EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Nίκη για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τις απολυμένες καθαρίστριες που παραμένουν μέχρι σήμερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Το δικαστήριο σύμφωνα με τις πληροφορίες έκανε δεκτή την αίτηση για ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης και διέταξε την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Βίντεο 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιδρύσεις, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων

Το νέο σχολικό χάρτη που αναμένεται να παρουσιαστεί από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο το προσεχές διάστημα, παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα, με σχετικό της δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό, πρόκειται για τη νέα μεγάλη αλλαγή μετά το 2011, όπου είχαν γίνει οι μαζικότερες συγχωνεύσεις στην εκπαίδευση. Τα περισσότερα σχολεία που συγχωνεύονται βρίσκονται στην Αττική και εξ΄ αυτών τα περισσότερα στην Α΄ Αθήνας, πέριξ του κέντρου και σε συνοικίες όπως ο Βύρωνας, το Γαλάτσι, του Ζωγράφου.

Δημοτικά θα συγχωνευθούν και σε Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας και Πειραιά. Επίσης, δημοτικά θα συγχωνευθούν σε Καβάλα, Αχαΐα, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Δυτική Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Λασίθι, Αργολίδα, Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα.

Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση η έμφαση εντοπίζεται στις ιδρύσεις νέων Επαγγελματικών Λυκείων με πλήθος ειδικοτήτων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εσπερινά.

Ιδρύονται νέα ΕΠΑΛ σε Μαρούσι, Αχαρνές, Ραφήνα, Σαλαμίνα, Πειραιά, Χίο, Αγρίνιο, Λευκάδα, Νέα Μουδανιά, Ρέθυμνο, Πλατανιά, Σαντορίνη, Καλαμάτα και Λειβαδιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να διακινείται έντονα στο ίντερνετ η πληροφορία ότι επίκεινται 1670 συγχωνεύσεις σχολείων, κάτι που σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται δεν ισχύει.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για δωρεάν κατασκήνωση παιδιών

Αύριο Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι λήγει οριστικά η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Με το πρόγραμμα αυτό, χαμηλόμισθοι, υποαπασχολούμενοι και άνεργοι μπορούν, χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση, να στείλουν τα παιδιά τους για δεκαπενθήμερες διακοπές στις κατασκηνώσεις του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα- αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας μας να ενσωματώσουμε με τον νόμο 4144/2013 στους σκοπούς του ΟΑΕΔ τις δράσεις για την ψυχαγωγία των παιδιών ανέργων και χαμηλόμισθων οικογενειών» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης και προσθέτει: «Παράλληλα, το πρόγραμμα αυτό, το οποίο οικονομικά στηρίζεται στην καταβολή για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2013 της κατασκηνωτικής συνδρομής των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο από τους Έλληνες εργοδότες, αναδεικνύει την σημασία του κοινωνικού διαλόγου και τα ευεργετικά αποτελέσματα της υπευθυνότητας και της κοινωνικής συνείδησης που επιδεικνύουν οι κοινωνικοί εταίροι».

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ξεκινά στις 15 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου του 2014. Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον έξι μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013 μέχρι 16.000 ευρώ.

Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 01.01.1999 έως 14.06.2008 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο και έως 15 συνεχόμενες ημέρες κατ” ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης. Οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν με μοριοδότηση, θα λάβουν επιταγή διαμονής η οποία καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού για όλη τη διάρκεια διαμονής του στην κατασκήνωση.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που μπορούν να φιλοξενηθούν στις παιδικές κατασκηνώσεις είναι 35.000, ενώ έως σήμερα έχουν υποβληθεί περί τις 20.000 αιτήσεις. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας λόγω εκλογών

Επιστρέφονται από σήμερα- ελέω εκλογών- οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν αφαιρεθεί για τροχαίες παραβάσεις, με στόχο τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων στις μετακινήσεις τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ωστόσο  η ευνοϊκή ρύθμιση δεν θα ισχύσει για σειρά παραβάσεων. Και συγκεκριμένα για : Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων καθώς και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Για την επιστροφή τους  απαιτείται η καταβολή του προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου.  

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και χθες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκλογικό bonus 200 ευρώ στους υπαλλήλους του υπουργείου Δημοσίας Τάξης

Κοινή απόφαση με το υπουργείο Οικονομικών εν όψει των εκλογών, λεφτά υπάρχουν μόνο για μπάτσους.
Το ποσό το 200 ευρώ θα δοθεί ως εκλογική αποζημίωση στους υπαλλήλους του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, όπως σημειώνεται σε απόφαση του συγκεκριμένου υπουργού, Νίκου Δένδια από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα την Πέμπτη.

Το συγκεκριμένο πόσο προορίζεται τόσο για τις εκλογές της 18ης Μαΐου όσο και για τις διπλές εκλογές της 25ης Μαΐου.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άκυρες έκρινε 20 απολύσεις στην ΕΡΤ το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης

«Στην απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου θα ασκήσει έφεση το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και θα κριθεί σε ανώτερο δικαστήριο» δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου 

Άκυρες έκρινε με απόφασή του σήμερα, Πέμπτη, το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης τις απολύσεις 20 εργαζομένων της ΕΡΤ, επιδικάζοντας αποζημιώσεις ύψους 9.000 – 13.000 ευρώ στον καθένα από αυτούς. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να καταβληθούν στους απολυμένους οι μισθοί που θα τους καταβάλλονταν κανονικά από τις 11 Ιουνίου 2013, οπότε και έγιναν οι απολύσεις, ως και τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία εκδικάσθηκε η υπόθεση.

«Εφόσον οι απολύσεις κρίθηκαν άκυρες, θα μπορούσαν να διεκδικηθούν και νέα ποσά, μισθοί, για το τρέχον διάστημα, μετά τον Δεκέμβριο. Προϋπόθεση είναι να εγερθεί νέα αγωγή» εκτιμά ο δικηγόρος των εργαζομένων κ. Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, υποστήριξε με δήλωσή του ότι «η απόφαση του Πρωτοβάθμιου δικαστηρίου προφανώς δεν έλαβε υπόψη την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ.»

«Στην απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου θα ασκήσει έφεση το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και θα κριθεί σε ανώτερο δικαστήριο», κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένταση σε συγκέντρωση σχολικών φυλάκων

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και  των σχολικών φυλάκων επικράτησε έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου οι τελευταίοι έχουν συγκεντρωθεί  από νωρίς το πρωί σήμερα,  διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα.

