EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΟΑΣΑ: Εξετάζει αλλαγές για τα εισιτήρια του Προαστιακού

Την επέκταση της αστικής ζώνης του Προαστικού Σιδηροδρόμου σε σταθμούς της γραμμής της Χαλκίδας εξετάζει ο ΟΑΣΑ, από κοινού με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του επιβατικού κοινού, καθώς σημαντικός αριθμός επιβατών, που χρησιμοποιεί συνδυαστικά σε καθημερινή βάση τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς και τον Προαστιακό, ζητά την επέκταση ισχύος των προϊόντων κομίστρου του ΟΑΣΑ σε τμήμα της γραμμής του Προαστιακού Πειραιάς – Χαλκίδα.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται ότι θα ληφθούν με την συνεργασία των δύο εταιρειών και αφού προηγουμένως σταθμιστούν όλα τα δεδομένα, αφού, εκτός από την εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού, σημασία έχει η οποιαδήποτε κίνηση να μην δημιουργήσει πρόβλημα στα έσοδα τους.

Συνεργασία

Σύμφωνα με την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική, ο ΟΑΣΑ συνεργάζεται με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το σχεδιασμό και προγραμματισμό του συγκοινωνιακού έργου που εκτελείται στη γεωγραφική περιοχή αρμοδιότητάς του από τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Στο πλαίσιο αυτό οι συγκοινωνιακές υπηρεσίες Ο.Α.Σ.Α. και ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι συνδυαστικές και στην αστική ζώνη του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (Μαγούλα- Πειραιάς- Κορωπί) ισχύει η τιμολογιακή πολιτική και τα προϊόντα κομίστρου του ΟΑΣΑ. Οι μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο πραγματοποιούνται από τον Προαστιακό και το Μετρό, με εισιτήρια ίδιας αξίας και ίδιων δικαιωμάτων χρήσης.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαθέτει στο επιβατικό κοινό προϊόντα κομίστρου αποκλειστικά δικής της χρήσης (δηλαδή που έχουν το ένα τουλάχιστον άκρο μετακίνησης εκτός της αστικής ζώνης). Από αυτά τα προϊόντα κομίστρου, όλα τα εισιτήρια ισχύουν και στα λεωφορεία (Ο.ΣΥ. - Ε.ΘΕ.Λ.), τρόλεϊ (Ο.ΣΥ. - Η.Λ.Π.Α.Π.), ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΣΤΑ.ΣΥ. - Η.Σ.Α.Π.) και τραμ, (ΣΤΑ.ΣΥ. – ΤΡΑΜ) για 90 λεπτά, μετά την πρώτη επικύρωση.

Επιβάτες δύο κατηγοριών

Ωστόσο η γραμμή του Προαστιακού που εξυπηρετεί τη διαδρομή προς Χαλκίδα μετά το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) δεν αποτελεί τμήμα της αστικής διαδρομής του Προαστιακού. Στην διαδρομή Αθήνα – Χαλκίδα αστικό θεωρείται το κομμάτι ως το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών. Εξαιτίας όμως αυτής της κατάστασης οι επιβάτες της γραμμής δεν έχουν το δικαίωμα με το ίδιο εισιτήριο να κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ, όπως, αντίθετα, μπορούν να κάνουν όσοι κινούνται στον άξονα Κιάτο – Αεροδρόμιο.
Μάλιστα, δεν λείπουν και τα ευτράπελα καθώς ο ΟΑΣΑ, απαντώντας σε αίτημα του τοπικού δήμου, προχώρησε στην τροποποίηση της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 504 της ΟΣΥ, ώστε να περιλαμβάνει στην διαδρομή της και τον σταθμό «Δεκέλεια» του Προαστιακού. Όμως οι επιβάτες δεν μπορούν να μπουν από το ένα μέσο στο άλλο με ίδιο εισιτήριο, αφού ο συγκεκριμένος σταθμός βρίσκεται εκτός του αστικού δικτύου και θα πρέπει να επικυρώσουν άλλο εισιτήριο.
Εκείνο που φαίνεται τώρα ότι εξετάζεται είναι η επέκταση της αστικής ζώνης του προαστιακού σιδηροδρόμου στην προαστιακή σιδηροδρομική διαδρομή Πειραιάς- Χαλκίδα και Χαλκίδα- Πειραιάς από το σταθμό Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) έως και τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Στεφάνου, μέχρι τον οποίο, άλλωστε, επεκτείνεται η περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ.
Κάτι τέτοιο υπολογίζεται ότι μπορεί να ενισχύσει την κίνηση της γραμμής η οποία είναι ήδη πολύ μεγάλη. Πάντως ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στον έλεγχο της λαθρεπιβίβασης, η οποία δεν είναι διόλου αμελητέα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φαληρικό Δέλτα και Φαληρικός Όρμος αλλάζουν την βιτρίνα της Αθήνας

