EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καθαρίστριες: Μηνυτήρια αναφορά για την μη επαναπρόσληψή τους

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι που το υπουργείο Οικονομικών μέχρι στιγμής  δεν έχει εφαρμόσει την δικαστική απόφαση κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθαριστριών.Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ, ζητείται από την Εισαγγελία Αθηνών «να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και, αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης, να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος».

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «ο υπουργός Οικονομικών κάνει δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Α΄ Τμήματος του Νομικού Συμουβλίου του Κράτους (ΝΣΚ) σε σχέση με την τηρητέα πορεία από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση επί της οποίας εκδόθηκε η 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφορά την προσωρινή επανατοποθέτηση των υπαλλήλων του κλάδου καθαριότητας στο υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, η ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ εισηγείται στον υπουργό Οικονομικών: α) την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από το δικαίωμα άσκησης του ενδίκου μέσου της έφεσης β) την άσκηση αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών γ)την άσκηση αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υποβάλλει  ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του άρθρου 3 του ν. 3068/2002 του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης σε παρόντα χρόνο».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

IKA: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από την 1η Ιουλίου

Από την 1η Ιουλίου 2014 η αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως ενημέρωσε η διοίκηση του Ιδρύματος.

Η διαδικασία, χαρακτηρίζεται ως πολλαπλά επωφελής  «δεδομένου ότι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν ηλεκτρονικά την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησης και γενικά αποκτούν άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που παρέχει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τη συνταξιοδότησή τους».

Με αυτό τον τρόπο θα περιοριστεί  δραστικά η προσέλευση στα Υποκαταστήματα ενώ θα βελτιωθεί  η παραγωγικότητα των υπαλλήλων, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής σύνταξης.

Συγκεκριμένα, από 1 Ιουνίου 2014 οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας ή να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες που αφορούν την αίτηση συνταξιοδότησής τους, θα μπορούν να εισέρχονται  στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας του Ιδρύματος (www.ika.gr) κάνοντας χρήση των κωδικών   που τους έχουν χορηγηθεί από την Εφορία για την είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα υποστηρίζει τους ασφαλισμένους με οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, εξακολουθεί να λειτουργεί η ηλεκτρονική υπηρεσία πιστοποίησης των ασφαλισμένων με τον κλειδάριθμο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για όσους επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Η προαιρετική δυνατότητα υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης στα υποκαταστήματα θα διατηρηθεί  μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2014.

Στην περίπτωση αδυναμίας πιστοποίησης, οι ασφαλισμένοι ή νομίμως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους θα πρέπει να προσέλθουν στο Τμήμα Μητρώου οποιουδήποτε Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τα στοιχεία ταυτοποίησης των ασφαλισμένων (Δελτίο ταυτότητας/διαβατήριο, Α.Μ.Κ.Α., ΑΦΜ, Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαγές στους κανόνες για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Πιο αυστηροί γίνονται οι κανόνες για την εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου από τις 13 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο των εταιρειών που ασκούν ηλεκτρονικό και εξ αποστάσεως εμπόριο με το νόμο 4242/14 (ΦΕΚ 50 Α/28-02-2014), με αποτέλεσμα να καταργηθεί η καταχώρισή των εταιρειών αυτών στο ειδικό μητρώο που τηρούνταν στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η ανωτέρω καταχώριση αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεώρηση των αναγκαίων φορολογικών βιβλίων και στοιχείων από την αρμόδια δημόσια οικονομική υπηρεσία και αποδεικνύονταν με βεβαίωση που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο νόμος ορίζει

Ο νόμος πλέον ορίζει ότι: «Κάθε προμηθευτής, ο οποίος προτίθεται να συ­νάπτει με τους καταναλωτές συμβάσεις από απόσταση αγαθών και υπηρεσιών, υποχρεούται να ζητήσει την καταχώρισή του στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 3419/2005 – Γενικό Εμπο­ρικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και Εκσυγχρονισμός της Επιμε­λητηριακής Νομοθεσίας».
Ως εκ τούτου καμία πράξη δεν μπορούν να κάνουν οι εταιρείες αυτές αν πρώτα δεν εγγραφούν στο ΓΕΜΗ. Προϋπόθεση όμως της εγγραφής αυτής είναι η προηγούμενη εγγραφή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας για τους επαγγελματίες της Αθήνας ή σε επιμελητήριο επιλογής τους ή της περιοχής τους.