Οι σχολικοί φύλακες ζήτησαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όμως ήταν σε σύσκεψη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

To «success story» δικαιώνεται…Ακρίβεια και συρρίκνωση εισοδημάτων

Η 23η ακριβότερη χώρα μεταξύ 47 ευρωπαϊκών χωρών και χωρών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είναι η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ κατατάσσεται στην 28η θέση με βάση το ετήσιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Σύγκρισης (International Comparison Programme) και η συλλογή των στοιχείων έγινε το 2011. Ολες οι συγκρίσεις έχουν γίνει με βάση την αγοραστική δύναμη.

Τα στοιχεία της έρευνας έρχονται για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσουν ότι μπορεί πλέον η Ελλάδα να μη συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ακριβών χωρών, αλλά η αίσθηση της ακρίβειας παραμένει έντονη με δεδομένη τη συρρίκνωση των εισοδημάτων με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με την υποχώρηση των τιμών.
Το παραπάνω προκύπτει και από την αντιπαραβολή των δύο δεικτών, επιπέδου τιμών και ΑΕΠ. Ετσι, αν και ο δείκτης επιπέδου τιμών είναι 124,3 μονάδες, δηλαδή 6,2 μονάδες από τον μέσο όρο των 47 χωρών (130,5) ή χαμηλότερος κατά περίπου 5%, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι κατά 26% χαμηλότερο από τον μέσο όρο. Σύμφωνα με την έρευνα, το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα ανέρχεται σε 26.662 δολάρια, όταν ο μέσος όρος της περιοχής είναι 33.675 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε χώρες όπως για παράδειγμα η Γερμανία και οι ΗΠΑ, ο δείκτης επιπέδου τιμών είναι ελάχιστα μεγαλύτερος από της Ελλάδας, αλλά η απόκλιση στα εισοδήματα είναι πολύ μεγαλύτερη. Ο δείκτης επιπέδου τιμών στη Γερμανία είναι 139,6 μονάδες και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ 40.990 δολάρια, ενώ στις ΗΠΑ ο δείκτης επιπέδου τιμών είναι 129 μονάδες και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ 49.782 δολάρια. Από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου φθηνότερη από την Ελλάδα είναι η Πορτογαλία και η Κύπρος, με τη μεν Πορτογαλία να εμφανίζει κατά κεφαλήν ΑΕΠ 25.672 δολάρια και την Κύπρο υψηλότερο από της Ελλάδας, 31.229 δολάρια.

Η ακριβότερη χώρα μεταξύ των 47 είναι η Ελβετία, όπου ο δείκτης επιπέδου τιμών είναι 209,6 μονάδες (υπερδιπλάσιος και από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 100), αλλά πλουσιότερη χώρα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και των μελών του ΟΟΣΑ είναι το Λουξεμβούργο, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ, βασισμένο πάντα σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, 111.689 δολάρια. Δεύτερη ακριβότερη χώρα είναι η Νορβηγία, ακολουθεί η Αυστραλία, η Δανία και την πρώτη πεντάδα κλείνει η Σουηδία. Μετά το Λουξεμβούργο πλουσιότερη χώρα είναι η Νορβηγία.

Από την άλλη, φθηνότερη χώρα είναι η ΠΓΔΜ με τον δείκτη επιπέδου τιμών στις 54,5 μονάδες και φτωχότερη η Βοσνία-Ερζεγοβίνη με κατά κεφαλήν ΑΕΠ μόλις 9.629 δολάρια. Η έρευνα έγινε εκτός από την Ευρώπη και τις χώρες ΟΟΣΑ σε 7 ακόμη περιοχές του πλανήτη καταγράφοντας συνολικά 7 εκατ. τιμές από 177 χώρες. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πέντε ακριβότερες χώρες είναι η Ελβετία, η Νορβηγία, οι Βερμούδες, η Αυστραλία και η Δανία, ενώ οι πέντε φτωχότερες είναι η Αίγυπτος, το Πακιστάν, η Μιανμάρ, η Αιθιοπία και το Λάος.

Η έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας αποδεικνύει ακόμη την ανισοκατανομή του παγκόσμιου πλούτου. Στις υψηλών εισοδημάτων οικονομίες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 67,3% του παγκόσμιου ΑΕΠ, διαμένει μόλις το 16,8% του πληθυσμού της γης.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ψέμα της κυβέρνησης για επικουρικές και κύριες συντάξεις – Μια απλή διαπίστωση

Δεν πάνε και πολλές ημέρες από τότε που ο υπουργός Εργασίας διέψευδε επίσημα την οποιαδήποτε περικοπή σε μισθούς και συντάξεις. Σύμφωνα όμως με τα όσα έχουν υπογραφεί και συμφωνηθεί και τα οποία πολύ σύντομα (μετά τις Ευρωεκλογές) θα κάνουν την εμφάνιση τους, αποδεικνύεται πως λέει ψέματα.

Τι εννοούμε; Από την 1η Ιουλίου αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού και αναπροσαρμογής των συντάξεων στο Επικουρικό Ταμείο των μισθωτών, κάτι που σημαίνει ότι θα λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής βιωσιμότητας των Ταμείων, με βάση τον οποίο θα αναπροσαρμόζονται και οι παροχές. Κοινώς στα ελλειμματικά Ταμεία θα περικόπτονται οι συντάξεις.

Από το 2015 αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και στα ταμεία κύριας σύνταξης, καθώς, ήδη έχει καταστεί σαφές από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο ότι από τις αναλογιστικές μελέτες του συστήματος μέχρι το φθινόπωρο θα κριθούν οι περιμετρικές αλλαγές που θα αποφασιστούν στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους.

Έτσι απλά…
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα σύσκεψη για το μέρισμα – Ξεπέρασαν τις 400.000 οι απορρίψεις

Το ενδεχόμενο αλλαγής των κριτηρίων χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να εξετάσει η αρμόδια επιτροπή. Στόχος είναι να αξιολογηθούν τα στοιχεία από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, να προβλεφθεί αν πρόκειται να περισσέψουν χρήματα από το συνολικό κονδύλι των 450 εκατ. ευρώ και να υπογραφεί -εφόσον κριθεί απαραίτητο- νέα απόφαση με τα αναθεωρημένα κριτήρια.

Τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί περίπου 740.000 αιτήσεις.

