EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κρυογενετική: Είναι έτοιμοι οι επιστήμονες να ξεκινήσουν δοκιμές νεκροφάνειας σε ανθρώπους; [video]

Οι επιστήμονες σε νοσοκομείο του Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ βρήκαν σύμφωνα με το apocalypsejohn, 10 εθελοντές προκειμένου να ξεκινήσουν την επέμβαση στο ανθρώπινο σώμα για την δοκιμή της εφαρμογής της διαδικασίας νεκροφάνειας.

Αυτό που μέχρι τώρα βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αστροναύτες να μένουν ζωντανοί/νεκροί για αρκετά χρόνια μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους, θα δοκιμαστεί στην πραγματικότητα.

Δεν είναι κάτι άγνωστο. Οι πρώτες δοκιμές έχουν γίνει σε ποντίκια, με ποσοστό επιτυχίας 90% στην επαναφορά και χωρίς να παρουσιάζεται καμία βλάβη. Ωστόσο, η δοκιμή σε ανθρώπους είναι κάτι πρωτοποριακό και παράλληλα τρομακτικό.

Αρχικά, και αν τα πειράματα έχουν αίσιο πέρας, οι επιστήμονες θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική προκειμένου να «συντηρούν» ανθρώπους εισάγοντας τους σε κατάσταση νεκροφάνειας όταν έχουν ανίατες ασθένειες και μέχρι να εφευρεθεί κάποια θεραπεία ή όταν έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιο σημαντικό τραυματισμό ο οποίος μπορεί να απαιτεί μεταμόσχευση.

Φυσικά όλοι μας μπορούμε να σκεφτούμε και πολύ πιο τρομακτικές εφαρμογές αλλά η ιστορία θα δείξει το κατά πόσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία για καλό σκοπό…

Το Χόλιγουντ φυσικά, τα είχε σκεφτεί όλα αυτά πολλά χρόνια νωρίτερα, δείτε ξανά το τρέϊλερ του Demolition man από το 1993.

              

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτός λειτουργίας το τμήμα του τραμ «Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας- Ασκληπιείο Βούλας»

Εκτός λειτουργίας θα βρίσκεται το τμήμα του δικτύου του τραμ «Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας – Ασκληπιείο Βούλας», σήμερα και αύριο, από τις 22:00 έως και τη λήξη της βάρδιας, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης.

Ως εκ τούτου, τα οχήματα του τραμ θα τερματίζουν τα δρομολόγιά τους στη στάση «Παλαιό Δημαρχείο».

Τα τελευταία δρομολόγια θα εκτελεστούν:
από «Ασκληπιείο Βούλας» προς «Σύνταγμα» στις 21:54
από «Σύνταγμα» προς «Ασκληπιείο Βούλας» στις 20:40
από «Ασκληπιείο Βούλας» προς «ΣΕΦ» στις 21:44
από «ΣΕΦ» προς «Ασκληπιείο Βούλας» στις 20:50

Τα δρομολόγια από «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» προς «ΣΕΦ» και αντίστροφα δεν επηρεάζονται και θα εκτελεστούν κανονικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νομικό Συμβούλιο: Αναστολή στην επαναπρόσληψη των καθαριστριών εισηγείται στο ΥΠΟΙΚ


Παράταση παίρνει η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Όπως ενημέρωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τον υπουργό Οικονομικών, η επαναπρόσληψη αναστέλλεται τουλάχιστον έως τις 10 Ιουνίου, οπότε και εκδικάζεται η αίτηση αναστολής της πρωτόδικης απόφασης.

Παράλληλα, το Νομικό Συμβούλιο εισηγείται στο υπουργείο ότι μπορεί να αναστείλει τη συμμόρφωση του με την απόφαση μέχρι και την εκδίκαση της αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιβεβαιώνει η ΕΥΔΑΠ την απόφαση του ΣτΕ

Μετά από σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε η υπ” αριθ. 1906/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της καθαρογραφής της.

