EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τουρκία: Κατέρρευσε σταθμός τρένου υπό κατασκευή - Αρκετοί εργάτες τραυματίες

Το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού στην περιοχή Arifiye της επαρχίας Σαγγαρίου στην βορειοδυτική Τουρκία κατέρρευσε σήμερα το απόγευμα, προκαλώντας τον τραυματισμό «αρκετών ανθρώπων», όπως μεταδίδει η εφημερίδα Χουριέτ.

Το κτήριο ήταν υπό κατασκευή και οι τραυματίες είναι όλοι εργάτες.

Ένας από τους πέντε τουλάχιστον τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού.

Η επαρχία Σαγγάριου είναι επαρχία της βορειοδυτικής Τουρκίας που ανήκει στο διαμέρισμα του Μαρμαρά, στη Μαύρη Θάλασσα. 

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ινδία - Ελεγκτής έριξε επιβάτη στις ράγες τρένου!

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 32χρονη Ινδή, η οποία προσπάθησε να μπει στην Α' θέση επιβατικού τρένου, αλλά είχε την ατυχία να πέσει σε πολύ αυστηρό ελεγκτή που την αντιλήφθηκε και την έσπρωξε στις ράγες.

Η άτυχη γυναίκα είχε εισιτήριο για τη Β'΄θέση, ωστόσο η έλλειψη κλιματισμού την ανάγκασε να αναζητήσει καλύτερες συνθήκες για το ταξίδι της. Ο ελεγκτής δεν της έκανε όμως το χατίρι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δευτερόλεπτα πριν το τρένο αναχωρήσει από τον σταθμό στον οποίο είχε κάνει στάση, την έσπρωξε με αποτέλεσμα να τη ρίξει στις ράγες.

Επιβάτες της αμαξοστοιχίας που είδαν το περιστατικό επιτέθηκαν στον ελεγκτή, τον ακινητοποίησαν και κατόπιν τον παρέδωσαν στις αρχές. Συγγενείς του θύματος, που ονομαζόταν Ουτζουάλα Πάντεϊ, είπαν ότι ο άνδρας τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο Αμπίκα δήλωσε ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνα σε βάρος του ελεγκτή, ο οποίος ονομάζεται Σαμπάτ Σανούνχι, και ότι ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία, όχι για φόνο από πρόθεση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παράνομες οι ομαδικές απολύσεις στον ΔΟΛ τον Δεκέμβριο του 2010

Το Εφετείο Αθηνών όχι μόνο αποφάνθηκε πως ήταν ομαδικές οι απολύσεις που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2010 στην εφημερίδα «Το Βήμα», αλλά έκρινε ότι ήταν παράνομες και όλες οι ομαδικές απολύσεις που έγιναν εκείνο το διάστημα σε όλα τα έντυπα και τα μέσα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) και για όλες τις κατηγορίες προσωπικού (δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί υπάλληλοι, κ.λπ.). Έτσι, δικαιώθηκε και από το Εφετείο ο δημοσιογράφος Παναγιώτης (Τάκης) Τσιμπούκης, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2010 απολύθηκε από το Βήμα μαζί με πολλούς ακόμη συναδέλφους του που εργάζονταν στο Βήμα.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών το περασμένο έτος είχε κρίνει και πάλι παράνομες τις ομαδικές απολύσεις που έγιναν στο Βήμα, και συνεπώς άκυρη την απόλυση και του εν λόγω δημοσιογράφου. Όμως ο Δ.Ο.Λ. άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Το Εφετείο Αθηνών με τη σειρά του έκρινε και πάλι παράνομες όχι μόνο τις επίμαχες ομαδικές απολύσεις στο Βήμα, αλλά όλο το πακέτο των απολύσεων που είχαν γίνει το διάστημα εκείνο στις επιχειρήσεις της Δ.Ο.Λ. Α.Ε. Οι ομαδικές αυτές απολύσεις που έγιναν τότε στον Δ.Ο.Λ. –και που ξεπερνούσαν κατά πολύ τις 30 που έγιναν στο Βήμα– ήταν παράνομες, υπογραμμίζει το Εφετείο.
Συγκεκριμένα, το Εφετείο αποφάνθηκε ότι ο Δ.Ο.Λ., με τις απολύσεις που έκανε τον Δεκέμβριο του 2010, υπερέβη το επιτρεπόμενο από τον νόμο περί ομαδικών απολύσεων (Ν. 1387/1983) όριο χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες, τόσο από την ενωσιακή όσο και από την ελληνική νομοθεσία, διαδικασίες.

Ο Δ.Ο.Λ., σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, είχε την υποχρέωση, πριν προβεί σε ομαδικές απολύσεις, να τηρήσει την προβλεπόμενη από τον νόμο περί ομαδικών απολύσεων διαδικασία της ενημέρωσης και της διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, με σκοπό την αποφυγή όλων ή μέρους των απολύσεων, ή έστω την άμβλυνση των συνεπειών τους.

Ωστόσο, ο Δ.Ο.Λ., όπως έκρινε το Εφετείο, παραβιάζοντας την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, παρέκαμψε την προβλεπόμενη διαδικασία και προέβη στις ομαδικές απολύσεις παρανόμως.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΑΤ επιτέθηκαν σε καθαρίστριες και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη


Απρόκλητη επίθεση δέχθηκαν από τα ΜΑΤ οι καθαρίστριες έξω από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ενώ επίθεση δέχτηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη. Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουν τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις επιφύλαξαν "θερμή" υποδοχή στον Ειδικό Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στη Θεσσαλονίκη.