Πιο αυστηροί κανόνες από τις 13 Ιουνίου

Στο μεταξύ, νέους πιο αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία του ηλεκτρονικού εμπορίου θέτει απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για τα δικαιώματα των καταναλωτών, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 13 Ιουνίου 2014.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται προθεσμία δεκατεσσάρων ημερών στους καταναλωτές, για να επιστρέψουν το προϊόν που αγόρασαν μέσω διαδικτύου, με επιστροφή των χρημάτων τους. Το ηλεκτρονικό εμπόριο γνωρίζει σημαντική αύξηση και στη χώρα, καθώς σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές (που φτάνουν ακόμη και το 40% της αρχικής τιμής) απολαμβάνουν όσοι κάνουν τις αγορές τους από το διαδίκτυο. Ωστόσο, οι ηλεκτρονικές αγορές πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή, τόσο για την ασφάλεια των συναλλαγών όσο και για την ποιότητα του εμπορεύματος.

Οι αλλαγές  

Ειδικότερα, τα βασικότερα σημεία της υπουργικής απόφασης για την ενίσχυση των δικαιωμάτων τον καταναλωτή είναι:
  •  Ο καταναλωτής έχει προθεσμία δεκατεσσάρων ημερολογιακών ημερών για να υπαναχωρήσει, αν έχει κάνει αγορές εξ αποστάσεως, χωρίς να αναφέρει τούς λόγους και με μοναδική επιβάρυνση τη δαπάνη επιστροφής του προϊόντος. Ο προμηθευτής, από την πλευρά τον, οφείλει να επιστρέψει τα χρήματα (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής) εντός δεκατεσσάρων ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποίαν ενημερώθηκε από τον καταναλωτή ότι αυτός υπαναχωρεί. Αν ο προμηθευτής δεν έχει ενημερώσει τον καταναλωτή για το δικαίωμα υπαναχώρησης, τότε η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 12 μήνες μετά την κανονική προθεσμία των δεκατεσσάρων ημερών.
  •  Ο προμηθευτής οφείλει να έχει παραδώσει το προϊόν μέσα σε 30 ημέρες από την παραγγελία του, εκτός κι αν έχει συμφωνηθεί άλλη ημερομηνία παραλαβής.
  • Ο καταναλωτής ευθύνεται για τυχόν μείωση της αξίας του προϊόντος μόνον εάν ο ίδιος προέβη σε κακή χρήση. Για παράδειγμα, αν αποσυσκευάσει το προϊόν, για να δει πώς είναι και αν λειτουργεί, αυτό δεν σημαίνει ότι μειώνει την αξία του.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται προθεσμία δεκατεσσάρων ημερών στους καταναλωτές για να επιστρέφουν το αγαθό που αγόρασαν μέσω διαδικτύου, με επιστροφή των χρημάτων τους.
  •  Θεσπίζεται υποχρέωση λεπτομερούς και σαφούς ενημέρωσης των καταναλωτών για το συνολικό κόστος του προϊόντος ή της υπηρεσίας πριν από την πραγματοποίηση της αγοράς στις συναλλαγές που γίνονται μέσω διαδικτύου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω φαξ, μέσω τηλεφώνου και εκτός εμπορικού καταστήματος. Ειδικότερα, οι έμποροι οφείλουν να αναφέρουν το συνολικό κόστος του προϊόντος ή της υπηρεσίας, καθώς και κάθε άλλη πρόσθετη δαπάνη (έξοδα μεταφοράς, δασμοί, ΦΠΑκτλ.)
  • Δημιουργείται ενιαίο πανευρωπαϊκό έντυπο υπαναχώρησης, που καθιστά απλή τη διαδικασία υπαναχώρησης σε διασυνοριακές συναλλαγές.
  • Αναφέρονται με σαφήνεια τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του καταναλωτή και τον εμπόρου, σε περίπτωση ακύρωσης μιας σύμβασης.
  •  Ο καταναλωτής πρέπει να ενημερωθεί με σαφήνεια για το ποιος πληρώνει τη έξοδα σε περίπτωση επιστροφής των εμπορευμάτων.
  •  Παρέχεται ειδική προστασία των καταναλωτών σε περίπτωση συμβάσεων πού συνάπτονται διά τηλεφώνου (cold callίng). Η σύμβαση είναι έγκυρη και ισχύει από τη στιγμή που ο καταναλωτής υπογράψει ότι αποδέχεται την προσφορά, ενώ μέχρι σήμερα αρκούσε η προφορική συναίνεση διά τηλεφώνου για την εγκυρότητα της σύμβασης.
  • Απαγορεύεται να επιβαρύνονται οι καταναλωτές με επιπλέον κόστος, όταν πληρώνουν με πιστωτική κάρτα. Επίσης, απαγορεύεται οποιαδήποτε επιπρόσθετη χρέωση των καταναλωτών (πέραν της βασικής τιμής χρέωσης), όταν καλούν σε γραμμή εξυπηρέτησης. Ενισχύεται η προστασία των καταναλωτών σε ό,τι αφορά τα ψηφιακά προϊόντα (υποχρέωση παροχής ενημέρωσης σχετικά με τη συμβατότητα του περιεχομένου, τις τεχνικές προδιαγραφές του (hardware και του software).
  • Θεσπίζεται υποχρέωση ενημέρωσης των καταναλωτών πριν από την πραγματοποίηση της αγοράς για τα βασικά στοιχεία πού αφορούν μια συναλλαγή (π.χ., το συνολικό κόστος, τον τρόπο πληρωμής και τη διάρκεια της σύμβασης), για αγορές πού γίνονται εντός εμπορικών καταστημάτων.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταγγελία Βόμβα – Η Νέα Δημοκρατία έλαβε νέο δάνειο ύψους 14.6 εκ. ευρώ