Με την απόφαση αυτή, το ΣτΕ αποδέχεται την αίτηση ακύρωσης της μεταβίβασης των 36.245.240 μετοχών της ΕΥΔΑΠ (ποσοστό 34,033% του μετοχικού της κεφαλαίου), από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ, η οποία είχε γίνει με βάση την απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων 206/25.04.2012 (ΦΕΚ Β 1363/26.04.2012), αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την Τετάρτη η αυλαία των Πανελλαδικών για 105.000 μαθητές

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 το πρωί. Πρώτο μάθημα, η Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας.

Ανοίγει αύριο Τετάρτη η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Περίπου 105.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 70.305 θέσεις στα πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Οι εξετάσεις αρχίζουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, για τους υποψήφιους Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων της ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’.

Για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α’) οι Πανελλαδικές αρχίζουν την Πέμπτη 29 Μαΐου, με το ίδιο μάθημα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 το πρωί. Η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 8:30.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελληνική πολιτική κατάσταση: Στην κόψη του ξυραφιού…

Τα εκλογικά αποτελέσματα, όσο και αν έχουν αλλοιωθεί και παραχαραχθεί, όσο και αν εμφανίζουν, οι πλαστογράφοι της «κοινής γνώμης» (ΜΜΕ), μια παραπλανητική και πλασματική εικόνα, δεν μπορούν να αποκρύψουν τη δυναμική των κοινωνικών ροπών, η οποία πάντα είναι κατά πολύ ισχυρότερη από αυτή που καταγράφεται στον εκλογικό κυρτό καθρέφτη…

Αυτό που δεν μπορεί να αλλοιωθεί είναι η κοινωνική δυναμική η οποία καταγράφεται, σαφώς και κατηγορηματικώς, στις ροπές του εκλογικού καταποντισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: Των δύο αυτών κομμάτων της κυβερνητικής «συμμορίας»…

Τα δύο αυτά κόμματα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ έχουν αποσαθρωθεί και κατεδαφιστεί.

Η διαλεκτική των εκλογικών δεικτών είναι αδυσώπητη.


Σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές (2009) η ΝΔ έχασε 9 ποσοστιαίες μονάδες και το ΠΑΣΟΚ 29!!!

Σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές (2012) η ΝΔ έχασε 7 ποσοστιαίες μονάδες και το ΠΑΣΟΚ 4!!!

Αυτή τη διαλεκτική
της καταρράκωσης και του αφανισμού αυτών των δύο κομμάτων καμία πλασματική εικόνα και παραχάραξη δεν μπορεί να την εξαφανίσει…

Ούτε τη διαλεκτική της αλματώδους πτήσης του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξαφανίσει: Μια διαλεκτική η οποία οδηγεί το ΣΥΡΙΖΑ, εκτός συγκλονιστικών …ανατροπών, στην κυβερνητική διαχείριση…

ΤΕΛΟΣ, ούτε τη διαλεκτική μιας ισχυρής διόγκωσης της Χρυσής Αυγής, μπορεί να πνίξει κανείς…

Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ, συνεπώς, της κοινωνικής δυναμικής καταγράφει δύο αντίθετες ΡΟΠΕΣ: Την πιο ισχυρή προς την «αριστερά» (ΣΥΡΙΖΑ) και τη λιγότερο ισχυρή, αλλά αρκετά ορατή προς τη Χρυσή Αυγή.

Αυτή η πόλωση
γίνεται ορατή και δια γυμνού οφθαλμού και καμία πλασματική εκλογική εικόνα δεν μπορεί να την επικαλύψει.

Η ίδια αυτή ισχυροποίηση των δύο ακραίων αντίρροπων πόλων έχει ήδη υπονομεύσει και ανατρέψει το υπάρχον καθεστωτικό τοπίο.

Η ίδια αυτή ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ «ανατροπή»
του πολιτικού τοπίου, ανεξάρτητα από τις πλασματικές εκλογικές εικόνες, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ζυμώσεις και εσωτερικούς κραδασμούς στο εσωτερικό των δύο δωσίλογων κυβερνητικών κομμάτων: Εναγώνιες αναζητήσεις αναπαλαίωσής τους προς δύο αντίθετες κατευθύνσεις.

