EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι δήμοι της Θεσαλονίκης προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για την ΕΥΑΘ

Προσφυγή στη δικαιοσύνη το επόμενο χρονικό διάστημα αποφάσισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) μαζί με φορείς και ιδιώτες για το θέμα της ΕΥΑΘ, μετά την απόρριψη από το Συμβουλίο της…
Επικρατείας της προσφυγής του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ, κρίνοντας ότι το σωματείο δεν έχει έννομο συμφέρον από τη διαδικασία.

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΚΜ, στην οποία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της «Κίνησης 136» και των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Μιλώντας στην Επιτροπή, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε ότι η προσφυγή θα γίνει στο πλαίσιο προηγούμενης σχετικής απόφασης της Ένωσης, ενώ γνωστοποίησε ότι δρομολογείται η μετάβαση αντιπροσωπείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τον υπουργό εσωτερικών, τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου να τους κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε στις 18 Μαΐου.

Παράλληλα εκφράστηκε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, έγινε γνωστό ότι θα γίνουν συνολικά ενέργειες προς την κατεύθυνση της διακοπής κάθε διαδικασίας για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα θετική η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ανέφερε ότι ύστερα από δημόσιο διάλογο και διαβούλευση, η ΠΕΔ θα προτείνει συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης της ύδρευσης και της αποχέτευσης στη Θεσσαλονίκη.

«Κατά βάση έχουμε μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης του νερού, αυτό που γίνεται με μεγαλουπόλεις σαν τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης – αποχέτευσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έχουμε αντί δημοτικής, διαδημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε.
kerdos.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκσυγχρονισμός F-16: Αερομαχία τριών αμερικανικών κολοσσών άρχισε στην Αθήνα

“Αερομαχίες” μεταξύ εταιρειών κολοσσών που διεκδικούν το μοναδικό μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που μπορεί να προκύψει μέσα στην επόμενη διετία. Τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Κόστος; Πάνω από ένα δις δολάρια το οποίο η ελληνική πλευρά πιστεύει ότι θα πέσει λόγω του ανταγωνισμού που θα υπάρξει. Κάποιοι λένε ότι μπορεί να “πέσει” μέχρι τα 850 εκατομμύρια .

Όπως έχει αποκαλύψει από το περασμένο Σεπτέμβριο κορυφαία πηγή του ΓΕΑ στο Onalert ο εκσυγχρονισμός των F -16 είναι μονόδρομος με δεδομένο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει θέμα αγοράς νέου μαχητικού. Δεδομένο επίσης είναι ότι η Τουρκία από το 2017 και μετά θα αρχίσει να παραλαμβάνει F – 35.

Η “αερομαχία” θα γίνει μεταξύ τριών εταιρειών. Της BAE ΗΠΑ και των επίσης αμερικανικών εταιρειών Lockheed Martin και Boeing. Η αρχή της μάχης έγινε την Δευτέρα στο ΓΕΑ όπου η BAE έκανε την πρώτη της παρουσίαση. Σήμερα ακολουθεί η Lockheed Martin και την Παρασκευή η Boeing.

Θα είναι μια μάχη…αδυσώπητη. Για πρώτη φορά η Lockheed Martin ,θα έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό σε πρόγραμμα F – 16, το οποίο και κατασκευάζει. Η BAE ΗΠΑ , ήρθε στην Αθήνα έχοντας στα χέρια της την συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό 130 μαχητικών αεροσκαφών F – 16. Και όπως λένε οι πληροφορίες του Onalert στην πρότασή της προς την ελληνική ΠΑ περιλαμβάνει ακόμη και τα block 30, τα παλαιότερα που διαθέτουμε.

H Lockheed Martin ποντάρει στο γεγονός ότι είναι η κατασκευάστρια εταιρεία αλλά είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί την BAE χωρίς να κατεβάσει τις τιμές της.

Η Boeing τέλος θα προσπαθήσει να μπει σφήνα, επικαλούμενη άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που έχει κάνει σε F – 16.

Το πρόγραμμα θα γίνει μέσω FMS (FOREIGN MILITARY SALES).