Αποκαλύψεις επί αποκαλύωεων… Νέο δάνειο ύψους 14,6 εκατ. ευρώ κατήγγειλε ο πρόεδρος της Δράσης Θ. Σκυλακάκης ότι έλαβε η Νέα Δημοκρατία όπως προκύπτει από τον ισολογισμό της για το 2013….

Κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου του συνδυασμού «Γέφυρες» (Δράση και Δημιουργία Ξανά) ο πρόεδρος της Δράσης ανέφερε ακόμα ότι δεν είναι γνωστό από ποια τράπεζα δανείστηκε η ΝΔ γιατί η Τράπεζα της Ελλάδας λέει ότι τα στοιχεία είναι απόρρητα παρότι το 2012 η ΤτΕ είχε βγάλει πόρισμα για παλαιότερα δάνεια.

Επίσης κατήγγειλε ότι «η επιτροπή Μπαρόζο για καθαρά πολιτικούς λόγους έκρυψε το σκάνδαλο» καθώς ο κ. Σκυλακάκης αλλά και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής είχαν απευθύνει σχετική ερώτηση στην Κομισιόν αλλά η απάντηση που έλαβαν είναι ότι δεν είναι ρόλος τους να δημοσιοποιήσουν στοιχεία για τα δάνεια.

Ο Θ. Σκυλακάκης υπενθύμισε ακόμα ότι το 2011 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν πάρει 245 εκατ. σε δάνεια, ότι παραμονές του 2012 προσπάθησαν να τα μειώσουν με τροπολογία που δεν πέρασε και ότι τον Απρίλιο του 2013 με τροπολογία αμνήστευσαν τραπεζίτες και εαυτούς και υποχρέωσαν τη δικαιοσύνη να βάλει την έρευνα στο αρχείο.

Τέλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι συνεχίζει να δανείζεται εν κρυπτώ ενώ αδειάζουν τους λογαριασμούς των πολιτών για οφειλές ακόμα και των 2.000 ευρώ, τονίζοντας πως «αυτά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά οικοδομούν τη Χρυσή Αυγή».

Καταγγελία Βόμβα – Η Νέα Δημοκρατία έλαβε νέο δάνειο ύψους 14.6 εκ. ευρώ


Πηγή: Hellasforce


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πολίτες, στις κάλπες» (εξαιρετικό)

ΣΤΑΘΗΣ (εξαιρετικό)
Σαδομαζοχιστές είναι; H λαγνεία με την οποίαν μιλούν για τον «πόνο» που έχουν προκαλέσει στον λαό οι εκπρόσωποι (κυρίως) της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ, στάζει μέλι και μελό... Βγαίνουν αυτοί οι τύποι στα κανάλια και τα πάνελ και «συμπάσχουν» με τον «πόνο» που έχουν προκαλέσει -ιδιαιτέρως η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου θρηνεί στα πάνελ,

σχεδόν κλαίει, λες και βρίσκεται σε ξόδι και προσπαθεί να παρηγορήσει τον μακαρίτη! - φτου, στα ξύλα, τα λιθάρια και τ’ άγρια βουνά! Τι είν’ τούτοι!;! Μιλούν
για τον «πόνο» που μας έχουν προκαλέσει λες και τη βρίσκουν με την ιδέα ότι απευθύνονται σε ηλίθιους.
Απ’ την άλλη, στο παρά πέντε των εκλογών, ο κ. Θαθαμαράς τάζει 770.000 θέσεις εργασίας σε λαγούς να φτιάχνουν πετραχήλια. Θα και θα και θα, γεια σου, βρε παραμυθά! Ενώ ο πολύς Μπενύτο Μπενίτο, για να μη μείνει πίσω, ανεβάζει τς θέσεις εργασίας σε 930.000 πετραχήλια που περιμένουν τον λαγό τους. Ευτυχώς, πιο προσγειωμένος ο κ. Κουτσούμπας μάς προτείνει μιαν ανταλλακτική οικονομία! Να παράγουμε πορτοκάλια και να τα ανταλλάσσουμε με τρακτέρ, να παράγουμε κάρβουνο και να το ανταλλάσσουμε με ψυγεία, να παράγουμε κότες (που κάνουν κι αυγά - διπλό το όφελος) και να τις ανταλλάσσουμε με πρόκες - δεν ήξερα ότι το ανώτατο στάδιο του σοσιαλισμού είναι η ανταλλακτική οικονομία, αλλά γηράσκω αεί διδασκόμενος ότι ο χαβαλές άμα είναι σοβαροφανής
δεν ταιριάζει στον... κ. Σταύρο Θεοδωράκη. Ο οποίος δεν βρήκε καθόλου σεξιστικά τα σποτάκια του Ποταμιού για την «πρώτη φορά» που μεταλαμβάνει κανείς της θείας κοινωνίας, παίζει ποδόσφαιρο ή του μαυρίζουν το μάτι σε καυγά. Εκεί όμως που με απογοήτευσε ο μεγάλος
κονκισταδόρ των ανοιχτών θαλασσών Σταύρος ήταν όταν ομολόγησε ότι τα εν λόγω σποτάκια τα ενεπνεύσθη από φίλη του μεσήλικο κυρία της διπλανής πόρτας, όταν
όλοι μα όλοι γνωρίζουμε ότι ο ίδιος και το επιτελείο του αντέγραψαν (πάλι;) ανάλογα σποτάκια του Ομπάμα. Ψευταράς ο ψευταράκος! Ομως όταν ψεύδεται κανείς με τέτοιαν ευκολία (μεγαλύτερη κι από εκείνην του κ. Σαμαρά) όχι μόνον δεν κομίζει κάτι νέο κι έντιμο στην πολιτική σκηνή,
αλλά -αντιθέτως- σηματοδοτεί το κυρίως άτιμο, αυτό που διατρέχει σχήματα όπως το Ποτάμι: ότι μπορούν οι μετέχοντες να «είναι» αριστεροί και δεξιοί ταυτοχρόνως. Τούτου μεγαλύτερη απόδειξη ότι το Ποτάμι είναι ένα κατασκεύασμα του βαθέος συστήματος, δεν υπάρχει.
Κατά τα άλλα, για πρώτη φορά προβάλλει ισχυρή η πιθανότητα να πάρει η Αριστερά τον Δήμο Αθηναίων - πρόκειται για μια συναρπαστική προοπτική, όπου για πρώτη φορά επίσης θα μπορούσε να δοκιμασθούν στην πράξη οι προτάσεις, τα όνειρα και τα σχέδια της Αριστεράς για την Πρωτεύουσα. Ηδη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β’ συσπειρώνονται γύρω απ’ αυτήν την προοπτική και υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Σακελλαρίδη. Το ίδιο φαίνεται να συγκινεί και πολλούς δημοκρατικούς πολίτες, μια νέα προοπτική για την Αθήνα - μια πόλη που διαχειρίστηκαν επί δεκαετίες δεξιοί κατ’ εξακολούθησιν δήμαρχοι με πιο δεξιόν απ’ όλους τον κ. Καμίνη - του οποίου η υποψηφιότης δεν χρειαζόταν την υποστήριξη Σαμαρά για να φανεί το πραγματικό της πρόσωπο, αρκούσε η υποστήριξη Σόρος, Βενιζέλου, Μ.Κ.Ο. και ΔΗΜΑΡ (η οποία τώρα