Οι υπό διαθεσιμότητα ή απολυμένοι εργαζόμενοι, υπό τον ασφυκτικό κλοιό των δυνάμεων καταστολής, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εμπορικό Επιμελητήριο, στην Τσιμισκή, όπου ο Χ. Θεοχάρης μίλησε με θέμα την "ηθική δεοντολογία". Οι καθαρίστριες κατηγορούν τον Χ. Θεοχάρη για εμπαιγμό, καθώς αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση που επιβάλλει την επαναπρόσληψή τους. "Δεν μπορεί ο κ. Θεοχάρης να μιλά για ηθική δεοντολογία όταν αρνείται να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου για την επαναπρόσληψη 595 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, όταν με απόφαση του μας πετάει στο Καιάδα" δηλώνουν οι καθαρίστριες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που διοργανώνουν την κινητοποίηση αυτή.

Οι καθαρίστριες από Θεσσαλονίκη και από Λάρισα κρατούν πανό το οποίο γράφει "Για ποια ηθική δεοντολογία μιλάτε κε Θεοχάρη"; Στο πλευρό τους βρίσκονται σχολικοί φύλακες και καθηγητές.
Στην Αθήνα, το πρωί, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, ζητώντας να επιτρέψουν στην εργασία τους.
Με το σύνθημα "Έχουμε απόφαση που μας δικαιώνει, Στουρνάρα – Σαμαρά ο χρόνος σας τελειώνει", κλιμακώνουν τον αγώνα τους, με ορίζοντα την 10η Ιουνίου οπότε εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η προσφυγή του Δημοσίου για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου που τις δικαιώνει..

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δομημένα ομόλογα: Ένοχοι όλοι, πλην ενός κατηγορουμένου

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του πρώην ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιου Παπαδόπουλου, στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων -υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη από το 2007.
Η διαδικασία συνεχίζεται με την κρίση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τον άλλοτε ειδικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιο Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιο Σημαιοφορίδη και τη διευθύντρια του ταμείου, Παναγιώτα Καραδήμα, τους πρώην υπεύθυνους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη, καθώς και τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΠΟΚΑ, Κωνσταντίνο Χρηστίδη.

Ενόχους, επίσης, έκρινε και τους εκπρόσωπους των χρηματιστηριακών εταιριών και της τράπεζας που ενεπλάκησαν στην διαδρομή του ομολόγου που, κατά τη δικογραφία έφθασε υπερκοστολογημένο στα Ταμεία.

Συγκεκριμένα, ένοχοι κρίνονται οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», Γιώργος Αποστολίδης και Θεόδωρος Πρινιωτάκης (σ.σ. ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει), ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Χρηματιστηριακή, Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan, Χάρης Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης και το στέλεχος της Hyppovereinsbank, Ν. Μπούγος.

Η ενοχή των παραπάνω προσώπων αφορά κατά περίσταση για τα εξής αδικήματα: Απάτη από κοινού, απιστία στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή και εγκληματική οργάνωση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό – Οι ατομικοί λογαριασμοί «κρύβουν» περικοπές στις συντάξεις

Ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό – Οι ατομικοί λογαριασμοί «κρύβουν» περικοπές στις συντάξεις
Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο

Η επόμενη «μέρα» για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, περιλαμβάνει αλλαγές που θα επηρεάσουν χιλιάδες πολίτες, χωρίς όμως αυτές να έχουν ακόμα καθοριστεί πλήρως.

Η τρόικα, έχει δώσει σαφείς εντολές προς το υπουργείο Εργασίας, έτσι ώστε οι αλλαγές να εστιαστούν στον πολυκερματισμό των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο μέλλον, με ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες μειώσεις ειδικά στις επικουρικές συντάξεις.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας έχουν ζητήσει άμεσα να μειωθούν τα ταμεία και να εφαρμοστεί ο ατομικός λογαριασμός ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους. Η συγχώνευση των ταμείων θα γίνει με εφαρμογή ενιαίων παροχών, κάτι που κρύβει νέες περικοπές στις συντάξεις.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ζητηθεί να υπάρξουν προτάσεις που θα κατατεθούν στη μίνι – διαπραγμάτευση του Ιουλίου, αλλά και συγκεκριμένες αναλογιστικές μελέτες, για το βασικό σκέλος της διαπραγμάτευσης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Από τις μελέτες αυτές, θα οριοθετηθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, που θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, έως το τέλος του έτους.

Ειδικότερα οι αλλαγές που ετοιμάζονται στο υπουργείο Εργασίας είναι οι εξής:

*Περιορίζεται ο αριθμός των ταμείων. Στόχος είναι να δημιουργηθούν τρία ταμεία σε ένα φορέα , τα οποία θα καλύπτουν κύρια, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ

*Οι βασικές συνταξιοδοτικές παροχές θα έχουν περιορισμένη συμμετοχή του κράτους. Θα υπάρχει η κρατική σύνταξη, αλλά τα όποια επιπλέον ποσά θα προκύπτουν από την υπάρξει ατομικών μεριδίων ασφάλισης.

 *Θα υπάρξουν ατομικοί λογαριασμοί, με στόχο ο κάθε ασφαλισμένος να εισπράττει στο τέλος του εργασιακού του βίου, το ακριβές ποσό των εισφορών που έχει καταβάλλει και μόνο.

*Η συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης αυξάνεται, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ένας επιπλέον «πυλώνας» στήριξης του ασφαλιστικού συστήματος.