Από αυτές:

1. Οι 408.000 απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους (έλειπαν στοιχεία, δεν πληρούνταν τα εισοδηματικά ή περιουσιακά στοιχεία, ο αιτών ήταν φιλοξενούμενος ή πρωστατευόμενο μέλος)

2. Οι 206.000 έχουν γίνει δεκτές και έχουν ήδη εξοφληθεί από την περασμένη Παρασκευή ενώ για το σκοπό αυτό διατέθηκε το ποσό των 133 εκατ. ευρώ

Τα κριτήρια πληρούν επιπλέον 126.000 πολίτες οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να πληρωθούν με την επόμενη καταβολή που θα γίνει μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου. Γι’ αυτές τις αιτήσεις, έχει δεσμευτεί το ποσό των 82 εκατομμυρίων ευρώ. Άρα συνολικά έχουν ήδη δεσμευτεί 215 εκατ. από τα συνολικά 450 εκατ. ευρώ που μπορεί να μοιράσει το υπουργείο Οικονομικών και ενώ υπολείπονται έξι εβδομάδες μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 126.000 που εκκρεμούν για πληρωμή, περίπου οι μισές θεωρούνται «ύποπτες» και οι φορολογούμενοι θα ελεγχθούν πριν γίνει η καταβολή των χρημάτων είτε για απόκρυψη εισοδήματος είτε για ψευδή δήλωση οικογενειακής κατάστασης.

nafemporiki
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της μετακίνησης για τις εκλογές

Αυξημένα θα είναι σε όλη την επικράτεια, τα μέτρα της τροχαίας, ενόψει της μετακίνησης ετεροδημοτών ψηφοφόρων στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για τις εκλογές.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας, σε χώρους που πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις κοινού.

Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα ή οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΥΠΟΙΚ εκφράζει ενστάσεις και «ξεψαχνίζει» την ΣΣΕ της ΟΣΥ

Το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους «ξεψαχνίζει» την ΣΣΕ των Οδικών Συγκοινωνιών, με την υπόνοια ότι ορισμένες διατάξεις «τρυπάνε» το ενιαίο μισθολόγιο...

Μάλιστα, το Γενικό Λογιστήριο απέστειλε και σχετική επιστολή στο διευθύνοντα σύμβουλο των Οδικών Συγκοινωνιών, Γιάννη Οικονόμου, ζητώντας του εξηγήσεις για τα επιδόματα θέσης διαφόρων ειδικοτήτων, όπως οι σταθμάρχες, αλλά και για τον τρόπο αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των οδηγών.  

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ απέστειλε τις σχετικές απαντήσεις, χαρακτηρίζοντας το θέμα «υπηρεσιακό», ωστόσο φαίνεται ότι το θέμα δεν έχει λήξει.

Πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση 1,1% στο α’ τρίμηνο

Συρρίκνωση 1,1% σε σχέση με πέρυσι παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή διευκρινίζει πως τα τριμηνιαία στοιχεία για τα έτη από το 2012 και μετά έχουν υπολογιστεί σύμφωνα με μια τυποποιημένη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για προσωρινές εκτιμήσεις, η οποία βασίζεται κυρίως στη χρήση των αποτελεσμάτων των βραχυχρόνιων στατιστικών χωρίς να γίνεται προσαρμογή (benchmarking) στις εκτιμήσεις των ετήσιων αποτελεσμάτων των αντιστοίχων ετών.

Εντούτοις, αυτή η προσαρμογή (benchmarking) θα πραγματοποιηθεί όταν ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει εργασίες αναθεώρησης των ετήσιων εθνικών λογαριασμών, οι οποίες ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ στις 15/10/2013.

Η αναθεώρηση αφορά την ενσωμάτωση νέων και επικαιροποιημένων δεδομένων από διαφορετικές πηγές στην παραγωγή των ετήσιων εθνικών λογαριασμών, με τους κατάλληλους ελέγχους ποιότητας στις πηγές και μεθόδους, όπου απαιτείται. Η αναθεώρηση αυτή συνδυάζεται με ένα ευρύτερο πλαίσιο στατιστικών εργασιών για την εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών‐ΕΣΛ 2010 (European System of Accounts – ESA 2010) και με την τακτική αναθεώρηση του έτους βάσης για τους εθνικούς λογαριασμούς (από 2005 σε 2010). Αυτός ο συνδυασμός των στατιστικών εργασιών θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2014.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο πρίγκηψ του χάους Θεοχάρης (σε νέες περιπέτειες)

Σε ένα κείμενο 139 σελίδων ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης παρουσιάζει σχέδια και προσωπικές επιθυμίες για την «ιδανική Εφορία», που θα  ξετινάξει τον πολίτη, βάζοντας στο στόχαστρο όλους τους Ελληνες φορολογούμενους. Το επιχειρησιακό σχέδιο που δημοσιοποίησε για την περίοδο 2014-2015 περιγράφει αναλυτικά πάνω από 50 δράσεις και συνολικά 297.400 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους μόνο για εφέτος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα, τα οποία παρουσιάζουν συνεχώς υστέρηση. Οι εν λόγω έλεγχοι ενώ εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι στοχεύουν στις μεγάλες επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα μεγάλου πλούτου, εντούτοις στοχοποιούν και τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή τους μισθωτούς.

Τραπεζικοί λογαριασμοί

Ετσι, ενώ το επιχειρησιακό πλάνο προβλέπει ότι θα γίνονται αυτόματα κατασχέσεις και για χρέη προς το Δημόσιο ακόμα και κάτω των 1.000 ευρώ, χθες ο κ. Θεοχάρης έσπευσε να αναδιπλωθεί τονίζοντας ότι «σε καμιά περίπτωση το επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν στοχεύει σε τραπεζικούς λογαριασμούς μικροκαταθετών ή μικροοφειλετών, αφού άλλωστε προστατεύονται απόλυτα από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο περί ακατάσχετου έως 1.500 ευρώ».

Κι όμως, στη σελίδα 81 γίνεται αναλυτική αναφορά των δράσεων για την ενίσχυση της εφαρμογής των ενεργειών ηλεκτρονικών εισπράξεων. Μεταξύ αυτών των δράσεων αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά «direct debiting για μικρού ύψους ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτω των 1.000 ευρώ (π.χ. τέλη κυκλοφορίας)».