υποστηρίζει και Σγουρό - Ψαριανός, Οικονόμου κι άλλοι).
Ομως η συσπείρωση της Αριστεράς (και πολλών δημοκρατικών πολιτών, το επαναλαμβάνω) μπορεί να εκφρασθεί και στην Πάτρα, το Χαϊδάρι, την Πετρούπολη κι όπου αλλού στον Β’ γύρο κατεβαίνει κομμουνιστής υποψήφιος. Χωρίς παζάρια και ιδιοτέλειες. Για λόγους αρχών. Νηφάλια, με τη συνείδηση του σε εγρήγορση, ο κάθε αριστερός, ο κάθε δημοκρατικός πολίτης θα πάρει τις αποφάσεις του.
Στον Πειραιά, στον Βόλο, δεν πρέπει να ευοδωθεί το πείραμα της χειραγώγησης των πολιτών μέσω ποδοσφαιρικών ομάδων, ούτε να δημιουργηθεί μπερλουσκονικού τύπου προηγούμενο, όπου οι Δυνατοί κυβερνούν κολίγους, ούτε -πολύ περισσότερο- να εμφανισθούν οθωμανικά μορφώματα, να ψηφίζει δηλαδή ο ντουνιάς ό,τι ορίζει ο αγάς.
Για την Περιφέρεια Αττικής, ισχύει πάλι το ίδιο, η συνάντηση της Αριστεράς με τα δύσκολα. Η ώρα της αλήθειας - αν εκλεγεί η κυρία Δούρου, να δούμε όλοι πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος. Τα απίδια που έπιασε ο σάκκος του κ. Σγουρού μετρήθηκαν και βρέθηκαν για πέταμα. Και επ’ αυτού, το «τιμωρήστε τους όλους» που διακηρύσσει ο κ. Κουτσούμπας είναι χωρίς νόημα, α-νόητο, ου μην και αδιανόητο. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είναι το ίδιο ο κ. Γλέζος κι ο κ. Μπαλτάκος, όπως δεν είναι το ίδιο ο κ. Κουτσούμπας με τον κ. Βορίδη - αυτές οι
γενικεύσεις οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς. Ούτε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια με της Ν.Δ., αυτές οι απλουστεύσεις μόνον προφάσεις εν αμαρτίας μπορεί να συγκαλύπτουν, εκτός κι αν ένα μπακάλικο είναι το ίδιο με μια off shore, ή μια συλλογική σύμβαση εργασίας είναι το ίδιο με μια ατομική ή επιχειρησιακή. Οπως και να ’χει, όλα κρίνονται
οι πολίτες νουν έχουν και κρίνουν, συνείδηση έχουν και τη συμβουλεύονται, καρδιά έχουν και την ακούνε. Για πρώτη φορά, εδώ στην Ελλάδα, μόνη απ’ όλην την Ευρώπη, ένας λαός, κατά μέγαν μέρος του, στρέφεται προς την Αριστερά σε όλες της τις εκδοχές, καθώς και προς άλλες έντιμες πολιτικές δυνάμεις, που νοιάζονται για τον λαό και την πατρίδα,
για το μέλλον της Ευρώπης, τη φύση της και την εξέλιξή της, αν δηλαδή θα γίνει γερμανικό Ράϊχ των τραπεζών και των τραστ ή αν θα αφορά στους λαούς, στα κράτη και στους πολίτες. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με την υποταγή μας στο κισμέτ του «μικρότερου κακού» αλλά με έναν αγώνα για το ξεκαθάρισμα των προοπτικών μας. Θα αποκτήσει
εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης η Ελλάδα; Μεταρρυθμίζεται η Ευρώπη σε ανθρωποκεντρική και ανθρωπιστική κατεύθυνση ή δεν μεταρρυθμίζεται; Αντιμετωπίζεται η ακροδεξιά στροφή (απότοκο της δεξιάς στροφής) στην Ευρώπη ή μας περιμένει ένας νέος σιδηρούς «Μεσαίωνας»;
Επ’ αυτών ο καθείς και ο νους του, το κόμμα του, η ιδεολογία του, η τάξη του, η καρδιά του, οι ποιητές του, τα όνειρά του, κατά μόνας ή «μεσ’ ταις τάξεις τον σωρό» συμπολιτών, συμπολεμιστών και συντρόφων - ένα
μόνον έχει να προσθέσει στα παραπάνω η ταπεινότης μου παραφράζοντας το «πολίτες στα όπλα» των Γάλλων Επαναστατών, σε:
πολίτες, στις κάλπες!
Αυτό αυτή τη στιγμή είναι το όπλο μας.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καμίνης: «Απευθυνόμαστε και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Ευθαρσώς.»

 Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές: Ο πανικός είναι κακός κλειδούχος…
Λυσσάξανε τα κυβερνητικά ανδρείκελα και τα ιερατεία της προπαγάνδας τους (ΜΜΕ) εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν «προσεγγίσεις» και …καλέσματα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής!!!


Το γελοίο, το βλακώδες, αλλά και το πανικόβλητο αυτό θέατρο αντιπερισπασμού κατέρρευσε, αμέσως μετά τις πρώτες παραστάσεις…

Ο Ίδιος ο Καμίνης έδωσε τη χαριστική βολή. Δήλωσε:

«Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους. Απευθυνόμαστε και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Ευθαρσώς.»


Βεβαίως, ουδέν μεμπτόν (για μας) να απευθύνεσαι και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Όπως έχουμε αναλύσει οι ψήφοι αυτοί ΔΕΝ είναι ψήφοι «πολιτικής πεποίθησης», άλλα ΑΡΝΗΣΗΣ και ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ…
 
 

 Με τον Καμίνη δεν υπάρχει καμία «ανωμαλία». Τις «ανωμαλίες» τις βλέπουν μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ…

Και κάτι ακόμα. Αφού αυτό-αναγορεύονται σε «κριτές» καθαρότητας της ψήφου και τις στιγματίζουν, μπορούν να μας πουν οι ψήφοι που πηγαίνουν στους δημίους και ληστές του ελληνικού λαού, στην κυβερνητική «συμμορία» του 4ου Ράιχ (δηλαδή στους ίδιους), τι χρώμα έχουν: «δημοκρατικό» ή φασιστικό»…

Μακριά, φυσικά, από εμάς τέτοιοι ΤΥΠΙΚΟΙ και χυδαίοι ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ της εκλογικής, λαϊκής βούλησης (το έχουμε αναλύσει).