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αδρανείς καταθέσεις 15 εκατ. μπήκαν στα ταμεία του δημοσίου

Αδρανείς καταθέσεις ύψους 15 εκατ.ευρώ μπήκαν στα ταμεία του δημοσίου, ως το τέλος Απριλίου 2014.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ν. 4151/2013 για τις αδρανείς καταθέσεις, μετά την παραγραφή των δικαιωμάτων του καταθέτη ή των νόμιμων κληρονόμων του, κατόπιν παρέλευσης 20ετίας, η χρήση των κεφαλαίων από αδρανείς καταθέσεις επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για ειδικούς σκοπούς στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ακόμη, ο ίδιος νόμος προβλέπει την υποχρέωση ειδοποίησης του δικαιούχου εν δυνάμει αδρανούς κατάθεσης, πριν τη συμπλήρωση του χρόνου παραγραφής περισσότερες από μία φορές (εφόσον πρόκειται για ποσό άνω των 100 ευρώ, προκειμένου το ποσό αυτό να ανταποκρίνεται στο κόστος της σχετικής ειδοποίησης), ενώ ορίζει με σαφήνεια ότι το υπόλοιπο αδρανούς καταθετικού λογαριασμού παραγράφεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου μετά την παρέλευση εικοσαετίας.

Βάσει του νομού κάθε πιστωτικό ίδρυμα, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, οφείλει αμέσως μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου της εικοσαετίας να αποδίδει στο δημόσιο συγκεντρωτικά μέχρι το τέλος Απριλίου κάθε έτους τα υπόλοιπα των αδρανών καταθέσεων, πλέον αναλογούντων τόκων, καταθέτοντας στην Τράπεζα της Ελλάδος τα σχετικά ποσά σε ειδικό λογαριασμό και να ενημερώνει ταυτόχρονα την αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον νόμο.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις τα έσοδα που αντλήθηκαν από τις αδράνειες καταθέσεις θα δοθούν για την στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σου “στειλα μήνυμα!..

Πάντως άμα το λάβεις, άκου:

Δεν βρέχει. Σε φτύνουν!
Βέβαια σε φτύνουν λιγότεροι απ” όσοι θα έπρεπε, γι αυτό σου φαίνεται σαν ψιλόβροχο..
Όταν όμως ξεσπάσει η μπόρα, μη πεις ότι δεν στα “παμε!
Πες το και στον χοντρό! 
600 χιλιάδες λιγότερους εσύ, κι άλλες 300-400 χιλιάδες λιγότερους η Αυτού Χυδαιότης, μας κάνει γύρω στο ένα μύριο! Δηλαδή 11-12%!
Ε! Δεν το λες κι επιτυχία!..

Τώρα, τί κατάλαβες εσύ κι ο άλλος, μόνον οι δυό σας το καταλαβαίνετε!
Σιγά-σιγά και μέχρι το φθινόπωρο έχετε καιρό να πακετάρετε με την ησυχία σας. Μη βιαστείτε και ξεχάσετε τίποτα, για να βρείτε δικαιολογία να γυρίσετε τάχα να το πάρετε!
Ό,τι αφήσετε πίσω θα του βάλουμε φωτιά να το κάψουμε! Μη μείνει τίποτα να σας θυμίζει..

Το κακό είναι ότι είσαστε τόσο αισχροί και αδίσταχτοι που μέχρι να ξεκουνήσετε έχετε όλο τον καιρό να καταστρέψετε και τα υπόλοιπα όσα ως τώρα γλύτωσαν.
Αυτό ήταν κυρίως που δεν πήραν υπ” όψιν τους όσοι νόμισαν πως έπρεπε να εκφραστούν με ψήφο-προειδοποίηση, και όχι με ψήφο-έξωση!

Θα το καταλάβουν όμως πολύ σύντομα με τα καινούργια μέτρα που θα επιχειρήσετε να πάρετε: περικοπές ή και κατάργηση επικουρικών συντάξεων, νέο ασφαλιστικό, ξεπούλημα νερών, ακτών, ορυκτού και ενεργειακού πλούτου, φορολογική επικήρυξη των ελευθέρων επαγγελματιών, ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού!

Ας μείνουμε με την ελπίδα ότι οι »κοψοχέρηδες» από ένα εκατομμύριο θα γίνουν ενάμισυ και δύο εκατομμύρια.
 