Οσο και αν θέλει να διαψεύσει τον εαυτό του, ο σχεδιασμός του δίνει το δικαίωμα σε αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να μπορούν να προχωρούν σε απευθείας ανάληψη από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη κάτω των 1.000 ευρώ. Επίσης, θα μπορούν να πραγματοποιούν online ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε λογαριασμούς για χρέη έως 10.000 ευρώ, ενώ οι εφοριακοί υπάλληλοι αποκτούν τη δυνατότητα αυτόματης πρόσβασης σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το σχέδιο Θεοχάρη, θα επιδοθεί την επόμενη διετία σε ένα ανελέητο κυνηγητό, μεταξύ άλλων, και περίπου 730.000 ιδιοκτητών ανασφάλιστων αυτοκινήτων. Θα υπάρχουν έλεγχος και διασταυρώσεις στοιχείων ακόμα και για το εάν οι ιδιοκτήτες αυτοί πέρασαν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ.

Με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου έως τις 30 Απριλίου 2015 ο κ. Θεοχάρης θέλει να βάλει χέρι σε όλους τους φορολογουμένους που έχουν ακίνητα, αυτοκίνητα, τραπεζικά εμβάσματα, σκάφη, μετοχές, κοσμήματα, έργα τέχνης κ.λπ., τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους.

Επιθυμία του είναι να μπορούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε προθεσμιακές καταθέσεις, αμοιβαία κεφάλαια και ρέπος για οφειλέτες του Δημοσίου.

Μόνο για το τρέχον έτος έχουν προγραμματιστεί να γίνουν:
  • *500 πλήρεις έλεγχοι μεγάλων επιχειρήσεων με στόχο να εισπραχθεί το 65% των εσόδων που θα βεβαιωθούν.
  • *680 μερικοί έλεγχοι μεγάλων επιχειρήσεων με τον ίδιο στόχο.
  • *720 έλεγχοι σε φυσικά πρόσωπα μεγάλου πλούτου με στόχο είσπραξης το 50% των εσόδων που θα βεβαιωθούν.
  • *Η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων θα πραγματοποιήσει 63.000 προληπτικούς ελέγχους.
  • *Οι ΔΟΥ θα πραγματοποιήσουν 17.000 προληπτικούς ελέγχους, 10.000 μερικούς ελέγχους, 1.500 ελέγχους στη φορολογία κεφαλαίου και 4.000 πλήρεις ελέγχους. Στόχος, η είσπραξη του 30% των φόρων και των προστίμων που θα βεβαιωθούν.
  • *Θα γίνουν 200.000 τελωνειακοί έλεγχοι με στόχο είσπραξης το 10% των φόρων και των προστίμων που θα βεβαιωθούν.
  • *Θα γίνει έλεγχος «πόθεν έσχες» σε 150 υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.
 πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

FT: Ιδού το άκρως απόρρητο «Σχέδιο Ζ» για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Το σχέδιο Ζ για το πώς θα αντιμετωπιζόταν από την Ευρωζώνη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, άρχισε να καταρτίζεται από τον Ιανουάριο του 2012, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Peter Spiegel των FT.

Ήταν τόσο μυστικό που ποτέ δεν γράφτηκε επίσημο έγγραφο και δεν εστάλη email σχετικά με αυτό. Ήταν υπό την ευθύνη 4 ανδρών, των Jorg Asmussen της ΕΚΤ, του Marco Buti επικεφαλής του διεύθυνσης οικονομικών της Κομισιόν, του Thomas Wieser του Euroworking Group και του Paul Thomsen του ΔΝΤ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν σε επίσημο γεύμα δύο εβδομάδες πριν τις ελληνικές εκλογές του 2012, η κ. Merkel ρώτησε τον κ. Barroso εάν υπήρχε σχέδιο για το τι θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα απέρριπτε τους όρους διάσωσης και συνέβαινε το Grexit. Όταν ο Barroso διαβεβαίωσε ότι υπήρχε σχέδιο και προσφέρθηκε να της το δείξει εκείνη το αρνήθηκε διότι εάν το έπαιρνε στα χέρια της θα ήταν υποχρεωμένη να το δώσει στη γερμανική Βουλή, εφόσον το ζητούσε.

Σύμφωνα με τους FT, το σχέδιο είχε λεπτομερώς τις κινήσεις για το πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο οικονομικό σύστημα από το μηδέν.

Στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχοι του ΔΝΤ συνέταξαν ένα 20-σέλιδο σχέδιο δράσης. Με βάση την εμπειρία τους σε τραπεζικές και νομισματικές κρίσεις, το πρόγραμμα του ΔΝΤ περιελάμβανε τόσο δραστικά μέτρα όπως το κλείσιμο όλων των ΑΤΜ αλλά και την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων για την πρόληψη της μαζικής φυγής κεφαλαίων.

Στην ΕΚΤ, αξιωματούχοι μελέτησαν το παράδειγμα της Αργεντινής με την έκδοση σημειωμάτων οφειλής (IOUs) κατά τη διάρκεια του 2001, δεδομένου ότι τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα ευρώ που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν θα ήταν πλέον νόμιμα.

Η Ελλάδα, όπως και όλες οι άλλες χώρες της ευρωζώνης, είναι συνδεδεμένη με ένα δίκτυο που ονομάζεται Target 2, ένα γιγαντιαίο ιδιόκτητο υπολογιστικό σύστημα που διαχειρίζεται η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες. Μόλις η Ελλάδα έβγαινε από το Target 2, δεν θα υπήρχε τρόπος να εκκαθαριστούν οι συναλλαγές. Το όλο σύστημα θα πρέπει να ανακατασκευαστεί.

Παρόμοιες διαβουλεύσεις γίνονταν και στις Βρυξέλλες. Πολλές είχαν να κάνουν με τη νομοθεσία της ΕΕ: πώς θα μπορούσε μία τέτοια οικονομία να παραμένει μέλος της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ, που απαιτεί μια ελεύθερη ροή των αγαθών; Ποιες θα ήταν οι νομικές αρχές που θα έλεγχαν την κίνηση κεφαλαίων;

Το μεγαλύτερο μέρος όσων εργάστηκαν για το σχέδιο Ζ, ήθελε να αποδείξει σε εκείνους που στήριζαν το Grexit ότι η δουλειά ήταν Τιτάνια, και δεν θα μπορούσε θεωρητικά να εφαρμοστεί όταν διαπιστωνόταν πόσο δύσκολη ήταν. Όμως, το καλοκαίρι του 2012, οι Έλληνες ψηφοφόροι παραλίγο να προκαλέσουν την εφαρμογή του.