*Παρεμβάσεις στις συντάξεις με βάση τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Το μέτρο αφορά σε πρώτη φάση τις επικουρικές συντάξεις. Ουσιαστικά θα προκύψει ένας νέος τρόπος υπολογισμού κύριας και επικουρικής σύνταξης καθώς το ασφαλιστικό σύστημα θα γίνει κεφαλαιοποιητικό, με ατομικούς λογαριασμούς για κάθε ασφαλισμένο, από αναδιανεμητικό που ήταν έως τώρα.

Η συμμετοχή του κράτους θα περιοριστεί στα όρια μιας κρατικής σύνταξης. Θα δοθεί η δυνατότητα αναβάθμισης των επαγγελματικών ταμείων και του ρόλου τους, σε μια προσπάθεια να υπάρξει σύνδεση με την ιδιωτική ασφάλιση. Θα υπάρξει και η ξεχωριστή ενεργοποίηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών για όσους επιθυμούν επιπλέον παροχές, πέραν εκείνων που προσφέρει το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οικογενειακά επιδόματα οι δικαιούχοι οδηγίες για το Α21

Οικογενειακά επιδόματα οι δικαιούχοι οδηγίες για το Α21 Τον Ιούνιο θα λάβουν τα οικογενειακά επιδόματα όσοι έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις για το 2014 έχουν εκκαθαριστεί μέχρι τα μέσα του Ιουνίου και έχουν παράλληλα υποβάλει την αίτηση Α21 που είναι απαραίτητη για τα επιδόματα. Την πρώτη δόση έχουν λάβει ήδη οι δικαιούχοι του 2013 αλλά οι δικαιούχοι που θα λάβουν για πρώτη φορά το 2014 τα επιδόματα πρέπει να ολοκληρώσουν την διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Οι δικαιούχοι για τα οικογενειακά επιδόματα που έχουν κάνει το Α21 και έχει εκκαθαριστεί η αίτηση τους μπορούν μέσω εφαρμογής του ΟΓΑ να ελέγχουν την πορεία της αίτησης τους και να ξέρουν πότε θα λάβουν τα χρήματα. Πληροφορίες για τις αιτήσεις από την εφαρμογή του ΟΓΑ για τα επιδόματα του έτους 2014 θα είναι διαθέσιμες μέσω της παρούσας εφαρμογής τον επόμενο μήνα της υποβολής του εντύπου Α21. για να μπείτε στην εφαρμογή πατήστε εδώ

Ποιοι δικαιουνται τα οικογενειακά επιδόματα (επίδομα τέκνων και πολυτεκνικά επιδόματα) το 2014 Επίδομα τέκνων 2014 Το ποσό του επιδόματος καθορίζεται ανάλογα με το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και ανέρχεται μέχρι του ποσού των σαράντα (40) ευρώ το μήνα για κάθε τέκνο. Καταβάλλεται ανά τρίμηνο, την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου, με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ. του δικαιούχου.

Η καταβολή του πρώτου τριμήνου κάθε έτους πραγματοποιείται μαζί με τα επιδόματα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού. Το επίδομα δικαιούται η οικογένεια:

− Από 1-1-2013, για τέκνα που γεννήθηκαν μέχρι 31-12-2012 και

− Από την 1η του μήνα του επόμενου εκείνου της γέννησης, για τέκνα που γεννήθηκαν ή θα γεννηθούν εντός του έτους 2013 .
Το ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες Χορηγείται μόνο σε οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα και το ποσό του ανέρχεται στα πεντακόσια (500) ευρώ ετησίως για κάθε τέκνο. Καταβάλλεται σε τρεις (3) δόσεις, κατά τα οριζόμενα ανωτέρω για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

1. Η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος από τον υπόχρεο της οικογένειας.

2. Η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφημένου εντύπου Α21 Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης για την χορήγηση των επιδομάτων, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

3. Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα.

4. Τα εξαρτώμενα τέκνα να ευρίσκονται στην Ελλάδα.

Ως εξαρτώμενα τέκνα οικογένειας, για τα οποία καταβάλλονται τα επιδόματα, νοούνται:

α) Τέκνα φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, που είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Για τέκνα που φοιτούν σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους, που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέραν της συμπλήρωσης του 24ου έτους της ηλικίας τους.

β) Τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω που έχουν συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας τους.

γ) Τέκνα των συζύγων από άλλο γάμο, εφόσον αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και ο/η πρώην σύζυγος -άλλος γονέας δεν επιδοτείται για τα τέκνα αυτά.

δ) Ορφανά και από τους δύο γονείς τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια

 Εισοδηματικό κριτήριο:

α) Για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων λαμβάνονται υπόψη ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων, η κλίμακα ισοδυναμίας, το ισοδύναμο εισόδημα και η εισοδηματική κατηγορία. Ως κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται το σταθμισμένο άθροισμα των μελών της οικογένειας. Ο ένας γονέας έχει στάθμιση 1, ο άλλος γονέας έχει στάθμιση 1/3 και κάθε εξαρτώμενο τέκνο έχει στάθμιση 1/6. Ως ισοδύναμο εισόδημα ορίζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα διαιρεμένο με την κλίμακα ισοδυναμίας.

Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται αναλόγως του ισοδύναμου εισοδήματος σε τρεις εισοδηματικές κατηγορίες, ως εξής: (α) ΄Εως έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ που λαμβάνουν το πλήρες επίδομα, (β) από έξι χιλιάδες και ένα (6.001) ευρώ έως δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ που λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος και (γ) από δώδεκα χιλιάδες και ένα (12.001) ευρώ έως δεκαοκτώ χιλιάδες (18.000) ευρώ που λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος. Για τον υπολογισμό της εισοδηματικής κατηγορίας λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Παραδείγματα: Οικογένεια (δυο γονείς) με δύο εξαρτώμενα τέκνα και εισόδημα 16.000 ευρώ.

