και αισθητήρων ραντάρ, σε συνδυασμό με τα στοιχεία από τις κάμερες που θα καταγράφουν συνεχώς το δρόμο μπρος-πίσω και αριστερά-δεξιά σε μια περιμετρική ακτίνα περίπου 200 μέτρων. Φυσικά, θα γίνεται αξιοποίηση των ψηφιακών χαρτών της Google και του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης GPS.
Αρχικά, η Google θα κατασκευάσει 100 πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι και πεντάλια και αισιοδοξεί ότι το πρώτο θα κυκλοφορεί δοκιμαστικά στους δρόμους σε ένα περίπου χρόνο (στόχο που πολλοί θεωρούν υπεραισιόδοξο). Ήδη τα πιλοτικά οχήματά της (με πρόσθετα συμβατικά χειριστήρια ελέγχου) έχουν διασχίσει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και πλέον δοκιμάζονται σε πολυσύχναστους δρόμους πόλεων.
Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Mercedes, η BMW και η Volvo αναπτύσσουν τα δικά τους αυτόνομα οχήματα, δεν έχουν όμως φτάσει στο σημείο να «ξεφορτωθούν» τελείως τον οδηγό, όπως η Google.
Ήδη τρεις αμερικανικές πολιτείες (Καλιφόρνια, Νεβάδα, Φλόριντα) επιτρέπουν την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους τους, αλλά με δεδομένο ότι ο οδηγός θα έχει τα κατάλληλα χειριστήρια σε περίπτωση ανάγκης. Πάντως η Google ελπίζει ότι στο απώτερο μέλλον θα πείσει τις αρμόδιες Αρχές ότι ούτε καν αυτό δεν θα χρειάζεται.
Όμως ο διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Αυτοκίνησης του Πανεπιστημίου Στάνφορντ προειδοποίησε ότι εξαιτίας των αυτόνομων οχημάτων οι άνθρωποι σιγά-σιγά θα ξεχάσουν να οδηγούν, πράγμα επικίνδυνο σε μια επείγουσα περίπτωση, όταν ο υπολογιστής του αυτοκινήτου «κολλήσει» και χρειαστεί να αντιδράσουν οι ίδιοι.

imerisia.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο εντυπωσιακός απόπλους του "Regal Princess" από τον Πειραιά (Βίντεο)

Ενας μικρός… στόλος από ρυμουλκά χρειάστηκε για να οδηγήσει την Τρίτη το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Το «Regal Princess» ναυπηγήθηκε στην Ιταλία, έχει μήκος 330 μέτρα, 500 άτομα πλήρωμα, ζυγίζει 142.714 τόνους και στα 18 καταστρώματά του μπορεί να φιλοξενήσει 3.560 επιβάτες σε 1.780 καμπίνες.

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το παρθενικό του δοκιμαστικό ταξίδι στις 16 Μαΐου, ολοκληρώθηκε λίγες μέρες αργότερα, για να ξεκινήσει και επισήμως τη λειτουργία του, με αφετηρία το λιμάνι της Βενετίας στις 20 Μαΐου, προτού καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο πλοίαρχος Εντουαρντ Περίν έγινε δεκτός από στελέχη του ΟΛΠ, δείγμα της σημασίας που αποδίδεται στην επιλογή του Πειραιά ως ενός από τους πρώτους σταθμούς του νέου πλοίου.

Το Regal Princess θα συνεχίσει το ταξίδι του στα ελληνικά νησιά και θα επιστρέψει στον Πειραιά στις 23 Ιουνίου, όταν θα γίνει και απονομή ειδικής αναμνηστικής πλακέτας από τον ΟΛΠ.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες κατέπλευσαν στον Πειραιά συνολικά επτά κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό.

Πρώτο ήταν το Athena, ενώ ακολούθησαν τα κρουαζιερόπλοια Nieuw Amsterdam, Norwegian Spirit και Thomson Majesty. Μία ώρα αργότερα, στις 9 το πρωί, κατέπλευσε το Regal Princess, στις 10 π.μ. έφτασε το Golden Iris, ενώ λίγες ώρες αργότερα έφτασε και το κρουαζιερόπλοιο Belem.

Τα παραπάνω πλοία σηματοδοτούν την εντατικοποίηση της κρουαζιέρας, καθώς πλέον έχουμε εισέλθει στη θερινή περίοδο, οπότε και κορυφώνονται οι αφίξεις. Ο Πειραιάς αναμένεται να επωφεληθεί από τη σχετική κίνηση, έχοντας μάλιστα αναβαθμίσει τις υποδομές του, τόσο όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πλοίων, όσο και μέσω της δημιουργίας του νέου σταθμού υποδοχής επιβατών, που άρχισε τη λειτουργία του πριν από λίγους μήνες.