Στη ΝΔ προς την κατεύθυνση της απορρόφησης της Χρυσής Αυγής ενός νέου επανακαθορισμού της που θα ενσωματώνει και δυνάμεις της Χρυσής Αυγής.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ προς την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ με αναπαλαιωμένα και μεταμφιεσμένα σχήματα της «κεντροαριστεράς» ή προς την κατεύθυνση αναζήτησης συγκρότησης «κεντρώων» σχημάτων με «δεξιές» μίξεις: Αυτή η κατεύθυνση σήμερα, μάλλον είναι καταδικασμένη λόγω της κοινωνικής πόλωσης ανάμεσα σε αντίρροπες πολιτικές δυνάμεις, αλλά και λόγω της κυβερνητικής μίξης που υπάρχει...

Συνεπώς, τα αντικειμενικά δεδομένα της πολιτικής κατάστασης θα δημιουργήσουν και σπασμούς στο ΣΥΡΙΖΑ, σπασμούς περαιτέρω μετεξέλιξής του σε μια πιο προχωρημένη και «εκσυγχρονισμένη» πασοκοποίησή του: Θα ενσωματώσει ακόμα περισσότερες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, κοπής ΓΑΠ (ίσως και τον ίδιο το ΓΑΠ) δυνάμεις (αν όχι το μεγαλύτερο μέρος της ΔΗΜΑΡ), αλλά και από το «ποτάμι».

Το τι σχήμα και φόρμα θα πάρει αυτή η «μίξη» δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί…

Το σίγουρο είναι ένα: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβερνητικός πόλος πλέον, θα ολοκληρώσει τη μετεξέλιξή του σε ένα ΠΑΣΟΚ «εκσυγχρονιστικής» κόπιας.

Σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα απέχει παρασάγγας από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, το οποίο ήταν πολύ πιο ριζοσπαστικό και «αριστερό» από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ούτε τη λέξη «σοσιαλισμός» δεν τολμάει να ψελλίσει…

Γι αυτό φαντάζει και σαν κοροϊδία το «μεθύσι» του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι το πρώτο αριστερό κόμμα που ήρθε πρώτο σε εκλογές»!!!

Τα ισχυρά οικονομικά κέντρα και τα πολιτικά τους επιτελεία έχουν σαφή γνώση αυτής της «ανατροπής» του πολιτικού τοπίου και των νέων αντικειμενικών δεδομένων

Θα δουλέψουν, συνεπώς, πυρετωδώς για τις καινούργιες γέννες «ανανέωσης» (αναπαλαίωσης) του πολιτικού σκηνικού…

Φυσικά ΟΛΟΙ λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Τον ελληνικό λαό και την εκρηκτικά συσσωρευμένη και συμπιεσμένη ΟΡΓΗ του.

Αν ξεσπάσει και θα ξεσπάσει αντικειμενικά αναπότρεπτα, ΤΟΤΕ θα αλλάξει άρδην η πολιτική κατάσταση, θα πέσουν πολλά προσωπεία και μεταμφιέσεις, θα σωριαστούν τα σχέδια των διαχειριστών του κατοχικού καθεστώτος, κάθε κοπής και χρώματος…


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

15 ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

 Επειδή η εκτελεσθείσα απο το ΣΤΕ "κυβερνητική παραγγελιά" είχε ως σκοπό να δημιουργήσει πολιτικές  εντυπώσεις, να υπενθυμίσουμε σε όσους διαβάζουν το παρόν άρθρο, ότι το ΣΤΕ δεν μπορεί να αποφανθεί για την εγκυρότητα ή την ακυρότητα των απολύσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ .

Το μόνο εκ των τριών ανωτάτων δικαστηρίων αρμόδιο να αποφανθεί περι των απολύσεων  είναι ο Άρειος Πάγος.