Κλίμακα ισοδυναμίας : 1 + 1/3 + 1/6 + 1/6 = 1,666 Ισοδύναμο εισόδημα : 16.000/1,666 = 9.604

Εισοδηματική κατηγορία : Β Οικογενειακό επίδομα: 80 x (2/3) = 53,3 ευρώ το μήνα. Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και εισόδημα 6.000 ευρώ. Κλίμακα ισοδυναμίας : 1 + 1/6= 1,166 Ισοδύναμο εισόδημα : 6.000 /1,166 = 5.143 Εισοδηματική κατηγορία :

Α Οικογενειακό επίδομα: 40 ευρώ το μήνα Το ειδικό επίδομα καταβάλλεται εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ για τις οικογένειες με τρία τέκνα, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τις οικογένειες με τέσσερα τέκνα και κατά τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ για κάθε επί πλέον τέκνο για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα.

Οδηγίες για το Α21 Η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2014 ξεκίνησε από την Παρασκευή 21/3/2014 και οι αιτούντες μπορούν να υποβάλλουν μετά την οριστική υποβολή της φορολογικής δήλωσης . Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση - δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (Ε1). Διευκρινίζεται ότι, όσοι υπέβαλαν αίτηση το έτος 2013 για τη χορήγηση Οικογενειακών Επιδομάτων, πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία, διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας στο Α21 τυχόν αλλαγές, που εμφανίζουν τα στοιχεία τους.

Μετά την οριστική υποβολή του Α21, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους και για τα τυχόν δικαιολογητικά που πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ, μέσω της ειδικής εφαρμογής με τίτλο: "Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων", που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για τα Οικογενειακά Επιδόματα 2014 του ΟΓΑ Ο έλεγχος των αιτήσεων για το 2014 θα είναι διαθέσιμος μέσω της εφαρμογής του ΟΓΑ τον επόμενο μήνα της υποβολής του εντύπου Α21. Οδηγίες για την συμπλήρωση του Α21

Το έντυπο Α21 αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης χρησιμοποιείται για τη χορήγηση είτε μόνο του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (οικογένειες με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα), είτε και του ειδικού επιδόματος (οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα). Αιτών / δικαιούχος των επιδομάτων είναι ο υπόχρεος σε υποβολή του εντύπου Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Για τη συμπλήρωση του εντύπου Α21 ο αιτών θα πρέπει να γνωρίζει: · Τον αριθμό οικογενειακής μερίδας από το δημοτολόγιο του Δήμου στην Ελλάδα όπου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη με κανονική εγγραφή (όχι ενδεικτική).

Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης αναζητείται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία. · Τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού του σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., όπου θα πιστώνεται το ποσό των επιδομάτων. ·

Τους ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας. Ειδικότερα ο ΑΜΚΑ του αιτούντα/δικαιούχου είναι υποχρεωτικός, προκειμένου να δικαιωθεί και να εισπράξει τα επιδόματα. ·

 Tην ονομασία του Δήμου, της Δημοτικής Ενότητας και της Δημοτικής/Τοπικής Κοινότητας, όπου κατοικεί (σύμφωνα με τον ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης»). Διευκρινίσεις για την συμπλήρωση ορισμένων πεδίων/ερωτήσεων: ·

Τα πεδία «Χώρα Γέννησης», «Χώρα Διαμονής» και «Χώρα Υπηκοότητας» συμπληρώνονται,επιλέγοντας από την λίστα το ακριβές όνομα της χώρας π.χ. Γαλλία ·

Τα πεδία που αφορούν στα στοιχεία του δημοτολογίου («Νομός» δημότη, «Δήμος» δημότη και«Αριθμ.οικογ.μερίδας») συμπληρώνονται μόνο για τα μέλη της οικογένειας που είναι εγγεγραμμένα σε δημοτολόγιο Δήμου στην Ελλάδα. ·

Το πεδίο «Σπουδαστής/Φοιτητής» συμπληρώνεται για τέκνο άνω των 18 και κάτω των 19 ή 24 ετών, ανάλογα με την περίπτωση. ·

Το πεδίο «Ποσοστό αναπηρίας» δε συμπληρώνεται, εάν το τέκνο δεν είναι ανάπηρο ·

Τα πεδία «Κύρια ευθύνη διατροφής» και «Αποκλειστική ευθύνη διατροφής» συμπληρώνονται όταν ο αιτών είναι διαζευγμένος ή σε διάσταση ή όταν το τέκνο είναι από προηγούμενο γάμο ή αναγνωρισθέν. ·

Η ερώτηση 4.
«Διαμένετε μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα;», απαντάται υποχρεωτικά από όλους τους αιτούντες. · Ο αριθμός IBAN λογαριασμού Τραπέζης συμπληρώνεται υποχρεωτικά από όλους τους αιτούντες. Συμπλήρωση του πίνακα με τα δικαιολογητικά (επισυνάπτεται στο έντυπο Α21): Ο αιτών επιλέγει υποχρεωτικά τα δικαιολογητικά, από τα οποία αποδεικνύονται όσα έχει δηλώσει προηγουμένως στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση και τα οποία πρέπει να είναι διαθέσιμα όταν του ζητηθούν.