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα των τελευταίων ετών αναμένεται να κερδηθεί για την Αθήνα. Δύο από τις μεγαλύτερες αναπλάσεις χώρων στο «ριγμένο» Φάληρο. Από το 2012 έχει ξεκινήσει το μεγάλο έργο της ανάπλασης Φαλήρου ή για να είμαστε πιο ακριβείς το έργο της ανέγερσης του Κέντρου Πολιτισμού Ι.Σ.Νιάρχος.

Τώρα είμαστε εδώ και πολύ καιρό σε αναμονή για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, ενός έργου που ουσιαστικά συμπληρώνει την αλλαγή της εικόνας της βιτρίνας της Αθήνας.

Τα 2 αυτά έργα συμβάλλουν στην αλλαγή της εικόνας της πόλης και στην προσπάθεια να αναδειχθεί η όμορφη εικόνα της Αθήνας.

Το δυστύχημα για αυτό το εγχείρημα είναι πως ενώ το έργο στο Κέντρο Πολιτισμού καλπάζει και οδεύει προς ολοκλήρωση, το έργο στον Φαληρικό Όρμο σέρνεται και ήδη έχει μείνει χρονικά πίσω.

Έτσι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα 2 αυτά έργα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μαζί. Το Κέντρο Πολιτισμού ολοκληρώνεται σε περίπου 1,5 έτος και οι πόρτες θα ανοίξουν σε 2 χρόνια και κάτι.

Τα έργα στο Φαληρικό Όρμο όμως απαιτούν περίπου 2 χρόνια. Έτσι με τις καλύτερες προβλέψεις το έργο αν ξεκινήσει στα τέλη του 2014 θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017.

Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για το αν θα έχουμε άμεση δημοπράτηση ή το έργο ανάπλασης στο Φαληρικό Όρμο θα ακολουθήσει το έργο στο Κέντρο Πολιτισμού μετά από αρκετό καιρό.

ypodomes.com

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

To animation video του Μορέα για τον Περιμετρικό Καλαμάτας

Ypodomes Web Tv: To animation video του Μορέα για τον Περιμετρικό Καλαμάτας 

 

 

 


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ό,τι τρελό βάλετε στο νου σας στα λεωφορεία του Βελιγραδίου θα το δείτε (βίντεο)

Όμως αυτό το βίντεο θα σας πείσει ότι τα χειρότερα πράγματα γίνονται στα αστικά λεωφορεία του Βελιγραδίου.

Κατσίκες, κοιμισμένοι επιβάτες, μονοζυγο στις μπάρες ακόμη και εκρηκτικά φορτία ταξιδεύουν δίπλα σας



Δείτε το βίντεο και αν πάτε Βελιγράδι μετακινηθείτε με ταξί!



πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μόλις ένας στους 10 έχει υποβάλει δήλωση …

Την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι θα καταθέσουν και φέτος τις φορολογικές δηλώσεις οι περισσότεροι φορολογούμενοι. Μόλις το 12,5% έχει υποβάλει δήλωση, στους δύο μήνες που είναι ανοιχτό το σύστημα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Η προθεσμία λήγει στο τέλος Ιουνίου και γι ακόμη μια φορά αναμένεται ο όγκος των δηλώσεων να συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες, δημιουργώντας φόβους για υπερφόρτωση του συστήματος και προβλήματα στη διαδικασία υποβολής.