Κι ας ελπίσουμε επίσης ότι μπορεί (ίσως) και να βρεθούν δυό-τρείς άντρες στις κοινοβουλευτικές σας ομάδες που θα επιχειρήσουν να βάλουν φρένο στα ολέθρια σχέδιά σας. Δύσκολο βέβαια από τα θρασύδειλα ανθρωπάκια που έχετε μαζευτεί εκεί μέσα, αλλά ας το ελπίσουμε..

Προς το παρόν προσπαθήστε να καταλάβετε το μήνυμα που σας στείλαμε…
Αν δεν μπορέσετε, κακό του κεφαλιού σας!
Και του δικού μας βέβαια!..

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ι.Μιχελάκης: «Το ΥΠΕΣ δεν γνωρίζει τα χρέη των κομμάτων» – Τα χρέη των πολιτών όμως τα γνωρίζετε

Το κράτος δεν γνωρίζει τι χρωστάνε οι κομματικοί σχηματισμοί, ενώ γνωρίζει εάν ένας πολίτης αδυνατεί (όχι χρωστάει, τον έκαναν να χρωστάει) να πληρώσει τους παράνομους  φόρους που του έχουν επιβάλει, και να του πάρουν το σπίτι, και να τον βάλουν φυλακή.

«Από τον νόμο δεν προβλέπεται ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τα χρέη των πολιτικών κομμάτων προς τις τράπεζες καθώς και των συμβατικών υποχρεώσεων τους προς αυτές», διευκρινίζει με έγγραφη απάντησή του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, σχετικά με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ωστόσο επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης στον ερωτώντα βουλευτή, από τις διατάξεις του Ν. 3023/2002 «Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από το κράτος. Έσοδα και δαπάνες, προβολή, δημοσιότητα και έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών», προβλέπεται η δημοσίευση του ισολογισμού και τις ειδικής έκθεσης εκλογικών εσόδων και δαπανών των πολιτικών κομμάτων.

Συγκεκριμένα, τα πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που λαμβάνουν κρατική τακτική χρηματοδότηση δημοσιεύουν το πρώτο δίμηνο κάθε έτους, σε δύο τουλάχιστον καθημερινές εφημερίδες της Αθήνας, ισολογισμό εσόδων και δαπανών. Επίσης, τα πολιτικά κόμματα και οι

Συνασπισμοί που λαμβάνουν κρατική εκλογική χρηματοδότηση, εντός 2 μηνών μετά τη διενέργεια των εκλογών ή των εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, συντάσσουν και δημοσιεύουν ειδική έκθεση εκλογικών εσόδων και δαπανών. Η ειδική έκθεση εκλογικών εσόδων και δαπανών δημοσιεύεται εντός της παραπάνω ημερομηνίας στο οικείο τεύχος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θα αναστενάξει η τσέπη μας: Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών φέρνει πρόσθετο φόρο

Σύμφωνα με το Βήμα, εκείνοι που θα διαπιστώσουν σημαντική αύξηση της φορολογίας τους είναι περίπου 750.000 φορολογούμενοι με εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρο με συντελεστή ως και 40,3%, ακόμη και αν δηλώσουν ζημιές, για εξωπραγματικά τεκμαρτά εισοδήματα που ουδέποτε απέκτησαν.

Επίσης, αγρότες, εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» και φορολογούμενοι χωρίς εισοδήματα θα πρέπει να βρουν αποδείξεις δαπανών έτους 2013 αξίας ίσης με το 25% του ετησίου πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματός τους για να μην πληρώσουν επιπλέον φόρο 22%.

Με τον νόμο 4110/2013 καταργήθηκε για όλα τα φυσικά πρόσωπα το βασικό αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 5.000 ευρώ καθώς και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα, τα οποία ανέρχονταν σε 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και σε 3.000 ευρώ για κάθε ένα τέκνο πέραν του δεύτερου.

Επίσης, καταργούνται για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν πέρυσι και θα πρέπει να δηλωθούν ως τις 30 Ιουνίου 2014 όλες οι εκπτώσεις φόρου εισοδήματος τόσο για τους μη μισθωτούς όσο και για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013 οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι εισοδηματίες, οι έμποροι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν θα ισχύσει εφέτος καμία από τις ρυθμίσεις που προέβλεπαν την έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος ποσοστού μέχρι 10% από τις ετήσιες δαπάνες για ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας.