Ειδικότερα:

α) Η μόνιμη και συνεχής διαμονή του αιτούντα/δικαιούχου στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία (2003-2012) αποδεικνύεται κατά βάση από την αδιάλειπτη υποβολή του εντύπου Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα τελευταία 10 έτη και επαληθεύεται αυτόματα από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Εάν για κάποια έτη δεν βρεθεί έντυπο Ε1, θα καλείται ο αιτών να συμπληρώσει ένα ή περισσότερα από τα δικαιολογητικά Α.2 - Α.10, για την απόδειξη της διαμονής του στην Ελλάδα κατά τα έτη αυτά. Το δικαιολογητικό Α.11 («Άλλο δικαιολογητικό.») συμπληρώνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις (όταν ο αιτών δεν διαθέτει κανένα από τα δικαιολογητικά Α2 έως Α10).

β) Τα δικαιολογητικά Β.1 και Β.2 του πίνακα Β αφορούν οικογένειες ομογενών και αλλοδαπών και συνεπώς δεν απαιτείται η συμπλήρωσή τους από αιτούντες που είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγιο στην Ελλάδα, καθώς για αυτούς η αναζήτηση του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης διενεργείται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία.

γ) Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά του πίνακα Β καθώς και τα δικαιολογητικά του πίνακα Γ συμπληρώνονται κατά περίπτωση.

www.dikaiologitika.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής και Θεσσαλονίκης

Ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής και Θεσσαλονίκης Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 29 Μαΐου, στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής η συζήτηση του σχεδίου νόμου για το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις».

Τα δύο ρυθμιστικά σχέδια που κατέθεσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, αποτελούν τον οδικό χάρτη για τα επόμενα 20 χρόνια, με βασική στρατηγική επιδίωξη τη βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της οικονομικής προόδου, της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται η προτεινόμενη ρύθμιση για τον σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, με την οποία ορίζεται το κανονιστικό πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να πραγματοποιηθούν σύγχρονες αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα συγκροτούν το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, με κύριο φορέα την ΑΕΚ. «Τα Νέα Ρυθμιστικά Σχέδια "Αθήνας- Αττικής" και "Θεσσαλονίκης" θωρακίζουν με ένα ισχυρό Χωρικό Σχεδιασμό το σχεδόν 50% του πληθυσμού της χώρας και το 75% της παραγωγικής της δύναμης» ανέφερε σχετικά ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης. Ο υπουργός έκανε λόγο για τη θεσμοθέτηση στρατηγικών επιλογών για «αλληλένδετες δράσεις, που δίνουν ουσιαστικές απαντήσεις στα καίρια ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, αειφορίας, αστικής αναζωογόνησης, πολιτισμού, ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας, αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών και κοινωνικής συνοχής».

Επισήμανε δε, ότι το τελικό σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της Επιχείρησης Εθνικής Χωρικής Ανασυγκρότησης, το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, «δημιουργεί νέο δημόσιο πλούτο και θέσεις εργασίας, σε μια Ελλάδα που ξεπερνά την κρίση και δεν στηρίζεται πλέον σε δανεικά, αλλά αξιοποιεί τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που είναι το περιβάλλον και οι άνθρωποί της».

Τέλος, το ΥΠΕΚΑ υπογραμμίζει ότι στόχος είναι να αποκτήσουν η Αττική και η ευρύτερη περιοχή τής Θεσσαλονίκης, σύγχρονα ρυθμιστικά σχέδια, που θα ανταποκρίνονται στις εξελίξεις και θα εκφράζουν τις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατηγορούμενη η Ελλάδα για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων

Κατηγορούμενη η Ελλάδα για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων Για παραβίαση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, παραπέμπεται για τρίτη φορά η Ελλάδα στη σύνοδο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας που ξεκινάει αύριο στη Γενεύη. Η Ελλάδα κατατάσσεται στη «μαύρη» λίστα των χωρών με σοβαρές παραβιάσεις των εργασιακών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως είναι το Μπαγκλαντές, ο Νίγηρας, η Υεμένη, η Δομινηκανική δημοκρατία και η Λευκορωσία.

Η αρχική προσφυγή για το θέμα έχει γίνει από τη ΓΣΕΕ ήδη από το 2010 και αναφέρεται σε μια σειρά από μνημονιακούς νόμους και αποφάσεις, που την τελευταία τετραετία έχουν περιορίσει δραματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στη σύνοδο πρόκειται να τονιστεί η ασυμβατότητα του ελληνικού Συντάγματος με τις κυρωμένες διεθνείς συμβάσεις εργασίας, που έχουν οδηγήσει σε εργασιακή απομόνωση, φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού. Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται και σχετικό ψήφισμα από το 3ο Συνέδριο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Αλληλεγγύη για την Ελλάδα».

Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για πλήρη αποδόμηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, που επιβλήθηκε από την τρόικα, την ώρα που ασκούνται πιέσεις για να ιδιωτικοποιηθούν βασικά δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, όπως είναι η ενέργεια και το νερό. Σημειώνει επίσης ότι το απαράδεκτο επίπεδο της ανεργίας, της μακροχρόνιας ανεργίας και της ανεργίας των νέων, μαζί με την ανθρωπιστική κρίση που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα, διαψεύδουν τα πρόσφατα σενάρια επιτυχία. Επίσης, γίνεται λόγος για να ανακληθούν οι αντιδημοκρατικές, αντικοινωνικές, αντεργατικές και αναποτελεσματικές μνημονιακές πολιτικές και να υιοθετηθούν πολιτικές για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, τη δημιουργία ποιοτικής απασχόλησης, τη διασφάλιση δίκαιων αμοιβών και βιώσιμων υπηρεσιών υγείας και συνταξιοδοτικών συστημάτων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Της… ανάπτυξης – Στάση πληρωμών κήρυξε το εθνικό κτηματολόγιο

Eικόνα πλήρους απαξίωσης του εθνικού κτηματολογίου, αποκαλύπτει η στάση πληρωμής που έχει κηρύξει η εταιρεία, την ώρα που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η επιτάχυνση του έργου και η ολοκλήρωσή του μέχρι το 2020. Διαψεύδονται παταγωδώς οι κυβερνητικές εξαγγελίες των προηγούμενων μηνών που διαβεβαίωναν ότι το έργο ανεβάζει ρυθμούς απαλλαγμένο από τα εμπόδια και την γραφειοκρατία των προηγούμενων ετών.

Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική εξέλιξη που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά, όταν είναι γνωστό ότι στο ταμείο της ΕΚΧΑ υπάρχουν από τα προηγούμενα προγράμματα κτηματογράφησης περίπου 250 εκ. ευρώ. Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι απέγιναν οι συγκεκριμένοι πόροι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι το ποσό έχει εγγραφεί στο πλεόνασμα ή έχει καλύψει αντίστοιχα μνημονιακές υποχρεώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου τεχνικών επιστημόνων της εταιρείας (μηχανικών και δικηγόρων) έχουν παγώσει όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τις 28 μελέτες που είχαν εξαγγελθεί από τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το άνοιγμα το οικονομικών προσφορών των υποψηφίων εκκρεμεί από την Μεγάλη Τρίτη, ωστόσο οι διαδικασίες έχουν μπει σε βαθιά κατάψυξη εξαιτίας της πρωτοφανούς καθυστέρησης που έχει παρατηρηθεί στην έγκριση του προϋπολογισμού της εταιρείας για το 2014, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται μόνο η μισθοδοσία.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ILO: Αυτό είναι το success story της καταστροφικής κυβέρνησης του πανηγυριού….

“ Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, η ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει το 27,6%, ενώ για το 2014 η πρόβλεψη είναι δυσοίωνη και αναμένεται να αγγίξει το 28%, για να αρχίσει να μειώνεται σταδιακά από το 2015 και μετά και να φτάσει το 2018 στο 24% ”


Την πραγματικότητα, σε ότι αφορά την ανεργία στην Ελλάδα, καταγράφει σε έκθεσή της η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO), η οποία κατατάσσει τη χώρα στην πέμπτη θέση του κόσμου για το 2013.

Σύμφωνα με την ILO, η ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει το 27,6%, ενώ για το 2014 η πρόβλεψη είναι δυσοίωνη και αναμένεται να αγγίξει το 28%, για να αρχίσει να μειώνεται σταδιακά από το 2015 και μετά και να φτάσει το 2018 στο 24%.

Η Ελλάδα, βρίσκεται μπροστά μόνο από τη Μαυριτανία με την ανεργία να βρίσκεται στο 30,9%, τα Σκόπια με 29,7%, τη γαλλική Reunion, κοντά στη Μαδαγασκάρη με 29% και τη Βοσνία με 28,6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πρώτη δεκάδα μαζί με την Ελλάδα βρίσκεται και η Ισπανία με ποσοστό ανεργίας που αγγίζει το 26,7%.



πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στους 22 οι τραυματίες από την ανατροπή υπεραστικού λεωφορείου

Στους 22 οι τραυματίες από την ανατροπή υπεραστικού λεωφορείου Στους 22 έχουν ανέλθει οι τραυματίες που έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας, μετά την ανατροπή του υπεραστικού λεωφορείου με 30 επιβάτες, σήμερα το πρωί στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αρχική διακομιδή των τεσσάρων τραυματισμένων επιβατών στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας», στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, άλλοι 18 επιβάτες, στους οποίους προηγουμένως είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες στο τόπο του ατυχήματος, από τους γιατρούς του ΕΚΑΒ. Όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος, εκτός από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Πατρών, αναμένεται να γίνει και πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στα ελαστικά του οχήματος, ή σε μηχανικά του μέρη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ως σοβαρό ενδεχόμενο, να έσκασε ένα από τα μπροστινά λάστιχα του λεωφορείου, με αποτέλεσμα το όχημα βγει εκτός δρόμου και μέσω του πρανές να σύρθηκε μέχρι τον παράδρομο της περιμετρικής, στο ύψος της Οβρυάς.

πηγη






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τροχαίο με ΚΤΕΛ έξω από την Πάτρα – πέντε τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο των ΚΤΕΛ σημειώθηκε έξω από την Πάτρα το πρωί της Πέμπτης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πέντε επιβάτες έχουν τραυματιστεί, αλλά είναι εκτός κινδύνου.

Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που εκτελούσε δρομολόγιο από τον Πύργο για την Πάτρα, έπεσε υπό άγνωστες συνθήκες από την περιφερειακή οδό στον παράδρομο της εθνικής οδού, στό ύψος του κόμβου της Οβρυάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί πέντε επιβάτες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο λεωφορείο, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τροπολογία για εταιρεία του πρώην διευθυντή της Πολ. Άν. φορτώνει το ΙΚΑ με χρέη εκατομμυρίων