Δείτε τον εντυπωσιακό απόπλου του "Regal Princess":


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρεκόρ χρεών προς το Δημόσιο: Στα 66 δισ. ευρώ οι απλήρωτες οφειλές στην εφορία

Μέσα σε 4 μήνες τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 4,325 δισ. σε σχέση με την 31/12/2013 που ανέρχονταν στα 61,644 δισ. ευρώ - Από τα χρέη αυτά έχει εισπραχθεί μόλις το 10,1% έναντι μνημονιακού στόχου 16% έως το τέλος του Ιουνίου

Το δρόμο για επαναδιαπραμάτευση των όρων για ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο με την Τρόικα, «στρώνουν» τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δείχνουν ότι οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα βάρη, ούτε έχουν να πληρώσουν τις δόσεις που τους προσφέρει σήμερα η εφορία.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία εισπράξεων μέχρι και τον Απρίλιο του 2014:

-Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο αυξήθηκαν στα 66 δισ. ευρώ. Μέσα σε 4 μήνες αυξήθηκαν κατά 4,325 δισ. σε σχέση με την 31/12/2013 που έφταναν τότε στα 61,644  δισ.  ευρώ.

- Από τα χρέη αυτά έχει εισπραχθεί μόλις το 10,1% έναντι μνημονιακού στόχου 16% έως το τέλος του Ιουνίου.

-Ο αριθμός των οφειλετών του δημοσίου υπολογίζεται  σε 3,4 εκατομμύρια φορολογουμένους.

Καθώς, όμως, οι ρυθμίσεις χρεών δεν επαρκούν για να αντεπεξέλθει ο πολίτης στα χαράτσια, έχουν πατήσει φρένο ταυτόχρονα και οι φορολογικοί έλεγχοι.  Το φαινόμενο επεσήμαναν στην έκθεσή τους και οι ελεγκτές του ΚΕΠΥΟ, αποδίδοντάς το στην υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Με βάση τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ πάντως, στο α΄τετράμηνο του 2014:

- Ολοκληρώθηκαν 131 πλήρεις έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις έναντι στόχου 250 ελέγχων έως το τέλος Ιουνίου.

-Οι εισπράξεις από τους ελέγχους ανήλθαν στα επίπεδα του 29,25% έναντι στόχου 65%.

Αντιθέτως, αν ολοκληρώθηκαν μόλις 172 «μερικοί έλεγχοι»,  έναντι στόχου εξαμήνου για 340,  από τους ελέγχους αυτούς έχει εισπραχθεί το 98,5% των βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων!
Το στοιχείο αυτό υποδεικνύει ότι οι μερικοί έλεγχοι, που από φέτος επιτράπηκαν βάσει νόμου, στοχεύουν σε «έχοντες και κατέχοντες» που έχουν χρηματικά διαθέσιμα (καταθέσεις κυρίως) με αποτέλεσμα το δημόσιο να εισπράττει ό,τι βεβαιώνει.

«Γκάζι» αναμένεται να πατήσουν έτσι και οι έλεγχοι των φορολογούμενων μεγάλου πλούτου, της λίστας των εμβασμάτων αλλά και των off shore, οι οποίοι ως τώρα δεν έχουν αποδώσει τίποτε:

-Συνολικά έχουν ολοκληρωθεί 116 έλεγχοι, όταν στο εξάμηνο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 307.

-Στα άτομα μεγάλου πλούτου έχουν ολοκληρωθεί 64 έλεγχοι,

-Στα εμβάσματα 48

- Στις off shore μόλις 4!

Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού επισημαίνουν ότι άμεσα μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν άλλο 397 έλεγχοι στα άτομα μεγάλου πλούτου, 751 έλεγχοι στη λίστα των εμβασμάτων και 159 σε off shore.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΙΚΑ: Ιντερνετική ενημέρωση για συντάξεις

Καταργείται σταδιακά η αποστολή του τρίμηνου ενημερωτικού σημειώματος συντάξεων στην κατοικία των συνταξιούχων, καθώς από τις 2 Ιουνίου 2014, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ θα μπορούν να ενημερώνονται από την επομένη της ημερομηνίας που πιστώθηκε η σύνταξη καθώς και το ποσό, από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr).

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, στην εφαρμογή αυτήν αρχικά και μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα έχουν πρόσβαση οι συνταξιούχοι που διαθέτουν αριθμό μητρώου ΔΙΑΣ (Α.Μ. ΔΙΑΣ), ο οποίος αναγράφεται στο Τρίμηνο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων.

Οι συνταξιούχοι πρέπει απλώς να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας του Ιδρύματος (www.ika.gr) στις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / «ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ» και να καταχωρήσουν τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον Αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ.

Από την 1η Ιουλίου 2014 και μετά, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή και οι συνταξιούχοι στους οποίους δεν έχει γνωστοποιηθεί ο Α.Μ. ΔΙΑΣ, είτε με τους κωδικούς που τους έχουν χορηγηθεί από την Εφορία είτε με τον κλειδάριθμο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εφόσον αυτοί έχουν πιστοποιηθεί ως χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, με τη μηνιαία αυτή ενημέρωση, «εξασφαλίζεται η έγκαιρη πληροφόρηση των συνταξιούχων, εξοικονομούνται πόροι με τη μειωμένη προσέλευση των συνταξιούχων στα Υποκαταστήματά μας και υποστηρίζεται η εύρυθμη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!