Η καθυστέρηση στη μέχρι τώρα κατάθεση των δηλώσεων, όπως γράφει η Καθημερινή, οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι αρκετές αλλαγές της νομοθεσίας -για τη φορολόγηση ανέργων, φοιτητών και μικροκαταθετών- δεν είχαν διορθωθεί μέχρι και τις 15 Μαϊου. Πλέον οι διορθώσεις αυτές έχουν περάσει στο έντυπο Ε1 και οι συγκεκριμένες κατηγορίες μπορούν να συμπληρώσουν τη δήλωσή τους.

Στο ταμείο καλεί η Εφορία έναν στους τρεις φορολογούμενους

Χρεωστικό είναι ένα στα τρία εκκαθαριστικά των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής. Από τους 696.367 φορολογούμενους που έχουν υποβάλει δήλωση, οι 235.456 καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα του 2013, ενώ δύο στους τρεις είτε έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε δικαιούνται επιστροφή φόρου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι χρεωστικές δηλώσεις ανέρχονται στο 33,83% με συνολικό ποσό φόρου 213,4 εκατ. ευρώ. Ο πρόσθετος φόρος που πρέπει να πληρώσουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 906 ευρώ.
Οι «τυχεροί» φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου ανέρχονται σε 140.135 και θα λάβουν κατά μέσο όρο 201 ευρώ.

iefimerida.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO" Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ" ΚΑΣΙΜΕΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ...

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ... "ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO" Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ"  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΣΙΜΕΡΗΣ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ...











"ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO"ΕΔΩ!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

SZ: Αμοιβή 5 εκατ. σε δύο Γερμανούς βουλευτές για τα εξοπλιστικά

Αμοιβή ύψους άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ έλαβαν δύο πρώην βουλευτές του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) από την εταιρεία Krauss-Maffei-Wegmann, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι φερόμενες δωροδοκίες συνδέονται με ύποπτες συμφωνίες του ομίλου εξοπλιστικών του Μονάχου στην Ελλάδα.

«Η KMW πλήρωσε κρυφά σε μια εταιρεία συμβούλων δύο πρώην βουλευτών του SPD την περίοδο 2000-2005 πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ» επισημαίνεται στο δημοσίευμα και τονίζεται ότι «αυτό αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας σχετικά με δύο συμφωνίες για τεθωρακισμένα». Αφορμή της έρευνας, την οποία ζήτησε η ίδια η KMW, ήταν υποτιθέμενες δωροδοκίες σε συμφωνίες με την Ελλάδα.

Ο όμιλος, συνεχίζει το δημοσίευμα, πούλησε την τελευταία δεκαετία τεθωρακισμένα τύπου προς την Αθήνα Leopard -2 και οβιδοβόλα αξίας περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Η προετοιμασία και η σύναψη της συμφωνίας για τα τεθωρακισμένα έγιναν ιδιαίτερα σε αυτά τα χρόνια, στα οποία, σύμφωνα με την έρευνα, οι δύο πολιτικοί της SPD, Ντάγκμαρ Λουκ και Χάιντς-Άλφρεντ Στάινερ, έλαβαν από την KMW, μέσω εταιρείας με το όνομα «BFS», την αμοιβή ύψους εκατομμυρίων ευρώ. «BFS» σημαίνει «Γραφείο Συμβούλων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη» εξηγεί η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο κ. Λουκ ήταν μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής από το 1980 ως το 1990 και είχε ήδη τότε εξαιρετικές διασυνδέσεις με την Ελλάδα, ενώ ο κ. Στάινερ ήταν μέλος του Κοινοβουλίου από το 1980 ως το 1994 και υπήρξε κατά καιρούς αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας.

Η KMW ανέθεσε την έρευνα στην εταιρεία PwC (Price Waterhouse Coopers), η οποία κατέληξε στο αποτέλεσμα ότι ο σκοπός της αμοιβής δεν είναι κατανοητός. Οι ελεγκτές ενεργοποιήθηκαν μετά την ομολογία ενός πρώην αγοραστή εξοπλιστικών στο υπουργείο Άμυνας στην Αθήνα στο τέλος του 2013, ότι είχε δωροδοκηθεί για τις συμφωνίες των τεθωρακισμένων από Έλληνες συμβούλους του γερμανικού ομίλου.