Πώς σώθηκε το ευρώ

Κάθε μέρα από την αρχή της κρίσης που χτύπησε την Ελλάδα, ο Γιώργος Προβόπουλος, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, συγκαλούσε μια μικρή «ομάδα έκτακτης ανάγκης» στο γραφείο του, στις 6μμ, για να επανεξετάσει την υγεία των κρατικών τραπεζών. Αυτό που άκουσε στις 15 Ιουνίου του 2012 ήταν αρκετό για να τον κάνει να χλωμιάσει.

Ήταν η Παρασκευή πριν τις κοινοβουλευτικές εκλογές – η δεύτερη εθνική ψηφοφορία – και η χώρα διακατέχονταν από πανικό. Την ημέρα εκείνη, οι Έλληνες απέσυραν περισσότερα από € 3 δισ. από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ή περίπου το 1,5% του συνόλου της οικονομικής παραγωγής της χώρας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος παρακολουθούσε τα τελευταία 3 χρόνια τον κόσμο να μεταφέρει χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς στα στρώματά τους, αλλά ποτέ σε τόσο μεγάλο βαθμό.

«Μέσα σε λίγες ημέρες, θα μπορούσε να είχε ξεσπάσει μία πλήρως ανεπτυγμένη τραπεζική κρίση,» είπε ο κ. Προβόπουλος σε συνέντευξή του. Με τέτοιο ρυθμό, η Ελλάδα θα ξέμενε από χαρτονομίσματα σε μια ημέρα ή δύο.

Τότε, υπό τον κ. Προβόπουλο, η κεντρική τράπεζα κατάφερε να μεταφέρει έξτρα ευρώ από άλλα μέρη της ΕΕ για να εξασφαλίσει ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί ακόμα και σε μεγάλες εκροές κεφαλαίων.

Ήταν πολύ σημαντικό οι καταθέτες ακόμη και την επόμενη ημέρα να μπορούσαν να προχωρήσουν στην ανάληψη που επιθυμούσαν. Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, θα είχε προκληθεί πανικός. Για το λόγο αυτό λίγο πριν τις εκλογές η Ελλάδα άντλησε το υπέρογκο ποσό των 28,5 δισ. ευρώ.

Εν αγνοία όμως του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου, μια μικρή ομάδα αξιωματούχων από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εργάζονταν κρυφά επι μήνες για την προετοιμασία κατάρρευσης των τραπεζών στην Ελλάδα. Το μυστικό σχέδιο τους, γνωστό ως «Σχέδιο Ζ», ήταν ένα λεπτομερές σενάριο για το πώς θα έφτιαχναν από την αρχή την οικονομική και χρηματοπιστωτική υποδομή στην Ελλάδα αν έφευγε από το ευρώ.

H έξοδος της Ελλάδας θα μπορούσε να συμβεί από δύο πράγματα. Πρώτον λόγω των τραπεζών που δεν θα μπορούσαν πλέον να λάβουν χρηματοδότηση με εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία δεν θα γίνονταν αποδεκτά αν η Ελλάδα πτώχευε. Ο λόγος της πτώχευσης θα οφειλόταν στη διακοπή χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος στήριξης.

Η δεύτερη αιτία θα οφειλόταν σε μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες.

Η ανησυχία του Λουκά Παπαδήμου

Σύμφωνα με τους FT, ο Λουκάς Παπαδήμος, δήλωσε σε συνέντευξή του, ότι οι δημοσκοπήσεις τον είχαν ανησυχήσει τόσο πολύ για το αποτέλεσμα, που το βράδυ των εκλογών παρέμεινε μέχρι αργά στο γραφείο του για να προετοιμαστεί σε ενδεχόμενο σοκ της αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, οι ελληνικές αρχές εξέφραζαν την ανησυχία τους ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο αν δεν μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Παράλληλα όμως ανησυχούσαν για το ότι μια νέα κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας, θα απέρριπτε τη συμφωνία διάσωσης, με αποτέλεσμα οι αρχές της ΕΕ να «τραβούσαν την πρίζα».

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, οι επτά ευρωπαίοι ηγέτες πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Los Cabos συμφώνησαν στο εξής: θα στήριζαν την Ελλάδα μόνο αν τηρούσε τις συνθήκες του υφιστάμενου σχεδίου διάσωσης. Δεν θα υπήρχε επαναδιαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Γερμανίδα Καγκελάριος ταλαντευόταν για αρκετό καιρό ανάμεσα στο Grexit και την απόρριψή του. Στη Γερμανία είχαν διαμορφωθεί δύο απόψεις, του “ντόμινο” και του “ακρωτηριασμού”. Η πρώτη άποψη υποστήριζε ότι εάν η Ελλάδα έφευγε θα υπήρχε ένα ντόμινο που θα οδηγούσε στη διάλυση του ευρώ, ενώ η αντίθετη, την οποία υποστήριζε με σθένος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστήριζε ότι εάν το “μολυσμένο πόδι” δηλαδή η Ελλάδα ακρωτηριζόταν, τότε το υπόλοιπο σώμα θα μπορούσε να εξυγιανθεί.

Ο κ. Σόιμπλε ενώ ήταν πιο αποφασισμένος για το Grexit ήταν και πιο πρόθυμος να αυξηθεί η συνεισφορά της Γερμανίας στο Ταμείο διάσωσης για να στηριχθούν οι υπόλοιπες χώρες όταν θα είχε φύγει η Ελλάδα.

Οι αναλύσεις του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας μάλιστα υπολόγιζαν ότι το κόστος του Grexit θα ήταν μικρότερο από το να στηρίζεται για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα μια χρεοκοπημένη χώρα.

Η κυρία Μέρκελ απέρριψε τελικά το Grexit επειδή οι οικονομικοί της σύμβουλοι δεν μπορούσαν να διατυπώσουν με σαφήνεια πρόβλεψη για το τι θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση και η καγκελάριος δεν ήθελε να λειτουργήσει με βάση την αβεβαιότητα.

Η στροφή Σαμαρά έπεισε την Μέρκελ

Συμφωνα με το δημοσίευμα όταν προ των ελληνικών εκλογών ο Μπαρόζο είπε στη Μέρκελ να μην ανησυχεί διότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι τις εκλογές θα τις κέρδιζε ο Σαμαράς, η καγκελάριος του απάντησε ότι πηγή ανησυχίας για εκείνη ήταν ο Σαμαράς, καθώς στην καμπάνια του είχε υποστηρίξει την αλλαγή του προγράμματος.