Ποιες δαπάνες εκπίπτουν

Τα μόνα ποσά δαπανών που θα αναγνωρίζονται για έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων θα είναι το 10% της διατροφής που καταβλήθηκε λόγω διαζυγίου και το 10% των δωρεών προς το Δημόσιο και προς ιδιωτικούς φορείς.
Παράλληλα, η Εφορία αναγνωρίζει τα έξοδα για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη τα οποία θα εκπίπτουν μεν σε ποσοστό 10% από τον φόρο εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπερβαίνουν το 5% του συνολικού δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος και μόνο κατά το μέρος που υπερβαίνουν το όριο αυτό.
Επίσης, καταργείται η μείωση φόρου των 60 ευρώ για κάθε τέκνο μισθωτού που εργάζεται για τουλάχιστον 9 μήνες σε παραμεθόριες περιοχές.

Τι προβλέπει η νέα φορολογική κλίμακα

Τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις θα φορολογηθούν αυτοτελώς βάσει μιας νέας φορολογικής κλίμακας η οποία προβλέπει συντελεστές φόρου: 22% για τα πρώτα 25.000 ευρώ, 32% για τα επόμενα 17.000 ευρώ (από τις 25.001 ως τις 42.000 ευρώ) και 42% για το επιπλέον ποσό, πέραν των 42.000 ευρώ. Το ποσό φόρου που προκύπτει από την κλίμακα αυτή θα μειώνεται κατά 2.100 ευρώ, εφόσον το ετήσιο εισόδημα είναι ως 21.000 ευρώ.
Για εισοδήματα πάνω από 21.000 ευρώ η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον 1.000 ευρώ εισοδήματος και ως το επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ, στο οποίο η έκπτωση θα μηδενίζεται. Προϋπόθεση για να ισχύσει η έκπτωση φόρου είναι να έχει συγκεντρώσει ο φορολογούμενος σε αποδείξεις το 25% του φορολογητέου εισοδήματος.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συντονιστική Επιτροπή εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση: «Ευτελισμός του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ»

Διαβάστε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση:

«Επακόλουθο της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, των τομέων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που έχουν καταργηθεί από το περασμένο καλοκαίρι, είναι ο ευτελισμός του θεσμού των Πανελλαδικών εξετάσεων που συντελείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας.
 
Συγκεκριμένα, η χρονιά ολοκληρώθηκε με ελλειπή προετοιμασία των μαθητών και χιλιάδες χαμένες ώρες στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ η διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων στα μαθήματα ειδικότητας των Τομέων Υγείας-Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών, πραγματοποιείται από διοικητικούς υπαλλήλους και ωρομίσθιους!
Η Συντονιστική Επιτροπή εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση, καταγγέλλοντας την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (σεβόμενοι απόλυτα τα όνειρα και τις αγωνίες των μαθητών μας), καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα και μη, την Πέμπτη 29/5 στις 7 το πρωί, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εξεταστικό Κέντρο (1ο ΕΠΑΛ Αθήνας) που βρίσκεται Αχιλλέως & Μυλλέρου στο Μεταξουργείο.»

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Άμεση αργία για όσους Δ.Υ. διαπράττουν πειθαρχικά παραπτώματα

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που διαπράττουν πειθαρχικό παράπτωμα θα τίθενται άμεσα σε καθεστώς αργίας, όπως έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε με πιλοτική δίκη αίτηση εκπαιδευτικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είχε τεθεί σε αργία λόγω πολυθεσίας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τη  νέα διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα που προβλέπει ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι που διαπράττουν πειθαρχικό παράπτωμα θα τίθενται αστραπιαία σε αργία, θεραπεύοντας ουσιαστικά τη χρόνια παθογένεια του πειθαρχικού συστήματος των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο υπάλληλος πλέον θα  τίθεται αμέσως σε αργία μόλις ασκηθεί σε βάρος του πειθαρχική δίωξη ή παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.