Η Εισαγγελία στην Αθήνα διεξάγει έρευνα σε βάρος του πρώην αγοραστή εξοπλιστικών, σε βάρος άλλων υπόπτων στην Ελλάδα και σε βάρος ενός πρώην μάνατζερ της KMW, αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι στην Εισαγγελία «Μόναχο Ι» βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ελέγχου για φοροδιαφυγή εναντίον πρώην συνεργατών του ομίλου, καθώς δωροδοκίες δηλώθηκαν ψευδώς και είχαν λανθασμένα αφαιρεθεί ως δαπάνες από τον φόρο. Δεν είναι γνωστό εάν τα ευρήματα της έρευνας της PwC για τους Λουκ και Στάινερ έχουν παρουσιαστεί στην Εισαγγελία του Μονάχου.

«Το γεγονός ότι οι πληρωμές προς τους επί μακρόν βουλευτές της SPD ήρθαν στο φως κατά τις εσωτερικές έρευνες της KFW για τις συμφωνίες των τεθωρακισμένων, προκαλεί την υποψία ότι με αυτά τα χρήματα επηρεάστηκε η παραγγελία στην Αθήνα» υπογραμμίζει η εφημερίδα και αναφέρει ότι τόσο η KMW όσο και οι δύο πρώην βουλευτές «δεν θέλουν να δηλώσουν κάτι σχετικώς με το εάν ένα μέρος των χρημάτων διοχετεύθηκε πχ. σε πολιτικούς του τότε κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα». Ο όμιλος, καταλήγει η εφημερίδα, είχε δηλώσει πριν από μήνες ότι ούτε είχε δώσει δωροδοκίες ούτε είχε δώσει τέτοια εντολή σε κάποιον άλλον, αλλά η KMW δεν δηλώνει πλέον τίποτα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επισπεύθηκε η διαδικασία συνταξιοδότησης απολυμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ

Την καθυστέρηση αποστολής των Δελτίων Υπηρεσιακής Κατάστασης των απολυμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ ΑΕ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), διαπίστωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, μετά από αναφορά απολυμένων, ενώ έπειτα από διαμεσολάβηση της Αρχής προς τον Ειδικό Διαχειριστή της ΕΡΤ ΑΕ, επιτεύχθηκε η επίσπευση της διαδικασίας συνταξιοδότησης των απολυμένων υπαλλήλων. Όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή, μετά την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ και τη λύση της υπαλληλικής τους σχέσης, δύο απολυθέντες υπάλληλοι ζήτησαν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένη σύνταξη, λόγω γήρατος, από το ΓΛΚ.

Στις επανειλημμένες οχλήσεις τους, τόσο προς το γραφείο του Ειδικού Διαχειριστή στο υπουργείο Οικονομικών, όσο και προς στελέχη του ενδιάμεσου φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, οι ενδιαφερόμενοι λάμβαναν ως απάντηση, την αδυναμία πρόσβασης στους υπηρεσιακούς φακέλους που φυλάσσονται στο Ραδιομέγαρο.

Οι απολυθέντες εργαζόμενοι, ευρισκόμενοι σε δυσχερή οικονομική θέση, ζήτησαν τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη. Η Αρχή απευθύνθηκε εγγράφως προς τον Ειδικό Διαχειριστή της ΕΡΤ ΑΕ και διαπίστωσε, ότι μετά την παρέλευση έξι μηνών από τη λύση της εργασιακής σχέσης των υπαλλήλων και ενός μηνός από την εκκένωση του κτιρίου και την άρση των προβλημάτων πρόσβασης στους φακέλους, τα αιτηθέντα δελτία δεν είχαν ακόμη αποσταλεί στο ΓΛΚ, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία του κανονισμού της σύνταξης και ο καθορισμός της μειωμένης συνταξιοδοτικής παροχής.

Ο Συνήγορος επισήμανε, ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται τουλάχιστον έξι μήνες. Ως εκ τούτου η καθυστέρηση επιτείνει την ήδη δυσχερή οικονομική θέση των ενδιαφερομένων και θέτει σε κίνδυνο την αξιοπρεπή διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.