Απλώς το θέτουμε ρητορικά το ερώτημα για να δείξουμε ΟΧΙ μόνο τη φρενοβλαβή υποκρισία και διπροσωπία των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ, αλλά και τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ τους φιλοσοφία, σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν τις διαθέσεις και τη βούληση των λαών…


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαύρο στη «σταθερότητα»…

Πάντα όλοι οι δήμιοι, οι ληστές και τα έμμισθα φερέφωνά τους ωρύονται για «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ»!!!
Μας τρομοκρατούν με την «αποσταθεροποίηση» για να αποδεχτούμε τον τάφο και έτσι να μην υπονομευτεί η «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ»:
Η «σταθερότητα» των αποικιοκρατών της ευρω-χούντας, της δικτατορίας της και των κομματικών και δημοσιογραφικών τους ανδρεικέλων. Η «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ» του δωσίλογου ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ…


Για αυτό και τα κανάλια με τους σταρ του έμμισθου δωσιλογισμού και ραγιαδισμού ουρλιάζουν για «σταθερότητα» και εγκωμιάζουν, υστερικά, το Βενιζέλο, σαν «επιλογή σταθερότητας»!!!!!

Ο Σαμαράς στηρίζει όλο το ΨΕΥΔΟΣ του και την ΑΠΑΤΗ σε αυτό το τρομοκρατικό ιδεολόγημα: «Να μην υπονομευτεί η …σταθερότητα»!!!

Φυσικά αυτοί που υπονομεύουν τη «σταθερότητα» είναι όλοι εκείνοι που αγωνίζονται να ρίξουν αυτήν την κυβέρνηση του ΟΛΕΘΡΟΥ και της ΦΡΙΚΗΣ.

Για ποια «σταθερότητα», όμως καλούν τον ελληνικό για να τους ψηφίσει;

Για τη «σταθερότητα» της καταλήστευσης και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού;


Για τη «σταθερότητα» των εκατομμυρίων ανέργων…

Για τη «σταθερότητα»
των εκατομμυρίων πεινασμένων και της ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ της πείνας;;;

Για τη «σταθερότητα»
επέκτασης των λουκέτων και σε νέες επιχειρήσεις;

Για τη «σταθερότητα»
των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος ολόκληρης της χώρας στα αρπακτικά των μαφιόζων του χρήματος;;;

Για τη «σταθερότητα» της απρόσκοπτης και ολοκληρωτικής κατεδάφισης της Υγείας, της Παιδείας, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των εργασιακών σχέσεων και κάθε δομής κοινωνικού κράτους;;;

Για τη «σταθερότητα των χαρατσιών και των κατασχέσεων: Κατοικιών, μισθών, καταθέσεων κ.λπ;;;

Για τη «σταθερότητα» του ΓΥΨΟΥ: κυβερνητικά πραξικοπήματα, κατάλυση του Συντάγματος, επιστρατεύσεις των απεργιών και στρατιωτικοί νόμοι;;;

Για τη «σταθερότητα» της πλήρους αποικιοκρατικοποίσης της Ελλάδας και ΥΠΟΤΑΓΗΣ στο 4ο Ράιχ;;;

Τέτοια «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ» είναι ΕΦΙΑΛΤΗΣ για τον ελληνικό λαό, είναι ολοσχερής καταστροφή και ισοπέδωση της Ελλάδας, είναι η πιο αποτρόπαια μορφή δικτατορικής ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ κάθε υπολείμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αυτή η «σταθερότητα» πρέπει να ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ και να ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ από τον ελληνικό λαό, σε αυτές τις εκλογές…

Η ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ αυτής της «δημοκρατίας» των αλητήριων «εκτελεστών-τοκογλύφων» είναι το ΠΡΩΤΙΣΤΟ και ΜΕΓΙΣΤΟ καθήκον σήμερα.


ΜΑΥΡΟ στη «σταθερότητα» των νέων αποικιοκρατών και στα εγχώρια, δωσίλογα ανδρείκελά τους…

ΜΑΥΡΟ δαγκωτό στον κυβερνητικό υπόκοσμο:
Στη «συμμορία» που μας εκτελεί για να επιβάλει τη «σταθερότητα» του ΟΛΕΘΡΟΥ…


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!