Προτού καταλήξει η Μέρκελ στην τελική της απόφαση είχαν υπάρξει αρκετές συγκρούσεις μέσα στην καγκελαρία αλλά και αβεβαιότητα σχετικά με τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως γράφει ο Peter Spiegel σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Μπαρόζο, ο οποίος επισκέφθηκε τον Αντώνη Σαμαρά μετά τις εκλογές και το έπεισε ότι δεν έπρεπε να ζητήσει αλλαγή του προγράμματος και να το εφαρμόσει πιστά τουλάχιστον για ένα χρόνο. Μόνο μετά από αυτό θα μπορούσε να θίξει το ζήτημα των αλλαγών.

Ο Σαμαράς πείστηκε τότε και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, άλλαξε χειρόγραφα τη δήλωση την οποία ετοίμαζε λέγοντας ότι θα ξεκινούσε την υλοποίηση των συμφωνηθέντων αμέσως.

Μόνο τότε, γράφουν οι FT η κυρία Μέρκελ, μετά από έξι εβδομάδες σκέψης και προβληματισμού κατέληξε στην απόφαση να απορρίψει το Grexit και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Αθήνα σε ένα ιδιαίτερα συμβολικό ταξίδι, ενώ στο επόμενο eurogroup, συμφωνήθηκε ότι η Ελλάδα θα λάβει περισσότερη ελάφρυνση του χρέους εφόσον επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θέμα χρόνου η διαγραφή χρεών στο δημόσιο…

Έχετε εξουσία πάνω στους ανθρώπους μέχρι την στιγμή που τους πήρατε τα πάντα. Όμως, όταν τους αφήσατε χωρίς τίποτα, τότε τους χάσατε, είναι ελεύθεροι. – Αλεξάντρ Σολζενίτσιν

Κάθε φορά που τα πρωτοσέλιδα γεμίζουν με ειδήσεις για κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων για χρέη στην εφορία, πρέπει να μας λούζει κρύος ιδρώτας, όχι γιατί μπορεί το μακρύ χέρι της εφορίας να μας πάρει καταθέσεις που ενδεχομένως δεν υπάρχουν, αλλά γιατί υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης εσόδων που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική αστάθεια και κοινωνική ένταση.

Από αυτή τη σκοπιά τις τελευταίες μέρες τα ταμεία του κράτους πρέπει να «στενάζουν» καθώς αν και προεκλογικά, παρατηρείται μπαράζ διαρροών από τον κ. Θεοχάρη για τον αυτοματισμό του τρόπου που η εφορία θα κατάσχει μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις έναντι οφειλών προς το κράτος. Η επιδίωξη είναι προφανής: Να τρέξουν κάποιοι να πληρώσουν.

Η κατάσταση δεν είναι απλή

Περί τα 2,6 εκατ. φορολογούμενοι έχουν ληξηπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες δημιουργήθηκαν το 2013 και το 2014. Από αυτούς σε διαδικασία ρύθμισης έχουν ενταχθεί περί τις 92 χιλιάδες…

Όπερ, 2,5 εκατ. έχουν κηρύξει στάση πληρωμών… αδιαφορώντας για τις απειλές κατάσχεσης και τις γενικότερες συνέπειες.

Οι ανεξόφλητες οφειλές των πολιτών προς την εφορία συνεχίζουν να ανεβαίνουν με ρυθμό αυξητικό. Αισίως αθροίζουν περί τα 65 δισ. ευρώ. Κάθε μήνα προστίθενται περί το 1 με 1,5 δισ. ευρώ. Δώδεκα μήνες επί 1 δισ. ίσον 12 δισ. ευρώ και επί 1,5 ίσον 18 δισ. ευρώ.

Αν λοιπόν σε ένα σύνολο δημοσίων εσόδων περί τα 45 δισ. ευρώ προκύπτουν ανεξόφλητες οφειλές περί τα 15 δισ. ευρώ, δηλαδή 30%, έχουμε μια αντίστοιχη επιβάρυνση αυτών που μπορούν και πληρώνουν ακόμη φόρους για να ισοσκελιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός και να προκύψει και το όποιο πλεόνασμα.

Χρέη και τόκους δεν πληρώνουμε ακόμη καθώς οι δανειστές μέσω των δόσεων των μνημονίων τα βγάζουν από τη μια τσέπη και τα βάζουν στην άλλη, διατηρώντας την Ελλάδα όρθια, το ευρώ σε ηρεμία και τα ΑΤΜ των τραπεζών γεμάτα…

Οι ανεξόφλητες οφειλές των 65 δισ. ευρώ ισούνται περίπου με το 144% των ετήσιων εσόδων. Με αυτό το ρυθμό σε μια πενταετία με τις προσαυξήσεις θα αντιστοιχούν στο 300% των εσόδων και ένα ΑΕΠ…

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η κατάρρευση εσόδων μοιάζει μονόδρομος. Θέμα χρόνου είναι επίσης να καταστεί κοινή πεποίθηση πως το σύνολο των ανεξόφλητων οφειλών θα τεθεί σε διαγραφή, σε μια χαριστική ρύθμιση. Αν κάποιος σου χρωστά 100 ευρώ και υπολογίζεις πως μπορεί να του πάρεις μόνο ένα 10% είναι προς το συμφέρον σου να τον απαλλάξεις από τα 90 ευρώ.

Όταν προκύπτουν αρνητικές υπεραξίες και κόκκινα δάνεια στις τράπεζες προκειμένου αυτές να μην καταρρεύσουν παρεμβαίνει το κράτος και με κεφάλαια δανεικά από τις επόμενες γενιές τις ανακεφαλαιώνει, για να σωθούν οι καταθέσεις ή έστω ο θεσμός τους…

Κόκκινα δάνεια στις τράπεζες σημαίνει ανεξόφλητες οφειλές. Τις ανεξόφλητες οφειλές προς τις τράπεζες τις αναλαμβάνει το κράτος, τις ανεξόφλητες οφειλές προς το κράτος, υπάρχει κάποιος που μπορεί να τις αναλάβει;

Αν το κράτος λόγω της άφρονης φορολογικής πολιτικής, αρπάζει ό,τι μπορεί απ’ όπου μπορεί συσσωρεύοντας ανεξόφλητες οφειλές, χρειαστεί να μηδενίσει το «κοντέρ» διαγράφοντας τις μη εξυπηρετούμενες πως θα μπορέσει να διαφυλάξει στη συνέχεια μια στάση πληρωμών και προς τις τράπεζες;