Ο Συνήγορος τόνισε, ότι η επίκληση εσωτερικών δυσλειτουργιών στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας δεν απαλλάσσει τα διοικητικά όργανα από τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους ούτε μπορεί να αντιτάσσεται στους πολίτες ως ειδική αιτιολογία για την καθυστέρηση διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους και ζήτησε από τον Ειδικό Διαχειριστή, ως κατά νόμο αρμόδιο, να προβεί στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να ικανοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν το αίτημα των απολυμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ ΑΕ, κάτι που τελικώς επιτεύχθηκε, μετά και την παρέμβαση της Αρχής, ξεκινώντας τη διαδικασία συνταξιοδότησης των ενδιαφερομένων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

100% ανοχή

Αναμενόμενα όσο ποτέ άλλοτε. Ο ελληνικός λαός απέδειξε διά της ψήφου του ότι το τραβάει ο οργανισμός του να συμμετέχει σε εκλογές-πανηγύρια που στήνει μια κατοχική κυβέρνηση με συμμετοχή κοντά στο 60%. Αν παρόλα αυτά η αυτοδιοίκηση είχε μία ευκαιρία να ξεκόψει από τα κομματικά μαντριά, όλοι έκαναν τα πάντα να τα κομματικοποιήσουν τόσο όσο ποτέ άλλοτε με πρώτο και καλύτερο τον Σύριζα, ο οποίος είναι και ο μεγάλος χαμένος των εκλογών. Αυτό δεν ήταν «Ανατροπή», Αλέξη μου! Αυτό ήταν ντεραπάρισμα.

Αυτοανατράπηκε ο Σύριζα και το ερώτημα είναι αν προκάλεσε την αυτοανατροπή του ισχυροποιώντας σε όλη την Ελλάδα την συσπείρωση Πασόκων και ΝΔκρατών διότι με κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνει και ο πιο «αθώος» τι θα γίνει την δεύτερη Κυριακή για την εκλογή των τοπικών αρχόντων.

Το σύστημα νίκησε και καλό θα ήταν ο Σύριζα ή να αλλάξει το άλογο που τραβάει το κάρο του ή να πει ξεκάθαρα ότι από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ είναι το εκλογικό του σώμα και παίζει παιχνίδια στήριξης για την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας. Διότι τι θα κάνει ο πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ που «οργισμένος» κατατάχθηκε με τον Σύριζα και την Κυριακή θα πρέπει να επιλέξει τον άρχοντά του; Δαγκώνει ποτέ το σκυλί τον αφέντη που τον ταΐζει καθημερινώς είτε με διορισμούς, είτε με ΕΣΠΑ;

Αλλά δεν είναι μόνο ο Σύριζα ο οποίος σήμερα έπρεπε να πει «μέχρι εδώ ήμαστε, αποχωρούμε», είναι και το ΚΚΕ που διά στόματος Κουτσούμπα χαίρεται για τα αποτελέσματα που είχε το κόμμα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Γιατί χαίρεται το ΚΚΕ; Πώς καταγράφεις την νίκη σου ως κομουνιστικό κόμμα όταν ο φανερός «ελληνικός» ναζισμός κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία να έχει περιφερειακούς συμβούλους σε όλη σχεδόν την Ελλάδα; Σήμερα ο Περισσός θα έπρεπε να έχει μεσίστια την σημαία με το σφυροδρέπανο, όπως θα έπρεπε να κάνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν νικάς εσύ όταν ο φανατικός εχθρός σου έχει πάρει δημοκρατικά θέσεις που ορίζουν τις τοπικές κοινωνίες. Όταν μετατρέπεις έναν αγωνιστικό χώρο μόνο σε αγωνιστικά κείμενα και αγωνιστικές γυμναστικές μέχρι τη Βουλή τότε όχι απλά έχεις χάσει, αλλά έχεις συντελέσει στο ακατόρθωτο: Να στηρίξεις διά της λάιτ αγωνιστικής πολιτικής σου τον ίδιο τον ναζισμό.