“ Όπως προκύπτει από την τροπολογία και την συνοδευτική έκθεση, τα Ναυπηγεία Σύρου οφείλουν συνολικά 10 εκατ. ευρώ (σ.σ πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και καθώς θα πληρώνουν 70.000 ευρώ το μήνα, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2017 θα έχουν εξοφλήσει συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποιούνται ”
Φιλί ζωής στον επιχειρηματία Νίκο Ταβουλάρη και πρώην στενό συνεργάτη του σημερινού πρωθυπουργού (ήταν ο διευθυντής της Πολιτικής Άνοιξης) δίνει η κυβέρνηση με την πρώτη μετεκλογική τροπολογία που πέρασε εμβόλιμα σε άσχετο νομοσχέδιο εξαιρώντας τα Ναυπηγεία Σύρου από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και, παράλληλα  αναστέλλοντας κάθε καταδιωκτικό μέτρο εναντίον των υπευθύνων για όλες τις ναυπηγικές επιχειρήσεις (Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Σύρου κ.α) για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η συγκεκριμένη τροπολογία έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει επίθεση σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, με το επιχείρημα ότι είναι ένας τρόπος ώστε να υποστηριχθεί έμπρακτα η παραπαίουσα ναυπηγική βιομηχανία της χώρας και να διασωθούν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στον κλάδο. Στην προκειμένη περίπτωση για το Νεώριο Σύρου θα βάλει φρένο στις κατασχέσεις των χρημάτων που μπαίνουν στο ταμείο της εταιρείας από το ΙΚΑ και άλλους φορείς του δημοσίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχει, και θα διευκολύνει την αποπληρωμή σημαντικού μέρους των οφειλών σε τουλάχιστον 400 εργαζόμενους του ναυπηγείου Σύρου που όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμεναν απλήρωτοι. Η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας αποτελεί προϋπόθεση για να εισρεύσουν στο Νεώριο περί τα 2,5 εκατ. ευρώ από εργασίες κατασκευής δεξαμενών του πολεμικού ναυτικού.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία που πέρασε στο νομοσχέδιο για την «καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας» και υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Δικοσύνης Χ. Αθανασίου προβλέπεται ότι κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας τα Ναυπηγεία Σύρου θα μπορούν να έχουν αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλουν κάθε μήνα το 0,70% των ασφαλιστικών εισφορών που χρωστούσαν μέχρι και τις 30 Απριλίου 2014 και παράλληλα από εδώ και πέρα θα καταβάλουν κανονικά τις εισφορές των περίπου 400 τακτικών και έκτακτων εργαζομένων που απασχολούν.

Όπως προκύπτει από την τροπολογία και την συνοδευτική έκθεση, τα Ναυπηγεία Σύρου οφείλουν συνολικά 10 εκατ. ευρώ (σ.σ πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και καθώς θα πληρώνουν 70.000 ευρώ το μήνα, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2017 θα έχουν εξοφλήσει συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποιούνται.

Από την προτεινόμενη ρύθμιση το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και άλλοι ασφαλιστικοί φορείς θα γράψουν ζημιά 12,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 7,5 εκατ. ευρώ θα προκύψουν από το ευνοϊκό καθεστώς είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα Ναυπηγεία Σύρου και άλλα 5 εκατ. ευρώ από την αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ναυπηγικό τομέα.

Με την ίδια τροπολογία παράλληλα αναστέλλονται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017 όλες οι πράξεις διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης για τις συγκεκριμένες οφειλές, κάθε ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων (φυλάκιση ή χρηματική ποινή) και παράλληλα παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015 (έληξε στις 31.12.2013) η προθεσμία αναστολής λήψης αναγκαστικών μέτρων κατά επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς ναυπήγησης, μετατροπής, επισκευής και συντήρησης πλοίων για οφειλές προς το ΙΚΑ και λοιπούς ασφαλιστικούς φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο χορός των απολύσεων συνεχίζετε.

Ο χορός των απολύσεων συνεχίζετε.
 

ΘΕΜΑ: «Διαγραφή προσωπικού» Αριθ. Πρωτ.: 790/29.05.2014

Άλλοι 10 συνάδελφοι απολύονται μετά από τους  ελέγχους. Η διοίκηση εφαρμόζει πιστά τις εντολές της Τρόικα και του Υπουργείου
.  



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραιτούνται οι πετυχημένοι;

Επειδή κάποιοι κακοπροαίρετοι γλυκαθήκατε από την παραίτηση Κουβέλη από τη θέση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς και ζητάτε και την παραίτηση Βενιζέλου, σας ενημερώνω ότι θα μείνετε με την όρεξη.
 

Έχετε ακούσει ποτέ να παραιτούνται οι πετυχημένοι ηγέτες; Ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος έλαβε 8% στις Ευρωεκλογές. Το αντιλαμβάνεστε; 8%. Ποιος ο λόγος να παραιτηθεί;
 
Τώρα που ο ελληνικός λαός τον αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία; Που θα βρει καλύτερο αντιπρόεδρο ο Σαμαράς; Φεύγουν οι θριαμβευτές των εκλογών; 
 
Λοιπόν, σοβαρευτείτε και ελάτε «χωρίς ηγεμονισμούς» να στηρίξετε...
τον Βαγγέλη μας, τον Βαγγέλη ολόκληρης της Ελλάδας. Κι αν στις επόμενες εκλογές οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ στο 2% και ο Βαγγέλης πάρει 2,5%, πάλι να είστε εκεί για να τον αποθεώσετε.

Βαγγέλης για πάντα. Απολύτως.
 


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόταση για μείωση της αξίας του χρέους κατά 50%

«Η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει να συμφωνήσει σε αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της προς τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ με την αύξηση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους της σε 75 χρόνια και τη μείωση του σταθερού επιτοκίου για το χρέος της. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της καθαρής παρούσας αξίας του χρέους κατά 50%» ανέφερε ο καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business στο New York University Νικόλαος Οικονομίδης, μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) με τίτλο «Η Οικονομική Κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο κ. Οικονομίδης ξεκίνησε την ομιλία του, αναφερόμενος στους βασικούς λόγους δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα βασικά βήματα που έχουν γίνει και τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά και τα εμπόδια στην εξέλιξή της και το μέλλον της Ένωσης. 