Η συνάρτηση καταλήγει να ακουμπά πάλι, σε αυτό που εξαρχής προσπαθήσαμε να αποφύγουμε, να πλήξουμε τον θεσμό των καταθέσεων, γιατί τις ίδιες τις καταθέσεις τις έχουμε πλήξει μέσω φορολογίας…

Μείωση καταθέσεων από φορολόγηση σημαίνει αφαίρεση «καυσίμων» από την ιδιωτική οικονομία για να συνεχίσει το δημόσιο να σπαταλά σε εφάπαξ και συντάξεις σε 50άρηδες…

Είναι σαν να έχουμε ένα αυτοκίνητο με οριακά καύσιμα στο ρεζερβουάρ στη μέση μιας ερήμου και αντί να οδηγούμε οικονομικά για να καταφέρουμε να βγούμε από εκεί, εμείς ανοίγουμε το αιρ κοντίσιον στο τέρμα και κάνουμε στάσεις για ώρες χωρίς να σβήνουμε τη μηχανή…

Κάποιος αγχώνεται για τα χρέη του όσο μπορεί να εξυπηρετεί. Από το σημείο που δεν μπορεί να τα εξυπηρετεί το άγχος περνά σε αυτόν στο οποίον χρωστά.

Το κράτος εν προκειμένω επειδή δεν διαθέτει τα αντανακλαστικά των αγορών και των τραπεζών, δεν έχει αντιληφθεί πως πρέπει να χάσει τον ύπνο του.

Νομίζω πως έχουμε περάσει το σημείο, μέχρι το οποίο η κατάσταση θα μπορούσε να μαζευτεί.

capital
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί ο Σγουρός πρέπει να πάει σπίτι του

Προφανώς τους ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα, που υποσχόταν προεκλογικά τον Οκτώβριο του 2010, τους έκανε αόρατους,γιαυτό κι εμείς δεν τους βλέπουμε…

To αποκορύφωμα της αναντιστοιχίας λόγων και πράξεων.

Δείτε το βίντεο και γελάστε:


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νίκησε τον καρκίνο με «εμβόλιο»!

Μεγάλη νίκη κατά του καρκίνου πέτυχαν γιατροί στις ΗΠΑ, καθώς κατάφεραν να εξαφανίσουν όγκους σε πνεύμονα και συκώτι από γυναίκα που βρισκόταν σε τελικό στάδιο.

Μάλιστα, η θεραπεία που ακολουθήθηκε έγινε με κύτταρα από το δικό της ανοσοποιητικό σύστημα, τα οποία οι γιατροί πολλαπλασίασαν στο εργαστήριο και ακολούθως τα έβαλαν στον οργανισμό της με ένεση.

«Άλμα προς τον πολυπόθητο στόχο του θεραπευτικού εμβολίου για τον καρκίνο με τη χρήση των δικών μας, προσωπικών κύτταρων» χαρακτήρισαν τη μέθοδο οι επιστήμονες.

Πρόκειται για τη 45χρονη Μελίντα Μπατσίνι, τραυματιοφορέα και μητέρα έξι παιδιών. Πριν από δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2012, ο γιατρός της την ενημέρωσε ότι τις απομένουν μόνο μερικοί μήνες ζωής.

Ο καρκίνος που είχε εμφανιστεί αρχικά στη χολή της είχε δώσει μεταστάσεις στον πνεύμονα και το συκώτι. Οι χημειοθεραπείες είχαν σταματήσει να έχουν αποτέλεσμα και οι όγκοι αναπτύσσονταν ταχύτατα σε τρία σημαντικά λειτουργικά όργανα.

Τότε, ο Στίβεν Α. Ρόζενμπεργκ, καθηγητής Ογκολογίας και Ανοσολογίας στο Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, αποφάσισε να δοκιμάσει μία σχετικά νέα και πολλά υποσχόμενη μέθοδο που ονομάζεται ανοσοθεραπεία.

Αυτό σημαίνει ότι θα έβρισκε τρόπο να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό της σύστημα ώστε να χτυπήσει τον ίδιο τον καρκίνο. Μία μέθοδο παρόμοια με αυτήν του κλασικού εμβολίου.

Αυτή τη φορά όμως ο γιατρός χρησιμοποίησε και την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας και ζήτησε όχι μία απλή ανάλυση του όγκου (βιοψία), αλλά αναλυτική αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος του καρκίνου.

Στο αποτέλεσμα της εξέτασης, εκτός από τα δεδομένα του καρκίνου, βρέθηκε ότι κάποια συγκεκριμένα κύτταρα του οργανισμού της καταπολεμούσαν και μάλιστα με «μανία» τη μετάλλαξη που μετέτρεπε τα κύτταρα σε κακοήθη.

Αμέσως, οι γιατροί της πήραν αίμα και απομόνωσαν τα συγκεκριμένα κύτταρα. Τα πολλαπλασίασαν στο εργαστήριο μέχρι να φθάσουν στον αριθμό μερικά εκατομμύρια και τα εισήγαγαν ξανά στον οργανισμό της με ένεση.

«Οι όγκοι τότε άρχισαν να εξαφανίζονται» γράφει στην επιστημονική επιθεώρηση Science ο καθηγητής Ρόζενμπεργκ. Δύο χρόνια αργότερα, οι όγκοι έχουν συρρικνωθεί τόσο που φαίνονται μόνο με ειδικές εξετάσεις.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η γυναίκα θεραπεύτηκε. Αυτό που είναι βέβαιο όμως είναι ότι είχε μόλις μερικούς μήνες ζωής και από τα κύτταρά της φτιάχτηκε φάρμακο που την κράτησε δύο χρόνια στη ζωή. Επίσης, ακόμη και στο μέλλον να φανεί ότι θεραπεύτηκε, πρόκειται για μόνο ένα περιστατικό» καταλήγει ο ίδιος.

Ωστόσο, αρκετοί είναι οι επιστήμονες που εκτιμούν ότι βρέθηκε η νεότερη θεραπεία για τον καρκίνο, καθώς όπως προβλέπουν η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση πολλών τύπων καρκίνου, όπως του πεπτικού σωλήνα, των ωοθηκών, του παγκρέατος, των πνευμόνων και του μαστού, οι οποίοι αποτελούν το 80% του συνόλου των περιστατικών καρκίνου.