Τόσο κομματικές οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν ξαναγίνει στην χώρα και φάνηκε ξεκάθαρα ότι το πολιτικό σύστημα ξέρει ότι τα σπλάχνα του είναι οι κατά τόπους κοινωνίες και τις θρέφει κάθε μέρα και όχι μόνο κατά τις προεκλογικές περιόδους. Μεγάλο παράδειγμα είναι δύο περιοχές. Εφόσον κατάφερε ο Πάχτας στον Δήμο Αριστοτέλη να πάρει 47% (ακόμα κι αν έχασε το δημαρχιακό του θώκο) αυτό σημαίνει πολλά. Ότι 7,374 πολίτες γουστάρουν την άλωση, την καταστροφή, το ξύλο που πέφτει από τα ΜΑΤ έναντι 8,300 που ψήφισαν τους δύο άλλους συνδυασμούς με συμμετοχή στις εκλογές του 75% του εκλογικού σώματος.

Δεύτερο μεγάλο παράδειγμα είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ΝΔκράτης Τατούλης αν και έδωσε με μία προσωπική του υπογραφή όλους τους υδάτινους πόρους της Πελοποννήσου στην ΕΥΔΑΠ η οποία δίνεται άμεσα σε ιδιώτη πήρε 43% το οποίο μεταφράζεται κοντά στους 154,000 ψήφους – τριπλάσιοι ψήφοι έναντι του δεύτερου Συνασπιστή, Βουδούρη- με εφτά αντιπάλους απέναντί του. Οι Πελοποννήσιοι γουστάρουν ιδιωτικοποίηση νερού, αλλά για να το γουστάρουν αυτό πάει να πει ότι το σύστημα τα τελευταία 5 χρόνια δούλεψε βολεύοντας πολύ κοσμάκη στην Πελοπόννησο.

Έχει πάρει χαμπάρι ο αντιπολιτευτικός κόσμος του κοινοβουλίου ότι η ζωή δεν παίζεται μέσα σε επερωτήσεις αλλά στο πεζοδρόμιο και στα κομματικά στέκια ανά την Ελλάδα κάθε μέρα; Πώς είναι δυνατόν εν μέσω κρίσης φανατικοί μνημονιακοί περιφερειάρχες και μάλιστα των πιο φτωχών περιοχών της Ευρώπης να είναι ανίκητοι; Έχουν να μάς πουν κάτι για το παράδειγμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου που σάρωσε από την πρώτη Κυριακή; Οι παλιές καραβάνες των κομμάτων δεν υψώνουν τόνο και ύφος μέσα από τα τηλεοπτικά πάνελ! Ξέρετε τι κάνουν; Δουλεύουν κάθε μέρα για την εδραίωση του συστήματος και φέρνουν τα καλά αποτελέσματα που θέλει το ίδιο το σύστημα που τους έχει θέσει σε υπηρεσία.

Να δούμε λοιπόν, πώς θα αντιπαλέψουν τα όσα Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι του συστήματος θα πρέπει να υιοθετήσουν ως υποχρεώσεις του Μνημονίου, της Σταθερότητας και της Ανάπτυξης έχοντας το δικαίωμα που τους έδωσε η ψήφος, διότι κάποιοι που έλεγαν ότι θα παλέψουν για τα δίκαια και τα ηθικά μάλλον είχαν το μυαλό τους πώς θα έκαναν πάρτι με συναυλίες έξω από την ΕΡΤ και μαζεύοντας υπογραφές για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού και συναυλίες για την μη πώληση δημοσίων χώρων σε ιδιώτες σε όλη την επικράτεια.

Με λίγα λόγια, το σύστημα κατατρόπωσε όσους πίστευαν ότι η ανατροπή και η επανάσταση γίνεται με «σημαίες και με τραγούδια». Ισχυροποίησε από την άλλη το βαθύ παρακράτος που τώρα ο κάθε πολίτης θα είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει νόμιμα, δημοκρατικά και ηθικά κάθε ημέρα. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει όλα τα συστημικά κόμματα που πήραν μέρος στις εκλογές είτε είναι εντός, είτε εκτός κοινοβουλίου. Παίρνοντας μέρος σε συστημικές εκλογές φτιαγμένες από συστημικά κόμματα μόνο συστημικός θέλεις να γίνεις.