Τζάμπα λοιπόν έκαναν τον κόπο, ανήμερα εκλογών οι 15 σύμβουλοι του ΣΤΕ να βγάλουν "ασπροπρόσωπο"  τον Κεδίκογλου , ο οποίος  λίγες ημέρες  πρίν  "ήξερε" την σημερινή  απόφαση  και την  ανακοίνωνε  στρεφόμενος εναντίον της  απόφασης  του  Πρωτοδικείου Ηρακλείου Κρήτης  το οποίο  αποφάσισε  ότι  οι απολύσεις  των εργαζομένων  της  ΕΡΤ είναι άκυρες.

Μπράβο  στους  10  δικαστές  του ΣΤΕ  που  δεν  ζύγισαν τα  νομικώς  ζητούμενα  στην  ζυγαριά  της  κυβέρνησης αλλά  της  δικαιοσύνης.

"Και οι κρίνοντες  κρίνονται"  κύριοι  της  φιλοκυβερνητικής  πλειοψηφίας του ΣΤΕ.


Απίστευτο!
Την ώρα που έβγαιναν τα exit polls έδιναν στη δημοσιότητα την απόφαση του ΣτΕ για το “μαύρο” και το λουκέτο στην ΕΡΤ!
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πλειοψηφία 15 υπέρ και 10 κατά έκρινε συνταγματικό, νόμιμο και
μη αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ τον περασμένο Ιούνιο, ενώ παράλληλα οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι απολύσεις των 2.915 εργαζομένων στην ΕΡΤ δεν υπάγονται στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις.
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δύο ημέρες πριν της Ευρωεκλογές δημοσίευσε την υπ΄ αριθμ. 1901/2014 απόφασή της με την οποία απορρίπτεται η αίτηση της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη. 

Από τους δικαστές απορρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί της ΠΟΣΠΕΡΤ ως αβάσιμοι.
Κατ΄ αρχάς, η πολυσέλιδη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με πρόεδρο Σωτήρη Ρίζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη, κάνει μια μακροσκελή αναδρομή από το 1930 στην ιστορική πορεία της Ελληνικής ραδιοφωνίας η οποία με την πάροδο των ετών επεκτάθηκε και στην τηλεόραση.
Σε άλλο σημείο της δικαστικής απόφασης αναφέρεται ότι από τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος, οι σταθμοί δημόσιας τηλεόρασης περιελήφθησαν στον σχεδιασμό κατάργησης, συγχώνευσης ή εξυγίανσης «μη απαραίτητων δημοσίων φορέων»».
Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι από τις Συνταγματικές επιταγές (άρθρο 15) «δεν προκύπτει ότι επιβάλλεται η λειτουργία δημόσιου φορέα ραδιοτηλεοράσης».
Ο νομοθέτης, σημειώνεται στην δικαστική απόφαση, «έχει την ευχέρεια, συνεκτιμώντας την οικονομική δυνατότητα του κράτους σε κάθε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, να επιλέξει αν, με κριτήριο την αποτελεσματική εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών για την ραδιοτηλεόραση, είναι αναγκαίο και δυνατό να ιδρυθεί δημόσιος φορέας ραδιοτηλεόρασης».
Πάντως, προσθέτουν οι δικαστές, «σε περίπτωση κατά την οποία επιλεγεί η ίδρυση δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με το Σύνταγμα αυτός επιβάλλεται να έχει πλουραλιστική δομή, να οργανώνεται με τρόπο που αποτρέπει κυβερνητικές και κομματικές επιρροές και λειτουργεί αυστηρά με βάση της αρχές της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της πολυφωνίας».
Ακόμη, η Ολομέλεια υπογραμμίζει ότι η κατάργηση της ΕΡΤ έγινε, πέραν των δημοσιονομικών λόγων, με σκοπό να ιδρυθεί νέος φορέας δημόσιας τηλεόρασης, σύμφωνα με το νόμο 4173/2013, ενώ μέχρι την λειτουργία του νέου φορέα, άρχισε να λειτουργεί μεταβατικός φορέας δημόσιας τηλεόρασης.
Όμως, δέκα σύμβουλοι Επικρατείας είχαν αντίθετη άποψη και μειοψήφησαν.
Οι δέκα υπογραμμίζουν ότι η κατάργηση της ΕΡΤ και των θυγατρικών της προσκρούει στο άρθρο 15 του Συντάγματος.
Ειδικότερα, η μειοψηφία των 10 αναφέρει ότι «ο νομοθέτης δεν επιτρέπεται να καταργήσει το φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και δη επ΄ αόριστον».