Η Μελίντα αισθάνεται πολύ καλά, θεωρεί ότι τα χειρότερα πέρασαν και έχει μπει ξανά στη ρουτίνα της φυσιολογικής ζωής της, καθώς ασχολείται με τις κόρες της, βγάζει ξανά βόλτα το 60 κιλών λαμπραντόρ της και δηλώνει ότι «δίχως αυτή τη θεραπεία δεν θα ήμουν εδώ τώρα...».




H 45χρονη Μελίντα Μπατσίνι βγάζει βόλτα τον σκύλο της

tanea.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκάλυψη Προκοπάκη:Έστελναν κομματικές λίστες για προσλήψεις

Νέες «βόμβες» εξαπέλυσε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Γ. Προκοπάκης στο theTOC.gr, σε συνέντευξή του στην Έλλη Στάη και στο Λάμπη Ταγματάρχη. Ο κ. Προκοπάκης μιλά για την αποπομπή του, τις πιέσεις από κόμματα κι από πρώην πρωθυπουργό και τις αναθέσεις παραγωγών σε «συγγενείς».

Ο κ. Προκοπάκης είπε ότι η αποπομπή του ήταν παράνομη και αποκάλυψε σειρά παρανομιών και πολιτικών πιέσεων στα “καυτά” μέτωπα των παραγωγών και των προσλήψεων.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ είπε ότι του εστάλη λίστα από μεγάλο κόμμα με “επιθυμίες” για προσλήψεις, ότι έλαβε κοινοποίηση μέσω μέλους του ΔΣ για έτερη “επιθυμία πρόσληψης” από πρώην πρωθυπουργό, ενώ κατήγγειλε κυκεώνα ημετέρων στο πεδίο των παραγωγών: Οπως είπε, συγγενείς προωθούσαν και ενέκριναν παραγωγές... συγγενών τους και συντρόφων τους, άλλες παραγωγές εγκρίνονταν ως δια μαγείας, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα και επεσήμανε πως όλα αυτά τα είχε κάνει ο ίδιος γνωστά τόσο στον αρμόδιο υπουργό, όσο και στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.


Δείτε το video με τη συνέντευξη του κ. Προκοπάκη στο παρακάτω link του newsroom του theTOC (από το 18ο λεπτό και μετά): εδω

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεα βόμβα απο τον Μιχελογιαννάκη: Κλίμα ανωμαλίας στις εκλογές …

Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Οικονομικών.

Με την υπ. αριθ. 18989 Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Εσωτερικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 1189/10.05.14, για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών εκλογών η εκλογική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων και δικαστικών υπαλλήλων καθίσταται ασαφής σε ότι αφορά το χρόνο καταβολής της.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 της ως άνω υπουργικής Απόφασης ορίζεται ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι συμπληρώνουν αίτηση την οποία και θα παραδώσουν στα Πρωτοδικεία της χώρας, τα οποία και θα αποστείλουν στη Γ.Γ.Π.Σ. μέχρι και την 13η Ιουνίου. Από εκεί και μετά ο χρόνος πληρωμής μέσω πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου καθίσταται ασαφής, δεδομένου ότι καμία καταληκτική ημερομηνία δεν αναφέρεται στη σχετική Υπουργική Απόφαση σχετικά με το χρόνο που θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων. Επίσης δεν ξεκαθαρίζεται και ο χρόνος πληρωμής των δικαστικών γραμματέων.

Ο ΔΣΑ με το με υπ. αριθ. 10/12.05.14 έγγραφο που απέστειλε στον Υπουργό Επικρατείας Δημήτριο Σταμάτη, στον Υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, στον Υπουργό Εσωτερικών Ιωάννη Μιχελάκη και στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, διαμαρτύρεται εντόνως για τις χαμηλές αποζημιώσεις, την παντελή έλλειψη οδοιπορικών, αλλά και τα όσα εξοργιστικά αναφέρθηκαν περί της πρωτοφανούς για τα εκλογικά χρονικά της χώρας σχετικά με την ασάφεια για το χρόνο καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης. Μάλιστα καλεί τη κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί στις επιβεβλημένες ενέργειες. Άλλως οι δικηγόροι οφείλουν να σταθμίσουν τη συμπεριφορά τους εν όψει της συμπεριφοράς που τους επιφυλάσσει η Ελληνική Πολιτεία.

Τα ανωτέρω έχουν οδηγήσει σε αθρόες παραιτήσεις δικαστικών αντιπροσώπων που θα ενταθούν τις επόμενες μέρες καθώς ήδη στο ΔΣΑ σήμερα το μεσημέρι (14/05/14) είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες δικηγόροι διαμαρτυρόμενοι για τα ανωτέρω. Ας σημειωθεί ότι πολλοί δικηγόροι δεν έχουν τα χρήματα να καλύψουν τα οδοιπορικά τους έξοδα. Εκτός του γεγονότος ότι τίθενται σε άμεσο κίνδυνο οι επικείμενες εκλογές, τίθενται και σε καθεστώς διακινδύνευσης, αλλά και αμφιβολίας, τυχόν επικείμενες βουλευτικές εκλογές, δεδομένου ότι κανείς δικαστικός αντιπρόσωπος δεν θα υποβάλλει αίτηση διορισμού με βάση την ως άνω απαράδεκτη συμπεριφορά των αρμοδίων υπουργών.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

olympia.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μια νέα κοπέλλα, ΞΕΥΤΙΛΙΣΕ την ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΤΡΙΑ ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλλα

Μια νέα κοπέλλα, η υποψήφια ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ, κυρία ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΞΕΥΤΙΛΙΣΕ την ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΤΡΙΑ και πιόνι των διαπλεκόμενων συμφερόντων, Νίκη Τζαβέλλα.

Αρκετά πια με τους υπηρέτες της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
ΑΡΚΕΤΑ!

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν..


Να θυμηθούμε για μια ακόμη φορά, τι είπε αυτό το φασιστοειδές που πληρωνε με τον ιδρώτα του ο ελληνικός λαός (Νίκη Τζαβέλλα) στο Ευρωκοινοβούλιο και να υπενθυμίσουμε, πως ήταν ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, του έτερου ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ Γιώργου Καρατζαφέρη και τώρα πολιτεύεται ως υποψήφια ευρωβουλευτής, με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… δηλαδή, από τα σκ@τά στ” απόσκ@τα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!