«Δεν αποτελεί πράξη απόλυσης»

Το δικαστήριο έκρινε πως το μέτρο της επιβάλλεται «για λόγους δημοσίου συμφέροντος και δεν αποτελεί πράξη απολύσεως από την υπηρεσία».

Απλά, «συνιστά προσωρινό διοικητικό μέτρο, το οποίο συνεπάγεται την για λόγους δημοσίου συμφέροντος διακοπή της ενεργού ασκήσεως των υπηρεσιακών καθηκόντων του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της εκκρεμότητας της πειθαρχικής ή ποινικής υποθέσεως».

Σημειώνουν δε πως οι υπάλληλοι αυτοί λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους και η όλη πειθαρχική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί (σύμφωνα με το νόμο) το πολύ  μέσα σε τέσσερις μήνες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπ. Εργασίας: 1 στους 5 εργαζόμενους παραμένει ανασφάλιστος

Ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας για τον Απρίλιο, παρά τη μικρή ανάσχεση που πραγματοποίησε για τον περασμένο μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το σχέδιο «Άρτεμις», το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας σε κλάδους υψηλής παραβατικότητας ήταν τον Απρίλιο στο 21,65%,μειωμένο σε σχέση με το 39,18% τον Απρίλιο του 2013. 

Εντατικούς ελέγχους ενόψει της τουριστικής περιόδου εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά στη χώρα μας η υπόθεση της καταπολέμησης της παραβατικότητας στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση δεν έμεινε στα λόγια και τις καλές προθέσεις αλλά συνοδεύεται με χειροπιαστά και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Τα στοιχεία του «Αρτεμις»

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας και για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 30 Απριλίου 2014, ελέγχθηκαν 12.792 επιχειρήσεις στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 81.433 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 1.507. 

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία, φτάνουν πλέον τα 15.641.821 ευρώ.

Από την άλλη, οι στοχευμένοι έλεγχοι της ανασφάλιστης εργασίας που διεξάγονται από μικτά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και της ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ κατά βάση σε κλάδους και δραστηριότητες υψηλής παραβατικότητας, «επιβεβαιώνουν και αυτό το μήνα την τάση αποκλιμάκωσης της καταγεγραμμένης ανασφάλιστης εργασίας μετά την εφαρμογή του Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» και την επιβολή των νέων, υψηλών προστίμων» επισήμανε ο υπουργός σχολιάζοντας τα στοιχεία. 

Όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, τον Απρίλιο το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας στους παραπάνω κλάδους ανήλθε στο 21,65%, σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το 39,18% τον Απρίλιο του 2013.

Βρούτσης: Μετρήσιμα και χειροπιαστά αποτελέσματα

«Με συγκροτημένη οργάνωση και αποφασιστικότητα οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, η Επιθεώρηση Εργασίας και η Ειδική Υπηρεσία Ασφάλισης του ΙΚΑ συνεχίζουν να δίνουν με συνέπεια τη μάχη για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, με βασικό γνώμονα τη διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης.
«Για πρώτη φορά στη χώρα μας η υπόθεση της καταπολέμησης της παραβατικότητας στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση δεν έμεινε στα λόγια και τις καλές προθέσεις, αλλά συνοδεύεται με χειροπιαστά και μετρήσιμα αποτελέσματα».
Αύξηση ελέγχων το καλοκαίρι

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, με την τουριστική κίνηση να προβλέπεται εξαιρετικά υψηλή, η προσπάθειά μας έχει κορυφωθεί» επισήμανε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε: 

«Από τον επόμενο μήνα ο έλεγχος της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας θα γίνεται με ενιαίο τρόπο από την Επιθεώρηση Εργασίας και την ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ με σκοπό τις μέγιστες δυνατές συνέργειες. Παράλληλα, αξιοποιώντας τις νέες πληροφοριακές υποδομές του υπουργείου μας, προχωρούμε στη συνεχή μείωση των διοικητικών και γραφειοκρατικών βαρών για τις επιχειρήσεις. Συνεπώς, δεν μπορεί να υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία και από κανένα εργοδότη για οποιεσδήποτε παραβατικές και καταχρηστικές συμπεριφορές».