 Μάλιστα, προσθέτουν οι δέκα 

«η υποχρέωση αυτή του νομοθέτη, συναπτόμενη και με την τήρηση της αρχής της συνεχούς λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας, καθίσταται ακόμη εντονότερη στην προκειμένη περίπτωση, λόγω του ότι οι ιδιωτικοί φορείς ραδιοτηλεόρασης λειτουργούν παρανόμως μέχρι σήμερα με την ανοχή της Πολιτείας».
Σε άλλο σημείο η μειοψηφία αναφέρει ότι 

«με βάση την ήδη εικοσαετή λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, αλλά και με βάση τα διεθνή δεδομένα, οι ιδιωτικοί αυτοί φορείς προσφέρουν συχνά ένα πολύ χαμηλού επιπέδου ραδιοτηλεοπτικό προϊόν, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι ο εύκολος εντυπωσιασμός η πολιτική ένδεια και η αύξηση με κάθε δυνατό τρόπο της ακροαματικότητας, σε βάρος της ποιότητας και της αντικειμενικότητας, αλλά και της νηφαλιότητας της παρεχόμενης πληροφόρησης».
Συνεχίζουν οι 10 σύμβουλοι Επικρατείας, ότι

 «με την επικρατούσα μάλιστα τάση δημιουργίας όλο και περισσότερο μονοπωλιακών καταστάσεων στον χώρο επιτυγχάνεται η πλήρης χειραγώγηση των πολιτών και η μετατροπή τους σε απλούς καταναλωτές πληροφοριών και μηνυμάτων».
Μάλιστα, υπογραμμίζει η μειοψηφία

 «η αναγκαιότητα της υποχρεωτικής κατά το Σύνταγμα ύπαρξης μιας τέτοιας δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας έχει μάλιστα καταστεί σήμερα ακόμη πιο έντονη απ΄ ότι κατά τον χρόνο θεσπίσεως της επίμαχης, διότι με την λειτουργία του διαδικτύου, το οποίο κατά κοινή πείρα διακινεί πάσης φύσεως πληροφορίες, απόψεις, ακόμη και τις πιο αντίθετες στις αξίες του ανθρώπου και στις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος και ειδήσεις κακόβουλες προδήλως ανακριβείς ή παραπλανητικές, έχει δημιουργηθεί σε πολλούς πολίτες πλήρη σύγχυση οφειλόμενη στην αδυναμία κριτικής αξιολόγησης και ταξινόμησης αυτής της πλημμυρίδας πληροφοριών».
Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η κατάργηση της ΕΡΤ
 «δεν παραβιάζει το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν καταργήθηκε για να ιδρυθεί νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ούτε προσκρούει η κατάργηση αυτή στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρωτόκολλο 29 σχετικά με το σύστημα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα κράτη μέλη).

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ότι τόσο ο νόμος για τις ομαδικές απολύσεις (Ν. 1387/19830), όσο και η Ευρωπαϊκή οδηγία 75/129/ΕΟΚ που αφορά και πάλι τις ομαδικές απολύσεις, δεν καταλαμβάνει εργαζόμενους «που απασχολούνται σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου που ασκούν δημόσια εξουσία».
Κατά συνέπεια, τονίζεται στην απόφαση της Ολομέλειας, οι νομοθετικές διατάξεις (Ευρωπαϊκές και εθνικές) 
«περί ελέγχου των ομαδικών απολύσεων δεν εφαρμόζονται στο προσωπικό που απασχολείται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, που ασκούν δημόσια εξουσία εξυπηρετώντας δημόσιο σκοπό».
Επομένως, καταλήγουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, 