Σημείωσε ότι η οικονομική κρίση του 2008 βρήκε την ΕΕ απροετοίμαστη και υπογράμμισε τις αδυναμίες των διαδικασιών οικονομικής και πολιτικής ολοκλήρωσής της.

Η κρίση εκδηλώθηκε λόγω των υψηλών δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του υψηλού δημοσίου χρέους (δημοσιονομική κρίση και κρίση χρέους), είπε, ενώ υπογράμμισε το πρόβλημα της χαμηλής παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα. 

Η ΕΕ διαπραγματεύθηκε μέτρα που οδήγησαν στη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, σε σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στη διάσωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο. 

Παρά την έλλειψη ευελιξίας στην εφαρμογή πολιτικών και στις καθυστερήσεις λόγω διαφωνιών, η ΕΕ προέβη στη δημιουργία του EFSM, EFSF και του μηχανισμού διάσωσης ESM. Επί του παρόντος, η Ιρλανδία ανακάμπτει και έχει εγκαταλείψει το πρόγραμμα, επίσης και η Πορτογαλία είναι πολύ κοντά, ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν δείξει με τη σειρά τους πολλά θετικά σημάδια ανάκαμψης, σημείωσε.

Ο κ. Οικονομίδης επισήμανε ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμοστούν σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, της λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, της απλοποίησης των διαδικασιών της κεντρικής κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις, της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, της μεταρρύθμισης στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, του περιορισμού της φοροδιαφυγής, της δημιουργίας φορολογικών δικαστηρίων που θα λαμβάνουν αποφάσεις σε διάστημα 6 μηνών και ενδεχομένως την απαλλαγή της φορολογίας για νέες επιχειρήσεις.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Οικονομίδης αναφέρθηκε στην Ευρώπη, η οποία με πολλούς τρόπους φαίνεται να βγαίνει από την κρίση πιο ενωμένη, δημιούργησε μηχανισμούς διάσωσης και δρομολογεί την τραπεζική ένωση. 

Ωστόσο, είπε, δεν επέτυχε να εφαρμόσει συνολικές λύσεις για όλες τις χώρες, ενώ δημιούργησε ad-hoc κανόνες κατά περίπτωση για την αντιμετώπιση της κρίσης. 

Ο κ. Οικονομίδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ΕΕ βγαίνει ισχυρότερη από την κρίση, αλλά απαιτείται να δημιουργήσει θεσμούς, όπως ενιαίους κανόνες για τα τραπεζικά συστήματα, κανόνες για τη λειτουργία του ESM, ενιαίο φορολογικό σύστημα, δημιουργία ευρωομολόγων, καθώς και ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέος »Γολγοθάς» για το Κοινωνικό Μέρισμα

Το email αναφέρει στους παραλήπτες ότι η παροχή της ΔΕΗ που έχουν δηλώσει έχει »καταχωρηθεί» σε άλλη αίτηση .Το email που έχει στην διάθεση του το dikaiologitika.gr έχει σταλεί σε πολλούς αιτούντες και τους ενημερώνει να προχωρήσουν εντός επτά ημερών σε διαγραφή και εκ νέου αίτηση με την σωστή παροχή.

Η ΓΓΔΕ με το email »ειδοποιητήριο» καλεί τους αιτούντες για το κοινωνικό μέρισμα εντός επτά ημερών να προχωρήσουν σε διαγραφή εκ νέου αίτηση αλλά με σωστή την παροχή της ΔΕΗ . Εδώ »γεννιέται» όμως ένα ερώτημα .

Τι θα γίνει όσοι αιτούντες έχουν δηλώσει την σωστή παροχή δεν έχουν πάρει το μέρισμα και λαμβάνουν αυτό το email .

Σύμφωνα με email που λαμβάνουν από το πρωί δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτές που οι αιτούντες έχουν δηλώσει την σωστή παροχή Το τηλεφωνικό κέντρο της ΓΓΠΣ δεν δίνει καμία διευκρίνιση μετά από επικοινωνία του dikaiologitika.gr . Η απάντηση που δίνει είναι ότι ο αιτών θα πρέπει να ψάξει μόνος του ποιος έχει δηλώσει το »ρολόι» του και έλαβε το επίδομα ή όχι

Ακολουθεί ολόκληρο το email της ΓΓΔΕ

Σύμφωνα με την αίτησή σας για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος – η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης -, προκύπτει ότι η παροχή ρεύματος που δηλώσατε, έχει δηλωθεί και από άλλον αιτούντα. Υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση πρέπει να είναι μοναδική ανά κατοικία (παροχή ρεύματος) και να περιλαμβάνει όλα τα μέλη που συγκατοικούν.

Παρακαλούμε να επανελέγξετε την αίτησή σας καθώς και να βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει όλους όσους συγκατοικούν. Σε περίπτωση που έχουν γίνει περισσότερες από μία αιτήσεις για την ίδια κατοικία, παρακαλούμε εντός 7 ημερών να διαγράψετε τις πολλαπλές αιτήσεις προκειμένου να αντικατασταθούν από νέα αίτηση που θα περιλαμβάνει όλα τα μέλη που συγκατοικούν.

Ετσι σύμφωνα με τα παραπάνω οι αιτούντες πρέπει μέσα σε επτά ημέρες να βρουν ποιος δήλωσε την ίδια παροχή της ΔΕΗ (πράγμα αδύνατον) να διαγράψουν την αίτηση και να κάνουν εκ νέου νέα.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!