Και έγινες!
 
πηγη  
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λίγο πριν την ΕΞΟΔΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

-Σιγά-σιγά μην σπρώχνεστε θα βγούμε όλοι… από την μετεκλογική ζαλάδα.
-και κυρίως να μην μπουσουλάμε , αλλά να σηκωθούμε ορθά και άφοβα γιατί αυτό ταιριάζει τουλάχιστον σε απογόνους ηρώων και μαρτύρων έστω και αν το ξεχνάμε προς στιγμήν.
- σχεδόν όλοι μας θα κατεβούμε από την ίδια σκάλα και θα βγούμε από την ίδια πόρτα κινδύνου. ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ;
-τα ψέματα κάποια ώρα τελειώνουν και οι ψεύτες για να δικαιολογηθούν δείχνουν ο ένας τον άλλον.
-Τότε είναι η στιγμή που ο ¨ αγαθός λαός των προεκλογικών υποσχέσεων¨ μετεωρίζεται ανάμεσα στις φαντασιώσεις του για έξοδο από την κρίση και μεταξύ της πρώτης ¨ευκαιριακής¨ σκάλας και εξόδου κινδύνου που θα του παρουσιάσουν μπροστά του .

Πρώτα ως γνωστόν μας ¨ψάρωσαν¨.. μετά ήρθαν τα ¨σωτήρια¨ ΔΙΕΞΟΔΑ με τα ¨λαοφάγα¨ μνημόνια και ακολουθούν ¨λαοκτόνα ¨ μετεκλογικά δήθεν πολιτικά ΑΔΙΕΞΟΔΑ.
Εάν μας επιβάλλουν δήθεν αδιέξοδα δικά τους εμείς θα προτιμούσαμε πραγματικά δικά μας ¨ δημοκρατικά αδιέξοδα¨ γιατί από αυτά μπορεί να προκύψουν εξ ανάγκης γνήσιες-παστρικές λύσεις υπέρ του Λαού.

Η Έξοδος κινδύνου των τοκογλύφων είναι σίγουρα παγιδευμένη και καλόν είναι να μην προτιμήσουμε να περάσουμε από ναρκοπέδιο σε ναρκοπέδιο.
Ουσιαστικά η στρατηγική που χαράχθηκε σε βάρος μας έχει να κάνει με την σχέση αλλεπάλληλων ναρκοθετημένων γεγονότων.

ΔΙΕΞΟΔΑ ( μνημόνια)-ΑΔΙΕΞΟΔΑ( εκβιασμών)-ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ =παγίδες.

Α΄ γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών και όλοι είναι προβληματισμένοι δίχως να βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι από καιρό θλιμμένη.

Προγνωστικά του Β΄ γύρου και ευρωεκλογών,
¨το μπέρδεμα του μπερδέματος ¨, διακαής πόθος του τοκογλυφικού μηχανισμού που ελέγχει τις χρηματικές ροές στην Ελλάδα.

Το τεχνητό πολιτικό αδιέξοδο είναι ο πλέον φιλόδοξος σχεδιασμός για την τελική εφαρμογή που λέγεται ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

¨Καλώς τα λοιπόν τα αδιέξοδα¨, θα ζήσουμε και με αυτά, ίσως να ξυπνήσουμε και να ωριμάσουμε πολιτικά γιατί πέρασε μια ολόκληρη μεταπολίτευση και είμαστε ακόμα ¨άγουροι¨ πολιτικά.

Όχι μόνο άγουροι αλλά και τυφλοί στο να διακρίνουμε ¨το πνεύμα της προδοσίας¨ που μας περισφίγγει αποπνικτικά.

25 Μαίου , Ευρωεκλογές στην Ελλάδα και Εκλογές στην Ουκρανία. Δύο μη προς το παρόν διαχειρίσιμα προβλήματα ίσης βαρύτητος.

Η μεν πρώτη χώρα διαθέτει άφθονη ¨παρθένα¨ ενέργεια δίχως να την πειράξουν ακόμα τα γεωτρύπανα και δίχως να έχουν στηθεί αγωγοί μεταφοράς προς την Ευρώπη.