«η ΕΡΤ εξαιρείται από την εφαρμογή τόσο της οδηγίας για τις ομαδικές απολύσεις, όσο και του νόμου 1387/1983».
Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριζε ότι η κυβερνητική απόφαση με την οποία την 12η Ιουνίου 2013 σίγησε η ΕΡΤ, προσκρούει σε μία πλειάδα συνταγματικών κανόνων και είναι αντίθετη σε υπερνομοθετικού περιεχομένου Ευρωπαϊκές συμβάσεις, αλλά και στην Ελληνική νομοθεσία.
Με την προσφυγή της η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητούσε να ακυρωθεί η από 11.6.2013 απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την κατάργηση της ΕΡΤ.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογράμμιζε ότι η επίμαχη κυβερνητική απόφαση για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ προσκρούει στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης (διάδοση πληροφοριών μέσω και της ραδιοτηλεόρασης).
Ακόμη, σύμφωνα με όσα υποστήριζε η ΠΟΣΠΕΡΤ, η σφράγιση της ΕΡΤ και των θυγατρικών εταιρειών της προσκρούει στη ΕΣΔΑ, η οποία με τη σειρά της προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και την έκφραση μέσω της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.
Προσκρούει όμως -σύμφωνα με την η ΠΟΣΠΕΡΤ- το κλείσιμο της ΕΡΤ και στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που αφορά τους κανόνες λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όπως επίσης προσκρούει και στο άρθρο 25 του συνταγματικού χάρτη της χώρας που καθιερώνει την αρχή της αναλογικότητας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι να τις κάνουμε τις εκλογές, όταν έχουμε την Χούκλη, τον Πρετεντέρη, την Τρέμη, τον "κύριο" Μπάμπη και τους άλλους "γνώστες" και "προγνώστες" της λαϊκής βούλησης;

Τι τις θέλουμε τις εκλογές, όταν έχουμε την GPO του Θεοδωρικάκου, που μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν όλοι άλλοι έδιναν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με 3,2%-4,3%, αυτός επέμενε ότι η διαφορά δεν θα ξεπεράσει το 1%