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πρεμιέρα» για το ζύγισμα του ψωμιού στην αγορά

Διευκρινίσεις σχετικά με τη ζύγιση του ψωμιού έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Αναγωνιστικότητας, ενώ σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να αναγράφεται η τιμή ανά κιλό, στον άρτο αλλά και τα αρτοπαρασκευάσματα.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται αναλυτικά: «Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε σημείο πώλησης άρτου, αποτελεί υποχρέωση του πωλητή η ζύγιση του ψωμιού και των αρτοπαρασκευασμάτων, όπως προβλέπεται στο νόμο 4254/2014.

Η σχετική διάταξη ψηφίστηκε, προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τη σχέση της ποσότητας του πωλούμενου άρτου με το καταβαλλόμενο τίμημα. Εκτός από την υποχρεωτική ζύγιση παρουσία του πελάτη ο νόμος προβλέπει επίσης, όπως είναι γνωστό, ότι στον άρτο και τα αρτοπαρασκευάσματα πρέπει να αναγράφεται η τιμή ανά κιλό.

Επισημαίνεται ότι σε πρόσφατη επικοινωνία του ΥΠΑΑΝ με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις. Για το σκοπό αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή θα ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν κυρώσεις.

Οι καταναλωτές καλούνται να ζητούν τη ζύγιση, ώστε να αξιοποιούν το δικαίωμά τους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα του άρτου που αγοράζουν. Σε περίπτωση που διαπιστώνουν άρνηση ζύγισης εκ μέρους του πωλητή,  μπορούν να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ.1520) για τις σχετικές καταγγελίες» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο μεγαλύτερος εχθρός του ελληνικού λαού είναι τα ΜΜΕ του;

Η εκλογική κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού (η οποία κατάρρευση μετέτρεψε πλέον την κυβέρνηση του μνημονίου σε υπηρεσιακή κυβέρνηση), σόκαρε  τους κυβερνητικούς πολιτικούς, οι οποίοι τις πρώτες στιγμές έκδοσης των αποτελεσμάτων, έχασαν τη φωνή τους και δεν ήξεραν τι να πουν. Την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος και τη διάσωση της κατάστασης, ανέλαβαν αμέσως τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία επανέφεραν τη φωνή και το κούνημα του δακτύλου στα κυβερνητικά στελέχη.

Τα καθεστωτικά ελληνικά ΜΜΕ, αντί να σεβαστούν τη νοημοσύνη μας και να κάνουν ψυχρή αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, επιδιώκουν, με τη μέθοδο της πλύσης εγκεφάλου, να μας αλλάξουν τη λογική μας σκέψη και να μας πείσουν ότι η καταρρέουσα κυβέρνηση νίκησε. Σε αντίθεση με τα ελληνικά ΜΜΕ, τα ξένα ΜΜΕ που σέβονται τους πολίτες – πελάτες τους, παρουσιάζουν τα δικά τους αποτελέσματα (π.χ. Λεπέν, Φάρατζ κ.λ.π.) στις σωστές τους διαστάσεις. Σε μας για παράδειγμα, πέραν των κυβερνητικών στελεχών, μας παρουσιάζουν και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ λες και είναι κι αυτοί θριαμβευτές των εκλογών.

Ταυτόχρονα παρατηρούμε εμβρόντητοι, ότι εκλέγονται στην Ευρωβουλή μόνο οι προβεβλημένοι από τα ελληνικά ΜΜΕ, ανεξάρτητα με την αξία τους και κανένας από τους μέχρι σήμερα ευρωβουλευτές (όπως π.χ. κ. Χουντής) που έδωσαν μάχες για τα ελληνικά συμφέροντα, δεν εκλέγεται. Δηλαδή πήγαμε στην κάλπη (σαν τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ) και δηλώσαμε με την ψήφο μας ότι θέλουμε αυτό που θέλουν τα ΜΜΕ!!!!!!

Μετά από τα πιο πάνω, η σκέψη μας οδηγείται στο συμπέρασμα, ότι μάλλον ο μεγαλύτερος εχθρός του ελληνικού λαού είναι τα ίδια τα ΜΜΕ του!!!! Αν αυτά δεν αλλάξουν, μην κοροϊδευόμαστε, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην ελληνική κοινωνία.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!