Η δε δεύτερη χώρα δεν διαθέτει ενέργεια αλλά έχει πυκνό δίκτυο αγωγών προς την Ευρώπη.
Και εδώ ξεκινάει το ¨δούλεμα¨… από τους ξένους.

«Χώρα ζόμπι» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο διάσημος συγγραφέας, blogger και ιδιοκτήτης ενός από τους πιο σημαντικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς γνώμης στις ΗΠΑ, Stephen Lendman.
Ο συγκεκριμένος συγγραφέας που έχει σημαντική επιρροή στις ΗΠΑ συγκρίνει την Ελλάδα με την Ουκρανία και θεωρεί ότι «Μπορεί να εξελιχθεί η Ουκρανία σαν την Ελλάδα: Μία χώρα ζόμπι» («The loan guarantees a Greek-style depression. Greece is a zombie country. Ukraine faces the same thing,»)

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που έδωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti αναφορικά με το δάνειο του ΔΝΤ προς την Ουκρανία τονίζει ότι «Το δάνειο εγγυάται μία κατάθλιψη ελληνικού τύπου. Η Ελλάδα είναι μια χώρα-ζόμπι. Η Ουκρανία πλέον αντιμετωπίζει την ίδια εξέλιξη» defencenet .gr 29/03/2014

Σύμφωνα με τον ανωτέρω σχολιαστή η Ελλάδα είναι ήδη μια χώρα ζόμπι, άρα και η δημοκρατία της είναι ζόμπι και φυσικά οι πολίτες της ψηφίζουν σαν ζόμπι.

Τι ισχύει τελικά;

Όταν στα ζόμπι παρουσιάσεις δήθεν αδιέξοδα τότε τους ανοίγεις και μια μοναδική έξοδο κινδύνου και τους οδηγείς στην ¨κακιά σκάλα¨.

Στους ζωντανούς όμως, δηλ σε αυτούς που μέσα τους τρέχει ζεστό αίμα για ΧΡΙΣΤΟ , Πατρίδα και συνάνθρωπο-ΠΛΗΣΙΟΝ, αν τους παρουσιάσεις αδιέξοδα, τότε αυτό γίνεται ευκαιρία για να βρούνε ζωντανές λύσεις. Λύσεις ολότελα δικές τους επιλέγοντας μάλιστα και την δικιά τους ασφαλή ΕΞΟΔΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

Μην ακούτε τι μας λένε οι ξένοι.
Ψηφίστε για την Ελλάδα όχι σαν ζόμπι αλλά σαν ζωντανοί Έλληνες.
Τα αδιέξοδα είναι μόνο για τους ¨πεθαμένους¨ από τώρα και δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί από δαύτους αναμεταξύ μας.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο μεγατόνων αποκάλυψε η Ζωή Γεωργαντά! ΒΙΝΤΕΟ

Δυο μέρες έμεινε στην Κέρκυρα, η υποψήφια Ευρωβουλευτής ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, που συνεργάζεται με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και έφερε τα πάνω κάτω.

Στις επαφές της με φορείς της πόλης, συγκέντρωσε πολύτιμο υλικό, που αποδεικνύει πως η κυβερνητική χούντα, έχει μεταφέρει στο ΤΑΙΠΕΔ όλη την δημόσια περιουσία του νησιού και ετοιμάζεται να την πουλήσει σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα συμφέροντα.
Ήδη έχει πουληθεί δημόσια περιουσία σε…. Τούρκους επενδυτές!

Μια μικρή γεύση των όσων κατήγγειλε στον συνάδελφο Σπύρο Σαρβίνο, υπάρχει στο βίντεο που ακολουθεί.

Για την επίσκεψη της υποψήφιας Ευρωβουλευτή ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, θα ακολουθήσει λεπτομερές ρεπορτάζ, καθώς είχα την τιμή να την συνοδεύσω στο ταξείδι της και να έχω κατ” αποκλειστικότητα ειδήσεις και μεγάλες αποκαλύψεις .

Αποκαλύψεις των οποίων μικρή γεύση θα πάρουν οι αναγνώστες στο παρακάτω βίντεο, όπου για μια ακόμη φορά, η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, αποδεικνύεται χείμαρρος καταγγελιών.


          

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!