Χαρήκανε χθες οι αριστερούληδες και οι αριστερούλες, επειδή κερδίσανε, λέει, με τέσσερις μονάδες τις ευρωεκλογές, επειδή πέτυχαν ποσοστά εθνικών εκλογών, ενώ οι κυβερνητικοί έχασαν έντεκα μονάδες, επειδή πήραν την Περιφέρεια των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων και άλλους είκοσι δήμους στην Επικράτεια. 
Μην χαιρόσαστε, γατάκια! 
Το βράδυ ο Πρετεντέρης θα βγάλει δημοσκόπηση της GPΟ, που θα δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,5% στις ευρωεκλογές και η Ν.Δ. με 1% στις εθνικές- μα δεν έχουμε εθνικές, κύριε, σκάσε, ρε, που θα μας πεις εσύ πώς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Στην Περιφέρεια Αττικής θα προηγείται με 5% ο Σγουρός και μην τολμήσει η Δούρου να
πλησιάσει, γιατί θα την πετάξουμε στα σκουπίδια και θα την μαζέψει ο Μπόμπολας.
Τι τις θέλουμε τις εκλογές, όταν έχουμε την GPO του Θεοδωρικάκου, που μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν όλοι άλλοι έδιναν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με 3,2%-4,3%, αυτός επέμενε ότι η διαφορά δεν θα ξεπεράσει το 1%; 
Τι να τις κάνουμε τις εκλογές, όταν έχουμε το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤΕΝΑ, που το βράδυ του Σαββάτου, την ημέρα που η νομοθεσία απαγόρευε ρητώς τον επηρεασμό των ψηφοφόρων, καλούσε ανοιχτά τους πολίτες να ρίξουν το κουκί τους στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, για να αποφευχθεί το ατύχημα Τσίπρας; 
Δια χειρός Μουρούτη ήταν φτιαγμένο το δελτίο του ΑΝΤΕΝΑ, η ντροπή και το όνειδος της δημοσιογραφίας ήταν το δελτίο του ΑΝΤΕΝΑ, με πρωταγωνίστρια την Μαρία Χούκλη, που στιγματίστηκε δια παντός. 
Έτσι για να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις.
Περιττές είναι οι εκλογές. 
Περιττά είναι και τα ξένα ΜΜΕ, το BBC, το Bloomberg, οι Financial Times, ο Guardian, το Spiegel, η L'Unita, η La Stamba, το Russian Today, η Jerusalem Post, που λένε ότι η Αριστερά σάρωσε στην Ελλάδα και ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε κατά κράτος. 
Να μην τους ακούτε τους κουτόφραγκους, να ακούτε τον ΑΝΤΕΝΑ, το ΜΕΓΚΑ, τον ΣΚΑΙ, τον Πρετεντέρη, την Τρέμη, την Χούκλη, τον Παπαδημητρίου, τον Παπαχελά. 
Να τους ακούτε, αλλά να μην τους βλέπετε, διότι όποιος είδε χθες τις φάτσες τους, κατάλαβε ότι το έλαβαν το μήνυμα της κάλπης και μάλιστα εξπρές και συστημένο.
Τι να τις κάνεις τις εκλογές, τα exit polls, τις δημοσκοπήσεις, όταν έχεις τις εύγλωττες φάτσες του Γιάννη, της Όλγας, της Μαρίας, του Μπάμπη, του Αλέξη;
ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Η Ολομέλεια του  Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό και νόμιμο την κατάργηση της ΕΡΤ, απορρίπτοντας την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ και του προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.
Συγκεκριμένα με 15 ψήφους υπέρ και 10 κατά, το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το «μαύρο» της ΕΡΤδεδομένου ότι δεν παραβιάζει το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ δεδομένης της δημιουργίας ενός νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης.
Σύμφωνα με την απόφαση «από τον Ιούλιο του 2011 και με βάση του προγράμματος Δημόσιας προσαρμογής της Ελλάδας, οι σταθμοί της Δημόσιας Τηλεόρασης  περιελήφθησαν στο σχεδιασμό κατάργησης, συγχώνευσης ή εξυγίανσης μη απαραίτητων δημόσιων φορέων και αναφέρουν ότι από το Σύνταγμα δεν προκύπτει ότι επιβάλλεται η λειτουργία δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης».
Σύμφωνα με την πλειοψηφία «ο νομοθέτης έχει την ευχέρεια συνεκτιμώντας την οικονομική δυνατότητα του κράτους σε κάθε συγκεκριμένη χρονική περίοδο να επιλέξει αν με κριτήριο την αποτελεσματική εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών για τη Ραδιοτηλεόραση, είναι αναγκαίο και δυνατό να ιδρυθεί δημόσιος φορέας ραδιοτηλεόρασης».
Οι 10 σύμβουλοι του δικαστηρίου που μειοψήφησαν υπογραμμίζουν ότι η κατάργηση της ΕΡΤ προσκρούει στο άρθρο 15 του συντάγματος και πως «ο νομοθέτης δεν επιτρέπεται να καταργήσει τον Δημόσιο φορέα Ραδιοτηλεόρασης και δη επ’ αόριστον»  και μάλιστα τονίζουν ότι η υποχρέωση αυτή του νομοθέτη, συναπτόμενη και με την τήρηση της αρχής της συνεχόμενης λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης καθίσταται ακόμα εντονότερη στην προκειμένη περίπτωση λόγω του ότι οι ιδιωτικοί φορείς ραδιοτηλεόρασης λειτουργούν παρανόμως μέχρι σήμερα με την ανοχή της Πολιτείας.
Τέλος, ομόφωνα η Ολομέλεια έκρινε ότι ο νόμος για τις ομαδικές απολύσεις δεν καταλαμβάνουν εργαζόμενους που απασχολούν του οργανισμούς Δημόσιου Δικαίου που ασκούν δημόσια εξουσία.
ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!